Naam leerling : Leergroep :. Datum : PENNENHOUDER met MEMO Hoeklasser - Werkboek Werkstukken

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Naam leerling : Leergroep :. Datum : PENNENHOUDER met MEMO Hoeklasser - Werkboek Werkstukken"

Transcriptie

1 WERKSTUK PENNENHOUDER met MEMO - 2 PENNENHOUDER met MEMO

2 1. Vul je naam, leergroep en datum in op alle pagina s. 2. Volg het werkplan ( zie pagina s 2 t/m 6) : lees aandachtig de uit te voeren opdrachten. Beantwoord de vragen die hier en daar gesteld worden. 3. Bekijk de samenstellingtekening samen met de stuklijst ( zie pagina 7) en het didactisch voorbeeld en/of de foto s. 4. Het werkstuk bestaat uit 2 onderdelen : o het onderste gedeelte, de Pennenhouder, bestaat uit plat materiaal en zal met de rutielelektrode gelast moeten worden. o het bovenste gedeelte, de Memo, bestaat uit plaat materiaal en zal met gassmeltlassen gelast moeten worden. 5. Met behulp van de stuklijst kan je het aantal stukken en de ruwe maat opzoeken : o ofwel moet je alle stukken nog zagen op de bandzaagmachine en knippen op de guillotine o ofwel heb je alle stukken gekregen van de leerkracht 6. Bekijk de deeltekeningen ( zie pagina s 8 t/m 11). Deze tekeningen heb je nodig voor het voorbereidend werk. 7. Bekijk de montagetekeningen ( zie pagina s 12 t/m 14). Deze tekeningen heb je nodig tijdens de montage. A. Voorbereidend werk - Pennenhouder 1. Zaagwerk van het plat materiaal op de bandzaagmachine werk veilig : gebruik gehoorbescherming en veiligheidshandschoenen! 2. Stuknummer 1 Voet : o afmeten en aftekenen van de diagonalen en de andere lijnen o de hoeken afronden (R 10) op de bandslijpmachine werk veilig : gebruik een veiligheidsbril, veiligheidshandschoenen en gehoorbescherming! o alle vlakken en afrondingen verder afwerken met de vijl o je volledige naam en voornaam met de slagletters 8 mm in het midden op de onderkant inslaan 3. Stuknummer 2 Steun : o afmeten en aftekenen van de lijnen op beide vlakken! o je initialen (1 ste letters van je naam en voornaam) met de slagletters 5 mm inslaan (zie * ) 4. Stuknummer 3 Pennenhouder : o afmeten en aftekenen van de lijnen en de te boren gaten o de hoeken afronden (R 10) op de bandslijpmachine werk veilig : gebruik een veiligheidsbril, veiligheidshandschoenen en gehoorbescherming! o alle vlakken en afrondingen verder afwerken met de vijl o je initialen (1 ste letters van je naam en voornaam) met de slagletters 5 mm inslaan (zie * ) o voorboren van de gaten met boor 6 mm werk veilig : gebruik een veiligheidsbril in te stellen toerental voor de boor 6 mm (zie tabel instellen toerental) =..tr/min o boren van de gaten met boor 10 mm werk veilig : gebruik een veiligheidsbril in te stellen toerental voor de boor 10 mm (zie tabel instellen toerental) =..tr/min o soevereinen van beide kanten tot 13 mm werk veilig : gebruik een veiligheidsbril in te stellen toerental voor de soevereinboor = laagste toerental =..tr/min! PENNENHOUDER met MEMO - 2 / WERKPLAN 2.

3 5. Stuknummer 4 Pennensteun : o afmeten en aftekenen van de te boren gaten 1 links en 1 rechts stuk o de hoeken afronden (R 10) op de bandslijpmachine werk veilig : gebruik een veiligheidsbril, veiligheidshandschoenen en gehoorbescherming! o alle vlakken en afrondingen verder afwerken met de vijl o je initialen (1 ste letters van je naam en voornaam) met de slagletters 5 mm inslaan (zie * ) o voorboren van de gaten met boor 6 mm op een diepte van 5 mm werk veilig : gebruik een veiligheidsbril in te stellen toerental =..tr/min o boren van de gaten met boor 10 mm op een diepte van 5 mm werk veilig : gebruik een veiligheidsbril in te stellen toerental =..tr/min 6. Zelf controle controleer je voorbereidend werk o heb je alle onderdelen? o zijn alle onderdelen op maat gezaagd? o heb je alle onderdelen afgetekend? o zijn alle onderdelen afgewerkt? o is alles mooi opgezuiverd? 7. Controle leerkracht laat je voorbereidend werk controleren door je leerkracht. B. Voorbereidend werk - Memo 1. Knippen van de plaatjes op de guillotine werk veilig : gebruik veiligheidshandschoenen bij grote platen. 2. Stuknummer 5 Achterplaat : o afmeten en aftekenen van de lijnen met potlood of dunne stift o op de bovenste lijn : je volledige naam en voornaam met de slagletters 8 mm inslaan o op de onderste lijn : laswerk en het schooljaar (bv ) met de slagletters 8 mm inslaan 3. Stuknummer 6 Voorplaat : o afmeten en aftekenen van de lijnen en de te boren gaten o plaats met de centerpons een puntslag om te kunnen aftekenen met de steekpasser o kleur de plaats waar je moet aftekenen in met je alcoholstift dit zal de aftekenlijnen duidelijker maken o trek met de steekpasser de 1 ste cirkelboog op R 30 en trek de 2 de cirkelboog op R 40, verdeel deze cirkelboog in 6 gelijke delen met je steekpasser en plaats puntslagen o boren van de gaten met boor 6 mm werk veilig : gebruik een veiligheidsbril en klem je plaatje vast met een snelklemtang in te stellen toerental =..tr/min o lichtjes soevereinen van beide kanten werk veilig : gebruik een veiligheidsbril en klem je plaatje vast met een snelklemtang in te stellen toerental =..tr/min (= laagste toerental) o om de opening verder uit te werken, ga je als volgt te werk : trek met de steekpasser nog een cirkelboog op R 25 plaats hier om de 5 mm een puntslag op op de plaats van puntslagen boor je nu gaten met een boor 5 mm werk veilig : gebruik een veiligheidsbril en klem je plaatje vast met een snelklemtang in te stellen toerental =..tr/min met een puntbeitel en een bankhamer kan je de opening nu uitkappen o werk de opening R 30 verder af met de halfronde vijl vijl tot aan de afgetekende lijn o je initialen (1 ste letters van je naam en voornaam) met de slagletters 5 mm inslaan (zie * ) PENNENHOUDER met MEMO - 2 / WERKPLAN 3.

4 4. Stuknummer 7 Zijstuk : o afmeten en aftekenen van de te boren gaten o boren van de gaten met boor 6 mm werk veilig : gebruik een veiligheidsbril en klem je plaatje vast met een snelklemtang in te stellen toerental =..tr/min o lichtjes soevereinen van beide kanten werk veilig : gebruik een veiligheidsbril en klem je plaatje vast met een snelklemtang in te stellen toerental =..tr/min (= laagste toerental) o je initialen (1 ste letters van je naam en voornaam) met de slagletters 5 mm inslaan (zie * ) 5. Stuknummer 8 Bodemplaat : o je initialen (1 ste letters van je naam en voornaam) met de slagletters 5 mm inslaan (zie * ) C. Montage Pennenhouder - BmBE lassen = hechten : 1. Zorg ervoor dat je bij het monteren alle onderdelen goed vastspant met behulp van lasmallen, L-profielen en C-klemmen alvorens te gaan hechten! 2. Veiligheid : maak gebruik van de CBM en je PBM!! 3. Wat wil CBM zeggen?. 4. Wat wil PBM zeggen?. 5. Ik werk veilig, want bij het BmBE lassen maak ik gebruik van de volgende CBM : 6. Ik werk veilig, want bij het BmBE lassen maak ik gebruik van de volgende PBM : 7. Stuknummer 2 Steun : o lassen van 4 lassnoeren met een rutielelektrode van Ø 4 mm op de afgetekende lijnen zie a van de lassnoeren (verwijderen van slak en spatten) 8. Stuknummer 2 Steun + stuknummer 1 Voet : o plaats de steun loodrecht tussen de 2 afgetekende lijnen op de voet o hechten met een rutielelektrode van Ø 3,25 mm zie b van de hechtlassen (verwijderen van slak en spatten) 9. Stuknummer 2 Steun + stuknummer 4 Pennensteun : o plaats de pennensteunen loodrecht tussen de 2 afgetekende lijnen van de steun o hechten met een rutielelektrode van Ø 3,25 mm zie c van de hechtlassen (verwijderen van slak en spatten) 10. Stuknummer 2 Steun + stuknummer 3 Pennenhouder : o plaats de pennenhouder loodrecht tussen de 2 afgetekende lijnen van de steun o hechten met een rutielelektrode van Ø 3,25 mm zie d van de hechtlassen (verwijderen van slak en spatten) PENNENHOUDER met MEMO - 2 / WERKPLAN 4.

5 11. Zelf controle controleer je hechtwerk o staan alle onderdelen op zijn plaats? o staan alle onderdelen loodrecht? o is alles mooi opgezuiverd? 12. Controle leerkracht laat je hechtwerk controleren door je leerkracht. D. Montage Memo - Gassmeltlassen = hechten : 1. Zorg ervoor dat je bij het monteren alle onderdelen goed vastspant met behulp van de lasmal en C-klemmen alvorens te gaan hechten! 2. Veiligheid : maak gebruik van de CBM en je PBM!! 3. Ik werk veilig, want bij het gassmeltlassen maak ik gebruik van de volgende CBM : 4. Ik werk veilig, want bij het gassmeltlassen maak ik gebruik van de volgende PBM : 5. Zorg ervoor dat je de plaatjes zo op de lasmal plaatst dat je een buitenhoek krijgt 6. Hechten van de verschillende plaatjes op een gelijke afstand zie e 7. Opgelet : laat altijd 1 kant open, zodanig dat je de gehechte plaatjes nog loskrijgt van de lasmal!! 8. Opzuiveren van de hechtlassen 9. Zelf controle controleer je hechtwerk o staan alle onderdelen op zijn plaats? o staan alle onderdelen loodrecht? o is alles mooi opgezuiverd? 10. Controle leerkracht laat je hechtwerk controleren door je leerkracht. E. Laswerk Pennenhouder - BmBE lassen = aflassen : 1. Stuknummer 2 - Steun, stuknummer 1 - Voet en stuknummer 3 - Pennenhouder : o lassen met een elektrode van Ø 3,25 mm, laspositie : liggende binnenhoeklas zie FIG. A van de lassen 2. Stuknummer 2 - Steun en stuknummer 4 - Pennensteun : o lassen met een elektrode van Ø 3,25 mm, laspositie : staande binnenhoeklas zie FIG. B van de lassen 3. Zelf controle controleer je laswerk o heb je alles afgelast? o staan alle onderdelen loodrecht? o is alles mooi opgezuiverd? 4. Controle leerkracht laat je laswerk controleren door je leerkracht. PENNENHOUDER met MEMO - 2 / WERKPLAN 5.

6 F. Laswerk Memo - Gassmeltlassen = aflassen : 1. Aflassen van het geheel, laspositie : liggende buitenhoeklas zie FIG. C 2. Zelf controle controleer je laswerk o heb je alles afgelast? o is alles mooi opgezuiverd? 3. Controle leerkracht laat je laswerk controleren door je leerkracht. G. Laswerk Pennenhouder + Memo - BmBE lassen = aflassen : 1. Memo vasthechten op de pennenhouder : o hechten met een rutielelektrode van Ø 2,5 mm zie didactisch voorbeeld o aflassen van de binnenhoeken met een rutielelektrode van Ø 2,5 mm geheel 2. Zelf controle controleer je laswerk o heb je alles afgelast? o is alles mooi opgezuiverd zijn alle slak en spatten verwijderd? zijn alle lassen mooi opgezuiverd? 3. Controle leerkracht laat je laswerk controleren door je leerkracht. H. Afwerking : schilderen of spuiten PENNENHOUDER met MEMO - 2 / WERKPLAN 6.

7 8 1 Bodemplaat Plaat 2 mm x 100 x Zijplaat Plaat 2 mm x 70 x Voorplaat Plaat 2 mm x 100 x Achterplaat Plaat 2 mm x 100 x Pennensteun Plat 30 x 8 x 70 1 links en 1 rechts 3 1 Pennenhouder Plat 70 x 8 x Steun Plat 70 x 8 x Voet Plat 120 x 8 x 120 Stuk Aantal Benaming Materiaal - Ruwe maat Opmerkingen PENNENHOUDER met MEMO - 2 / SAMENSTELLINGTEKENING en STUKLIJST 7.

8 lassen van een lassnoer met rutielelektrode Ø 4 lassen van een lassnoer met rutielelektrode Ø Steun Plat 70 x 8 x 100 beide vlakken aftekenen 1 1 Voet Plat 120 x 8 x 120 Stuk Aantal Benaming Materiaal - Ruwe maat Opmerkingen 1/1 PENNENHOUDER met MEMO 2 / PENNENHOUDER 8.

9 Van dit stuk moet er 1 links en 1 rechts gemaakt worden. 4 2 Pennensteun Plat 30 x 8 x 70 1 links en 1 rechts 3 1 Pennenhouder Plat 70 x 8 x 70 Stuk Aantal Benaming Materiaal - Ruwe maat Opmerkingen 1/1 PENNENHOUDER met MEMO 2 / PENNENHOUDER 9.

10 puntslag plaatsen om te kunnen aftekenen met de steekpasser 6 1 Voorplaat Plaat 2 mm x 100 x Achterplaat Plaat 2 mm x 100 x 70 Stuk Aantal Benaming Materiaal - Ruwe maat Opmerkingen 1/1 PENNENHOUDER met MEMO - 2 / MEMO 10.

11 8 1 Bodemplaat Plaat 2 mm x 100 x Zijplaat Plaat 2 mm x 70 x 20 Stuk Aantal Benaming Materiaal - Ruwe maat Opmerkingen 1/1 PENNENHOUDER met MEMO - 2 / MEMO 11.

12 a d c d a b c b FIG. A FIG. B 4 2 Pennensteun Plat 30 x 8 x 70 1 links en 1 rechts 3 1 Pennenhouder Plat 70 x 8 x Steun Plat 70 x 8 x Voet Plat 120 x 8 x 120 Stuk Aantal Benaming Materiaal - Ruwe maat Opmerkingen PENNENHOUDER met MEMO - 2 / MONTAGE PENNENHOUDER 12.

13 e e lasbrander 60 FIG. C 8 1 Bodemplaat Plaat 2 mm x 100 x Zijplaat Plaat 2 mm x 70 x Voorplaat Plaat 2 mm x 100 x Achterplaat Plaat 2 mm x 100 x 70 Stuk Aantal Benaming Materiaal - Ruwe maat Opmerkingen PENNENHOUDER met MEMO - 2 / MONTAGE MEMO 13.

14 lassen van de binnenhoek met een rutielelektrode Ø 2,5 lassen van de binnenhoek met een rutielelektrode Ø 2,5 FIG. A FIG. B 8 1 Bodemplaat Plaat 2 mm x 100 x Zijplaat Plaat 2 mm x 70 x Voorplaat Plaat 2 mm x 100 x Achterplaat Plaat 2 mm x 100 x Pennensteun Plat 30 x 8 x 70 1 links en 1 rechts 3 1 Pennenhouder Plat 70 x 8 x Steun Plat 70 x 8 x Voet Plat 120 x 8 x 120 Stuk Aantal Benaming Materiaal - Ruwe maat Opmerkingen PENNENHOUDER met MEMO - 2 / MONTAGE PENNENHOUDER + MEMO 14.

Vakleerkracht: B. Coene. De brieven- en pennenhouder

Vakleerkracht: B. Coene. De brieven- en pennenhouder Naam: klas:...... schooljaar 20... 20... Vakleerkracht: B. Coene PRAKTIJK Hout De brieven- en pennenhouder 1 PROBLEEMSTELLING Op je bureau liggen je balpennen, brieven, notitieblaadjes, gommen, paperclips,

Nadere informatie

techniek breed CSPE BB 2012

techniek breed CSPE BB 2012 techniek breed CSPE BB 2012 bijlage opdracht 5 en 6 Stuklijst stuknr. aantal benaming materiaal / opmerking afmeting (mm) 1 2 boven- en onderkant multiplex 380 x 280 x 10 2 2 zijkant bodem (voor/achter)

Nadere informatie

REALISATIE FEESTSTER. Plantyn MODULE METAAL EN ELEKTRICITEIT. Naam Klas Nummer Startdatum Inleverdatum

REALISATIE FEESTSTER. Plantyn MODULE METAAL EN ELEKTRICITEIT. Naam Klas Nummer Startdatum Inleverdatum REALISATIE Plantyn MODULE METAAL EN ELEKTRICITEIT FEESTSTER Naam Klas Nummer Startdatum Inleverdatum Puntlassen 1 Puntlassen 40 12,5 2 Schaal 1/2 3 3 06100803 00 Steun 1 Pl d: 1 lxb: 110x25 S235JR A4 2

Nadere informatie

TECHNIEK THEMA: METAAL

TECHNIEK THEMA: METAAL TECHNIEK THEMA: METAAL Naam: School: Klas: Datum:.... METAAL Sleutelhanger uit aluminium Materiaal: Gereedschap: aluminium plaatje liniaal, potlood, schaar bankschroef met spanplaten sleutelhangerring

Nadere informatie

De wondere wereld van Eusebius

De wondere wereld van Eusebius De wondere wereld van Eusebius Jouw Eusebius is een heel bijzondere vogel. Hij laat door moeder raaf het ontbijt op bed brengen. Hij kraait uit volle borst, als hij s morgens een bad neemt en heeft ook

Nadere informatie

OPLEIDINGSFICHE. Lasser-monteerder

OPLEIDINGSFICHE. Lasser-monteerder OPLEIDINGSFICHE Studiegebied Opleiding Lassen Lasser-monteerder Module Aantal lestijden Officiële module-code Vereiste voorkennis Basis elektriciteit 40 M ME C 100 geen Basis lassen 40 M ME C 200 geen

Nadere informatie

Benodigd gereedschap: Stuklijst:

Benodigd gereedschap: Stuklijst: is uniek 1 0. 3 1 5 M e t a l e n s t o o m w a l s Stuklijst: 1 x aluminium (1) 1,5 x 5 x 120 mm 1 x aluminium pijp (2) ø 1 x 30 mm 1 x aluminium pijp (3) ø X 35 mm 2 aluminium pijp () ø 35 x 12 mm 1

Nadere informatie

OPLEIDINGSFICHE. Hoeklasser. Opleiding

OPLEIDINGSFICHE. Hoeklasser. Opleiding OPLEIDINGSFICHE Studiegebied Opleiding Lassen Hoeklasser Module Aantal lestijden Officiële module-code Vereiste voorkennis Basis elektriciteit 40 M ME C 100 geen Basis lassen 40 M ME C 200 geen Basis metaal

Nadere informatie

GEBRUIKERS- HANDLEIDING SLOTKASTFREES

GEBRUIKERS- HANDLEIDING SLOTKASTFREES GEBRUIKERS- HANDLEIDING SLOTKASTFREES Houten deuren AANBEVOLEN PROCEDURE Gebruik het slot als mal en markeer de boven en onderkant van de slotkast en de voorplaat. (Zie A,B,C en D) Selecteer een frees

Nadere informatie

Naam:. Datum :.. Realisatie : lesrooster afstudeerproject 2010-2011 Steffi Dekinder KHL

Naam:. Datum :.. Realisatie : lesrooster afstudeerproject 2010-2011 Steffi Dekinder KHL Naam:. Klas :. NR. : Vak : Techniek Datum :.. Realisatie : lesrooster afstudeerproject 200-20 Steffi Dekinder KHL ) Probleemstelling : Je bent al enkele keren je boek van techniek vergeten mee te brengen

Nadere informatie

Techniek. Maken van een ID-batch. In samenwerking met: Naam: Klas:

Techniek. Maken van een ID-batch. In samenwerking met: Naam: Klas: Techniek Maken van een ID-batch In samenwerking met: Naam: Klas: KIJKWIJZER De teksten en opdrachten werden geschreven en opgesteld voor een derde graad lager onderwijs en/of een 1 e jaar secundair onderwijs

Nadere informatie

e l Hout B R I C O F I C H E

e l Hout B R I C O F I C H E 5043676 r u e Een d en s t a a l p t u o H E H I C F C O I B R Hout B R I C O F I C H E Inleiding Als u een deur zoekt, dan vindt u een ruim aanbod in de meest uiteenlopende en fijnste houtsoorten. De

Nadere informatie

Riksja met GSM-houder

Riksja met GSM-houder 1 0 6. 2 3 4 Riksja met GSM-houder N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. 1 1. Produktinformatie: Soort: voertuig als bouwpakket Toepassing: handenarbeid vanaf groep 7/8 2. Materiaalinformatie:

Nadere informatie

Deel II : Montagehandleiding Van n Bike model 2018

Deel II : Montagehandleiding Van n Bike model 2018 MONTAGE VAN HET DRAAGSYSTEEM: Deel II : Montagehandleiding Van n Bike model 2018 Montage adapter rechtsboven Opmerking Foto A. Open de doos en leg alle onderdelen overzichtelijk. B. Verwijder voorzichtig

Nadere informatie

w 1.1 Gereedschap het kruishout met 2 schalen het potlood het schuurpapier met blokje de 6 mm boor de vijl de accuschroefmachine de verzinkboor

w 1.1 Gereedschap het kruishout met 2 schalen het potlood het schuurpapier met blokje de 6 mm boor de vijl de accuschroefmachine de verzinkboor Dobbelsteen werkstuk Gereedschap het kruishout met 2 schalen het potlood het schuurpapier met blokje de 6 mm boor de vijl de accuschroefmachine de verzinkboor Materiaal merk aantal omschrijving 1 blokje

Nadere informatie

Appelhuis. materiaal. gereedschap

Appelhuis. materiaal. gereedschap Appelhuis Prik een appel aan de pin en hang het Appelhuis buiten in een boom, zodat de vogels lekker kunnen smullen. Voor dit werkstuk heb je een zetbank, een puntlasmachine en een hefboomschaar nodig.

Nadere informatie

Tablethouder Praktijkopdracht

Tablethouder Praktijkopdracht Tablethouder c n o C t p e In deze praktijkopdracht ga je een houder maken voor een tablet of ipad. Misschien voor je eigen tablet, of voor iemand die je kent. De houder maak je van hardhout. In overleg

Nadere informatie

DRAAIDEUR MET ZIJLICHT

DRAAIDEUR MET ZIJLICHT MONTAGEHANDLEIDING DRAAIDEUR MET ZIJLICHT LEES VOORDAT U START MET DE INSTALLATIE EERST DEZE HANDLEIDING GOED DOOR Deze handleiding beschrijft de installatie van de draaideur in de volgende uitvoeringen:

Nadere informatie

BUITENBAR. moeilijkheidsgraad. Klustijd:6 uur

BUITENBAR. moeilijkheidsgraad. Klustijd:6 uur BUITENBAR moeilijkheidsgraad Klustijd:6 uur MATERIALEN Materiaalkosten ca. 285,- cm Aantal Materiaal Dikte Breedte Lengte 11 Steigerhout 3 1,5 107 3 Steigerhout 3 1,5 130,5 1 Steigerhout 3 1,5 12,5 2 Steigerhout

Nadere informatie

Klankkast. Figuur 2. Figuur 3

Klankkast. Figuur 2. Figuur 3 Klankkast We gebruiken een stevige plaat met een minimale afmeting van 1040 x 400 mm en ca mm dik als tijdelijk support. Teken vervolgens parallelle lijnen op afstanden zoals gegeven in figuur 2. Deze

Nadere informatie

klusopdracht 6 Brievenstandaard Ontdek

klusopdracht 6 Brievenstandaard Ontdek Inhoudsopgave Vraag je begeleider... 2 Inleiding... 2 Voorbereiding... 3 1. Hoeveel uren heb je nodig voor het maken van de brievenstandaard?.... 3 2. Bekijk de werktekening en de detailtekeningen van

Nadere informatie

1. Bestudeer de werktekeningen Bestudeer de werktekeningen met de titel Tablethouder en nummer

1. Bestudeer de werktekeningen Bestudeer de werktekeningen met de titel Tablethouder en nummer In deze praktijkopdracht ga je een houder maken voor een tablet of ipad. Misschien voor je eigen tablet, of voor iemand die je kent. De houder maak je van hardhout. In overleg met je docent kun je bijvoorbeeld

Nadere informatie

Bolvaasje in balk. Nico Oosthoek

Bolvaasje in balk. Nico Oosthoek Bolvaasje in balk Nico Oosthoek Dit artikel over het draaien van een bolvaasje in een balk is gemaakt met goed vinden van de bedenker Paul Masyn uit Belgie. Denk aan de veiligheid en gebruik stofmasker,

Nadere informatie

:18:39 Uhr. Paradijsvogel. N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. N106175#1

:18:39 Uhr. Paradijsvogel. N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. N106175#1 20.12.2004 9:18:39 Uhr 1 0 6. 1 7 5 Paradijsvogel N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. 1 20.12.2004 9:18:39 Uhr 1. Technische informatie: Artikel: Bestemd voor: Gebruiksvoorwerp/bouwpakketmodel

Nadere informatie

Bureauset met kwartsklok. N.B. De Opitec bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. N120298#1

Bureauset met kwartsklok. N.B. De Opitec bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. N120298#1 120.298 Bureauset met kwartsklok N.B. De Opitec bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. 1 1. Technische informatie: Artikel: Bestemd voor: Bouwpakketmodel Technieklessen 2. Materiaalinformatie: Materiaal:

Nadere informatie

Installation instructions, accessories. Spoiler, bagageklep. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Instructienr. Versie Ond. nr.

Installation instructions, accessories. Spoiler, bagageklep. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Instructienr. Versie Ond. nr. Instructienr. Versie Ond. nr. 30763557 1.2 39838432, 39839011, 39820254, 39820251, 39813508, 39812259, 39887612, 39887610, 39887608, 39887606, 39887602, 39887600, 39887596, 39887604, 39887594, 39887588,

Nadere informatie

R a t e l Let op!

R a t e l Let op! is uniek 0 0. 0 0 Ratel Let op! Opitec bouwpakketten zijn na afbouw geen speelgo- ed, maar leermiddelen als ondersteuning in het ped- agogisch vakgebied.dit bouwpakket mag door kinde- ren en jongeren alleen

Nadere informatie

Wasmand met hoekkastje

Wasmand met hoekkastje 1/2004 p r a x i s P r a c h t p l a n Wasmand met hoekkastje Dit praktische wasmandmeubel benut een loze hoek maar laat de vloer vrij. Het hoekkastje erboven biedt plek voor de wasmiddelen of andere spulletjes.

Nadere informatie

Metalen lantaarn met vensters van acrylglas

Metalen lantaarn met vensters van acrylglas is uniek 112.76 Metalen lantaarn met vensters van acrylglas Benodigd gereedschap IJzerzaag Figuurzaag of decoupeerzaag met ijzerzaagblad Kolomboormachine Boortjes ø3, ø 4mm Verzinkboor Schuurpapier of

Nadere informatie

klusopdracht 5 Twee Boekensteunen Ontdek www.ontdekhout.nl

klusopdracht 5 Twee Boekensteunen Ontdek www.ontdekhout.nl Twee Boekensteunen Inhoudsopgave Vraag je begeleider... 2 Inleiding... 2 Voorbereiding... 3 1. Hoeveel uren heb je nodig voor het maken van de twee boekensteunen?.... 3 2. Bekijk de werktekening en de

Nadere informatie

r a c e a u t o Let op!

r a c e a u t o Let op! is uniek 0. 7 raceauto Let op! Opitec bouwpakketten zijn na afbouw geen speelgo- ed, maar leermiddelen als ondersteuning in het ped- agogisch vakgebied.dit bouwpakket mag door kinde- ren en jongeren alleen

Nadere informatie

De Kermismolen. Leerlingenbundel

De Kermismolen. Leerlingenbundel De Kermismolen Leerlingenbundel . Probleemstelling Ik ben nogal gefascineerd door grote zaken rondom mij. Vooral kermisattracties boeien mij enorm. Ik zou graag en kermisattractie in het klein namaken.

Nadere informatie

Cd-koffer. LET OP! Dit produkt bevat kleine onderdelen die ingeslikt kunnen worden. Kans op verstikkingsgevaar! N108122#1

Cd-koffer. LET OP! Dit produkt bevat kleine onderdelen die ingeslikt kunnen worden. Kans op verstikkingsgevaar! N108122#1 10.1 Cd-koffer Opitec bouwpakketten zijn na afbouw geen speelgo- ed, maar leermiddelen als ondersteuning in het ped- agogisch vakgebied.dit bouwpakket mag door kinde- ren en jongeren alleen onder toezicht

Nadere informatie

landbouw en natuurlijke omgeving agrarische techniek CSPE KB

landbouw en natuurlijke omgeving agrarische techniek CSPE KB Examen VMBO-KB 2015 gedurende 200 minuten landbouw en natuurlijke omgeving agrarische techniek CSPE KB Het examen landbouw en natuurlijke omgeving CSPE KB bestaat uit twee deelexamens waarvan dit er één

Nadere informatie

WERKSTUK. Houten letter

WERKSTUK. Houten letter Houten letter Triplex 50 x 80 x 3 mm Figuurzaag + plankje Schuurpapier Zoek in T0 Bouwstenen op hoe je een figuurzaag moet gebruiken. Als je nog nooit met een figuurzaag gewerkt hebt, vraag dan je docent

Nadere informatie

Examen VMBO-KB. metaaltechniek CSPE KB. gedurende 920 minuten. Bij dit examen horen uitwerkbijlagen en digitale bestanden.

Examen VMBO-KB. metaaltechniek CSPE KB. gedurende 920 minuten. Bij dit examen horen uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Examen VMBO-KB 2016 gedurende 920 minuten metaaltechniek CSPE KB Bij dit examen horen uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 10 opdrachten. Voor dit examen zijn maximaal 123 punten

Nadere informatie

landbouw en natuurlijke omgeving agrarische techniek CSPE KB

landbouw en natuurlijke omgeving agrarische techniek CSPE KB Examen VMBO-KB 2016 gedurende 200 minuten landbouw en natuurlijke omgeving agrarische techniek CSPE KB Het examen landbouw en natuurlijke omgeving CSPE KB bestaat uit twee deelexamens waarvan dit er één

Nadere informatie

STAP 1 VOORBEREIDING. Bestudeer de tekeningen en deze bevestigings instructies alvorens u begint met de montage! Organiseer uw werkplek.

STAP 1 VOORBEREIDING. Bestudeer de tekeningen en deze bevestigings instructies alvorens u begint met de montage! Organiseer uw werkplek. 1 STAP 1 VOORBEREIDING Bestudeer de tekeningen en deze bevestigings instructies alvorens u begint met de montage! Organiseer uw werkplek. Organiseer de materialen. Breng ze naar de juiste plaats, en maak

Nadere informatie

Magische lamp. Semestertaak Techniek. Kennismaking met houtbewerking solderen electronica. 3 Balso - Techniek 5 Thomas More Hogeschool

Magische lamp. Semestertaak Techniek. Kennismaking met houtbewerking solderen electronica. 3 Balso - Techniek 5 Thomas More Hogeschool Kennismaking met houtbewerking solderen electronica Magische lamp 3 Balso - Techniek 5 Thomas More Hogeschool Semestertaak Techniek Praktisch werkstuk Matthias Spitael 23BALSO Biologie - Techniek Inhoudstafel

Nadere informatie

Examen VMBO-BB. metaaltechniek CSPE BB. gedurende 890 minuten. Bij dit examen horen uitwerkbijlagen en een digitaal bestand.

Examen VMBO-BB. metaaltechniek CSPE BB. gedurende 890 minuten. Bij dit examen horen uitwerkbijlagen en een digitaal bestand. Examen VMBO-BB 2016 gedurende 890 minuten metaaltechniek CSPE BB Bij dit examen horen uitwerkbijlagen en een digitaal bestand. Dit examen bestaat uit 9 opdrachten. Voor dit examen zijn maximaal 110 punten

Nadere informatie

Vogelhuis voor balkon en tuin

Vogelhuis voor balkon en tuin Vogelhuis voor balkon en tuin Expeditie naar het dierenrijk. Vogelhuis Kleine en grote dieronderzoekers kunnen weldra op de loer liggen en de wereld voor de eigen balkondeur nieuw ontdekken. 1 Inleiding

Nadere informatie

Examen VMBO-BB versie blauw

Examen VMBO-BB versie blauw Examen VMBO-BB versie blauw 2018 gedurende 140 minuten profielvak D&P CSPE BB onderdeel C Naam kandidaat Kandidaatnummer Bij dit onderdeel horen een bijlage en een digitaal bestand. Dit onderdeel bestaat

Nadere informatie

PSO HOUTBEWERKING. I - Phone houder. Mathieu Peters Daan Kivit Richard Vosters

PSO HOUTBEWERKING. I - Phone houder. Mathieu Peters Daan Kivit Richard Vosters I - Phone houder OPDRACHT 1 Mathieu Peters Daan Kivit Richard Vosters 2013 2014 Vul onderstaande tabel in: GEGEVENS Naam deelnemer School Opleiding Klas mentor Datum 2 In deze opdracht ga je een I-Phone

Nadere informatie

Kogelrallye. LET OP! Dit produkt bevat kleine onderdelen die ingeslikt kunnen worden. Kans op verstikkingsgevaar!

Kogelrallye. LET OP! Dit produkt bevat kleine onderdelen die ingeslikt kunnen worden. Kans op verstikkingsgevaar! 104.162 Kogelrallye N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. LET OP! Dit produkt bevat kleine onderdelen die ingeslikt kunnen worden. Kans op verstikkingsgevaar! 1 1. Produktinformatie:

Nadere informatie

Het examen landbouw en natuurlijke omgeving CSPE KB bestaat uit twee deelexamens waarvan dit er één is.

Het examen landbouw en natuurlijke omgeving CSPE KB bestaat uit twee deelexamens waarvan dit er één is. Examen VMBO-KB 2017 gedurende 200 minuten landbouw en natuurlijke omgeving agrarische techniek CSPE KB Het examen landbouw en natuurlijke omgeving CSPE KB bestaat uit twee deelexamens waarvan dit er één

Nadere informatie

In deze opdracht gaan we een houten vogelhuisje maken.

In deze opdracht gaan we een houten vogelhuisje maken. MPo 2008 In deze opdracht gaan we een houten vogelhuisje maken. Je krijgt een stuk hout van 12 cm breed en 122 cm lang. Dit is genoeg om een vogelhuisje te maken zoals het voorbeeld. We zagen het hout

Nadere informatie

profielvak produceren, installeren en energie CSPE BB onderdeel B

profielvak produceren, installeren en energie CSPE BB onderdeel B Examen VMBO-BB 2017 gedurende 350 minuten profielvak produceren, installeren en energie CSPE BB onderdeel B Naam kandidaat Kandidaatnummer Bij dit onderdeel hoort een digitaal bestand. Dit onderdeel bestaat

Nadere informatie

Mechanica. beeldwoordenboek ter voorbereiding van snuffelstage of doorstroom naar 2 de graad BSO basismechanica

Mechanica. beeldwoordenboek ter voorbereiding van snuffelstage of doorstroom naar 2 de graad BSO basismechanica Mechanica beeldwoordenboek ter voorbereiding van snuffelstage of doorstroom naar 2 de graad BSO basismechanica Je gaat een grote stap zetten. Je gaat binnenkort snuffelen of na Okan doorstromen naar de

Nadere informatie

FICHE: Een trapleuning monteren

FICHE: Een trapleuning monteren FICHE: Een trapleuning monteren Daar sta je dan met je nieuw behangen trapgang naar je nieuwe kamers. Probleem is dat je geen trapleuning hebt om veilig boven en terug naar te beneden te raken. Geen nood

Nadere informatie

T o r e n k r a a n Let op!

T o r e n k r a a n Let op! is uniek 1 0 0. 4 9 0 Torenkraan Let op! Opitec bouwpakketten zijn na afbouw geen speelgoed, maar leermiddelen als ondersteuning in het pedagogisch vakgebied.dit bouwpakket mag door kinderen en jongeren

Nadere informatie

Docentenblad 4 Monteren 1

Docentenblad 4 Monteren 1 Docentenblad 4 In monteren 1 krijgt de leerling een overzicht van handboormachines, boorsoorten, boordiameters en plugdiameters. Vervolgens moet hij of zij gaten boren in een gipsmuur met massieve stenen.

Nadere informatie

Opbouwbeschrijving zelfdragende terrasoverkapping met 44.2 glas

Opbouwbeschrijving zelfdragende terrasoverkapping met 44.2 glas Opbouwbeschrijving zelfdragende terrasoverkapping met 44.2 glas Neem de tijd om deze opbouwbeschrijving rustig helemaal door te lezen. U krijgt dan alvast een idee waarvoor de geleverde materialen bedoeld

Nadere informatie

Metal-Box. materialen

Metal-Box. materialen Metal-Box Deze Metal-Box is gemaakt van 1 mm dik plaatmateriaal. Je kunt aluminium gebruiken, maar plaatstaal of zink kan ook. Wil je dat deze box mooi wordt en goed sluit, dan moet je wel heel nauwkeurig

Nadere informatie

Aluminium Broeikas. extremshops.eu Grape 1.01 17-06-10. Model: Grape. Benodigd gereedschap

Aluminium Broeikas. extremshops.eu Grape 1.01 17-06-10. Model: Grape. Benodigd gereedschap Aluminium Broeikas Model: Grape Benodigd gereedschap extremshops.eu Grape.0 7-06-0 Instructies Voor het juiste gebruik, raden we u aan de opbouw van de structuur op basis van deze gids te maken en deze

Nadere informatie

H24U PLAATSINGSGIDS. versie januari Tegenkant (aanvalszijde) Scharnierkant

H24U PLAATSINGSGIDS. versie januari Tegenkant (aanvalszijde) Scharnierkant PLAATSINGSGIDS H24U versie januari 2017 Stijlen tegenkant 18 Slaglat G1 Hilti plug HRD UGS 10X80/10 Tegenkant (aanvalszijde) Slaglat G2 Promafoam C of Parafoam FR (RF30) 50 MUURDIKTE callage Dichtingsrubber

Nadere informatie

Nederlands MONTAGE HANDLEIDING

Nederlands MONTAGE HANDLEIDING Nederlands MONTAGE HANDLEIDING Nederlands Na het uitpakken van alle onderdelen, dient men eerst na te gaan of alle artikelen in de juiste hoeveelheden aanwezig zijn. (TAB.1: A = code, B = hoeveelheid).

Nadere informatie

TRAINING HOUT WERKBLAD BINAIRE OMREKENMACHINE

TRAINING HOUT WERKBLAD BINAIRE OMREKENMACHINE 1 MENS & NATUUR TRAINING HOUT WERKBLAD BINAIRE OMREKENMACHINE De vader van Mieke en Toby werkt al 30 jaar bij hetzelfde bedrijf. Als dank krijgt de vader van Mieke en Toby van zijn baas een heel bijzonder

Nadere informatie

Adapt-R 2.0. Installatie- en gebruikershandleiding. Lees voor het monteren van de Adapt-R deze handleiding goed door.

Adapt-R 2.0. Installatie- en gebruikershandleiding. Lees voor het monteren van de Adapt-R deze handleiding goed door. Adapt-R 2.0 Installatie- en gebruikershandleiding Lees voor het monteren van de Adapt-R deze handleiding goed door. Adapt-R is niet aansprakelijk voor schade in welke vorm dan ook, veroorzaakt, direct

Nadere informatie

Chopper. N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. N101980#1

Chopper. N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. N101980#1 1 0 1. 0 Chopper N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. 1 1. Technische informatie: Artikel: Bestemd voor: Voertuig/speelgoed als bouwpakket Technieklessen 2. Materiaalinformatie:

Nadere informatie

We maken een gereedschapskist en zetten die in de kast in klas, zo hebben we iedere les, het nodige gerief bij.

We maken een gereedschapskist en zetten die in de kast in klas, zo hebben we iedere les, het nodige gerief bij. We hebben allerlei gereedschappen om te werken tijdens de lessen Techniek. Voor deze gereedschappen willen wij zorg dragen. We willen er geen kwijt spelen en iedere les willen we die ook steeds bij de

Nadere informatie

Montagehandleiding Telescopisch raamframe in aluminium

Montagehandleiding Telescopisch raamframe in aluminium Beschrijving van de onderdelen Geleverde onderdelen 2 x korte binnenprofielen A1 en korte buitenprofielen B1 2 x lange binnenprofielen A1 en lange buitenprofielen B1 4 x hoekverbindingen C 2 x buighoeken

Nadere informatie

PLAATSINGS- INSTRUCTIES DURASID GEVELBEKLEDING

PLAATSINGS- INSTRUCTIES DURASID GEVELBEKLEDING 01/2013 v1 1/6 Algemeen Durasid is een compleet gevelbekledingssysteem geschikt voor nieuwbouw en renovatie: ideaal voor toepassingen in woningbouw, chaletbouw, industriebouw, De gevelpanelen kunnen gebruikt

Nadere informatie

profielvak bouwen, wonen en interieur CSPE BB onderdeel D

profielvak bouwen, wonen en interieur CSPE BB onderdeel D Examen VMBO-BB 2017 profielvak bouwen, wonen en interieur CSPE BB gedurende 480 minuten profielvak bouwen, wonen en interieur CSPE BB onderdeel D Naam kandidaat Kandidaatnummer Bij dit onderdeel hoort

Nadere informatie

Basis profiel. Gaas. trekbalk. Geleideblokje trekbalk. verduistering. hoekstuk klikker. Montagehandleiding Duo Plissé

Basis profiel. Gaas. trekbalk. Geleideblokje trekbalk. verduistering. hoekstuk klikker. Montagehandleiding Duo Plissé Montagehandleiding Duo Plissé @: info@horrex.nl Benodigdheden: - Stanley mes - Potlood - Rolmaat - Inbussleutel M2,5 - kruiskop schroevendraaier - Schaar - Schuurpapier - IJzerzaag (optioneel geleverd)

Nadere informatie

Bij dit examen horen bijlagen, een uitwerkbijlage en digitale bestanden.

Bij dit examen horen bijlagen, een uitwerkbijlage en digitale bestanden. Examen VMBO-BB 2013 V gedurende 890 minuten bouwtechniek-timmeren CSPE BB Bij dit examen horen bijlagen, een uitwerkbijlage en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 11 opdrachten. Voor dit examen

Nadere informatie

meubelwerktekening bijzettafel pilar Afmetingen eindproduct: D 40 x B 40 x H 50 cm

meubelwerktekening bijzettafel pilar Afmetingen eindproduct: D 40 x B 40 x H 50 cm meubelwerktekening bijzettafel pilar Afmetingen eindproduct: D 40 x B 40 x H 50 cm benodigdheden Materiaal: plaatmateriaal, dikte 18 mm: massief hout, multiplex en/of mdf zie de zaaglijst hieronder houtlijm,

Nadere informatie

Naam: Klas: Mieke Gilté

Naam: Klas: Mieke Gilté Naam: Klas: Mieke Gilté Stap1: probleem of behoefte Probleemstelling a. Op veel bureaus heerst een grote wanorde: stiften, balpennen, allerhande papieren, enz. liggen kriskras door elkaar. Het duurt dan

Nadere informatie

ATIX / ATIX SOLAR. Montage handleiding voor VELUX. Montage handeleiding. www.rolluikenbubendorff.be " " bc.sun@pandora.be " " 1

ATIX / ATIX SOLAR. Montage handleiding voor VELUX. Montage handeleiding. www.rolluikenbubendorff.be   bc.sun@pandora.be   1 ATIX / ATIX SOLAR Montage handleiding voor VELUX Montage handeleiding Belangrijk: Bubendorff draagt geen verantwoordelijkheid ingeval van beschadigingen, direct of indirect, materieel of niet-materieel,

Nadere informatie

Montage handleiding ¼ ronde cabine Intense

Montage handleiding ¼ ronde cabine Intense 1.Voorbereiding voor installatie 1) Lees na het openen van de verpakking deze montagehandleiding aandachtig door, controleer of alle voor montage benodige onderdelen aanwezig zijn en check de cabine op

Nadere informatie

Schoonwerken Hout gereedschap is scherp. Eigenlijk zijn het allemaal messen die houtvezels doorsnijden. Ook een boormachine draait heel snel rond.

Schoonwerken Hout gereedschap is scherp. Eigenlijk zijn het allemaal messen die houtvezels doorsnijden. Ook een boormachine draait heel snel rond. Naam Klas Opdracht Hout bewerken. Dobbelsteen. Het doel is het maken van een grote dobbelsteen van hout Je leert werkhouding -Alles over hout. -presies aftekenen en omzetten met een blokhaak. -Zagen met

Nadere informatie

Monteren. Kvik-keuken

Monteren. Kvik-keuken Monteren. Kvik-keuken Gefeliciteerd met uw nieuwe Kvik-keuken! Voordat u de eerste maaltijd kunt bereiden, moet u nu eerst de montage uitvoeren. Met deze handleiding willen wij u op de montage voorbereiden

Nadere informatie

Helikopter N102713#1

Helikopter N102713#1 is uniek 2.713 Helikopter Let op! Opitec bouwpakketten zijn na afbouw geen speelgo- ed, maar leermiddelen als ondersteuning in het ped- agogisch vakgebied.dit bouwpakket mag door kinde- ren en jongeren

Nadere informatie

metalektro CSPE BB Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden.

metalektro CSPE BB Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Examen VMBO-BB 2018 gedurende 890 minuten metalektro CSPE BB Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 13 opdrachten. Voor dit examen zijn maximaal 132

Nadere informatie

LUCHTKASTEEL. moeilijkheidsgraad. Klustijd:6 uur

LUCHTKASTEEL. moeilijkheidsgraad. Klustijd:6 uur LUCHTKSTEEL moeilijkheidsgraad Klustijd:6 uur MTERILEN Materiaalkosten ca. 15,- antal Materiaal Dikte Breedte Lengte CM Plank 1 Plank 2 1 Geïmpregneerde tuinplank 1,6 13,5 180 1 Geïmpregneerde tuinplank

Nadere informatie

vaardigheden [ TO ] gereedschappen oefeningen 1 2 3 klas 1 graa 3 werkstukken

vaardigheden [ TO ] gereedschappen oefeningen 1 2 3 klas 1 graa 3 werkstukken vaardigheden [ TO ] gereedschappen oefeningen 1 2 3 klas 1 graa 3 werkstukken Voordat je zelf gaat ontwerpen, leer je eerst hoe je van een tekening een werkstuk maakt. In het werkboek leer je wat een stroomkring

Nadere informatie

Klas: Project: w.netleren. net

Klas: Project: w.netleren. net Voornaam & naam: Klas: 3 Basis lassen (T.T.) + 4 BMBEE Hoeklassen (P.V.) Project: T.T. & P.V. : Muursteun Ontwerp projectmap 20100 : W. Vermaelen http://www w.netleren. net Startdatum P L A N N I N G T

Nadere informatie

Tegenkant (aanvalszijde) Buitenkant staalplaat 1,5 mm RF30: brandwerend schuim RF60: opgieten met zadur specie Slaglat G1

Tegenkant (aanvalszijde) Buitenkant staalplaat 1,5 mm RF30: brandwerend schuim RF60: opgieten met zadur specie Slaglat G1 PLAATSINGSGIDS HERO versie januari 2017 Tegenkant (aanvalszijde) Stijlen tegenkant Buitenkant staalplaat 1,5 mm RF30: brandwerend schuim RF60: opgieten met zadur specie MUURDIKTE Slaglat G1 Promafoam C

Nadere informatie

Metalen zonnewijzer

Metalen zonnewijzer is uniek 112.927 Metalen zonnewijzer Let op!. Opitec bouwpakketten zijn na afbouw geen speelgoed, maar leermiddelen als ondersteuning in het pedagogisch vakgebied.dit bouwpakket mag door kinderen en jongeren

Nadere informatie

Flying Duck. N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. N100191#1

Flying Duck. N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. N100191#1 100.191 Flying Duck N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. 1 1. Technische informatie: Artikel: Te gebruiken voor: Gebruiksvoorwerp/modelbouw set Technieklessen in het onderwijs 2.

Nadere informatie

Montagehandleiding Bonny-Clyde

Montagehandleiding Bonny-Clyde Montagehandleiding Bonny-Clyde Wat hebt u nodig? - meter en potlood - stukje schuurpapier (verwijderen splinters indien nog aanwezig) - dopsleutel nr 13 - (accu)-schroevendraaier met kruisbit (PZ2) - (accu)

Nadere informatie

Naam: Klas: Mieke Gilté

Naam: Klas: Mieke Gilté Naam: Klas: Mieke Gilté Stap1: probleem of behoefte Probleemstelling Wanneer de schoolbel s morgens rinkelt moet je nog op zoek gaan naar je schooltas. Snel grijp je een schooltas uit het rek. Even later

Nadere informatie

klusopdracht 1 Kistje Ontdek www.ontdekhout.nl

klusopdracht 1 Kistje Ontdek www.ontdekhout.nl Inhoudsopgave Vraag je begeleider... 2 Inleiding... 2 Voorbereiding... 3 1. Hoeveel uren heb je nodig?... 3 2. Bekijk de werktekening... 3 3. Vul de materiaalstaat in... 3 4. Vraag je begeleider om de

Nadere informatie

Plaatselijke Regenbui

Plaatselijke Regenbui Plaatselijke Regenbui Deze projectbundel is van:... Jelle Defoort hogeschool Vives campus Torhout Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Probleem... 3 Brainstorm... 4 2 Onderzoek... 5 Werken met de kapzaag/houtzaag...

Nadere informatie

Hallo ik ben TECH. Wij gaan samen in het technieklokaal een mobieltjeshouder maken. We moeten ons eerst goed voorbereiden op school.

Hallo ik ben TECH. Wij gaan samen in het technieklokaal een mobieltjeshouder maken. We moeten ons eerst goed voorbereiden op school. Hallo ik ben TECH. Wij gaan samen in het technieklokaal een mobieltjeshouder maken. We moeten ons eerst goed voorbereiden op school. Daar ga ik jou bij helpen. Als je klaar bent kun je hierdoor in het

Nadere informatie

landbouw en natuurlijke omgeving 2010 agrarische techniek CSPE KB

landbouw en natuurlijke omgeving 2010 agrarische techniek CSPE KB landbouw en natuurlijke omgeving 2010 agrarische techniek CSPE KB minitoets bij opdracht 1 variant a Naam kandidaat Kandidaatnummer Meerkeuzevragen - Omcirkel het goede antwoord (voorbeeld 1). - Geef verbeteringen

Nadere informatie

BOUWINSTRUCTIES VOOR MODELVLIEGTUIG

BOUWINSTRUCTIES VOOR MODELVLIEGTUIG BOUWINSTRUCTIES VOOR MODELVLIEGTUIG BOUWINSTRUCTIES VOOR MODELVLIEGTUIG Wanneer men op zoek is naar een leuk cadeauidee, komt deze bouwsuggestie voor een snedige dubbeldekker van grenenhout toch zeker

Nadere informatie

Examen VMBO-BB versie rood

Examen VMBO-BB versie rood Examen VMBO-BB versie rood 2018 gedurende 150 minuten profielvak D&P CSPE BB onderdeel C Naam kandidaat Kandidaatnummer Bij dit onderdeel hoort een bijlage. Dit onderdeel bestaat uit 4 opdrachten. Voor

Nadere informatie

Plaatsen van muurprofi el (1)

Plaatsen van muurprofi el (1) 6 5 1 2 3 4 B D C 22 23 20 21 18 24 10 11 12 13 B 14 9 4 25 7 8 1. Muurprofi el 2. Muurrubber 3. Kantelprofi el 4. Glasrubber 5. Zijplaat - links 6. Zijplaat - rechts 7. Gootprofi el 8. Kantelprofi el

Nadere informatie

Behendigheidsspel. N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. N104014#1

Behendigheidsspel. N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. N104014#1 1 0. 0 1 Behendigheidsspel N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. 1 1. Technische informatie: Artikel: Bestemd voor: Houten bouwpakket model/gebruiksvoorwerp Techniek lessen. Materiaalkennis:.1.

Nadere informatie

Installatie handleiding

Installatie handleiding www.home-appliance.nl JAN07v1/SCH www.home-appliance.nl JAN07v1/SCH Installatie handleiding voorwoord Gefeliciteerd met de aankoop van uw airconditioning. Wanneer u de volgende stappen nauwkeurig volgt

Nadere informatie

V905 - Iseo. Montagehandleiding (2)

V905 - Iseo. Montagehandleiding (2) V90 - Iseo 1039-101029(2) Overzicht van de onderdelen 1 6 1 2 3 4 B D C 22 23 19 20 21 19 18 19 24 10 2 19 11 12 13 B 14 1 C 16 2 4 9 7 8 17 Overzicht van de onderdelen 1. Muurprofiel 2. Muurrubber 3.

Nadere informatie

Schijvenspel

Schijvenspel 104.11 Schijvenspel Let op! Opitec bouwpakketten zijn na afbouw geen speelgo- ed, maar leermiddelen als ondersteuning in het ped- agogisch vakgebied.dit bouwpakket mag door kinde- ren en jongeren alleen

Nadere informatie

Vragen. Vragen. De basistechniek van het lassen

Vragen. Vragen. De basistechniek van het lassen De basistechniek van het lassen Om goed te kunnen booglassen, moet je de basistechniek van het lassen beheersen. Het starten van de elektrische boog Om te beginnen start je de elektrische boog. Dit wordt

Nadere informatie

Het werken met Aduis bouwpakketten - didactische aanbevelingen

Het werken met Aduis bouwpakketten - didactische aanbevelingen Het werken met Aduis bouwpakketten - didactische aanbevelingen Het werken met Aduis bouwpakketten - didactische aanbevelingen Samen met u hebben we ongeveer 300 bouwpakketten voor het pedagogische onderwijs

Nadere informatie

Z o n - a a n g e d r e v e n windgenerator

Z o n - a a n g e d r e v e n windgenerator is uniek 107.953 Z o n - a a n g e d r e v e n windgenerator Let op!. Opitec bouwpakketten zijn na afbouw geen speelgoed, maar leermiddelen als ondersteuning in het pedagogisch vakgebied.dit bouwpakket

Nadere informatie

Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming 1 september 2007 STUDIEGEBIED AUTO. Modulaire opleiding Fietsenmaker BO AU 201

Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming 1 september 2007 STUDIEGEBIED AUTO. Modulaire opleiding Fietsenmaker BO AU 201 STUDIEGEBIED AUTO Modulaire opleiding Fietsenmaker BO AU 201 Versie 2.0 BVR Pagina 1 van 12 Inhoud Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming 1 september 2007 1 Deel 1 Opleiding... 3 1.1 Korte beschrijving...

Nadere informatie

MARCON ALUMINIUM TERRASOVERKAPPING

MARCON ALUMINIUM TERRASOVERKAPPING MONTAGE-INSTRUTIE VOOR MARON ALUMINIUM TERRASOVERKAPPING Zelfbouw veranda's Productieweg 14 (magazijn) 3641 RN Mijdrecht Tel: Email: Web: 029-254 021 contact@zelfbouwverandas.nl www.zelfbouwverandas.nl

Nadere informatie

profielvak produceren, installeren en energie CSPE KB onderdeel B Bij dit onderdeel horen een uitwerkbijlage en een digitaal bestand.

profielvak produceren, installeren en energie CSPE KB onderdeel B Bij dit onderdeel horen een uitwerkbijlage en een digitaal bestand. Examen VMBO-KB 2017 gedurende 350 minuten profielvak produceren, installeren en energie CSPE KB onderdeel B Naam kandidaat Kandidaatnummer Bij dit onderdeel horen een uitwerkbijlage en een digitaal bestand.

Nadere informatie

INDUSTRIAL TECHNOLOGY

INDUSTRIAL TECHNOLOGY Hoofdstuk 20 1 20 Standaard kwaliteit Diepvries kwaliteit Ophangsysteem INDUSTRIAL TECHNOLOGY 2 Hoofdstuk 20 Legaal Drukwerken en andere geschriften van Aandrijvingen Gallon NV worden met de meeste zorg

Nadere informatie

MONTAGEHANDLEIDING JOMY VASTE LADDER MET UITSCHUIFBARE GEBALANCEERDE BASIS

MONTAGEHANDLEIDING JOMY VASTE LADDER MET UITSCHUIFBARE GEBALANCEERDE BASIS MONTAGEHANDLEIDING JOMY VASTE LADDER MET UITSCHUIFBARE GEBALANCEERDE BASIS JOMY SA +32 42 78 55 12 Rue Bourgogne n 20 +32 42 78 26 75 4452 Wihogne, België www.jomy.com/nl nl@jomy.com Assemblage van de

Nadere informatie