«vvaa1<zaarn en clienstbaar»

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "«vvaa1<zaarn en clienstbaar»"

Transcriptie

1 p LITlE 'i/4 Postadres Postbus AG Lelystad Tclofoon info@flevoland.politie.nl Behandeld door V.J. Jeuring Vera.jeuring@flevoland.politie.nl PF o R. Zenger Nachtwachtlaan ED AMSTERDAM Besluit Wob-verzoek ANPR Datum 7 april 211 Afschrlft a an Ons kenmerk Onderwerp Bijlage(n) Gegevens Wob-verzoek ) Geachte heer Zenger, o Voor de goede orde deel ik u op vooriland mee, dat politieregio Flevoland en politieregio Gooi en Vechtstreek nauw samenwerken. In dat kader worden uw verzoeken aan deze beide korpsen door mij in behandeling genomen. Uw beide verzoeken worden in dit besluit als een verzoek afgehandeld. In antwoord op uw brieven d.d. 11 februari 211 met de kenmerl<en 52-1 en 56-1 en de telefonische toelichting op uw verzoek d.d. 24 februari 211, die door de landelijk Wob-coordinator mw. mr M.P. Zeilmal<er-Smit per aan u is bevestigd op 24 februari 211, bericht ik u als volgt. Op 4 maart 211 heeft u schriftelijk aan de Landelijk Web-coordinator bevestigd dat u al<l<oord gaat met verdaging van de beslistermijn voor aile politieregio's met vier weken. Gevraagde documenten U vraagt op grand van de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) om openbaarmaking van aile documenten die betrekking hebben op het gebruik van ANPR in politieregio Flevoland en politieregio Gooi en Vechtstreek. U heeft daarbij aangegeven dat uw verzoek omvat, maar niet is gelimiteerd tot: o ilet aantal en de locaties van vaste en mobiele camera's, o de gegevens die door deze camera's geregistreerd worden (bijvoorbeeld: enl<el l<enteken, of ool< beeldmateriaal waarop type auto en aantal inzittenden zijn af te leiden), o de bronnen van de databestanden met geregistreerde l<entekens als de gebruikte camera's niet in uw eigendom zijn, bijvoorbeeld: u gebruil<t ool< informatie uit de gemeentelijke camera's die gebruil<t worden voor verkeersmanagement en handhaving van milieu wet- en regelgeving), o de bewaartermijn van geregistreerde gegevens, o de procesbeschrijvingen met betrekl<ing tot het gebruil< van de camera's en databestanden, o de bronnen en verversingssfrequenties van de bestanden waannee de geregistreerde kentekens worden vergelel<en, o de investerings- en operationele l<osten van de camera's, o de verstrel<l<ing van de geregistreerde gegevens aan derden (bijvoorbeeld: andere l<orpsen, andere opsporings- en inlichtingendiensten, derden zoals private organisaties), o informatie over de effectiviteit, o informatie over de juridische kant. «vvaa1<zaarn en clienstbaar»

2 Besluit Wob-verzoek ANPR Datum 7 april 211 Blad 2 van 6 Onderwerp o Op donderdag 24 februari 211 heeft u in een telefoongesprek met de Landelijk WebcoOrdinator de inhoud van het Wob-verzoek d. d. 11 februari 211 toegelicht. U heeft de inhoud van de d.d. 24 februari 211, waarin uw toelichting op het verzoek door de landelijk Web-coordinator is verwoord, schriftelijk bevestigd. U heeft uw verzoek toegelicht ten aanzien van onderstaande twee punten. 1. De beveiliging van geregistreerde gegevens: a. u doelt hiermee u op documenten betreffende de wijze waarop het transport van gegevens plaats vindt van de camera's naar het centrale informatiesysteem van vtspn, b. u doelt hiermee tevens op documenten betreffende de wijze waarop de toegang tot deze gegevens is beperkt c.q. hoe de autorisatie van bevoegde personen is geregeld. Doorzending van uw verzoek aan vtspn acht u niet nodig. Uw verzoek heeft geen betrekking op de landelijke algemene digitale beveiliging van gegevens. 2. Verstrekking van de geregistreerde gegevens: U doelt hiermee op documenten, waaruit duidelijk wordt met welke publieke en private partijen de geregistreerde gegevens worden gedeeld. U denkt daarbij aan convenanten en andere afspraken. Beoordelingskader Uw verzoel< is beantwoord aan de hand van de Wet openbaarheid van bestuur (Wob). Het uitgangspunt van de Wob is dat er, in het belang van een goede en dernocratische bestuursvoering, voor degene die om informatie verzoekt een recht op openbaarmaking van de informatie bestaat. Het bestuursorgaan kan de openbaarmaking van de gevraagde informatie achterwege Iaten wanneer zich een (of meer) van de in artikel1 en 11 van de Wob genoemde uitzonderingsgronden of beperkingen voordoen. lnventarisatie Landelijf< Een deel van de docurnenten die betrekking hebben op uw verzoeken is landelijk openbaar gemaal<t. Het betreft regio-overstijgende docurnenten. lk verwijs u naar de website van de het KLPD. U kunt de informatie terugvinden via de link De landelijk op deze website openbaar gemaal<te documenten hebben betrekking op de door u genoemde categorie~n : 1. gegevens die door camera's geregistreerd worden (zie document ANPR standaarden algemeen). 2. bewaartermijn geregistreerde gegevens, 3. informatie over de juridische kant. In de bovengenoemde categorie(:ln zijn zowellandelijl<, als in de politieregio's Flevoland en Gooi en Veclltstreel<. geen aanvullende documenten beschil<baar. De Wob is niet van toepassing op al openbaar gemaakte informatie. Daarom l<unnen uw verzoeken voor zover het landelijke documenten betreft, niet in behandeling worden genomen. «vvaa1<zaa1n en clienstbaar»

3 Onderwcrp Besluil Wob-verzoek ANPR Datum 7 april 211 Btad 3 van 6 o Ter zake van de door u genoemde categorie "bronnen en verversingsfrequenties van de bestanden waarmee de geregistreerde gegevens worden vergelel<en" zijn geen landelij ke of regionale documenten beschikbaar. Wei kan ik u meedelen dat de politie gebruik maakt van haar eigen bronnen, de basisvoorziening handhaving (BVH) en de basisvoorziening opsporing (BVO). lndien en voor zover wordt samengewerkt met ketenpartners, zeals RDW, CJIB en Belastingdienst, dan zullen deze gebruik maken van hun eigen bronnen. De verversingsfrequentie is wekelijks. Regionaal In politieregio Flevoland en politieregio Gooi en Vechtstreek zijn ter zake van de navolgende, door u in het verzoekschrift genoemde, categorieen geen regionale documenten beschil<baar: - locatles vaste camera's (vaste camera's zijn niet aanwezig). Wei zijn in de navolgende, door u in het verzoekschrift genoemde, categorieen regionale documenten beschikbaar: 1. het aantal camera's, 2. locatie mobiele camera's, 3. beveiliging geregistreerde gegevens, 4. investerings- en operationele kosten van de camera's, 5. verstrekking van geregistreerde gegevens aan derden, 6. informatie over effectiviteit. Ter zake van deze categorie~n beschil< ik over de navolgende documenten/gegevens: 1. notitie ANPR (Automatic Number Plate Recognition), d.d bijgevoegd. Politieregio Flevoland heeft er twee en politieregio Gooi en Vechtstreek een, 2. idem als punt 1, 3. idem als punt 1 en notitie ANPR bijgevoegd. Verder deel il< u mee dat voor beide korpsen geldt dat aileen de backofficemedewerker en de coordinator ANPR toegang hebben tot de geregistreerde gegevens. NO-hits worden na ell<e controle verwijderd en vernietigd. HIT's worden na opvolging en verwerl<ing uit de hitlijsten verwijderd. Zie ook het bijgevoegde procedure, 4. de investeringsl<osten voor politieregio Flevoland bedragen in totaal en de onderhoudskosten bedragen in totaal E 3.6 per jaar. Die voor politieregio Gooi en Vechtstreek bedragen (investering) en E '1.27 (onderhoud), 5. idem als punt 1. Regionale individuele aandachtsvestigingen kunnen worden uitgezet bij andere politieregio's. De hotlist wordt aileen aan andere opsporingseenheden verstrekt, doch aileen bij gezamenlijke controle en voor de duur daarvan, 6. idem als punt 1. Toepasselijke uitzonderings- en beperldngsgronden Hieronder beschrijf ik welke uitzonderings- en beperkingsgronden ik in het algemeen op dit verzoek van toepassing acht. Naar mijn mening verzetten deze gronden zich tegen gehele of gedeeltelijl<e openbaarmal<ing van een aantal door u gevraagde documenten. Daarna ga ik in op de afzonderlijl<e documenten. «\1\taal<zacun en clienstl)aar»

4 Korpsleiding Ondorwcrp Besluit Wob-verzoek ANPR Datum 7 april 211 Blild 4 van 6 o Arlikel 1, tweede lid, aanhef en onder c Op grond van artikel1, tweede lid, aanhef en onder c van de Wob, blijft het verstrekken van informatie achterwege voor zover het belang daarvan niet opweegt tegen het belang van opsporing en vervolging van strafbare feiten. Daarvan is sprake als de documenten inzicht kunnen verschaffen in de tactieken, strategieen en technieken van de politie. Openbaarmaking van dergelijke informatie kan het goed functioneren van de instanties belast met opsporing en vervolging belemmeren. Arlike/1, tweede lid, aanhef en onder d Op grond van artikel1, tweede lid, aanhef en onder d van de Wob, blijft het verstrekken van informatie achterwege voor zover het belang daarvan niet opweegt tegen het belang van inspectie, controle en toezicht door bestuursorganen. Ook hier geldt dat daarvan sprake is als de documenten inzicht verschaffen in de tactieken, strategieen en technieken van de politie. Openbaarmaking van dergelijke informatie kan het goed functioneren van de instanties, die zijn belast met inspectie, controle en toezicht, belemmeren. Artikel 1, tweede lid, aanhef en onder e Op grond van artikel 1, tweede lid, aanhef en onder e van de Wob, blijft het verstrekken van informatie achterwege voor zover het belang daarvan niet opweegt tegen het belang van de eerbiediging van de persoonlijke levenssfeer van de betrokkenen. Uit jurisprudentie van de Afdeling Bestuursrechtspraal< van de Raad van State (zie o.a. ABRvS 16 aug. 22, LJN AE6469) volgt dat namen van ambtenaren en andere persoonlijke gegevens op grond van artikel 1, lid 2, aanhef en onder e van de Wob mogen worden weggelaten, danwel dat de betreffende documenten anderszins mogen worden geanonimiseerd. Het belang van de bescherming van de persoonlijke levenssfeer, dat zich vertaald in het weglaten van de namen van ambtenaren en andere betrokkenen, weegt zwaarder dan het publieke belang bij informatieverstrekl<ing. Beoordeling van de geynventariseerde documenten 1. Het aantal camera's Deze informatie is opgenomen in de navolgende documenten: - notitie ANPR (Automatic Number Plate Recognition), d.d bijgevoegd - notitie ANPR bijgevoegd, Namen van ambtenaren en andere tot personen herleidbare gegevens worden niet openbaargemaal<t. Openbaarmaking van deze informatie blijft achterwege op grond van artikel 1, tweede lid aanhef en onder e Wob. De gegevens betreffende het aantal camera's maak ik openbaar tot op het niveau van aantal per korps. Openbaarmal<ing van het aantal camera's op een dieperliggend niveau blijft achterwege op grond van artikel1, tweede lid aanhef en onder c. Openbaarmal<ing van het aantal camera's op een dieperliggend niveau dan het aantal per korps, kan leiden tot het openbaar bel<end worden van de exacte locatie van de camera's. De niet openbare bel<endheicl van het publiek met de locatie van de camera's maakt onderdeel uit van de tactiek en strategie van de politie. lndien openbaar wordt gemaakt waar de camera's zijn geplaatst, wordt l1et functioneren van de instanties belast met opsporing en vervolging belemmerd. «vvaa1<zaa1n en clienstijaar»

5 Besluit Wob-verzoek ANPR Datum 7 april 211 Blad 5 van 6 Ondcrwcrp o Openbaarmaking van de gegevens op dieperliggend niveau blijft tevens achterwege op grond van artikel 1, tweede lid aanhef en onder d. Openbaarmaking van llet aantal camera's op een dieperliggend niveau dan het aantal per korps, kan leiden tot het openbaar bekend worden van de exacte locatie van de camera's. De niet openbare bekendheid van het publiek met de locatie van de camera's maakt onderdeel uit van de tactiek en strategie van de politie. lndien openbaar wordt gemaakt waar de camera's zijn geplaatst, worden de mogelijkheden van inspectie, controle en toezicht belemmerd. Het belang van openbaarmaking van het aantal camera's op een dieperliggend niveau dan het aantal per korps, weegt niet op tegen het belang van opsporing en vervolging, alsmede het belang van inspectie, controle en toezicht. 2. Locaties mobiele camera's Deze informatie is opgenomen in de navolgende documenten: - notitie ANPR (Automatic Number Plate Recognition), d.d Voor zover u met deze categorie doelt op ANPR-camera's die zijn ge"installeerd in voertuigen hebben uw verzoeken in concreto betrekking op openbaarmal<ing van de kentekens van de voertuigen, waarin een ANPR-camera is ge"installeerd. Deze documenten maak ik gedeeltelijk openbaar. Namen van ambtenaren en andere tot personen herleidbare gegevens worden niet openbaargemaakt. Openbaarmal<ing van deze informatie blijft achterwege op grond van artikel1, tweede lid aanhef en onder e Wob. Tevens worden de kentekens van voertuigen voorzien van ANPR-camera's niet openbaar gemaakt. Het belang van openbaarmaking weegt niet op tegen het belang van opsporing en vervolging, alsmede het be lang van inspectie, controle en toezicht (art. 1, lid 2 aanhef en sub c j.o. d). De onbekendheid van het publiek met de kentekens van de voertuigen waarin een ANPR-camera is getnstalleerd, maakt deel uit van de tactiek en strategie van de politie. Deze voertuigen worden ingezet voor specifieke taken in llet kader van opsporing en vervolging, alsmede inspectie, controle en toezicht. lndien algemeen bel<end wordt well<e voertuigen het betreft, wordt de uitvoering van deze taken ernstig belemmerd. lnformatie betreffende de kentekens van voertuigen waarin een ANPR-camera is ge"installeerd, is daarom niet verstrekt. lndien en voor zover u met deze categorie doelt op de tijdelijl<e locaties waar mobiele camera's, die niet in voertuigen zijn ge'lnstalleerd, worden geplaatst, laat ik u weten dat daarvan geen documenten in de korpsen Flevoland en Gooi en Vechtstreel< aanwezig zijn. 3. Bevei/iging geregistreerde gegevens Deze informatie is opgenomen in de navolgende documenten: - notitie ANPR (Automatic Number Plate Recognition), d.d '1, - notitie ANPR 211. Nadere informatie is weergegeven onder 'lnventarisatie- Regionaal punt 4. Deze documenten maal< il< openbaar, met uitzondering van de namen van ambtenaren en andere tot personen herleidbare gegevens. Openbaarmaking van namen blijft achterwege op grond van artikel 1, tweede lid aanhef en onder e Wob. «vvaa1<zaa1n en cl ienstl)aar»

6 o Korpsleid ing Onderwerp Besluit Wob-verzoek ANPR Datum 7 april 211 Bfad 6 van 6 o 4. lnvesterings- en operationele kosten van de camera's Deze informatie is weergegeven onder 'lnventarisatie - Regionaal punt Verstrekking van geregistreerde gegevens aan derden lnformatie hierover is opgenomen in de notitie ANPR 211. In deze categorie zijn geen aanvullende regionale documenten in mijn korps beschikbaar. Het document maak ik openbaar, met uitzondering van de namen van ambtenaren en andere tot personen herleidbare gegevens. Openbaarmaking van namen blijft achterwege op grond van artikel1, tweede lid aanhef en onder e Wob. 6. lnformafie over effectiviteit Deze informatie is opgenomen de notitie ANPR (Automatic Number Plate Recognition), d.d en in de notitie ANPR 211. Deze documenten maak ik gedeeltelijk openbaar. Namen van arnbtenaren en andere tot personen herleidbare gegevens worden niet openbaargemaakt. Openbaarmaking van deze informatie blijft achterwege op grond van artikel 1, tweede lid aanhef en onder e Wob. De beslissing Gelet op het bovenstaande besluit ik de navolgende documenten aan u te verstrekken. lk kom niet volledig tegemoet aan uw verzoeken. -de notitie ANPR (Automatic Number Plate Recognition), d.d , -de notitie ANPR 211, -de volledige procedure ANPR. Naast deze documenten heb il< u in dit besluit aanvullende informatie verstrel<t. Op grond van artikel 1 lid 2 aanhef en onder c, d en e van de Wob besluit il< die informatie te anonimiseren die il< hierboven heb aangehaald. De openbaargemaal<te documenten treft u hierbij aan. II< vertrouw erop, dat ik hiermee naar behoren aan uw verzoeken heb voldaan. Met vriendelijke groet. de l<orpsbeheerder, namens deze, A.J. Wolthers Chef Bureau Korp onder e ming politieregio Flevoland Wnd. chef Bureau l<orpso dersteuning politieregio Gooi en Vechtstreel< Binnen zes wel<en na de dag van verzending van dit bes/uit!<an ieder wiens be/ang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken, bezwaar maken. Het bezwaar moet door de indiener zijn ondertekend en bevat ten minste zijn naam, adres, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden waarop het bezwaar rust. Dit bezwaar moet worden gericht aan Politie Flevoland, pia postbus 281, 82 AG Lelystad. «vvaa1<zaa1n en clienstijaar»

VERZONDEN 0 7 t.pr 2011

VERZONDEN 0 7 t.pr 2011 Postadres postbus 588 9700 AN Groningen www.politie.nl/groningen lnternetadres juridische dienstverlening Bezoekadres Rademarkt 12 per aangetekend schrijven 9711 CV Groningen mw. mr. L.E. Berends A an

Nadere informatie

Haaglanden. U hebt uw verzoek toegelicht ten aanzien van onderstaande twee punten.

Haaglanden. U hebt uw verzoek toegelicht ten aanzien van onderstaande twee punten. Onderdeel Staf Korpsdlrectie Behandeld door Mw. L.B.M. van 't Hek LL.B Postadres Postbus 264 2501 CG Den Haag Bezoekadres Burgemeester Patijnlaan 35 2585 BG Den Haag Telefoon 070-424 2055 Fax 070-424 3796

Nadere informatie

«vvaat<zaa1n en cl ienstbaar»

«vvaat<zaa1n en cl ienstbaar» KORPSLEIDING Adres Boschdijktunnel 10 5611 AG Eindhoven Postadres Postbus 528 5600 AM EINDHOVEN Telefoon 0900-8844 Brabant Zuid-Oost Behandeld door Mw. S.C.M.A. Gommans Oireet nummer 040-2 33 24 53 De

Nadere informatie

p LITIE In antwoord op uw brief d.d. 26 april 2011, per post ontvangen op 27 april 2011, bericht ik u het volgende.

p LITIE In antwoord op uw brief d.d. 26 april 2011, per post ontvangen op 27 april 2011, bericht ik u het volgende. p LITIE Zuid-Holland-Zuid Adres Vissersdijk Beneden 2 3319 GW Dordrecht Postadres Postbus 1070 3300 BB Dordrecht Internet www.politie.nl Korpsonderdeel Korpsleiding Onderwerp Verzoek W.O.B. Datum 20juni2011

Nadere informatie

«'"'êlêii<zëlêlm en clienstbëlar>>

«''êlêii<zëlêlm en clienstbëlar>> KORPSLEIDING Unit Veiligheld en Integriteit Postbus 8050 5004 GB Tilburg Telefoon 0900 8844 Fax 076 5046389 Pi l I TIE Midden en West Brabant Bezoekadres Stationsplein 37 4872 XL Ellen-Leur Korpsonderdeel

Nadere informatie

P~ LITIE. Noord- en Oost-Gelderland Korpsbeheerder. De heer R. Zenger Nachtwachtlaan ED AMSTERDAM. Geachte hear Zenger,

P~ LITIE. Noord- en Oost-Gelderland Korpsbeheerder. De heer R. Zenger Nachtwachtlaan ED AMSTERDAM. Geachte hear Zenger, P~ LITIE Korpsbeheerder Mr. G.J. de Graaf De heer R. Zenger Nachtwachtlaan 114 1058 ED AMSTERDAM Bezoekadres Telefoon Faxnummer Postadres Europaweg 79. Apeldoorn 055-5436985 055-5436999 Postbus 618 7300

Nadere informatie

In antwoord op uw brief d.d. 26 april 2011 met kenmerk , bericht ik u als volgt.

In antwoord op uw brief d.d. 26 april 2011 met kenmerk , bericht ik u als volgt. drs. F. Paauw Adres Doelwater 5 Rotterdam Postadres Postbus 70023 3000 LD Rotterdam Internet www.olitie-rotterdam-rijnmond.nl Rott erdam-rijnmo nd Behandeld door mr. R.W. Polak Telefoon 010-2746141 Fax

Nadere informatie

LITlE. «\,vaal<zaaln en clienstbaar» 0 7 APR Z011. AANTEKENEN De heer R. Zenger Nachtwachtlaan I 14 I 058 ED AMSTERDAM.

LITlE. «\,vaal<zaaln en clienstbaar» 0 7 APR Z011. AANTEKENEN De heer R. Zenger Nachtwachtlaan I 14 I 058 ED AMSTERDAM. Postbus 52 5900 AB Venlo Telefoon 0900-8844 Telefax 077-327 11 09 p LITlE Limburg-Noord Bezoekadres Rijnbeekstraat 1 5913 GA Venlo Korpsonderdeel Korpsbeheerder Behandeld door Juridische Zaken Doorkiesnummer

Nadere informatie

P. L IT IE. Brabant-Noord

P. L IT IE. Brabant-Noord Afdeling Kabinet Postbus 90163 5200 MS 's-hertogenbosch T elefoon 0900 8844 Fax 073-6991676 Bezoekadres Vogelstraat 41 5212 VL 's-hertogenbosch Korpsonderdeel Juridischc Z11ken P. L IT IE Brabant-Noord

Nadere informatie

Ministerie van Justitie

Ministerie van Justitie Ministerie van Justitie > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de heer R. Zenger Nachtwachtlaan 114 1058 ED AMSTERDAM Schedeldoekshaven 100 2511 EX Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den Haag www.rijksoverheid.nl/justitie

Nadere informatie

Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid Ministerie van Veiligheid en Justitie

Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid Ministerie van Veiligheid en Justitie Terrorismebestrijding en Ministerie van en Justitie > Retotiradres Postbus 16950 2500 BZ Den Haag De heer Terrorlamebestrijding en Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag Postbus 15950 2500 BZ Den Haag wwwnctv.ni

Nadere informatie

Handleiding behandeling WOB-verzoeken

Handleiding behandeling WOB-verzoeken Handleiding behandeling WOB-verzoeken 1. Inleiding Omdat niet altijd helder is hoe om te gaan met verzoeken op basis van de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB) is deze handleiding opgesteld. Het is een

Nadere informatie

Op 14 augustus 2012 heeft u ingevolge mijn verzoek van 10 augustus 2012 ingestemd met verlenging van die termijn tot 18 oktober 2012.

Op 14 augustus 2012 heeft u ingevolge mijn verzoek van 10 augustus 2012 ingestemd met verlenging van die termijn tot 18 oktober 2012. Postbus 57 2000 AB Haarlem Telefoon 0900-8844 * Bezoekadres Koudenhorn 2 2011 JC Haarlem Korpsonderdeel Bestuurlijke en Juridische Advisering Behandeld door Toestelnummer Ons kenmerk Uw kenmerk Datum Onderwerp

Nadere informatie

Ministerie van Infrastructuur en Milieu

Ministerie van Infrastructuur en Milieu Ministerie van Infrastructuur en Milieu > Retouradres Betreft WOB verzoek gebruik regeringsvllegtuig Australië Geachte Op 22 oktober 2016, ontvangen op 25 oktober 2016, heeft u met een beroep op de Wet

Nadere informatie

Ministerie van Veiligheid en Justitie

Ministerie van Veiligheid en Justitie www. rijksoverheid. nl/ven] 2511 DP Den Haag 2500 EM Den Haag Postbus 20301 Turfmerkt 147 Sector Juridische Zaken Juridische Zaken Directie Wetgeving en > Retouradres Postbus 20301 2500 H Den Haag Palna

Nadere informatie

De met u gemaakte afspraken, bedoeld in de vorige alinea, houden het volgende in:

De met u gemaakte afspraken, bedoeld in de vorige alinea, houden het volgende in: 1 > Retouradres Postbus 20011 2500 EA Den Haag Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag Postbus 20011 2500 EA Den Haag www.nctv.nl Contactpersoon 427619 17 september 2013 Onderwerp Derde deelbesluit Wob-verzoek

Nadere informatie

Vervolgbeschikking op Wob-verzoek. Van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Vervolgbeschikking op Wob-verzoek. Van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Vervolgbeschikking op Wob-verzoek Van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Naar aanleiding van uw Wob-verzoek inzake SyRI bericht ik u het volgende. Voor de weergave van uw verzoek, de beslissing

Nadere informatie

Ministerie van Veiligheid en Justide

Ministerie van Veiligheid en Justide > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Directie Wetgeving en Sector documenten berusten met de door u gevraagde informatie. Dit besluit wordt hieronder toegelicht. Besluit Wettelijk kader beslistermijn

Nadere informatie

Besluit Ik heb besloten aan uw verzoek tegemoet te komen en de informatie waarom u verzocht openbaar te maken.

Besluit Ik heb besloten aan uw verzoek tegemoet te komen en de informatie waarom u verzocht openbaar te maken. Besluit Ik heb besloten aan uw verzoek tegemoet te komen en de informatie waarom u verzocht openbaar te maken. Overwegingen Algemene overweging: openbaarheid t.a.v. een ieder Allereerst wil ik u wijzen

Nadere informatie

Ministerie van Verkeer en Waterstaat

Ministerie van Verkeer en Waterstaat Ministerie van Verkeer en Waterstaat Stichting "Wij vertrouwen stemcomputers niet' t.a.v. de heer R. Gonggrijp Linnaeusparkweg 98 1098 EJ Amsterdam Contactpersoon Doorkiesnummer Datum 16 september 2008

Nadere informatie

Pl^LITI E. Op 1 februari 2013 is uw brief van 31 januari 2013 ontvangen. Met deze brief verzoekt u om informatie over drones / UAV's boven Almere.

Pl^LITI E. Op 1 februari 2013 is uw brief van 31 januari 2013 ontvangen. Met deze brief verzoekt u om informatie over drones / UAV's boven Almere. Organisatieonderdeel Midden Nederland Bestuurondersteuning Pl^LITI E Behandeld door Functie Wob-coördinator Bezoekadres Kroonstraat 26 3511 RC Utrecht Telefoon 0900-8844 E-mali lnfo@flevoland.politie.nl

Nadere informatie

Ministerie van Veiligheid en Justitie

Ministerie van Veiligheid en Justitie Ministerie van Veiligheid en Justitie > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Turfrnarkt 147 2511 DP Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den -laag www.rijksoverheid.nl/venj B1 beantwoording de datum en

Nadere informatie

tegen het besluit van 13 maart 2017 in het kader van de subsidie SNL, kenmerk

tegen het besluit van 13 maart 2017 in het kader van de subsidie SNL, kenmerk > Retouradres Postbus 40225 8004 DE ZWOLLE Rijksdienst voor Ondernemend Nederland Vergunningen & Handhaving Mandemaat 3 Assen Postbus 40225 8004 DE Zwolle www.rvo.nl Contactpersoon Wob medewerker T 088

Nadere informatie

2. Daarnaast heeft de verzoeker het Commissariaat verzocht de kosten van het Wobverzoek

2. Daarnaast heeft de verzoeker het Commissariaat verzocht de kosten van het Wobverzoek Besluit Kenmerk: 657900/658803 Betreft: verzoek om openbaarmaking Beschikking van het Commissariaat voor de Media (hierna: het Commissariaat) betreffende het verzoek van xxx (hierna: verzoeker) om openbaarmaking

Nadere informatie

Ministerie van Infrastructuur

Ministerie van Infrastructuur Ministerie van Infrastructuur en Milieu > Retouractres Postbus 20901 Ministerie van Infrastructuur en Milieu Piesmanweg 1-6 Den Haag Postbus 20901 Contactpersoon Ons kenmerk IenM/BSK-2015/151704 Datum

Nadere informatie

Wettelijk kader Uw verzoek valt onder de reikwijdte van de Wob. Voor de relevante Wob-artikelen verwijs ik u naar de bijiage

Wettelijk kader Uw verzoek valt onder de reikwijdte van de Wob. Voor de relevante Wob-artikelen verwijs ik u naar de bijiage Nationaal Co Terrorismebestrijding en Veiligheid Ministerie van Veiligheid en Justitie > Retouradres Postbus 20011 2500 EA Den Haag Dhr.B.J,S.A.A.F. de Winter Schedeldoekshaven 200 2511 EZ Den Haag Postbus

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer E-mailadres Kenmerk 133516/193556. Besluit Wob-verzoek 24 juli 2015

Behandeld door Telefoonnummer E-mailadres Kenmerk 133516/193556. Besluit Wob-verzoek 24 juli 2015 De heer Y. Dam Nieuwendijk 91-2 1012 MC AMSTERDAM Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl Uw brief van Uw kenmerk 2 juli

Nadere informatie

Datum 31 juli 2015 Onderwerp Eerste deelbesluit wob-verzoek ICT-incidenten. Geachte

Datum 31 juli 2015 Onderwerp Eerste deelbesluit wob-verzoek ICT-incidenten. Geachte 1 > Retouradres Postbus 20011 2500 EA Den Haag Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag Postbus 20011 2500 EA Den Haag www.nctv.nl Bijlagen 2 Onderwerp Eerste deelbesluit wob-verzoek ICT-incidenten Bij beantwoording

Nadere informatie

é PlfLITIE AANTEKENEN

é PlfLITIE AANTEKENEN Postbus 57 2000 AB Haariem Telefoon 0900-8844 é PlfLITIE Kennemerland Dienst Bestuurlijke Aangelegenheden Bezoekadres Koudenhorn 2 2011JC Haarlem Korpsonderdeel Bestuurlijke en Juridische Advisering AANTEKENEN

Nadere informatie

Wettelijk kader Uw verzoek valt onder de reikwijdte van de Wob. Voor de relevante Wob-artikelen verwijs ik u naar de bijlage 1.

Wettelijk kader Uw verzoek valt onder de reikwijdte van de Wob. Voor de relevante Wob-artikelen verwijs ik u naar de bijlage 1. 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den Haag www.rijksoverheid.nl/venj Contactpersoon Onderwerp Uw Wob-verzoek met betrekking tot het gevangeniswezen

Nadere informatie

LIT IE. Door deze brief wordt op de twee door u ingediende Wob-verzoeken besloten.

LIT IE. Door deze brief wordt op de twee door u ingediende Wob-verzoeken besloten. Organisatieonderdeel Korpsstaf, Team Juridische Zaken Wob-coördinatiedesk Behandeld door Functie Juridisch medewerker Bezoekadres Nieuwe Uitleg I 2514 BP Den Haag Telefoon E-mail Ons kenmerk KNPI6000II6

Nadere informatie

Datum 19 juni 2019 Betreft Besluit op uw Wob-verzoek. Geachte

Datum 19 juni 2019 Betreft Besluit op uw Wob-verzoek. Geachte > Retouradres Postbus 40225 8004 DE ZWOLLE Rijksdienst voor Ondernemend Nederland Vergunningen en Handhaving Mandemaat 3 Assen Postbus 40225 8004 DE ZWOLLE www.rvo.nl Contactpersoon Wob medewerker Betreft

Nadere informatie

Beslissing op bezwaar

Beslissing op bezwaar Beslissing op bezwaar Kenmerk: 704569/706345 Betreft: beslissing op het bezwaar inzake het besluit van het Commissariaat voor de Media van 20 februari 2018 met kenmerk 694927/701229, Het Commissariaat

Nadere informatie

P<..#L I T I E. Dhr. R Zenger Midwoudpad ED Amsterdam

P<..#L I T I E. Dhr. R Zenger Midwoudpad ED Amsterdam Organisatieonderdeel Juridische Zaken Wob-coordinatiedesk Behandeld door Functie medewerker Wob-coordinatiedesk Bezoekadres Nieuwe Uitleg 1 2514 BP Den Haag Telefoon 088-169 E-mail wobcoordinatiedesk@knp.politie.nl

Nadere informatie

3 t AUG Ministerie van Infrastructuur en Milieu

3 t AUG Ministerie van Infrastructuur en Milieu Ministerie van Infrastructuur en Milieu > Retouradres postbus 16001 2500 BA Den Haag ANVS Bezuidenhoutseweg 67 Den Haag postbus 16001 2500 BA Den Haag 3 t AUG. 2016 Datum Betreft Wob-verzoek inzake vergunningen

Nadere informatie

In dit besluit wordt verwezen naar de corresponderende nummers uit de inventarislijst, zodat per document duidelijk is wat is besloten.

In dit besluit wordt verwezen naar de corresponderende nummers uit de inventarislijst, zodat per document duidelijk is wat is besloten. In dit besluit wordt verwezen naar de corresponderende nummers uit de inventarislijst, zodat per document duidelijk is wat is besloten. Zienswijzen Er zijn derde belanghebbenden bij de openbaarmaking van

Nadere informatie

BESLISSING OP BEZWAAR 120194-180815

BESLISSING OP BEZWAAR 120194-180815 BESLISSING OP BEZWAAR 120194-180815 Bij brief van 30 maart 2015 die is ingekomen bij de NZa op dezelfde dag, is door de heer [vertrouwelijk ] (hierna: belanghebbende) bezwaar gemaakt tegen het besluit

Nadere informatie

Controle en handhaving Besluit Overwegingen Algemene overweging: openbaarheid t.a.v. een ieder De eerbiediging van de persoonlijke levenssfeer

Controle en handhaving Besluit Overwegingen Algemene overweging: openbaarheid t.a.v. een ieder De eerbiediging van de persoonlijke levenssfeer Er zijn geen andere documenten bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit aangetroffen betreffende uw verzoek. Ook is mij niet bekend of de informatie bij

Nadere informatie

Dhr. R Zenger Midwoudpad 75 lozhtv. Amsterdam

Dhr. R Zenger Midwoudpad 75 lozhtv. Amsterdam Organisatieonderdeel Juridische Zaken Wob-coordinatiedesk Behandeld door Functie medewerker Wob-coordinatiedesk Bezoekadres Nieuwe Uitleg 1 2514 BP Den Haag Telefoon 088-169 E-mail wobcoordinatiedesk@knp.politie.nl

Nadere informatie

Datum 21 juli 2016 Betreft Wob-verzoek geweldsincidenten OV. Geachte

Datum 21 juli 2016 Betreft Wob-verzoek geweldsincidenten OV. Geachte > Retouradres Postbus 20901 2500 EX Den Haag Plesmanweg 1-6 2597 JG Den Haag Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den Haag T 070-456 0000 F 070-456 1111 Datum 21 juli 2016 Betreft Wob-verzoek geweldsincidenten

Nadere informatie

Ministerie van Veiligheid en Justitie

Ministerie van Veiligheid en Justitie Ministerie van Veiligheid en Justitie > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Directie Wetgeving en Juridische Zaken Sector Juridische Zaken en Wetgevlngsbeleld Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag Postbus

Nadere informatie

Wettelijk kader Uw verzoek valt onder de reikwijdte van de Wob. Voor de relevante Wob-artikelen verwijs ik u naar de bijlage 1.

Wettelijk kader Uw verzoek valt onder de reikwijdte van de Wob. Voor de relevante Wob-artikelen verwijs ik u naar de bijlage 1. > Retouradres Postbus 40225 8004 DE ZWOLLE Rijksdienst voor Ondernemend Nederland Vergunningen en Handhaving Mandemaat 3 Assen Postbus 40225 8004 DE ZWOLLE www.rvo.nl Contactpersoon Wob medewerker Betreft

Nadere informatie

Ministerie van Justitie en Veiligheid

Ministerie van Justitie en Veiligheid Ministerie van Justitie en Veiligheid > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag DireCtoraat-Generaal Straffen en Beschermen Directie coördinatie Financiön, Bedrijfsvoering en Juridische Zaken Portefeuille

Nadere informatie

Besluit inzake uw Wob-verzoek d.d. 6 augustus 2018

Besluit inzake uw Wob-verzoek d.d. 6 augustus 2018 X Gemeente Amsterdam Bezoekadres Weesperplein 8 1028 XA Amsterdam Postbus 1104 l000 BC Amsterdam Telefoon 14 020 amsterdam.n1 Retouradres: Postbus aio, 1000 BC Amsterdam Per e-mail: Datum Ons kenmerk Behandeld

Nadere informatie

Beschikking op Wob-verzoek Van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Beschikking op Wob-verzoek Van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Beschikking op Wob-verzoek Van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Op 12 december 2016 is een verzoek ingediend om openbaarmaking van: 1. Een lijst van alle tot op heden gevormde samenwerkingsverbanden

Nadere informatie

Ministerie van Infrastructuur en Milieu

Ministerie van Infrastructuur en Milieu tezamen (functionarissen tezamen Ministerie van Infrastructuur en Milieu > Retouradres Platform Investico T.a.v. Bestuurskern Plesmanweg 1-6 Den Haag Contactpersoon Senior Beleidsmedewerker T 070- M +31(0)6

Nadere informatie

Datum 13 juni 2019 Betreft Besluit op uw Wob-verzoek. Geachte,

Datum 13 juni 2019 Betreft Besluit op uw Wob-verzoek. Geachte, > Retouradres Postbus 40225 8004 DE ZWOLLE Rijksdienst voor Ondernemend Nederland Vergunningen en Handhaving Mandemaat 3 Assen Postbus 40225 8004 DE ZWOLLE www.rvo.nl Contactpersoon Dhr. Wob medewerker

Nadere informatie

H. Stegehuis Haven Noordzijde 21A 7607 ER Almelo. College van B &. W Stadhuisplein 1 7607 EK Almelo. Betreft: WOB verzoek. Almelo, 18 november 2011

H. Stegehuis Haven Noordzijde 21A 7607 ER Almelo. College van B &. W Stadhuisplein 1 7607 EK Almelo. Betreft: WOB verzoek. Almelo, 18 november 2011 H. Stegehuis Haven Noordzijde 21A 7607 ER Almelo Met ontvangstbevestiging balie Almelo. College van B &. W Stadhuisplein 1 7607 EK Almelo Betreft: WOB verzoek. Almelo, 18 november 2011 Geacht College,

Nadere informatie

Het Financieele Dagblad T.a.v.: Postbus AE AMSTERDAM. Datum 2 september 2015 Onderwerp Uw Wob-verzoek van 3 juli 2015.

Het Financieele Dagblad T.a.v.: Postbus AE AMSTERDAM. Datum 2 september 2015 Onderwerp Uw Wob-verzoek van 3 juli 2015. 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Het Financieele Dagblad T.a.v.: Postbus 216 1000 AE AMSTERDAM Internationale Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den Haag www.rijksoverheid.nl/venj

Nadere informatie

Datum 13 september 2017 Onderwerp Uw Wob-verzoek inzake correspondentie over adoptie uit Sri Lanka en de (voormalige) adoptievergunninghouder FLASH

Datum 13 september 2017 Onderwerp Uw Wob-verzoek inzake correspondentie over adoptie uit Sri Lanka en de (voormalige) adoptievergunninghouder FLASH 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den Haag www.rijksoverheid.nl/venj Contactpersoon Onderwerp Uw Wob-verzoek inzake correspondentie over

Nadere informatie

Wettelijk kader Uw verzoek valt onder de reikwijdte van de Wob. Voor de relevante Wob-artikelen verwijs ik u naar Bijlage 1.

Wettelijk kader Uw verzoek valt onder de reikwijdte van de Wob. Voor de relevante Wob-artikelen verwijs ik u naar Bijlage 1. > Retouradres Postbus 20201 2500 EE Den Haag Korte Voorhout 7 2511 CW Den Haag Postbus 20201 2500 EE Den Haag www.rijksoverheid.nl Uw brief (kenmerk) Datum 22 december 2017 Betreft Besluit Wob-verzoek

Nadere informatie

Diversen: verstrekte documenten inzake het Wob-verzoek en Bijlage Awb-bezwaar algemeen Beantwoording Wobverzoek

Diversen: verstrekte documenten inzake het Wob-verzoek en Bijlage Awb-bezwaar algemeen Beantwoording Wobverzoek Datum 13 juli 2017 Uw brief/kenmerk 4 mei 2017, ontvangen op 8 mei 2017 Contactpersoon Telefoon Bijlagen Onderwerp 14 070 Diversen: verstrekte documenten inzake het Wob-verzoek en Bijlage Awb-bezwaar algemeen

Nadere informatie

De belanghebbende heeft geen bedenkingen tegen het openbaar maken van de door u gevraagd gegevens kenbaar gemaakt.

De belanghebbende heeft geen bedenkingen tegen het openbaar maken van de door u gevraagd gegevens kenbaar gemaakt. Er zijn geen documenten bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland met de door u gevraagde informatie over de periode van 2011 tot en met 2014. Ook is mij niet bekend of de informatie bij een ander

Nadere informatie

260KT, Ministerie van Inftastructuur en Milieu. Inspectie Leefomgeving en Transport. Datum

260KT, Ministerie van Inftastructuur en Milieu. Inspectie Leefomgeving en Transport. Datum 2500 SD Den Haag Postbus 16191 Den Haag Rijnstraat 8 Juridische Zaken Ministerie van Inftastructuur en Milieu verwijs 1k u naar bijlage 1. Uw verzoek valt onder de reikwijdte van de Wob. Voor de relevante

Nadere informatie

Besluit. A. Verzoek om openbaarmaking. B. Relevante bepalingen. Kenmerk: / Betreft: verzoek om openbaarmaking

Besluit. A. Verzoek om openbaarmaking. B. Relevante bepalingen. Kenmerk: / Betreft: verzoek om openbaarmaking Besluit Kenmerk: 668532/686086 Betreft: verzoek om openbaarmaking Beschikking van het Commissariaat voor de Media betreffende het verzoek van xxx om openbaarmaking van informatie op grond van de Wet openbaarheid

Nadere informatie

2 8MEI 2Ü1. Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Datum: Betreft: Besluit op uw Wob-verzoek. Geachte

2 8MEI 2Ü1. Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Datum: Betreft: Besluit op uw Wob-verzoek. Geachte kort Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport > Retouradres Postbus 20350 2500 Ei Den Haag Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340 59 84 www. rijksoverheid. ni

Nadere informatie

Staatstoezicht op de Mijnen Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Staatstoezicht op de Mijnen Ministerie van Economische Zaken en Klimaat Ministerie van Economische Zaken en Klimaat > Retouradres Postbus 24037 2490 AA Den Haag Milieudefensie Westerveld Bezoekadres t.a.v. mevrouw Henri Faasdreef 312 per e-mail: 2492 JP Den Haag Postadres

Nadere informatie

Nationaal Coördinator. Terrorismebestrijding en Veiligheid. Wettelijk kader. Inventarisatie documenten. Ministerie van Veilfgheidenlusririe

Nationaal Coördinator. Terrorismebestrijding en Veiligheid. Wettelijk kader. Inventarisatie documenten. Ministerie van Veilfgheidenlusririe A Velllgheldsreglo s Weerbaarheidsverhoging Directie Ministerie van Veilfgheidenlusririe Nationaal Coördinator documenten zijn opgenomen in een inventarislijst, die als bijlage 2 bij dit besluit documenten

Nadere informatie

Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Ministerie van Economische Zaken en Klimaat Ministerie van Economische Zaken en Klimaat > Retouradres Postbus 20401 2500 EK Den Haag De heer Directoraat-generaal Bezoekadres Paterswoidseweg 1 9726 BA Groningen Postadres Postbus 20401 2500 EK Den

Nadere informatie

Beslissing op bezwaar

Beslissing op bezwaar Beslissing op bezwaar Kenmerk: 24055/2010018942 Betreft: Beslissing op bezwaar inzake Wob besluit naar aanleiding van verzoek om openbaarmaking door de VARA Het Commissariaat voor de Media, gezien het

Nadere informatie

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport > Retouradres Postbus 2035fl 2500 Ei Den Haag Directie Wetgeving en Bezoekadres Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340 59 84 www,rljksoverheid.ni

Nadere informatie

Ministerie van Veiligheid en Justitie

Ministerie van Veiligheid en Justitie Ministerie van Veiligheid en Justitie > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Directie Wetgeving en Juridische Zaken Turfrnarkt 147 2511 OP Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den Haag www. rijksoverheid.ni/venj

Nadere informatie

08 AUG 2012. Ministerie van Financiën. Datum. Betreft Besluit Wob-verzoek inzake zbv Backscatter. Geachte!

08 AUG 2012. Ministerie van Financiën. Datum. Betreft Besluit Wob-verzoek inzake zbv Backscatter. Geachte! Ministerie van Financiën Retouradres Postbus 20201 2500 EE Den Haag Belastfrigdienst Korte Voorhout 1 2511 CW Den Haag Postbus 20201 2500 EE Den Haag wwwrijksoverbetd.nl Inlichtingen Datum 08 AUG 2012

Nadere informatie

2 0 JUNI. Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Datum Betreft Verzoek op grond van Wet Openbaar van bestuur. uw kenmerk.

2 0 JUNI. Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Datum Betreft Verzoek op grond van Wet Openbaar van bestuur. uw kenmerk. Ministerie van Infrastructuur en Milieu > Retouradres Postbus 20904 2500 EX Den Haag Bestuurskerri Dir, Gebieden en Projecten Afd. Projecten Plesmanweg 1-6 Den Haag Contactpersoon 17juni 2016 2 0 JUNI

Nadere informatie

Ministerie van Infrastructuur en Milieu

Ministerie van Infrastructuur en Milieu - de - de Nl. - Ministerie van Infrastructuur en Milieu > Retouredres Postbus 20901 2500 Ex Den Haag SHL Offshore Contractors BV. T a.v. Albert Einsteinlaan 50 2719 ER ZOETERMEER Plesrnanweg 1-6 Den Haag

Nadere informatie

: esluit. Autoriteit Consument t Markt. / m46at Lo,~.

: esluit. Autoriteit Consument t Markt. / m46at Lo,~. : esluit Ons kenmerk: ACM/DM/2017/201292 Zaaknummer: 16.1098.51 Bijlagen: Juridisch kader, inventarislijsten en bijlagen getoetst op grond van artikel 10 Wob Onderwerp: op uw verzoek om openbaarmaking

Nadere informatie

Algemeen Dagblad T.a.v. Postbus TC ROTTERDAM

Algemeen Dagblad T.a.v. Postbus TC ROTTERDAM 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Algemeen Dagblad T.a.v. Postbus 8983 3009 TC ROTTERDAM Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den Haag www.rijksoverheid.nl/venj Contactpersoon

Nadere informatie

De heer A. J. van Heusden Kruisstraat 21 4901 LX Oosterhout. Middelburg, 21 juni 2013. Geachte heer Van Heusden,

De heer A. J. van Heusden Kruisstraat 21 4901 LX Oosterhout. Middelburg, 21 juni 2013. Geachte heer Van Heusden, De heer A. J. van Heusden Kruisstraat 21 4901 LX Oosterhout Uw email :17 mei 2013 Uw kenmerk : Ons kenmerk :A-169 Onderwerp :WOB Verzoek Bijlage :4 bijlagen Behandeld door :H.P.W.A. van Aalst Middelburg,

Nadere informatie

Wettelijk kader Uw verzoek valt onder de reikwijdte van de Wob. Voor de relevante Wob-artikelen verwijs ik u naar de bijlage 1.

Wettelijk kader Uw verzoek valt onder de reikwijdte van de Wob. Voor de relevante Wob-artikelen verwijs ik u naar de bijlage 1. Aantal levende reptielen geïmporteerd in Nederland onder goederencode 010620 voor de periode 2000-2017. Wij verzoeken de volgende informatie: 1) totaal aantal geïmporteerde levende reptielen per jaar,

Nadere informatie

9 MEI Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Datum: Betreft: Beslissing op uw Wob-verzoek. Geachte

9 MEI Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Datum: Betreft: Beslissing op uw Wob-verzoek. Geachte Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag Bezoekadres: Parnassuspleln 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340 59 84 www.rijksoverheidnl 9 MEI 2017

Nadere informatie

Dienst Justitiële Inrichtingen Minisrerie van Veiligheid en Justitie

Dienst Justitiële Inrichtingen Minisrerie van Veiligheid en Justitie Dienst Justitiële Inrichtingen Minisrerie van Veiligheid en Justitie > Retouradres Postbus 30132 2500 GC Den Haag Directie Beleid & Bestuursondersteun Ing Juridische Zaken Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag

Nadere informatie

Datum 3 juni 2016 Betreft Verzoek op grond van de Wob. Geachte,

Datum 3 juni 2016 Betreft Verzoek op grond van de Wob. Geachte, L > Retouradres Postbus 258 7600 AG ALMELO Betreft Verzoek op grond van de Wob Geachte, Bij brief, door mij ontvangen op 23 februari 2016, heeft u op grond van de Wet openbaarheid van bestuur (hierna:

Nadere informatie

«waakzaam en clienstbaar»

«waakzaam en clienstbaar» Organisatieonderdeel Korpsstaf -i'irihische Zaken Behandeiddoor Functie Wob-coördinator Bezoekadres Juliana van Stolberglaan 4-10 Telefoon ' E-mail Hpn Haan Onskenmerk KNP13001339 Uwkenmerk Wob-verzoek

Nadere informatie

Onder verwijzing naar uw per gestuurde brief van 6 februari 2013 bericht de Autoriteit Financiële Markten (AFM) u als volgt.

Onder verwijzing naar uw per  gestuurde brief van 6 februari 2013 bericht de Autoriteit Financiële Markten (AFM) u als volgt. Openbare versie Stichting Wesa Beheer de heer N.A. Sjerps Vogelzand 2107 1788 GL JULIANADORP Datum Ons kenmerk ----------------13080613 Pagina 1 van 6 Kopie aan ------------------------------- -----------------------

Nadere informatie

Geachte heer. Met deze brief neem ik een besluit op uw verzoek.

Geachte heer. Met deze brief neem ik een besluit op uw verzoek. Oranlsatieonderdeel Juridische Zaken Wob-coördinatiedesk gehandeld door Functie medewerker Wob-coördinatiedesk Dezoekadres Nieuwe Uitleg 1 2514 BP Den Haag Telefoon 088-1699047 E-mall wobcoordinatiedeskknp.politie.

Nadere informatie

Directie Wetgeving, Bestuurlijke en Juridische Aangelegenheden Afdeling JA - Bijstand, Bedrijfsjuridisch en Subsidies. Datum 5 maart 2018

Directie Wetgeving, Bestuurlijke en Juridische Aangelegenheden Afdeling JA - Bijstand, Bedrijfsjuridisch en Subsidies. Datum 5 maart 2018 (g) Alle overige documenten (zoals rapporten, brieven, e-mails, notities en gespreksverslagen) met betrekking tot het toezicht en de handhaving door SZW bij Odfjell, uit de periode van juli 2011 tot heden.

Nadere informatie

Beslissing op bezwaar

Beslissing op bezwaar Beslissing op bezwaar Kenmerk: 678208/679078 Betreft: bezwaar tegen besluit op Wob-verzoek en besluit tot openbaarmaking daarvan Beschikking van het Commissariaat voor de Media betreffende het bezwaar

Nadere informatie

4. Op 23 september 2014 heeft u schriftelijk en per laten weten af te willen zien van de hoorzitting.

4. Op 23 september 2014 heeft u schriftelijk en per  laten weten af te willen zien van de hoorzitting. Ons kenmerk: ACM/DJZ/2014/205722_OV Zaaknummer: 14.0492.51.1.01 Datum: Beslissing op bezwaar van de Autoriteit Consument en Markt inzake het bezwaarschrift van de heer [VERTROUWELIJK] van 22 juli 2014,

Nadere informatie

9 NOV Nucleaire Veiligheid. Stralingsbescherming. Datum. Betreft Besluit op Wob-verzoek inzake de Stichting Beheer Ons kenmerk

9 NOV Nucleaire Veiligheid. Stralingsbescherming. Datum. Betreft Besluit op Wob-verzoek inzake de Stichting Beheer Ons kenmerk Autoriteit Nucleaire > Retouradres postbus 16001 2500 BA Den Haag Autoriteit Nucleaire Nucleaire Veiligheid Bezuidenhoutseweg 67 Den Haag Contactpersoon Datum 9 NOV 2016 Betreft Besluit op Wob-verzoek

Nadere informatie

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Ministerie van Buitenlandse Zaken Ministerie van Buitenlandse Zaken [...] Postbus 20061 2500 EB Den Haag Nederland http://www.government.nl Contact Directie Sub-Sahara Afrika daf@minbuza.nl Onze Referentie 2018.974853 : 31 augustus 2018

Nadere informatie

Gelderland Midde. 0 Korpschef

Gelderland Midde. 0 Korpschef Postbus 30071 6803 AB Arnhem Telefoon Fax 11111111W Gelderland Midde 0 Korpschef Bezoekadres Snelliusweg 1, Arnhem Buro Jansen & Janssen t.a.v. 4010111MMIIINMIIMMINtr Postbus 10591 1001 EN AMSTERDAM Korpsonderdeel

Nadere informatie

3. Voor een overzicht van de relevante bepalingen wordt verwezen naar de bijlage bij dit besluit.

3. Voor een overzicht van de relevante bepalingen wordt verwezen naar de bijlage bij dit besluit. Besluit Kenmerk: 678047/691431 Betreft: verzoek om openbaarmaking Beschikking van het Commissariaat voor de Media betreffende het verzoek van [verzoeker] om openbaarmaking van informatie op grond van de

Nadere informatie

BESLUIT. 3. Tegen het bestreden besluit is door de heer Zwaga tijdig bezwaar aangetekend bij brief van 6 januari 2009.

BESLUIT. 3. Tegen het bestreden besluit is door de heer Zwaga tijdig bezwaar aangetekend bij brief van 6 januari 2009. Nederlandse Mededingingsautoriteit BESLUIT Nummer 6566 / 13 Betreft zaak: Zaak 6566 - Wob-verzoek Zwaga Besluit van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Mededingingsautoriteit op de bezwaren gericht

Nadere informatie

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties > Retouradres Postbus 20011 2500 A Den Haag Directie Constitutionele Zaken en Wetgeving Turfn,arkt 147 Den Haag Postbus 20011 2500 EA Den Haag Kenmerk

Nadere informatie

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Datum: 28 DEC Betreft: Openbaarmaking van gegevens. Geachte

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Datum: 28 DEC Betreft: Openbaarmaking van gegevens. Geachte Juridische Zaken > Retouradres Postbus 20350 2500 6J Den Haag Directie Wetgeving en 8ezoekadres Rijnstraat 50 2511 XP Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340 g 84 www.rijksoverheid,rj Welzijn en Sport Ministerie

Nadere informatie

Aangetekend verstuurd Molenaar Abeln advocaten Carel H.J.M. Abeln J.J. Viottastraat JT AMSTERDAM

Aangetekend verstuurd Molenaar Abeln advocaten Carel H.J.M. Abeln J.J. Viottastraat JT AMSTERDAM Aangetekend verstuurd Molenaar Abeln advocaten Carel H.J.M. Abeln J.J. Viottastraat 50 1071 JT AMSTERDAM Datum 1 augustus 2013 Ons kenmerk 13070647 Pagina 1 van 6 Telefoon E-mail 020-797 @afm.nl Betreft

Nadere informatie

Dienst Terugkeer en Vertrek Ministerie van Veiligheid en Justitie

Dienst Terugkeer en Vertrek Ministerie van Veiligheid en Justitie Dienst Terugkeer en Vertrek Ministerie van Veiligheid en Justitie > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Hoofdkantoor Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag Postbus 20301 2500 6H Den Haag www.dtenv,ni Datum

Nadere informatie

Plaatsing op internet Het besluit wordt op geplaatst.

Plaatsing op internet Het besluit wordt op   geplaatst. Plaatsing op internet Het besluit wordt op www.rijksoverheid.nl geplaatst. Hoogachtend, De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, namens deze: Teammanager Afdeling Vergunningen & Handhaving

Nadere informatie

Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid Ministerie van Veiligheid en Justftie

Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid Ministerie van Veiligheid en Justftie Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid Ministerie van Veiligheid en Justftie > Retouradres Postbus 20011 2500 EA Den Haag Bits of Freedom Directie Cybar Security Beleidsciuster Turfmarkt

Nadere informatie

Toelichting Zienswijzeprocedure

Toelichting Zienswijzeprocedure Toelichting Zienswijzeprocedure 1. Wat kunt u doen als u het niet eens bent met/uw mening wilt geven over het ontwerpbesluit? Antwoord: U kunt een zienswijze indienen. Alle horecaondernemers die een brief

Nadere informatie

Beslissing op bezwaar

Beslissing op bezwaar Beslissing op bezwaar Kenmerk: 685195/688505 Betreft: bezwaar tegen besluit op Wob-verzoek Beslissing van het Commissariaat voor de Media op het bezwaar van xxx en xxx tegen het besluit op het verzoek

Nadere informatie

Arrondissementsparket

Arrondissementsparket Arrondissementsparket Den Haag Postadres postbus 20302, 2500 EH Den Haag De heer B.].S.A.A.F. de Winter Amsterdam Telefoonnummer Datum Parketnummer Ons kenmerk Uw kenmerk Bijlage(n) Onderwerp (088) 699

Nadere informatie

VERZONDEN 18 JUL 2018 Datum:

VERZONDEN 18 JUL 2018 Datum: Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit > Retouradres Postbus 43006 3540 AA Utrecht directie Strategie divisie Juridische zaken Catharijnesingel 59 AANGETEKEND

Nadere informatie

APR 214. Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Datum: Betreft: Beslissing op uw Wob-verzoek. Geachte

APR 214. Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Datum: Betreft: Beslissing op uw Wob-verzoek. Geachte Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport > ketouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag Bezoekadres: Rijnstraat 50 2515 XP Den Haag T 07034079 11 F 070 340 78 34 www.rljksoverheid nl Inlichtingen

Nadere informatie

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Datum 16 AUG2018. Betreft Wob-besluit

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Datum 16 AUG2018. Betreft Wob-besluit 201S000069977g > Retouradres Postbus 20011 2500 baden Haag Turtmarkt 147 Den Haag Postbus 20011 2500 EA Den Haag wwwrijksoverheid.ni bepaalde in de artikelen 10 en 11. Wob, wordt een verzoek om informatie

Nadere informatie

Ministerie van Infrastructuur en Milieu

Ministerie van Infrastructuur en Milieu - Ministerie van Infrastructuur en Milieu > Retouradres Bestuurskern Dir. Klimaat, Lucht en Geluid Contactpersoon T M Ons kenmerk 3 augustus 2017 Betreft Besluit Wob-verzoek procesgang m.b.t. het Platform

Nadere informatie

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Datum: 29 OKT 2013 Betreft: Openbaarmaking van gegevens. Geachte heen

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Datum: 29 OKT 2013 Betreft: Openbaarmaking van gegevens. Geachte heen Datum: 29 OKT 2013 Betreft: Openbaarmaking van gegevens Inlichtingen bij Bezoekadres: Rijnstraat 50 2511VX DenHaag T 070 340 79 11 F 070 340 59 84 www.rijksoverheici.ni )uridische Zaken Welzijn en Sport

Nadere informatie

Wettelijk kader Uw verzoek valt onder de reikwijdte van de Wob. Voor de relevante artikelen verwijs ik u naar bijlage 1.

Wettelijk kader Uw verzoek valt onder de reikwijdte van de Wob. Voor de relevante artikelen verwijs ik u naar bijlage 1. Contact Over dit verzoek hebt u op 18 juli 2018 telefonisch contact gehad met de heer H.W. van der Goot. Hierbij heeft u aangegeven over de periode van 1994 tot en met 2018 alles, zoals omschreven in uw

Nadere informatie

Online Juridisch Advies voor U (OJAU) T.a.v.: Binckhorstlaan 36-C BE DEN HAAG

Online Juridisch Advies voor U (OJAU) T.a.v.: Binckhorstlaan 36-C BE DEN HAAG 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Online Juridisch Advies voor U (OJAU) T.a.v.: Binckhorstlaan 36-C348 2516 BE DEN HAAG Internationale Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag Postbus 20301 2500 EH

Nadere informatie