Memo. Datum : 25 maart Aan : het presidium. Onderwerp : wijziging inrichting griffie; vaststelling FUWAPROV functies

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Memo. Datum : 25 maart Aan : het presidium. Onderwerp : wijziging inrichting griffie; vaststelling FUWAPROV functies"

Transcriptie

1 Memo Datum : 25 maart 2005 Aan : het presidium Onderwerp : wijziging inrichting griffie; vaststelling FUWAPROV functies Opsteller / Telefoon : C.A. Peters / (023) Afdeling / Bureau : STG / Statengriffie Bijlage(n) : Afschrift : Aad v.d. Pluijm Samenvatting Begin december heeft het presidium de IMF functiebeschrijvingen en waarderingen van de statengriffie vastgesteld. Dit was nodig om de omzetting naar het nieuwe functiewaarderingssysteem, FUWAPROV, mogelijk te maken. Dit memo dient om deze nieuwe functiebeschrijvingen en waarderingen vast te stellen en een besluit te nemen over de bijbehorende bezwaarprocedure. Daarnaast is gebleken, dat de inrichting van de griffie op één onderdeel aanpassing behoeft. Formeel heeft de griffie de mogelijkheid om twee bureausecretaresses aan te stellen. In de praktijk is dit niet nodig. Wel is het nodig gebleken om wat hoger ingeschaalde administratieve ondersteuning te hebben. Hier wordt een budgetneutraal voorstel voor gedaan. Het presidium wordt verzocht: 1. akkoord te gaan met de bijgevoegde functiebeschrijvingen; 2. akkoord te gaan met de hieronder weergegeven technische omzetting van de functiewaarderingen van het oude IMF systeem naar het nieuwe fuwaprov systeem; 3. de competentieprofielen behorende bij de fuwaprovbeschrijvingen vast te stellen (zie bijlage 1); 4. te bepalen dat de functiebeschrijvingen, waarderingen en competentieprofielen van de statengriffier en de plv. griffier vóór het zomerreces ter vaststelling zullen worden voorgelegd aan Provinciale Staten, tezamen met de instructie voor de griffier en het mandaat en delegatiebesluit over personeelsbesluiten; 5. te bepalen dat het bepaalde in artikel 4 van de Procedureregeling methodische functiewaardering provincies niet zal worden toegepast bij de vaststelling van de fuwaprovbeschrijvingen en waarderingen bedoeld in punt 1 en 2 van dit besluit; 6. te bepalen dat eventuele bezwaren die binnenkomen tegen de besluiten die betrekking hebben op de invoering van fuwaprov bij de statengriffie zullen worden behandeld volgens artikel 7:5 van de Algemene wet bestuursrecht (zuivere bezwaren tegen de

2 Pagina 2 waardering worden behandeld door een interprovinciale bezwarencommissie), waarna advies zal worden uitgebracht aan het Presidium; 7. te bepalen dat dit besluit met terugwerkende kracht in werking treedt op 1 januari akkoord te gaan met de aanpassing van de inrichting van de statengriffie, waarbij de 2 fte. bureausecretaresse wordt teruggebracht tot 1,5 fte. administratief medewerker. Dit geschiedt budgettair neutraal 1. Toelichting Omzetting naar FUWAPROV Op 1 januari 2005 zijn bij alle provincies een 4 tal nieuwe personeelsinstrumenten in werking getreden. Het gaat daarbij om: functiewaardering, beoordelen, belonen en competentiemanagement, kortweg aangeduid als FBBC. Ook de statengriffie, als onderdeel van de provinciale organisatie, gaat deze nieuwe instrumenten toepassen. Kenmerkend voor het nieuwe instrumentarium is dat de werkresultaten en de ontwikkeling van de competenties van de medewerkers voortaan worden gevolgd, beoordeeld en beloond door middel van een jaargesprekkencyclus (planningsgesprek, voortgangsgesprek en beoordelings/beloningsgesprek). Door middel van het voorliggende besluit worden de functiebeschrijvingen, functiewaarderingen en de competentieprofielen voor de statengriffie vastgesteld. Voor de overgang van alle functies in de provinciale organisatie geldt het principe dat de oude IMF typering als uitgangspunt wordt gehanteerd. Met het oog daarop heeft het Presidium op 6 december 2004 voor alle functies bij de statengriffie IMFfunctietyperingen en waarderingen vastgesteld (zie bijlage 2). Deze IMF typeringen vormen dus de basis voor de conversie naar functiebeschrijvingen volgens het nieuwe functiewaarderingssysteem Fuwaprov. Puntsgewijze toelichting: Ad 1/2. De vaststelling van de functiebeschrijving en de vaststelling van de daaraan gekoppelde waardering wordt in de Procedureregeling methodische functiewaardering provincies gezien als 2 los van elkaar staande besluiten. Verder blijven de functiewaarderingen vrijwel allemaal op gelijk niveau als bij de besluitvorming in het presidium op 6 december jl. Voor een aantal functies bent u akkoord gegaan met een iets andere waardering dan uit het systeem voortvloeide. Dit om de context waarbinnen de griffie werkt tot uitdrukking te laten komen in de functiewaardering. Er is geen aanleiding om dat nu te veranderen. Voor één functie echter gaat dat niet op. Dat betreft de functie van secretaresse statengriffier. Deze functie was gelijk gewaardeerd als de functie van GS secretaresse. In het fuwaprov systeem is de functie van GS secretaresse (vooralsnog) gewaardeerd op schaal 7. De context waarbinnen de secretaresse statengriffier moet werken is niet zodanig anders dan de context waarbinnen een GS secretaresse moet 1 In totaal is sprake van een formatieomvang van 15,7 fte. Door deeltijdfuncties zijn 14,6 fte ingevuld.

3 Pagina 3 werken dat dit een hogere waardering rechtvaardigt. Vandaar het voorstel om deze functie qua waardering bij te stellen tot het niveau van GS secretaresse. Daarnaast is er één nieuwe functie (de administratief medewerker). Deze stond niet in het functiegebouw dat u op 6 december 2004 hebt goedgekeurd, en wordt derhalve expliciet onder uw aandacht gebracht. Ad 3. Voor elke functie dienen de competenties te worden vastgelegd in een competentieprofiel. Er mag alleen gebruik worden gemaakt van competenties die zijn opgenomen in de lijst van competenties die als bijlage onderdeel uitmaakt van de Regeling jaargesprekken. De competenties worden in het profiel zodanig uitgewerkt dat zij optimaal aansluiten bij de inhoud en het niveau van de functie. De competentiecatalogus is in verband met de omvang ervan niet meegestuurd met de stukken, maar desgewenst in te zien of op te vragen bij de statengriffier. Ad 4. Het Reglement van Orde bepaalt dat het presidium 1) het bestuur van provinciale staten uitoefent en 2) bevoegd is medewerkers van de griffie aan te stellen, uitgezonderd de griffier. De vaststelling van de functiebeschrijvingen, waarderingen en competentieprofielen kan hieronder worden begrepen. Voor de functiebeschrijving en waardering van de griffier en de plv. griffier (die evenals de griffier door PS is benoemd) is dit echter een onvoldoende juridische basis. Het is aan te bevelen dit aan Provinciale Staten voor te leggen. Dat kan dan samengaan met de volgende nog door PS te nemen besluiten: de instructie voor de griffier (voorgeschreven in art. 104a van de Provinciewet 2 ); mandaat en delegatiebesluit over personeelsbesluiten. Deze stukken zullen op 9 mei aan u worden voorgelegd, zodat PS nog vóór het zomerreces hier een besluit over kunnen nemen. Ad 5 Volgens het bepaalde in artikel 4 van de Procedureregeling methodische functiewaardering wordt de waardering van een functie pas definitief vastgesteld nadat de betreffende medewerkers in de gelegenheid zijn gesteld om daartegen bedenkingen te uiten. Voorgesteld wordt deze zogenaamde bedenkingenprocedure in dit geval niet toe te passen. Zowel de IMF typeringen als de fuwaprovbeschrijvingen zijn voorbesproken en daarbij is komen vast te staan dat de medewerkers zich kunnen verenigen met de inhoud daarvan. Medewerkers die bij nader inzien toch bezwaren zouden hebben tegen de beschrijving of de 2 Art. 104 a 1. De griffier staat provinciale staten en de door hen ingestelde commissies bij de uitoefening van hun taak terzijde. 2. Provinciale Staten stellen in een instructie nadere regels over de taak en de bevoegdheden van de griffier.

4 Pagina 4 waardering kunnen gebruik maken van de mogelijkheden van bezwaar en beroep nadat zij de schriftelijke kennisgeving hebben ontvangen. Ad 6. Bezwaren tegen personele besluiten worden normaliter behandeld door de speciaal daarvoor geïnstalleerde bezwarencommissie personeelsbesluiten provincie Noord Holland, waarin onder meer enkele externen zitting hebben. Voor de behandeling van de fuwa bezwaren uit de overige organisatieonderdelen is besloten geen gebruik te maken van deze commissie, maar van hoorcommissies gebaseerd op artikel 7:5 Awb. Voorgesteld wordt voor de statengriffie dezelfde lijn te volgen. Ad 7. Voor wat betreft de inwerkingtreding wordt aangesloten bij het tijdstip dat in het kader van het interprovinciaal CAO overleg is afgesproken, n.l. 1 januari Ad 8. Bij de aanvankelijke inrichting van de griffie is uitgegaan van twee bureausecretaresses op niveau schaal 6 (IMF), naast de secretaresse van de statengriffier. In de praktijk blijkt dit niet nodig te zijn. Wel is gebleken, dat er behoefte is aan iets zwaardere administratieve ondersteuning. Deze medewerker functioneert als administratief ondersteuner voor de commissiegriffiers, verzorgt de declaraties van staten en duo commissieleden, verzorgt de financiële administratie van de griffie en PS, en is aanspreekpunt voor fractiemedewerkers. Het presidium wordt dan ook voorgesteld de inrichting van de griffie op dit punt bij te stellen. Concreet betekent dit dat de 2 fte. bureausecretaresses schaal 6 (IMF) budgetneutraal wordt omgezet in 1,5 fte. administratief medewerker schaal 7 (FUWAPROV). De totale functiegebouw inclusief waarderingen ziet er dan als volgt uit: Functie naam schaal FUWAPROV administratief medewerker Nicole van Olderen 7 ( ) * Statengriffie 0,5 fte vac. secretaresse Statengriffier Julia Leenders 7 (8) medewerker internet/intranet Floris van Hemert tot Dingshof 8 (8) medewerker Statenzaken Marja v.d. Brink 9 (9) eerste medewerker Statenzaken Hans Vermeren 10 (10) communicatieadviseur Rienk v.d. Veen 10 (11) adviseur Statenzaken David Quarles van Ufford 10 (11) Commissiegriffier 1. Nelleke Takkenberg 2. Monique de Zwart 3. Gerda Beeksma 4. Marjo Spoor 5. Menno Horjus 11 (12)

5 Pagina 5 6. Nina den Boer 7. Ton Rutten Commissiegriffier rek.cie/ Willy Grimbergen 11 (12) managementonderst. Senior adviseur Statenzaken/plv. Jeroen Vrijburg 13 (15) statengriffier Statengriffier Karin Peters 15 (17) * ter informatie staat de oude IMF waardering er tussen haakjes achter. Het verspringen van de nummering heeft te maken met het feit dat het IMF 20 schalen kende, en FUWAPROV 18 schalen heeft. Titel:Nota Presidium, agendapunt 10a. (vaststelling fuwaprov functies) Datum: Nummer:10a

: de leden van het Presidium. : PB / Griffier der Staten : vergelijkend overzicht

: de leden van het Presidium. : PB / Griffier der Staten : vergelijkend overzicht M e m o Datum : 18 oktober 2006 Aan : de leden van het Presidium Onderwerp : vraagpunten bij nieuwe Verordening rechtspositie gedeputeerden, staten- en commissieleden N-H 2004 Opsteller / Telefoon : J.J.M.

Nadere informatie

Onderwerp: Wijziging Procedureregeling Fube & Fuwa gemeente Heusden 2009

Onderwerp: Wijziging Procedureregeling Fube & Fuwa gemeente Heusden 2009 College V20100243 Onderwerp: Wijziging Procedureregeling Fube & Fuwa gemeente Heusden 2009 Collegevoorstel Inleiding: Op 21 juli 2009 heeft uw college de Procedureregeling FuBe & FuWa gemeente Heusden

Nadere informatie

Statenvoorstel nr. PS/2011/543

Statenvoorstel nr. PS/2011/543 Statenvoorstel nr. PS/2011/543 Verordening Werkgeverscommissie griffier Datum Inlichtingen bij 21 september 2011 mw. mr.drs. E.H.P. Stolk-Jorink, telefoon 038 499 87 92 e-mail EHP.Stolk-Jorink@overijssel.nl

Nadere informatie

RUD Utrecht. Procedureregeling functiebeschrijving en waarderingrud Utrecht

RUD Utrecht. Procedureregeling functiebeschrijving en waarderingrud Utrecht RUD Utrecht Procedureregeling functiebeschrijving en waarderingrud Utrecht 1 Regeling functiebeschrijving en -waardering RUD Utrecht Het dagelijks bestuur van de RUD Utrecht Overwegende - dat de RUD Utrecht

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Procedureregeling methodische functiewaardering Provincies

PROVINCIAAL BLAD. Procedureregeling methodische functiewaardering Provincies PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van de provincie Overijssel Nr. 0 april 0 Procedureregeling methodische functiewaardering Provincies Herdruk Gedeputeerde Staten van Overijssel gezien de in het Sectoroverleg

Nadere informatie

Datum : 15 februari 2005 Nummer PS : PS2005BEM04 Dienst/sector : CS Commissie : BEM Registratienummer : 2005CGC000091i

Datum : 15 februari 2005 Nummer PS : PS2005BEM04 Dienst/sector : CS Commissie : BEM Registratienummer : 2005CGC000091i S T A T E N V O O R S T E L Datum : 15 februari 2005 Nummer PS : PS2005BEM04 Dienst/sector : CS Commissie : BEM Registratienummer : 2005CGC000091i Portefeuillehouder: mr. B. Staal Titel : benoeming voorzitters

Nadere informatie

Procedureregeling methodische functiewaardering provincies

Procedureregeling methodische functiewaardering provincies CVDR Officiële uitgave van Gelderland Nr CVDR_ december 0 Procedureregeling methodische functiewaardering provincies Vastgesteld bij besluit van Gedeputeerde Staten van juli 00, nr DS0000 (Provinciaal

Nadere informatie

Met deze brief vragen we aandacht voor de functiewaardering van de griffier en de griffiemedewerkers.

Met deze brief vragen we aandacht voor de functiewaardering van de griffier en de griffiemedewerkers. Gemeente T.a.v. Werkgeverscommissie van de raad Postbus Plaats Den Haag 25 januari 2017 Betreft Functieprofielen griffie Beste leden van de werkgeverscommissie, Met deze brief vragen we aandacht voor de

Nadere informatie

Inhoud. Functiewaardering in het kort. FWG en uw salaris

Inhoud. Functiewaardering in het kort. FWG en uw salaris FWG in Vogelvlucht Inhoud Functiewaardering in het kort 3 FWG en uw salaris 5 Hoe is de zwaarte van uw functie bepaald? Beschrijven Waarderen met FWG 3.0 IJkfuncties Toetsing en besluit 7 7 9 10 11 Wat

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Vaststelling Verordening Werkgeverscommissie Statengriffie Provinciale Staten Drenthe

PROVINCIAAL BLAD. Vaststelling Verordening Werkgeverscommissie Statengriffie Provinciale Staten Drenthe PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van provincie Drenthe. Nr. 199 14 januari 2016 Vaststelling Verordening Werkgeverscommissie Statengriffie Provinciale Staten Drenthe Besluit van Gedeputeerde Staten van

Nadere informatie

Artikel 4 Procedureregeling methodische functiewaardering provincies Artikel 1 Artikel 5 Artikel 2 Artikel 6 Artikel 3

Artikel 4 Procedureregeling methodische functiewaardering provincies Artikel 1 Artikel 5 Artikel 2 Artikel 6 Artikel 3 Provinciaal blad 2004 Besluit van Gedeputeerde Staten van Noord- Holland van 10 mei 2004, nr. 2004-20718 tot afkondiging van de Procedureregeling methodische functiewaardering provincies. Gedeputeerde

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Procedureregeling methodische functiewaardering provincies

PROVINCIAAL BLAD. Procedureregeling methodische functiewaardering provincies PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van provincie Drenthe. Nr. 0 juni 0 Procedureregeling methodische functiewaardering provincies Besluit van Gedeputeerde Staten van Drenthe van september 0, kenmerk./000,

Nadere informatie

Verordening op de organisatie van de statengriffie Provincie Flevoland 2010'

Verordening op de organisatie van de statengriffie Provincie Flevoland 2010' PROVI NCI E FLEVOLAN D 2011/16 Nummer 1180975 Verordening op de organisatie van de statengriffie provincie Flevoland 2010 Gedeputeerde staten van Flevoland maken gelet op het bepaalde in artikel 136 van

Nadere informatie

nummer 31 van 2004 Vaststelling Procedureregeling methodische functiewaardering provincies

nummer 31 van 2004 Vaststelling Procedureregeling methodische functiewaardering provincies nummer 31 van 2004 Vaststelling Procedureregeling methodische functiewaardering provincies Besluit van gedeputeerde staten van Drenthe van 10 februari 2004, kenmerk 8.2/2004001365, Stafgroep Personeel

Nadere informatie

Bezwaarde benoemd in de functie van onderwijsassistent schaal 5: bezwaar gegrond

Bezwaarde benoemd in de functie van onderwijsassistent schaal 5: bezwaar gegrond LANDELIJKE BEZWARENCOMMISSIE FUNCTIEWAARDERING CONFESSIONEEL BVE FUWA Confessioneel BVE 2014-01 18 november 2014 Bezwaarde benoemd in de functie van onderwijsassistent schaal 5: bezwaar gegrond Samenvatting

Nadere informatie

Regeling Functiewaardering Gemeente Deventer

Regeling Functiewaardering Gemeente Deventer Regeling Functiewaardering Gemeente Deventer inwerking getreden 1 juli 1999 gewijzigd per datum 1 december 2007 ALGEMEEN Artikel 1 1. Deze regeling is van toepassing op medewerkers van wie de bezoldiging

Nadere informatie

Regeling Generiek Functieprofiel en Functiewaardering van de Gemeente Schiedam

Regeling Generiek Functieprofiel en Functiewaardering van de Gemeente Schiedam GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Schiedam. Nr. 108990 9 augustus 2016 Regeling Generiek Functieprofiel en Functiewaardering van de Gemeente Schiedam Het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Datum 4 maart 2015 Corr.nr , SG Nummer 16/2015 Zaaknr

Datum 4 maart 2015 Corr.nr , SG Nummer 16/2015 Zaaknr Datum 4 maart 2015 Corr.nr. 2015-09859, SG Nummer 16/2015 Zaaknr. 564010 Voordracht van het Presidium aan Provinciale Staten betreffende de actualisering van een aantal regelingen met het oog op de werkgeversrol

Nadere informatie

Voordracht aan Provinciale Staten. Van Subcommissie Bestuur en Middelen. Mei xxxx. Wijziging controleverordening.

Voordracht aan Provinciale Staten. Van Subcommissie Bestuur en Middelen. Mei xxxx. Wijziging controleverordening. Voordracht aan Provinciale Staten Van Subcommissie Bestuur en Middelen Vergadering Mei 2013 Onderwerp Wijziging controleverordening Nummer xxxx 1 Ontwerpbesluit Provinciale Staten van Zuid-Holland, Gelet

Nadere informatie

Gemeente Langedijk. Voorstel aan de raad

Gemeente Langedijk. Voorstel aan de raad Gemeente Langedijk Raadsvergadering van : 24 januari 2012 Agendanummer : 13 Portefeuillehouder : -- Afdeling Opsteller : Griffie : Griffier Voorstel aan de raad Onderwerp : Besluit instelling werkgeverscommissie

Nadere informatie

Informatiebrochure. Invoering HR21. Gemeente Littenseradiel

Informatiebrochure. Invoering HR21. Gemeente Littenseradiel Informatiebrochure Invoering HR21 Gemeente Littenseradiel Verbindt functies, competenties en resultaten April 2012 Inhoudsopgave Een nieuw functieboek voor de gemeente Littenseradiel 3 HR21 3 Het selecteren

Nadere informatie

Bezwarencommissie Functiewaardering voor het christelijk en algemeen bijzonder primair en voortgezet onderwijs

Bezwarencommissie Functiewaardering voor het christelijk en algemeen bijzonder primair en voortgezet onderwijs Bezwaar van docent bewegingsonderwijs tegen aanstelling in LA met persoonlijke toelage, gegrond Bezwarencommissie Functiewaardering voor het christelijk en algemeen bijzonder primair en voortgezet onderwijs

Nadere informatie

2010-2011 FWG in vogelvlucht

2010-2011 FWG in vogelvlucht 1 2010-2011 FWG in vogelvlucht 2 Inhoud Functiewaardering in het kort 3 FWG en uw salaris 4 Hoe is de zwaarte van uw functie bepaald? 5 Beschrijven 5 Waarderen met FWG 3.0 6 IJ kfuncties 7 Toetsing en

Nadere informatie

SESSIE FUNCTIEWAARDERINGSMETHODEN

SESSIE FUNCTIEWAARDERINGSMETHODEN SESSIE FUNCTIEWAARDERINGSMETHODEN ONDERWERPEN 1. BAKKENIST METHODE 2. MNT VERGELIJKEND INDELEN 3. VEELGESTELDE VRAGEN RONDOM WAARDEREN 4. MEERDERE CAO S 1. BAKKENIST-METHODE VOOR FUNCTIE-WAARDERING EN

Nadere informatie

Provinciale Staten VOORBLAD

Provinciale Staten VOORBLAD VOORBLAD Onderwerp Aanwijzen accountant voor de verslagjaren 2013-2016 SIS-nummer Agendering (advies Griffie) PS2013-99 Commissie AFW 6 februari 2013 Provinciale Staten 13 februari 2013 Behandelwijze x

Nadere informatie

Verordening ambtelijke bijstand provinciale staten van Drenthe

Verordening ambtelijke bijstand provinciale staten van Drenthe 2003-55 Verordening ambtelijke bijstand provinciale staten van Drenthe Voorgestelde behandeling: - provinciale staten op 23 april 2003 - fatale beslisdatum: n.v.t. Voorgestelde status: B-stuk Behandeld

Nadere informatie

Gemeente Delft. Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. Presidium Datum mei 2012 Indiener Presidium Steller. griffier tel.nr.

Gemeente Delft. Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. Presidium Datum mei 2012 Indiener Presidium Steller. griffier tel.nr. Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Gemeente Delft Van Presidium Datum mei 2012 Indiener Presidium Steller griffier tel.nr. 219 2416 e-mail griffie@delft.nl Programma Raad Registratienr. 1228921 Stuk GR12-241

Nadere informatie

VRAAG & ANTWOORD. Sectoraal generiek functiegebouw. Versie:

VRAAG & ANTWOORD. Sectoraal generiek functiegebouw. Versie: & Sectoraal generiek functiegebouw Versie: 27-3-2019 ALGEMEEN 1. Wat is een generiek functiegebouw? Een generiek functiegebouw benadert functies vanuit overeenkomsten in plaats van verschillen. Zo kijkt

Nadere informatie

uw kenmerk ons kenmerk datum

uw kenmerk ons kenmerk datum 'iiiiiiiiiiiniiiimi 4279543 DIV-STAN GtF Herengracht 23 Postbus 161C7 2500 BC Den Haag telefoon (070) 888 12 12 fax (070) 888 12 80 www.ipo.n Aan de leden van Provinciale Staten (d.t.v. de statengriffiers)

Nadere informatie

Datum : 31 mei 2005 Nummer PS : PS2005WEM03 Dienst/sector : WEM/Water Commissie : 20 juni 2005

Datum : 31 mei 2005 Nummer PS : PS2005WEM03 Dienst/sector : WEM/Water Commissie : 20 juni 2005 S T A T E N V O O R S T E L Datum : 31 mei 2005 Nummer PS : PS2005WEM03 Dienst/sector : WEM/Water Commissie : 20 juni 2005 Registratienummer :2003WEM001700i Portefeuillehouder : J. Binnekamp Titel : Wijziging

Nadere informatie

J A A R V E R S L A G Landelijke Bezwarencommissie functiewaardering PO, VO en MBO. Meer informatie op

J A A R V E R S L A G Landelijke Bezwarencommissie functiewaardering PO, VO en MBO. Meer informatie op J A A R V E R S L A G 2 0 1 6 Landelijke Bezwarencommissie functiewaardering PO, VO en MBO Meer informatie op www.onderwijsgeschillen.nl Inleiding Naar aanleiding van de onderbrenging van diverse landelijk

Nadere informatie

Registratienummer: GF11.20106 Datum:? november 2011 Agendapunt:

Registratienummer: GF11.20106 Datum:? november 2011 Agendapunt: Aan de gemeenteraad Registratienummer: GF11.20106 Datum:? november 2011 Agendapunt: Portefeuillehouder: n.v.t. Behandelend ambtenaar: mevrouw J.D. Kouwenhoven Onderwerp: Werkgeverscommissie Voorstel: Een

Nadere informatie

Bezwarencommissie Functiewaardering voor het Christelijk en Algemeen bijzonder primair en voortgezet onderwijs:

Bezwarencommissie Functiewaardering voor het Christelijk en Algemeen bijzonder primair en voortgezet onderwijs: Bezwaar van docent bewegingsonderwijs tegen aanstelling in LA met persoonlijke toelage, gegrond Bezwarencommissie Functiewaardering voor het Christelijk en Algemeen bijzonder primair en voortgezet onderwijs:

Nadere informatie

Bezwarencommissie Functiewaardering voor het Christelijk en Algemeen bijzonder primair en voortgezet onderwijs:

Bezwarencommissie Functiewaardering voor het Christelijk en Algemeen bijzonder primair en voortgezet onderwijs: Bezwarencommissie Functiewaardering voor het Christelijk en Algemeen bijzonder primair en voortgezet onderwijs: Uitspraak 07.03 9 oktober 2007 Functiewaardering remedial teacher Vanwege het ontbreken van

Nadere informatie

Statenvoorstel nr. PS/2018/152

Statenvoorstel nr. PS/2018/152 Statenvoorstel nr. PS/2018/152 Mandateren bevoegdheid PS met betrekking tot Wet normalisering rechtspositie ambtenaren (Wnra) Datum Inlichtingen bij 07.03.2018 Presidium Provinciale Staten van Overijssel

Nadere informatie

BESLUITEN: MANDAATBESLUIT GRIFFIEPERSONEEL 2010

BESLUITEN: MANDAATBESLUIT GRIFFIEPERSONEEL 2010 PROVI NCI E FLEVOLAN D AAR 2011/17 ' Nummer 1180951 Mandaatbesluit griffiepersoneel 2010 Gedeputeerde staten van Flevoland, maken gelet op het bepaalde in artikel 3:42 van de Algemene wet bestuursrecht

Nadere informatie

Advies presidium Het presidium adviseert positief ten aanzien van dit voorstel en stelt voor dit als hamerstuk te beschouwen.

Advies presidium Het presidium adviseert positief ten aanzien van dit voorstel en stelt voor dit als hamerstuk te beschouwen. No. 691-1 Emmeloord, 14 januari 2013. Onderwerp Invulling werkgeverschap griffie Noordoostpolder Voorgenomen besluit 1. Het raadsbesluit d.d. 27 maart 2003, voor zover inhoudende de delegatie van de werkgeversbevoegdheden

Nadere informatie

Provinciaal blad 2011, 67

Provinciaal blad 2011, 67 Provinciaal blad 2011, 67 ISSN 0920-105X Verordening van gedeputeerde staten van 5 juli 2011, nummer 80938A45, en van provinciale staten van 19 september 2011, nummer PS2011BEM07, houdende regels voor

Nadere informatie

kenmerk dg llllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll

kenmerk dg llllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll vä/ Provincie Zeeland Gedeputeerde Staten De voorzitter van Provinciale Staten T.a.v. de Statengriffier onderwerp Statenvoorstel inzake de nieuwe Europese privacyverordening: de Algemene Verordening Gegevensbescherming

Nadere informatie

NERF HRM-implementatie

NERF HRM-implementatie NERF HRM-implementatie informatie over het NERF functiewaarderingssysteem NERF HRM-implementatie Nerf visie op HRM Highlights NERF functiewaarderingssysteem Gezichtspunten NERF functiewaarderingssysteem

Nadere informatie

Datum : 19 september 2005 Nummer PS :PS2005BEM36 Dienst/sector : Statengriffie Commissie : BEM

Datum : 19 september 2005 Nummer PS :PS2005BEM36 Dienst/sector : Statengriffie Commissie : BEM S T A T E N V O O R S T E L Datum : 19 september 2005 Nummer PS :PS2005BEM36 Dienst/sector : Statengriffie Commissie : BEM Registratienummer : 2005PSU000079i Portefeuillehouder: subcommissie voor de jaarrekening

Nadere informatie

CONCEPT. De Minister van Veiligheid en Justitie, Gelet op artikel 6, negende lid, van het Besluit bezoldiging politie: Besluit:

CONCEPT. De Minister van Veiligheid en Justitie, Gelet op artikel 6, negende lid, van het Besluit bezoldiging politie: Besluit: directoraat-generaal Veiligheid Personeel & Materieel CONCEPT Regeling van de Minister van Veiligheid en Justitie van DGV Politie/Personeel en Materieel, houdende invoering van de Tijdelijke regeling functieonderhoud

Nadere informatie

Besluit van Provinciale Staten

Besluit van Provinciale Staten Besluit van Provinciale Staten Vergaderdatum December 2015 Nummer 6856 Onderwerp Besluit controleverordening Provincie Zuid-Holland 2015 1 Besluit Provinciale Staten van Zuid-Holland, overwegende dat -

Nadere informatie

SESSIE PROCEDURES EN REGELINGEN

SESSIE PROCEDURES EN REGELINGEN SESSIE PROCEDURES EN REGELINGEN ONDERWERPEN 1. SALARISGARANTIE 2. BEZWARENPROCEDURE 3. INTERNE BEZWAREN- COMMISSIE 4. ONDERHOUDS- PROCEDURE 1. SALARISGARANTIE BIJ IMPLEMENTATIE WERKNEMERS DIE EEN FUNCTIEBESCHRIJVING

Nadere informatie

Voorgesteld besluit 1. In te stemmen met bijgevoegde procedureregeling functiehuis gemeente Hoogeveen.

Voorgesteld besluit 1. In te stemmen met bijgevoegde procedureregeling functiehuis gemeente Hoogeveen. Onderwerp Vaststellen procedureregeling functiehuis gemeente Hoogeveen Voorgesteld besluit 1. In te stemmen met bijgevoegde procedureregeling functiehuis gemeente Hoogeveen. Beoogd resultaat Het beoogd

Nadere informatie

P r o v i n c i e F l e v o l a n d

P r o v i n c i e F l e v o l a n d Aan: Provinciale Staten Onderwerp: Werkgeversaspecten dualisering provinciebestuur. Statenvergadering: 2 oktober 2003 Agendapunt: 12 1. Wij stellen u voor: a. de thans geldende Collectieve arbeidsvoorwaarden

Nadere informatie

STUURGROEP DUALISME. Groningen, 14 februari 2003

STUURGROEP DUALISME. Groningen, 14 februari 2003 STUURGROEP DUALISME Aan de leden van Provinciale Staten van Groningen Groningen, 14 februari 2003 Onderwerp : Bestuurlijke vernieuwing Geachte dames en heren, Op 18 september 2002 is de Voordracht inzake

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 08.0094 Rv. nr.: 08.0094 B&W-besluit d.d.: 7-10-2008 B&W-besluit nr.: 08.0945 Naam programma +onderdeel: Stedelijke ontwikkeling Stadsontwikkeling. Onderwerp: Voorbereidingsbesluit voor de

Nadere informatie

Regeling Geschillen- en Bezwarencommissie Orionis Walcheren WSW

Regeling Geschillen- en Bezwarencommissie Orionis Walcheren WSW Regeling Geschillen- en Bezwarencommissie Orionis Walcheren WSW Het Algemeen Bestuur van Orionis Walcheren, hierna te noemen Orionis Walcheren, te Vlissingen gehoord de Ondernemingsraad gelet op de bepalingen

Nadere informatie

VERORDENING OP DE ORGANISATIE VAN DE GRIFFIE (geldig vanaf )

VERORDENING OP DE ORGANISATIE VAN DE GRIFFIE (geldig vanaf ) VERORDENING OP DE ORGANISATIE VAN DE GRIFFIE (geldig vanaf 01-07-2017) Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam van de regeling Citeertitel Deze versie is

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 27 september 2012 Nummer voorstel: 2012/100

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 27 september 2012 Nummer voorstel: 2012/100 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 27 september 2012 Nummer voorstel: 2012/100 Voor raadsvergadering d.d. : 9 oktober 2012 Agendapunt

Nadere informatie

Kaderregeling functiebouwwerk Lucas

Kaderregeling functiebouwwerk Lucas Kaderregeling functiebouwwerk Lucas t.b.v de scholen voor VO van de Lucas 1. Inleiding Het Lucas heeft in overeenstemming met met de CAO-VO het functiebouwwerk vernieuwd. Voor de beschrijving en de waardering

Nadere informatie

Bijlage II Procedure FuWater

Bijlage II Procedure FuWater Bijlage II Procedure FuWater Artikel 1.1 Begripsbepalingen In deze regeling wordt verstaan onder: a. ambtenaar: degene zoals bedoeld in artikel 1.2.1, van de Sectorale arbeidsvoorwaardenregelingen waterschapspersoneel

Nadere informatie

Werkgeverschap Griffiepersoneel

Werkgeverschap Griffiepersoneel Werkgeverschap Griffiepersoneel Inleiding De raad is werkgever van de griffier en de griffiemedewerkers en het college is werkgever van alle overige ambtenaren. Langere tijd heeft de raad diens werkgeversbevoegdheden

Nadere informatie

Raadsvoorstel: Nummer: Onderwerp: Werkgeverschap Griffie

Raadsvoorstel: Nummer: Onderwerp: Werkgeverschap Griffie Raadsvoorstel: Nummer: 2013-985 Onderwerp: Werkgeverschap Griffie Datum: 1 mei 2013 Portefeuillehouder: A.C. Barske Raadsbijeenkomst: 7 mei 2013 Raadsvergadering: 23 mei 2013 Programma: Bestuur en Communicatie

Nadere informatie

Regeling Geschillen- en Bezwarencommissie Orionis Walcheren WSW

Regeling Geschillen- en Bezwarencommissie Orionis Walcheren WSW Regeling Geschillen- en Bezwarencommissie Orionis Walcheren WSW Het Algemeen Bestuur van Orionis Walcheren, hierna te noemen Orionis Walcheren, te Vlissingen gehoord de Ondernemingsraad gelet op de bepalingen

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1190699 Datum: 1 april 2015 Behandeld door: G.C. Sweers-Hoogland/ A.B. Visser Afdeling / Team: Raadsgriffie / Onderwerp: 1. 2. Herbenoeming voorzitter

Nadere informatie

AANPAK INVOERING VAN HR21 GRIFFIE GEMEENTE GRONINGEN DE WERKGEVERSCOMMISSIE VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE GRONINGEN:

AANPAK INVOERING VAN HR21 GRIFFIE GEMEENTE GRONINGEN DE WERKGEVERSCOMMISSIE VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE GRONINGEN: GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Groningen. Nr. 100666 22 juli 2016 AANPAK INVOERING VAN HR21 GRIFFIE GEMEENTE GRONINGEN DE WERKGEVERSCOMMISSIE VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE GRONINGEN: Gelet op

Nadere informatie

Implementatieplan functiegebouw Hibin

Implementatieplan functiegebouw Hibin Implementatieplan functiegebouw Hibin Inhoud 1. Aanleiding... 2 2. Planning... 2 3. Invoeren functie-/loongebouw... 3 1. Voorbereiding... 3 2. Opstellen of actualiseren functiebeschrijvingen (01-01-2018

Nadere informatie

Drechtsteden. Procedureregeling met betrekking tot functiebeschrijven en functiewaarderen Gemeenschappelijke Regeling Drechtsteden 2008

Drechtsteden. Procedureregeling met betrekking tot functiebeschrijven en functiewaarderen Gemeenschappelijke Regeling Drechtsteden 2008 Drechtsteden Procedureregeling met betrekking tot functiebeschrijven en functiewaarderen Gemeenschappelijke Regeling Drechtsteden 2008 Versie 4 16 december 2008 , Inhoudsopgave Preambule 3 Artikell: Algemene

Nadere informatie

Artikel I De Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling Provincies wordt gewijzigd als volgt.

Artikel I De Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling Provincies wordt gewijzigd als volgt. WIJZIGING REGELINGEN Artikel I De Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling Provincies wordt gewijzigd als volgt. A. Artikel C.7 met opschrift komt als volgt te luiden. Artikel C.7, Salarisontwikkeling bij

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. De ambtenaar en zijn leidinggevende houden periodiek een planningsgesprek en een voortgangsgesprek.

PROVINCIAAL BLAD. De ambtenaar en zijn leidinggevende houden periodiek een planningsgesprek en een voortgangsgesprek. PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van de provincie Noord-Holland Nr. 3741 23 augustus 2017 Besluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland van 21 juli 2017, nr. 959257-973602, tot wijziging van de Collectieve

Nadere informatie

Kennis te nemen van de getekende cao provincies

Kennis te nemen van de getekende cao provincies Besluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland van 21 juli 2017, nr. 959257-973602, tot wijziging van de Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling (CAP) en enige uitvoeringsregelingen in verband met de

Nadere informatie

Besluit tot vaststelling ontwerpbesluit tot wijziging Reglement van bestuur voor het Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht 2008

Besluit tot vaststelling ontwerpbesluit tot wijziging Reglement van bestuur voor het Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht 2008 Besluit tot vaststelling ontwerpbesluit tot wijziging Reglement van bestuur voor het Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht 2008 De commissie ex artikel 6 van de Waterschapswet voor de voorbereiding van

Nadere informatie

Reglementen en verordeningen - Verordening rechtsbescherming

Reglementen en verordeningen - Verordening rechtsbescherming Reglementen en verordeningen - Verordening rechtsbescherming (geconsolideerde versie, geldend vanaf 23-11-2006) Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie provincie Drenthe Officiële naam regeling Citeertitel

Nadere informatie

Statenvoorstel nr. PS/2014/457

Statenvoorstel nr. PS/2014/457 Statenvoorstel nr. PS/2014/457 Aanpassing verordening ambtelijke bijstand en fractieondersteuning Overijssel 2009 en uitspraak Rechtbank Overijssel inzake Wob-verzoek Datum Inlichtingen bij 28 mei 2014

Nadere informatie

REGELING FUNCTIEBESCHRIJVING EN WAARDERING OMGEVINGSDIENST GRONINGEN CONCEPT

REGELING FUNCTIEBESCHRIJVING EN WAARDERING OMGEVINGSDIENST GRONINGEN CONCEPT REGELING FUNCTIEBESCHRIJVING EN WAARDERING OMGEVINGSDIENST GRONINGEN CONCEPT Bijzonder Georganiseerd Overleg Groningen 15 mei 2013 1 Artikel 1. Definities In deze regeling wordt verstaan onder: a. Functiehouder:

Nadere informatie

Commissie van Advies bezwaren functiewaardering Politie

Commissie van Advies bezwaren functiewaardering Politie Functie : Senior medewerker Verkeershandhavingsteam (VHT) Schaal ingedeeld : schaal 7 gevraagd : schaal 8 Dossier: 13.18 Uitspraak: 2013 Argumenten van het bevoegd gezag en de ambtenaar Samengevat komen

Nadere informatie

J A A R V E R S L A G Landelijke Bezwarencommissie functiewaardering PO, VO en MBO. Meer informatie op

J A A R V E R S L A G Landelijke Bezwarencommissie functiewaardering PO, VO en MBO. Meer informatie op J A A R V E R S L A G 2 0 8 Landelijke Bezwarencommissie functiewaardering PO, VO en MBO Meer informatie op www.onderwijsgeschillen.nl 2 Inhoudsopgave. Inleiding... 3 2. Samenstelling van de Commissie...

Nadere informatie

PROCEDUREREGELING FUNCTIEBESCHRIJVING EN FUNCTIEWAARDERING GEMEENTE STICHTSE VECHT

PROCEDUREREGELING FUNCTIEBESCHRIJVING EN FUNCTIEWAARDERING GEMEENTE STICHTSE VECHT PROCEDUREREGELING FUNCTIEBESCHRIJVING EN FUNCTIEWAARDERING GEMEENTE STICHTSE VECHT Secretariaat BPL Partners in BPL ING bank 65.13.65.465 Postbus 1255 T 070-414 27 00 (Leeuwendaal) KVK 54423392 2280 CG

Nadere informatie

Instructie voor de griffier van de gemeente Veenendaal

Instructie voor de griffier van de gemeente Veenendaal Instructie voor de griffier van de gemeente Veenendaal Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Vastgesteld door Onderwerp Eigen onderwerp

Nadere informatie

verordening op het raadspresidium

verordening op het raadspresidium nummer 1.1.6 regeling verordening op het raadspresidium nr. 1.1.6 de raad van de gemeente Gouda Gelezen het voorstel van het presidium van 28 juni 2014; Gelet op artikel 4 van het Reglement van Orde voor

Nadere informatie

Verordening op de bezwaarschriften SNN

Verordening op de bezwaarschriften SNN Verordening op de bezwaarschriften SNN (geconsolideerde versie, geldend vanaf 21-6-2007) Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie provincie Drenthe Officiële naam regeling Verordening op de bezwaarschriften

Nadere informatie

Vastgesteld in de vergadering van het algemeen bestuur van de stichting d.d. 24 november 2016.

Vastgesteld in de vergadering van het algemeen bestuur van de stichting d.d. 24 november 2016. 7 E HERZIENING RECHTSPOSITIEREGELING VOOR DE WERKNEMERS IN DIENST VAN DE STICHTING GOOISCH NATUURRESERVAAT Vastgesteld in de vergadering van het algemeen bestuur van de stichting d.d. 24 november 2016.

Nadere informatie

Commissie van Advies Bezwaren Functiewaardering (CABF) Jaarverslag 2015

Commissie van Advies Bezwaren Functiewaardering (CABF) Jaarverslag 2015 Commissie van Advies Bezwaren Functiewaardering (CABF) Jaarverslag 2015 Secretariaat: Centrum Arbeidsverhoudingen (CAOP) Postbus 556, 2501 CN Den Haag Lange Voorhout 13 Telefoon: 070-376 5865 E-mail: info@cabf.nl

Nadere informatie

Onderwerp: aanpassen regelingen bestuursmodel Randstedelijke Rekenkamer

Onderwerp: aanpassen regelingen bestuursmodel Randstedelijke Rekenkamer Provinciale Staten van Noord-Holland Haarlem, 12 september 2016 Onderwerp: aanpassen regelingen bestuursmodel Randstedelijke Rekenkamer Bijlagen: - rapport Directeur of college, Advies over het bestuursmodel

Nadere informatie

SAMENVATTING ADVIES. de bestuurscommissie van C, gevestigd te D, verweerder, hierna te noemen de werkgever

SAMENVATTING ADVIES. de bestuurscommissie van C, gevestigd te D, verweerder, hierna te noemen de werkgever SAMENVATTING 104042 Bezwaar tegen waardering als Docent-LB VO Werknemer is afgewezen in de sollicitatieprocedure voor een LC-functie aan een openbare school. Werknemer heeft intern bezwaar ingediend, de

Nadere informatie

AANPAK INVOERING VAN HR21 EN WIJZIGING REGLEMENT FUNCTIEWAARDERING 1999 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN GRONINGEN:

AANPAK INVOERING VAN HR21 EN WIJZIGING REGLEMENT FUNCTIEWAARDERING 1999 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN GRONINGEN: GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Groningen Nr. 142531 15 augustus 2017 AANPAK INVOERING VAN HR21 EN WIJZIGING REGLEMENT FUNCTIEWAARDERING 1999 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN

Nadere informatie

Commissie van Advies Bezwaren Functiewaardering (CABF) Jaarverslag 2014

Commissie van Advies Bezwaren Functiewaardering (CABF) Jaarverslag 2014 Commissie van Advies Bezwaren Functiewaardering (CABF) Jaarverslag 2014 Secretariaat: Centrum Arbeidsverhoudingen (CAOP) Postbus 556, 2501 CN Den Haag Lange Voorhout 13 Telefoon: 070-376 5997 E-mail: info@cabf.nl

Nadere informatie

Onderwerp Gezamenlijk besluit tot wijziging van het Reglement van Waterschap Vallei en Veluwe

Onderwerp Gezamenlijk besluit tot wijziging van het Reglement van Waterschap Vallei en Veluwe Wijziging Reglement Waterschap Vallei en Veluwe Datum GS-kenmerk Inlichtingen bij 30 juni 2015 2015/0161612 mw. CL. Brunell, telefoon 038 499 78 03 e-mail CL.Brunell@overijssel.nl Aan Provinciale Staten

Nadere informatie

Onderwerp : Verordening commissie bezwaarschriften 2012

Onderwerp : Verordening commissie bezwaarschriften 2012 Vergadering d.d. : 21 november 2012 Agendapunt : 7.3 Registratienummer : R 399654 Onderwerp : Verordening commissie bezwaarschriften 2012 De raad, het college van burgemeester en wethouders en de burgemeester

Nadere informatie

PS2011BEM : bezwaarschriften- en klachtencommissie en administratief beroep (herzieningsregelingen)

PS2011BEM : bezwaarschriften- en klachtencommissie en administratief beroep (herzieningsregelingen) PS2011BEM07-1 - College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel Datum : 5 juli 2011 Nummer PS: PS2011BEM07 Afdeling : BJZ Commissie : BEM Steller : Jan Wichers Portefeuillehouder : CvdK Registratienummer

Nadere informatie

Voorstel tot invoering van een nieuw instrument van de raad tijdens raadsvergaderingen.

Voorstel tot invoering van een nieuw instrument van de raad tijdens raadsvergaderingen. ONTWERP-RAADSVOORSTEL VAN BenW AAN DE RAAD VOOR 18 juni 2009 1 OPSTELLER VOORSTEL: Griffier AFDELING: Griffie PORTEFEUILLEHOUDER: N.v.t. Agendapunt: No. /'05 Dokkum, 19 mei 2009. Onderwerp: Spoeddebat.

Nadere informatie

W.J.G. Delissen- van Tongerlo Bedrijfsvoering M.L.A. Vermaaten

W.J.G. Delissen- van Tongerlo Bedrijfsvoering M.L.A. Vermaaten Raadsvoorstel Onderwerp Vaststelling verordening commissie bezwaarschriften Raadsvergadering 29 juni 2010 Agendapunt Portefeuillehouder Afdeling Ambtenaar W.J.G. Delissen- van Tongerlo Bedrijfsvoering

Nadere informatie

Bijlage 11.B Invoerings- en bezwaarprocedure bij de invoering van het generieke functieboek

Bijlage 11.B Invoerings- en bezwaarprocedure bij de invoering van het generieke functieboek Bijlage 11.B Invoerings- en bezwaarprocedure bij de invoering van het generieke functieboek 1. Wijze van invoering nieuwe functiebeschrijvingen en bezwaarprocedure 1. De werkgever maakt een beschrijving

Nadere informatie

Onderwerp Taken en bevoegdheden werkgeverscommissie en vaststellen delegatie- en mandaatbesluit

Onderwerp Taken en bevoegdheden werkgeverscommissie en vaststellen delegatie- en mandaatbesluit Voorstel aan de raad Nummer: A13-03615 Portefeuille: Programma: Programma onderdeel: n.v.t. n.v.t. n.v.t. Steller: N. IJnema Afdeling: Griffie Telefoon: 0320-278417 E-mail: na.ijnema@lelystad.nl Punt 8f

Nadere informatie

Besluit 17/16. besluiten: Voorgestelde behandeling. PS-vergadering : 11 maart Werving griffier van Provinciale Staten

Besluit 17/16. besluiten: Voorgestelde behandeling. PS-vergadering : 11 maart Werving griffier van Provinciale Staten Besluit 17/16 Voorgestelde behandeling PS-vergadering : 11 maart 2016 Onderwerp Werving griffier van Provinciale Staten Provinciale Staten van Noord-Brabant, Datum 11 maart 2016 Documentnummer 3933063

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD VAN ZEELAND

PROVINCIAAL BLAD VAN ZEELAND Nummer 4 van 2009 PROVINCIAAL BLAD VAN ZEELAND Wijziging toelichting IKAP en nieuwe normfuncties FUWAPROV. Gedeputeerde Staten van Zeeland Gelet op het advies van de commissie voor Georganiseerd Overleg

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Voorstel Samenvatting:

Raadsvoorstel. Voorstel Samenvatting: Raadsvoorstel Aan de raad van de gemeente Roosendaal Voorstel Samenvatting: Wij stellen u voor: 1 De arbeidsvoorwaardenregeling van de gemeente Roosendaal, laatstelijk gewijzigd d.d. 12 maart 2013 en alle

Nadere informatie

GESPREKSCYCLUS EN BEOORDELEN. Aandachtspunten voor de OR

GESPREKSCYCLUS EN BEOORDELEN. Aandachtspunten voor de OR GESPREKSCYCLUS EN BEOORDELEN Aandachtspunten voor de OR Gesprekscyclus Plannen: afspraken maken over: Voortgang: Beoordelen: dia 2 Gewenste resultaten Te ontwikkelen competenties Wat heb je nodig? Ben

Nadere informatie

Datum uitwerkingtreding Betreft nieuwe regeling

Datum uitwerkingtreding Betreft nieuwe regeling Gemeente Tiel Verordening op de ambtelijke bijstand 2003 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Vastgesteld door Onderwerp Eigen onderwerp

Nadere informatie

VERORDENING WERKGEVERSCOMMISSIE EX ARTIKEL 83 GEMEENTEWET. De raad van de gemeente Leeuwarden;

VERORDENING WERKGEVERSCOMMISSIE EX ARTIKEL 83 GEMEENTEWET. De raad van de gemeente Leeuwarden; VERORDENING WERKGEVERSCOMMISSIE EX ARTIKEL 83 GEMEENTEWET De raad van de gemeente Leeuwarden; gelet op artikel 83, eerste lid, de artikelen 107 tot en met 107e, artikel 156 van de Gemeentewet en afdeling

Nadere informatie

Procedureregeling functiebeschrijving en functiewaardering Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied

Procedureregeling functiebeschrijving en functiewaardering Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied Procedureregeling functiebeschrijving en functiewaardering Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied Het dagelijks bestuur van de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied: Overwegende: dat bij besluit van 27 juni

Nadere informatie

Decentrale regelgeving

Decentrale regelgeving Decentrale regelgeving Titel regelgeving Verordening werkgeverscommissie griffie 2014 Citeertitel Verordening werkgeverscommissie griffie 2014 Besloten door: Gemeenteraad Registratie-nummer Onderwerp Bestuur

Nadere informatie

Voorstelnummer RV/16/00659 Z

Voorstelnummer RV/16/00659 Z Datum vergadering gemeenteraad 1 maart 2016 Voorstelnummer RV/16/00659 Z16-40846 Agendapunt 6 Voorstel ingebracht door Portefeuillehouder Begrotingsprogramma Beheerproduct Onderwerp G.Droffelaar J.A, de

Nadere informatie

Reglement van orde GS. Regeling. Artikel 1. Tijd van vergaderen. Artikel 2. Taak van de voorzitter; vervanging.

Reglement van orde GS. Regeling. Artikel 1. Tijd van vergaderen. Artikel 2. Taak van de voorzitter; vervanging. Reglement van orde GS Regeling Besluit van gedeputeerde staten van Utrecht van 18 februari 2003 (Reglement van orde voor de vergadering van gedeputeerde staten van Utrecht 2003) Artikel 1. Tijd van vergaderen.

Nadere informatie

M e m o. : het presidium : format en agenda startnotitie. : PB / Griffier der Staten. Datum : 15 mei Onderwerp

M e m o. : het presidium : format en agenda startnotitie. : PB / Griffier der Staten. Datum : 15 mei Onderwerp M e m o Datum : 15 mei 2007 Aan Onderwerp : het presidium : format en agenda startnotitie Opsteller / Telefoon : J.R. Loggen/ (023) 514 3527 Directie/Sector : PB / Griffier der Staten Bijlage(n) : Afschrift

Nadere informatie

PROCEDUREREGELING BEHEER EN BEHOUD FUNCTIEBESCHRIJVING EN FUNCTIEWAARDERING HR21

PROCEDUREREGELING BEHEER EN BEHOUD FUNCTIEBESCHRIJVING EN FUNCTIEWAARDERING HR21 PROCEDUREREGELING BEHEER EN BEHOUD FUNCTIEBESCHRIJVING EN FUNCTIEWAARDERING HR21 GEMEENTE TERSCHELLING Burgemeester en wethouders van de ; Overwegende: dat bij besluit van 7 februari 2012 is vastgelegd

Nadere informatie

Raadsvoorstel Reg. nr : Ag. nr : 11 Datum :

Raadsvoorstel Reg. nr : Ag. nr : 11 Datum : Raadsvoorstel Reg. nr : 1110366 Onderwerp Verordening op de werkgeverscommissie Status Besluitvormend Voorstel 1. Het raadsbesluit Mandaat griffier dd 23 september 2004 in te trekken; 2. Een werkgeverscommissie

Nadere informatie

Raadsvergadering : 22 april 2013 Agendanr. 15

Raadsvergadering : 22 april 2013 Agendanr. 15 Raadsvergadering : 22 april 2013 Agendanr. 15 Voorstelnr. : R 6948 Onderwerp : scheiding bestuur en toezicht Stichting Scholengroep OPRON Stadskanaal, 5 april 2013 Beslispunten 1. Instemmen met de gewijzigde

Nadere informatie