ETEN IS EEN NOODZAAK, SLIM ETEN IS EEN KUNST

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ETEN IS EEN NOODZAAK, SLIM ETEN IS EEN KUNST"

Transcriptie

1

2 ETEN IS EEN NOODZAAK, SLIM ETEN IS EEN KUNST RECEPTEN De recepten op de volgende pagina s zijn een greep uit de recepten die ik regelmatig klaar maak. Ik ben geen chefkok dus ik wil je vragen dat ook niet te verwachten. Ik heb ze gekozen op basis van eenvoud, gezondheid en flexibiliteit. Alle recepten zijn door iedereen te maken en ver van complex, maar nog steeds erg lekker. Als je ervaring hebt in de keuken kun je zelf ook nog experimenteren met kruiden en bereidingswijzes. De recepten zijn niet verdeeld in categorieën, omdat elk recept gedurende de hele dag gegeten kan worden. Ook kun je verschillende voedingsmiddelen van verschillende recepten combineren met elkaar of bepaalde voedingsmiddelen weglaten, zoals de rijst, zoete aardappel, etc. Alles wat nieuw is lijkt eng of moeilijk. In plaats van te oordelen voordat je iets gedaan hebt raad ik je aan een aantal recepten de hele week te eten en dan bepalen hoe moeilijk je het vindt. Je zult je verbazen over de eenvoud!

3 PROTEÏNE PANNEKOEK Dit ontbijt kun je elke dag eten. Wie zei dat gezond eten saai moest zijn? 5 eieren, alleen het eiwit 1 maatschep vanille eiwitpoeder (30 gr. schep) 1 maatschep havermout 1/2 maatschep biologische rauwe cacaopoeder 1 theelepel kaneel (optioneel) Verhit een pan en vet deze in met kokosolie of een klein beetje roomboter. Stop vervolgens alle ingrediënten in een blender en mix het geheel gedurende 8-10 seconden. Giet zodra de pan heet is de mix in de pan en houdt de pannekoek dun. Keer hem een keer om en geniet ervan. - Als je de pannekoek niet zoet genoeg vindt kun je hem zoeten met 1 theelepel Stevia zoetstof of 1 theelepel rauwe biologische honing. - Als je een pannekoek met fruit lekker vindt kun je er bessen, aardbeien of banaan bij eten. Doe dit niet als je snel en veel af wilt vallen (5+ kilo)

4 GROENTE OMELET Een omelet kun je op 1000 verschillende manieren bereiden en zowel warm als koud (uit de koelkast) eten. Ideaal als ontbijt, lunch of tussendoortje 3 hele biologische/vrije-uitloop eieren 1 rode/normale ui 1 theelepel gedroogde dille Zeezout, peper en knoflookpoeder naar smaak Handje amandelen en een handje pompoenpitten (optioneel) Voeg de eieren samen met de kruiden toe in een kommetje en roer deze goed met een vork tot een omelet mix. Verhit een pan en vet deze in met kokosolie of een klein beetje roomboter. Laat de pan warm worden op middelmatig vuur en voeg de uitjes toe. Bak deze een aantal minuten totdat ze zacht worden. Giet de omelet mix in de pan en zet het vuur wat zachter zodat de omelet op lagere temperatuur in zijn geheel zacht kan worden. Je kunt een deksel op de pan doen zodat de bovenkant sneller gaar wordt. - Je kunt samen met de uitjes in de pan cherrytomaatjes bakken. - Als je van pittig eten houdt kun je cayennepeper of gedroogde chilipoeder toevoegen aan de kruiden. - Andere lekkere ingrediënten door je omelet zijn: paprika, champignons, kipfilet, asperges, bosui, prei en spinazie.

5 EIWITSHAKE Eiwitshakes zijn niet voor speciaal voor bodybuilders of gevangenen. Eiwit is goed voor het lichaam en eiwitshakes kunnen door IEDER- EEN, op ieder moment van de dag gedronken worden. 400 ml water 3 ijsklontjes 60 gram havermout gram eiwitpoeder (vanille, aardbei, banaan, chocola) 1 theelepel stevia 1 theelepel kaneel / rauwe honing 1 theelepel amandelpasta Dit is mijn favoriete ochtendshake maar ik drink hem ook vaak na mijn training in combinatie met rijstwafels en creatine. Doe alles in deze volgorde in de blender: ijsklontjes, water, eiwitpoeder, havermout en dan de rest. Laat alles goed mixen en enjoy. - Je kunt shakes op talloze manieren klaarmaken. Probeer er eens vers fruit in te doen bijvoorbeeld. - Experimenteer zelf met de hoeveelheid water. De een heeft liever een dikke shake dan de ander.

6 BIEFSTUK MET WOKGROENTE Er zijn veel verschillende wokgroenten te koop. Koop ze gewoon voorgesneden als je zelf niet alles wilt snijden, dat scheelt veel werk. 250 gram of 1 zak wokgroente (Chinese, Thaise, Hollandse of zelf gesneden) 1 eetlepel pijnboompitten 1 biefstuk (ossenhaas, kogelbiefstuk, struisvogel, hert) 2 eetlepels teriyakisaus Zeezout, peper naar smaak Gooi alle groente in een wokpan en voeg er een klein glas water aan toe. Roerbak het geheel naar wens. Ik hou mijn groente zo rauw mogelijk om de bio-waarde zo hoog mogelijk te houden (hoe minder bewerkt, hoe beter). Voeg na een paar minuten de pijnboonpitten en teriyakisaus toe en roerbak deze nog even mee. Van rauwe pijnboompitten kun je vaak een bittere smaak in je mond krijgen die een aantal dagen aan kan houden. Verhit een andere pan op middelmatig vuur met een eetlepel roomboter en laat deze warm worden. Als de boter is gestopt met borrelen doe je de biefstuk in de pan. Gemiddeld kun je een biefstuk 4 minuten per kant bakken voor een goede medium-rare biefstuk. Keer de biefstuk maar 1 keer om hem zo mals mogelijk te houden. - Je kunt de biefstuk voorkruiden met biefstuk kruiden van Verstegen. - Je kunt in plaats van pijnboombitten ook cashewnoten gebruiken. - Dit gerecht is heerlijk met bataat, zilvervliesrijst of quinoa.

7 BATAAT, KIP, PEULTJES EN ZUURKOOL Een van mijn favoriete maaltijden! Binnen 10 minuten klaar en ontzettend lekker. 1 biologische bataat van ongeveer 150 gram 100 gram peultjes 150+ gram kip Zuurkool naar wens Voordat ik begin kruid ik de kip met kipkruiden van Verstegen. Je kunt ook zelf kruiden als cayennepeper, knoflookpoeder, kerriepoeder, peper, etc. gebruiken. Vervolgens was je de buitenkant van de bataat en prik je er gaten in met een mes. Wikkel hem in keukenpapier en leg hem even opzij. Was de peultjes en doe ze in een glazen kom met een klein laagje water en een beetje citroen. Dek de kom af met bijvoorbeeld een bord. Doe de kom samen met de bataat 5 minuten in de magnetron (bataat niet in de kom doen). Als de bataat zacht is is hij klaar. Snij hem vervolgens open en kruid de binnenkant met zeezout, peper en een beetje olijfolie of iets anders naar smaak. Je kunt de bataat met of zonder schil eten. Terwijl alles in de magnetron zit verhit je een pan met kokosolie en bak je de kip gedurende 6-8 minuten gaar. Terwijl de kip in de pan ligt haal je de zuurkool uit de verpakking en kun je deze kruiden met bijvoorbeeld gedroogde chilipepers. - Je kunt peulen vervangen voor spinazie, asperges, broccoli, etc. - Als je geen zuurkool lust kun je meer groene groentes eten.

8 ZALMFILET Mijn favoriete warme vis om te eten. Heerlijk te combineren met alle soorten peulvruchten gram zalm Gedroogde dille 1 eetlepel citroen Zeezout, peper naar smaak Tabasco of cayennepeper (optioneel) Warm de oven voor op 200 graden. Snij de zalmfilet in stukken van minimaal 150 gram. Kruid deze dan als eerste met de citroen (anders haalt dat alle kruiden en er zo weer af) en daarna met dille, zeezout, peper en eventueel chilipoeder of cayennepeper. Ik kies zelf voor Tabasco (omdat ik er gek op ben) die ik er tegelijk met de citroen op doe. Vet vervolgens een ovenschotel in met een beetje boter en leg je gekruide zalmfilet erin. Je zalm is na minuten klaar. Ik vind het zelf lekker als de zalm nog mals is van binnen, zoals het hoort. Sommige mensen vinden het lekkerder als hij van binnen wat droger is. Dan kun je 20+ minuten aanhouden. - Je kunt ook allerlei groentes in de ovenschaal doen en er een uitgebreide ovenschotel van maken met zoete aardappel, paprika, courgette, aubergine, etc. - Dit gerecht is in principe voor alle vissoorten geschikt!

9 GEVULDE PAPRIKA Een heerlijke lunch of avondmaaltijd waar je mee kunt blijven experimenteren! 4 rode paprika s 500 gram mager rundergehakt 2 blikken linzen 1 ui, 2 teentjes knoflook Zeezout, peper en dille naar smaak Snij de paprika s aan de bovenkant open en maak de binnenkant schoon. Zet de oven aan op 200 graden. Snij het ui en de knoflook in kleine stukjes. Verhit een grote koekenpan en vet deze in met kokosolie. Doe de knoflook en ui erin en blijf deze goed roeren totdat de uitjes zachter zijn. Voeg het gehakt toe in de pan en mix deze goed met de uitjes en knoflook. Haal na een paar minuten de linzen het blik en spoel deze goed af onder koud water. Voeg deze toe aan de pan en roer het geheel goed. Kruid alles met zout, peper en veel dille. Roer niet te veel, dan worden de linzen te zacht. Als het gehakt bijna gaar is zet je het vuur uit en vul je de paprika s. Vet een ovenschotel in met een beetje olijfolie zodat de paprika s niet blijven plakken. Doe de paprika s minuten in de oven. - Je kunt tomatenblokjes uit blik toevoegen in de pan. - Vervang de linzen eens voor kikkererwten en voeg feta (1x per week) toe aan het geheel. - Ook pijnboompitten passen hier heel goed bij!

10 QUINOA SALADE Ik ben gek op salades. Ideaal om mee te nemen, heerlijk fris en past bij iedere maaltijd. 275 gram quinoa (1 pak bij de Albert Heijn) 1 hand verse basilicum 1 hand platte peterselie 1 eetlepel verse of gedroogde tijm 1 citroen 2 eetlepels olijfolie 1 blokje kipbouillon Doe de quinoa in een pan met 2,5 keer zoveel water (ongeveer 600 ml). Doe daar het blokje kipbouillon bij en pers een halve citroen in het water. Kook het geheel op hoog vuur met de deksel erop. Als al het water verdampt is zet je het vuur uit en laat je de pan nog even staan. Doe hem na 10 minuten in de koelkast. Zodra de quinoa is afgekoeld (20-30 minuten) voeg je de andere helft citroen toe, de basilicum, peterselie, tijm en olijfolie. Kruid het geheel met zeezout en peper naar smaak. - Is ook prima om warm te eten!

11 RIJSTWAFEL SNACK Deze rijstwafel is perfect als combinatie met je eiwitshake na je training voor de koolhydraten. Niet aan te raden om vaak te eten als je veel af wilt vallen. 1 rijstwafel (zilvervliesrijst) 1/2 banaan Biologische amandelpasta Kaneel Neem een rijstwafel, smeer daar de amandelpasta overheen. Snij een banaan in plakjes en strooi er kaneel over. Done! - Rijstwafels zijn heel lekker en flexibel. Probeer ook eens zalm met avocado, humus met kipfilet, pindakaas i.p.v. amandelpasta of verzin je eigen gezonde snacks! - Nogmaals, deze snack is niet aanbevolen voor hen die veel af willen vallen ook omdat het een behoorlijk verslavende snack kan zijn! Wel altijd goed voor na de training als je het combineert met een goede eiwitbron.

12 ZOETE AARDAPPEL Zoete aardappel uit de oven is altijd goed te combineren met kip, vlees, vis en salades. Ook smaakt het met alle kruiden lekker. Zoete aardappel Gedroogde tijm Olijfolie Zeezout en peper Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de zoete aardappel en snij deze vervolgens in plakken van ongeveer 1 centimeter dik. Als ze de dun zijn worden ze heel snel knapperig en lijkt het op chips. Verdeel de aardappels over een bakplaat met bakpapier en besprenkel alles voorzichtig met een beetje olijfolie. Kruid ze vervolgens met zeezout, peper en gedroogde tijm naar smaak. Zodra ze eruit zien als op de foto zijn ze klaar. - Kaneel over zoete aardappels is ook heerlijk!

13 KOKOSSOEP Ideaal als voorgerecht, snack of avondmaaltijd. Gezond en gevarieerd. Je kunt er zelfs indruk mee maken, als je het goed doet. 400 ml kokosmelk 200 ml water 3 bosuitjes 70 gr champignons of paddenstoelen 1 stengel citroengras 1 stuk gember (Laos of Galanga) 1 verse rode peper (of gedroogde chili) 1 blokje kippenbouillon 1/2 limoen Kip op basis van dagelijkse behoefte Giet de kokosmelk samen met het water in een pan op laag vuur. Knijp de halve limoen er ook in uit. Maak de gember een beetje schoon onder de kraan en voeg toe aan de pan. Snij vervolgens de rode peper, bosuitjes en het citroengras. Hou het grove stuk van het citroengas in 1 stuk, snij deze niet in stukken. Verwijder alleen de groene stengel. Voeg alles toe aan de pan samen met de champignons. Zodra het geheel zacht kookt voeg je de kippenbouillon toe samen met de blokjes kip. Laat alles ongeveer 15 minuten koken en controleer goed of de kip gaar is. Haal de citroengras en gember uit de soep, die zijn niet eetbaar. - Garneer het geheel met koriander - Voeg ook eens cherrytomaatjes toe aan de soep

14 SALADE VAN KIDNEYBONEN Heerlijke salade, maar eet deze niet te vaak i.v.m. suikers in de kidneybonen uit blik. Je kunt wel gedroogde kidneybonen gebruiken maar dat duurt erg lang. 2 blikken kidneybonen (500 gr. uitlekgewicht) 1 bos platte peterselie 2 eetlepels citroensap 1 rode chilipeper of gedroogde chili Zeezout en peper naar smaak Haal de kidneybonen uit blik en was deze goed onder de kraan. Verplaats ze naar een schaal, snij de peterselie fijn en voeg deze toe. Kruid het geheel vervolgens met de chili, citroen, zeezout en peper en meng het geheel goed met 2 lepels of met je gewassen handen. - De volgende ingredienten passen ook zeer goed bij dit gerecht: tomaat, rode ui en komkommer.

15 EIEREN EN TOMAAT Een snel en smaakvol ontbijt. Je kunt dit met tomatenblokjes uit blik doen of met verse tomaat. Als je veel wilt afvallen remt dit ontbijt je, maar dat is minimaal. 1/2 blik tomatenblokjes 3 eieren Gedroogde oregano, basilicum en tijm Verse basilicum (optioneel) Zeezout en peper naar smaak Verwarm een diepe pan ingevet met kokosolie. Breek er 3 (dit kunnen er ook meer of minder zijn) in en roer ze heel even totdat ze licht gaar zijn. Voeg vervolgens de tomaten en kruiden toe en roer het alles tot 1 geheel. Het duurt niet langer dan 5 minuten om dit gerecht te bereiden. - Als je verse tomaat gebruikt kun je tomaten pellen en in de blender doen voor een verse tomatensaus.

16 RIJST MET TUINBONEN Met dank aan mijn moeder voor dit recept die ze al mijn hele leven voor ons maakt. Een van mijn favoriete maaltijden ooit! 250 gram zilvervliesrijst (ongekookt wegen) 3 grote handen koriander (3 bakjes van de Albert Heijn) 300 gram fijne diepvries tuinbonen Gedroogde chilipoeder, zeezout en peper naar smaak Verwarm een diepe pan met kokosolie en zodra de pan heet is voeg je de tuinbonen eraan toe (hoef je niet te ontdooien). Bak deze tot ze lichtgrijs/bruin worden. Voeg vervolgens water aan de pan toe zodat de bonen een beetje onder water staan en laat ze 20 minuten koken. Snij in de tussentijd alle koriander fijn. Als de bonen 20 minuten gekookt zijn voeg je de rijst eraan toe en 2 keer zo veel water als rijst. Het beste wat je kunt doen is 250 gram rijst in een glas doen en vervolgens 2 van dezelfde glazen water gebruiken. Voeg ook de koriander toe in de pan en laat alles koken tot de rijst gaar is. Let er op dat je water niet te snel verdampt en het gerecht aan de onderkant verbrand. Zodra de rijst gaar is en al het water verdampt is voeg je zeezout, peper en chilipoeder toe en roer je het geheel een paar keer goed. Ook lekker (en extra informatie): - Dit gerecht vind ik onwijs lekker maar zit wel in het grijsgebied. Het is niet ongezond (al zullen er mensen zijn die dat wel vinden) maar ook niet zo gezond als sommige recepten in dit boek. Je kunt dit zeker een 2-3 keer per week eten en anders op je junkdag. - Op je junkdag, mocht je dan lactose eten, kun je er Griekse yoghurt overheen doen. Dat maakt het gerecht perfect af.

RECEPTEN MET VITADIS PRODUCTEN HUMPHREY FRIDT

RECEPTEN MET VITADIS PRODUCTEN HUMPHREY FRIDT RECEPTEN MET VITADIS PRODUCTEN HUMPHREY FRIDT RIJST GEVULDE PAPRIKA BENODIGDHEDEN (VOOR 2 PAPRIKA S) > 1 zakje Vitadis rijst > 2 rode of gele paprika s > 75 gram mager rundergehakt > 75 gram courgette

Nadere informatie

Recepten half vast naar vast voedsel. Thaise kippensoep (4 personen)

Recepten half vast naar vast voedsel. Thaise kippensoep (4 personen) Recepten half vast naar vast voedsel Thaise kippensoep (4 personen) 400 ml kokosmelk (met laag vetgehalte) 1 grote ui, fijn gehakt een teentje knoflook, fijn gehakt 1 eetlepel verse gember, fijn gehakt

Nadere informatie

MYFOODCOACH RECEPTEN WEEK 2. Vragen over de recepten? Mail naar

MYFOODCOACH RECEPTEN WEEK 2. Vragen over de recepten? Mail naar MYFOODCOACH RECEPTEN WEEK 2 Groentelasagna 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergines in dunne lange plakken. 2. Leg de aubergines even kort in een pan met wat olie en besprenkel ze met

Nadere informatie

Myline recepten week 1

Myline recepten week 1 Myline recepten week 1 Gevulde Rode Paprika Hoeveelheid: 4 Paprika s Voorbereidingstijd: 5m Kooktijd: 20m Klaar In: 25m Dit recept in niet alleen lekker, het is ook mooi en makkelijk. 4 Paprika's 500 gram

Nadere informatie

Diner: Sla Wraps. Ingrediënten:

Diner: Sla Wraps. Ingrediënten: Diner: Sla Wraps 1 wortel (geraspt) 1 pastinaak (geraspt) ½ knolraap (geraspt) 1 rode biet (geraspt) 1 kop ijsberg sla (geraspt) 3 theelepels olijfolie ½ theelepel komijn 1/8 theelepel mosterdzaadjes slablad

Nadere informatie

RECEPTEN HUMPHREY FRIDT

RECEPTEN HUMPHREY FRIDT 10 KOOLHYDRAATARME RECEPTEN HUMPHREY FRIDT 1. BIEFSTUK MET SALADE > 120 gram biefstuk > 3 handjes ijsbergsla > 1 handje rucola sla > 2 radijsjes > 1 bosui > 1 eetlepel magere yoghurt > 1 theelepel tuinkruiden

Nadere informatie

KOOLHYDRAATARM 10AFSLANK RECEPTEN

KOOLHYDRAATARM 10AFSLANK RECEPTEN KOOLHYDRAATARM 10AFSLANK RECEPTEN Alsjeblieft, hierbij ontvang je mijn favoriete koolhydraatarme gerechten. Alle recepten zijn voor 1 persoon. Onder elk recept vind je de voedingswaarden voor elk recept,

Nadere informatie

HEERLIJKE SPICY ZOETE AARDAPPEL SALADE

HEERLIJKE SPICY ZOETE AARDAPPEL SALADE www.livingthegreenlife.nl HEERLIJKE SPICY ZOETE AARDAPPEL SALADE Bereidingstijd 20 minuten Baktijd 30 minuten Portie voor 4 personen Benodigdheden oven, keukenmachine Ingrediënten Ingrediënten groene rijst

Nadere informatie

Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en wortel op laag vuur aan. Voeg ruim een halve liter water toe en zet het vuur hoger

Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en wortel op laag vuur aan. Voeg ruim een halve liter water toe en zet het vuur hoger Italiaanse tomtatensoep Per 4 personen 1 liter 1 ui 2 teentjes knoflook 1 wortel 2 blikken gepelde tomaten Olijfolie Suiker Chilipoeder 50 ml slagroom Potje pesto Snij de uit en wortel heel klein Doe een

Nadere informatie

Deze fruitige carpaccio is ideaal als licht voorgerecht en ook makkelijk vegetarisch te maken door de kip niet toe te voegen. De sinaasappel en de

Deze fruitige carpaccio is ideaal als licht voorgerecht en ook makkelijk vegetarisch te maken door de kip niet toe te voegen. De sinaasappel en de Deze fruitige carpaccio is ideaal als licht voorgerecht en ook makkelijk vegetarisch te maken door de kip niet toe te voegen. De sinaasappel en de komkommer maakt het gerecht kleurrijk en met de garnering

Nadere informatie

WEEK 1 1200 KCAL DAG 1

WEEK 1 1200 KCAL DAG 1 DAG 1 Gebakken groente met ei. Magere kwark Bak 1 opscheplepel gesneden rode paprika en 1 opscheplepel champignons met een eetlepel olijfolie. Voeg daar vervolgens 2 eieren bij en bak alles al roerend

Nadere informatie

10 Luxe Afslank Recepten

10 Luxe Afslank Recepten 10 Luxe Afslank Recepten Dieetsnel.nl Kees van Hessel Recept 1 Omelet met kampernoelies 10 tot 15 minuten 1 pers - 2 eieren - 250 gram kampernoelies - sjalotjes - peterselie - peper & zout Borstel de kampernoelies(champignons)

Nadere informatie

Tomatensoep. Eet smakelijk. Muffins. Nodig:

Tomatensoep. Eet smakelijk. Muffins. Nodig: Tomatensoep Nodig: 1 liter water. 1 kilo rijpe tomaten. 2 groentebouillonblokjes. 1 prei of klein zakje soepgroente. Vermicelli. 1. Doe het water in de pan en breng het aan de kook. 2. Was en snij de tomaten

Nadere informatie

Recepten pre operatief dieet. Pannenkoekjes met vers fruit naar keuze

Recepten pre operatief dieet. Pannenkoekjes met vers fruit naar keuze Recepten pre operatief dieet Pannenkoekjes met vers fruit naar keuze (1 persoon) 2 eiwitten 2 eetlepels kokosnoot meel 50 gram magere yoghurt 25 gram vanille eiwit poeder ½ theelepel bakpoeder Olijfolie

Nadere informatie

BURGER WRAPS VEGGIE CHILI. Slank En Fit Diner recepten

BURGER WRAPS VEGGIE CHILI. Slank En Fit Diner recepten Slank En Fit Diner recepten BURGER WRAPS Mager rundergehakt hamburgers ( hoeveelheid naar aantal personen) 1 kopje sperziebonen in stukjes gesneden 1/2 kop gehakte verse koriander Verse rode peper in stukjes

Nadere informatie

Logus Proefmenu Maart 2015

Logus Proefmenu Maart 2015 Logus Proefmenu Maart 2015 Groene Smoothie (kiwi, appel spinazie en avocado) Bosbes Yogi (yoghurt, sinaasappelsap, banaan en bosbes) Courgettesoep met gember en bieslook - Spicy zalm met clementine salsa

Nadere informatie

GEBAKKEN RUNDVLEES MET OOSTERSE GROENTEN

GEBAKKEN RUNDVLEES MET OOSTERSE GROENTEN GEBAKKEN RUNDVLEES MET OOSTERSE GROENTEN 100 gram Zero Rice 100 gram runderbiefstuk 120 gram wortels 100 gram peultjes 1 rode ui 1 teentje knoflook 1 eetlepel balsamico azijn 1 thleelepel honing verse

Nadere informatie

GEZONDE ONTBIJT RECEPTEN WWW.OPTIMALEGEZONDHEID.COM

GEZONDE ONTBIJT RECEPTEN WWW.OPTIMALEGEZONDHEID.COM GEZONDE RECEPTEN ITALIAANSE KRUIDEN OMELET Voeg de uienringen en een eetlepel water toe aan een voorverwarmde pan. Bak de uien net zolang totdat het kleine beetje water in verdampt. Voeg daarna een kleine

Nadere informatie

WIJS Receptenboek. Receptenboek voor kinderen en jongeren in Groningen

WIJS Receptenboek. Receptenboek voor kinderen en jongeren in Groningen WIJS Receptenboek Receptenboek voor kinderen en jongeren in Groningen 1-11-2017 Hanzehogeschool in samenwerking met WIJS Femke Postma en Anouk Martini Rob Vogel Recept 1 : Aardbeien gember limonade met

Nadere informatie

Pittige paprika-tomatensoep. voor- of lunchgerecht 4 personen bereidingstijd: 30 minuten. Ingrediënten

Pittige paprika-tomatensoep. voor- of lunchgerecht 4 personen bereidingstijd: 30 minuten. Ingrediënten Pittige paprika-tomatensoep voor- of bereidingstijd: 30 minuten 2 teentjes knoflook 750 gram zoete kerstomaatjes (of andere rijpe tomaten in stukjes) 6 eetlepels olijfolie 2 kleine rode uien 1 grote rode

Nadere informatie

Recept vegan sate 250 gram tempeh sap van halve citroen 3 el sojasaus 1 el ketjap manis snuf chilipoeder 1 el kurkuma rijst voor 2 personen bakje vegan satesaus 4 el gebakken uitjes salade of roerbakgroente

Nadere informatie

Warm notenontbijt Met Griekse yoghurt en honing

Warm notenontbijt Met Griekse yoghurt en honing Warm notenontbijt Met Griekse yoghurt en honing Spoel de Quinoa voor dat je hem gebruikt eerst goed af, dit ivm met het waslaagje.doe het water en de Quinoa in een middel grote pan en breng aan de kook.

Nadere informatie

Mocht je deze 290 recepten graag willen hebben, dan vind je deze hier.

Mocht je deze 290 recepten graag willen hebben, dan vind je deze hier. Hier vind je de 7 overheerlijke Paleo recepten, die onderdeel uitmaken van de in totaal 290 recepten uit mijn e-books Smakelijk Paleo en 30 minuten Paleo. Mocht je deze 290 recepten graag willen hebben,

Nadere informatie

Gezondheidsmanagement Recepten week 5

Gezondheidsmanagement Recepten week 5 Gezondheidsmanagement 2.0 - Recepten week 5 De recepten van deze week zijn gericht op de energiehuishouding. Ze bevatten dan ook veel vet. Ik hoop dat je inmiddels weet dat vet je vriend is. Daarnaast

Nadere informatie

Gezondheidsmanagement Recepten week 1

Gezondheidsmanagement Recepten week 1 Gezondheidsmanagement 2.0 - Recepten week 1 Sinds ik over ben gegaan op een gezonde leefstijl is de groene smoothie een van de rijkste toevoegingen aan mijn dieet geweest. Het is ook wat ik iedereen die

Nadere informatie

Sugarchallenge Medium

Sugarchallenge Medium Sugarchallenge Medium Dagmenu 7-8-9 + bonusrecepten Dagmenu 7 Ontbijt Havermoutpap met appel Neem 200 ml. rijstmelk, havermelk of amandelmelk (suikervrij) en breng dit zachtjes aan de kook. Voeg 3 eetlepels

Nadere informatie

Appeldag en ontwateringsoep

Appeldag en ontwateringsoep RECEPTEN Appeldag en ontwateringsoep Volg een appeldag of maak een ontwateringsoep wanneer gedurende meer dan 3 achtereenvolgende dagen geen gewichtsdaling plaatsvindt. Appeldag Eet, verdeeld over één

Nadere informatie

Vruchtbaarheid Challenge Recepten Ga direct aan de slag! J

Vruchtbaarheid Challenge Recepten Ga direct aan de slag! J Vruchtbaarheid Challenge Recepten Ga direct aan de slag! J Sinds ik over ben gegaan op een gezonde leefstijl is de groene smoothie een van de rijkste toevoegingen aan mijn dieet geweest. Het is ook wat

Nadere informatie

Makkelijke camping recepten

Makkelijke camping recepten Makkelijke camping recepten lekker handig als je geen zin hebt om uitgebreid te koken Door de redactie van Stofzuigerzen Dit eboek is een uitgave van Stofzuigerzen Je bent vrij om dit eboek te delen met

Nadere informatie

Tussendoor 250 gram magere kwark 1 volkoren (zuurdesem)boterham besmeerd met ongezouten roomboter en belegd met 2 plakken rosbief

Tussendoor 250 gram magere kwark 1 volkoren (zuurdesem)boterham besmeerd met ongezouten roomboter en belegd met 2 plakken rosbief Voedingsschema 2800 kcal met 45% koolhydraten, 30% vet en 25% eiwit Aandachtspunten: De tussendoortjes kun je zelf bepalen welke je wanneer neemt. Het gaat om de calorieinname gedurende de dag. Zorg ervoor

Nadere informatie

Gezonde recepten avondeten. Gezonde recepten avondeten

Gezonde recepten avondeten. Gezonde recepten avondeten Gezonde recepten Gezonde recepten Vraag jij je ook wel eens af wat gezonde recepten zijn en wat nu gezond is en wat niet? Er zijn zoveel geluiden in voedingsland, dat je soms de weg kwijt kunt raken. Wat

Nadere informatie

Ontbijt Frittata. Bereidingswijze. Ingrediënten

Ontbijt Frittata. Bereidingswijze. Ingrediënten Recepten 2.1 Ontbijt Soms is het niet een kwestie van nieuwe recepten bij de hand hebben voor het ontbijt, maar gewoon net even anders tegen het ontbijt aan kijken. Wij zijn als Nederlanders gewend om

Nadere informatie

MAREILLE S KERSTRECEPT

MAREILLE S KERSTRECEPT MAREILLE S KERSTRECEPT MENU Voorgerecht Salade met geitenkaas en vijgen Bijgerecht Groene asperges met spek Hoofdgerecht Kip uit de oven met rozemarijn Bijgerecht Gegrilde pompoen, zoete aardappel en roseval

Nadere informatie

RECEPTEN E-BOOK. Onze 5 best beoordeelde recepten

RECEPTEN E-BOOK. Onze 5 best beoordeelde recepten RECEPTEN E-BOOK Onze 5 best beoordeelde recepten Suus Berns miss_suus_ibdfit Power ontbijtshake ~ t i t~ Ingrediënten voor 1 persoon 200 ml amandelmelk 200 gram courgette (of een hele courgette van 300

Nadere informatie

Groente met courgette, uitjes en champignons

Groente met courgette, uitjes en champignons Slank En Fit Lunch recepten HARTIG Groente met courgette, uitjes en champignons 1 knoflookteentje Halve courgette 50 gr zilver uitjes 50 gr olijfjes 1 tomaat Half bakje champignons 150 gram sperzie boontjes

Nadere informatie

WEEK 1. Menu s en recepten

WEEK 1. Menu s en recepten WEEK 1 Menu s en recepten Dag Ontbijt Lunch Diner Maandag Havermoutpap met vers Speltbrood/sla/wrap Zilvervliesrijst met fruit en noten* met beleg naar keuze* roerbakgroenten en kip Dinsdag Volle Griekse

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant!

Beste KOOK-OOK klant! Beste KOOK-OOK klant! Je bent wat je eet. Een gezegde wat veel wordt gebruikt in de volksmond. Maar waar komt dit eigenlijk vandaan? Het menselijk lichaam werkt op een fascinerende manier. Zonder dat je

Nadere informatie

Inhoud: Intermittent Fasting: Lunch. Diner. Snacks. Waneer en wat eet ik op een dag. Recepten. Recepten. Mijn go-to snacks

Inhoud: Intermittent Fasting: Lunch. Diner. Snacks. Waneer en wat eet ik op een dag. Recepten. Recepten. Mijn go-to snacks Recepten Inhoud: Intermittent Fasting: Waneer en wat eet ik op een dag Lunch Recepten Diner Recepten Snacks Mijn go-to snacks Intermittent Fasting: Waneer en wat eet ik op een dag Nogmaals, Intermittent

Nadere informatie

Pasta salade. Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie

Pasta salade. Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie Pasta salade Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie 175 gram pasta, bv. schelpjes macaroni 150 gram sperziebonen

Nadere informatie

Paleo Brood. met 10 heerlijke Glutenvrije & Graanvrije BrooDrecepten

Paleo Brood. met 10 heerlijke Glutenvrije & Graanvrije BrooDrecepten Paleo Brood met 10 heerlijke Glutenvrije & Graanvrije BrooDrecepten 1 Inhoudsopgave Paleo Brood Appel Vinegar Brood 4 Rozemarijn Brood 7 Zoete Aardappel Brood 8 Paleo Knoflook Brood 11 Kaneel Banaan Brood

Nadere informatie

Dag portie aardbeien 1 portie geitenyoghurt (of zuivelvrij: kokosyoghurt) Meng de yoghurt met de aardbeien in de blender

Dag portie aardbeien 1 portie geitenyoghurt (of zuivelvrij: kokosyoghurt) Meng de yoghurt met de aardbeien in de blender Dag 23 1 portie aardbeien 1 portie geitenyoghurt (of zuivelvrij: kokosyoghurt) Meng de yoghurt met de aardbeien in de blender 1 portie eieren 1 portie champignons 1 grote tomaat 1 teentje knoflook zout

Nadere informatie

Gestoomde scholrolletjes

Gestoomde scholrolletjes Gestoomde scholrolletjes 5 stuks scholfilet Garnalen gepeld 3 lente uitjes alleen het groene deel 2 tl maïzena 1 tl sake Snijd de filets in de lengte doormidden. Bak de garnalen en snijd ze heel klein,

Nadere informatie

Een salade van het soort: gooi alles

Een salade van het soort: gooi alles MAKKELIJKE LUNCHSALADE MET EI VOOR 2 PERSONEN Een salade van het soort: gooi alles bij elkaar dat je lekker vind en nog in huis hebt. Wie zegt dat daar iets mis mee is? Als het maar gezond en lekker is,

Nadere informatie

Puur Gezond, Receptenboek. Receptenboek Puur Gezond! Nathalie Appel Terschuur

Puur Gezond, Receptenboek. Receptenboek Puur Gezond! Nathalie Appel Terschuur Puur Gezond, Receptenboek 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Welkom 3 Muesli 5 Waterkerssalade met aardbeien, avocado en rosbief 6 Zalmomelet met bosui en tomaat 7 Spinaziestamppot met gerookte kip 8 Viscurry

Nadere informatie

Spaghetti nd meatballs

Spaghetti nd meatballs Dag 1 Champignons op toast 2 sneeën brood đ el. citroensap Ɖ el. peterselie Ɖ tl. cayennepeper peper & zout 1. Toast de sneetjes brood in de broodrooster 2. Bak de champignons in olijfolie voor 3 min op

Nadere informatie

Voor het Kerst lunchmenu maak ik graag speciale gerechten op de

Voor het Kerst lunchmenu maak ik graag speciale gerechten op de Clean Eating Kerst Lunchmenu Voor het Kerst lunchmenu maak ik graag speciale gerechten op de Clean Eating manier. Met zoveel mogelijk verse, biologische ingrediënten en lekkere, pure smaken. Het menu is

Nadere informatie

PiTabrOOD met FaLaFeL & GrieKse YogHurt

PiTabrOOD met FaLaFeL & GrieKse YogHurt PiTabrOOD met FaLaFeL & GrieKse YogHurt Falafel is balletjes gemaakt van kikkererwten en verschillende kruiden en is een traditioneel gerecht in het Midden Oosten en Noord-Afrika. Kikkererwten bevatten

Nadere informatie

Weekmenu om Gezond te Genieten incl. boodschappenlijstje.

Weekmenu om Gezond te Genieten incl. boodschappenlijstje. Weekmenu om Gezond te Genieten incl. boodschappenlijstje Aan de slag Deze week ga je aan de slag met een inspirerend en gevarieerd weekmenu. Om je niet gelijk met te veel informatie te overspoelen ontvang

Nadere informatie

GEZONDE LUNCH RECEPTEN

GEZONDE LUNCH RECEPTEN GEZONDE RECEPTEN ZELF GEMAAKTE TOMATEN SOEP Voeg wat olijfolie toe aan de soeppan die op middel warm vuur staat. Wanneer die warm is voeg de gesneden knoflook en uien toe. Snij de tomaten en voeg deze

Nadere informatie

3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij klein en spoel deze schoon. 4. Prak het gehakt plat met een vork en kruid het gehakt met wat maggi.

3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij klein en spoel deze schoon. 4. Prak het gehakt plat met een vork en kruid het gehakt met wat maggi. GROENTESOEP Bouillon Wortelen Selderij Prei Gehakt Soepvlees Maggi Vermicelli GROENTESOEP 1. Breng de bouillon aan de kook. 2. Snij het soepvlees klein. 3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij

Nadere informatie

10 KOOLHYDRAATARME RECEPTEN WINTERPAKKET HUMPHREY FRIDT

10 KOOLHYDRAATARME RECEPTEN WINTERPAKKET HUMPHREY FRIDT 10 KOOLHYDRAATARME RECEPTEN WINTERPAKKET HUMPHREY FRIDT 1. CHAMPIGNONS UIT DE OVEN MET BIEFSTUK > 1 biefstuk > 5 á 6 champignons > 1 teentje knoflook > ¼ rode ui > 50 gram sperziebonen (diepvries) > Iets

Nadere informatie

Verwarmende soepen. Tomatensoep.

Verwarmende soepen. Tomatensoep. ! Verwarmende Tomatensoep. Tomaten, veel tomaten in kleine blokjes snijden Prei, in fijne ringen snijden Ui, snipperen Knoflook, heel fijn snijden of persen Wortel, in kleine blokjes snijden Verse basilicum,

Nadere informatie

Kerstrecept 600 kcal, vlees Oosterse Kalkoendijfilet 4 personen, 314 kcal per persoon. Ingrediënten: Bereiding:

Kerstrecept 600 kcal, vlees Oosterse Kalkoendijfilet 4 personen, 314 kcal per persoon. Ingrediënten: Bereiding: Kerstrecept 600 kcal, vlees Oosterse Kalkoendijfilet 4 personen, 314 kcal per persoon 500 g (biologische) kalkoendijfilet 4 eetlepel Japanse sojasaus, minder zout 1 eetlepel rijstazijn 1 eetlepel Chinees

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 23+24

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 23+24 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 23+24 Dag 23 Ontbijt: aardbeien smoothie 1 portie aardbeien 1 portie geitenyoghurt (of zuivelvrij: sojayoghurt) Meng de

Nadere informatie

10 euro korting op het fase 1 pakket van vitadis klik hier en gebruik de kortingscode VETVRIJ 23 ZOMERSE RECEPTEN HUMPHREY FRIDT

10 euro korting op het fase 1 pakket van vitadis klik hier en gebruik de kortingscode VETVRIJ 23 ZOMERSE RECEPTEN HUMPHREY FRIDT 10 euro korting op het fase 1 pakket van vitadis klik hier en gebruik de kortingscode VETVRIJ 23 ZOMERSE RECEPTEN HUMPHREY FRIDT 1. COURGETTE RED MEAT 1 persoon > Halve courgette > 120 gram mager rundergehakt

Nadere informatie

Tof! kookboek. Lekker koken in 8 stappen

Tof! kookboek. Lekker koken in 8 stappen Tof! kookboek Lekker koken in 8 stappen Stichting Communicatie Samen koken Samen koken, lekker eten en elkaar ontmoeten. Het Tof! kookboek nodigt je uit dat te doen. In dit boek staan 60 recepten. Bij

Nadere informatie

Recepten met superfood- pasta s van RAWPASTA & SLIMSAUCE

Recepten met superfood- pasta s van RAWPASTA & SLIMSAUCE 50 SECONDEN SMOOTHIE ½ zakje RawPasta of RawRice 1 banaan 6-7 aardbeien 250 ml halfvolle melk (lactosevrij alternatief: 250 ml haverdrank naturel) 1. Spoel de RawPasta of RawRice af onder stromend water

Nadere informatie

Tussendoor recepten van Judith Rolf Voor 2 personen

Tussendoor recepten van Judith Rolf Voor 2 personen Tussendoor recepten van Judith Rolf Voor 2 personen Boodschappenlijstje (de voorkeur gaat uit naar de biologische producten wanneer mogelijk) 1 potje asperges, of verse asparges (van april t/m juni) 1

Nadere informatie

Roerei met champignons

Roerei met champignons 1 Roerei met champignons Voor 1 persoon 1 EL boter, ghee, kokos- of olijfolie ½ rode paprika en 1 tomaat in blokjes of ½ ui en 10 kleine champignons in plakjes 3 eieren Zout, peper 1. 1 EL boter verhitten

Nadere informatie

E-Book 7 NEXT STEP LIGHT RECEPTEN. NOG MEER kilo s verliezen!

E-Book 7 NEXT STEP LIGHT RECEPTEN. NOG MEER kilo s verliezen! E-Book 7 NEXT STEP LIGHT RECEPTEN NOG MEER kilo s verliezen! Dit ebook is gemaakt je een extra boost te geven met behulp van een aantal producten bij onder andere het BELONINGS pakket. Deze recepten hebben

Nadere informatie

Roerei en komkommer ontbijt.

Roerei en komkommer ontbijt. Roerei en komkommer ontbijt. Roerei en komkommer. Roerei en komkommer. Lekker luchtig roerei met wat komkommerschijfjes. Als je hongerige huisgenoten hebt die weigeren koolhydraatarm te eten dan is dit,

Nadere informatie

Vergeten recepten. Ideeën en inspiratie. www.weekvandesmaak.be

Vergeten recepten. Ideeën en inspiratie. www.weekvandesmaak.be Vergeten recepten Ideeën en inspiratie www.weekvandesmaak.be SOEP VAN PASTINAAK EN WORTEL MET GEKRUIDE YOGHURT Benodigdheden (voor 6 personen) 1 ui 625 g pastinaak 500 g wortelen kippenbouillon 90 g gewone

Nadere informatie

Gezond & lekker met de kerst

Gezond & lekker met de kerst Gezond & lekker met de kerst Voor jou! Een bewust kerstmenu inclusief eenvoudige recepten. Met energieke groet, Margriet -Aperitief- Heerlijke rode bieten humus op een getoast zuurdesembroodje -Voorgerecht

Nadere informatie

Gezond & lekker kerstmenu

Gezond & lekker kerstmenu Gezond & lekker kerstmenu Voor jou! Een bewust kerstmenu inclusief eenvoudige recepten. Aangeboden door alle coaches en medewerkers van LifeStyle Coaching Nederland. De organisatie die door middel van

Nadere informatie

Gehakt aubergine ovenschotel met pompoen

Gehakt aubergine ovenschotel met pompoen Gehakt aubergine ovenschotel met pompoen Gehakt aubergine ovenschotel met pompoen Gehakt aubergine ovenschotel Een lekkere ovenschotel, zoals een jachtschotel, heeft vaak een laagje van aardappelpuree.

Nadere informatie

Optioneel: scheutje ongezoete diksap of een handje rozijnen, 3 el vers fruit (aardbeien, framboos, bessen, banaan, appel en kaneel)

Optioneel: scheutje ongezoete diksap of een handje rozijnen, 3 el vers fruit (aardbeien, framboos, bessen, banaan, appel en kaneel) 1. Ontbijtidee Muesli met noten, pitten en zaden (voor 1 portie) Ingrediënten: Griekse yoghurt of sojayoghurt, 3 el haver, 1 el rozijnen, 1 el zemelen, 1 el lijnzaad, 1 el pompoenpitten, 1 el zonnebloempitten,

Nadere informatie

SERIOUS FASTFOOD SALADS

SERIOUS FASTFOOD SALADS APPcoach TIPS SERIOUS FASTFOOD SALADS NEOBODIES.NL 2017APPcoach TIPS 3 1 APPcoach TIPS SERIOUS FASTFOOD SALADS APPcoach TIPS SERIOUS FASTFOOD SALADS 2017 3e druk Publicatie door: NEOBODIES Rozengracht

Nadere informatie

Geitenkaassalade met bramendressing Een recept van uitpaulineskeuken.nl

Geitenkaassalade met bramendressing Een recept van uitpaulineskeuken.nl SALADE INSPIRATIE Geitenkaassalade met bramendressing Een recept van uitpaulineskeuken.nl 25 g stronkjes baby Romaine 25 gr rucola slamelange 1/4 komkommer in linten 10g rode ui 20g appel 45 g avocado

Nadere informatie

Receptenboekje Diëtistenpraktijk Annadal

Receptenboekje Diëtistenpraktijk Annadal Receptenboekje Diëtistenpraktijk Annadal Fruit met muesli Ingrediënten voor 1 persoon - 40 gram muesli - 250 gram magere kwark of magere yoghurt - 1 handje blauwe bessen - 1 kiwi Snij de kiwi in stukjes.

Nadere informatie

Ingrediënten 10 plakjes bladerdeeg, 2 friszoete stevige appels (bijv. Jazz, ) 1 ei, 2 el rietsuiker

Ingrediënten 10 plakjes bladerdeeg, 2 friszoete stevige appels (bijv. Jazz, ) 1 ei, 2 el rietsuiker Ingrediënten 10 plakjes bladerdeeg, 2 friszoete stevige appels (bijv. Jazz, ) 1 ei, 2 el rietsuiker Materialen appelboor, bakpapier, bakkwastje. STAP 1 Laat 10 plakjes bladerdeeg op het aanrecht ontdooien.

Nadere informatie

Junglebroodjes. Bereiding: Koolhydraten per junglebroodje: Benodigdheden: Ingrediënten 3 junglebroodjes: Optioneel:

Junglebroodjes. Bereiding: Koolhydraten per junglebroodje: Benodigdheden: Ingrediënten 3 junglebroodjes: Optioneel: Koolhydraten per junglebroodje: 1.6 g khd Benodigdheden: Junglebroodjes Ik ben gek op deze broodjes. Je kunt er namelijk mee variëren en ik ben dol op variatie. Ik maak ze met zongedroogde tomaten, olijven

Nadere informatie

Food Switch. Ontbijt & tussendoortjes. 1

Food Switch. Ontbijt & tussendoortjes.  1 Food Switch Ontbijt & tussendoortjes www.foodswitch.nl 1 Tussendoortjes Gekookt ei Combineer een gekookt ei met - Stuk komkommer - Wortel - Snoeptomaatjes Fruit Fruit kan je goed met wat noten combineren

Nadere informatie

SuperMama LUNCH Top 5 www.super-mama.nl SuperMama

SuperMama LUNCH Top 5 www.super-mama.nl SuperMama SuperMama 1 LUNCH Top 5 www.super-mama.nl SuperMama LUNCH Mama s maak het alstublieft niet te moeilijk. Een gezonde leefstijl hoeft namelijk niet moeilijk te zijn en hoeft ook helemaal niet veel tijd te

Nadere informatie

Lunch recepten van Judith Rolf voor energie en een slanke lijn! Voor 2 personen

Lunch recepten van Judith Rolf voor energie en een slanke lijn! Voor 2 personen Lunch recepten van Judith Rolf voor energie en een slanke lijn! Voor 2 personen Boodschappenlijstje (de voorkeur gaat uit naar de biologische producten wanneer mogelijk) 4 stronkjes witlof 2 appels 1 mandarijn

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 25+26

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 25+26 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 25+26 Dag 25 Ontbijt: broodje rosbief/ avocado (of vegetarisch: geroosterde zonnebloempitten) 1 portie knäckebrot, roggebrood

Nadere informatie

Oriental chili schotel

Oriental chili schotel ½ portie 1 portie ½ portie ½ portie 1 portie 2 pers. 2 pers. Oriental chili schotel Gevulde witlof/tonijnsalade bootjes Maak van de courgette spaghetti (met Spirelli). Bereid de spaghetti naar keuze: rauw,

Nadere informatie

Koolhydraatrijke recepten werkt voor de zorg

Koolhydraatrijke recepten werkt voor de zorg ...lekkere recepten voor in de nachtdienst Koolhydraatrijke recepten werkt voor de zorg Koolhydraatrijke recepten Bewezen is dat koolhydraatrijke voeding vanaf ongeveer de tweede helft van de nachtdienst

Nadere informatie

Hartige snack s ANDERS ETEN - EXTRA (LEKKER) Gekleurde proeverij voor bij de borrel

Hartige snack s ANDERS ETEN - EXTRA (LEKKER) Gekleurde proeverij voor bij de borrel ANDERS ETEN - EXTRA (LEKKER) Hartige snack s Gekleurde proeverij voor bij de borrel De aantallen zijn naar eigen smaak te bepalen: - bleekselderij in stukjes van 4 cm - cherry- of kerstomaatjes - komkommer

Nadere informatie

makkelijk afvallen koolhydraatarm 10 overheerlijke lekkernijen

makkelijk afvallen koolhydraatarm 10 overheerlijke lekkernijen makkelijk afvallen koolhydraatarm 10 overheerlijke lekkernijen Alsjeblieft, hierbij ontvang je mijn favoriete koolhydraatarme lekkernijen. Onder elk recept vind je de voedingswaarden zodat je precies kunt

Nadere informatie

Bereidingswijze. 1. Schep de Griekse yoghurt in een kommetje. 4. Garneer met de pompoenpitten. Budgettip

Bereidingswijze. 1. Schep de Griekse yoghurt in een kommetje. 4. Garneer met de pompoenpitten. Budgettip 1 Ingrediënten 150 gram Griekse yoghurt 100 gram aardbeien (vers of uit de diepvries) 10 gram ongezouten cashewnoten 10 gram pompoenpitten Bereidingswijze 1. Schep de Griekse yoghurt in een kommetje. 2.

Nadere informatie

EEN DAG UIT HET BIKINI BODY PROGRAMMA

EEN DAG UIT HET BIKINI BODY PROGRAMMA EEN DAG UIT HET BIKINI BODY PROGRAMMA De hoeveelheden in dit menu zijn voor 1 persoon ONTBIJT Roerei (zie recept) Kop koffie of thee Voedingssupplementen (zie toelichting) SNACK 1 roze grapefruit en 1

Nadere informatie

KOOK-OOK wenst u een gezond en smaakvol 2015!

KOOK-OOK wenst u een gezond en smaakvol 2015! KOOK-OOK wenst u een gezond en smaakvol 2015! KOOK-OOK helpt graag mee om 2015 gezond van start te laten gaan. Hierbij weer een tas vol lekkere en eerlijke groenten. Veel producten uit de KOOK-OOK tas

Nadere informatie

SERIOUS QUICKFIX SALADS

SERIOUS QUICKFIX SALADS APPcoach TIPS SERIOUS QUICKFIX SALADS NEOBODIES.NL 2017APPcoach TIPS 3 1 APPcoach TIPS SERIOUS QUICKFIX SALADS APPcoach TIPS SERIOUS QUICKFIX SALADS 2017 2e druk Publicatie door: NEOBODIES Rozengracht

Nadere informatie

Pindakaas Eiwitkoekjes

Pindakaas Eiwitkoekjes Pindakaas Eiwitkoekjes Pindakaas Eiwitkoekjes, een lekker en makkelijk recept voor tussendoor! Zowel Stevia als vanille extract kan je bij de Albert Heijn kopen. Eetsmakelijk! 2 eieren 1 theelepel vanille

Nadere informatie

Boursin-hapje met zalm

Boursin-hapje met zalm Boursin-hapje met zalm Ingrediënten (10 stuks): 2 plakjes gerookte zalm Verse Dille ¼ doosjes Boursin (kruidenkaas) plasticfolie : 1. Beleg de plakjes gerookte zalm heel dik met Boursin en verse dille.

Nadere informatie

Aardappelen/ pasta/rijst

Aardappelen/ pasta/rijst Boodschappenlijstje vrouw Intensive - week 3 FASE B = afvallen en overstappen op een evenwichtig eetpatroon met ca. 700 900 kcal Intensive producten 14 porties Intensive Shakes, Pudding of Muesli Groenten

Nadere informatie

Clean Eating Lifestyle Kerstmenu 2013

Clean Eating Lifestyle Kerstmenu 2013 Clean Eating Lifestyle Kerstmenu 2013 Een lekker, gezond kerstdiner? Zoek niet verder en verwen jezelf met het Clean Eating Lifestyle Kerstmenu 2013. De feestelijke gerechten zijn gemaakt van gezonde,

Nadere informatie

Broodbeleg voor kinderen

Broodbeleg voor kinderen Broodbeleg voor kinderen 100% suikervrij! Gezond én snel te maken! 26 pagina s vol met recepten en tips! Broodbeleg voor kinderen 100% suikervrij! 2015 Onderstaande recepten zijn in ieder geval geschikt

Nadere informatie

Ananas con vinho do porto (ananas met robijnrode portwijn)

Ananas con vinho do porto (ananas met robijnrode portwijn) Ananas con vinho do porto (ananas met robijnrode portwijn) Bereidingstijd: minimaal 4 uur. Voor 8 personen. 1 grote rijpe verse ananas of 1 groot blik ananasschijven 125 milliliter rode portwijn Suiker

Nadere informatie

Kookworkshop SSgN Receptenboekje

Kookworkshop SSgN Receptenboekje Kookworkshop SSgN Receptenboekje Dit receptenboekje bevat 6 recepten. Deze recepten komen uit het Sporterskookboek (Harms-Aris & Geerets, 2006) en bevatten allemaal weinig vet, voldoende eiwit en ruimschoots

Nadere informatie

Ham-groente quiche. Voorbereidingstijd: ca. 25 minuten / Bereidingstijd: ca 45 minuten

Ham-groente quiche. Voorbereidingstijd: ca. 25 minuten / Bereidingstijd: ca 45 minuten Voorbereidingstijd: ca. 25 minuten / Bereidingstijd: ca 45 minuten INGREDIËNTEN INGREDIËNTEN INGREDIËNTEN VooR 2 personen F H A B 1 teentje knoflook ½ stronk broccoli E C ½ rode paprika K D E 1 ui 100

Nadere informatie

Kies jij voor vlees of vis als basis, trek dan bij voorkeur je eigen (biologische) bouillon en gebruik geen bouillonblokjes vanwege de E621.

Kies jij voor vlees of vis als basis, trek dan bij voorkeur je eigen (biologische) bouillon en gebruik geen bouillonblokjes vanwege de E621. Mijn soepen maak ik op basis van goede groentebouillonblokjes of -poeder altijd zonder gist (E621 ofwel MSG). Ik weet dat ik ook bouillon kan trekken van groenten maar omdat ik veel biologische groenten

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant, Het vlees dat wordt gebruikt in de KOOK-OOK tas is afkomstig van Slagerij Haverkort.

Beste KOOK-OOK klant, Het vlees dat wordt gebruikt in de KOOK-OOK tas is afkomstig van Slagerij Haverkort. Beste KOOK-OOK klant, Het vlees dat wordt gebruikt in de KOOK-OOK tas is afkomstig van Slagerij Haverkort. Haverkort is een waar familiebedrijf. Herman Haverkort heeft de slagerij aan de Assendorperstraat

Nadere informatie

Gerechten. Ontbijt Lunch Diner - Tussendoortjes. Keep it simple and make it tasty!

Gerechten. Ontbijt Lunch Diner - Tussendoortjes. Keep it simple and make it tasty! Gerechten Ontbijt Lunch Diner - Tussendoortjes Keep it simple and make it tasty! Intro Voeding... Het blijft allemaal lastig en ingewikkeld. Door de grote variatie en vele keuzes die je in het voedingsadvies

Nadere informatie

Ken jij deze 3 heerlijke & gezonde salade recepten al?

Ken jij deze 3 heerlijke & gezonde salade recepten al? Ken jij deze 3 heerlijke & gezonde salade recepten al? Een paar heerlijke & gezonde salade recepten die je echt moet proeven! Deze recepten zitten vol met eiwit en zijn over het algemeen makkelijk te bereiden.

Nadere informatie

BGN Kerstmenu 2014. Voorgerecht Geroosterde witlof met peer en hazelnoten. Hoofdgerecht Varkenshaas met Ardennerham en rucola

BGN Kerstmenu 2014. Voorgerecht Geroosterde witlof met peer en hazelnoten. Hoofdgerecht Varkenshaas met Ardennerham en rucola BGN Kerstmenu 2014 Voorgerecht Geroosterde witlof met peer en hazelnoten Hoofdgerecht Varkenshaas met Ardennerham en rucola Bijgerecht Sperziebonen met tomaat Dessert Homemade bosvruchtenijs Met dank aan

Nadere informatie

Bulk Eiwit Pepernoten

Bulk Eiwit Pepernoten Bulk Eiwit Pepernoten Bulk Eiwit Pepernoten: ben je bezig met bulken(aankomen)? Dan is dit het juiste recept voor je! Voedingswaarde per Ongeveer 50 stuks 82 gram Calorieën 1937 162 gram 117 gram 250 gr

Nadere informatie

RECEPTEN BOEK. Healthy Ageing. Met dank aan:

RECEPTEN BOEK. Healthy Ageing. Met dank aan: RECEPTEN BOEK Healthy Ageing Met dank aan: WIJS Albert Heijn Paddepoel Voeding en diëtiek studente: Jitske Dijkstra Toegepaste psychologie student: Niels van Doorn ZOMERSE WRAP BEREIDINGSTIJD: 30-40 MINUTEN

Nadere informatie

Hier vind u een aantal voorbeelden van caloriearme maaltijden.

Hier vind u een aantal voorbeelden van caloriearme maaltijden. Hier vind u een aantal voorbeelden van caloriearme maaltijden. Vispakketje met prei Verwarm de oven voor op 200 C. Wrijf de tilapiafilet in met rozemarijn en peper. Snijd de prei in 1 cm brede schuine

Nadere informatie

zonder salade (groenten) tot 1400 kcal, met salade (groenten) 1400-200

zonder salade (groenten) tot 1400 kcal, met salade (groenten) 1400-200 4 kipfilets 4 theel crema van zongedroogde tomaat (potje 140gr) 4 takjes basilicum (bakje 15 gr) 3 el olijfolie 4 semi-zongedroogde tomaten, zeer fijn gesneden Vershoudfolie Cocktailprikkers 1. Voorbereiden

Nadere informatie