AROMED MANUAL. Website en adresgegevens

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "AROMED MANUAL. Website en adresgegevens"

Transcriptie

1 AROMED MANUAL Voorwoord Inleiding Aromatherapie in detail Assortiment Tenslotte Website en adresgegevens

2 VOORWOORD Bedrijfsprofiel Aromed Natuurproducten ontwikkelt en produceert, sinds 1989, twee generaties lang, puur natuurlijke toepassingen van aromatherapie. Ontstaan uit de samenwerking tussen chemicus en apotheker heeft Aromed zich ontwikkeld tot één van de toonaangevende laboratoria voor natuurlijke zelfzorgproducten. Gebaseerd op wetenschap die al duizenden jaren met succes wordt toegepast. Aromed heeft een eigen research- en productielaboratorium. Het gehele proces, van vervaardiging van de producten tot aan de verpakking en verzending toe, staat onder eigen toezicht. Dit waarborgt de beste constante kwaliteit. De producten van Aromed zijn vervaardigd uit 100% zuivere etherische oliën en hebben zich bewezen door hun voortreffelijke geneeskrachtige werking. Het eerste product was de spierolie Shanghan-Lun en werd in het begin vooral aan de fysiotherapeuten en sportmasseurs geleverd. Door de positieve reacties is men het al snel in een kleinere verpakking gaan verkopen via de drogisterij en reformwinkel en kwamen er twee producten bij. In de loop van de jaren zijn er een flink aantal producten bij gekomen. Sinds begin 2002 is het bedrijf in een nieuw en groter pand gevestigd in Oudenbosch. Het huidige assortiment bestaat uit 36 producten. Momenteel is er géén bedrijf dat zich net als Aromed specifiek heeft toegelegd op toepassing van aromatherapie in specifieke producten. De puur natuurlijke producten zijn getest via professionals zoals een fysiotherapeut en pedicure voordat zij in de handel komen. Aromed verkoopt alleen A-merk producten. Betrouwbaarheid is één van de zaken die hoog in het vaandel staan.

3 INLEIDING KEN JE KLASSIEKERS Met de klassieke geneeskunde zijn we de laatste eeuw heel snel, heel ver gekomen. Zo snel, dat we soms geneigd zijn de basis uit het oog te verliezen. Aromatherapie is het toepassen van etherische oliën, die uit geneeskrachtige planten worden gedestilleerd, om de gezondheid te bevorderen of om genezingsprocessen te ondersteunen of aan te vullen. WAT ZIJN ETHERISCHE OLIEN: Etherische oliën, ofwel essentiële oliën, worden ook wel de hormonen van een plant genoemd. Wij nemen deze plantenhormonen hoofdzakelijk waar als geur. De helende werking beslaat een heel gebied van klachten. Etherische oliën zijn natuurlijke organische stoffen, die in harmonie werken met de natuurlijke krachten van het lichaam. Dit is één van de redenen waarom ze zo effectief zijn. VLUCHTIG MAAR BLIJVEND Essentiële olie, etherische olie of aromatische olie zijn drie verschillende benamingen voor de vluchtige olie die in iedere plant en boom aanwezig is. Etherisch, vluchtig, is één van de eigenschappen van de olie. Essentieel, noodzakelijk, omdat bij een tekort de plant sterft. Aromatisch, omdat de kenmerkende geur van een plant te danken is aan de etherische olie. Soms zit de olie in de bloemen, zoals bij rozen in de blaadjes, soms in de vrucht, zoals bij de sinaasappel in de schil. Maar ook in andere delen van de plant zoals bijv. in de zaden, bladeren, stengel, wortel of hout komen etherische oliën voor. Etherische oliën staan al eeuwenlang bekend om hun krachtige genezende werking. De Chinezen, wiens geneeskunst de onze ver vooruit was, wisten ongeveer 3000 jaar geleden al dat bepaalde lichamelijke klachten zeer goed te verhelpen waren met etherische oliën, waarin sterk geconcentreerde geneeskrachtige eigenschappen van de planten opgeslagen waren. GEZOND BLIJVEN Etherische oliën worden door de huid (ons grootste orgaan) opgenomen. Door hun aard, etherische oliën zijn vluchtige oliën, dringen ze snel door de huidporiën en geven onmiddellijk hun stimulerende en genezende werking af op de inwendige organen, zoals spieren, huid en bloedvaten; al naar gelang de olie die wordt aangewend. Behalve het algemeen proces van verbetering van iemands gezondheid hebben etherische oliën een uitgesproken vermogen om de verwijdering van afvalstoffen te bevorderen, de rekbaarheid van spierweefsel te herstellen en de vermenigvuldiging van huidcellen te bevorderen.

4 AROMATHERAPIE IN DETAIL Aromatherapie bestaat uit het behandelen van ziekten en blessures met aromatische oliën, de z.g. etherische oliën die uit geneeskrachtige planten worden gedestilleerd. Aromatherapie is het toepassen van etherische oliën om de gezondheid te bevorderen of om genezingsprocessen te ondersteunen of aan te vullen. Sinds de Oudheid worden deze natuurlijke oliën gebruikt om hun geneeskrachtige en heilzame werking. Elk heeft zijn eigen specifieke eigenschap, die op een milde wijze op één of meerdere organen van het lichaam inwerken. Er zijn oude Chinese geschriften die dateren van 2000 jaar voor Christus bekend, waarin de werking van etherische oliën wordt beschreven. Door de onmiskenbare vooruitgang van de chemotherapie is deze therapie in de vergetelheid geraakt. Toch is er tegenwoordig een vernieuwde interesse. Moderne research heeft het mogelijk gemaakt de actieve bestanddelen in de remedies op te sporen en de werking ervan te verklaren. De analysemethodes worden steeds nauwkeuriger en laten ons toe in bepaalde planten zeer actieve bestanddelen te ontdekken. De moderne techniek bewijst dus stap voor stap wat onze voorouders uit ondervinding reeds wisten. De winning van etherische oliën is zeer kostbaar. Voor de bereiding van 1 liter Lavendel olie heeft men honderd kilo lavendelbloempjes nodig. Voor Tijm olie zelfs 500 kg. Planten die men in de beste omstandigheden moet kweken zonder het gebruik van kunstmeststoffen of gevaarlijke insecticiden. De echte zuivere natuurlijke etherische oliën zijn nooit goedkoop, omdat hun winning zeer tijdrovend is. Elk soort heeft zijn specifieke eigenschappen en toepassingen. De kwaliteit van dit proces bepaalt de zuiverheid van de vluchtige oliën. Met de producten van Aromed bent u zeker van de zuiverste soort, die voor therapeutische doeleinden nooit door synthetische stoffen is te evenaren. Aromatherapie is een combinatie van twee woorden: 'aroma', wat reuk of geur betekent; en 'therapie', wat een behandeling van lichaam, geest of sociale omstandigheden inhoudt, bijvoorbeeld om een genezingsproces te ondersteunen of behandeling mogelijk te maken. Aromatherapie is holistisch wat betekent dat deze geneeswijze is gericht op het in balans brengen van de persoon als geheel (lichaam, geest èn ziel). Daarom kan bijna elke aandoening met aromatherapie verlicht worden. De therapie is uiterst doeltreffend in geval van stress en de klachten die daarmee samenhangen zoals spierproblemen, emotionele problemen en vrouwenklachten als de overgang, zwangerschap en menstruatieklachten. Ook bij huidaandoeningen en spijsverteringsklachten kan het verlichting brengen. Let er wel op dat sommige oliën in bepaalde gevallen worden afgeraden: raadpleeg altijd een arts als je al langer met bepaalde klachten sukkelt, in verwachting bent of geneesmiddelen gebruikt. Sommige oliën zijn bovendien ongeschikt voor baby's.

5 Het gebruik Massage: Met etherische oliën verdund in een geschikte basisolie. Bad: Een paar druppels in bad zullen werken doordat de stoom geïnhaleerd wordt en bovendien worden de oliën opgenomen door de huid. Stoominhalatie: Doe een paar druppels olie in heet water en inhaleer de stoom. Verdamper: Doe de olie in een brander: door de hitte komen de essentiële eigenschappen vrij. Kompres: Essentiële olie kan met een katoenen kompres warm of koud op het aangetaste gebied worden gelegd. Crème, lotion of douchegel: De essentiële olie kan hieraan worden toegevoegd om er extra profijt van te hebben. Gorgeldrank, mondspoeling: Sommige oliën zijn geschikt om inwendig te gebruiken, maar doe dit alleen in samenspraak met een aromatherapeut. Onverdund: Een aantal essentiële oliën zijn geschikt om onverdund op de huid te gebruiken. Gebruik Het is raadzaam om deze kruiden te laten toepassen door gediplomeerde aromatherapeuten die precies weten welke hoeveelheden en methodes het beste gebruikt kunnen worden. Het is belangrijk dat de onderliggende oorzaak voor een slaapstoornis wordt gevonden zodat de therapeut weet welke oliën het best toegepast kunnen worden. Wil je toch zelf met de oliën aan de slag dan kun je een uur voor het slapen de oliën laten verdampen in de slaapkamer. Bij incidenteel slecht slapen is de verdampingsmethode vaak afdoende. Is er sprake van structurele of chronische slaapproblemen dan behandelt de therapeut je op de holistische manier. Dat wil zeggen dat er geprobeerd wordt het lichaam, de ziel en de geest weer met elkaar in balans te brengen. Toepassing Aromatherapie in het algemeen wordt op verschillende manieren toegepast: Op de huid door middel van massage. De gemengde olie komt tijdens en na de massage in de bloedbaan terecht. En door de geur ook in de neus, wat tegelijkertijd werkt. Een massage wordt toegepast bij klachten aan het bewegingsapparaat, stress, spijsverteringsklachten of een burn-out. Verdamping: Hier zijn veel verschillende methodes voor, zoals een speciaal aromalampje met een schaaltje met water en etherische oliën. Het doel hiervan is om de geur en de werkzame stoffen van de oliën in de lucht te krijgen om zo b.v. beginnende infectieziekten te voorkomen of om hun kalmerende werking. Stomen: wordt gebruikt bij verkoudheid en luchtweginfecties. De etherische oliën worden samen met de warme lucht geïnhaleerd en geven verlichting van de luchtwegen. Door te baden. De olie werkt dan op meerdere manieren: verzorging van de huid, opname van de huid en inademen van de dampen. Een bad met etherische oliën werkt ontspannend voor de huid, de spieren en gewrichten, het zenuwstelsel en voor de geest.

6 ASSORTIMENT ARObuikband, inclusief olie 22,95 ARObuikbandolie 20 ml 5,95 AROvest, inclusief olie, maat 1, 2, 3 22,95 AROvest inhalatie olie 10 ml 4,95 Arosofia Wastablet 135 gr 4,95 Beluna Nagelolie 10 ml 4,95 Bronchia Borstolie 30 ml 4,95 Calenlita Littekenolie 30 ml 14,95 Candira Vaginale spray 50 ml 8,50 Candira Vaginale druppels 10 ml 6,25 Candira Wastablet 135 gr 3,95 Cellena Anti pigment olie 30 ml 15,95 Circula Doorbloedingolie 30 ml 9,95 Cuparosa Gezichtsolie 19 ml 9,95 Cupressa Anti rimpel olie 30 ml 15,95 Dexema Voetsspray 20 ml 9,25 Echina Mondspray 10 ml 9,25 Echina Mondhygiëne 10 ml 8,25 Ferula Kalknagelolie 10 ml 9,25 Ferula Kalknagelolie 30 ml 16,50 Leucona Eeltolie 10 ml 5,50 Meleuca Jeugdpuistjes 10 ml 5,95 Mentha Neus inhaler 10 ml 4,95 Migrana Hoofdroller 10 ml 7,50 Natural HandGel 100 ml 4,50 Ormela Oordruppels 10 ml 5,25 Pedura Voetspray 50 ml 9,95 Picadura Insecten roller 10 ml 5,75 Picadura Insecten spray 50 ml 8,75 Rhinisa Neusspray 10 ml 5,25 Shanghan-Lun Spierolie 20 ml 8,75 Shanghan-Lun Spierolie 30 ml 10,75 Shanghan-Lun Spierolie 50 ml 16,50 Styraxa Kloven olie 30 ml 8,50 Symphita Blessure olie 30 ml 9,95 Thurana Wrattenolie 10 ml 6,75 Tricura Huidkwetsuren 20 ml 8,25 Vascula Spatader olie 50 ml 15,95 Verbena Voetmassage 50 ml 6,25

7 CANDIRA intieme hygiëne Tea tree: schimmel- en bacteriedodend. Lavendel: pijnstillend - krampstillend - ontgiftend - ontstekingsremmend - jeukstillend. Terpentijn: immuunsysteem versterkend - bloedsomloopbevorderend- pijnstillend. Te gebruiken bij De CANDIRA serie helpt effectief bij intieme ongemakken zoals een branderig en kriebelig gevoel, een verstoorde zuurmantel, vaginale afscheiding, onaangename geur en irritaties rond de kringspier. De synergie van de ingrediënten helpt de beschermende zuurmantel van de huid te herstellen, de weerstand tegen ongunstige bacteriën en schimmels te verhogen en irritaties te voorkomen. Deze producten kunnen gebruikt worden tijdens de zwangerschap en zijn tevens geschikt voor heren. CANDIRA Vaginale spray: Het wordt geleverd in een up-site down sprayflacon. Handig om mee te nemen, zodat men het kan gebruiken op elk moment van de dag, waar men zich ook bevindt. Schudden voor gebruik. Naar gelang de klachten meerdere keren (3-6x) per dag het genitale gebied behandelen en na gemeenschap. CANDIRA Druppels: Dit zijn geconcentreerde druppels die te gebruiken zijn voor een inwendige behandeling. Men gebruikt 1-2 druppel op een tampon of 5 druppels in ml water voor een vaginale douche of voor een genitale wassing of 20 druppels in een zitbad. Tevens aan te bevelen bij irritaties rond de kringspier. De druppels zijn eventueel ook te gebruiken als navulling van de spray met 20 druppels op 50 ml water. Het water eerst koken en laten afkoelen. CANDIRA Wastablet: Dit is een natuurlijke wastablet op basis van kokosolie. Het wastablet heeft een reinigende werking, helpt de zuurgraad van de huid te herstellen en irritaties te voorkomen. Dit product is geschikt voor dagelijks gebruik. Consumentenprijzen Candira vaginale spray 50 ml. : 8,50 Candira druppels 10 ml. : 6,25 Candira wastablet 135 gr. : 3,95

8 AROvest inhalatie olie Lijnzaadolie: regenererende - ontstekingsremmend Raapolie: verzachtend - wondhelend Thijm: hoeststillend - tegen luchtwegeninfecties - opwekkend - slijmoplossend Tea tree: ontsmettend - weerstandverhogend - tegen infectie zieken Dennennaald: sputumbevorderend - hoestverlichtend - tegen luchtwegeninfecties Dennenhars: slijmoplossend - antiseptisch - micro-organisme dodend Lavendel: zuiverend -pijnstillend - ontspannend - bacteriedodend Salie: ontstekingsremmend - weerstandverhogend - bloedzuiverend koortswerend De AROvest inhalatie olie is speciaal ontwikkeld voor kinderen van 0 tot 10 jaar. Het versnelt het herstel door de inwerkende etherische oliën via de luchtwegen, in samenwerking met de verwarmende werking van de AROvest warmte- en inhalatievest voor baby s en kinderen. AROvest Inhalatie olie helpt om vrijer te ademen door de neus en geeft verlichting aan de luchtwegen. Het kind kan beter ademen door de neus en hierdoor ook beter slapen. Bij baby s geeft het tevens een verlichting tijdens het drinken. Verlicht de luchtwegen Natuurlijk en veilig Helpt de afvoergangen van de neus vrij te houden : Te gebruiken in combinatie met het AROvest. Voordat u het kind de AROvest over de borst aantrekt, brengt u 2 tot 4 druppels aan op het viltje en plaatst dit in het binnenste membraanzakje van de AROvest. Dit mag twee tot vier maal per dag worden herhaald. Zonder AROvest te gebruiken als inhalatie olie via een verdamper (4 druppels) in de directe omgeving van het kind. AROvest inhalatie olie wordt geleverd in een flacon van 10 ml. met druppeldop. Consumentenprijs : 4,95

9 BRONCHIA borstolie Raapolie: huidversterkend - verzachtend Eucalyptus: sputumbevorderend - koortsverdrijvend - hoeststillend - tegen luchtwegeninfecties Pepermunt: ontstekingsremmend - virusremmend - koortswerend - pijnverzachtend Rozemarijn: doorbloeding bevorderend - algemeen versterkend - tegen luchtwegeninfecties Dennennaald: sputumbevorderend - hoestverlichtend - bacteriedodend Dennenhars: slijmoplossend - sputumbevorderend - micro-organisme dodend - weerstandverhogend De diepwerkende borstolie op basis van essentiële oliën is zeer aangenaam in gebruik. Door de snel inwerkende oliën via de luchtwegen en de verwarmende werking van borst en rug is Bronchia borstolie een natuurlijk alternatief voor producten op basis van vaseline. Het maakt de luchtwegen vrij en vergemakkelijkt de ademhaling en werkt bacteriedodend en ontsmettend. De olie heeft een milde en aangename geur. Zorgt dat u vrijer ademt Verzachtende invloed op de luchtwegen Ontspannende geur Ondersteunt het immuunsysteem Werkt zuiverend Rug en borst zachtjes in masseren voor het slapen gaan. Voor volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar. Voor inhalatie onder de 6 jaar gebruik dan AROvest inhalatie olie. Uitsluitend voor uitwendig gebruik. Bronchia borstolie wordt geleverd in een flacon van 30 ml. Consumentenprijs : 4,95

10 ECHINA mondspray en mondhygiëne Echinacea tinctuur: bevordert de weerstand Pepermunt: pijnopheffend - ontstekingsremmend - pijnverzachtend Salie: koortswerend - weerstandverhogend - bloedzuiverend - wondhelend Tea tree: schimmeldodend - ontstekingsremmend - weerstandverhogend Kruidnagel: desinfecterend - pijnstillend - wondhelend - kiemdodend Echina bestrijdt de ongemakken en klachten van mond- en keelholte, zoals: Aften, angina, koortslip, bloedend tandvlees, ontstekingen mond- en keelholte, slechte adem, tand- en kiespijn en ontstoken mondhoeken. Echina is dubbel actief en heeft de volgende eigenschappen: Bacterie- en schimmeldodend, ontsmettend, pijnstillend en antiviraal. Het is tegelijk een natuurlijk antibioticum om de weerstand te verhogen zodat het lichaam beter bestand is om schimmelinfecties en ontstekingen te weren. Te gebruiken bij alle ongemakken in de mond en keel Natuurlijke antibioticum stimuleert het immuunsysteem Werkt zuiverend, verfrissend, verlichtend en hygiënisch : Schudden voor gebruik. Echina Mondspray is een 10 ml sprayflacon. Men kan deze naar behoefte op de pijnlijke plek opbrengen. Gemakkelijk in gebruik, bij 1 maal sprayen heeft men per keer de juiste dosering. Echina Mondhygiëne is een 10 ml flesje met dopkwastje. Handig bij het aanstippen van bv. koortslip of aften. Echina kunt u naar behoefte meerdere keren per dag gebruiken (2-7 maal) en bevat geen chemische of synthetische toevoegingen. Mag gebruikt worden vanaf 12 jaar. Consumentenprijzen: Echina Mondspray 10 ml 9,25 Echina Mondhygiëne 10 ml 8,25

11 MENTHA neus inhaler Eucalyptus: virusdodend - besmetting voorkomend - bevorderend ophoesten Lavendel: pijnstillend - ontstekingsremmend - ontgiftend - stimulerend Pepermunt: ontstekingsremmend - virusremmend - koortswerend - pijnverzachtend Dennennaald: sputumbevorderend - hoestverlichtend - bij luchtwegeninfecties - bacteriedodend Citroen: koortswerend - stimuleert de witte bloedlichaampjes Hyssop: desinfecterend - hartversterkend - slijmoplossend - bloedzuiverend - koortswerend Dennenhars: slijmoplossend - sputumbevorderend - micro-organisme dodend - weerstandverhogend De vluchtige oliën kunnen door ademhaling direct binnen het lichaam komen om zo hun geneeskrachtige werking af te geven. Het zorgt voor een directe openen van de neus en bijholtes. De olie werkt ontsmettend, bacteriedodend en verlichtend. Mentha neus inhaler is aan te raden bij problemen bij bovenste luchtwegen zoals een verstopte neus, bijholte ontsteking, hooikoorts, allergie en snurken. Inhaleren Eén neusgat dichthouden en enige malen krachtige opsnuiven. Dit herhaalt men iedere keer wanneer men een verstopt gevoel heeft, ongeveer 3 tot 6 maal per dag. Sprenkelen Op een zakdoek of handdoek enkele druppels sprenkelen en zo inhaleren. Deze manier wordt ook aangeraden bij kinderen. Zorg er voor dat men niet met de zakdoek in de ogen wrijft. De zakdoek kan men ook op het hoofdkussen leggen, zodat men s nachts goed kan blijven ademen en daardoor een betere nachtrust heeft. Stomen Voeg 5 druppels Mentha olie toe aan ± 1 liter kokend water. Bedek het hoofd boven de schaal met een handdoek en adem de hete stoom afwisselend door neus en mond in, hierbij de ogen gesloten houden. Door de etherische oliën worden de bronchiën, de keel en de neusholtes gedesinfecteerd. Mentha inhalatiestick Als navulling voor de inhalatiestick voegd men 5 druppels olie op het viltje. Het mag gebruikt worden vanaf 12 jaar. Mentha neus inhaler wordt geleverd in een 10 ml flesje met zentrop montuur. Consumentenprijs : 4,95

12 ORMELA oordruppels Amandelolie: verzorgend voor de huid - bij een geïrriteerde huid Cajeput: pijnstillend - antiseptisch - koortsverdrijvend - ontstekingsremmend Wilde Marjolein: pijnopheffend - werkzaam tegen virussen - bacteriedodend - kalmerend Ormela oordruppels heeft een verzachtende en ontstekingwerende werking. Het is de natuurlijke hulp bij oorklachten en wordt gebruikt ter voorkoming van oorontsteking en bij oorpijn, als gevolg van kouvatten, lawaai, mechanische invloeden of irritatie na het baden, wanneer het om een onschuldige oorpijn gaat, waarbij het trommelvlies onbeschadigd is. Een ontsteking van het uitwendige oor, dit is het oorgedeelte vóór het trommelvlies, ontstaat meestal door de aanwezigheid van vocht, waarin bacteriën of schimmels zich hebben ontwikkeld. Ook kunnen door peuteren of door te veel reinigen irritaties optreden, die jeuk en pijn tot gevolg hebben. Vooral kinderen tot 6 jaar zijn extra gevoelig voor oorontstekingen. Ormela oordruppels helpt tevens dichte oren tijdens een verkoudheid weer open te maken. De verkoudheid verdwijnt hierdoor sneller. Hygiënisch Verzachtend, pijnstillend Zuiverend 2 à 3 maal per dag 2 druppels in het oor druppelen. Bij kinderen van 3 tot 12 jaar 1 druppel per keer druppelen. Uitsluitend voor uitwendig gebruik. Ormela oordruppels wordt geleverd in een flacon van 10 ml met pipet montuur. Consumentenprijs : 5,25

13 RHINISA neusspray 0,9% natriumchloride: fysiologische zoutoplossing Goudsbloem: ontstekingsremmend - koortswerend - versterkend - huidhelende eigenschappen Salie: infectiewerend - koortswerend - weerstandverhogend - bloedzuiverend Tijm: lokale ontsmetting - bacteriedodend - weerstandverhogend - jeukstillend Echinacea: verhoogt de weerstand tegen ziektekiemen, bacteriën en virussen Om onze luchtwegen te beschermen tegen ongewenste substanties, is ons lichaam uitgerust met een filtersysteem: de neus en slijmvliezen. Het is van groot belang om deze in goede conditie te houden. Rhinisa neusspray maakt de ademhalingswegen op een eenvoudige manier vrij, zodat de neus zijn luchtzuiverende werking kan hernemen. Rhinisa neusspray is bereid uit natuurlijke grondstoffen en wordt gebruikt bij neusverkoudheid en hooikoortsverschijnselen zoals tranende ogen en een loopneus. Het heeft een gunstige invloed bij verstopte neus en vergemakkelijkt de ademhaling. Het reinigt en spoelt de neusholten en is weerstandverhogend. Rhinisa neusspray mag langdurig gebruikt worden. Verlichtend voor de neusholten Weerstand verhogend Mag langere tijd gebruikt worden Ook bij hooikoorts Schudden voor gebruik. Bij de eerste verschijnselen 3-4 keer per dag 2 maal verstuiven in beide neusgaten. Bij vermindering van de klachten enkele dagen 2 keer per dag 2 maal verstuiven in beide neusgaten. Kinderen van 6 12 jaar halve dosering, dus telkens 1 maal verstuiven. Indien na een week geen verbetering optreedt of als uw klachten zich dikwijls herhalen, doet men er goed aan een arts te raadplegen. Rhinisa neusspray wordt geleverd in een flacon van 10 ml met neusadapter. Consumentenprijs: 5,25

14 CIRCULA bloedsomloop Raapolie: bij stijve gewrichten - verzachtend voor de huid Arnica: ontstekingswerend - wondgenezend bevorderend - tegen reumatische klachten Wintergreen: ontspannend - kalmerend - kramp verminderend Kamfer kristallen: doorbloeding bevorderend - urinedrijvend Menthol kristallen: tegen spierverkramping Lavendel: hartversterkend - krampstillend - ontstekingsremmend - pijnstillend Eucalyptus: zuiverend - bloedsomloopbevorderend - krampstillend Pepermunt: krampstillend - bij vermoeidheid in de spieren Dennenhars: weerstandverhogend - bloedsomloopbevorderend - vochtdrijvend Wilde Marjolein: pijnstillend - kalmerend - antiseptisch Rozemarijn: algemeen versterkend - doorbloeding bevorderend - hartversterkend Tarwekiem: regenererend en opbouwend voor de huid - ondersteunt spier en klierfuncties Deze olie draagt bij voor een betere bloedcirculatie en afvoer van giftige afvalstoffen maar het herstelt ook de rekbaarheid van het spierweefsel. Aan te raden bij opgezwollen pijnlijke benen en voeten door slechte bloedcirculatie. Bij koude handen en/of voeten, oedeem vorming (vochtophoping) en winterhanden en -voeten. Een regelmatige behandeling met Circula bloedsomloop werkt tevens preventief. Bevordert bloedsomloop en vochtevenwicht Diepe, verrassend snelle werking Effectief bij opgezette voeten en handen, winterhanden en -voeten Preventief te gebruiken Naar behoefte de ledematen licht masseren met opgaande bewegingen, vooral geen druk uitoefenen. Mag gebruikt worden vanaf 12 jaar. Circula bloedsomloop wordt geleverd in een druppelflacon van 30 ml. Consumentenprijs : 9,95

15 DEXEMA voetspray Raapolie: bij stijve gewrichten - verzachtend voor de huid Goudsbloem: schimmel- en zwamdodend - bevorderd de wondgenezing - ontstekingsremmend Tea tree: schimmeldodend - desinfecterend - jeukstillend Wilde Marjolein: kalmerend - pijnstillend - antiseptisch Tarwekiem: regenererend en opbouwend voor de huid - ondersteunt spier en klierfuncties Dennen: urinedrijvend - bloedcirculatie bevorderend De combinatie van de werkzame stoffen in Dexema voetspray bestrijden de schimmels die zwemmerseczeem veroorzaken en geeft de huid direct een goede bescherming, die ook preventief werkt. De jeuk en roodhuid trekken weg en de natuurlijke vitamine E zorgt ervoor dat de huid zich snel herstelt. Bestrijdt schimmels Verzacht en voedt de huid Herstelt de huid Makkelijk en hygiënisch in gebruik Tevens preventief te gebruiken Dagelijks de voeten 2-3 maal sprayen en zachtjes insmeren vooral tussen de tenen. Mag gebruikt worden vanaf 12 jaar. Om voetschimmel te voorkomen raden wij aan de voeten dagelijks te wassen met Arosofia wastablet en zeer goed afdrogen, vooral tussen de tenen. Daarna behandelen met Pedura voetspray. Een schimmel groeit namelijk waar het warm en vochtig is. Dexema Voetspray is te verkrijgen in een handige sprayflacon van 20 ml. Consumentenprijs : 9,25

16 LEUCONA eelt olie Tea tree: wondhelend - schimmeldodend - weerstandverhogend Wilde Marjolein: pijnstillend - kalmerend - stimulerend - antiseptisch - bacterie dodend Goudsbloem: huidhelende eigenschappen - samentrekkend Tarwekiemolie: regenererend - opbouwend voor de huid - tegen verharding van huid - anti-jeuk Door druk en wrijving verdikt en verhardt de hoornlaag van de huid, waardoor er likdoorns en andere eeltplekken ontstaan. Een likdoorn ook wel eksteroog genaamd, ontstaat door druk op een eeltplek onder of op de voet, waardoor er een eeltkegel kan ontstaan met een harde pit. Leucona eeltolie werkt desinfecterend, bacteriedodend, schimmelwerend en verzachtend voor de huid. Overmatige eeltvorming verdwijnt geleidelijk Werkt zuiverend Twee maal daags de likdoorn en/of eeltplek bestrijken met Leucona eelt olie. Men kan de plek afdekken met een pleister. Vermijd contact met de gezonde huid. De plek wordt geleidelijk aan minder, doordat de hoornlaag van de huid afneemt. Uitsluitend voor uitwendig gebruik. Mag gebruikt worden vanaf 12 jaar. Leucona eeltolie wordt geleverd in een flacon van 10 ml. met dopkwastje. Consumentenprijs : 5,50

17 PEDURA voetspray Alcohol: ontsmettend Kamfer kristallen: doorbloeding bevorderen Menthol kristallen: verkoelend Hamamelis: ontspannend - samentrekkend Tea tree: schimmeldodend - desinfecterend - jeukstillend Dennennaald: urinedrijvend - bloedcirculatie bevorderend Bij overmatige transpiratie kan door ons schoeisel het transpiratie vocht niet weg. Het gevolg is afbraak van de opperhuid en door inwerking van het lichaam eigen bacteriën onaangename geuren. Zij maakt de huid alkalisch waardoor het alleen maar erger wordt. Pedura Voetspray werkt ontsmettend, bacteriën dodend en adstringerend. Hierdoor bestrijdt het de overmatige transpiratie, verdwijnt de onaangename geur en voorkomt het schimmelvorming. Verkoelt en deodoriseert Adstrigerend Zuiverend, diep reinigend Schudden voor gebruik. De voeten 2-3 maal per dag insprayen, vooral tussen de tenen en de voetzool. Hetzelfde kan men doen met de binnenzijde van de schoenen, vooral inlegzolen. Mag gebruikt worden vanaf 12 jaar. Pedura Voetspray wordt geleverd in 50 ml flesje met up-side-down spray. Consumentenprijs : 9,95

18 SYMPHITA blessure olie Russische smeerwortel: wondhelend - celvernieuwend Raapolie: bij stijve gewrichten - verzachtend voor de huid Paraffine: verzachtend voor de huid Lavendel: pijn stillend - krampstillend - ontgiftend - ontstekingsremmend Wintergreen: tegen reumatische klachten - pijnstillend - verkoelend - kalmerend Rozemarijn: bloedsomloopbevorderend - algemeen herstellend - hartversterkend Eucalyptus: stimuleert de bloedsomloop - krampstillend Menthol: krampverminderend Kamfer: doorbloeding bevorderend Pepermunt: bij vermoeidheid in de spieren - ontstekingsremmend - krampstillend Wilde Marjolein: kalmerend - urinedrijvend Dennenhars: urinedrijvend - bloedsomloopbevorderend Tarwekiem: ondersteunt spierfuncties - regenererend en opbouwend voor de huid Symphita blessure olie is de Eerst Hulp bij ongevallen en kan niet gemist worden in ieder EHBO verbanddoos en sporttas. Bij acute gevallen zoals bv. bij een val of bij een verzwikking is het raadzaam Symphita direct bij de hand te hebben en de gekwetste plaats te behandelen. Hierdoor wordt de bloeduitstorting afgevoerd naar de bloedbaan, vochtophoping en pijn verdwijnen, en uw huid krijgt weer een gezonde roze kleur. Symphita blessure olie is pijnstillend, ontstekingsremmend en wondhelend. Het versnelt het genezingsproces. Helpt vocht, bloed en afvalstoffen sneller af te voeren Bevordert de doorbloeding en vermindert vochtophopingen Versnelt het genezingsproces Stimulerende werking bij vorming nieuw bindweefsel Pijnstillend Symphita opbrengen en zachtjes uitsmeren. Bij zeer ernstige blessures een kompres aanleggen met Symphita en verbinden. Na ongeveer 6 uur herhalen, of zodra de pijn weer opkomt. Mag gebruikt worden vanaf 12 jaar. Symphita blessure wordt geleverd in een druppelflacon van 30 ml. Consumentenprijs : 9,95

19 VASCULA spatader olie Zonnebloem: doorbloeding bevorderend - ontstekingsremmend - voorkomt verzuring St. Janskruid: bij een onrustige en onzuivere huid Walnoot: tegen ader ontstekingen - verzachtend bij huidaandoeningen - reinigt de lymfe Paarden kastanje: anti jeuk - tegen ader ontstekingen - bloedzuiverend - vochtdrijvend Hamamelis: samentrekkend - ontsmettend - verzachtend Arnica: stimulerend - bevorderd wondgenezing - verlaagd bloedstuwing Cipres: vaatvernauwend - samentrekkend - bevorderd de bloedsomloop Wijnruit: versterkend - tegen vaatziekten - stimulerend - krampstillend Citroen: versterkend voor bloedvaten - gaat weefsel verharding tegen - doorbloeding bevorderend Vascula spatader olie bestaat uit geneeskrachtige oliën met provitamine B5. Deze bewerkstelligen een goede doorbloeding in de benen, verstevigen de vaatwand en de elasticiteit van de aders. De werkzame stoffen stoppen eveneens het proces van vaatverslapping en beschermen daarmee uw benen effectief. Vascula spatader olie helpt om pijn en kramp snel te laten verdwijnen. Zichtbaar resultaat wordt behaald in 1 maand (teleangieëctasiën (rood) en reticulaire venen (blauw)) tot 6 maanden (diepe spataders). Bevordert goede doorbloeding Herstelt de elasticiteit van de aders en verstevigt de vaatwand Helpt snel een stekend gevoel en kramp te verminderen Breng Vascula spatader olie aan op de spataderen en masseer lichtjes in met opgaande bewegingen gedurende 5 minuten tot dat de olie door de huid is opgenomen. Herhaal dit dagelijks s morgens en s avonds. Leg uw benen altijd iets omhoog. Mag gebruikt worden vanaf 12 jaar. Vascula spataderolie wordt geleverd in een flacon van 50 ml. met spraydop. Consumentenprijs : 15,95

20 VERBENA voetmassage Raapolie: voor stijve gewrichten - verzachtend voor de huid Paraffine: verzachtend voor de huid Eucalyptus: stimuleert de bloedsomloop - krampstillend - bloeddrukverlagend Wintergreen: pijn stillend - kalmerend - kramp verminderend - verkoelend Lavendel: Pijn stillend - krampstillend - ontgiftend - ontstekingremmend Pepermunt: krampstillend - tegen misselijkheid Rozemarijn: bloeddrukverlagend - kramp- en pijnstillend Marjolein: kalmerend - krampopheffend - pijnstillend Dennenhars: bloedsomloopbevorderend - versterkend voor immuunsysteem Tarwekiem: ondersteunt spierfuncties - regenererend en opbouwend voor de huid Verbena helpt de afvalstoffen (melkzuur) in de spieren sneller af te voeren en ontspant verkrampte spieren na bv. een lange wandeling of een hele dag staan. Tevens verfrist, verkoelt en deodoriseert het de voeten. Bevordert de doorbloeding Helpt afvalstoffen sneller afvoeren Werkt ontspannend en rustgevend Voeten en onderbenen masseren met Verbena voetmassage, als men last heeft van vermoeide, branderige en pijnlijke voeten en benen. Mag gebruikt worden vanaf 12 jaar. Verbena voetmassage wordt geleverd in een flacon van 50 ml. Consumentenprijs : 6,25

21 BELUNA nagelolie Olijfolie: helend - verzorgend voor de huid - stimuleert de nagelgroei Amandelolie: verzorgend en voedend Goudsbloem: schimmeldodend - bloedstelpend - ontstekingsremmend - voedend Citroen: bevordert doorbloeding en celdeling - voorkomt verharding - weerstandverhogend Tea tree: ontstekingsremmend - weerstandverhogend - schimmel- en bacteriedodend Deze natuurlijke olie is rijk aan vitamine A, B1, B2, C, E en K, verder bevat het vele mineralen zouten en spoorelementen, zoals calcium, fosfor en ijzer, die de structuur van de nagels versterken en nagelgroei bevordert. Hierdoor worden de nagels weer glad en elastisch. Beluna nagelolie voorkomt splijten van nagels, gaat ribbel vorming tegen en maakt nagelriemen zacht en soepel. Tevens ter ondersteuning en herstel van kalknagels. Voorkomt splijten van nagels Herstelt de elasticiteit van de nagels Bevordert de nagelgroei Gaat ribbel vorming tegen Maakt nagelriemen zacht en soepel Ter voorkoming van ingroeiende teennagels Ter ondersteuning en herstel van kalknagels Maakt nagels weer mooi en glanzend Twee maal daags de nagels met Beluna nagelolie bestrijken. Vijf tot tien minuten laten intrekken en vervolgens licht in masseren. Aangeraden wordt de nagels altijd te vijlen. Mag gebruikt worden vanaf 3 jaar. Beluna nagelolie wordt geleverd in een 10 ml flesje met dopkwastje. Consumentenprijs : 4,95

22 FERULA kalknagel olie Tea tree: ontstekingsremmend - bacteriedodend -parasietdodend - schimmelwerend Wilde Marjolein: pijnstillend - kalmerend - antiseptisch Lavendel: pijnstillend - ontgiftend - ontstekingsremmend Olijfolie: wond helend - verzorgend voor de huid -stimuleert de nagelgroei Kalknagels is een door schimmelsporen overgebrachte infectie, die een geelbruine hoornen verdikking op de nagel veroorzaakt. De schimmel infectie welke zich meestal op de nagels van de tenen nestelt, kan zeer besmettelijk zijn. De ingrediënten van Ferula Kalknagel olie zijn vluchtige oliën en hebben de eigenschap om door iedere laag van de nagel te dringen waar zij de schimmelsporen doodt. Hierdoor wordt de oorzaak van de dikke, vergroeide nagels weggenomen. De kalknagel groeit er langzaam uit en er kan weer een gezonde nagel groeien. Tevens stimuleert het de groei van de nagel en maakt de nagelriemen weer gezond. Werkt zuiverend en schimmeldodend Dringt door iedere laag van de nagel Stimuleert de nagelgroei Zichtbaar resultaat in 3 tot 6 maanden Dagelijks de kalknagel(s) enkele keren bestrijken met Ferula Kalknagel olie en in laten trekken. Voor een nog sneller resultaat, eerst de nagels vijlen of frezen. De nagel kan verkleuren naar bruin, donker bruin, dit is een teken dat Ferula Kalknagelolie begint te werken. De huid rondom de nagel beschermen met bv. Vaseline of een vitamine E crème om roodheid en schraalheid te voorkomen. Naar gelang de ernst van de kwaal, ziet U binnen een aantal maanden resultaat, men moet beslist niet te vroeg stoppen met de behandeling, maar door gaan tot de kalknagel helemaal uitgegroeid is. Ook als de kalknagel is uitgegroeid nog geruime tijd 1-2 maal per week blijven gebruiken, om er zeker van te zijn dat de laatste sporen van de schimmel infectie verdwenen zijn, want deze zijn zeer hardnekkig. Eventueel Beluna nagelolie gebruiken als nabehandeling. Mag gebruikt worden vanaf 12 jaar. Ferula kalknagel olie wordt geleverd in 10 ml en 30 ml flesjes, beide met handig dopkwastje. Consumentenprijzen: Ferula kalknagelolie 10 ml: 9,25 Ferula kalknagelolie 30 ml: 16,50

23 AROSOFIA wastablet Kokosolie: verzachtend en voedend voor geïrriteerde huid Tea tree: ontstekingsremmend - bacteriedodend - parasietdodend - schimmelwerend Lavendel: pijnstillend - jeukstillend - ontgiftend - ontstekingsremmend Dennenhars: immuunsysteem versterkend - bloedsomloopbevorderend - pijnstillend Sinaasappel: kalmerend - verzachtend Arosofia is 100% natuurlijk op basis van Kokosolie zonder zeepbestanddelen en heeft een ontsmettende en bacteriedodende werking. Het helpt de zuurgraad van de huid te herstellen en voorkomt infecties. Arosofia wastablet is aan te bevelen bij huid aandoeningen en ongemakken, zoals gevoelige en droge huid, irritatie, jeuk, acne, psoriasis, eczeem. De oliën helpen schimmels en bacteriën te bestrijden en werken diepreinigend. Het tast de zuurgraad van de huid niet aan Het werkt verzachtend en voedend Bevat geen zeepbestanddelen Gebruik Arosofia wastablet om de huid dagelijks te wassen. Daar er geen zeep bestanddelen in zitten, mag dit naar behoefte meermalen per dag worden gebruikt. Het droogt de huid niet uit. Het kan worden gebruikt tijdens de zwangerschap en bij kinderen vanaf 1 jaar. Arosofia wastablet wordt geleverd in een verpakking van 135 gram. Consumentenprijs 4,95

24 CALENLITA littekenolie Goudsbloem: schimmel- en zwamdodend - bevorderd de wondgenezing - ontstekingsremmend Amandel: verzorgend voor de huid - bij een geïrriteerde huid Tarwekiem: gaat verharding van de huid tegen - vitaliserend - bevorderd de doorbloeding Aloë Vera: verzachtend - stimuleert de doorbloeding en de vochthuishouding Smeerwortel: celvernieuwend - wondhelend - tegen littekenvorming Patchouli: bevordert huiddoorbloeding - bevordert celvernieuwing - schimmeldodend Tea tree: jeukstillend - ontstekingsremmend - bacteriedodend Lavendel: kalmerend - ontgiftend - bevorderd de bloedsomloop - pijnstillend - antiseptisch Geranium: samentrekkend - versterkend - wondhelend - litteken herstellend Wortelolie: activeert de huidcellen - bevordert celdeling - bevordert huiddoorbloeding Calenlita Littekenolie bevat helende oliën die bekend staan als krachtige hersteller van de huid bij littekens. Het werkt snel in op het beschadigde weefsel, waardoor de littekens mooier helen. De olie stimuleert de celdeling en verzacht het littekenweefsel, ook bij oudere littekens. In 1 tot 3 maanden zichtbaar resultaat. Verzacht het littekenweefsel Stimuleert de celdeling In 1 tot 3 maanden resultaat Het litteken zachtjes insmeren totdat de olie geheel is ingetrokken. Deze handeling 2 tot 3 maal per dag herhalen. Deze olie mag gebruikt worden vanaf 3 jaar. Mochten er nog pigmentvlekken zichtbaar zijn, dan raden wij aan deze met Cellena antipigmentolie te behandelen. Voorzichtigheid rond de ogen geboden. Uitsluitend voor uitwendig gebruik. Calenlita littekenolie wordt geleverd in een flacon van 30 ml. Consumentenprijs 14,95

25 CELLENA anti pigment olie Jojoba olie: hydraterend - vertraagt talg afgifte - verzorgend Perzikpit olie: tegen huidirritaties Bornagie: stimuleert doorbloeding - celvernieuwend - anti rimpelwerking - herstel de vochtgraad van de huid Citroen: huidzuiverend - desinfecterend - gaat weefselverharding tegen - versterkend voor de bloedvaten - stimuleert witte bloedlichaampjes - vermindert pigment Benzoë: ontstekingsremmend - hydraterend - wondhelend - kalmerend - antioxidant Pigmentvlekken ontstaan door een verstoorde stofwisseling in de huid. Bij het ouder worden kan pigment vorming in de huid toenemen en door hormoonwerking ontstaan zwangerschapvlekken. Ook bij langdurig bloot stellen aan de zon kan het huid enzym, dat de pigmentvorming aanmaakt, hyperactief worden. De werkzame stoffen in Cellena kuurolie vermindert pigment- en ouderdomsvlekken op handen, gezicht, decolleté, en zwangerschapsvlekken. Het helpt ook om de verschijnselen te voorkomen. Een krachtige celstimulator, maakt de huid gladder, egaler en verlicht de huidkleur. Men ziet binnen enkele weken zichtbaar resultaat. Vermindert pigment- en ouderdoms- en zwangerschapsvlekken Geschikt voor handen, gezicht en decolleté Maakt de huid gladder, egaler en lichter Binnen enkele weken zichtbaar resultaat Werkt ook preventief Dagelijks s morgens en s avonds aanbrengen op de pigmentvlekken. Eventueel onder uw dagof nachtcrème of zonnebrand. Mag gebruikt worden vanaf 12 jaar. Cellena anti pigment olie wordt geleverd in een flacon van 30 ml. met pompje. Consumentenprijs : 15,95

26 CUPAROSA gezichtsolie Zonnebloem: doorbloeding bevorderend - ontstekingsremmend - voorkomt verzuring St. Janskruid: bij een onrustige en onzuivere huid Walnoot: tegen ader ontstekingen - verzachtend bij huidaandoeningen - reinigt de lymfe Paarden kastanje: anti jeuk - tegen ader ontstekingen - bloedzuiverend - vochtdrijvend Hamamelis: samentrekkend - ontsmettend - verzachtend Arnica: stimulerend - bevorderd wondgenezing - verlaagd bloedstuwing Cipres: vaatvernauwend - samentrekkend - bevorderd de bloedsomloop Wijnruit: tegen vaatziekten - stimulerend - krampstillend Citroen: versterkt bloedvaten - gaat weefsel verharding tegen - doorbloeding bevorderend Lavendelolie: kalmerend - ontgiftend - bevorderd de bloedsomloop - pijnstillend - antiseptisch Door het verzwakken van de bloedvaatjes kunnen er problemen optreden in de bloedcirculatie met als gevolg zichtbare rode haarvaatjes en andere rode vlekken in het gezicht, met name de dunnere huid rond de neus, onder de ogen en op de wangen. Cuparosa gezichtsolie bestaat uit geneeskrachtige oliën met provitamine B5. Deze bewerkstelligen een goede doorbloeding, verstevigen de vaatwand en de elasticiteit van de aders. De werkzame stoffen stoppen eveneens het proces van vaatverslapping en beschermen daarmee uw huid effectief. Zichtbaar resultaat wordt behaald in 1 tot 8 weken. Verstevigd de vaatwanden Bevorderd de elasticiteit van de aders Gaat vaatverslapping tegen Zichtbaar resultaat in 1 tot 8 weken Ook preventief te gebruiken Breng Cuparosa gezichtsolie aan op de zichtbare rode haarvaatjes en huid verkleuringen in het gezicht. Masseer lichtjes in met zacht kloppende bewegingen tot dat de olie door de huid is opgenomen om de vaatjes te activeren. Vervolgens kan men na 5-10 minuten de eigen dagof nachtcrème aanbrengen. Deze handeling dagelijks s morgens en s avonds herhalen. Voorzichtigheid rond de ogen geboden. Mag gebruikt worden vanaf 12 jaar. Cuparosa gezichtsolie wordt geleverd in een flacon van 10 ml. met pipetmontuur. Consumentenprijs 9,95

27 CUPRESSA anti rimpel olie Bornagie: stimuleert doorbloeding - celvernieuwend - antirimpel werking - herstelt vochtgraad Tarwekiem: gaat verharding van de huid tegen - bevorderd de doorbloeding - vitaliserend Rozenhout: antirimpel werking - huidkalmerend - stimuleert celgroei - regenereert het weefsel Geranium: samentrekkend - wondhelend - litteken herstellend Cupressa Anti rimpel olie is een rijke olie met zeer hoge concentraties van pure vitamines. Deze vormen een schild tegen vrije radicalen, zodat de etherische oliën hun werk in de kern van de cellen efficiënter kunnen verrichten. De combinatie van etherische oliën met vitaminen B6 (Biotine), E (antioxidant), F en de mineralen magnesium en zink zorgen voor een vermindering van rimpels. Anti-oxidanten die beschermen tegen veroudering van de huid, zoals rimpels en kraaienpootjes, dragen bij tot het behoud van de dikte, de elasticiteit en het vochtgehalte van de huid. Rijk aan mineralen en vitamine B6, E en F Bevat anti-oxidanten Verzorgt en voedt de huid Helpt de elasticiteit en vochtgehalte van de huid te herstellen Twee maal daags aanbrengen op de gereinigde huid. Dit kan eventueel onder uw dag- of nachtcrème. Bij regelmatig gebruik, behaalt men beter en sneller resultaat. Mag gebruikt worden vanaf 12 jaar. Cupressa anti rimpelolie wordt geleverd in een flacon van 30 ml met pompje. Consumentenprijs : 15,95

28 MELEUCA jeugdpuistjes Tea tree: ontsmettend - weerstandverhogend - bacteriedodend Lavendel: ontgiftend - pijnstillend - kalmerend - bloedsomloopbevorderend Blauwe Cipressen: lokaal ontsmettend - samentrekkend Goudsbloem: ontstekingsremmend - samentrekkend - huidhelende eigenschappen Nerolina: pijnstillend - zalvend - lokale ontsmetting - stimuleert de celgroei Medicinale alcohol: ontsmettend De huid is ons grootste orgaan. Omdat het ons hele lichaam omsluit is het tevens een verzameling in- en uitgangen voor allerlei stoffen. De poriën zijn als het ware de ventilatiegaten ; ze laten stoffen toe en scheiden stoffen uit. Raken de poriën verstopt, dan ontstaan er van binnenuit kleine ophopingen. Meleuca helpt bij (jeugd)puistjes, mee-eters en pukkeltjes. Het verzacht zelfs de gevolgen van de meest ernstige vormen hiervan, zuivert de huid en heeft een diepreinigende werking. Meleuca bevat o.a. natuurlijke fruitzuur. Dit fruitzuur stimuleert de natuurlijke hernieuwing van de huid en helpen daardoor tegen verstopte poriën. De puistjes komen meestal niet door en als ze wel door komen zijn ze minder rood en niet pijnlijk. Zuivert de huid Diepreinigende werking Ondersteunt het herstellend vermogen van de huid Meleuca jeugdpuistjes twee tot vijf maal per dag aanstippen op de puistjes en mee-eters. Vermijd contact met de ogen, lippen en slijmvliezen. Een licht prikkelend gevoel kan voorkomen en wijst op de doeltreffende werking van het product. Mag gebruikt worden vanaf 6 jaar. Meleuca jeugdpuistjes wordt geleverd in een flacon van 10 ml. met roller dopje. Consumentenprijs : 5,95

29 Natural HandGel Tea tree: bacterie - schimmel en parasietdodend Eucalyptus: antiseptisch Sinaasappel: kalmerend - verzachtend - antiseptisch Natuurlijke alcohol: desinfecterende Hydroxypropylcellulose: natuurlijk verdikkingmiddel - verzachtend Betaine: milde en natuurlijke surfactant - verzachtend - vochtinbrengend Door de natuurlijke alcohol en de etherische oliën heeft het een antibacteriële werking. Het bevat vochtregulerende bestanddelen die de huid zacht en soepel houden. Natural HandGel is geschikt voor het hele gezin en ideaal om mee te nemen in auto, handtas of in een verbanddoos. Schone handen zonder water en zeep Natuurlijke ingrediënten Droogt de huid niet uit Extra mild en verzorgend voor de gevoelige huid Wrijf een kleine hoeveelheid AROmed Naturel HandGel uit over beide handen. Binnen enkele seconden zijn de handen droog en bacterievrij. Natural Handgel is te verkrijgen in een handige knijpfles met disctop van 100 ml. Consumentenprijs 4,50

30 PICADURA insecten roller Menthol kristallen: verkoelend Tea tree: jeukstillend - ontstekingsremmend - neutraliseert het gif van insecten Australische Blue Cipres: samentrekkend - lokale ontsmetting - insectwerend Eucalyptus: zuiverend voor de witte bloedlichaampjes - bevorderd de bloedsomloop Citroen: samentrekkend - zuiverend - bloedstelpend Picadura insecten roller verkoelt en verzacht direct bij muggen- en insecten beten en/of steken, evenals bij kwallenbeten en aanraking van brandnetels. Het werkt antiseptisch, ontgiftend en vermindert de jeuk, waardoor men er makkelijker vanaf kan blijven. Diep reinigend, ontgiftend Jeukstillend Zuivert de huid Ondersteunt het herstellend vermogen van de huid Hygiënische toepassing Met de handige roller brengt men de olie rechtstreeks op de juiste plaats aan. Bij directe toepassing vermindert het de jeuk en de zwelling snel. Voorzichtigheid rond de ogen geboden. Mag gebruikt worden vanaf 12 jaar. Picadura insecten roller wordt geleverd in een flacon van 10 ml. met roller dopje. Consumentenprijs 5,75

31 PICADURA huidspray Raapolie: bij stijve gewrichten - verzachtend voor de huid Goudsbloem: huidhelende eigenschappen - wondhelend - desinfecterend - samentrekkend Perzikpit: tegen een droge, geïrriteerde en schilferige huid - anti jeuk Jojoba: hydraterend - vertraagt talg afgifte - verzorgend voor de huid Menthol kristallen: tegen spierverkramping Lavendel: hartversterkend - krampstillend - ontstekingsremmend - pijnstillend Eucalyptus: zuiverend - bloedsomloopbevorderend - krampstillend Pepermunt: krampstillend - bij vermoeidheid in de spieren Tea tree: jeukstillend - antiseptisch - zuiverend Kruidnagel: insectenwerend - weerstandverhogend - huid infectiewerend - antiseptisch Australische Blue Cipres: samentrekkend - lokale ontsmetting - insectwerend Picadura huidspray is een insectwerend product dat effectief en veilig is om op de huid te gebruiken. Het is buitengewoon geschikt voor de afweer van insecten en ongedierte door een, voor de insecten, onaangename geur te verspreiden. Picadura huidspray is tevens verzorgend en voedend voor de huid. Insectenwerend Zuivert de huid Voedt en verzorgt de huid Twee maal daags aanbrengen op de ledenmaten en hals. Mag gebruikt worden vanaf 6 jaar. Picadura huidspray wordt geleverd in een sprayflacon van 50 ml. Consumentenprijs 8,75

32 STYRAXA huidolie Goudsbloem: huidhelende eigenschappen - samentrekkend - ontstekingsremmend Arnica: bevorderd de genezing van wonden - ontstekingswerend Kamille: kalmerend - pijnstillend - huidverzachtend - wondhelend Benzoë: huidverzachtend - hydraterend - kalmerend - bloedstelpend - wondhelend Als men ouder wordt droogt de huid van de handen, voeten en ellebogen sneller uit. Ook door kou en vocht kan er een ruwe, schrale huid ontstaan met kloven en rode plekken. Styraxa huidolie versterkt de doorbloeding, is antiseptisch en verbetert het granulatieproces. Het voedt en verzacht de huid waardoor het sneller hersteld. Een olie wordt in het algemeen veel beter en sneller opgenomen door de huid dan crèmes, zalven en balsems. Voedt en hersteld de huid bij kloven Zorgt voor behoud van de natuurlijke elasticiteit Antiseptisch Twee tot drie maal per dag de droge huid met kloven goed in masseren. Niet op open wonden. Uitsluitend voor uitwendig gebruik. Mag gebruikt worden vanaf 6 jaar. Styraxa huidolie wordt geleverd in een flacon van 30 ml. met druppeldop. Consumentenprijs : 8,50

33 THURANA wratten olie Tea tree: ontstekingsremmend - bacteriedodend - parasietdodend - schimmelwerend Thuja: bacterie, schimmel en zwamdodend Lavendel: pijnstillend - ontgiftend - ontstekingsremmend Citroen: wond helend - bacteriedodend - stimuleert de genezing Basilicum: wond helend - ontstekingremmend - ontgiftend Wratten worden veroorzaakt door een hardnekkig micro organisme, dat celwoekering stimuleert. Thurana wrattenolie is in staat diep in de celwoekering door te dringen en het micro organisme weg te nemen. Het tast de gezonde huid niet aan en veroorzaakt geen roodheid. Thurana wrattenolie bevat ingrediënten die parasieten bestrijden, antiseptische en ontgiftend werkt, waardoor ook de jeuk afneemt. De combinatie van de ingrediënten versterken de afzonderlijke eigenschappen van de oliën. De wrat verdwijnt in gemiddeld 1 tot 6 weken. Thurana blijkt ook zeer effectief te zijn bij vetbulten, steenpuisten en waterwratjes. Diep reinigend Bacterie en schimmeldodend Ontgiftend en jeukstillend Voor wratten, waterwratten, vetbulten en steenpuisten Drie maal per dag de wrat(ten) aanstippen met dopkwastje. Eventueel afdekken met een pleister. Niet aanbrengen in de nabijheid van ogen (oogwratten). Uitsluitend voor uitwendig gebruik. Mag gebruikt worden vanaf 3 jaar. Thurana wrattenolie wordt geleverd in een flacon van 10 ml met handig dopkwastje. Consumentenprijs : 6,75

wat is aromatherapie?

wat is aromatherapie? wat is aromatherapie? Aromatherapie is een eeuwenoude holistische therapie waarbij aromatische oliën worden ingezet ter bevordering van de gezondheid van lichaam en geest. De specifieke en therapeutische

Nadere informatie

Natuurlijke voetverzorging

Natuurlijke voetverzorging Natuurlijke voetverzorging Wat is Tea Tree olie? Tea Tree olie wordt geproduceerd van de bladeren van de Melaleuca Alternifolia door middel van distillatie. Deze zéér natuurlijke productiemethode met strenge

Nadere informatie

wat is aromatherapie?

wat is aromatherapie? wat is aromatherapie? Aromatherapie is een eeuwenoude holistische therapie waarbij aromatische oliën worden ingezet ter bevordering van de gezondheid van lichaam en geest. De specifieke en therapeutische

Nadere informatie

Natuurlijke voetverzorging

Natuurlijke voetverzorging Natuurlijke voetverzorging Wat is Tea Tree olie? Tea Tree olie wordt geproduceerd van de bladeren van de Melaleuca Alternifolia door middel van distillatie. Deze zéér natuurlijke productiemethode met strenge

Nadere informatie

wat is aromatherapie?

wat is aromatherapie? wat is aromatherapie? Aromatherapie is een eeuwenoude holistische therapie waarbij aromatische oliën worden ingezet ter bevordering de gezondheid van lichaam en geest. De specifieke en therapeutische eigenschappen

Nadere informatie

AROMATHERAPY COMPOSITIES VAN 100% ZUIVERE, NATUURLIJKE ESSENTIËLE OLIËN. voor gezonde luchtwegen bij verkoudheidsverschijnselen

AROMATHERAPY COMPOSITIES VAN 100% ZUIVERE, NATUURLIJKE ESSENTIËLE OLIËN. voor gezonde luchtwegen bij verkoudheidsverschijnselen AROMATHERAPY voor gezonde luchtwegen bij verkoudheidsverschijnselen voor een doelmatige ademhaling zuiverend en slijmoplossend voor frisse lucht in huis en auto AROMATHERAPY COMPOSITIES VAN 100% ZUIVERE,

Nadere informatie

HET NATUURLIJKE MEDICIJNKASTJE

HET NATUURLIJKE MEDICIJNKASTJE HET NATUURLIJKE MEDICIJNKASTJE OVER DE SCHRIJFSTER OVER DEZE UITGAVE INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE ZOU HET NIET FIJN ZIJN ALS JE THUIS EEN MEDICIJN KASTJE HEBT MET NATUURLIJKE REMEDIES (ZONDER BIJWERKINGEN)

Nadere informatie

Verzorg je anders dankzij de natuurlijke kracht van Aromatherapie.

Verzorg je anders dankzij de natuurlijke kracht van Aromatherapie. ESSENTIELE OLIEN, 100% ZUIVER EN NATUURLIJK Verzorg je anders dankzij de natuurlijke kracht van Aromatherapie. OP-13168_OPB_PSA_BR_Praktische gids_nl.indd 1 12/08/13 09:57 Het gebruik van Essentiële Oliën

Nadere informatie

- Angst. Bij angst kunnen veel etherische oliën gebruikt worden, maar de beste is lavendel. Lavendel verfrist,

- Angst. Bij angst kunnen veel etherische oliën gebruikt worden, maar de beste is lavendel. Lavendel verfrist, Werkstuk door een scholier 1183 woorden 19 oktober 2001 6,9 49 keer beoordeeld Vak ANW Wat is Aromatherapie? Om de deelvraag wat is aromatherapie? te beantwoorden, ben ik aan verschillende mensen gaan

Nadere informatie

De kracht van de natuur 4. Faromatique: laat de natuur haar gang gaan 5. Faromatique concentraten 8. Oogcontour/hals concentraat 15

De kracht van de natuur 4. Faromatique: laat de natuur haar gang gaan 5. Faromatique concentraten 8. Oogcontour/hals concentraat 15 Faro Faromatique De kracht van de natuur 4 Faromatique: laat de natuur haar gang gaan 5 Faromatique 6 Faromatique concentraten 8 Hydrasence 10 Inhoudsopgave Regufin 11 Brilliant 12 Sensilence 13 Matifiante

Nadere informatie

*Zelfzorggeneesmiddel: Lees voor gebruik de >Bijsluiter. Weleda Combudoron Zalf 25 gr 8,70

*Zelfzorggeneesmiddel: Lees voor gebruik de >Bijsluiter. Weleda Combudoron Zalf 25 gr 8,70 Combudoron Gel Combudoron Gel* verzacht en verkoelt bij oppervlakkige brandwonden, zonnebrand en insectenbeten. De gel bevat extracten van Arnica en kleine brandnetel, die verzachtend werken en het zelfherstellende

Nadere informatie

BOTANICAL BEAUTY BODYSCRUB

BOTANICAL BEAUTY BODYSCRUB BOTANICAL BEAUTY BODYSCRUB 24 Uur een zijdezachte huid: scrubben én voeden! Normale, gevoelige, droge en probleem- en schilferhuid. Rijke mix van voedende plantaardige oliën Hoge concentratie Dode Zee

Nadere informatie

Productenlijst. Inhoudsopgave

Productenlijst. Inhoudsopgave Productenlijst Inhoudsopgave VOEDINGSSUPPLEMENTEN -------------------------------------------------------------------------------blz. 2 Fenegriekpoeder-------------------------------------------------------------------------------blz.

Nadere informatie

TEA TREE OIL. Essentiële olie van de Tea Tree uit Australië. verzorgend. verzachtend. ondersteunt de bloedsomloop. verzorgend op de huid

TEA TREE OIL. Essentiële olie van de Tea Tree uit Australië. verzorgend. verzachtend. ondersteunt de bloedsomloop. verzorgend op de huid TEA TREE OIL Essentiële olie van de Tea Tree uit Australië CHI TEA TREE OIL: Uw eerste Hulp! verzorgend verzachtend ondersteunt de bloedsomloop verzorgend op de huid verlichtend voor de luchtwegen TEA

Nadere informatie

EERS T E H U LP. Met de krachtigste essentiële oliën voor de huid. bij geprikkelde huid. bij droge en gevoelige huid

EERS T E H U LP. Met de krachtigste essentiële oliën voor de huid. bij geprikkelde huid. bij droge en gevoelige huid EERS T E H U LP Met de krachtigste essentiële oliën voor de huid C H I U w E e r s t e Hu l p! bij geprikkelde huid bij droge en gevoelige huid bij ondersteuning van de bloedsomloop bij verzorging van

Nadere informatie

Oplossingen. voor gezonde voeten. Blaren en likdoorns. Droge, beschadigde of transpirerende voeten

Oplossingen. voor gezonde voeten. Blaren en likdoorns. Droge, beschadigde of transpirerende voeten Oplossingen voor gezonde voeten Blaren en likdoorns Droge, beschadigde of transpirerende voeten Innovatieve en doeltreffende oplossingen voor blaren en likdoorns! Niets houdt je nog tegen! Wat zijn blaren?

Nadere informatie

Bijsluiter Canesten foot 1 van 5 CANESTEN FOOT

Bijsluiter Canesten foot 1 van 5 CANESTEN FOOT Bijsluiter Canesten foot 1 van 5 CANESTEN FOOT Lees deze bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel is verkrijgbaar zonder doktersvoorschrift (recept),

Nadere informatie

KLINISCH ONTWIKKELD - DERMATOLOGISCH GETEST - NATUURLIJKE INGREDIËNTEN. Versterkt uw Natuurlijke Schoonheid

KLINISCH ONTWIKKELD - DERMATOLOGISCH GETEST - NATUURLIJKE INGREDIËNTEN. Versterkt uw Natuurlijke Schoonheid KLINISCH ONTWIKKELD - DERMATOLOGISCH GETEST - NATUURLIJKE INGREDIËNTEN Versterkt uw Natuurlijke Schoonheid NATUUR & WETENSCHAP Een hoogwaardige huidverzorgingslijn welke natuur en wetenschap op een unieke

Nadere informatie

Ingrediënten. Thieves: Thieves olie is een blend, dat wil zeggen dat er meerdere oliën in zitten, nl:

Ingrediënten. Thieves: Thieves olie is een blend, dat wil zeggen dat er meerdere oliën in zitten, nl: Dieven-kruiden-mix Het recept komt van een groep middeleeuwse dieven die kostbare goederen stalen van zieke en overleden mensen die leden aan verschrikkelijke middeleeuwse aandoeningen, zonder zelf ziek

Nadere informatie

Happy Foot Laboratorium International. Denemarken, Nederland, België en Zwitserland. U vriendelijk aangeboden door:

Happy Foot Laboratorium International. Denemarken, Nederland, België en Zwitserland. U vriendelijk aangeboden door: U vriendelijk aangeboden door: Happy Foot Laboratorium International Charming Nails werkt graag met natuurproducten die uiteraard huidvriendelijk én niet op dieren getest zijn. Denemarken, Nederland, België

Nadere informatie

Zeezout verkregen uit de Dode Zee bevat een veel hoger percentage mineralen en sporenelementen dan zeezout verkregen uit andere zeeën en oceanen

Zeezout verkregen uit de Dode Zee bevat een veel hoger percentage mineralen en sporenelementen dan zeezout verkregen uit andere zeeën en oceanen extenso wellness De natuur biedt een groot reservoir waardevolle mineralen, minerale zouten, vitaminen, sporenelementen en aminozuren welke grote overeenkomsten vertonen met ons lichaam. Extenso Wellness

Nadere informatie

Aromatherapie. In de winkel verkopen we de top producten van Tisserand. In de praktijk is doterra aanwezig.

Aromatherapie. In de winkel verkopen we de top producten van Tisserand. In de praktijk is doterra aanwezig. Aromatherapie Aromatherapie is een natuurgeneeskunde waarbij gebruik wordt gemaakt van etherische olie van: kruiden, vruchten, bloesem, bloemen, blad, zaad, schil of schors van het hout van stam, takken

Nadere informatie

DIY. Zelf zalf maken. (o.a. te gebruiken voor het behandelen van mok bij paarden) Caroline Crijns

DIY. Zelf zalf maken. (o.a. te gebruiken voor het behandelen van mok bij paarden) Caroline Crijns DIY Zelf zalf maken (o.a. te gebruiken voor het behandelen van mok bij paarden) Caroline Crijns De natuur staat VOL met planten en bloemen die geneeskrachtige stoffen bevatten. Het maken van een eigen

Nadere informatie

basische crème Zuur-base in balans! Voor de basische huidverzorging: ph 8.2

basische crème Zuur-base in balans! Voor de basische huidverzorging: ph 8.2 Crème basische crème Zuur-base in balans! Voor de basische huidverzorging: ph 8.2 Beschermt, anti-oxideert en geeft de huid energie: Vitamine E Co-enzym Q10 Verzorgt en verzacht de huid door de natuurlijke

Nadere informatie

dankzij de Essentiële Oliën van Phytosun

dankzij de Essentiële Oliën van Phytosun relax& dankzij de Essentiële Oliën van Phytosun slaap beter Verzorg je anders dankzij de kracht van de natuur Ben je (het) weer moe? Essentiële Oliën geven je humeur een boost en zorgen voor meer rust

Nadere informatie

Aromatherapy. Gebruik / toepassing essentiële oliën Er zijn veel manieren om essentiële oliën te gebruiken!

Aromatherapy. Gebruik / toepassing essentiële oliën Er zijn veel manieren om essentiële oliën te gebruiken! Aromatherapy Aromatherapie is een alternatieve methode om zich te verzorgen op basis van geuren met als doel de lichamelijke, geestelijke en emotionele gezondheid te bevorderen. De geuren die gebruikt

Nadere informatie

Aromatherapie Voornaamste doelen in palliatieve zorg

Aromatherapie Voornaamste doelen in palliatieve zorg Franky De Vos A r o m a t h e r a p e u t R e i k i m a s t e r Christine De Bosschere P a l l i a t i e f v e r p l e e g k u n d i g e D o c e n t P a l l i a t i e v e Z o r g Aromatherapie 27 november

Nadere informatie

Corporelle Corporelle

Corporelle Corporelle Corporelle Corporelle lichaamsbehandeling In de moderne tijd wordt het natuurlijke ritme van de mens verstoord door de omgeving. Alles moet snel en gehaast gebeuren en er is nauwelijks tijd voor rust en

Nadere informatie

Oplossingen voor specifieke voetproblemen

Oplossingen voor specifieke voetproblemen Oplossingen voor specifieke voetproblemen Eeltplekken en likdoorns l Kloven in de voeten l Koude voeten l Pijnlijke voeten l Voetschimmel l Voetwratten l Zweetvoeten l Voetwratten Stip de wrat 4 x per

Nadere informatie

GEBRUIK VAN DE STARTERKIT

GEBRUIK VAN DE STARTERKIT GEBRUIK VAN DE STARTERKIT De Starter Kit, is een buitengewone, uitgebreide, intuïtieve kennismaking met de kracht van etherische oliën. Gebruik van essentiele olie kan je leven transformeren. Ik adviseer

Nadere informatie

Verstopte neus, zwelling & hoofdpijn

Verstopte neus, zwelling & hoofdpijn Verstopte neus, zwelling & hoofdpijn Wat kan je doen als alles dichtzit in je hoofd? Vind dag en nacht verlichting Zit alles dicht daarboven? Een verstopte neus? Gezwollen neusslijmvliezen? En soms nog

Nadere informatie

MAKE MY DAY C O S M E T I C S. Dagelijkse aromatherapie gids

MAKE MY DAY C O S M E T I C S. Dagelijkse aromatherapie gids MAKE MY DAY C O S M E T I C S Dagelijkse aromatherapie gids Inhoud Welkom...2 Winterse omstandigheden...4 Vermagering...6 Articulatie & gewrichtspijn...8 Haren...8 Concentratie...10 Depressie & blues...10-12

Nadere informatie

LL REGENERATION voor de droge huid, eerste tekenen van huidveroudering vanaf 30 jaar

LL REGENERATION voor de droge huid, eerste tekenen van huidveroudering vanaf 30 jaar LL REGENERATION voor de droge huid, eerste tekenen van huidveroudering vanaf 30 jaar LL REGENERATION CLEANSING MILK Een milde reiniging met het zeer effectieve s Ochtends en s avonds. Breng aan op de droge

Nadere informatie

Schoonheidsbehandelingen

Schoonheidsbehandelingen Prijslijst Gezichtsbehandelingen Beautiful You - 55 minuten 82,- Uitgebreide gezichtsbehandeling. Nadat we uw huid gereinigd hebben, verwijderen we eventuele onzuiverheden en brengen een reinigend masker

Nadere informatie

thalasso EXTENSO NATURAL SEA SALTS

thalasso EXTENSO NATURAL SEA SALTS extenso wellness De natuur biedt een groot reservoir waardevolle mineralen, minerale zouten, vitaminen, sporenelementen en aminozuren welke grote overeenkomsten vertonen met ons lichaam. Extenso Wellness

Nadere informatie

Natuurlijke. Kosmetiek

Natuurlijke. Kosmetiek Natuurlijke Kosmetiek De methode Atamé voor probleemhuiden. Iedere salon wordt geconfronteerd met huidproblemen, Acné, irritaties, overgevoeligheid, etc. Oppervlakkige bestrijding is niet voldoende. Het

Nadere informatie

Y:SKIN. De Nimue Youth lijn is speciaal geformuleerd voor de leeftijdscategorie 8-23 jaar, die gevoelig kan zijn voor verstoppingen en acneuitbraken

Y:SKIN. De Nimue Youth lijn is speciaal geformuleerd voor de leeftijdscategorie 8-23 jaar, die gevoelig kan zijn voor verstoppingen en acneuitbraken De Nimue Youth lijn is speciaal geformuleerd voor de leeftijdscategorie 8-23 jaar, die gevoelig kan zijn voor verstoppingen en acneuitbraken in de huid. Deze producten bevatten in de juiste combinatie,

Nadere informatie

Verstopte neus, zwelling & hoofdpijn

Verstopte neus, zwelling & hoofdpijn Verstopte neus, zwelling & hoofdpijn Wat kan je doen als alles dichtzit in je hoofd? Vind dag en nacht verlichting Zit alles dicht daarboven? Een verstopte neus? Gezwollen neusslijmvliezen? En soms nog

Nadere informatie

29,50 Nagelreparatie (Grote teen) 26,- ( 2 kleinere tenen) 26,- Nagelbeugel plaatsen 18,- Orthese maken vanaf 26,-

29,50 Nagelreparatie (Grote teen) 26,- ( 2 kleinere tenen) 26,- Nagelbeugel plaatsen 18,- Orthese maken vanaf 26,- lijst per 1 januari 2014 Prijzen zijn incl.21% BTW Als uw voeten, lichaam en gezicht u lief zijn. Pedicure-behandeling, bestaande uit: Nagels knippen, eelt verwijderen, likdoorns behandelen, schimmelnagels

Nadere informatie

Bijsluiter Canesten foot strooipoeder, crème 1 van 5 CANESTEN FOOT

Bijsluiter Canesten foot strooipoeder, crème 1 van 5 CANESTEN FOOT Bijsluiter Canesten foot strooipoeder, crème 1 van 5 CANESTEN FOOT Lees deze bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel is verkrijgbaar zonder doktersvoorschrift

Nadere informatie

ZECHSAL MAGNESIUM PRODUCTEN

ZECHSAL MAGNESIUM PRODUCTEN ZECHSAL MAGNESIUM PRODUCTEN Informatie en Verkooppunt Ingang : Drapenierlaan - Zwolle Stadshagen Brievenbus : Pottenbakkerstraat 83-8043 BP Zwolle Telefoon : 038 4200838 Website : www.sadardiri.nl E-mailadres

Nadere informatie

Bijsluiter Triamcinolonacetonide 0,1% in paraffine capitis 10% lotion 100 g Versie 1.0

Bijsluiter Triamcinolonacetonide 0,1% in paraffine capitis 10% lotion 100 g Versie 1.0 Triamcinolonacetonide 0,1% in paraffine capitis 10% lotion Werking en toepassingen Wat doet dit medicijn en waarbij wordt het gebruikt? De werkzame stof in triamcinolonacetonide 0,1% in paraffine capitis

Nadere informatie

Bijlage 1 bij de Code voor de Publieksreclame voor Geneesmiddelen. Indicaties die geschikt zijn voor zelfzorg. Per indicatie gebied

Bijlage 1 bij de Code voor de Publieksreclame voor Geneesmiddelen. Indicaties die geschikt zijn voor zelfzorg. Per indicatie gebied Bijlage 1 bij de Code voor de Publieksreclame voor Geneesmiddelen Indicaties die geschikt zijn voor zelfzorg Per indicatie gebied Oog: oogontsteking (allergische bindvliesontsteking) oogirritatie (geïrriteerd

Nadere informatie

Voor gebruik bij een droge en doffe vacht van de hond. Herstelt de vochtbalans van de huid en vermindert de vorming van klitten in de vacht.

Voor gebruik bij een droge en doffe vacht van de hond. Herstelt de vochtbalans van de huid en vermindert de vorming van klitten in de vacht. DermaShine Voor gebruik bij een droge en doffe vacht van de hond. Herstelt de vochtbalans van de huid en vermindert de vorming van klitten in de vacht. Milde, olievrije balsem met huid ondersteunende en

Nadere informatie

aromatherapie AROMATHERAPIE

aromatherapie AROMATHERAPIE AROMATHERAPIE Bij aromatherapie wordt gewerkt met etherische oliën. Deze oliën bevatten vluchtige bestanddelen van bloemen, planten, wortels, zaden, vruchten, houtsoorten of harsen. Deze oliën beschermen

Nadere informatie

Zorg bij voetschimmel en voetklachten

Zorg bij voetschimmel en voetklachten Zorg bij voetschimmel en voetklachten Inhoud Voetschimmel 3 Klachten en symptomen 3 Oorzaken 3 Wanneer moet je een arts raadplegen 4 Voorkomen van voetschimmel 4 Wat kun je er zelf aan doen 4 Geneesmiddelen

Nadere informatie

Griepprik Wat kan uw apotheek voor u doen? Koorts en pijn

Griepprik Wat kan uw apotheek voor u doen? Koorts en pijn Verkoudheid en griep Plotseling een rillerig gevoel, spierpijn, keelpijn, last van hoesten en koorts... Misschien is dit het begin van een forse griep ( influenza ). In dat geval kunt u ook last krijgen

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Body wrap

Veelgestelde vragen Body wrap Veelgestelde vragen Body wrap Hoe gebruik ik de Body Wrap? De Body Wrap komt in een veelzijdige vorm. Hierdoor kan de Body Wrap worden aangebracht op elk gebied waar je graag resultaat wilt zien, zoals

Nadere informatie

BIJSLUITER. LCD 10% TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% vaselinelanettecrème

BIJSLUITER. LCD 10% TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% vaselinelanettecrème BIJSLUITER LCD 10% TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% vaselinelanettecrème Lees de hele bijsluiter goed vóórdat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter.

Nadere informatie

Luuf Verkoudheidsbalsem (voor baby s) zalf voor inhalatiedamp RVG 06188 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER

Luuf Verkoudheidsbalsem (voor baby s) zalf voor inhalatiedamp RVG 06188 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Module 1.3.2 Bijsluiter Blz.1/3 Luuf Verkoudheidsbalsem (voor baby s) RVG 06188 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Luuf Verkoudheidsbalsem (voor baby s) Kamfer, marjoramolie, eucalyptusolie,

Nadere informatie

BIJSLUITER. TETRACYCLINE 3% TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% crème en zalf

BIJSLUITER. TETRACYCLINE 3% TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% crème en zalf BIJSLUITER TETRACYCLINE 3% TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% crème en zalf Lees de hele bijsluiter goed vóórdat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze

Nadere informatie

Elk seizoen draagt Louis Widmer zorg voor uw huid.

Elk seizoen draagt Louis Widmer zorg voor uw huid. Elk seizoen draagt Louis Widmer zorg voor uw huid. SKIN APPEAL. U heeft een vette, gemengde acnegevoelige huid? Voor een frisse, zuivere huid. 1. Reinigen 2. Verzorgen 3. Nabehandelen De Lipo Sol Mousse

Nadere informatie

Cosmetische Bindweefselmassage & Cupping

Cosmetische Bindweefselmassage & Cupping Cosmetische Bindweefselmassage & Cupping Therapeutisch Opleidingscentrum Kersten www.massagecursuslimburg.nl Cosmetische Bindweefselmassage & Cupping Een jong, strak en rimpelvrij gezicht bestaat uit goed

Nadere informatie

Voetschimmel en voetklachten. Vraag je Alphega apotheek om meer informatie en advies. Jouw gezondheid is onze zorg

Voetschimmel en voetklachten. Vraag je Alphega apotheek om meer informatie en advies. Jouw gezondheid is onze zorg Voetschimmel en voetklachten Vraag je Alphega apotheek om meer informatie en advies Jouw gezondheid is onze zorg Inhoud Voetschimmel 3 Klachten en symptomen 3 Oorzaken 3 Wanneer arts raadplegen 4 Voorkomen

Nadere informatie

Red je huid van jeuk, schilfering en kloven.

Red je huid van jeuk, schilfering en kloven. Red je huid van jeuk, schilfering en kloven. Schimmelinfecties 2 Schimmelinfecties komen zowel bij mannen als bij vrouwen voor en ook kinderen kunnen ermee besmet raken. De oorzaak van zo n infectie is

Nadere informatie

SF Z SINT-FRANCISKUSZIEKENHUIS. Therapie: Erbitux

SF Z SINT-FRANCISKUSZIEKENHUIS. Therapie: Erbitux SF Z SINT-FRANCISKUSZIEKENHUIS Therapie: Erbitux Inhoud Wat is Erbitux Hoe wordt Erbitux toegediend? Wat is belangrijk om te weten als u Erbitux krijgt toegediend? Huid reacties Enkele raadgevingen Duur

Nadere informatie

VERBETER VERZORG HERSTEL

VERBETER VERZORG HERSTEL VERBETER VERZORG HERSTEL Ontwikkeld voor en door sporters, ontstaan vanuit passie voor sport en gedreven door de wens sporters beter te laten presteren. COMFORT ACTIVE CARE VERZORGENDE CRÈME VOORKOMING

Nadere informatie

1.1 AROMA MOSAÏC BEHANDELINGEN VOOR HET GEZICHT

1.1 AROMA MOSAÏC BEHANDELINGEN VOOR HET GEZICHT 1.1 AROMA MOSAÏC BEHANDELINGEN VOOR HET GEZICHT Deze prijzen van alle hieronder genoemde behandelingen zijn inclusief 19% BTW. De nieuwe adviesprijzen voor de behandelingen van DECLÉOR zijn in 2006 als

Nadere informatie

Voorkomt en behandelt infecties bij wondjes Verkleint zo de kans op littekens Stimuleert de wondgenezing Prikt niet en is daarom kindvriendelijk

Voorkomt en behandelt infecties bij wondjes Verkleint zo de kans op littekens Stimuleert de wondgenezing Prikt niet en is daarom kindvriendelijk Brandwonden Prikwonden Snijwonden Schaafwonden Wondenwijzer II Wondenwijzer Wondenwijzer Voorkomt en behandelt infecties bij wondjes Verkleint zo de kans op littekens Stimuleert de wondgenezing Prikt niet

Nadere informatie

acne Wat is acne? Wat zijn de verschijnselen? Hoe ontstaat het?

acne Wat is acne? Wat zijn de verschijnselen? Hoe ontstaat het? acne Acne vulgaris, kortweg acne genoemd, is de medische term voor jeugdpuistjes. Wat is acne? En hoe is het te behandelen? Dat en meer leest u in deze folder. Wat is acne? Bij acne zijn talgkliertjes

Nadere informatie

man De behandelingen richten zich meer op specifieke huidproblemen.

man De behandelingen richten zich meer op specifieke huidproblemen. De Nimue nenlijn is een geavanceerde wetenschappelijke huidbehandelingslijn die in tegenstelling tot het aloude feel-good concept (met als uitgangspunt het in de watten leggen en laten ontspannen van de

Nadere informatie

NJOURNAAL AANGEBODEN DOOR: EELTVIJL

NJOURNAAL AANGEBODEN DOOR: EELTVIJL H A N D E N NJOURNAAL V O E T E AANGEBODEN DOOR: Druk- en/of zetfouten voorbehouden. Een uitgave van PK Benelux BVBA, Henri van Heurckstraat 15, 2000 Antwerpen Meer weten? 0800-73183 (gratis) SUPER BRANDSTOF

Nadere informatie

BIJSLUITER. PIX LITHANTHRACIS 1,5% TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% SALICYLZUUR 1% crème en zalf

BIJSLUITER. PIX LITHANTHRACIS 1,5% TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% SALICYLZUUR 1% crème en zalf BIJSLUITER PIX LITHANTHRACIS 1,5% TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% SALICYLZUUR 1% crème en zalf Lees de hele bijsluiter goed vóórdat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in

Nadere informatie

Restore SOFTENING CLEANSING CRÈME. Herstel de jeugdige uitstraling van de huid VOEDT, HYDRATEERT EN REINIGT DE RIJPERE HUID INGREDIËNTEN: VOOR WIE?

Restore SOFTENING CLEANSING CRÈME. Herstel de jeugdige uitstraling van de huid VOEDT, HYDRATEERT EN REINIGT DE RIJPERE HUID INGREDIËNTEN: VOOR WIE? SOFTENING CLEANSING CRÈME 150ml (11948) VOEDT, HYDRATEERT EN REINIGT DE RIJPERE HUID Deze vochtrijke formule verwijdert grondig make-up-resten en onzuiverheden, terwijl het tevens het gevoelige ph-gehalte

Nadere informatie

Aandacht voor jezelf. - Aanraken is een eerste levensbehoefte

Aandacht voor jezelf. - Aanraken is een eerste levensbehoefte Aandacht voor jezelf - Aanraken is een eerste levensbehoefte - Aanraking stimuleert de activiteit van de nervus vagus, de zenuwbaan die de afscheiding van de hormonen die een rol spelen bij de voedselopname,

Nadere informatie

Essentiele olien - VAN YOUNG LIVING -

Essentiele olien - VAN YOUNG LIVING - Essentiele olien - VAN YOUNG LIVING - 187,- 187,- (incl. verzending) - t.w.v. ruim 250,- De premium starterskit OLIËN UIT DE KIT // 01 LEMON // heeft reinigende en zuiverende eigenschappen welke gebruikt

Nadere informatie

Uw expert in superieure hydratatie.

Uw expert in superieure hydratatie. Uw expert in superieure hydratatie. Het erfgoed van Neutrogena Neutrogena kiest voor Scandinavische werkzaamheid, eenvoud en zachtheid. Haar handcrème heeft wereldwijd heel wat bekendheid vergaard. Het

Nadere informatie

Salicylzuurzalf Werking en toepassing Wat doet dit medicijn en waarbij wordt het gebruikt?

Salicylzuurzalf Werking en toepassing Wat doet dit medicijn en waarbij wordt het gebruikt? Werking en toepassing Wat doet dit medicijn en waarbij wordt het gebruikt? De werkzame stof in Salicylzuur-zalf FNA is salicylzuur. Salicylzuur werkt in op de hoornlaag van de huid. De hoornlaag is het

Nadere informatie

Wat is Erbitux? Door zijn gerichte werking heeft deze therapie minder nevenwerkingen tov chemotherapie.

Wat is Erbitux? Door zijn gerichte werking heeft deze therapie minder nevenwerkingen tov chemotherapie. THERAPIE: ERBITUX Wat is Erbitux? Erbitux is een doelgerichte therapie(targeted therapy). De werkzame stof in Erbitux, Cetuximab, is een monoklonaal antilichaam. Cetuximab bindt zich aan de epidermale

Nadere informatie

SWISS ALPINE COSMETIC EDELWEISS. Reinigingsmelk

SWISS ALPINE COSMETIC EDELWEISS. Reinigingsmelk 8 SWISS ALPINE COSMETIC EDELWEISS Reinigingsmelk Zachte Tonic Anti-ageing crème Sérum Gel Masker Zachte Body Milk Face Scrub Body Peeling Massageboter Retail Salon Bisabolol Ontstekingremmend, antibacterieel,

Nadere informatie

basische crème Voor de basische huidverzorging: ph 8.2 Beschermt, anti-oxideert en geeft de huid energie: Vitamine E Co-enzym Q10

basische crème Voor de basische huidverzorging: ph 8.2 Beschermt, anti-oxideert en geeft de huid energie: Vitamine E Co-enzym Q10 Crème basische crème Zuur-base in balans! Voor de basische huidverzorging: ph 8.2 Beschermt, anti-oxideert en geeft de huid energie: Vitamine E Co-enzym Q10 Verzorgt en verzacht de huid door de natuurlijke

Nadere informatie

Voetschimmel VRAAG OVER UW MEDICIJNEN? WWW.APOTHEEK.NL

Voetschimmel VRAAG OVER UW MEDICIJNEN? WWW.APOTHEEK.NL 400041 Voetschimmel_400041 Voetschimmel 24-07-12 08:57 Pagina 6 Voetschimmel WAT IS VOETSCHIMMEL WAT KUNT U ZELF DOEN WAT KAN UW APOTHEKER VOOR U DOEN WANNEER KUNT U BETER NAAR UW HUISARTS GAAN VRIJ VERKRIJGBARE

Nadere informatie

Adem in alle. vrijheid! PROPOLIS. verzacht de luchtwegen* Hoog gedoseerd in NATUURLIJKE OORSPRONG BEL

Adem in alle. vrijheid! PROPOLIS. verzacht de luchtwegen* Hoog gedoseerd in NATUURLIJKE OORSPRONG BEL Adem in alle vrijheid! verzacht de luchtwegen* *dankzij de werking van andrographis, wilde tijm en vlier Health in harmony with Nature Hoog gedoseerd in PROPOLIS 40057967 BEL 20150814 NATUURLIJKE OORSPRONG

Nadere informatie

BIJSLUITER. TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% SALICYLZUUR 2% oplossing

BIJSLUITER. TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% SALICYLZUUR 2% oplossing BIJSLUITER TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% SALICYLZUUR 2% oplossing Lees de hele bijsluiter goed vóórdat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter.

Nadere informatie

HAPPY FEET. De lente in met mooie en gezonde voeten!

HAPPY FEET. De lente in met mooie en gezonde voeten! HAPPY FEET De lente in met mooie en gezonde voeten! De Johnson & Johnson Consu Behandelen van voetschimmel met een geneesmiddel Jeuk, kloven of schilfers door een voetschimmel? Daktarin Spray & Crème:

Nadere informatie

1.Wat is Differin Gel en waarvoor wordt het gebruikt?

1.Wat is Differin Gel en waarvoor wordt het gebruikt? Lees deze bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. Bewaar deze bijsluiter, het kan nodig zijn om deze nogmaals door te lezen. Heeft u nog vragen, raadpleeg dan uw

Nadere informatie

SCHIMMEL WAT IS VOETSCHIMMEL WAT KUNT U ZELF DOEN WAT KAN UW APOTHEKER VOOR U DOEN WANNEER KUNT U BETER NAAR UW HUISARTS GAAN APOTHEEK.

SCHIMMEL WAT IS VOETSCHIMMEL WAT KUNT U ZELF DOEN WAT KAN UW APOTHEKER VOOR U DOEN WANNEER KUNT U BETER NAAR UW HUISARTS GAAN APOTHEEK. V O E T - SCHIMMEL WAT IS VOETSCHIMMEL WAT KUNT U ZELF DOEN WAT KAN UW APOTHEKER VOOR U DOEN WANNEER KUNT U BETER NAAR UW HUISARTS GAAN APOTHEEK.NL V O E T - SCHIMMEL Heeft u last van jeuk of pijn tussen

Nadere informatie

Jeugdpuistjes en steenpuisten. Vraag je Alphega apotheek om meer informatie en advies. Jouw gezondheid is onze zorg

Jeugdpuistjes en steenpuisten. Vraag je Alphega apotheek om meer informatie en advies. Jouw gezondheid is onze zorg Jeugdpuistjes en steenpuisten Vraag je Alphega apotheek om meer informatie en advies Jouw gezondheid is onze zorg Inhoud Jeugdpuistjes (acne) 3 Klachten en symptomen 3 Oorzaken 3 Wanneer arts raadplegen

Nadere informatie

14-1-2014. Maskers en pakkingen. Maskers: gebruik. Maskers: gebruik. Maskers: gebruik. Crème masker. Maskers: voorbehandeling

14-1-2014. Maskers en pakkingen. Maskers: gebruik. Maskers: gebruik. Maskers: gebruik. Crème masker. Maskers: voorbehandeling Maskers en pakkingen Maskers: gebruik Lesstof Beauty Level Basics 1 blz. 216-235 Zie ook de praktijkmap Tijdelijke afdekking van de hals- en gezichtshuid door een cosmetisch product Kan na oppervlakte

Nadere informatie

Luchtweginfecties bij kinderen

Luchtweginfecties bij kinderen Als uw kind: jonger is dan drie maanden en koorts heeft (hoger dan 38 C) langer dan drie volle dagen koorts heeft koorts heeft gehad en na enkele dagen opnieuw koorts krijgt Luchtweginfecties bij kinderen

Nadere informatie

INFORMATIE OVER PIURA PRODUCTEN: GEBALANCEERDE NATUURCOSMETICA 2

INFORMATIE OVER PIURA PRODUCTEN: GEBALANCEERDE NATUURCOSMETICA 2 1 INFORMATIE OVER PIURA PRODUCTEN: GEBALANCEERDE NATUURCOSMETICA 2 PRODUCTEN VOOR: REINIGING 3 GEVOELIGE HUID 4 HYDRATATIE 5 ANTI-AGING 6 JONGE EN VETTE HUID 7 SPECIALS 8 LICHAAMSVERZORGING 9 www.beautysalon-piurity.nl

Nadere informatie

LICHAAMSVERZORGING. Een moment van zachtheid voor je huid

LICHAAMSVERZORGING. Een moment van zachtheid voor je huid V E R N I E U W D E LICHAAMS Een moment van zachtheid voor je huid DE SCHOONHEID VAN HET LICHAAM Uw lichaam verdient evenveel aandacht als uw gezicht. Om het evenwicht te vinden tussen een gevoel van schoonheid

Nadere informatie

Hieronder treft u de handige stap-voor-stap handleiding aan voor een perfecte (cosmetische) pedicure behandeling, de Perfect Pedicure.

Hieronder treft u de handige stap-voor-stap handleiding aan voor een perfecte (cosmetische) pedicure behandeling, de Perfect Pedicure. Gena Perfect Pedicure handleiding (Step-by-Step Manual): Hieronder treft u de handige stap-voor-stap handleiding aan voor een perfecte (cosmetische) pedicure behandeling, de Perfect Pedicure. Inleiding

Nadere informatie

NATUROYALE BIOLIFTING voor de veeleisende, rijpere huid vanaf 50 jaar

NATUROYALE BIOLIFTING voor de veeleisende, rijpere huid vanaf 50 jaar NATUROYALE BIOLIFTING voor de veeleisende, rijpere huid vanaf 50 jaar NATUROYALE BIOLIFTING CREAMY CLEANSER Zeer rijke reiniging Een reinigingsritueel dat bestaat uit twee stappen. Gebruik in de ochtend

Nadere informatie

Bijsluiter Triamcinolonacetonide 0,1% in DMSO crème 50% 40 en 100 g Versie 1.0

Bijsluiter Triamcinolonacetonide 0,1% in DMSO crème 50% 40 en 100 g Versie 1.0 Triamcinolonacetonide 0,1% in DMSO crème 50% Werking en toepassingen Wat doet dit medicijn en waarbij wordt het gebruikt? De werkzame stof in triamcinolonacetonide 0,1% in DMSO crème 50% is triamcinolonacetonide.

Nadere informatie

De aanwezige Antioxidanten in de BeautyStrips bieden bescherming tegen vrije radicalen in de huid van het gezicht met als resultaat een gezonde en

De aanwezige Antioxidanten in de BeautyStrips bieden bescherming tegen vrije radicalen in de huid van het gezicht met als resultaat een gezonde en BeautyStrips Het masker en het serum van de BeautyStrips zijn twee afzonderlijke elementen. In combinatie kan het de tijdloze schoonheid en jeugdige energie die leeft in ieder van ons versterken. De meest

Nadere informatie

ZenzTherapie producten zijn natuurlijk en organisch en bevatten geen parabenen, sulfaten, kleurstoffen of kunstmatige geurstoffen.

ZenzTherapie producten zijn natuurlijk en organisch en bevatten geen parabenen, sulfaten, kleurstoffen of kunstmatige geurstoffen. Voel je goed dankzij natuurlijke haar- en huidverzorgingsproducten ZenzTherapie producten zijn natuurlijk en organisch en bevatten geen parabenen, sulfaten, kleurstoffen of kunstmatige geurstoffen. Patchouli

Nadere informatie

Ayurvedische huidverzorgingsproducten. Vata voor de gedevitaliseerde en droge huid

Ayurvedische huidverzorgingsproducten. Vata voor de gedevitaliseerde en droge huid Ayurvedische huidverzorgingsproducten Vata voor de gedevitaliseerde en droge huid Vata - Jasmin Dagcrème Deze crème is bijzonder geschikt voor de huid die extreem vocht- en voedingsarm is. De bijzondere

Nadere informatie

Moisture Mask Hydraterend en reinigend masker

Moisture Mask Hydraterend en reinigend masker Moisture Mask Hydraterend en reinigend masker Waarom uw klanten een masker moeten nemen Een masker is eigenlijk een versneld werkende cleanser, toner en moisturiser in één. Maskers hydrateren of absorberen

Nadere informatie

natuurlijke verzorging geïnspireerd door de bij

natuurlijke verzorging geïnspireerd door de bij natuurlijke verzorging geïnspireerd door de bij 2 Waarom kiezen voor Bee honest cosmetics? De producten van Bee honest cosmetics worden gemaakt met zorgvuldig geselecteerde pure ingrediënten zoals honing

Nadere informatie

Gebruik, dosering & veelgestelde vragen

Gebruik, dosering & veelgestelde vragen Gebruik, dosering & veelgestelde vragen In dit boekje vindt u informatie over gebruik en dosering van Zechsal producten. De informatie is gebaseerd op gangbare medisch wetenschappelijke literatuur over

Nadere informatie

Acne VRAAG OVER UW MEDICIJNEN? WWW.APOTHEEK.NL

Acne VRAAG OVER UW MEDICIJNEN? WWW.APOTHEEK.NL Acne 02 Acne.indd 6 WAT IS ACNE WAT KUNT U ZELF DOEN WAT KAN UW APOTHEKER VOOR U DOEN WANNEER KUNT U BETER NAAR UW HUISARTS GAAN VRIJ VERKRIJGBARE MEDICIJNEN VRAAG OVER UW MEDICIJNEN? WWW.APOTHEEK.NL 15-10-12

Nadere informatie

Dorine Erkens. GuashaTherapeut.nl VOORWOORD

Dorine Erkens. GuashaTherapeut.nl VOORWOORD VOORWOORD In dit e-book leg ik uit wat Guasha Therapie is en wat het voor je kan betekenen. Guasha Therapie is nog onbekend in Nederland. Met het schrijven en delen van dit e- book wil ik laten zien hoe

Nadere informatie

IN TOPVORM DOOR DE WINTER. dankzij de Essentiële Oliën van Phytosun. Verzorg je anders dankzij de kracht van de natuur

IN TOPVORM DOOR DE WINTER. dankzij de Essentiële Oliën van Phytosun. Verzorg je anders dankzij de kracht van de natuur IN TOPVORM DOOR dankzij de Essentiële Oliën van Phytosun DE WINTER Verzorg je anders dankzij de kracht van de natuur KLAAR VOOR DE HERFST EN WINTER? Wapen jezelf tegen vervelende winterkwaaltjes Als je

Nadere informatie

Qi ESSENTIAL COSMETICS

Qi ESSENTIAL COSMETICS Qi ESSENTIAL COSMETICS Na een lange testfase introduceert Chi International BV een unieke serie basiscosmetica met een neutrale formule. Deze preparaten zijn speciaal ontwikkeld voor toevoegingen van Chi

Nadere informatie

Inleiding Symptomen Werking van de neus

Inleiding Symptomen Werking van de neus VERKOUDHEID 202 Inleiding U komt op de polikliniek Keel-, Neus- en Oorheelkunde, omdat u last heeft van verkoudheid. Verkoudheid is een ontsteking van het slijmvlies in uw neus, bijholten en uw keel. Verkoudheid

Nadere informatie

Actinische keratosen. Poli Dermatologie

Actinische keratosen. Poli Dermatologie 00 Actinische keratosen Poli Dermatologie Wat zijn actinische keratosen? Actinische keratosen zijn plekjes op de huid die ontstaan door schade van zonlicht. Deze plekjes ontstaan op delen van het lichaam

Nadere informatie

Fish Spa. 30 minuten behandeling 30,- 45 minuten behandeling 45,- Voorwaarden voor het ondergaan van een Fish Spa behandeling:

Fish Spa. 30 minuten behandeling 30,- 45 minuten behandeling 45,- Voorwaarden voor het ondergaan van een Fish Spa behandeling: Fish Spa 30 minuten behandeling 30,- 45 minuten behandeling 45,- Voorwaarden voor het ondergaan van een Fish Spa behandeling: - Voor mensen met kalknagels, zwemmerseczeem en andere schimmelinfecties is

Nadere informatie

energizing blend Z110MATM1109 MS ENERGIZING BLEND Brochure NL.indd 1

energizing blend Z110MATM1109 MS ENERGIZING BLEND Brochure NL.indd 1 energizing Z110MATM1109 MS ENERGIZING BLEND Brochure NL.indd 1 03/03/16 11:05 Z110MATM1109 MS ENERGIZING BLEND Brochure NL.indd 2 03/03/16 11:05 energizing SHAMPOO, CONDITIONER EN HOOFDHUID BEHANDELING

Nadere informatie