giving europe news magazine / 2010 / nr 01 TO: FRANK GRENDEL / BEDRIJFSNAAM SUPPLIER OF THE YEAR

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "giving europe news magazine / 2010 / nr 01 TO: FRANK GRENDEL / BEDRIJFSNAAM SUPPLIER OF THE YEAR"

Transcriptie

1 / 2010 / nr 01 TO: FRANK GRENDEL / BEDRIJFSNAAM NEW BRANDS! SUPPLIER OF THE YEAR WHAT S GOING ON IN SWEDEN?

2 { Introduction } INDEX introduction 2 INSIDE 3 trends 4 PRODUCT LINE 5 WHAT S GOING ON 6 facts & figures 8 WHAT S GOING ON 9 Q&A 10 SPECIAL 11 SERVICE tools 12 INTRODUCTION GIVING PRESENTS expression Enige tijd geleden namen we het initiatief om een nieuwsbrief voor onze zakenpartners op te gaan zetten. Hierbij ziet u het resultaat: de eerste editie van het Giving News Magazine: Expression. 2 Voor u ligt de eerste editie van het Giving News Magazine. Waarom? Het antwoord is heel eenvoudig: wij vinden dat partnership verder gaat dan het snel en correct afhandelen van de order. Partnership betekent commitment, 365 dagen per jaar! Wij vinden dan ook dat we er tevens zijn om u te ondersteunen in waar u dagelijks mee bezig bent: ondernemen. Door proactief te zijn. Door te anticiperen op uw vraag. Door tools te leveren op het gebied van marketing, communicatie en verkoop. En last but not least door u te voorzien van praktische, vakgerichte informatie die u kan helpen bij het nemen van zakelijke en strategische beslissingen. Wij selecteren in Expression de belangrijkste informatie over ontwikkelingen in de branche en over (product)nieuws uit het huis van Giving Europe. Informatie waar u direct uw voordeel mee kunt doen! Om u als onze partner te helpen onderscheidend te zijn en het verschil te maken met de concurrentie. In dit news magazine zult u onder andere worden geïnformeerd over de prijsstijgingen in de branche, onze twee nieuwe merken, financiën en het maatschappelijk verantwoord ondernemen binnen ons bedrijf. Vergeet ook niet mee te doen met de prijsvraag, waarmee een heerlijke taart kan worden verdiend. Wij hopen dat u Expression als een waardevolle aanvulling zult ervaren naast de bestaande informatiebronnen. Om dit te bevorderen, staan wij altijd open voor ideeën. Dus laat uw account manager horen wat u er van vindt, zowel positieve opmerkingen als kritiek zijn welkom. Met vriendelijke groet, Stef van der Velde Directeur Giving Europe B.V.

3 { INSIDE } INSIDE Giving europe GIVING HEEFT DE VOORRADEN AANGEVULD Als gevolg van de recessie hebben leveranciers wereldwijd hun voorraden teruggebracht. Zij krijgen te kampen met te lage voorraadposities op het moment dat de vraag weer gaat toenemen. En dat moment zit eraan te komen. 3 Al zes maanden geleden hebben wij besloten om de voorraad weer aan te vullen om te kunnen leveren op het moment dat de vraag weer toeneemt, en dat moment is volgens ons nabij. De belangrijkste functie van een leverancier is immers het hebben van voorraad. Maar door de economische situatie hebben veel van onze collega s qua voorraad op de rem getrapt. Wij laten u niet met lege handen staan. Alle artikelen hebben we voldoende op voorraad.

4 { trends } 4 TRENDS* We hebben een uitvoerige concept MVO-CODE gemaakt waaraan fabrikanten, leveranciers en de medewerkers van Giving Europe zich hebben te houden als het gaat om MVO. Dat hebben we gedaan omdat, de bestaande Code of Conduct van de Europese brancheverenigingen op dit vlak volgens ons te vrijblijvend is. GIVING KOMT MET STRENGE MVO-CODE (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) In de komende weken wordt deze code verder ontwikkeld. Maar onze fabrikanten en leveranciers in het Verre Oosten moeten zich al conformeren aan onze in het rapport gestelde eisen met betrekking tot import van goederen. Daar ligt immers het grootste risico. Het is een enorme klus, maar we wilden er niet langer mee wachten, want wij vinden dat we ons geen fouten kunnen permitteren. De wet- en regelgeving wordt steeds strenger. Controles moeten dus strenger. Bij risicovolle artikelen willen we in toenemende mate contra-expertises laten uitvoeren. Dat vergt een investering van zo n 600 dollar per test, maar safety first. Met vrijblijvende regels kom je er dus niet. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Gezamenlijk belang Wij hopen dat brancheorganisaties, zoals de EPPA, onze code als voorbeeld gaan gebruiken, en dat we als leveranciers gezamenlijk overeenstemming kunnen bereiken over de procedures die gevolgd moeten worden bij de productie en de import van promotionele producten. Alles wat met MVO heeft te maken overstijgt immers de individuele belangen van leveranciers. Het is iets wat ons allemaal aan gaat ook de distributeurs die zelf importeren. MVO binnen Giving MVO is een breed begrip. Het omvat arbeids- en leefomstandigheden, (de definitie van) kinderarbeid tot en met het recyclen van papier en het verminderen van de CO2 uitstoot. Een greep uit de maatregelen: een deel van onze omzet gaat naar charitatieve instellingen, we gebruiken zo min mogelijk papier, we hebben een duurzame energieleverancier, topkoeling, sensorverlichting, spaarlampen, tijdschakelaar en temperatuurbeleid en we stappen over op een milieuvriendelijker wagenpark. Zodra de MVO-code klaar is, zal deze naar de partners worden gecommuniceerd. De hoop is uiteraard dat ook u zich in gaat zetten voor MVO als u dat al niet doet.

5 { PRODUCT LINE } GIVING GAAT DE BREEDTE IN MET 2 NIEUWE MERKEN { PRODUCT LINE } Er zijn al genoeg leveranciers die steeds meer van hetzelfde verkopen. Wij willen ons onderscheiden, zodat u uw eindpartners originele en unieke producten kunt aanbieden. Vandaar dat ons assortiment sinds kort is uitgebreid met twee nieuwe merken: Route 66 en GETBAG! We gaan voor de uitersten: enerzijds artikelen in het lagere segment, anderzijds artikelen in het hogere segment met een luxe uitstraling. Door het toevoegen van twee nieuwe merken aan het assortiment hebben we geluisterd naar onze partners, die hebben aangegeven ook merkartikelen te willen verkopen. Aan de ene kant hebben we een prestigieus A-merk binnengehaald, dat eindpartners kennen uit de retail: Route 66. Route 66 is een gewild retailmerk met een breed assortiment artikelen op het vlak van outdoor, strand en reizen. Wij hebben de exclusieve rechten voor de Europese promotionele markt van het retailmerk verworven en vertegenwoordigen het gehele assortiment, met uitzondering van de kleding. Aan de andere kant hebben wij zelf het trendy merk GETBAG in de markt gezet. GETBAG staat voor een uitgebreid assortiment tassen, een productgroep die voor vele distributeurs steeds belangrijker wordt. Brand Collection Catalogus Beide nieuwe merken zijn samen met het assortiment van Charles Dickens terug te vinden in een mooie catalogus. Deze catalogus is tijdens de vakbeurs propsi in Amsterdam (25 t/m 27 augustus 2010) gepromoot. Daarnaast heeft u deze catalogus in diezelfde week per post ontvangen. 5

6 { what s going on } 6 Profiteer van de prijsstijgingen! Een paar maanden geleden waren wij de eerste leverancier die bekend maakte dat prijsverhogingen onvermijdelijk zouden zijn. Toen werd er een verhoging van zeker 15% verwacht, inmiddels is een en ander naar beneden bijgesteld tot iets minder dan 10%. Zorg dat u, juist nú, profiteert van de nieuwe situatie! Wereldwijd hebben alle leveranciers te maken met prijsverhogingen en daarmee uiteindelijk ook alle distributeurs en eindafnemers. Na onderzoek kan men concluderen dat de prijsstijgingen worden veroorzaakt door een aantal factoren. Als eerste factor kunnen de loonkosten in China worden genoemd. Door tekorten op de arbeidsmarkt en het ingevoerde minimumloon zijn deze enorm gestegen. De gestegen transportkosten van China naar Europa als gevolg van de verminderde vraag zijn een tweede factor. Een derde factor zijn de grondstofprijzen. Deze zijn namelijk flink omhoog gegaan door onder andere de mislukte oogsten en de grotere vraag naar grondstoffen van de Chinese markt. En een laatste factor is het gegeven dat de euro onder druk staat ten opzichte van de dollar. En die staat weer onder druk ten opzichte van de renminbi (de officiële munt van China). Dit betekent dat de import van goederen uit China vanaf januari 2010 een stuk duurder is geworden. De prijsstijgingen zijn dan wel onvermijdelijk, u kunt er toch van profiteren! Omdat het voor de gehele branche geldt, is dit hét moment om de eindklant duidelijk te maken dat door de ontwikkelingen het geven van hoge kortingen niet meer haalbaar is. Marge behouden We hebben in de afgelopen jaren ons kortingsbeleid naar boven aangepast om meer marge voor u te creëren. Maar als distributeurs meer korting aan de eindklant gaan geven, komen ze uiteindelijk per saldo uit op ca. 30% marge waar het 40 of 45% had kunnen zijn. Vergeet niet dat tussen 2001, toen we begonnen met Giving, en nu de adviesprijzen met 60% zijn gedaald in onze branche. Als gevolg van deze daling hebben de leveranciers en distributeurs dus bijna het dubbele aan volume moeten doen om dezelfde omzet te behouden. Dat is voor de hele branche een slechte ontwikkeling geweest. Nu zal de branche prijsstijgingen moeten doorvoeren en de kans moeten grijpen om de omzet gelijk te houden, of zelfs te laten stijgen, met relatief minder werkzaamheden. Het is makkelijker gezegd dan gedaan, maar we hopen dat de branche zich realiseert dat er een eind moet komen aan het weggeven van hoge kortingen. Dan kan de hele branche profiteren van de prijscorrectie.

7 { what s going on } BRANCHE ONDERZOEK De meerderheid van de productenindustrie in Europa verwacht dat de komende 6 maanden de omzetten gelijk blijven of zelfs wat omhoog gaan, aldus de uitkomsten van een onderzoek van de EPPA (European Promotional Products Association). Bijna 64% van de distributeurs en 45% van de leveranciers in de UK verwachten een verbetering van de economische situatie, terwijl ruim 30% van de distributeurs en ruim 40% van de leveranciers uitgaan van stabiel blijvende omstandigheden. De Franse leveranciers zijn de grootste optimisten: 52% van hen rekent op een verbetering. Onder de distributeurs hebben de Duitsers het meeste vertrouwen in herstel: bijna 97% geeft aan dat ze verwachten dat het beter zal gaan met de omzetten. Eerste kwartaal 2010 Hoewel de omzetten in het eerste kwartaal van 2010 over het algemeen hoger lagen dan die in het eerste kwartaal van 2009, vinden de Belgische en Franse distributeurs toch dat de situatie in dit kwartaal slechter was dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. De Duiste leveranciers waren over het eerste kwartaal van dit jaar het meest pessimistisch, en de Oostenrijkse leveranciers het meest optimistisch: iets meer dan 10% van hen klaagde over een slecht eerste kwartaal, terwijl 50% de situatie als goed bestempelde. Het onderzoek werd gehouden onder leden van de brancheverenigingen in Duitsland, Nederland, UK, Frankrijk, België en Oostenrijk. ( Kritiek op onderzoek Helaas moeten we te kennen geven dat wij de resultaten van dit onderzoek niet heel erg betrouwbaar achten. Het wordt naar onze mening allemaal een beetje te rooskleurig omschreven, omdat bij dit soort enquêtes de leveranciers en distributeurs niet altijd de juiste informatie opgeven. Dit komt met name door het feit dat de marges in de enquêtes om de omzetten dan wel de groeipercentages aan te duiden, veel te ruim zijn waardoor onjuiste conclusies worden getrokken. Wij hebben daarom besloten om elke nieuwsbrief met een eigen omzetbarometer van de Europese branche te komen, gebaseerd op informatie verstrekt door onze partners. Dit zal leiden tot een veel realistischer beeld van de omzetten in onze branche. 7

8 { FACTS & FIGURES } EURO / USD 100 DAGEN 200 DAGEN +10.1% % +3.0% -0.6% -4.1% -7.7% facts& figures +11.2% 1.25 Jörg Ziegler WIST U DAT % -18.3% Koersen wij volgend jaar ons 10-jarig bestaan vieren Jörg Ziegler binnen Giving Europe GmbH een nieuwe functie heeft gekregen: Head of Sales.... wij meer dan 83 miljoen artikelen op voorraad hebben onze website 2000 keer 162.3per dag wordt bezocht wij artikel 3011 het meest verkopen Katoen & Olie Oorzaak van de hoge prijs is de kleine hoeveelheid katoen die de fabrikanten op voorraad hebben. Jarenlang daalden de prijzen van katoen, waardoor veel Amerikaanse boeren zijn overgestapt op andere gewassen. De vraag trok vorig jaar echter onverwachts aan onder meer door het herstel van de economie en de grote vraag uit China. Economen verwachten dat de hoge katoenprijs de komende maanden zal aanhouden. Of de gestegen grondstofprijs effect zal hebben op KATOEN A, INDEXNUMMER (c/kg) kleding is de grote vraag KATOEN A, INDEXNUMMER (c/kg) Cotton price till march % RUWE OLIE, BRENT ($/bbl) Oil price till march % branche omzet 80 Index = is Uitleg: 01/01/ /07/2010 Omzet - 10% 0 01/01/ /07/ /12/ /07/ - 31/12/2010 Verwachtte omzet + 2%

9 { what s going on } WGO? (what s going on IN) sweden Interview met Mats Ekman, directeur van Nordic Signum AB. Kunt u de economische situatie in Zweden uitleggen? De economische situatie in Zweden lijkt het meest op die in andere Europese landen. Echter, de Zweedse economie wordt niet beïnvloed door de banken welke slechte leningen hadden in de Verenigde Staten, onze banken hebben hun belangen in de Baltische Staten waar ze serieuze verliezen hebben geleden. Sommige belangrijke sectoren in de Zweedse economie hebben eveneens te lijden gehad; IT- en Telecom sector (Ericson) en de auto-industrie (Volvo, Saab). Een punt wat in ons voordeel is, is dat we niet in de Euro zone zitten. De Zweedse kroon is sterker, wat betekend dat de prijs in Zweden stabieler is. Hoe ziet u de toekomst van Zweden vanuit economisch oogpunt. We merken dat de Zweedse economie weer aantrekt. De waarde van de aandelen op de beurs is toegenomen en de bereidheid van mensen om promotieartikelen te bestellen is weer terug. Kunt u ons iets vertellen over de promotionele artikelen markt in Zweden? De branche is verdeeld in leveranciers en distributeurs/groothandel. De leveranciers verzorgen de goederen en het merendeel van de bedrukkingen. De distributeurs/groothandels verzorgen de communicatie en verkoop aan de eindgebruikers. In Zweden verkopen de leveranciers niet direct aan de eindgebruikers. De Zweedse markt bestaat uit slechts een paar grote leveranciers en een groot aantal kleine. We werken veel met nieuwe technologieën en ontwerpen van opdrukken. Daardoor hebben we een hogere efficiëntie dan andere branches misschien hebben. Daarnaast zijn kwaliteit en design van de producten een erg belangrijke factor voor de Zweedse markt. Hoe ziet u de toekomst van de promotionele artikelen markt in Zweden? (wat zijn de kansen en bedreigingen?) Na een paar moeilijke jaren, ziet het ernaar uit dat de verkoop van promotionele artikelen weer aantrekt.. en wij zijn er klaar voor! We hebben ons team onlangs versterkt met 2 nieuwe ervaren collega s. Op basis van verschillende signalen die wij ontvangen van onze klanten, wanneer we ze spreken aan de telefoon of wanneer wij hen bezoeken, en ook onlangs op de beurs in Jöngköping, voelen we dat ze steeds meer met ons willen samenwerken. Met de ondersteuning van Giving Europe in combinatie met onze topkwaliteit in-house digitale print service, zijn we ervan overtuigd dat we in staat zijn te voldoen aan de wensen uit de markt. Specifieke vraag: Hoe lang bent u al werkzaam in de promotionele artikelen branche? Het bedrijf Nordic Signum zal haar 10 jarige bestaan in oktober vieren, maar ik startte in deze branche 3 jaar geleden. Sinds wanneer werkt u samen met Giving Europe? Nordic Signum werkt vanaf de oprichting samen met Giving Europe en dat is in feiten een van de beste beslissingen die mijn voorganger, de voormalige eigenaar, heeft gemaakt. Vergeleken met de andere leveranciers, wat zijn de voor en nadelen om met Giving Europe te werken? Service is het allerbelangrijkste in onze handel. De voorraad van Giving Europe, de snelle reacties op vragen en offertes èn de snelle levering maakt ons bedrijf succesvol. Ook de concurrerende prijzen samen met onze in-house print faciliteiten zorgen voor het huidige succes van ons bedrijf. Heeft u advies voor Giving Europe? Houdt het goede werken vol, jongens! 9

10 { Q&A, QUESTIONS & ANSWERS } 10 Q&A QUESTIONS & ANSWERS Naam: Woonplaats: Susanne Bogaart Tiel Leeftijd: 33 Werkt bij Giving Europe sinds: Als (functie(s)): Favoriete Giving artikel: Beste eigenschap: Baalt van: Favoriete sport: Wat is je favoriete website: Welke film heb je voor het laatst gezien: Wat is je favoriete vakantieland: Favoriete gerecht: Wat is je hobby: Binnengekomen als Assistant Purchase Accountmanager en nu Account Manager Benelux Mijn Charles Dickens pen Art. nr Spontaan Oneerlijke mensen Fitness en zumba Webshop H&M Step Up 3 Thailand en Cambodja Grieks Shoppen en reizen Wat is je droomauto: Cabrio met chauffeur Wie is je idool of held: Wat staat er op je ipod, MP3 etc.: Wat is het leukste compliment dat je hebt gehad: Wat zijn je toekomstdromen: Mijn vader R&B en house Ik word nooit op mijn juiste leeftijd geschat nog meer mooie reizen maken

11 { SPECIAL } LET S CELEBRATE SUPPLIER OF THE YEAR! In april van dit jaar hebben wij de vakprijs Supplier of the Year Nederland 2010 toegekend gekregen. Distributeurs en een vakjury kennen deze prijs eenmaal per jaar toe aan een leverancier. De prijs is een initiatief van het Nederlandse vakblad PromZ Vak en wordt ondersteund door de Nederlandse brancheorganisatie PPP (Platform Promotional Products). Henk Greftenhuis (Araco), Stef van der Velde, Oscar van der Spruit (Intraco) en Robin Vogel (Buttonboss, winnaar vorig jaar en nu voorzitter van de jury). Vol trots hebben wij tijdens de vakbeurs PromZ Event in Utrecht (13 t/m 15 april 2010) de oorkonde van Supplier of the Year Nederland 2010 in ontvangst mogen nemen. De criteria die bij de benoeming werden meegewogen zijn: assortiment, betrouwbaarheid, service, communicatie/presentatie, vakkennis, solvabiliteit en de ondersteuning van het handelskanaal. Overall zijn ook vernieuwing & innovatie en de voorbeeldfunctie van zwaarwegend belang. Araco en Intraco waren naast ons bedrijf genomineerd. Juryrapport De belangrijkste punten in het juryrapport luiden als volgt: Giving startte in het najaar van 2001 als een luis in de pels van andere suppliers als de Benjamin in de markt. Binnen een jaar tijd scoorde het bedrijf al successen. De laatste jaren heeft Giving grote slagen gemaakt, in Nederland en andere Europese landen. Giving Europe voldoet in hoge mate aan de criteria die op de winnaar van toepassing zijn. Professioneel, klantgericht - zowel in het persoonlijke contact met distributeurs als op het gebied van tools om hen te ondersteunen -, sterk op het gebied van marketing en communicatie, zoals zijn presentatie op vakbeurzen en aanwezigheid in de vakbladen. Evenals vorig jaar noemt de jury ook met name de vakkennis bij Giving Europe. Vakkennis is cruciaal in een business die verandert en steeds complexer wordt. Het gaat niet alleen meer om productkennis, maar om kennis van vele zaken daar omheen als wet- en regelgeving en de hele materie rondom MVO, waarin de toegevoegde waarde van een supplier tot uiting komt. Wij zijn natuurlijk erg blij met deze onderscheiding, met name omdat die de waardering van onze partners uitdrukt. 11

12 { service tools } GIVING BESCHERMT HAAR PARTNERS Problemen met kredieten. Een tekort aan cash flow. Bijna geen distributeur die er niet mee te maken heeft. Hoe gaat Giving Europe daar mee om? 12 Vanaf onze start hanteren wij een selectief distributiebeleid, wat inhoudt dat niet iedere distributeur bij ons partner kan worden. Maar wie klant bij ons wordt, beschouwen we als een partner. En voor partners ben je er in goede en in slechte tijden. We laten niet gauw een partner aan zijn lot over en zullen altijd proberen samen een oplossing te vinden. Scherp op nieuwe aanvragen Iets anders is dat we wel heel scherp zijn op aanvragen van nieuwe distributeurs. Door cash flow problemen melden distributeurs zich bij leveranciers met wie ze nog geen zaken doen. Begrijpelijk, maar wij accepteren nieuwe partners niet zomaar. We hanteren een streng toelatingsbeleid om onze vaste partners te beschermen. Wij willen zelf ook niet verliezen op nieuwe debiteuren, want dat is uiteindelijk ook weer niet in het belang van u. En we willen ten alle tijden voorkomen dat we u in de wielen rijden. Houding kredietverzekeraars We maken ons bovendien ongerust over het feit dat veel limieten worden ingetrokken door de kredietverzekeraars, omdat veel distributeurs hun jaarverslagen van 2009 nog niet hebben ingeleverd. We verwachten dat de solvabiliteit van distributeurs onder druk komt te staan door de houding van de kredietverzekeraar. We zullen daarom met de verzekeraar rond de tafel gaan zitten om dit met hen te bespreken om ook in deze wat slechtere tijden u en uw solvabiliteit te beschermen. WIN EEN TAART! Denkt u ons assortiment goed te kennen? Doe dan mee met onze prijsvraag en test uw kennis! Hieronder is ingezoomd op 4 artikelen. Herkent u ze? Mail dan binnen twee weken de artikelnummers naar: expression@givingeurope.nl 1 FEEDBACK & INPUT? Heeft u nog een goed idee ter aanvulling van ons huidige assortiment? Laat ons uw suggesties en ideeën weten via expression@givingeurope.nl. Wanneer het artikel wordt opgenomen in het Impression assortiment dan ontvangt u een leuke attentie! Giving Europe B.V. Postbus 6182, 4000 HD Tiel, The Netherlands Bedrijfsnaam T.a.v. Dhr./Mevr. Postbus xxxx 0000 HD Plaatsnaam Onder de inzenders worden drie taarten verloot. De winnaars krijgen binnen een week na de sluitingsdatum (1 november) bericht en worden in de volgende Expression bekendgemaakt! Veel succes!

Program. VOOR GROTE PARTNERS EN PARTNERS DIE GROOT WILLEN WORDEN. Forse omzetstijging. Prachtige cadeaus. Aantrekkelijke privileges

Program. VOOR GROTE PARTNERS EN PARTNERS DIE GROOT WILLEN WORDEN. Forse omzetstijging. Prachtige cadeaus. Aantrekkelijke privileges Program VOOR GROTE PARTNERS EN PARTNERS DIE GROOT WILLEN WORDEN. Forse omzetstijging Prachtige cadeaus Aantrekkelijke privileges 2 3 Program Hoe groot wilt u worden? Hoe groot wilt u worden? Dat is de

Nadere informatie

Onze succesvolle manier van werken is gebaseerd op de onderstaande drie pijlers: bewezen CREATIVITEIT. uitstekende verhouding PRIJS-KWALITEIT

Onze succesvolle manier van werken is gebaseerd op de onderstaande drie pijlers: bewezen CREATIVITEIT. uitstekende verhouding PRIJS-KWALITEIT INTERIMAGE Hartelijk dank voor uw interesse in Interimage. Sinds onze start in 1988 zijn we drie keer uitgeroepen tot Leverancier van het Jaar (2008, 2014 en 2015). Al jarenlang onderhouden wij succesvolle

Nadere informatie

Care IS klantbijeenkomst. Hotel Van der Valk oktober 2015

Care IS klantbijeenkomst. Hotel Van der Valk oktober 2015 Care IS klantbijeenkomst Hotel Van der Valk oktober 2015 Welkom Wij heten u van harte welkom in Van der Valk Hotel 2 Programma 19.00 uur Ontvangst 19.30 uur Opening 19.40 uur Chinese groeivertraging 20.00

Nadere informatie

COUNTRY PAYMENT REPORT 2015

COUNTRY PAYMENT REPORT 2015 COUNTRY PAYMENT REPORT 15 Het Country Payment Report is ontwikkeld door Intrum Justitia Intrum Justitia verzamelt informatie bij duizenden bedrijven in Europa en krijgt op die manier inzicht in het betalingsgedrag

Nadere informatie

Verover Europa via Amazon

Verover Europa via Amazon Verover Europa via Amazon Verover Europa via Amazon Zonder investeringen en taalbarrières verkopen over de grens. Het handboek dat precies vertelt hoe. Marco Coninx Verover Europa via Amazon Copyright

Nadere informatie

Enquête rond het familiebedrijf in België

Enquête rond het familiebedrijf in België www.pwc.be Enquête rond het familiebedrijf in België December 2010 Kernbevindingen 1. 1 op 2 respondenten ziet overheidsbeleid en regulering als één van de voornaamste externe uitdagingen voor hun onderneming.

Nadere informatie

25 Ideeën voor (zakelijke) blogposts

25 Ideeën voor (zakelijke) blogposts 25 Ideeën voor (zakelijke) blogposts Als ondernemer heb je vanzelfsprekend al veel kennis en expertise op jouw vakgebied. En meer dan je wellicht zou denken. Waarschijnlijk kun je tot in de lengte der

Nadere informatie

Dutch Meat Importers Association. Noordwijk, 7 nov 2014

Dutch Meat Importers Association. Noordwijk, 7 nov 2014 Dutch Meat Importers Association Noordwijk, 7 nov 2014 Introductie Laurens Maartens Nooit verlegen om een praatje! Geeft met veel plezier zijn visie op de markten. Oa DFTtv en WallStreetJournal. UBS /

Nadere informatie

OCAI. veelgestelde vragen

OCAI. veelgestelde vragen OCAI veelgestelde vragen OCAI, veelgestelde vragen OCAI online Vrouwenlaan 106 8017 HS Zwolle 038-2301503 www.ocai-online.nl OCAI online, september 2008 3 [ Over de uitslag Hoe kan het dat mijn collega

Nadere informatie

Beursupdate september 2015 Is het weer net zo erg als in 2008?

Beursupdate september 2015 Is het weer net zo erg als in 2008? Beursupdate september 2015 Is het weer net zo erg als in 2008? Karel Mercx Sinds september weer terug bij Beleggers Belangen Beleggingsspecialist RTL Z Beursspel (2015) Beurstwitteraar van het jaar (2014)

Nadere informatie

Haal het maximale uit uw onderneming! Thexton Armstrong maakt uw onderneming sterker, gezonder en waardevoller. Thexton Armstrong netherlands

Haal het maximale uit uw onderneming! Thexton Armstrong maakt uw onderneming sterker, gezonder en waardevoller. Thexton Armstrong netherlands Haal het maximale uit uw onderneming! Thexton Armstrong maakt uw onderneming sterker, gezonder en waardevoller Thexton Armstrong netherlands Voelt u zich directeur of werknemer in uw bedrijf? thexton armstrong

Nadere informatie

The digital transformation executive study

The digital transformation executive study The digital transformation executive study De noodzaak van transformatie voor kleine en middelgrote producerende bedrijven Technologie verandert de manier waarop kleine en middelgrote bedrijven zakendoen.

Nadere informatie

Leiderschap in Turbulente Tijden

Leiderschap in Turbulente Tijden De Mindset van de Business Leader Leiderschap in Turbulente Tijden Onderzoek onder 175 strategische leiders Maart 2012 Inleiding.. 3 Respondenten 4 De toekomst 5 De managementagenda 7 Leiderschap en Ondernemerschap

Nadere informatie

Het PWRI is er voor ons

Het PWRI is er voor ons Het PWRI is er voor ons Populair jaarverslag 2013 106 102 1.104 2.707 40.937 39.915 Gepensioneerden Werkgevers Voormalige deelnemers Actieve deelnemers WIW SW 98.364 33.926 Onderweg zijn Het PWRI is op

Nadere informatie

Euler Hermes Nederland. Corporate. Uw waardevolle en kwetsbare business beschermd. www.eulerhermes.nl

Euler Hermes Nederland. Corporate. Uw waardevolle en kwetsbare business beschermd. www.eulerhermes.nl Euler Hermes Nederland Corporate Uw waardevolle en kwetsbare business beschermd www.eulerhermes.nl Euler Hermes is wereldmarktleider op het gebied van kredietverzekeren en corporate incasso en is onderdeel

Nadere informatie

Code of Conduct CSR certificering

Code of Conduct CSR certificering Code of Conduct CSR certificering 1 Opzet van de training 1. Introductie 2. Context van het programma 3. 4. Certificatie traject 5. Vragen 2 Introductie Doel van de training Na afloop in staat zijn om:

Nadere informatie

PARTNER IN GROEI WELKOM WELKOM

PARTNER IN GROEI WELKOM WELKOM PARTNER IN GROEI WELKOM WELKOM 1 Tijn Bresser 42 jaar, getrouwd met Nathalie, geboren in Amstelveen Resultaat gerichte strateeg met pragmatische aanpak Bruggenbouwer met eigen Visie op samenwerking Ruim

Nadere informatie

Welkom bij bol.com! 1

Welkom bij bol.com! 1 Welkom bij bol.com! 1 Wat gaan we vandaag doen.. 13.00-13.05 uur Kick-off: Gebra à Maarten Mulder 13.05-13.15 uur Welkom bij bol.com à Kevin 13.15-14.00 uur De wereld van online retailen à Rob 14.00-14.15

Nadere informatie

Wederom onrust op de beurs: hoe nu verder?

Wederom onrust op de beurs: hoe nu verder? Wederom onrust op de beurs: hoe nu verder? Net als we vorig jaar meerdere keren hebben gezien, zijn de beurzen wederom bijzonder nerveus en vooral negatief. Op het moment van schrijven noteert de AEX 393

Nadere informatie

VRAGENLIJST JOnG. Mail het formulier met jouw antwoorden naar Dionne Neven (Regioadviseur MKB Limburg): Neven@mkblimburg.nl

VRAGENLIJST JOnG. Mail het formulier met jouw antwoorden naar Dionne Neven (Regioadviseur MKB Limburg): Neven@mkblimburg.nl VRAGENLIJST JOnG JOnG is een initiatief van en voor jonge ondernemers. Tot de doelgroep behoren Ondernemers in de eerste 5 jaar van hun ondernemerschap. JOnG stelt zich tot doel de individuele ondernemers

Nadere informatie

TuinHulp.com, Nieuwe Webservice voor Hoveniersbedrijven 2014

TuinHulp.com, Nieuwe Webservice voor Hoveniersbedrijven 2014 Even voorstellen: Mijn naam is Marcel van Leeuwen, ben van oorsprong hovenier, en tuincentrum deskundige. Sinds eind jaren negentig ontwerp en publiceer ik ook websites. Nadat ik ben overgestapt naar Wordpress

Nadere informatie

Ezcorp Inc. TIP 2: Verenigde Staten. Ticker Symbol. Credit Services

Ezcorp Inc. TIP 2: Verenigde Staten. Ticker Symbol. Credit Services TIP 2: Ezcorp Inc. Beurs Land Ticker Symbol ISIN Code Sector Nasdaq Verenigde Staten EZPW US3023011063 Credit Services Ezcorp (EZPW) is een bedrijf dat leningen verstrekt en daarnaast tweedehands spullen

Nadere informatie

Directie. Vormgeving, Concept development. Administratie. Logistiek Sales Marketing

Directie. Vormgeving, Concept development. Administratie. Logistiek Sales Marketing Quickscan Danique Beeks Studentnummer: 2054232 Advanced Business Creation Stagebedrijf: JH Busines Promotions Bedrijfsbegeleider: John van den Heuvel Datum: 26 augustus 2013 JH Business Promotions heeft

Nadere informatie

Rabobank Cijfers & Trends

Rabobank Cijfers & Trends Kappers In de kappersbranche kunnen de volgende bedrijfstypen worden onderscheiden: zelfstandigen zonder personeel, zzp ers (ondernemers die minder dan 32 uur per week in het kappersbedrijf werkzaam zijn)

Nadere informatie

Business Lounge: uw klant aan de bestuurstafel!

Business Lounge: uw klant aan de bestuurstafel! Gaby Remmers: senior onderzoeker Blauw Research Drijfveer: organisaties helpen inzicht te krijgen in de kansen op een nog klantgerichtere dienstverlening Andre Heeling: onderzoeker Blauw Research Drijfveer:

Nadere informatie

Conjunctuurenquête Nederland. Tweede kwartaal Coenrapportomslag eerstekwartaal.indd 1

Conjunctuurenquête Nederland. Tweede kwartaal Coenrapportomslag eerstekwartaal.indd 1 Conjunctuurenquête Nederland Tweede kwartaal 11 Coenrapportomslag eerstekwartaal.indd 1 3-5-11 :36 Economisch herstel zet door Horeca en detailhandel haken aan Na een lichte afzwakking in het eerste kwartaal

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE & INLEIDING

INHOUDSOPGAVE & INLEIDING INHOUDSOPGAVE & INLEIDING Weer een nieuwe editie van onze veelbelovende catalogus! Op veler verzoek hebben wij deze catalogus voorzien van advies verkoopprijzen inclusief B.T.W. en deze voor uw gemak ook

Nadere informatie

The Future: what s in it for us!

The Future: what s in it for us! The Future: what s in it for us! Tim Rook Marketing Republic! 16 juni 2010 Persoonlijke introductie: Chief Inspiration Officer: Marketing Republic! Ruim 20 jaar ervaring in Channel Marketing & Communicatie:

Nadere informatie

Productontwikkeling 2.0

Productontwikkeling 2.0 Productontwikkeling 2.0 De klant centraal zetten Lastig om out of the box te denken Loeff s Patent leerde weer vanuit de klant naar de eigen archiefproducten te kijken. Het bedrijf weet eigentijdse en

Nadere informatie

Internationale varkensvleesmarkt 2012-2013

Internationale varkensvleesmarkt 2012-2013 Internationale varkensvleesmarkt 212-213 In december 212 vond de jaarlijkse conferentie van de GIRA Meat Club plaats. GIRA is een marktonderzoeksbureau, dat aan het einde van elk jaar een inschatting maakt

Nadere informatie

Beursdagboek 12 September 2013.

Beursdagboek 12 September 2013. Beursdagboek 12 September 2013. De Amerikanen lieten tijdens de herdenking van 9-11 de markten voor de derde achtereenvolgende dag fors stijgen. Gisterenavond Tijd 22:10 uur. Zoals ik al schreef in mijn

Nadere informatie

Data transformeren naar actiegerichte inzichten REPORTS ANALYTICS

Data transformeren naar actiegerichte inzichten REPORTS ANALYTICS Data transformeren naar actiegerichte inzichten REPORTS to ANALYTICS Voordelen Voor de Business professional Vanaf dag 1 heb je waardevolle inzichten die voor een jumpstart van uw business intelligence

Nadere informatie

Reacties van het vak op de marktonderzoeken. Xindao over sustainability. Het gaat om het verhaal achter het product

Reacties van het vak op de marktonderzoeken. Xindao over sustainability. Het gaat om het verhaal achter het product maart 2015 - nummer 1 VA K B L A D V O O R H A N D E L A R E N I N P R O M O T I O N E L E P R O D U C T E N E N D I E N S T E N I N N E D E R L A N D E N B E L G I Ë Reacties van het vak op de marktonderzoeken

Nadere informatie

Internationale handel visproducten

Internationale handel visproducten Internationale handel visproducten Marktmonitor ontwikkelingen 27-211 en prognose voor 212 Januari 213 Belangrijkste trends 27-211 Ontwikkelingen export De Nederlandse visverwerkende industrie speelt een

Nadere informatie

DE PIEK KOMT ERAAN 1

DE PIEK KOMT ERAAN 1 DE PIEK KOMT ERAAN 1 Ook al praat niemand over een naderende oliekrapte, de prijs per vat wil maar niet onder de 100 dollar zakken. Kopers van olie hebben kennelijk iets door wat de rest van ons lijkt

Nadere informatie

Allianz Nederland Levensverzekering N.V. Voor u zijn wij er wel degelijk

Allianz Nederland Levensverzekering N.V. Voor u zijn wij er wel degelijk Allianz Nederland Levensverzekering N.V. Voor u zijn wij er wel degelijk Dit zijn wij U kent het Allianz Pensioen. Een pensioen dat staat voor betaalbaarheid, gemak en deskundigheid. Een pensioen van een

Nadere informatie

Doelstelling. Het aanwerven van een Duitse account manager, die werk gaat maken van de gekozen marketing- en distributiestrategie in Duitsland.

Doelstelling. Het aanwerven van een Duitse account manager, die werk gaat maken van de gekozen marketing- en distributiestrategie in Duitsland. Business Case Doelstelling Het aanwerven van een Duitse account manager, die werk gaat maken van de gekozen marketing- en distributiestrategie in Duitsland. 2 Business case Duitsland is de belangrijkste

Nadere informatie

Tour door het bestelproces bij Champagne Babes

Tour door het bestelproces bij Champagne Babes Tour door het bestelproces bij Champagne Babes Als voorbeeld gaan we een heerlijke Roederer champagne bestellen en we gaan deze betalen met ideal (de veilige, snelle en meestgekozen betaalmethode). Voor

Nadere informatie

SRA-Automotivescan Uitkomsten 2014 & verwachtingen 2015

SRA-Automotivescan Uitkomsten 2014 & verwachtingen 2015 SRA-Automotivescan Uitkomsten 2014 & verwachtingen 2015 SRA-Automotivescan De Automotivescan 2014 is 464 x ingevuld: 4 van de respondenten heeft een merk-garagebedrijf en 5 is universeel. 71% heeft een

Nadere informatie

Uw totaalpakket in logistiek. www.packntrace.nl

Uw totaalpakket in logistiek. www.packntrace.nl Uw totaalpakket in logistiek www.packntrace.nl Uw totaalpakket in logistiek Als dienstverlener op het gebied van pakketlogistiek, biedt packntrace eersteklas diensten die betrekking hebben op alle aspecten

Nadere informatie

De kredietverzekering

De kredietverzekering Euler Hermes Nederland De kredietverzekering Met een gerust hart zaken doen. Exclusief voor klanten van de Rabobank www.eulerhermes.nl Euler Hermes is wereldmarktleider op het gebied van kredietverzekeren

Nadere informatie

Waar ligt het probleem?

Waar ligt het probleem? Tip 1: De kracht van deadlines Tip 1: De kracht van deadlines Ervaar je soms een verzwakte naverkoop van afdrukken na een foto sessie? Reageren je klanten traag op de vraag of ze een nabestelling willen

Nadere informatie

ROI Driven Internet Marketing. Yonego Affiliate Enquête 2012. Resultaten

ROI Driven Internet Marketing. Yonego Affiliate Enquête 2012. Resultaten ROI Driven Internet Marketing Yonego Affiliate Enquête 2012 Resultaten Maart 2013 INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 3 SAMENVATTING... 4 VRAAG 1 SINDS WANNEER BENT U ACTIEF ALS AFFILIATE?... 6 VRAAG 2 HOEVEEL

Nadere informatie

Verkoop informatie. Web winkel in kinder educatief speelgoed en leer/spel materiaal. Inleiding

Verkoop informatie. Web winkel in kinder educatief speelgoed en leer/spel materiaal. Inleiding Verkoop informatie Web winkel in kinder educatief speelgoed en leer/spel materiaal Inleiding De eigenaar van de webwinkel bied deze te koop aan omdat de winkel te goed loopt en niet meer alleen / part

Nadere informatie

Klantonderzoek: de laatste inzichten!

Klantonderzoek: de laatste inzichten! : de laatste inzichten! Hoe tevreden bent u over de door ons bedrijf geleverde producten en diensten? Veel bedrijven gebruiken deze vraag om de klanttevredenheid te meten. Op een schaal van zeer ontevreden

Nadere informatie

Informatiebrief. In deze informatiebrief de volgende onderwerpen:

Informatiebrief. In deze informatiebrief de volgende onderwerpen: Je ontvangt deze email omdat wij elkaar persoonlijk kennen. Stel je deze informatief niet op prijs, meld je dan af via de daarvoor bestemde link. Is dit e-mailadres niet correct? Mail ons dan even, alvast

Nadere informatie

Vraag Antwoord Scores. Aan het juiste antwoord op een meerkeuzevraag wordt één punt toegekend.

Vraag Antwoord Scores. Aan het juiste antwoord op een meerkeuzevraag wordt één punt toegekend. Beoordelingsmodel Aan het juiste antwoord op een meerkeuzevraag wordt één punt toegekend. Bankzaken 1 maximumscore 1 Voorbeeld van een juiste verklaring: De inflatie van 1,6% is een gemiddelde waarin de

Nadere informatie

Onderzoek maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo) 2014

Onderzoek maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo) 2014 Onderzoek maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo) 2014 Het jaarlijkse mvo-onderzoek van Service Management resulteerde opnieuw in enkele opvallende conclusies. Zo hebben opdrachtgevers veel minder

Nadere informatie

M A R K T M O N I T O R E N E R G I E - December 2015

M A R K T M O N I T O R E N E R G I E - December 2015 M A R K T M O N I T O R E N E R G I E - December 2015 Geachte relatie, Bijgaand ontvangt u de maandelijkse marktmonitor van Energy Services. De Marktmonitor is een maandelijkse uitgave van Energy Services.

Nadere informatie

Case study: Service en sales gaan samen voor beter klantcontact

Case study: Service en sales gaan samen voor beter klantcontact Case study: Service en sales gaan samen voor beter klantcontact Sales als basis voor klantcontact stimuleert klanttevredenheid Meer dan 900 medewerkers van Transcom Nederland verzorgen dagelijks facilitaire

Nadere informatie

SOURCING MANAGER #VACATURE

SOURCING MANAGER #VACATURE #VACATURE Bol.com is de winkel van ons allemaal, die steeds meer transformeert in de speciaalzaak voor iedereen. Iedere shopper journey begint bij bol.com dat is het hoogste doel van de e-tailer. Om dat

Nadere informatie

Plezant, ondernemen bij Albert Heijn! 02LAK0222-00_Flyer Franchise_A5.indd 1

Plezant, ondernemen bij Albert Heijn! 02LAK0222-00_Flyer Franchise_A5.indd 1 Plezant, ondernemen bij Albert Heijn! 02LAK0222-00_Flyer Franchise_A5.indd 1 17/10/13 11:10 Albert Heijn, aangename kennismaking! 02LAK0222-00_Flyer Franchise_A5.indd 2 17/10/13 11:11 Plezierig winkelen

Nadere informatie

Meer aandacht geven is ook een vorm van verwennen

Meer aandacht geven is ook een vorm van verwennen 30 KenD1001P28-33.indd 30 19-01-2010 10:43:17 DE STELLING Dat betaalt zich altijd terug in een goed idee. Ook de klant zit in een denkproces en de interactie tussen klant en keukenontwerper leidt uiteindelijk

Nadere informatie

Onderzoeksopzet. Trends in Service 2010

Onderzoeksopzet. Trends in Service 2010 Onderzoeksopzet Trends in Service 2010 Utrecht, oktober 2010 1. Inleiding De sociale netwerken nemen een steeds belangrijker plaats in in de communicatie tussen bedrijven en hun (potentiële) klanten en

Nadere informatie

over de perfecte match met iemand

over de perfecte match met iemand over de perfecte match met iemand De perfecte match met iemand Iemand zoekt iemand. Iemand die meteen inzetbaar is en het verschil kan maken. Iemand die de branche begrijpt en de situatie in het bedrijf

Nadere informatie

"JE BENT ACTIEF IN DE BEDRIJFSKLEDING BRANCHE EN JE WIL EEN PROFESSIONELE WEBSHOP?"

JE BENT ACTIEF IN DE BEDRIJFSKLEDING BRANCHE EN JE WIL EEN PROFESSIONELE WEBSHOP? TexoWebshop Texodata ontzorgd en ondersteund bedrijfskleding dealers met de online presentatie en verkoop van bedrijfskleding. We bedienen de bedrijfskledingdealers met de volgende oplossingen: TexoContent

Nadere informatie

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! Scott de Jong http://www.positiefleren.nl - 1 - Je leest op dit moment versie 2.0 van het Ebook: 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft.

Nadere informatie

Michiel Groenewegen, 38 jaar, en Cees van Vugt, 38 jaar, managing director en commercial director van een bedrijf in im- en export van biologische

Michiel Groenewegen, 38 jaar, en Cees van Vugt, 38 jaar, managing director en commercial director van een bedrijf in im- en export van biologische De Interpolis Kredietverzekering Michiel Groenewegen, 38 jaar, en Cees van Vugt, 38 jaar, managing director en commercial director van een bedrijf in im- en export van biologische groente & fruit. Cees

Nadere informatie

Concurrentiekracht van de Nederlandse ondernemer

Concurrentiekracht van de Nederlandse ondernemer samenvatting onderzoek Concurrentiekracht van de Nederlandse ondernemer Kwalitatief internationaal onderzoek onder ondernemers in buurlanden over zakendoen met Nederlandse bedrijven Hoe is het gesteld

Nadere informatie

Blijvende onrust op de beurs: hoe nu verder?

Blijvende onrust op de beurs: hoe nu verder? Blijvende onrust op de beurs: hoe nu verder? Zoals u waarschijnlijk weet, is de beurs nog steeds bijzonder nerveus en vooral negatief. De directe aanleiding is de tegenvallende groei in China waar wij

Nadere informatie

Rabobank Food & Agri. Druk op varkensvleesmarkt blijft. Kwartaalbericht Varkens Q2 2015

Rabobank Food & Agri. Druk op varkensvleesmarkt blijft. Kwartaalbericht Varkens Q2 2015 Rabobank Food & Agri Kwartaalbericht Varkens Q2 2015 Druk op varkensvleesmarkt blijft De vooruitzichten voor de Nederlandse varkenshouderij voor het tweede kwartaal 2015 blijven mager. Ondanks de seizoensmatige

Nadere informatie

Introductie. Beschrijving van je onderneming

Introductie. Beschrijving van je onderneming Checklist voor Businessplan Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten bij het opstellen van een ondernemingsplan. Hieronder volgt een checklist waar je kunt zien of je alles wat van belang is voor

Nadere informatie

Frans de Hoyer GW Management. E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive. De wereld is veranderd

Frans de Hoyer GW Management. E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive. De wereld is veranderd Frans de Hoyer GW Management E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive De wereld is veranderd 1 We kopen online We plaatsen alles online 2 Dit onderdeel valt ineens

Nadere informatie

Betalingen accepteren via PaySquare. Uw betalingen in goede handen

Betalingen accepteren via PaySquare. Uw betalingen in goede handen Betalingen accepteren via PaySquare Uw betalingen in goede handen Veilig betalingsverkeer Maak het uw klanten gemakkelijk Betalingen met betaalkaarten zijn veilig, kostenbesparend en omzetverhogend. Wilt

Nadere informatie

Rabobank Cijfers & Trends

Rabobank Cijfers & Trends Kappers In de kappersbranche kunnen de volgende bedrijfstypen worden onderscheiden: zelfstandigen zonder personeel, zzp ers (ondernemers die minder dan 32 uur per week in het kappersbedrijf werkzaam zijn)

Nadere informatie

DIGITAL SIGNAGE. En hoe verkoop ik dit

DIGITAL SIGNAGE. En hoe verkoop ik dit DIGITAL SIGNAGE En hoe verkoop ik dit ER IS GEEN STANDAARD OPLOSSING Omdat klanten uniek zijn en de behoeften ook, is er helaas geen kant en klare oplossing Er zijn misschien wel te veel mogelijkheden

Nadere informatie

Huidig economisch klimaat

Huidig economisch klimaat Huidig economisch klimaat 1.1 Beschrijving respondenten Er hebben 956 ondernemers meegedaan aan het onderzoek, een respons van 38. De helft van de respondenten is zzp er (465 ondernemers, 49). Het aandeel

Nadere informatie

Valutamarkt. De euro op koers. Havo Economie 2010-2011 VERS

Valutamarkt. De euro op koers. Havo Economie 2010-2011 VERS Valutamarkt De euro op koers Havo Economie 2010-2011 VERS 2 Hoofdstuk 1 : Inleiding Opdracht 1 a. Dirham b. Internet c. Duitsland - Ierland - Nederland - Griekenland - Finland - Luxemburg - Oostenrijk

Nadere informatie

Rabobank Cijfers & Trends

Rabobank Cijfers & Trends Wellnesscentra en sauna's Een wellnesscentrum of sauna beschikt over verschillende voorzieningen die alles te maken hebben met ontspanning en welbevinden. Het gaat hierbij om sauna, zwembad, stoombad,

Nadere informatie

De veelgestelde vragen over The Best Thai Award 2017 kun je hier vinden.

De veelgestelde vragen over The Best Thai Award 2017 kun je hier vinden. De veelgestelde vragen over The Best Thai Award 2017 kun je hier vinden. Restaurants Wanneer start The Best Thai Award 2017? The Best Thai Award 2017 start op 3 november 2017. Wanneer kan ik stemmen? Je

Nadere informatie

Stageverslag Danique Beeks

Stageverslag Danique Beeks Stageverslag Danique Beeks Waarom deze stage en hoe zag de stage eruit? Ik heb via Mirthe informatie gekregen over deze stage. Haar achterneef is een van de eigenaren van dat bedrijf. Ze heeft mij deze

Nadere informatie

USD / 1.16 1.15 1.14 1.13 1.12 1.11

USD / 1.16 1.15 1.14 1.13 1.12 1.11 Energiemarktanalyse Groenten & Fruit door Powerhouse Marktprijzen Macro-economie Markten in mineur Afgelopen week De angst voor een wereldwijde economische vertraging is weer toegenomen na een slechte

Nadere informatie

Verkopen van Inkoop. Hoe bereik en betrek ik de interne klant uit het primaire proces?

Verkopen van Inkoop. Hoe bereik en betrek ik de interne klant uit het primaire proces? Verkopen van Inkoop Hoe bereik en betrek ik de interne klant uit het primaire proces? Agenda Voorstellen Visie Verkoop van inkoop Waarom inkoopmarketing? Hoe inkoop verkopen? Inkoopresultaat delen Do s

Nadere informatie

Met enthousiasme op weg naar succes! Uw eerste stappen bij JAFRA

Met enthousiasme op weg naar succes! Uw eerste stappen bij JAFRA Met enthousiasme op weg naar succes! Uw eerste stappen bij JAFRA JAFRA STARTPROGRAMMA voor nieuwe Consulenten JAFRA STARTPROGRAMM 1 JAFRA wij maken u graag enthousiast! Het kopen van cosmetica is een zaak

Nadere informatie

Technology Semiconductor Integrated Circuits

Technology Semiconductor Integrated Circuits TIP 1: Amkor Technology Beurs Land Ticker Symbol ISIN Code Sector Nasdaq Verenigde Staten AMKR US0316521006 Technology Semiconductor Integrated Circuits Amkor Technology (AMKR) is het op één na grootste

Nadere informatie

E-Book Thuiswerk Vacatures Met 10 Insider Tips!!! Gratis downloaden op: www.thuiswerk-vacatures.be

E-Book Thuiswerk Vacatures Met 10 Insider Tips!!! Gratis downloaden op: www.thuiswerk-vacatures.be E-Book Thuiswerk Vacatures Met 10 Insider Tips!!! Gratis downloaden op: www.thuiswerk-vacatures.be Disclaimer Bij het samenstellen van deze cursus is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de hierin

Nadere informatie

inspirerend & pakkend veelzijdig!

inspirerend & pakkend veelzijdig! inspirerend & pakkend veelzijdig! Mokrupak is een totaalleverancier voor verpakkingen en disposables en levert méér dan twintigduizend artikelen uit voorraad. Onze ervaren mensen en een uitgekiend logistiek

Nadere informatie

Rabobank Cijfers & Trends

Rabobank Cijfers & Trends Detailhandel in wonen De detailhandel in wonen bestaat uit de volgende branches: woninginrichting (onder te verdelen in meubelspeciaalzaken, woningtextielspeciaalzaken, slaapspeciaalzaken en gemengde zaken),

Nadere informatie

M A R K T M O N I T O R E N E R G I E - Maart 2016

M A R K T M O N I T O R E N E R G I E - Maart 2016 M A R K T M O N I T O R E N E R G I E - Maart 2016 Geachte relatie, Bijgaand ontvangt u de maandelijkse marktmonitor van Energy Services. De Marktmonitor is een maandelijkse uitgave van Energy Services.

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

Onze gedragscode zorg

Onze gedragscode zorg INTERN RESULTAAT Afspraak is afspraak glashelder MELDPUNT intranet aandacht INZICHT dilemma s BETROUWBAAR Onze gedragscode zorg eerlijk vertrouwenspersonen meer vertrouwen Zo doen we dat samen bij Staedion

Nadere informatie

JAARVERSLAG VAN SOCIETY SPORTS B.V. EN THE SOCIETY SHOP B.V.

JAARVERSLAG VAN SOCIETY SPORTS B.V. EN THE SOCIETY SHOP B.V. JAARVERSLAG VAN SOCIETY SPORTS B.V. EN THE SOCIETY SHOP B.V. ALGEMEEEN De directie van Society Sports B.V. en haar deelnemingen (waaronder The Society Shop B.V.) biedt hierbij haar (geconsolideerde) jaarrekening

Nadere informatie

TRADECLOUD SUPPLY CHAIN PLATFORM Voorspelbaar inkopen & produceren

TRADECLOUD SUPPLY CHAIN PLATFORM Voorspelbaar inkopen & produceren TRADECLOUD SUPPLY CHAIN PLATFORM Voorspelbaar inkopen & produceren LOREM IPSUM DOLOR SIT AMET [Bold 24pt] Hogere marges Kortere doorlooptijden Sneller reageren op marktveranderingen 1 2015 EXACT - EXACT

Nadere informatie

TYPISCH YARDEN. Eerste editie. Typisch Yarden Kick-off: Een korte terugblik. In deze uitgave

TYPISCH YARDEN. Eerste editie. Typisch Yarden Kick-off: Een korte terugblik. In deze uitgave TYPISCH YARDEN Typisch Yarden Nieuwsbrief Eerste editie, juni 2013 Eerste editie De Typisch Yarden nieuwsbrief verschijnt onregelmatig en is bedoeld voor alle collega s van de divisie Uitvaartverzorging

Nadere informatie

Hoofdzetel Keizerslaan 11B 1000 BRUSSEL : +32 (0)2 506 17 01

Hoofdzetel Keizerslaan 11B 1000 BRUSSEL : +32 (0)2 506 17 01 Wedstrijden Belfair 2016 Op donderdag 25 en vrijdag 26 februari 2016 vindt in het ICC Gent de internationale Belfairbeurs plaats. Traditioneel organiseren we op deze dag ook een aantal wedstrijden. Uiteraard

Nadere informatie

Twee bedrijven, één team!

Twee bedrijven, één team! cableassembly Connecting solutions Wij geloven in Connecting solutions Eén of miljoenen Klanten Twee bedrijven, één team. Zo zou je 2E Interconnection en Connecting solutions is voor ons een begrip dat

Nadere informatie

Bark Verpakkingen. Outsourcing Concept

Bark Verpakkingen. Outsourcing Concept Bark Verpakkingen Outsourcing Concept Outsourcing Bark Verpakkingen BV als uw partner in strategisch verpakkingsmanagement. De win-win relatie tussen 'outsourcing' en uw 'core business efficiency'. Met

Nadere informatie

Connect Social Business. Plan van Aanpak voor mijn stage bij ConnectSB

Connect Social Business. Plan van Aanpak voor mijn stage bij ConnectSB Connect Social Business Plan van Aanpak voor mijn stage bij ConnectSB Joey Kaan September 28, 2014 Inhoudsopgave 1 Achtergronden 1 2 Probleemstelling & Doelstelling 2 2.1 Leren Professioneel Functioneren..................

Nadere informatie

Supplier Code of Conduct. Samen op weg naar een succesvolle, uitdagende en duurzame toekomst

Supplier Code of Conduct. Samen op weg naar een succesvolle, uitdagende en duurzame toekomst Supplier Code of Conduct Samen op weg naar een succesvolle, uitdagende en duurzame toekomst Bij Kramp gaan we voor zakelijk succes op de lange termijn. Daarbij voelen we een sterke verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Inhoud. KvK Oost Nederland - Kennis- en Adviescentrum COEN Oost Nederland Groothandel Kwartaalcijfers Pagina 1 van 27

Inhoud. KvK Oost Nederland - Kennis- en Adviescentrum COEN Oost Nederland Groothandel Kwartaalcijfers Pagina 1 van 27 Inhoud Ontwikkeling aantal orders 2 Verwachting aantal orders 3 Verwachting aantal exportorders 4 Verwachting inkopen bij leveranciers 5 Oordeel orderpositie 6 Oordeel orderpositie buitenland 7 Oordeel

Nadere informatie

Dromen. een onderzoek uitgevoerd door Motivaction in opdracht van de Nederlandse Staatsloterij

Dromen. een onderzoek uitgevoerd door Motivaction in opdracht van de Nederlandse Staatsloterij Dromen een onderzoek uitgevoerd door Motivaction in opdracht van de Nederlandse Staatsloterij 1 Inhoudsopgave Probleemstelling Uitvoering onderzoek Resultaten 2 Probleemstelling Welke dromen en wensen

Nadere informatie

Schaalvergroting en samenwerking nemen toe, circa driekwart van de sportdetaillisten werkt samen;

Schaalvergroting en samenwerking nemen toe, circa driekwart van de sportdetaillisten werkt samen; Sportspeciaalzaken De sportspeciaalzaken zijn onder te verdelen in: Algemene sportzaken Modische sportzaken Gespecialiseerde sportzaken Megastores Outdoorzaken Trends Toenemende belangstelling voor gezondheid,

Nadere informatie

Vierde kwartaal 2012. Conjunctuurenquête Nederland. Provincie Zeeland

Vierde kwartaal 2012. Conjunctuurenquête Nederland. Provincie Zeeland Vierde kwartaal 2012 Conjunctuurenquête Nederland Inhoud rapport COEN in het kort Economisch klimaat Omzet Export Personeelssterkte Investeringen Winstgevendheid Toelichting De Conjunctuurenquête Nederland

Nadere informatie

DOUBLEDIVIDEND OUTLOOK 2015 KWALITEIT ONAFHANKELIJK BETROKKEN

DOUBLEDIVIDEND OUTLOOK 2015 KWALITEIT ONAFHANKELIJK BETROKKEN DOUBLEDIVIDEND OUTLOOK 2015 KWALITEIT ONAFHANKELIJK BETROKKEN DECEMBER 2014 1. Economie VS blijg anker Het IMF verwacht een wereldwijde economische groei van 3,8% in 2015 Met een verwachte economische

Nadere informatie

Horeca Verkoop Kenniskring Binnenvisserij 18 november Jan Pieter vd Klashorst

Horeca Verkoop Kenniskring Binnenvisserij 18 november Jan Pieter vd Klashorst Horeca Verkoop Kenniskring Binnenvisserij 18 november Jan Pieter vd Klashorst De ontwikkeling van het Streek & Smaak Verbond is een project van KBM Alliances. Vooraf Wanneer bent u voor het laatst uit

Nadere informatie

De economische wereldcrisis

De economische wereldcrisis De economische wereldcrisis (9.2) Onderzoeksvraag: Wat waren de oorzaken van de economische wereldcrisis van 1929 en waarom duurde die crisis zo lang? Kenmerkend aspect: De crisis van het wereldkapitalisme.

Nadere informatie

U leest er alles over in deze nieuwsbrief. Veel leesplezier gewenst! Jan-Willem van den Hoek, consultant bij C-it

U leest er alles over in deze nieuwsbrief. Veel leesplezier gewenst! Jan-Willem van den Hoek, consultant bij C-it The Newsletter februari 2007 Editie 8, 3 e jaargang In deze editie: Doorbreken... EPO in de praktijk: Doe meer met Excel Nieuw op het forum: leaflets en presentaties 'EPO Elements open source'!?? Nieuw:

Nadere informatie