Voorwoord. Ongetwijfeld zullen deze onderwerpen deel uitmaken van de besprekingen met u tijdens de Algemene Vergadering op 3 juni.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Voorwoord. Ongetwijfeld zullen deze onderwerpen deel uitmaken van de besprekingen met u tijdens de Algemene Vergadering op 3 juni."

Transcriptie

1 10 april 2014 Jaargang 6, nummer 1 Voorwoord In de voorbije 3 maanden heeft het bestuur van het Landelijk Huurders Platform (hierna: het LHP) zich hoofdzakelijk met 4 zaken bezig gehouden, waarover wij u in deze nieuwsbrief nader informeren: Wat treft u in deze nieuwsbrief: Overschrijding begroting LHP 2 Aanpasingen van de servicekosten 3 Verbeterde communicatie 4 Woningwaarderings en de komende huurverhoging 4 Nieuwe opzet afrekening servicekosten 4 Oproep nieuwe bestuursleden 5 Vergoeding bewonerscommissies Reorganisatie Directie Woonzorg Nederland 6 Afhandelen schadegevallen 6 commissies Bij het sluiten van de boeken bleek een forse overschrijding van de begroting, wat leidde tot het aftreden van de penningmeester, het onderzoek naar de oorzaken van de overschrijding en het nemen van maatregelen voor beter toezicht en controle. De verbetering van de afrekening van de servicekosten en stookkosten. Belangrijk hierbij is, dat Woonzorg Nederland als gevolg van aandringen van het LHP besloten heeft de richtlijnen van de Huurcommissie te gaan volgen. De advisering over het huurbeleid 2014 van Woonzorg Nederland. Het advies en de reactie worden als bijlagen bij deze nieuwsbrief gevoegd. Wij hoopten uiteraard dat ons advies zou worden overgenomen. Hoewel de reactie niet onverwacht was, vinden wij het jammer dat er bij de corporatie niet meer mogelijk bleek. De reorganisatie bij Woonzorg Nederland had voor ons wisseling van de directie tot gevolg: de heer Kees de Wolf vertrok en de heer Guus Verduijn kwam in zijn plaats. De duidelijker lijn en bevoegdheden in de organisatie blijken verbeteringen in de communicatie en de besluitvorming op te leveren. Ongetwijfeld zullen deze onderwerpen deel uitmaken van de besprekingen met u tijdens de Algemene Vergadering op 3 juni.

2 April 2014 Pagina 2 van 8 Overschrijding begroting LHP In januari van dit jaar is het Dagelijks Bestuur van het LHP geconfronteerd met een forse overschrijding van de begroting Het afgelopen jaar is er veel extra werk verzet door het secretariaat en hebben er veel extra vergaderingen plaatsgevonden. Vanwege de verhoogde werkdruk was achterstand ontstaan en was het noodzakelijk een extra kracht in te schakelen om de continuïteit van het secretariaat te garanderen. In het eerste kwartaal was dit een extra kracht voor het eenvoudige werk, zoals het archiveren, versturen van correspondentie, het verwerken van de enquête, het informatieboek samenstellen en versturen e.d. Dit zou dan wel een druk zetten op de begroting maar besloten werd dat het niet anders kon. Er kwamen veel klachten binnen o.a. naar aanleiding van de afrekening servicekosten, stookkosten en de huurverhogingen. Toen is besloten om de extra kracht te vervangen door een allround kracht, ondanks dat deze in een hogere loonschaal zou vallen.. Na het indienen van de brandbrief welke het LHP heeft opgesteld en ingediend, werd het bestuur geconfronteerd met verschillende adviesaanvragen vanuit Woonzorg Nederland. Ook besloot het LHP om ongevraagde adviezen in te dienen. Daar de nieuwe kracht een juridische opleiding had is haar gevraagd om deze adviezen mede op te stellen. Van daaruit kwam vanuit het ambtelijk secretariaat het voorstel om haar uurloon te verhogen naar de normen van een juridisch adviseur. Dit voorstel werd ingediend bij de penningmeester van het LHP, die ermee akkoord ging en de overeenkomst tekende zonder vooraf overleg met het Dagelijks Bestuur en toestemming van het bestuur van het LHP. Dit alles kwam aan het licht toen het voorstel binnenkwam voor het nieuwe jaarcontract van het ambtelijk secretariaat, dat werd ingediend bij het dagelijks bestuur. Nadat het dagelijks bestuur en het algemeen bestuur de penningmeester confronteerde met de forse overschrijdingen, als gevolg van zijn beslissingen, heeft deze zijn conclusies getrokken en is opgestapt. Het LHP bestuur heeft op voorstel van het Dagelijks Bestuur inmiddels een aantal maatregelen genomen voor een goed beheer en toezicht op de financiën. De penningmeester moet elke maand binnen het dagelijks bestuur de financiele handelingen verantwoorden en elk kwartaal een financieel overzicht indienen binnen het algemeen bestuur. Het ambtelijk secretariaat dient haar urenregistratie en werkomschrijving elke week in te dienen bij de secretaris van het LHP. Na ampele overwegingen heeft het LHP-bestuur besloten om het contract met het ambtelijk secretariaat niet te verlengen, de boeken te laten controleren door een onpartijdig financieel adviseur en een nieuwe penningmeester te benoemen.

3 April 2014 Pagina 3 van 8 Aanpassingen van de servicekosten In het laatste overleg in 2013,tussen het Landelijk Huurders Platform en Woonzorg Nederland, is het voorstel van Woonzorg Nederland besproken om het ontstoppingsfonds en glasfonds te gaan verhogen. Uit de analyse van de servicekosten blijkt dat de kosten en opbrengsten voor beide fondsen niet in evenwicht zijn. WZN draagt jaarlijks een deel van de kosten zelf. Het voorstel van Woonzorg Nederland was dat de maandelijkse bijdrage in 2014 voor het glasfonds zou worden verhoogd van 0,25 eurocent naar 0,90 eurocent. De maandelijkse bijdrage voor het ontstoppingsfonds 2104 zou worden verhoogd van 0,22 eurocent naar 0,50 eurocent. Het Landelijk Huurders Platform heeft hiertegen bezwaar gemaakt en in het overleg van 12 februari 2014 zijn we tot een overeenstemming gekomen. Het voorschot voor de bijdrage van de huurders voor het glasfonds wordt als volgt aangepast: 1. In 2014 gaat het voorschot van 0,25 euro p.m. naar 0,55 euro p.m. 2. In 2015 gaat het voorschot van 0,55 euro p.m. naar 0,90 euro p.m. Het voorschot voor de bijdrage van de huurders voor het ontstoppingsfonds wordt als volgt aangepast. 1. In 2014 van 0,22 euro p.m. naar 0,31 euro p.m. 2. In 2015 van 0,31 euro p.m. naar 0,40 euro p.m. 3. In 2016 van 0,40 euro p.m. naar 0,50 euro p.m. Het Landelijk Huurders Platform heeft afgelopen jaar Woonzorg Nederland erop geattendeerd dat op basis van het Huurcommissiebeleid het uurloon van de bewonersconsulent, dat vanaf 2013 in rekening gebracht mag worden in de servicekosten, maximaal 35 euro mag bedragen. Ook de doorberekening van de leegstandskosten zou vanaf 2013 niet meer in rekening gebracht mogen worden aan de huurders. Woonzorg Nederland heeft daarom het uurloon van de bewonersconsulent, dat vanaf 1 januari in rekening wordt gebracht, teruggebracht naar 35 euro per uur. De leegstandskosten worden vanaf 1 januari 2013 ook niet meer doorberekend.

4 April 2014 Pagina 4 van 8 Verbeterde communicatie In de brandbrief is ook naar voren gekomen dat de communicatie naar de huurders toe verbeterd dient te worden. Naar aanleiding hiervan is er door de medewerkers van Woonzorg Nederland hard gewerkt aan de briefopstellingen, zoals bij verhuur van de woning, het opzeggen van de huur, de nieuwe huur, de nieuwe servicekosten, de afrekening servicekosten, etc. De brieven zijn nu minder zakelijk en duidelijker te lezen. Woningwaardering en de komende huurverhoging Ondanks herhaaldelijke verzoeken van het LHP om bij de aankondiging van de nieuw vastgestelde huren ook de woningwaarderingspunten mee te sturen, is het LHP mede gedeeld dat dit om technische redenen niet mogelijk is. Wel kunnen huurders de woningwaardering bij de bewonersconsulent opvragen. Dit zal ook worden benadrukt in de huurverhogingsbrief. Bij nieuwe huurcontracten wordt sinds februari 2014 een overzicht van de woningwaardering meegestuurd. Het LHP vindt het raadzaam om de woningwaardering bij de bewonersconsulent op te vragen. Bij de komende huurverhoging kan het ontstaan dat verschillende huurders de maximaal toelaatbare huurgrens overschrijden. Op de site van de Huurcommissie kunnen de huurders een overzicht van de maximaal toelaatbare huren inzien. Wij verzoeken hierbij de bewonerscommissies om hun huurders hierop attent te maken. Verder verwijst het LHP naar het uitgebrachte advies huurprijsbeleid en de reactie hierop van WZN, welke bij deze nieuwsbrief bijgevoegd zijn. Nieuwe opzet afrekening servicekosten. Naar aanleiding van de brandbrief, welke is ingediend door het LHP, is er door de medewerkers van Woonzorg Nederland een nieuwe opzet gemaakt van de afrekening servicekosten. Getracht is om de afrekening zo duidelijk en overzichtelijk mogelijk te maken. Na overleg met de directie is duidelijk geworden dat het systeem nu is aangepast aan de nieuwe opzet, maar dat dit pas tot uiting komt in de afrekening van 2014 welke wordt uitgegeven in Een brochure servicekosten staat binnenkort online op de website van Woonzorg Nederland. Bij projecten van Woonzorg Nederland die bestaan uit verschillende delen, zoals nieuwe woningen, oude woningen, zorgwoningen e.d. en waar componenten kunnen verschillen, zoals b.v. elektranota, gas, water e.d. wordt de afrekening servicekosten apart aangeleverd. Voor sommige projecten kunnen dat zelfs drie boekjes worden. De administratiekosten worden direct doorberekend in de desbetreffende componenten, daarom wordt het component administratiekosten teruggeboekt en zal in de afrekening 2014 niet meer voorkomen. De berekening derving leegstand blijft wel staan om aan te tonen dat deze kosten niet worden doorberekend.

5 April 2014 Pagina 3 van 8!!!Oproep nieuwe kandidaat bestuursleden!!! Het LHP Behartigt de belangen van de huurders van Woonzorg Nederland, in zake van algemeen beleid en beheer, die de belangenbehartiging van bewonerscommissies overstijgen. Daarover wordt overlegd met Woonzorg Nederland. Voor dit werk zijn we op zoek naar gemotiveerde kandidaten met bestuurlijke ervaring die kunnen en willen werken in teamverband. Kandidaten met ervaring op het gebied van wonen en zorg; deskundigheid op het gebied van financiën, organisatie en/of communicatie hebben een pré. Kandidaten moeten huurder van Woonzorg Nederland zijn. Zij kunnen worden voorgedragen door hun bewonerscommissie. De voordracht dient vergezeld te gaan van een schriftelijke motivatie en het curriculum vitae (cv) van de kandidaat, en dient gericht te zijn aan de voorzitter van het LHP. Vergoeding bewonerscommissies 2014 Conform het in vorige jaren gehanteerde beleid wordt de vergoeding voor bewonerscommissies jaarlijks verhoogd op basis van een inflatiecorrectie. De gemiddelde inflatie over 2013 bedroeg 2,5%. WZN verhoogt daarom het basisbedrag per complex voor 2014 tot 185,23 euro.( was 180,71). De variabele bijdrage per woning wordt verhoogd tot 2,26 euro per woning ( was 2,21). Er wordt naar gestreefd de bedragen in maart 2014 uit te betalen. De bewonerscommissies dienen ervoor zorg te dragen dat de juiste gegevens, zoals adressering en bankrekeningnummer, bij Woonzorg Nederland bekend zijn.

6 April 2014 Pagina 6 van 8 Reorganisatie Directie Woonzorg Nederland Begin van dit jaar kreeg het LHP bericht, dat het Raad van Bestuur van Woonzorg Nederland op advies van de directieraad had besloten tot een reorganisatie waarbij de 3- hoofdige directieraad werd vervangen door één directeur: de heer Guus Verduijn. Dit had tot gevolg dat de functie van directeur Services overbodig werd en de heer Kees de Wolf zijn werkzaamheden bij de corporatie beëindigde. Aan de samenwerking met de heer Kees de Wolf hebben wij goede herinneringen. Hij gaf met veel overtuiging mee vorm aan de invoering van de overlegwet (WOHV) en de daaruit voortvloeiende samenwerkings-overeenkomst met het LHP. Veel waardering heeft het LHP ook voor zijn niet aflatende inzet voor de verbetering van de dienstverlening, waarvoor een cultuuromslag in de totale Woonzorg-organisatie noodzakelijk werd. Wij hebben inmiddels al meerdere malen overleg met de nieuwe directeur gevoerd en geconstateerd dat deze organisatieontwikkeling bijdraagt aan meer eenduidigheid in de bevoegdheden van de leiding en daarmee aan de noodzakelijke verbetering van de besluitvorming en de communicatie daarover met Woonzorg Nederland. Afhandelen schadegevallen en het verzoek van het LHP aan de bewonerscommissies Het beleid ten aanzien van de afhandeling van schadegevallen is, na evaluatie van de coulance welke Woonzorg altijd heeft toegepast, bijgesteld. Dat wil zeggen: de schoonmaakkosten van woningen na brandschades werden voor rekening van Woonzorg genomen en brandschades aan woningen door schuld ( niet zijnde opzet) van huurders werden niet op hen verhaald. Het nieuwe beleid is nu: 1. Het schoonmaken van woningen na brandschade wordt voortaan uitgevoerd door inboedelverzekeraars van de huurder of door de huurder zelf. Volgens het geldende huurrecht is het de taak van de huurder om na brandschade de gehele woning schoon te maken. De kosten worden gedekt door de inboedelverzekering onder de noemer schade aan huurders belang. 2. Brandschades die zijn ontstaan door schuld ( niet zijnde opzet) van de huurder worden veelal gedekt door de aansprakelijkheidsverzekering van de huurder. Indien de huurder zich hiervoor onvoldoende heeft ingedekt zal Woonzorg Nederland proberen om de ( resterende ) schade op de huurder te verhalen.

7 April 2014 Pagina 3 van 8 (vervolg) Afhandelen schadegevallen en het verzoek van het LHP aan de bewonerscommissies Deze voorstellen hebben tot gevolg dat: Stichting Landelijk Huurders Platform Bezoekadres Prof. E.M. Meijerslaan AV Amstelveen Postadres Postbus AB Amstelveen Telefoon: (020) info@lhp-wzn.nl 1. De huurders van Woonzorg Nederland een goede dekking van schade moeten hebben geregeld in hun boedel- en aansprakelijkheidsverzekering. 2. Huurders in voorkomende gevallen de schade bij hun verzekeraars moeten melden en de kosten moeten claimen. Omdat in de praktijk blijkt dat niet alle bewoners zich bewust zijn van de dekkingen en voorwaarden heeft het LHP er bij Woonzorg Nederland op aangedrongen om deze aanpassingen goed te communiceren naar de huurders. Los hiervan verzoekt het LHP u als bewonerscommissie om de bewoners in hun belang, op de hoogte te stellen van de noodzaak van het hebben van een inboedel- en een aansprakelijkheidsverzekering met een goede dekking. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een nieuwsbrief of door een mededeling op de bewonersvergadering. Bezoek onze website! Ga naar:

8 April 2014 Pagina 8 van 8

Voorwoord Deze nieuwsbrief bevat weer een aantal zeer belangrijke zaken die recentelijk maar ook in de nabije toekomst om aandacht vragen.

Voorwoord Deze nieuwsbrief bevat weer een aantal zeer belangrijke zaken die recentelijk maar ook in de nabije toekomst om aandacht vragen. Jaargang 8, nummer 1 Voorwoord Deze nieuwsbrief bevat weer een aantal zeer belangrijke zaken die recentelijk maar ook in de nabije toekomst om aandacht vragen. Twee leden van het bestuur van het LHP zijn

Nadere informatie

Voorwoord. Een werkgroep uit het bestuur heeft inmiddels de statuten aangepast aan dit moment en die statuten zijn bij een notaris verleden.

Voorwoord. Een werkgroep uit het bestuur heeft inmiddels de statuten aangepast aan dit moment en die statuten zijn bij een notaris verleden. Jaargang 8, nummer 2 Voorwoord Deze nieuwsbrief bevat ook nu weer voor alle lezers een aantal zeer belangrijke zaken die recentelijk speelden, maar ook in de nabije toekomst om aandacht vragen. Wat treft

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2012

Nieuwsbrief oktober 2012 Nieuwsbrief oktober 2012 Jaargang 4 nummer 2 Stichting Landelijk Huurders Platform Voorwoord Wist u dat: Naar aanleiding van de uitkomsten van onze regiobijeenkomst hebben wij besloten u in deze nieuwsbrief

Nadere informatie

Voorwoord. Wat treft u aan in deze nieuwsbrief:

Voorwoord. Wat treft u aan in deze nieuwsbrief: Jaargang 9, nummer 1 Voorwoord Het voorjaar lonkt, en daarmee ook het verlangen naar de zomerzon. En het liefst zien wij de zomerzon vergezeld gaan met rozengeur en maneschijn. Wat treft u aan in deze

Nadere informatie

Voorwoord. Wat treft u in deze nieuwsbrief: Algemene vergadering LHP 2015 2 Nieuwe bestuursleden en samenstellingbestuur

Voorwoord. Wat treft u in deze nieuwsbrief: Algemene vergadering LHP 2015 2 Nieuwe bestuursleden en samenstellingbestuur Jaargang 7, nummer 3 Voorwoord Wat treft u in deze nieuwsbrief: Algemene vergadering LHP 2015 2 Nieuwe bestuursleden en samenstellingbestuur 2 Brandveiligheid in de woningen 3 Brandbrief 3 Overleg met

Nadere informatie

Voorwoord. Regiobijeenkomsten

Voorwoord. Regiobijeenkomsten 28 maart 2013 Jaargang 5, nummer 1 Bijzondere artikelen Algemene Vergadering 29 mei 2013 Huurverhogingen per 1 juli 2013 Informatieboekje Wat treft u in deze nieuwsbrief: Algemene vergadering 2 Huurverhoging

Nadere informatie

Extra bulletin. Wat treft u aan in deze nieuwsbrief: Korting op uw ziektekostenverzekering

Extra bulletin. Wat treft u aan in deze nieuwsbrief: Korting op uw ziektekostenverzekering Jaargang 7, nummer 4 Extra bulletin Wat treft u aan in deze nieuwsbrief: Korting op uw ziektekostenverzekering 2 Regiobijeenkomsten 2 Vragen en opmerkingen over de conceptbegroting 2016 4 Vragen vanuit

Nadere informatie

Voorwoord. van de huurders. Bijgevoegd is tevens het schriftelijke antwoord van Woonzorg Nederland.

Voorwoord. van de huurders. Bijgevoegd is tevens het schriftelijke antwoord van Woonzorg Nederland. 3 september 2013 Jaargang 5, nummer 3 Voorwoord Deze extra Nieuwsbrief brengen wij uit naar aanleiding van de vele klachten en opmerkingen die in de afgelopen maanden bij het secretariaat van het Landelijk

Nadere informatie

Wat en hoe over servicekosten. Wegwijzer voor bewoners van appartementencomplexen

Wat en hoe over servicekosten. Wegwijzer voor bewoners van appartementencomplexen Wat en hoe over servicekosten Wegwijzer voor bewoners van appartementencomplexen Wat en hoe over Lorem ipsum dolor sit amet servicekosten Bewoners van appartementencomplexen en flatwoningen betalen naast

Nadere informatie

Servicekosten. Waar betaal ik voor?

Servicekosten. Waar betaal ik voor? Servicekosten Waar betaal ik voor? Voor wie is deze brochure bedoeld? U huurt een woning van Woonzorg Nederland. Of u huurt als zakelijke huurder een ruimte van Woonzorg Nederland. U betaalt hiervoor elke

Nadere informatie

stichting Wetland Wonen Groep en woningstichting de Veste Hierna te noemen: de corporatie.

stichting Wetland Wonen Groep en woningstichting de Veste Hierna te noemen: de corporatie. Pagina 1 van 6 REGLEMENT GESCHILLENCOMMISSIE STICHTING WETLAND WONEN GROEP WONINGSTICHTING DE VESTE Artikel 1: definities Corporaties: Werkorganisaties: Commissie: Klacht: stichting Wetland Wonen Groep

Nadere informatie

Uitspraak van de Huurcommissie

Uitspraak van de Huurcommissie Zaakummer WOHV 0023 Verzonden op 31 oktober 2013 Uitspraak van de Huurcommissie Verzoek Wet op het overleg huurders verhuurder (WOHV) Woonruimte xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Verzoeker Naam: Hierna te noemen:

Nadere informatie

Uitspraak van de Huurcommissie

Uitspraak van de Huurcommissie Uitspraak van de Huurcommissie Verzoek Wet op het overleg huurders verhuurder (Wohv) Zaaknummer Verzonden op Woonruimte Huurwoningen met Stichting XXXX als verhuurder Hierna te noemen: de Complexen Verzoekers

Nadere informatie

Servicekosten. Waar betaal ik voor?

Servicekosten. Waar betaal ik voor? Servicekosten Waar betaal ik voor? Voor wie is deze brochure bedoeld? U huurt een woning van Woonzorg Nederland. Of u huurt als zakelijke huurder een ruimte van Woonzorg Nederland. U betaalt hiervoor elke

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst Staedion en Huurdersvereniging Staedion. 23 juni 2016

Samenwerkingsovereenkomst Staedion en Huurdersvereniging Staedion. 23 juni 2016 Samenwerkingsovereenkomst Staedion en Huurdersvereniging Staedion 23 juni 2016 Reglement participatie van Bewonerscommissies Staedion Overwegingen dat de verhuurder Staedion met dit reglement nadere invulling

Nadere informatie

Reglement geschillenadviescommissie

Reglement geschillenadviescommissie Definities Artikel 1 In dit reglement wordt verstaan onder: 1.1 Corporatie: de in de Stichting Woningcorporaties Het Gooi en Omstreken samenwerkende woningcorporaties te weten: RK Bouwstichting St. Joseph

Nadere informatie

Spoorboekje voor bewonerscommissies

Spoorboekje voor bewonerscommissies Spoorboekje voor bewonerscommissies INHOUDSOPGAVE Pagina 1. Waarom dit spoorboekje 2 2. Bewonerscommissies in het kort 2 2.1 Aantal leden bewonerscommissie 2.2 Externe adviseurs 2.3 Werkzaamheden 3. Mozaïek

Nadere informatie

DE KLACHTENCOMMISSIE BBSH

DE KLACHTENCOMMISSIE BBSH DE KLACHTENCOMMISSIE BBSH PAGINA 1 DE KLACHTENCOMMISSIE BBSH Inleiding In het per 1 januari1993 ingevoerde Besluit Beheer Sociale Sector wordt aangegeven, dat iedere woningcorporatie een klachtenprocedure

Nadere informatie

Provides bouwt aan sociaal wonen Geschillenadviescommissie

Provides bouwt aan sociaal wonen Geschillenadviescommissie Reglement Artikel 1 Begripsomschrijvingen Commissie: de van Provides. Secretariaat: het secretariaat van de geschillenadviescommissie. Het secretariaat wordt beheerd door een medewerker van de werkorganisatie,

Nadere informatie

Uitspraak. van de Huurcommissie

Uitspraak. van de Huurcommissie Uitspraak van de Huurcommissie Verzoek Betalingsverplichting servicekosten (art. 7:260 Burgerlijk Wetboek; art. 4 lid 2 sub g, 7 en 18 Uitvoeringswet huurprijzen woonruimte) Woonruimte Kerkstraat 42 D

Nadere informatie

Reglement voor de Klachtencommissie van Woningbouwvereniging Nieuw-Lekkerland

Reglement voor de Klachtencommissie van Woningbouwvereniging Nieuw-Lekkerland Reglement voor de Klachtencommissie van Voor klachten over de dienstverlening van Woningbouwvereniging Nieuw-Lekkerland kunnen huurders zich als ze er met de woningbouwvereniging niet uit komen richten

Nadere informatie

uitspraak van de Huurcommissie

uitspraak van de Huurcommissie uitspraak van de Huurcommissie Verzoek Splitsing all-in prijs in kale huur en servicekosten (art. 7:258 Burgerlijk Wetboek, art. 4 lid 2 sub f, art. 7 en 17 Uitvoeringswet huurprijzen woonruimte) Woonruimte

Nadere informatie

Extra bulletin. Voorwoord

Extra bulletin. Voorwoord Mei 2015 Jaargang 7, nummer 2 Extra bulletin Voorwoord Wat treft u in deze nieuwsbrief: Beëindiging van het onderzoek naar de samenwerking met Habion 2 Toelichting Raad van Bestuur 3 Brief aan Tweede Kamer

Nadere informatie

Voorwoord. Wat treft u in deze nieuwsbrief:

Voorwoord. Wat treft u in deze nieuwsbrief: December 2014 Jaargang 6, nummer 4 Voorwoord Wat treft u in deze nieuwsbrief: Regiobijeenkomsten 2 Werkplan 2 Adviesaanvraag nieuwe reorganisatie Woonzorg Nederland 2 Reorganisatie 6 Fusieplannen 6 Website

Nadere informatie

Jaarlijkse huuraanpassing 2017: veel gestelde vragen

Jaarlijkse huuraanpassing 2017: veel gestelde vragen Jaarlijkse huuraanpassing 2017: veel gestelde vragen Algemeen V Waarom hebben jullie het niet meer over huurverhoging maar over huuraanpassing? A Leystromen vindt betaalbaarheid erg belangrijk. Wij stellen

Nadere informatie

Commissie: De klachtencommissie als bedoeld in artikel 16 van het Besluit Beheer Sociale Huursector.

Commissie: De klachtencommissie als bedoeld in artikel 16 van het Besluit Beheer Sociale Huursector. Voorbeeld klachtenreglement Corporatie X Artikel 1 Begrippen In dit reglement wordt verstaan onder: Commissie: De klachtencommissie als bedoeld in artikel 16 van het Besluit Beheer Sociale Huursector.

Nadere informatie

Commissie: De geschillencommissie als bedoeld in artikel 16 van het Besluit Beheer Sociale Huursector.

Commissie: De geschillencommissie als bedoeld in artikel 16 van het Besluit Beheer Sociale Huursector. Reglement Geschillencommissie Stichting Acantus Groep Artikel 1 Begrippen In dit reglement wordt verstaan onder: Commissie: De geschillencommissie als bedoeld in artikel 16 van het Besluit Beheer Sociale

Nadere informatie

uitspraak van de Huurcommissie Verzoek Wet op het overleg huurders verhuurder (WOHV)

uitspraak van de Huurcommissie Verzoek Wet op het overleg huurders verhuurder (WOHV) uitspraak van de Huurcommissie Verzoek Wet op het overleg huurders verhuurder (WOHV) Woonruimte Flatgebouwen Vogelwijk, complex Koolmeesstraat 1-70, Leiderdorp Verzoeker Naam: xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Nadere informatie

Profielschets. Bestuur Huurdersplatform SOR

Profielschets. Bestuur Huurdersplatform SOR Profielschets Bestuur Huurdersplatform SOR 1 november 2018 Inhoud 1. Inleiding op SOR en het bestuur van het Huurdersplatform 3 1.1 Beschrijving SOR 3 1.2 Beschrijving (bestuur) Huurdersplatform SOR 3

Nadere informatie

JAARVERSLAG. Huurdersbelangenorganisatie HBO TBV WONEN 2016 HBO TBV WONEN. Samenstelling: Gerard Klaassen. Cees van der Staak.

JAARVERSLAG. Huurdersbelangenorganisatie HBO TBV WONEN 2016 HBO TBV WONEN. Samenstelling: Gerard Klaassen. Cees van der Staak. JAARVERSLAG Huurdersbelangenorganisatie HBO TBV WONEN 2016 Samenstelling: Gerard Klaassen Cees van der Staak Gerard Beemer Jaarverslag 2016 1 Inhoud Verantwoording Pag. 3 Voorwoord Pag. 4 Sociaal Verslag

Nadere informatie

Uitspraak van de Huurcommissie

Uitspraak van de Huurcommissie Uitspraak van de Huurcommissie Verzoek Wet op het overleg huurders verhuurder (WOHV) Woonruimte Appartementencomplex xxxxxxxxxxxxx (hierna te noemen: het Complex) Verzoeker Naam: Hierna te noemen: Vertegenwoordigd

Nadere informatie

Commissie: De Geschillenadviescommissie als bedoeld in artikel 16 van het Besluit Beheer Sociale Huursector.

Commissie: De Geschillenadviescommissie als bedoeld in artikel 16 van het Besluit Beheer Sociale Huursector. Reglement Geschillenadviescommissie Ymere Artikel 1 Begrippen In dit reglement wordt verstaan onder: Commissie: De Geschillenadviescommissie als bedoeld in artikel 16 van het Besluit Beheer Sociale Huursector.

Nadere informatie

Uitspraak van de Huurcommissie

Uitspraak van de Huurcommissie Uitspraak van de Huurcommissie Verzonden op Verzoek Wet op het overleg huurders verhuurder (Wohv) Woonruimte Huurwoningen te XXXXXXXXXX Hierna te noemen: het Complex Verzoeker Naam: Hierna te noemen: Vertegenwoordigd

Nadere informatie

Afrekening servicekosten 2018 en begroting 2019

Afrekening servicekosten 2018 en begroting 2019 Afrekening servicekosten 2018 en begroting 2019 Datum: 4 april 2019 Complex: 27054 Croissant 's-gravenhage Complexgedeelte: Croissant - svk te 'S-GRAVENHAGE Serviceclusternummer: 27054901 Aantal woningen:

Nadere informatie

REGLEMENT KLACHTENCOMMISSIE de KOMBINATIE

REGLEMENT KLACHTENCOMMISSIE de KOMBINATIE REGLEMENT KLACHTENCOMMISSIE de KOMBINATIE Artikel 1: Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder Woningcorporatie: Bestuur: Raad van Toezicht: Woningbouwvereniging de Kombinatie te Zeist de

Nadere informatie

REGLEMENT inzake de behandeling en afdoening van geschillen tussen bewoners en de deelnemende woningcorporaties in de WERV

REGLEMENT inzake de behandeling en afdoening van geschillen tussen bewoners en de deelnemende woningcorporaties in de WERV REGLEMENT inzake de behandeling en afdoening van geschillen tussen bewoners en de deelnemende woningcorporaties in de WERV DEFINITIES Artikel 1 deelnemers bewoner belangenorganisatie bestuur commissie

Nadere informatie

Uitspraak van de Huurcommissie

Uitspraak van de Huurcommissie Uitspraak van de Huurcommissie Verzoek Wet op het overleg huurders verhuurder (Wohv) Woonruimte Huurwoningen xxxxxxxxxxxxxx Zaaknummer Verzonden op 14 april 2014 Verzoeker Naam: Hierna te noemen: Vertegenwoordigd

Nadere informatie

REGLEMENT KLACHTENCOMMISSIE. Artikel 1: Begrippen In dit reglement wordt verstaan onder:

REGLEMENT KLACHTENCOMMISSIE. Artikel 1: Begrippen In dit reglement wordt verstaan onder: Klachtencommissie Wij proberen al onze klanten zo snel en correct mogelijk te helpen. Er gaat daarbij helaas wel eens wat mis. Indien er in uw ogen door ons fouten worden gemaakt, zullen we die zo snel

Nadere informatie

service kosten en gratis diensten wonen met karakter

service kosten en gratis diensten wonen met karakter service kosten en gratis diensten wonen met karakter Lefier zorgt ervoor dat uw woning in orde is en blijft zodat u kunt wonen in een woning waarin u zich thuis voelt. Daarnaast leveren wij diensten om

Nadere informatie

Overlegwet en bewonerscommissies

Overlegwet en bewonerscommissies Overlegwet en bewonerscommissies Op 1 januari 2009 is de vernieuwde overlegwet ingegaan. Deze gaat gelden voor alle corporaties ongeacht het aantal woningen. Voor de particuliere verhuurders geldt dit

Nadere informatie

Reglement Geschillencommissie woningcorporaties Walcheren

Reglement Geschillencommissie woningcorporaties Walcheren Reglement Geschillencommissie woningcorporaties Walcheren I. ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 - Begrippen In dit reglement wordt verstaan onder: a. Bestuur: het bestuursorgaan van de betreffende corporatie;

Nadere informatie

Uitspraak van de Huurcommissie

Uitspraak van de Huurcommissie Uitspraak van de Huurcommissie Verzonden op Verzoek Wet op het overleg huurders verhuurder (Wohv) Woonruimte Hierna te noemen: het Complex Verzoeker Naam: Hierna te noemen: Vertegenwoordigd door: Wederpartij

Nadere informatie

Concernparticipatieraad Woonbron Jaarverslag 2013

Concernparticipatieraad Woonbron Jaarverslag 2013 Concernparticipatieraad Woonbron Jaarverslag 2013 Pagina 1 van 5 Inhoudsopgave 1. Samenstelling Concernparticipatieraad Woonbron 3 2. Kader Bewonersparticipatie 4 3. Vergaderingen CPRW 4 4. Activiteiten/

Nadere informatie

beleid: juli 2004, versie: 2014

beleid: juli 2004, versie: 2014 Geschillencommissie beleid: juli 2004, versie: 2014 Waterweg Wonen verhuurt circa 12.000 woningen in Vlaardingen. Een aanzienlijk deel van die woningen is bereikbaar voor huishoudens met lage inkomens

Nadere informatie

REGLEMENT REGIONALE GESCHILLEN COMMISSIE Land van Heusden en Altena

REGLEMENT REGIONALE GESCHILLEN COMMISSIE Land van Heusden en Altena De Regionale Geschillen Commissie (RGC) is vanaf 1 januari 2009 werkzaam voor de hieronder genoemde corporaties: Woonlinie in Zaltbommel; Woonservice Meander in Werkendam; Woonstichting Land van Altena

Nadere informatie

Uitspraak van de Huurcommissie

Uitspraak van de Huurcommissie Uitspraak van de Huurcommissie Verzoek Wet op het overleg huurders verhuurder (WOHV) Woonruimte Verzonden op 2 december 2013 Verzoeker Naam: Hierna te noemen: Vertegenwoordigd door: Huurdersvereniging

Nadere informatie

Servicekosten. Inhoud. Servicekosten...2 wijzigingen...2 Administratiekosten, leegstandskosten en huurtoeslag...3

Servicekosten. Inhoud. Servicekosten...2 wijzigingen...2 Administratiekosten, leegstandskosten en huurtoeslag...3 Servicekosten Inhoud Servicekosten...2 wijzigingen...2 Administratiekosten, leegstandskosten en huurtoeslag...3 De belangrijkste servicekosten op een rij...4 Begrippenlijst...6 Wilt u meer weten?...6 Servicekosten

Nadere informatie

Huurbeleid. Verandert mijn huurprijs in 2016? Uitleg over ons huurbeleid

Huurbeleid. Verandert mijn huurprijs in 2016? Uitleg over ons huurbeleid Huurbeleid Verandert mijn huurprijs in 2016? Uitleg over ons huurbeleid Voor een groot deel van de huurders van Wonen Zuid verandert de huurprijs per 1 juli 2016. Hierover willen wij u goed informeren.

Nadere informatie

Zo doen we dat als we een geschil hebben

Zo doen we dat als we een geschil hebben Zo doen we dat als we een geschil hebben Voel je thuis 1 Lokale Geschillencommissie SLS Wonen, de Sleutels van Zijl en Vliet, Ons Doel en Portaal Leiden beheren samen ongeveer 23.500 verhuureenheden.

Nadere informatie

Vastgesteld op 9 maart 2017

Vastgesteld op 9 maart 2017 Vastgesteld op 9 maart 2017 Jaarverslag 2016 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING... 2 2. VERGADERINGEN... 2 3. SAMENSTELLING REGIONALE GESCHILLENCOMMISSIE KRIMPENERWAARD... 2 3.1. Benoeming en herbenoeming... 2

Nadere informatie

Reglement Bewonerscommissies Woningstichting Rochdale

Reglement Bewonerscommissies Woningstichting Rochdale Reglement Bewonerscommissies Woningstichting Rochdale Overwegingen dat Rochdale erkent dat het in wederzijds belang is dat bewonerscommissies op complexniveau en Rochdale met elkaar overleg voeren over

Nadere informatie

Geschillencommissie. onbelemmerd de ruimte

Geschillencommissie. onbelemmerd de ruimte Geschillencommissie onbelemmerd de ruimte Wat is een geschillencommissie Als u vindt dat u niet juist bent behandeld, of als u klachten hebt over onze dienstverlening, dan kunt u hiermee terecht bij een

Nadere informatie

Veel gestelde vragen Huurverhoging 2018

Veel gestelde vragen Huurverhoging 2018 Veel gestelde vragen Huurverhoging 2018 GroenWest heeft de antwoorden op een aantal veel gestelde vragen voor u op een rij gezet. De vragen zijn onderverdeeld in de volgende onderwerpen: Algemeen Inkomensverklaring

Nadere informatie

Veel gestelde vragen Huurverhoging 2017

Veel gestelde vragen Huurverhoging 2017 Veel gestelde vragen Huurverhoging 2017 GroenWest heeft de antwoorden op een aantal veel gestelde vragen voor u op een rij gezet. De vragen zijn onderverdeeld in de volgende onderwerpen: Algemeen Inkomensverklaring

Nadere informatie

REGLEMENT KLACHTENCOMMISSIE STICHTING WONEN ZUID

REGLEMENT KLACHTENCOMMISSIE STICHTING WONEN ZUID REGLEMENT KLACHTENCOMMISSIE STICHTING WONEN ZUID ------------------------------------------------------------------------------------------------------- ARTIKEL 1: DEFINITIES Commissie: de klachtencommissie

Nadere informatie

Uitspraak. van de Huurcommissie

Uitspraak. van de Huurcommissie Uitspraak van de Huurcommissie Verzoek Betalingsverplichting servicekosten (art. 7:260 Burgerlijk Wetboek; art. 4 lid 2 sub g, 7 en 18 Uitvoeringswet huurprijzen woonruimte) Woonruimte Osdorpplein 317

Nadere informatie

Reglement Geschillencommissie Stichting GroenWest

Reglement Geschillencommissie Stichting GroenWest Reglement Geschillencommissie Stichting GroenWest Inhoud Pagina 1. Begrippen... 5 2. Doel van de commissie... 5 3. Taak van de commissie... 5 4. Functioneren van de commissie... 5 5. Samenstelling, benoeming

Nadere informatie

Meest gestelde vragen en antwoorden over de afrekening servicekosten Algemene vragen

Meest gestelde vragen en antwoorden over de afrekening servicekosten Algemene vragen Meest gestelde vragen en antwoorden over de afrekening servicekosten Algemene vragen Mijn ibanrekeningnummer op de afrekening klopt niet of is niet ingevuld Wilt u het goede ibanrekeningnummer schriftelijk

Nadere informatie

Reglement Geschillenadviescommissie Woonvereniging Patrimonium Havensteder Woonstad Rotterdam Woonplus Schiedam Maasdelta Groep 3B Wonen

Reglement Geschillenadviescommissie Woonvereniging Patrimonium Havensteder Woonstad Rotterdam Woonplus Schiedam Maasdelta Groep 3B Wonen Reglement Geschillenadviescommissie Woonvereniging Patrimonium Havensteder Woonstad Rotterdam Woonplus Schiedam Maasdelta Groep 3B Wonen -1- REGLEMENT GEZAMENLIJKE GESCHILLENADVIESCOMMISSIE 1. Begrippen

Nadere informatie

Jaarverslag HuurdersBelangenvereniging Van Alckmaer 2016

Jaarverslag HuurdersBelangenvereniging Van Alckmaer 2016 Jaarverslag HuurdersBelangenvereniging Van Alckmaer 2016 1. De vereniging 1.1 Algemeen De HuurdersBelangenvereniging (HBV) Van Alckmaer komt op voor de belangen van de mensen die een huis huren bij de

Nadere informatie

Woningzoekende: degene die zich heeft aangemeld voor een beschikbare woning van de SOR in de vrije sector.

Woningzoekende: degene die zich heeft aangemeld voor een beschikbare woning van de SOR in de vrije sector. REGLEMENT KLACHTEN- EN GESCHILLENCOMMISSIE SOR 1. Definities Huurder: een huurder van een woning of woonruimte van de SOR. Voor de toepassing van dit reglement wordt onder huurder eveneens verstaan de

Nadere informatie

REGLEMENT LOKALE GESCHILLENCOMMISSIE WONINGCORPORATIES LEIDEN

REGLEMENT LOKALE GESCHILLENCOMMISSIE WONINGCORPORATIES LEIDEN REGLEMENT LOKALE GESCHILLENCOMMISSIE WONINGCORPORATIES LEIDEN Artikel 1. Definities Verhuurders: Bij de lokale Geschillencommissie zijn de volgende verhuurders aangesloten; SLS Wonen De Sleutels van Zijl

Nadere informatie

Afrekeningsmethodiek servicekosten

Afrekeningsmethodiek servicekosten Afrekeningsmethodiek servicekosten Elk jaar wordt de afrekening van de variabele servicekosten over het voorafgaande kalenderjaar gemaakt waarbij de werkelijk gemaakte kosten worden vergeleken met de door

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst Staedion en Huurdersvereniging Staedion. 23 juni 2016

Samenwerkingsovereenkomst Staedion en Huurdersvereniging Staedion. 23 juni 2016 Samenwerkingsovereenkomst Staedion en Huurdersvereniging Staedion 23 juni 2016 Samenwerkingsovereenkomst Staedion en Huurdersvereniging Staedion (HVS) Partijen Verhuurder Stichting Staedion hierna te noemen

Nadere informatie

Uitspraak van de Huurcommissie

Uitspraak van de Huurcommissie Uitspraak van de Huurcommissie Verzonden op Verzoek Wet op het overleg huurders verhuurder (Wohv) Woonruimte Hierna te noemen: het Complex Verzoeker Naam: Hierna te noemen: Vertegenwoordigd door: Wederpartij

Nadere informatie

Algemeen. Artikel 1. Begrippen

Algemeen. Artikel 1. Begrippen Reglement Klachtencommissie Woonbedrijf d.d. 1 januari 2011 Algemeen In dit reglement wordt de mannelijke persoonsvorm gehanteerd. Daar waar bijvoorbeeld sprake is van een Klager, huurder enz. wordt tevens

Nadere informatie

Reglement. Geschillencommissie. Vestia. Vastgesteld in de bestuursvergadering d.d. 3 februari 2015 Pagina 1

Reglement. Geschillencommissie. Vestia. Vastgesteld in de bestuursvergadering d.d. 3 februari 2015 Pagina 1 Reglement Geschillencommissie Vestia Vastgesteld in de bestuursvergadering d.d. 3 februari 2015 Pagina 1 1. Begrippen 1.1 In dit reglement wordt verstaan onder: (a) Corporatie: Vestia gevestigd te Rotterdam.

Nadere informatie

Huurdersbelangenvereniging De Sleutel

Huurdersbelangenvereniging De Sleutel Huishoudelijk Reglement van de Huurdersbelangenvereniging De Sleutel Artikel 1 Doelstelling huishoudelijk reglement 1. Het huishoudelijk reglement regelt de nadere uitvoering van de statuten van de Huurdersbelangenvereniging

Nadere informatie

d.d Sociaal plan Spatterstraat 23 t/m 45 (oneven nummers)

d.d Sociaal plan Spatterstraat 23 t/m 45 (oneven nummers) d.d. 18-06-2018 Sociaal plan Spatterstraat 23 t/m 45 (oneven nummers) Sociaal Plan Spatterstraat 23 t/m 45 (oneven nummers) Uw portiekwoning aan de Spatterstraat wordt gesloopt en er komt nieuwbouw voor

Nadere informatie

JAARVERSLAG. Huurdersbelangenorganisatie HBO TBV WONEN Samenstelling: Gerard Klaassen. Cees van der Staak. Gerard Beemer. Jaarverslag

JAARVERSLAG. Huurdersbelangenorganisatie HBO TBV WONEN Samenstelling: Gerard Klaassen. Cees van der Staak. Gerard Beemer. Jaarverslag JAARVERSLAG Huurdersbelangenorganisatie HBO TBV WONEN 2015 Samenstelling: Gerard Klaassen Cees van der Staak Gerard Beemer Jaarverslag 2015 1 Inhoud Verantwoording Pag. 3 Voorwoord Pag. 4 Sociaal Verslag

Nadere informatie

JAARVERSLAG. Huurdersbelangenorganisatie HBO TBV WONEN Samenstelling: Gerard Klaassen. Cees van der Staak. Gerard Beemer

JAARVERSLAG. Huurdersbelangenorganisatie HBO TBV WONEN Samenstelling: Gerard Klaassen. Cees van der Staak. Gerard Beemer JAARVERSLAG Huurdersbelangenorganisatie HBO TBV WONEN 2018 Samenstelling: Gerard Klaassen Cees van der Staak Gerard Beemer Inhoud Verantwoording Pag. 3 Voorwoord Pag. 4 Sociaal Verslag 2018 Hoofdstuk 1:

Nadere informatie

regionaal & betrokken Huur betalen

regionaal & betrokken Huur betalen regionaal & betrokken Huur betalen Gefeliciteerd met uw nieuwe woning! Onlangs paalde energiekosten niet in de servicekosten zijn opge- heeft u een huurovereenkomst met ons afgesloten. nomen, We heten

Nadere informatie

KLACHTENREGELEMENT. Artikel 1 Begrippen. In dit reglement wordt verstaan onder: Commissie: De klachtencommissie. Verhuurder: WWV De Volharding

KLACHTENREGELEMENT. Artikel 1 Begrippen. In dit reglement wordt verstaan onder: Commissie: De klachtencommissie. Verhuurder: WWV De Volharding KLACHTENREGELEMENT Artikel 1 Begrippen In dit reglement wordt verstaan onder: Commissie: De klachtencommissie Verhuurder: WWV De Volharding Bestuur: Het bestuur van WWV De Volharding. Huurder: a. De huurder

Nadere informatie

Uitspraak van de Huurcommissie

Uitspraak van de Huurcommissie Uitspraak van de Huurcommissie Verzoek Wet op het overleg huurders verhuurder (WOHV) Woonruimten Studentenwoningen xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx (hierna te noemen: het Complex) Zaaknummer Verzoeker Naam: Hierna

Nadere informatie

INFORMATIEFOLDER VOOR HUURDERS

INFORMATIEFOLDER VOOR HUURDERS INFORMATIEFOLDER VOOR HUURDERS Huurdersorganisatie Vulcanus www.ho-vulcanus.nl Inhoudsopgave 1. INLEIDING...1 2. BEWONERSPARTICIPATIE...2 3. ROL BEWONERSCOMMISSIE...2 4. BEWONERSCOMMISSIE...3 Verkiezingsprocedure

Nadere informatie

Klager: Een klant of deelnemer aan het leerwerktraject van de Stichting TVZ

Klager: Een klant of deelnemer aan het leerwerktraject van de Stichting TVZ K LACHTENREGLEMENT STICHTING TAFELVANZEVEN ROTTERDAM Artikel 1 Begrippen In dit reglement wordt verstaan onder: Commissie: Bestaande uit 4 onafhankelijke leden, hierna te noemen klachtencommissie Stichting

Nadere informatie

Toegelaten instelling De vereniging/stichting is werkzaam binnen het werkgebied in de zin van artikel 70 van de Woningwet.

Toegelaten instelling De vereniging/stichting is werkzaam binnen het werkgebied in de zin van artikel 70 van de Woningwet. Reglement Regionale Klachtencommissie Ingesteld door RWS partner in wonen en Stichting tot Behoud en Ondersteuning van Monumenten, beiden te Goes, R&B Wonen te Heinkenszand en Castria Wonen te St. Maartensdijk.

Nadere informatie

Woningeigenaar: De eigenaar van een koopwoning in de wijk en tevens lid van WWV De Volharding

Woningeigenaar: De eigenaar van een koopwoning in de wijk en tevens lid van WWV De Volharding KLACHTENREGLEMENT Artikel 1 Begrippen In dit reglement wordt verstaan onder: Commissie: De klachtencommissie Verhuurder: WWV De Volharding Bestuur: Het bestuur van WWV De Volharding Huurder: a. De huurder

Nadere informatie

De zorgorganisatie als woningverhuurder?!

De zorgorganisatie als woningverhuurder?! De zorgorganisatie als woningverhuurder?! en de kracht van de huurder! ACTIZ 25 oktober 2012, Nieuwegein Carolien Vermaas, directeur Vastgoed Een globale verkenning 1. Waarom sta ík hier? 2. Welke kaders

Nadere informatie

regionaal & betrokken Huur betalen

regionaal & betrokken Huur betalen regionaal & betrokken Huur betalen Huur betalen U huurt een woning van R&B Wonen of bent dit van plan. n deze folder informeren we u over het betalen van de huur. Huurprijs en servicekosten De huurprijs

Nadere informatie

servicekosten wonen met karakter

servicekosten wonen met karakter servicekosten wonen met karakter Lefier zorgt ervoor dat uw woning in orde is en blijft zodat u kunt wonen in een woning waarin u zich thuis voelt. Daarnaast leveren wij diensten om uw woongenot verder

Nadere informatie

Goede middag, hartelijk welkom namens het bestuur van HOP

Goede middag, hartelijk welkom namens het bestuur van HOP Goede middag, hartelijk welkom namens het bestuur van HOP Huurders Organisatie Patrizia VAN HUURDERS VOOR HUURDERS We werken voor de belangen van alle huurders Ons streven: U BENT TEVREDEN MET HOE U WOONT

Nadere informatie

Reglement Klachtencommissie

Reglement Klachtencommissie Reglement Klachtencommissie Artikel 1: Begrippen In dit reglement wordt verstaan onder: Corporatie Woonstichting VechtHorst, werkzaam als toegelaten instelling in de zin van artikel 70 van de Woningwet;

Nadere informatie

Onderhoudsabonnement. De voordelen van het onderhoudsabonnement? Wat valt er onder het onderhoudsabonnement? Wat kost het? Samen werken aan wonen

Onderhoudsabonnement. De voordelen van het onderhoudsabonnement? Wat valt er onder het onderhoudsabonnement? Wat kost het? Samen werken aan wonen Onderhoudsabonnement De voordelen van het onderhoudsabonnement? Wat valt er onder het onderhoudsabonnement? Wat kost het? Samen werken aan wonen De Kombinatie neemt u werk uit handen Het onderhoud van

Nadere informatie

Huurdersorganisatie bijeenkomst Huurders betrekken bij het beleid van Vecht en Omstreken Loenen, 31 oktober

Huurdersorganisatie bijeenkomst Huurders betrekken bij het beleid van Vecht en Omstreken Loenen, 31 oktober Huurdersorganisatie bijeenkomst Huurders betrekken bij het beleid van Vecht en Omstreken Loenen, 31 oktober Programma 1. Inleiding 2. Korte terugblik op 16 oktober 3. De structuur van de huurdersorganisatie

Nadere informatie

Klachtenreglement Woonforte 1 april 2018

Klachtenreglement Woonforte 1 april 2018 Klachtenreglement Woonforte 1 april 2018 1. Begrippen Bestuur Statutair bestuur ( directeur-bestuurder ) van de Stichting Woonforte, te Alphen aan den Rijn. Hoorzitting Een hoorzitting is een zitting van

Nadere informatie

Uitspraak. van de Huurcommissie

Uitspraak. van de Huurcommissie Uitspraak van de Huurcommissie Verzoek Betalingsverplichting kosten voor gas, water en licht en/of overige servicekosten (art. 7:260 Burgerlijk Wetboek; art. 4 lid 2 sub g, 7 en 18 Uitvoeringswet huurprijzen

Nadere informatie

Model tijdelijke huurovereenkomst ex artikel 15 Leegstandwet 1

Model tijdelijke huurovereenkomst ex artikel 15 Leegstandwet 1 Model tijdelijke huurovereenkomst ex artikel 15 Leegstandwet 1 Ondergetekenden, De... gevestigd en kantoorhoudend te... hierna te noemen: verhuurder en...... (elk van hen) hierna te noemen: huurder In

Nadere informatie

Reglement. Commissie: De Klachtencommissie als bedoeld in artikel 16 van het Besluit Beheer Sociale Huursector.

Reglement. Commissie: De Klachtencommissie als bedoeld in artikel 16 van het Besluit Beheer Sociale Huursector. Reglement Artikel 1 Begrippen In dit reglement wordt verstaan onder: Commissie: De Klachtencommissie als bedoeld in artikel 16 van het Besluit Beheer Sociale Huursector. Lid / Leden: Een lid of leden van

Nadere informatie

Aan dtkv. 2017/ Uw brieven van: 26 april 2017 Ons nummer: Willemstad, 26 mei 2017

Aan dtkv. 2017/ Uw brieven van: 26 april 2017 Ons nummer: Willemstad, 26 mei 2017 Aan dtkv De Raad van Ministers De Minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport APNA gebouw Schouwburgweg 24-26 Alhier Uw nummers (letters): Onderwerp: Bijlage(n): 2017/014440 Uw brieven van: 26

Nadere informatie

Werkplan Huurders Organisatie Patrizia

Werkplan Huurders Organisatie Patrizia Werkplan Huurders Organisatie Patrizia 2016-2017 Een stichting VAN HUURDERS VOOR HUURDERS van alle complexen van Patrizia. Heden & toekomst INLEIDING Wij willen de belangen van alle huurders behartigen.

Nadere informatie

Reglement Geschillen adviescommissie Portaal Utrecht

Reglement Geschillen adviescommissie Portaal Utrecht Reglement Geschillen adviescommissie Portaal Utrecht Een klacht wat nu? Een klacht wilt u het liefst oplossen met mensen die er direct mee te maken hebben. En dat wil Portaal ook. Maar wat als u een klacht

Nadere informatie

Verslag bewonerscommissieavond. Thema: overlegwet. Presentatie

Verslag bewonerscommissieavond. Thema: overlegwet. Presentatie Verslag bewonerscommissieavond Thema: overlegwet Plaats: Wijkcentrum Titus Brandsma (Tweede Oudeheselaan) Datum: maandag 6 februari 2012 Aanwezig: 14 personen Commissies: BHPP, Delsenhof, Leuvensehof,

Nadere informatie

Deelnemende corporaties: Jutphaas Wonen (Nieuwegein), Mitros (Utrecht en Nieuwegein), Viveste (Houten), Woningbouwvereniging Lopik

Deelnemende corporaties: Jutphaas Wonen (Nieuwegein), Mitros (Utrecht en Nieuwegein), Viveste (Houten), Woningbouwvereniging Lopik Klachtencommissie Woningcorporaties Regio Utrecht Klachtenreglement Deelnemende corporaties: Jutphaas Wonen (Nieuwegein), Mitros (Utrecht en Nieuwegein), Viveste (Houten), Woningbouwvereniging Lopik Artikel

Nadere informatie

wonen begint bij mensen Uw huur en servicekosten betalen

wonen begint bij mensen Uw huur en servicekosten betalen wonen begint bij mensen Uw huur en servicekosten betalen Als huurder van Bo-Ex betaalt u elke maand huur en servicekosten. In deze brochure leest u waaruit de huur is opgebouwd en op welke manieren u dit

Nadere informatie

Jaarverslag 2017 VERSLAGLEGGING: KIM SCHOLTEN

Jaarverslag 2017 VERSLAGLEGGING: KIM SCHOLTEN Jaarverslag 2017 VERSLAGLEGGING: KIM SCHOLTEN Inhoudsopgave Inleiding voorzitter... 2 Verslag intern en regulier overleg HAR... 3 De samenstelling van de HAR in 2017... 3 Onderwerpen in 2017... 3 Biedingen

Nadere informatie

Jaarverslag Vereniging Huurdersplatform de Woonplaats. te Enschede. Maart Jaarverslag huurdersplatform 1

Jaarverslag Vereniging Huurdersplatform de Woonplaats. te Enschede. Maart Jaarverslag huurdersplatform 1 Jaarverslag Vereniging Huurdersplatform de Woonplaats te Enschede Maart 2018 Jaarverslag huurdersplatform 1 1. Algemeen: De Vereniging Huurdersplatform De Woonplaats heeft ook in de belangen behartigd

Nadere informatie

1. Meer zeggenschap over de schoonmaak in uw complex De menukaart: vier keuzes Zelfbeheer? Kom in actie Keuzemenu: Wie doet wat?

1. Meer zeggenschap over de schoonmaak in uw complex De menukaart: vier keuzes Zelfbeheer? Kom in actie Keuzemenu: Wie doet wat? 1. Meer zeggenschap over de schoonmaak in uw complex 2 2. De menukaart: vier keuzes 3 3. Zelfbeheer? Kom in actie 3 4. Keuzemenu: Wie doet wat? 4 5. Schoonmaakcommissie 5 6. Het schoonmaakprogramma opstellen

Nadere informatie

Ik huur bij ZVH. Tevreden of ontevreden over ZVH?

Ik huur bij ZVH. Tevreden of ontevreden over ZVH? Welkom bij ZVH. U huurt al bij ons of u gaat een woning van ZVH huren. Dan is het handig om deze brochure in huis te hebben. Er zijn soms momenten dat uw huis om aandacht vraagt en dan moet u weten wat

Nadere informatie