Subsidieregelingen sportverenigingen. sportbedrijfdeventer.nl

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Subsidieregelingen sportverenigingen. sportbedrijfdeventer.nl"

Transcriptie

1 Subsidieregelingen sportverenigingen

2 Organisatie Inhoud Voorwaarden Subsidie Meedoen Gemeente Deventer (uit: nadere subsidieregels Meedoen; sociale activiteiten vrijwilligersorganisaties, (sport) verenigingen, buurthuizen en speeltuinverenigingen, van de gemeente Deventer) Deze nadere subsidieregels hebben tot doel (sociale) activiteiten die gericht zijn op de zelfredzaamheid en het sociale netwerk van wijken en/-dorpen te bevorderen. De activiteiten kunnen zowel gemeentebreed als wijkgericht zijn. Aanvragen om subsidie op basis van deze regeling kunnen worden ingediend door een vrijwilligersorganisatie, een (sport) vereniging, een stichting, een buurthuis of een speeltuinvereniging. De raad stelt jaarlijks het subsidieplafond voor de uitvoering van deze regeling vast. De beschikbare subsidie wordt verdeeld op grond van het criterium wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Hierbij geldt als datum van indiening van de subsidieaanvraag de datum waarop de aanvraag volledig is. De hoogte van een subsidie bedraagt maximaal ,--. In afwijking van het bepaalde kan het college aan speeltuinverenigingen en buurthuizen een hogere subsidie verlenen. Deze regeling treedt na bekendmaking in werking en werkt terug tot en met 1 november 2015 Bij de subsidieaanvraag wordt gebruik gemaakt van het aanvraagformulier subsidie Meedoen; sociale activiteiten vrijwilligersorganisaties, (sport)verenigingen, buurthuizen en speeltuinverenigingen Voorwaarden: 1. Om voor subsidie in aanmerking te komen moeten de activiteiten waar voor subsidie wordt aangevraagd: a. In de gemeente Deventer plaatsvinden en voor iedereen toegankelijk zijn: b. Geen commercieel karakter en geen winstoogmerk hebben: c. Niet gericht zijn op de eigen achterban d. Naar het oordeel van het college in voldoende mate gericht zijn op: - het verbeteren van de sociale cohesie en/of - de integratie en/of - de zelfredzaamheid van bewoners en/of - het versterken van eigen kracht van bewoners en hun sociale netwerken en/of - het voorkomen van sociaal isolement en/of - de bewonersparticipatie en/of - de leefbaarheid en veiligheid van de buurt en/of - sociale activering naar vrijwilligerswerk en/of - bevorderen sportparticipatie en/of - sportactiviteiten en -evenementen. 2. Personeelskosten, kosten van eten en drinken, verblijfkosten en kosten van de indiening van de subsidieaanvraag komen niet voor een subsidie in aanmerking. Termijn / Relevante data De subsidie wordt uiterlijk acht weken voor aanvang van de activiteiten aangevraagd.

3 1/3e regeling Gemeente Deventer (Uit: 1/3 regeling sportaccomodaties Gemeente Deventer) Verenigingen die in een eigen accomodatie willen investeren, kunnen een bijdrage krijgen op basis van de subsidieregeling 1/3-regeling sportaccomodaties. Een sportvereniging kan subsidie krijgen voor investeringen in nieuwbouw, verbouw, aankoop en eerste inrichting van wedstrijd- en verenigingsaccomodaties. Voorwaarde is dat de accomodatie direct gerelateerd is aan de sportbeoefening. Sportmaterialen en sportattributen komen niet voor subsidie in aanmerking. Aanvragen moeten voor 1 oktober voorafgaand aan het jaar waarin de investering is gepland, bij de gemeente indienen. WIJ Deventer (van; WIJDeventer stimuleert activiteiten die de leefbaarheid en saamhoorigheid in de buurt versterken (vb. sporttoernooi, gezamelijke activiteiten.) De algemene voorwaarden en het aanvraagformulier zijn te vinden op de website van WIJDEVENTER. Subsidiefonds Cultuur en Economie (van; De gemeenteraad heeft in het voorjaar van 2013 het fonds Cultuur en Economie ingesteld. Het college van burgemeester en wethouders verleent de subsidie na advies van de kopgroep Economie en Arbeidsmarkt. De kopgroep beoordeeld de aanvragen op basis van de haalbaarheid en effectiviteit en de mate waarin de voorstellen verrassen en bijdragen aan de ambities van de strategische economische visie DEVisie2020 Het uit te voeren project/activiteit - heeft betrekking op tenminste één van de 3 kansrijke profielen van de economische visie: boeiende beleefstad, open informatie stad en/of duurzame maakstad - moet vernieuwend zijn - moet binnen 1 jaar na subsidiever lening plaatsvinden. Het fonds is niet bedoeld voor structurele bekostiging van een project/activiteit. Jaarlijks terugkerende activiteiten vallen buiten deze regeling. De aanvrager wordt gevraagd inzicht te geven in een eventueel zelfstandig vervolg van het project in de toekomst. Een bijdrage vanuit het fonds Cultuur en Economie bedraagt maximaal 1/3 deel van de totale exploitatie van het project. Aantoonbare samenwerking binnen een project tussen meerdere organisaties heeft de voorkeur.

4 Rabobank coöperatiefonds (van: Via het Coöperatiefonds steunt de Rabobank éénmalig lokale projecten waarvan inwoners van onze regio langdurig kunnen profiteren. Zo willen zij bijdragen aan het verbeteren van de welvaart en het welzijn in Salland. Leden uit de ledenraad beoordelen de donatieaanvragen. Uitgangspunten voor donaties: Het project vindt plaats in de gemeente Deventer, Olst-Wijhe of Raalte (incl. Haarle). Na toekenning van de bijdrage is het project binnen 12 maanden afgerond. Een eerdere toewijzing aan een gelijksoortig project is geen garantie op een nieuwe toewijzing. Iedere aanvraag wordt apart beoordeeld. Bij toekenning kan de bank aanvullende voorwaarden stellen. Aanvragen moeten voor 1 januari, 1 april, 1 juli en 1 oktober bij de Rabobank binnen zijn. De commissie Coöperatiefonds beslist ongeveer een maand na deze data welke projecten een donatie krijgen. Verenigingen en stichtingen die in aanmerking komen voor deelname kunnen zich vanaf december aanmelden voor deelname in Salland Verzekeringen Clubactie (van: clubactie/uitleg-clubactie) Door de Salland Clubactie profiteren leden van sportclubs vaan aantrekkelijke korting op de zorgpremie bij Salland. Maar ook de club wordt er beter van. Stappen leden over naar Salland zorgerzekeringen via de club? Dan strijkt de club na afloop van de actie een bedrag per nieuwe verzekerde op. En daar valt een hoop geld mee te verdienen, blijkt al vier jaar achtereen. Meld op tijd aan, want alleen in november en december kan er van zorgverzekering gewisseld worden. Salland Zorgverzekeringen faciliteert in de promotie van de actie. Dus geen extra belasting op de vrijwilligers. Jumbo Clubactie Spek de Kas! Actie waarbij er per 10,- uitgegeven boodschappen een stem kunt uitbrengen aan de club. Hoe meer stemmen, hoe meer geld er beschikbaar komt voor de vereniging uit voor het budget ter beschikking stelt voor deze actie. De actieperiode loopt van 8 februari t/m 18 april 2017

5 Subsidieregeling, energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties ( Per 1 januari 2016 is er een nieuwe regeling voor de EKOTaks regeling in de plaats gekomen: de subsidieregeling energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties. Het belangrijkste doel van de nieuwe regeling is het stimuleren van duurzaam energiebeleid bij sportverenigingen en -stichtingen om het energieverbruik en de uitstoor van CO2 in Nederland terug te dringen. Op basis van de ECOTaks-regeling konden verenigingen en stichtingen jaarlijks een deel van de betaalde belasting over energiekosten terugvragen, wat kon oplopen tot 50%. Die teruggave was een welkom extraatje, maar had wat de overheid betreft ook een ongewenst effect. De grootste energieverbruikers konden immers rekenen op de hoogste vergoeding. De huidige regering meent echter dat juist sportverenigingen en -stichtingen die het meest investeren in een duurzaam energiebeleid en energiebesparende maatregelen beloond moeten worden voor hun inspanningen. Daarom heeft het ministerie van VWS, samen met het ministerie van EZ, de subsidieregeling energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties ontwikkeld. Hiermee kunnen sportverenigingen en -stichtingen een percentage van de investeringen in energiebesparing en verduurzaming terugvragen in de vorm van een subsidie. De ministeries hebben hiervoor een budget van 6 miljoen euro per jaar beschikbaar. Bovendien zullen zij op termijn de financiële vruchten plukken van hun energiebesparende maatregelen door een verlaging van de energierekening De subsidieaanvragen kunnen, op basis van een aantal voorwaarden, digitaal worden ingediend bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland ( Zij beoordelen de aanvragen en kennen deze eventueel toe. Sportverenigingen en -stichtingen kunnen van 2 januari 2017 tot en met 29 december 2017 aanspraak maken op de subsidie Er is grote belangstelling voor de Subsidieregeling Energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties (EDS). Binnen 4 dagen na openstelling zijn een kleine 500 aanvragen ingediend. De som van de aanvragen heeft het subsidieplafond van 6 miljoen euro inmiddels bereikt. Subsidieplafond bereikt De ingediende aanvragen worden op dit moment beoordeeld. De beoordeling van de aanvragen kan leiden tot een toekenning of een (gedeeltelijke) afwijzing. Aanvragen kunnen daarom nog steeds ingediend worden, maar het is niet op voorhand zeker of deze nog toegekend kunnen worden.

6 Sportimpuls (van: sportimpuls/sportimpuls-regulier) De Sportimpuls is een subsidieregeling die lokale sport- en beweegaanbieders financieel ondersteunt bij de opzet van activiteiten die ze ondernemen om meer mensen langdurig te laten sporten en bewegen. Deze activiteiten bestaan uit het opstarten en aanbieden van sportaanbod voor mensen die niet of nauwelijks sporten en bewegen of dreigen te stoppen met sporten en bewegen. De Sportimpuls bestaat naast de reguliere ronde ook uit de Sportimpuls Jeugd in lage inkomensbuurten en de Sportimpuls Kinderen sportief op gewicht. Organisaties die lokaal sport- en beweegaanbod organiseren kunnen een aanvraag indienen voor budget uit de Sportimpuls. De organisatie moet tenminste twee jaar aantoonbare ervaring hebben in het zelf lokaal uitvoeren en organiseren van sport- en beweegaanbod in de gemeente (of regio) waar de subsidieaanvraag zich op richt. De organisatie moet ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel. De mogelijkheid om subsidie aan te vragen is gesloten op 23 februari Jantje Beton (van: Ruim 3,6 miljoen kinderen in ons land zijn voor buitenspelen aangewezen op speciaal daarvoor ingerichte speelplekken. Deze zijn vaak verouderd, saai, onveilig, moeilijk bereikbaar of niet afgestemd op de leeftijdscategorie. Gelukkig zijn er buurtbewoners, jeugdclubs, verenigingen, scholen en vooral kinderen die hier iets aan willen doen. Jantje Beton ondersteunt hen bij het realiseren van plannen met voorlichting en een financiële bijdrage bij de ontwikkeling van sport- en spelmogelijkheden bij onder anderen jeugdclubs en sportverenigingen. Ook via deelname aan de collecte van Jantje Beton kan geld gegenereerd worden voor buitenspeelmogelijkheden voor jeugdclubs of afdelingen van verenigingen. Kijk voor hoe het werkt en de voorwaarden op Uitgangspunten en voorwaarden: Voorwaarde voor het verstrekken van deze subsidie is dat kinderen een actieve rol hebben. Doelstelling van het project past binnen de doelstelling van Jantje Beton; Binnen de aanvragende organisa tie betrokken personen (m.n. be geleiders) zijn van onbesproken gedrag ; De organisatie volgt het beleid van inveiligehanden.nl; Het project mag geen uitgesproken commerciële, politieke of religieuze (sub)doel stelling hebben; Projecten van overheden komen niet voor steun in aanmerking; De betreffende gemeente dient het project financieel en/ of materieel te onder steunen. Richtlijn daarbij is dat die steun tenminste gelijk is aan de bijdrage van Jantje Beton; Het project kan geëva lueerd worden op basis van vooraf vast gestelde doelstel lingen; De aanvragende orga nisatie levert zelf ook een bijdrage in de projectkosten; is financieel gezond, levensvatbaar en betrouwbaar

7 Oranjefonds (van: ) Het Oranje Fonds geeft financiële bijdragen aan heel uiteenlopende projecten. Het kan gaan om investeringen in bijvoorbeeld een buurt- of opvanghuis maar ook om activiteiten voor jongeren, migranten, of ouderen. Bij projecten waar sport als middel wordt gebruikt, bijvoorbeeld als sociale activiteiten, emancipatie-, of integratiemiddel. In de Algemene Bepalingen is precies na te lezen wat het Oranjefonds van u verwacht bij een aanvraag. De volgende zaken steunt het Oranje Fonds niet: kortdurende en eendaagse activitei ten; projecten die gericht zijn op bevor dering van cultuur; projecten gericht op het milieu; activiteiten die plaatsvinden buiten het Koninkrijk der Nederlanden; projecten die (mede) gericht zijn op religieuze doelstellingen; activiteiten die puur zijn gericht op bevordering van sport & spel; bijdragen voor individuen; aankoop of nieuwbouw van huis vesting; normale exploitatie van een orga nisatie (gas, water, verzekeringen, normaal onderhoud, vast personeel, en dergelijke). Een informele vereniging kan ook voor een bijdrage in aanmerking komen, maar alleen voor activitei ten; Het Oranje Fonds is terughoudend met bijdra gen voor goederen en inrichtingskosten aan professionele organisa ties. We vinden dat deze horen tot de normale bedrijfsvoering en exploi tatie van deze organisa ties. Voor vrijwilligers organisaties geldt deze regel minder. Verder geldt het volgende: Wij vergoeden geen kosten die al zijn gemaakt. U kunt bij ons alleen financiering vooraf aanvragen; Alleen officiële stichtingen of ver enigingen kunnen een bijdrage voor apparatuur, inventaris of gebouwen (zogenaamde investeringskosten ) krijgen;

8 Fonds Nuts Ohra (van: In Nederland kunnen veel mensen niet aan de samenleving meedoen zoals ze zouden willen. Bijvoorbeeld omdat ze kwetsbaar zijn door een chronische ziekte of een beperking. Fonds NutsOhra vindt dat een kwetsbare gezondheid een waardevol leven niet in de weg mag staan. Daarom zetten zij zich in voor het vergroten van kansen, op meer gezondheid, kwaliteit van leven en toekomstperspectief. Fonds NutsOhra kijkt verder dan de beperking, naar de mogelijkheden die er wél zijn. Ook als er langdurig zorg nodig is. Dit doen ze door het samenbrengen van partijen, het verzamelen en delen van kennis, en door het financieren van projecten. Vier programmalijnen: Klein geluk / Zorg en Perspectief / Meer veerkracht, langer thuis / Gezonde toekomst Dichterbij Er worden vier programma s onderscheiden: - Meer veerkracht, langer thuis: met het programma Meer Veer kracht, Langer Thuis willen zij alleenstaande, thuiswonende ouderen met een beperking, in staat stellen zo lang mogelijk zelfstandig en op een prettige manier thuis te wonen. De laat ste call is gericht op migran tenouderen en ouderen in dun bevolkte gebieden. De vijfde, en tevens laatste, call van Meer Veerkracht, Langer Thuis opent op sluit op maandag 22 maart uur Grote Clubactie (van: De Grote Clubactie zet zich al meer dan 40 jaar in voor het Nederlandse verenigingsleven door het organiseren van een loterij. Voor deze loterij kunnen verenigingen loten verkopen en geld inzamelen. Op deze manier organiseren duizenden verenigingen in Nederland eigen acties om hun doelen te verwezenlijken. Alle soorten verenigingen kunnen deelnemen. Groot, klein, sport of cultuur; ze kunnen allemaal met de Grote Clubactie extra inkomsten genereren! De vereniging bestelt verkoopboekjes (voor gegevens kopers) en/of loten bij de Grote Clubactie. De vereniging verkoopt de loten voor 3,- per stuk. Hiervan gaat 80% rechtstreeks naar de vereniging. Van de overige 20% wordt een loterij georganiseerd, waarbij lotenkopers vele prijzen kunnen winnen. De Grote Clubactie begint dit jaar op zaterdag 16 september Loten mogen t/m 23 november 2017 geregistreerd worden.

9 Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (van: NSGK wil dat kinderen en jongeren met een handicap deelnemen aan activiteiten in het reguliere vrijetijdscircuit. Ze stimuleren aansluiting bij bestaande reguliere organisaties en met kinderen en jongeren die geen handicap hebben. Daarnaast vinden ze het belangrijk dat kinderen en jongeren met handicap ook achter de schermen actief zijn. NSGK stimuleert daarom projecten die op deze gebieden actief zijn. Het ideaal van NSGK is een inclusieve samenleving waarin mensen mét en zonder handicap vanzelfsprekend samenleven. Aan de hand van drie toetsingscriteria, wordt getoetst of het project van de aanvraag bijdraagt aan dit ideaal, te weten: - Beeldvorming - Toegankelijkheid - Empowerment Aan minimaal één van de criteria moet worden voldaan. De Sportsubsidiewijzer Het NOC*NSF heeft de sportsubsidiewijzer ontwikkeld. Met deze toolkit kunnen stapsgewijs alle subsidies in kaart worden gebracht waar de vereniging voor in aanmerking kan komen. Door het beantwoorden van een klein aantal eenvoudige vragen worden de geschikte subsidies op een rijtje gezet. Daarnaast geeft de site ook tips bij het aanvragen van een subsidie.

Nadere subsidieregels Meedoen; sociale activiteiten vrijwilligersorganisaties, (sport)verenigingen, buurthuizen en speeltuinverenigingen

Nadere subsidieregels Meedoen; sociale activiteiten vrijwilligersorganisaties, (sport)verenigingen, buurthuizen en speeltuinverenigingen GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Deventer. Nr. 124638 22 december 2015 Nadere subsidieregels Meedoen; sociale activiteiten vrijwilligersorganisaties, (sport)verenigingen, buurthuizen en speeltuinverenigingen

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Asten; Gelet op het Subsidiebeleid Welzijn en Participatie gemeente Asten ;

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Asten; Gelet op het Subsidiebeleid Welzijn en Participatie gemeente Asten ; Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Asten; Gelet op het Subsidiebeleid Welzijn en Participatie gemeente Asten 2018-2020; Gelet op de Algemene subsidieverordening gemeente Asten 2017;

Nadere informatie

Subsidieregels Hof van Twente 2016

Subsidieregels Hof van Twente 2016 9. Subsidieregel éénmalige subsidies Sport, Cultuur, Zorg en Jeugd Maatschappelijke effecten Doelstellingen Subdoelstellingen Vergroten zelfredzaamheid Vergroten maatschappelijke participatie Vergroten

Nadere informatie

Deelverordeningen behorend bij de Algemene Subsidieverordening gemeente Lopik 2018

Deelverordeningen behorend bij de Algemene Subsidieverordening gemeente Lopik 2018 Deelverordeningen behorend bij de Algemene Subsidieverordening gemeente Lopik 2018 Deelverordening Jeugdsport 2 Deelverordening maatschappelijke participatie 4 Deelverordening subsidieverlening jaarlijks

Nadere informatie

Subsidieregels Hof van Twente 2018

Subsidieregels Hof van Twente 2018 9. Subsidieregel éénmalige subsidies Sport, Cultuur, Zorg en Jeugd Maatschappelijke effecten Doelstellingen Subdoelstellingen Vergroten zelfredzaamheid Vergroten zelfredzaamheid inwoners gemeente Hof van

Nadere informatie

Subsidies en fondsen: Kansen voor de sport

Subsidies en fondsen: Kansen voor de sport Subsidies en fondsen: Kansen voor de sport www.sportsubsidie.nl 1 Wat doe ik? Subsidieonderzoek Subsidies aanvragen (meestal no cure, no pay) Strategisch subsidieadvies Deskundigheidsbevordering Programma

Nadere informatie

Subsidieregeling maatschappelijke inzet sportverenigingen

Subsidieregeling maatschappelijke inzet sportverenigingen Subsidieregeling maatschappelijke inzet sportverenigingen Burgemeester en wethouders van de gemeente Lochem, gelet op artikel 2 van de Algemene subsidieverordening gemeente Lochem 2013, besluiten: vast

Nadere informatie

Subsidieregeling stimuleringsfonds particulier initiatief 2015

Subsidieregeling stimuleringsfonds particulier initiatief 2015 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Pijnacker-Nootdorp. Nr. 44114 22 mei 2015 Subsidieregeling stimuleringsfonds particulier initiatief 2015 De raad van de gemeente Pijnacker-Nootdorp; gezien het

Nadere informatie

Subsidieregeling Sport en bewegen

Subsidieregeling Sport en bewegen Subsidieregeling Sport en bewegen 2019 2020 Behorend bij de visie op sport en bewegen Lansingerland Scoren met sport Domein Samenleving Auteur: Dewi Klijnsmit, beleidsadviseur Sport Datum: 18 februari

Nadere informatie

Verordening sportsubsidies gemeente Steenwijkerland.

Verordening sportsubsidies gemeente Steenwijkerland. Nummer: 2002/194 Steenwijk: 17 december 2002 Onderwerp: Verordening sportsubsidies Gemeente Steenwijk Steenwijkerland Uitgegaan: De raad van de gemeente Steenwijk, gelezen het voorstel van burgemeester

Nadere informatie

Nadere regels subsidies vrijwilligersorganisaties gemeente Epe 2016

Nadere regels subsidies vrijwilligersorganisaties gemeente Epe 2016 Nadere regels subsidies vrijwilligersorganisaties gemeente Epe 2016 Burgemeester en Wethouders van de gemeente Epe, overwegende dat het gewenst is activiteiten te stimuleren die bijdragen aan de beleidsdoelen

Nadere informatie

Subsidieregeling Wmo vernieuwende activiteiten Weert 2017

Subsidieregeling Wmo vernieuwende activiteiten Weert 2017 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Weert. Nr. 22014 10 februari 2017 Subsidieregeling Wmo vernieuwende activiteiten Weert 2017 Burgemeester en wethouders van Weert; gelet op artikel 3 van de Algemene

Nadere informatie

Voor en met elkaar : burgerinitiatieven worden beloond

Voor en met elkaar : burgerinitiatieven worden beloond Voor en met elkaar : burgerinitiatieven worden beloond Verenigingen, stichtingen en instellingen barsten doorgaans van de ambities en toekomstplannen. Maar om ze te realiseren heb je financiële middelen

Nadere informatie

Maatschappelijke partner: de organisatie(s) waar de doelgroep zich bevindt om het aanbod op af te stemmen.

Maatschappelijke partner: de organisatie(s) waar de doelgroep zich bevindt om het aanbod op af te stemmen. Subsidieregeling maatschappelijke inzet sportverenigingen 2016 Burgemeester en wethouders van de gemeente Lochem, gelet op artikel 2 van de Algemene subsidieverordening gemeente Lochem 2013, besluiten:

Nadere informatie

Vaststellen van de subsidieregeling Gehandicaptensport(3B, 2015, 118)

Vaststellen van de subsidieregeling Gehandicaptensport(3B, 2015, 118) GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Amsterdam. Nr. 52053 12 juni 2015 Vaststellen van de subsidieregeling Gehandicaptensport(3B, 2015, 118) Afdeling 3B Nummer 118 Publicatiedatum 9 juni 2015 Onderwerp

Nadere informatie

REGELING BEWONERSINITIATIEVEN 2019

REGELING BEWONERSINITIATIEVEN 2019 BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN MAASTRICHT, gelet op artikel 15,vierde lid van de Verordening Subsidies Vrijwilligersactiviteiten Welzijn en Zorg 2017. BESLUITEN tot vaststelling van de volgende Regeling

Nadere informatie

Subsidies en fondsen voor maatschappelijke projecten. Introductie

Subsidies en fondsen voor maatschappelijke projecten. Introductie Subsidies en fondsen voor maatschappelijke projecten Introductie Wat doe ik? Subsidieonderzoek Subsidies aanvragen (meestal no cure, no pay) Strategisch subsidieadvies Deskundigheidsbevordering Programma

Nadere informatie

SAMEN AAN DE SLAG: BELEIDSREGELS BEWONERSBIJDRAGE GEMEENTE DRIMMELEN 2019

SAMEN AAN DE SLAG: BELEIDSREGELS BEWONERSBIJDRAGE GEMEENTE DRIMMELEN 2019 SAMEN AAN DE SLAG: BELEIDSREGELS BEWONERSBIJDRAGE GEMEENTE DRIMMELEN 2019 Het college van Burgemeester en Wethouders, Gelet op de Algemene subsidieverordening Drimmelen 2007; overwegende dat; Het college

Nadere informatie

Verordening Investeringssubsidie Sportaccommodaties 2008

Verordening Investeringssubsidie Sportaccommodaties 2008 RAADSBESLUIT De raad van de gemeente Dalfsen; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 15 april 2008, nummer 40; overwegende dat de gemeente wil stimuleren dat de inwoners van de gemeente

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr. 3016

GEMEENTEBLAD. Nr. 3016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Pijnacker-Nootdorp. Nr. 3016 11 januari 2017 Subsidieregeling Stimuleringsfonds particulier initiatief 2016 De raad van de gemeente Pijnacker-Nootdorp; gezien

Nadere informatie

Beleidsregel activiteitensubsidies Welzijn gemeente Eijsden-Margraten 2017

Beleidsregel activiteitensubsidies Welzijn gemeente Eijsden-Margraten 2017 Beleidsregel activiteitensubsidies Welzijn gemeente Eijsden-Margraten 2017 Artikel 1 Doelomschrijving Onverminderd het bepaalde in de Algemene subsidieverordening Welzijn gemeente Eijsden- Margraten 2017

Nadere informatie

NADERE REGELS VOOR SUBSIDIËRING VAN SPORTEVENEMENTEN IN AMSTELVEEN Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen. Artikel 1. Begripsomschrijvingen.

NADERE REGELS VOOR SUBSIDIËRING VAN SPORTEVENEMENTEN IN AMSTELVEEN Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen. Artikel 1. Begripsomschrijvingen. NADERE REGELS VOOR SUBSIDIËRING VAN SPORTEVENEMENTEN IN AMSTELVEEN 2014. Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen. Artikel 1. Begripsomschrijvingen. In deze nadere regels wordt verstaan onder: a. Algemene subsidieverordening:

Nadere informatie

Subsidieregeling: Doelgroepgebonden Sportstimulering

Subsidieregeling: Doelgroepgebonden Sportstimulering Subsidieregeling: Doelgroepgebonden Sportstimulering De gemeente Katwijk heeft een nieuwe sportnota: Katwijk in beweging. In dit beleidsplan staat aangegeven dat de gemeente sporten en bewegen wil bevorderen

Nadere informatie

Subsidieplafonds Subsidieplafonds 2016

Subsidieplafonds Subsidieplafonds 2016 Subsidieplafonds Subsidieplafonds 1 0360_15 Subsidieplafonds V1 Subsidieplafonds 2 Subsidieplafonds Beoogd Maatschappelijk Effect stelling Bedrag Jaarlijkse subsidie Samenredzaamheid 1. Ambitie Bewoners

Nadere informatie

Beleidsregel: Incidentele subsidiëring sociaal culturele en welzij nsactiviteiten Behorende bij de Algemene subsidieverordening gemeente Emmen 2011

Beleidsregel: Incidentele subsidiëring sociaal culturele en welzij nsactiviteiten Behorende bij de Algemene subsidieverordening gemeente Emmen 2011 Beleidsregel: Incidentele subsidiëring sociaal culturele en welzij nsactiviteiten Behorende bij de Algemene subsidieverordening gemeente Emmen 2011 Collegebesluit d.d. 01-11-2011 reg.nr. 11.0850 Publicatiedatum:

Nadere informatie

Voordelen om deel te nemen aan dit collectief

Voordelen om deel te nemen aan dit collectief Heerenveen, oktober 2015 Beste vereniging, Bedankt voor uw aanwezigheid tijdens de informatiebijeenkomst sportverenigingen winnen met energie. Deze bijeenkomst is georganiseerd voor sportverenigingen met

Nadere informatie

Subsidieregeling Bewonersinitiatiefgelden 201

Subsidieregeling Bewonersinitiatiefgelden 201 Subsidieregeling Bewonersinitiatiefgelden 201 Bewonersinitiatieven Maastricht telt talloze bewoners, die zich belangeloos inzetten voor de stad en haar inwoners. Er ontstaan ook steeds meer initiatieven

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr

GEMEENTEBLAD. Nr GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Berkelland Nr. 190484 7 september 2018 Besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Berkelland houdende regels omtrent subsidie

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Het college van burgemeester en wethouders van Eindhoven,

gemeente Eindhoven Het college van burgemeester en wethouders van Eindhoven, gemeente Eindhoven Besluit Het college van burgemeester en wethouders van Eindhoven, Gelet op het bepaalde in de Algemene subsidieverordening gemeente Eindhoven, titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht

Nadere informatie

Aanvraagformulier bewonersinitiatieven 2018 Osdorp

Aanvraagformulier bewonersinitiatieven 2018 Osdorp t Blommetje Aanvraagformulier bewonersinitiatieven 2018 Osdorp Toelichting aanvraagformulier Voor wie? Waardering voor vrijwillige inzet is zo belangrijk dat de Bestuurscommissie een budget beschikbaar

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Subsidieregeling meedoen en maatschappelijke participatie

gemeente Eindhoven Subsidieregeling meedoen en maatschappelijke participatie gemeente Eindhoven Besluit Het college van burgemeester en wethouders van Eindhoven, Gelet op het bepaalde in de Algemene subsidieverordening gemeente Eindhoven, titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht

Nadere informatie

Uitvoeringsregeling subsidies incidentele activiteiten 2012

Uitvoeringsregeling subsidies incidentele activiteiten 2012 Uitvoeringsregeling subsidies incidentele activiteiten 2012 Burgemeester en wethouders van Doetinchem; overwegende dat het gewenst is activiteiten te stimuleren op de volgende onderdelen van de zorg, sport

Nadere informatie

PROCEDURE EN CRITERIA VOOR VERSTREKKING

PROCEDURE EN CRITERIA VOOR VERSTREKKING PROCEDURE EN CRITERIA VOOR VERSTREKKING financiële bijdragen uit het leefbaarheidsbudget 1 1. Inleiding De gemeenteraad van Hellendoorn heeft enkele budgeten overgedragen aan de dorpen en wijken in de

Nadere informatie

Sterke Samenleving Ondersteunende Overheid

Sterke Samenleving Ondersteunende Overheid Sterke Samenleving Ondersteunende Overheid Subsidiebeleidsregels ZEIL Fonds 2015 ten behoeve van het subsidiebeleid Maatschappelijke Ontwikkeling 2014-2018 Auteur: Sanneke Verweij Afdeling: Team Maatschappelijke

Nadere informatie

Uitvoeringsregeling Subsidie Evenementen 2015. Een proeve van nieuwe uitvoeringsregels subsidie evenementen

Uitvoeringsregeling Subsidie Evenementen 2015. Een proeve van nieuwe uitvoeringsregels subsidie evenementen Uitvoeringsregeling Subsidie Evenementen 2015 Een proeve van nieuwe uitvoeringsregels subsidie evenementen 1 Inhoud 1. Algemeen... 3 1.1. Citeertitel... 3 1.2. Opbouw... 3 2. Begripsbepaling... 4 3. Criteria...

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 24 maart 2015 ; Subsidieverordening Maatschappelijk Innovatiefonds gemeente Ommen

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 24 maart 2015 ; Subsidieverordening Maatschappelijk Innovatiefonds gemeente Ommen GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Ommen. Nr. 52126 16 juni 2015 Subsidieverordening Maatschappelijk Innovatiefonds gemeente Ommen De raad van de gemeente Ommen; gelezen het voorstel van burgemeester

Nadere informatie

Gemeenten kunnen lokaal kiezen waarom ze voor Sportdorp kiezen en wat ze hierin belangrijk vinden.

Gemeenten kunnen lokaal kiezen waarom ze voor Sportdorp kiezen en wat ze hierin belangrijk vinden. Sportdorpen Limburg Wat is Sportdorp? Sportdorp is een samenwerkingsverband van sportverenigingen en andere lokale partijen in een dorpskern om inwoners vanuit hun eigen behoefte meer en vaker te laten

Nadere informatie

Subsidies, fondsen & sponsoring. Bart de Wolf 4 november 2015

Subsidies, fondsen & sponsoring. Bart de Wolf 4 november 2015 Subsidies, fondsen & sponsoring Bart de Wolf Programma Subsidies & fondsen Hoe ziet deze wereld eruit? Do s en don t s Belangrijkste voorbeelden Handige (overzichtelijke) sites Sponsoring Trends & stappenplan

Nadere informatie

Goed project maar geen geld? Fonds1818 helpt!

Goed project maar geen geld? Fonds1818 helpt! Goed project maar geen geld? Fonds1818 helpt! Emma s Hof Den Haag Aanvraag indienen Op de website www.fonds1818.nl kunt u het digitale aanvraagformulier invullen. Of u stuurt een uitgewerkt projectplan

Nadere informatie

Wijziging Nadere regels voor subsidieverstrekking Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal;

Wijziging Nadere regels voor subsidieverstrekking Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Roosendaal. Nr. 104320 6 november 2015 Wijziging Nadere regels voor subsidieverstrekking 2016 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal;

Nadere informatie

ACTIEF VOOR Sportorganisaties Maatschappelijke organisaties Onderwijs Overheden KANSEN EN SUCCESSEN VAN DE SPORTIMPULS

ACTIEF VOOR Sportorganisaties Maatschappelijke organisaties Onderwijs Overheden KANSEN EN SUCCESSEN VAN DE SPORTIMPULS ACTIEF VOOR Sportorganisaties Maatschappelijke organisaties Onderwijs Overheden KANSEN EN SUCCESSEN VAN DE SPORTIMPULS Programma 19 november Cijfers en criteria Sportimpuls Praktijkvoorbeeld DKC Samen

Nadere informatie

Subsidieregeling vrijwillige inzet gemeente Deurne Datum :

Subsidieregeling vrijwillige inzet gemeente Deurne Datum : Subsidieregeling vrijwillige inzet gemeente Deurne 2017 Datum : Inhoudsopgave Artikel 1 Begripsomschrijvingen... 3 Artikel 2 Toepassingsbereik... 3 Artikel 3 Activiteiten en doelgroepen... 3 Artikel 4

Nadere informatie

Beleidsregels Subsidieverlening Sport. gemeente Veendam

Beleidsregels Subsidieverlening Sport. gemeente Veendam Beleidsregels Subsidieverlening Sport gemeente Veendam Doel: Stellen van regels voor het verstrekken van subsidies aan sportactiviteiten die bijdragen aan het verbeteren van sportbeoefening en sportbeleving

Nadere informatie

Subsidieregeling sport gemeente Weststellingwerf 2016. Het college van burgemeester en wethouders van Weststellingwerf,

Subsidieregeling sport gemeente Weststellingwerf 2016. Het college van burgemeester en wethouders van Weststellingwerf, Subsidieregeling sport gemeente Weststellingwerf 2016 Het college van burgemeester en wethouders van Weststellingwerf, gelet op de Algemene subsidieverordening Werststellingwerf 2016, besluit vast te stellen

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING MAATSCHAPPELIJKE COÖPERATIE DEN HAAG 2016. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Haag,

SUBSIDIEREGELING MAATSCHAPPELIJKE COÖPERATIE DEN HAAG 2016. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Haag, Gemeente Den Haag PBS/2015.295 RIS 290049 SUBSIDIEREGELING MAATSCHAPPELIJKE COÖPERATIE DEN HAAG 2016 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Haag, overwegende dat: - het doen van

Nadere informatie

startertips Opbouw, Financiering, en Uitvoering

startertips Opbouw, Financiering, en Uitvoering 23 EigenWIJze startertips Opbouw, Financiering, en Uitvoering Wil je jouw buren beter leren kennen? Je straat opfleuren met een feestje? Of een oplossing vinden voor problemen in je wijk? De flyer 23 EigenWIJze

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT G-SPORT SUBSIDIE SPORTVERENIGING

SUBSIDIEREGLEMENT G-SPORT SUBSIDIE SPORTVERENIGING SUBSIDIEREGLEMENT G-SPORT SUBSIDIE SPORTVERENIGING COLOFON Uitgave stadsbestuur Halen, Markt 14, 3545 Halen Ontwerp & realisatie Tekst - stadsbestuur Halen Ontwerp - dienst Communicatie stad Halen Beelden

Nadere informatie

29 vragen en antwoorden over Stimulering bouw en onderhoud van sportaccommodaties

29 vragen en antwoorden over Stimulering bouw en onderhoud van sportaccommodaties Versie 14 december 2018 29 vragen en antwoorden over Stimulering bouw en onderhoud van sportaccommodaties 1. De regeling start op 1 januari 2019. Waar moet u rekening mee houden? Alle activiteiten, bijvoorbeeld

Nadere informatie

Informatie campagne. Een aandeel in de Betuwe. Rabobank West Betuwe

Informatie campagne. Een aandeel in de Betuwe. Rabobank West Betuwe Informatie campagne Een aandeel in de Betuwe Rabobank West Betuwe Growing a better world together Rabobank kiest voor een betere wereld. Het gaat om jou, om elkaar en om de lokale leefomgeving. Daarom

Nadere informatie

nr Officiële uitgave van de gemeente Midden-Drenthe d.d. 4 oktober 2017

nr Officiële uitgave van de gemeente Midden-Drenthe d.d. 4 oktober 2017 Gemeenteblad nr. 906092 Officiële uitgave van de gemeente Midden-Drenthe d.d. 4 oktober 2017 Beleidsregels waarderingssubsidies stimulering sportbeoefening en beweging in de gemeente Midden-Drenthe Collegebesluit

Nadere informatie

Subsidieregeling Vrijwilligersondersteuning

Subsidieregeling Vrijwilligersondersteuning Subsidieregeling Vrijwilligersondersteuning 2020-2023 Burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal; gelet op artikel 2, eerste lid, onder h, en tweede lid, van de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Houten

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Houten Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Houten; gelet op de Algemene subsidieverordening gemeente Houten; besluit vast te stellen de Subsidieregeling beoordelingscriteria en verplichtingen:

Nadere informatie

Subsidieregeling Nieuwe media

Subsidieregeling Nieuwe media Subsidieregeling Nieuwe media 2020-2023 Burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal; gelet op artikel 2, eerste lid, onder f, en tweede lid, van de Algemene subsidieverordening Roosendaal; BESLUITEN

Nadere informatie

Welkom op de informatieavond

Welkom op de informatieavond Welkom op de informatieavond Rabo Clubkas Campagne Rabobank Centraal Twente Opening Maatschappelijke bijdrage Sponsoring Rabofonds NIEUW: Rabo Clubkas Campagne 2 Steun vanuit de Rabobank Voorheen: donaties

Nadere informatie

SAMEN AAN DE SLAG: BELEIDSREGELS BEWONERSBIJDRAGE GEMEENTE DRIMMELEN 2015

SAMEN AAN DE SLAG: BELEIDSREGELS BEWONERSBIJDRAGE GEMEENTE DRIMMELEN 2015 SAMEN AAN DE SLAG: BELEIDSREGELS BEWONERSBIJDRAGE GEMEENTE DRIMMELEN 2015 Het college van Burgemeester en Wethouders, Gelet op de Algemene subsidieverordening Drimmelen 2007; overwegende dat; Het college

Nadere informatie

Flexibele subsidies 2018: Thema - Samen voor de Stad

Flexibele subsidies 2018: Thema - Samen voor de Stad Flexibele subsidies 2018: Thema - Samen voor de Stad Aanvraagperiode 27 augustus tot en met 5 oktober 2018 Flexibele subsidies 2018 Net als in voorgaande jaren kunnen vrijwilligersorganisaties ook in 2018

Nadere informatie

Folder Stimuleringssubsidie

Folder Stimuleringssubsidie Folder Stimuleringssubsidie In deze folder leest u meer over de stimuleringssubsidie van de gemeente Delft. De volgende vier vragen worden beantwoord: 1. Wat is een stimuleringssubsidie? 2. Waarvoor kan

Nadere informatie

Subsidie. Bijlage 1. De definities van de categorieën zijn als volgt:

Subsidie. Bijlage 1. De definities van de categorieën zijn als volgt: Bijlage 1 Subsidie Het doel en de criteria voor het verlenen van subsidie worden in dit hoofdstuk besproken. De Algemene Wet Bestuursrecht en de Subsidieverordening evenementen gemeente Venray zijn hierbij

Nadere informatie

Tenders Flexibele subsidies 2015: Nieuwe Vrijwilligersorganisaties

Tenders Flexibele subsidies 2015: Nieuwe Vrijwilligersorganisaties Tenders Flexibele subsidies 2015: Tender 4 Flexibele subsidies 2015 - Tender 4 U bent een nieuwe stichting of vereniging die (nog) geen beroep gedaan heeft op, of nog niet in aanmerking kan komen voor,

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Het college van burgemeester en wethouders van Eindhoven,

gemeente Eindhoven Het college van burgemeester en wethouders van Eindhoven, gemeente Eindhoven Besluit Het college van burgemeester en wethouders van Eindhoven, Gelet op het bepaalde in de Algemene subsidieverordening gemeente Eindhoven, titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht

Nadere informatie

Artikel 1 Begripsomschrijvingen

Artikel 1 Begripsomschrijvingen BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE LEEUWARDEN; In aanvulling op en ter nadere uitwerking van de Algemene Subsidieverordening Leeuwarden 014- (ASV); Gelet op de ASV artikel ; Gelet op de Gemeentewet

Nadere informatie

Subsidieregeling Opbouwwerk

Subsidieregeling Opbouwwerk Subsidieregeling Opbouwwerk 2020-2023 Burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal, gelet op artikel 2, eerste lid, onder h, en tweede lid, van de Algemene subsidieverordening Roosendaal: BESLUITEN

Nadere informatie

Flexibele subsidies 2018: Thema - Positieve Gezondheid

Flexibele subsidies 2018: Thema - Positieve Gezondheid Flexibele subsidies 2018: Thema - Positieve Gezondheid Aanvraagperiode 22 maart tot en met 6 mei 2018 Flexibele subsidies 2018 Net als in voorgaande jaren kunnen vrijwilligersorganisaties ook in 2018 subsidie

Nadere informatie

Subsidie. Bijlage 1. De definities van de categorieën zijn als volgt:

Subsidie. Bijlage 1. De definities van de categorieën zijn als volgt: Bijlage 1 Subsidie Het doel en de criteria voor het verlenen van subsidie worden in dit hoofdstuk besproken. De Algemene Wet Bestuursrecht en de Subsidieverordening evenementen gemeente Venray zijn hierbij

Nadere informatie

Subsidie vrijwillige inzet en informele zorg gemeente Ermelo 2016.

Subsidie vrijwillige inzet en informele zorg gemeente Ermelo 2016. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Ermelo. Nr. 30596 16 maart 2016 Subsidie vrijwillige inzet en informele zorg gemeente Ermelo 2016 Burgemeester en wethouders van de gemeente Ermelo; overwegende

Nadere informatie

Beleidsregel tussentijdse aanvragen 'Back to Basics'

Beleidsregel tussentijdse aanvragen 'Back to Basics' Beleidsregel tussentijdse aanvragen 'Back to Basics' Voor u ligt de beleidsregel tussentijdse aanvragen 'Back to Basics'. Dit betreft een tijdelijke beleidsregel voor de periode 2014 en 2015, tot de aanvang

Nadere informatie

Als één team achter de sporters met een handicap

Als één team achter de sporters met een handicap Als één team achter de sporters met een handicap Als één team achter de sporters met een handicap In Nederland zijn er 1,7 miljoen mensen met een handicap die, om te kunnen sporten, extra ondersteuning

Nadere informatie

Regeling subsidie armoedebeleid gemeente Oisterwijk 2019.

Regeling subsidie armoedebeleid gemeente Oisterwijk 2019. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Oisterwijk Nr. 205711 27 september 2018 Regeling subsidie armoedebeleid gemeente Oisterwijk 2019 Wij willen dat geen van de inwoners van de gemeente Oisterwijk

Nadere informatie

Subsidieregeling Participatie in de buurt Gouda 2018

Subsidieregeling Participatie in de buurt Gouda 2018 Subsidieregeling Participatie in de buurt Gouda 2018 Vastgesteld 27 juni 2017 Bekendgemaakt 30 juni 2017 Inwerkingtreding 30 juni 2017 Wijziging -- pagina 2 Burgemeester en wethouders van Gouda Gelezen

Nadere informatie

Meer voor Elkaar in Haarlemmermeer

Meer voor Elkaar in Haarlemmermeer Meer voor Elkaar in Haarlemmermeer meer voo lkaar re De samenleving verandert van een verzorgingsstaat in een samenleving waar mensen meer voor elkaar doen. Steeds meer inwoners van Haarlemmermeer pakken

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van Borger-Odoorn; gelet op artikel 149 Gemeentewet en artikel 4:23 Algemene wet bestuursrecht

Het college van burgemeester en wethouders van Borger-Odoorn; gelet op artikel 149 Gemeentewet en artikel 4:23 Algemene wet bestuursrecht Het college van burgemeester en wethouders van Borger-Odoorn; gelet op artikel 149 Gemeentewet en artikel 4:23 Algemene wet bestuursrecht gelet op de Algemene Subsidieverordening gemeente Borger-Odoorn

Nadere informatie

Sportimpuls. Brengt gezond leven dichterbij

Sportimpuls. Brengt gezond leven dichterbij Brengt gezond leven dichterbij Doel Een meer duurzame sport- en beweegdeelname realiseren Verhogen sportparticipatie (+10%) gericht op mensen die niet of nauwelijks sporten en bewegen of dreigen uit te

Nadere informatie

* Medegefinancierd door het Ministerie van OCW

* Medegefinancierd door het Ministerie van OCW Inleiding 3 Buurtsportcoaches 4 Procedure 4 Stimulerende rol 5 Effectief accommodatiegebruik 5 De Sportimpuls 6 Lokale sport- en beweegaanbieders 6 Lokale aanpak en samenwerking 6 Procedure en omvang van

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr SUBSIDIEREGELING VITALE SAMENLEVING 1. ALGEMEEN

GEMEENTEBLAD. Nr SUBSIDIEREGELING VITALE SAMENLEVING 1. ALGEMEEN GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente. Nr. 180547 21 december 2016 SUBSIDIEREGELING VITALE SAMENLEVING 1. ALGEMEEN Artikel 1.1 Doel van de subsidieregeling Deze subsidieregeling beoogt de inclusieve

Nadere informatie

Verruimde Btw-vrijstelling. Utrecht, 28 januari 2019

Verruimde Btw-vrijstelling. Utrecht, 28 januari 2019 Verruimde Btw-vrijstelling Utrecht, 28 januari 2019 Situatie voor 2019 Nederland huidig recht: de diensten door organisaties die zich de beoefening van sport of de bevordering daarvan ten doel stellen,

Nadere informatie

Gemeente Heerlen - beleidsregel Tenderregeling Community Arts

Gemeente Heerlen - beleidsregel Tenderregeling Community Arts GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Heerlen. Nr. 40033 17 juli 2014 Gemeente Heerlen - beleidsregel Tenderregeling Community Arts Artikel 1 Begripsomschrijving In deze beleidsregel wordt verstaan

Nadere informatie

Sportimpuls, Sport en Bewegen in de Buurt. Dorien van de Kant

Sportimpuls, Sport en Bewegen in de Buurt. Dorien van de Kant Sportimpuls, Sport en Bewegen in de Buurt Dorien van de Kant Sportimpuls Sportdorp algemeen Sportdorp de Wijk Introductie Waar liggen kansen voor u? Subsidieregeling via NOC*NSF en VWS voor lokale sport-

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Woensdrecht

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Woensdrecht Subsidieregeling eenmalige subsidie Woensdrecht Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Woensdrecht Gelet op artikel 160 van de Gemeentewet, de Algemene wet bestuursrecht en de Algemene

Nadere informatie

Wijziging Verzamel uitvoeringsbesluit algemene subsidieverordening Coevorden 2016 (9e wijziging)

Wijziging Verzamel uitvoeringsbesluit algemene subsidieverordening Coevorden 2016 (9e wijziging) GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Coevorden Nr. 159601 25 juli 2018 Wijziging Verzamel uitvoeringsbesluit algemene subsidieverordening Coevorden 2016 (9e wijziging) Het college van burgemeester

Nadere informatie

Subsidiebeleidsregels sport 2014

Subsidiebeleidsregels sport 2014 Subsidiebeleidsregels sport 2014 Subsidiebeleidsregels voor sport 2014 Afdeling: Team Economie, Onderwijs & Sport Datum: 19 november 2013 Corsanummer: T13.05659 Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 1.1. Subsidiebeleidsregels...3

Nadere informatie

Subsidieregeling maatschappelijk initiatief stadsdeel Zuid

Subsidieregeling maatschappelijk initiatief stadsdeel Zuid Subsidieregeling maatschappelijk initiatief stadsdeel Zuid Artikel 1 Begripsomschrijvingen In deze subsidieregeling wordt verstaan onder: a. algemeen bestuur: het algemeen bestuur van de bestuurscommissie

Nadere informatie

Flexibele subsidies 2018: Thema - Weerbaar opvoeden en competenties versterken

Flexibele subsidies 2018: Thema - Weerbaar opvoeden en competenties versterken Flexibele subsidies 2018: Thema - Weerbaar opvoeden en competenties versterken Aanvraagperiode 27 augustus tot en met 5 oktober 2018 Flexibele subsidies 2018 Net als in voorgaande jaren kunnen vrijwilligersorganisaties

Nadere informatie

Beleidsregels welzijnssubsidies 2014

Beleidsregels welzijnssubsidies 2014 Beleidsregels welzijnssubsidies 2014 Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1: Begripsbepalingen Voor de toepassing van deze beleidsregels wordt verstaan onder: a. Awb: de Algemene wet bestuursrecht b.

Nadere informatie

ARCHIEF. raadd.d.0 2 JUL 2012. Onderwerp: Vaststellen verordening duurzaamheidssubsidies (besteding Reserve Cogasgelden).

ARCHIEF. raadd.d.0 2 JUL 2012. Onderwerp: Vaststellen verordening duurzaamheidssubsidies (besteding Reserve Cogasgelden). ARCHIEF gemeente Tubbergen raadd.d.0 2 JUL 2012 ~ ~ : X'frn. bosioien Aan de gemeenteraad^^ aangehouden Tubbergen, 21 Juni 2012 Vergadering: Nummer: 2 juli 2012 17A Onderwerp: Vaststellen verordening duurzaamheidssubsidies

Nadere informatie

Subsidieregeling Vrijwillige ondersteuning en dienstverlening

Subsidieregeling Vrijwillige ondersteuning en dienstverlening Subsidieregeling Vrijwillige ondersteuning en dienstverlening 2020-2021 Burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal; gelet op artikel 2, eerste lid, onder h, en tweede lid, van de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Steuntje in de rug

Veelgestelde vragen Steuntje in de rug Veelgestelde vragen Steuntje in de rug Categorie Lidmaatschap 1. Hoeveel leden heeft Rabobank Dommelstreek? In september 2009 heeft Rabobank Dommelstreek ruim 7500 leden. 2. Wanneer is een lid van Rabobank

Nadere informatie

Aanvraagformulier bewonersinitiatieven 2018 Osdorp

Aanvraagformulier bewonersinitiatieven 2018 Osdorp Aanvraagformulier bewonersinitiatieven 2018 Osdorp Toelichting aanvraagformulier Voor wie? Waardering voor vrijwillige inzet is zo belangrijk dat de Bestuurscommissie een budget beschikbaar stelt voor

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER ACTIVITEITENSUBSIDIE:

AANVRAAGFORMULIER ACTIVITEITENSUBSIDIE: AANVRAAGFORMULIER ACTIVITEITENSUBSIDIE: AANVRAGER Naam organisatie Postadres Postcode + plaats Bezoekadres Postcode + plaats Contactpersoon Functie contactpersoon Telefoonnummer E-mail adres ACTIVITEIT

Nadere informatie

Wie kan subsidie aanvragen? Iedere rechtspersoon of natuurlijke persoon kan LEF subsidie aanvragen, mits ingeschreven in de Kamer van Koophandel.

Wie kan subsidie aanvragen? Iedere rechtspersoon of natuurlijke persoon kan LEF subsidie aanvragen, mits ingeschreven in de Kamer van Koophandel. Veelgestelde vragen LEF 6 nov 2015 Waarom een Lokaal Economisch Fonds? De gemeente stimuleert de economie en werkgelegenheid in Utrecht. Het Lokaal Economische Fonds, met een budget van 8 miljoen euro,

Nadere informatie

"Verordening evenementen gemeente Hardenberg".

Verordening evenementen gemeente Hardenberg. "Verordening evenementen gemeente Hardenberg". HOOFDSTUK I Inleidende bepalingen Artikel 1. Begripsbepalingen In deze verordening wordt verstaan onder: a. Organisator: een bij de Kamer van Koophandel ingeschreven

Nadere informatie

Nadere regels subsidie voor het verhogen sportdeelname en bewegen onder ouderen. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam,

Nadere regels subsidie voor het verhogen sportdeelname en bewegen onder ouderen. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam, GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Rotterdam. Nr. 17844 16 februari 2016 Nadere regels subsidie voor het verhogen sportdeelname en bewegen onder ouderen Het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Sportimpuls. Brengt gezond leven dichterbij

Sportimpuls. Brengt gezond leven dichterbij Brengt gezond leven dichterbij doel Doel? verhogen sportparticipatie (duurzame sport- en beweegdeelname) gericht op mensen die niet of nauwelijks sporten en bewegen of dreigen uit te vallen Hoe? opstart

Nadere informatie

Subsidiëring innovatieve projecten algemene voorzieningen en integratie algemene voorzieningen met specialistisch aanbod

Subsidiëring innovatieve projecten algemene voorzieningen en integratie algemene voorzieningen met specialistisch aanbod GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Zandvoort Nr. 120851 13 juli 2017 Subsidiëring innovatieve projecten algemene voorzieningen en integratie algemene voorzieningen met specialistisch aanbod

Nadere informatie

Wijziging Verzamel uitvoeringsbesluit algemene subsidieverordening Coevorden 2016 (9e wijziging)

Wijziging Verzamel uitvoeringsbesluit algemene subsidieverordening Coevorden 2016 (9e wijziging) Wijziging Verzamel uitvoeringsbesluit algemene subsidieverordening Coevorden 2016 (9e wijziging) Het college van burgemeester en wethouders van Coevorden; gelezen het voorstel van de afdeling Leefomgeving,

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Haag, gelet op artikel 5 van de Algemene subsidieverordening Den Haag 2014,

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Haag, gelet op artikel 5 van de Algemene subsidieverordening Den Haag 2014, RIS300566 SUBSIDIEREGELING ZORGSTEUNPUNTEN DEN HAA G 2018 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Haag, gelet op artikel 5 van de Algemene subsidieverordening Den Haag 2014, besluit

Nadere informatie

Regeling subsidie top- en breedtesportevenementen gemeente Leeuwarden 2014

Regeling subsidie top- en breedtesportevenementen gemeente Leeuwarden 2014 Regeling subsidie top- en breedtesportevenementen gemeente Leeuwarden 2014 Wettelijke grondslag(en) o f bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd Algemene Subsidieverordening gemeente Leeuwarden 2014,

Nadere informatie

overwegende dat het gewenst is om de gemeente Hardenberg beter op de kaart te zetten middels evenementen die een economische spin-off opleveren;

overwegende dat het gewenst is om de gemeente Hardenberg beter op de kaart te zetten middels evenementen die een economische spin-off opleveren; Burgemeester en wethouders van de gemeente Hardenberg; overwegende dat het gewenst is om de gemeente Hardenberg beter op de kaart te zetten middels evenementen die een economische spin-off opleveren; overwegende

Nadere informatie

Europese sportevenementen zonder winstoogmerk

Europese sportevenementen zonder winstoogmerk Europese sportevenementen zonder winstoogmerk Wat zijn de doelstellingen van een Europees sportevenement zonder winstoogmerk? Deze actie is gericht op de ondersteuning van: vrijwilligerswerk in de sport;

Nadere informatie

Aanvraagformulier Coöperatiefonds Rabobank Eindhoven-Veldhoven

Aanvraagformulier Coöperatiefonds Rabobank Eindhoven-Veldhoven Aanvraagformulier Coöperatiefonds Rabobank Eindhoven-Veldhoven Uitsluitend met dit formulier kunt u een verzoek om financiële steun indienen bij Coöperatiefonds Rabobank Eindhoven-Veldhoven. Het fonds

Nadere informatie

gezien het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders van 15 november 2016, kenmerk SBH/ ;

gezien het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders van 15 november 2016, kenmerk SBH/ ; Nr. 1748803 - II De RAAD van de gemeente Dordrecht; Raadsgriffie Spuiboulevard 300 3311 GR DORDRECHT gezien het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders van 15 november 2016, kenmerk SBH/1739468;

Nadere informatie