1. Drupet procedure acceptatie en controle Drupet procedure acceptatie en controle.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1. Drupet procedure acceptatie en controle Drupet procedure acceptatie en controle."

Transcriptie

1 1. Drupet procedure acceptatie en controle procedure acceptatie en controle Drupet: Ingangscontrole Ontvangst goederen Documenten in orde? Lossen en bemonsteren partij, inboeken in SAP Controle geleverde materiaal Binnen spec en toleranties? Verwerken conform specificatie Afwaarderen mogelijk Boeking aanpassen naar aangepaste kwaliteit Afwijzen kwaliteit en terugsturen of alternatieve klant zoeken Afwijzen levering Appendices Activiteitenbesluit 2.14b CEO/CFO Commercieel Medewerker Logistiek Medewerker Logistiek-Administratief Medewerker Manager QA Medewerker Kwaliteit Productiemedewerker Index Drupet procedure acceptatie en controle Drupet procedure acceptatie en controle. (Als bedoeld in artikel 2.14b van het Activiteitenbesluit) 1.1. procedure acceptatie en controle Drupet is een verwerker van industriele afvallen van PET. Omdat deze afvallen verwerkt worden als gereed voor gebruik grondstoffen dienen de geleverde materialen vrij te zijn van verontreinigingen. Indien het materiaal wordt verwerkt als verpakkingsmateriaal geschikt voor verpakken van voedsel dient het bovendien te zijn voorzien van certificaten van origine en certificaten van overeenstemming (Document of Compliance tenminste van 10/2011, 1935/2004, 2023/2006).

2 In alle gevallen moet voorafgaande aan het lossen van de leveringen worden gecontroleerd of de benodigde documenten zijn geleverd en of deze juist en compleet zijn. Van elke geleverde partij wordt een monster genomen. Verwerking vindt pas plaats nadat het monster is beoordeeld en goed bevonden. Indien een levering niet aan de vereiste kwaliteit voldoet maar wel binnen een legere acceptabele kwaliteit valt en verwerkt kan en mag worden, kan een levering als zodanig geklassificeerd en afgewaardeerd worden. In alle andere gevallen wordt het materiaal geweigerd (indien het nog niet gelost is), retour gestuurd of in overleg met de leverancier en onder verantwoordelijkheid van de leverancier elders verwerkt Drupet: Ingangscontrole Omdat Drupet materiaal geleverd krijgt van derden wat op grond van de milieuwetgeving (Activiteitenbesluit 2.14b) moet worden gecontroleerd en gevalideerd voorafgaande aan verwerking, dient de volgende procedure te worden uitgevoerd en resultaten te worden geregistreerd. Elke zending dient te worden gecontroleerd (een zending is in principe een volle vrachtauto, maar kan ook op een andere manier, bijvoorbeeld door een batchnummer worden geidentificeerd). Voorafgaande aan levering moet worden gecontroleerd of de leverancier conform wettelijke eisen levert: 1) Wie is de leverancier, 2) Indien het materiaal gecertificeerd wordt aangeleverd: Voldoet het aan 10/2011 en /of 282/2008, 1935/2004 en 2023/2006. In dit geval kan het materiaal direct in de keten verwerkt worden. 3) Indien het materiaal wordt aangeleverd zonder certificaat moet worden vermeld onder welke Eural code (het type en de naam van de leverancier) het materiaal wordt geleverd en wat de herkomst is van het materiaal. Voor elke levering wordt vooraf met de leverancier afgesproken hoe de levering wordt aangeboden (transport type, levertijd en locatie) en met welke vrachtdocumenten. Indien het materiaal als afval wordt geklassificeerd, dan altijd met een Annex VII formulier aanleveren (cnform EVOA). Het Annex VII formulier is het formulier dat bij het CMR gevoegd moet zijn bij grensoverschrijdende afvaltransporten te begeleiden. Indien het matieraal wordt geleverd door een Nederlandse leverancier vanuit een locatie in Nederland is deze bijlage niet noodzakelijk. Informatie over:

3 Type ontdoener. Drupet verwerkt uitsluitend industrieel afval. Leveranciers zijn ofwel verwerkers van PET folie en PET producten die schoon surplus materiaal en stansafvallen terugleveren (klanten van de foliebedrijven van 4PET Holding en andere bedrijven uit de verpakkings en pet verwerkingsindustrie die hun PET afvallen aan Drupet leveren) of leveranciers zijn verwerkers van voornoemde afvallen die deze materialen verhandelen. Dit kunnen afvalverwerkers zijn, echter de materiaalstromen voor industrieel afval moeten sepraraat worden verwerkt en geleverd. Mix met consumenten afval is niet toegestaan. Specificaties en eisen. Drupet kan uitsluitend PET verwerken. De grootste materiaalstroom betreft schoon afval. Hierin is geen (visuele) vervuiling toegestaan. Aard van de grondstof wordt door middel van een oventest aangetoond. Controlerend Manager QA 4PET Holding Eindverantwoordelijk CEO/CFO 4PET Holding Activiteitenbesluit 2.14b Besluit omgevingsrecht Ontvangst goederen Aanmelden bij weegbrug. Documenten innemen. Weging uitvoeren. Melden aan heftruckchaufeur te lossen transport. Chauffeur instructie geven waar gelost wordt en bedrijfsregels communiceren Documenten in orde? Controle documenten: Leverancier. Is de leverancier een bekende leverancier, zijn de gegevens bekend. Specificatie. Is er een verwijzing naar een in ons bezit zijnde specificatie of wordt deze meegeleverd. Afval of geen afval. Drupet verwerkt uitsluitend post industrial materiaal. PCW dient aangeleverd te worden aan 4PET Recycling.

4 Eural code. De leverancier dient aan te geven onder welke Euralcode het materiaal geleverd wordt (de Eural code van de leverancier). Controleer of het Eural betreft of Eural Andere codes zijn niet toegestaan. Registreren in ontvangst systeem (SAP) inclusief weegbon. Blokkeren lossen indien niet correct: Als na controle blijkt dat de documenten niet in orde zijn mag het transport niet worden afgeroepen. In geval van reeds aanwezig op het terrein dient het lossen onmiddelijk gestopt te worden en moet de lading retour. Eventuele boeking moet ongedaan worden gemaakt (indien mogelijk) of worden gecrediteerd. Ja Lossen en bemonsteren partij, inboeken in SAP procedure acceptatie en controle Nee Afwijzen levering procedure acceptatie en controle Lossen en bemonsteren partij, inboeken in SAP Tijdens lossen monster nemen en dit bij het lab afgeven ovv. leveringsnummer. Monster is minimaal 50g uit 4 verschillende dragers (baal/doos/zak ed.). Ja Documenten in orde? procedure acceptatie en controle Logistiek Medewerker Drupet Controle geleverde materiaal Oventest en visuele inspectie uitvoeren op geleverde materiaal. Het doel van de controle is om te verifieren dat uitsluitend PET is geleverd en dat er minder dan het toegestane % niet PET ploymeren aanwezig is, hetzij als vervuiling hetzij als laminaat in de grondstof. Het materiaal wordt in een oven bij 220 gaden celcius gedurende een uur verhit en na afkoeling visueel gecontroleerd. Afkeur criteria: Meer dan 5% volume bruin of zwart gekleurd (is indicatie voor vervuiling met PE/PP, PA en PVC). Indien niet conform spec: Blokkeren materiaal en management informeren. Materiaal kan gedegradeerd woden en verwerkt in plantentrays. PVC vervuiling is nooit toegestaan. Indien conform spec: Registreren controle resultaat en vrijgave.

5 Materiaal dat niet wordt geaccepteerd gaat in principe altijd retour naar de afzender. Het wordt niet geaccepteerd. Het materiaal wordt alleen geaccepteerd als "downgrade" wanneer het PET betreft en de vervuiling minimaal is of wanneer het materiaal 100% PET is maar de certificaten voor wat betreft voedselveiligheid ontbreken. Afvoeren als afval komt in principe niet voor. In die gevallen dat dit wel noodzakelijk is, wordt het door de erkende afvalverwerker van Drupet/4PET recycling verwerkt (Heijting Milieuservice Huissen). In dat geval dient de leverancier doorbelast te worden met de afvoer en verwerkingskosten. Controlerend Medewerker Kwaliteit Kwaliteits Manager Binnen spec en toleranties? Is het materiaal conform de specificaties geleverd? 100% PET, max 5% vervuiling met niet PET. Ja Verwerken conform specificatie procedure acceptatie en controle Nee Afwaarderen mogelijk procedure acceptatie en controle Controlerend Medewerker Kwaliteit Kwaliteits Manager Verwerken conform specificatie Materiaal is vrijgegeven voor verdere verwerking. Ja Binnen spec en toleranties? procedure acceptatie en controle Productiemedewerker Drupet Afwaarderen mogelijk Indien het materiaal niet voldoet aan de oorspronkelijke eisen dient beoordeeld te worden of het materiaal binnen de wettelijke normen en de interne eisen verwerkt kan worden. Management draagt zorg voor commerciele afhandeling indien het materiaal wordt verwerkt als minder hoogwaardig.

6 Management regelt retour of verwerking bij derden in geval van niet te verwerken door Drupet. Ja Boeking aanpassen naar aangepaste kwaliteit. procedure acceptatie en controle Nee Afwijzen kwaliteit en terugsturen of alternatieve klant zoeken procedure acceptatie en controle Nee Binnen spec en toleranties? procedure acceptatie en controle Commercieel Medewerker Drupet Boeking aanpassen naar aangepaste kwaliteit. Indien het materiaal afgewaardeerd is, moet het worden aangepast in SAP ovv de nieuwe kwaliteits klassificatie. Ja Afwaarderen mogelijk procedure acceptatie en controle Afwijzen kwaliteit en terugsturen of alternatieve klant zoeken Retour afzender: Transport regelen. Verwerken bij derden: Legal check en transport regelen. Let op: Alle noodzakelijk documentatie meeleveren en in interne boekhouding registreren in verband met controles in de afvalstroom! Materiaal mag alleen worden verwerkt als afval door een erkende verwerker van afval. Voor Drupet is dat Heijting. Verwerken als afval is alleen toegestaan na goedkeuring door de directie. Materiaal dat wordt doorverkocht mag alleen worden doorverkocht wanneer de afnemende partij gemachtigd is om het materiaal te verwerken en het materiaal wordt gerecycled. Indien het materiaal naar het buitenland wordr getransporteerd dient bij de cmr een Annex VII (EVOA) formulier worden bijgevoegd. Afnemers die het materiaal verwerken moeten door middel van een geldig certificaat aantonen dat ze gemachtigd zijn het materiaal te verwerken. Voorbeelden van zo'n certificaat zijn LAGA certificaat (Arge Cyclos), Eucertplast of geldige milieuvergunning. Voorafgaande aan transport dient dit gecontroleerd te zijn. Indien het materiaal wordt doorgeleverd aan 4PET recycling (wat in de praktijk altijd gebeurt) kan worden volstaan met een afboeking bij Drupet omdat 4PET in het bezit is van voornoemde

7 documenten en machtigingen. Alle leveringen aan 4PET worden door middel van scheidingsinstallaties op materiaalsoort gescheiden en alle reststromen (PE/PP, pulp etc.) worden conform de bij 4PET geldende procedures verwerkt. 4PET is Eucertplast en LAGA (Arge Cyclos) gecertificeerd. Vrijwel alle reststromen worden gerecycled, de reststromen die niet te verwerken zijn worden door gecertificeerde afvalverwerkers (Heijting milieuservice) verwerkt. Nee Afwaarderen mogelijk procedure acceptatie en controle Commercieel Medewerker Drupet Afwijzen levering Levering weigeren en direct retour sturen. Materiaal wordt niet afgeladen. Nee Documenten in orde? procedure acceptatie en controle Commercieel Medewerker Drupet 2. Appendices 2.1. Activiteitenbesluit 2.14b Hoofdstuk 2. Algemene regels ten aanzien van alle activiteiten Afdeling 2.5. Doelmatig beheer van afvalstoffen Artikel 2.14b 1. Indien binnen een inrichting afvalstoffen worden op- of overgeslagen of verwerkt die worden ingezameld bij of afgegeven door een andere persoon dan degene die de inrichting drijft, is binnen de inrichting een actuele beschrijving aanwezig van de procedures van acceptatie en controle van de ontvangen afvalstoffen, die nodig zijn voor een doelmatig beheer van die afvalstoffen. 2. De beschrijving, bedoeld in het eerste lid, onderscheidt groepen van afvalstoffen waarvoor vanuit het oogpunt van doelmatig beheer van afvalstoffen verschillende procedures worden gehanteerd en omvat per onderscheiden groep van afvalstoffen in ieder geval de volgende elementen: a. het type ontdoener waarvan afvalstoffen worden aangenomen, voor zover dit gevolgen heeft voor de acceptatie en controle; b. de eisen die degene die de inrichting drijft, stelt aan de manier waarop de afvalstoffen worden aangeboden;

8 c. de manier waarop de afvalstoffen worden gecontroleerd bij ontvangst, en d. de manier waarop de afvalstoffen die op een milieuhygiënisch relevante manier afwijken van wat gangbaar is voor de categorie, worden behandeld. 3. Degene die de inrichting drijft draagt er zorg voor dat: a. de procedures van acceptatie en controle, bedoeld in het eerste lid, binnen de inrichting in acht worden genomen, en b. de afvalstoffen binnen de inrichting uitsluitend worden ingenomen voor zover die procedures worden nageleefd. 4. Het bevoegd gezag kan in het belang van het doelmatig beheer van afvalstoffen bij maatwerkvoorschrift eisen stellen aan de invulling van de procedures, bedoeld in het eerste lid CEO/CFO Hans Kuipers 2.3. Commercieel Medewerker Jean Phillipe van de Wiele. Inkoop, Verkoop, Aansturing productie en logistiek Drupet. Administratieve werkzaamheden bij afwezigheid van Logistiek-Administratief Medewerker Uitvoeren van werkzaamheden behorend bij de rol: Facilitaire Inkoop 2.4. Logistiek Medewerker Dagdienst Fysieke afhandeling Heftruck chauffeur Wesley Heyes 2.5. Logistiek-Administratief Medewerker Dagdienst, op kantoor. Danny Lamers

9 2.6. Manager QA Fred Koning 2.7. Medewerker Kwaliteit 2.8. Productiemedewerker Bedienen Maalmolen Heftruck chauffeur 3. Index Wie CEO/CFO... 3, 8 Commercieel Medewerker... 6, 7, 8 Logistiek Medewerker... 4, 8 Logistiek-Administratief Medewerker... 3, 4, 5, 6, 8 Manager QA... 3, 9 Medewerker Kwaliteit... 5, 9 Productiemedewerker... 5, 9

Implementatie administratieve organisatie en interne controle.

Implementatie administratieve organisatie en interne controle. Implementatie administratieve organisatie en interne controle. BLOK A Algemeen U dient een beschrijving van de interne organisatie aan te leveren. Deze beschrijving dient te bevatten: A3 Een organogram

Nadere informatie

vergoeding voor inzameling en sortering en vergoeding voor vermarkting van huishoudelijk kunststofverpakkingsafval

vergoeding voor inzameling en sortering en vergoeding voor vermarkting van huishoudelijk kunststofverpakkingsafval vergoeding voor inzameling en sortering en vergoeding voor vermarkting van huishoudelijk kunststofverpakkingsafval protocol administratieve controle ketenpartners 2 V1.0 19/5/15 Inhoud 1. Inleiding 4 1.1

Nadere informatie

Welkom bij 4PET Holding: Folietechniek in Raamsdonksveer

Welkom bij 4PET Holding: Folietechniek in Raamsdonksveer Welkom bij 4PET Holding: Folietechniek in Raamsdonksveer 4PET Holding: Drupet: Handel en verwerken industriële afvallen tot grondstof voor extrusie. 4PET Recycling: Verwerken van PET flessen en trays tot

Nadere informatie

Informatieblad 64: Borging van voedselveiligheid in de levensmiddelenketen met betrekking tot de gevaren verbonden aan grondstoffen

Informatieblad 64: Borging van voedselveiligheid in de levensmiddelenketen met betrekking tot de gevaren verbonden aan grondstoffen Informatieblad 64: Borging van voedselveiligheid in de levensmiddelenketen met betrekking tot de gevaren verbonden aan grondstoffen Datum Inleiding Volgens Verordening (EG) 852/2004 zijn levensmiddelen

Nadere informatie

Acceptatievoorwaarden Haarlem

Acceptatievoorwaarden Haarlem 1. Doel Het vastleggen van de eisen die op de locatie Haarlem van toepassing zijn op derden en eigen personeel. 2. Verantwoordelijkheden Hoofd Acceptatie is verantwoordelijk voor dit reglement. 3. Procedure

Nadere informatie

Borging van voedselveiligheid in de levensmiddelenketen met betrekking tot de gevaren verbonden aan grondstoffen

Borging van voedselveiligheid in de levensmiddelenketen met betrekking tot de gevaren verbonden aan grondstoffen Contact info@vwa.nl 64 Titel Borging van voedselveiligheid in de levensmiddelenketen met betrekking tot de gevaren verbonden aan grondstoffen Inleiding Volgens Verordening (EG) 852/2004 zijn levensmiddelenbedrijven

Nadere informatie

vergoeding voor inzameling en sortering en vergoeding voor vermarkting van huishoudelijk kunststofverpakkingsafval controleprotocol sorteerders

vergoeding voor inzameling en sortering en vergoeding voor vermarkting van huishoudelijk kunststofverpakkingsafval controleprotocol sorteerders vergoeding voor inzameling en sortering en vergoeding voor vermarkting van huishoudelijk kunststofverpakkingsafval controleprotocol sorteerders 2 V1.0 19/1/15 Inhoud 1. Inleiding 4 1.1 Achtergrond controleprotocol

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR HET OPSTELLEN VAN EEN PROCESBESCHRIJVING VOOR REGISTRATIE EN RAPPORTAGE VAN VERPAKKINGSAFVAL DOOR AFVALBEDRIJVEN

HANDLEIDING VOOR HET OPSTELLEN VAN EEN PROCESBESCHRIJVING VOOR REGISTRATIE EN RAPPORTAGE VAN VERPAKKINGSAFVAL DOOR AFVALBEDRIJVEN HANDLEIDING VOOR HET OPSTELLEN VAN EEN PROCESBESCHRIJVING VOOR REGISTRATIE EN RAPPORTAGE VAN VERPAKKINGSAFVAL DOOR AFVALBEDRIJVEN INHOUD 1. ALGEMENE INFORMATIE EN SCOPE 2. TE REGISTREREN AFVALSTROMEN 3.

Nadere informatie

BESCHRIJVING ORGANISATIE, INNAMEPROCEDURES EN ADMINISTRATIE

BESCHRIJVING ORGANISATIE, INNAMEPROCEDURES EN ADMINISTRATIE Projectdocument Datum 22 maart 2016 Auteur Ing. Th.J.M. Brienen Projectnummer 8.5091 Betreft Beschrijving organisatie, innameprocedures en administratie OOC Terminals BV locatie T2 aan de Merwedestraat

Nadere informatie

6.2 KLACHTEN & AFWIJKINGEN

6.2 KLACHTEN & AFWIJKINGEN Pagina: van 6. DOEL PROCES Het op effectieve wijze registreren, behandelen, beoordelen en afhandelen van klachten en afwijkingen. 2. TOEPASSINGSGEBIED Klachten en opmerkingen van opdrachtgevers. Intern

Nadere informatie

Acceptatieprotocol. Asbesthoudend staalschroot. Nedstaal B.V. Datum: 15 juli 2013. Status: versie 2.0

Acceptatieprotocol. Asbesthoudend staalschroot. Nedstaal B.V. Datum: 15 juli 2013. Status: versie 2.0 Acceptatieprotocol Asbesthoudend staalschroot Nedstaal B.V. Datum: 15 juli 2013 Status: versie 2.0 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING... 1 1.1 Algemeen... 1 1.2 Status en doel van het acceptatieprotocol... 1

Nadere informatie

Emballage richtlijn. Opgesteld door de Commissie Milieu & Veiligheid van het Verbond van Handelaren in Chemische Producten (februari 2013)

Emballage richtlijn. Opgesteld door de Commissie Milieu & Veiligheid van het Verbond van Handelaren in Chemische Producten (februari 2013) Emballage richtlijn Opgesteld door de Commissie Milieu & Veiligheid van het Verbond van Handelaren in Chemische Producten (februari 2013) Verbond van Handelaren in Chemische Produkt Postbus 80523 NL-2508

Nadere informatie

BIJLAGE: AV beleid en AO/IC rondom de afvalstromen

BIJLAGE: AV beleid en AO/IC rondom de afvalstromen BIJLAGE: AV beleid en AO/IC rondom de afvalstromen D2 1 Inleiding Aannemersbedrijf Van Ooijen is gecertificeerd voor de diverse bewerkingen die binnen de inrichting worden uitgevoerd. Daarom geldt dat

Nadere informatie

Eindrapport van het GDP-API inspectiebezoek aan Alliance Healthcare Nederland B.V. te Veghel, op 28 juli Utrecht, 2017

Eindrapport van het GDP-API inspectiebezoek aan Alliance Healthcare Nederland B.V. te Veghel, op 28 juli Utrecht, 2017 Eindrapport van het GDP-API inspectiebezoek aan Alliance Healthcare Nederland B.V. te Veghel, op 28 juli 2017 Utrecht, 2017 1. Geïnspecteerde locatie(s): Alliance Healthcare Nederland B.V. Pomphoekweg

Nadere informatie

Beoordeeld hebbende de aanvraag van <datum> van <naam en adres bedrijf>;

Beoordeeld hebbende de aanvraag van <datum> van <naam en adres bedrijf>; > Retouradres Postbus 9102 6700 HC Wageningen XXX XXX Sapderogatieweg 2106 11 XX 2016 Plaats Geertjesweg 15 6706 EA Wageningen Postbus 9102 6700 HC Wageningen www.nvwa.nl Contactpersoon T 0317 496911 planningfytogwb@nvwa.nl

Nadere informatie

Dalessi Internationaal Transport B.V. Algemene Voorwaarden

Dalessi Internationaal Transport B.V. Algemene Voorwaarden 1. Acceptatie / Krediet limiet: Alle relaties worden op kredietwaardigheid gecheckt via een kredietbeoordelaar. Na deze check stelt de directie een kredietmaximum vast die u schriftelijk zal worden bevestigd.

Nadere informatie

Best Supply Chain Practice voor Verpakkingen

Best Supply Chain Practice voor Verpakkingen 1 P a g i n a Best Supply Chain Practice voor Verpakkingen Opgesteld door de Commissie Milieu & Veiligheid van het Verbond van Handelaren in Chemische Producten (December 2015) Disclaimer Deze Best Supply

Nadere informatie

Reglement en Voorwaarden Acceptatie afval

Reglement en Voorwaarden Acceptatie afval Reglement en Voorwaarden Acceptatie afval Artikel 1 Doel en toepassingsgebied Het vastleggen van de acceptatie eisen die op de inrichtingen van Post & Haveman van toepassing zijn op derden en eigen personeel.

Nadere informatie

LOGISTIEKE VOORWAARDEN Versie oktober 2015

LOGISTIEKE VOORWAARDEN Versie oktober 2015 1 1. Administratief traject : LOGISTIEKE VOORWAARDEN Versie oktober 2015 Order via Florecom (voorkeur) Order wordt elektronisch doorgegeven, waarbij aantal, prijs, hoogte van de plant (we verwachten steeds

Nadere informatie

Randvoorwaarden werkinstructie be- en verwerking van Beter Leven producten

Randvoorwaarden werkinstructie be- en verwerking van Beter Leven producten Bedrijven die Beter Leven grondstoffen/producten be- of verwerken (inclusief uitsnijden, verpakken, etc.) en deze met het Beter Leven keurmerk willen leveren dienen hiervoor te worden goedgekeurd door

Nadere informatie

Module Nr. BRL KEURCOMPOST Opmerkingen

Module Nr. BRL KEURCOMPOST Opmerkingen BRL Keurcompost Uitgifte: 1 januari 2013 Bijlage: 040 Certificatie Toepassingsgebied GFT compost Groencompost Voorbeeld Checklist Naam bedrijf:... Datum audit:... Auditor(en):... Dit is een toelatingsaudit/opvolgingsaudit

Nadere informatie

Richtlijn voor de belevering van DS Smith papierfabrieken met de grondstof oudpapier.

Richtlijn voor de belevering van DS Smith papierfabrieken met de grondstof oudpapier. DSS PfR G DE EB 01 Versie 30 maart 2015 Pagina 1 van 6 Richtlijn voor de belevering van DS Smith papierfabrieken met de grondstof oudpapier. Fabriekspecifieke aanvulling DSS Paper Eerbeek DSS PfR G DE

Nadere informatie

CE markering constructiehout. Peter de Graauw SKH Wageningen

CE markering constructiehout. Peter de Graauw SKH Wageningen CE markering constructiehout Peter de Graauw SKH Wageningen Na afloop digitaal beschikbaar: 1) Deze presentatie 2) Bijbehorende uitleg 3) CPR 4) brochure CE-markering op bouwproducten Wat gaan we doen?

Nadere informatie

Vragen en antwoorden toezichtondersteunende private kwaliteitssystemen Versiedatum: 13 september 2016

Vragen en antwoorden toezichtondersteunende private kwaliteitssystemen Versiedatum: 13 september 2016 Vragen en antwoorden toezichtondersteunende private kwaliteitssystemen Versiedatum: 13 september 2016 Korte inleiding In 2014 heeft de Taskforce Voedselvertrouwen een set criteria opgesteld waaraan private

Nadere informatie

KONIJNENSLACHTERIJ/ UITSNIJDERIJ / VERWERKER VERSIE 15-11-2012

KONIJNENSLACHTERIJ/ UITSNIJDERIJ / VERWERKER VERSIE 15-11-2012 Aan deze criteria kunnen geen rechten worden ontleend. Onjuistheden en aanpassingen voorbehouden. Versie 1 Slachten: Controle op slachthuis Personeel BLKSAP01 IKB certificaat Jaarlijks wordt het bedrijf

Nadere informatie

Gemeente DEVENTER. Sorteeranalyse Prullenbakken en straatvuil in de openbare ruimte

Gemeente DEVENTER. Sorteeranalyse Prullenbakken en straatvuil in de openbare ruimte Gemeente DEVENTER Sorteeranalyse Prullenbakken en straatvuil in de openbare ruimte Nulmeting, Oktober 2013 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Steekproefmonsters... 3 3 Resultaten van de sorteeranalyse...

Nadere informatie

RAVAS Case Study Nr. 9701

RAVAS Case Study Nr. 9701 RAVAS Case Study Nr. 9701 26 mei 1997 Het bedrijf: AMP Holland BV s Hertogenbosch, Nederland Activiteit: Productie micro-componenten o.a. voor de computer industrie Contact: Ir. A. de Waal Manager Warehouse

Nadere informatie

KETENREGISSEUR VERSIE 1.2 d.d

KETENREGISSEUR VERSIE 1.2 d.d Norm Aspect Criterium Interpretatie Meetmethode Sanctie Definitie ketenregisseur: een ketenregisseur is de partij die de veehouderij bedrijven aanmeldt bij de Stichting Beter Leven keurmerk en toezicht

Nadere informatie

Afgifte elektronica-afval door elektronicawinkels en postorderbedrijven. Datum 24 oktober 2011

Afgifte elektronica-afval door elektronicawinkels en postorderbedrijven. Datum 24 oktober 2011 Afgifte elektronica-afval door elektronicawinkels en postorderbedrijven Datum 24 oktober 2011 Colofon VROM-Inspectie Directie Uitvoering Programma Bodem en Afval nationaal Nieuwe Uitleg 1 Postbus 16191

Nadere informatie

BEGELEIDINGSBRIEF INTERNE COPIE (D) / EXTRA BEWIJS VAN ONTVANGST (B2) (voor ontdoener) Verplicht te gebruiken voor transport van afvalstoffen

BEGELEIDINGSBRIEF INTERNE COPIE (D) / EXTRA BEWIJS VAN ONTVANGST (B2) (voor ontdoener) Verplicht te gebruiken voor transport van afvalstoffen INTERNE COPIE (D) / EXTRA BEWIJS VAN ONTVANGST (B) (voor ) versie.3 Art. 44 - Uitgave www.beurtvaartadres.nl - Tel. 088- De begeleidingsbrief dient naar waarheid ingevuld te worden en is alleen geldig

Nadere informatie

Sorteren en vermarkten van kunststof verpakkingsafval

Sorteren en vermarkten van kunststof verpakkingsafval Sorteren en vermarkten van kunststof verpakkingsafval Ede, 30 oktober 2013 Joris van der Meulen Algemeen directeur Organisatie van producentenverantwoordelijkheid 2 Hoofdpunten Raamovereenkomst II Meerjarige

Nadere informatie

Transport en logistiek

Transport en logistiek School voor Logistiek en Mobiliteit Transport en logistiek Manager Transport en Logistiek Luchtvrachtspecialist Logistiek Teamleider Logistiek Supervisor Planner Wegtransport Logistiek Medewerker Chauffeur

Nadere informatie

BRL Keurcompost Uitgifte: 1 januari 2013 Bijlage: 040 Certificatie Voorbeeld Checklist Toepassingsgebied GFT compost Groencompost

BRL Keurcompost Uitgifte: 1 januari 2013 Bijlage: 040 Certificatie Voorbeeld Checklist Toepassingsgebied GFT compost Groencompost BRL Keurcompost Uitgifte: 1 januari 2013 Bijlage: 040 Certificatie Voorbeeld Checklist Toepassingsgebied GFT compost Groencompost Naam bedrijf:... Datum audit:... Auditor(en):... Dit is een toelatingsaudit/opvolgingsaudit

Nadere informatie

Verdiepingssessie Inzamelmethoden en de regierol van gemeenten Kwaliteit, vervuiling en kunststofvergoedingen

Verdiepingssessie Inzamelmethoden en de regierol van gemeenten Kwaliteit, vervuiling en kunststofvergoedingen Verdiepingssessie Inzamelmethoden en de regierol van gemeenten Kwaliteit, vervuiling en kunststofvergoedingen 15 oktober 2015 9.30 12.45 uur Joris van der Meulen Inhoud q Uitgangspunten q Inzamel en hergebruikketen

Nadere informatie

Beoordelingsrapport Construction Product Regulation* * CPR - REGULATION (EU) No 305/2011

Beoordelingsrapport Construction Product Regulation* * CPR - REGULATION (EU) No 305/2011 1. Auditplan 1) Doelstelling: Onderzoek: Grondslag: Beoordeling en verificatie van de prestatiebestendigheid van de producten zoals de fabrikant deze in zijn Declaration of Performance heeft omschreven

Nadere informatie

CONCEPT KETENREGISSEUR VERSIE 1.0 d.d

CONCEPT KETENREGISSEUR VERSIE 1.0 d.d Norm Aspect Criterium Interpretatie Meetmethode Sanctie Definitie : een is bijvoorbeeld een slachterij, eierpakstation of een intermediair die binnen de keten de verschillende schakels aan elkaar koppelt

Nadere informatie

Eindrapportage Simplastic. Hoe komen tot vermindering van plastic verpakkingsafval in de zorg?

Eindrapportage Simplastic. Hoe komen tot vermindering van plastic verpakkingsafval in de zorg? Eindrapportage Simplastic Hoe komen tot vermindering van plastic verpakkingsafval in de zorg? Inhoud 1 Simplastic 2 Circle Scan 3 Conclusies Circle Scan 4 Sorteerproef 5 Conclusies sorteerproef 6 Aanbevelingen

Nadere informatie

Communicatie met filialen

Communicatie met filialen Aan deze criteria kunnen geen rechten worden ontleend. Onjuistheden en aanpassingen voorbehouden. Algemeen FHK01 EindvVerantwoordelijke Directie/bestuur heeft (schriftelijk) een persoon aangewezen die

Nadere informatie

Aanmeldingsprocedure 2012

Aanmeldingsprocedure 2012 Aanmeldingsprocedure 2012 SKIA - Stichting Keurmerk Internationale Arbeidsbemiddeling M: +31-(0)6-11600899 I: www.skia-eu.org T: +31-(0)85-2737920 Kvk: 18081724 E: secretariaat@skia-eu.org Rabobank: 10.27.28.860

Nadere informatie

Beoordelingsrapport Construction Product Regulation* * CPR - REGULATION (EU) No 305/2011

Beoordelingsrapport Construction Product Regulation* * CPR - REGULATION (EU) No 305/2011 1. Auditplan 1) Doelstelling: Beoordeling en verificatie van de prestatiebestendigheid van de producten zoals de fabrikant deze in zijn Declaration of Performance heeft omschreven door middel van: Initiële

Nadere informatie

16 Aspecten voor vergunningverlening

16 Aspecten voor vergunningverlening 16 Aspecten voor vergunningverlening 16.1 Inleiding Met het in werking treden van het tweede LAP eind 2009is het rapport De verwerking verantwoord vervallen. Delen van de kaders van het rapport zijn in

Nadere informatie

Concept Foodservice - hoofdkantoor VERSIE 3.0, d.d

Concept Foodservice - hoofdkantoor VERSIE 3.0, d.d Aan deze criteria kunnen geen rechten worden ontleend. Onjuistheden en aanpassingen voorbehouden. Algemeen FHK00 Het hoofdkantoor heeft een contract met Stichting Beter Leven Controleer of er een contract

Nadere informatie

AANWIJZING ZZ-13 ERKENNING VAN CERTIFICERING DOOR BEDRIJVEN 2015-2016

AANWIJZING ZZ-13 ERKENNING VAN CERTIFICERING DOOR BEDRIJVEN 2015-2016 AANWIJZING ZZ-13 ERKENNING VAN CERTIFICERING DOOR BEDRIJVEN 2015-2016 De vaste commissie voor zaaizaden heeft de volgende aanwijzingen vastgesteld voor de erkenning van certificering door bedrijven. De

Nadere informatie

Ontwerpversie Pagina 1 van 5

Ontwerpversie Pagina 1 van 5 TEKST SECTORPLAN 4 (onderdeel LAP) Sectorplan 4 Gescheiden ingezameld papier en karton I Afbakening Dit sectorplan heeft betrekking op gescheiden ingezameld papier en karton van zowel huishoudens als van

Nadere informatie

Betreft afhandeling garantie- en reparatiezaken GS&M B.V (handelend onder Ætaire Nederland).

Betreft afhandeling garantie- en reparatiezaken GS&M B.V (handelend onder Ætaire Nederland). Betreft afhandeling garantie- en reparatiezaken GS&M B.V (handelend onder Ætaire Nederland). Geachte relatie, Ætaire Nederland hecht veel waarde aan het op correcte en snelle wijze beoordelen en afhandelen

Nadere informatie

Acceptatie- en Verwerkingsbeleid en Administratieve Organisatie en Interne Controle. terzake HOUTSNIPPERS. bij VERHART GROEN B.V.

Acceptatie- en Verwerkingsbeleid en Administratieve Organisatie en Interne Controle. terzake HOUTSNIPPERS. bij VERHART GROEN B.V. Acceptatie- en Verwerkingsbeleid en Administratieve Organisatie en Interne Controle terzake HOUTSNIPPERS bij VERHART GROEN B.V. AV beleid en AO/IC Verhart Groen B.V. Pagina 1 van 6 1. INLEIDING In dit

Nadere informatie

Procesbeschrijving Punch out aansluiting DigiInkoop

Procesbeschrijving Punch out aansluiting DigiInkoop Procesbeschrijving Punch out aansluiting DigiInkoop Versie 1.1 Datum 28 mei 2014 Status Definitief Colofon Projectnaam DigiInkoop Versienummer 1.1 Contactpersoon Centraal Functioneel Beheer DigiInkoop

Nadere informatie

Steenbrekerij en Slopersbedrijf V.d. Kraats en Bouw B.V. pagina 1 van 5 Algemeen acceptatiereglement stationaire breker

Steenbrekerij en Slopersbedrijf V.d. Kraats en Bouw B.V. pagina 1 van 5 Algemeen acceptatiereglement stationaire breker Steenbrekerij en Slopersbedrijf V.d. Kraats en Bouw B.V. pagina 1 van 5 Algemeen acceptatiereglement voor steenachtige afvalstoffen, dat wordt aangeboden bij de bewerkingsinrichting van V.d. Kraats en

Nadere informatie

MEETMETHODE INTERPRETATIE VAN DE MEETMETHODE. 1-mrt-17 N.v.t. Administratief Controleer aanwezigheid van het HACCP-systeem.

MEETMETHODE INTERPRETATIE VAN DE MEETMETHODE. 1-mrt-17 N.v.t. Administratief Controleer aanwezigheid van het HACCP-systeem. A VK-A001 BIJLAGE III: EN BE- EN VERWERKERS (BEHORENDE BIJ BIJLAGE 1 EN KWALITEITSREGELING ) Het bestuur van de Stichting Brancheorganisatie Kalversector heeft, gelet op artikel 15 van de Algemene Voorwaarden

Nadere informatie

Beoordelingsrapport Construction Product Regulation* * CPR - REGULATION (EU) No 305/2011

Beoordelingsrapport Construction Product Regulation* * CPR - REGULATION (EU) No 305/2011 * CPR - REGULATION (EU) No 05/2011 Sir W. Churchill-laan 2 Telefoon +1 (0) 0 1 00 Fax +1 (0) 0 1 20 1. Auditplan 1) Doelstelling: Onderzoek: Grondslag: Beoordeling en verificatie van de prestatiebestendigheid

Nadere informatie

Het grondstofpaspoort

Het grondstofpaspoort Het grondstofpaspoort Samen werken aan een circulaire economie Alliander & Duurzaam ondernemen In de transitie naar een duurzame samenleving is het van belang om samen te zoeken naar houdbare oplossingen,

Nadere informatie

Code van goede praktijk voor keuringsinstellingen die keuringen uitvoeren van kwaliteitsborgingssystemen

Code van goede praktijk voor keuringsinstellingen die keuringen uitvoeren van kwaliteitsborgingssystemen Code van goede praktijk voor keuringsinstellingen die keuringen uitvoeren van kwaliteitsborgingssystemen van inzamelaars, afvalstoffenhandelaars of makelaars conform art. 6.1.1.5. van het VLAREMA Code

Nadere informatie

Kerntaak 1: Plant wegtransporten

Kerntaak 1: Plant wegtransporten Kerntaak 1: Plant wegtransporten Werkproces 1.1: Beoordeelt transportopdrachten en aanvragen De planner wegtransport ontvangt een transportopdracht/transportaanvraag en beoordeelt of deze kan worden uitgevoerd

Nadere informatie

Gelijkwaardigheid van niet-geaccrediteerde laboratoria (conform NEN-EN ISO/IEC 17025)

Gelijkwaardigheid van niet-geaccrediteerde laboratoria (conform NEN-EN ISO/IEC 17025) Gelijkwaardigheid van niet-geaccrediteerde laboratoria (conform NEN-EN ISO/IEC 17025) NEa, 20-07-2012, versie 1.0 INTRODUCTIE In artikel 34 van de Monitoring en Rapportage Verordening (MRV) is beschreven

Nadere informatie

Rapport. Afvalstoffenlijst en acceptatiebeleid. Datum: 11 februari 2013. RJ/AKo/DSm/FA 17040-17-RA. 1. Afvalstoffenlijst

Rapport. Afvalstoffenlijst en acceptatiebeleid. Datum: 11 februari 2013. RJ/AKo/DSm/FA 17040-17-RA. 1. Afvalstoffenlijst 5 Rapport Lid NLingenieurs ISO 9001 gecertificeerd Betreft: Rapportnummer: Afvalstoffenlijst en acceptatiebeleid FA 17040-17-RA Datum: 11 februari 2013 Ref.: RJ/AKo/DSm/FA 17040-17-RA 1. Afvalstoffenlijst

Nadere informatie

Procedures retourgoederen (RMA en CMA)

Procedures retourgoederen (RMA en CMA) Procedures retourgoederen (RMA en CMA) Om de stroom van retourgoederen in de juiste banen te leiden heeft BAS Distributie hiervoor een tweetal procedures ontwikkeld. Er is een duidelijk onderscheidt in

Nadere informatie

KETENREGISSEUR VERSIE 1.2 d.d

KETENREGISSEUR VERSIE 1.2 d.d Norm Aspect Criterium Interpretatie Meetmethode Sanctie Definitie ketenregisseur: een ketenregisseur is de partij die de veehouderij bedrijven aanmeldt bij de Stichting Beter Leven keurmerk en toezicht

Nadere informatie

Acceptatievoorwaarden Afval Energie Bedrijf

Acceptatievoorwaarden Afval Energie Bedrijf Bezoekadres Australiëhavenweg 21 1045 BA Amsterdam Postbus 58292 1040 HG Amsterdam Telefoon 020 587 6250 Fax 020 587 6270 wcs@afvalenergiebedrijf.nl www.afvalenergiebedrijf.nl Acceptatievoorwaarden Voor

Nadere informatie

Normen voor foodservice hoofdkantoor Versie 1.0, d.d

Normen voor foodservice hoofdkantoor Versie 1.0, d.d Norm Aspect Criterium Interpretatie Meetmethode Kwaliteitssysteem Sanctie Aan deze criteria kunnen geen rechten worden ontleend. Onjuistheden en aanpassingen voorbehouden. Algemeen FHK01 Eindverantwoordelijke

Nadere informatie

Communicatie met filialen

Communicatie met filialen Aan deze criteria kunnen geen rechten worden ontleend. Onjuistheden en aanpassingen voorbehouden. Algemeen FHK01 Verantwoordelijke Directie/bestuur heeft schriftelijk een persoon aangewezen die verantwoordelijk

Nadere informatie

De Ridder forceertechniek B.V.

De Ridder forceertechniek B.V. CONCEPT Handboek bedrijfsbureau De Ridder forceertechniek B.V. Concept: Wordt nog aangevuld angevuld eind november 2008 na ERP implementatie Auteur: Koenders en Partners B.V. te Midwoud Datum: september

Nadere informatie

KETENREGISSEUR VERSIE 1.2 d.d

KETENREGISSEUR VERSIE 1.2 d.d Norm Aspect Criterium Interpretatie Meetmethode Sanctie Definitie ketenregisseur: een ketenregisseur is de partij die de veehouderij bedrijven aanmeldt bij de Stichting Beter Leven keurmerk en toezicht

Nadere informatie

Verpakkingen algemeen bestaat uit gescheiden ingezameld verpakkingsafval en via nascheiding als aparte fractie verkregen verpakkingsafval.

Verpakkingen algemeen bestaat uit gescheiden ingezameld verpakkingsafval en via nascheiding als aparte fractie verkregen verpakkingsafval. TEKST SECTORPLAN 41 (onderdeel LAP) Sectorplan 41 Verpakkingen algemeen I Afbakening Verpakkingen algemeen bestaat uit gescheiden ingezameld verpakkingsafval en via nascheiding als aparte fractie verkregen

Nadere informatie

Handboek Acceptatie- en. verwerkingsbeleid afvalstoffen. Koole Tankstorage Amsterdam BV

Handboek Acceptatie- en. verwerkingsbeleid afvalstoffen. Koole Tankstorage Amsterdam BV Handboek Acceptatie- en verwerkingsbeleid afvalstoffen Koole Tankstorage Amsterdam BV Kenmerk 17580_AVAO/IC versie 2 Datum: 2 november 2017 1 1 Inleiding 3 2 Verklaring A&V-beleid Koole 4 3 Algemeen 5

Nadere informatie

Beoordelingsrapport Construction Product Regulation* * CPR - REGULATION (EU) No 305/2011

Beoordelingsrapport Construction Product Regulation* * CPR - REGULATION (EU) No 305/2011 1. Auditplan 1) Doelstelling: Onderzoek: Beoordeling en verificatie van de prestatiebestendigheid van de producten zoals de fabrikant deze in zijn Declaration of Performance heeft omschreven door middel

Nadere informatie

VARKENSSLACHTERIJ / UITSNIJDERIJ / VERWERKER

VARKENSSLACHTERIJ / UITSNIJDERIJ / VERWERKER VARKENSSLACHTERIJ / UITSNIJDERIJ / VERWERKER Normen voor varkensslachterij / uitsnijderij / verwerker Aan deze criteria kunnen geen rechten worden ontleend. Onjuistheden en aanpassingen voorbehouden. =

Nadere informatie

sectorplan 30 Accu s

sectorplan 30 Accu s sectorplan Accu s 1 Achtergrondgegevens 1. Belangrijkste afvalstoffen Startaccu s, tractiebatterijen, stationaire batterijen 2. Belangrijkste bronnen Garagebedrijven, autodemontagebedrijven, schadeherstelbedrijven

Nadere informatie

Handleiding EVOA Transportmeldingen. Verordening (EG) 1013/2006

Handleiding EVOA Transportmeldingen. Verordening (EG) 1013/2006 Handleiding EVOA Transportmeldingen Verordening (EG) 1013/2006 Colofon Inspectie Leefomgeving en Transport Portefeuille Afval, Industrie en Bedrijven Vergunningverlening Afval, Industrie en Bedrijven afdeling

Nadere informatie

- 1 - Kwaliteithandboek. Datum : Multiwerkplaats H.J Paraaf : Kwaliteithandboek. Multiwerkplaats H.J

- 1 - Kwaliteithandboek. Datum : Multiwerkplaats H.J Paraaf : Kwaliteithandboek. Multiwerkplaats H.J - 1 - Kwaliteithandboek Multiwerkplaats H.J - 2-1. Algemeen 2 Inhoud 2.1 Directieverantwoordelijkheid 2.2 Kwaliteitssysteem / contractbeoordeling 2.3 Document en gegevensbeheer 2.4 Inkoop 2.5 Beheersing

Nadere informatie

Rotie: Cleaning & Services Amsterdam: Tankstorage Amsterdam: Orgaworld: Biodiesel Amsterdam:

Rotie: Cleaning & Services Amsterdam: Tankstorage Amsterdam: Orgaworld: Biodiesel Amsterdam: Rotie maakt onderdeel uit van de Simadan Groep. De Simadan Groep is een wereldwijd uniek industrieel ecosysteem waarin bij het verwerken van organische reststromen en frituurvet geen bruikbare energie

Nadere informatie

AAN: T.A.V.: AANTAL BLZ. (Dit blad inbegrepen): 6 BETREFT: Aanlevervoorwaarden bestemd voor cementatie en conditionering

AAN: T.A.V.: AANTAL BLZ. (Dit blad inbegrepen): 6 BETREFT: Aanlevervoorwaarden bestemd voor cementatie en conditionering AAN: T.A.V.: AANTAL BLZ. (Dit blad inbegrepen): 6 BETREFT: Aanlevervoorwaarden 2017 - bestemd voor cementatie en conditionering Geachte, Hierbij vindt u de aanlevervoorwaarden van Asbeco bvba. Asbeco verwerkt

Nadere informatie

Stroomdiagrammen melden bedrijfsafvalstoffen en gevaarlijke afvalstoffen

Stroomdiagrammen melden bedrijfsafvalstoffen en gevaarlijke afvalstoffen Stroomdiagrammen melden bedrijfsafvalstoffen en gevaarlijke afvalstoffen December 2015 De Roever Omgevingsadvies Postbus 64 5480 A SCHIJNDEL T 073-5941011 F 073-5941120 E deroever@deroever.nl I www.deroever.nl

Nadere informatie

INSTRUCTIE VOOR DE ONDERDANEN VAN EU-LIDSTATEN EN VOOR DE FAMILIELEDEN VAN EU-BURGERS

INSTRUCTIE VOOR DE ONDERDANEN VAN EU-LIDSTATEN EN VOOR DE FAMILIELEDEN VAN EU-BURGERS INSTRUCTIE VOOR DE ONDERDANEN VAN EU-LIDSTATEN EN VOOR DE FAMILIELEDEN VAN EU-BURGERS ALGEMENE BEPALINGEN Alle procedures met betrekking tot het verblijf van een EU-burger op het grondgebied van de Republiek

Nadere informatie

Met vragen over de leverancier kwaliteitsbeoordelingvragenlijst kunt u contact opnemen met ondergetekende.

Met vragen over de leverancier kwaliteitsbeoordelingvragenlijst kunt u contact opnemen met ondergetekende. info@huibhezemans.nl www.huibhezemans.nl Aan Straatnaam ## 1234 AB Plaatsnaam s-hertogenbosch, 6 oktober 2011 Betreft: leverancier kwaliteitsbeoordeling Geachte relatie, met bijgaande vragenlijst

Nadere informatie

Beoordelingsrapport Construction Product Regulation* * CPR - REGULATION (EU) No 305/2011

Beoordelingsrapport Construction Product Regulation* * CPR - REGULATION (EU) No 305/2011 1. Auditplan 1) Doelstelling: Onderzoek: Beoordeling en verificatie van de prestatiebestendigheid van de producten zoals de fabrikant deze in zijn Declaration of Performance heeft omschreven door middel

Nadere informatie

Op dit document zijn de definities van de Algemene Voorwaarden IKB Rund van toepassing.

Op dit document zijn de definities van de Algemene Voorwaarden IKB Rund van toepassing. Op dit document zijn de definities van de Algemene Voorwaarden IKB Rund van toepassing. 1. DOEL DOCUMENT Dit document is een bijlage bij de Regeling IKB Rund (hierna te noemen de Regeling ) en bevat de

Nadere informatie

Het A&V-Beleid en de AO/IC

Het A&V-Beleid en de AO/IC Het A&V-Beleid en de AO/IC van de Poll oud ijzer en metalen handel Datum: 10-03-2016 versie 2.0 1 Inhoudsopgaaf: 1. Beschrijving Inrichting 1.1 inleiding 1.2 algemene gegevens 2. Acceptatiebeleid. 2.1

Nadere informatie

DUURZAAMHEID LIGT OP STRAAT

DUURZAAMHEID LIGT OP STRAAT CYCLE FOR CONCRETE Betonnen bestrating wordt aan het einde van de levensduur retour gehaald en verwerkt tot puingranulaat. Deze hoogwaardige schone grondstof wordt weer verwerkt in nieuwe bestratingsproducten

Nadere informatie

Beheer receptuurwegingen in een gevalideerde omgeving

Beheer receptuurwegingen in een gevalideerde omgeving Beheer receptuurwegingen in een gevalideerde omgeving Mettler-Toledo B.V. Peter Kieboom Inhoud Inleiding Systeembeschrijving Validatie FormWeigh.Net Samenvatting Inleiding METTLER TOLEDO creëerde een receptuursysteem

Nadere informatie

Reglement melden bedrijfsafvalstoffen en gevaarlijke afvalstoffen

Reglement melden bedrijfsafvalstoffen en gevaarlijke afvalstoffen Reglement melden bedrijfsafvalstoffen en gevaarlijke afvalstoffen 1 Inleiding Het onderhavige Reglement geeft aan op welke wijze Meldingen als bedoeld in de artikelen 10.40, eerste lid, en 10.38, derde

Nadere informatie

Acceptatiereglement De aanbieder/vervoerder mag geen hinder veroorzaken of de normale gang van zaken op de acceptatieplaats belemmeren.

Acceptatiereglement De aanbieder/vervoerder mag geen hinder veroorzaken of de normale gang van zaken op de acceptatieplaats belemmeren. ARTIKEL 1 Algemeen: Dit reglement is van toepassing op het aanbieden van afvalstoffen aan, en het accepteren van afvalstoffen door Wagro/GMN. De bijlagen 1 tot en met 3 vormen integraal onderdeel van dit

Nadere informatie

Acceptatie- en verwerkingsbeleid afvalstoffen (A&V-beleid) en de Administratieve organisatie en interne controle (AO/IC)

Acceptatie- en verwerkingsbeleid afvalstoffen (A&V-beleid) en de Administratieve organisatie en interne controle (AO/IC) Acceptatie- en verwerkingsbeleid afvalstoffen (A&V-beleid) en de Administratieve organisatie en interne controle (AO/IC) Inrichtinghouder: Enzerink B.V. Varsselseweg 49 7255 NR HENGELO Adres inrichting:

Nadere informatie

Datascan. RMA procedures

Datascan. RMA procedures atascan Creating print solutions Wat te doen bij ontvangst goederen van atascan? Goederen nauwkeurig controleren met de pakbon op productcode en aantal. Verpakking controleren op beschadiging. Indien de

Nadere informatie

Richtlijnen voor het uitvoeren van een controle. op de aanvraag van de certificaten voor directe betaling

Richtlijnen voor het uitvoeren van een controle. op de aanvraag van de certificaten voor directe betaling Richtlijnen voor het uitvoeren van een controle op de aanvraag van de certificaten voor directe betaling Operationele instructie versie januari 2004 Inhoud Voorwoord... 5 I. Voor te bereiden door de contractant...

Nadere informatie

Acceptatie- en controlebeleid afvalstoffen POSM afval(water)verwerkingsproject Lyondell Chemie Nederland B.V., locatie Maasvlakte

Acceptatie- en controlebeleid afvalstoffen POSM afval(water)verwerkingsproject Lyondell Chemie Nederland B.V., locatie Maasvlakte Opdrachtgever: Project: POSM afvalwaterverwerkingsproject Acceptatie- en controlebeleid afvalstoffen POSM afval(water)verwerkingsproject, locatie Maasvlakte Tebodin Spoorstraat 7 3112 HD Schiedam Postbus

Nadere informatie

Dit werkplan is van toepassing op de tussentijdse opslagplaats (TOP) bij Damslootmeer.

Dit werkplan is van toepassing op de tussentijdse opslagplaats (TOP) bij Damslootmeer. 1 INLEIDING Dit werkplan is van toepassing op de tussentijdse opslagplaats (TOP) bij Damslootmeer. Het doel van dit werkplan is onder meer om de traceerbaarheid van de verschillende partijen uitgegraven

Nadere informatie

23.3.2011 Publicatieblad van de Europese Unie L 77/25

23.3.2011 Publicatieblad van de Europese Unie L 77/25 23.3.2011 Publicatieblad van de Europese Unie L 77/25 VERORDENING (EU) Nr. 284/2011 VAN DE COMMISSIE van 22 maart 2011 tot vaststelling van specifieke voorwaarden en gedetailleerde procedures voor de invoer

Nadere informatie

Acceptatie- en verwerkingsbeleid afvalstoffen (A&V-beleid) en de Administratieve organisatie en interne controle (AO/IC)

Acceptatie- en verwerkingsbeleid afvalstoffen (A&V-beleid) en de Administratieve organisatie en interne controle (AO/IC) Acceptatie- en verwerkingsbeleid afvalstoffen (A&V-beleid) en de Administratieve organisatie en interne controle (AO/IC) Inrichtinghouder: Enzerink B.V. Varsselseweg 49 7255 NR HENGELO Adres inrichting:

Nadere informatie

Uitvoerings- en monitoringsprotocol. Bijlagen UP-Gemeenten G Protocol administratieve controles

Uitvoerings- en monitoringsprotocol. Bijlagen UP-Gemeenten G Protocol administratieve controles Uitvoerings- en monitoringsprotocol Bijlagen UP-Gemeenten G 4.2 - Protocol administratieve controles UMP 3.1 23-12-2016 Protocol administratieve controle kunststoffenverpakkingsafval en drankenkartons

Nadere informatie

Kunststof Recycling Van Werven B.V.

Kunststof Recycling Van Werven B.V. Kunststof Recycling Van Werven B.V.! Ton van der Giessen Van Werven Marathon Schaatsteam Van de Weissensee naar de Tocht der Tochten? Kunststof Recycling Van Werven B.V.! Ton van der Giessen Van Werven

Nadere informatie

Afval is een Keus. Scheiding en nasortering Grof huishoudelijk (rest)afval. NVRD Regio Noord Nederland 20 juni Definities

Afval is een Keus. Scheiding en nasortering Grof huishoudelijk (rest)afval. NVRD Regio Noord Nederland 20 juni Definities Afval is een Keus Scheiding en nasortering Grof huishoudelijk (rest)afval Maarten Goorhuis Senior beleidsmedewerker, NVRD NVRD Regio Noord Nederland 20 juni 2013 Definities Grof huishoudelijk afval Afvalstoffen

Nadere informatie

Een goede controle had dit kunnen voorkomen!

Een goede controle had dit kunnen voorkomen! Goederen ontvangst In de voorgaande weken hebben we inzicht gegeven in de eisen die aan een magazijn gesteld kunnen worden en welke hulpmiddelen aanwezig zijn om goederen te lossen en te verplaatsen. Het

Nadere informatie

Koper De natuurlijke- of rechtspersoon die aan Stichting omgaan met parkinson de opdracht heeft gegeven tot de levering van producten.

Koper De natuurlijke- of rechtspersoon die aan Stichting omgaan met parkinson de opdracht heeft gegeven tot de levering van producten. Algemene voorwaarden levering boeken ARTIKEL 1 - DEFINITIES In deze voorwaarden wordt verstaan onder: Stichting omgaan met parkinson. In het vervolg van deze voorwaarden zal over Stichting omgaan met parkinson

Nadere informatie

KALVERSLACHTERIJ / UITSNIJDERIJ / VERWERKER VERSIE 16-11-2011

KALVERSLACHTERIJ / UITSNIJDERIJ / VERWERKER VERSIE 16-11-2011 Norm Aspect Criterium Interpretatie Meetmethode Sanctie Aan deze criteria kunnen geen rechten worden ontleend. Onjuistheden en aanpassingen voorbehouden. Versie 1 Slachterij Personeel BLKSAP01 IKB certificaat

Nadere informatie

Retour Voorwaarden Lunado Group B.V.

Retour Voorwaarden Lunado Group B.V. Retour Voorwaarden Lunado Group B.V. Definities In deze Retour Voorwaarden worden de hierna volgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven of uit de context

Nadere informatie

Stappenplan Veilig omgaan met gassen in zeecontainers

Stappenplan Veilig omgaan met gassen in zeecontainers BIJLAGE 1 Stappenplan Veilig omgaan met gassen in zeecontainers Inleiding Het risico Gevaarlijke gassen in zeecontainers is relevant voor alle bedrijven, die zeecontainers behandelen, zoals distributiebedrijven,

Nadere informatie

CHECKLIST BEDRIJFSAUDIT

CHECKLIST BEDRIJFSAUDIT 1. Kwaliteitscontroles Regelgeving 1.1a Is de van toepassing zijnde wet- en regelgeving voorhanden? 1.1b Worden wijzigingen in de kwaliteitsvoorschriften bijgehouden? 1.1c Worden wijzigingen in de kwaliteitsvoorschriften

Nadere informatie

ODMH Omgevingsdienst Midden-Holland

ODMH Omgevingsdienst Midden-Holland WET ALGEMENE BEPALINGEN OMGEVINGSRECHT BESCHIKKING MILIEUASPECT INRICHTINGEN (artikel 3.10 lid 3 Wet algemene bepalingen omgevingsrecht) Datum Nummer aanvraag Gegevens aanvrager Naam aanvrager Postbus

Nadere informatie

Handreiking Transportmeldingen EVOA

Handreiking Transportmeldingen EVOA Handreiking Transportmeldingen EVOA Verordening (EG) 1013/2006 Pagina 1 van 1 HANDREIKING TRANSPORTMELDINGEN EVOA Colofon Projectnaam Handreiking Transportmeldingen EVOA Versienummer Versie 1, november

Nadere informatie

Beleid voor afhandeling afwijkingen Vastgesteld door het CvD voor Gastec QA op 21/03/2014

Beleid voor afhandeling afwijkingen Vastgesteld door het CvD voor Gastec QA op 21/03/2014 Vastgesteld door het CvD voor Gastec QA op 21/03/2014 Toelichting Het Kiwa reglement voor productcertificatie beschrijft in artikel 12.7 tekortkomingen en en bij tekortkomingen. Naar aanleiding van een

Nadere informatie