Elk kind is uniek. Kinderen zijn voor ons jonge mensen in ontwikkeling.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Elk kind is uniek. Kinderen zijn voor ons jonge mensen in ontwikkeling."

Transcriptie

1 Schoolplan van PCBS De Rank PCBS De Rank J.J. Allanstraat 149 (hoofdlocatie) en Brandakkerstraat RD Westzaan 1566 XD Assendelft T: E: info@de-rank.nl identiteit ID Waar staan wij voor als school? Wat ons bindt is dat ieder kind mag zijn wie hij of zij is. Samen ben je een. Er is ruimte voor talentontwikkeling. We hebben hierbij aandacht voor Cultuur en Erfgoed, stimuleren Ondernemend leren en een Gezonde school. Vanaf 2016 mogen wij ons een Kanjerschool noemen. Vanuit deze veilige basis krijgen leerlingen op de Rank genoeg bagage mee om de wereld verder te ontdekken. Wat is ons beeld van kinderen en ouders? Elk kind is uniek. Kinderen zijn voor ons jonge mensen in ontwikkeling. Kind, ouders/verzorgers en school zijn als partners samen verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het kind. Wat beloven we onze leerlingen en ouders? Wij beloven onze leerlingen en ouders/verzorgers dat wij altijd respectvol met hen om zullen gaan. Wij zullen eerlijk en betrouwbaar zijn en naar jullie luisteren. Wat is onze unieke kracht? Wij zijn goed in opbrengstgericht werken, ondernemende projecten en samenwerking. Wij zijn heel goed in het bieden van rust en structuur en ons cultuuraanbod mag er zijn.

2 Wij zijn leidend in het creëren van een veilige pedagogische omgeving. Onze school kenmerkt zich door de kleinschaligheid waarin ieder kind gekend wordt. Waar mag men ons op aanspreken? Onze kernwaarden zijn: Veiligheid; door de kleinschaligheid, sfeer en aandacht kan een kind tot leren komen Bevlogenheid; betrokken leerkrachten Kwaliteitsgericht; blijven werken aan kwaliteit van onderwijs Structuur; duidelijke regels en klassenmanagement Uitdagend; ruimte voor talentontwikkeling, kind is eigenaar van zijn ontwikkeling, kinderen worden uitgedaagd om initiatieven te nemen en kansen te benutten Respectvol en sociaal; rekening houden met elkaar, samenwerken (Kanjertraining) Wanneer hebben we onze belofte ingelost? We hebben onze beloften ingelost wanneer kinderen met veel plezier terugdenken aan hun schooltijd op CBS de Rank we van ouders en kinderen horen dat ze tevreden waren en de Rank een goede opstap was voor het vervolgonderwijs onze leerlingen de opgedane kennis en ervaringen kunnen gebruiken om hun plek te vinden in de maatschappij succes Waar moeten we rekening mee houden? Om onze beloften in te lossen zullen wij rekening moeten houden met een aantal factoren: Wij hebben 2 locaties, inwestzaan en in Assendelft. Dit vraagt om een bewuste en actieve samenwerking en afstemming. De landelijke ontwikkelingen m.b.t. Passend onderwijs en talentontwikkeling.

3 Inbreng en betrokkenheid van ouders Mogelijke verandering van de schooltijden Wat gaan we in onze cultuur versterken? Open communicatie Werken vanuit visie, gericht op gedeelde focus Professionele, onderzoekende houding Gedeelde verantwoordelijkheid Planmatig, systematisch en resultaatgericht werken Leren van en met elkaar (actieve samenwerking) PDSA cyclus doorlopen Eigenaarschap van de kinderen Delen van successen en trots zijn op wat je doet Feedback geven en ontvangen Ouders als educatief partner zien en betrekken bij onderwijsproces Wat laten we achter ons? Eilandjes cultuur Feedback als bedreigend ervaren en het moeilijk vinden om feedback te ontvangen en /of geven Verantwoordelijkheid buiten jezelf leggen Te weinig gedeelde verantwoordelijkheid Oude denkwijzen die ons remden in onze professionele ontwikkeling resultaat Leerlingen en ouders We willen de komende 4 jaar ( ) deze ambities behaald hebben: Breed: Wij zijn een Kanjerschool. Bildung is vorm gegeven binnen de school. Wetenschap en techniek is vorm gegeven binnen de school. Wij voeren ondernemende activiteiten uit, gericht op een brede ontwikkeling van de kinderen. Wij zijn een integraal kindcentrum (IKC) op locatie Assendelft in samenwerking met onze partners. Passend: Wij zien ouders als educatief partner. We werken samen met ouders voor de optimale ontwikkeling van hun kind. Wij zijn actief bezig met ouderbetrokkenheid. Beleid meerbegaafden is opgesteld en vormgegeven in de praktijk. ERWD protocol is geïmplementeerd.

4 Opbrengst gericht: Op alle hoofdvakken zijn de streefdoelen van de school behaald. In alle groepen wordt gewerkt met een datamuur. Kinderen kunnen groepsdoelen opstellen en hier actief vorm aan geven. Alle kinderen hebben hun eigen portfolio. De kinderen zijn en voelen zich eigenaar van hun leerproces. Er zijn kind-oudergesprekken. Er wordt actief gewerkt met en aan 21 eeuwse vaardigheden. Er is een verbeterplan voor spelling en lezen opgesteld en dit wordt uitgevoerd volgens de PDSA cyclus. Nieuwe spellingsmethode is geïmplementeerd. Nieuwe wereldoriëntatiemethode is geïmplementeerd. Er wordt gewerkt volgens de GIP afspraken. Daarbij geven ouders en leerlingen aan dat wij als school ons positief ontwikkelingen. Dit meten wij tweejaarlijks met ons tevredenheidsonderzoek. Medewerkers Iedereen werkt planmatig, systematisch en resultaatgericht. Er wordt gewerkt met datateams die werken volgens de PDSA cyclus. Zij geven advies aan de directie en delen hun kennis binnen het team. Iedereen neemt verantwoordelijkheid voor zijn/haar eigen werk en er is zichtbare gedeelde verantwoordelijkheid. Wij werken samen en handelen volgens de principes van een professionele cultuur. Wij vieren en delen successen met elkaar Wij geven en ontvangen feedback op de inhoud Wij werken aan onze eigen deskundigheidsbevordering en delen onze kennis. Het afspraken- en protocollenboek is herschreven en iedereen handelt hiernaar. Wij betrekken ouders bij de onderwijskundige ontwikkeling van hun kind. Wij kunnen leren van en met elkaar en benutten elkaars kwaliteiten. Alle leerkrachten kunnen gedifferentieerd werken en zijn vakbekwaam. Alle leerkrachten zijn geregistreerd bij het leerkrachtregister. Er wordt per jaar een formatiebeleidsplan gemaakt waarin Agora breed en school specifiek het beleid voor dat jaar staat beschreven. Er is een duidelijke structuur met organogram hoe het team met elkaar werkt. Hierin staat de taakomschrijving van de verschillende functies. Iedereen handelt hiernaar. Er wordt gewerkt volgens de beschreven structuur over de vergader- en besluitvorming. Goed werkgeverschap:

5 Agora draagt zorg voor de correcte uitviering van de collectieve arbeidsovereenkomst. Op bestuursniveau is er een uitwerking van de nieuwe cao. Binnen het overlegmodel worden er ook afspraken gemaakt op schoolniveau. Arbeidsomstandigheden: Agora heeft een Arbobeleidsplan. In dit arbobeleidsplan zijn de beleidselementen ter realisatie van de hoofddoelstellingen beschreven. Op schoolniveau is er een arbocoördinator. Er is een veiligheidsplan waar we naar handelen. Maatschappij en omgeving Locatie Assendelft: Wij merken dat er minder kinderen komen in Assendelft-Zuid. Daarnaast ligt er in Assendelft-Noord een grote vinexwijk: Saendelft. Het is voor ons belangrijk om naar buiten te tonen waar wij, als cbs De Rank, voor staan. We werken samen met RK De Regenboog, kinderopvang Babino om te komen tot een integraal kindcentrum. Ook peuterspeelzaal Ippel Stippel en de Heidebijtjes van Babino horen hierbij. Met de harmonisatie is de methode peuterplein en kleuterplein aangeschaft. Zo is er een doorgaande lijn van 2 tot 12 jaar. Er worden door de school en Babino brede schoolactiviteiten aangeboden. Zowel voor de voorschoolse, tussenschoolse en naschoolse opvang werken we samen met Babino. Daarnaast is er naschoolse opvang van Freekids. Locatie Westzaan: We liggen in het midden van de dorpsweg, de J.J. Allanstraat. We krijgen er divers publiek van zowel de dorpskern als meer van de dorpsstraat. Het is voor ons belangrijk om naar buiten te tonen waar wij, als cbs De Rank, voor staan. We werken samen met Kindertuin voor de naschoolse opvang. Voor voorschoolse opvang is nu nog geen behoefte bij ouders. Voor de tussenschoolse opvang maken we gebruik van overblijven met Edith en overblijfouders. Wij zijn ons aan het oriënteren met Kindertuin of er mogelijkheden zijn voor samenwerking voor de tussenschoolse opvang. Ouders: Ouders zijn graag betrokken bij de school. Daarbij merken we ook dat de maatschappij verandert en ouders een volle agenda hebben. Wij zien ouders als educatief partner. We willen graag ouders actief betrekken bij het onderwijsproces van hun kind. Daarbij willen wij met ouders zo goed mogelijk communiceren volgens de principes van ouderbetrokkenheid 3.0.

6 We merken dat ons publiek verandert. Van oudsher heeft Assendelft een meer katholieke populatie en Westzaan een meer Protestant Christelijke populatie. We merken dat al minder kinderen tot een kerkgemeenschap behoren. Wij vinden het belangrijk om de kinderen te laten kennismaken met de Christelijke verhalen en identiteit. De verandering vraagt van ons dat wij onze identiteit passend vorm geven. Bestuur en financiën Ons bestuur Agora heeft een duidelijke visie en missie. Er wordt meer bovenschools geregeld, zodat er een duidelijke richting is voor alle scholen en er meer efficiëntie is. De kaderbrief is hierbij leidend. Voor personeelsbeleid en financiën zijn grotendeels bestuursbreed afspraken gemaakt. Er is bovenschools personeel in Agora Support dat ingehuurd kan worden voor verschillende scholen. Te denken valt aan de invalpool, specialisten voor passend onderwijs, conciërges en ICT-personeel. De praktische uitwerking kan nog verbeteren. Agora is een financieel gezonde organisatie. Er zijn duidelijke richtlijnen voor de begroting en realisaties. Het doel van De Rank is om komende jaren de financiën positief af te sluiten. Twee keer per jaar heeft de directie van de school een management rapportage gesprek met het College van Bestuur waarbij onder andere deze aspecten worden besproken. In december maakt de directeur van de school een begroting (personeel en materieel). Na goedkeuring kan deze in werking treden. Terugkoppeling krijgt de directeur d.m.v. een Q- rapportage en realisatiecijfers. Bij een negatief saldo zal het tekort moeten worden terugbetaald, bij een positief saldo kan de directeur een aanvraag indienen voor een besteding van de gelden. Wij hebben van de inspectie het basisarrangement. Zij hebben jaarlijks inzage in de behaalde resultaten van de school. Wij verantwoorden het onderwijs in-en extern door middel van de monitor goed onderwijs. De verantwoording naar ouders vindt plaats via het jaarverslag van De Rank.

7 acties Leiderschap Onze ambities vragen : Zichtbaar, benaderbaar, in relatie met de omgeving (verbindend) Werken vanuit visie, gericht op gedeelde focus waarin iedereen kennis heeft van de uitgezette koers en hierbij gedeelde verantwoordelijkheid heeft. Onderwijskundige gerichtheid bij het vormgeven van de organisatie. Open communicatie binnen de school en naar buiten toe. Heldere verwachtingen Feedback geven en ontvangen Actief bezig zijn met: samenwerken, onderzoeken en leren van elkaar. Werken aan gedeeld leiderschap en gedeelde verantwoordelijkheid. Hierdoor krijgen de teamleden een grotere verantwoordelijkheid en stem in uitzetten van beleid door middel van specialisaties en taakwerkzaamheden. Hierdoor komen de teamleden meer in positie. Binnen de school zijn afspraken gemaakt over de vergader-,besluitvorming en informatiestructuur. Er is een managementstructuur met een directeur en 2 MT-leden. Zij vergaderen eens in de twee weken. Er zijn werkgroepen die onderwijsinhoudelijk bezig zijn met de kwaliteit en verbeteringen. In samenspraak met directie/mt worden doelen opgesteld om onze ambities te verwezenlijken. De leden van de werkgroep doen aanbevelingen aan de directie/mt. In ieder geval 2x per jaar is er overleg tussen de werkgroep en de directie/mt. De leden van de werkgroep delen hun kennis intern en extern. Feedback geven en ontvangen Wekelijks is er een briefing op de locatie. Elk blok is er een datateam en teamoverleg. Twee keer per jaar is er een planningsgesprek met de directie Goed klassenmanagement ingericht op gediffrentieerd werken Er is een afspraken- en protocollenboek opgesteld. Het breedondersteuningsteam zal bij de start van elk jaar bij elkaar komen en gedurende het jaar op afroep. Het breedondersteuningsteam is flexibel afhankelijk van de benodigde expertise. Onderwijsproces Werken volgens de PDSA-cyclus vereist het goed kunnen signaleren, analyseren en verwerken van data. Leren planmatig, systematisch en resultaatgericht te werken volgens de PDSA cyclus. Kennis van 21 eeuwse vaardigheden en deze kunnen toepassen in de praktijk. Optimaal benutten van de ICT-mogelijkheden. Borgen van de GIP afspraken en afspraken zelfstandig werken. Medewerkers Personeelsbeleid:

8 Wij volgen de gesprekkencyclus voor het personeel. Daarbij gebruiken wij de kijkwijzer en structuur vanuit Raet. Professionalisering: Wij vinden het belangrijk dat leerkrachten zich blijven ontwikkelen. Dit kan o.a. door het aanbod van Agora; PlG s, professionaliseringsaanbod op studiemiddagen. Leerkrachten zijn vanaf 2017 verplicht zich te registreren bij het lerarenregister. Een attitude verandering naar een professionele cultuur. Maatschappij en omgeving Wij streven naar een goede samenwerking met de ouders, de wijk, onze (buurt)scholen en andere partners in ons samenwerkingsverband. Samen met RK De Regenboog en Kinderdagopvang Babino willen wij een IKC realiseren op locatie Assendelft. Middelen Vernieuwing van de website Professionaliseringsaanbod van Agora Kennis van PLG s buiten- en binnenkring

Schoolplan van RKBS De Hoeksteen 2015-2019

Schoolplan van RKBS De Hoeksteen 2015-2019 Schoolplan van RKBS De Hoeksteen 2015-2019 RKBS De Hoeksteen Braillestraat 2 1561 JP Krommenie T: 075-6284336 E: info@de-hoeksteen.nl Schoolplan De Hoeksteen 2015-2019. Pagina 1 Inleiding. Hier treft u

Nadere informatie

Schoolplan van RK Jenaplan De Regenboog. RK Jenaplan De Regenboog Brandakkerstraat XD Assendelft T: E:

Schoolplan van RK Jenaplan De Regenboog. RK Jenaplan De Regenboog Brandakkerstraat XD Assendelft T: E: Schoolplan van RK Jenaplan De Regenboog RK Jenaplan De Regenboog Brandakkerstraat 8 1566 XD Assendelft T: 075-6873782 E: info@bs-regenboog.nl 1 Inhoud Schoolplan van RK Jenaplan De Regenboog... 1 identiteit...

Nadere informatie

Schoolplan van IKC Tijstroom 2015-2019

Schoolplan van IKC Tijstroom 2015-2019 Schoolplan van IKC Tijstroom 2015-2019 IKC Tijstroom Rode Zee 69 1503 TS Zaandam T: 075-6219267 E: tijstroom@agora.nu Schoolplan 2015-2019 IKC Tijstroom Pagina 1 Inleiding. Hier treft u het school specifieke

Nadere informatie

Schoolplan van ICB De Vuurvogel

Schoolplan van ICB De Vuurvogel Schoolplan van ICB De Vuurvogel ICB De Vuurvogel Eemmeer 15 B 1509 GL Zaandam T: 075-6168272 E: info@vuurvogel.nl identiteit ID Waar staan wij voor? Wat bindt ons? Wij staan voor een pedagogische klimaat,

Nadere informatie

Koersplan. Geloof in de toekomst

Koersplan. Geloof in de toekomst Koersplan Geloof in de toekomst Storytelling als innerlijk kompas De stichting hanteert het verhaal van Springmuis voor draagvlak en gemeenschappelijke taal. Springmuis gaat op reis naar het onbekende.

Nadere informatie

Schoolplan Stichting Katholiek Onderwijs Volendam

Schoolplan Stichting Katholiek Onderwijs Volendam Schoolplan Stichting Katholiek Onderwijs Volendam Primair onderwijs Strategie en beleid 2015-2019 SKOV Schoolplan PO 2015-2019 Pagina 1 Schoolplan Stichting Katholiek Onderwijs Volendam Strategie en beleid

Nadere informatie

Leren & ontwikkelen. doe je samen

Leren & ontwikkelen. doe je samen Leren & ontwikkelen doe je samen VIER SpeerpunteN Onze missie en visie bepalen, samen met externe ontwikkelingen (zoals wet- en regelgeving, nieuwe inzichten en technologische ontwikkelingen), ons beleid

Nadere informatie

Workshop Continuous Improvement anders organiseren. Véronique Lindelauf Bart Goffin

Workshop Continuous Improvement anders organiseren. Véronique Lindelauf Bart Goffin Workshop Continuous Improvement anders organiseren Véronique Lindelauf Bart Goffin Even voorstellen Véronique Lindelauf (IB er SBO Bernardus) Bart Goffin (leerkracht BS. De Triangel) Wie zijn wij? Collectieve

Nadere informatie

Schooljaarplan 2015 2016

Schooljaarplan 2015 2016 Schooljaarplan 2015 Naam school OBS De Zeijer Hoogte Adres Ubbenaseweg 7 Postcode 9491 AA Zeijen Telefoon 0592-291476 E-mail directie@obszeijen.nl Website www.obszeijen.nl Unit directeur Gerda Bieleveld

Nadere informatie

Koersplan - Geloof in de toekomst

Koersplan - Geloof in de toekomst Koersplan - Geloof in de toekomst Storytelling als innerlijk kompas De s8ch8ng hanteert het verhaal van Springmuis voor draagvlak en gemeenschappelijke taal. Springmuis gaat op reis naar het onbekende.

Nadere informatie

Inhoud: Schoolplan 2015-2019. Verantwoording. Motto, missie, visie, overtuigingen. Doelen. Samenvatting strategisch beleid van de vereniging

Inhoud: Schoolplan 2015-2019. Verantwoording. Motto, missie, visie, overtuigingen. Doelen. Samenvatting strategisch beleid van de vereniging Schoolplan 2015-2019 Inhoud: Verantwoording Motto, missie, visie, overtuigingen Doelen Samenvatting strategisch beleid van de vereniging 21 e eeuwse vaardigheden Schematische weergave van de vier komende

Nadere informatie

Onderwijsproces. Iedere leerkracht heeft de. Uitgangspositie bepalen passend onderwijs. Iedere leerkracht heeft de Kennisnemen van het

Onderwijsproces. Iedere leerkracht heeft de. Uitgangspositie bepalen passend onderwijs. Iedere leerkracht heeft de Kennisnemen van het In het schoolplan staan de ambities voor onze school geformuleerd. Deze worden met jaarlijkse ontwikkelingsdoelstellingen gerealiseerd. Deze jaarlijkse doelstellingen worden medegevormd en bijgestuurd

Nadere informatie

Jaarplan Kindcentrum De Troubadour. Missie. Visie

Jaarplan Kindcentrum De Troubadour. Missie. Visie Jaarplan 2017-2018 Kindcentrum De Troubadour Missie Wij zijn een kindcentrum dat bijdraagt aan elke stap van ieder kind op weg naar volwassenheid. Want kinderen zijn de toekomst. Wij geloven in de ontwikkelkracht

Nadere informatie

Schoolplan van RKBS De Rietvink

Schoolplan van RKBS De Rietvink Schoolplan van RKBS De Rietvink RKBS De Rietvink P.A. van Meverstraat 3 1507 XE Zaandam T: 075-6167719 E: info@de-rietvink.nl RKBS De Rietvink Pagina 1 Inhoudsopgave Schoolplan van RKBS De Rietvink...

Nadere informatie

STRATEGISCH BELEIDSPLAN

STRATEGISCH BELEIDSPLAN STRATEGISCH BELEIDSPLAN 2016 2020 Strategisch beleidsplan PCO Gelderse Vallei Inleiding Voor u ligt het strategische beleidsplan (SBP) 2016 tot en met 2020. Bij het tot stand komen van dit SBP is als eerste

Nadere informatie

7.2 Meerjarenplanning

7.2 Meerjarenplanning 7.2 Meerjarenplanning Ambitie: St. Antonius Abt biedt voor alle kinderen aantrekkelijk en modern! Wij zijn de eerste keus van alle leerlingen en o uders uit de wijk Acht en daarbuiten. Hierbij zijn de

Nadere informatie

Op weg naar betekenisvol onderwijs en onderzoekend en actief leren.

Op weg naar betekenisvol onderwijs en onderzoekend en actief leren. Basisschool De Buitenburcht Op weg naar betekenisvol onderwijs en onderzoekend en actief leren. Dit is de beknopte versie van het schoolplan 2015-2019 van PCB de Buitenburcht in Almere. In het schoolplan

Nadere informatie

KINDEREN LATEN LEREN Strategisch beleidsplan 2015-2018. SKO Flevoland en Veluwe. Ontwerpers van onderwijs voor de 21ste eeuw

KINDEREN LATEN LEREN Strategisch beleidsplan 2015-2018. SKO Flevoland en Veluwe. Ontwerpers van onderwijs voor de 21ste eeuw SKO Flevoland en Veluwe Ontwerpers van onderwijs voor de 21ste eeuw KINDEREN LATEN LEREN Strategisch beleidsplan 2015-2018 Strategisch beleidsplan SKO Flevoland en Veluwe 1 KINDEREN LATEN LEREN Onze droomschool

Nadere informatie

Ononderbroken ontwikkeling

Ononderbroken ontwikkeling Meerjarenplanning 2015-2019: Ononderbroken ontwikkeling Alle medewerkers van het kindcentrum spreken dezelfde pedagogische taal De VZS is leidraad voor het handelen van alle medewerkers en is het fundament

Nadere informatie

Welkom. Wat weten we over succesvolle scholen?

Welkom. Wat weten we over succesvolle scholen? Welkom Duurzame schoolontwikkeling begint bij een gezamenlijke identiteit: waar staan wij voor? Over de kracht van DNA/ identiteit, collectieve ambitie, in verbinding werken Wat weten we over succesvolle

Nadere informatie

Wat voor organisatie willen we zijn?

Wat voor organisatie willen we zijn? Koersplan 2018-2022 De 2 belangrijkste vragen Wat voor organisatie willen we zijn? En welke cultuur past daarbij? De basis hiervoor vormen de kernwaarden Resultaat: We kiezen voor een koers ipv strategisch

Nadere informatie

Situatie- en profielschets

Situatie- en profielschets Situatie- en profielschets Werving en selectie directeur CBS Klim Op te Leerdam Leerdam, maart 2018 0 Directeur Cbs De Klim Op te Leerdam 1 Wie zoeken wij? De Klim Op ligt op de grens van de wijk Leerdam-West

Nadere informatie

Openbaar en betekenisvol: wij dagen de 21 e eeuw uit!

Openbaar en betekenisvol: wij dagen de 21 e eeuw uit! Openbaar en betekenisvol: wij dagen de 21 e eeuw uit! zelfbewust eigentijds ambities kritisch ondersteuning open uitdaging ruimdenkend samen ondernemend betrokken oog voor de wereld vrijheid creatief daadkracht

Nadere informatie

Samen werken, samen ontwikkelen

Samen werken, samen ontwikkelen Samen werken, samen ontwikkelen Strategisch beleid ROOBOL 2015-2019 Willem Wouda/ Reiny Kas Siderius SAMENVATTING Het strategisch beleidsplan 2015-2019 bevat de missie en visie van Stichting ROOBOL. De

Nadere informatie

analyse van de opbrengsten.

analyse van de opbrengsten. analyse van de opbrengsten. Borging 6 Analyse 1 5 ACT 2 Bijstellen STUDY PLAN Doelstellingen en resultaten Monitoren 4 DO Uitproberen van de verbetertheorie Planning 3 Wie: Handeling; wanneer Plan Analyse,

Nadere informatie

Jaarverslag 2015/2016

Jaarverslag 2015/2016 Jaarverslag 2015/2016 Terugblik Het afgelopen schooljaar hebben we binnen het team gewerkt met vijf actiegroepen, te weten: 1. Visie 2. Zorg en Begeleiding 3. Effectieve Instructie 4. Leerinhouden 5. Jonge

Nadere informatie

Jaarplan 2015-2016. Basisschool de Krullevaar. Schoonhoven. Doelenplein 26 2871 CV Schoonhoven T 0182 382847

Jaarplan 2015-2016. Basisschool de Krullevaar. Schoonhoven. Doelenplein 26 2871 CV Schoonhoven T 0182 382847 Jaarplan 2015-2016 Basisschool de Krullevaar Schoonhoven Doelenplein 26 2871 CV Schoonhoven T 0182 382847 Voorwoord In dit Jaarplan wordt de concrete uitwerking van beleidsvoornemens beschreven, die weergegeven

Nadere informatie

Jaarverslag 2014-2015 DE DELTA

Jaarverslag 2014-2015 DE DELTA Jaarverslag 2014-2015 DE DELTA VOORWOORD In dit verslag van obs de Delta treft u op schoolniveau een verslag aan van de ontwikkelingen in het afgelopen schooljaar in het kader van de onderwijskundige ontwikkelingen,

Nadere informatie

Het IKC in Linne is bedoeld voor Basisschool Triangel en Kinderopvang Echt- Susteren en Maasgouw.

Het IKC in Linne is bedoeld voor Basisschool Triangel en Kinderopvang Echt- Susteren en Maasgouw. PLAN VAN AANPAK INTEGRAAL KINDCENTRUM LINNE Het IKC in Linne is bedoeld voor Basisschool Triangel en Kinderopvang Echt- Susteren en Maasgouw. Samenwerkingspartners Stichting INNOVO: Basisschool Triangel

Nadere informatie

Kwaliteitszorg is zorgen voor kwaliteit. Om dit systematisch te doen, moet de school zich permanent vragen blijven stellen als:

Kwaliteitszorg is zorgen voor kwaliteit. Om dit systematisch te doen, moet de school zich permanent vragen blijven stellen als: Rapport OBS De Zeijer Hoogte naar aanleiding van de ouderenquête Inleiding In de periode voor de zomervakantie 2018 is er onder de ouders van OBS De Zeijer Hoogte een ouderenquête uitgezet. Gebruikt is

Nadere informatie

Schoolplan CBS De Korenaar

Schoolplan CBS De Korenaar CBS De Korenaar CBS De Korenaar Dr. De Boerstraat 42 1511 VH Oostzaan T: 075-6841468 E: info@korenaar.nl 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. 1. Identiteit... 4 3. 2. Succes... 5 2.1 Waar moeten we rekening mee

Nadere informatie

SCHOOLONTWIKKELPLAN SAMEN UNIEK

SCHOOLONTWIKKELPLAN SAMEN UNIEK SCHOOLONTWIKKELPLAN 2017-2021 SAMEN UNIEK Instemming van de medezeggenschapsraad: 23 januari 2017 1 Inhoud 1. Voorwoord... 3 2. Missie... 4 3. Visie... 4 4. Zes pijlers... 5 5. Kernwaarden en ambities...

Nadere informatie

Oudertevredenheidsonderzoek maart 2015

Oudertevredenheidsonderzoek maart 2015 Analyse aantoonbaar beter onderwijs voor de Rossenberg Oudertevredenheidsonderzoek maart 015 Maeyke Wiggers, locatiedirecteur Rossenberg november 015 Inhoudsopgave Algemeen... 3 Ambities... 3 Resultaten...

Nadere informatie

MeerderWeert midden in de samenleving. Samen leren, boeien en groeien

MeerderWeert midden in de samenleving. Samen leren, boeien en groeien MeerderWeert midden in de samenleving Samen leren, boeien en groeien Koersplan 2015-2019 2 Meerderweert midden in de samenleving Waar willen wij in 2020 staan? Op die vraag hebben wij samen met leerlingen,

Nadere informatie

Strategisch beleidsplan Stichting Promes 2015-2018

Strategisch beleidsplan Stichting Promes 2015-2018 Strategisch beleidsplan Stichting Promes 2015-2018 Voorwoord. De planperiode van 2011-2014 ligt bijna achter ons en geeft ons reden tot nadenken over de doelen voor de komende vier jaar. Als we terugdenken

Nadere informatie

lleiv boekje Luisterend leiden en inspirerend volgen

lleiv boekje Luisterend leiden en inspirerend volgen lleiv boekje Luisterend leiden en inspirerend volgen Strategisch beleidsplan PCBO Amersfoort 2015-2019 Beste mensen, Met evenveel trots en enthousiasme als waarmee we ons nieuwe Strategisch Beleidsplan

Nadere informatie

Achtergrond. Missie Onze missie op basis van deze situatie luidt:

Achtergrond. Missie Onze missie op basis van deze situatie luidt: Achtergrond Basisschool De Regenboog staat in de wijk Zuid-west in Boekel en valt onder het bestuur van Zicht PO. Evenals de andere scholen onder dit bestuur gaan wij de komende periode vorm geven aan

Nadere informatie

Kadernotitie professionalisering

Kadernotitie professionalisering Kadernotitie professionalisering 2015-2020 Colofon Uitgave : ZAAM interconfessioneel voortgezet onderwijs Voorgenomen besluit College van Bestuur : 31 maart 2015 Instemming GMR : 24 april 2015 Vastgesteld

Nadere informatie

ONZE AMBITIES IN HET KORT. Voor verwachtingsvol onderwijs Al meer dan 100 jaar! Ons profiel. Waarom doen we wat we doen?

ONZE AMBITIES IN HET KORT. Voor verwachtingsvol onderwijs Al meer dan 100 jaar! Ons profiel. Waarom doen we wat we doen? ONZE AMBITIES IN HET KORT Wie je bent, blijkt uit wat je doet 2015-2019 Voor verwachtingsvol onderwijs Al meer dan 100 jaar! Dit is een publicatie van. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend.

Nadere informatie

SCHOOLVERBETERPLAN

SCHOOLVERBETERPLAN SCHOOLVERBETERPLAN 2017-2018 SAMEN onderweg met aandacht voor iedereen ONDERWIJS OP MAAT Breed en eigentijds onderwijsaanbod Als school werken we aan de totstandkoming van een breed en eigentijds aanbod,

Nadere informatie

Jaarplan Juni 2019 Paula Bouw, locatieleider Onderwijs Petra Goesten, directeur IKC

Jaarplan Juni 2019 Paula Bouw, locatieleider Onderwijs Petra Goesten, directeur IKC Jaarplan 2019 2020 Paula Bouw, locatieleider Onderwijs Petra Goesten, directeur IKC Inleiding Voor u ligt het jaarplan 2019 2020. In dit jaarplan worden de doelstellingen van het komend schooljaar beschreven.

Nadere informatie

Strategisch beleid Versie 1.0

Strategisch beleid Versie 1.0 Strategisch beleid 2019-2023 Versie 1.0 2 Inhoudsopgave Hst. Pagina Inleiding 4 1 Identiteit 5 2 Missie 5 3 Waarden 5 4 Visie 6 5 Speerpunten 7 5.1 Opbrengstgericht boeiend onderwijs 7 5.2 Innovatie en

Nadere informatie

STICHTING KINDANTE. Visie Personeel

STICHTING KINDANTE. Visie Personeel STICHTING KINDANTE Visie Personeel Visie Personeel 1 Inleiding De onderwijskundige visie van stichting Kindante vormt de basis voor de wijze waarop de Kindantescholen hun onderwijs vormgeven. Dit vraagt

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel. SO Het Mozaïek. onderbouw

Schoolondersteuningsprofiel. SO Het Mozaïek. onderbouw Schoolondersteuningsprofiel SO Het Mozaïek onderbouw 1. Inleiding Alle scholen baseren hun onderwijs op de zeven kernwaarden zoals die door het Landelijk Expertise Centrum Speciaal Onderwijs zijn ontwikkeld:

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel (SOP)

Schoolondersteuningsprofiel (SOP) 2014-2018 Schoolondersteuningsprofiel (SOP) april 2014 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Schoolgegevens... 3 2.1 Contactgegevens school... 3 3. Ambitie... 4 4. Leerlingpopulatie... 6 4.1 Leerlingenpopulatie

Nadere informatie

De leerkracht stelt duidelijke opbrengst- en inhoudsdoelen op en geeft concreet aan wat verwacht wordt van het werken in de klas en de omgang met

De leerkracht stelt duidelijke opbrengst- en inhoudsdoelen op en geeft concreet aan wat verwacht wordt van het werken in de klas en de omgang met Doelgericht werken De leerkracht stelt duidelijke opbrengst- en inhoudsdoelen op en geeft concreet aan wat verwacht wordt van het werken in de klas en de omgang met elkaar. Wat zien en horen we als onze

Nadere informatie

Beleidsvoornemens schoolplan

Beleidsvoornemens schoolplan Jaarplan 2018-2019 PDCA Cyclus jaarplan 2018-2109 - maakt deel uit van het schoolplan 2016-2020 van CBS De Brandaris Plannen van aanpak beleidsvoornemens 2 P a g i n a Beleidsvoornemens schoolplan 2016-2020

Nadere informatie

script voor innovatie

script voor innovatie waarderijk Westerwijs script voor innovatie Westerwijs script voor innovatie 2014 waarderijk Westerwijs script voor innovatie waarderijk Westerwijs inhoud 01 INleiding 02 missie 03 Visie 04 goed onderwijs

Nadere informatie

Onderwijs met een hart. Strategische agenda

Onderwijs met een hart. Strategische agenda Onderwijs met een hart Strategische agenda 2014-2018 1 Strategische agenda 2014-2018 Inhoud Onze missie 4 Onze kernwaarden 5 Onze identiteit 5 Maatschappelijke ontwikkelingen 6 Professionalisering 6 Passend

Nadere informatie

Jaarplan Sint Jozefschool Moordrecht

Jaarplan Sint Jozefschool Moordrecht Jaarplan Sint Jozefschool Moordrecht 2016-2017 1 Voorwoord In dit Jaarplan wordt de concrete uitwerking van beleidsvoornemens beschreven, die weergegeven zijn in het Schoolplan. Gekozen is voor een compacte

Nadere informatie

Inleiding. Begrippenkader

Inleiding. Begrippenkader Beleidsplan opbrengstgericht personeelsmanagement bij De Veenplas Beleid en doelen voor het thema Personeel voor de jaren 2013 2016 Vastgesteld juli 2013 Inleiding Wij beschouwen onze leerkrachten als

Nadere informatie

Oudertevredenheidspeiling TriVia

Oudertevredenheidspeiling TriVia Oudertevredenheidspeiling TriVia Uitslagen Vragenlijst Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding De vragenlijst Gegevens Schoolgegevens Periode van afname Aantal respondenten Waardering van het responspercentage

Nadere informatie

Samen verder bouwen aan onze bron van groei

Samen verder bouwen aan onze bron van groei Samen verder bouwen aan onze bron van groei STRATEGIE DOOMIJN 2018-2022 samen de wereld ontdekken STRATEGIE DOOMIJN 2018-2022 Samen verder bouwen aan onze bron van groei De wereld ontdekken. Bij Doomijn

Nadere informatie

STRATEGISCH BELEIDSPLAN. Stichting Katholiek Onderwijs Hulst 2015-2019

STRATEGISCH BELEIDSPLAN. Stichting Katholiek Onderwijs Hulst 2015-2019 STRATEGISCH BELEIDSPLAN Stichting Katholiek Onderwijs Hulst 2015-2019 Inhoudsopgave Inleiding... 2 Missie en Visie... 3 Missie... 3 Visie... 4 Visie op onderwijs... 5 Speerpunten onderwijs:... 5 Visie

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel

Schoolondersteuningsprofiel Schoolondersteuningsprofiel samenwerkingsverband primair onderwijs Inhoudsopgave Inleiding 3 1. 4 2. Missie en Visie 4 3. ondersteuning 5 4. Wat kan de 6 4.1 Regionale afspraken minimaal te bieden ondersteuning

Nadere informatie

Verwonderen Ontdekken Onderzoeken

Verwonderen Ontdekken Onderzoeken Verwonderen Ontdekken Onderzoeken Op reis naar toekomstvaardige leerlingen! Visiedocument Samenwerkingsschool de Nijewier Tjalleberd Datum: 25 maart 2019 Versie: vastgesteld Inhoudsopgave 1. Inleiding...

Nadere informatie

Strategisch beleid 2015-2019 Het proces

Strategisch beleid 2015-2019 Het proces Strategisch beleid 2015-2019 Het proces Beleidsjaar 14-15 we maken de balans op Missie en kernwaarden/uitgangspunten Dit zijn wij, hier staan we voor Nadere analyse Wat gaat goed, wat pakken we aan Wat

Nadere informatie

STRATEGISCH PLAN BASISSCHOOL DE VORDERING 2015-2019

STRATEGISCH PLAN BASISSCHOOL DE VORDERING 2015-2019 STRATEGISCH PLAN BASISSCHOOL DE VORDERING 2015-2019 MISSIE DE VORDERING Vanuit een traditie van katholieke waarden en voor iedereen toegankelijk, verzorgen wij kwalitatief hoogstaand eigentijds basisonderwijs,

Nadere informatie

TREND RAPPORTAGE KWALITEITSVRAGENLIJST RAPPORTAGE 2E MONTESSORISCHOOL HET WINTERKONINKJE,

TREND RAPPORTAGE KWALITEITSVRAGENLIJST RAPPORTAGE 2E MONTESSORISCHOOL HET WINTERKONINKJE, TREND RAPPORTAGE KWALITEITSVRAGENLIJST RAPPORTAGE 2E MONTESSORISCHOOL HET WINTERKONINKJE, december 2014 1 ALGEMEEN 1.1 Inleiding Algemeen Het instrument de Kwaliteitsvragenlijst is een hulpmiddel om de

Nadere informatie

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2017-2018 o.b.b.s. De Wensvogel 1 Voorwoord Voor u ligt het Schoolondersteuningsprofiel (SOP) van basisschool De Wensvogel. Iedere school stelt een SOP op, dit is

Nadere informatie

Onderwijs met een hart. 1 Strategische agenda strategie agenda

Onderwijs met een hart. 1 Strategische agenda strategie agenda Onderwijs met een hart Strategische agenda 2014-2018 1 Strategische agenda 2014-2018 strategie agenda 2014-2018 1 17-07-2014 13:31:06 Onderwijs met een hart In deze brochure presenteren wij als Onderwijsgroep

Nadere informatie

Jaarplan 2015-2016. Jaarplan 2015-2016

Jaarplan 2015-2016. Jaarplan 2015-2016 In het jaarplan worden de doelstellingen en activiteiten beschreven waar wij het komend aandacht aan gaan besteden. De onderwerpen komen uit het schoolplan, de evaluatie van het huidige jaarplan en onderwerpen

Nadere informatie

Feb. Maart. 2 Differentiatie door instructie en toetsen op niveau (convergent waar nodig, divergent waar mogelijk)

Feb. Maart. 2 Differentiatie door instructie en toetsen op niveau (convergent waar nodig, divergent waar mogelijk) Jaarplan - Aug Sept. Okt. Nov. Dec. Jan. Feb. Maart April Mei Juni Juli 1 Optimaliseren Passend Onderwijs 2 Differentiatie door instructie en toetsen op niveau (convergent waar nodig, divergent waar mogelijk)

Nadere informatie

GROTE OUDER- EN LEERLINGENENQUETE 2010

GROTE OUDER- EN LEERLINGENENQUETE 2010 GROTE OUDER- EN LEERLINGENENQUETE 2010 1 Algemeen In 2010 is er een Grote Ouder- en Leerlingenenquete geweest. Het onderzoek is uitgevoerd door het bekende bureau Beekveld en Terpstra. Alle ouders en de

Nadere informatie

Onderwijskundig jaarplan GBS Het Talent 1

Onderwijskundig jaarplan GBS Het Talent 1 Onderwijskundig jaarplan Jaar: 2017-2018 School: Gbs Het Talent Schoolleider: W.Bos Datum: juni 2017 Laatst geactualiseerd: 8 juni 2017 Inleiding In ons jaarplan 2017-2018 geven we per onderdeel aan welke

Nadere informatie

Inhoud. School-ondersteuningsprofiel CBS de Rank 9 mei

Inhoud. School-ondersteuningsprofiel CBS de Rank 9 mei Inhoud 1. Inleiding 2. Schoolgegevens 3. Ambitie 4. Leerling populatie 5. Onderwijsconcept 6. Basisondersteuning 7. Onderwijsarrangementen 8. Onderwijs- en Vormingsrendement 9. Passend onderwijs 10. Conclusie

Nadere informatie

Samen opbrengstgericht werken = vakmanschap versterken!

Samen opbrengstgericht werken = vakmanschap versterken! Samen opbrengstgericht werken = vakmanschap versterken! Over de rol van de kwaliteitszorgmedewerker binnen OGW Juliette Vermaas Opdracht 1: Inventarisatie 1. Wat is volgens jou kenmerkend voor OGW? Kies

Nadere informatie

Jaarplan basisschool. De Goudakker

Jaarplan basisschool. De Goudakker Jaarplan basisschool De Goudakker 2016 2017 Voorwoord In dit Jaarplan wordt de concrete uitwerking van beleidsvoornemens beschreven, die weergegeven zijn in het Schoolplan. Gekozen is voor een compacte

Nadere informatie

SKPO Profielschets Lid College van Bestuur

SKPO Profielschets Lid College van Bestuur SKPO Profielschets Lid College van Bestuur 1 Missie, visie SKPO De SKPO verzorgt goed primair onderwijs waarbij het kind centraal staat. Wij ondersteunen kinderen om een stap te zetten richting zelfstandigheid,

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel. De Zevensprong

Schoolondersteuningsprofiel. De Zevensprong Schoolondersteuningsprofiel De Zevensprong 1. Inleiding Alle scholen baseren hun onderwijs op de zeven kernwaarden zoals die door het Landelijk Expertise Centrum Speciaal Onderwijs zijn ontwikkeld: 1.

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag

Jaarplan - jaarverslag Jaarplan - jaarverslag 2017-2018 Basisschool de Langereis Ursem www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2017-2018 JAARVERSLAG 2017-2018 Schoolnaam Basisschool de Langereis Schoolnaam Basisschool de Langereis Datum

Nadere informatie

Opbrengstgericht werken en Groen Proeven: Hoe realiseer ik dat? Juliette Vermaas

Opbrengstgericht werken en Groen Proeven: Hoe realiseer ik dat? Juliette Vermaas Opbrengstgericht werken en Groen Proeven: Hoe realiseer ik dat? Juliette Vermaas Opbrengsten gebruiken om: Reflectie op gang te brengen over onze manier van werken Verstandige beslissingen te nemen op

Nadere informatie

Identiteitsdocument van Jenaplanschool de Sterrenwachter

Identiteitsdocument van Jenaplanschool de Sterrenwachter Identiteitsdocument van Jenaplanschool de Sterrenwachter Onze ideologie We zien iedereen als uniek en waardevol. Ieder kind heeft talenten en samen gaan we die ontdekken en ontwikkelen. Hierdoor kunnen

Nadere informatie

De speerpunten van de SPCO-scholen

De speerpunten van de SPCO-scholen Meerjaren Plan 2012-2015 De speerpunten van de SPCO-scholen Inleiding Strategische speerpunten Hart voor kinderen Met veel genoegen presenteren wij de samenvatting van ons strategisch meerjarenplan Hart

Nadere informatie

Met vriendelijke groet, Sylvia Woudstra directeur

Met vriendelijke groet, Sylvia Woudstra directeur Hierbij presenteren wij het 3 e jaarverslag van IBS de Ceder, het jaar van inzichten. In dit jaarverslag kijken we terug op het schooljaar 2017-2018. We benoemen een aantal verplichte onderdelen. Tevens

Nadere informatie

PCBO De Kring Jaarplan

PCBO De Kring Jaarplan PCBO De Kring Jaarplan Kwaliteit Respect Identiteit Normen Gezelligheid Spelen, leren en groeien doen we samen! Wij zijn PCBO De Kring. Wij zijn een school in de wijk De Maten waar we de kinderen die aan

Nadere informatie

Jaarplan Jaarplan

Jaarplan Jaarplan Jaarplan 2017-2018 1 Inhoud Inleiding.... 2 1. Doelstellingen en domeinen 2016-2017... 4 1.1 Domein 1: Kwaliteitszorg (Kwaliteitszorg Opbrengsten Ontwikkeling van leerlingen) 4 1.2 Domein 2: Onderwijs

Nadere informatie

Jaarplan Basisschool de Krullevaar. Schoonhoven. Doelenplein CV Schoonhoven T

Jaarplan Basisschool de Krullevaar. Schoonhoven. Doelenplein CV Schoonhoven T Jaarplan 2017-2018 Basisschool de Krullevaar Schoonhoven Doelenplein 26 2871 CV Schoonhoven T 0182 382847 1 Voorwoord In dit Jaarplan wordt de concrete uitwerking van beleidsvoornemens beschreven, die

Nadere informatie

Onderwijskundig jaarplan GBS Het Talent 1

Onderwijskundig jaarplan GBS Het Talent 1 Onderwijskundig jaarplan Jaar: 2018-2019 School: Gbs Het Talent Schoolleider: W.Bos Datum: juni 2018 Laatst geactualiseerd: 5 juli 2018 Inleiding In ons jaarplan 2018-2019 geven we per onderdeel aan welke

Nadere informatie

Jaarplan t Startnest Jaarplan Pagina 1

Jaarplan t Startnest Jaarplan Pagina 1 Jaarplan t Startnest 2019-2020 Jaarplan 2019-2020 Pagina 1 Voorwoord Voor u ligt het jaarplan van Jenaplanschool t Startnest. In het jaarplan staan activiteiten die specifiek verbetering vragen, maar ook

Nadere informatie

JAARPLAN ST. MATTHEUSSCHOOL AFDELING SO ALEYDA VAN RAEPHORSTLAAN CR ROTTERDAM

JAARPLAN ST. MATTHEUSSCHOOL AFDELING SO ALEYDA VAN RAEPHORSTLAAN CR ROTTERDAM JAARPLAN 2018-2019 ST. MATTHEUSSCHOOL AFDELING SO ALEYDA VAN RAEPHORSTLAAN 243 3054 CR ROTTERDAM 010-4223517 MATTHEUS@ZMLK.NL INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding... 3 2. Schoolplan en jaarplan... 4 3. Planning...

Nadere informatie

AMBITIEKAART PASSEND ONDERWIJS

AMBITIEKAART PASSEND ONDERWIJS AMBITIEKAART PASSEND ONDERWIJS Domein Passend onderwijs Onderwijs Opbrengst gericht passend onderwijs Achtergrond De inzichten die wij hebben op leren en van waaruit wij handelen zijn wetenschappelijk

Nadere informatie

JAARPLAN Samen werken aan de toekomst! Bekkampstraat AH Hengevelde

JAARPLAN Samen werken aan de toekomst! Bekkampstraat AH Hengevelde JAARPLAN 2018-2019 Samen werken aan de toekomst! Bekkampstraat 49 7496 AH Hengevelde 0547-333420 www.petrushv.nl 1 Voorwoord Het onderwijs op de Petrusschool is continu in ontwikkeling. Wij streven naar

Nadere informatie

De school is mijn tuin. Claudia Diepstraten, directeur onderwijsteam DHKT. gekomen na 4 sessies met de gezamenlijke teams van de vier

De school is mijn tuin. Claudia Diepstraten, directeur onderwijsteam DHKT. gekomen na 4 sessies met de gezamenlijke teams van de vier De school is mijn tuin Claudia Diepstraten, directeur onderwijsteam DHKT 2015-2019 Dit document beschrijft de parasolvisie van onderwijsteam DHKT. Het vormt een beschrijving van de gezamenlijke visie van

Nadere informatie

Gelukkig leren! Koersplan

Gelukkig leren! Koersplan Gelukkig leren! Koersplan 2017 2021 Inhoud Inleiding Gelukkig leren! Hoe komen we tot gelukkig leren? Identiteit en centrale waarden: Wie zijn wij? Missie: Waarom zijn wij hier? Visie: Wat willen wij samen?

Nadere informatie

JAARPLAN Op volle kracht vooruit. Maar zeker niet vergeten te genieten van het uitzicht!

JAARPLAN Op volle kracht vooruit. Maar zeker niet vergeten te genieten van het uitzicht! JAARPLAN 2018-2019 Op volle kracht vooruit. Maar zeker niet vergeten te genieten van het uitzicht! Basisschool de Sterrenboog Mariaplein 8 7156 MG Beltrum 0544-481543 directie@desterrenboog.nl www.desterrenboog.nl

Nadere informatie

Jaarplan Sint Jozefschool Moordrecht 2015-2016

Jaarplan Sint Jozefschool Moordrecht 2015-2016 Jaarplan Sint Jozefschool Moordrecht 2015-2016 1 Voorwoord In dit Jaarplan wordt de concrete uitwerking van beleidsvoornemens beschreven, die weergegeven zijn in het Schoolplan. Gekozen is voor een compacte

Nadere informatie

Samenvatting strategisch plan 2012-2016. Met het OOG op morgen.

Samenvatting strategisch plan 2012-2016. Met het OOG op morgen. Samenvatting strategisch plan 2012-2016. Met het OOG op morgen. Missie van stichting OOG Stichting OOG staat voor het in stand houden, uitbreiden en optimaliseren van openbaar onderwijs in de regio Noordoost-Brabant.

Nadere informatie

Identiteit van de Koos Meindertsschool

Identiteit van de Koos Meindertsschool Identiteit van de Koos Meindertsschool 1. Identiteit - het karakter van de school Wij zijn een open school waarin een ieder gelijkwaardig is. Wij heten elk kind welkom op de Koos Meindertsschool, ongeacht

Nadere informatie

Korte versie beleidsplan

Korte versie beleidsplan Korte versie beleidsplan 2015 2019 Voorwoord In dit strategisch beleidsplan Ieder talent blijft tellen beschrijft de Stichting Archipel Scholen de richting waarin de organisatie zich de komende vier jaar

Nadere informatie

Jaarplan 2013-2014. Still going strong.

Jaarplan 2013-2014. Still going strong. Jaarplan 2013-2014 Still going strong. Een jaarplan is afgeleid van het schoolplan Alle plannen voor 2011-2015 Eerst alle plannen keurig verdeeld over vier jaar; Bijstellingen door evaluaties; Toevoegingen

Nadere informatie

FIT-traject onderwijsvernieuwing met ICT en sociale media. draagvlak inspiratie motivatie vernieuwing 21st century skills borging

FIT-traject onderwijsvernieuwing met ICT en sociale media. draagvlak inspiratie motivatie vernieuwing 21st century skills borging FIT-traject onderwijsvernieuwing met ICT en sociale media draagvlak inspiratie motivatie vernieuwing 21st century skills borging Via het Klavertje 4 Model zet u sociale media en ICT breed in Didactische

Nadere informatie

JAARPLAN. St. ALOYSIUSSCHOOL

JAARPLAN. St. ALOYSIUSSCHOOL JAARPLAN St. ALOYSIUSSCHOOL 2018-2019 1 Voorwoord In dit Jaarplan wordt de concrete uitwerking van beleidsvoornemens beschreven, die weergegeven zijn in het Schoolplan. Gekozen is voor een compacte vorm,

Nadere informatie

CBS Kleurenpracht Klipperstraat AM Zaandam T: E: Schoolplan van CBS Kleurenpracht

CBS Kleurenpracht Klipperstraat AM Zaandam T: E: Schoolplan van CBS Kleurenpracht CBS Kleurenpracht Klipperstraat 2-4 1503 AM Zaandam T: 075-6163929 E: info@cbs-kleurenpracht.nl Schoolplan van CBS Kleurenpracht Schoolplan van CBS Kleurenpracht identiteit... 3 ID... 3 succes... 5 Waar

Nadere informatie

CBS Tamarinde. Jaarplan maart juli Betrokken. Professioneel. Onderzoekend

CBS Tamarinde. Jaarplan maart juli Betrokken. Professioneel. Onderzoekend Jaarplan maart 2017- juli 2018 In het jaarplan staan doelen voor resterend huidig schooljaar en nieuw schooljaar 2017-2018 geformuleerd. Het jaarplan is deels een afgeleide van het schoolplan 2015-2019.

Nadere informatie

Welkom op de informatie-avond!

Welkom op de informatie-avond! Welkom op de informatie-avond! Programma: Presentatie over de uitslag van de tevredenheidsonderzoeken, de verbeterplannen en de resultaten van vorig schooljaar. Interactief met elkaar van gedachten wisselen

Nadere informatie

IKC De Werf directeur

IKC De Werf directeur School- en functieprofiel IKC De Werf directeur DC Versie 27 september 2018 Sollicitatieprocedure Informatie: Neem contact op met Miriam Valk-Koenders, BeteoR; telefoonnummer 06-20 74 84 48; miriam.koenders@beteor.nl.

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag 2015-2016

Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 CBS Geuzenschip Brielle Datum: 6 juli 2015 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2015-2016 JAARVERSLAG 2015-2016 Schoolnaam CBS Geuzenschip Schoolnaam CBS Geuzenschip Datum 09-06-2015

Nadere informatie

Onderwijskundig Jaarplan. CBS de Ark September 2013

Onderwijskundig Jaarplan. CBS de Ark September 2013 Onderwijskundig Jaarplan CBS de Ark September 2013 In dit onderwijskundig jaarverslag vermelden we kort en bondig welke zaken prioriteit krijgen dit jaar en hoe we dit op gaan pakken. Uitwerking van de

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel

Schoolondersteuningsprofiel Schoolondersteuningsprofiel samenwerkingsverband primair onderwijs Inhoudsopgave Voorwoord 3 1. 4 2. Missie en Visie 4 3. ondersteuning 5 4. 7 4.1 Regionale afspraken minimaal te bieden ondersteuning 7

Nadere informatie