Achter het Junior College. Jaargang 28 nr december van het Zuyderzee College - Emmeloord / Lemmer

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "M@rifoon. Achter het Junior College. Jaargang 28 nr.14 13 december 2012. van het Zuyderzee College - Emmeloord / Lemmer"

Transcriptie

1 Informatiemagazine Jaargang 28 nr december 2012 van het Zuyderzee College - Emmeloord / Lemmer Achter het Junior College

2 Inhoudsopgave 03 Agenda 04 P&O 05 Sector Diensten Berichten uit de afdelingen 06 Senior College vmbo 07 Lemmer 09 Weekgedachte 10 Colofon

3 Agenda Uitnodiging afscheidsborrel Jaap Hofman Collega Jaap Hofman beëindigt zijn loopbaan aan het Zuyderzee College door gebruik te maken van de FPU- regeling. Ter gelegenheid hiervan zijn jullie van harte welkom voor een afscheidsborrel op 9 januari 2013 vanaf uur in het gebouw van het Zuyderzee Junior College Emmeloord Wil je je aanwezigheid uiterlijk 20 december bij Jos Kwakkenbos aangeven? (j.kwakkenbos@zuyderzeecollege.nl)

4 P&O Dienst Personeel & Organisatie Gefeliciteerd! Jarigen in week december Anton Nieuwenhuis 19 december Peter van Campen 19 december Esther ten Kate Cursus Klassenmanagement & Orde Op dinsdagmiddag 18 december en 22 januari vindt de cursus klassenmanagement en orde plaats. Deze cursus is in eerste instantie bedoeld voor nieuw benoemde docenten en onderwijsondersteuners, echter er zijn nog enkele plaatsen vrij. De cursus is vooral gericht op het leren analyseren van problemen in de les en de aanpak van deze problemen. Aan de orde komen o.a.: - Klassenmanagement (orde, regels, straf) - Begin van de les - Niet orde situaties; hoe te doorbreken? De cursus wordt gegeven van uur in Lemmer door Jelle Siemonsma, lokaal L003. Heb je belangstelling? Geef je dan z.s.m. op bij Jaqueline Steijaert (j.steijaert@zuyderzeecollege.nl)

5 Sector Diensten Marifoon in een nieuw jasje Volgende week verschijnt de laatste Marifoon in de vertrouwde vorm die we al heel veel jaren kennen. De informatieverstrekking wordt met ingang van het nieuwe jaar meer locatiegericht. Op onze website is op intranet onder personeel een kopje aangemaakt locatienieuws. Vanuit ieder locatie krijgt één persoonslid en zijn/haar achtervanger toegang tot deze pagina om het nieuws van zijn/haar locatie per week op te zetten. Te denken valt aan de activiteiten op de locatie, tijdschema van de elb s/rapportvergaderingen, wijzigingen van leerlingen in de opleiding of vakkenpakket, en nieuwe of vertrekkende leerlingen etc. Alle belangstellende personeelsleden met een inlogcode voor intranet kunnen de locatie pagina s inzien, en zich zo ook op de hoogte stellen van het nieuws op de andere locaties. Natuurlijk kan er ook nog gebruik gemaakt worden van een mailbericht naar de kernteams of andere specifieke doelgroepen, zoals mentoren. Leuke activiteiten die geschikt zijn voor de website kun je aanleveren bij Henk Orsel, die voorlopig onze website gaat beheren. Henk heeft deze taak op zich genomen nu Marjolein Scheeringa ons gaat verlaten. Marjolein heeft per 1 januari een baan aanvaard in Almere aan het AOC als PR - medewerkster. Naast het locatie nieuws is er ook nog het algemene nieuws, o.a vanuit de diensten. Vanuit de diensten wordt er een maal per maand de algemene informatie verstrekt. Dit gaat via een mailbericht naar alle personeelsleden. Het ligt in de bedoeling om de inhoud van de locatiepagina s en het nieuws vanuit de diensten eens per maand samen te vatten en dit te verspreiden naar de externen die de Marifoon altijd hebben ontvangen.

6 Berichten uit de afdelingen Senior College VMBO Nagelerweg 4 Emmeloord Tel. O Telefoonwijziging: Jacob Evertzen (108464) N3GTb Versneld van het VMBO naar het MBO in de NOP Afgelopen donderdag 6 december was de Kick- off van het project versneld VMBO- MBO in de NOP. Met dit project willen de 3 betrokken partijen ( Friese Poort, Emelwerda College en Zuyderzee College) een verkorte leerlijn ontwikkelen, een nieuw opleidingstraject Helpende Zorg en Welzijn niveau 2-3. Het streven is om in augustus 2013 hiermee klaar te zijn. Tijdens deze Kick- off hebben alle drie de betrokken scholen leerlingen een presentatie laten geven over het onderwijs zoals dat nu wordt gegeven op hun school. Ook Esther Smidt en Nande Janse, twee leerlingen uit klas N4ZW, hebben een presentatie gegeven over het onderwijs binnen Zorg en Welzijn en dat hebben ze fantastisch gedaan! Leren presenteren is een belangrijk onderdeel binnen het onderwijs van Zorg en Welzijn en daar wordt dan ook veel aandacht aan besteed. Dit was dan ook duidelijk terug te zien in de presentatie en de manier van presenteren. Esther en Nande top gedaan! Christine Kooitje Lisette Koolhout Zorg en Welzijn

7 Gala Donderdag 20 december is weer het jaarlijkse gala op het Senior College vmbo. Leerlingen kunnen een kaartje kopen in de ZC Store voor 3,50, dit is inclusief 1 consumptie. De winst van deze avond gaat naar Stichting Leergeld. Leerlingen uit klas N3Ec hebben C1000 Geijdanus bereid gevonden om het drinken voor deze avond te sponsoren. Kerstmarkt ROC Friese Poort Woensdag 19 december staan leerlingen uit N3Ec op de kerstmarkt van het ROC Friese Poort. De leerlingen proberen daar producten (gemaakt door leerlingen uit N3Tn) te verkopen. Verder proberen de leerlingen geld in te zamelen door gesponsorde artikelen via het enveloppenspel aan de man te brengen. Na de kerstvakantie meer over de kerstmarkt en de opbrengst voor het goede doel. ZC locatie Lemmer Riensingel GH Lemmer Tel Ouderspreekavond Vakdocenten graag relevante info naar mentoren en/of zorgbegeleider. Toetsweek 3 havo/vwo De toetsweek verloopt naar volle tevredenheid! Excursie Corpus Afgelopen vrijdag zou klas 2 vmbo op excursie naar Corpus. Vanwege het voorspelde slechte weer is dat niet doorgegaan. De leerlingen gaan nu vrijdag alsnog naar Corpus. Kerstactiviteiten Volgende week staat in het teken van leuke kerstactiviteiten. Woensdag trappen we af met gala voor de derde en vierde klas. Er zijn nog steeds kaarten te koop in lokaal 002! Donderdag vanaf uur is weer de jaarlijkse kerstmarkt. Na afloop is er een kerstborrel in de Jan Barie. Vrijdagmorgen ontbijten alle klassen en aansluitend is er per klas een kerstactiviteit.

8 Afscheid Janny & Marjolein Tijdens de kerstborrel donderdagavond in de Jan Barie te Lemmer nemen wij afscheid van Janny van de Pol (gaat nu echt weg) en Marjolein. Je bent van harte welkom! Voor hapjes en drankjes wordt gezorgd. BIG5FL In de Zuid- Friesland is het volgende persbericht over de Big 5 FL in Lemmer verschenen. Het Zuyderzee College in Lemmer geeft haar leerlingen in klas 1GTL dit schooljaar onderwijs in het vinden van de meest belangrijke doelen in het leven. Zij helpen de leerlingen te ontdekken wat zij allemaal kunnen en te leren waar ze beter in willen worden. Dingen die zij willen zien, doen en beleven zodat ze kunnen zeggen dat hun leven is een succes is naar de eigen definitie van succes. Ook wel de Big Five For Life genoemd. De Big Five for Life methode is eerst gebruikt om docenten van het Zuyderzee onderwijs team hun persoonlijke doelen helder te laten krijgen en verder in hun kracht te zetten. Het kennen van je eigen doelen is belangrijk maar als je ook die van je collega s kent zorgt dit voor teambuilding en een hecht team. Je weet wat iemand beweegt en wat belangrijk voor hem of haar is. De docenten van het Zuyderzee College zijn nu begonnen de lessen te implementeren bij de leerlingen. Een jaar lang krijgen zij 1 uur per week les in de Big Five For Life methode. Volgens directeur Herjan Reuten laat je leerlingen nadenken over wat voor hen belangrijk is in het leven. Waar liggen de passies en talenten en waar willen de leerlingen succesvol in worden. De lessen omvatten niet alleen het vaststellen van de doelen maar ook het bereiken van de doelen. De centrale vragen zijn Wat wil ik, Wat kan ik en vooral ook Wie kan mij helpen mijn doelen te bereiken. Aangetoond is dat leerlingen die weten waar zij naar toe willen en doelen stellen het leren leuker vinden en gemotiveerder naar school gaan. En door de doelen te realiseren leren zij succesvol te zijn. De leerlingen worden zelfverzekerder, staan krachtiger in het leven en leren obstakels te definiëren en te elimineren. Zij leren elkaar ook beter kennen en begrijpen doordat ze weten wat hen beweegt. Talenten worden zo vol passie en enthousiasme benut. De Big Five For Life methode wordt op steeds meer scholen gebruikt om leerlingen te stimuleren hun doelen helder te krijgen en te bereiken. Big Five For Life Nederland, gevestigd in Joure, is op dit moment ook bezig met het ontwikkelen van een schoolprogramma voor de lagere scholen.

9 De Big Five For Life methode is een krachtige en laagdrempelige methode die voortkomt uit het boek The Big Five For Life van John Strelecky. De methode is in 2008 in Nederland geïntroduceerd en wordt in verschillende landen in de wereld toegepast. Ook wordt de methode gebruikt in het bedrijfsleven (RightPlacement) en bij particulieren door middel van 1 op 1 coaching en tijdens workshops. Er zijn op dit moment 20 coaches actief in heel Nederland. De weekgedachte De gedachte van deze week: "Wanneer je altijd in dezelfde richting blijft lopen, kom je uiteindelijk je eigen voetstappen tegen."

10 is een publicatie van het Zuyderzee College Emmeloord /Lemmer Wordt tijdens schoolperioden wekelijks op donderdag per verstuurd. Hoofdvestiging: Prof.Ter Veenstraat GA Emmeloord Tel / Fax zc@zuyderzeecollege.nl website: Postadres voor alle afdelingen: Zuyderzee College Postbus AA Emmeloord Brugklas 1 Leerjaar 2 Junior College Prof. Ter Veenstraat 6 Tel / Fax VMBO Senior College VMBO Nagelerweg 4 Tel Fax HAVO / VWO Senior College HV Prof.Ter Veenstraat 5 Tel / Fax Zuyderzee College LEMMER VMBO / HAVO / VWO - 4 VMBO Riensingel GH Lemmer Tel Fax Zuyderzee College NT2 Nagelerweg 4 Tel Fax Aanlevering kopij: Marifoon@zuyderzeecollege.nl Deadline: woensdag uur.

M@rifoon. Mini triathlon. Jaargang 28 nr.10 15 november 2012. van het Zuyderzee College - Emmeloord / Lemmer

M@rifoon. Mini triathlon. Jaargang 28 nr.10 15 november 2012. van het Zuyderzee College - Emmeloord / Lemmer M@rifoon Informatiemagazine Jaargang 28 nr.10 15 november 2012 van het Zuyderzee College - Emmeloord / Lemmer Mini triathlon Inhoudsopgave 03 Agenda 04 P&O Berichten uit de afdelingen Senior College VMBO

Nadere informatie

Personeel: Mutaties mentoren: 1GTa Rick van de Wetering is opgevolgd door Anna van Driesten.

Personeel: Mutaties mentoren: 1GTa Rick van de Wetering is opgevolgd door Anna van Driesten. Nieuws Zuyderzee College Lemmer December 2014 Belangrijke Geachte ouders/verzorgers, data: Hierbij de nieuwsbrief van de locatie Lemmer van december 2014. 17 december Kerstgala Het is inmiddels december

Nadere informatie

M@rifoon. Excursie naar nieuwe Ramspolbrug. (Pag.05 e.v.) Jaargang 28 no.04/ 27 september 2012

M@rifoon. Excursie naar nieuwe Ramspolbrug. (Pag.05 e.v.) Jaargang 28 no.04/ 27 september 2012 M@rifoon Informatiemagazine van het Zuyderzee College - Emmeloord / Lemmer Jaargang 28 no.04/ 27 september 2012 Excursie naar nieuwe Ramspolbrug (Pag.05 e.v.) (2) Inhoudsopgave Herfst 03 Agenda 04 P&O

Nadere informatie

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 schooljaar 2015 2016 Geachte ouders, beste leerlingen, Dit is de laatste Van Hasseltschool nieuwsbrief van 2015. Het is ook de allerlaatste van mijn hand. Na ruim 40 jaar

Nadere informatie

M@rifoon. Opening nieuwe locatie ZC NT2. Jaargang 28 no.06 11 oktober 2012. (pag.06 e.v. )

M@rifoon. Opening nieuwe locatie ZC NT2. Jaargang 28 no.06 11 oktober 2012. (pag.06 e.v. ) M@rifoon Informatiemagazine van het Zuyderzee College - Emmeloord / Lemmer Jaargang 28 no.06 11 oktober 2012 Opening nieuwe locatie ZC NT2 (pag.06 e.v. ) (2) Inhoudsopgave Herfst 03 Agenda 04 P&O 05 Sector

Nadere informatie

Jaargang 2014-2015 nr 15 week 50 8 t/m 14 december 2014. Overblijfcorvee Deze week heeft overblijfcorvee. De verjaardagskalender van deze week

Jaargang 2014-2015 nr 15 week 50 8 t/m 14 december 2014. Overblijfcorvee Deze week heeft overblijfcorvee. De verjaardagskalender van deze week Jaargang 2014-2015 nr 15 week 50 8 t/m 14 december 2014 Overblijfcorvee Deze week heeft overblijfcorvee Klas GA3B De verjaardagskalender van deze week 09/12 Myrna Zagers H3O 10/12 Anne Verstraten H3I 11/12

Nadere informatie

M@rifoon. Mini triathlon. Jaargang 28 nr.11 22 november 2012. van het Zuyderzee College - Emmeloord / Lemmer

M@rifoon. Mini triathlon. Jaargang 28 nr.11 22 november 2012. van het Zuyderzee College - Emmeloord / Lemmer M@rifoon Informatiemagazine Jaargang 28 nr.11 22 november 2012 van het Zuyderzee College - Emmeloord / Lemmer Mini triathlon Inhoudsopgave 03 Agenda 04 P&O Berichten uit de afdelingen Senior College HAVO/VWO

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 - februari 2016

Nieuwsbrief 2 - februari 2016 Voorwoord Nieuwsbrief 2 - februari 2016 Beste ouders, verzorgers, relaties en overige belangstellenden, U ontvangt hierbij de tweede algemene nieuwsbrief van het Zuyderzee College-breed schooljaar 2015-2016.

Nadere informatie

M@rifoon. Het ZC en de generatiekloof: (2) De senioren! (pag.09 e.v.) Jaargang 28 no.03 20 september 2012

M@rifoon. Het ZC en de generatiekloof: (2) De senioren! (pag.09 e.v.) Jaargang 28 no.03 20 september 2012 M@rifoon Informatiemagazine van het Zuyderzee College - Emmeloord / Lemmer Jaargang 28 no.03 20 september 2012 Het ZC en de generatiekloof: (2) De senioren! (pag.09 e.v.) (2) Inhoudsopgave Herfst 03 Agenda

Nadere informatie

Je maakt het op het Vakcollege Noordoostpolder Schooljaar 15/16

Je maakt het op het Vakcollege Noordoostpolder Schooljaar 15/16 Je maakt het op het Vakcollege Noordoostpolder Schooljaar 15/16 Onderwijs voor jongeren met gouden handen die aan een gouden toekomst willen werken. Dat is het Vakcollege Noordoostpolder. Leerlingen die

Nadere informatie

M@rifoon. Mini triathlon. Jaargang 28 nr.08 1 november 2012. van het Zuyderzee College - Emmeloord / Lemmer

M@rifoon. Mini triathlon. Jaargang 28 nr.08 1 november 2012. van het Zuyderzee College - Emmeloord / Lemmer M@rifoon Informatiemagazine Jaargang 28 nr.08 1 november 2012 van het Zuyderzee College - Emmeloord / Lemmer Mini triathlon Inhoudsopgave 03 Agenda 04 P&O Berichten uit de afdelingen Senior College VMBO

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Wij maken werk van TALENT. En toen was het alweer kerst... Nieuw jaar. Wens. Nieuwsbrief 52

Nieuwsbrief. Wij maken werk van TALENT. En toen was het alweer kerst... Nieuw jaar. Wens. Nieuwsbrief 52 Dit is een uitgave van STIP VSO Utrecht. Een samenwerking tussen de VSO afdelingen van de Herderschêeschool en de Wilhelminaschool. Reacties op deze nieuwsbrief mailt u naar: nieuwsbrief@stipvso.nl. Nieuwsbrief

Nadere informatie

Regio College thuis in Purmerend. Een gevarieerd aanbod en een modern gebouw waa. Opleidingen Purmerend

Regio College thuis in Purmerend. Een gevarieerd aanbod en een modern gebouw waa. Opleidingen Purmerend 2015-2016 2012-2013 Regio College thuis in Purmerend. Een gevarieerd aanbod en een modern gebouw waa Opleidingen Purmerend 2 Welkom Welzijn Open huis 2015* Zaandam & Purmerend Woensdag 21 januari, 18.00-21.00

Nadere informatie

Programma einde schooljaar 2013-2014 en start schooljaar 2014-2015

Programma einde schooljaar 2013-2014 en start schooljaar 2014-2015 Programma einde schooljaar 2013-2014 en start schooljaar 2014-2015 Einde schooljaar 2013-2014 Week 28 maandag 7 juli, leerling-/oudergesprekken, leerling-/oudergesprekken uitstapje Efteling dinsdag 8 juli

Nadere informatie

In dit nummer: Staking 12 december De kerstmarkt Kerst goede doel Sing-in 21 december Kerstdiner Kerstborrel Overzicht kerstactiviteiten

In dit nummer: Staking 12 december De kerstmarkt Kerst goede doel Sing-in 21 december Kerstdiner Kerstborrel Overzicht kerstactiviteiten In dit nummer: Staking 12 december De kerstmarkt Kerst goede doel Sing-in 21 december Kerstdiner Kerstborrel Overzicht kerstactiviteiten Nr. 7 6 december 2017 Uitnodiging meedenk moment ouderbetrokkenheid

Nadere informatie

Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015

Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015 EVEN KENNIS MAKEN Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015 De eerste jaren werken we vooral nog in thema s en met het spreekwoord van onze school: Willen, worden en zijn. Maar in latere jaren werken

Nadere informatie

Enquête Leerlingenraad

Enquête Leerlingenraad www.survio.com 30-03-2015 08:57:51 Algen Enquête naam Enquête Leerlingenraad Auteur Taal Nederlands Enquête URL http://www.survio.com/survey/d/r5i6q1c0t8t0l5l6f Eerste antwoord 19-02-2015 Laatste antwoord

Nadere informatie

Informatieavonden Tijdens deze avond wordt u door de leerkrachten geïnformeerd over het lesprogramma en activiteiten voor het komende schooljaar.

Informatieavonden Tijdens deze avond wordt u door de leerkrachten geïnformeerd over het lesprogramma en activiteiten voor het komende schooljaar. Website : www.hietweide.nl e-mail : nieuwsbrief@hietweide.nl Agenda 14 september inloopspreekuur GGD/CJZ 14 september informatieavond groep 8 15 september informatieavond groep 1 t/m 7 21 september t/m

Nadere informatie

Rapportage Tevredenheidsonderzoek onder Decanen van toeleverende scholen

Rapportage Tevredenheidsonderzoek onder Decanen van toeleverende scholen Rapportage Tevredenheidsonderzoek onder Decanen van toeleverende scholen ROC Friese Poort April 2015 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Resultaten 4 Algemeen 4 Aansluiting 5 Intake 6 Begeleiding 7 Contact

Nadere informatie

Je maakt t op het Vakcollege Noordoostpolder

Je maakt t op het Vakcollege Noordoostpolder Je maakt t op het Vakcollege Noordoostpolder Schooljaar 16/17 Onderwijs voor jongeren met gouden handen die aan een gouden toekomst willen werken. Dat is het Vakcollege Noordoostpolder. Leerlingen die

Nadere informatie

LEERLINGEN- GIDS 2014-2015 ZUYDERZEE COLLEGE NT2

LEERLINGEN- GIDS 2014-2015 ZUYDERZEE COLLEGE NT2 LEERLINGEN- GIDS 2014-2015 ZUYDERZEE COLLEGE NT2 Beste leerlingen en ouders/verzorgers Dit is de Leerlingengids 2014-2015 voor het Zuyderzee College NT2. Hierin vind je allerlei informatie over de school.

Nadere informatie

LEREN VOOR DE PRAKTIJK

LEREN VOOR DE PRAKTIJK LEREN VOOR DE PRAKTIJK Een nieuwe school, heel anders dan de basisschool. Veel verschillende docenten. Andere vakken. Krijg je al de kriebels in je buik? Niet nodig, hoor. Op Het Streek aan de Zandlaan

Nadere informatie

Jaarplanning

Jaarplanning 33 maandag 13-8-2018 vakantie docenten en leerlingen dinsdag 14-8-2018 woensdag 15-8-2018 donderdag 16-8-2018 vrijdag 17-8-2018 zaterdag 18-8-2018 zondag 19-8-2018 34 maandag 20-8-2018 1 leerlingen vrij

Nadere informatie

nieuwsbrief Datum: 17 december 2015

nieuwsbrief Datum: 17 december 2015 nieuwsbrief Datum: 17 december 2015 Inhoud 1. Inleiding... 1 2. Teamleiders... 1 3. Roosterwijzigingen en nieuwe collega s... 2 4. Ondernemersweek en kerstmarkt... 2 5. Het tweede halfjaar... 4 6. 10-minutenavond...

Nadere informatie

Voorlichting

Voorlichting Voorlichting 2017-2018 Voorstellen Van basisschool naar Zuyderzee Lyceum Iedereen start op het Junior Kleinschalig (max. 450 leerlingen op locatie). Korte lijnen, iedereen kent elkaar. Veilig en vertrouwd.

Nadere informatie

Denken (Diploma. En nu????)

Denken (Diploma. En nu????) Denken (Diploma. En nu????) Delen (Met ouders,vrienden,decaan) Doen (Aan de slag en zet m op!!) Voorwoord Beste 4 e klasser, Dit schooljaar ga je examen doen. Als alles meezit ga je onze school verlaten

Nadere informatie

College voor. beroepsonderwijs. vmbo basis- en kaderberoepsgerichte leerwegen. algemeen toegankelijk

College voor. beroepsonderwijs. vmbo basis- en kaderberoepsgerichte leerwegen. algemeen toegankelijk College voor vmbo basis- en kaderberoepsgerichte leerwegen algemeen toegankelijk beroepsonderwijs College voor Beroepsonderwijs Wie zijn we? Alle leerlingen die de basisberoepsgerichte of de kaderberoepsgerichte

Nadere informatie

Tessenderlandt. Puberbrein als innovatiekans. Project puberbrein Kompas

Tessenderlandt. Puberbrein als innovatiekans. Project puberbrein Kompas Tessenderlandt Puberbrein als innovatiekans Project puberbrein Kompas Product presentatie Kompas Van PSL naar activerend onderwijs. Kompas heeft in de loop der jaren het bestaande stage programma omgebouwd

Nadere informatie

Agenda - september 2016

Agenda - september 2016 Agenda - september 2016 maandag 05 september 2016 Eerste schooldag Start periode 1 dinsdag 06 september 2016 Eerste lesdag woensdag 07 september 2016 Infoavond brugklas HIC donderdag 08 september 2016

Nadere informatie

Welkom. Nieuwsbrief. (terug) op Trajectum. Nieuwe directeur stelt zich voor. Aflevering 1 schooljaar

Welkom. Nieuwsbrief. (terug) op Trajectum. Nieuwe directeur stelt zich voor. Aflevering 1 schooljaar Nieuwsbrief 7 september 2018 Aflevering 1 schooljaar 2018-2019. Welkom (terug) op Trajectum Namens alle medewerkers van Trajectum College heet ik alle ouders van harte welkom. In het bijzonder de ouders

Nadere informatie

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 1 Inhoud Inleiding 3 Schoolexamen 4 1. SE PTA. Wat betekenen deze afkortingen? 2. Herkansingen 3. Tijdens het Schoolexamen Rekenexamen 6 Info van de decaan 7 Maatschappelijke

Nadere informatie

Juf Annemiek gaat ons verlaten Sinterklaas. Hij komt.. hij komt

Juf Annemiek gaat ons verlaten Sinterklaas. Hij komt.. hij komt 27 november 2017 Juf Annemiek gaat ons verlaten Annemiek Tjepkema (groep 1-2C Coole Kikkers ) heeft onlangs een baan aanvaard als docent Nederlands voor anderstaligen bij ROC Friese Poort in Emmeloord.

Nadere informatie

VMBO / MAVO in Bergschenhoek/Lansingerland INFORMATIEAVOND. www.wolfert.nl/pro

VMBO / MAVO in Bergschenhoek/Lansingerland INFORMATIEAVOND. www.wolfert.nl/pro INFORMATIEAVOND INFORMATIEAVOND Hartelijk welkom Informatieavond leerjaar 4 Dinsdag 1 september 2015 PROGRAMMA 1. Opening door N. van Bennekom, directeur 2. Thema avond ouders 28 september 3. Inrichting

Nadere informatie

LOB Loopbaan Oriëntatie & Begeleiding

LOB Loopbaan Oriëntatie & Begeleiding 1 LOB Loopbaan Oriëntatie & Begeleiding Namens de mentoren mijn naam: Bas Kuiper Onderwerp vanavond: 2 LOB programma waar zijn we? keuzekaart Havo algemeen Havo Muurhuizen door dhr. v/der Belt MBO nog

Nadere informatie

HET ERASMUS HAVO/VWO TECHNASIUM. Het Erasmus. Wanted! Nieuwsgierige types

HET ERASMUS HAVO/VWO TECHNASIUM. Het Erasmus. Wanted! Nieuwsgierige types HET ERASMUS HAVO/VWO TECHNASIUM Het Erasmus Wanted! Nieuwsgierige types HET ERASMUS HAVO/VWO Wie kiest voor het Technasium van Het Erasmus, kiest voor Vijf uur per week het vak Onderzoek en Ontwerpen (O&O)

Nadere informatie

MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS /VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM

MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS /VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM ECHTEN S CONTACT Nr 2 - november 2010 MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS /VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM Op de hoogte Van dinsdag 9 t/m vrijdag 12 november aanstaande zijn er cijferbesprekingen

Nadere informatie

Schoolkrant. Maart 2015. WaLL of. Fame

Schoolkrant. Maart 2015. WaLL of. Fame Schoolkrant. Nr.1 Maart 2015 WaLL of Fame 2 Inhoudsopgave Wie zijn wij?! Interview met Dhr. de Lange P.8 Wall of fame P.12 Life hacks P.13 Quotes P.14 Agenda P.15 Info P.16 Strip @ school 3 Project van

Nadere informatie

Verslag ouderavond FIT(s) OP DE KRING

Verslag ouderavond FIT(s) OP DE KRING Verslag ouderavond FIT(s) OP DE KRING In gesprek met elkaar. Uitwerking van de stellingen. De onderstaande stellingen hebben we deze avond besproken onder elke stelling staan een aantal opmerkingen die

Nadere informatie

Deventer scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo, vmbo en praktijkonderwijs

Deventer scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo, vmbo en praktijkonderwijs ALLE RUIMTE basis-kader mavo-havo Etty Hillesum schreef Ontwikkeling rekent niet met tijd Alle ruimte om je eigen weg te gaan in leven en leren. 4 Alle ruimte betekent bij ons Voor jou is er altijd plek

Nadere informatie

Infobulletin. Beste ouders, verzorgers en kinderen, INFO NR 2

Infobulletin. Beste ouders, verzorgers en kinderen, INFO NR 2 Beste ouders, verzorgers en kinderen, INFO NR 2 De start is geweest. De start van het schooljaar, de start van de Gouden Weken en de startgesprekken om er maar een paar te noemen. Wat ons betreft smaakt

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. In deze nieuwsbrief. Schooljaar 2013-2014 April nr. 7

Nieuwsbrief Ouders. In deze nieuwsbrief. Schooljaar 2013-2014 April nr. 7 Beste ouder(s)/verzorger(s), In mijn voorwoord in de voorgaande nieuwsbrief maakte ik melding van het feit dat er enquêtes uitgezet zouden gaan worden. De ouders van leerlingen in het 1 e en 3 e leerjaar

Nadere informatie

openbaar lyceum havo - vwo - vwo bèta

openbaar lyceum havo - vwo - vwo bèta openbaar lyceum havo - vwo - vwo bèta Welkom op De Berg! De Amersfoortse Berg is een school met een prettige sfeer. Veel van jullie voorgangers voelden zich er snel thuis, ook al is de overgang van de

Nadere informatie

Welkom ouders van t Zonnewiel

Welkom ouders van t Zonnewiel Welkom ouders van t Zonnewiel Presentatie over: De overstap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs en de scholen van Het Baken in Almere Onderwijsdoorstroomschema LWOO, wat is dat? LWOO op Stad

Nadere informatie

Vakanties in het schooljaar 2014-2015 Het vakantierooster voor het schooljaar 2014-2015 ziet er als volgt uit:

Vakanties in het schooljaar 2014-2015 Het vakantierooster voor het schooljaar 2014-2015 ziet er als volgt uit: Jaaragenda tweede helft schooljaar 2014-2015 (versie 8 december 2014) Dit is een globale agenda voor de periode van december 2014 tot het einde van het schooljaar 2014-2015. Eerste dag schooljaar 2014-2015:

Nadere informatie

JAARAGENDA 2014-2015

JAARAGENDA 2014-2015 JAARAGENDA 2014-2015 1 34 MAANDAG 18-8-2014 ZOMERVAKANTIE (t/m 22-08-2014) DINSDAG 19-8-2014 WOENSDAG 20-8-2014 DONDERDAG 21-8-2014 VRIJDAG 22-8-2014 Vrijdag 22 augustus: bijeenkomst nieuwe docenten met

Nadere informatie

Voorwoord Door: Hanneke Koster

Voorwoord Door: Hanneke Koster Zuyderzee college, Prof. Ter Veenstraat 5, Emmeloord Tel: 0527-635950 Site: www.zuyderzeecollege.nl Mei 2015 Voorwoord Door: Hanneke Koster Tijd is op een school als het Zuyderzee College een wonderlijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2016

Nieuwsbrief december 2016 Nieuwsbrief december 2016 Voorwoord directie Geachte ouders, verzorgers en overige lezers, In deze laatste nieuwsbrief van het kalenderjaar kan ik melden dat de Raad van Toezicht van de SSVO mevrouw Ellen

Nadere informatie

Troubadourtje. We houden u van alle ontwikkelingen op de hoogte! Informatiekrant Katholieke basisschool De Troubadour

Troubadourtje. We houden u van alle ontwikkelingen op de hoogte! Informatiekrant Katholieke basisschool De Troubadour Troubadourtje Informatiekrant Katholieke basisschool De Troubadour Jaargang: 2015-2016 Datum: 16-10-2015 Inhoud: IKC Glanerbrug Zuid Info VO Niet vergeten! Ter nagedachtenis Voorstellen Rabomuseum Kidsweek

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF / oktober 2012

NIEUWSBRIEF / oktober 2012 NIEUWSBRIEF / oktober 2012 IN DEZE NIEUWSBRIEF. e-mailproblemen Io Vivat ouder-/mentoravonden VMBO oudernetwerk h/v onderbouw Even voorstellen. cursusplanning E-MAILPROBLEMEN De in de zomer geïnstalleerde

Nadere informatie

Beste brugklasser, Veel plezier op onze school en een fijne vakantie, Namens iedereen van het Reviuslyceum, mevrouw Van Koten teamleider onderbouw

Beste brugklasser, Veel plezier op onze school en een fijne vakantie, Namens iedereen van het Reviuslyceum, mevrouw Van Koten teamleider onderbouw KENNISMAKINGSAGENDA woensdag 17 juni 2009 Beste brugklasser, Welkom op het Reviuslyceum! Je bent vanaf 1 augustus leerling van deze school, maar vandaag kun je alvast een beetje aan ons wennen! Wat gaan

Nadere informatie

Agenda... 1 Van de schoolleiding... 2

Agenda... 1 Van de schoolleiding... 2 Egelantierstraat 86 8924 EP Leeuwarden Telefoon: 058-8801600 Email: dedyk@pj.nl VERBINDEND - VERNIEUWEND VEILIG Jaargang 2018-2019 Nummer 01 07 september 2018 2018 INHOUD Agenda... 1 Van de schoolleiding...

Nadere informatie

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1 Algemeen In deze nieuwsbrief hebben we weer informatie voor u op een rij gezet en kunnen we u laten meegenieten van allerlei leuke activiteiten die onlangs bij ons op school hebben plaatsgevonden. Cito-vo

Nadere informatie

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden.

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden. CALKOENSTRAAT 15 1121XA LANDSMEER INFO-BULLETIN 19 2 juli JAARGANG 2013-2014 Vanuit de directie Op het moment dat ik mijn aandeel voor de INFO schrijf, is de vakantie echt in het vooruitzicht. Wat een

Nadere informatie

Hierbij ontvangt u de ouderinformatiebrief inclusief de kalender van de maand juni 2015.

Hierbij ontvangt u de ouderinformatiebrief inclusief de kalender van de maand juni 2015. OUDERINFORMATIEBRIEF VSO Jaargang 9 Maand: juni 2015 29-05-2015 Beste ouders en verzorgers, Hierbij ontvangt u de ouderinformatiebrief inclusief de kalender van de maand juni 2015. Met vriendelijke groet,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nieuwe personeelsleden stellen zich aan u voor: Karen de Heer. Beste ouder, verzorger, Karen de Heer: Met vriendelijke groet,

NIEUWSBRIEF. Nieuwe personeelsleden stellen zich aan u voor: Karen de Heer. Beste ouder, verzorger, Karen de Heer: Met vriendelijke groet, Oktober 201 5 nieuwsbrief NIEUWSBRIEF Beste ouder, verzorger, Welkom en/of goed u weer te zien! Het eerste geldt vooral de nieuwe ouders van onze school. U heeft via uw zoon of dochter de afgelopen weken

Nadere informatie

havo en mavo alvijn usiness chool een Calvijn school

havo en mavo alvijn usiness chool een Calvijn school havo en mavo alvijn usiness chool een Calvijn school Beste ouder/verzorger, U staat samen met uw kind voor een belangrijke keuze: het kiezen van een middelbare school. Wellicht is de Calvijn Business School

Nadere informatie

DE STROOM. Informatieblaadje Basisschool de Beerze

DE STROOM. Informatieblaadje Basisschool de Beerze DE STROOM JAARGANG 3 NUMMER 16 7 JANUARI 2016 Inhoud: De allerbeste wensen voor 2016! Hulpouders bedankt! Voorbereiding Vormsel Vakantierooster 2016-2017 Agenda en bijlagen Informatieblaadje Basisschool

Nadere informatie

decaan Annette Brons

decaan Annette Brons Van harte welkom!! decaan Annette Brons LOB(loopbaanoriëntatie en begeleiding) LOB is een geïntegreerd en continue proces waarin de leerling wordt voorbereid op een toekomstige vervolgopleiding, arbeidsmarkt,

Nadere informatie

Groepering leerjaar 1 schooljaar

Groepering leerjaar 1 schooljaar 1 Groepering leerjaar 1 schooljaar 2019-2020 basis-/kaderberoepsgerichte leerweg theoretische leerweg TL/havo havo/vwo vwo Regulier Accent Emmalaan Oranjelaan Wilhelminalaan 2 Hoe begeleiden we de overstap

Nadere informatie

Welkom! op de thema-avond AutiPassend havo/vwo onderwijs

Welkom! op de thema-avond AutiPassend havo/vwo onderwijs Welkom! op de thema-avond AutiPassend havo/vwo onderwijs Uitslag ouderenquête AutiPassend Onderwijs Utrecht januari 2014 door Sandra Muller 1. Voor kinderen met autisme die cognitief gezien havo of vwo

Nadere informatie

Regelingen voor voortgang en overgang tijdens de leerloopbaan. Inleiding

Regelingen voor voortgang en overgang tijdens de leerloopbaan. Inleiding Regelingen voor voortgang en overgang tijdens de leerloopbaan Inleiding Iedere leerling doorloopt de schoolperiode op zijn of haar eigen manier. Het proces van keuzes maken in leerniveau en uiteindelijk

Nadere informatie

Decanaat. Decaan: Marbella Uhlenbeck lyceum.nl Decaan voor Kader en MAVO

Decanaat. Decaan: Marbella Uhlenbeck lyceum.nl Decaan voor Kader en MAVO Welkom!. Decanaat Decaan: Marbella Uhlenbeck m.uhlenbeck@montaigne lyceum.nl Decaan voor Kader en MAVO http://www.montaignelyceum.nl/schoolinfo/decanaat Communicatie in beeld Wat na het examen? 1. Werken

Nadere informatie

Voor leerlingen groep 7/8 Een nieuwe school, een nieuw begin

Voor leerlingen groep 7/8 Een nieuwe school, een nieuw begin Voor leerlingen groep 7/8 Een nieuwe school, een nieuw begin Maak kennis met Aeres MAVO Bilthoven Gezellig, veilig en persoonlijk Je bent bijna klaar met de basisschool. Tijd om een leuke middelbare school

Nadere informatie

WELKOM OP HET GROENE LYCEUM!

WELKOM OP HET GROENE LYCEUM! De andere route naar het hbo! WELKOM OP HET GROENE LYCEUM! Binnenkort ga jij naar het voortgezet onderwijs. Een grote stap! Kun je goed leren, maar ben je ook praktisch ingesteld? Dan past het Groene Lyceum

Nadere informatie

Woensdag 16 december 18.00-22.00 10-minuten gesprekken klas 3 + 4 (via rooster) Donderdag 17 december Basketbaltoernooi klas 3 + 4

Woensdag 16 december 18.00-22.00 10-minuten gesprekken klas 3 + 4 (via rooster) Donderdag 17 december Basketbaltoernooi klas 3 + 4 Nummer 6 3 december 2015 Maandag 7 december Dinsdag15 december Inschrijven 10-minutengesprekken (vóór 12.00 uur via Magister) Basketbaltoernooi klas 1 + 2 18.00-22.00 10-minuten gesprekken klas 1 +2 (via

Nadere informatie

De Piet Hein. Informatieblad voor ouders en leerlingen

De Piet Hein. Informatieblad voor ouders en leerlingen Jaargang 7 nr. 5 05-09-2008 Locatie: Hardenberg Piet Heinstraat 1 7772 ZJ Hardenberg Tel.: 0523 26 21 70 Fax: 0523 26 63 45 E-mail: infodnvph@sgdnv.nl Informatieblad voor ouders en leerlingen Inhoudsopgave:

Nadere informatie

Contact. particuliere hogeschool voor beroepsonderwijs. bezoekadres Handelskade 75. postadres Postbus 2119 7420 AC Deventer

Contact. particuliere hogeschool voor beroepsonderwijs. bezoekadres Handelskade 75. postadres Postbus 2119 7420 AC Deventer Contact bezoekadres Handelskade 75 postadres Postbus 2119 7420 AC Deventer telefoon 0570-60 30 83 fax 0570-60 37 05 e-mail info.next@saxion.nl particuliere hogeschool voor beroepsonderwijs Hbo Tweedegraadslerarenopleiding

Nadere informatie

WAT LEREN de KINDEREN DIT JAAR?

WAT LEREN de KINDEREN DIT JAAR? Welkom in 5dd Weekrooster WAT LEREN de KINDEREN DIT JAAR? Wiskunde: tot 10 000 000, kommagetallen tot op een duizendste, oppervlakteberekening van vlakke- en ruimtefiguren, volume, Nederlands: werkwoordspelling

Nadere informatie

Maart 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 8

Maart 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 8 Nieuwsbrief maart 2015: Nieuws vanuit: De directie Bijgaand treft u weer onze nieuwe maandbrief aan. Het is alweer de maandbrief van de maand maart. In deze maand start straks de lente weer. Deze maand

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Deltaweg Jaargang 9 Uitgave 1: 15 september 2016

NIEUWSBRIEF Deltaweg Jaargang 9 Uitgave 1: 15 september 2016 NIEUWSBRIEF Deltaweg Jaargang 9 Uitgave 1: 15 september 2016 UITGAVES SCHOOLJAAR 2016-2017 Uitgave 1: Donderdag 15 september 2016 Uitgave 2: Donderdag 6 oktober 2016 Uitgave 3: Donderdag 10 november 2016

Nadere informatie

Nieuwsbrief 35 16 juni 2014

Nieuwsbrief 35 16 juni 2014 Nieuwsbrief 35 16 juni 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Afgelopen donderdag kreeg u een extra nieuwsbrief over de formatie van het komend schooljaar

Nadere informatie

OP HET STREEK TEL IK MEE!

OP HET STREEK TEL IK MEE! OP HET STREEK TEL IK MEE! CSG Het Streek Zandlaan voor vmbo/mavo en praktijkonderwijs, Een nieuwe school, heel anders dan de basisschool. Veel verschillende docenten. Andere vakken. Krijg je al de kriebels

Nadere informatie

MAAK WERK VAN JOUW TALENT

MAAK WERK VAN JOUW TALENT MAAK WERK VAN JOUW TALENT Schatgraven heeft altijd iets spannends. Zeker als je weet dat je iets gaat vinden. Wat komt er tevoorschijn? De komende jaren ga jij schatgraven. Als het kan op onze school.

Nadere informatie

KOM NAAR DE OPEN DAG! 30 januari 2015. Johan van. Oldenbarnevelt. Gymnasium

KOM NAAR DE OPEN DAG! 30 januari 2015. Johan van. Oldenbarnevelt. Gymnasium KOM NAAR DE OPEN DAG! 30 januari 2015 Johan van Oldenbarnevelt Gymnasium EEN GYMNASIUM? Het Stedelijk Gymnasium Johan van Oldenbarnevelt, het JvO, is een zelfstandig gymnasium. Dat is een school waar alle

Nadere informatie

o.s.g. Willem Blaeu jaarplanning 2015-2016 Leerlingen / ouders

o.s.g. Willem Blaeu jaarplanning 2015-2016 Leerlingen / ouders nr 1 34 ma 17-aug 1 Begin periode 1 13.00 uur externe instroom 2e klas + hoger 13.30 brugklassen 14.00 klas 2+3+mavo-4 14.15 klas 4+5+6 havo/vwo di 18-aug 1 09.00-11.00 uur klas 1 havo/vwo mentoraat Vanaf

Nadere informatie

Open Huis op vrijdag 22 januari 2016 maandag 1 woensdag 3 donderdag 4 februari 2016 Afdelingsleider klas 1

Open Huis op vrijdag 22 januari 2016 maandag 1 woensdag 3 donderdag 4 februari 2016 Afdelingsleider klas 1 (Hoog)begaafd? Met onderwijs op maat, uitdagingen in je eigen interesses en jaren ervaring in onderwijs aan (hoog)begaafden ben je bij ons aan het goede adres! (Hoog)begaafd? Wat is (hoog)begaafdheid nou

Nadere informatie

Maak nu de opdrachten in deze lesbrief en kom erachter of jij je keuze al kunt maken!

Maak nu de opdrachten in deze lesbrief en kom erachter of jij je keuze al kunt maken! Beste leerling, Kiezen is best lastig, zeker als het om een vervolgopleiding gaat. Om je hierbij te helpen is er LOB, Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding. Iedere vo-school geeft hier op zijn eigen manier

Nadere informatie

Agenda komende periode. Egelantierstraat 86 8924 EP Leeuwarden T 058 8801600 Email: dedyk@pj.nl VERBINDEND - VERNIEUWEND VEILIG

Agenda komende periode. Egelantierstraat 86 8924 EP Leeuwarden T 058 8801600 Email: dedyk@pj.nl VERBINDEND - VERNIEUWEND VEILIG Egelantierstraat 86 8924 EP T 058 8801600 Email: dedyk@pj.nl VERBINDEND - VERNIEUWEND VEILIG Jaargang 2015-2016 nummer 20 15 januari 2016 Inhoud Agenda komende periode... 1 Vanuit de schoolleiding... 2

Nadere informatie

vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school

vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school Beste ouder/verzorger, Uw kind gaat binnenkort naar de middelbare school. Een spannende tijd. Samen met uw kind bezoekt

Nadere informatie

Wat is het voordeel van business coaching en training?

Wat is het voordeel van business coaching en training? Wat is het voordeel van business coaching en training? Wat is het voordeel van business coaching? Heeft u ook wel eens de volgende vragen: Waar sta ik nu in het werkzame leven? Wie ben ik en wat wil ik?

Nadere informatie

Hartelijk welkom op deze informatieavond van leerjaar 4.

Hartelijk welkom op deze informatieavond van leerjaar 4. Van harte welkom! Geachte ouders en verzorgers, Beste leerlingen, Hartelijk welkom op deze informatieavond van leerjaar 4. Het programma ziet er als volgt uit: Voor de klassen 4EC1, 4TN1, 4ZW1 en 4TOP

Nadere informatie

INFORMATIE V M B 2015 B

INFORMATIE V M B 2015 B INFORMATIE VMBO 2015 BORNEGO COLLEGE GOED VOOR ELKAAR! WWW.BORNEGO.NL Ik ben geen type om met mijn neus in de boeken te zitten. Daarom doe ik basis. We hebben bij Bornego Beugel gelukkig veel praktijklessen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Leerlingen

Nieuwsbrief Leerlingen In deze nieuwsbrief Open dagen Steunles Nieuw rooster Toetsweek 3 Het komende weekend staat in het teken van de Open dagen. Op vrijdagavond, zaterdag en maandagavond zullen hopelijk weer veel leerlingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2017

Nieuwsbrief oktober 2017 Nieuwsbrief oktober 2017 Voorwoord directie Beste ouders, verzorgers en relaties, Wij zijn het schooljaar 2017-2018 prima gestart en wij zien op dit moment op alle locaties, dat de leerlingen weer in het

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF AFDELING VMBO GT. Contact. Agenda. Inleiding. Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1

NIEUWSBRIEF AFDELING VMBO GT. Contact. Agenda. Inleiding. Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1 AFDELING VMBO GT Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1 Inleiding De kop van het nieuwe schooljaar is er alweer vanaf. Gelukkig is iedereen weer gezond en wel terug gekomen van de vakantie. Alle 2e klassers

Nadere informatie

Over het Vecht-College

Over het Vecht-College Over het Vecht-College Het Vecht-College is een particuliere middelbare school voor mavo, havo en vwo. Wij bieden kwalitatief hoogstaand onderwijs, gericht op de individuele behoeften en talenten van kinderen.

Nadere informatie

M@rifoon. Informatiemagazine van het Zuyderzee College - Emmeloord / Lemmer. Jaargang 28 no.01 6 september 2012

M@rifoon. Informatiemagazine van het Zuyderzee College - Emmeloord / Lemmer. Jaargang 28 no.01 6 september 2012 M@rifoon Informatiemagazine van het Zuyderzee College - Emmeloord / Lemmer Jaargang 28 no.01 6 september 2012 Opening seizoen 2012-2013 (2) Inhoudsopgave Herfst 03 Agenda 04 P&O 08 Sector Diensten ------------

Nadere informatie

Doe middag. Nummer 29, 15 januari 2015. Activiteiten:

Doe middag. Nummer 29, 15 januari 2015. Activiteiten: Nummer 29, 15 januari 2015 Verjaardagen: Verjaardagen 14-01 Julia Zhou Jiang groep 7 16-01 Dries v Kemenade groep 5 18-01 Mick Simons groep 4 20-01 Flinn vd Zandt groep 6 26-01 Lara Schouteten groep 1-2A

Nadere informatie

Agenda... 1 Van de schoolleiding... 2

Agenda... 1 Van de schoolleiding... 2 Egelantierstraat 86 8924 EP Leeuwarden Telefoon: 058-8801600 Email: dedyk@pj.nl VERBINDEND - VERNIEUWEND VEILIG Jaargang 2017-2018 Nummer 39 13 juli 2018 INHOUD Agenda... 1 Van de schoolleiding... 2 Laatste

Nadere informatie

TOPmavo. Als je graag wilt leren, zelfstandig kunt werken en wilt laten zien wat je in huis hebt, dan zul je je prima thuis voelen op onze TOPmavo.

TOPmavo. Als je graag wilt leren, zelfstandig kunt werken en wilt laten zien wat je in huis hebt, dan zul je je prima thuis voelen op onze TOPmavo. TOPmavo Als je graag wilt leren, zelfstandig kunt werken en wilt laten zien wat je in huis hebt, dan zul je je prima thuis voelen op onze TOPmavo. Met TOPmavo kun je alle kanten op Mavo betekent middelbaar

Nadere informatie

BRANDINGNIEUWS Samen doelgericht de wereld ontdekken

BRANDINGNIEUWS Samen doelgericht de wereld ontdekken BRANDINGNIEUWS Samen doelgericht de wereld ontdekken Nieuwsbrief nr. 34 26 mei 2016 INHOUD: Actieve ouders gezocht. Wie helpt mee boeken plastificeren? Sportdag Sponsor gezocht Wenmiddag / ochtend Typecursus

Nadere informatie

SLIM LEREN. Plus school met intensieve begeleiding op maat.

SLIM LEREN. Plus school met intensieve begeleiding op maat. SLIM LEREN Plus school met intensieve begeleiding op maat. Over Roekhorst Wij zijn een particuliere middelbare school. We bieden kwaliteitsonderwijs op alle niveaus met een duidelijke identiteit. Modern

Nadere informatie

ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO

ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO Eerlijk gezegd vond ik het eerst doodeng en spannend om naar een andere school te gaan. Ik wou mijn oude klas van de Ekke de Haan gewoon niet kwijt. We hadden het daar zo

Nadere informatie

De Kraanvogel Vluchtnieuws 1

De Kraanvogel Vluchtnieuws 1 Aug. 2013 Vanuit de directie Beste ouders en verzorgers, De kop is er af! Vol enthousiasme zijn we gestart. Hopelijk heeft u dat ook zo ervaren.. Een nieuw schooljaar, nieuwe kinderen, een nieuwe juf/meester

Nadere informatie

M@rifoon. Achter het Junior College. Jaargang 28 nr.13 6 december 2012. van het Zuyderzee College - Emmeloord / Lemmer

M@rifoon. Achter het Junior College. Jaargang 28 nr.13 6 december 2012. van het Zuyderzee College - Emmeloord / Lemmer M@rifoon Informatiemagazine Jaargang 28 nr.13 6 december 2012 van het Zuyderzee College - Emmeloord / Lemmer Achter het Junior College Inhoudsopgave 03 Agenda 04 P&O 05 Sector Diensten Berichten uit de

Nadere informatie

In de volgende Hallo zullen ze zichzelf uitgebreider voorstellen en kunt u lezen over de plannen van de leerlingenraad.

In de volgende Hallo zullen ze zichzelf uitgebreider voorstellen en kunt u lezen over de plannen van de leerlingenraad. Hallo (Nummer 11, 29-11-2014) Beste ouders en leerlingen, In deze Hallo vindt u informatie over: Leerlingenraad Schooltuin Lessen cultureel erfgoed groep 8 Sinterklaas en kerst Kerstmarkt Beek Ubbergen

Nadere informatie

Mocht u verder nog vragen hebben, dan kunt u zich richten tot de coördinator of teamleider van uw zoon of dochter.

Mocht u verder nog vragen hebben, dan kunt u zich richten tot de coördinator of teamleider van uw zoon of dochter. Aan alle ouder(s)/verzorger(s) van alle leerlingen van Het Schoter Datum: 15 juni 2018 Kenmerk: 17311/DVM Betreft: laatste loodjes Beste ouder(s)/verzorger(s), Het schooljaar loopt op zijn einde. Zoals

Nadere informatie

Informatie voor ouders. schooljaar 2015-2016. Topmavo volgens. Mick. Hart voor jouw talent! Meer dan leren

Informatie voor ouders. schooljaar 2015-2016. Topmavo volgens. Mick. Hart voor jouw talent! Meer dan leren Informatie voor ouders schooljaar 2015-2016 Topmavo volgens Mick Hart voor jouw talent! Meer dan leren Meer dan leren Op de Groene Hart Topmavo komen leerlingen met een mavo (vmbo-tl) of mavo/havo-advies.

Nadere informatie