ZSinfO Klanten Binden en Ontzorgen. PPP Nederland

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ZSinfO Klanten Binden en Ontzorgen. PPP Nederland"

Transcriptie

1 ZSinfO Klanten Binden en Ontzorgen PPP Nederland

2 In de huidige markt wordt het steeds moeilijker om ieder jaar te groeien in omzet en winst te maken. Steeds meer bedrijven realiseren zich dat ze hun (productie)kosten in kaart moeten brengen om winst te blijven maken. Het hebben van een kostprijs calculatie is daarom niet alleen belangrijk, het is een must have. Een van de manieren om te kunnen besparing kan zijn om het productieproces te stroomlijnen. Het opzetten van een duidelijke work-flow helpt je daarbij.

3 Hoe je de productie organiseert is per bedrijf verschillend. Denk hierbij onder anderen aan: de productiemiddelen ( de machines ) de mensen die er werken ( het personeel ) allerlei omgevingsfactoren ( demografie ) de financiële armslag ( financiële armslag ) de markten die worden bewerkt ( markt segmentatie )

4 Aanvraag Klant Aanbieding Order niveau Order klant Productie voorbereiding Rippen bestanden Productie niveau Printen Afwerking Verzending / Montage Finishing niveau Facturatie Voorbeeld basis principe (productie) work-flow voor een digitaal print bedrijf

5 Naar mate je als organisatie meer gaat automatiseren, wordt dit principe van een duidelijke work-flow steeds belangrijker. Denk ook aan een work-flow, die zeker nodig is voor Web-Shop applicaties. In een verdergaande opbouw van een work-flow worden steeds meer zaken uitgewerkt.

6 Aanvraag Klant Inventarisatie aanvragen 1.Toepassing? 4.Deadline? 2.Gebruiksduur? 5.Volume / aantal? 3.Beoordeling? 6.Formaat? Controle Vragen aan klant Binnen / Buiten / Ondergrond / Temperatuur Promotioneel / Duurzaam / Permanent / Verwijderbaar Zichtafstand / Locatie / Kleurinfo / Uitstraling Spoed / Standaard Levertijd / Voorraad order Toegevoegde waarde Advies ( materiaal ) Inventarisatie ( inmeten ) Beheer ( locatie / schaaltekeningen ) Garantie traject ( ICS-warranty ) Verkoop traject Binnen en/of Buitendienst Probleem vragen? Implicatie vragen? Voordeel vragen? Welke eisen worden er aan het product /dienst gesteld? Heeft u slechte ervaringen gehad? Wat zou het u kosten als een auto langer uit roulatie is? Wat zou voor u het voordeel zijn als wij dit binnen X periode kunnen uitvoeren. Aanbieding / Offerte Prijs afspraak met klant Binnen en/of Buitendienst Order klant Schriftelijke opdracht Bevestiging aan klant

7 Zoek naar uw eigen toegevoegde (= meer ) waarde: Ga altijd uit van je eigen kracht ( DNA van het bedrijf ) Waarin ben je uniek? Wat doe je anders dan anderen? Bedenk goed dat: U niet de enige bent in de markt ( overcapaciteit ) De markt nauwelijks groeit ( de taart wordt niet groter ) Er veel nieuwe toetreders zijn in de markt ( branche vervaging ) Er veel prijsdruk is op standaard producten ( winst / marge druk ) Je weinig tot geen invloed hebt ( economische situatie )

8 Terug koppeling naar de klant is essentieel ( doe niet aan aannames, maar check bij de klant of je het juist hebt begrepen ). Gaat iets niet in productie, meldt dat dan ook en zeg waarom dat niet gaat ( ook als een klant denkt dat het toch wel moet kunnen ). Soms is een klant gewoon vooringenomen of mist de benodigde kennis om een juiste beslissing te nemen. Je kunt dan meepraten met de klant ( omdat je die order zo graag wil hebben ), maar je kan ook op basis van de juiste informatie tegengas geven en hem uitleggen dat hij fout zit. Dit principe heet Tegendenken. Vaak voelt dat moment niet erg prettig aan voor beide partijen, maar uiteindelijk zal hij je bedanken voor het advies en zal ertoe leiden dat hij je vertrouwd, als je een uitspraak doet. Vergeet niet: Jij bent de specialist

9 Duidelijk en helder Wees altijd helder en duidelijk ( als je twijfelt aan een materiaal of toepassing, meld dat dan aan de klant, zodat je gezamenlijk kan kijken voor een oplossing om meer zekerheid te krijgen ). Afspraak is Afspraak. Deadline is Deadline. Dus zorg voor een juiste planning en hou je daaraan. Maar komt een deadline in gevaar, meldt dat dan aan de klant. Klanten zijn graag goed geïnformeerd. Zelfs als iets fout gaat, horen ze het graag. Communiceer ( zowel intern als extern ) De kracht van elke organisatie ligt in hoe een situatie wordt opgelost, dit vraag Flexibiliteit van personeel en machinepark. Vaak draait het goed oplossen van een probleem ertoe bij dat een klant begrijpt hoe belangrijk hij is omdat zijn klacht serieus wordt genomen. Hoe sneller een probleem wordt opgelost, hoe beter het is.

10 Maar even aan andere vraag : Wanneer kunnen we spreken van een klant en wat is een klant? Een klant is de afnemer van goederen of diensten van een leverancier, waar een betaling tegenover staat. Een opdracht is pas afgerond, als de betaling is verzorgt.

11 In onze commerciële Visuele Communicatie markt is het van groot belang om een relatie op te bouwen met een klant. Je wilt immers opdrachten van hen en continuïteit voor het bedrijf is belangrijk. Overigens ben ik van mening dat mensen zaken doen met mensen (niet met bedrijven) Persoonlijkheid en oprechtheid zijn dus zeer belangrijk bij de verkoop. ( wees altijd jezelf ) Daarbij is onze markt zeer visueel ingesteld, dus laat zien wat je bedoelt.

12 We zijn vaak heel erg druk bezig met relaties en verwachten veel van hen. Als we iets geleverd hebben ( vaak onder tijdsdruk van een deadline) verwachten we dankbaarheid ( en een vlotte betaling natuurlijk ) Maar hoe reëel is deze verwachting? Dit hangt af van het type klant. Wat voor soort klant kennen we in relatie tot de organisatie? En hoeveel tijd moeten we er in stoppen om een opdracht te krijgen? ( ergens veel tijd in stoppen is geen garantie voor meer opdrachten ) Is het een bestaande relatie of een nieuwe relatie ( prospect of suspect )? Wat is het kennis niveau van de klant? Kent hij de aangeboden producten of diensten? Hoe je een relatie benaderd, hangt af van wat voor soort relatie het is.

13 K e n n i s n i v e a u Hoog Laag Actief luisteren en oprecht betrokken zijn Laat de klant vertellen, wat hij weet Bouwen aan relatie Regel de opdracht voor hem Desinvesteren Binding met de organisatie Emotie en gun-factor Zoek persoonlijke relatie meedenken Vasthouden van relatie Assisteer en Adviseer Ontzorgen Oogsten Hoog A m b a s s a d e u r Incidentele ( prijs ) koper

14 Organiseren en samenwerken Het is voor elke organisatie belangrijk te weten wat de sterke en zwakke punten zijn. ( Je bent nu eenmaal niet overal even goed in, maak eens een SWOT - analyse van je organisatie, om daar achter te komen.) En dan als je het zelf niet goed kunt maken, heb je een keuze: Ik doe het wel ( met alle productie risico s van dien ), ik doe het niet ( daarvoor mis je omzet en binding met de klant ) of je schakelt een partner in. Ieder bedrijf heeft disciplines waar hij of zij erg goed in is. Maak gebruik van die kennis en ervaring van anderen. Uitbesteden levert veel meer op dan het zelf half doen. In sommige gevallen is het zelfs interessanter om relaties helemaal door te verwijzen naar anderen.

15 Wees ook eerlijk naar je relatie toe, als je samen met een ander bedrijf dit specifieke project doet. Dit komt professioneel over en houd het helder naar de relatie toe. Let wel: je bent dan hoofdaannemer en dus ook verantwoordelijk wat er bij de subcontractor gebeurd. Neem die verantwoordelijkheid serieus. Een relatie prikt er zo doorheen als je onzin verteld.

16 Binnen het ZSO ledenbestand zitten allemaal specialisten, dit is een potentieel Netwerk voor je bedrijf. Bouw aan een netwerk van bedrijven ( en mensen ), waarmee dit mogelijk is. ( niet elk bedrijf staat er voor open om op deze manier te werken ) Door de specialisme in te vullen op de ZSO website is iedereen snel te vinden.

17 Producerende leden PPP Nederland Fazantendreef 14 A 8251 JR Dronten info@pppgroup.nl Voorbeeld specialisme Werkzaamheden / Techniek Zeefdruk Grafische Zeefdrukwerk Veredeling ( Coating / Vernissen ) Belettering Digitaal gestuurd snijden Digitaal Printen Vlak digitaal druk ( Flatbed printing ) Roll-to-roll flexibel XL digitaal printing ( 2,5 meter ) Roll-to-roll flexibel XL digitaal printing ( 5,0 meter ) Roll-to-roll textiel XL digitaal printing ( 2,5 meter ) Montage Zelfklevende matrialen Banners en Spandoeken Plaatmaterialen en Borden Afwerking Frezen Lamineren Ultrasoon Snijden ( Rug ) slitten Boren, zagen, rillen

18 Stellingen 1. De beste manier om meerwaarde naar de klant te creëren is te zorgen dat je een groot netwerk aan (extra) toeleveranciers hebt. 2. Groeien in omzet kan uitsluitend door je productiecapaciteit uit te breiden. 3. Het optimaal bedienen van een klant kan uitsluitend als je alle productiemogelijkheden in eigen huis hebt. 4. De behoefte aan flexibiliteit bij het personeel wordt steeds groter 5. Een goede workflow automatisering leidt tot een beteren kwaliteit. 6. Alle medewerkers in het bedrijf moeten op de hoogte zijn van de wensen en kwaliteitseisen van de klant. 7. Het hebben van een goede prijscalculatie leidt tot niet-marktconforme prijzen.

19 Bedankt voor uw aandacht en bezoek

Point of Sale print, snijen lamineer oplossingen voor retail. you can

Point of Sale print, snijen lamineer oplossingen voor retail. you can Point of Sale print, snijen lamineer oplossingen voor retail you can Ontdek de mogelijkheden van Canon grootformaat printoplossingen voor retail Talrijke manieren om uw boodschap over te brengen Waar de

Nadere informatie

2. Bepaal de verwachte prestaties van de leveranciers per segment. 4. Waarom je onderhandelt is belangrijker dan hoe je onderhandelt.

2. Bepaal de verwachte prestaties van de leveranciers per segment. 4. Waarom je onderhandelt is belangrijker dan hoe je onderhandelt. Eerste stappen: 1. Splits leveranciers op in segmenten. 2. Bepaal de verwachte prestaties van de leveranciers per segment. 3. Onderhandel op inhoud. 4. Waarom je onderhandelt is belangrijker dan hoe je

Nadere informatie

INNOVATIE EN CONTINUÏTEIT

INNOVATIE EN CONTINUÏTEIT graficus jr. Themamodules met voorbereiding op de ecommerce Webshop INNOVATIE EN CONTINUÏTEIT Inhoudsopgave Inleiding 1. Marktkansen inschatten 2. Personeel aannemen 3. Investeren of sparen 4. De valkuil

Nadere informatie

Informatie folder 2011

Informatie folder 2011 2011 Informatie folder Uw partner voor het verzorgen van: Besturingssystemen, Kabelsamenstellingen en Mechatronische Modules Ontzorgen is onze missie. DriesSteijn Industrial Support positioneert zich op

Nadere informatie

GESPREKKEN VOEREN NEDERLANDS AAN HET EINDE VAN DEZE UITLEG:

GESPREKKEN VOEREN NEDERLANDS AAN HET EINDE VAN DEZE UITLEG: AAN HET EINDE VAN DEZE UITLEG: - Kun je een verzorgde brief schrijven. - Kun je op een juiste manier werkwoorden vervoegen. - Schrijf je op een juiste manier in meervoud. - Gebruik je hoofdletters op een

Nadere informatie

Inleiding. Heb jij geen concreet product, maar lever je een dienst? Waar het woord product staat, kun je ook dienst lezen.

Inleiding. Heb jij geen concreet product, maar lever je een dienst? Waar het woord product staat, kun je ook dienst lezen. Inleiding Wil je weten hoe je acquisitie aanpakt? Commerciële kansen beter benut? Of misschien gewoon meer opdrachten binnenhaalt? Dan is deze waaier voor jou bedoeld. Je krijgt een helder overzicht van

Nadere informatie

Kracht door samenwerking. TIM Hapert

Kracht door samenwerking. TIM Hapert Kracht door samenwerking TIM Hapert TIM Hapert TIM HAPERT IS EEN ERKEND SPECIALIST IN HET BEWERKEN VAN GIET-, LAS- EN SMEED- STUKKEN. DAARBIJ GEVEN WIJ ONZE KLANTEN SUPPORT VANAF DE ONTWIKKELINGSFASE TOT

Nadere informatie

Presentatie onderzoek Richard van Hoorn. Nieuwegein 26 mei 2011

Presentatie onderzoek Richard van Hoorn. Nieuwegein 26 mei 2011 Presentatie onderzoek Richard van Hoorn Nieuwegein 26 mei 2011 Agenda Nieuwe Drukvormen, 2009 Actuele trends en ontwikkelingen Nieuwe structuur bedrijfstak 2009: Nieuwe Drukvormen Wat maakt drukkerijen

Nadere informatie

Wij zijn staalmarkt. Wij zijn staalmarkt.

Wij zijn staalmarkt. Wij zijn staalmarkt. staalmarkt staalmarkt Wij zijn persoonlijk, deskundig én dichtbij De maakindustrie in Nederland is voortdurend in beweging. De bedrijven in deze sector hebben behoefte aan flexibele toeleveranciers, die

Nadere informatie

VDL TIM Hapert. Kracht door samenwerking

VDL TIM Hapert. Kracht door samenwerking VDL TIM Hapert Kracht door samenwerking VDL TIM Hapert VDL TIM HAPERT IS EEN ERKEND SPECIALIST IN HET BEWERKEN VAN GIET-, LAS- EN SMEEDSTUKKEN. DAARBIJ GEVEN WIJ ONZE KLANTEN SUPPORT VANAF DE ONTWIKKELINGSFASE

Nadere informatie

Acquisitie & Zakelijk netwerken

Acquisitie & Zakelijk netwerken E-boek 3 bedrijfsblogs Acquisitie & Zakelijk netwerken Nu lezen. Praktische adviezen. Morgen toepassen. Nog succesvoller ondernemen! 1. Acquisitie is veel meer dan alleen gunnen 2. Alleen met glimlach

Nadere informatie

> Ik luister met de bedoeling. > Ik leer jouw taal, zowel. > Ik maak het veilig voor jou, > Ik ga op zoek naar waar de

> Ik luister met de bedoeling. > Ik leer jouw taal, zowel. > Ik maak het veilig voor jou, > Ik ga op zoek naar waar de Bijlagen 56 Bijlage 1 Verschillen tussen een discussie en een bezoek Het is van groot belang dat je het moment leert herkennen dat een gesprek over een bepaald onderwerp niet goed gaat. Als je beiden reactief

Nadere informatie

Hoe verloopt het geautomatiseerde proces. Geef een WOW gevoel voor je klanten kopen. Geef een WOW gevoel na het kopen

Hoe verloopt het geautomatiseerde proces. Geef een WOW gevoel voor je klanten kopen. Geef een WOW gevoel na het kopen Waarom automatiseren? En de 2 must have systemen Hoe verloopt het geautomatiseerde proces Geef een WOW gevoel voor je klanten kopen Geef een WOW gevoel tijdens het kopen Geef een WOW gevoel na het kopen

Nadere informatie

Resultaten klanttevredenheidsonderzoek 2010

Resultaten klanttevredenheidsonderzoek 2010 De Groot Drukkerij is een grafisch all round service verlener, in alle offsetformaten. Dit komt tot 1 uitdrukking in de slogan eenheid in verscheidenheid. Maken wij onze slogan waar? 65,43% 4,94% 29,63%

Nadere informatie

Allround zeefdruktransfers. Prijslijst allround zeefdruktransfers en digitale transfers

Allround zeefdruktransfers. Prijslijst allround zeefdruktransfers en digitale transfers Allround zeefdruktransfers Prijslijst allround zeefdruktransfers en digitale transfers Allround partner en ideeënfabriek Geldig vanaf 1 mei 2015 Speer service met raad en daad Wat kunt u van ons verwachten?

Nadere informatie

Feedback ontvangen. Feedback ontvangen is moeilijk. Hoe gaan we om met feedback?

Feedback ontvangen. Feedback ontvangen is moeilijk. Hoe gaan we om met feedback? 2 7 Feedback ontvangen Feedback kun je zien als een cadeau. Je kunt het aannemen, uitpakken en er je voordeel mee doen. Of je neemt het cadeau aan, bedankt de gever en legt het vervolgens in een kast om

Nadere informatie

Triomf in beeld en woord

Triomf in beeld en woord Triomf in beeld en woord Even voorstellen Mijn naam is Paul SNEL en dat is in het grafisch werkgebied natuurlijk al een geruststellende naam. Ik ben directeur van Zeefdrukkerij Triomf bv.... voorheen,

Nadere informatie

Communicatie in het horecabedrijf. Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? Wat is communicatie?

Communicatie in het horecabedrijf. Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? Wat is communicatie? Waar gaat deze kaart over? Deze kaart gaat over communicatie in het horecabedrijf. In de horeca ga je om met gasten en communiceer je met ze. Je gaat als medewerker ook om met je collega s en je zult het

Nadere informatie

Projectgestuurd. Noodzaak van organiseren

Projectgestuurd. Noodzaak van organiseren Projectgestuurd Noodzaak van organiseren Waar gaat het om? Projectgestuurd werken betekent vaak dynamiek en vraagt dus om organisatie. Inzicht is daarbij het sleutelwoord. Om te beginnen is het belangrijk

Nadere informatie

Initiatiefase fase 1 Initiatie betekent met iets beginnen of iets opstarten.

Initiatiefase fase 1 Initiatie betekent met iets beginnen of iets opstarten. Initiatiefase fase 1 Initiatie betekent met iets beginnen of iets opstarten. Daar gaat het in deze fase om. Het is de eerste stap van je project. Daarom is dit een denk-fase: je begint met het nadenken

Nadere informatie

MIS, W2P en automatisering

MIS, W2P en automatisering MIS, W2P en automatisering Trendseminar 14 februari Graficus en MediaAlliantie Roelof Janssen Vraagstukken Automatiseren en koppelen van administratie en productie? Hoe reduceer ik mijn overheadkosten?

Nadere informatie

6 VRAGEN OM HET JUISTE BOEKHOUDPAKKET TE KIEZEN

6 VRAGEN OM HET JUISTE BOEKHOUDPAKKET TE KIEZEN 6 VRAGEN OM HET JUISTE BOEKHOUDPAKKET TE KIEZEN Reken op je cijfers voor meer succes www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE E-BOOK BOEKHOUDEN INHOUD 1 Eerste hulp bij het ondernemen 2 6 vragen om het juiste

Nadere informatie

Maak echt contact, stel iemand op zijn/haar gemak. Wellicht is dit de eerste keer dat je potentieel klant skype/facetime gebruikt.

Maak echt contact, stel iemand op zijn/haar gemak. Wellicht is dit de eerste keer dat je potentieel klant skype/facetime gebruikt. FASE 1: STEL JE KLANT OP HAAR/ZIJN GEMAK EN NEEM DE LEIDING Maak echt contact, stel iemand op zijn/haar gemak. Wellicht is dit de eerste keer dat je potentieel klant skype/facetime gebruikt. Dit gesprek

Nadere informatie

De Web Specialist. Forum The future is now!

De Web Specialist. Forum The future is now! De Web Specialist Forum 2.0 2.0 The future is now! Kevin Moons INHOUD Website Voordelen Valkuilen Mogelijkheden Onderhouden Digitalisering Data eren Platform WEBSITE - VOORDELEN Waarom heb ik een website

Nadere informatie

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! Scott de Jong http://www.positiefleren.nl - 1 - Je leest op dit moment versie 2.0 van het Ebook: 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft.

Nadere informatie

Van beeldscherm tot output

Van beeldscherm tot output Van beeldscherm tot output Uw grafische specialist en partner Grafinex ondersteunt de grafimedia industrie met een breed spectrum aan diensten en producten. Met deskundig advies en oplossingen op maat.

Nadere informatie

Zonder verhaal heb je niets te vertellen. Van verkoop naar verleiding workshop presentatietechnieken

Zonder verhaal heb je niets te vertellen. Van verkoop naar verleiding workshop presentatietechnieken Zonder verhaal heb je niets te vertellen Van verkoop naar verleiding workshop presentatietechnieken Arjan Hoek - 29 november 2018 1. Presenteren met impact 2. De kernboodschap 3. De pitch 4. Tot slot 3

Nadere informatie

Uw partner in Reclame en Beletteringen

Uw partner in Reclame en Beletteringen Uw partner in Reclame en Beletteringen - Voertuigreclame - Binnenreclame - Buitenreclame - Grootformaat Printen - Promotioneel - P.O.S - Standbouw - Glasfolie - Gevelrenovatie en nog veel meer... www.platimex.nl

Nadere informatie

Lean in de grafimedia workshop

Lean in de grafimedia workshop Lean in de grafimedia workshop Lean in de grafimedia workshop Gigaprint, 4 juni 2015 Lean manufacturing bij Gigaprint Henk Wijmans Terugblik 1986 start TED Megakopie 1992 Eerste POD klant Fokker 1994 Moordpatronen

Nadere informatie

5 Tips Hoe Jij. Door Kevin Souwen

5 Tips Hoe Jij. Door Kevin Souwen 5 Tips Hoe Jij Zonder Geld Aan Video Kan Beginnen Door Kevin Souwen De meeste ondernemers werken onnodig te hard Als eerst, heel erg bedankt voor het downloaden van mijn PDF! Het is mijn missie om een

Nadere informatie

Werkvorm: 4 niveaus van communicatie

Werkvorm: 4 niveaus van communicatie Werkvorm: 4 niveaus van communicatie Doel De communicatie effectiever maken door te leren communiceren op de 4 niveaus als discussies alleen maar over de inhoud gaan en niet leiden tot effectieve besluitvorming.

Nadere informatie

Feedback geven. Feedback kan positief en negatief zijn. Negatieve feedback geven is moeilijk

Feedback geven. Feedback kan positief en negatief zijn. Negatieve feedback geven is moeilijk 2 12 Feedback geven Feedback is een boodschap over het gedrag of de prestaties van een ander. Feedback is onmisbaar als je met anderen samenwerkt. Je moet zo nu en dan kunnen zeggen dat het werk van de

Nadere informatie

Resultaten klanttevredenheidsonderzoek

Resultaten klanttevredenheidsonderzoek De Groot Drukkerij is een grafisch all round service verlener, in alle offsetformaten. Dit komt tot 1 uitdrukking in de slogan eenheid in verscheidenheid. Maken wij onze slogan waar? 44 64,71% 2 2,94%

Nadere informatie

Produceren met een filosofie! Verkorten en beheersen van doorlooptijden middels QRM en Polca

Produceren met een filosofie! Verkorten en beheersen van doorlooptijden middels QRM en Polca Produceren met een filosofie! Verkorten en beheersen van doorlooptijden middels QRM en Polca BOSCH Scharnieren in het kort Producent van klantspecifieke scharnieroplossingen (maatwerk) voor industriële

Nadere informatie

Kracht door samenwerking. Helmondse Metaal Industrie

Kracht door samenwerking. Helmondse Metaal Industrie Kracht door samenwerking Helmondse Metaal Industrie Helmondse Metaal Industrie KIEZEN VOOR DE HELMONDSE METAAL INDUSTRIE GEEFT TOEGANG TOT EEN COMPLEET PAKKET DIENSTEN. LICHT CONSTRUCTIEWERK, PLAATBEWERKING,

Nadere informatie

"JE BENT ACTIEF IN DE BEDRIJFSKLEDING BRANCHE EN JE WIL EEN PROFESSIONELE WEBSHOP?"

JE BENT ACTIEF IN DE BEDRIJFSKLEDING BRANCHE EN JE WIL EEN PROFESSIONELE WEBSHOP? TexoWebshop Texodata ontzorgd en ondersteund bedrijfskleding dealers met de online presentatie en verkoop van bedrijfskleding. We bedienen de bedrijfskledingdealers met de volgende oplossingen: TexoContent

Nadere informatie

Breek vrij uit je Gedachten-Gevangenis

Breek vrij uit je Gedachten-Gevangenis Bedankt voor het downloaden van dit E-book. Mijn naam is Erna Zuidhoek. Ik zie het als mij missie om jou te helpen het beste uit je leven te halen en vrij te breken uit oordelen, beperkende gedachten,

Nadere informatie

De genetwerkte drukkerij. Nieuwegein 22 september 2011

De genetwerkte drukkerij. Nieuwegein 22 september 2011 De genetwerkte drukkerij Nieuwegein 22 september 2011 Besloten of verbonden Computer (1990) Netwerk De besloten drukkerij Product machine fit: Beschikbare machines Kostprijs Planning Beperkingen Switchverschillen,

Nadere informatie

# H E T Z A N D K A S T E L E N P R O G R A M M A E n d e k i n d e r e n s c h e i d e n m e e...! Hoe vertel je het de kinderen?

# H E T Z A N D K A S T E L E N P R O G R A M M A E n d e k i n d e r e n s c h e i d e n m e e...! Hoe vertel je het de kinderen? # H E T Z A N D K A S T E L E N P R O G R A M M A E n d e k i n d e r e n s c h e i d e n m e e....! Hoe vertel je het de kinderen? TIPS VOOR OUDERS Veel scheidende ouders vinden het moeilijk om aan hun

Nadere informatie

Omgaan met klachten volgens de BOOS-formule

Omgaan met klachten volgens de BOOS-formule Omgaan met klachten volgens de BOOS-formule Een klacht is een kans. Wanneer een klant de moeite neemt om zijn onvrede te laten blijken, biedt dat je de mogelijkheid de klant alsnog tevreden te stellen

Nadere informatie

Van ontwikkeling tot plaatsing!

Van ontwikkeling tot plaatsing! Duplex Karton Non Food Industrie Food Industrie Van ontwikkeling tot plaatsing! Waar u op kunt vertrouwen Wat u als klant van A-Pak benelux kunt verwachten? Een breed spectrum aan dienstverlening: full-service.

Nadere informatie

Michiel Smudde: Met de Tau 330 kunnen we uitbreiden naar nieuwe, interessante marktsegmenten, met nieuwe producten.

Michiel Smudde: Met de Tau 330 kunnen we uitbreiden naar nieuwe, interessante marktsegmenten, met nieuwe producten. Durst Tau 330 en Jumbo-rollen versnellen de productie Omnilabel verhoogt productiviteit exponentieel Michiel Smudde: Met de Tau 330 kunnen we uitbreiden naar nieuwe, interessante marktsegmenten, met nieuwe

Nadere informatie

TimeSaver Tool. In 3 stappen meer tijd voor de groei en ontwikkeling van je bedrijf.

TimeSaver Tool. In 3 stappen meer tijd voor de groei en ontwikkeling van je bedrijf. TimeSaver Tool In 3 stappen meer tijd voor de groei en ontwikkeling van je bedrijf. Voorwoord & Inhoud Het klinkt misschien een beetje cru, maar eerlijk gezegd denk ik van wel. Ik geloof oprecht dat geen

Nadere informatie

thinking about the next step in THE business of outcome

thinking about the next step in THE business of outcome thinking about the next step in THE business of outcome www.ovimex.nl Ik zoek een partner in printing die snel en efficiënt zorgt voor de oplossing die precies aansluit bij mijn manier van werken thinking

Nadere informatie

Special made - Your own signature

Special made - Your own signature Special made - Your own signature Als leverancier van bedrijfs- en promotionele kleding, is Asta/Javas toonaangevend in Nederland. Door een intensieve samenwerking, met onze klanten en toeleveranciers

Nadere informatie

Verwerven van Heldendom

Verwerven van Heldendom Verwerven van Heldendom Jan-Willem Seip Apeldoorn, 1 Veel te druk... Heldendom? Mijn handen vol aan: Media Veranderende wetgeving Invullen van klantprofielen WFT Veranderende beloningsstructuur Zakendoen

Nadere informatie

Dit zijn onze Industry Solutions. Stef Wilsens, 8 mei 2019, Gent

Dit zijn onze Industry Solutions. Stef Wilsens, 8 mei 2019, Gent Dit zijn onze Industry Solutions Stef Wilsens, 8 mei 2019, Gent Agenda Exact Online - Meer dan Boekhouding Exact Online - Handel Exact Online - Productie Exact Online - Consultancy & Dienstverleners Exact

Nadere informatie

Instagram Inspireer visueel

Instagram Inspireer visueel 1 Instagram Inspireer visueel 2 Inhoudsopgave 03 Inleiding 04 Maak gebruik van visuele kracht 05 Creatieve ideeën voor je berichten 06 Beeldgebruik op Instagram 07 Waarom dit whitepaper van Hager? 3 Inleiding

Nadere informatie

Waardevolle zorg. is ook JONG!

Waardevolle zorg. is ook JONG! Waardevolle zorg is ook JONG! www.loc.nl 2 Visie LOC-jeugd LOC Jeugd heeft een visie op de zorg. Die heet Waardevolle zorg. Allerlei mensen herkennen zich daar in. Dat komt omdat die gaat over dingen die

Nadere informatie

17 omzetverhogende marketing tips

17 omzetverhogende marketing tips 17 omzetverhogende marketing tips 1. Creëer je eigen youtube kanaal en gebruik het om je producten aan te kondigen, een aanbieding te doen of tips te geven. Kijk maar als voorbeeld naar het succes van

Nadere informatie

Professional solutions for glass and stone processing industries

Professional solutions for glass and stone processing industries Professional solutions for glass and stone processing industries In de tijd dat we als servicemonteur, servicemanager en projectleider voor de Noord-Europese markt werkte bij Glaston-Bavelloni -een van

Nadere informatie

VIER EENVOUDIGE TAKTIEKEN OM LASTIGE COLLEGA S VOOR JE TE WINNEN

VIER EENVOUDIGE TAKTIEKEN OM LASTIGE COLLEGA S VOOR JE TE WINNEN E-BLOG VIER EENVOUDIGE TAKTIEKEN OM LASTIGE COLLEGA S VOOR JE TE WINNEN in samenwerken Je komt in je werk lastige mensen tegen in alle soorten en maten. Met deze vier verbluffend eenvoudige tactieken vallen

Nadere informatie

Werken vanuit een nieuw netwerk bedrijfsmodel. Scheiding tussen frontoffice en backoffice

Werken vanuit een nieuw netwerk bedrijfsmodel. Scheiding tussen frontoffice en backoffice Werken vanuit een nieuw netwerk bedrijfsmodel Scheiding tussen frontoffice en backoffice Agenda Uitgangspunten Contouren van het nieuwe bedrijfsmodel Hoe ondersteunen we dat met de business hub? Trends

Nadere informatie

Inspiratie & Meer. Oefeningen

Inspiratie & Meer. Oefeningen Inspiratie & Meer Oefeningen Inspiratie & Meer www.inspiratieenmeer.nl info@inspiratieenmeer.nl Oefeningen voor het het 2e chakra Oefening 1 Vraag hulp En vergeet niet dat je altijd de Engelen, het Universum

Nadere informatie

Online Marketing Vraagstuk: marketing Datum: juni 2016

Online Marketing Vraagstuk:  marketing Datum: juni 2016 Online Marketing Vraagstuk: E-mailmarketing Datum: juni 2016 E-mailmarketing De consument stelt steeds meer eisen. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Als gevolg daarvan stijgen

Nadere informatie

Buddy-plan Handreiking

Buddy-plan Handreiking Buddy-plan Handreiking Inleiding Het CDA staat naast onze ouderen: Wij zijn er voor u! Met die boodschap reiken we ouderen de helpende hand, als ze die nodig hebben. Door naar hun zorgen te luisteren,

Nadere informatie

15 redenen om uw lades voorgemonteerd aan te kopen bij de meest ervaren aanbieder

15 redenen om uw lades voorgemonteerd aan te kopen bij de meest ervaren aanbieder 15 redenen om uw lades voorgemonteerd aan te kopen bij de meest ervaren aanbieder Aan u de keuze! In ons magazijn liggen meer dan 1,5 miljoen onderdelen om Blum en TA OR lades te maken. Die kunnen we leveren

Nadere informatie

bedrijfsbrochure maak kennis met iunxi

bedrijfsbrochure maak kennis met iunxi bedrijfsbrochure maak kennis met iunxi De infrastructuur van een metropool als Hong Kong kan vergeleken worden met de ICT-infrastructuur van een organisatie, waar de kwaliteit, beschikbaarheid en schaalbaarheid

Nadere informatie

Werkvorm: Bouw je krachtveld

Werkvorm: Bouw je krachtveld Werkvorm: Bouw je krachtveld Het krachtenveld om je co-creatie project heen kan worden ingedeeld in verschillende lagen. Dit document bevat tips en denkvragen om je bewust te maken van het krachtenveld

Nadere informatie

Tuinprofessionaldagen 2017 DOOR KENNIS VERBONDEN. Calculatie als rendementsverzekering

Tuinprofessionaldagen 2017 DOOR KENNIS VERBONDEN. Calculatie als rendementsverzekering Tuinprofessionaldagen 2017 DOOR KENNIS VERBONDEN Calculatie als rendementsverzekering BEDREIGINGEN VOOR HET RENDEMENT Te weinig geld gevraagd Lekkage op het project Problemen met de klant 17/18 januari

Nadere informatie

360 Zorgzaamheid. Schoenen Torfs

360 Zorgzaamheid. Schoenen Torfs 360 Zorgzaamheid Schoenen Torfs Torfs: Evolutie 2006-2013 Familiebedrijf 1948, derde generatie 72 winkels en 580 medewerkers Verdubbeling omzet 2007/2013: 113 miljoen Beste Werkgever : 1ste plaats in 2006,

Nadere informatie

Waarde-volle zorg is ook nog JONG!

Waarde-volle zorg is ook nog JONG! Waarde-volle zorg is ook nog JONG! LOC maakte een nieuwe visie op de zorg. Die heet Waarde-volle zorg. Allerlei mensen herkennen zich daar in. Dat komt doordat die gaat over dingen die voor ons allemaal

Nadere informatie

SalesServiceEurope B.V.

SalesServiceEurope B.V. SalesServiceEurope B.V. Visuele communicatiemiddelen Visuele communicatiemiddelen. In de huidige maatschappij zijn consumenten steeds bewuster van hun uitgaven, steeds kritischer, waardoor aandacht creëren

Nadere informatie

Kracht door samenwerking. VDL Konings

Kracht door samenwerking. VDL Konings Kracht door samenwerking VDL Konings VDL Konings VDL Konings, opgericht in 1873, is een uiterst betrouwbare co-maker en co-developer van machines, systemen en modules voor een zeer uiteenlopende reeks

Nadere informatie

Focus op uitzonderingen

Focus op uitzonderingen Klantcase Van Raam Focus op uitzonderingen Met het Tradecloud supply chain platform voor de industrie en groothandel Een goed geïntegreerde en flexibele supply chain wordt steeds belangrijker 2 80% Van

Nadere informatie

Effectieve samenwerking: werken in driehoeken

Effectieve samenwerking: werken in driehoeken Effectieve samenwerking: werken in driehoeken Werken in driehoeken is een wijze van samenwerking die in elke organisatie en in elk netwerk mogelijk is. Het maakt dat we kunnen werken vanuit een heldere

Nadere informatie

Feedback. in hapklare brokken

Feedback. in hapklare brokken Feedback in hapklare brokken Jan van Baardewijk Zorgteamtrainer Op zorgteamtraining.nl is de meest recente versie van feedback gratis beschikbaar. Mocht je willen weten of je de meest recente versie hebt,

Nadere informatie

Initiatiefase fase 1 Initiatie betekent met iets beginnen of iets opstarten.

Initiatiefase fase 1 Initiatie betekent met iets beginnen of iets opstarten. Initiatiefase fase 1 Initiatie betekent met iets beginnen of iets opstarten. Daar gaat het in deze fase om. Het is de eerste stap van je project. Daarom is dit een denkfase: je begint met het nadenken

Nadere informatie

Talentmeting in korte trajecten

Talentmeting in korte trajecten Talentmeting in korte trajecten Het portfolio is voor kort durende maatschappelijke stages een te uitgebreid middel om mee te werken. Voor de kortdurende intensieve maatschappelijke stages is een andere

Nadere informatie

Persoonlijk Werkplan

Persoonlijk Werkplan Mijn Dossier Persoonlijk Werkplan Beoordelings Formulier - - - Naam Geboortedatum Datum gesprek Misschien is dit de eerste keer dat je een Beoordelingsgesprek krijgt en misschien weet je inmiddels ook

Nadere informatie

PRIJSLIJST ASSETTAGS 2018

PRIJSLIJST ASSETTAGS 2018 PRIJSLIJST ASSETTAGS 2018 VAKIDIOTEN MET HET HOOGSTE SERVICE NIVEAU XTREMETAG ONS MEEST UNIVERSELE MATERIAAL Deze gelamineerde tags hebben geen fraudewerende eigenschappen. Door het laminaat bent u verzekerd

Nadere informatie

Goed en gezond slapen

Goed en gezond slapen Dat een slaapsysteem zoveel effect kon hebben, had ik nooit ver wacht. Manon Het bed dat past bij jou Goed en gezond slapen 1 Ieder z n eigen bed Weet jij hoelang een mens in bed ligt als hij 90 wordt?

Nadere informatie

Succesvol zijn wie je bent. Monique Dekker, mei 2018

Succesvol zijn wie je bent. Monique Dekker, mei 2018 E-BOOK Succesvol zijn wie je bent. Monique Dekker, mei 2018 0 Inhoudsopgave 1. Voorwoord... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. 2. Inleiding... 3 Wie is Monique Dekker?... 3 3. Bewustzijn... 4 Zijn wie

Nadere informatie

CREATORS OF CONVEYOR BELTS TRANSPORTBANDEN VAN HOLLANDSE KWALITEIT

CREATORS OF CONVEYOR BELTS TRANSPORTBANDEN VAN HOLLANDSE KWALITEIT CREATORS OF CONVEYOR BELTS TRANSPORTBANDEN VAN HOLLANDSE KWALITEIT VOORWOORD Bandtransport Europe staat voor kwaliteit en duurzaamheid met een hoge servicegraad en betrokkenheid. Wij leveren producten

Nadere informatie

Naam: Datum: Ik-Wijzer

Naam: Datum: Ik-Wijzer Ik-Wijzer Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Jouw uitslag... 4 Pagina 2 van 8 1. Inleiding Hallo, Dit is de uitslag van jouw Ik-Wijzer. Hierin staat wat jij belangrijk vindt en wat je minder belangrijk

Nadere informatie

Resultaten workshop key Supplier management NEVI Kring Zuid 10 oktober

Resultaten workshop key Supplier management NEVI Kring Zuid 10 oktober Resultaten workshop key Supplier management NEVI Kring Zuid 10 oktober Schrijf per groep op welke culturele geloven je wilt dat je key suppliers hebben over jouw bedrijf. Mijn Klant. staat open voor een

Nadere informatie

Werkboek Road to success

Werkboek Road to success Werkboek Road to success Stappenplan naar een website die gevonden wordt en klanten van bezoekers maakt Deel 1: Een goede website begint met een goed plan Helpt je ideeën in kaart te brengen en geeft je

Nadere informatie

1.Inleiding: De Plug & Play Business Formule

1.Inleiding: De Plug & Play Business Formule Werkboek Inhoudsopgave: 1.Inleiding: De Plug & Play Business Formule 2. Het H.A.R.T. model 2.1. H.A.R.T. staat voor: 2.1.1. Mijn verhaal over oprechte communicatie 2.1.1: Hoofd Gebruik de rest van deze

Nadere informatie

Wat doet TexoData? Wat is TexoContent? TexoData Midden Engweg TS Putten Tel.:

Wat doet TexoData? Wat is TexoContent? TexoData Midden Engweg TS Putten  Tel.: Wat doet TexoData? Texodata ontzorgd en ondersteund bedrijfskleding dealers met de online presentatie en verkoop van bedrijfskleding. We bedienen de bedrijfskledingdealers met de volgende oplossingen:

Nadere informatie

Van ondernemer naar Finzie franchisenemer

Van ondernemer naar Finzie franchisenemer finzie.nl Van ondernemer naar Finzie franchisenemer Een whitepaper van Finzie Nederland De Finzie formule Starten als Finzie coach: dit zijn de stappen! Het Finzie serviceteam ontzorgt 1 De eerste afspraak

Nadere informatie

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële uitingen. Als startend ondernemer is alles nieuw. De boekhouding,

Nadere informatie

7 Reistips Voor Een HSP-er

7 Reistips Voor Een HSP-er 7 Reistips Voor Een HSP-er Ben jij een hooggevoelig persoon en wil je graag reizen? Maar zorgt je HSP er voor dat je hier erg tegenop ziet? Met deze 7 Reistips willen we je helpen om je reis leuker en

Nadere informatie

Zijn ERP Systemen log?

Zijn ERP Systemen log? Zijn ERP Systemen log? Intelligent op weg Waar gaat het om? ERP is een verzamelnaam voor toepassingen welke door organisaties worden gebruikt ter ondersteuning van de primaire bedrijfsprocessen. Een aantal

Nadere informatie

gras Weet hoe hout werkt

gras Weet hoe hout werkt gras Weet hoe hout werkt Gras weet hoe hout werkt Onze kennis van de vele houtsoorten, de bewerking en de verwerking ervan is groot. U krijgt dan ook altijd deskundige voorlichting en een praktisch advies.

Nadere informatie

Service & Onderhoud. Een USP

Service & Onderhoud. Een USP Service & Onderhoud Een USP Waar gaat het om? Service en onderhoud is een unique selling point, dat is maar al te waar. Het is een toegevoegde waarde die vaak bepalend is voor keuzes die worden gemaakt

Nadere informatie

Ondernemerschapsblokkades

Ondernemerschapsblokkades Ondernemerschapsblokkades Wat houdt je tegen om je droom werkelijkheid te laten worden? En hoe los je dat op? 7 tips om in actie te komen! Samengesteld door Willemijn Lau Hoi toekomstig professional, Wat

Nadere informatie

Web2Print 25 jaar. Herman Hartman. Herman Hartman 29 maart 2012 - Web2Print 25 jaar + Herman Hartman. Herman Hartman Grafisch Advies

Web2Print 25 jaar. Herman Hartman. Herman Hartman 29 maart 2012 - Web2Print 25 jaar + Herman Hartman. Herman Hartman Grafisch Advies Web2Print 25 jaar + Herman Hartman + Web2Print 25 jaar Meer dan 25 jaar geleden zetten we in de grafische sector al de bulletinboards in waarop klanten met een modem konden inloggen en zo bestanden aanleveren

Nadere informatie

Training commerciële gesprekstechnieken

Training commerciële gesprekstechnieken Specialist in verkoop en klantgerichtheid Training commerciële gesprekstechnieken Wilt u succesvoller zijn in uw verkoopgesprekken? Wilt u sneller en meer resultaat halen uit uw verkoopgesprekken? Komt

Nadere informatie

Figuur 1 Model Operational Excellence

Figuur 1 Model Operational Excellence 1. Management samenvatting Ondanks de groeiende populariteit process redesign, is er maar weinig bekend over de strategieën die organisaties kunnen volgen om te bereiken. Een redesign strategie bevat de

Nadere informatie

Inleiding. Autisme & Communicatie in de sport

Inleiding. Autisme & Communicatie in de sport Sanne Gielen Inleiding Starten met een nieuwe sport is voor iedereen spannend; Hoe zal de training eruit zien? Zal de coach aardig zijn? Heb ik een klik met mijn teamgenoten? Kán ik het eigenlijk wel?

Nadere informatie

Twee bedrijven, één team!

Twee bedrijven, één team! cableassembly Connecting solutions Wij geloven in Connecting solutions Eén of miljoenen Klanten Twee bedrijven, één team. Zo zou je 2E Interconnection en Connecting solutions is voor ons een begrip dat

Nadere informatie

Variabele Data Printing Solutions

Variabele Data Printing Solutions Variabele Data Printing Solutions KLANTGERICHT COMPLETE OPLOSSINGEN TOEGEWIJDE ORGANISATIE Ik zoek naar manieren om onze huidige technologie maximaal in te zetten en nieuwe markten te openen voor mijn

Nadere informatie

SCHURTER: service en kwaliteit

SCHURTER: service en kwaliteit van SCHURTER SCHURTER: service en kwaliteit Onze engineers hebben de juiste technische kennis in huis om klantspecifieke oplossingen te ontwerpen. Enerzijds komt dat door hun vakkennis en ervaring. Anderzijds

Nadere informatie

Meer bereiken in projectteams

Meer bereiken in projectteams Meer bereiken in projectteams Teleseminar 1 Doel trainingsprogramma Na het volgen van dit programma heb je de tools om: krachtiger je rol in projectteams in te vullen in te grijpen wanneer het voor jou

Nadere informatie

MOGELIJKMAKERS PASPOORT GEMEENTE HEUSDEN

MOGELIJKMAKERS PASPOORT GEMEENTE HEUSDEN MOGELIJKMAKERS PASPOORT GEMEENTE HEUSDEN GEMEENTE HEUSDEN MOGELIJKMAKERSPASPOORT GEMEENTE HEUSDEN MOGELIJKMAKERSPASPOORT Dit paspoort is van > Datum > GEMEENTE HEUSDEN MOGELIJKMAKERSPASPOORT GEMEENTE HEUSDEN

Nadere informatie

Noort Organisatie Ontwikkeling

Noort Organisatie Ontwikkeling Marketing & design Marketing & design Ketendenken: Marketing is de kunst van het bereiken en verleiden van uw klant. is in staat om met u mee te denken over hoe u uw klanten kunt bereiken, maar ook in

Nadere informatie

1. Deze middle managementopleiding is opgezet vanuit een bepaalde visie over middle management.

1. Deze middle managementopleiding is opgezet vanuit een bepaalde visie over middle management. Oefenvragen Middle Management B - Marketing en Strategie 1. Deze middle managementopleiding is opgezet vanuit een bepaalde visie over middle management. Wat kenmerkt deze visie vooral? 1. Goed middle management

Nadere informatie

Slimme Netwerken Meer productie, met minder persen. Richard van Hoorn 15 november, Nieuwegein

Slimme Netwerken Meer productie, met minder persen. Richard van Hoorn 15 november, Nieuwegein Slimme Netwerken Meer productie, met minder persen Richard van Hoorn 15 november, Nieuwegein NL Grafische industrie Aantal werkzame personen Aantal bedrijven 1 2045 2 590 3 tot 5 455 5 tot 10 480 10 tot

Nadere informatie

Persoonlijk Ontwikkelplan Fase 2 - het praktijktraject Opleiding tot hooggevoeligheidsdeskundige

Persoonlijk Ontwikkelplan Fase 2 - het praktijktraject Opleiding tot hooggevoeligheidsdeskundige Persoonlijk Ontwikkelplan Fase 2 - het praktijktraject Opleiding tot hooggevoeligheidsdeskundige Inhoud 2e Fase persoonlijk ontwikkelplan het praktijktraject... 3 Leerdoel... 3 Droom... 3 Naar de praktijk...

Nadere informatie