De 30 kilometer acties worden mede mogelijk gemaakt door subsidie van de provincie Noord-Brabant.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De 30 kilometer acties worden mede mogelijk gemaakt door subsidie van de provincie Noord-Brabant."

Transcriptie

1 30 kilometer zones: draag bij aan een veilige wijk! De gemeente Oosterhout zet zich samen met Veilig Verkeer Nederland en verschillende actieve inwoners in voor de verkeersveiligheid in Oosterhoutse wijken. Wethouder verkeer Marcel Willemsen reikte op 19 februari een 30 kilometer actiepakket uit aan een aantal actieve Oosterhouters. Het pakket is samen met een aantal bewoners en Veilig Verkeer Nederland samengesteld en geeft inwoners van Oosterhout tools om elkaar te wijzen op verkeersgedrag. In het pakket zitten vlaggen, stickers, posters en informatiemateriaal. Door het beschikbaar stellen van het pakket, wil de gemeente bewoners de mogelijkheid geven om zelf actie te ondernemen om zo de verkeersveiligheid te verhogen. Vertegenwoordigers van wijken, groepen bewoners en scholen in de gemeente Oosterhout kunnen bij de gemeente een 30 kilometer actiepakket aanvragen. Op de website van de gemeente vindt u meer informatie, via inwoners > verkeer > 30 kilometer zones. De 30 kilometer acties worden mede mogelijk gemaakt door subsidie van de provincie Noord-Brabant. Aanslag gemeentelijke- en waterschapsbelastingen In februari 2013 wordt het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen en waterschapsbelastingen door de Belastingsamenwerking West-Brabant (BWB) verstuurd. De BWB is een belastingsamenwerkingsverband van een aantal Brabantse gemeenten, waaronder Oosterhout, en het Waterschap Brabantse Delta. Met ingang van 2013 ontvangen de meeste belastingplichtigen voor het eerst een gecombineerd aanslagbiljet met daarop: de waterschapsbelastingen (onder andere zuiveringsheffing, verontreinigingsheffing en watersysteemheffingen), gemeentelijke belastingen (onder andere onroerende zaakbelastingen, rioolheffing, en hondenbelasting).

2 Voor de afvalstoffenheffing Oosterhout wordt een afzonderlijk aanslagbiljet verzonden, omdat de hoogte van de aanslag afhankelijk is van het aantal keren dat u uw container aanbiedt en van het gewicht dat wordt aangeboden. In verband hiermee wordt eerst een voorlopige aanslag gezonden, en na afloop van het jaar nog een definitieve aanslag, als alle gegevens bekend zijn. Ook de waardebeschikkingen WOZ worden afzonderlijk verzonden. De gemeente en het waterschap bepalen zelf de hoogte van de opgelegde belastingen. De belastingopbrengst komt ten goede van de gemeente en het waterschap. Machtiging automatische incasso Als u aan de gemeente en/of het waterschap een machtiging automatische incasso hebt afgegeven, wordt deze aangemerkt als een machtiging aan de BWB. De machtiging geldt voor alle op het aanslagbiljet vermelde belastingen. Het totale aanslagbedrag wordt in tien maandelijkse termijnen van uw rekeningnummer afgeschreven vanwaar eerder de machtiging tot automatische incasso is afgegeven. Heeft u eerder aan de gemeente èn aan het waterschap een machtiging afgegeven en werden hier verschillende rekeningnummers voor gebruikt, dan wordt nu het rekeningnummer van de machtiging aan het waterschap gebruikt. Als u dit wilt wijzigen, dan kan dat eenvoudig via de digitale balie ( of telefonisch via Heeft u nog niet eerder een machtiging afgegeven en wilt u het aanslagbedrag in tien termijnen betalen, ga dan naar de digitale balie van de BWB en verleen een machtiging tot automatische incasso. U kunt dit ook schriftelijk doen, zo snel mogelijk na ontvangst van het aanslagbiljet (BWB, postbus 502, 4870 AM Etten-Leur). Wilt u uw bankrekeningnummer voor de automatische incasso wijzigen of wilt u niet dat de BWB de machtiging van uw gemeente en/of waterschap overneemt, geef dit dan digitaal door. U kunt ook een wijziging of intrekking telefonisch doorgeven of door dit in te vullen op het reactieformulier bij het aanslagbiljet. Kwijtschelding van belastingen Kunt u het aanslagbedrag niet of met moeite betalen, dan kunt u voor bepaalde belastingen kwijtschelding aanvragen. Dien uw aanvraag zo snel mogelijk in bij de BWB, bij voorkeur binnen 2 maanden na dagtekening van het aanslagbiljet. Latere indiening kan tot grote(re) betalingsproblemen leiden, als u niet in aanmerking blijkt te komen voor kwijtschelding.

3 Via de digitale balie kunt u een kwijtscheldingsformulier downloaden. U vindt hier ook informatie over kwijtschelding. Het kwijtscheldingsformulier kunt u ook telefonisch aanvragen bij de BWB of via het reactieformulier. Het ingevulde kwijtscheldingsformulier stuurt u aan de BWB, postbus 502, 4870 AM Etten-Leur. Digitale balie Diverse belastingzaken kunt u via de digitale balie van de BWB regelen, zoals aanvragen automatische incasso, aan- en afmelden van uw hond, wijzigen rekeningnummer, aanvragen betalingsregeling, indienen bezwaar, aanvragen kwijtscheldingsformulier. Ga hiervoor naar de website Reactieformulier Bij het aanslagbiljet 2013 ontvangt u een reactieformulier, waarmee u diverse zaken eenvoudig kunt regelen als u bijvoorbeeld geen internet heeft. Dit formulier stuurt u ingevuld terug naar de BWB. Informatie Voor informatie over de geheven belastingen, de belastingtarieven, openingstijden, en dergelijke zie Inloopbijeenkomst Vondellaan/Zuiderhout De gemeente Oosterhout houdt op 13 maart 2013 een inloopavond, waarin bewoners, winkeliers van winkelcentrum Zuiderhout en andere belangstellenden geïnformeerd worden over de bouw van de Lidl supermarkt en de inrichting van het openbaar gebied. De bijeenkomst is van tot uur en vindt plaats in de Bunthoef. Werkzaamheden In de loop van april 2013 start de bouw van de Lidl supermarkt op de hoek Vondellaan/Zuiderhout. De bouwactiviteiten duren naar verwachting tot eind oktober In juni 2013 begint de herinrichting van het openbaar gebied rondom de toekomstige Lidl en het parkeerterrein. Onder het parkeerterrein komt een waterbergingsvoorziening.

4 Bijeenkomst Op woensdag 13 maart bent u vanaf uur van harte welkom om vrij binnen te lopen. Er zijn dan vertegenwoordigers van de Lidl en van de gemeente Oosterhout aanwezig om u te informeren. Daarnaast liggen er bouwtekeningen van de supermarkt en inrichtingstekeningen van het toekomstig openbaar gebied ter inzage. U kunt hier ook terecht voor informatie over de bereikbaarheid van dit gebied tijdens de verschillende werkzaamheden, en over de planning. Meer informatie Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer G.J. Bartels, telefoonnummer (0162) of via adres g.bartels@oosterhout.nl Werkzaamheden riolering Strijen, Dommelbergen en Centrum Vanaf april/mei 2013 starten de werkzaamheden aan de riolering in de Rietbeemd, Van Wijngaardestraat, Giethuiserf en Sterkenburg. De exacte startdatum en duur van de werkzaamheden verschilt per straat. Naar verwachting zijn alle rioleringswerkzaamheden uiterlijk in augustus afgerond. Rietbeemd Het riool in de Rietbeemd verkeert in slechte staat en vervanging ervan is noodzakelijk. Begin maart worden er twee bomen gerooid om het riool te kunnen vervangen. Deze werkzaamheden worden gecombineerd met noodzakelijke herstelwerkzaamheden aan delen van de bestrating. Eind 2013 plant de gemeente twee bomen terug en vernieuwt de groenvoorzieningen. Van Wijngaardestraat De riolering in diverse delen van de Van Wijngaardestraat is slecht en moet worden vervangen. Hiervoor wordt begin maart één boom, tegenover huisnummer 72, gerooid. De nieuwe riolering krijgt een grotere afvoercapaciteit. Giethuiserf In het Giethuiserf is een deel van de riolering aan vervanging toe. Vanaf de kruising met de Prins Frederikstraat wordt het riool vervangen en vergroot. Tijdens de werkzaamheden in de kruising wordt een omleidingroute ingesteld voor het verkeer van en naar het (winkel)centrum.

5 Sterkenburg In de Sterkenburg wordt een verbindingsriool aangelegd tussen de nieuwe waterparij langs de Hoofseweg en de sloot achter Oudenhove. Om dit mogelijk te maken, wordt één boom gerooid nabij huisnummer 3. Meer informatie Voorafgaand aan de uitvoering van alle rioleringswerkzaamheden ontvangen bewoners uit deze straten nog een brief met nadere informatie. Alle informatie over deze projecten vindt u op de gemeentelijke website via inwoners > openbare ruimte > jaarprogramma openbare ruimte > projecten Onthulling van bouwbord door sportwethouder en voorzitter Start renovatie sportpark TSC Wethouder (sport) Marian Janse-Witte en drie TSC ers, waaronder voorzitter Marc Schriek, hebben zondag 24 februari het officiële startsein gegeven voor de renovatie van het sportpark van TSC. Zij deden dat door de onthulling van het bouwbord aan de Warandelaan. De gemeente Oosterhout zorgt hier voor de renovatie van de sportinfrastructuur inclusief kleedruimten. TSC draagt zorg voor het clubgebouw. Op het sportpark van TSC kan straks gevoetbald worden op vijf velden, waarvan er twee zijn voorzien van kunstgras. Het bouwbord laat duidelijk de toekomstige functie van deze voorziening zien: voetballen. Tevens maakt het bord duidelijk dat investeringen in sport en jeugd passen in de visie van het gemeentebestuur op Familiestad. De werkzaamheden aan de velden zullen ongeveer een jaar in beslag nemen.

6 Uitnodiging Oosterhout Netwerk Overleg De gemeente Oosterhout organiseert samen met een aantal onderwijs- en zorginstellingen het Oosterhouts Netwerk Overleg (ONO). De volgende bijeenkomst van het ONO vindt plaats op donderdag 14 maart van tot uur in dorpshuis Den Brink, Houtse Heuvel 24a in Den Hout. Alle organisaties die in Oosterhout met en voor jeugd werken zijn van harte welkom. Inhoud Belangrijk doel van de bijeenkomst is elkaar beter leren kennen en informatie uitwisselen. Kortom: netwerken in een ongedwongen sfeer. Op deze donderdagmiddag 14 maart wordt er een presentatie/ interactieve workshop Korte lontjes' gegeven door de heer Hans Kaldenbach. Hierin legt hij uit wat er veranderd is in de opvoeding van kinderen gedurende de jaren vanaf circa 1965 tot nu. Ook geeft de heer Kaldenbach tips hoe men effectief om kan gaan met straatcultuurgedrag: Over boosheid, vooroordelen en afkeer. Dit allemaal vanuit het uitgangspunt: "U kunt de wind niet veranderen maar hoe de zeilen staan bepaalt u zelf. Kent u dat? De soms agressieve bejegening van en door kinderen, jongeren en hun ouders? Heeft u misschien zelf een kort lontje? Burgerlijke cultuur versus straatcultuur: wat verwacht je voor reactie bij corrigeren en wat krijg je? Wat is er nodig voor effectief corrigeren: de judo-aanpak of de karate-aanpak? Aanmelden Voor meer informatie en/of aanmelden kunt u terecht bij Sandra den Ridder, adres: s.denridder@oosterhout.nl Vanaf 1 maart 2013 Aangifte vermissing staatsdocumenten bij gemeente Met ingang van 1 maart 2013 nemen 26 gemeenten in Midden- en West-Brabant, waaronder de gemeente Oosterhout, de aangifte van vermissing staatsdocumenten over van de politie. Onder staatsdocument wordt een

7 paspoort, identiteitskaart of rijbewijs verstaan. Indien deze is gestolen of kwijtgeraakt dient u hiervan (verplicht) aangifte te doen bij de gemeente. Tijdbesparend Deze nieuwe werkwijze is voor inwoners een belangrijke verbetering. Nu kan bij de aanvraag van een nieuw document bij de gemeente, ook direct de aangifte van vermissing van het oude document worden meegenomen. Dit vereenvoudigt de noodzakelijke procedure voor de gedupeerde en scheelt daardoor veel tijd. Aangifte verplicht Een aangifte van vermissing is verplicht, ook als u (nog) geen nieuw document wilt aanvragen. Een aangifte doen kan alleen persoonlijk, aan de balie van het gemeentehuis, gebeuren. Het is niet mogelijk deze telefonisch of via de website/ te doen. Kosten De gemeente berekent voor deze nieuwe dienstverlening geen extra kosten door aan haar inwoners. Wel is het zo dat voor de aanvraag van een nieuw staatsdocument bij diefstal of verlies extra leges worden gerekend. Werkzaamheden Brabant Water in Centrum, Leijsenakkers, Strijen en Dommelbergen Van 25 februari tot en met 29 maart spoelt Brabant Water de drinkwaterleidingen in het Centrum, Leijsenakkers, Strijen en Dommelbergen schoon. De werkzaamheden vinden plaats tussen uur en uur. Wat merkt u er van? Als Brabant Water bij u in de buurt is, kan de waterdruk een korte tijd variëren en is er een kleine kans op bruingekleurd water. Dit ziet er minder fris uit, maar het water is van goede kwaliteit en is niet schadelijk voor de gezondheid.

8 Meer weten? Op vindt u antwoord op veelgestelde vragen over het schoonspoelen van de leidingen. U kunt ook contact opnemen met het regiokantoor, via telefoonnummer (073)

Ook de waardebeschikkingen WOZ worden afzonderlijk verzonden.

Ook de waardebeschikkingen WOZ worden afzonderlijk verzonden. Aanslag gemeentelijke- en waterschapsbelastingen In februari 2013 wordt het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen en waterschapsbelastingen door de Belastingsamenwerking West-Brabant (BWB) verstuurd.

Nadere informatie

Betalen voor parkeren via mobiele telefoon. Bel- en sms parkeren in Oosterhout

Betalen voor parkeren via mobiele telefoon. Bel- en sms parkeren in Oosterhout Betalen voor parkeren via mobiele telefoon Bel- en sms parkeren in Oosterhout Bezoekers van het Oosterhoutse centrum kunnen betalen voor parkeren via de mobiele telefoon. Met bel- en sms parkeren betalen

Nadere informatie

Postcode : Woonplaats. : nee / ja, bij (naam, voorletters)

Postcode : Woonplaats. : nee / ja, bij (naam, voorletters) Telefoon: 140167 Correspondentie adres: Postbus 6, 4650 AA Steenbergen (door ambtenaar in te vullen) Datum registratie verhuizing BRP: AANGIFTE VAN: VESTIGING / Paraaf Ambtenaar : BINNENVERHUIZING : m/v*

Nadere informatie

(ON)ROERENDE ZAAKBELASTING

(ON)ROERENDE ZAAKBELASTING DEZE BROCHURE BIEDT EEN TOELICHTING OP HET AANSLAGBILJET GEMEENTELIJKE BELASTINGEN 2016. HIERIN VINDT U INFORMATIE OVER DE AANSLAGEN (ON)ROERENDE ZAAKBELASTING, RIOOLHEF - FING, AFVALSTOFFENHEFFING EN

Nadere informatie

Deze brochure biedt een toelichting op het aanslagbiljet. gemeentelijke belastingen 2013. Hierin vindt u informatie

Deze brochure biedt een toelichting op het aanslagbiljet. gemeentelijke belastingen 2013. Hierin vindt u informatie Gemeentelijke belasting 2 0 13 1 Deze brochure biedt een toelichting op het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen 2013. Hierin vindt u informatie over de aanslagen (on)roerende zaakbelasting, rioolheffing,

Nadere informatie

Deze brochure biedt een toelichting op het aanslagbiljet. gemeentelijke belastingen Hierin vindt u informatie

Deze brochure biedt een toelichting op het aanslagbiljet. gemeentelijke belastingen Hierin vindt u informatie Gemeentelijke belasting 2 0 13 1 Deze brochure biedt een toelichting op het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen 2013. Hierin vindt u informatie over de aanslagen (on)roerende zaakbelasting, rioolheffing,

Nadere informatie

Belastinggids Informatieblad over gemeentelijke belastingen

Belastinggids Informatieblad over gemeentelijke belastingen Belastinggids 2014 Informatieblad over gemeentelijke belastingen 1 Inhoud Algemeen 3 Wet waardering onroerende zaak belasting 5 Afvalstoffenheffing 7 Rioolheffing 8 Liggeld voor woonschepen 9 Reclamebelasting

Nadere informatie

Deze brochure biedt een toelichting op het aanslagbiljet. gemeentelijke belastingen Hierin vindt u informatie

Deze brochure biedt een toelichting op het aanslagbiljet. gemeentelijke belastingen Hierin vindt u informatie Gemeentelijke belasting 2 0 10 1 Deze brochure biedt een toelichting op het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen 2010. Hierin vindt u informatie over de aanslagen (on)roerende zaakbelasting, rioolheffing,

Nadere informatie

Postcode : Woonplaats. : nee / ja, bij (naam, voorletters)

Postcode : Woonplaats. : nee / ja, bij (naam, voorletters) Telefoon: 140167 Correspondentie adres: Postbus 6, 4650 AA Steenbergen (door ambtenaar in te vullen) Datum registratie verhuizing BRP: AANGIFTE VAN: VESTIGING / Paraaf Ambtenaar : BINNENVERHUIZING : m/v*

Nadere informatie

Kwijtschelding gemeentelijke belastingen. januari 2016

Kwijtschelding gemeentelijke belastingen. januari 2016 Kwijtschelding gemeentelijke belastingen januari 2016 Kwijtschelding gemeentelijke belastingen In deze folder leest u meer informatie over kwijtschelding, hoe u een verzoek kunt indienen en hoe uw verzoek

Nadere informatie

Dienstverleningshandvest GBLT

Dienstverleningshandvest GBLT Dienstverleningshandvest GBLT Wij willen u graag van dienst zijn GBLT streeft er naar de afhandelingstermijnen zo kort mogelijk te houden. In de tabel hieronder vindt u een overzicht van de maximale afhandelingstermijnen

Nadere informatie

AANGIFTE VAN VESTIGING/ BINNENVERHUIZING

AANGIFTE VAN VESTIGING/ BINNENVERHUIZING AANGIFTE VAN VESTIGING/ BINNENVERHUIZING (door ambtenaar in te vullen) Datum registratie verhuizing BRP: Paraaf Ambtenaar: Naam m/v* Voornamen (volluit) Datum verhuizing Telefoonnummer na verhuizing E-mailadres:

Nadere informatie

GEMEENTEBELASTING 2016

GEMEENTEBELASTING 2016 GEMEENTEBELASTING 2016 Gemeentebelastingen Amstelland T (020) 540 48 86 K. Bouter X-straat 125 1185 CH Amstelveen Datum 31 januari 2016 Aanslagnummer 320054474 Betalingskenmerk 3000000320054474 Vervaldata

Nadere informatie

Hoe warmpjes zit u erbij deze winter? Bespaar op uw energierekening met het loket Steek energie in je huis

Hoe warmpjes zit u erbij deze winter? Bespaar op uw energierekening met het loket Steek energie in je huis Hoe warmpjes zit u erbij deze winter? Bespaar op uw energierekening met het loket Steek energie in je huis Het regioloket Steek energie in je huis informeert inwoners van tien gemeenten in West- Brabant

Nadere informatie

Toelichting gemeentelijke belastingen 2015

Toelichting gemeentelijke belastingen 2015 Toelichting gemeentelijke belastingen 2015 U hebt een aanslagbiljet gemeentelijke belastingen 2015 ontvangen. Op dit biljet staan de aanslag en de WOZbeschikking. In deze toelichting geven wij uitleg over

Nadere informatie

Uitnodiging Meet & Greet Samen voor de jeugd

Uitnodiging Meet & Greet Samen voor de jeugd Uitnodiging Meet & Greet Samen voor de jeugd Op dinsdag 23 februari vindt in het NAC Stadion de Meet & Greet Samen voor de Jeugd plaats. Professionals, vrijwilligers en ervaringsdeskundigen uit het jeugdwerkveld

Nadere informatie

Voor u liggen de WOZ-beschikking en/of de aanslagen gemeentelijke heffingen voor het belastingjaar 2015.

Voor u liggen de WOZ-beschikking en/of de aanslagen gemeentelijke heffingen voor het belastingjaar 2015. TOELICHTING BIJ DE WOZ-BESCHIKKING EN/OF DE AANSLAGEN GEMEENTELIJKE HEFFINGEN Voor u liggen de WOZ-beschikking en/of de aanslagen gemeentelijke heffingen voor het belastingjaar 2015. WOZ-BESCHIKKING Welk

Nadere informatie

GEMEENTELIJK KWIJTSCHELDINGSBELEID (versie geldig vanaf 1-1-2013)

GEMEENTELIJK KWIJTSCHELDINGSBELEID (versie geldig vanaf 1-1-2013) GEMEENTELIJK KWIJTSCHELDINGSBELEID (versie geldig vanaf 1-1-2013) Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Gemeente Dalfsen Officiële naam van de regeling Verordening kwijtscheldingsbeleid

Nadere informatie

22 juni volgende fase Oostpolderweg-West

22 juni volgende fase Oostpolderweg-West 22 juni volgende fase Oostpolderweg-West Op maandag 22 juni start de volgende fase van de herinrichting van de Oostpolderweg. Dan wordt het gedeelte tussen de Statendamweg en de Trekbeemd afgesloten voor

Nadere informatie

Officiële bekendmakingen Officiële bekendmakingen

Officiële bekendmakingen Officiële bekendmakingen Gemeentelijke verordeningen De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 18 december 2014 de volgende Belastingverordeningen en Tarieven voor 2015 vastgesteld: Verordening op de heffing en de invordering

Nadere informatie

Aanwijzingsbesluit belastingplichtigen. Noordelijk Belastingkantoor per 1 januari 2018

Aanwijzingsbesluit belastingplichtigen. Noordelijk Belastingkantoor per 1 januari 2018 Aanwijzingsbesluit belastingplichtigen Noordelijk Belastingkantoor per 1 januari 2018 Vastgesteld door het Voorlopig Bestuur van het Noordelijk Belastingkantoor op 1 mei 2017. Datum inwerkingtreding: 1

Nadere informatie

Verordening rioolheffing

Verordening rioolheffing 1 Verordening rioolheffing De raad van de gemeente Etten-Leur; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 11 oktober 2011; gelet op artikel 228a van de Gemeentewet; besluit

Nadere informatie

Onderwerp Intrekken verordening Hondenbelasting 2012 en vaststellen verordening Hondenbelasting 2013

Onderwerp Intrekken verordening Hondenbelasting 2012 en vaststellen verordening Hondenbelasting 2013 Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer : 2012/28528 Datum : 20 november 2012 Programma : Programma 10 paragraaf 5.7 lokale heffingen Blad : 1 van 6 Cluster : Bestuur

Nadere informatie

Beleidsregels kwijtschelding gemeentelijke belastingen. 1. Op het gemeentelijk kwijtscheldingsbeleid is artikel 26 (zijnde de artikelen 26.

Beleidsregels kwijtschelding gemeentelijke belastingen. 1. Op het gemeentelijk kwijtscheldingsbeleid is artikel 26 (zijnde de artikelen 26. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Twenterand. Nr. 121442 5 september 2016 Beleidsregels kwijtschelding gemeentelijke belastingen I. Algemeen Toepassing Leidraad Invordering 1. Op het gemeentelijk

Nadere informatie

WOZ-beschikking en gemeentelijke belastingen( 1 )* er geen rechten

WOZ-beschikking en gemeentelijke belastingen( 1 )* er geen rechten Belastingen WOZ-beschikking en gemeentelijke belastingen( 1 )* er geen rechten In deze toelichting staat belangrijke informatie over de WOZ-beschikking en de aanslagen gemeentelijke belastingen. De WOZ-beschikking

Nadere informatie

VERGADERDATUM STUKDATUM AFDELING NAAM STELLER EIGENAAR. 2 september augustus 2015 Innen T.A.G.Bouwmeester T.A.G.

VERGADERDATUM STUKDATUM AFDELING NAAM STELLER EIGENAAR. 2 september augustus 2015 Innen T.A.G.Bouwmeester T.A.G. Algemeen bestuur VERGADER STUK AFDELING NAAM STELLER EIGENAAR 17 augustus 2015 Innen T.A.G.Bouwmeester T.A.G.Bouwmeester AGENDAPUNT ONDERWERP Voorstel Dit voorstel valt onder de rubriek opiniërend en besluitvormend.

Nadere informatie

Kwaliteitshandvest. Servicenormen waaraan u ons mag houden

Kwaliteitshandvest. Servicenormen waaraan u ons mag houden Kwaliteitshandvest Servicenormen waaraan u ons mag houden Wat is een kwaliteitshandvest? In dit handvest staan beloften van de gemeente Lochem over de dienstverlening. Deze beloften noemen we servicenormen.

Nadere informatie

Interne servicenormen ABG-organisatie Corsanummer GLR: 15int01360

Interne servicenormen ABG-organisatie Corsanummer GLR: 15int01360 Interne servicenormen ABG-organisatie Corsanummer GLR: 15int01360 Hieronder ziet u de interne servicenormen voor het KCC van de ABG-organisatie. We beginnen met de algemene servicenormen per kanaal, vervolgens

Nadere informatie

Toelichting gemeentelijke belastingen 2016

Toelichting gemeentelijke belastingen 2016 Toelichting gemeentelijke belastingen 2016 U hebt een aanslagbiljet gemeentelijke belastingen 2016 ontvangen. Op dit biljet staan de aanslag en de WOZbeschikking. In deze toelichting geven wij uitleg over

Nadere informatie

Toelichting bij het aanslag-/beschikkingsbiljet gemeentelijke belastingen 2007

Toelichting bij het aanslag-/beschikkingsbiljet gemeentelijke belastingen 2007 Toelichting bij het aanslag-/beschikkingsbiljet gemeentelijke belastingen 2007 Samenwerking belastingafdelingen Vanaf 1 januari 2007 werken de belastingafdelingen van vijf gemeenten, Bloemendaal, Zandvoort,

Nadere informatie

WATERSCHAPSBELASTINGEN 2013 in het gebied van Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht

WATERSCHAPSBELASTINGEN 2013 in het gebied van Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht WATERSCHAPSBELASTINGEN 2013 in het gebied van Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht In het gebied waar u woont, werkt en/of eigendommen heeft, is Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht verantwoordelijk

Nadere informatie

Incassoreglement gemeentelijke heffingen GBRD 2013

Incassoreglement gemeentelijke heffingen GBRD 2013 Incassoreglement gemeentelijke heffingen GBRD 2013 De invorderingsambtenaar van de Gemeenschappelijke Belasting- en RegistratieDienst gelet op het bepaalde in het Burgerlijk Wetboek, de Invorderingswet

Nadere informatie

Bijsluiter gemeentelijke belastingen. Toelichting bij het aanslag- en beschikkingsbiljet gemeentelijke belastingen

Bijsluiter gemeentelijke belastingen. Toelichting bij het aanslag- en beschikkingsbiljet gemeentelijke belastingen Bijsluiter gemeentelijke belastingen Toelichting bij het aanslag- en beschikkingsbiljet gemeentelijke belastingen 2019 1 Hierbij ontvangt u het gecombineerde aanslag- en beschikkingsbiljet gemeentelijke

Nadere informatie

16 november 2010/34238 Datum : Onderwerp Intrekken verordening Hondenbelasting 2010 en vaststellen verordening Hondenbelasting 2011.

16 november 2010/34238 Datum : Onderwerp Intrekken verordening Hondenbelasting 2010 en vaststellen verordening Hondenbelasting 2011. Agendapunt 7 Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer 16 november 2010/34238 Datum : : 2010 Programma : Hoofdstuk 2 paragraaf 2.7 Lokale heffingen Blad : 1 van 7 Cluster : Bestuur Portefeuillehouder

Nadere informatie

VASTSTELLEN REGELING GECOMBINEERDE AANSLAG EN AUTOMATISCHE INCASSO 2012

VASTSTELLEN REGELING GECOMBINEERDE AANSLAG EN AUTOMATISCHE INCASSO 2012 Gemeente Den Haag Ons kenmerk PBS/2011.240 RIS 181986 VASTSTELLEN REGELING GECOMBINEERDE AANSLAG EN AUTOMATISCHE INCASSO 2012 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: met ingang van

Nadere informatie

Gemeentelijke belastingen Aanslagbiljet 2015 met WOZ-beschikking

Gemeentelijke belastingen Aanslagbiljet 2015 met WOZ-beschikking Gemeentelijke belastingen Aanslagbiljet 2015 met WOZ-beschikking De aanslag gemeentelijke belastingen 2015 gecombineerd met de WOZbeschikking wordt in week 9 verzonden. De WOZ-beschikking staat vermeld

Nadere informatie

uitvoeringsregeling met betrekking tot de heffing en de invordering van de gemeentelijke belastingen in de gemeente Almelo 2009

uitvoeringsregeling met betrekking tot de heffing en de invordering van de gemeentelijke belastingen in de gemeente Almelo 2009 CVDR Officiële uitgave van Almelo. Nr. CVDR35977_1 3 juni 2016 uitvoeringsregeling met betrekking tot de heffing en de invordering van de gemeentelijke belastingen in de gemeente Almelo 2009 Gemeenteblad

Nadere informatie

Toelichting. Aanslag Gemeentelijke Belastingen. WOZ-beschikking

Toelichting. Aanslag Gemeentelijke Belastingen. WOZ-beschikking Dit formulier in een gesloten envelop opsturen naar: Toelichting Gemeente Maassluis T.a.v. afdeling Financiën en Control Antwoordnummer 55 3140 VB Maassluis Een postzegel is niet nodig. Aanslag Gemeentelijke

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Enkhuizen,

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Enkhuizen, Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Enkhuizen, overwegende dat het ter bevordering van de zorgvuldigheid en de rechtszekerheid gewenst is regels vast te stellen voor de automatische

Nadere informatie

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Uitnodiging inloopbijeenkomst voor het voorlopig ontwerp Voor u ligt de nieuwsbrief over het voorlopig ontwerp voor de onderhoudswerkzaamheden die we in uw wijk gaan uitvoeren.

Nadere informatie

Te nemen besluit: De verordeningen gemeentelijke belastingen en heffingen en de daarbij behorende tarieventabellen voor het jaar 2016 vaststellen.

Te nemen besluit: De verordeningen gemeentelijke belastingen en heffingen en de daarbij behorende tarieventabellen voor het jaar 2016 vaststellen. 10 Stiens, 13 oktober 2015 Raadsvergadering: 5 november 2015 Voorstelnummer: 2015/47 Portefeuillehouder: drs J.R.A. Boertjens Behandelend ambtenaar: S. Vis E-mail: s.vis@leeuwarderadeel.nl Telefoonnr.

Nadere informatie

Intensieve controles op verlichting in regio Breda Ik wil je zien

Intensieve controles op verlichting in regio Breda Ik wil je zien Intensieve controles op verlichting in regio Breda Ik wil je zien Onder het motto Ik wil je zien zal de politie in de regio Breda de komende maanden intensief controleren op het juiste gebruik van fietsverlichting.

Nadere informatie

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 4 november 2014; VERORDENING OP DE HEFFING EN INVORDERING VAN TOERISTENBELASTING 2015

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 4 november 2014; VERORDENING OP DE HEFFING EN INVORDERING VAN TOERISTENBELASTING 2015 Gemeenteraad Onderwerp: Volgnummer 2014-78 Besluit tot vaststellen van de verordening Dienst/afdeling G/ID Toeristenbelasting Oss 2015 De raad van de gemeente Oss; gezien het voorstel van burgemeester

Nadere informatie

Belastingen. WOZ-beschikking en gemeentelijke belastingen( 1 )* kunt u er geen rechten

Belastingen. WOZ-beschikking en gemeentelijke belastingen( 1 )* kunt u er geen rechten Belastingen WOZ-beschikking en gemeentelijke belastingen( 1 )* kunt u er geen rechten In deze toelichting staat belangrijke informatie over de WOZ-beschikking en de aanslagen gemeentelijke belastingen.

Nadere informatie

Bijlage 2. Incassoreglement voor aanslagen gemeentelijke belastingen

Bijlage 2. Incassoreglement voor aanslagen gemeentelijke belastingen Bijlage 2. Incassoreglement voor aanslagen gemeentelijke belastingen Artikel 1 Begripsbepalingen In dit reglement verstaan we onder: a. belastingschuld: datgene dat op grond van gemeentelijke belastingverordeningen

Nadere informatie

Spreekuur Ook dit jaar is er weer. Meer informatie In deze toelichting. Beste lezer, Het gemeentehuis is geopend op

Spreekuur Ook dit jaar is er weer. Meer informatie In deze toelichting. Beste lezer, Het gemeentehuis is geopend op 1 Beste lezer, Het gemeentehuis is geopend op Een klein deel van de gemeentelijke inkomsten (ongeveer een vijfde), moet de gemeente zelf verwerven door het heffen van gemeentelijke belastingen. De belangrijkste

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Uitnodiging inloopbijeenkomst voor het voorlopig ontwerp Gemeente Lelystad heeft het voorlopig ontwerp voor de onderhoudswerkzaamheden in uw wijk gereed. Het

Nadere informatie

Belastingwijzer Samenwerking Belastingen Walcheren en Schouwen-Duivenland

Belastingwijzer Samenwerking Belastingen Walcheren en Schouwen-Duivenland 2 In deze belastingwijzer o.a.: Soorten belastingen en tarieven Mogelijkheden via onze website WOZ-beschikking Gespreid betalen via automatische incasso. Uw belastingzaken digitaal regelen via www.middelburg.nl

Nadere informatie

INFORMATIE GECOMBINEERDE AANSLAG 2017

INFORMATIE GECOMBINEERDE AANSLAG 2017 INFORMATIE GECOMBINEERDE AANSLAG 2017 Inhoudsopgave Afvalstoffenheffing 3 Bedrijven Investeringszone (BIZ) 5 Grafonderhoudsrecht 7 Hondenbelasting 8 Onroerende-zaakbelasting (OZB) 9 Roerende-ruimtebelasting

Nadere informatie

Kwijtschelding belastingen en heffingen, aanvraagformulier

Kwijtschelding belastingen en heffingen, aanvraagformulier Met dit formulier kunt u kwijtschelding van de gemeentelijke belastingen en heffingen aanvragen. Lees voor het invullen van het formulier de toelichting op pagina 5 en 6. 1. Gegevens aanvrager Voornamen

Nadere informatie

4. Lokale Heffingen. Kader. Algemeen. Tarievenbeleid Onroerende zaakbelastingen

4. Lokale Heffingen. Kader. Algemeen. Tarievenbeleid Onroerende zaakbelastingen 4. Lokale Heffingen Kader De lokale heffingen vormen een belangrijk onderdeel van de inkomsten van de gemeente en zijn daarom een integraal onderdeel van het gemeentelijke beleid. Ze raken de burgers heel

Nadere informatie

Onderwerp Intrekken verordening Hondenbelasting 2011 en vaststellen verordening Hondenbelasting 2012.

Onderwerp Intrekken verordening Hondenbelasting 2011 en vaststellen verordening Hondenbelasting 2012. Raadsvoorstel Agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer : 2011/32677 Datum : 22 november 2011 Programma : Hoofdstuk 2, paragraaf 2.7, Lokale Heffingen Blad : 1 van 5 Cluster :

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Onderwerp: Verordening reinigingsheffingen gemeente Overbetuwe 2009 Ons kenmerk: 08rb000451 Nr. 11C De raad van de gemeente Overbetuwe; gelezen het raadsvoorstel van burgemeester en wethouders van 4 november

Nadere informatie

Toelichting op de belastingaanslag

Toelichting op de belastingaanslag BSR (Belastingsamenwerking Rivierenland) De Blomboogerd 1 Postbus 18 4000 AA Tiel T (0344) 649 649 www.bsr.nl Toelichting op de belastingaanslag Voor inwoners van de gemeenten Culemborg, Geldermalsen,

Nadere informatie

Denk mee over uw WOZ

Denk mee over uw WOZ Denk mee over uw WOZ De Belastingsamenwerking West-Brabant (BWB) stelt o.a. in de gemeente Oosterhout de waarde vast van alle woningen. Dit is verplicht volgens de Wet waardering onroerende zaken (Wet

Nadere informatie

DE RAAD DER GEMEENTE DEURNE BESLUIT. Verordening op de heffing en de invordering van reclamebelasting gemeente Deurne 2015

DE RAAD DER GEMEENTE DEURNE BESLUIT. Verordening op de heffing en de invordering van reclamebelasting gemeente Deurne 2015 Gemeenteblad nr. 161, 20 november 2014 Nr 86h DE RAAD DER GEMEENTE DEURNE gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 21 oktober 2014, nr. 86; gelet op artikel 227 van de Gemeentewet; BESLUIT

Nadere informatie

Incassoreglement gemeentelijke heffingen Almere

Incassoreglement gemeentelijke heffingen Almere GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Almere Nr. 119725 6 juni 2018 Incassoreglement gemeentelijke heffingen Almere Burgemeester en wethouders van de gemeente Almere; Overwegende dat het ter bevordering

Nadere informatie

Gelezen het raadsvoorstel van burgemeester en wethouders, nummer Rsl van 18 september 2018

Gelezen het raadsvoorstel van burgemeester en wethouders, nummer Rsl van 18 september 2018 (f/ GEMEENTE ELSEN gemeenteraad Raadsbesluit Datum raadsvergadering: Datum carrousel Raadsbesluitnummer Registratienummer 8 november 2018 R18.068 Rsl 8.00485 Onderwerp: erordening op de heffing en invordering

Nadere informatie

Toelichting. bij het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen

Toelichting. bij het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen 011 Toelichting bij het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen Vooraf In deze toelichting staat belangrijke informatie over het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen. Daarop kunnen zowel WOZ-beschikkingen

Nadere informatie

elastinggids Informatie over gemeentelijke belastingen

elastinggids Informatie over gemeentelijke belastingen 2017 elastinggids Informatie over gemeentelijke belastingen Inhoudsopgave 1. Inleiding.....4 2. Tarieven 2017..... 5 3. Wet Waardering Onroerende Zaken.. 6 4. Onroerende-zaakbelastingen ( OZB).....9 5.

Nadere informatie

Regeling Automatische Incasso

Regeling Automatische Incasso Regeling Automatische Incasso Gemeentelijke Belastingen 2014 (2) Gemeenteblad 2013-48 1 Inhoudsopgave Artikel 1. Begripsbepalingen... 3 Artikel 2. Doel van de automatische incasso... 4 Artikel 3. Gemeentelijke

Nadere informatie

In de desbetreffende verordeningen dient de volgende tekst te worden/zijn opgenomen:

In de desbetreffende verordeningen dient de volgende tekst te worden/zijn opgenomen: Belastingverordeningen 2012 1 ste aanvulling In juli 2011 is het document Belastingverordening 2012 uitgereikt. Met dit document wordt hier een aanvulling op gedaan. Voorts worden er waar nodig aandachtspunten

Nadere informatie

Heffing & Invordering 10. H&I

Heffing & Invordering 10. H&I Heffing & Invordering 10. H&I Eindterm 10.01. Algemeen De examenkandidaat kan de plaats van de gemeentelijke heffingen omschrijven binnen de inkomstenbronnen van de gemeente en kent de bestedingen door

Nadere informatie

b e s l u i t : Onder de naam hondenbelasting wordt een directe belasting geheven ter zake van het houden van een hond binnen de gemeente.

b e s l u i t : Onder de naam hondenbelasting wordt een directe belasting geheven ter zake van het houden van een hond binnen de gemeente. Besluit gemeenteraad Titel: Vaststellen verordening hondenbelasting 2018 Bijlage: Wetstechnische informatie Zaaknummer: SOM/2017/039757 Documentnummer: SOM/2017/040224 Datum besluit: 20 december 2017 De

Nadere informatie

Uitvoeringsregeling gemeentelijke belastingen Bronckhorst Het college van burgemeester wethouders van de gemeente Bronckhorst;

Uitvoeringsregeling gemeentelijke belastingen Bronckhorst Het college van burgemeester wethouders van de gemeente Bronckhorst; CVDR Officiële uitgave van Bronckhorst. Nr. CVDR431699_1 12 maart 2019 Uitvoeringsregeling gemeentelijke belastingen Bronckhorst 2017 Het college van burgemeester wethouders van de gemeente Bronckhorst;

Nadere informatie

Asfaltreparaties op 95 locaties in Oosterhout en kerkdorpen

Asfaltreparaties op 95 locaties in Oosterhout en kerkdorpen In de periode van 11 juni tot en met 19 juni. Asfaltreparaties op 95 locaties in Oosterhout en kerkdorpen Op donderdag 11 juni en vrijdag 12 juni en van maandag 15 juni tot en met vrijdag 19 juni repareert

Nadere informatie

Aanslag Gemeentelijke Heffingen 2014

Aanslag Gemeentelijke Heffingen 2014 Aanslag Gemeentelijke Heffingen 2014 Toelichting bij het aanslagbiljet Gemeentelijke heffingen 2014 Inhoud 4 Mijn loket... 3 4 Aanslagen en WOZ-beschikking gecombineerd op één aanslagbiljet... 3 4 Betalen

Nadere informatie

Verordening reinigingsheffingen gemeente Overbetuwe 2016

Verordening reinigingsheffingen gemeente Overbetuwe 2016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Overbetuwe. Nr. 118833 10 december 2015 Verordening reinigingsheffingen gemeente Overbetuwe 2016 Ons kenmerk: 15RB000105 Nr. 10c De raad van de gemeente Overbetuwe;

Nadere informatie

DE RAAD VAN DE GEMEENTE DEURNE BESLUIT. Verordening onroerende-zaakbelastingen Deurne 2018

DE RAAD VAN DE GEMEENTE DEURNE BESLUIT. Verordening onroerende-zaakbelastingen Deurne 2018 Gemeenteblad nr. 392, 16 november 2017 DE RAAD VAN DE GEMEENTE DEURNE gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 24 oktober 2017, nr. 69a; gelet op de artikelen 220 tot en met 220h van de

Nadere informatie

Verordening op de heffing en de invordering van reclamebelasting 2019

Verordening op de heffing en de invordering van reclamebelasting 2019 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Uden Nr. 281159 27 december 2018 Verordening op de heffing en de invordering van reclamebelasting 2019 De Raad van de gemeente Uden; gelezen het voorstel

Nadere informatie

Algemene servicenormen

Algemene servicenormen en 2015 gemeente Kampen Algemene servicenormen Uw brief Ontvangstbevestiging binnen 5 werkdagen onder vermelding van de behandelend ambtenaar. Website gemeente Kampen De informatie is correct, actueel

Nadere informatie

Uitvoeringsregeling gemeentelijke belastingen gemeenten Borne, Enschede, Hengelo en Losser 2012

Uitvoeringsregeling gemeentelijke belastingen gemeenten Borne, Enschede, Hengelo en Losser 2012 CVDR Officiële uitgave van Borne. Nr. CVDR130696_1 19 juni 2018 Uitvoeringsregeling gemeentelijke belastingen gemeenten Borne, Enschede, Hengelo en Losser 2012 Het Dagelijks Bestuur van de gemeenschappelijke

Nadere informatie

Raadsbesluit. GEMEENTE VELSEN gemeenteraad

Raadsbesluit. GEMEENTE VELSEN gemeenteraad T'- - '-T-.- GEMEENTE ELSEN gemeenteraad Raadsbesluit % Datum raadsvergadering 8 november 2018 Datum carrousel Raadsbesluitnummer R18.076 Registratienummer Rsl 8.00485 Onderwerp: erordening op de heffing

Nadere informatie

Verordening rioolheffing

Verordening rioolheffing RAADSBESLUIT Vergadering d.d.: 14 december 2011 Agendanummer: 2011-106-6 Verordening rioolheffing De raad van de gemeente Woensdrecht; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Raad besluit op 27 maart over rioolheffing bedrijven

Raad besluit op 27 maart over rioolheffing bedrijven Raad besluit op 27 maart over rioolheffing bedrijven Burgemeester en wethouders willen de hoogte van de rioolbelasting voor bedrijven in 2013 koppelen aan de hoeveelheid afvalwater die deze bedrijven in

Nadere informatie

b Kerntaak gekoppeld aan het werkprogramma van het college Uitgangspunt Financiën helder en op orde a Onvermijdelijk

b Kerntaak gekoppeld aan het werkprogramma van het college Uitgangspunt Financiën helder en op orde a Onvermijdelijk gemeente Eindhoven Raadsnummer 12R5104 Inboeknummer 12bst01978 Beslisdatum B&W 13 november 2012 Dossiernummer 12.46.652 RaadsvoorstelOZB-tarieven 2013 en termijnen van betaling Inleiding Op 6 november

Nadere informatie

En wat kunnen wij voor u doen?

En wat kunnen wij voor u doen? En wat kunnen wij voor u doen? Afspraken over de Brummense dienstverlening En wat kunnen wij voor u doen? Servicenormen Gemeente Brummen "En wat kunnen wij voor u doen"? Kenmerk : INT14.2537 Versiedatum

Nadere informatie

BIJLAGE 1. adviesscenario. Inleiding

BIJLAGE 1. adviesscenario. Inleiding BIJLAGE 1. adviesscenario Inleiding Het adviesscenario bestaat uit een onderdeel A, een onderdeel B en als laatste een onderdeel C. In onderdeel A is onderzoek gedaan naar de effecten die betrekking hebben

Nadere informatie

Aankondiging binnentreden Gemeente Amsterdam Dienst Belastingen Gemeente Amsterdam

Aankondiging binnentreden Gemeente Amsterdam Dienst Belastingen Gemeente Amsterdam Rapport Gemeentelijke Ombudsman Aankondiging binnentreden Gemeente Amsterdam Dienst Belastingen Gemeente Amsterdam 20 oktober 2010 RA1057578 Samenvatting Een man heeft een WAO-uitkering van zo n 1.200

Nadere informatie

oktober 2012 Servicenormen Wat mag u van de gemeente verwachten?

oktober 2012 Servicenormen Wat mag u van de gemeente verwachten? oktober 2012 Servicenormen Wat mag u van de gemeente verwachten? Contact Voorwoord Adres Slotjesveld 1 4902 ZP Oosterhout Postadres Postbus 10150 4900 GB Oosterhout Telefoonnummer 14 0162 Internet www.oosterhout.nl

Nadere informatie

Voor particuliere afnemers gelden dezelfde voorwaarden als voorgaande keren:

Voor particuliere afnemers gelden dezelfde voorwaarden als voorgaande keren: COMPOST AFHAALDAGEN VOORJAAR 2012 Ook dit voorjaar vindt er een compostactie voor de inwoners van de gemeente Oosterhout plaats. Hiervoor is compostering De Hillen, Statendamweg 100, op de volgende data

Nadere informatie

Verordening op de heffing en invordering van reclamebelasting Prinsenbeek.

Verordening op de heffing en invordering van reclamebelasting Prinsenbeek. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Breda. Nr. 119635 11 december 2015 Verordening op de heffing en invordering van reclamebelasting Prinsenbeek gemeente Breda Bekendmaking Burgemeester en wethouders

Nadere informatie

r GEMEENTE VELSEN gemeenteraad

r GEMEENTE VELSEN gemeenteraad r GEMEENTE ELSEN gemeenteraad Raadsbesluit Datum raadsvergadering 24 november 2016 Datum carrousel n.v.t. Raadsbesluitnummer R16.062 Registratienummer Rs16.00647 Hf Onderwerp: erordening op de heffing

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek Afdeling Belastingen. Gemeente s-hertogenbosch

Klanttevredenheidsonderzoek Afdeling Belastingen. Gemeente s-hertogenbosch Klanttevredenheidsonderzoek Afdeling Belastingen Gemeente s-hertogenbosch Afdeling Onderzoek & Statistiek Oktober 2012 2 Conclusies en aanbevelingen In 2012 is voor de tweede keer een klanttevredenheidsonderzoek

Nadere informatie

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 2 oktober 2018, met overneming van de daarin vermelde motieven; besluit:

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 2 oktober 2018, met overneming van de daarin vermelde motieven; besluit: E MEENTE Ö.=N-LEUR De raad van de gemeente Etten-Leur; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 2 oktober 2018, met overneming van de daarin vermelde motieven; gelet op artikel 228a van

Nadere informatie

Kwijtschelding belastingen en heffingen aanvragen

Kwijtschelding belastingen en heffingen aanvragen Kwijtschelding belastingen en heffingen aanvragen Dit formulier moet u binnen twee maanden na dagtekening van de belastingaanslagen indienen bij de gemeente. Lees voordat u dit formulier invult de toelichting

Nadere informatie

Belastingen 2016. Afdeling Belastingen en Verzekeringen

Belastingen 2016. Afdeling Belastingen en Verzekeringen Belastingen 2016 Afdeling Belastingen en Verzekeringen 1 Inhoudsopgave Afvalstoffenheffing 4 Rioolheffing 6 Onroerende-zaakbelastingen (OZB) 8 Hondenbelasting 12 Precariobelasting 16 Reclamebelasting 17

Nadere informatie

Gemeente Horst aan de Maas INCASSOREGLEMENT 2017

Gemeente Horst aan de Maas INCASSOREGLEMENT 2017 Gemeente Horst aan de Maas INCASSOREGLEMENT 2017 1 2 Inhoudsopgave Artikel 1 Begripsbepalingen... 4 Artikel 2 Doel van de automatische incasso... 4 Artikel 3 Gemeentelijke belastingen... 4 Artikel 4 Deelname

Nadere informatie

ï^isten RAADSBESLUIT

ï^isten RAADSBESLUIT Gemeente ï^isten RAADSBESLUIT Verordening reclamebelasting Asten-centrum 2018 Zaaknummer 2017036858 Onderwerp: Dagtekening: Agendanummer: Verordening reclamebelasting gemeente Asten 2018 12 december 2017

Nadere informatie

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 1 november 2016; VERORDENING OP DE HEFFING EN INVORDERING VAN RECLAMEBELASTING 2017

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 1 november 2016; VERORDENING OP DE HEFFING EN INVORDERING VAN RECLAMEBELASTING 2017 Gemeenteraad Onderwerp: Volgnummer 2016-76 Belastingvoorstel 2017 Dienst/afdeling GSCSTAF De raad van de gemeente Oss; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 1 november 2016; gelet op het

Nadere informatie

Regionale belastingsamenwerking gemeenten Deventer, Olst-Wijhe en Raalte

Regionale belastingsamenwerking gemeenten Deventer, Olst-Wijhe en Raalte Dit is een informatiekrant van de Regionale belastingsamenwerking Deventer, Olst-Wijhe en Raalte Regionale belastingsamenwerking gemeenten Deventer, Olst-Wijhe en Raalte Pagina 1 Regionale belastingsamenwerking

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Alphen aan den Rijn;

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Alphen aan den Rijn; Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Alphen aan den Rijn; Gelet op het bepaalde in: Invorderingswet 1990; Uitvoeringsregeling Invorderingswet; Gemeentelijke belastingverordeningen;

Nadere informatie

00000_Aanslag_Gem_heffingen_2013:Opmaak 1 05-02-2013 09:00 Pagina 1. Aanslag Gemeentelijke Heffingen 2013

00000_Aanslag_Gem_heffingen_2013:Opmaak 1 05-02-2013 09:00 Pagina 1. Aanslag Gemeentelijke Heffingen 2013 00000_Aanslag_Gem_heffingen_2013:Opmaak 1 05-02-2013 09:00 Pagina 1 Aanslag Gemeentelijke Heffingen 2013 00000_Aanslag_Gem_heffingen_2013:Opmaak 1 05-02-2013 09:00 Pagina 2 Toelichting bij het aanslagbiljet

Nadere informatie

INFORMATIE GECOMBINEERDE AANSLAG 2016

INFORMATIE GECOMBINEERDE AANSLAG 2016 INFORMATIE GECOMBINEERDE AANSLAG 2016 Inhoudsopgave Afvalstoffenheffing 3 Bedrijven Investeringszone (BIZ) 5 Grafonderhoudsrecht 7 Hondenbelasting 8 Onroerende-zaakbelasting (OZB) 9 Roerende-ruimtebelasting

Nadere informatie

INFORMATIEFOLDER KWIJTSCHELDING GEMEENTELIJKE BELASTINGEN

INFORMATIEFOLDER KWIJTSCHELDING GEMEENTELIJKE BELASTINGEN 2017 INFORMATIEFOLDER KWIJTSCHELDING GEMEENTELIJKE BELASTINGEN GEMEENTELIJKE BELASTINGEN U ontvangt jaarlijks per huishouden een aanslagbiljet gemeentelijke heffingen voor de afvalstoffenheffing en onroerendezaakbelastingen

Nadere informatie

VERLEENDE VERGUNNINGEN VERLEENDE OMGEVINGSVERGUNNINGEN. Broek in Waterland:

VERLEENDE VERGUNNINGEN VERLEENDE OMGEVINGSVERGUNNINGEN. Broek in Waterland: INHOUD: Verleende omgevingsvergunningen blz 1 Verleende evenementenvergunning blz 2 Ontvangen aan vragen omgevingsvergunningen blz 2-3 Verleende instemmingbesluiten blz 3 Inspraak op voorontwerpbestemmingsplan

Nadere informatie

1 Paragraaf Lokale Tarieven en Belastingen

1 Paragraaf Lokale Tarieven en Belastingen 1 Paragraaf Lokale Tarieven en Belastingen Deze paragraaf biedt inzicht in de diverse lokale heffingen en de gevolgen daarvan voor de inwoners. Bij lokale lasten gaat het om inkomsten, verkregen op grond

Nadere informatie

Informatiebrochure over kwijtschelding

Informatiebrochure over kwijtschelding Informatiebrochure over kwijtschelding 1. Algemeen In de gemeente Boxtel bestaat de mogelijkheid om van bepaalde belastingen kwijtschelding te krijgen. In deze brochure treft u de nodige informatie aan.

Nadere informatie

De WOZ-beschikking Hertaxatie Het taxatieverslag Let op: Mijn overheid

De WOZ-beschikking Hertaxatie Het taxatieverslag Let op: Mijn overheid Bezwaar? Bel ons eerst (0578) 699494, op werkdagen van 08.30 tot 16.00 uur. Voor directe antwoorden op uw vragen over OZB, WOZ, Afvalstoffenheffing, Rioolheffing of Begrafenisrechten. U heeft persoonlijk

Nadere informatie

Regeling. Automatische Incasso. Gemeentelijke Belastingen

Regeling. Automatische Incasso. Gemeentelijke Belastingen Regeling Automatische Incasso Gemeentelijke Belastingen Gemeente Montferland, november 2009 Inhoudsopgave Artikel 1. Begripsbepalingen...3 Artikel 2. Doel van de automatische incasso... 3 Artikel 3. Gemeentelijke

Nadere informatie