CREATIVE LEADERSHIP PROGRAM

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "CREATIVE LEADERSHIP PROGRAM"

Transcriptie

1 CREATIVE LEADERSHIP PROGRAM Changetrek en new shoes today willen bijdragen in innovatieve vormen van organiseren en ondernemen, die leiden tot succesvolle organisaties en energieke medewerkers. Ons Creative Leadership Program stelt Leidinggevenden en medewerkers in staat om vernieuwingen te realiseren in producten, processen en organisaties. Door de deelnemers te bekwamen in methoden en vaardigheden in creatie, innovatie en change kunnen zij een voorname rol nemen in het blijvend kwalificeren voor de toekomst. In deze notitie treft U het volgende aan 1. Situatie en positionering van Creative Leadership 2. Creatie, innovatie en Change, een drie-eenheid 3. Ontmoetingsleren als dragend concept 4. creative leadership program 5. Prijsindicatie 6. Maatwerktrainingen binnen bedrijven netwerk Wij wensen u veel mooie creaties!

2 1. Situatie en positionering van Creative Leadership Een management positie hebben en leiding geven is voor velen een ambitie en tegelijk vragen velen zich af waarom of waarvoor? Je doet het in de ogen van de anderen niet vanzelfsprekend goed. Het kan ook eenzaam zijn, soms of vaak zelfs. Aandacht en tijd voor management development en aandacht en zorg voor jezelf is zeker van belang in deze positie. Aandacht en richting brengen concentratie en rust en geven nieuwe energie. De nieuwe leider is in staat om een nieuwe en gedeelde (business) werkelijkheid te creëren. Een werkelijkheid die nodig is om visie en doel te realiseren; een werkelijkheid die voortdurend in beweging zal zijn met vernieuwingen van producten, processen en organisaties. (Continuous new images of reality) In broken images He is quick, thinking in clear images; I am slow, thinking in broken images. He becomes dull, trusting to his clear images, I become sharp, mistrusting my broken images. Trusting his images, he assumes their relevance; Mistrusting my images, I question their relevance. Assuming their relevance, I question the fact. When the fact fails him, he questions his sense, When the fact fails me, I approve my senses. He continues quick and dull in his clear images, I continue slow and sharp in my broken images. He in a new confusion of his understanding; I in a new understanding of my confusion. Robert Graves Veel MD aanbod in de markt kent een kennis gedreven en cognitieve oriëntatie. Wij willen daar graag iets naast zetten en aan toe voegen. Management ontwikkeling is meer dan kennis, ratio, modellen en cases. Leiderschap gaat vooral ook over onzichtbare en niet tastbare zaken die zich afspelen tussen mensen en binnen jezelf. Wij willen de dingen die niet logisch, niet zichtbaar lijken maar er wel degelijk zijn toelaten. Leiderschap gaat vaak over richting geven, motiveren, sturen op energie, mogelijk maken, verbinden en wegnemen van tal van zaken die het doel in de weg staan. Mensen zijn niet logisch en er is veel niet tastbare kennis en mogelijkheden om daar goed mee om te gaan. Wij willen samen met de deelnemers verantwoordelijkheid nemen over het leerproces en de wijze waarop het plaatsvindt/vorm krijgt. Het leerproces kenmerkt zich door veel beweging. Een pad met een reeks aan ontmoetingen en reflecties die leiden tot creatie, innovatie en change bij de deelnemers zelf.

3 Resultaten De deelnemers aan creative leadership 1. Ontwikkelen vaardigheden om creatie, innovatie en change in te zetten voor de vernieuwing van producten, processen en organisaties. 2. zijn zich bewust van hoe zij in patronen denken en van de mogelijkheden om deze te doorbreken. 3. Hebben een scherp bewustzijn op eigen functioneren en invloed binnen de organisatie. 4. Hebben een persoonlijke visie en perspectief over hoe je leiding wil geven, met een gemarkeerd wilsbesluit hierop. 5. Vinden toepassingen en stellen een plan samen hoe dit te gaan realiseren binnen de eigen werkomgeving. Ofwel realiseren concrete vernieuwingen binnen de eigen werkomgeving. We werken met de bruikbare modellen die ook andere opleiders gebruiken t.a.v. creativiteit EN wij willen een dimensie hieraan toevoegen. Door creativiteit als onderdeel van de drieeenheid te plaatsen wordt het verband gelegd met innovatie en change. Hierdoor zal het inzicht en inzetbaarheid van de creatieve medewerker / leader groter en efficiënter zijn. 2. Creatie, innovatie en Change, een drie-eenheid De opzet is om vanuit een drietal kennis perspectieven te werken: creatie, innovatie en change met voldoende ruimte dat ook deelnemers daar eigen onderdelen op in kunnen brengen en verzorgen. CIC als drie-eenheid: waarom hoort dit bij elkaar? Een korte toelichting CREATIE, ik heb een Idee! Een creatieve verbeelding van wat zou kunnen zijn. Bijvoorbeeld: het verbeteren van administraties zodanig dat kwaliteit en innovatie bevorderd worden. INNOVATIE, de materialisering van het idee; tastbaar; in deze vorm. Bijvoorbeeld: een nieuwe effectenadministratie of een gefilmde administratie CHANGE, de gedeelde energie om het te willen, er leven inblazen (bezieling) Bijvoorbeeld: mensen die initiatief nemen, verhalen vertellen, en trots laten zien over de nieuwe werkelijkheid. Vanuit het Creatie perspectief willen we ons richten op het ontwikkelen van een creatieve attitude en het kunnen inzetten van creatieve technieken; en dan specifiek in te zetten op het begeleiden van werkbijeenkomsten. Ook zullen we veel EN-ACTIE interventies oefenen om te werken aan energie en beleving De deelnemers passen dit toe op eigen vragen en thema s en zij leren hoe ze een creatief proces kunnen begeleiden. Vanuit het Innovatie perspectief willen we inzetten op het leren inrichten van een veroorzakend proces. Hoe kun je tijdelijke werkprocessen inrichten die ook het gewenste gedrag van medewerkers oproept? Kennis van procesmanagement en het doornemen van voorbeelden zullen de dragers zijn.

4 Bij change willen we inzetten op hoe invloed en dynamiek werkt; welke interventies je kunt plegen en hoe je kunt kiezen uit diverse change methodologie. En we geven bijzondere aandacht aan kunstmest interventies: concrete acties die een proces in gang zetten. 3. Ontmoetingsleren De aanpak van deze leergang wordt bijzonder met ontmoetingsleren Docerend leren 1. Tastbare kennis 2. Business administration 3. Docent bepaalt hoe geleerd wordt 4. Vast leertraject 5. Professoren 6. Key notes 7. Leerdoelen zijn de basis voor educatie 8. Juiste antwoord kennen 9. Toetsen, toezicht en evaluatie zijn essentieel 10. Regels 11. op school, bekende situaties 12. Vakken en werkblokken 13. Gezonde competitie 14. vaste kloktijden 15. Probleem oplossing Ontmoetingsleren 1. Niet tastbare kennis 2. Creatie, innovatie en change 3. deelnemers en docenten bepalen 4. Zoektocht / queeste 5. Ervaringsmensen 6. Praktijk verhalen 7. Creatiekracht is de basis voor educatie 8. Eigen antwoord en visie 9. Exploratie, inspiratie en dialoog zijn essentieel 10. Principes 11. Op school en buiten, ongewone ontmoetingen 12. Leer ateliers* 13. Samenwerken 14. Belevingstijd 15. Mogelijkheden zien Leer ateliers van dwalen, kijken en zien. DWALEN. Eerste ontmoetingen met leer onderwerp in natuur, maatschappij, kunst, cultuur, wetenschap, of ontmoetingen met andere denkers of andere generaties. Waar ben ik in relatie tot mijn onderwerp? Wat weet ik, wat voel ik? KIJKEN naar jezelf, naar elkaar, naar anderen; naar wereldbeelden; wat inspireert mij? Hoe kijk ik naar de wereld? ZIEN Wat betekent dit voor mij? Kiezen, welke stap kan ik hiermee zetten? Wat heb je nodig? En heel veel oefenen! 4. creative leadership program Het programma wordt doorlopen in 6 maanden, met daarbinnen een 24 uurs startbijeenkomst en daarna 3 keer een tweedaagse bijeenkomst (5 dagdelen programma) met opdrachten en intervisie bijeenkomsten tussendoor; en afsluiten met een 24 uurs resultatenfestival en wilsbesluit. Zes maanden werken deelnemers aan een eigen werkstuk en visie en houden ze een logboek bij. Er wordt vooral geoefend op de eigen vraagstukken.

5 Module 1: Team starter 24 uurs ontmoeting (van tot 17.00: in rivierenlandschap of boeiende stad) eerste ontmoeting met elkaar, aandacht voor jezelf, verkennen van vragen, behoeften en verwachtingen en samen plannen en nader programmeren van de CIC ateliers. Ook eerste indicaties en brainstorm op ideeën van casuïstiek deelnemers Indicatie van opzet: Kleur bekennen, wie ben ik?, hoe denk ik? Wat leef ik? Verhalen en Visie delen: wat is mijn verhaal? Hoe kijk ik naar werk en werkbijeenkomsten? Wat is mijn vraag? Samen verkennen wat nodig is, welke de relevante thema s zijn en kijken naar programma. Starten van intervisie in teams van max. 5 personen. In de 24 uur zullen ook een aantal team experiences plaatsvinden (samen denken & doen, beleven en vertrouwen). Gedeelde startsituatie en zicht op programma en programma ontwikkeling. Weten wie er zijn. Gedeelde verantwoordelijkheid, met de wil en energie om te leren. Keuze van een eigen vraagstuk en creatie, Eerste scan van ideeën. Module 2: Creatie atelier. Vijf dagdelen ontmoeting met rondgang langs 3 kunstenaars/creatieve ateliers. Opzet: een dagdeel creatieve attitude, een dagdeel creatieve technieken, drie dagdelen faciliteren/oefenen. Dwalen: wandelen door creatieve processen en noties van anderen en eigen creatieve expressie en natuur. Kijken: anders kijken; eigen patronen herkennen; kijken naar wat je inspireert en waarom? Zien: wat betekent creativiteit voor mij? Wat betekenen de aangereikte inzichten en technieken; en hoe kan ik dit integreren en inzetten? Oefenen en doen. Inzicht in creativiteit, algemeen, bij mij en bij anderen. Zicht op hoe de eigen creativiteit blijvend te ontwikkelen (eigen visie van de deelnemers). Vaardigheden en tools om creatieve sessies te organiseren en te begeleiden. Voorbeeld ontwerpen maken op eigen vraagstukken Module 3: Innovatie en Creatie atelier Vijf dagdelen ontmoeting met bezoek aan een aantal innovatie belevingen. Opzet: twee dagdelen voorbeelden doornemen; anderhalf dagdelen procesmanagement, anderhalf dagdelen veroorzakende structuren. Dwalen: Verkennen van innovaties. Waarom innoveert innovatie niet? Of kun je leiding geven aan innovatie of leidt innovatie zichzelf? Wat is mijn eigen laatste innovatie en hoe staat het met mijn neiging om te innoveren of te behouden? Kijken: Hoe kijk ik naar innovatie? Hoe zie ik de verhouding tussen creatie en innovatie? Wat inspireert mij daarin? En waarom? Hoe werkt de relatie tussen configuratie/inrichting en groepsdynamiek? Wat zijn bruikbare innovatie modellen en hoe werk je aan een innovatie klimaat? Zien: wat betekent innovatie voor mij? Welke ideeën heb ik zelf voor innovatie binnen mijn

6 organisatie/team? Hoe zorg ik voor voortdurende vernieuwing, ook in eigen werkvormen en aanpak? Welke processen kan ik daarvoor inzetten? Welke veroorzakende structuren kan ik maken? oefenen en doen. Inzicht in innovatie, algemeen, bij mij en bij anderen. Inzicht in randvoorwaarden en juist hoe deze in te zetten zijn om gewenst gedrag en energie te stimuleren. Kunnen combineren van creatie en innovatie (idee plus actie; materialisering van het idee). Verdere ontwikkeling en inzichten in het creatie(ve) proces. Thematische verkenning van innovatie thema s binnen deelnemende bedrijven Module 4: Change en Creatie atelier Vijf dagdelen ontmoeting met rondgang langs 3 ondernemers. Opzet: twee dagdelen invloed en dynamiek, anderhalf dagdelen interventie technieken, anderhalf dagdelen actuele zaken (welke organisatie ontwikkeling is nu actueel? Mobiliteit, het nieuwe werken, crisis, organisatie dialoog, waarderend vernieuwen, krimp in plaats van groei?). Dwalen: onderzoeken en experimenteren met Change. Wat bezielt mij? Stappen door een scala van veranderkundige noties en interventies. Kijken: hoe kijk ik naar Change? Hoe ben ik de veranderaar en hoe heb ik invloed? Welke relatie zie ik tussen creatie, innovatie en change? Hoe doe ik een goede intake en situatiebeoordeling? Kan ik dit contextualiseren? Zien: wat betekent change voor mij en mijn rol als facilitator? Hoe kan ik bezieling krijgen voor een andere werkwijze of visie op gekozen thema? Hoe kan ik veranderkundig perspectief inbrengen in werkbijeenkomsten? Hoe heb ik invloed op creatieve opwinding en energie van de groep? Oefenen en doen. Inzicht in Change: algemeen, bij mij zelf en bij anderen. Change dimensie kunnen duiden en in kunnen schatten welke interventies nodig zijn om creatie en innovatie levensvatbaar te maken. Inzicht in teamontwikkeling of andere specifiek genoemde/ingebrachte onderwerpen. Verdere ontwikkeling en inzichten in het creatie(ve) proces. Verkenning van mogelijke interventies per thema en binnen context van rekenkamer Module 5: Resultaten festival 24 uurs ontmoeting (op een markante plaats, van volgende dag) Markering van persoonlijke visie, eigen ontwikkel pad en wilsbesluit over hoe je creative leader wil zijn en delen van belangrijkste inzichten, ook met gasten er bij. Opzet: delen van belangrijkste inzichten met elkaar en duiden wat voor type creative leader je wil zijn; dit markeren we met een ritueel, symbool en wilsbesluit. Volgende dag worden gasten getrakteerd op inspirerende resultaten in de vorm van film, presentatie, belevingen en korte interventies en ateliers. Eigen ontwikkelde en gekozen stijl.

7 Inzichten en tools. Communicatie en bekendheid van mogelijkheden bij gasten. Dit betekent voor de deelnemers een tijdsinvestering van 10 tot 12 dagen samen in leer-ateliers en tussen de blokken nog eens 5 tot 10 dagen om te werken aan eigen visie, werkstuk en intervisie. Doorlopende Maak/creatieve opdracht Maakopdracht; parallel aan de modules krijgen de deelnemers de opdracht om een eigen tool of thema uit te werken; worden ze gekoppeld aan een kunstenaar of andere maker ; voeden ze het digitale platform en nemen deel aan de regel op ruim dienst om alle regels die innovatie in de weg staan voor te dragen om te verwijderen. We geloven ook in de veroorzakende werking die uit kan gaan van bijzondere activiteiten. Als idee willen we het volgende inbrengen met de geachte dat dit de creatieve attitude zal ontlokken en verstevigen: Iedere deelnemer laat zich bijstaan door een kunstenaar/creator : leg uit wat je aan het doen bent en wat je als visie aan het zoeken bent; doe actief ook raadplegingen bij hem of haar en nodig hem/haar ook een keer uit om deel te nemen in opdrachten of bijeenkomsten. Regel-Opruim-Dienst. Om de creatieve attitude te verhogen stellen wij voor dat de deelnemers samen een Regel-Opruim-Dienst gaan vormen. Deze dienst kan maandelijks regels of patronen, die de creatiekracht hinderen, voordragen om opgeruimd te worden. Met eerbied, elke regel is ooit bewust nodig gevonden en bedacht, en daarna helaas nooit meer ter discussie gesteld. We voeden het digitale platform en ontlokken dialogen over ingebrachte innovatie thema s, congres concepten, interventies, werkvormen en belevenissen; new shoes today heeft veel ervaring met het vergroten van creatiekracht in organisaties. Wij hebben onze inzichten gebundeld in een boek creativity today. Het is ons voorstel om dit boek ook te gebruiken als leer materiaal. In het boek worden diverse cases beschreven.

8 5. Prijs indicatie Naam training Lesvorm Duur in dagen Leverancier Frequentie training per jaar Catalogusprijs training (ex BTW) Creatieve Leadership Leergang met vijf 2 daagse Workshop, werken aan eigen ingebrachte casuïstiek, zelf iets nieuws creeren wat meerwaarde heeft voor je werkomgeving; jezelf spiegelen en leren van een profesionele creator (kunstenaar, ontwerper of ander creatief beroep) 12,5 dagen (5 modulen van 5 dagdelen) met de groep en 5 tot 10 dagen individueel new shoes today Twee keer per jaar en te organiseren naar behoefte. Groepen van 6 tot 12 deelnemers , - ( deelnameprijs, 750 verblijfsarrangementen en materialen en indicatief voor vergoedingen aan kunstenaar of ander) Prijs inclusief BTW 9.377,50 Omschrijving inhoud training We brengen de deelnemers naar een wilsbesluit op persoonlijke effectiviteit en leiderschap. De begeleiders in dit leerproces werken vanuit professionele nabijheid, verbinding en intensiteit. Als rode draad, werk je aan een maak opdracht, om een persoonlijk gekozen thema uit te werken parallel aan de modules. We zoeken inspiratie bij andere makers / creators, door je bijvoorbeeld te koppelen aan een "kunstenaar. Module 1 Start atelier: Elkaar ontmoeten, weten wie er zijn, weten wie ik ben; Behoeften en wensen inventariseren; Samen programma nader invullen. Eigen thema bepalen en kunstenaar kiezen. Module 2 Creatie atelier: Werken aan creatie en creativiteit, wat betekent dat voor mij, mijn organisatie en anderen? Hoe kun je dit blijvend ontwikkelen en stimuleren? Welke vaardigheden en tools zijn nodig om creatieve sessies te organiseren en te begeleiden? De rol van creatie binnen innovatie, change en ondernemerschap. Module 3 Innovatie atelier: Leren over innovatie, Hoe materialiseer je het idee, Hoe kun je (verschijning)vormen kiezen die de gewenste reacties veroorzaken. Inzicht krijgen in randvoorwaarden; Leren combineren van creatie en innovatie; Thematische verkenning van issues. Module 4 Change atelier: leren over change. Ik als veranderaar en mijn invloed? Leren het verander vraagstuk te duiden en inschatten welke interventies nodig zijn om de innovatie betekenis te geven en leven in te blazen; Verkennen van mogelijke interventies per thema binnen de context van eigen bedrijf. Module 5 Resultaten festival: Delen van eigen ontwikkelde stijl van leidinggeven; Presentatie van de uitwerking van je gekozen thema en je plan hoe dit te communiceren en bekend te maken binnen je organisatie.

9 6. Maatwerktrainingen Onze voorkeur gaat uit naar maatwerktrainingen. Het gehele catalogusaanbod zoals hierboven vermeldt kunnen wij in dialoog met U in maatwerkvorm specifiek maken. Het grote voordeel is dat we uw context haarfijn kunnen incorporeren en ook kunnen bijdragen aan concreet vooraf benoemde doelen en resultaten. We kunnen maatwerk aanbieden voor leren faciliteren op creatie, innovatie en change. Specifiek: Leergang in netwerk van bedrijven Een speciale toepassing is om maatwerk te verrichten in een netwerk van deelnemende bedrijven. Om innovatie is een regio of bijvoorbeeld gemeente te stimuleren is een effectieve werkwijze om de leergang creative leadership in een netwerk van bedrijven te organiseren. Daar kan ook een innovatie doelstelling aan worden gekoppeld. Elk deelnemend bedrijf brengt een concrete vraag en taakstelling in. De deelnemer leert zich zo bekwamen in creatie, innovatie en change en tegelijk werkt hij met hulp van de gehele groep en begeleiders aan zijn opdracht. Profiel new shoes today Vestigingsplaats: Rotterdam Profiel Changetrek Contact Maarten.swinkels@changetrek.nl

CREATIVE LEADERSHIP PROGRAM

CREATIVE LEADERSHIP PROGRAM Changetrek en new shoes today willen bijdragen in innovatieve vormen van organiseren en ondernemen, die leiden tot succesvolle organisaties en energieke medewerkers. Ons Creative Leadership Program stelt

Nadere informatie

Leergang Transformatief Leiderschap

Leergang Transformatief Leiderschap feedback geven living labs advie processen/bijeenkomsten transformatief leiderschap coach perso Leergang Transformatief Leiderschap Anderen bewegen begint bij jezelf Succesvol mensen en organisaties in

Nadere informatie

POST. Foto: Wynn Bullock 05-11-15. op zoek naar afstemming van vorm en inhoud

POST. Foto: Wynn Bullock 05-11-15. op zoek naar afstemming van vorm en inhoud Foto: Wynn Bullock POST innovatie social media smart city Internet of Things big data 3D printing robotics web 8.0 crowd sourcing lean scrum ambient computing business analytics additive manufacturing

Nadere informatie

TALENTPUNT. Een Development Program speciaal voor HR professionals

TALENTPUNT. Een Development Program speciaal voor HR professionals FOCUS ON THE FUTURE Je bent een HR professional met veel ambitie en je wilt succesvol(ler) zijn. Je bent gericht op de nieuwste HR ontwikkelingen en nieuwsgierig naar hoe andere HR professionals zaken

Nadere informatie

COMMUNICEREN VANUIT JE KERN

COMMUNICEREN VANUIT JE KERN COMMUNICEREN VANUIT JE KERN Wil je duurzaam doelen bereiken? Zorg dan voor verbonden medewerkers! Afgestemde medewerkers zijn een belangrijke aanjager voor het realiseren van samenwerking en innovatie

Nadere informatie

Dit zijn de nieuwe trainingen en workshops van Mankind Mens & Organisatie in 2016:

Dit zijn de nieuwe trainingen en workshops van Mankind Mens & Organisatie in 2016: Mankind Mens & Organisatie gelooft in de kracht van dromen en drijfveren in relatie tot ondernemerschap en leiderschap. Dromen en drijfveren vormen de grond waarop ambitie kan groeien. Passie zorgt vervolgens

Nadere informatie

Opleidingsprogramma DoenDenken

Opleidingsprogramma DoenDenken 15-10-2015 Opleidingsprogramma DoenDenken Inleiding Het opleidingsprogramma DoenDenken is gericht op medewerkers die leren en innoveren in hun organisatie belangrijk vinden en zich daar zelf actief voor

Nadere informatie

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Grijp je Ambities Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Je dromen verwezenlijken in 7 stappen. Grijp je ambities Brengt je dichterbij je ideaal Geeft je inzicht in jouw persoonlijke

Nadere informatie

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Grijp je Ambities Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Je dromen verwezenlijken in 7 stappen. Grijp je ambities Brengt je dichterbij je ideaal Laat je talenten leven Helpt je het

Nadere informatie

Beschrijving van het leertraject. Duurzaam inrichten van Service Management

Beschrijving van het leertraject. Duurzaam inrichten van Service Management Beschrijving van het leertraject Duurzaam inrichten van Service Management INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE... 2 DIT LEERTRAJECT VOOR SERVICE MANAGERS GAAT VERDER DAN DE BES TAANDE TRAININGEN!... 3 LEREN HOE

Nadere informatie

PARADOXAAL LEIDINGGEVEN Met: Ivo Brughmans en Arjan van Vembde

PARADOXAAL LEIDINGGEVEN Met: Ivo Brughmans en Arjan van Vembde OLD WAYS WON T OPEN NEW DOORS. DRIEDAAGS LEERTRAJECT Alleen / Samen Intern / Extern Leiden / Volgen Ratio / Intuïtie Doen / Denken PARADOXAAL LEIDINGGEVEN Met: Ivo Brughmans en Arjan van Vembde Paradoxen

Nadere informatie

Leergang. Inspirerend Leiderschap

Leergang. Inspirerend Leiderschap Leergang Inspirerend Leiderschap Algemene informatie Doelgroep Leergang opzet Groepsgrootte Begeleiders en docenten hoger en midden management 8 modules van 2 dagen, incl.1 overnachting per module maximaal

Nadere informatie

Een leergang over talent en ambitie voor vrouwen die het heft in eigen hand nemen Vrouwen maken het Verschil

Een leergang over talent en ambitie voor vrouwen die het heft in eigen hand nemen Vrouwen maken het Verschil Een leergang over talent en ambitie voor vrouwen die het heft in eigen hand nemen Vrouwen Vrouwen verschil is een leergang voor vrouwen die zich herkennen in de begrippen maatschappelijke betrokkenheid,

Nadere informatie

EFFECTIEF LEIDINGGEVEN. Een gave of een vak?

EFFECTIEF LEIDINGGEVEN. Een gave of een vak? EFFECTIEF LEIDINGGEVEN Een gave of een vak? Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij mensen. Zij voegen

Nadere informatie

Opleiding DIFERENCI TRAINER FACILITATOR

Opleiding DIFERENCI TRAINER FACILITATOR Opleiding DIFERENCI J RINER FCILIOR rainen/facilitaten is een vak, een ambacht. Dat doe je met heel je hebben en houwen als je het tenminste een uitdaging vindt om mensen in beweging te brengen Dit ambacht

Nadere informatie

www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals

www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals Rendement van talent Porties VAN GOED NAAR Ludens Talentontwikkeling is een jong trainingsbureau met veel ervaring. Wij zijn gespecialiseerd in

Nadere informatie

& Academie voor NLP. Business NLP Basics. Basisopleiding in Persoonlijke Effectiviteit

& Academie voor NLP. Business NLP Basics. Basisopleiding in Persoonlijke Effectiviteit & Business NLP Basics Basisopleiding in Persoonlijke Effectiviteit hovelingsjanse is de interdisciplinaire organisatie die meerwaarde biedt op het gebied van veranderen: door van dichtbij die verandering

Nadere informatie

Leiderschap vanuit systemisch perspectief

Leiderschap vanuit systemisch perspectief Waar ideeën en activiteiten rond ziel en zakelijkheid samenkomen op een prachtige plek, vanuit een geïnspireerd netwerk 4-daagse training: Leiderschap vanuit systemisch perspectief Het leven wordt voorwaarts

Nadere informatie

Manager van nu... maar vooral van morgen

Manager van nu... maar vooral van morgen Manager van nu... maar vooral van morgen Leidinggeven met inhoud en in verbinding, met inspiratie, energie en plezier, en dat binnen je organisatie mogelijk maken Er kan zoveel meer Uitgaan van klanten,

Nadere informatie

Leiderschap met Ziel en Zakelijkheid

Leiderschap met Ziel en Zakelijkheid Waar ideeën en activiteiten rond ziel en zakelijkheid samenkomen op een prachtige plek, vanuit een geïnspireerd netwerk 7-daagse training: Leiderschap met Ziel en Zakelijkheid Duurzaam en waardevol leiderschap

Nadere informatie

TRAINING APPLIED CREATIVITY - ADVANCED PROGRAM WORDT SPECIALIST IN HET CREATIEVE PROCES

TRAINING APPLIED CREATIVITY - ADVANCED PROGRAM WORDT SPECIALIST IN HET CREATIEVE PROCES TRAINING APPLIED CREATIVITY - ADVANCED PROGRAM WORDT SPECIALIST IN HET CREATIEVE PROCES TRAINING: APPLIED CREATIVITY - ADVANCED PROGRAM De wereld verandert continue en in een hoog tempo. Dat vraagt wat

Nadere informatie

COMMUNICATIE training. effectief communiceren met iedereen

COMMUNICATIE training. effectief communiceren met iedereen COMMUNICATIE training effectief communiceren met iedereen Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij

Nadere informatie

Samenwerken in Procesmanagement ACE en Ancora

Samenwerken in Procesmanagement ACE en Ancora Samenwerken in Procesmanagement ACE en Ancora Het leertraject SPM bestaat vanaf 2014 uit 3 modules die verspreid over 2 jaar gevolgd kunnen worden. Iedere module heeft een omvang van 4 x 2 dagdelen, verspreid

Nadere informatie

Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het

Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het verschil wil maken Beantwoord jij deze vragen met ja Heb jij

Nadere informatie

Opleiding Leidinggeven

Opleiding Leidinggeven Opleiding Leidinggeven Voor wie? De Opleiding Leidinggeven richt zich naar (bege)leiders van teams, organisaties en bedrijven: managers, directeuren, HR-managers, projectleiders, coördinatoren, teamcoaches

Nadere informatie

opleiding Leergang Train de Trainer Trainers in

opleiding Leergang Train de Trainer Trainers in Trainers in opleiding Leergang Train de Trainer Het is niet de sterkste die overleeft, ook niet de slimste, maar degene die het meest openstaat voor verandering. Unieke insteek! De wereld om ons heen verandert

Nadere informatie

Opleiding coaching en procesbegeleiding in organisaties Individuele coaching en basiskennis groepsinterventies in organisaties.

Opleiding coaching en procesbegeleiding in organisaties Individuele coaching en basiskennis groepsinterventies in organisaties. Opleiding coaching en procesbegeleiding in organisaties 2018 Individuele coaching en basiskennis groepsinterventies in organisaties. In organisaties. Een ervaringsgerichte opleiding met de nadruk op organisaties.

Nadere informatie

Training Resultaatgericht Coachen

Training Resultaatgericht Coachen Training Resultaatgericht Coachen met aandacht voor zingeving Herken je dit? Je bent verantwoordelijk voor de gang van zaken op je werk. Je hebt alle verantwoordelijkheid, maar niet de bijbehorende bevoegdheden.

Nadere informatie

TRAINER / FACILITATOR

TRAINER / FACILITATOR NIEUW!! Opleiding RINER / FCILIOR rainen/facilitaten is een vak, een ambacht. Dat doe je met heel je hebben en houwen als je het tenminste een uitdaging vindt om mensen in beweging te brengen Dit ambacht

Nadere informatie

Post HBO opleiding Management in Zorg en Welzijn

Post HBO opleiding Management in Zorg en Welzijn Zorg en Welzijn Algemeen De post-hbo opleiding Management in Zorg en Welzijn is een opleiding van 1,5 jaar voor mensen met een afgeronde hbo-opleiding die werkzaam zijn in de sector zorg en welzijn en

Nadere informatie

Leergang Ambtelijk Secretaris III De invloedrijke OR

Leergang Ambtelijk Secretaris III De invloedrijke OR Leergang Ambtelijk Secretaris III De invloedrijke OR Cursusdag 1 09:30 uur Kennismaking We starten deze module een kennismaking. We inventariseren de verwachtingen van alle deelnemers. U krijgt een toelichting

Nadere informatie

PORTFOLIO VOOR DE FUNCTIE VAN VAN. (Voornaam - Naam) Aangemaakt op: (datum)

PORTFOLIO VOOR DE FUNCTIE VAN VAN. (Voornaam - Naam) Aangemaakt op: (datum) PORTFOLIO VOOR DE FUNCTIE VAN VAN (Voornaam - Naam) Aangemaakt op: (datum) In het kader van uw sollicitatie willen we graag een zicht krijgen op de kerncompetenties die VDAB van haar leidinggevenden verwacht.

Nadere informatie

WIE SAMENWERKT, EXCELLEERT

WIE SAMENWERKT, EXCELLEERT WIE SAMENWERKT, EXCELLEERT Iedereen werkt samen: met collega s in de organisatie en met externe partijen. In projectteams, met leidinggevenden en met medewerkers om leiding aan te geven. Ook privé werk

Nadere informatie

DEXIS Arbeid, en waar dat toe leidt. www.dexisarbeid.nl

DEXIS Arbeid, en waar dat toe leidt. www.dexisarbeid.nl DEXIS Arbeid, en waar dat toe leidt Stel dat iedere medewerker het naar zijn of haar zin heeft op het werk, het gevoel heeft zijn of haar talenten te kunnen inzetten, de sfeer in het team klopt, collega

Nadere informatie

Art of Hosting. organisatie en aan het grotere geheel.

Art of Hosting. organisatie en aan het grotere geheel. Art of Hosting Hoe bouw je in deze tijden van verandering een omgeving waarin je met elkaar in vertrouwen werkt aan een zinvolle en gezamenlijke toekomst? Hoe creëer je een veilige omgeving, waarin ruimte

Nadere informatie

Creativiteit, kun je dat afdwingen?

Creativiteit, kun je dat afdwingen? Creativiteit, kun je dat afdwingen? Over procesgerichte didactiek, de didactiek van creativiteit, eigenaarschap en betrokkenheid www.kunstedu.nl procesgerichte didactiek proces van de kunstenaar zelf ondergaan

Nadere informatie

Opleiding. tot. Hooggevoeligheidsdeskundige

Opleiding. tot. Hooggevoeligheidsdeskundige Opleiding tot Hooggevoeligheidsdeskundige Voor u hebt u onze opleidingsgids. Voordat wij verder ingaan op de inhoud van de opleiding, willen we u eerst even kennis laten maken met Hooggevoelig heel gewoon.

Nadere informatie

Secure Base Leadership. Leiding geven aan verandering. 24 en 25 september 2015

Secure Base Leadership. Leiding geven aan verandering. 24 en 25 september 2015 Leiding geven aan verandering 24 en 25 september 2015 Groesbeek De beste prestaties worden geleverd door mensen die dicht bij zichzelf zijn, intuïtief, creatief en reflectief. Het zijn mensen die weten

Nadere informatie

Leertraject: de interim- manager als natuurlijk leider Er is een belangrijk verschil tussen opgeven en loslaten Jessica Hatchigan

Leertraject: de interim- manager als natuurlijk leider Er is een belangrijk verschil tussen opgeven en loslaten Jessica Hatchigan Leertraject: de interim- manager als natuurlijk leider Er is een belangrijk verschil tussen opgeven en loslaten Jessica Hatchigan Inleiding Interim-managers worden gevraagd bij multidisciplinaire organisatievraagstukken

Nadere informatie

Wat is MD in de regio?

Wat is MD in de regio? MD in de regio Wat is MD in de regio? MD in de regio is een uniek Management Development programma voor bedrijven die geen eigen intern MD programma kunnen opzetten. MD in de regio combineert hard en zacht,

Nadere informatie

Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het

Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het verschil wil maken Imagination is more important than knowledge

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Agile & Scrum Projectmanagement De cursus Agile & Scrum Projectmanagement duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

De Innovator. Creatief Denken & Innovatie. Training Creatief Denken & Innovatie van Individueel tot In-Company

De Innovator. Creatief Denken & Innovatie. Training Creatief Denken & Innovatie van Individueel tot In-Company De Innovator Creatief Denken & Innovatie Training Creatief Denken & Innovatie van Individueel tot In-Company de Innovator opent de ogen voor nieuwe kansen Creativiteit & Innovatie In de wereld van vandaag

Nadere informatie

Bezield en Ondernemend Leiderschap

Bezield en Ondernemend Leiderschap Bezield en Ondernemend Leiderschap LEERGANG 2016 BEZIELD EN ONDERNEMEND LEIDERSCHAP Een organisatie kan zich niet verder kan ontwikkelen dan het bewustzijn van haar leiders toestaat. De leergang zet daarom

Nadere informatie

21st Century Skills Training

21st Century Skills Training Ontwikkeling van competenties voor de 21 e eeuw - Vernieuwend - Voor werknemers van nu - Met inzet van moderne en digitale technieken - - Integratie van social media - Toekomstgericht - Inleiding De manier

Nadere informatie

Specialist Development Leergang: KOERS

Specialist Development Leergang: KOERS Specialist Development leergang KOERS Pagina 1 van 7 Specialist Development Leergang: KOERS "The future belongs to those who see possibilities before they become obvious." De Specialist Development Leergang

Nadere informatie

Innoveren bij de (semi)overheid: van denken naar doen! Gezocht

Innoveren bij de (semi)overheid: van denken naar doen! Gezocht Innoveren bij de (semi)overheid: van denken naar doen! De wereld om ons heen is volop in beweging. Economische en maatschappelijke ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Bezuinigingen, decentralisaties

Nadere informatie

ASSERTIVITEIT. beter communiceren vanuit jezelf

ASSERTIVITEIT. beter communiceren vanuit jezelf ASSERTIVITEIT beter communiceren vanuit jezelf Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij mensen. Zij

Nadere informatie

3D Design Academy S4C Programma Amsterdam Oost, 2014

3D Design Academy S4C Programma Amsterdam Oost, 2014 3D Design Academy S4C Programma Amsterdam Oost, 2014 Myrthe Lanting Tijdens mijn studies textielontwerp en Design Cultures ben ik me gaan interesseren in hoe ik ontwerp in kan zetten voor sociale innovatie.

Nadere informatie

Productcatalogus AIRO Visie

Productcatalogus AIRO Visie Productcatalogus AIRO Visie Onderwijs Agogiek Inspireren Reflecteren Ontwikkelen Meer info? 0642083525 1 www.airovisie.nl Indeling Inleiding..pagina 3 Team training.. pagina 4 Groepsondersteuning...pagina

Nadere informatie

Missie-visietraject vanuit bevlogenheid. Wie zijn we? Waar staan we voor? Waar willen we naartoe?

Missie-visietraject vanuit bevlogenheid. Wie zijn we? Waar staan we voor? Waar willen we naartoe? Missie-visietraject vanuit bevlogenheid Wie zijn we? Waar staan we voor? Waar willen we naartoe? Een visie en missie ontwikkelen of nieuw leven inblazen is meer dan alleen een paar woorden op papier zetten.

Nadere informatie

Wie doet wat hij deed, krijgt wat hij kreeg

Wie doet wat hij deed, krijgt wat hij kreeg Wie doet wat hij deed, krijgt wat hij kreeg Voor wie? Waarom? Wat? Hoe? Voor Omdat leiding Ervaringsgerichte Door middel van leidinggevenden, geven, adviseren en coaching en werkvormen waarbij het adviseurs

Nadere informatie

TRAINER / FACILITATOR

TRAINER / FACILITATOR NIEUW!! Opleiding J RINER / FCILIOR rainen/facilitaten is een vak, een ambacht. Dat doe je met heel je hebben en houwen als je het tenminste een uitdaging vindt om mensen in beweging te brengen Dit ambacht

Nadere informatie

SECURE BASE LEADERSHIP UNIEKE TOP EXECUTIVE COURSE MET GROTE IMPACT. Creëer als leider een cultuur voor continue innovatie en exponentiële groei!

SECURE BASE LEADERSHIP UNIEKE TOP EXECUTIVE COURSE MET GROTE IMPACT. Creëer als leider een cultuur voor continue innovatie en exponentiële groei! SECURE BASE LEADERSHIP UNIEKE TOP EXECUTIVE COURSE MET GROTE IMPACT Creëer als leider een cultuur voor continue innovatie en exponentiële groei! WIJ STARTEN HET TRAJECT MET EEN PERSONAL DIALOGUE (BEWUSTWORDING)

Nadere informatie

Werkgroep. Duurzame Inzetbaarheid van medewerkers, Lean en Vitale, Productieve medewerkers. Inventarisatie en start bijeenkomst

Werkgroep. Duurzame Inzetbaarheid van medewerkers, Lean en Vitale, Productieve medewerkers. Inventarisatie en start bijeenkomst Werkgroep Duurzame Inzetbaarheid van medewerkers, Lean en Vitale, Productieve medewerkers Inventarisatie en start bijeenkomst Dinsdagmiddag 2 september van 13.00 17.00 uur Bosweg 15 te Zwolle. Lean Innovation

Nadere informatie

We zien een datagedreven wereld vol kansen. Toepassingscentrum voor big data oplossingen

We zien een datagedreven wereld vol kansen. Toepassingscentrum voor big data oplossingen We zien een datagedreven wereld vol kansen Toepassingscentrum voor big data oplossingen We zien succesvolle organisaties groeien door big data 50% van de meest succesvolle organisaties Volg ons op twitter:

Nadere informatie

Talent Ontwikkel Programma. Prikkelend ontwikkelingstraject voor jonge talenten die vooruit willen.

Talent Ontwikkel Programma. Prikkelend ontwikkelingstraject voor jonge talenten die vooruit willen. Talent Ontwikkel Programma. Prikkelend ontwikkelingstraject voor jonge talenten die vooruit willen. Een intensief trainingsprogramma vol interessante onderwerpen en handvatten om zelf mee aan de slag te

Nadere informatie

Wetenschap & Technologie Ontwerpend leren. Ada van Dalen

Wetenschap & Technologie Ontwerpend leren. Ada van Dalen Wetenschap & Technologie Ontwerpend leren Ada van Dalen Wat is W&T? W&T is je eigen leven W&T: geen vak maar een benadering De commissie wil onderstrepen dat wetenschap en technologie in haar ogen géén

Nadere informatie

Welkom bij Brand instinct! In dit merkpaspoort leggen we uit wie wij zijn, wat we beloven, waarom wij doen wat we doen en waar wij voor staan.

Welkom bij Brand instinct! In dit merkpaspoort leggen we uit wie wij zijn, wat we beloven, waarom wij doen wat we doen en waar wij voor staan. merkpaspoort Welkom bij Brand instinct! In dit merkpaspoort leggen we uit wie wij zijn, wat we beloven, waarom wij doen wat we doen en waar wij voor staan. Dit paspoort is voor iedereen die op een of andere

Nadere informatie

Jamsession Een muzikaal perspectief op persoonlijke en / of team effectiviteit

Jamsession Een muzikaal perspectief op persoonlijke en / of team effectiviteit Jamsession Een muzikaal perspectief op persoonlijke en / of team effectiviteit 1 Doelen Jamsession Verstevigen persoonlijke effectiviteit en leiderschap binnen een in snel tempo veranderende organisatie

Nadere informatie

LEIDERS VAN MORGEN MD NETWERK VOOR HR EN MD PROFESSIONALS

LEIDERS VAN MORGEN MD NETWERK VOOR HR EN MD PROFESSIONALS LEIDERS VAN MORGEN MD NETWERK VOOR HR EN MD PROFESSIONALS Graag vertel ik u in deze brochure over Leiders van Morgen, een Management Development (MD) netwerk dat october 2010 van start gaat. Voor meer

Nadere informatie

Talent Ontwikkel Programma. Prikkelend ontwikkelingstraject voor jonge talenten die vooruit willen.

Talent Ontwikkel Programma. Prikkelend ontwikkelingstraject voor jonge talenten die vooruit willen. Talent Ontwikkel Programma Prikkelend ontwikkelingstraject voor jonge talenten die vooruit willen. Een intensief trainingsprogramma vol interessante onderwerpen en handvatten om zelf mee aan de slag te

Nadere informatie

Eigen en WIJze buurten

Eigen en WIJze buurten Eigen en WIJze buurten Swingen met de kracht en kennis van de wijk. Van en Voor wijkbewoners. Marjanne van Ginneken Community en netwerk leider van Makers en Doeners Grote Beer 980, 3067 MB Rotterdam,

Nadere informatie

Iedereen sterk. Zo stimuleer je innovatief gedrag en eigenaarschap van medewerkers

Iedereen sterk. Zo stimuleer je innovatief gedrag en eigenaarschap van medewerkers Iedereen sterk Zo stimuleer je innovatief gedrag en eigenaarschap van medewerkers JANUARI 2016 Veranderen moet veranderen Verandering is in veel gevallen een top-down proces. Bestuur en management signaleren

Nadere informatie

REMIND. Bij u op SCHOOL?

REMIND. Bij u op SCHOOL? REMIND Bij u op SCHOOL? Inhoudsopgave Slim jezelf zijn voor professionals 3 Slim jezelf zijn 3 Programma over persoonlijke ontwikkeling 3 Kostenoverzicht 4 Over Remind 5 Wij willen 5 Trainersopleiding

Nadere informatie

Handleiding. voor. praktijkbegeleiders

Handleiding. voor. praktijkbegeleiders Handleiding voor praktijkbegeleiders Versie: februari 2011 Inhoud: Inleiding... 3 Kerntaken van een praktijkbegeleider... 3 Voorbereidend gesprek met de cursist... 4 Feedback geven... 4 Begeleiden van

Nadere informatie

MEDIATOR IN DE MARKT: ONDERNEMEN MET HART EN ZIEL. Vaardigheidstraining

MEDIATOR IN DE MARKT: ONDERNEMEN MET HART EN ZIEL. Vaardigheidstraining MEDIATOR IN DE MARKT: ONDERNEMEN MET HART EN ZIEL Vaardigheidstraining Mediator in de Markt: Ondernemen met hart en ziel Introductie Je bent mediator. Je bent enthousiast, gemotiveerd en kundig. Maar nu?

Nadere informatie

Praktijkgerichte Scholing tot praktijkmanager

Praktijkgerichte Scholing tot praktijkmanager Praktijkgerichte Scholing tot praktijkmanager Leergang voor de praktijkmedewerker/praktijkmanager van de tandarts/huisartsenpraktijk. voor data of voor in-company verzoeken 1 De praktijkmanager kan een

Nadere informatie

Werkvorm groepsgesprek professionals

Werkvorm groepsgesprek professionals Werkvorm groepsgesprek professionals Creëren van een stimulerende werkomgeving en het vergroten van professionele autonomie Deze werkvorm kan worden gebruikt om met medewerkers van Justitiële Jeugdinrichtingen

Nadere informatie

KRAUTHAMMER YOUNG PROFESSIONAL PROGRAMMA

KRAUTHAMMER YOUNG PROFESSIONAL PROGRAMMA KRAUTHAMMER YOUNG PROFESSIONAL PROGRAMMA HERKEN JE DIT? Weet je nog hoe opwindend het is om aan het begin van een carrière te staan? Daarom wil je ook jouw young professionals helpen bij hun ontwikkeling.

Nadere informatie

Werken vanuit Essentie

Werken vanuit Essentie Werken vanuit Essentie (midden- en hoger management) - van leidinggeven naar LEIDERSCHAP Leergang Werken vanuit Essentie - van leidinggeven naar leiderschap - Angelique Schueler & Inez Dirkzwager Juni

Nadere informatie

CKV Festival 2012. CKV festival 2012

CKV Festival 2012. CKV festival 2012 C CKV Festival 2012 Het CKV Festival vindt in 2012 plaats op 23 en 30 oktober. Twee dagen gaan de Bredase leerlingen van het voortgezet onderwijs naar de culturele instellingen van Breda. De basis van

Nadere informatie

Lange cursus beschrijving van de cursus: ITIL basics

Lange cursus beschrijving van de cursus: ITIL basics Lange cursus beschrijving van de cursus: ITIL basics ALGEMEEN Het inrichten van een ICT Beheerorganisatie is een complexe en tijdrovende aangelegenheid. Het resultaat is afhankelijk van veel aspecten.

Nadere informatie

Werken vanuit Essentie

Werken vanuit Essentie Leergang Werken vanuit Essentie (midden- en hoger management) - van leidinggeven naar LEIDERSCHAP - Leergang Werken vanuit Essentie - van leidinggeven naar leiderschap - Er is veel meer dan voorheen het

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Leiderschap bij Transities De cursus Leiderschap bij Transities duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties.

Nadere informatie

Integraal Hoger Onderwijs. Haal het beste uit jezelf en anderen!

Integraal Hoger Onderwijs. Haal het beste uit jezelf en anderen! Integraal Hoger Onderwijs Haal het beste uit jezelf en anderen! Wat is integraal onderwijs? We willen inspirerend onderwijs geven waarin je leert het beste uit jezelf en anderen te halen en een positieve

Nadere informatie

Wilt u werk maken IM&O. van tijdelijkheid? IM&O Interim-management & Organisatieverandering

Wilt u werk maken IM&O. van tijdelijkheid? IM&O Interim-management & Organisatieverandering Wilt werk maken IM&O van tijdelijkheid? IM&O Interim-management & Organisatieverandering De kracht van interim-management Het programma IM&O is ontwikkeld voor managers die invlling geven aan tijdelijke

Nadere informatie

Trainingen en workshops voor praktijkopleiders en leidinggevenden. Jouw talent, onze ambitie!

Trainingen en workshops voor praktijkopleiders en leidinggevenden. Jouw talent, onze ambitie! Trainingen en workshops voor praktijkopleiders en leidinggevenden Jouw talent, onze ambitie! Je vindt het belangrijk om te blijven investeren in je eigen ontwikkeling. Zeker als je nieuwe vaardigheden

Nadere informatie

POSITIEVE INTERVENTIE BRENGT GEDRAGSVERANDERING

POSITIEVE INTERVENTIE BRENGT GEDRAGSVERANDERING POSITIEVE INTERVENTIE BRENGT GEDRAGSVERANDERING in dit geval innovatiekracht Februari 2016 Involve Sophiaweg 89 6523 NH NIJMEGEN www.involve.eu contact met ons op voor afspraken over het gebruik 1 Veranderen

Nadere informatie

WELKOM. Walter Groenen. Anneke van der Vaart. Directeur CJP. Account manager CJP

WELKOM. Walter Groenen. Anneke van der Vaart. Directeur CJP. Account manager CJP WELKOM Walter Groenen Anneke van der Vaart Directeur CJP Account manager CJP Wat is de CJP Cultuurkaart? CJP Cultuurkaart HET CONCEPT: Leerlingen in het VO krijgen een Cultuurkaart met CJP-korting CJP

Nadere informatie

PostHBO CultuurBegeleider

PostHBO CultuurBegeleider PostHBO CultuurBegeleider Vervolg op ICC en CQ / ICQ; Functiemix: 2014: 40% LB schaal; Doorlopende lijn professionalisering leraren: bachelor Post HBO master Verbinding kunst- en cultuurinstellingen en

Nadere informatie

Training KED-Coach Gevorderd

Training KED-Coach Gevorderd Training KED-Coach Gevorderd Nederland Onze Trainingen en Diensten Het team van KED-SENS heeft haar aanbod van trainingen en diensten overzichtelijk in kaart gebracht. Alle mensen zijn uniek en leren en

Nadere informatie

Essentieel leiderschap; moeiteloos manifesteren Een leergang over balans tussen jouw waarden en jij als leider in het medisch speelveld

Essentieel leiderschap; moeiteloos manifesteren Een leergang over balans tussen jouw waarden en jij als leider in het medisch speelveld Essentieel leiderschap; moeiteloos manifesteren Een leergang over balans tussen jouw waarden en jij als leider in het medisch speelveld wat zien wij? De ontwikkelingen in de zorg gaan razend snel. De complexiteit

Nadere informatie

adviseren vanuit je kern

adviseren vanuit je kern adviseren vanuit je kern De wereld wordt er niet beter van, de werkomgeving wordt er niet ideaal van, maar je leert te roeien met de riemen die je hebt, te accepteren wat de kwaliteiten zijn waar je mee

Nadere informatie

Masterclass Productief Denken, Creatief Probleem Oplossen & Innovatie Leiderschap. Flexibel schakelen, met leiderschap van de 21e eeuw

Masterclass Productief Denken, Creatief Probleem Oplossen & Innovatie Leiderschap. Flexibel schakelen, met leiderschap van de 21e eeuw Innovatief doen Masterclass Productief Denken, Creatief Probleem Oplossen & Innovatie Leiderschap Flexibel schakelen, met leiderschap van de 21e eeuw In een omgeving die voortdurend verandert, hangt het

Nadere informatie

Leiderschapsontwikkeling: inspiratie en resultaat

Leiderschapsontwikkeling: inspiratie en resultaat OPEN YOUR EYES Leiderschapsontwikkeling: inspiratie en resultaat Leiderschap ontwikkeling vanuit de kern Leiderschap is van grote invloed op de resultaten van de organisatie. Hoe kunnen we onze ambities

Nadere informatie

Handleiding trainer: Module 4 Werk maken van je eigen praktijk

Handleiding trainer: Module 4 Werk maken van je eigen praktijk Handleiding trainer: Module 4 Werk maken van je eigen praktijk Voorbereidingen voor de trainers In dit document staan de voorbereidingen voor de trainers om module 4 te kunnen uitvoeren. Het document bestaat

Nadere informatie

NEDERLANDSE SCHOOL VOOR ONDERWIJSMANAGEMENT. Stuurkunst

NEDERLANDSE SCHOOL VOOR ONDERWIJSMANAGEMENT. Stuurkunst NEDERLANDSE SCHOOL VOOR ONDERWIJSMANAGEMENT OPLEIDING 2016/2017 2 Welkom bij! 3 Leiding geven aan samenwerken, ook als het spannend wordt 4 Noodzaak tot samenwerking 4 Kunst van het (bij)sturen) 5 Weten

Nadere informatie

Minor Creatieve Intelligentie

Minor Creatieve Intelligentie Minor Creatieve Intelligentie Het creëren van flow in je organisatie Faculteit Economie en Management Minor Creatieve Intelligentie Ontwikkel jezelf in relatie tot je vakgebied Verbredende minor toegankelijk

Nadere informatie

Eerste uitgave: maart 2015-03-14 Copyright 2015 Saskia Steur Druk: www.drukzo.nl

Eerste uitgave: maart 2015-03-14 Copyright 2015 Saskia Steur Druk: www.drukzo.nl Eerste uitgave: maart 2015-03-14 Copyright 2015 Saskia Steur Druk: www.drukzo.nl Hoewel deze uitgave met zorg is samengesteld aanvaardt de auteur geen enkele aansprakelijkheid voor schade ontstaan door

Nadere informatie

Training Teamleiderschap

Training Teamleiderschap Training Teamleiderschap Versterk uw rol als boegbeeld van uw team In vier dagen een effectief Teamleider Training Teamleiderschap U bent als teamleider het boegbeeld van uw team. Uw teamleden verwachten

Nadere informatie

KOERSEN OP SUCCES Workshops strategische teamontwikkeling

KOERSEN OP SUCCES Workshops strategische teamontwikkeling KOERSEN OP SUCCES Workshops strategische teamontwikkeling Koersen op Succes Of het nu gaat om het verwezenlijken van plannen, het behalen van gestelde doelen, het leuker maken van een organisatie of het

Nadere informatie

Checklist trainingen het gesprek in de Wmo en het gehele sociale domein VOOR GEMEENTEN DIE TRAININGSBUREAUS SELECTEREN

Checklist trainingen het gesprek in de Wmo en het gehele sociale domein VOOR GEMEENTEN DIE TRAININGSBUREAUS SELECTEREN Checklist trainingen het gesprek in de Wmo en het gehele sociale domein VOOR GEMEENTEN DIE TRAININGSBUREAUS SELECTEREN Checklist trainingen het gesprek in de Wmo en het gehele sociale domein Voor gemeenten

Nadere informatie

BABZ-opleiding Basisjaar en Specialisatie Burgerzaken

BABZ-opleiding Basisjaar en Specialisatie Burgerzaken www.segment.nl BABZ-opleiding Basisjaar en Specialisatie Burgerzaken Investeren in uw persoonlijk vakmanschap 3 Samen studeren in een vaste groep 3 Persoonlijke benadering 3 Gemotiveerde studenten 3 Enthousiaste

Nadere informatie

Opleiding Chief Happiness Officer

Opleiding Chief Happiness Officer WWW.HEART4HAPPINESS.NL ti Opleiding Chief Happiness Officer Geluk als bijzondere positie op werk! Dirk Jan Verheijen & Sheila Neijman 2015-2016 Geluk is een 'levenskunst' I N F O @ H E A R T 4 H A P P

Nadere informatie

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT Voor wie? Deze leergang is ontwikkeld voor middle managers in een productieomgeving, die de operatie via bijvoorbeeld lijnmanagers aansturen, motiveren en stimuleren. Wat levert

Nadere informatie

Leergang Leiderschap in verbinding 2015-2016

Leergang Leiderschap in verbinding 2015-2016 Nederland Leergang Leiderschap in verbinding 2015-2016 Leiderschap in Verbinding Bij leiderschap in verbinding gaat het er om mensen intrinsiek, van binnenuit, te motiveren een bijdrage te leveren aan

Nadere informatie

Waarom interactief werken in groepen? jjjjjjjjjjjjjjj jjj

Waarom interactief werken in groepen? jjjjjjjjjjjjjjj jjj Waarom interactief werken in groepen? jjjjjjjjjjjjjjj jjj Herken je dit bij veranderprocessen en projecten? Leider moet trekken en duwen Het groepsproces loopt niet maar hoe dan wel? Veel overleg en afstemming..maar

Nadere informatie

Je beste jaar! De kracht van kiezen en doelen stellen

Je beste jaar! De kracht van kiezen en doelen stellen Je beste jaar! De kracht van kiezen en doelen stellen 2014 Je beste jaar! De kracht van kiezen en doelen stellen Je wordt als professional gewaardeerd binnen de organisatie waar je werkt. Je bent duidelijk

Nadere informatie