ONLINE PROCES ANALYSER VOOR BIOGAS

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ONLINE PROCES ANALYSER VOOR BIOGAS"

Transcriptie

1 De voordelen van gas analyse De Awite analyser systemen zijn specifiek ontworpen voor het meten van de samenstelling van ondermeer Biogas, Rioolwaterzuiveringgas & Stortgas. In een biotechnologische fabriek zijn deze metingen van groot belang voor het bewaken en beheersen van de processen. De meetgegevens worden gebruikt voor procesoptimalisatie en bedrijfszekerheid. De online analyse van het gas geeft inzicht in het proces. Deze informatie biedt essentiële voordelen om het rendement van de installatie te verbeteren. Dit zorgt uiteindelijk voor minder afval, uitvaltijd en productverlies wat resulteert in een hogere winst en een schoner milieu. De Awite analyser geeft de online analyse van uw biogas. Als specialist met lange ervaring in biogas analyse bieden wij een technisch innoverend product van hoge kwaliteit. De analysers worden gefabriceerd in Duitsland en wereldwijd zijn al meer dan 1200 systemen verkocht.

2 Unieke kenmerken van de analyser Robuust industrieel ontwerp, compleet systeem in stevige RVS behuizing met goede toegang Modulair concept, om te voldoen aan uw individuele wensen Zeer gebruiksvriendelijk bediening via overzichtelijk kleuren touch screen Meerdere meetpunten, een enkel instrument om meerdere proces units te monitoren Uitvoerige beheer van uw meetgegevens, met behulp door geintegreerde panel PC Vele communicatie mogelijkheden, alle gangbare industriële data-interfaces mogelijk Uniek modulair systeem, geschikt voor al uw toepassingen Toepassingsgebieden industrie Onze gasanalyse systemen zijn te vinden in: - Industriële en agrarische biogasinstallaties - Stortplaatsen - Gemeentelijke en bedrijfmatige afvalverwerkingsbedrijven - Droge vergistinginstallaties - (Anaërobe) Afvalwater zuiveringsinstallaties (AWZI) - Rioolwater zuiveringsinstallaties (RWZI) - Biodiesel productie - Ontzwaveling installaties - Warmtekracht installaties (WKK) - Verkoop van ruw biogas - Biogas opwaarderen naar aardgaskwaliteit - Aardgasnet injectie stations - Brandstofcel applicaties - Onderzoek en ontwikkelingscentrums (laboratorium)

3 Applicaties Biogas analyse wordt gebruikt bij: Biogas uit anaërobe vergistingstanks of stortplaatsen Gasdrogers, was- en ontzwaveling installaties Dosering van luchtinjectie voor biologische oxidatie van H 2 S Compressor stations Brandstof toevoer van WKK-motoren Regelen van flare systemen Gegevens beheer voor andere proces instrumenten CDM projecten voor gecertificeerde emissiereducties Waarom is het belangrijk om de gas compositie te meten? Productie bewaking Vergister 1 Vergister 2 Vergister vol% CH vol% CO vol% O ppm H 2 S ppm H 2 Ruw biogas De samenstelling van het ruwe biogas uit iedere vergister wordt gemeten zodat optimale condities gehandhaafd kunnen worden voor het biologische proces. Methaan (CH 4 ) Op basis van de methaan concentratie wordt de toevoeging van biomassa aan de vergister geregeld. Dit voorkomt verstoring van het fermentatieproces om zo een maximaal methaan opbrengst te bereiken. Zuurstof (O 2 ) Het meten van de zuurstofconcentratie biedt extra veiligheid door vroegtijdige detectie van explosieve gasmengsels. Een lage zuurstofconcentratie in stortgas kan duiden op een interne brand. Wanneer de activiteit van de microorganismen in een vergister afneemt, wordt dit herkend door een verhoogde zuurstof aflezing. Waterstofsulfide (H 2 S) Waterstofsulfide gas is een zeer toxisch en corrosief. Het meten van de H 2 S concentratie geeft een vroegtijdige waarschuwing. Hiermee wordt kostbare schade aan apparatuur (zoals pijpleidingen en WKK-motoren) evenals gevaarlijke situaties voorkomen. Dit toxische gas verstoord tevens het biologische proces, wat resulteert in een reductie van de methaan opbrengst.

4 Software functies Intergratie van derde instrumenten Het online analyse resultaat van de Awite biogas analyser geeft belangrijke informatie voor de andere instrumenten in het proces. Een wisselende methaan concentratie veroorzaakt een meetafwijking bij thermische massa flow meters. Op basis van de actuele meetresultaten van de analyser wordt hiervoor gecorrigeerd. Een correctieformule wordt dan geïntegreerd in de analyser of de flow meter. Door het flexibele platform waarop de Awite analyser is ontworpen kunnen extra I/O modules worden toegevoegd. Hiermee kunnen de gegevens van andere instrumenten worden ingelezen (zoals debiet, ph, temperatuur en druk). Daarnaast is het ook mogelijk om externe apparatuur aan te sturen (zoals regelkleppen en ventilatoren). De analyser is eenvoudig te bedienen via een touch screen. Door het gebruik van een Industry-Embedded PC geeft de analyser zeer uitgebreide functionaliteit. De stabiele Linux gebaseerde software biedt u: Bediening en configuratie via gebruiksvriendelijk menustructuur Weergave van meetwaarden in tabel- of grafiekvorm Visualisatie van de meetwaarden en historische trends Praktisch onbeperkte gegevensopslag; van o.a. de meetgegevens en het logboek Uitgebreide diagnostiek functies; o.a. gebeurtenissen, alarmen, statussen Implementatie van op maat geschreven logica voor de aansturing van andere instrumenten Klantspecifieke calculaties zoals calorische waarde en energiestroom Online hulp en informatie door ingebouwde documentatie bereikbaar via touch screen Op afstand (remote) uitlezen van meetwaarden en status informatie Meertalige software Data-export via USB of Ethernet En meer! PC software AwiView verkrijgbaar als freeware 4-20 ma vol% CH 4 Biogas flow ODS beidt de totale oplossing voor een betrouwbare debietmeting

5 Analytische mogelijkheden Biologische ontzwaveling 0-25 vol% O ppm H 2 S Fuzzy logic besturing Voor lucht dosering Monitoren van gas was installaties Reactor H 2 S removal ppm H 2 S 0-20 ppm H 2 S Bewaking van WWK motor/turbine vol% CH vol% O ppm H 2 S De Awite analysers zijn modulair opgebouwd, hierdoor kunnen klant specifieke oplossingen worden aangeboden. Een verscheidenheid aan sensoren en meetcellen kunnen aan het systeem worden toegevoegd. Dit geeft de mogelijkheid tot het meten van diverse gascomponenten en een flexibel aantal meetpunten. Door deze multi-stream functionaliteit wordt met behulp van slecht één apparaat toezicht gehouden op meerdere vergisters. Voor een hoge bedrijfszekerheid en een goede lange termijn stabiliteit kan de analyse worden ingesteld op een periodieke meetcyclus. Omdat biologische processen zeer geleidelijk veranderen is een continue meting vaak ook niet nodig. De periodieke meetcyclus wordt gebruikelijk op 30 minuten ingesteld. Voor extra veiligheid wordt tussen iedere meetcyclus de lucht binnenin de analyserbehuizing gemeten (voor controle op een intern gaslek). De waterstofsulfide concentratie in ruw biogas kan oplopen tot ppm. De analyser is in staat ook deze hoge concentraties te meten. Doordat gebruik wordt gemaakt van een elektronisch gestuurd verdunningssysteem blijft de levensduur van de elektrochemische meetcel behouden (van toepassing bij een meetbereik vanaf 5000 ppm H2S). Het gebruik van meerdere sensoren bied de mogelijkheid tot automatisch schakelen van het meetbereik. Een hoge nauwkeurigheid wordt hierdoor gehandhaafd over het hele meetbereik. Veiligheid & betrouwbaarheid De analyser is uitgerust met uitgebreide controle systemen. Gedetailleerde foutmelding wordt weergeven op het 7 scherm. De toevoer van het monster gas wordt automatisch afgeschakeld op basis van een intern lekdetectie systeem. Een optische waterdetector in de gastoevoer is aanwezig, hiermee wordt sensorschade door vocht voorkomen. Overbelasting van elektrochemische sensoren (door een te hoge concentratie) wordt automatisch gedetecteerd. Het specifieke meetpad wordt vervolgens tijdelijk afgesloten. Voor een continu meetsysteem wordt de analyser uitgevoerd met redundante monsterpompen, voorzien van automatische omschakeling op basis van drukverschil sensoren. Een systeem veiligheidsevaluatie is uitgevoerd in samenwerking met de TÜV. Controle brandstof specificaties

6 Modellen Algemeen gegevens behuizing Kast Bescherming Locatie Omgevingscondities Roestvast staal (RVS), geschikt voor wandmontage Beschermingsklasse IP-54 Voor binnenopstelling +5 tot +35 C AwiECO AwiFLEX Cool+ AwiFLEX Cool+ (twee deuren) Afmetingen (H x B x D) 460 x 360 x 240 mm 450 x 650 x 250 mm 850 x 850 x 250 mm Gewicht Ca. 20 kg Ca. 20/ 30 kg (afhankelijk van de uitvoering) Ca. 30/ 70 kg (afhankelijk van de uitvoering) Explosieveiligheid Enkel voor veilige zone Optioneel ATEX Zone 2 De Awite analyser is leverbaar in twee basismodellen. De AwiECO, wat staat oor economisch, en de AwiFLEX, wat staat voor flexibel. Deze twee modellen delen hetzelfde platform en de meetprestaties zijn daarom ook gelijkwaardig. De roestvast stalen behuizing is aanzienlijk groter voor de AwiFLEX. Dit maakt een meer flexibele configuratie mogelijk, meer modules kunnen worden geplaatst, zoals sensoren, kleppen, elektronica borden. Hiervoor is maatwerk mogelijk zoals een multi-stream systeem. AwiECO De AwiECO is een gestandaardiseerd model in een compacte behuizing, verkrijgbaar in de volgende configuraties: Enkele meetstroom met drie analyse modules: 1x NDIR meetcel voor CH4 of CO2 (0-100 vol%) 1x Elektrochemische meetcel voor O2 (0-25 vol%) 1x Elektrochemische meetcel voor H2S (0-20 of 200 of 3000 ppm) Dubbelstrooms met twee analyse modules 2x Elektrochemische meetcel voor H2S (0-20 of 200 of 3000 ppm) Ook dit basis model is uitgevoerd met groot kleuren touch screen, uitgebreide data-opslag en een USB-service interface met AwiVIEW software. AwiFLEX Cool+ De AwiFLEX Cool+ kan volledig naar uw wensen worden geconfigureerd met gebruik van alle beschikbare modules. De RVS behuizing is beschikbaar in twee uitvoeringen, waarvan de grootste uitgevoerd met twee deuren. Een gaskoeler is standaard aanwezig, dit zorgt voor een uiterst stabiele meting.

7 Prestaties Analytische modules Component Bereik Herhaalbaarheid Techniek Opmerking Methaan (CH4) Koolstofdioxide (CO2) Zuurstof (O2) Zuurstof (O2) vol% vol% 0-25 vol% 0-25 vol% 0,2 % 0,05 % NDIR meetcel Paramagnetische meetcel Dual beam infrarood absorptie sensor met druk en temperatuur correctie Voor continue meting 0-20 ppmv 2,5 % / 0,5 ppm ppmv Waterstofsulfide (H2S) ppmv ppmv ppmv Elektrochemische sensor Waterstof (H2) ppmv ppmv ppmv 1% Inclusief atmosferische druk compensatie ppmv Waterstofsulfide (H2S) Waterstof (H2) ppmv ppmv vol% Elektrochemische sensor met geïntegreerd elektronisch geregeld verdunningssysteem (alleen voor de AwiFLEX beschikbaar) Meetconfiguraties AwiECO AwiFLEX Cool+ AwiFLEX Cool+ double door Analyse methoden Periodiek (30 minuten per cyclus) Periodiek of continue Kalibratie Handmatig Handmatig of automatisch Meetpunten/ stromen 1 (of 2 voor enkel H2S) 1-4 tot 16 net ext. switchbox 1-9 tot 100 net ext. switchbox

8 Technische specificaties Interne monster voorbereiding (conditionering) Inlaat filter Vochtsensor Veiligheidsafsluiter Sensor overbelastingsbeveiliging Absolute druksensor Monster pomp Verschildruk sensor Kast temperatuur sensor Monster koeler Aut. schakelen van meetbereik Condensaat opvang vaatje Inlaat drukregelaar Inclusief Inclusief, contactloze optische H2O detector (ter bescherming van de meetcellen) Optionele magneetklep Inclusief, automatische tijdelijke afschakeling van het meetpad voor behoud van de meetcel Inclusief, mbar(g) voor druk compensatie van de meetcellen Diafragma gas pomp(en) met borstelloze motor* Niet voor de AwiECO Extern Extern Optioneel (voor bewaking van redundante pompen) Inclusief Inclusief, peltier gaskoeler Optioneel *) Maximale afstand tot het monsternamepunt is circa 100 meter gebaseerd op standaard interne gaspomp. Monstercondities Aansluiting Toelaatbare inlaatdruk Toelaatbare temperatuur Monstertoevoer Relatieve Vochtigheid RVS klemring verbinding 4/6mm < 20 mbar(g), 400 mbar(g) met externe drukregelaar C circa 0,75 l/min per meting 100% RH (non-condensing) *) Voor het monsternamepunt is een voorgemonteerde gas-port leverbaar met kogelkraan, gasfilter, drukregelaar. Geen extra monstervoorbereidingssysteem noodzakelijk!

9 Technische specificaties Elektronica Gebruikers interface Gegevens opslag Analoge uitgangen Analoge ingangen Digitale uitgangen Communicatie interface Toegang op afstand Programeerbare logica Calculaties Voeding Energie verbruik 7 touchscreen (TFT kleur, resolutie 800 x 400 px) 1GB compact flash card 0/4-20 ma (500ohm) 1 voor elke meetcomponent Niet van toepassing voor AwiECO 0/4-20 ma (500ohm) voor bijv. flowmeter Relais voor alarmen Optioneel verkrijgbaar: - Ethernet 10/100Mbit (Modbus TCP/IP) - Profibus-DP - Profinet - Serieel RS232 or RS485 (Modbus RTU) - USB-port (for maintenance only) - Parallel printer interface Optioneel Optioneel Optioneel (e.g. Calorische waarde, energie debiet) VAC, Hz AwiECO ca. 35 Watt / AwiFLEX ca. 100 Watt Service activiteiten omvatten Inbedrijfstelling, onderhoud, kalibratie, reserve onderdelen en after sales ondersteuning. ODS Instrumentatie in Nederland Bezoekersadres: Donk 6, 2991 LE Barendrecht Postadres: Postbus 69, 2990 AB Barendrecht Telefoon: +31 (0) Fax: +31 (0) instrumentatie@odsbv.nl ODS Instrumentatie in België Bezoekersadres: NoordKaai 3, 2030 Antwerpen Telefoon: +32 (0) Fax: +32 (0) instrumentatie-belgie@odsbv.nl Visit us online at

Dräger VarioGard 3300 IR Transmitter Detectie van ontvlambare gassen en dampen

Dräger VarioGard 3300 IR Transmitter Detectie van ontvlambare gassen en dampen Dräger VarioGard 3300 IR Transmitter Detectie van ontvlambare gassen en dampen D-6453-2010 De Dräger VarioGard 3300 IR is een digitale transmitter met een ingebouwde optische infrarood DrägerSensor. Deze

Nadere informatie

Dräger VarioGard 3320 IR transmitter Detectie van toxische gassen en zuurstof

Dräger VarioGard 3320 IR transmitter Detectie van toxische gassen en zuurstof Dräger VarioGard 3320 IR transmitter Detectie van toxische gassen en zuurstof D-6453-2010 De Dräger VarioGard 3320 IR is een digitale transmitter met een ingebouwde optische infrarood DrägerSensor. Deze

Nadere informatie

+31 (0)900 1200 003 E:

+31 (0)900 1200 003 E: Temperatuur - luchtvochtigheid PCE-1 WMS Uitbreidbaar temperatuur en vochtigheid - Meetsysteem bijvoorbeeld Magazijn of Productie hal (maximaal 100 meetpunten worden bewaakt) Het meetsysteem voor magazijn

Nadere informatie

+31 (0)900 1200 003 E:

+31 (0)900 1200 003 E: Inbouw Datalogger PCE-KD9 Inbouw Datalogger met max. 72 analoge of digitale ingangen / RS-485 / max. 36 thermoelementen of 18 weerstand-ingangen / TFT-scherm met touchscreen / datalogger voor maximaal

Nadere informatie

+31 (0)900 1200 003 E:

+31 (0)900 1200 003 E: Multichannel-Datalogger PCE-KD5 Tot 48 analoge of binaire ingangen / 16 Schakel- of 8 analoge uitgangen / Grafische TFT-weergave met touchscreen / RS485-interface / ca. 30 mathematische functies 8 geintegreerde

Nadere informatie

Temperatuur/R.V.-en atmosferische druksensoren

Temperatuur/R.V.-en atmosferische druksensoren Temperatuur/R.V.-en atmosferische druksensoren De nieuwe generatie temperatuur- & relatieve vochtigheidssensoren kenmerken zich door een robuuste en een duidelijk afleesbaar LCD-scherm. Het LCD- scherm

Nadere informatie

Gericht op de toekomst. Stikstofoxiden. Praktische toepassing van meten van NO x

Gericht op de toekomst. Stikstofoxiden. Praktische toepassing van meten van NO x Stikstofoxiden Praktische toepassing van meten van NO x Maarten van Dam Mvdam@testo.nl 06-53782193 Michel de Ruiter Michel.deruiter@multi-instruments.nl 06-20360160 Dia 2 van 132 Waarom meten? Wetgeving:

Nadere informatie

Dräger VarioGard 2320 IR Detectie van toxische gassen en zuurstof

Dräger VarioGard 2320 IR Detectie van toxische gassen en zuurstof Dräger VarioGard 2320 IR Detectie van toxische gassen en zuurstof Op tal van werkterreinen is snelle en betrouwbare gasdetectie van cruciaal belang. Hiervoor heeft Dräger de stationaire gasdetectorserie

Nadere informatie

Dräger VarioGard 2300 IR Detectie van ontvlambare gassen en dampen

Dräger VarioGard 2300 IR Detectie van ontvlambare gassen en dampen Dräger VarioGard 2300 IR Detectie van ontvlambare gassen en dampen D-6452-2010 Op tal van werkterreinen is snelle en betrouwbare gasdetectie van cruciaal belang. Hiervoor heeft Dräger de stationaire gasdetectorserie

Nadere informatie

Alle meetgegevens. Altijd en overal. Op iedere smartphone, tablet of PC. Het WiFi dataregistratiesysteem testo Saveris 2. Analyse & Rapportage

Alle meetgegevens. Altijd en overal. Op iedere smartphone, tablet of PC. Het WiFi dataregistratiesysteem testo Saveris 2. Analyse & Rapportage Analyse & Rapportage Coldstore east 14.09.2014 tot 16.09.2014 Grafische weergave 14/09/2014 15/09/2014 16/09/2014 Data logger 1 ( C) Data logger 2 ( C) Data logger 3 ( C) Tabelvorm weergave Alarmen Alle

Nadere informatie

DrägerSensor XXS DrägerSensoren

DrägerSensor XXS DrägerSensoren DrägerSensor XXS DrägerSensoren D-12191-2010 Dräger heeft de geminimaliseerde elektronische sensoren speciaal ontworpen voor de Dräger Pac, X-am 1/2/5 en X-am 8000 productportfolio. Deze krachtige sensoren

Nadere informatie

Rookgasanalyse Casper

Rookgasanalyse Casper Rev 1,NL Rookgasanalyse Casper www.kalibratiebus.nl/seitron.hml CASPER: Hoofd eigenschappen TÜV getest VDI 406-1 DIN EN 50379-1 DIN EN 50379- Groot blauw verlicht LCD display met zoom functie Robust en

Nadere informatie

GAS ALARM SYSTEEM BUCONTROL 4 XL

GAS ALARM SYSTEEM BUCONTROL 4 XL DATA SHEET 1(6) GAS ALARM SYSTEEM BUCONTROL 4 XL ART.NR. 1218050-1218063 DETECTIE VAN TOXISCHE GASSEN EN KOUDEMIDDELEN SYSTEEM BUCONTROL 4 XL ALGEMENE INFORMATIE 1 t/m 4 gassensoren LED display, iedere

Nadere informatie

Alle meetgegevens. Altijd en overal. Op iedere smartphone, tablet of PC. Het WiFi dataregistratiesysteem testo Saveris 2. Analyse & Rapportage

Alle meetgegevens. Altijd en overal. Op iedere smartphone, tablet of PC. Het WiFi dataregistratiesysteem testo Saveris 2. Analyse & Rapportage Analyse & Rapportage Coldstore east 14.09.2014 tot 16.09.2014 Grafische weergave 14/09/2014 15/09/2014 16/09/2014 Data logger 1 ( C) Data logger 2 ( C) Data logger 3 ( C) Tabelvorm weergave Alarmen Alle

Nadere informatie

Draadloos dataloggersysteem

Draadloos dataloggersysteem Draadloos dataloggersysteem Saveris 2 Temperatuur en vochtbewaking een stap vooruit Directe dataoverdracht via WLAN C Altijd en overal inzicht in alle meetdata Automatische alarmering %RV Saveris 2-T1

Nadere informatie

Rookgasanalyser. We measure it. testo 320 Het instapmodel voor rookgasanalyse. < 70 onderhouden per jaar. Geschikt voor alle brandstoffen

Rookgasanalyser. We measure it. testo 320 Het instapmodel voor rookgasanalyse. < 70 onderhouden per jaar. Geschikt voor alle brandstoffen We measure it. Rookgasanalyser testo 320 Het instapmodel voor rookgasanalyse MAP/MEETLOCATIE Stookolie L Meettype Rookgas Trekmeting Fijne druksonde CO onverdund Roetgetal/Kt C Verschildruk Opties OK Map/meetloc.

Nadere informatie

+31 (0) E:

+31 (0) E: Precisie Dynamometer PCE-LFG-Serie Precisie Dynamometer voor spannings- en drukkrachtmeting / met 5 verschillende meetpunten / RS-232 en USB-interface / software voor data-analyse De Precisie Dynamometer

Nadere informatie

+31 (0) E:

+31 (0) E: Infrarood thermometer met digitale camera PCE-IVT 1 infrarood thermometer met professionele digitale camera voor contactloze metingen met instelbare emissiegraad / extra indicatie van temperatuur en vochtigheid

Nadere informatie

Parallelle meting van CO/CO 2. in de omgeving. testo 315-3: Meten van de omgevingslucht volgens de Europese norm EN 50543.

Parallelle meting van CO/CO 2. in de omgeving. testo 315-3: Meten van de omgevingslucht volgens de Europese norm EN 50543. Parallelle meting van CO/CO 2 in de omgeving testo 315-3: Meten van de omgevingslucht volgens de Europese norm EN 50543. testo 315-3 Waar kan de testo 315-3 gebruikt worden? Bij omgevingsmetingen, wanneer

Nadere informatie

Dräger VarioGard centrale eenheid Besturingssysteem

Dräger VarioGard centrale eenheid Besturingssysteem Dräger VarioGard centrale eenheid Besturingssysteem Als centrale eenheid vormt de Dräger VarioGard de spil van een kostenefficiënt, modulair gasdetectiesysteem. Een digitale bus maakt aansluiting en beheer

Nadere informatie

Online-datasheet GME700 EXTRACTIEVE GASANALYSATOREN

Online-datasheet GME700 EXTRACTIEVE GASANALYSATOREN Online-datasheet A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Bestelinformatie Type Artikelnr. Op aanvraag De exacte specificaties en prestatiegegevens van het product kunnen afwijken en zijn afhankelijk van

Nadere informatie

Snelselectie kunststof Luchtbehandelingskasten Type Liberty. Voorzien van Warmtewielen Rendementen 70-80%

Snelselectie kunststof Luchtbehandelingskasten Type Liberty. Voorzien van Warmtewielen Rendementen 70-80% Snelselectie kunststof Luchtbehandelingskasten Type Liberty Voorzien van Warmtewielen Rendementen 70-80% Snelselectie kunststof Luchtbehandelingskasten Voor u ligt de nieuwe snelselectietabel met de meest

Nadere informatie

PID sensoren DrägerSensoren

PID sensoren DrägerSensoren PID sensoren DrägerSensoren PID sensoren zijn de juiste keuze voor het detecteren van lage concentraties vluchtige organische verbindingen. Een PID (fotoionisatie detector) wordt gebruikt om groepen gevaarlijke

Nadere informatie

+31 (0)900 1200 003 E:

+31 (0)900 1200 003 E: Luchtvochtigheidsmeter XA1000 Luchtvochtigheidsmeter voor zeer nauwkeurige meting van temperatuur en rel. vochtigheid / Geïntegreerde luchtdruksensor / Online- & Offline gegevensregistratie / Briljante

Nadere informatie

testo 316-Ex CH 4 C 3 H 8 H 2

testo 316-Ex CH 4 C 3 H 8 H 2 Gaslekdetector Voor een snel overzicht testo 317-2 testo 316-1 testo 316-2 testo gas detector testo 316-Ex CH 4 C 3 H 2 Gaslekdetectie Gasleidingen kunnen lekken vertonen waardoor er een explosiegevaar

Nadere informatie

+31 (0)900 1200 003 E:

+31 (0)900 1200 003 E: Telecontrol systeem PCE-GPRS 2 Telecontrol systeem GPRS met Quad Band (900/1800/850/1900 MHz) / 4x Analoge ingang / 4x Digitale ingang / 4x Temperatuur ingang/ 4x Open collector uitgang / Dataloggerfunctie

Nadere informatie

Oxix TRANSMITTER VOOR OPGELOSTE ZUURSTOF BROCHURE NL 5.40 OXIX BROCHURE 1401

Oxix TRANSMITTER VOOR OPGELOSTE ZUURSTOF BROCHURE NL 5.40 OXIX BROCHURE 1401 Oxix TRANSMITTER VOOR OPGELOSTE ZUURSTOF BROCHURE NL 5.40 OXIX BROCHURE 1401 SENSOR MET MINIMAAL ONDERHOUD De Oxix transmitter is een nieuw en uniek MJK instrument voor het meten van opgeloste zuurstof.

Nadere informatie

BESTURINGEN ZELFSTANDIGE BESTURING SERIE PC 90/03 MODULEBESTURING SERIE PDC PPM-BESTURINGSSYSTEEM

BESTURINGEN ZELFSTANDIGE BESTURING SERIE PC 90/03 MODULEBESTURING SERIE PDC PPM-BESTURINGSSYSTEEM BESTURINGEN ZELFSTANDIGE BESTURING SERIE PC 90/03 MODULEBESTURING SERIE PDC PPM-BESTURINGSSYSTEEM Onder voorbehoud van wijzigingen, ook zonder aankondiging vooraf. Maten en gegevens zonder verplichting.

Nadere informatie

Snelselectie kunststof Luchtbehandelingskasten Type Liberty. Voorzien van Kruisstroomwisselaars Rendementen 70-90%

Snelselectie kunststof Luchtbehandelingskasten Type Liberty. Voorzien van Kruisstroomwisselaars Rendementen 70-90% Snelselectie kunststof Luchtbehandelingskasten Type Liberty Voorzien van Kruisstroomwisselaars Rendementen 70-90% Snelselectie kunststof Luchtbehandelingskasten Voor u ligt de nieuwe snelselectietabel

Nadere informatie

keuze Natuurlijk HOROS voor een verantwoord klimaat!

keuze Natuurlijk HOROS voor een verantwoord klimaat! een verantwoorde keuze Natuurlijk OROS voor een verantwoord klimaat! warmteterugwinunits 1 Advies Levering van apparatuur Klantspecifieke ontwikkeling Onderhoud Optimalisatie Energiemanagement Renovatie

Nadere informatie

+31 (0) E:

+31 (0) E: Vocht- en temperatuur meetomvormer EE 23 Meetomvormer voor temperatuur en vochtigheid / Afstandsensor tot 20 m / Kunststof- of metaaluitvoering / Geïntegreerde display De vocht- en temperatuur meetomvormer

Nadere informatie

Online-datasheet. Flow-X FLOWCOMPUTER

Online-datasheet. Flow-X FLOWCOMPUTER Online-datasheet A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Bestelinformatie Type Artikelnr. Op aanvraag De exacte specificaties en prestatiegegevens van het product kunnen afwijken en zijn afhankelijk van

Nadere informatie

Productinformatie. ORION-VS Klimaatcomputer met centrale regelingen (SIRIUS)

Productinformatie. ORION-VS Klimaatcomputer met centrale regelingen (SIRIUS) Productinformatie Hotraco Agri BV Stationsstraat 142 5963 AC Hegelsom Tel +31 (0)77 327 50 20 Fax +31 (0)77 327 50 21 info@hotraco.com www.hotraco.com Klimaatcomputer met centrale regelingen (SIRIUS) Klimaatcomputer

Nadere informatie

MICROS+ centrale eenheid

MICROS+ centrale eenheid MICROS+ centrale eenheid TDS10012 Centrale eenheid voor het installeren van domotica installaties die standaard uitgerust is met 2 Autobus aansluitingen, een USB connectie en een Ethernet connectie, waarmee

Nadere informatie

Mac-Solar Stralingsmeter (SLM18c-2) met geïntegreerde sensor, energierendement van zonne-installaties

Mac-Solar Stralingsmeter (SLM18c-2) met geïntegreerde sensor, energierendement van zonne-installaties Mac-Solar Stralingsmeter (SLM18c-2) met geïntegreerde sensor, energierendement van zonne-installaties De zonnestralingsmeter Mac-Solar is een ideaal, handmatig apparaat voor zonneingenieurs, architecten

Nadere informatie

Door Beheren Beheersen

Door Beheren Beheersen Door Beheren Beheersen Pagina 1 van 6 Geniet meer van de pracht van uw vijver, zonder er meer tijd aan te behoeven besteden. Een mooie vijver met het helderste water, waarin uw koi zich prima in voelen

Nadere informatie

Ingebouwde integrator (met teller en gegevensopslag).

Ingebouwde integrator (met teller en gegevensopslag). Data sheet Debietmeter 713 Algemeen De Debietmeter 713 is ontworpen voor het meten en registreren van doorstroomhoeveelheden in open meetgoten en kanalen. De Debietmeter 713 is een compleet instrument

Nadere informatie

RAHU WTW units. woonhuisventilatie. Hoogrendement WTW untis

RAHU WTW units. woonhuisventilatie. Hoogrendement WTW untis RAHU WTW units Hoogrendement WTW untis Hoog rendement WTW Compacte behuizing met licht gewicht Capaciteit van meer dan 500 m³/h Inclusief ingebouwde regelaar woonhuisventilatie Inhoudsopgave RAHU 25, 35,

Nadere informatie

GE Energy Industrial Solutions. GE s Intelligente Motor Management Systeem. EntelliPro. Motorbeveiliging & Motorcontrole. GE imagination at work

GE Energy Industrial Solutions. GE s Intelligente Motor Management Systeem. EntelliPro. Motorbeveiliging & Motorcontrole. GE imagination at work GE Energy Industrial Solutions GE s Intelligente Motor Management Systeem EntelliPro Motorbeveiliging & Motorcontrole GE imagination at work Kenmerken en voordelen Ontwerp Kenmerken Snelle opstart, geen

Nadere informatie

Unrestricted / Siemens AG 2014. All Rights Reserved.

Unrestricted / Siemens AG 2014. All Rights Reserved. LOGO! Simpelweg uniek. siemens.com/answers LOGO! Positionering Advanced SIMATIC S7-1500 De modulaire controller voor systeem oplossingen in mid-range tot t high-endh discrete automatisering Applicatie

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding LC-Products B.V. tel. (+31) 088-8111000 email: info@lc-products.nl website: www.lc-products.nl LC-Products. All rights reserved. No part of this publication may be reproduced in any form or by any means

Nadere informatie

Galaxy 300/300i. Effectieve en betrouwbare stroom bescherming van bedrijfskritische applicaties V1.0

Galaxy 300/300i. Effectieve en betrouwbare stroom bescherming van bedrijfskritische applicaties V1.0 Galaxy 300/300i Effectieve en betrouwbare stroom bescherming van bedrijfskritische applicaties V1.0 Galaxy 300/300i UPS Systeem Effectieve en betrouwbare stroombescherming van bedrijfskritische applicaties.

Nadere informatie

Dräger Infrarood sensoren DrägerSensoren

Dräger Infrarood sensoren DrägerSensoren Dräger Infrarood sensoren DrägerSensoren De Dräger infrarood sensoren leveren de best mogelijke meetresultaten en zijn volledig ongevoelig voor vergiftiging. Dankzij de lange levensduur van deze sensoren

Nadere informatie

HART en 4 20 ma integreren in een PROFIBUS-installaties

HART en 4 20 ma integreren in een PROFIBUS-installaties HART en 4 20 ma integreren in een PROFIBUS-installaties Edeg, 12 november 2009 De reden De reden voor het initiëren van zo n project kan het verbeteren van de productie en of veiligheid zijn. De Nationale

Nadere informatie

Gaslekdetector. We measure it. Voor een snel overzicht. testo 317-2 testo 316-1 testo 316-2 testo gaslekdetector testo 316-Ex

Gaslekdetector. We measure it. Voor een snel overzicht. testo 317-2 testo 316-1 testo 316-2 testo gaslekdetector testo 316-Ex Gaslekdetector Voor een snel overzicht CH 4 testo 317-2 testo 316-1 testo 316-2 testo gaslekdetector testo 316-Ex C 3 H 2 Gaslekdetectie Gasleidingen kunnen lekken vertonen waardoor er een explosiegevaar

Nadere informatie

Productinformatie. ORION-VA Klimaatcomputer met centrale regelingen (IRIS)

Productinformatie. ORION-VA Klimaatcomputer met centrale regelingen (IRIS) Productinformatie Hotraco Agri BV Stationsstraat 142 5963 AC Hegelsom Tel +31 (0)77 327 50 20 Fax +31 (0)77 327 50 21 info@hotraco.com www.hotraco.com Klimaatcomputer met centrale regelingen (IRIS) Klimaatcomputer

Nadere informatie

HART en 4 20 ma integreren in een PROFIBUS-installaties

HART en 4 20 ma integreren in een PROFIBUS-installaties PROFIBUS Nederland PROFIBUS, PROFINET HART en 4 20 ma integreren in een PROFIBUS-installaties Edegem, 8 juni 2010 De reden De reden voor het initiëren van zo n project kan het verbeteren van de productie

Nadere informatie

SS / / / ATEX 94 / 9EG

SS / / / ATEX 94 / 9EG Thermopile-Stromingssensor SS 23.400 Thermopile-stromingssensor tot 20 m/s / voor lucht en gas / eenvoudige één-gat-montage / ATEX goedkeuring volgens 94 / 9EG in Zone 2 / detectie van de stroomrichting

Nadere informatie

Axiale toevoer- en afzuigventilatoren met handmatige of automatische lamellenafsluiter

Axiale toevoer- en afzuigventilatoren met handmatige of automatische lamellenafsluiter xiale toevoer- en afzuigventilatoren met handmatige of automatische lamellenafsluiter VORTIE VRIO-serie De nieuwe Vortice Varioafzuigventilatoren bieden een moderne, flexibele oplossing voor het verbeteren

Nadere informatie

Vochtmeting. Ruimte Leidingsystemen Tanksystemen

Vochtmeting. Ruimte Leidingsystemen Tanksystemen Vochtmeting Ruimte Leidingsystemen Tanksystemen Door gebruik te maken van de juiste apparatuur. Draagbaar of juist uitgevoerd als een permanente opstelling Marc Schimmel Vochtmeting Waarom is dit belangrijk?

Nadere informatie

Dräger Flame 3000 Flame Detection

Dräger Flame 3000 Flame Detection Dräger Flame 3000 Flame Detection De Dräger Flame 3000 is een op imaging (beeldherkenning) gebaseerde, explosieveilig uitgevoerde vlamdetector. Dit visuele vlamdetectiesysteem maakt gebruik van digitale

Nadere informatie

MJK Automation UW PARTNER IN MEET- EN REGELTECHNIEK BROCHURE NL 1.00 PRODUKT BROCHURE 1401

MJK Automation UW PARTNER IN MEET- EN REGELTECHNIEK BROCHURE NL 1.00 PRODUKT BROCHURE 1401 MJK heeft meer dan 40 jaar ervaring als producent en leverancier van meet- en regel apparatuur, bij elk soort (afval)watervoorziening. Het MJK netwerk verkoopt wereldwijd aan meer dan 40 landen. 1 MJK

Nadere informatie

DrägerSensor XXS DrägerSensoren

DrägerSensor XXS DrägerSensoren DrägerSensor XXS DrägerSensoren Dräger heeft de geminimaliseerde elektronische sensoren speciaal ontworpen voor de Dräger Pac en X-am 1/2/5 productportfolio. Deze krachtige sensoren detecteren vele verschillende

Nadere informatie

Vitotherm Technische informatie. www.vitotherm.nl

Vitotherm Technische informatie. www.vitotherm.nl Vitotherm Technische informatie www.vitotherm.nl Deze folder informeert u over de producten en dienstverlening van Vitotherm B.V. Soms moet je iets durven investeren om vervolgens veel te besparen. Dit

Nadere informatie

Meetversterkers. Toepassingsgebied. Werkingsprincipe. Voordelen

Meetversterkers. Toepassingsgebied. Werkingsprincipe. Voordelen Meetversterkers Toepassingsgebied Samen met aangesloten sensoren maken meetversterkers een verscheidenheid aan meetapplicaties mogelijk, bijv. niveau-, waterstand-, verschildruk-, procesdruk-, afstand-,

Nadere informatie

Digistart D3. Elektronische softstarters Vermogen 23 tot 1600 A

Digistart D3. Elektronische softstarters Vermogen 23 tot 1600 A Digistart D3 Elektronische softstarters Vermogen 23 tot 1600 A DIGISTART D3 met hoog prestatievermogen! Range: 23-1600 A / 400 V of 690 V Onmiddellijk toegang tot de informatie Parameters, waarden & eenheden

Nadere informatie

WiFi dataloggersysteem

WiFi dataloggersysteem systeem Saveris 2 temperatuur en vochtigheid altijd en overal onder controle Gegevensoverdracht via C Meetwaarden zijn altijd en overal te bekijken in de Cloud Automatische alarmering %RV Gegarandeerde

Nadere informatie

ISCO Produkt Overzicht Monsternemers & Debietmeters

ISCO Produkt Overzicht Monsternemers & Debietmeters ISCO Produkt Overzicht Monsternemers & Debietmeters Robuuste, betrouwbare instrumenten voor het monitoren van: * industrieel afvalwater * rivieren en kanalen * rioolstelsels * regenwateroverstort Monsternemers

Nadere informatie

Verwarming Water Verrekening Benelux. Voor meting van waterverbruik in. Flatgebouwen en meergezinswoningen Kantoren en administratieve gebouwen

Verwarming Water Verrekening Benelux. Voor meting van waterverbruik in. Flatgebouwen en meergezinswoningen Kantoren en administratieve gebouwen Verwarming Water Verrekening Benelux SIEMECA Elektronische watermeters WFC... WFH... Elektronische, batterijgevoede watermeters om het verbruik in autonome waterverzorgingsinstallaties te meten. Opslag

Nadere informatie

Technische fiche Endura Delta

Technische fiche Endura Delta Endura Delta ENDURA DELTA 330 pagina s 2-5 Endura Delta 330 T4 Endura Delta 330 T2/B2 ENDURA DELTA 30 pagina s 6-9 Endura Delta 30 T4 Endura Delta 30 T2/B2 ENDURA DELTA 0 pagina s 10-13 Endura Delta 0

Nadere informatie

Kalibratiegas en toebehoren Kalibratie en bumptesten

Kalibratiegas en toebehoren Kalibratie en bumptesten Kalibratiegas en toebehoren Kalibratie en bumptesten D-0494-2018 Kalibratie van uw uitrusting garandeert een veilig gebruik en veilige werking en is bovendien conform de toepasselijke richtlijnen en wettelijke

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING PCE-AC 4000

GEBRUIKSAANWIJZING PCE-AC 4000 PCE Brookhuis B.V. Institutenweg 15 7521 PH Enschede The Netherlands Telefoon: +31 (0)900 1200 003 Fax: +31 53 430 36 46 info@pcebenelux.nl www.pce-instruments.com/dutch Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3

Nadere informatie

Innovative Solutions VIGILEC VOOR ALLE... TOEPASSINGEN! Universele Pompsturingen

Innovative Solutions VIGILEC VOOR ALLE... TOEPASSINGEN! Universele Pompsturingen Innovative Solutions VIGILEC VOOR ALLE... TOEPASSINGEN! Universele Pompsturingen Complete oplossingen voor vele toepassingen Plug-in Besturingsmodule Eenvoudige installatie. Met complete electronische

Nadere informatie

Chatter DATALOGGER MET BATTERIJ EN MODEM BROCHURE NL 6.10 CHATTER BROCHURE 1401

Chatter DATALOGGER MET BATTERIJ EN MODEM BROCHURE NL 6.10 CHATTER BROCHURE 1401 Chatter DATALOGGER MET BATTERIJ EN MODEM BROCHURE NL 6.10 CHATTER BROCHURE 1401 B A A N B R E K E N D E T E C H N O L O G I E De Chatter is ontwikkeld voor regeling en meting van de waterstand op plaatsen

Nadere informatie

ExxonMobil. Analyser Wensen. Arno van Adrichem

ExxonMobil. Analyser Wensen. Arno van Adrichem Wensen Arno van Adrichem Opbouw Presentatie Waarom gebruiken we analysers Categorieën van analysers Validatie en calibratie Data acquisitie Data analyse Waarom gebruiken we analysers? Veiligheid, Gezondheid

Nadere informatie

GASDETECTOR ST400EC ART.NR

GASDETECTOR ST400EC ART.NR DATA SHEET 1(7) GASDETECTOR ST400EC ART.NR. 1217502-1217521 DETECTIE VAN TOXISCHE GASSEN EN ZUURSTOF SYSTEEM GS5000, GS3000, SW2020, BUCONTROL / BUTOUCH ALGEMENE INFORMATIE Detectie van giftige gassen

Nadere informatie

voeding TempWeb draadloze bewaking en registratie via internet Pa kwh ºC %rv IO CO 2

voeding TempWeb draadloze bewaking en registratie via internet Pa kwh ºC %rv IO CO 2 voeding TempWeb draadloze bewaking en registratie via internet ºC %rv IO CO 2 Pa kwh Eén systeem voor opslag en transport Ik word gewaarschuwd als er iets mis is, waar ik ook ben. Dat geeft zekerheid en

Nadere informatie

Ruimtetemperatuur voelers MODBUS, SHT-A1-MB(-LCD) Ruimte MODBUS. Omschrijving

Ruimtetemperatuur voelers MODBUS, SHT-A1-MB(-LCD) Ruimte MODBUS. Omschrijving Ruimtetemperatuur voelers MODBUS, SHT-A1-MB(-LCD) Meting van de ruimte T en relatieve vochtigheid (rh) Voedingsspanning : AC/DC 24 Volt Bus interface : MODBUS RTU (RS45) Uitgangssignaal T : proportioneel

Nadere informatie

en uw richtlijnen uit te voeren betrouwbare BW Clip-serie onderhoudsvrije enkelgasdetectors De meest manier om uw medewerkers veilig te houden

en uw richtlijnen uit te voeren betrouwbare BW Clip-serie onderhoudsvrije enkelgasdetectors De meest manier om uw medewerkers veilig te houden De meest betrouwbare manier om uw medewerkers en uw werk conform richtlijnen uit te voeren veilig te houden Gemakkelijke gasidentificatie met labels met kleurencode en LCD-aanduiding: H2S CO O2 SO2 De

Nadere informatie

NAUWKEURIG, SNEL EN STABIEL INREGELEN.

NAUWKEURIG, SNEL EN STABIEL INREGELEN. NAUWKEURIG, SNEL EN STABIEL INREGELEN. Druk-hygrometer met dataloggerfaciliteit Techniek op maat Made in Germany INREGELEN VOLGENS NEN-EN 12599 TÜV certificering 4 Pa Test Kv-waarde VARIABEL OF CONSTANT

Nadere informatie

HART en 4 20 ma integreren in een PROFIBUS-installaties

HART en 4 20 ma integreren in een PROFIBUS-installaties PROFIBUS, PROFINET HART en 4 20 ma integreren in een PROFIBUS-installaties Edegem, 10 juni 2009 De Uitdaging 1 Het is noodzakelijk om een productieinstallatie te herzien in een zeer korte tijd met weinig

Nadere informatie

Online-datasheet FLOWSIC200 STROOMSNELHEID-MEETAPPARATEN

Online-datasheet FLOWSIC200 STROOMSNELHEID-MEETAPPARATEN Online-datasheet FLOWSIC200 FLOWSIC200 A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Bestelinformatie Type FLOWSIC200 Artikelnr. Op aanvraag Volgens artikel 2 (4) valt dit product niet in het geldigheidsgebied

Nadere informatie

Galaxy voor kritische toepassingen. V1.0

Galaxy voor kritische toepassingen. V1.0 Galaxy 3500 Krachtige stroombeveiliging voor kritische toepassingen. V1.0 Galaxy 3500 UPS Systeem De Galaxy 3500 biedt een centrale driefasige voeding met hoge efficiëntie en geoptimaliseerde afmetingen

Nadere informatie

MC3-SC stappenregelaar Ultieme controle over pers- en zuigdruk. World leaders in process control.

MC3-SC stappenregelaar Ultieme controle over pers- en zuigdruk. World leaders in process control. MC3-SC stappenregelaar Ultieme controle over pers- en zuigdruk World leaders in process control. Perfecte zuig- en persdrukregeling met de nieuwe MC3-SC Een koelinstallatie is het hart van ieder koel-

Nadere informatie

Proces Instrumentatie op maat

Proces Instrumentatie op maat Proces Instrumentatie op maat Producent: Proces Instrumentatie op maat PAGINA 2 Inleiding Inhoudsopgave PAGINA 3 Drukmeting, van manometer tot "Intelligente" drukzenders Proces Instrumentatie op Maat.

Nadere informatie

WiFi dataloggersysteem

WiFi dataloggersysteem WiFi dataloggersysteem Saveris 2 temperatuur en vochtigheid altijd en overal onder controle Gegevensoverdracht via WiFi Meetwaarden zijn altijd en overal te bekijken in de Cloud Automatische alarmering

Nadere informatie

Technische fiche Endura Delta

Technische fiche Endura Delta Endura Delta ENDURA DELTA 330 pagina s 2-5 New! Endura Delta 330 T4 Endura Delta 330 T2/B2 ENDURA DELTA 30 pagina s 6-9 Endura Delta 30 T4 Endura Delta 30 T2/B2 ENDURA DELTA 0 pagina s 10-13 New! Endura

Nadere informatie

Intelligente energiemeters voor datacenters

Intelligente energiemeters voor datacenters Intelligente energiemeters voor datacenters Waarom meten? Elektrische energie is de duurste van alle variabele kosten in een datacenter. Alleen daarom al is het goed om het verbruik met energiemeters in

Nadere informatie

Snelselectie kunststof Luchtbehandelingskasten Type Liberty

Snelselectie kunststof Luchtbehandelingskasten Type Liberty Snelselectie kunststof Luchtbehandelingskasten Type Liberty Snelselectie kunststof Luchtbehandelingskasten Voor u ligt de nieuwe snelselectietabel met de meest voorkomende kunststof luchtbehandelingskasten,

Nadere informatie

+31 (0) E:

+31 (0) E: Dynamometer SM-serie dynamometer met beeldscherm / voor trekkracht- en drukkrachtmetingen / meetbereik van 50 N... 250 kn / rode aanduiding van -19999 99999 digits / zeer goede reproduceerbaarheid De dynamometer

Nadere informatie

De garantie om uw electriciteitsnota te verlagen en CO2 uitstoot te verkleinen PQMS.NL/VO4BIZ

De garantie om uw electriciteitsnota te verlagen en CO2 uitstoot te verkleinen PQMS.NL/VO4BIZ De garantie om uw electriciteitsnota te verlagen en CO2 uitstoot te verkleinen Wat is VO4BIZ? VO4BIZ is een Brits ontwerp, spanningsoptimalisatie systeem dat het inkomende voltage verlaagt en de stroomkwaliteit

Nadere informatie

Video intercomsysteem

Video intercomsysteem Video intercomsysteem Inhoud Pag. 03) Technische specificaties Pag. 04) (Vervolg) Technische specificaties 2-Draads systeem Pag. 05) IT-OUT201/1; opbouw buitenpost IT-OUT201/2; opbouw buitenpost Pag. 06)

Nadere informatie

Temperatuur Differentiaal Regelaar TDC voor zonne- en verwarmingsinstallaties SOREL TDC. Temperatur-Differenz-Controller

Temperatuur Differentiaal Regelaar TDC voor zonne- en verwarmingsinstallaties SOREL TDC. Temperatur-Differenz-Controller Temperatuur Differentiaal Regelaar voor zonne- en verwarmingsinstallaties SOREL Temperatur-Differenz-Controller Temperatuur Differentiaal Regelaar Algemeen Als fabrikant van zonne- en verwarmingsregelaars

Nadere informatie

We measure it. Drukmeter Voor de gas- en waterinstallateurs testo 312-2 HPA testo 312-3 testo 312-4 BAR C www.testo.nl

We measure it. Drukmeter Voor de gas- en waterinstallateurs testo 312-2 HPA testo 312-3 testo 312-4 BAR C www.testo.nl Drukmeter Voor de gas- en waterinstallateurs testo 312-2 testo 312-3 testo 312-4 HPA BAR C www.testo.nl testo 312-2 / testo 312-3 Drukmeter voor gas- en waterinstallateurs testo 312-2 testo 312-2, nauwkeurige

Nadere informatie

Aanvullende bedieningsvoorschriften DULCOMARIN II, Voedingsmodule (Alarm en magneetventiel relais) DXMaP

Aanvullende bedieningsvoorschriften DULCOMARIN II, Voedingsmodule (Alarm en magneetventiel relais) DXMaP Aanvullende bedieningsvoorschriften DULCOMARIN II, Voedingsmodule (Alarm en magneetventiel relais) DXMaP DXMa Vul hier de identcode van uw regelaar in! Lees deze voorschriften voor gebruik goed door! Bewaar

Nadere informatie

+31 (0)900 1200 003 E:

+31 (0)900 1200 003 E: Gasmeter Gas-Pro draagbare gasmeter voor het meten van maximaal 5 gassen met optionele interne pomp / bediening met slechts één hand en Top Mount-beeldscherm, gemakkelijk te bedienen De gasmeter Gas-Pro

Nadere informatie

Gaslekdetectoren. Voor een snel overzicht. testo testo testo testo gasdetector testo 316-Ex.

Gaslekdetectoren. Voor een snel overzicht. testo testo testo testo gasdetector testo 316-Ex. Data sheet testo 317-2 / testo 316-1 / testo 316-2 / testo gasdetector / testo 316-EX Gaslekdetectoren Voor een snel overzicht testo 317-2 testo 316-1 testo 316-2 testo gasdetector testo 316-Ex CH 4 C

Nadere informatie

Dräger Pac 3500 Enkelvoudig gasmeetinstrument

Dräger Pac 3500 Enkelvoudig gasmeetinstrument Dräger Pac 3500 Enkelvoudig gasmeetinstrument Snel en betrouwbaar, nauwkeurig en onderhoudsvrij gedurende maximal 2 jaar: de Dräger Pac 3500 is ideaal voor de persoonlijke bewaking van koolmonoxide, zwavelwaterstof

Nadere informatie

medisch farmacie TempWeb draadloze bewaking en registratie via internet Pa kwh ºC %rv IO CO 2

medisch farmacie TempWeb draadloze bewaking en registratie via internet Pa kwh ºC %rv IO CO 2 medisch farmacie TempWeb draadloze bewaking en registratie via internet ºC %rv IO CO 2 Pa kwh Eén systeem voor opslag en transport Met TempWeb voldoen we volledig aan de strenge richtlijnen voor laboratoria.

Nadere informatie

Snelselectie kunststof Luchtbehandelingskasten Type Liberty

Snelselectie kunststof Luchtbehandelingskasten Type Liberty Snelselectie kunststof Luchtbehandelingskasten Type Liberty Snelselectie kunststof Luchtbehandelingskasten Voor u ligt de nieuwe snelselectietabel met de meest voorkomende kunststof luchtbehandelingskasten,

Nadere informatie

Zoneregeling Alpha² draadloos

Zoneregeling Alpha² draadloos Alpha² draadloos Alpha² draadloos Basisstation De Alpha² zoneregeling is dé oplossing voor slimme temperatuurregeling per ruimte. Hiermee is comfort verzekerd evenals de efficiëntie van het energieverbruik.

Nadere informatie

Aanvullende bedieningsvoorschriften DULCOMARIN II, Sensormodule (ph, redox/orp, temperatuur) DXMaM

Aanvullende bedieningsvoorschriften DULCOMARIN II, Sensormodule (ph, redox/orp, temperatuur) DXMaM Aanvullende bedieningsvoorschriften DULCOMARIN II, Sensormodule (ph, redox/orp, temperatuur) DXMaM DXMa Vul hier de identcode van uw regelaar in! Lees deze voorschriften voor gebruik goed door! Bewaar

Nadere informatie

Triaxiale versnellingsopnemer PCE-MSR165 registreert versnelling, vochtigheid, druk, temperatuur en licht / weegt slechts 69 gram

Triaxiale versnellingsopnemer PCE-MSR165 registreert versnelling, vochtigheid, druk, temperatuur en licht / weegt slechts 69 gram Triaxiale versnellingsopnemer PCE-MSR165 registreert versnelling, vochtigheid, druk, temperatuur en licht / weegt slechts 69 gram De universele en compacte triaxiale versnellingsopnemer PCE-MSR165 maakt

Nadere informatie

Online-datasheet VISIC100SF-1300 VISIC100SF TUNNELSENSOREN

Online-datasheet VISIC100SF-1300 VISIC100SF TUNNELSENSOREN Online-datasheet VISIC100SF-1300 VISIC100SF A B C D E F Bestelinformatie Gedetailleerde technische specificaties Technische gegevens Beschrijving Type Artikelnr. VISIC100SF-1300 1069478 Meer apparaatuitvoeringen

Nadere informatie

SUPREMATouch Modulair brand- en gasdetectiesysteem

SUPREMATouch Modulair brand- en gasdetectiesysteem SUPREMATouch Modulair brand- en gasdetectiesysteem Omdat elk leven een doel heeft Toonaangevende oplossingen voor brand- en gasdetectiesysteem Een enorm aantal installaties in diverse industrietakken overal

Nadere informatie

De pomp staat voor ons centraal als een kloppend hart. Vandaar bouwen we verder. Van papier tot werkelijkheid! Inleiding.

De pomp staat voor ons centraal als een kloppend hart. Vandaar bouwen we verder. Van papier tot werkelijkheid! Inleiding. bouwer van pompen Inleiding Al vele jaren hebben wij een luisterend oor voor onze klanten om vragen te beantwoorden, problemen te lokaliseren en oplossingen aan te bieden om tot een optimalisatie van het

Nadere informatie

Intelligente Gebouwbeheersysteem Oplossingen

Intelligente Gebouwbeheersysteem Oplossingen Intelligente Gebouwbeheersysteem Oplossingen Gebruiksvriendelijk, robuust, en gemakkelijk te installeren en configureren. En dat met een aantrekkelijk prijskaartje. Open standaarden bieden ongeziene compatibiliteit

Nadere informatie

Pollet Pool Group. Watersens Watersens NET Watersens PRO

Pollet Pool Group. Watersens Watersens NET Watersens PRO Pollet Pool Group Watersens Watersens NET Watersens PRO WaterSens & WaterSens NET Elektronische debietmeter stopt met doseren als er geen waterstroom gedetecteerd wordt Sondes: garantie 2 jaar Voordelen

Nadere informatie

Optigo. De kleine en veelzijdige regelaar voor ventilatie, verwarming, koeling en tapwater regeling

Optigo. De kleine en veelzijdige regelaar voor ventilatie, verwarming, koeling en tapwater regeling O P T I G O R E G E L A A R Optigo De kleine en veelzijdige regelaar voor ventilatie, verwarming, koeling en tapwater regeling O P T I G O R E G E L A A R Veelzijdig en economisch Een eenvoudige stand-alone

Nadere informatie

+31 (0) E:

+31 (0) E: 3-in-1 harmonische analyser PCE-GPA 62 Netwerk analyser / vermogensmeter en energiemeter (real-time) met data logging, grafisch scherm, interface voor PC en software De 3-in-1 harmonische analyser PCE-GPA

Nadere informatie