ECLI:NL:RBDHA:2014:10691

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ECLI:NL:RBDHA:2014:10691"

Transcriptie

1 ECLI:NL:RBDHA:2014:10691 Instantie Rechtbank Den Haag Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer 09/ Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht Eerste aanleg - meervoudig De rechtbank Den Haag veroordeelt een 60-jarige man voor verduistering van euro als directeur bij de Stichting Vervoer Gehandicapten (SVG) in Rijswijk. Hij krijgt hiervoor een celstraf van 18 maanden. De man heeft zes jaar lang zich schuldig gemaakt aan verduistering, door geld van de stichting via de rekening van een kopersvereniging naar privérekeningen over te boeken. Hij maakte hierbij gebruik van door hem vervalste fakturen. Van die kopersvereniging was hij de penningmeester. Er was al die tijd geen controle op zijn doen en laten, omdat de man zowel bij de SVG als bij de kopersvereniging als enige betalingen mocht doen en door zijn omgeving werd vertrouwd. Vindplaatsen Rechtspraak.nl Uitspraak Rechtbank DEN HAAG Strafrecht Meervoudige strafkamer Parketnummer 09/ Datum uitspraak: 28 augustus 2014 Verstek (Promis)

2 De rechtbank Den Haag heeft op de grondslag van de tenlastelegging en naar aanleiding van het onderzoek ter terechtzitting het navolgende vonnis gewezen in de zaak van de officier van justitie tegen de verdachte: [verdachte], geboren op [geboortedatum 1] 1954 te [geboorteplaats], adres: [adres] 1 Het onderzoek ter terechtzitting Het onderzoek is gehouden ter terechtzitting van 14 augustus De verdachte is, hoewel daartoe behoorlijk opgeroepen, niet ter terechtzitting verschenen. De rechtbank heeft kennis genomen van de vordering van de officier van justitie mr. S. Sleeswijk Visser. 2 De tenlastelegging Aan de verdachte is ten laste gelegd dat: 1. hij in op een of meer tijdstippen in de periode(n) van 12 januari 2007 tot en met 1 mei 2013 te Zoetermeer en/of Rijswijk en/of Den Haag in elk geval in Nederland opzettelijk euro, althans enig geldbedrag in elk geval enig goed, dat/die geheel of ten dele toebehoorde(n) aan Stichting Vervoer Gehandicapten (SVG) te Rijswijk, in elk geval aan een ander of anderen dan aan verdachte, en welk(e) goed(eren) verdachte uit hoofde van zijn persoonlijke dienstbetrekking van/als directeur bij voornoemde Stichting, in elk geval anders dan door misdrijf onder zich had, wederrechtelijk zich heeft toegeëigend; 2. hij op een of meer tijdstippen in de periode(n) van 12 januari 2007 tot en met 1 mei 2013 te Zoetermeer en/of Rijswijk en/of Den Haag in elk geval in Nederland (telkens)

3 - salarisbetalingen en/of - facturen, - ( elk) zijnde een geschrift dat bestemd was om tot bewijs van enig feit te dienen - valselijk heeft opgemaakt of vervalst, immers heeft verdachte toen en daar (telkens) valselijk - in die salarisbetalingen opgenomen/ingevuld [persoon A.] (als zijnde een medewerker van SVG) met ING banknummer [bankrekeningnummer 3] en/of - in die facturen (declaraties) vermeld de naam [kopersvereniging A] BV [adres] ING [bankrekeningnummer 1] KvK [nummer] en/of de naam van[kopersvereniging B] Rabobank [bankrekeningnummer 2] KvK Haaglanden nr. [nummer] en/of de naam [kopersvereniging C] Rabo bank [bankrekeningnummer 2] Kamer van Koophanden [nummer] en/of vermeld dat in voornoemde periode(n) door de drie voornoemde bedrijven vervoerswerkzaamheden/ritten waren verricht ten behoeve/in opdracht van Stichting Vervoer Gehandicapten Rijswijk (teneinde voornoemde Stichting te bewegen tot uitbetaling ) zulks (telkens) met het oogmerk om die/dat geschrift(en) als echt en onvervalst te gebruiken of door anderen te doen gebruiken; 3. hij op een of meer tijdstippen in de periode(n) van 12 januari 2007 tot en met 1 mei 2013 te Zoetermeer en/of Rijswijk en/of Den Haag in elk geval in Nederland meermalen, althans eenmaal, (telkens) opzettelijk gebruik heeft gemaakt van (een) vals(e) of vervalst(e) - salarisbetalingen en/of - facturen, - ( elk) zijnde een geschrift dat bestemd was om tot bewijs van enig feit te dienen - als ware die/dat geschrift(en) (telkens) echt en onvervalst, bestaande dat gebruikmaken hierin dat hij, verdachte, (telkens) opzettelijk die salarisbetalingen en/of (valse) facturen heeft opgemaakt/ingezonden/ingeleverd aan/bij de Stichting Vervoer Gehandicapten (teneinde voornoemde Stichting te bewegen tot uitbetaling waarna hij, verdachte, in zijn hoedanigheid van penningmeester van de Kopervereniging [kopersvereniging A] en/of Directeur van de Stichting Vervoer Gehandicapten de uitbetaling(en) doorsluisde/overboekte naar zijn privérekening(en)) en bestaande die valsheid of vervalsing hierin dat - in die salarisbetaling was vermeld [persoon A.] en/of ING bankrekeningnummer [bankrekeningnummer 3] (zulks terwijl [persoon A.] niet op de loonlijst van de Stichting Vervoer Gehandicapten stond en/of het het ING bankrekeningnummer [bankrekeningnummer 3] op naam stond van verdachte) en/of - in die (valse) facturen (declaraties) was vermeld dat [kopersvereniging A] ING [bankrekeningnummer 1] KvK [nummer] en/of[kopersvereniging B] Rabobank [bankrekeningnummer 2] KvK Haaglanden nr. [nummer] en/of [kopersvereniging C] Rabo bank [bankrekeningnummer 2] Kamer van Koophandel [nummer] vervoerswerkzaamheden/ritten in voormelde periode(n) ten behoeve/in opdracht van Stichting Vervoer Gehandicapten verrichtte (zulks terwijl voornoemde drie bedrijven en/of Kamer van Koophandel nummer(s) fictief was/waren en/of het ING bankrekeningnummer [bankrekeningnummer 1] de zakelijke

4 rekening was van de Kopersvereniging [kopersvereniging A] te Zoetermeer waarvan hij, verdachte, penningmeester was en/of het Rabo bankrekeningnummer [bankrekeningnummer 2] de privérekening was van verdachte); 3 Bewijsoverwegingen 3.1 Inleiding Verdachte wordt (kort gezegd) verweten dat hij zich gedurende een periode van ruim zes jaar schuldig heeft gemaakt aan verduistering van euro uit hoofde van zijn persoonlijke dienstbetrekking als directeur bij de Stichting Vervoer Gehandicapten (hierna: SVG) (feit 1), waarbij hij gebruik heeft gemaakt van door hem vervalste geschriften (feiten 2 en 3). Verdachte zou daarbij (onder meer) gebruik hebben gemaakt van de bankrekening van kopersvereniging [kopersvereniging A] (hierna: [kopersvereniging A]) te Zoetermeer, waarvan hij penningmeester was. 3.2 Het standpunt van de officier van justitie De officier van justitie heeft zich op het standpunt gesteld dat de onder 1, 2 en 3 ten laste gelegde feiten wettig en overtuigend bewezen kunnen worden. 3.3 De beoordeling van de tenlastelegging 1 Aangiftes tegen verdachte Op 16 april 2013 heeft [secretaris kopersvereniging A], secretaris van de kopersvereniging [kopersvereniging A] te Zoetermeer, aangifte gedaan tegen verdachte van fraude dan wel oplichting. Verdachte is de penningmeester van [kopersvereniging A] geweest. 2 Als penningmeester had verdachte de beschikking over de rekeningen van [kopersvereniging A]. 3 Op 16 april 2013 heeft [aangever], thans interim-directeur van SVG, namens SVG Haaglanden te Rijswijk, aangifte gedaan tegen verdachte. 4 [aangever] was (aanvankelijk) als administratiekantoor door SVG ingehuurd om de administratie op orde te brengen, waarmee hij begin 2012 is begonnen. [aangever] is hierbij op diverse onregelmatigheden gestuit. [aangever] heeft onder meer verklaard dat verdachte meer dan 10 jaar directeur is geweest bij SVG en dat hij alle betalingen deed en het alleenrecht daartoe had. 5 Facturen Uit onderzoek naar de aan SVG gerichte facturen op naam van [kopersvereniging A] BV, van [kopersvereniging B] en van [kopersvereniging C] BV is het volgende gebleken: Facturen [kopersvereniging A] BV Op deze (40) aan SVG gerichte facturen staan de naam [kopersvereniging A] BV, het nummer van de Kamer van Koophandel (hierna: KvK) [nummer], het adres [adres] Zoetermeer en het ING bankrekeningnummer [bankrekeningnummer 1] vermeld. 6 Bij navraag bij de KvK en het politiezoeksysteem Blueview bleek de naam [kopersvereniging A]/[kopersvereniging A] BV in combinatie met het KvK-nummer [nummer] niet voor te komen en op genoemd adres bleek geen bedrijf ingeschreven te staan en/of ingeschreven te hebben gestaan onder die naam. De op de facturen voorkomende straatnaam Kelvinstrtaat te Zoetermeer komt niet voor in de gemeente Zoetermeer. In deze gemeente komt wel de straatnaam Kelvinstraat voor.

5 Achter een aantal facturen zit een rittenstaat, waarop de factuurdatum, firma [kopersvereniging A], een periode, ritnummers, bedragen per rit en het totaalbedrag vermeld staan. 7 Volgens een van 15 februari 2013 van verdachte aan de boekhouder [aangever] gaat het om juiste facturen van [kopersvereniging A] over de periode van januari tot en met juli. 8 Volgens aangever [secretaris kopersvereniging A] heeft [kopersvereniging A], als kopersvereniging, (uiteraard) geen personenvervoer verzorgd. 9 [kopersvereniging B] Op deze (12) aan SVG gerichte facturen staat de naam [kopersvereniging B] en onderaan de factuur staan KvK Haaglanden nr. [nummer], en het [adres] s-gravenhage, met daaronder het Rabobank nr. [bankrekeningnummer 2] vermeld. Een KvK-nummer uit het handelsregister bij de KvK heeft over het algemeen een cijferreeks van 8 cijfers, terwijl het KvK Haaglanden nr. [nummer] op genoemde facturen een cijferreeks heeft van 9 cijfers. Bij navraag bij de KvK en het politiezoeksysteem Blueview bleek de naam [kopersvereniging B] in combinatie met het KvKnummer [nummer] niet voor te komen en op genoemd adres bleek geen bedrijf ingeschreven te staan en/of ingeschreven te hebben gestaan onder de naam [kopersvereniging B]. Achter een aantal facturen zit een rittenstaat, waarop de factuurdatum, firma [kopersvereniging B], een periode, ritnummers, bedragen per rit en een totaalbedrag staan vermeld. 10 [kopersvereniging C] BV Bij de (11) 11 aan SVG gerichte facturen op naam van [kopersvereniging C] BV staat het adres [adres] Delft en onderaan de factuur staat het Rabobank nr. [bankrekeningnummer 2] met daaronder het KvK Haaglanden nr. [nummer] vermeld. Bij navraag bij de KvK en het politiezoeksysteem Blueview bleek de naam [kopersvereniging C] BV in combinatie met het KvKnummer [nummer] niet voor te komen en bleek op genoemd adres geen bedrijf ingeschreven te staan en/of ingeschreven te hebben gestaan onder deze naam. Uit onderzoek blijkt dat op het adres [adres] Delft de Interkerkelijksociaal Fonds Delft gevestigd te zijn. 12 Onderzoek bankrekeningnummers en betalingen Bankrekeningnummers Het ING Bank rekeningnummer [bankrekeningnummer 3] staat op naam van verdachte. 13 Verdachte heeft verklaard dat zijn bankrekeningnummer [bankrekeningnummer 3] is 14 en dat hij als enige van de rekening gebruik kon maken. 15 Het Rabobank rekeningnummer [bankrekeningnummer 2] staat op naam van verdachte: [verdachte] eo [vrouw van verdachte]. 16 Getuige[vrouw van verdachte] heeft verklaard dat haar man (verdachte) alle bankzaken regelde, dat het bankrekeningnummer [bankrekeningnummer 2] haar niet bekend voorkomt en dat zij helemaal geen bankrekening bij de Rabobank heeft. 17 Het ING Bank rekeningnummer [bankrekeningnummer 1] betreft de zakelijke rekening van de Kopersvereniging [kopersvereniging A]. 18 Betalingen Uit door [aangever] verricht onderzoek is naar voren gekomen dat er vanaf 2007 door SVG betalingen zijn gedaan aan [persoon A.], en, dat deze [persoon A.] niet op de loonlijst van SVG bleek te staan. Er waren eveneens betalingen gedaan aan [kopersvereniging A] op rekeningnummer [bankrekeningnummer 1]. [kopersvereniging A] zou het zwemvervoer binnen de stichting regelen, maar er werd geen zwemvervoer gedaan door de stichting. Tenslotte zijn er op het rekeningnummer betalingen gedaan aan twee bedrijven, genaamd [kopersvereniging B] en [kopersvereniging C]B.V. 19

6 Uit onderzoek door een financieel rechercheur blijkt dat er ten laste van de rekening van SVG een bedrag van in totaal minimaal ,57 is betaald aan [persoon A.], al dan niet geboekt als salaris. 20 Uit onderzoek door een financieel rechercheur blijkt voorts dat in de periode van 28 augustus 2009 tot en met 30 januari 2013 ten laste van de rekening(en) van SVG meerdere keren bedragen zijn overgeboekt ten gunste van één of meerdere bankrekeningen van verdachte en/of bankrekeningen waarover verdachte de beschikking had. 21 Verdachte zou door zijn handelen de SVG in de periode van 12 januari 2007 tot en met maart 2013 benadeeld hebben voor een totaalbedrag van minimaal ,78. Analyse van rekeningnummers en [bankrekeningnummer 3] leert de financiële recherche dat verdachte met zijn handelwijze zelfs een wederrechtelijk voordeel heeft verkregen van in totaal minimaal , Het oordeel van de rechtbank Uit de bovengenoemde bewijsmiddelen volgt dat verdachte in de ten laste gelegde periode met gebruikmaking van valse of vervalste facturen en salarisbetalingen een bedrag van ,00 van SVG heeft verduisterd. Verdachte had als directeur van SVG de beschikking over dit geld en heeft onder meer door gebruikmaking van zijn functie als penningmeester bij [kopersvereniging A] geld via de rekening van [kopersvereniging A] overgeboekt naar zijn privérekeningen. Zowel bij SVG als bij [kopersvereniging A] ontbrak controle op verdachte, en ook zijn toenmalige echtgenote hield zich niet bezig met geldzaken. Nu bovendien twee van de betrokken bedrijven, vermeld op de gebruikte facturen, niet bestonden en deze niet-bestaande bedrijven gebruik maakten van een rekeningnummer waarover verdachte de beschikking had, terwijl verdachte hierover in een nog stelde dat dit juiste facturen betrof, acht de rechtbank wettig en overtuigend bewezen dat het verdachte was die de gebruikte facturen en salarisbetalingen valselijk heeft opgemaakt of heeft vervalst. Voor de mogelijkheid dat nog een ander dan verdachte hierbij was betrokken, biedt het dossier geen aanknopingspunten. Al het voorgaande, in onderling verband en samenhang bezien, leidt de rechtbank tot het oordeel dat hetgeen verdachte onder 1, 2 en 3 ten laste is gelegd, wettig en overtuigend bewezen kan worden. 3.4 De bewezenverklaring De rechtbank verklaart bewezen dat: 1. hij in de periode van 12 januari 2007 tot en met 1 mei 2013 te Zoetermeer en/of Rijswijk opzettelijk euro, die toebehoorde aan Stichting Vervoer Gehandicapten (SVG) te Rijswijk, en welk goed verdachte uit hoofde van zijn persoonlijke dienstbetrekking als directeur bij voornoemde Stichting onder zich had, wederrechtelijk zich heeft toegeëigend; 2. hij in de periode van 12 januari 2007 tot en met 1 mei 2013 te Zoetermeer en/of Rijswijk (telkens) - salarisbetalingen en - facturen, - ( elk) zijnde een geschrift dat bestemd was om tot bewijs van enig feit te dienen - valselijk heeft opgemaakt of vervalst, immers heeft verdachte toen en daar (telkens) valselijk

7 - in die salarisbetalingen opgenomen/ingevuld [persoon A.] (als zijnde een medewerker van SVG) met ING banknummer [bankrekeningnummer 3] en - in die facturen (declaraties) vermeld de naam [kopersvereniging A] BV [adres] ING [bankrekeningnummer 1] KvK [nummer] en/of de naam van [kopersvereniging B][adres][adres] [adres] 's-gravenhage Rabobank [bankrekeningnummer 2] KvK Haaglanden nr. [nummer] en de naam [kopersvereniging C] Rabo bank [bankrekeningnummer 2] Kamer van Koophandel [nummer] en vermeld dat in voornoemde periode door de drie voornoemde bedrijven werkzaamheden/ritten waren verricht ten behoeve/in opdracht van Stichting Vervoer Gehandicapten Rijswijk (teneinde voornoemde Stichting te bewegen tot uitbetaling) zulks (telkens) met het oogmerk om die geschriften als echt en onvervalst te gebruiken of door anderen te doen gebruiken; 3. hij in de periode(n) van 12 januari 2007 tot en met 1 mei 2013 te Zoetermeer en/of Rijswijk meermalen, (telkens) opzettelijk gebruik heeft gemaakt van valse of vervalste - salarisbetalingen en - facturen, - ( elk) zijnde een geschrift dat bestemd was om tot bewijs van enig feit te dienen - als ware die geschriften (telkens) echt en onvervalst, bestaande dat gebruikmaken hierin dat hij, verdachte, (telkens) opzettelijk die salarisbetalingen en (valse) facturen heeft opgemaakt en ingezonden/ingeleverd aan/bij de Stichting Vervoer Gehandicapten (teneinde voornoemde Stichting te bewegen tot uitbetaling waarna hij, verdachte, in zijn hoedanigheid van penningmeester van de Kopersvereniging [kopersvereniging A] en Directeur van de Stichting Vervoer Gehandicapten de uitbetalingen doorsluisde/overboekte naar zijn privérekening(en)) en bestaande die valsheid of vervalsing hierin dat - in die salarisbetaling was vermeld K.[persoon A.] en ING bankrekeningnummer [bankrekeningnummer 3] (zulks terwijl [persoon A.] niet op de loonlijst van de Stichting Vervoer Gehandicapten stond en het ING bankrekeningnummer [bankrekeningnummer 3] op naam stond van verdachte) en - in die (valse) facturen (declaraties) was vermeld dat [kopersvereniging A] BV [adres] ING [bankrekeningnummer 1] KvK [nummer] en [kopersvereniging B][adres][adres][adres] 's- Gravenhage Rabobank [bankrekeningnummer 2] KvK Haaglanden nr. [nummer] en [kopersvereniging C] Rabobank [bankrekeningnummer 2] Kamer van Koophandel [nummer] werkzaamheden/ritten in voormelde periode ten behoeve/in opdracht van Stichting Vervoer Gehandicapten verrichtte (zulks terwijl voornoemde drie bedrijven en Kamer van Koophandel nummers fictief waren en het ING bankrekeningnummer [bankrekeningnummer 1] de zakelijke rekening was van de Kopersvereniging [kopersvereniging A] te Zoetermeer waarvan hij, verdachte, penningmeester was en het Rabo bankrekeningnummer [bankrekeningnummer 2] de privérekening was van verdachte). 4 De strafbaarheid van de feiten Er zijn geen feiten of omstandigheden aannemelijk geworden die de strafbaarheid van de feiten uitsluiten. Dit levert de in de beslissing genoemde strafbare feiten op.

8 5 De strafbaarheid van de verdachte Verdachte is eveneens strafbaar, omdat er geen feiten of omstandigheden aannemelijk zijn geworden die zijn strafbaarheid uitsluiten. 6 De strafoplegging 6.1 De vordering van de officier van justitie De officier van justitie heeft gevorderd dat verdachte ter zake van het hem onder 1, 2 en 3 ten laste gelegde wordt veroordeeld tot een gevangenisstraf voor de duur van vierentwintig maanden. 6.2 Het oordeel van de rechtbank Na te melden straf is in overeenstemming met de ernst van de gepleegde feiten, de omstandigheden waaronder deze zijn begaan en gegrond op de persoon en de persoonlijke omstandigheden van de verdachte, zoals daarvan tijdens het onderzoek ter terechtzitting is gebleken. De rechtbank neemt daarbij in het bijzonder het volgende in aanmerking. Verdachte heeft zijn positie als penningmeester bij kopersvereniging [kopersvereniging A] en als directeur van SVG misbruikt, door gedurende een periode van ruim zes jaren een geldbedrag van minstens ,00 te verduisteren. Hierbij heeft hij gebruik gemaakt van valse of vervalste facturen en valse salarisbetalingen om de geldbedragen te kunnen verantwoorden. Verdachte moet van het gebrek aan controle door (mede)bestuursleden van [kopersvereniging A] en SVG hebben geweten en hij heeft aldus het vertrouwen dat [kopersvereniging A] en SVG in hem hebben gesteld ernstig en langdurig beschaamd. Aan de ernst van een en ander draagt bij dat SVG een uitvoerende stichting is die veelal met publieke middelen het vervoer coördineert van kinderen uit het speciaal onderwijs, kinderdagcentra, werknemers van sociale werkplaatsen en cliënten van activiteitencentra in Haaglanden en opdrachtgevers in de regio. Hoewel de dagelijkse werkzaamheden van SVG kennelijk geen gevaar hebben gelopen, blijft staan dat het door verdachte verduisterde bedrag niet meer kan worden besteed aan het gehandicaptenvervoer, zodat daarmee alle betrokkenen zijn benadeeld. Verdachte heeft hiervoor geen oog gehad en kennelijk slechts gehandeld uit eigen financieel gewin. De rechtbank rekent verdachte dit alles zwaar aan. De rechtbank houdt bij de strafoplegging rekening met een uittreksel Justitiële Documentatie betreffende verdachte van 16 juli 2014, waaruit volgt dat verdachte niet eerder met justitie in aanraking is geweest. Naar het oordeel van de rechtbank kan gelet op de ernst van de feiten niet worden volstaan met een andere of lichtere sanctie dan een onvoorwaardelijke gevangenisstraf. De rechtbank heeft bij de hoogte van de gevangenisstraf aansluiting gezocht bij de landelijke oriëntatiepunten voor straftoemeting bij fraude, welke in gevallen als deze een onvoorwaardelijke gevangenisstraf tussen twaalf en achttien maanden tot uitgangspunt nemen. Gelet op het forse benadelingsbedrag van neemt de rechtbank een gevangenisstraf van vijftien maanden

9 in deze zaak als algemeen vertrekpunt. Als strafverzwarende factoren betrekt zij daarbij nog de lange duur van de verduistering, het niet uit eigen beweging beëindigen daarvan, het totale voordeel dat verdachte hierdoor heeft verkregen, het feit dat verdachte niet heeft meegewerkt aan het onderzoek, dat hij het ontstane nadeel niet ongedaan heeft gemaakt en dat de benadeelde SVG een instelling betreft die belast is met de uitvoering van een publieke taak, te weten gehandicaptenvervoer. Gelet op het voorgaande acht de rechtbank na te noemen gevangenisstraf, hoewel van een kortere duur dan zoals door de officier van justitie is gevorderd, een passende straf. 7 De toepasselijke wetsartikelen De op te leggen straf is gegrond op de artikelen: - 57, 225 en 322 van het Wetboek van Strafrecht. Deze voorschriften zijn toegepast, zoals zij golden ten tijde van het bewezenverklaarde. 8 De beslissing De rechtbank, verklaart wettig en overtuigend bewezen, dat de verdachte de onder 1, 2 en 3 tenlastegelegde feiten heeft begaan en dat het bewezenverklaarde uitmaakt: ten aanzien van feit 1: verduistering gepleegd door hem die het goed uit hoofde van zijn persoonlijke dienstbetrekking onder zich heeft; ten aanzien van feit 2: valsheid in geschrift, meermalen gepleegd;

10 ten aanzien van feit 3: opzettelijk gebruik maken van een vals of vervalst geschrift, als bedoeld in artikel 225, eerste lid, van het Wetboek van Strafrecht, als ware het echt en onvervalst, meermalen gepleegd; verklaart het bewezen verklaarde en de verdachte deswege strafbaar; verklaart niet bewezen hetgeen aan de verdachte meer of anders is tenlastegelegd dan hierboven is bewezen verklaard en spreekt de verdachte daarvan vrij; veroordeelt de verdachte tot: een gevangenisstraf voor de duur van 18 (achttien) MAANDEN. Dit vonnis is gewezen door mr. M.L. Harmsen, voorzitter, mrs H.N. Pabbruwe en A.P. Sno, rechters, in tegenwoordigheid van mr. M.A. Schaap, griffier, en uitgesproken ter openbare terechtzitting van 28 augustus mr. M.A. Schaap is buiten staat dit vonnis te ondertekenen Wanneer hierna wordt verwezen naar een proces-verbaal, wordt - tenzij anders vermeld - bedoeld een ambtsedig proces-verbaal, opgemaakt in de wettelijke vorm door (een) daartoe bevoegde opsporingsambtena(a)r(en). Waar wordt verwezen naar dossierpagina s, betreft dit de pagina s van het proces-verbaal met het nummer PL , van de regiopolitie Haaglanden, met bijlagen (doorgenummerd blz. 1 t/m 458, met ongenummerde bijlage Civiel conservatoir beslag). Proces-verbaal aangifte ([secretaris kopersvereniging A]), p. 13. Proces-verbaal aangifte ([secretaris kopersvereniging A]), p. 14. Proces-verbaal aangifte ([aangever]), p. 31. Proces-verbaal aangifte ([aangever]), p. 32. Proces-verbaal van bevindingen, p Proces-verbaal van bevindingen, p Een geschrift, te weten een van 15 februari, p Proces-verbaal aangifte ([secretaris kopersvereniging A]), p. 16. Proces-verbaal van bevindingen, p Proces-verbaal van bevindingen, p. 256.

11 Proces-verbaal van bevindingen, p Proces-verbaal van bevindingen, p Proces-verbaal verhoor verdachte, p. 27. Proces-verbaal verhoor verdachte, p. 28. Proces-verbaal van bevindingen, p Proces-verbaal verhoor getuige[vrouw van verdachte], p Proces-verbaal aangifte ([secretaris kopersvereniging A]), p. 14. Proces-verbaal aangifte ([aangever]), p. 32. Proces-verbaal van bevindingen, p Proces-verbaal van bevindingen, p Proces-verbaal van bevindingen, p. 458.

ECLI:NL:RBAMS:2011:BU5011

ECLI:NL:RBAMS:2011:BU5011 ECLI:NL:RBAMS:2011:BU5011 Instantie Rechtbank Amsterdam Datum uitspraak 16-11-2011 Datum publicatie 18-11-2011 Zaaknummer 13/656781-11 Rechtsgebieden Strafrecht Bijzondere kenmerken Eerste aanleg - meervoudig

Nadere informatie

ECLI:NL:RBZUT:2004:AO7273

ECLI:NL:RBZUT:2004:AO7273 ECLI:NL:RBZUT:2004:AO7273 Instantie Rechtbank Zutphen Datum uitspraak 31-03-2004 Datum publicatie 08-04-2004 Zaaknummer 06/060115-03 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht Eerste

Nadere informatie

Uitspraak. parketnummer: datum uitspraak: 29 november 2016 TEGENSPRAAK

Uitspraak. parketnummer: datum uitspraak: 29 november 2016 TEGENSPRAAK ECLI:NL:GHAMS:2016:5286 Instantie Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak 29-11-2016 Datum publicatie 13-12-2016 Zaaknummer 23-000227-16 Rechtsgebieden Strafrecht Bijzondere kenmerken Hoger beroep Inhoudsindicatie

Nadere informatie

ECLI:NL:RBUTR:2010:BN2158

ECLI:NL:RBUTR:2010:BN2158 ECLI:NL:RBUTR:2010:BN2158 Instantie Rechtbank Utrecht Datum uitspraak 14-07-2010 Datum publicatie 22-07-2010 Zaaknummer Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie 16-711123-09 [P] Strafrecht

Nadere informatie

ECLI:NL:RBDHA:2014:1006

ECLI:NL:RBDHA:2014:1006 ECLI:NL:RBDHA:2014:1006 Instantie Rechtbank Den Haag Datum uitspraak 29-01-2014 Datum publicatie 29-01-2014 Zaaknummer 09/818467-13 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht Eerste

Nadere informatie

ECLI:NL:RBDHA:2017:551

ECLI:NL:RBDHA:2017:551 ECLI:NL:RBDHA:2017:551 Instantie Rechtbank Den Haag Datum uitspraak 12-01-2017 Datum publicatie 26-01-2017 Zaaknummer 09/842579-16 en 10/178688-16 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht

Nadere informatie

ECLI:NL:RBASS:2007:BB8355

ECLI:NL:RBASS:2007:BB8355 ECLI:NL:RBASS:2007:BB8355 Instantie Rechtbank Assen Datum uitspraak 20-11-2007 Datum publicatie 21-11-2007 Zaaknummer 19.830186-07 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht Eerste

Nadere informatie

ECLI:NL:GHAMS:2016:5635 Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer

ECLI:NL:GHAMS:2016:5635 Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer ECLI:NL:GHAMS:2016:5635 Instantie Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak 10-11-2016 Datum publicatie 29-12-2016 Zaaknummer 23-000872-16 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht Hoger

Nadere informatie

ECLI:NL:GHSGR:2009:BH2061

ECLI:NL:GHSGR:2009:BH2061 ECLI:NL:GHSGR:2009:BH2061 Instantie Datum uitspraak 03-02-2009 Datum publicatie 05-02-2009 Gerechtshof 's-gravenhage Zaaknummer 22-002670-08 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht

Nadere informatie

ECLI:NL:RBNNE:2017:1473

ECLI:NL:RBNNE:2017:1473 ECLI:NL:RBNNE:2017:1473 Instantie Datum uitspraak 20-04-2017 Datum publicatie 21-04-2017 Rechtbank Noord-Nederland Zaaknummer 18/830019-17 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht

Nadere informatie

ECLI:NL:RBNNE:2015:6277

ECLI:NL:RBNNE:2015:6277 ECLI:NL:RBNNE:2015:6277 Instantie Datum uitspraak 13-11-2015 Datum publicatie 17-03-2016 Zaaknummer 18.720178-14 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Rechtbank Noord-Nederland Strafrecht

Nadere informatie

ECLI:NL:RBDHA:2016:13684

ECLI:NL:RBDHA:2016:13684 ECLI:NL:RBDHA:2016:13684 Instantie Rechtbank Den Haag Datum uitspraak 25-10-2016 Datum publicatie 17-11-2016 Zaaknummer 09/797308-15 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht Eerste

Nadere informatie

ECLI:NL:RBAMS:2015:10245

ECLI:NL:RBAMS:2015:10245 ECLI:NL:RBAMS:2015:10245 Instantie Rechtbank Amsterdam Datum uitspraak 25-11-2015 Datum publicatie 23-06-2017 Zaaknummer 13/845106-15 Rechtsgebieden Strafrecht Bijzondere kenmerken Eerste aanleg - meervoudig

Nadere informatie

ECLI:NL:GHLEE:2009:BH4974 Gerechtshof Leeuwarden Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer

ECLI:NL:GHLEE:2009:BH4974 Gerechtshof Leeuwarden Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer ECLI:NL:GHLEE:2009:BH4974 Instantie Gerechtshof Leeuwarden Datum uitspraak 05-03-2009 Datum publicatie 05-03-2009 Zaaknummer 24-002073-08 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht

Nadere informatie

Uitspraak. Afdeling strafrecht. Parketnummer: Uitspraak d.d.: 2 februari 2016 TEGENSPRAAK Promis

Uitspraak. Afdeling strafrecht. Parketnummer: Uitspraak d.d.: 2 februari 2016 TEGENSPRAAK Promis ECLI:NL:GHARL:2016:10657 Instantie Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden Datum uitspraak 02-02-2016 Datum publicatie 15-05-2017 Zaaknummer 21-002071-15 Formele relaties Cassatie: ECLI:NL:HR:2017:789, Niet ontvankelijk

Nadere informatie

ECLI:NL:RBASS:2011:BQ1377

ECLI:NL:RBASS:2011:BQ1377 ECLI:NL:RBASS:2011:BQ1377 Instantie Rechtbank Assen Datum uitspraak 15-04-2011 Datum publicatie 15-04-2011 Zaaknummer 19.605555-10 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht Eerste

Nadere informatie

ECLI:NL:GHLEE:2011:BU1518

ECLI:NL:GHLEE:2011:BU1518 ECLI:NL:GHLEE:2011:BU1518 Instantie Datum uitspraak 17-10-2011 Datum publicatie 25-10-2011 Gerechtshof Leeuwarden Zaaknummer 24-003332-09 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht

Nadere informatie

ECLI:NL:RBMNE:2016:4569

ECLI:NL:RBMNE:2016:4569 ECLI:NL:RBMNE:2016:4569 Instantie Datum uitspraak 16-08-2016 Datum publicatie 17-08-2016 Zaaknummer Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Rechtbank Midden-Nederland 16/652521-15 (P) Strafrecht

Nadere informatie

ECLI:NL:GHLEE:2011:BP4388

ECLI:NL:GHLEE:2011:BP4388 ECLI:NL:GHLEE:2011:BP4388 Instantie Datum uitspraak 10-02-2011 Datum publicatie 14-02-2011 Gerechtshof Leeuwarden Zaaknummer 24-001943-10 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht

Nadere informatie

ECLI:NL:GHAMS:2014:3775

ECLI:NL:GHAMS:2014:3775 ECLI:NL:GHAMS:2014:3775 Instantie Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak 01-07-2014 Datum publicatie 05-12-2014 Zaaknummer 23-004323-13 Rechtsgebieden Strafrecht Bijzondere kenmerken Hoger beroep Inhoudsindicatie

Nadere informatie

ECLI:NL:RBNHO:2015:7578

ECLI:NL:RBNHO:2015:7578 ECLI:NL:RBNHO:2015:7578 Instantie Datum uitspraak 03-09-2015 Datum publicatie 04-09-2015 Rechtbank Noord-Holland Zaaknummer 15/871690-14 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht

Nadere informatie

ECLI:NL:GHDHA:2017:2291

ECLI:NL:GHDHA:2017:2291 ECLI:NL:GHDHA:2017:2291 Instantie Gerechtshof Den Haag Datum uitspraak 24-05-2017 Datum publicatie 09-08-2017 Zaaknummer 22-005150-16 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht Hoger

Nadere informatie

ECLI:NL:OGEAA:2016:411

ECLI:NL:OGEAA:2016:411 ECLI:NL:OGEAA:2016:411 Instantie Gerecht in Eerste Aanleg van Aruba Datum uitspraak 05-02-2016 Datum publicatie 22-06-2016 Zaaknummer 426 van 2015, P-2015/06927 Rechtsgebieden Strafrecht Bijzondere kenmerken

Nadere informatie

Uitspraak. Afdeling strafrecht. Parketnummer: Datum uitspraak: 1 november TEGENSPRAAK (gemachtigd raadsman)

Uitspraak. Afdeling strafrecht. Parketnummer: Datum uitspraak: 1 november TEGENSPRAAK (gemachtigd raadsman) ECLI:NL:GHAMS:2016:5673 Instantie Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak 01-11-2016 Datum publicatie 30-12-2016 Zaaknummer 23-003159-15 Rechtsgebieden Strafrecht Bijzondere kenmerken Hoger beroep Inhoudsindicatie

Nadere informatie

Uitspraak. parketnummer: datum uitspraak: 3 november 2016 TEGENSPRAAK

Uitspraak. parketnummer: datum uitspraak: 3 november 2016 TEGENSPRAAK ECLI:NL:GHAMS:2016:5390 Instantie Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak 03-11-2016 Datum publicatie 21-12-2016 Zaaknummer 23-003117-15 Rechtsgebieden Strafrecht Bijzondere kenmerken Hoger beroep Inhoudsindicatie

Nadere informatie

Dit arrest is gewezen naar aanleiding van het onderzoek op de terechtzitting in hoger beroep van 24 augustus 2016.

Dit arrest is gewezen naar aanleiding van het onderzoek op de terechtzitting in hoger beroep van 24 augustus 2016. ECLI:NL:GHAMS:2016:5663 Instantie Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak 07-09-2016 Datum publicatie 30-12-2016 Zaaknummer 23-000259-16 Rechtsgebieden Strafrecht Bijzondere kenmerken Hoger beroep Inhoudsindicatie

Nadere informatie

ECLI:NL:RBUTR:2011:BR2992

ECLI:NL:RBUTR:2011:BR2992 ECLI:NL:RBUTR:2011:BR2992 Instantie Rechtbank Utrecht Datum uitspraak 14-07-2011 Datum publicatie 26-07-2011 Zaaknummer Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie 16/600081-11; 16/600434-10 (tul)

Nadere informatie

ECLI:NL:GHSGR:2003:AI1012

ECLI:NL:GHSGR:2003:AI1012 ECLI:NL:GHSGR:2003:AI1012 Instantie Datum uitspraak 11-06-2003 Datum publicatie 12-08-2003 Zaaknummer 2200326602 Formele relaties Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Gerechtshof 's-gravenhage

Nadere informatie

ECLI:NL:GHARL:2017:2188

ECLI:NL:GHARL:2017:2188 ECLI:NL:GHARL:2017:2188 Instantie Datum uitspraak 15-03-2017 Datum publicatie 15-03-2017 Zaaknummer 21-006632-16 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden Strafrecht

Nadere informatie

ECLI:NL:RBZUT:2007:BB4499

ECLI:NL:RBZUT:2007:BB4499 ECLI:NL:RBZUT:2007:BB4499 Instantie Rechtbank Zutphen Datum uitspraak 25-09-2007 Datum publicatie 28-09-2007 Zaaknummer 06/580261-07 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht Eerste

Nadere informatie

ECLI:NL:RBROT:2016:10337

ECLI:NL:RBROT:2016:10337 ECLI:NL:RBROT:2016:10337 Instantie Rechtbank Rotterdam Datum uitspraak 24-11-2016 Datum publicatie 29-05-2017 Zaaknummer 10/996568-16 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht Eerste

Nadere informatie

ECLI:NL:GHARN:2011:BQ0420

ECLI:NL:GHARN:2011:BQ0420 ECLI:NL:GHARN:2011:BQ0420 Instantie Gerechtshof Arnhem Datum uitspraak 05-04-2011 Datum publicatie 07-04-2011 Zaaknummer 21-002244-10 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht Hoger

Nadere informatie

Uitspraak. Parketnummer: Datum uitspraak: 17 november 2016 VERSTEK

Uitspraak. Parketnummer: Datum uitspraak: 17 november 2016 VERSTEK ECLI:NL:GHAMS:2016:5593 Instantie Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak 17-11-2016 Datum publicatie 29-12-2016 Zaaknummer 23-001668-16 Rechtsgebieden Strafrecht Bijzondere kenmerken Hoger beroep Inhoudsindicatie

Nadere informatie

ECLI:NL:GHAMS:2015:5213 Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer

ECLI:NL:GHAMS:2015:5213 Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer ECLI:NL:GHAMS:2015:5213 Instantie Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak 16-12-2015 Datum publicatie 16-12-2015 Zaaknummer 23-000433-15 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht Hoger

Nadere informatie

ECLI:NL:RBMNE:2016:5688

ECLI:NL:RBMNE:2016:5688 ECLI:NL:RBMNE:2016:5688 Instantie Datum uitspraak 26-10-2016 Datum publicatie 22-12-2016 Zaaknummer 16/703291-13 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Rechtbank Midden-Nederland Strafrecht

Nadere informatie

ECLI:NL:RBUTR:2005:AU7293

ECLI:NL:RBUTR:2005:AU7293 ECLI:NL:RBUTR:2005:AU7293 Instantie Rechtbank Utrecht Datum uitspraak 01-12-2005 Datum publicatie 01-12-2005 Zaaknummer 16/501029-05 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht Eerste

Nadere informatie

ECLI:NL:GHLEE:2009:BK2993

ECLI:NL:GHLEE:2009:BK2993 ECLI:NL:GHLEE:2009:BK2993 Instantie Datum uitspraak 11-11-2009 Datum publicatie 11-11-2009 Gerechtshof Leeuwarden Zaaknummer 24-002029-08 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht

Nadere informatie

ECLI:NL:GHDHA:2016:935

ECLI:NL:GHDHA:2016:935 ECLI:NL:GHDHA:2016:935 Instantie Gerechtshof Den Haag Datum uitspraak 31-03-2016 Datum publicatie 06-04-2016 Zaaknummer 22-004068-15 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht Hoger

Nadere informatie

ECLI:NL:RBONE:2013:BY9769

ECLI:NL:RBONE:2013:BY9769 ECLI:NL:RBONE:2013:BY9769 Instantie Datum uitspraak 28-01-2013 Datum publicatie 29-01-2013 Rechtbank Oost-Nederland Zaaknummer 05/901294-11 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht

Nadere informatie

Uitspraak. parketnummer: datum uitspraak: 16 februari 2017 TEGENSPRAAK

Uitspraak. parketnummer: datum uitspraak: 16 februari 2017 TEGENSPRAAK ECLI:NL:GHAMS:2017:1898 Instantie Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak 16-02-2017 Datum publicatie 24-05-2017 Zaaknummer 23-002215-16 Rechtsgebieden Strafrecht Bijzondere kenmerken Hoger beroep Inhoudsindicatie

Nadere informatie

ECLI:NL:RBOVE:2016:1480. Datum uitspraak: Datum publicatie: Bijzondere kenmerken: Eerste aanleg - meervoudig.

ECLI:NL:RBOVE:2016:1480. Datum uitspraak: Datum publicatie: Bijzondere kenmerken: Eerste aanleg - meervoudig. ECLI:NL:RBOVE:2016:1480 Instantie: Rechtbank Overijssel Datum uitspraak: 26-04-2016 Datum publicatie: 26-04-2016 Zaaknummer: 08.910038-15 (P) Rechtsgebieden: Strafrecht Bijzondere kenmerken: Eerste aanleg

Nadere informatie

ECLI:NL:RBUTR:2011:BT1675

ECLI:NL:RBUTR:2011:BT1675 ECLI:NL:RBUTR:2011:BT1675 Instantie Rechtbank Utrecht Datum uitspraak 07-09-2011 Datum publicatie 15-09-2011 Zaaknummer 16-600572-11 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht Eerste

Nadere informatie

ECLI:NL:RBGEL:2016:1041

ECLI:NL:RBGEL:2016:1041 ECLI:NL:RBGEL:2016:1041 Instantie Rechtbank Gelderland Datum uitspraak 22-02-2016 Datum publicatie 25-02-2016 Zaaknummer 05/840508-15 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht Eerste

Nadere informatie

ECLI:NL:RBGEL:2014:2835

ECLI:NL:RBGEL:2014:2835 ECLI:NL:RBGEL:2014:2835 Instantie Rechtbank Gelderland Datum uitspraak 29-04-2014 Datum publicatie 29-04-2014 Zaaknummer 05/900024-12 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht Eerste

Nadere informatie

ECLI:NL:RBROT:2016:10161

ECLI:NL:RBROT:2016:10161 ECLI:NL:RBROT:2016:10161 Instantie Rechtbank Rotterdam Datum uitspraak 04-11-2016 Datum publicatie 13-01-2017 Zaaknummer 10/710336-16 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht Eerste

Nadere informatie

Het hof heeft kennisgenomen van de vordering van de advocaat-generaal en van hetgeen door de verdachte en de raadsman naar voren is gebracht.

Het hof heeft kennisgenomen van de vordering van de advocaat-generaal en van hetgeen door de verdachte en de raadsman naar voren is gebracht. Hof Amsterdam 19 januari 2011, nr. 23-001234-09 VERKORT ARREST VAN HET GERECHTSHOF AMSTERDAM gewezen op het hoger beroep, ingesteld tegen het vonnis van de rechtbank Haarlem van 16 december 2008 in de

Nadere informatie

ECLI:NL:GHAMS:2016:3674

ECLI:NL:GHAMS:2016:3674 ECLI:NL:GHAMS:2016:3674 Instantie Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak 12-09-2016 Datum publicatie 12-09-2016 Zaaknummer 23-004422-15 Rechtsgebieden Strafrecht Bijzondere kenmerken Hoger beroep Inhoudsindicatie

Nadere informatie

ECLI:NL:GHLEE:2010:BO8408 Gerechtshof Leeuwarden Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer

ECLI:NL:GHLEE:2010:BO8408 Gerechtshof Leeuwarden Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer ECLI:NL:GHLEE:2010:BO8408 Instantie Gerechtshof Leeuwarden Datum uitspraak 17-12-2010 Datum publicatie 22-12-2010 Zaaknummer 24-002079-08 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht

Nadere informatie

Strafprocesrecht Bijzondere kenmerken: Hoger beroep Wetsverwijzingen: Wetboek van Strafrecht 197a, geldigheid: 2014-05-11

Strafprocesrecht Bijzondere kenmerken: Hoger beroep Wetsverwijzingen: Wetboek van Strafrecht 197a, geldigheid: 2014-05-11 ECLI:NL:GHSHE:2015:3566 Instantie: Gerechtshof 's-hertogenbosch Datum uitspraak: 16-09-2015 Datum publicatie: 17-09-2015 Zaaknummer: 20-002514-14 Rechtsgebieden: Materieel strafrecht Strafprocesrecht Bijzondere

Nadere informatie

ECLI:NL:RBZUT:2010:BL3511

ECLI:NL:RBZUT:2010:BL3511 ECLI:NL:RBZUT:2010:BL3511 Instantie Rechtbank Zutphen Datum uitspraak 10-02-2010 Datum publicatie 10-02-2010 Zaaknummer 06/800866-09 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht Eerste

Nadere informatie

ECLI:NL:RBARN:2001:AD4391

ECLI:NL:RBARN:2001:AD4391 ECLI:NL:RBARN:2001:AD4391 Instantie Rechtbank Arnhem Datum uitspraak 10-10-2001 Datum publicatie 10-10-2001 Zaaknummer 05.096060-01 Rechtsgebieden Strafrecht Bijzondere kenmerken Eerste aanleg - meervoudig

Nadere informatie

ECLI:NL:GHLEE:2010:BO7907

ECLI:NL:GHLEE:2010:BO7907 ECLI:NL:GHLEE:2010:BO7907 Instantie Datum uitspraak 30-11-2010 Gerechtshof Leeuwarden Datum publicatie 20-12-2010 Zaaknummer 24-001016-10 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht

Nadere informatie

ECLI:NL:GHDHA:2015:84

ECLI:NL:GHDHA:2015:84 ECLI:NL:GHDHA:2015:84 Instantie Gerechtshof Den Haag Datum uitspraak 27-01-2015 Datum publicatie 27-01-2015 Zaaknummer 22000511-14 Rechtsgebieden Strafrecht Bijzondere kenmerken Hoger beroep Inhoudsindicatie

Nadere informatie

ECLI:NL:RBNNE:2017:2624

ECLI:NL:RBNNE:2017:2624 ECLI:NL:RBNNE:2017:2624 Instantie Datum uitspraak 17-07-2017 Datum publicatie 19-07-2017 Rechtbank Noord-Nederland Zaaknummer 18-830277-16 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht

Nadere informatie

ECLI:NL:GHLEE:2010:BM4290 Gerechtshof Leeuwarden Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer

ECLI:NL:GHLEE:2010:BM4290 Gerechtshof Leeuwarden Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer ECLI:NL:GHLEE:2010:BM4290 Instantie Gerechtshof Leeuwarden Datum uitspraak 12-05-2010 Datum publicatie 12-05-2010 Zaaknummer 24-002146-08 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht

Nadere informatie

ECLI:NL:RBALK:2010:BO9234

ECLI:NL:RBALK:2010:BO9234 ECLI:NL:RBALK:2010:BO9234 Instantie Rechtbank Alkmaar Datum uitspraak 07-12-2010 Datum publicatie 29-12-2010 Zaaknummer 14.701344-10 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht Eerste

Nadere informatie

ECLI:NL:GHSGR:2010:BO0993

ECLI:NL:GHSGR:2010:BO0993 ECLI:NL:GHSGR:2010:BO0993 Instantie Datum uitspraak 07-09-2010 Datum publicatie 18-10-2010 Gerechtshof 's-gravenhage Zaaknummer 22-005986-09 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht

Nadere informatie

ECLI:NL:RBUTR:2008:BC6472

ECLI:NL:RBUTR:2008:BC6472 ECLI:NL:RBUTR:2008:BC6472 Instantie Rechtbank Utrecht Datum uitspraak 01-02-2008 Datum publicatie 12-03-2008 Zaaknummer 16-604030-07 Rechtsgebieden Strafrecht Bijzondere kenmerken Eerste aanleg - meervoudig

Nadere informatie

ECLI:NL:RBASS:2011:BR5599

ECLI:NL:RBASS:2011:BR5599 ECLI:NL:RBASS:2011:BR5599 Instantie Rechtbank Assen Datum uitspraak 23-08-2011 Datum publicatie 23-08-2011 Zaaknummer 19.810178-11 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht Eerste

Nadere informatie

ECLI:NL:GHSGR:2009:BN4085

ECLI:NL:GHSGR:2009:BN4085 ECLI:NL:GHSGR:2009:BN4085 Instantie Datum uitspraak 15-07-2009 Datum publicatie 16-08-2010 Gerechtshof 's-gravenhage Zaaknummer 22-006844-08 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht

Nadere informatie

Dit vonnis is gewezen naar aanleiding van het onderzoek op de openbare terechtzitting van 26 maart 2013 in de zaak tegen: thans gedetineerd in de.

Dit vonnis is gewezen naar aanleiding van het onderzoek op de openbare terechtzitting van 26 maart 2013 in de zaak tegen: thans gedetineerd in de. vonnis RECHTBANK NOORD-HOLLAND Afdeling Publiekrecht, Sectie Straf Locatie Schiphol Meervoudige strafkamer Parketnummer: Uitspraakdatum: 8 april 2013 Tegenspraak Strafvonnis Dit vonnis is gewezen naar

Nadere informatie

ECLI:NL:GHSHE:2017:891

ECLI:NL:GHSHE:2017:891 ECLI:NL:GHSHE:2017:891 Instantie Datum uitspraak 07-03-2017 Datum publicatie 07-03-2017 Gerechtshof 's-hertogenbosch Zaaknummer 20-001901-16 Formele relaties Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie

Nadere informatie

ECLI:NL:RBOVE:2013:320

ECLI:NL:RBOVE:2013:320 ECLI:NL:RBOVE:2013:320 Instantie Rechtbank Overijssel Datum uitspraak 22-04-2013 Datum publicatie 11-07-2014 Zaaknummer 07-681022-12 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht Eerste

Nadere informatie

ECLI:NL:GHLEE:2010:BO3296

ECLI:NL:GHLEE:2010:BO3296 ECLI:NL:GHLEE:2010:BO3296 Instantie Datum uitspraak 05-11-2010 Datum publicatie 08-11-2010 Gerechtshof Leeuwarden Zaaknummer 24-000669-10 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht

Nadere informatie

ECLI:NL:RBZUT:2008:BG8054

ECLI:NL:RBZUT:2008:BG8054 ECLI:NL:RBZUT:2008:BG8054 Instantie Rechtbank Zutphen Datum uitspraak 23-12-2008 Datum publicatie 23-12-2008 Zaaknummer 06-460438/08 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht Eerste

Nadere informatie

ECLI:NL:RBOVE:2016:1117

ECLI:NL:RBOVE:2016:1117 ECLI:NL:RBOVE:2016:1117 Instantie Rechtbank Overijssel Datum uitspraak 04-04-2016 Datum publicatie 04-04-2016 Zaaknummer 08/993061-15 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht Eerste

Nadere informatie

ECLI:NL:RBZLY:2009:BK6655

ECLI:NL:RBZLY:2009:BK6655 ECLI:NL:RBZLY:2009:BK6655 Instantie Datum uitspraak 24-11-2009 Datum publicatie 16-12-2009 Zaaknummer Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Rechtbank Zwolle-Lelystad 07.620221-08 (P) Strafrecht

Nadere informatie

ECLI:NL:RBROT:2017:6214

ECLI:NL:RBROT:2017:6214 ECLI:NL:RBROT:2017:6214 Instantie Rechtbank Rotterdam Datum uitspraak 22-06-2017 Datum publicatie 14-08-2017 Zaaknummer 10/996524-13 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht Eerste

Nadere informatie

LJN: BN2676, Rechtbank Utrecht, 16-711618-09 [P] Print uitspraak

LJN: BN2676, Rechtbank Utrecht, 16-711618-09 [P] Print uitspraak LJN: BN2676, Rechtbank Utrecht, 16-711618-09 [P] Print uitspraak Datum uitspraak: 02-07-2010 Datum publicatie: 28-07-2010 Rechtsgebied: Straf Soort procedure: Eerste aanleg - meervoudig Inhoudsindicatie:

Nadere informatie

ECLI:NL:GHAMS:2014:2785 Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer

ECLI:NL:GHAMS:2014:2785 Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer ECLI:NL:GHAMS:2014:2785 Instantie Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak 22-04-2014 Datum publicatie 31-10-2014 Zaaknummer 23-003653-11 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht Hoger

Nadere informatie

ECLI:NL:RBOVE:2014:6970

ECLI:NL:RBOVE:2014:6970 ECLI:NL:RBOVE:2014:6970 Instantie Rechtbank Overijssel Datum uitspraak 30-12-2014 Datum publicatie 30-12-2014 Zaaknummer 08.770060.14 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht Eerste

Nadere informatie

ECLI:NL:GHSHE:2015:2029

ECLI:NL:GHSHE:2015:2029 ECLI:NL:GHSHE:2015:2029 Instantie Datum uitspraak 03-06-2015 Datum publicatie 03-06-2015 Gerechtshof 's-hertogenbosch Zaaknummer 20-000203-14 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht

Nadere informatie

ECLI:NL:RBZUT:2003:AH9598

ECLI:NL:RBZUT:2003:AH9598 ECLI:NL:RBZUT:2003:AH9598 Instantie Rechtbank Zutphen Datum uitspraak 03-06-2003 Datum publicatie 09-07-2003 Zaaknummer 06/080083-03 Rechtsgebieden Strafrecht Bijzondere kenmerken Eerste aanleg - meervoudig

Nadere informatie

De verdachte heeft tegen het hiervoor genoemde vonnis hoger beroep ingesteld.

De verdachte heeft tegen het hiervoor genoemde vonnis hoger beroep ingesteld. arrest GERECHTSHOF ARNHEM-LEEUWARDEN locatie Arnhem Afdeling strafrecht Parketnummer: X Uitspraak d.d.: 15 juni 2016 TEGENSPRAAK Verkort arrest van de meervoudige kamer voor strafzaken gewezen op het hoger

Nadere informatie

ECLI:NL:RBUTR:2011:BQ9715

ECLI:NL:RBUTR:2011:BQ9715 ECLI:NL:RBUTR:2011:BQ9715 Instantie Rechtbank Utrecht Datum uitspraak 26-05-2011 Datum publicatie 29-06-2011 Zaaknummer 16-504228-10 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht Eerste

Nadere informatie

ECLI:NL:GHSHE:2012:BW5999

ECLI:NL:GHSHE:2012:BW5999 ECLI:NL:GHSHE:2012:BW5999 Instantie Datum uitspraak 16-05-2012 Datum publicatie 16-05-2012 Zaaknummer 20-002733-11 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Gerechtshof 's-hertogenbosch Strafrecht

Nadere informatie

ECLI:NL:GHSGR:2000:AD9850

ECLI:NL:GHSGR:2000:AD9850 ECLI:NL:GHSGR:2000:AD9850 Instantie Datum uitspraak 06-10-2000 Datum publicatie 11-10-2004 Zaaknummer 0975730199 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Gerechtshof 's-gravenhage Strafrecht

Nadere informatie

ECLI:NL:GHAMS:2014:264

ECLI:NL:GHAMS:2014:264 ECLI:NL:GHAMS:2014:264 Instantie Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak 14-01-2014 Datum publicatie 22-04-2014 Zaaknummer 23-003557-13 Rechtsgebieden Strafrecht Bijzondere kenmerken Hoger beroep Inhoudsindicatie

Nadere informatie

ECLI:NL:RBDHA:2014:6049

ECLI:NL:RBDHA:2014:6049 ECLI:NL:RBDHA:2014:6049 Instantie Rechtbank Den Haag Datum uitspraak 16-05-2014 Datum publicatie 21-08-2014 Zaaknummer 09-997102-11 Rechtsgebieden Strafrecht Bijzondere kenmerken Eerste aanleg - meervoudig

Nadere informatie

ECLI:NL:GHDHA:2015:1193

ECLI:NL:GHDHA:2015:1193 ECLI:NL:GHDHA:2015:1193 Instantie Gerechtshof Den Haag Datum uitspraak 13-05-2015 Datum publicatie 18-05-2015 Zaaknummer 22-005458-14 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht Hoger

Nadere informatie

ECLI:NL:GHARL:2013:CA1193

ECLI:NL:GHARL:2013:CA1193 ECLI:NL:GHARL:2013:CA1193 Instantie Datum uitspraak 12-02-2013 Datum publicatie 28-05-2013 Zaaknummer 21-004366-12 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden Strafrecht

Nadere informatie

ECLI:NL:RBGEL:2014:6552

ECLI:NL:RBGEL:2014:6552 ECLI:NL:RBGEL:2014:6552 Instantie Rechtbank Gelderland Datum uitspraak 16-10-2014 Datum publicatie 16-10-2014 Zaaknummer 05/840573-14 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht Eerste

Nadere informatie

ECLI:NL:RBROT:2017:4588

ECLI:NL:RBROT:2017:4588 ECLI:NL:RBROT:2017:4588 Instantie Rechtbank Rotterdam Datum uitspraak 23-05-2017 Datum publicatie 16-06-2017 Zaaknummer 10/740469-15 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht Eerste

Nadere informatie

ECLI:NL:GHARL:2013:BZ4692

ECLI:NL:GHARL:2013:BZ4692 ECLI:NL:GHARL:2013:BZ4692 Instantie Datum uitspraak 19-03-2013 Datum publicatie 19-03-2013 Zaaknummer 21-000368-12 Formele relaties Rechtsgebieden Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden Eerste aanleg: ECLI:NL:RBGRO:2009:BH3578,

Nadere informatie

ECLI:NL:GHSHE:2017:908

ECLI:NL:GHSHE:2017:908 ECLI:NL:GHSHE:2017:908 Instantie Datum uitspraak 28-02-2017 Datum publicatie 17-07-2017 Gerechtshof 's-hertogenbosch Zaaknummer 20-003124-16 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht

Nadere informatie

ECLI:NL:RBHAA:2006:AY6694

ECLI:NL:RBHAA:2006:AY6694 ECLI:NL:RBHAA:2006:AY6694 Instantie Rechtbank Haarlem Datum uitspraak 16-08-2006 Datum publicatie 22-08-2006 Zaaknummer 15/500918-06 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht Eerste

Nadere informatie

ECLI:NL:GHSHE:2001:AD8580

ECLI:NL:GHSHE:2001:AD8580 ECLI:NL:GHSHE:2001:AD8580 Instantie Gerechtshof 's-hertogenbosch Datum uitspraak 24-12-2001 Datum publicatie 29-01-2002 Zaaknummer 20.000361.01 Rechtsgebieden Strafrecht Bijzondere kenmerken Hoger beroep

Nadere informatie

ONDERZOEK OP DE TERECHTZITTING Dit vonnis is gewezen naar aanleiding van het onderzoek op de terechtzitting van 15 oktober 2015.

ONDERZOEK OP DE TERECHTZITTING Dit vonnis is gewezen naar aanleiding van het onderzoek op de terechtzitting van 15 oktober 2015. ECLI:NL:RBROT:2015:7773 Instantie: Rechtbank Rotterdam Datum uitspraak: 29-10-2015 Datum publicatie: 02-11-2015 Zaaknummer: 11/870399-12.ov Rechtsgebieden: Strafrecht Bijzondere kenmerken: Eerste aanleg

Nadere informatie

ECLI:NL:RBMAA:2006:AY6572

ECLI:NL:RBMAA:2006:AY6572 ECLI:NL:RBMAA:2006:AY6572 Instantie Rechtbank Maastricht Datum uitspraak 21-07-2006 Datum publicatie 21-08-2006 Zaaknummer 03/703565-05 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht Eerste

Nadere informatie

ECLI:NL:RBALM:2010:BM9518

ECLI:NL:RBALM:2010:BM9518 ECLI:NL:RBALM:2010:BM9518 Instantie Rechtbank Almelo Datum uitspraak 23-06-2010 Datum publicatie 29-06-2010 Zaaknummer 08/710915-09, 08/720273-10 en 08/801343-07 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie

Nadere informatie

ECLI:NL:RBASS:2012:BW7835

ECLI:NL:RBASS:2012:BW7835 ECLI:NL:RBASS:2012:BW7835 Instantie Rechtbank Assen Datum uitspraak 08-06-2012 Datum publicatie 08-06-2012 Zaaknummer 19.830044-12 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht Eerste

Nadere informatie

ECLI:NL:RBZUT:2012:BX2401

ECLI:NL:RBZUT:2012:BX2401 ECLI:NL:RBZUT:2012:BX2401 Instantie Rechtbank Zutphen Datum uitspraak 24-07-2012 Datum publicatie 24-07-2012 Zaaknummer 06/865052-12 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht Eerste

Nadere informatie

ECLI:NL:GHAMS:2016:5666 Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer

ECLI:NL:GHAMS:2016:5666 Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer ECLI:NL:GHAMS:2016:5666 Instantie Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak 27-09-2016 Datum publicatie 30-12-2016 Zaaknummer 23-003352-15 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht Hoger

Nadere informatie

ECLI:NL:RBZUT:2005:AU3810

ECLI:NL:RBZUT:2005:AU3810 ECLI:NL:RBZUT:2005:AU3810 Instantie Rechtbank Zutphen Datum uitspraak 05-10-2005 Datum publicatie 05-10-2005 Zaaknummer 06-0604540-04 Rechtsgebieden Strafrecht Bijzondere kenmerken Eerste aanleg - meervoudig

Nadere informatie

LJN: BN2716, Rechtbank Utrecht, 16-600121-10 [P] Print uitspraak

LJN: BN2716, Rechtbank Utrecht, 16-600121-10 [P] Print uitspraak LJN: BN2716, Rechtbank Utrecht, 16-600121-10 [P] Print uitspraak Datum uitspraak: 02-07-2010 Datum publicatie: 28-07-2010 Rechtsgebied: Straf Soort procedure: Eerste aanleg - meervoudig Inhoudsindicatie:

Nadere informatie

ECLI:NL:RBHAA:2006:AZ5994

ECLI:NL:RBHAA:2006:AZ5994 ECLI:NL:RBHAA:2006:AZ5994 Instantie Rechtbank Haarlem Datum uitspraak 22-12-2006 Datum publicatie 11-01-2007 Zaaknummer 15/645076-06 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht Eerste

Nadere informatie

Verkort vonnis van de rechtbank 's-hertogenbosch, meervoudige kamer voor de behandeling van strafzaken, in de zaak tegen:

Verkort vonnis van de rechtbank 's-hertogenbosch, meervoudige kamer voor de behandeling van strafzaken, in de zaak tegen: ECLI:NL:RBSHE:2003:AN9844 Instantie Rechtbank 's-hertogenbosch Datum uitspraak 02-12-2003 Datum publicatie 11-12-2003 Zaaknummer 01/025326.03 Rechtsgebieden Strafrecht Bijzondere kenmerken Eerste aanleg

Nadere informatie

Dit vonnis is gewezen naar aanleiding van het onderzoek op de terechtzitting in eerste aanleg.

Dit vonnis is gewezen naar aanleiding van het onderzoek op de terechtzitting in eerste aanleg. ECLI:NL:RBZLY:2008:BG9239 Instantie Rechtbank Zwolle-Lelystad Datum uitspraak 02-12-2008 Datum publicatie 08-01-2009 Zaaknummer 07.600132-08 (P) Rechtsgebieden Strafrecht Bijzondere kenmerken Eerste aanleg

Nadere informatie

Uitspraak. Afdeling strafrecht. Parketnummer: Uitspraak d.d.: 1 december 2015 TEGENSPRAAK. Promis

Uitspraak. Afdeling strafrecht. Parketnummer: Uitspraak d.d.: 1 december 2015 TEGENSPRAAK. Promis ECLI:NL:GHARL:2015:10200 Instantie Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden Datum uitspraak 01-12-2015 Datum publicatie 22-05-2017 Zaaknummer 21-001318-15 Formele relaties Cassatie: ECLI:NL:HR:2016:3394, Niet ontvankelijk

Nadere informatie

ECLI:NL:RBDHA:2014:1284

ECLI:NL:RBDHA:2014:1284 ECLI:NL:RBDHA:2014:1284 Instantie Rechtbank Den Haag Datum uitspraak 04-02-2014 Datum publicatie 04-02-2014 Zaaknummer 09/715710-12 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht Eerste

Nadere informatie