opgeruimd. Dit soort kapotte voorwerpen geven de begraafplaats een rommelige aanblik en kunnen gevaar opleveren bij het (handmatig) wieden.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "opgeruimd. Dit soort kapotte voorwerpen geven de begraafplaats een rommelige aanblik en kunnen gevaar opleveren bij het (handmatig) wieden."

Transcriptie

1 orgvlied Nº 12 bulletin, mei 2012 Onderhouden, renoveren en verbeteren Zorgvlied is een begraafplaats met een monumentaal karakter. Sinds 2007 is de begraafplaats zelfs aangemerkt als rijksmonument. Uit een recente enquête blijkt dat ook u, als eigenaar van een graf, de begraafplaats waardeert vanwege de unieke ligging aan de Amstel, het rijke groen en het goede onderhoud. Om deze kwalitatieve uitstraling te behouden, stellen wij hoge eisen aan het beheer en onderhoud van de begraafplaats. Dit voorjaar zijn wij weer begonnen aan de onderhoudsronden. De eerste weken van maart is ons team tuinbazen de hele begraafplaats langs gegaan en heeft restanten verweerd en gebroken materiaal verwijderd, zoals plastic bloempotten en gebroken glaswerk. Ook de kerststukjes en kerstversiering zijn verwijderd. Door de korte, maar zeer koude vriesperiode in februari is veel glaswerk kapot gevroren. Naast gebroken flessen, glazen, vazen en bakken hebben wij ook kapot gevroren keramische urnen en zelfs plastic bakken en vazen aangetroffen en opgeruimd. Dit soort kapotte voorwerpen geven de begraafplaats een rommelige aanblik en kunnen gevaar opleveren bij het (handmatig) wieden. Wij zijn dit jaar in onze zorg voor de beeldkwaliteit van de begraafplaats wellicht iets te voortvarend te werk gegaan en hebben u niet, zoals voorgaande jaren, van tevoren op de hoogte gesteld. Volgend jaar zullen wij u weer tijdig informeren over de start van onze schoonmaakrondes, zodat u daar rekening mee kunt houden en eventueel zelf dingen van het graf kunt verwijderen. Wij doen ons best de begraafplaats een waardige uitstraling te geven. Laten we ook ons best doen de begraafplaats waardig te gebruiken. Daar zijn richtlijnen voor die voor iedereen gelden. In dit informatiebulletin onder meer aandacht voor de huisregels op Zorgvlied, de voortgang van onze renovatiewerkzaamheden en andere zaken waarvan wij denken dat ze relevant voor u kunnen zijn. Arpad Nesvadba Hoofd Zorgvlied

2 Huisregels Zorgvlied 1. veiligheid voor bezoekers, werknemers en fauna Wij nemen maatregelen tegen onveilige situaties en houden de paden vrij van obstakels. Verzoek: plaats niets buiten uw graf. 2. respect voor graven en nabestaanden Ieder gedenkt zijn dierbare op zijn of haar manier en volgens eigen gebruiken. Wij gaan zorgvuldig om met het graf en de spullen op het graf en geven ruimte voor eigen invullingen tijdens plechtigheden. Verzoek: beperk zorg tot uw eigen graf. 3. klantgerichtheid Een bezoek aan Zorgvlied is comfortabel door de beschikbaarheid van gebruiksmaterialen, zitmeubilair, shuttle service, terras met cateringcorner en een infozuil met graflocaties. Verzoek: meld gebreken. 4. transparantie Wij zijn transparant in de uitvoering van onze taak en in onze communicatie met de klant. Verzoek: Laat ons u informeren. 5. seizoensgericht onderhoud Wij werken volgens een jaarlijks onderhoudsschema dat rekening houdt met de seizoenen en de aanwezige flora. Verzoek: beschadig of snoei niet het openbare groen, hagen en bomen van de begraafplaats. 6. schone en verzorgde uitstraling Wij zorgen ervoor dat de begraafplaats er schoon en verzorgd uitziet. Alle scheefgezakte monumenten zetten wij recht en reinigen wij. Verzoek: Laat geen spullen achter, voor of naast het graf. 7. verantwoord faunabeheer Wij houden in ons beheer rekening met de behoeften en territoria van de fauna op Zorgvlied. Verzoek: Laat geen honden, konijnen of katten los op de begraafplaats. Hang geen eigen vogelkastjes op en gebruik geen pesticiden. 8. afwisselend, karakteristiek beeld per grafwijk Elke wijk heeft eigen richtlijnen voor grafmonumenten en openbaar groen. Rechthebbenden zijn bij hun keuze van monument gehouden aan de bepalingen voor de betreffende grafwijk. Verzoek: Houd u aan de regels. 9. rust en stilte Om de rust te bewaren werken wij zoveel mogelijk met geluidsarme machines en wordt verkeer op de begraafplaats tot een minimum beperkt. Verzoek: Neem geen fiets de begraafplaats op, gebruik zo nodig onze shuttledienst. 10. efficiënte, kostenbewuste werkwijze Ons streven is efficiënt en kostenbewust te werken door standaardisatie van procedures en materiaalgebruik. Verzoek: Help ons de kosten laag te houden door bovenstaande verzoeken op te volgen. Dit liever niet. Helpt u ook mee Zorgvlied schoon te houden?

3 Restauratie mausoleum Het mausoleum van Oscar Carré op onze begraafplaats is dringend aan restauratie toe. Om financiële middelen voor de restauratie bijeen te krijgen is Stichting Mausoleum Oscar Carré (SMOC) opgericht. Oscar Carré t Lalibellum gereed in juni De stichting is een initiatief van het Comité Behoud Mausoleum Carré dat tijdens de presentatie van het boek Wandelen over Zorgvlied in november 2010 werd opgericht. De Stichting stelt zich ten doel de restauratie en het onderhoud van het mausoleum te realiseren en wil dat doel bereiken door subsidies aan te vragen, sponsors en donateurs te werven en andere financieringsvormen te zoeken. Oscar Carré, oprichter van theater Carré, liet het mausoleum in 1891 bouwen voor zijn vrouw Amalia Salamonsky. De architecten Vuyck en Van Rossem die in 1887 theater Carré aan de Amstel bouwden kregen de opdracht het mausoleum te ontwerpen. Na zijn overlijden in 1911 werd Oscar Carré bijgezet in het mausoleum. Wilt u de restauratie van het mausoleum steunen? Dan kunt u een bedrag overmaken naar bankrekening t.n.v. Stichting Mausoleum Oscar Carré te Amsterdam. De stichting is dankbaar voor elke gift. Uitnodiging Laat u informeren op zondag 24 juni van tot uur op Zorgvlied Na enige procedurele vertraging in 2011 leggen we op dit moment de laatste hand aan t Lalibellum, dat met 2200 algemene graflagen het grootste mausoleum van Nederland is. T Lalibellum vervangt de algemene zandgraven op Zorgvlied en is ontworpen als een soort grafheuvel. Bijzetting vindt plaats in de kelders. Op het centrale bloemenbordes kunnen nabestaanden bloemen leggen en staan alle namen van de overledenen vermeld. Algemene graven hebben een termijn van tien jaar. Acht jaar na de bijzetting krijgt u een brief. Dan heeft u twee jaar de tijd om te bedenken of de definitieve bestemming cremeren blijft of dat u het graf liever bijzet in een eigen graf, ossuarium of algemeen verzamelgraf. Als u bij cremeren blijft, wordt de as teruggeplaatst in t Lalibellum en blijft dit de laatste rustplaats van de overledene. Op 24 juni 2012 houden wij voor t Lalibellum een informatiedag. Graag willen wij deze nieuwe keuzemogelijkheid die begraven en cremeren verbindt aan u presenteren.

4 Renovatie hekjes De graven in de grafwijken Zocher - Links en Zocher - Rechts en een deel van De Engelsche Tuyn zijn aangemerkt als historische graven. In dit gebied zijn zerken verplicht en veel van de graven hebben smeedijzeren hekjes. Helaas is het merendeel van deze hekjes in slechte staat en dringend aan renovatie of vernieuwing toe. Om het tijdsbeeld van weleer te handhaven restaureren we de hekjes waar mogelijk. Mocht u in dit deel een graf willen aanschaffen, verzoeken wij u de mogelijkheid om een smeedijzeren hekje te laten plaatsen mee te nemen in uw overwegingen. Om graven zonder hekje is het ook mogelijk alsnog een hekje te plaatsen. De hekjes mogen niet hoger dan 60 cm zijn. renovatie en onderhoud steenwerk Zorgvlied heeft haar monumentale karakter voor een groot deel te danken aan de vele monumenten. Voor het onderhoud van de graven en monumenten is een verordening opgesteld. Regelmatig voeren wij een schouw uit om een beeld te krijgen van de toestand van de graven. Dan bekijken wij onder meer of het monument niet beschadigd is of het goed verankerd is en hoe het zit met de fundering van het graf. Uiteraard ontvangt u bericht van ons als er met uw graf of monument iets niet in orde is. Het gaat dan om zaken die een steenhouwer dient te herstellen of niet conform de bepalingen zijn aangebracht, zoals: omgevallen steenwerk afgebroken dook/bevestigingspin in het steenwerk gebroken steen onvoldoende fundering omranding zonder fundering grind zonder inlegplaatjes monument zonder vergunning Bankjes U kunt op onze prachtige begraafplaats heerlijk wandelen, maar er zijn ook tal van bankjes waar u kunt zitten om te verpozen. Verspreid over de gehele begraafplaats staan circa 180 bankjes. Het is niet toegestaan banken voor de graven op de paden te plaatsen. De paden zijn veelal net breed genoeg om werkvoertuigen zoals graafmachines en trekkers door te laten. Bovendien belemmeren bankjes op de paden ook rouwstoeten. Om te voldoen aan de behoefte even bij een graf te zitten, hebben we verspreid over de hele begraafplaats leenstoelen uitgezet. Onder bepaalde, strikte voorwaarden is het toegestaan een eigen bankje neer te zetten. Het bankje moet altijd op het graf worden teruggezet, standaard groen zijn en mag geen rugleuning hebben. Een bank met een rugleuning vormt een barrière met het naastgelegen graf en ontsiert het beeld van de hele rij graven. Op bijgaande foto ziet u waarom wij deze plek en type banken niet toestaan. Op plekken met een tekort aan stoelen, plaatsen wij graag een extra set. Vraag op het kantoor in de villa om extra stoelen of stuur ons een .

5 Start renovatie aula en chalet Rondleidingen op Zorgvlied 2012 Marcel Bergen & Irma Clement, auteurs van het boek Wandelen over Zorgvlied, geven ook dit jaar op enkele woensdagavonden rondleidingen over de begraafplaats. DATUM ONDERWERP De lang verwachte renovaties van het chalet en de aula gaan dit jaar eindelijk van start. De welstandscommissie heeft groen licht gegeven voor de herinrichting van het chalet tot klein rouwcentrum. Het chalet is geschikt voor rouwplechtigheden met maximaal 20 personen, opbaringen en afsluitingsplechtigheden, zoals bijzetting van een urn of verstrooiing van de as. Het chalet, dat van oorsprong een werkruimte voor de tuinlieden was, stond vanwege ernstige verzakkingen jarenlang op de nominatie voor de sloop. Toch wilden wij geen afscheid nemen van dit romantische, prachtig gelegen gebouw. Enkele jaren geleden is het gebouw al rechtgezet en eind dit jaar zal de renovatie afgerond zijn. Ook de renovatie van de aula willen we dit jaar voltooien. De aula staat op de rijksmonumentenlijst en wordt zowel binnen- als buiten zoveel mogelijk in oude luister hersteld. De kelder van de nieuwe aula krijgt de functie van wachtruimte voor dragers en opslagruimte. De werkzaamheden duren ongeveer zes maanden. vervangende aularuimte op t pothoofd MEI 9 Schrijvers 30 Algemeen JUNI 3 Dag van het Park 20 Theater/film JULI 4 Algemeen 18 Algemeen AUGUSTUS 22 Schrijvers SEPTEMBER 5 Theater/film 8 Open Monumenten Dag* 9 Open Monumenten Dag* 26 Algemeen OKTOBER 20 Onder voorbehoud 27 Onder voorbehoud * en uur Tijdens deze wandelingen vertellen de auteurs over de ontstaansgeschiedenis van de begraafplaats en de dertien Rijksmonumenten die Zorgvlied telt. Verder staan zij stil bij de graven van beroemde en soms in de vergetelheid geraakte beroemde personen. 6m glas 2m glas Glasdeur Garderobe 2m glas Toilet 6m glas Standwand 6m glas 6m glas 2x acropolis - 200m² - 96 stoelen Tijdens de renovatie van de aula zullen plechtigheden plaatsvinden op t Pothoofd waar een luxe tent wordt geplaatst. Dit hebben wij enkele jaren geleden ook gedaan bij de verbouwing van het condoleancepaviljoen. Kosten 10,00 p.p. incl. een kopje koffie en 2,50 korting op de wandelgids Wandelen over Zorgvlied aan de balie van de begraafplaats. Aanmelden kan per telefoon op of via onze website, De rondleidingen duren van uur tot ca uur.

6 remeren De laatste jaren is een duidelijke verschuiving van begraven naar cremeren waar te nemen. Momenteel ligt de verhouding op ca. 30 % begraven en 70 % cremeren in de regio metropool Amsterdam. Om onze klanten keuze te bieden hebben we plannen voor een crematiefaciliteit op Zorgvlied gemaakt. De nodige vergunningen worden momenteel aangevraagd. vadermonument moedermonument Ons plan is eind 2013, begin 2014 met cremeren te starten. Tot dat moment bestaat de mogelijkheid de plechtigheid op Zorgvlied te houden en de crematie elders. Uw uitvaartondernemer en wij kunnen u hierover adviseren. de gordel van smaragd Daarnaast bieden wij tot die tijd de mogelijkheid de as kosteloos te verstrooien in een van onze algemene asmonumenten (Algemeen-, vader -, moedermonument en De gordel van smaragd). U kunt de as ook laten bij zetten in het eigen graf of een urengraf of -nis aanschaffen. In de grafwijken Zocher Links en Zocher Rechts introduceren wij de urnenzuil met klassieke urn. Hiervoor is een vier-tal klassieke modellen uit de jaren 30 vervaardigd die wij aanbieden tegen introductieprijzen. t schouw Model A ,00 Model B ,00 Model C ,00 Model D ,00 a b c d

7 Een graf opzoeken op uw eigen computer Wilt u weten waar een dierbare of bekende van u begraven ligt? Dat kan. Op de infozuil bij de ingang van het kantoor op Zorgvlied vindt u informatie over de graven. Sinds 1 mei kunt u die informatie ook thuis op uw computer opzoeken. hoe vind ik een graf? Ga naar en klik op Bezoek - Contact. Vervolgens klikt u op Infozuil - Zoek een graf. Hier vindt u alle informatie over deze nieuwe service. U kunt op naam of op grafnummer zoeken. Heeft u het graf gevonden, dan krijgt u in veel gevallen meerdere namen op het scherm. Selecteer de naam van degene die u zoekt en in het rechtergedeelte van het scherm verschijnt de naam of namen die bij het graf behoren. Vervolgens krijgt u, net als bij de infozuil, een plattegrond met alle informatie en de route naar het graf. Deze plattegrond kunt u printen. Bordjes meer informatie Als u dat wenst, kunt u persoonlijke gegevens toevoegen, zoals een foto van de overledene of het graf. Dit laatste kan Zorgvlied voor u doen, nadat de definitieve grafbedekking is aangebracht. U kunt ook een stukje tekst over uw dierbare aan ons doorgeven. Gebruik daarvoor het contactformulier op de website. Dit formulier kunt u ook gebruiken om wijzigingen door te geven. Zorgvlied behoudt zich het recht voor afbeeldingen of teksten te weigeren, als deze naar ons oordeel ongepast of aanstootgevend zijn. Als u regelmatig op Zorgvlied komt, is het u wellicht opgevallen dat er verschillende kleuren plaatjes op de zwarte paaltjes bij de graven staan. Deze gekleurde plaatjes bevatten onderhoudsinstructies en geven aan welke graven beschikbaar zijn. Zo kunt u op eigen gelegenheid en in eigen tijd een graf uitkiezen. De beschikbaarheid is op voorwaarde, dat geen eerdere aanvraag voor dat graf is ingediend. de kleuren betekenen: grijs: vrij graf voor uitgifte grijs met bestaand monument: vrij keldergraf voor heruitgifte beige: vanwege aanwezige boom alleen beschikbaar voor urnengraf geel gespoten: nieuw uitgegeven grafplek rood: eigenaar doet het groenonderhoud van het graf zelf*. zwart: graf zonder monument in gebruik van familie blauw: geen algenreiniging voor het monument. * In dit geval dient u zelf ook overwoekering van buurgraven en aanwas hoger dan 60 cm te voorkomen.

8 de voorgaande bulletins kunt u downloaden van Parkwachten Dit jaar hebben wij parkwachten aangesteld om u facilitair bij te staan. Zij verzorgen de shuttle service over de begraafplaats, beantwoorden uw vragen over het onderhoud en verkopen bloemen en planten. Ook handhaven zij het honden-, fiets- en autobeleid op de begraafplaats. Ontheffing auto s op Zorgvlied Voor de rust op Zorgvlied zijn auto s niet toegestaan, tenzij u over een ontheffing beschikt. Ontheffingen zijn gratis als u in het bezit bent van een invalidenparkeerkaart en kosten 17,50, als u slecht ter been bent. Met de ontheffing mag u Zorgvlied met de auto betreden op werkdagen tussen en uur. In het weekend* en op feestdagen tussen en uur. U dient een nieuwe ontheffing aan te vragen voor 1 juni * Mits er geen uitvaarten zijn. Ontheffing Agenda 2012 JUNI 3 dag van het park 24 infromatiedag lalibellum JULI 4 nacht van de lotsbezegeling (moslim) NOVEMBER 2 Allerzielen DECEMBER 9 gedenkdag voor het overleden kind 24 lichtjesnacht Onderhoudsnota Dit jaar wordt de onderhoudsnota nog in mei verzonden*, vanaf volgend jaar zal dit rond februari gebeuren. Voor 2012 zijn zowel het vastrecht als het onderhoud voor het monument met 1,00 verhoogd. In de bijsluiter van de nota worden de meest gestelde vragen beantwoord. D Dagkaart kenteken Ontheffing dagkaart nr bezoek(st)er van grafnummer geldig op geldig van 1 mei 2012 t/m 1 juni 2013 kenteken bezoek(st)er van grafnummer jaarkaart nr j Jaarkaart * Een klein aantal nota s heeft foutief de datum 24 april gekregen. Gaarne deze datum lezen als 31 mei Excuses voor het ongemak. Colofon Correspondentieadres Postbus BA Amstelveen T (020) F (020) E zorgvlied@amstelveen.nl Locatieadres Amsteldijk LL Amsterdam Openbaar vervoer (allen ca 10 min. lopen) Halte RAI: trein, bus 62, tram 4, Halte RAI: metro 50 & 51. Halte Pr. Kennedylaan: bus 62 Halte Hunzestraat: tram 25 Openingstijden kantoor maandag t/m vrijdag: uur tot uur Openingstijden Park maandag t/m vrijdag*: uur zaterdag, zondag en feestdagen: uur tot uur * van 1 april tot 1 oktober sluiten de hekken op woensdag om uur Parkeren maandag t/m zaterdag: uur 10 cent per uur, max. 3 uur. Vanaf juli: Blauwe zone

begraafplaats eikenhof

begraafplaats eikenhof gemeentehuis: Maerten van Heemskerckplein 1 postadres: Postbus 1 1960 AA Heemskerk telefoon: 14 0251 e-mail: post@heemskerk.nl website: www.heemskerk.nl begraafplaats eikenhof Een uitvaart is eenmalig

Nadere informatie

orgvlied Nº 13 De herfst is in aantocht

orgvlied Nº 13 De herfst is in aantocht orgvlied Nº 13 bulletin, september 2012 De herfst is in aantocht Persoonlijk vind ik Zorgvlied in de herfst schitterend. Bomen met bladeren in vele kleuren rood en geel, het diffuse licht van de lage herfstzon

Nadere informatie

Als er iemand overlijdt

Als er iemand overlijdt Als er iemand overlijdt Begraven en cremeren in de gemeente Lingewaard 1 Wat moet u regelen als een naaste overlijdt? INHOUD 1 Wat moet u regelen als een naaste overlijdt? 2 Begraafplaatsen 3 Wie is er

Nadere informatie

Particuliere graven. Gemeentelijke begraafplaatsen Maassluis

Particuliere graven. Gemeentelijke begraafplaatsen Maassluis Particuliere graven Gemeentelijke begraafplaatsen Maassluis Een particulier graf op een van twee gemeentelijke begraafplaatsen verkrijgt u door een recht tot begraven te kopen. Dit betekent dat u het

Nadere informatie

Inzicht in de mogelijkheden die de gemeente Oud-Beijerland biedt op de algemene begraafplaats. BEGRAVEN

Inzicht in de mogelijkheden die de gemeente Oud-Beijerland biedt op de algemene begraafplaats. BEGRAVEN Inzicht in de mogelijkheden die de gemeente Oud-Beijerland biedt op de algemene begraafplaats. BEGRAVEN Inleiding Begraven, het is geen alledaags onderwerp. Toch kunt u er geheel onverwachts mee te maken

Nadere informatie

plechtigheid op schermen te volgen. Hierdoor is de bezoekerscapaciteit aanzienlijk

plechtigheid op schermen te volgen. Hierdoor is de bezoekerscapaciteit aanzienlijk Zorgvlied Nº 14 bulletin, mei 2014 Aula in oorspronkelijke luister hersteld De aula is van binnen en buiten opgeknapt en zoveel mogelijk teruggebracht in de oorspronkelijke staat. In dit nummer nemen wij

Nadere informatie

begraafplaats eikenhof

begraafplaats eikenhof gemeentehuis: Maerten van Heemskerckplein 1 postadres: Postbus 1 1960 AA Heemskerk telefoon: 14 0251 e-mail: post@heemskerk.nl website: www.heemskerk.nl begraafplaats eikenhof Een uitvaart is eenmalig

Nadere informatie

Algemene begraafplaatsen Gemeente Stein

Algemene begraafplaatsen Gemeente Stein Algemene begraafplaatsen Gemeente Stein Niemand staat graag stil bij de dood Toch krijgt iedereen ermee te maken. Bijvoorbeeld wanneer u een dierbare verliest of als u uw eigen uitvaart wilt regelen. Uitvaarten

Nadere informatie

Begraafplaatsen in Zwijndrecht

Begraafplaatsen in Zwijndrecht Begraafplaatsen in Zwijndrecht Begraafplaatsen in Zwijndrecht Inleiding Aan het einde van een mensenleven wacht onvoorwaardelijk de dood. Bij het eind van een leven hoort ook het proces van afscheid nemen.

Nadere informatie

BEGRAAFPLAATS HELLEVOETSLUIS. Soorten graven en asbestemmingen op de begraafplaats Stoofweg

BEGRAAFPLAATS HELLEVOETSLUIS. Soorten graven en asbestemmingen op de begraafplaats Stoofweg BEGRAAFPLAATS HELLEVOETSLUIS Soorten graven en asbestemmingen op de begraafplaats Stoofweg Hellevoetsluis heeft drie begraafplaatsen. Alleen op de begraafplaats aan de Stoofweg worden nieuwe graven uitgegeven.

Nadere informatie

begraafplaatsen in neder-betuwe

begraafplaatsen in neder-betuwe begraafplaatsen in neder-betuwe Begraafplaatsen in Neder-Betuwe InleIdIng Gedurende ons leven worden we allemaal eens geconfronteerd met het nemen van afscheid van een overleden dierbare. Wie op dat moment

Nadere informatie

Algemene informatie 2016

Algemene informatie 2016 Algemene informatie 2016 Gemeentelijke Begraafplaatsen Kerkhoflaan en Westduin Voorwoord Niemand staat graag stil bij een onderwerp als de dood. Toch moet er op een gegeven moment over worden nagedacht.

Nadere informatie

Kindergraven. Gemeentelijke begraafplaatsen Maassluis

Kindergraven. Gemeentelijke begraafplaatsen Maassluis Kindergraven Gemeentelijke begraafplaatsen Maassluis De Algemene Begraafplaats aan de Willem de Zwijgerstraat 36 heeft een speciale plek voor kindergraven: Kinderhof Vlinder. Hier heerst een besloten

Nadere informatie

Toelichting en tarieven. begraafplaatsen Leidschendam-Voorburg

Toelichting en tarieven. begraafplaatsen Leidschendam-Voorburg Toelichting en tarieven begraafplaatsen Leidschendam-Voorburg 1 Regelgeving die van toepassing is - Wet op de lijkbezorging - Verordening op de heffing en de invordering van lijkbezorgingsrechten 2015

Nadere informatie

Asbestemmingen. Gemeentelijke begraafplaatsen Maassluis

Asbestemmingen. Gemeentelijke begraafplaatsen Maassluis Asbestemmingen Gemeentelijke begraafplaatsen Maassluis Op de Gemeentelijke Begraafplaatsen Maassluis zijn vele mogelijkheden op het gebied van asbestemmingen. U kunt as (laten) verstrooien of bijzetten

Nadere informatie

Gemeentelijke begraafplaatsen in Voorst

Gemeentelijke begraafplaatsen in Voorst Gemeentelijke begraafplaatsen in Voorst Twello Gemeentelijke begraafplaatsen in de gemeente Voorst Inleiding Dat u deze brochure aan het lezen bent, betekent waarschijnlijk dat u aan het nadenken bent

Nadere informatie

De begraafplaatsen zijn voor een ieder dagelijks toegankelijk van s morgens 08.00 uur tot een half uur na zonsondergang.

De begraafplaatsen zijn voor een ieder dagelijks toegankelijk van s morgens 08.00 uur tot een half uur na zonsondergang. Begraven in Vianen In deze folder geeft de gemeente een overzicht van de mogelijkheden van de Viaanse begraafplaatsen en een korte toelichting. Meer informatie over verordeningen en tarieven die gelden

Nadere informatie

Gelet op artikel 35 van de Wet op de lijkbezorging en artikel 149 van de Gemeentewet;

Gelet op artikel 35 van de Wet op de lijkbezorging en artikel 149 van de Gemeentewet; De raad van de gemeente Vaals, Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 4 november 2014; Gelet op artikel 35 van de Wet op de lijkbezorging en artikel 149 van de Gemeentewet; Besluit vast

Nadere informatie

Begraven en begraafplaatsen in de gemeente Nunspeet

Begraven en begraafplaatsen in de gemeente Nunspeet Begraven en begraafplaatsen in de gemeente Nunspeet ii 1 Voorwoord Voor mensen die van nabij een sterfgeval meemaken, is de overgang van leven naar dood een ingrijpende ervaring. Het is een gebeurtenis

Nadere informatie

Begraafplaatsen in Leidschendam-Voorburg

Begraafplaatsen in Leidschendam-Voorburg Begraafplaatsen in Leidschendam-Voorburg Begraafplaatsen in Leidschendam-Voorburg Pagina 1 Begraafplaatsen in Leidschendam-Voorburg Als iemand overlijdt, dan hebben de nabestaanden meestal de emotionele

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. Inleidende bepalingen

Hoofdstuk 1. Inleidende bepalingen De raad van de gemeente Maasdriel; gezien het voorstel van het college van 2 november 2010; gelet op artikel 35 van de Wet op de lijkbezorging en artikel 149 van de Gemeentewet; besluit vast te stellen

Nadere informatie

Begraafplaats Oud-Kralingen

Begraafplaats Oud-Kralingen Begraafplaats Oud-Kralingen Vanaf het einde van de 20e eeuw zien we een herwaardering van lang bestaande waarden, een nieuwe bezinning ook op het thema van de dood en de beleving daarvan door de nabestaanden.

Nadere informatie

Uitvoeringsbesluitgemeentelijke begraafplaatsen gemeente Tiel 2010

Uitvoeringsbesluitgemeentelijke begraafplaatsen gemeente Tiel 2010 CVDR Officiële uitgave van Tiel. Nr. CVDR149746_1 10 juli 2018 Uitvoeringsbesluitgemeentelijke begraafplaatsen gemeente Tiel 2010 Burgemeester en wethouders van de gemeente Tiel; gelet op de Verordening

Nadere informatie

Begraven in de gemeente Wierden

Begraven in de gemeente Wierden Begraven in de gemeente Wierden Begraven in de gemeente Wierden In deze folder vindt u informatie over de gemeentelijke begraafplaatsen in de gemeente Wierden. Ook kunt u lezen welke mogelijkheden er zijn

Nadere informatie

Verordening op het beheer en gebruik van de gemeentelijke begraafplaatsen

Verordening op het beheer en gebruik van de gemeentelijke begraafplaatsen De raad van de gemeente Reimerswaal; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 13 november 2009, nummer 09.034320; gelet op het bepaalde in de Wet op de lijkbezorging en artikel 150 van Gemeentewet;

Nadere informatie

Tarieventabel behorende bij de Verordening lijkbezorgingsrechten Middelburg 2017

Tarieventabel behorende bij de Verordening lijkbezorgingsrechten Middelburg 2017 Tarieventabel behorende bij de Verordening lijkbezorgingsrechten Middelburg 2017 Hoofdstuk 1. 1.1 Voor het verlenen van het uitsluitend recht tot het doen begraven en begraven houden, alsmede daarin/daarop

Nadere informatie

Gemeentelijke. begraafplaatsen

Gemeentelijke. begraafplaatsen Gemeentelijke begraafplaatsen Colofon De begraafplaatsgids is een uitgave van de gemeente Oude IJsselstreek Postadres Postbus 42 7080 AA Gendringen Bezoekadres Staringstraat 25 7081 BN Gendringen T (0315)

Nadere informatie

Verordening op het beheer en het gebruik van de gemeentelijke begraafplaats

Verordening op het beheer en het gebruik van de gemeentelijke begraafplaats GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Tilburg Nr. 271804 18 december 2018 Verordening op het beheer en het gebruik van de gemeentelijke begraafplaats De raad van de gemeente Tilburg; - gezien

Nadere informatie

Begraven en asbestemming. Gemeente De Marne Afdeling Burgerzaken Postbus 11 9965 ZG Leens

Begraven en asbestemming. Gemeente De Marne Afdeling Burgerzaken Postbus 11 9965 ZG Leens Begraven en asbestemming Gemeente De Marne Afdeling Burgerzaken Postbus 11 9965 ZG Leens 1 De laatste rustplaats in de Gemeente De Marne Na het overlijden De keuze voor een laatste rustplaats is belangrijk,

Nadere informatie

Gemeente Langedijk. gelezen het voorstel van het burgemeester en wethouders van 17 december 2013, nummer 6,

Gemeente Langedijk. gelezen het voorstel van het burgemeester en wethouders van 17 december 2013, nummer 6, Gemeente Langedijk De raad van de gemeente Langedijk, gelezen het voorstel van het burgemeester en wethouders van 17 december 2013, nummer 6, gelet op artikel 35 van de Wet op de lijkbezorging en artikel

Nadere informatie

Tarieven 2013. per jaar c.q. eenmalige kosten 5 jaar 10 jaar 20 jaar. Grafrecht (kosten voor aanschaf van een graf)

Tarieven 2013. per jaar c.q. eenmalige kosten 5 jaar 10 jaar 20 jaar. Grafrecht (kosten voor aanschaf van een graf) Tarieven 2013 Grafrecht (kosten voor aanschaf van een graf) Particuliere graven Graf nieuw op rij opeenvolgend uitgegeven, in vak J of K, voor drie overledenen Graf uitzoeken op het oude gedeelte, voor

Nadere informatie

BEHEERSVERORDENING GEMEENTELIJKE BEGRAAFPLAATS DRONTEN 2015

BEHEERSVERORDENING GEMEENTELIJKE BEGRAAFPLAATS DRONTEN 2015 BEHEERSVERORDENING GEMEENTELIJKE BEGRAAFPLAATS DRONTEN 2015 WETSTECHNISCHE INFORMATIE GEGEVENS VAN DE REGELING Overheidsorganisatie gemeente Dronten Officiële naam regeling Beheersverordening gemeentelijke

Nadere informatie

Verordening op het beheer en het gebruik van de gesloten gemeentelijke begraafplaatsen

Verordening op het beheer en het gebruik van de gesloten gemeentelijke begraafplaatsen Nr. GRIFFIE / Beheersverordening gesloten begraafplaatsen De raad van de gemeente Roosendaal, gelezen het voorstel van het college van 2 maart 2009, nr...., gelet op artikel 35 van de Wet op de lijkbezorging

Nadere informatie

Graf uitzoeken voor drie overledenen, in vakken J of K 1.040, ,00

Graf uitzoeken voor drie overledenen, in vakken J of K 1.040, ,00 Tarieven 2018 GRAFRECHT (kosten voor aanschaf van een graf) per jaar c.q. kosten 5 jaar 10 jaar 20 jaar Particuliere graven Graf uitzoeken voor één of twee overledenen, op het oude gedeelte vakken A t/m

Nadere informatie

algemene begraafplaatsen Hoorn informatie voor nabestaanden

algemene begraafplaatsen Hoorn informatie voor nabestaanden algemene begraafplaatsen Hoorn informatie voor nabestaanden hoorn.nl inhoud inleiding beheer van de begraafplaatsen... 4 toegangstijden... 4 aanwezigheid personeel... 4 uitgiftetermijn particuliere graven...

Nadere informatie

Regels van begraafplaats Hilvarenbeek

Regels van begraafplaats Hilvarenbeek Regels van begraafplaats Hilvarenbeek Op begraafplaats Hilvarenbeek geldt een aantal regels. Deze regels helpen ons om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Heeft u vragen over deze regels? We

Nadere informatie

Tarieventabel behorende bij de "Verordening lijkbezorgingsrechten Middelburg 2013".

Tarieventabel behorende bij de Verordening lijkbezorgingsrechten Middelburg 2013. Tarieventabel behorende bij de "Verordening lijkbezorgingsrechten Middelburg 2013". HOOFDSTUK 1 1.1 Voor het verlenen van het uitsluitend recht tot het doen begraven en begraven houden, alsmede daarin/daarop

Nadere informatie

Verordening van de gemeenteraad van de gemeente Dronten houdende Beheersverordening gemeentelijke begraafplaats Dronten 2019.

Verordening van de gemeenteraad van de gemeente Dronten houdende Beheersverordening gemeentelijke begraafplaats Dronten 2019. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Dronten Nr. 270306 17 december 2018 Verordening van de gemeenteraad van de gemeente Dronten houdende Beheersverordening gemeentelijke begraafplaats Dronten

Nadere informatie

Artikel 1. Begripsbepalingen

Artikel 1. Begripsbepalingen De raad van de gemeente Grootegast; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 29 oktober 2010, agendapunt 11: gelet op artikel 35 van de Wet op de lijkbezorging en artikel

Nadere informatie

MODEL-BEHEERSVERORDENING BEGRAAFPLAATSEN

MODEL-BEHEERSVERORDENING BEGRAAFPLAATSEN MODEL-BEHEERSVERORDENING BEGRAAFPLAATSEN De raad van de gemeente..., gelezen het voorstel van het college van... (datum), nr...., inzake...; gelet op artikel 35 van de Wet op de lijkbezorging en artikel

Nadere informatie

gelet op artikel 35 van de Wet op de Lijkbezorging en artikel 149 van de Gemeentewet; BESLUIT

gelet op artikel 35 van de Wet op de Lijkbezorging en artikel 149 van de Gemeentewet; BESLUIT GEMEENTEBLAD VAN UTRECHT 2012 Nr. 75 Beheerverordening gemeentelijke begraafplaatsen Utrecht 2012 (raadsbesluit van 8 november 2012) De raad van de gemeente Utrecht; gelezen het voorstel van het college

Nadere informatie

Besluit van de gemeenteraad

Besluit van de gemeenteraad Besluit van de gemeenteraad tarieventabel behorende bij de verordening lijkbezorgingsrechten 2004 hoofdstuk 1 eigen graven 1. De rechten voor het verlenen van het uitsluitend recht tot begraven c.q. het

Nadere informatie

Verordening op het beheer en gebruik van de gemeentelijke begraaf- en gedenkplaatsen 2017

Verordening op het beheer en gebruik van de gemeentelijke begraaf- en gedenkplaatsen 2017 Verordening op het beheer en gebruik van de gemeentelijke begraaf- en gedenkplaatsen 2017 HOOFDSTUK 1 - Inleidende bepalingen Artikel 1 Begripsomschrijvingen Deze verordening verstaat onder: a. begraaf-

Nadere informatie

Graf uitzoeken in vak J of K, voor drie overledenen n.v.t , ,00

Graf uitzoeken in vak J of K, voor drie overledenen n.v.t , ,00 Tarieven 2017 GRAFRECHT (kosten voor aanschaf van een graf) per jaar c.q. eenmalige kosten 5 jaar 10 jaar 20 jaar Particuliere graven Graf uitzoeken op het oude gedeelte, voor één of twee overledenen Deze

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 27 september 2011

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 27 september 2011 VERORDENING OP HET BEHEER EN GEBRUIK VAN DE ALGEMENE BEGRAAFPLAATSEN GEMEENTE BRONCKHORST De raad van de gemeente Bronckhorst; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 27 september 2011

Nadere informatie

VERORDENING BETREFFENDE DE BEGRAAFPLAATS VAN DE PROTESTANTSE GEMEENTE TE NIJBROEK.

VERORDENING BETREFFENDE DE BEGRAAFPLAATS VAN DE PROTESTANTSE GEMEENTE TE NIJBROEK. Begraafplaatsverordening VERORDENING BETREFFENDE DE BEGRAAFPLAATS VAN DE PROTESTANTSE GEMEENTE TE NIJBROEK. De verordening bestaat uit 2 gedeelten: Verordening 1 Rechten gebruik begraafplaats Verordening

Nadere informatie

Uitvaarten en rouwbezoek. Algemene informatie. Gemeentelijke begraafplaatsen Maassluis

Uitvaarten en rouwbezoek. Algemene informatie. Gemeentelijke begraafplaatsen Maassluis Uitvaarten en rouwbezoek Algemene informatie Gemeentelijke begraafplaatsen Maassluis In Maassluis zijn twee gemeentelijke begraafplaatsen waarvan één met crematorium. Bij een overlijden heeft u de keuze

Nadere informatie

DIENSTVERLENING MET RESPECT

DIENSTVERLENING MET RESPECT INLEIDING Bij het geven van een bestemming aan de as dacht men vroeger vaak automatisch aan verstrooiing en kwam veelal later het besef dat dit toch wel erg abrupt is. Anders dan bij een begraving mist

Nadere informatie

Uitvoeringsbesluit gemeentelijke begraafplaatsen gemeente Tiel 20155

Uitvoeringsbesluit gemeentelijke begraafplaatsen gemeente Tiel 20155 CVDR Officiële uitgave van Tiel. Nr. CVDR362872_1 10 juli 2018 Uitvoeringsbesluit gemeentelijke begraafplaatsen gemeente Tiel 20155 Burgemeester en wethouders van de gemeente Tiel; gelet op de Verordening

Nadere informatie

Na de crematie. Bijzetten. Algemene Nis

Na de crematie. Bijzetten. Algemene Nis Asbestemmingen Na de crematie Na de crematie zijn er vele mogelijkheden voor de bestemming van de as. U kunt de as laten verstrooien in een mooie omgeving of op zee; u kunt ook kiezen voor een urnenplaats

Nadere informatie

Verordening op het beheer en het gebruik van de gemeentelijke begraafplaats(en) voor de gemeente Neerijnen

Verordening op het beheer en het gebruik van de gemeentelijke begraafplaats(en) voor de gemeente Neerijnen CVDR Officiële uitgave van Neerijnen. Nr. CVDR99729_1 15 september 2017 Verordening op het beheer en het gebruik van de gemeentelijke begraafplaats(en) voor de gemeente Neerijnen De raad van de gemeente

Nadere informatie

gezien het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders van 14 november 2006, Nr. PD/2006/13987;

gezien het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders van 14 november 2006, Nr. PD/2006/13987; Gemeentebestuur Ontwerp besluit - V De RAAD van de gemeente Dordrecht; gezien het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders van 14 november 2006, Nr. PD/2006/13987; overwegende dat het wenselijk

Nadere informatie

Algemene graven. Gemeentelijke begraafplaatsen Maassluis

Algemene graven. Gemeentelijke begraafplaatsen Maassluis Algemene graven Gemeentelijke begraafplaatsen Maassluis De Nieuwe Begraafplaats aan de Hooge Zeedijk 100 heeft naast particuliere graven ook algemene graven, waarin maximaal twee personen worden begraven.

Nadere informatie

Grafrecht voor maximaal drie overledenen, in vakken J of K 1.200, ,00. Particuliere kindergraven 10 jaar 20 jaar

Grafrecht voor maximaal drie overledenen, in vakken J of K 1.200, ,00. Particuliere kindergraven 10 jaar 20 jaar Tarieven 2019 GRAFRECHT (kosten voor huur van een graf) Particuliere graven Grafrecht voor één overledene, op het oude gedeelte vakken A t/m G Deze graven kunnen een afwijkende maat hebben. Grafrecht voor

Nadere informatie

Verordening op het beheer en het gebruik van de algemene gemeentelijke begraafplaats voor de gemeente

Verordening op het beheer en het gebruik van de algemene gemeentelijke begraafplaats voor de gemeente CVDR Officiële uitgave van Doesburg. Nr. CVDR96549_1 13 maart 2018 Verordening op het beheer en het gebruik van de algemene gemeentelijke begraafplaats voor de gemeente Doesburg De raad van de gemeente

Nadere informatie

Begraafplaatsen in de gemeente Echt-Susteren Annahof en Elsene

Begraafplaatsen in de gemeente Echt-Susteren Annahof en Elsene Begraafplaatsen in de gemeente Echt-Susteren Annahof en Elsene Inhoudsopgave Voorwoord 3 De gemeentelijke begraafplaatsen 4 Begraafplaats Annahof 4 Begraafplaats Elsene 6 Termijnen van uitgifte en verlenging

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding 2. De gemeentelijke begraafplaats 2. De aula Rond-om 3. Soorten graven 4. Urnen en as 5. Soorten urnen graven 6

Inhoudsopgave. Inleiding 2. De gemeentelijke begraafplaats 2. De aula Rond-om 3. Soorten graven 4. Urnen en as 5. Soorten urnen graven 6 Inhoudsopgave Inleiding 2 De gemeentelijke begraafplaats 2 De aula Rond-om 3 Soorten graven 4 Urnen en as 5 Soorten urnen graven 6 Aankleding van het graf 7 Het ruimen van graven 7 Tarieven 8 Overige begraafplaatsen

Nadere informatie

nderhoudsronde 2015 groen & grafmonument

nderhoudsronde 2015 groen & grafmonument nderhoudsronde 2015 groen & grafmonument Ieder jaar doen wij maximaal vier onderhoudsrondes. Tijdens een ronde worden graven, grafstroken en parkjes geschoffeld en gewied, hagen en andere beplanting gesnoeid

Nadere informatie

BEHEERSVERORDENING BEGRAAFPLAATSEN

BEHEERSVERORDENING BEGRAAFPLAATSEN BEHEERSVERORDENING BEGRAAFPLAATSEN De raad van de gemeente Sint Anthonis; gelezen het voorstel van het college van 31 augustus 2010; gelet op artikel 35 van de Wet op de lijkbezorging en artikel 149 van

Nadere informatie

Mijn laatste wensen document

Mijn laatste wensen document Mijn laatste wensen document Wilsbeschikking Aandacht voor Afscheid Kerkbuurt 122 3354 XM PAPENDRECHT info@aandachtvoorafscheid-uitvaart.nl 24/7 bereikbaar: 06 10090707 Uitvaartwensen In dit document kunt

Nadere informatie

Mijn wilsbeschikking. Arno de Winter. Rouwcentrum Maassluis telefoon LE Maassluis

Mijn wilsbeschikking. Arno de Winter. Rouwcentrum Maassluis telefoon LE Maassluis Wilsbeschikking Mijn wilsbeschikking In dit boekje kunt u op uw gemak alle persoonlijke wensen en voorkeuren ten aanzien van uw eigen uitvaart vastleggen. Daarmee is het een persoonlijk document met belangrijke

Nadere informatie

Mijn uitvaart... laatste wensenformulier. Vertrouwelijke gegevens voor mijn nabestaanden

Mijn uitvaart... laatste wensenformulier. Vertrouwelijke gegevens voor mijn nabestaanden Mijn uitvaart... laatste wensenformulier Vertrouwelijke gegevens voor mijn nabestaanden HILHORST uitvaartverzorging biedt u hierbij geheel vrijblijvend een Wensenformulier aan. Dit formulier is een hulpmiddel,

Nadere informatie

Asbestemming ROUWCENTRUM & CREMATORIUM DE BOSKAMP ROUWCENTRUM & CREMATORIUM DE BOSKAMP

Asbestemming ROUWCENTRUM & CREMATORIUM DE BOSKAMP ROUWCENTRUM & CREMATORIUM DE BOSKAMP OPENINGSTIJDEN Openingstijden kantoor maandag t/m vrijdag: 8.30-16.00 uur Openingstijden columbarium maandag t/m zondag: 9.00-20.00 uur Openingstijden herinneringsruimte 9.00-19.30 uur op afspraak ROUWCENTRUM

Nadere informatie

Begraven en asbestemming

Begraven en asbestemming Begraven en asbestemming In deze folder geven wij u algemene informatie die u helpt bij het maken van een keuze voor een laatste rustplaats op een gemeentelijke begraafplaats. De gemeente Meppel beschikt

Nadere informatie

Gemeentelijke begraafplaatsen in de gemeente Stadskanaal

Gemeentelijke begraafplaatsen in de gemeente Stadskanaal Gemeentelijke begraafplaatsen in de gemeente Stadskanaal 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Begraafplaatsen...5 Koopgraven...7 Huurgraven...7 Grafrusttermijn...7 Grafkelders...7 Schoonhouden van graven...7

Nadere informatie

Besluit van de raad van de gemeente Noordwijk van 14 december 1993 (De Zeekant van PUBLICATIEDATUM)

Besluit van de raad van de gemeente Noordwijk van 14 december 1993 (De Zeekant van PUBLICATIEDATUM) Besluit van de raad van de gemeente Noordwijk van 14 december 1993 (De Zeekant van PUBLICATIEDATUM) Beheersverordening Algemene Begraafplaats Noordwijk De raad der gemeente Noordwijk gelezen het voorstel

Nadere informatie

asbestemming Rouwcentrum & Crematorium De Boskamp

asbestemming Rouwcentrum & Crematorium De Boskamp asbestemming Rouwcentrum & Crematorium De Boskamp De entree van De Boskamp. 2 Rouwcentrum & Crematorium De Boskamp Nabestaanden helpen om op een waardige wijze afscheid te nemen van hun dierbare. Zodat

Nadere informatie

Het is de liefde die blijft. Afscheid nemen met een gerust hart

Het is de liefde die blijft. Afscheid nemen met een gerust hart Het is de liefde die blijft Afscheid nemen met een gerust hart Uitvaartwensen In dit boekje kunt u uw wensen met betrekking tot uw uitvaart kenbaar maken. Voor u en uw nabestaanden is het een geruststellende

Nadere informatie

Toelichting en tarieven. begraafplaatsen Leidschendam-Voorburg

Toelichting en tarieven. begraafplaatsen Leidschendam-Voorburg Toelichting en tarieven begraafplaatsen Leidschendam-Voorburg Pagina 1 Regelgeving die van toepassing is - Wet op de lijkbezorging - Beheersverordening gemeentelijke begraafplaatsen Leidschendam-Voorburg

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 16 december 2011;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 16 december 2011; De raad van de gemeente Stede Broec; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 16 december 2011; gelet op artikel 35 van de Wet op de Lijkbezorging en artikel 149 van de Gemeentewet; b e

Nadere informatie

TARIEVEN. ST. PETRUS BANDEN (Kerkhoflaan) ST. BARBARA (Binckhorst) ST. JOZEF (Loosduinen) ST. WILLIBRORDUS (Wassenaar) 2

TARIEVEN. ST. PETRUS BANDEN (Kerkhoflaan) ST. BARBARA (Binckhorst) ST. JOZEF (Loosduinen) ST. WILLIBRORDUS (Wassenaar) 2 TARIEVEN ST. PETRUS BANDEN (Kerkhoflaan) ST. BARBARA (Binckhorst) ST. JOZEF (Loosduinen) ST. WILLIBRORDUS (Wassenaar) 2 1 ST. PETRUS BANDEN pagina Bijzettingskosten 4 Gebruiksrechten (30 jaar) 4 Verlenging

Nadere informatie

Algemene begraafplaats

Algemene begraafplaats Algemene begraafplaats aan de Orphelialaan van de gemeente Aalsmeer B.1 Begraafrecht Tarief in B.1.01 In een algemeen zandgraf excl. Grafgroen 12 jr. of ouder 1111,00 B.1.02 In een algemeen zandgraf excl.

Nadere informatie

Zundertse Regelgeving Wetstechnische informatie

Zundertse Regelgeving Wetstechnische informatie Zundertse Regelgeving Wetstechnische informatie Rubriek: Algemeen Naam regeling: Verordening op het beheer en het gebruik van de gemeentelijke begraafplaats(en) voor de gemeente Zundert 2012 Citeertitel:

Nadere informatie

Nadere regels voor de gemeentelijke begraafplaatsen in de gemeente Voorst.

Nadere regels voor de gemeentelijke begraafplaatsen in de gemeente Voorst. Nadere regels voor de gemeentelijke begraafplaatsen in de gemeente Voorst. Burgemeester en wethouders van Voorst; gelet op de artikelen 3, 11, 12, 14, 16 en 19 van de Beheersverordening gemeentelijke begraafplaatsen

Nadere informatie

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 2 oktober 2018;

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 2 oktober 2018; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Almelo Nr. 260955 5 december 2018 Verordening begraafplaatsrechten 2019 De Raad van de Gemeente Almelo; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Uitvoeringsbesluit. Gemeentelijke begraafplaatsen Brummen

Uitvoeringsbesluit. Gemeentelijke begraafplaatsen Brummen Uitvoeringsbesluit Gemeentelijke begraafplaatsen Brummen Brummen 2019 2 NADERE REGELS voor het beheer en het gebruik van de gemeentelijke begraafplaatsen in de gemeente Brummen. Algemene bepalingen Artikel

Nadere informatie

Mijn laatste wensenboekje. Het is de liefde die blijft. Afscheid nemen met een gerust hart

Mijn laatste wensenboekje. Het is de liefde die blijft. Afscheid nemen met een gerust hart Mijn laatste wensenboekje Het is de liefde die blijft Afscheid nemen met een gerust hart Uitvaartwensen In dit boekje kunt u uw wensen met betrekking tot uw uitvaart kenbaar maken. Voor u en uw nabestaanden

Nadere informatie

Asbestemming CREMATORIUM DIEREN

Asbestemming CREMATORIUM DIEREN Asbestemming CREMATORIUM DIEREN Verscholen tussen bomen en weelderig groen ligt Crematorium Dieren. Het crematorium ligt middenin de Veluwe en dat is te zien: slingerende bospaadjes, uitbundig groen en

Nadere informatie

Geachte mevrouw/mijnheer,

Geachte mevrouw/mijnheer, Laatste Wensen Geachte mevrouw/mijnheer, De uitvaart is het laatste eerbetoon aan de overledene. Het komt het persoonlijke karakter van de uitvaart ten goede wanneer de gemaakte keuzen passen bij de persoon

Nadere informatie

Verordening op het beheer en het gebruik van de gemeentelijke begraafplaats(en) voor de gemeente Delfzijl 2010

Verordening op het beheer en het gebruik van de gemeentelijke begraafplaats(en) voor de gemeente Delfzijl 2010 CVDR Officiële uitgave van Delfzijl. Nr. CVDR55310_1 12 september 2017 Verordening op het beheer en het gebruik van de gemeentelijke begraafplaats(en) voor de gemeente Delfzijl 2010 De raad van de gemeente

Nadere informatie

Begraafplaats Crooswijk

Begraafplaats Crooswijk Begraafplaats Crooswijk Colofon Dit is een uitgave van gemeente Rotterdam Drukwerk: DamenVanDeventer Fotografie: Marcel de Krijger, Tom Pilzecker, Eric Fecken en Jan van der Meijde Aan de inhoud van deze

Nadere informatie

Gemeentelijke begraafplaatsen

Gemeentelijke begraafplaatsen Gemeentelijke begraafplaatsen Gemeente Woensdrecht Veel mensen denken liever niet na over de dood. Toch krijgen we allemaal tijdens ons leven met de dood te maken. In deze folder vindt u informatie over

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het College van burgemeester en wethouders van ; gelet op het besprokene in de commissievergadering van ;

gelezen het voorstel van het College van burgemeester en wethouders van ; gelet op het besprokene in de commissievergadering van ; Zaaknummer Documentnummer Z-16-19484 INT/016537 De Raad van de gemeente Sint Anthonis; gelezen het voorstel van het College van burgemeester en wethouders van ; gelet op het besprokene in de commissievergadering

Nadere informatie

Verordening lijkbezorgingsrechten

Verordening lijkbezorgingsrechten van^o-p-1^ De griffier v nr. Verordening lijkbezorgingsrechten 2018 De raad van de gemeente Heemstede; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 21 november 201 7; gelet op

Nadere informatie

Asbestemming. Crematorium DIEREN

Asbestemming. Crematorium DIEREN Asbestemming Crematorium DIEREN Crematorium Dieren 2 Verscholen tussen bomen en weelderig groen ligt Crematorium Dieren. Het crematorium ligt middenin de Veluwe en dat is te zien: slingerende bospaadjes,

Nadere informatie

Beheersverordening gemeentelijke begraafplaatsen Berg en Dal 2017

Beheersverordening gemeentelijke begraafplaatsen Berg en Dal 2017 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Berg en Dal. Nr. 188931 30 december 2016 Beheersverordening gemeentelijke begraafplaatsen Berg en Dal 2017 De raad van de gemeente Berg en Dal gelezen het voorstel

Nadere informatie

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 10 oktober 2017;

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 10 oktober 2017; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Almelo Nr. 207018 1 december 2017 Verordening begraafplaatsrechten 2018 De Raad van de Gemeente Almelo; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Begraven in de gemeente Oldebroek

Begraven in de gemeente Oldebroek Begraven in de gemeente Oldebroek De laatste rustplaats Niemand staat graag stil bij een onderwerp als begraven. Toch komt er een moment dat u er over moet nadenken. Omdat u een naaste hebt verloren bijvoorbeeld.

Nadere informatie

U bewaart deze bij uw belangrijke papieren of u geeft deze af aan degene die de uitvaart te zijner tijd met ons bespreekt. Geboortedatum: te: BSN:

U bewaart deze bij uw belangrijke papieren of u geeft deze af aan degene die de uitvaart te zijner tijd met ons bespreekt. Geboortedatum: te: BSN: 1 Wilsbeschikking Bij een overlijden voelen nabestaanden zich gesteund als zij weten hoe de overledene dacht over zijn of haar afscheid en uitvaart. Om uw nabestaanden niet in onwetendheid achter te laten

Nadere informatie

Asbestemming. rouwcentrum. Rouwcentrum & Crematorium. de boskamp. Openingstijden Openingstijden kantoor maandag t/m vrijdag: 8.30-16.

Asbestemming. rouwcentrum. Rouwcentrum & Crematorium. de boskamp. Openingstijden Openingstijden kantoor maandag t/m vrijdag: 8.30-16. Openingstijden Openingstijden kantoor maandag t/m vrijdag: 8.30-16.00 uur Openingstijden columbarium maandag t/m zondag: 9.00-20.00 uur Openingstijden herinneringsruimte 9.00-19.30 uur op afspraak Rouwcentrum

Nadere informatie

Uitvoeringsbesluit, openstelling, graven, asbezorging en grafbedekkingen gemeentelijke begraafplaatsen in de gemeente Stein

Uitvoeringsbesluit, openstelling, graven, asbezorging en grafbedekkingen gemeentelijke begraafplaatsen in de gemeente Stein Uitvoeringsbesluit, openstelling, graven, asbezorging en grafbedekkingen gemeentelijke begraafplaatsen in de gemeente Stein 1 Burgemeester en wethouders van Stein; gelet op de Verordening op het beheer

Nadere informatie

Crematorium Dieren. ruimte en mogelijkheden voor. Wij zijn er om uw persoonlijke wensen uit te voeren, tijdens, maar zeker ook na de plechtigheid.

Crematorium Dieren. ruimte en mogelijkheden voor. Wij zijn er om uw persoonlijke wensen uit te voeren, tijdens, maar zeker ook na de plechtigheid. asbestemming De voorzijde van het crematorium. 2 Crematorium Dieren Crematorium Dieren werd in 1954 gebouwd en is daarmee het tweede crematorium in Nederland. Het negen hectare grote bosperceel waarop

Nadere informatie

Respect voor de natuur

Respect voor de natuur Respect voor de natuur Natuurlijk begraven op begraafplaats en crematorium Hofwijk Natuurgedeelte begraafplaats en crematorium Hofwijk Wat bieden wij? Voor de mensen bij wie de natuur een speciale plek

Nadere informatie

BR Uitvoeringsbesluit. Gemeentelijke begraafplaatsen Brummen

BR Uitvoeringsbesluit. Gemeentelijke begraafplaatsen Brummen BR10.0034 Uitvoeringsbesluit Gemeentelijke begraafplaatsen Brummen NADERE REGELS voor de het beheer en het gebruik van de gemeentelijke begraafplaatsen in de gemeente Brummen 2011. Algemene bepalingen

Nadere informatie

Asbestemming CREMATORIUM DIEREN

Asbestemming CREMATORIUM DIEREN Asbestemming CREMATORIUM DIEREN Verscholen tussen bomen en weelderig groen ligt Crematorium Dieren. Het crematorium ligt middenin de Veluwe en dat is te zien: slingerende bospaadjes, uitbundig groen en

Nadere informatie

Gelet op de Beheersverordening gemeentelijke begraafplaatsen van de gemeente Terneuzen 2011;

Gelet op de Beheersverordening gemeentelijke begraafplaatsen van de gemeente Terneuzen 2011; Burgemeester en wethouders van Terneuzen; Gelet op de Beheersverordening gemeentelijke begraafplaatsen van de gemeente Terneuzen 2011; Besluiten vast te stellen: nadere regels voor de graven, asbezorging

Nadere informatie

Beheerverordening Algemene begraafplaats Heemstede 2014

Beheerverordening Algemene begraafplaats Heemstede 2014 CVDR Officiële uitgave van Heemstede. Nr. CVDR322429_2 30 november 2018 Beheerverordening Algemene begraafplaats Heemstede 2014 Artikel 1 Begripsbepalingen In deze verordening wordt verstaan onder: a.

Nadere informatie

NADERE REGELS GRAVEN EN GRAFBEDEKKING GEMEENTE ZUIDPLAS

NADERE REGELS GRAVEN EN GRAFBEDEKKING GEMEENTE ZUIDPLAS NADERE REGELS GRAVEN EN GRAFBEDEKKING GEMEENTE ZUIDPLAS Het college van de gemeente Zuidplas, gelet op artikel 3, 9, 10, 11, 16, en 23 van de Beheersverordening gemeentelijke begraafplaatsen gemeente Zuidplas

Nadere informatie

Verordening lijkbezorgingsrechten Heemstede 2019

Verordening lijkbezorgingsrechten Heemstede 2019 Behoort bij raadsbesluit van l) -12- ks ^1^ DJ gtiifief (^nji-jsemsteds Verordening lijkbezorgingsrechten Heemstede 201 9! De raad van de gemeente Heemstede; I gelezen het voorstel van het college van

Nadere informatie

Begraven en asbestemming

Begraven en asbestemming Begraven en asbestemming De laatste rustplaats in de gemeente Aa en Hunze Mogelijkheden per begraafplaats Begraven Cremeren Algemeen graf Particulier graf Kindergraf Islamitisch graf Urnen-nis Urnengraf

Nadere informatie