BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER"

Transcriptie

1 1.3.1 Bijsluiter Rev.nr. 1702a Pag. 1 van 9 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Vancomycine Aurobindo 500 mg, poeder voor concentraat voor oplossing voor infusie Vancomycine Aurobindo 1000 mg, poeder voor concentraat voor oplossing voor infusie vancomycine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien heeft u hem later weer nodig. - Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met uw arts, apotheker of verpleegkundige. - Geef dit geneesmiddel niet door aan anderen, want het is alleen aan u voorgeschreven. Het kan - schadelijk zijn voor anderen, ook al hebben zij dezelfde klachten als u. - Krijgt u veel last van één van de bijwerkingen die in rubriek 4 staan? Of krijgt u een - bijwerking die niet in deze bijsluiter staat? Neem dan contact op met uw arts, apotheker of verpleegkundige.. Inhoud van deze bijsluiter 1. Wat is Vancomycine Aurobindo en waarvoor wordt dit middel gebruikt? 2. Wanneer mag u dit middel niet gebruiken of moet u er extra voorzichtig mee zijn? 3. Hoe gebruikt u dit middel? 4. Mogelijke bijwerkingen 5. Hoe bewaart u dit middel? 6. Inhoud van de verpakking en overige informatie 1. WAT IS VANCOMYCINE AUROBINDO EN WAARVOOR WORDT DIT MIDDEL GEBRUIKT? Dit middel bevat de werkzame stof vancomycine, wat een antibiotica is. Antibiotica helpt uw lichaam bij het bestrijden van infecties. Vancomycine bestrijdt bepaalde bacteriën die infecties veroorzaken. Waarvoor wordt dit middel gebruikt? Dit geneesmiddel wordt gebruikt voor de behandeling van ernstige infecties die zijn veroorzaakt door bepaalde bacteriën, zoals infecties van het botweefsel, longinfecties, huid- en spierinfecties (weke delen), infecties van de kleppen of weefsel van het hart. 2. WANNEER MAG U DIT MIDDEL NIET GEBRUIKEN OF MOET U ER EXTRA VOORZICHTIG MEE ZIJN? Wanneer mag u dit middel niet gebruiken? u bent allergisch voor een van de stoffen in dit geneesmiddel. Deze stoffen kunt u vinden in rubriek 6. Wanneer moet u extra voorzichtig zijn met dit middel? Neem contact op met uw arts, apotheker of verpleegkundige voordat u dit middel gebruikt:

2 1.3.1 Bijsluiter Rev.nr. 1702a Pag. 2 van 9 als u last heeft van nierproblemen als u last heeft van gehoorverlies als u zwanger bent of zwanger wilt worden als u borstvoeding geeft als u 60 jaar of ouder bent. Uw arts kan verschillende tests uitvoeren om te controleren of de nieren en lever goed werken. Als u 65 jaar of ouder bent of nierproblemen heeft kan uw arts ook regelmatig uw gehoor testen en de hoeveelheid vancomycine in uw bloed meten. Voorbijgaande of blijvende doofheid, die kan worden voorafgegaan door geluiden in de oren, kan voorkomen bij patiënten met eerdere doofheid die te hoge doseringen hebben gekregen of die tevens worden behandeld met een andere stof die toxisch is voor het gehoor. Om dit risico te verminderen moeten de bloedspiegels regelmatig worden gecontroleerd en wordt geregeld tests van het gehoor aanbevolen. Als u de infusie te snel krijgt toegediend, kunt u bijwerkingen krijgen zoals shock, een lage bloeddruk, bleekheid, onrust, onregelmatige hardslag, klamme huid, verminderd bewustzijn en in zeldzame gevallen hartstilstand veroorzaken. Bij het stopzetten van de infusie verdwijnen deze reacties meestal meteen Er kan pijn op de toedieningsplaats, ontsteking van de aderwand en bloedklontering optreden en dit is soms ernstig; langzame toediening vermindert deze bijwerkingen ook. Gebruikt u nog andere geneesmiddelen? Gebruikt u naast Vancomycine Aurobindo nog andere geneesmiddelen, heeft u dat kort geleden gedaan of bestaat de mogelijkheid dat u in de nabije toekomst andere geneesmiddelen gaat gebruiken. Vertel dat dan uw arts of apotheker. De volgende geneesmiddelen kunnen ook reageren met vancomycine als ze tegelijkertijd worden gebruikt: anesthetische middelen spierverslappers geneesmiddelen voor infecties die worden veroorzaakt door bacteriën (bijvoorbeeld polymyxine-b, colistine, bacitracine, aminoglycosiden) geneesmiddelen voor schimmelinfecties (amfotericine-b) geneesmiddelen voor tuberculose (viomycine) geneesmiddelen voor kanker (cisplatine) Geneesmiddelen die invloed kunnen hebben op de nieren en het gehoor Als u vancomycine tegelijkertijd met andere geneesmiddelen gebruikt die schadelijk zijn voor de nieren en het gehoor (bijvoorbeeld aminoglycosiden antibiotica), kan het schadelijke effect worden verhoogd. In dergelijke gevallen is het noodzakelijk om zorgvuldig en regelmatig de nierfunctie en het gehoor te onderzoeken. Anesthetische middelen Het gebruik van anesthetische middelen verhoogt het risico op bijwerkingen van vancomycine zoals verlaagde bloeddruk (hypotensie), uitslag, netelroos en jeuk.

3 1.3.1 Bijsluiter Rev.nr. 1702a Pag. 3 van 9 Spierverslappers Als u spierontspanners krijgt (bijvoorbeeld succinylcholine), tegelijkertijd met vancomycine kan het effect hiervan zijn verbeterd of uitgebreid. Als u allergische bent voor een andere antibiotica genaamd teicoplanine kunt u ook allergisch zijn voor vancomycine. Vertel dat dan aan uw arts. Zwangerschap en borstvoeding Bent u zwanger, denkt u zwanger te zijn, wilt u zwanger worden of geeft u borstvoeding? Neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u geneesmiddelen gebruikt. Vancomycine dient alleen gegeven te worden gedurende de zwangerschap of tijdens de borstvoeding als het noodzakelijk is. De arts kan beslissen dat u moet stoppen met de borstvoeding. Rijvaardigheid en het gebruik van machines Vancomycine heeft geen of erg weinig invloed op het vermogen om te rijden of machines te bedienen. 3. HOE GEBRUIKT U DIT MIDDEL? Dit geneesmiddel zal altijd worden toegediend door ziekenhuispersoneel. Uw arts zal beslissen welke hoeveelheid en hoe lang dit geneesmiddel aan u zal worden gegeven. De dosering die uw arts u toedient is afhankelijk van uw leeftijd, gewicht, nierfuncties en de ernst van de infectie. De hoeveelheid geneesmiddel in uw bloed zal gewoonlijk met regelmatige tussenpozen worden gemeten. Uw arts kan ook bloedtesten uitvoeren om uw nieren te onderzoeken en testen om uw oren, speciaal als u ouder bent, te controleren. dit geneesmiddel wordt langzaam, meestal in uw arm, toegediend in een ader gedurende tenminste één uur Dosering voor volwassenen en kinderen boven de 12 jaar met infusie: De gebruikelijke dosering is 2000 mg per dag in twee of vier doses gegeven (500 mg om de 6 uur of 1000 mg om de 12 uur) en zal worden berekend afhankelijk van uw lichaamsgewicht. Dosering voor kinderen vanaf een maand tot 12 jaar: De dosering zal worden berekend afhankelijk van uw lichaamsgewicht. De gebruikelijke intraveneuze dosering is 10 mg/kg per dosis, toegediend om de 6 uur (totale dagdosering 40 mg/kg lichaamsgewicht). Elke dosering wordt toegediend over een periode van ten minste 60 minuten. Pasgeboren baby s (voldragen): - leeftijd 0-7 dagen: een aanvangsdosering van 15 mg/kg lichaamsgewicht, gevolgd door 10 mg/kg om de 12 uur. - leeftijd 7-30 dagen: een aanvangsdosering van 15 mg/kg lichaamsgewicht, gevolgd door 10 mg/kg om de 8 uur. Elke dosering wordt toegediend over een periode van 60 minuten. Dosering bij patiënten met een verminderde nierfunctie en ouderen door infusie Uw arts kan de dosering verminderen afhankelijk hoe goed uw nieren functioneren. Knoei niet met de zak/fles. Volg de instructies van uw arts.

4 1.3.1 Bijsluiter Rev.nr. 1702a Pag. 4 van 9 Heeft u te veel van dit middel ontvangen? Uw arts controleert de hoeveelheid vancomycine die u krijgt. Als het gebruikelijke bloedonderzoek en andere testen uitwijzen dat er te veel in het lichaam aanwezig is, zal de hoeveelheid vancomycine worden verminderd of de infusie worden stopgezet. De concentratie in het bloed zal worden verlaagd. Heeft u nog andere vragen over het gebruik van dit geneesmiddel? Neem dan contact op met uw arts of verpleegkundige. 4. MOGELIJKE BIJWERKINGEN Zoals elk geneesmiddel kan ook dit geneesmiddel bijwerkingen hebben, al krijgt niet iedereen daarmee te maken. Neem onmiddellijk contact op met uw arts als u: plotseling piepende ademhaling, ademhalingsproblemen, roodheid van de huid van het bovenlichaam, uitslag en jeuk krijgt. Dit kunnen tekenen zijn van een ernstige allergische reactie (anafylactische shock). Deze bijwerking komt zelden voor (komen voor bij minder dan 1 op de 1000 gebruikers). Koorts, huiduitslag, gewrichtspijn, vergrote lymfeklieren en ontsteking van één of meer inwendige organen zoals de lever (wat leidt tot buikpijn, geel worden van de huid en het oogwit) en/of het hart, de longen en de nieren; met veranderingen in uw bloedbeeld, met name in de witte bloedcellen genaamd eosinofielen. (Dit kunnen tekenen zijn van een multiorgaan gevoeligheidsaandoening genaamd DRESS-syndroom). De frequentie van deze bijwerking is niet bekend (kan niet worden bepaald op basis van de beschikbare gegevens). Andere mogelijke bijwerkingen zijn onder meer: Vaak voorkomende bijwerkingen (komen voor bij minder dan 1 op de 10 gebruikers): daling in de bloeddruk ademnood; luidruchtige ademhaling (een hoog geluid als gevolg van verstoorde luchtstroom in hij de bovenste luchtwegen) pijn, roodheid en zwelling op de plaats waar het infuus in de ader is ingebracht. uitslag en ontsteking in de slijmvlies van de mond, jeuk, jeukende uitslag, netelroos nierproblemen die in de eerste plaats kunnen worden ontdekt door bloedtesten roodheid van het bovenlichaam en het gezicht, aderontsteking aderwandontsteking inclusief bloedklontering (tromboflebitis) huidreacties zoals uitslag, zwelling, jeuk of netelroos. Soms voorkomende bijwerkingen (komen voor bij minder dan 1 op de 100 gebruikers): tijdelijk of blijvend gehoorverlies. Zelden voorkomende bijwerkingen (komen voor bij minder dan 1 op de 1000 gebruikers): anafylactische reacties, allergische reacties toename of vermindering van het aantal witte bloedcellen, verlaagd aantal bloedplaatjes (bloedcellen die verantwoordelijk zijn voor de bloedstolling) suizen in de oren, duizeligheid bloedvatontsteking (vasculitis) misselijkheid (ziek voelen)

5 1.3.1 Bijsluiter Rev.nr. 1702a Pag. 5 van 9 diarree pijn op de borst en rugspieren koorts, rillingen ontsteking van de nieren acuut nierfalen. Zeer zelden voorkomende bijwerkingen (komen voor bij minder dan 1 op de gebruikers): plotseling ontstaan van ernstige huidreacties zoals rode en schilferende huid of blaarvorming (Stevens-Johnson Syndroom). Dit kan gepaard gaan met hoge koorts en gewrichtspijnen hartstilstand ontsteking van de ingewanden met buikpijn en diarree als gevolg, welke bloed kan bevatten. Het melden van bijwerkingen Krijgt u last van bijwerkingen, neem dan contact op met uw arts of verpleegkundige. Dit geldt ook voor mogelijke bijwerkingen die niet in deze bijsluiter staan. U kunt bijwerkingen ook rechtstreeks melden via het Nederlands Bijwerkingen Centrum Lareb, website: Door bijwerkingen te melden, kunt u ons helpen meer informatie te verkrijgen over de veiligheid van dit geneesmiddel. 5. HOE BEWAART U DIT MIDDEL? Uw arts is verantwoordelijk voor het opslaan van het geneesmiddel. Bewaar dit geneesmiddel buiten het zicht en bereik van kinderen. Gebruik dit geneesmiddel niet meer na de uiterste houdbaarheidsdatum. Die is te vinden op de doos en de injectieflacon na 'Exp'. Daar staat een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum. Poeder in handelsverpakking: Bewaren beneden 25ºC. De injectieflacon in de oorspronkelijke buitenverpakking bewaren ter bescherming tegen licht. De stabiliteit van het gereconstitueerde concentraat en verder verdund product is hieronder vermeld in de aanvullende informatie voor artsen of andere beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg. Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of de WC en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag uw apotheker wat u met geneesmiddelen moet doen die u niet meer gebruikt. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht 6. INHOUD VAN DE VERPAKKING EN OVERIGE INFORMATIE Welke stoffen zitten er in dit middel? 500 mg: De werkzame stof in dit middel is vancomycine. Elke injectieflacon bevat 500 mg vancomycine (als vancomycinehydrochloride) overeenkomend met IE mg: De werkzame stof in dit middel is vancomycine. Elke injectieflacon bevat 1000 mg vancomycine (als vancomycinehydrochloride) overeenkomend met IE.

6 1.3.1 Bijsluiter Rev.nr. 1702a Pag. 6 van 9 Hoe ziet dit middel er uit en hoeveel zit er in een verpakking? Een witte tot crème gekleurde poreuze cake in een heldere glazen injectieflacon met een grijze flip-off dop. Verpakkingsgrootte: 1 injectieflacon. Een witte tot crème gekleurde poreuze cake in een heldere glazen injectieflacon met een groene flipoff dop. Verpakkingsgrootte: 1 injectieflacon. Dit geneesmiddel is een poeder dat moet worden opgelost voordat u het krijgt toegediend. Houder van de vergunning voor het in de handel brengen en fabrikant Houder van de vergunning voor het in de handel brengen: Aurobindo Pharma B.V. Baarnsche Dijk LN Baarn Fabrikant: Xellia Pharmaceuticals Aps Dalslandsgade Kopenhagen S Denemarken In het register ingeschreven onder Vancomycine Aurobindo 500 mg, poeder voor concentraat voor oplossing voor infusie RVG Vancomycine Aurobindo 1000 mg, poeder voor concentraat voor oplossing voor infusie RVG Voor inlichtingen en informatie Aurobindo Pharma B.V. Tel.nr Dit geneesmiddel is geregistreerd in de lidstaten van de EEA onder de volgende namen België Bulgarije Denemarken Duitsland Estland Finland Griekenland Hongarije IJsland Ierland Italië Vancomycin AB 500 mg/1000 mg poeder voor concentraat voor oplossing voor infusie Acviscin Vancomycin Pharma Regulatory Solutions 500 mg/1000 mg Pulver für ein Konzentrat zur Herstellung einer Infusionslösung Vancomycin/Actavis Selamat Vancomycin 500 mg/1000 mg powder for concentrate for solution for infusion Vancomycina Pharma Regulatory Solutions

7 1.3.1 Bijsluiter Rev.nr. 1702a Pag. 7 van 9 Letland Litouwen Luxemburg Nederland Noorwegen Oostenrijk Polen Portugal Roemenië Slowakije Slovenië Spanje Tsjechië Verenigd Koninkrijk Zweden 500 mg/1000 mg pulveris koncentrāta infūziju šķīduma pagatavošanai 500 mg/1000 mg milteliai infuzinio tirpalo koncentratui Vancomycin AB 500 mg/1000 mg poudre à diluer pour perfusion Vancomycine Aurobindo 500 mg/1000 mg, poeder voor concentraat voor oplossing voor infusie 500 mg/1000 mg Pulver für ein Konzentrat zur Herstellung einer Infusionslösung Vancomycin Pharma Regulatory Solutions Vancomicină Actavis 500 mg/1000 mg pulbere pentru concentrat pentru soluţie perfuzabilă Vancomycine Actavis 500 mg/1000 mg Vankomicin Actavis 500 mg/1000 mg prašek za koncentrat za raztopino za infundiranje Vancomycin Pharma Regulatory Solutions 500 mg/1000 mg polvo para concentrado para solución para perfusión 500 mg/1000 mg Vancomycin 500 mg/1000 mg Powder for concentrate for solution for infusion Deze bijsluiter is voor de laatste keer goedgekeurd in augustus 2016.

8 1.3.1 Bijsluiter Rev.nr. 1702a Pag. 8 van De volgende informatie is alleen bestemd voor artsen of andere beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg: Vancomycine poeder voor concentraat voor oplossing voor infusie is uitsluitend voor eenmalig gebruik en ongebruikte oplossing moet worden weggegooid. Voorafgaand aan het gebruik moet het poeder worden gereconstitueerd en het verkregen concentraat moet vervolgens direct worden verdund. Bereiding van het gereconstitueerde concentraat Los de inhoud van elke injectieflacon van 500 mg op in 10 ml steriel water voor injecties. Los de inhoud van elke injectieflacon van 1000 mg op in 20 ml steriel water voor injecties. Een ml gereconstitueerde oplossing bevat 50 mg vancomycine. De ph van de gereconstitueerde oplossing is 2,5 tot 4,5. De oplossing moet helder en kleurloos zijn en vrij van vezels en zichtbare deeltjes. Bereiding van de uiteindelijke verdunde oplossing voor infusie De gereconstitueerde oplossing met 50 mg/ml vancomycine moet verder worden verdund, afhankelijk van de wijze van toediening. Geschikte verdunningsmiddelen zijn: 5% glucose voor injectie, 0,9% natriumchloride voor injectie, 0,9 % natriumchloride en 5% glucose voor injectie of Ringer acetaat injectie. Intermitterende infusie Gereconstitueerd concentraat met 500 mg vancomycine (50 mg/ml) moet verder worden verdund met ten minste 100 ml verdunningsmiddel. Gereconstitueerd concentraat met 1000 mg vancomycine (50 mg/ml) moet verder worden verdund met ten minste 200 ml verdunningsmiddel. De concentratie vancomycine in de oplossing voor infusie mag niet hoger zijn dan 5 mg/ml. De gewenste dosering moet langzaam per intraveneus infuus worden toegediend met een snelheid van maximaal 10 mg/minuut, gedurende ten minste 60 minuten of zelfs langer. Vóór toediening moeten de gereconstitueerde en verdunde oplossingen visueel worden gecontroleerd op de aanwezigheid van deeltjes en op verkleuring. Er mag alleen heldere en kleurloze oplossing worden gebruikt die vrij is van deeltjes. Houdbaarheid van het gereconstitueerde concentraat Het gereconstitueerde concentraat moet direct na de bereiding worden verdund. Houdbaarheid van het verdunde product Uit microbiologisch oogpunt moet het geneesmiddel direct worden gebruikt. Bij patiënten met een verminderde nierfunctie moet de dosering worden aangepast. De serumspiegels van vancomycine moeten geregeld worden gecontroleerd. Voor de meeste patiënten met een verminderde nierfunctie kan het volgende nomogram worden gebruikt om de benodigde dosering te bepalen. De totale dagdosis vancomycine (in mg) moet ongeveer 15 maal de glomerulaire filtratiegraad zijn (in ml/min). De aanvangsdosis moet altijd minimaal 15 mg/kg bedragen.

9 1.3.1 Bijsluiter Rev.nr. 1702a Pag. 9 van 9 Het nomogram geldt niet voor patiënten zonder nieren onder dialyse. Als er geen gegevens over de creatinineklaring beschikbaar zijn, kan de volgende formule worden toegepast om de creatinineklaring te berekenen met behulp van de leeftijd, het geslacht en de serumcreatinine van de patiënt: Mannen: Gewicht (kg) x leeftijd (jaren) 72 x serumcreatinine (mg/100 ml) Vrouwen: 0,85 x de waarde berekend met bovenstaande formule.

Bijsluiter: informatie voor gebruiker

Bijsluiter: informatie voor gebruiker Bijsluiter: informatie voor gebruiker Vancomycine Pfizer 500 mg poeder voor concentraat voor oplossing voor infusie Vancomycine Pfizer 1000 mg poeder voor concentraat voor oplossing voor infusie Vancomycine

Nadere informatie

VANCOMYCINE TEVA 500 MG VANCOMYCINE TEVA 1000 MG poeder voor concentraat voor oplossing voor infusie

VANCOMYCINE TEVA 500 MG VANCOMYCINE TEVA 1000 MG poeder voor concentraat voor oplossing voor infusie 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Vancomycine Teva 500 mg, Vancomycine Teva 1000 mg, vancomycine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

Vancomycine Fresenius Kabi 500 mg Poeder voor concentraat voor oplossing voor infusie

Vancomycine Fresenius Kabi 500 mg Poeder voor concentraat voor oplossing voor infusie Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Vancomycine Fresenius Kabi 500 mg Poeder voor concentraat voor oplossing voor infusie Vancomycine Fresenius Kabi 1000 mg Poeder voor concentraat voor oplossing

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor gebruiker

Bijsluiter: informatie voor gebruiker NLD 17J09 Bijsluiter: informatie voor gebruiker Vancomycine Pfizer 500 mg poeder voor concentraat voor oplossing voor infusie Vancomycine Pfizer 1000 mg poeder voor concentraat voor oplossing voor infusie

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Vamysin 500 mg Poeder voor concentraat voor oplossing voor infusie Vamysin 1000 mg Poeder voor concentraat voor oplossing voor infusie Vancomycine Lees goed de

Nadere informatie

Bijsluiter: Informatie voor de gebruiker. Vancomycine Xellia 500 mg en 1000 mg poeder voor oplossing voor infusie. Vancomycine

Bijsluiter: Informatie voor de gebruiker. Vancomycine Xellia 500 mg en 1000 mg poeder voor oplossing voor infusie. Vancomycine Bijsluiter: Informatie voor de gebruiker Vancomycine Xellia 500 mg en 1000 mg poeder voor oplossing voor infusie Vancomycine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want

Nadere informatie

Kolject, 2 miljoen Internationale Eenheden (IE) poeder voor oplossing voor infusie Colistimethaatnatrium

Kolject, 2 miljoen Internationale Eenheden (IE) poeder voor oplossing voor infusie Colistimethaatnatrium 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Kolject, 2 miljoen Internationale Eenheden (IE) Colistimethaatnatrium Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat

Nadere informatie

Vancomycine Fresenius Kabi 500 mg poeder voor concentraat voor oplossing voor infusie

Vancomycine Fresenius Kabi 500 mg poeder voor concentraat voor oplossing voor infusie Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Vancomycine Fresenius Kabi 500 mg poeder voor concentraat voor oplossing Vancomycine Fresenius Kabi 1000 mg poeder voor concentraat voor oplossing Vancomycine Lees

Nadere informatie

Kolject, 1 miljoen Internationale Eenheden (IE) poeder voor oplossing voor infusie Colistimethaatnatrium

Kolject, 1 miljoen Internationale Eenheden (IE) poeder voor oplossing voor infusie Colistimethaatnatrium 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Kolject, 1 miljoen Internationale Eenheden (IE) Colistimethaatnatrium Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT. Aprokam 50 mg poeder voor oplossing voor injectie. Cefuroxim

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT. Aprokam 50 mg poeder voor oplossing voor injectie. Cefuroxim BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT Aprokam 50 mg poeder voor oplossing voor injectie Cefuroxim Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Tadim 1 miljoen internationale eenheden (IE), poeder voor oplossing voor infusie. colistimethaatnatrium

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Tadim 1 miljoen internationale eenheden (IE), poeder voor oplossing voor infusie. colistimethaatnatrium BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Tadim 1 miljoen internationale eenheden (IE), poeder voor oplossing voor infusie colistimethaatnatrium Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat

Nadere informatie

Package Leaflet / 1 van 5

Package Leaflet / 1 van 5 1.3.1.3 Package Leaflet 1.3.1.3 / 1 van 5 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Hydroxocobalamine HCl CF 0,5 mg/ml, oplossing voor injectie hydroxocobalamine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Calcitonine-Sandoz 100 IE/ml, oplossing voor injectie en infusie Calcitonine (zalm, synthetisch)

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Calcitonine-Sandoz 100 IE/ml, oplossing voor injectie en infusie Calcitonine (zalm, synthetisch) Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Calcitonine-Sandoz 100 IE/ml, oplossing voor injectie en infusie Calcitonine (zalm, synthetisch) Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Datum: februari 2016 pagina 1/8 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Vancomycine Mylan 500 mg, poeder voor oplossing voor infusie Vancomycine Mylan 1000 mg, poeder voor oplossing voor infusie vancomycinehydrochloride

Nadere informatie

Bijsluiter: Informatie voor de gebruiker

Bijsluiter: Informatie voor de gebruiker Bijsluiter: Informatie voor de gebruiker Vancomycine Xellia 500 mg -poeder voor concentraat voor oplossing voor infusie Vancomycine Xellia 1000 mg-poeder voor concentraat voor oplossing voor infusie Lees

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Vancocin CP 250 mg, capsules Vancomycinehydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Vancocin CP 250 mg, capsules Vancomycinehydrochloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Vancocin CP 250 mg, capsules Vancomycinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

2. Wanneer mag u dit middel niet gebruiken of moet u er extra voorzichtig mee zijn?

2. Wanneer mag u dit middel niet gebruiken of moet u er extra voorzichtig mee zijn? BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Vancomycine CNP 500 mg, poeder voor oplossing voor infusie Vancomycine CNP 1000 mg, poeder voor oplossing voor infusie Vancomycine Lees goed de hele bijsluiter

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de patiënt. Ofloxacine Stulln 3 mg/ml oogdruppels, oplossing Ofloxacine

Bijsluiter: informatie voor de patiënt. Ofloxacine Stulln 3 mg/ml oogdruppels, oplossing Ofloxacine BIJSLUITER 1 Bijsluiter: informatie voor de patiënt Ofloxacine Stulln 3 mg/ml oogdruppels, oplossing Ofloxacine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Vamysin 500 mg Poeder voor concentraat voor oplossing voor infusie Vamysin 1000 mg Poeder voor concentraat voor oplossing voor infusie vancomycine Lees goed de

Nadere informatie

Trasylol bijsluiter Pagina 1 van 6 BIJSLUITER

Trasylol bijsluiter Pagina 1 van 6 BIJSLUITER Trasylol bijsluiter Pagina 1 van 6 BIJSLUITER Trasylol bijsluiter Pagina 2 van 6 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT Trasylol, oplossing voor infusie 10.000 KIE/ml aprotinine Lees goed de hele bijsluiter

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Ketotifen Stulln Unit Dose 0,25 mg/ml oogdruppels, oplossing in verpakking voor éénmalig gebruik Ketotifen

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Ketotifen Stulln Unit Dose 0,25 mg/ml oogdruppels, oplossing in verpakking voor éénmalig gebruik Ketotifen BIJSLUITER 1 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Ketotifen Stulln Unit Dose 0,25 mg/ml oogdruppels, oplossing in verpakking voor éénmalig gebruik Ketotifen Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Zilversulfadiazine Aurobindo 10 mg/g, crème. zilversulfadiazine

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Zilversulfadiazine Aurobindo 10 mg/g, crème. zilversulfadiazine 1.3.1 Bijsluiter Rev.nr. 1602 Pag. 1 van 7 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Zilversulfadiazine Aurobindo 10 mg/g, crème zilversulfadiazine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Sandoz B.V. Page 1/11 1313-V5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Vancomycine Sandoz 500 mg, poeder Vancomycine Sandoz 1000 mg, poeder vancomycine Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. ditekibooster,suspensie voor injectie in voorgevulde spuit

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. ditekibooster,suspensie voor injectie in voorgevulde spuit Page 1 of 6 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker ditekibooster,suspensie voor injectie in voorgevulde spuit Difterie, tetanus en kinkhoest (acellulair, component) vaccin (geadsorbeerd, verlaagd antigeengehalte)

Nadere informatie

2. WANNEER MAG U DIT MIDDEL NIET GEBRUIKEN OF MOET U ER EXTRA VOORZICHTIG MEE ZIJN?

2. WANNEER MAG U DIT MIDDEL NIET GEBRUIKEN OF MOET U ER EXTRA VOORZICHTIG MEE ZIJN? BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Nefrocarnit 1000 mg/5 ml injectievloeistof 1000 mg/5 ml injectievloeistof Werkzame stof: 200 mg/ml levocarnitine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Atosiban Accord 37,5 mg/5 ml concentraat voor oplossing voor infusie atosiban

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Atosiban Accord 37,5 mg/5 ml concentraat voor oplossing voor infusie atosiban Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Atosiban Accord 37,5 mg/5 ml concentraat voor oplossing voor infusie atosiban Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Paracetamol Sandoz 500 mg, tabletten. Paracetamol

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Paracetamol Sandoz 500 mg, tabletten. Paracetamol Sandoz B.V. Page 1/5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER, tabletten Paracetamol Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie. Gebruik dit geneesmiddel altijd precies zoals

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Novaban 2 mg/2 ml, oplossing voor injectie en infusie Tropisetron

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Novaban 2 mg/2 ml, oplossing voor injectie en infusie Tropisetron BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER 2 mg/2 ml, oplossing voor injectie en infusie Tropisetron Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van. - Bewaar deze bijsluiter.

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Cyklokapron, oplossing voor injectie 100 mg/ml. Tranexaminezuur

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Cyklokapron, oplossing voor injectie 100 mg/ml. Tranexaminezuur Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Cyklokapron, oplossing voor injectie 100 mg/ml. Tranexaminezuur Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel krijgt toegediend want er staat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER. Pagina 1 van 5

BIJSLUITER. Pagina 1 van 5 BIJSLUITER Pagina 1 van 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT Tracrium 10 mg/ml oplossing voor injectie/infusie atracuriumdibesilaat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. fexofenadinehydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. fexofenadinehydrochloride Sandoz B.V. Page 1/5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Fexofenadine Sandoz 120 mg, filmomhulde tabletten fexofenadinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

Thiamini hydrochloridum 100 mg/ml, oplossing voor injectie thiaminehydrochloride

Thiamini hydrochloridum 100 mg/ml, oplossing voor injectie thiaminehydrochloride 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Thiamini hydrochloridum 100 mg/ml, thiaminehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

BIJSLUITER Atosiban Devrimed 6,75 mg/0,9 ml

BIJSLUITER Atosiban Devrimed 6,75 mg/0,9 ml BIJSLUITER Atosiban Devrimed 6,75 mg/0,9 ml 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Atosiban Devrimed 6,75 mg/0,9 ml oplossing voor injectie Atosiban Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

Package leaflet

Package leaflet CF 100 mg/ml, injectievloeistof RVG 50810 1.3.1.3 Package leaflet 1.3.1.3-1 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker CF 100 mg/ml, injectievloeistof Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. colistimethaatnatrium

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. colistimethaatnatrium BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Tadim 1 miljoen internationale eenheden (IE), poeder voor oplossing voor infusie colistimethaatnatrium Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKER. Salofalk 1 g zetpillen mesalazine

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKER. Salofalk 1 g zetpillen mesalazine BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKER Salofalk 1 g zetpillen mesalazine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. paracetamol

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. paracetamol Sandoz B.V. Page 1/5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Paracetamol Sandoz 1000 mg, tabletten paracetamol Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT. Loratadine Sanias 10 mg, tabletten. loratadine

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT. Loratadine Sanias 10 mg, tabletten. loratadine 1.3.1 Bijsluiter Rev.nr. 1901 Pag. 1 van 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT Loratadine Sanias 10 mg, tabletten loratadine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. tranexaminezuur

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. tranexaminezuur Sandoz B.V. Page 1/5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Tranexaminezuur Sandoz 100 mg/ml, oplossing voor tranexaminezuur Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want

Nadere informatie

Macrogol en electrolyten 13,7 g Teva, poeder voor drank

Macrogol en electrolyten 13,7 g Teva, poeder voor drank 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Macrogol en electrolyten 13,7 g Teva, Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken - Bewaar deze bijsluiter.

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de patiënt

Bijsluiter: informatie voor de patiënt 1.3.1 Bijsluiter Rev.nr. 1711 Pag. 1 van 5 Bijsluiter: informatie voor de patiënt Macrogol en elektrolyten Aurobindo 13,7 g, poeder voor drank macrogol 3350, natriumchloride, natriumbicarbonaat, kaliumchloride

Nadere informatie

1. WAT IS SURBRONC 60 MG FILMOMHULDE TABLETTEN EN WAARVOOR WORDT DIT MIDDEL INGENOMEN?

1. WAT IS SURBRONC 60 MG FILMOMHULDE TABLETTEN EN WAARVOOR WORDT DIT MIDDEL INGENOMEN? SURBRONC BIJSLUITER Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Surbronc 60 mg filmomhulde tabletten ambroxol hydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want er staat

Nadere informatie

Macrogol en electrolyten 13,7 g Teva, poeder voor drank

Macrogol en electrolyten 13,7 g Teva, poeder voor drank 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT Macrogol en electrolyten 13,7 g Teva, Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT Tiorfix 100 mg harde capsules Racecadotril Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want er staat belangrijke informatie in voor u. Gebruik

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Bijsluiter: informatie voor de gebruiker JUNYELT, concentraat voor oplossing voor infusie (Voor te vroeg geboren (premature) en voldragen (à terme geboren) pasgeborenen, zuigelingen en kinderen) Lees goed

Nadere informatie

Bijsluiter: Informatie voor de patiënt. Ferinject 50 mg ijzer/ml, oplossing voor injectie/ infusie

Bijsluiter: Informatie voor de patiënt. Ferinject 50 mg ijzer/ml, oplossing voor injectie/ infusie Bijsluiter: Informatie voor de patiënt Ferinject 50 mg ijzer/ml, oplossing voor injectie/ infusie IJzer(III)carboxymaltose Dit geneesmiddel is onderworpen aan aanvullende monitoring. Daardoor kan snel

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Rhinix 120 mg, filmomhulde tabletten 120 mg Rhinix 180 mg, filmomhulde tabletten 180 mg Fexofenadinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Allergodil 1,5 mg/ml neusspray, oplossing. Azelastinehydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Allergodil 1,5 mg/ml neusspray, oplossing. Azelastinehydrochloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Allergodil 1,5 mg/ml neusspray, oplossing Azelastinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER (Ref ) (CCDS PRAC + MAT)

BIJSLUITER (Ref ) (CCDS PRAC + MAT) BIJSLUITER (Ref. 03.04.2017) (CCDS 0052-02 + PRAC + MAT) 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Bisolvon 2 mg/mldruppels voor oraal gebruik, oplossing broomhexinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Atosiban EVER Pharma 6,75 mg/0,9 ml oplossing voor injectie. Atosiban

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Atosiban EVER Pharma 6,75 mg/0,9 ml oplossing voor injectie. Atosiban Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Atosiban EVER Pharma 6,75 mg/0,9 ml oplossing voor injectie Atosiban Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

RVG / Version 2017_06 Page 1 of 5. ETHYMAL 125 mg, capsules, zacht ETHYMAL 250 mg, capsules, zacht Ethosuximide

RVG / Version 2017_06 Page 1 of 5. ETHYMAL 125 mg, capsules, zacht ETHYMAL 250 mg, capsules, zacht Ethosuximide Version 2017_06 Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER ETHYMAL 125 mg, capsules, zacht ETHYMAL 250 mg, capsules, zacht Ethosuximide Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Lecrolyn 40 mg/ml oogdruppels, oplossing Natriumcromoglicaat

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Lecrolyn 40 mg/ml oogdruppels, oplossing Natriumcromoglicaat Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Lecrolyn 40 mg/ml oogdruppels, oplossing Natriumcromoglicaat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

BIJSLUITER : INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. THIOSULFATE DE SODIUM STEROP 1g/5 ml Oplossing voor injectie. Natriumthiosulfaat

BIJSLUITER : INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. THIOSULFATE DE SODIUM STEROP 1g/5 ml Oplossing voor injectie. Natriumthiosulfaat THIOSULFATE DE SODIUM STEROP BIJSLUITER : INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER THIOSULFATE DE SODIUM STEROP 1g/5 ml Oplossing voor injectie Natriumthiosulfaat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Betahistine dihcl Actavis 24 mg, tabletten. Betahistine dihydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Betahistine dihcl Actavis 24 mg, tabletten. Betahistine dihydrochloride 1.3.1 Bijsluiter Rev.nr. 1508 Pag. 1 van 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Betahistine dihcl Actavis 24 mg, tabletten Betahistine dihydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Atosiban EVER Pharma 75 mg/10 ml concentraat voor oplossing voor infusie. Atosiban

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Atosiban EVER Pharma 75 mg/10 ml concentraat voor oplossing voor infusie. Atosiban Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Atosiban EVER Pharma 75 mg/10 ml concentraat voor oplossing voor infusie Atosiban Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Fusidinezuur Basic Pharma 20 mg/g crème. Fusidinezuur

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Fusidinezuur Basic Pharma 20 mg/g crème. Fusidinezuur Fusidinezuur Basic Pharma 20 mg/g crème Page 1/ 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Fusidinezuur Basic Pharma 20 mg/g crème Fusidinezuur Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Claritine, stroop 1 mg/ml. loratadine

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Claritine, stroop 1 mg/ml. loratadine Bijsluiter Pagina 1/5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Claritine, stroop 1 mg/ml loratadine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

Broomhexine HCl 8 PCH, tabletten 8 mg broomhexine

Broomhexine HCl 8 PCH, tabletten 8 mg broomhexine 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Broomhexine HCl 8 PCH, 8 mg broomhexine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Allergodil oogdruppels, oogdruppels, oplossing 0,5 mg/ml. azelastinehydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Allergodil oogdruppels, oogdruppels, oplossing 0,5 mg/ml. azelastinehydrochloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS oogdruppels, oogdruppels, oplossing 0,5 mg/ml azelastinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken - Bewaar deze bijsluiter.

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Dit middel 667 mg/ml, stroop. Lactulose

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Dit middel 667 mg/ml, stroop. Lactulose 1.3.1 Bijsluiter Rev.nr. 1410 Pag. 1 van 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Dit middel 667 mg/ml, stroop Lactulose Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want deze

Nadere informatie

1. Wat is Urfadyn PL en waarvoor wordt dit middel gebruikt?

1. Wat is Urfadyn PL en waarvoor wordt dit middel gebruikt? Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Urfadyn PL 100 mg harde capsules Nifurtoïnol Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de patiënt. Nimbex 2 mg/ml, oplossing voor injectie/infusie Nimbex 5 mg/ml, oplossing voor injectie/infusie.

Bijsluiter: informatie voor de patiënt. Nimbex 2 mg/ml, oplossing voor injectie/infusie Nimbex 5 mg/ml, oplossing voor injectie/infusie. Bijsluiter: informatie voor de patiënt Nimbex 2 mg/ml, oplossing voor injectie/infusie Nimbex 5 mg/ml, oplossing voor injectie/infusie cisatracurium Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Betahistine dihcl Actavis 8 mg, tabletten Betahistine dihcl Actavis 16 mg, tabletten

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Betahistine dihcl Actavis 8 mg, tabletten Betahistine dihcl Actavis 16 mg, tabletten 1.3.1 Bijsluiter Rev.nr. 1608 Pag. 1 van 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Betahistine dihcl Actavis 8 mg, tabletten Betahistine dihcl Actavis 16 mg, tabletten betahistinedihydrochloride Lees

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de patiënt. Hidrasec Baby 10 mg, granulaat voor orale suspensie. racecadotril

Bijsluiter: informatie voor de patiënt. Hidrasec Baby 10 mg, granulaat voor orale suspensie. racecadotril Bijsluiter: informatie voor de patiënt Hidrasec Baby 10 mg, granulaat voor orale suspensie racecadotril Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

Cernevit Bijsluiter 1/5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKER

Cernevit Bijsluiter 1/5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKER Bijsluiter 1/5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKER CERNEVIT, poeder voor oplossing voor injectie of voor intraveneuze infusie Retinolpalmitaat, cholecalciferol, DL -tocoferol, ascorbinezuur, cocarboxylasetetrahydraat,

Nadere informatie

ETHYMAL 250 mg / 4 ml, siroop Ethosuximide

ETHYMAL 250 mg / 4 ml, siroop Ethosuximide Version 2014_02 Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER ETHYMAL 250 mg / 4 ml, siroop Ethosuximide Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Nutryelt, concentraat voor oplossing voor infusie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Nutryelt, concentraat voor oplossing voor infusie BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Nutryelt, concentraat voor oplossing voor infusie Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat belangrijke informatie in

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Colitofalk 1 g zetpillen Mesalazine

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Colitofalk 1 g zetpillen Mesalazine BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Colitofalk 1 g zetpillen Mesalazine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Paracetamol Sandoz 500 mg, tabletten. Paracetamol

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Paracetamol Sandoz 500 mg, tabletten. Paracetamol Sandoz B.V. Page 1/5 1313-v4 1.3.1.3 Bijsluiter Mei 2015 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER, tabletten Paracetamol Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie. Dit geneesmiddel

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Broomhexine HCl Triangle Pharma 8 mg, tabletten broomhexinehydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Broomhexine HCl Triangle Pharma 8 mg, tabletten broomhexinehydrochloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Broomhexine HCl Triangle Pharma 8 mg, tabletten broomhexinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKERS. Natriumchloride CF 9 mg/ml, injectievloeistof (natriumchloride)

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKERS. Natriumchloride CF 9 mg/ml, injectievloeistof (natriumchloride) 1.3.1.3 Package leaflet 1.3.1.3-1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKERS Natriumchloride CF 9 mg/ml, injectievloeistof (natriumchloride) Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Claritine, tabletten 10 mg. loratadine

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Claritine, tabletten 10 mg. loratadine Bijsluiter Pagina 1/5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Claritine, tabletten 10 mg loratadine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Bijsluiter: informatie voor de gebruiker 500 mg, poeder voor oplossing voor injectie of infusie 1000 mg, poeder voor oplossing voor injectie of infusie Meropenem Lees goed de hele bijsluiter voordat u

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Cefuroxim Fresenius Kabi 750 mg poeder voor oplossing voor injectie/infusie (cefuroxim) Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want

Nadere informatie

Package Leaflet

Package Leaflet 1.3.1.3 Package Leaflet 1.3.1.3-1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Etos Hooikoortstabletten Loratadine 10 mg, tabletten loratadine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken,

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Cyress 10, 10 mg capsules met gereguleerde afgifte Cyress 20, 20 mg capsules met gereguleerde afgifte Barnidipine hydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Paracetamol B. Braun, 10 mg/ml, oplossing voor infusie Paracetamol

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Paracetamol B. Braun, 10 mg/ml, oplossing voor infusie Paracetamol BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Paracetamol B. Braun, 10 mg/ml, oplossing voor infusie Paracetamol Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Apotel 10 mg/ml, oplossing voor infusie Paracetamol

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Apotel 10 mg/ml, oplossing voor infusie Paracetamol BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Apotel 10 mg/ml, oplossing voor infusie Paracetamol Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

2. WANNEER MAG U DIT MIDDEL NIET GEBRUIKEN OF MOET U ER EXTRA VOORZICHTIG MEE ZIJN?

2. WANNEER MAG U DIT MIDDEL NIET GEBRUIKEN OF MOET U ER EXTRA VOORZICHTIG MEE ZIJN? 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Clindamycine ratiopharm 300 mg, Clindamycinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de patiënt. Indocollyre Unidose 1 mg/ml, oogdruppels, oplossing Indometacine

Bijsluiter: informatie voor de patiënt. Indocollyre Unidose 1 mg/ml, oogdruppels, oplossing Indometacine Bijsluiter: informatie voor de patiënt Indocollyre Unidose 1 mg/ml, oogdruppels, oplossing Indometacine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Claritine, tabletten 10 mg. loratadine

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Claritine, tabletten 10 mg. loratadine BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Claritine, tabletten 10 mg loratadine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. Gebruik

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Allergodil neusspray 1 mg/ml, neusspray, oplossing Azelastinehydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Allergodil neusspray 1 mg/ml, neusspray, oplossing Azelastinehydrochloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Allergodil neusspray 1 mg/ml, neusspray, oplossing Azelastinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. DIPEPTIVEN concentraat voor oplossing voor infusie N(2)-L-alanyl-L-glutamine

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. DIPEPTIVEN concentraat voor oplossing voor infusie N(2)-L-alanyl-L-glutamine BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER DIPEPTIVEN concentraat voor oplossing voor infusie N(2)-L-alanyl-L-glutamine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat

Nadere informatie

LORATADINE HOOIKOORTSTABLETTEN APOTEX 10 mg Module 1.3.1.3 RVG 25632. Version 2014_04 Page 1 of 5. Bijsluiter: informatie voor de gebruiker

LORATADINE HOOIKOORTSTABLETTEN APOTEX 10 mg Module 1.3.1.3 RVG 25632. Version 2014_04 Page 1 of 5. Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Version 2014_04 Page 1 of 5 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker loratadine hooikoortstabletten Apotex 10 mg, tabletten Loratadine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Molaxole, poeder voor drank. Macrogol 3350 Natriumchloride Natriumwaterstofcarbonaat Kaliumchloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Molaxole, poeder voor drank. Macrogol 3350 Natriumchloride Natriumwaterstofcarbonaat Kaliumchloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Molaxole, poeder voor drank Macrogol 3350 Natriumchloride Natriumwaterstofcarbonaat Kaliumchloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Dynavit D3 800 I.E., capsule, zacht. Cholecalciferol

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Dynavit D3 800 I.E., capsule, zacht. Cholecalciferol BIJSLUITER 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Dynavit D3 800 I.E., capsule, zacht Cholecalciferol Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Betahistine dihcl Actavis 8 mg, tabletten Betahistine dihcl Actavis 16 mg, tabletten

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Betahistine dihcl Actavis 8 mg, tabletten Betahistine dihcl Actavis 16 mg, tabletten 1.3.1 Bijsluiter Rev.nr. 1604 Pag. 1 van 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Betahistine dihcl Actavis 8 mg, tabletten Betahistine dihcl Actavis 16 mg, tabletten betahistinedihydrochloride Lees

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Loperamide Galpharm 2 mg, capsules. Loperamide hydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Loperamide Galpharm 2 mg, capsules. Loperamide hydrochloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Loperamide Galpharm 2 mg, capsules Loperamide hydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Molaxole, poeder voor drank. Macrogol 3350 Natriumchloride Natriumwaterstofcarbonaat Kaliumchloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Molaxole, poeder voor drank. Macrogol 3350 Natriumchloride Natriumwaterstofcarbonaat Kaliumchloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Molaxole, poeder voor drank Macrogol 3350 Natriumchloride Natriumwaterstofcarbonaat Kaliumchloride Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie.

Nadere informatie

Fexofenadine HCl 120 PCH, filmomhulde tabletten 120 mg Fexofenadine HCl 180 PCH, filmomhulde tabletten 180 mg Fexofenadine hydrochloride

Fexofenadine HCl 120 PCH, filmomhulde tabletten 120 mg Fexofenadine HCl 180 PCH, filmomhulde tabletten 180 mg Fexofenadine hydrochloride 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Fexofenadine HCl 120 PCH, 120 mg Fexofenadine HCl 180 PCH, 180 mg Fexofenadine hydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat

Nadere informatie

BIJSLUITER (Ref ) (CCDS PRAC)

BIJSLUITER (Ref ) (CCDS PRAC) BIJSLUITER (Ref. 11.03.2016) (CCDS 0052-02 + PRAC) 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Bisolvon 8 mg tabletten broomhexinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de patiënt. Macrogol Strides 13,72 g poeder voor drank macrogol 3350, natriumchloride, natriumbicarbonaat, kaliumchloride

Bijsluiter: informatie voor de patiënt. Macrogol Strides 13,72 g poeder voor drank macrogol 3350, natriumchloride, natriumbicarbonaat, kaliumchloride Bijsluiter: informatie voor de patiënt Macrogol Strides 13,72 g poeder voor drank macrogol 3350, natriumchloride, natriumbicarbonaat, kaliumchloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. RXT broomhexine HCl 8 mg hoesttabletten, tabletten. broomhexinehydrochloride

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. RXT broomhexine HCl 8 mg hoesttabletten, tabletten. broomhexinehydrochloride Bijsluiter: informatie voor de gebruiker RXT broomhexine HCl 8 mg hoesttabletten, tabletten broomhexinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want er staat belangrijke

Nadere informatie

Noscapine HCl Teva 1 mg/ml, stroop noscapine

Noscapine HCl Teva 1 mg/ml, stroop noscapine 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Noscapine HCl Teva 1 mg/ml, noscapine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Nitrofurantoïne Aurobindo 50/100 mg, capsules Nitrofurantoïne

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Nitrofurantoïne Aurobindo 50/100 mg, capsules Nitrofurantoïne 1.3.1 Bijsluiter Rev.nr. 1504 Pag. 1 van 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Nitrofurantoïne Aurobindo 50/100 mg, capsules Nitrofurantoïne Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat

Nadere informatie

BIJSLUITER (CCDS ) (Ref MAT) Goedgekeurde variatie (ID )

BIJSLUITER (CCDS ) (Ref MAT) Goedgekeurde variatie (ID ) BIJSLUITER (CCDS 0110-06-07) (Ref. 24.03.2017 - MAT) Goedgekeurde variatie (ID 216576) 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Surbronc 60 mg filmomhulde tabletten ambroxol hydrochloride Lees goed de

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Glucose 5% g/v, oplossing voor infusie Glucosemonohydraat

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Glucose 5% g/v, oplossing voor infusie Glucosemonohydraat BIJSLUITER 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Glucose 5% g/v, oplossing voor infusie Glucosemonohydraat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Macrogol Plus Electrolyten Chanelle 13,7 g, poeder voor drank in sachet

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Macrogol Plus Electrolyten Chanelle 13,7 g, poeder voor drank in sachet Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Macrogol Plus Electrolyten Chanelle 13,7 g, poeder voor drank in sachet Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

Betahistine dihcl 8 mg Teva, tabletten Betahistine dihcl 16 mg Teva, tabletten betahistinedihydrochloride

Betahistine dihcl 8 mg Teva, tabletten Betahistine dihcl 16 mg Teva, tabletten betahistinedihydrochloride 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Betahistine dihcl 8 mg Teva, Betahistine dihcl 16 mg Teva, betahistinedihydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit

Nadere informatie

CHOLECALCIFEROL MYLAN 800 IE, TABLETTEN

CHOLECALCIFEROL MYLAN 800 IE, TABLETTEN BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Cholecalciferol Mylan 800 IE, tabletten cholecalciferol (vitamine D 3 ) Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want er staat belangrijke

Nadere informatie