Pi-groep Informatiewijzer voor cliënten

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Pi-groep Informatiewijzer voor cliënten"

Transcriptie

1 Pi-groep Informatiewijzer voor cliënten zorg samenleving werk

2 Wat moet u meenemen bij het eerste gesprek? Uw paspoort of identiteitsbewijs Een overzicht van de medicijnen die u gebruikt Pas van de zorgverzekeraar

3 Deze brochure bevat praktische informatie over wat er gebeurt als u bij Pi-groep in zorg komt. Verwijzing en intake Voor behandeling en begeleiding bij Pi-groep is een verwijsbrief nodig. Meestal zal de huisarts die schrijven. Indien er sprake is van een Wmo-indicatie wordt deze afgegeven door de gemeente. Nadat de verwijsbrief door ons is ontvangen, neemt een professional binnen 48 uur telefonisch contact met u op, daarna krijgt u een uitnodiging voor een intakegesprek. In de meeste gevallen vragen we u vooraf een vragenlijst in te vullen. Tijdens het intakegesprek proberen wij een globaal beeld te krijgen van uw levensloop, problematiek en zorgvraag. Aan de hand hiervan wordt een voorlopige diagnose gesteld en wordt beoordeeld welke hulpverlener het beste aansluit bij uw hulpvraag. Voor sommige vormen van hulp heeft u een indicatie nodig van de gemeente voor financiering vanuit de Wmo. Dit is een beschikking welke aangeeft dat u zorg is toegewezen van een bepaalde omvang en voor een bepaalde periode. In dat geval vragen wij deze indicatie voor u aan.

4 Zorgverzekering Pi-groep heeft afspraken met zorgverzekeraars en krijgt per jaar een bepaald budget toegewezen. In uitzonderlijke gevallen kan het zijn dat het toegekende budget ontoereikend is waardoor het voor Pi-groep niet mogelijk is de zorg die we willen leveren te declareren. Wij vragen u in die situatie contact op te nemen met uw zorgverzekeraar om de noodzaak van de zorgvraag voor te leggen. Daarnaast gaat Pi-groep vanzelfsprekend in gesprek met de desbetreffende zorgverzekeraar. Wachtlijst Als veel mensen tegelijk een beroep doen op geestelijke gezondheidszorg bij Pi-groep, hanteren wij incidenteel een wachtlijst. Daarbij kijken wij altijd, samen met u en uw verwijzer, naar de urgentie van uw hulpvraag.

5 Indien u eerst op de wachtlijst komt, wordt u daarover direct geïnformeerd. Daarnaast kunnen wij u desgewenst verwijzen naar een andere instelling. Gedurende de periode dat u op de wachtlijst staat, houden wij telefonisch contact met u. Behandelplan U stelt samen met uw behandelaar een individueel behandelplan op. In het behandelplan staan de verschillende behandelafspraken die gericht zijn op het herstel of het voorkomen van verergering van uw psychiatrische aandoening of psychische klachten. Als er daarnaast ook begeleiding en ondersteuning nodig is, wordt er samen met u ook een begeleidingsplan opgesteld. Dit heeft vooral betrekking op de begeleiding bij uw dagelijks leven en op het eventuele verblijf dat u ontvangt ter ondersteuning van uw herstel. E-health Ter ondersteuning van de behandeling en/of begeleiding bieden wij online hulpverlening, genaamd E-health, aan. Persoonlijke gesprekken combineren we met online interventies, blended care. Tijdig afzeggen Uw behandeling heeft het beste resultaat als u alle voor u gereserveerde afspraken bijwoont. Indien u door omstandigheden uw afspraak niet kunt nakomen, dient u deze uiterlijk 48 uur van te voren af te zeggen. Voor het verzetten van een afspraak kunt u contact opnemen met een medewerker van de servicedesk via telefoonnummer Bij het niet tijdig afzeggen van een afspraak kunnen wij kosten in rekening brengen.

6 De duur van uw behandeling/begeleiding is afhankelijk van uw hulpvraag en de tijd die nodig is om uw klachten te verhelpen of draaglijker te maken. Heeft u vragen over uw behandel- en/of begeleidingsplan, twijfelt u over onderdelen daarvan of bent u het niet eens met een voorgestelde therapie? Bespreek dit dan vooral met uw hulpverlener. Indien u dit wenst is het mogelijk een second opinion te vragen bij een andere hulpverlener of bij een andere instelling. Waar? De hulp die u ontvangt wordt op verschillende plaatsen geboden. Soms komt u voor een gesprek naar een van onze locaties, in andere gevallen komen wij bij u thuis. Pi-groep heeft locaties in Drachten, Groningen, Emmeloord, Almere, Lelystad en Roden. Daarnaast beschikken wij over diverse verblijfslocaties waar behandeling en begeleiding wordt aangeboden. We beschikken over diverse locaties waarbij cliënten worden getraind richting opleiding en werk. Pi-groep beschikt over een Dagcentrum Activerend, een Dagcentrum Arbeidsmatig en een eigen Opleidingscentrum. Daarnaast werken we samen met Quality Coaching voor jobcoaching en integratie naar werk. Ook beschikt Pi-groep over werk(ervarings)centra.

7 Wie? Afhankelijk van uw klachten krijgt u een behandelaar/begeleider en zorgcoach toegewezen. De zorgcoach is verantwoordelijk voor het organiseren van de zorg en fungeert voor u als centraal aanspreekpunt voor alle vragen rondom de zorg. Bij Pi-groep zijn verschillende behandelaars en begeleiders werkzaam, zoals psychiaters, (GZ)psychologen, GGZ-artsen, sociaal psychiatrisch verpleegkundigen, sociaal pedagogisch hulpverleners, sociaal agogisch werkers en orthopedagogen. Iedere behandelaar en begeleider heeft zijn eigen specialiteit. De regiebehandelaar is verantwoordelijk voor het intakeproces en het stellen van de diagnose. De regiebehandelaar coördineert de afstemming tussen alle betrokken zorgverleners en is verantwoordelijk voor de integraliteit van de behandeling en richtinggevend begeleiden en ondersteunen. Wat is het resultaat? De behandeling en begeleiding zijn gericht op het verdwijnen of verminderen van uw klachten. Dit gaat niet vanzelf, want uw situatie zit mogelijk vol gewoontes die zich niet zomaar opzij laten zetten. Het is daarom van belang dat u gemotiveerd bent om energie te steken in de behandeling en de begeleiding. Het beoogde resultaat hiervan wordt in uw behandelplan beschreven. De behandeling en begeleiding zijn gericht op het leren omgaan, dan wel het verminderen van uw klachten.

8 Vertrouwen is een belangrijke basis voor uw behandeling, begeleiding en ondersteuning. Kwaliteit van zorg Pi-groep heeft kwaliteit van zorg zeer hoog in het vaandel. Het uitgangspunt hierbij is het continu verbeteren van de kwaliteit van zorg en dienstverlening. Een belangrijke doelstelling is het voldoen aan de normen van het HKZ-model, conform GGZ-Nederland, met als resultaat het behalen en behouden van het HKZ-certificaat. Op deze wijze stellen we zeker dat Pi-groep aan de ISO-normen voor zorg en welzijn voldoet. Pi-groep heeft een kwaliteitsstatuut. Hierin wordt de integrale zorg voor de cliënt georganiseerd, in het bijzonder de taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden van de betrokken (andere) zorgverleners en hun onderlinge verhoudingen. Om de kwaliteit van de zorg te monitoren maakt Pi-groep gebruik van een aantal meetinstrumenten. Om de voortgang van de behandeling te volgen wordt voor het intakegesprek, bij een tussentijdse evaluatie en bij afsluiting van de behandeling, de zogenaamde OQ-45 vragenlijst afgenomen. Deze meet de zorgresultaten en is een graadmeter voor het lichamelijk en psychisch welzijn. De behandelaar bespreekt de resultaten met de cliënt. Daarnaast meten we jaarlijks de cliëntervaringen middels de zogenaamde CQ-index. Zo brengen we de positieve ervaringen en de verbeterpunten van onze organisatie in kaart.

9 Niet tevreden? Bent u niet (helemaal) tevreden over het verloop van uw behandeling en/of begeleiding? Laat het weten! Bespreek uw onvrede in eerste instantie met uw (regie)behandelaar/begeleider. In veel gevallen is hij of zij immers degene die er iets aan kan doen. Mocht u uw klacht niet met uw (regie)behandelaar/begeleider kunnen of willen bespreken, of heeft dit gesprek niets opgeleverd, dan kunt u uw klacht bespreken met de Teammanager van de betreffende locatie. U kunt uw klacht ook voorleggen aan de onafhankelijke Klachtencommissie voor cliënten van Pi-groep. U kunt het klachtenreglement vinden op onze website: Privacy Als u bij ons in zorg komt, heeft u een behandelaar/begeleider en mogelijk meerdere hulpverleners met wie u een vertrouwensrelatie opbouwt. Vertrouwen is een belangrijke basis voor uw behandeling en/of begeleiding. Alles wat u met uw behandelaar/begeleider en hulpverleners bespreekt, valt onder zijn of haar beroepsgeheim. Zonder uw toestemming zullen uw behandelaar/begeleider en/of hulpverleners geen informatie geven aan derden.

10 Gedurende de tijd dat u bij ons in zorg bent houden wij uw huisarts op de hoogte van de voortgang van de behandeling en hulpverlening, tenzij u hiertegen bezwaar maakt. Uw huisarts is immers degene die na afloop van de behandeling en hulpverlening de verantwoordelijkheid voor de zorg weer overneemt. Wilt u meer weten over de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, dan kunt u ons privacyreglement lezen op onze website:

11 Uw dossier Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en bewaard in uw dossier waarin het verloop van uw behandeling en begeleiding wordt bijgehouden. U heeft altijd het recht om uw dossier in te zien of een kopie van de officiële stukken uit uw dossier te ontvangen. U kunt hiervoor een verzoek indienen bij uw behandelaar/begeleider. Indien mogelijk kunt u uw gegevens inzien in het cliëntenportaal. Hierover kan uw behandelaar/begeleider u meer vertellen. Conform de wet- en regelgeving bewaren we uw dossier na afloop van de behandeling/begeleiding nog vijftien jaar. Pi-raad Pi-groep Zorg B.V. heeft een gecombineerde Cliënten- en Ondernemingsraad. De leden van deze raad denken en praten mee over het beleid en de organisatorische gang van zaken binnen Pi-groep. Ze behartigen de belangen van cliënten en medewerkers. U kunt contact opnemen met de Pi-raad via het adres: piraad@pi-groep.eu. U heeft altijd het recht om uw dossier in te zien of een kopie van de officiële stukken uit uw dossier te ontvangen.

12 Kosten De behandeling en begeleiding worden betaald uit de Zorgverzekeringswet (Zvw) en/of de Wet Langdurige Zorg of Wmo. Als u een zorgverzekering heeft, dan wordt de zorg bij Pi-groep grotendeels vergoed door uw zorgverzekering. Meer informatie hierover is te vinden op onze website:

13 Eigen risico Iedereen in Nederland van 18 jaar en ouder heeft een wettelijk eigen risico voor de zorgverzekering. Het wettelijk eigen risico voor 2017 is 385. Dit bedrag betaalt u pas wanneer u zorg gebruikt die vergoed wordt uit de basisverzekering. Het kan zijn dat u een hoger eigen risico heeft afgesproken met uw verzekeraar. Declaratie De kosten van uw behandeling en/of begeleiding kunnen bestaan uit diverse kosten. Directe kosten zijn activiteiten waar u direct bij betrokken bent. Daarnaast zijn er ook indirecte kosten. Dit zijn kosten van activiteiten waar u niet direct bij betrokken bent, maar die noodzakelijk zijn om uw behandeling te organiseren. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan overleg tussen behandelaren over uw behandeling, het rapporteren in uw dossier en de correspondentie met uw huisarts. Houdt u er daarom rekening mee dat dit gevolgen heeft voor uw eigen risico. Bereikbaarheid U kunt Pi-groep telefonisch bereiken tussen 8.30 en uur, van maandag tot en met vrijdag, via het gratis telefoonnummer: Heeft u dringend hulp nodig en staat u nog niet bij ons ingeschreven, neemt u dan contact op met uw huisarts. Wanneer u bij ons ingeschreven staat en dringend hulp nodig heeft kunt u, 24 uur per dag, contact met ons opnemen via telefoonnummer

14 Pi-groep is gevestigd in diverse plaatsen in Friesland, Drenthe, Groningen en Flevoland: Regio Friesland Bezoekadres: Donia LB DRACHTEN T (gratis) E friesland@pi-groep.eu Regio Drenthe Bezoekadres: Rietdekker BC RODEN T (gratis) E drenthe@pi-groep.eu Regio Flevoland Bezoekadres: Jol HP LELYSTAD T (gratis) E flevoland@pi-groep.eu Regio Groningen Bezoekadres: Trompsingel DA Groningen T (gratis) E groningen@pi-groep.eu

15

16 Het vernieuwende karakter van Pi-groep ligt in de samenhangende aanpak van duurzaam herstel, bestendige groei en ontplooiing van de cliënt.

Pi-groep informatiewijzer voor cliënten

Pi-groep informatiewijzer voor cliënten Pi-groep informatiewijzer voor cliënten zorg samenleving werk Wat moet u meenemen bij het eerste gesprek? Uw paspoort of identiteitsbewijs Een overzicht van de medicijnen die u eventueel gebruikt Pas van

Nadere informatie

specialistische hulp kleinschalig dichtbij

specialistische hulp kleinschalig dichtbij P R A K T I S C H E I N F O R M A T I E specialistische hulp kleinschalig dichtbij De Hoofdlijn De menselijke maat in hulpverlening Doorverwijzing Als u bent doorverwezen naar De Hoofdlijn, meestal door

Nadere informatie

Uw behandeling in stappen

Uw behandeling in stappen Voortraject bij verwijzer Fase 1 Voor een behandeling bij ons heeft u altijd een verwijzing nodig. Meestal regelt u deze via uw huisarts. De verwijzer is in deze fase de eerstverantwoordelijke voor uw

Nadere informatie

Voortraject... 2 Wat kan ik bij de aanmelding verwachten?... 3 Wat kan ik bij de intake verwachten?... 4 Behandeling... 7 Afsluiting en nazorg

Voortraject... 2 Wat kan ik bij de aanmelding verwachten?... 3 Wat kan ik bij de intake verwachten?... 4 Behandeling... 7 Afsluiting en nazorg Inhoudsopgave Inleiding... 2 Voortraject... 2 Wat kan ik bij de aanmelding verwachten?... 3 Wat kan ik bij de intake verwachten?... 4 Behandeling... 7 Afsluiting en nazorg... 8 Overige informatie... 10

Nadere informatie

Inhoudsopgave Inleiding... 2 Voortraject... 2 Wat kan ik bij de aanmelding verwachten?... 3 Wat kan ik bij de intake verwachten?... 4 Behandeling...

Inhoudsopgave Inleiding... 2 Voortraject... 2 Wat kan ik bij de aanmelding verwachten?... 3 Wat kan ik bij de intake verwachten?... 4 Behandeling... Inhoudsopgave Inleiding... 2 Voortraject... 2 Wat kan ik bij de aanmelding verwachten?... 3 Wat kan ik bij de intake verwachten?... 4 Behandeling... 7 Afsluiting en nazorg... 9 Overige informatie (tegels)...

Nadere informatie

Wie behandelt in de basis ggz?

Wie behandelt in de basis ggz? BASIS GGZ 2 De meeste mensen hebben wel eens een periode dat het psychisch niet zo goed gaat. Dat is heel normaal en gaat vaak vanzelf weer over. Als dit niet het geval is en u blijft ergens mee zitten,

Nadere informatie

Welkom bij GGz Breburg. Onderzoek, diagnostiek en behandeling Informatie voor cliënten

Welkom bij GGz Breburg. Onderzoek, diagnostiek en behandeling Informatie voor cliënten Welkom bij GGz Breburg Onderzoek, diagnostiek en behandeling Informatie voor cliënten 2 Inhoudsopgave 1. Aanmelding... 5 2. Onderzoek... 6 3. Hoe gaat uw behandeling verder?... 8 4. Waar kunnen familie

Nadere informatie

Generalistische basis ggz

Generalistische basis ggz Generalistische basis ggz Informatie voor patiënten Generalistische basis ggz U bent door uw huisarts verwezen voor behandeling naar de Generalistische Basis GGZ (GB-GGZ) van Mondriaan. Mondriaan Generalistische

Nadere informatie

In behandeling bij het NPI

In behandeling bij het NPI In behandeling bij het NPI Optimale begeleiding In behandeling bij NPI U ontvangt deze folder omdat u in behandeling gaat bij het NPI. Hierin leest u hoe we te werk gaan bij het NPI en wat u van ons kunt

Nadere informatie

Generalistische basis ggz

Generalistische basis ggz Generalistische basis ggz Informatie voor patiënten Generalistische basis ggz U bent door uw huisarts verwezen voor behandeling naar de Generalistische Basis GGZ (GB-GGZ) van Mondriaan. Mondriaan Generalistische

Nadere informatie

Voortraject... 2 Wat kan ik bij de aanmelding verwachten?... 3 Wat kan ik bij de intake verwachten?... 4 Behandeling... 6 Afsluiting en nazorg

Voortraject... 2 Wat kan ik bij de aanmelding verwachten?... 3 Wat kan ik bij de intake verwachten?... 4 Behandeling... 6 Afsluiting en nazorg Inhoudsopgave Inleiding... 2 Voortraject... 2 Wat kan ik bij de aanmelding verwachten?... 3 Wat kan ik bij de intake verwachten?... 4 Behandeling... 6 Afsluiting en nazorg... 7 Overige informatie... 9

Nadere informatie

Voortraject...2 Wat kan ik bij de aanmelding verwachten?...3 Wat kan ik bij de intake verwachten?...4 Behandeling...6 Afsluiting en nazorg

Voortraject...2 Wat kan ik bij de aanmelding verwachten?...3 Wat kan ik bij de intake verwachten?...4 Behandeling...6 Afsluiting en nazorg Inhoudsopgave Inleiding... 2 Voortraject...2 Wat kan ik bij de aanmelding verwachten?...3 Wat kan ik bij de intake verwachten?...4 Behandeling...6 Afsluiting en nazorg... 7 Overige informatie... 9 Samen

Nadere informatie

Centrum Lichaam, Geest en Gezondheid

Centrum Lichaam, Geest en Gezondheid Centrum Lichaam, Geest en Gezondheid Onderzoek, diagnostiek en behandeling bij: Verklaarde- en onverklaarde lichamelijke klachten gecombineerd met psychische klachten Informatie voor patiënten Lichamelijke

Nadere informatie

Welkom bij GGz Breburg, Volwassenen. Onderzoek, diagnostiek en behandeling Informatie voor cliënten

Welkom bij GGz Breburg, Volwassenen. Onderzoek, diagnostiek en behandeling Informatie voor cliënten Welkom bij GGz Breburg, Volwassenen Onderzoek, diagnostiek en behandeling Informatie voor cliënten 2 Inhoudsopgave Behandeling bij GGz Breburg Wat betekent dit voor u... 5 1. Aanmelding... 5 Uw gegevens

Nadere informatie

Welkom bij Mindfit basis ggz

Welkom bij Mindfit basis ggz Welkom bij Mindfit basis ggz Eerste gesprek 2 Privacy 2 Zorgzwaarteproduct 2 Vergoeding 2 Elektronisch dossier 3 Wettelijke rechten en plichten 3 Identificatie en registratie 3 Meten 4 Cliëntenraad 4 Tevredenheid

Nadere informatie

Ambulante behandeling Ouderen

Ambulante behandeling Ouderen Ambulante behandeling Ouderen Locaties Parkstad en Maastricht-Heuvelland Ambulante behandeling Ouderen Wanneer u vijfenzestig wordt merkt u vaak dat het leven anders wordt. U stopt met werken, de kinderen

Nadere informatie

ggz Drenthe geestelijke gezondheldszdfjj In deze brochure vindt u informatie over de hulp van GGZ Drenthe en allerlei praktische zaken.

ggz Drenthe geestelijke gezondheldszdfjj In deze brochure vindt u informatie over de hulp van GGZ Drenthe en allerlei praktische zaken. ggz Drenthe geestelijke gezondheldszdfjj In deze brochure vindt u informatie over de hulp van GGZ Drenthe en allerlei praktische zaken. Aan de slag met psychische problemen Heeft u last van somberheid

Nadere informatie

Klinische opname. Algemene informatie

Klinische opname. Algemene informatie Klinische opname Algemene informatie In deze brochure van SymforaMeander centrum voor psychiatrie, vindt u algemene en praktische informatie over de behandeling en de gang van zaken in de kliniek. Leest

Nadere informatie

GB-GGZ: Veelgestelde vragen

GB-GGZ: Veelgestelde vragen GB-GGZ: Veelgestelde vragen Auteur: B.V. Vicino Noord-Holland Noord Datum: 1-1-2017 Inhoudsopgave 1 AANMELDING... 3 1.1 Wat gebeurt er na mijn aanmelding?... 3 1.2 Met wie heb ik een intakegesprek? Hoe

Nadere informatie

JE BEHANDELING BIJ INDIGO. Zo werkt het

JE BEHANDELING BIJ INDIGO. Zo werkt het JE BEHANDELING BIJ INDIGO Zo werkt het MENTALE ONDERSTEUNING DIRECT EN DICHTBIJ WELKOM BIJ INDIGO! Binnenkort start je behandeling bij Indigo. In deze folder krijg je informatie over hoe wij bij Indigo

Nadere informatie

Hulp bij psychische problemen. In deze brochure vindt u informatie over de hulp van GGZ Drenthe en allerlei praktische zaken.

Hulp bij psychische problemen. In deze brochure vindt u informatie over de hulp van GGZ Drenthe en allerlei praktische zaken. Hulp bij psychische problemen In deze brochure vindt u informatie over de hulp van GGZ Drenthe en allerlei praktische zaken. Heeft u last van somberheid, angst of piekeren? Of bent u gespannen of verward?

Nadere informatie

U bent verwezen naar een van onze onderdelen. Wat kunt u van ons verwachten?

U bent verwezen naar een van onze onderdelen. Wat kunt u van ons verwachten? U bent verwezen naar een van onze onderdelen. Wat kunt u van ons verwachten? Er valt heel veel te vertellen, maar wij willen u niet overladen met informatie. Daarom beperken we ons in deze folder en verwijzen

Nadere informatie

Uw behandeling, onze zorg

Uw behandeling, onze zorg Uw behandeling, onze zorg Organisatie voor geestelijke gezondheidszorg Uw behandeling, onze zorg Veel mensen hebben wel eens last van psychische problemen. Soms lukt het hen daar alleen of met steun van

Nadere informatie

Psychische zorg voor ouderen

Psychische zorg voor ouderen Psychische zorg voor ouderen Wist u dat een op de vijf ouderen last heeft van depressieve gevoelens? Te vaak blijven mensen er in hun eentje mee zitten. 5,$ :7. IROGHU 28' LQGG U bent niet de enige Ouder

Nadere informatie

Poliklinische behandeling

Poliklinische behandeling Poliklinische behandeling Ouderen Poliklinische behandeling Introductie Mondriaan Ouderen is een onderdeel van Mondriaan. We verlenen hulp aan mensen van 65 jaar en ouder, die behoefte hebben aan behandeling,

Nadere informatie

Ambulante behandeling

Ambulante behandeling Ambulante behandeling Ouderen Ambulante behandeling Mondriaan Ouderen geeft behandeling aan mensen met psychische en psychiatrische problemen vanaf de derde levensfase. Mondriaan Ouderen heeft verschillende

Nadere informatie

Volwassenen. Mondriaan. voor geestelijke gezondheid

Volwassenen. Mondriaan. voor geestelijke gezondheid Volwassenen Mondriaan voor geestelijke gezondheid Verslavingszorg Introductie Verslavingszorg verleent hulp aan volwassenen met problematisch gebruik van alcohol, drugs, medicijnen, gameverslaving en met

Nadere informatie

Volwassenenzorg. Psychologische hulpverlening voor volwassenen tot 65 jaar.

Volwassenenzorg. Psychologische hulpverlening voor volwassenen tot 65 jaar. Volwassenenzorg Psychologische hulpverlening voor volwassenen tot 65 jaar. Werken aan uw problemen leidt tot een oplossing zodat u weer kunt genieten van de dingen om u heen. Hoe gaat het met u? Begint

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden. Inleiding

Algemene Voorwaarden. Inleiding Algemene Voorwaarden Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle onderzoek-, behandelings- of begeleidingsovereenkomsten, zowel mondeling als schriftelijk aangegaan tussen BOEI-Limburg en de

Nadere informatie

volwassenen en ouderen

volwassenen en ouderen volwassenen en ouderen Inhoudsopgave 1. Aanmelding... 1 2. Eerste gesprek... 1 3. De verdere behandeling... 2 4. Privacy en kwaliteit... 2 5. Kosten... 3 6. Eigen risico... 3 7. Tot slot... 4 AmaCura is

Nadere informatie

Uw behandeling bij PsyQ

Uw behandeling bij PsyQ Uw behandeling bij PsyQ Welkom bij PsyQ U heeft zich aangemeld voor een behandeling bij PsyQ. Een belangrijke eerste stap op weg naar herstel. Psychische problemen zijn de normaalste zaak van de wereld;

Nadere informatie

Patiënten- en naastenversie Kwaliteitsstatuut ggz Juni 2016

Patiënten- en naastenversie Kwaliteitsstatuut ggz Juni 2016 Patiënten- en naastenversie Kwaliteitsstatuut ggz Juni 2016 Het Model-Kwaliteitsstatuut ggz en deze bijbehorende Patiënten- en naastenversie is opgesteld door: 1 Patiënten- en naastenversie Kwaliteitsstatuut

Nadere informatie

Behandeling bij GGZ Veenendaal Informatie en spelregels

Behandeling bij GGZ Veenendaal Informatie en spelregels Behandeling bij GGZ Veenendaal Informatie en spelregels Informatie U overweegt behandeling binnen GGZ Veenendaal, of bent al bij ons in behandeling. Om behandeling goed te laten verlopen, bespreken we

Nadere informatie

Wat is het DOC-team? Wat kunt u verwachten?

Wat is het DOC-team? Wat kunt u verwachten? DOC-team Waterland 2 Wat is het DOC-team? DOC-team staat voor Dementie Onderzoek- en Casemanagement. Het DOC-team onderzoekt, behandelt en begeleidt mensen met klachten die mogelijk wijzen op dementie.

Nadere informatie

Centrum Lichaam, Geest en Gezondheid

Centrum Lichaam, Geest en Gezondheid Centrum Lichaam, Geest en Gezondheid Onderzoek, diagnostiek en behandeling bij: onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten combinatie van psychische en lichamelijke klachten Informatie voor cliënten

Nadere informatie

Welkom bij De Jutters

Welkom bij De Jutters Welkom bij De Jutters De Jutters denkt met je mee De Jutters centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie 1 Hoofdlocatie Postadres De Jutters Dr. van Welylaan 2 2566 ER Den Haag Een volledig overzicht van

Nadere informatie

UW BEHANDELING BIJ INDIGO. Zo werkt het

UW BEHANDELING BIJ INDIGO. Zo werkt het UW BEHANDELING BIJ INDIGO Zo werkt het MENTALE ONDERSTEUNING DIRECT EN DICHTBIJ WELKOM BIJ INDIGO! Binnenkort start uw behandeling bij Indigo (of Noagg). In deze folder krijgt u informatie over hoe wij

Nadere informatie

verslavings VRIJ LEVEN

verslavings VRIJ LEVEN IEDER MENS IS BESTEMD OM VRIJ TE ZIJN verslavings VRIJ LEVEN INFORMATIE VOOR CLIËNTEN GELOOF IN VRIJHEID WELKOM BIJ TERWILLE BEDANKT VOOR JE AANMELDING BIJ TERWILLE. GOED DAT JE DEZE STAP HEBT GEZET. OM

Nadere informatie

Welkom bij de Bascule

Welkom bij de Bascule Welkom bij de Bascule Samenwerken aan de behandeling van uw kind Welkom bij de Bascule U bent uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek bij de Bascule. Om u voor te bereiden, geven we u in deze folder

Nadere informatie

Brochure: van aanmelding tot behandeling bij het Sinai Centrum

Brochure: van aanmelding tot behandeling bij het Sinai Centrum Brochure: van aanmelding tot behandeling bij het Sinai Centrum Voor wie is het Sinai Centrum? Het Sinai Centrum is een dynamische, kleinschalige instelling voor Joodse geestelijke gezondheidszorg en is

Nadere informatie

Informatie voor patiënten

Informatie voor patiënten Informatie voor patiënten Inhoud Welkom bij MoleMann Mental Health 3 Informatie voor patiënten 3 Werkwijze 3 KENNISMAKING EN START BEHANDELING 3 Behandelplan 3 Uw omgeving is welkom! 3 Behandelen = samenwerken

Nadere informatie

Behandeling van jongeren tussen 16 en 23 jaar

Behandeling van jongeren tussen 16 en 23 jaar Behandeling van jongeren tussen 16 en 23 jaar Informatie voor jongeren en ouders Pro Persona is een instelling voor geestelijke gezondheidszorg in Gelderland. Pro Persona Jeugd biedt hulp aan jeugdigen

Nadere informatie

Ambulante behandeling

Ambulante behandeling Ambulante behandeling Ouderen Ambulante behandeling Mondriaan Ouderen geeft behandeling aan mensen met psychische en psychiatrische problemen vanaf de derde levensfase. Mondriaan Ouderen heeft verschillende

Nadere informatie

Onze eerste kennismaking. informatie voor cliënten. Onderdeel van Arkin

Onze eerste kennismaking. informatie voor cliënten. Onderdeel van Arkin Onze eerste kennismaking informatie voor cliënten Onderdeel van Arkin Welkom bij PuntP. U bent via uw huisarts of een andere hulpverlener naar PuntP verwezen en binnenkort hebt u uw eerste afspraak. In

Nadere informatie

Kind en Jeugd GGZ. Psychologische hulpverlening voor kinderen en jeugdigen tot 21 jaar.

Kind en Jeugd GGZ. Psychologische hulpverlening voor kinderen en jeugdigen tot 21 jaar. Kind en Jeugd GGZ Psychologische hulpverlening voor kinderen en jeugdigen tot 21 jaar. Team Kind en Jeugd heeft ervaring met de specifieke problematiek waarmee kinderen en jongeren kunnen kampen. Vraagt

Nadere informatie

Algemene voorwaarden, versie januari 2017

Algemene voorwaarden, versie januari 2017 Algemene voorwaarden, versie januari 2017 Deze voorwaarden zijn opgesteld door het maatschap Instituut voor Vraaggerichte Psychotherapie te Katwijk. Ze dienen om optimaal duidelijkheid te verschaffen omtrent

Nadere informatie

Behandeling van jongeren van 12 tot 16 jaar

Behandeling van jongeren van 12 tot 16 jaar Behandeling van jongeren van 12 tot 16 jaar Informatie voor jongeren en ouders Jij bent samen met je ouders bij ons aangemeld omdat je niet lekker in je vel zit, of omdat mensen in je omgeving zich zorgen

Nadere informatie

Behandeling van jongeren van 16 en 17 jaar

Behandeling van jongeren van 16 en 17 jaar Behandeling van jongeren van 16 en 17 jaar Informatie voor jongeren en ouders Jij hebt je bij ons aangemeld omdat je zelf niet lekker in je vel zit, of omdat mensen in je omgeving zich zorgen maken om

Nadere informatie

Wat u moet weten. als cliënt van het maatschappelijk werk

Wat u moet weten. als cliënt van het maatschappelijk werk Wat u moet weten als cliënt van het maatschappelijk werk Inleiding U heeft zich aangemeld bij het maatschappelijk werk en inmiddels heeft u een eerste gesprek gehad met een van de maatschappelijk werkers.

Nadere informatie

Poliklinische behandeling

Poliklinische behandeling Poliklinische behandeling Ouderen Poliklinische behandeling Introductie Mondriaan Ouderen is een onderdeel van Mondriaan. We verlenen hulp aan mensen van 65 jaar en ouder, die behoefte hebben aan behandeling,

Nadere informatie

rivierduinen.nl UW BEHANDELING, ONZE ZORG

rivierduinen.nl UW BEHANDELING, ONZE ZORG rivierduinen.nl UW BEHANDELING, ONZE ZORG Ook als ik tijdelijk meer of intensievere behandeling nodig heb, kan ik bij GGZ Rivierduinen terecht. Uw behandeling, onze zorg Veel mensen hebben wel eens last

Nadere informatie

Behandeling van jongeren tussen 12 en 16 jaar

Behandeling van jongeren tussen 12 en 16 jaar Behandeling van jongeren tussen 12 en 16 jaar Informatie voor jongeren en ouders Pro Persona is een instelling voor geestelijke gezondheidszorg in Gelderland. Pro Persona Jeugd biedt hulp aan jeugdigen

Nadere informatie

Uw rechten Recht op informatie Second opinion (tweede mening) Recht op privacy

Uw rechten Recht op informatie Second opinion (tweede mening) Recht op privacy Rechten en plichten Als er met uw gezondheid iets aan de hand is, heeft u de hulp van een arts of een andere behandelaar* nodig. Zodra de behandelaar u gaat onderzoeken of behandelen, is er sprake van

Nadere informatie

Folder privacyreglement

Folder privacyreglement Folder privacyreglement Voor cliënten van Victas Utrecht, Juni 2013 Inhoud 1. Privacyreglement 1.1. Wat houdt het recht op privacy in? 1.2. Wat staat er in een dossier? 1.3. Gebruik persoonsgegevens 1.4.

Nadere informatie

Informatie over uw privacy. JGZ Zuid-Holland West

Informatie over uw privacy. JGZ Zuid-Holland West Informatie over uw privacy JGZ Zuid-Holland West Privacy JGZ Zuid-Holland West vindt het belangrijk om zorgvuldig om te gaan met uw privacygevoelige gegevens. Daarom hebben wij een privacyreglement. Dit

Nadere informatie

Welkom bij Centrum Jeugd. Informatie voor kinderen, jongeren en hun familieleden

Welkom bij Centrum Jeugd. Informatie voor kinderen, jongeren en hun familieleden Welkom bij Centrum Jeugd Informatie voor kinderen, jongeren en hun familieleden Welkom bij Centrum Jeugd Je gaat deelnemen aan een van de behandelingen bij Centrum Jeugd van GGz Breburg. De behandelaren

Nadere informatie

Informatie voor patiënten. met ruimte voor aantekeningen

Informatie voor patiënten. met ruimte voor aantekeningen Informatie voor patiënten met ruimte voor aantekeningen Informatie voor patiënten U bent naar ons verwezen door uw (huis)arts of medisch specialist. Wij informeren u graag over wat u van ons kunt verwachten.

Nadere informatie

PersonaCura. Uw specialist in persoonlijkheid & gedrag bij senioren

PersonaCura. Uw specialist in persoonlijkheid & gedrag bij senioren PersonaCura Uw specialist in persoonlijkheid & gedrag bij senioren Inleiding We willen allemaal oud worden, maar het liever niet zijn. Ouder worden betekent immers omgaan met verlies van gezondheid, van

Nadere informatie

Praktijkondersteuner GGZ

Praktijkondersteuner GGZ Praktijkondersteuner GGZ Werken aan geestelijke gezondheid en welzijn vanuit de huisartsenpraktijk Inleiding Steeds meer huisartspraktijken in de regio hebben een praktijkondersteuner voor geestelijke

Nadere informatie

Psychologische en psychiatrische hulpverlening voor kinderen en jeugdigen tot 18 jaar

Psychologische en psychiatrische hulpverlening voor kinderen en jeugdigen tot 18 jaar Kind en Jeugd GGZ Psychologische en psychiatrische hulpverlening voor kinderen en jeugdigen tot 18 jaar Ons team Kind en Jeugd heeft ervaring met de specifieke problematiek waarmee kinderen en jongeren

Nadere informatie

Uw rechten en uw plichten

Uw rechten en uw plichten Uw rechten en uw plichten Voor een goede samenwerking tijdens de dienstverlening is het belangrijk dat u weet wat u van ons mag verwachten en wat wij van u vragen. In deze brochure informeren wij u over

Nadere informatie

Behandeling van kinderen van 0 tot 12 jaar

Behandeling van kinderen van 0 tot 12 jaar Behandeling van kinderen van 0 tot 12 jaar Informatie voor ouders Pro Persona is een instelling voor geestelijke gezondheidszorg in Gelderland. Pro Persona Jeugd biedt hulp aan jeugdigen van 0 tot 18 jaar

Nadere informatie

Topklinisch Centrum Lichaam, Geest en Gezondheid (CLGG)

Topklinisch Centrum Lichaam, Geest en Gezondheid (CLGG) Topklinisch Centrum Lichaam, Geest en Gezondheid (CLGG) Onderzoek, diagnostiek en behandeling bij: Verklaarde- en onverklaarde lichamelijke klachten gecombineerd met psychische klachten Informatie voor

Nadere informatie

Algemene voorwaarden, versie februari 2017

Algemene voorwaarden, versie februari 2017 Algemene voorwaarden, versie februari 2017 Deze voorwaarden zijn opgesteld door het maatschap Instituut voor Vraaggerichte Psychotherapie te Katwijk. Ze dienen om optimaal duidelijkheid te verschaffen

Nadere informatie

Algemene voorwaarden augustus 2012

Algemene voorwaarden augustus 2012 Deze voorwaarden zijn opgesteld door het maatschap Instituut voor Vraaggerichte Psychotherapie te Katwijk. Ze dienen om optimaal duidelijkheid te verschaffen omtrent een aantal praktische zaken waar onze

Nadere informatie

Informatie voor patiënten

Informatie voor patiënten Informatie voor patiënten Inhoud Welkom bij MoleMann Mental Health 3 Informatie voor patiënten 3 Werkwijze 3 KENNISMAKING EN START BEHANDELING 3 Behandelplan 3 Uw omgeving is welkom! 3 Behandelen = samenwerken

Nadere informatie

Dementiepoli. Ouderen

Dementiepoli. Ouderen Dementiepoli Ouderen Dementiepoli Informatie voor cliënten, familie en betrokkenen Met deze folder willen we u en uw familieleden en/of verzorgers graag informeren over de gang van zaken bij de dementiepoli.

Nadere informatie

Rechten en plichten. Uw rechten

Rechten en plichten. Uw rechten Rechten en plichten Als er met uw gezondheid iets aan de hand is, heeft u de hulp van een arts of een andere deskundige nodig. Zodra de behandelaar u gaat onderzoeken of behandelen, is er sprake van een

Nadere informatie

Privacyverklaring U-center

Privacyverklaring U-center Privacyverklaring U-center Binnen onze specialistische hulp, met onze professionele begeleiding verwerkt U-center uw gegevens ten behoeve van begeleiding van meervoudige psychische problematiek. U-center

Nadere informatie

Aanmelding, intake en diagnostiek. Kinderen en Jeugdigen. Informatie voor ouders/verzorgers

Aanmelding, intake en diagnostiek. Kinderen en Jeugdigen. Informatie voor ouders/verzorgers Aanmelding, intake en diagnostiek Kinderen en Jeugdigen Informatie voor ouders/verzorgers Aanmelding, intake en diagnostiek Inleiding In deze brochure geven wij u informatie over de aanmelding, de intake

Nadere informatie

Ambulante. Kop 1, pagina 1 Kop 2, pagina 1! Ouderenpsychiatrie

Ambulante. Kop 1, pagina 1 Kop 2, pagina 1! Ouderenpsychiatrie Ambulante Kop 1, pagina 1 Kop 2, pagina 1! Ouderenpsychiatrie Ouderen kunnen door allerlei oorzaken last hebben van psychische problemen. Als deze problemen langer duren is het heel begrijpelijk dat u

Nadere informatie

In deze brochure zetten we de belangrijkste rechten en plichten op een rij:

In deze brochure zetten we de belangrijkste rechten en plichten op een rij: UW RECHTEN ALS CLIËNT BIJ GGZ WNB INLEIDING Als u na uw aanmelding besluit tot een behandeling bij GGZ WNB, maken we daarover afspraken met u. Die worden vastgelegd in het behandelplan. Daarin staat voor

Nadere informatie

Uw rechten Recht op informatie Second opinion (tweede mening) Recht op privacy

Uw rechten Recht op informatie Second opinion (tweede mening) Recht op privacy Rechten en plichten Als er met uw gezondheid iets aan de hand is, heeft u de hulp van een arts of een andere behandelaar* nodig. Zodra de behandelaar u gaat onderzoeken of behandelen, is er sprake van

Nadere informatie

Dagbehandeling. Ouderen

Dagbehandeling. Ouderen Dagbehandeling Ouderen Dagbehandeling Mondriaan Ouderen geeft behandeling, ondersteuning en begeleiding aan mensen met psychische en psychiatrische problemen vanaf de derde levensfase. Mondriaan Ouderen

Nadere informatie

Dementiepoli. Ouderen

Dementiepoli. Ouderen Dementiepoli Ouderen Dementiepoli Informatie voor cliënten, familie en betrokkenen Met deze folder willen we u en uw familieleden en/of verzorgers graag informeren over de gang van zaken bij de dementiepoli.

Nadere informatie

Volwassenenzorg. Psychologische hulpverlening voor volwassenen tot 65 jaar.

Volwassenenzorg. Psychologische hulpverlening voor volwassenen tot 65 jaar. Volwassenenzorg Psychologische hulpverlening voor volwassenen tot 65 jaar. Werken aan je problemen leidt tot een oplossing zodat je weer kunt genieten van de dingen om je heen. Hoe gaat het met u? Begint

Nadere informatie

Behandeling van kinderen van 0 tot 12 jaar

Behandeling van kinderen van 0 tot 12 jaar Behandeling van kinderen van 0 tot 12 jaar Informatie voor ouders Kinderen en jongeren met ernstige psychische of psychiatrische problemen kunnen bij ons terecht. U kunt hierbij denken aan gedragsproblemen,

Nadere informatie

Zorgovereenkomst Ambulante GGZ zorg in het kader van de Zorgverzekeringswet: Volwassenenzorg

Zorgovereenkomst Ambulante GGZ zorg in het kader van de Zorgverzekeringswet: Volwassenenzorg Zorgovereenkomst Ambulante GGZ zorg in het kader van de Zorgverzekeringswet: Volwassenenzorg Geachte cliënt, U heeft een eerste gesprek bij het Cognito Praktijk/Virenze. Afhankelijk van uw klachten vindt

Nadere informatie

Wegwijs tijdens uw behandeling

Wegwijs tijdens uw behandeling Wegwijs tijdens uw behandeling Informatie voor cliënten Welkom bij Vincent van Gogh In deze brochure geven wij graag algemene informatie die voor u van belang is wanneer u bij ons in behandeling komt.

Nadere informatie

Hoe wordt mijn behandeling betaald? Informatie voor cliënten

Hoe wordt mijn behandeling betaald? Informatie voor cliënten Hoe wordt mijn behandeling betaald? Informatie voor cliënten Hoe wordt mijn behandeling betaald? U gaat wellicht gebruikmaken van de zorg van GGz Breburg. Uw behandeling moet natuurlijk ook betaald worden.

Nadere informatie

Generalistische Basis GGZ berkel-b

Generalistische Basis GGZ berkel-b Generalistische Basis GGZ berkel-b Generalistische Basis GGZ Aansluiting vinden bij leeftijdsgenoten, opletten in de klas, omgaan met emoties en opkomen voor jezelf; zomaar een aantal vaardigheden die

Nadere informatie

> Wat doet het Algemeen Maatschappelijk Werk? Je problemen aanpakken: dat doe je zelf, maar niet alleen!

> Wat doet het Algemeen Maatschappelijk Werk? Je problemen aanpakken: dat doe je zelf, maar niet alleen! > Wat doet het Algemeen Maatschappelijk Werk? Je problemen aanpakken: dat doe je zelf, maar niet alleen! Wat kan het Algemeen Maatschappelijk Werk voor u doen? Iedereen heeft regelmatig te maken met lastige

Nadere informatie

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Per 1 januari 2017 zijn alle aanbieders van geneeskundige ggz, dat wil zeggen generalistische basisggz en gespecialiseerde ggz binnen de Zorgverzekeringswet,

Nadere informatie

Praktijk folder. 1. Aanmelding

Praktijk folder. 1. Aanmelding Praktijk folder 1. Aanmelding Verwijzing: Om voor vergoeding van de behandeling door de zorgverzekeraar in aanmerking te komen is een verwijzing door de huisarts noodzakelijk. Op de verwijsbrief moet vermeld

Nadere informatie

Afdeling A3. Afdeling A3. Glaspaleis Ouderen

Afdeling A3. Afdeling A3. Glaspaleis Ouderen Afdeling A3 Afdeling A3 Glaspaleis Ouderen Afdeling A3 Introductie Ouderenpsychiatrie in Mondriaan is gevestigd in Wijerode. Het is een groot gebouw en er zijn veel afdelingen. Om herkenbaarheid van de

Nadere informatie

Deel ggz vanaf 2008 in het basispakket

Deel ggz vanaf 2008 in het basispakket Deel ggz vanaf 2008 in het basispakket Behandeling psychische problemen voortaan in het basispakket van uw zorgverzekering In deze brochure leest u hoe het is geregeld na 1 januari 2008 Ministerie van

Nadere informatie

Volwassenenzorg. Psychologische hulpverlening voor volwassenen tot 65 jaar.

Volwassenenzorg. Psychologische hulpverlening voor volwassenen tot 65 jaar. Volwassenenzorg Psychologische hulpverlening voor volwassenen tot 65 jaar. Werken aan je problemen leidt tot een oplossing zodat je weer kunt genieten van de dingen om je heen. Hoe gaat het met u? Begint

Nadere informatie

5. Wachttijd Actuele wachttijden U vindt de actuele wachttijden voor de verschillende locaties op de homepagina van onze website:

5. Wachttijd Actuele wachttijden U vindt de actuele wachttijden voor de verschillende locaties op de homepagina van onze website: Algemene voorwaarden Wij willen u zo goed mogelijk informeren over onze dienstverlening. Wanneer de behandeling betrekking heeft op een cliënt tot 16 jaar, richten wij ons met deze informatie op de wettelijke

Nadere informatie

Uw rechten als patiënt (WGBO)

Uw rechten als patiënt (WGBO) Uw rechten als patiënt (WGBO) Wanneer er met uw gezondheid iets aan de hand is, heeft u de hulp van een arts of een andere deskundige nodig. U vertrouwt zich toe aan zijn zorg. Zowel u als de hulpverlener

Nadere informatie

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Per 1 januari 2017 zijn alle aanbieders van geneeskundige ggz, dat wil zeggen generalistische basisggz en gespecialiseerde ggz binnen de Zorgverzekeringswet,

Nadere informatie

Rode Kruis ziekenhuis. Patiënteninformatie. Polikliniek psychiatrie. rkz.nl

Rode Kruis ziekenhuis. Patiënteninformatie. Polikliniek psychiatrie. rkz.nl Patiënteninformatie Polikliniek psychiatrie rkz.nl U bent verwezen naar de Afdeling Psychiatrie door uw huisarts of een andere hulpverlener/ instantie. De polikliniek Psychiatrie is bedoeld voor onderzoek

Nadere informatie

5. Wachttijd. 2. Geestelijke gezondheidszorg (GGZ)

5. Wachttijd. 2. Geestelijke gezondheidszorg (GGZ) Algemene voorwaarden Wij willen u zo goed mogelijk informeren over onze dienstverlening. Wanneer de behandeling betrekking heeft op een cliënt tot 16 jaar, richten wij ons met deze informatie op de wettelijke

Nadere informatie

Algemene Informatie. Mondriaan. Informatie voor cliënten. Verslavingszorg. voor geestelijke gezondheid

Algemene Informatie. Mondriaan. Informatie voor cliënten. Verslavingszorg. voor geestelijke gezondheid Algemene Informatie Informatie voor cliënten Verslavingszorg Mondriaan voor geestelijke gezondheid Uw hulpvraag staat bij ons centraal. Wie zijn wij? De Divisie Verslavingszorg is één van de vijf divisies

Nadere informatie

Welkom bij Zuyderland Generalistische Basis GGz

Welkom bij Zuyderland Generalistische Basis GGz Welkom bij Zuyderland Generalistische Basis GGz Welkom bij Zuyderland Geestelijke Gezondheidszorg U bent aangemeld voor een behandeling bij Zuyderland Geestelijke Gezondheidszorg (hierna te noemen Zuyderland

Nadere informatie

Centrum Integrale Psychiatrie

Centrum Integrale Psychiatrie Centrum Integrale Psychiatrie Centrum Integrale Psychiatrie Het Centrum Integrale Psychiatrie (CIP) biedt ambulante zorg aan volwassenen met (zeer) complexe psychische en/of psychiatrische problemen.

Nadere informatie

Welkom bij De Jutters

Welkom bij De Jutters Praktische informatie Waar kan ik meer informatie vinden? Wil je meer weten over, ben je benieuwd naar ons team of wil je informatie over jouw problemen? Je leest en ziet er meer over op onze website:

Nadere informatie

Samen op eigen wijze. De beste aanpak voor u

Samen op eigen wijze. De beste aanpak voor u Samen op eigen wijze De beste aanpak voor u Bij GGZ ingeest hebben we aandacht voor uw persoonlijke situatie. Met locaties in Amsterdam, Amstelveen, Bennebroek, Haarlem en Hoofddorp is hulp bij u in de

Nadere informatie

Ouderenzorg. Psychologische hulpverlening voor mensen van 65 jaar en ouder.

Ouderenzorg. Psychologische hulpverlening voor mensen van 65 jaar en ouder. Ouderenzorg Psychologische hulpverlening voor mensen van 65 jaar en ouder. Met behulp van persoonlijke gesprekken en/of groepsgesprekken zoeken we naar een oplossing voor uw angsten, somberheid of gevoelens

Nadere informatie

Deeltijdbehandeling. Ouderen

Deeltijdbehandeling. Ouderen Deeltijdbehandeling Ouderen Deeltijdbehandeling Mondriaan Ouderen geeft behandeling, ondersteuning en begeleiding aan mensen met psychische en psychiatrische problemen vanaf de derde levensfase. Mondriaan

Nadere informatie

Kind en Jeugd GGZ. Psychologische hulpverlening voor kinderen en jeugdigen tot 18 jaar.

Kind en Jeugd GGZ. Psychologische hulpverlening voor kinderen en jeugdigen tot 18 jaar. Kind en Jeugd GGZ Psychologische hulpverlening voor kinderen en jeugdigen tot 18 jaar. Team Kind en Jeugd heeft ervaring met de specifieke problematiek waarmee kinderen en jongeren kunnen kampen. Vraagt

Nadere informatie