Communityacupunctuureindhoven.nl

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Communityacupunctuureindhoven.nl"

Transcriptie

1

2 Er is geen MAGIC BULLET in de Acupunctuur Mensen hebben mogelijk een vaag idee wat Acupunctuur zou kunnen doen voor hen als het om reguliere klachten gaat. Als mensen worden behandeld hopen ze dat Acupunctuur net als medicatie het probleem vrij direct kunnen oplossen. Na 3 behandelingen gaan ze aan de behandelingen twijfelen waarom het gewenste resultaat niet bereikt is. Ik promoot geen MAGIC BULLETS in de Acupunctuur, net als wat medicijnen zou kunnen doen. De meeste mensen voelen het effect tussen de 5 en 10 behandelingen en soms kunnen mensen pas na maanden behandelen het effect van voelen. Het geloof We hebben allemaal het geloof dat medicijnen ons in 1 tot 2 behandelingen kunnen verhelpen van het probleem. Dat doen medicijnen ook, maar men moet ze langdurig gebruiken en waarschijnlijk ook levenslang. De onderliggende oorzaak wordt echter niet aangepakt. Ik heb niets tegen medicijnen, men heeft ze soms ook echt nodig. Alleen op lange termijn ondermijnt het fysiologische systeem dat steeds afhankelijker wordt om meer te gaan slikken. Met name bij pijnstillers. Het geloof dat acupunctuur ook na 1 tot 3 behandelingen werkt is onrealistisch. Uitzonderingen Er zijn echter uitzonderingen bij mensen waarvan de Acupunctuurbehandeling direct aanslaan. In mijn geval ben ik een paar keer behandeld geweest door een Acupuncturist. De eerste behandeling sloeg direct aan. Dit was een probleem van 2 weken. Acute problemen vallen hieronder. Acute problemen zijn vrij direct te verhelpen.

3 Chronische problemen Mensen met chronische problemen met jarenlange klachten hebben in de Acupunctuur een langere behandelingstraject nodig om het effect ervan te kunnen voelen. Het kan soms een half jaar duren bij 2 keer in de maand behandelen. Bij frequente behandelingen gaat het sneller. Eerlijk soms heeft Acupunctuur geen effect bij bepaalde mensen en dan is het ook goed dat mensen stoppen met de behandeling. Maar na 3 keer behandelen, kan men niet verwachten dat het heeft geholpen. Dit geldt ook voor medicijnen die soms niet aanslaan of niet werken zoals artsen en of patiënten het willen. Zij schrijven als nog een andere medicijn voor tot dat het gewenste effect is bereikt. En soms werkt het niet eens en lopen mensen rond met nog steeds dezelfde klachten. Chinese geneeswijze behandelingen Chinese geneeswijze werkt met de energie van de organen en de meridianen. In de meridianen zijn energetische punten. De Acupuncturist plaatst een naald en zorgt voor een effect om iets in beweging te brengen. De basis behandelingen zijn harmoniseren, tonifiëren, verwarmen, Hitte of warmte klaren, voeden van de Energetische organen, maar soms ook purgeren bij Warme ziektes. Het bewegen van blokkades en stoppen van pijn behoort ook tot de basisbehandeling.

4 De beweging Een aantal acupunctuurpunten brengen een beweging op gang in het lichaam net als een pendulum in een rij. Men zet een bal tot beweging en alle andere ballen komen in beweging. Bij zware blokkades, stagnatie, jarenlange problemen kan het even duren voordat er iets in beweging komt. Ook al zou er na een paar behandelingen geen effect te voelen zijn, de Acupuncturist zou altijd trachten de punten aan te passen tot het gewenste effect bereikt is. Acupunctuur heeft multi-disciplinaire en niet alleen maar naalden. Als men de Acupuncturist de kans geeft, dan kunnen er meerdere vormen van behandelingen ingezet worden zoals elektro- en of laseracupunctuur, oor- en schedelacupunctuur, cuppen, moxa en masseren. Kruiden, gesprekken, yoga, meditatie, voeding en leefstijl aan passen. Wilt u meer informatie, neemt u contact op met uw acupuncturist.

5 Top 5 mythes over Acupunctuur MYTHE #1 HET IS DUUR. Wij gebruiken een glijdende schaal met een tarief tussen 15 tot 35 euro en u bepaalt wat u kunt betalen tussen de twee prijzen in. Community acupunctuur klinieken zoals Community Acupunctuur Eindhoven hebben lage prijzen. Dat is omdat we willen dat u frequent en consistent mogelijk acupunctuurbehandelingen krijgt om beter te worden en beter te blijven. We kunnen lage prijzen bieden omdat wij veel mensen behandelen. MYTHE #2 DE NAALDEN DOEN PIJN. Voelbaar, maar niet pijnlijk. U kunt aanvankelijk een klein prikje voelen, maar dat zou meteen wegebben. Het is normaal om een dof, zwaar, lichte sensatie of gewaarwording in de buurt van de naald, dat is een goed teken dat het lichaam reageert. Als er iets niet goed voelt een naald, een positie, laat uw acupuncturist het weten. We zullen de naald aanpassen of uithalen. De meeste mensen vinden acupunctuur comfortabel en ontspannen dat ze soms diep in slaap vallen. MYTHE #3 IK GELOOF ER NIET IN. Wij prediken geen geloof en je hoeft niet te geloven. Als u bereid bent om een paar keer te komen en observeert of uw symptomen beginnen te veranderen. U hoeft het niet te begrijpen, niet verwachten dat het iets doet en of te verdiepen in de Chinese filosofie. Acupunctuur werkt op een bepaalde manier dat niet 123 uit te leggen is, het enige wat telt is dat het werkt mits u het een kans geeft. MYTHE #4 U MOET DE NAALDEN PLAATSEN WAAR HET PIJN DOET. Conventioneel maar niet noodzakelijk. We gebruiken distale behandelingsstrategieën, dat stelt ons instaat om punten te gebruiken op de handen, armen, benen, voeten, oren en schedel voor een symptoom of pijn elders op uw lichaam. Het is de ervaring van een community praktijk met duizenden patiënten is dat het consistent en effectief is voor de meeste problemen. Het is belangrijk te onthouden dat acupunctuur op verschillende manieren beoefend kan worden. Verschillende mensen verschillende acupuncturisten. MYTHE #5 MENSEN ZOALS IK KRIJGEN GEEN ACUPUNCTUUR. Acupunctuur is voor iedereen! We behandelen mensen van alle leeftijden. Acupunctuur is ontvangen door mensen van alle religies: christenen, boeddhisten, joden, hindoes, moslims en atheïsten. Community Acupunctuur is financieel toegankelijk voor mensen van uiteenlopende economische omstandigheden van de arbeidersklasse tot de rijke klasse.

6 Top 5 redenen om Acupunctuur te krijgen PIJN Acupunctuur blinkt uit in pijnbestrijding overal op het lichaam. Dit geldt ook voor hoofdpijn, pijn in de nek, schouders, rug, heupen, ellenbogen, polsen, knieën, enkels, fasciitis plantaris, verstuikingen, verrekkingen, gebroken botten, fibromyalgie, en nog veel meer. Het herstelt mobiliteit, krimpt zwelling en reduceert chirurgische herstel in bijna de helft van de tijd. Als er iets pijn doet, kan acupunctuur helpen. CHRONISCHE PROBLEMEN Acupunctuur is ondersteunend voor chronisch ziektes, de omstandigheden worden handelbaar. Mensen met een chronische ziekte gebruiken meestal veel medicijnen met meerdere bijwerkingen. Acupunctuur kan sterk de kwaliteit van hun leven verbeteren, door het verbeteren van hun stemming, energie en slaappatronen. Acupunctuur is een goede aanvullende therapie voor mensen met astma, artritis, hoge bloeddruk, opvliegers, diabetes mellitus en bijwerkingen van chemotherapie. Acupunctuur is effectief voor diverse kwalen, het kan problemen tot op zekere hoogte helpen, ook al is deze niet volledig te genezen. STRESS Acupunctuur is de eenvoudigste, veiligste low-tech en het minst dure oplossing voor de meest voorkomende gezondheidsprobleem in de wereld: STRESS! In onze ervaring, kan acupunctuur angst, depressie, verdriet, frustratie verlichten en het creëren van diepe ontspanning. Sinds stress een enorme impact heeft op onze fysieke en psychische gezondheid, kan acupunctuur u meer helpen dan conventionele medicijnen. ZWANGERSCHAP Acupunctuur is gunstig in alle fasen van de zwangerschap. Acupunctuur werkt bij stellen die proberen om zwanger te worden door het bijvoorbeeld verhogen van de vruchtbaarheid en de regulering van hormonen. Bent u eenmaal zwanger, acupunctuur verlicht ochtendmisselijkheid, ischias, lage rugpijn, bekken ongemak, spijsvertering en stuitligging. Als u klaar bent, acupunctuur induceert de weeën. Na de bevalling, kan acupunctuur melkproductie stimuleren, postnatale depressie en angsten verlichten. PREVENTIE Voor mensen die geen gezondheidsklachten hebben, kan acupunctuur twee keer per maand behandelen, het voorkomen of het ontstaan van ziekte. Al de bijwerkingen van acupunctuur zijn positief: stemming verbeterend, immuunsysteem stimulerend, anti-inflammatoire eigenschappen, het is niet verslavend en u krijgt geen overdosis. U kunt acupunctuurbehandelingen zo vaak krijgen als u wilt. Veel mensen genieten van acupunctuur dat ze alleen maar komen voor een behandeling omdat het goed doet en voelt!

Nekpijn? Acupunctuur kan helpen

Nekpijn? Acupunctuur kan helpen Nekpijn? Acupunctuur kan helpen Nekpijn Nekklachten komen evenals lage-rugpijn vaak voor. Bijna 80% van de mensen heeft wel eens last (gehad) van nekklachten. Ook hier is het van belang intensief naar

Nadere informatie

Voetreflexologie Marianne Baudenelle www.mariannebaudenelle.be

Voetreflexologie Marianne Baudenelle www.mariannebaudenelle.be Voetreflexologie Marianne Baudenelle www.mariannebaudenelle.be 1 Wat is voetreflexologie Onze beide voeten zijn een afspiegeling van ons lichaam. Ons hele lichaam staat in verbinding met onze voeten. De

Nadere informatie

(Paarden)Acupunctuur in de diergeneeskunde

(Paarden)Acupunctuur in de diergeneeskunde (Paarden)Acupunctuur in de diergeneeskunde drs. R.E. Boerekamp S.N.V.A. 2 Wat is acupunctuur? traditionele Chinese geneeskunde > 3000 jaar toegepast op mens/dier stimulatie punten op het lichaam d.m.v.

Nadere informatie

Anesthesiologie Pijnbestrijding. Patiënteninformatie. Ooracupunctuur. Slingeland Ziekenhuis

Anesthesiologie Pijnbestrijding. Patiënteninformatie. Ooracupunctuur. Slingeland Ziekenhuis Anesthesiologie Pijnbestrijding Ooracupunctuur i Patiënteninformatie Slingeland Ziekenhuis Algemeen In overleg met u is een afspraak gemaakt voor ooracupunctuur. Een anesthesioloog voert deze behandeling

Nadere informatie

Chinese Hoofd-Nek-Schouders

Chinese Hoofd-Nek-Schouders Sportmassage Dient om de hele conditie van het lichaam en voornamelijk de spieren te verbeteren. Sporters presteren beter, hebben minder last van blessures en herstellen sneller na de inspanning. Deze

Nadere informatie

Omgaan met. pijn. Acupunctuur kan helpen

Omgaan met. pijn. Acupunctuur kan helpen Omgaan met pijn Acupunctuur kan helpen Iedereen heeft wel eens pijn. Hoofdpijn, spierpijn, rugpijn of tandpijn, Pijn kan veel oorzaken hebben en veel vormen aannemen. Pijn is bovendien heel individueel.

Nadere informatie

Acupunctuur. kan helpen. bij. stress

Acupunctuur. kan helpen. bij. stress Acupunctuur kan helpen bij stress Stress In onze maatschappij heeft iedereen het steeds over stress, maar wat bedoelt men hier eigenlijk mee? We onderscheiden twee vormen van stress : - positieve stress,

Nadere informatie

Chronische pijn en Acupunctuur. Marc Alaerts 19/02/2011 --------------------------------

Chronische pijn en Acupunctuur. Marc Alaerts 19/02/2011 -------------------------------- Chronische pijn en Acupunctuur. Marc Alaerts 19/02/2011 -------------------------------- De voordracht bestond uit 2 delen: pijn en acupunctuur. Pijn. Men kan alleen maar nietszeggende omschrijvingen geven

Nadere informatie

Lage rugpijn. Kan acupunctuur helpen? Lage rugpijn is één van de meest voorkomende pijnklachten in onze maatschappij. Ze is

Lage rugpijn. Kan acupunctuur helpen? Lage rugpijn is één van de meest voorkomende pijnklachten in onze maatschappij. Ze is Lage rugpijn Kan acupunctuur helpen? Lage rugpijn is één van de meest voorkomende pijnklachten in onze maatschappij. Ze is verantwoordelijk voor vele duizenden uren van arbeidsongeschiktheid en voor het

Nadere informatie

ONGEDIFFERENTIEERDE SPONDYLARTHROPATHIE FRANCISCUS GASTHUIS

ONGEDIFFERENTIEERDE SPONDYLARTHROPATHIE FRANCISCUS GASTHUIS ONGEDIFFERENTIEERDE SPONDYLARTHROPATHIE FRANCISCUS GASTHUIS Inleiding Uw reumatoloog heeft u verteld dat u een spondylarthropathie hebt, een vorm van reuma. Er komen ongetwijfeld veel vragen in u op. Vragen

Nadere informatie

Laad je met rust en vertrouwen

Laad je met rust en vertrouwen tactiel stimulering & geboortezorg Laad je met rust en vertrouwen www.praktijktrusten.nl Tactiel Stimulering Een behandeling bestaat uit zorgzame, respectvolle aanrakingen van je lichaam, waardoor van

Nadere informatie

ACUPRESSUUR GRATIS E-BOOK

ACUPRESSUUR GRATIS E-BOOK Dendermondsesteenweg 29 9270 LAARNE-KALKEN 0474 30 85 84 www.dekrachtbron.be info@dekrachtbron.be MASSAGECENTRUM DE KRACHTBRON ACUPRESSUUR GRATIS E-BOOK de energiestroom van ons lichaam activeren onze

Nadere informatie

Fybromyalgie. Wat? Acupunctuur kan helpen

Fybromyalgie. Wat? Acupunctuur kan helpen Fybromyalgie Wat? Acupunctuur kan helpen Fibromyalgie is een veelvoorkomende en chronische aandoening, die gekenmerkt wordt door spierpijn over heel het lichaam, meestal ook vermoeidheid en veel drukgevoelige

Nadere informatie

Ouderen en pijn Tips voor patiënten, familie en mantelzorgers

Ouderen en pijn Tips voor patiënten, familie en mantelzorgers Ouderen en pijn Tips voor patiënten, familie en mantelzorgers Als u ouder wordt, kunt u te maken krijgen met pijn. Niet de leeftijd maar sommige ziekten of beperkingen kunnen pijn geven. Dit kan lastige

Nadere informatie

PIJN BIJ KINDEREN VOORLICHTING VOOR OUDERS/VERZORGERS

PIJN BIJ KINDEREN VOORLICHTING VOOR OUDERS/VERZORGERS PIJN BIJ KINDEREN VOORLICHTING VOOR OUDERS/VERZORGERS 17803 Inleiding Uw kind is opgenomen op de kinderafdeling. Tijdens het verblijf in het ziekenhuis kan uw kind pijn ervaren, als gevolg van de aandoening,

Nadere informatie

De combinatie van pijnbestrijding, herstel en energiebevordering maakt APS-therapie tot één van de meest succesvolle therapieën.

De combinatie van pijnbestrijding, herstel en energiebevordering maakt APS-therapie tot één van de meest succesvolle therapieën. Wat is APS? APS-therapie is een revolutionaire vorm van pijnbestrijding. APS-therapie is geheel pijnloos, volkomen veilig en positief effect is wetenschappelijk aangetoond. Met APS wordt de pijn niet onderdrukt,

Nadere informatie

ChinLi TuiNa. Welkom. Uitleg over Tuina massage

ChinLi TuiNa. Welkom. Uitleg over Tuina massage ChinLi TuiNa Welkom Uitleg over Tuina massage Kennismaking Tuina Wat is Tuina, inleiding Historie Hoe werkt Tuina Welke klachten kun je met Tuina behandelen Tuina in de praktijk Vragen Demonstratie TuiNa

Nadere informatie

Ouderen en pijn. Tips voor patiënten, familie en mantelzorgers

Ouderen en pijn. Tips voor patiënten, familie en mantelzorgers Ouderen en pijn Tips voor patiënten, familie en mantelzorgers Als u ouder wordt, kunt u te maken krijgen met pijn. Niet de leeftijd maar sommige ziekten of beperkingen kunnen pijn geven. Dit kan lastige

Nadere informatie

Spanningshoofdpijn, Spierspanningshoofdpijn, Tension Headache, Cervicogene Cephalia

Spanningshoofdpijn, Spierspanningshoofdpijn, Tension Headache, Cervicogene Cephalia Spanningshoofdpijn, Spierspanningshoofdpijn, Tension Headache, Cervicogene Cephalia Spanningshoofdpijn wordt veroorzaakt door spierspanningen in de hals, de schouders en het hoofd. De hoofdpijn is vaak

Nadere informatie

Inleiding Wat is fibromyalgie? Oorzaak van fibromyalgie

Inleiding Wat is fibromyalgie? Oorzaak van fibromyalgie FIBROMYALGIE 286 Inleiding Uw reumatoloog heeft u verteld dat u fibromyalgie hebt. Er komen ongetwijfeld veel vragen in u op. In deze folder proberen wij antwoord te geven op uw vragen. U leest meer over

Nadere informatie

FIBROMYALGIE FRANCISCUS GASTHUIS

FIBROMYALGIE FRANCISCUS GASTHUIS FIBROMYALGIE FRANCISCUS GASTHUIS Inleiding Uw reumatoloog heeft u verteld dat u fibromyalgie hebt. Er komen ongetwijfeld veel vragen in u op. In deze folder proberen wij antwoord te geven op uw vragen.

Nadere informatie

Verlicht je symptomen van stress!

Verlicht je symptomen van stress! Verlicht je symptomen van stress! Wat is stress? van de Belgische bevolking lijdt aan stress! Maar stress is niet voor iedereen hetzelfde: Stress is een vorm van spanning die voorkomt bij de mens als reactie

Nadere informatie

Intake formulier. Heeft u ook last van bijwerkingen? Zo ja, welke? 1 Wat is de reden van uw komst?... 3 Wanneer zijn deze klachten ontstaan?...

Intake formulier. Heeft u ook last van bijwerkingen? Zo ja, welke? 1 Wat is de reden van uw komst?... 3 Wanneer zijn deze klachten ontstaan?... Intake formulier Aangezien het streven is om u naar beste vermogen optimaal te kunnen begeleiden, verzoeken wij u de volgende vragen zo volledig mogelijk in te vullen of te onderstrepen. Persoonlijke gegevens

Nadere informatie

back to vitality meer energie? Ondersteuning bij vermoeidheid bij en na kanker

back to vitality meer energie? Ondersteuning bij vermoeidheid bij en na kanker back to vitality meer energie? Ondersteuning bij vermoeidheid bij en na kanker In deze brochure vindt u een overzicht van de behandelingen die Cancer Care Center biedt om vermoeidheid tijdens en na afloop

Nadere informatie

1,2 0,8. VOOR NA Lijn 2 0,6 0,4 0,2. 2007 2008 2009 2010 sep-10 nov-10

1,2 0,8. VOOR NA Lijn 2 0,6 0,4 0,2. 2007 2008 2009 2010 sep-10 nov-10 ,,,, VOOR NA Lijn, 9 sep- nov- In ernstige hielspoor opgelopen, wat maar niet overging. Deze mevrouw van jaar hield klachten ondanks therapie hier en daar. Ze gaf dit aan op de VAS-schaal met een waarde

Nadere informatie

Pijnbestrijding. Epidurale injectie. Het Antonius Ziekenhuis vormt samen met Thuiszorg Zuidwest Friesland de Antonius Zorggroep

Pijnbestrijding. Epidurale injectie. Het Antonius Ziekenhuis vormt samen met Thuiszorg Zuidwest Friesland de Antonius Zorggroep Pijnbestrijding Epidurale injectie Het Antonius Ziekenhuis vormt samen met Thuiszorg Zuidwest Friesland de Antonius Zorggroep Epidurale injectie U bent op het spreekuur geweest vanwege uw pijnklachten.

Nadere informatie

Spier- en gewrichtspijn

Spier- en gewrichtspijn Spier- en gewrichtspijn Spierpijn na het sporten, een zweepslag, een verzwikte enkel, een gekneusde pink... Door een verkeerde beweging of door extra inspanning kunt u plotseling pijn aan spieren of gewrichten

Nadere informatie

Artrose? Acupunctuur kan helpen. Wat is artrose in de westerse geneeskunde?

Artrose? Acupunctuur kan helpen. Wat is artrose in de westerse geneeskunde? Artrose? Acupunctuur kan helpen Wat is artrose in de westerse geneeskunde? Het zal niemand meer verbazen, dat klimatologische factoren invloed hebben op het menselijke lichaam. Dit wist men reeds toen

Nadere informatie

P I J N A P O T H E E K. N L

P I J N A P O T H E E K. N L SPIER- EN GEWRICHTS- PIJN WAT ZIJN SPIER- EN GEWRICHTSPIJN SOORTEN SPIER- EN GEWRICHTSPIJN WAT KUNT U ZELF DOEN WAT KAN UW APOTHEKER VOOR U DOEN WANNEER KUNT U BETER NAAR UW HUISARTS GAAN APOTHEEK.NL SPIER-

Nadere informatie

Hoofdpijn Blijf er niet mee lopen. Rob Bernsen en Marian van Zagten, neurologen Namens overige leden Multidisciplinaire Hoofdpijnpoli

Hoofdpijn Blijf er niet mee lopen. Rob Bernsen en Marian van Zagten, neurologen Namens overige leden Multidisciplinaire Hoofdpijnpoli Hoofdpijn Blijf er niet mee lopen Rob Bernsen en Marian van Zagten, neurologen Namens overige leden Multidisciplinaire Hoofdpijnpoli Inhoud Cijfers Wat gebeurt er in het ziekenhuis? Typen hoofdpijn Spanningshoofdpijn

Nadere informatie

Bij de anamnese blijkt dat er een aantal littekens aanwezig zijn. Waarvan er enkele over belangrijke meridianen lopen.

Bij de anamnese blijkt dat er een aantal littekens aanwezig zijn. Waarvan er enkele over belangrijke meridianen lopen. Enkele opmerkelijke patiëntenvoorbeelden: Migraine Vrouw van 53 jaar, sinds 20 jaar migraine, eerst iedere maand 3 dagen, het laatste jaar elke week 2 dagen. Tevens; slecht slapen, rugklachten, last van

Nadere informatie

Functioneel Welzijn. Nek, schouders en pols

Functioneel Welzijn. Nek, schouders en pols Functioneel Welzijn Nek, schouders en pols 1 Definitie en structuur van de nek Je nek (cervicale wervelkolom) bestaat uit 7 wervels en strekt zich van de schedel tot het bovenlichaam. 2 Oorzaken van nekpijn

Nadere informatie

Gezondheidsverklaring

Gezondheidsverklaring Gezondheidsverklaring 1. Algemene gegevens Achternaam: Voornaam: Geboortedatum: Geslacht: man / vrouw Adres: Postcode+plaats: Land: Wat is uw beroep: Hoeveel uren werkt u gemiddeld per week? uur Wie is

Nadere informatie

Workshop van Stress naar Vitaliteit

Workshop van Stress naar Vitaliteit Workshop van Stress naar Vitaliteit Het Leven Stressachtig? Het leven lijkt vol ongemakken te zitten. We worden wakker met het gevoel dat we nauwelijks hebben geslapen. We ontbijten gehaast en volgen tegelijk

Nadere informatie

Sportief bewegen met reumatoïde artritis. Reumatoïde artritis

Sportief bewegen met reumatoïde artritis. Reumatoïde artritis Sportief bewegen met reumatoïde artritis Reumatoïde artritis Sportief bewegen met reumatoïde artritis...................................... Bewegen: gezond en nog leuk ook! Regelmatig bewegen heeft een

Nadere informatie

Acupunctuur. Een Oude Geneeswijze. Acupunctuur draait om Energie

Acupunctuur. Een Oude Geneeswijze. Acupunctuur draait om Energie Acupunctuur Een Oude Geneeswijze Acupunctuur is een oude geneeswijze, die van oorsprong afkomstig is uit China. De eerste geschriften dateren van ongeveer 2500 jaar voor Christus. Ze geven al blijk van

Nadere informatie

Sulfasalazine (Salazopyrine )

Sulfasalazine (Salazopyrine ) Sulfasalazine Sulfasalazine (Salazopyrine ) De reumatoloog heeft u Sulfasalazine voorgeschreven voor de behandeling van uw reumatische aandoening. Om dit medicijn goed te kunnen gebruiken, is het belangrijk

Nadere informatie

ANAMNESE FORMULIER VOOR SHIATSU BEHANDELINGEN

ANAMNESE FORMULIER VOOR SHIATSU BEHANDELINGEN ANAMNESE FORMULIER VOOR SHIATSU BEHANDELINGEN Hieronder treft u een vragenlijst bedoeld om inzicht te krijgen in uw gezondheidstoestand. Als behandelwijze komt shiatsu voort uit de Oosterse geneeskunde.

Nadere informatie

Migraine en acupunctuur

Migraine en acupunctuur Peter De Vilder Migraine en acupunctuur De kracht van brein op pijn Migraine komt voor bij ongeveer: 2 tot 10% van de mannen, 5 tot 25% van de vrouwen. Migraine komt ongeveer driemaal zo vaak bij vrouwen

Nadere informatie

Engelse Verpleegster Gebruikt HeartMath met Multiple Sclerose patiënten

Engelse Verpleegster Gebruikt HeartMath met Multiple Sclerose patiënten Engelse Verpleegster Gebruikt HeartMath met Multiple Sclerose patiënten Een verpleegkundige in Engeland die is gespecialiseerd in patiënten met multiple sclerose / MS voerde een informele studie uit waarbij

Nadere informatie

Gezondheids centrum. advies, therapie en behandeling door onze experts. Gezondheidscentrum Valkenhof

Gezondheids centrum. advies, therapie en behandeling door onze experts. Gezondheidscentrum Valkenhof Gezondheids centrum advies, therapie en behandeling door onze experts 1 Gezondheidscentrum Valkenhof Inhoud Verwijzing en vergoeding Fysiotherapie Diëtetiek Ergotherapie Logopedie Specialist ouderengeneeskunde

Nadere informatie

Geboortedatum: Gevonden: Via Facebook / Via Google / Reclamefolder / o Huidaandoening, namelijk. o Kanker. o Koorts. o Migraine/hoofdpijn

Geboortedatum: Gevonden: Via Facebook / Via Google / Reclamefolder / o Huidaandoening, namelijk. o Kanker. o Koorts. o Migraine/hoofdpijn Intakeformulier PERSOONLIJKE GEGEVENS Naam: Adres: Postcode: Woonplaats: Telefoon: E-mail: Geslacht: o Man o Vrouw Geboortedatum: Gevonden: Via Facebook / Via Google / Reclamefolder / Anders MEDISCHE GESCHIEDENIS

Nadere informatie

Informatie over het geneesmiddel Sulfasalazine (Salazopyrine )

Informatie over het geneesmiddel Sulfasalazine (Salazopyrine ) Patiënteninformatie Informatie over het geneesmiddel Sulfasalazine (Salazopyrine ) rkz.nl De reumatoloog heeft u Sulfasalazine voorgeschreven voor de behandeling van uw reumatische aandoening. Om dit medicijn

Nadere informatie

Intakeformulier PERSOONLIJKE GEGEVENS. Naam: Adres: Postcode: Woonplaats: Telefoon: Geslacht: o Man o Vrouw. Geboortedatum: Beroep:

Intakeformulier PERSOONLIJKE GEGEVENS. Naam: Adres: Postcode: Woonplaats: Telefoon:   Geslacht: o Man o Vrouw. Geboortedatum: Beroep: Intakeformulier PERSOONLIJKE GEGEVENS Naam: Adres: Postcode: Woonplaats: Telefoon: E-mail: Geslacht: o Man o Vrouw Geboortedatum: Beroep: HOE HEBT U ONS GEVONDEN? o Via een zoekmachine o Via social media

Nadere informatie

Starten met Otezla, Psoriasis & artritis psoriatica. doet. zo doet u dat. Hoofdhuidpsoriasis. Vermoeidheid. Kwaliteit van leven.

Starten met Otezla, Psoriasis & artritis psoriatica. doet. zo doet u dat. Hoofdhuidpsoriasis. Vermoeidheid. Kwaliteit van leven. Psoriasis & artritis psoriatica Starten met Otezla, Vermoeidheid Kwaliteit van leven Worstenvingers en -tenen (dactylitis) Peesontsteking (enthesitis) zo doet u dat doet Hoofdhuidpsoriasis Jeuk Plaques

Nadere informatie

WAT IS HOOFDPIJN WAT KUNT U ZELF DOEN WAT KAN UW APOTHEKER VOOR U DOEN WANNEER KUNT U BETER NAAR UW HUISARTS GAAN VRIJ VERKRIJGBARE MEDICIJNEN

WAT IS HOOFDPIJN WAT KUNT U ZELF DOEN WAT KAN UW APOTHEKER VOOR U DOEN WANNEER KUNT U BETER NAAR UW HUISARTS GAAN VRIJ VERKRIJGBARE MEDICIJNEN Hoofdpijn WAT IS HOOFDPIJN WAT KUNT U ZELF DOEN WAT KAN UW APOTHEKER VOOR U DOEN WANNEER KUNT U BETER NAAR UW HUISARTS GAAN VRIJ VERKRIJGBARE MEDICIJNEN VRAAG OVER UW MEDICIJNEN? WWW.APOTHEEK.NL HOOFDPIJN

Nadere informatie

MIND BODY M A S S A G E P R A K T I J K. Ontspanningsmassage

MIND BODY M A S S A G E P R A K T I J K. Ontspanningsmassage BODY & MIND M A S S A G E P R A K T I J K Ontspanningsmassage Ontspanningsmassage De beleving van een heerlijke ontspanningsmassage Een ontspanningsmassage is een algehele lichaamsmassage waarbij lichaam

Nadere informatie

Sulfasalazine. Reumatologie. alle aandacht

Sulfasalazine. Reumatologie. alle aandacht Sulfasalazine Reumatologie alle aandacht Sulfasalazine (Salazopyrine ) Uw reumatoloog heeft u sulfasalazine voorgeschreven voor de behandeling van uw reumatische aandoening. Om dit medicijn goed te kunnen

Nadere informatie

Pleistert pijn weg Directe pijnbestrijding zonder medicijnen waar het nodig is

Pleistert pijn weg Directe pijnbestrijding zonder medicijnen waar het nodig is Pleistert pijn weg Directe pijnbestrijding zonder medicijnen waar het nodig is www.takecare.nl - www.takecare.be Wat is de Pain Away MCT Patch? De Pain Away MCT Patch is een set van twee zelfklevende elektrodepleisters

Nadere informatie

Vragenlijst baby s en kleuters. Algemene gegevens. Adres:. Postcode:. Woonplaats;. Geboortedatum:.. -.. -.. M / V. Namen ouders:... Huisarts: Te:...

Vragenlijst baby s en kleuters. Algemene gegevens. Adres:. Postcode:. Woonplaats;. Geboortedatum:.. -.. -.. M / V. Namen ouders:... Huisarts: Te:... Vragenlijst baby s en kleuters Algemene gegevens Achternaam:.. Roepnaam:. Adres:. Postcode:. Woonplaats;. Geboortedatum:.. -.. -.. M / V Burger Service Nummer: Is er sprake van een tweeling (of meerling):

Nadere informatie

Intake formulier. Heeft u ook last van bijwerkingen? Zo ja, welke? 1 Wat is de reden van uw komst?... 3 Wanneer zijn deze klachten ontstaan?...

Intake formulier. Heeft u ook last van bijwerkingen? Zo ja, welke? 1 Wat is de reden van uw komst?... 3 Wanneer zijn deze klachten ontstaan?... Intake formulier Aangezien het streven is om u naar beste vermogen optimaal te kunnen begeleiden, verzoeken wij u de volgende vragen zo volledig mogelijk in te vullen of te onderstrepen. Persoonlijke gegevens

Nadere informatie

PATIËNTEN INFORMATIE. Sulfasalazine. (Salazopyrine )

PATIËNTEN INFORMATIE. Sulfasalazine. (Salazopyrine ) PATIËNTEN INFORMATIE Sulfasalazine (Salazopyrine ) 2 PATIËNTENINFORMATIE Uw reumatoloog heeft u sulfasalazine voorgeschreven voor de behandeling van uw reumatische aandoening. Om dit medicijn goed te kunnen

Nadere informatie

CVA (Cerebrovasculair Accident) volgens de Chinese Geneeswijzen. Linda Faber en Edith den Hollander 16 oktober 2015

CVA (Cerebrovasculair Accident) volgens de Chinese Geneeswijzen. Linda Faber en Edith den Hollander 16 oktober 2015 CVA (Cerebrovasculair Accident) volgens de Chinese Geneeswijzen Linda Faber en Edith den Hollander 16 oktober 2015 Linda Faber Acupunctuur Ooracupunctuur Chinese kruiden Shiatsu therapie Moxatherapie Cuppen

Nadere informatie

Menstruatiepijn VRAAG OVER UW MEDICIJNEN? WWW.APOTHEEK.NL

Menstruatiepijn VRAAG OVER UW MEDICIJNEN? WWW.APOTHEEK.NL Menstruatiepijn WAT IS MENSTRUATIEPIJN WAT KUNT U ZELF DOEN WAT KAN UW APOTHEKER VOOR U DOEN WANNEER KUNT U BETER NAAR UW HUISARTS GAAN VRIJ VERKRIJGBARE MEDICIJNEN VRAAG OVER UW MEDICIJNEN? WWW.APOTHEEK.NL

Nadere informatie

Hypothyreoïdie Traag werkende schildklier

Hypothyreoïdie Traag werkende schildklier Hypothyreoïdie Traag werkende schildklier Afdeling interne geneeskunde De schildklier De schildklier maakt schildklierhormonen aan. Schildklierhormoon speelt een grote rol bij de stofwisseling in alle

Nadere informatie

Medicamenteuze pijnstilling tijdens de bevalling... 2 Injecties met pethidine (morfine-achtige stof) Toepassing... 4

Medicamenteuze pijnstilling tijdens de bevalling... 2 Injecties met pethidine (morfine-achtige stof) Toepassing... 4 Contents Medicamenteuze pijnstilling tijdens de bevalling.... 2 Injecties met pethidine (morfine-achtige stof)... 2 Toepassing:... 2 Voordelen pethidine:... 2 Nadelen pethidine:... 3 Infuuspompje met remifentanil

Nadere informatie

YOGA LIFESTYLE. verbinding met jezelf. Whatever comes. Let it come. Whatever stays. Let it stay. Whatever goes. Let it go

YOGA LIFESTYLE. verbinding met jezelf. Whatever comes. Let it come. Whatever stays. Let it stay. Whatever goes. Let it go YOGA LIFESTYLE FEBRUARI 2017 YOGA & MEDITATIE Geef jezelf de aandacht en de liefde die je verdient! Maak verbinding met jezelf Ga mee op reis in dit avontuur van zelfontwikkeling en persoonlijke groei!

Nadere informatie

SPIER- EN GEWRICHTSPIJN

SPIER- EN GEWRICHTSPIJN SPIER- EN GEWRICHTSPIJN Spierpijn na het sporten, een zweepslag, een verzwikte enkel, een gekneusde pink Door een verkeerde beweging of door extra inspanning kunt u plotseling pijn aan spieren of gewrichten

Nadere informatie

Epidurale injectie bij gordelroos

Epidurale injectie bij gordelroos Epidurale injectie bij gordelroos Centrum voor pijngeneeskunde Locatie Eindhoven Gordelroos (herpes zoster) is een virusinfectie dat wordt veroorzaakt door het varicellazostervirus. Het virus veroorzaakt

Nadere informatie

Energetische oefeningen voor veelvoorkomende kwalen

Energetische oefeningen voor veelvoorkomende kwalen Inhoud inleiding Wat is en hoe werkt energetische geneeskunde? 1 Wat zijn de voordelen van energetisch genezen? 5 Voor wie is energetische geneeskunde zinvol? 6 Kan iedereen energetisch genezen? 7 Wat

Nadere informatie

HOOFDPIJN WAT IS HOOFDPIJN WAT KUNT U ZELF DOEN WAT KAN UW APOTHEKER VOOR U DOEN WANNEER KUNT U BETER NAAR UW HUIS ARTS GAAN APOTHEEK.

HOOFDPIJN WAT IS HOOFDPIJN WAT KUNT U ZELF DOEN WAT KAN UW APOTHEKER VOOR U DOEN WANNEER KUNT U BETER NAAR UW HUIS ARTS GAAN APOTHEEK. HOOFDPIJN WAT IS HOOFDPIJN WAT KUNT U ZELF DOEN WAT KAN UW APOTHEKER VOOR U DOEN WANNEER KUNT U BETER NAAR UW HUIS ARTS GAAN APOTHEEK.NL HOOFDPIJN Heeft u last van hoofdpijn? Dan kunt u de klachten bestrijden

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. Hoofdstuk 2

Hoofdstuk 1. Hoofdstuk 2 Welkom 6 De voordelen van reiki 8 Meer over dit boek 10 Altamira 2018 Voor het Nederlandse taalgebied 2018 Uitgeverij Altamira, Postbus 317, 2000 AH Haarlem (e-mail: post@gottmer.nl) Uitgeverij Altamira

Nadere informatie

Kennisquiz 1 Alcohol

Kennisquiz 1 Alcohol Kennisquiz 1 Alcohol Weet u welke klachten het gevolg kunnen zijn van alcoholgebruik? Test uw eigen kennis door de antwoorden te omcirkelen. Aan het einde van de quiz geven we de juiste antwoorden en de

Nadere informatie

Gefeliciteerd! Een kennismaking met de bijzondere techniek EFT.

Gefeliciteerd! Een kennismaking met de bijzondere techniek EFT. Je bent zwanger! Gefeliciteerd! Een bijzondere tijd. Vol verwachting kijk je uit naar het moment dat je je kind in je armen kan sluiten. Alleen nog even bevallen. Tja, en dat is nu precies waar je misschien

Nadere informatie

Praktische-opdracht door een scholier 3023 woorden 17 maart keer beoordeeld. Wat zijn de verschillende soorten alternatieve geneeskunde?

Praktische-opdracht door een scholier 3023 woorden 17 maart keer beoordeeld. Wat zijn de verschillende soorten alternatieve geneeskunde? Praktische-opdracht door een scholier 3023 woorden 17 maart 2012 6 8 keer beoordeeld Vak ANW Wat zijn de verschillende soorten alternatieve geneeskunde? 5 toepassingsgebieden Je kunt alternatieve geneeskunde

Nadere informatie

Ik gebruik deze medicijnen Kan ik duiken?

Ik gebruik deze medicijnen Kan ik duiken? Ik gebruik deze medicijnen Kan ik duiken? Een van de meest gestelde vragen aan DAN artsen is of het veilig is om te gaan duiken als men een bepaald medicijn gebruikt. Het antwoord op deze vraag is zelden

Nadere informatie

Lage rug- of nekklachten? Word weer jezelf met Krullaards Perfect Body Reset. De behandeling is snel, comfortabel, zonder operatie of medicijnen

Lage rug- of nekklachten? Word weer jezelf met Krullaards Perfect Body Reset. De behandeling is snel, comfortabel, zonder operatie of medicijnen Lage rug- of nekklachten? Word weer jezelf met Krullaards Perfect Body Reset De behandeling is snel, comfortabel, zonder operatie of medicijnen Krullaards Perfect Body Reset Rug- en nekklachten belemmeren

Nadere informatie

Acupunctuur. kan helpen. bij. sport- letsels

Acupunctuur. kan helpen. bij. sport- letsels Acupunctuur kan helpen bij sport- letsels Sporten is gezond Hippocrates, de vader van de geneeskunde, die ongeveer 400 jaar voor Christus in het oude Griekenland leefde, zei: "Als iedereen een goede hoeveelheid

Nadere informatie

Menstruatiepijn, Dysmenorrhoe

Menstruatiepijn, Dysmenorrhoe Menstruatiepijn, Dysmenorrhoe Wat is het? Sommige vrouwen hebben pijn vlak voor en tijdens de menstruatie. Meestal gaat het om steken en krampen in de onderbuik. Vaak trekt de pijn ook naar de rug of de

Nadere informatie

Acupunctuur. kan helpen. bij. hoofdpijn

Acupunctuur. kan helpen. bij. hoofdpijn Acupunctuur kan helpen bij hoofdpijn Hoofdpijn Hoofdpijn is een van de meest voorkomende klachten in onze maatschappij. Er zijn weinig mensen die, op één of ander moment in hun leven, nog nooit hoofdpijn

Nadere informatie

Dry Needling. Informatie voor patiënten

Dry Needling. Informatie voor patiënten Dry Needling Informatie voor patiënten Wat is dry needling? Dry needling is een nieuwe behandelmethode van de fysiotherapeut. Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt en raken op

Nadere informatie

Pijnstilling via de pijnpomp

Pijnstilling via de pijnpomp Infobrochure Pijnstilling via de pijnpomp Patiënt-gecontroleerde pijnbestrijding Anesthesie - Pijntherapie - Intensieve zorgen Tel: 011 826 227 mensen zorgen voor mensen Inleiding Binnenkort ondergaat

Nadere informatie

Pijnbehandeling op de verpleegafdeling na een longoperatie

Pijnbehandeling op de verpleegafdeling na een longoperatie Pijnbehandeling op de verpleegafdeling na een longoperatie In deze folder willen wij u informeren over het belang van een goede pijnbehandeling na uw operatie en hoe de pijn na de operatie onder controle

Nadere informatie

Chiropractie Brunssum intake formulier nieuwe klant

Chiropractie Brunssum intake formulier nieuwe klant 1. ALGEMENE EN PERSOONLIJKE GEGEVENS MEISJESNAAM: GESLACHT: M F GEBOORTEDATUM: LEEFTIJD: LENGTE: GEWICHT: ADRES: POSTCODE: WOONPLAATS: TELEFOON: PRIVE MOBIEL WERK E-MAIL ADRES: AANTAL KINDEREN: BEROEP:

Nadere informatie

DÉ PRAKTIJK VOOR NATUURGENEESKUNDE. Mooi van binnen en van buiten! Wie wil meer balans en gezondheid in het leven?

DÉ PRAKTIJK VOOR NATUURGENEESKUNDE. Mooi van binnen en van buiten! Wie wil meer balans en gezondheid in het leven? DÉ PRAKTIJK VOOR NATUURGENEESKUNDE Mooi van binnen en van buiten! Wie wil meer balans en gezondheid in het leven? 0031 (0) 6 25 51 69 15 0031 (0) 70 369 76 41 INFO@SUDASHI.NL VOEDING Waarom ik schrijf

Nadere informatie

Diabetes. Inhoud. In Nederland hebben ongeveer 750.000 mensen diabetes. Van die 750.000 weten 200.000 personen niet dat ze de ziekte hebben.

Diabetes. Inhoud. In Nederland hebben ongeveer 750.000 mensen diabetes. Van die 750.000 weten 200.000 personen niet dat ze de ziekte hebben. Zorg bij diabetes Inhoud Vormen van diabetes 4 Klachten en symptomen 5 Oorzaken 6 Behandeling 7 Leven met diabetes 8 Meer informatie 9 Wat kan Kring-apotheek voor jou betekenen? 10 Diabetes Diabetes is

Nadere informatie

Pijnbehandeling van het bekkengewricht

Pijnbehandeling van het bekkengewricht Anesthesiologie & Pijngeneeskunde Pijnbehandeling van het bekkengewricht www.catharinaziekenhuis.nl Patiëntenvoorlichting: patienten.voorlichting@catharinaziekenhuis.nl ANE004 / Pijnbehandeling van het

Nadere informatie

Hemofilie / stollingsstoornissen en Pijn

Hemofilie / stollingsstoornissen en Pijn 1 Hemofilie / stollingsstoornissen en Pijn 01 november 2018 3 Wie heeft er weleens pijn? Antwoord: ja Antwoord: nee 4 Wie heeft er ongeveer 1 x per maand pijn? ja nee 5 Wie heeft er wekelijks pijn? ja

Nadere informatie

Infobrochure. Pijn in het ziekenhuis

Infobrochure. Pijn in het ziekenhuis Infobrochure Pijn in het ziekenhuis Onbehandelde pijn staat een goede genezing in de weg. Bijt niet op uw tanden, praat over uw pijn! Pijn... een nuttig signaal Acute pijn is een alarmsignaal, een onmiddellijke

Nadere informatie

Homeopathie voor paarden

Homeopathie voor paarden Artikel: http://horsefulness.be/homeopathie-voor-paarden/ site van Horsefulness van Karine Vanderborre Homeopathie voor paarden Homeopathie, niet iedereen heeft er vertrouwen in Ikzelf sta er volledig

Nadere informatie

Vragenlijst voor volwassenen:

Vragenlijst voor volwassenen: Vragenlijst voor volwassenen: Voorletters + achternaam : Adres : Telefoon privé : werk : mobiel : E-mail adres : Geboortedatum : Geslacht : Man / Vrouw Huisarts : 1 Wat is de voornaamste klacht? 2 Wanneer

Nadere informatie

OPLEIDING. Marma-Yoga. Basis opleiding Marma-Yoga. studiegids 2012/2013

OPLEIDING. Marma-Yoga. Basis opleiding Marma-Yoga. studiegids 2012/2013 OPLEIDING Marma-Yoga Basis opleiding Marma-Yoga studiegids 2012/2013 1. Inleiding De basis opleiding Ayurvedisch marmatherapie is een unieke opleiding, die nergens anders wordt gegeven. De samensteller

Nadere informatie

H Pijnbestrijding (Epidurale injectie)

H Pijnbestrijding (Epidurale injectie) H.291245.0218 Pijnbestrijding (Epidurale injectie) Inleiding In overleg met uw behandelend arts, uw klachtenpatroon en aanvullend onderzoek is besloten dat er bij u een epidurale injectie wordt gegeven.

Nadere informatie

Acupunctuur in de diergeneeskunde (gezelschapsdieren)

Acupunctuur in de diergeneeskunde (gezelschapsdieren) Acupunctuur in de diergeneeskunde (gezelschapsdieren) drs. R.E. Boerekamp S.N.V.A. 2 Wat is acupunctuur? traditionele Chinese geneeskunde > 3000 jaar toegepast op mens/dier stimulatie punten op het lichaam

Nadere informatie

Andere klachten die samenhangen met de menstruatiecyclus zijn:

Andere klachten die samenhangen met de menstruatiecyclus zijn: Menstruatieklachten Er zijn van die dagen dat je niets kunt hebben, dat je snel geïrriteerd bent en moe. Soms heb je ook last van pijnlijke borsten, een opgeblazen gevoel of gewichtstoename. En de meeste

Nadere informatie

Rekoefeningen voor de Gehandicapte schutter

Rekoefeningen voor de Gehandicapte schutter Rekoefeningen voor de Gehandicapte schutter Rekken is een essentieel onderdeel van een evenwichtig trainingsprogramma. Het dagelijks uitvoeren van rekoefeningen kan de flexibiliteit en gezonde gewrichten

Nadere informatie

Behandeling van pijn bij gordelroos/herpes zoster

Behandeling van pijn bij gordelroos/herpes zoster Pijnbestrijding Behandeling van pijn bij gordelroos/herpes zoster Het Antonius Ziekenhuis vormt samen met Thuiszorg Zuidwest Friesland de Antonius Zorggroep Herpes zoster of gordelroos U bent op het spreekuur

Nadere informatie

Pijn bij kanker. Interne Geneeskunde / Oncologie IJsselland Ziekenhuis

Pijn bij kanker. Interne Geneeskunde / Oncologie IJsselland Ziekenhuis Pijn bij kanker Interne Geneeskunde / Oncologie IJsselland Ziekenhuis Wat is pijn? Pijn is een onaangenaam gevoel. Het kan op verschillende manieren ontstaan en het kan op verschillende manieren worden

Nadere informatie

PIJN BIJ KANKER SUPPLEMENT INFORMATIEWIJZER ONCOLOGIE

PIJN BIJ KANKER SUPPLEMENT INFORMATIEWIJZER ONCOLOGIE SUPPLEMENT INFORMATIEWIJZER ONCOLOGIE PIJN BIJ KANKER Pijn is een onaangenaam gevoel en kan grote invloed hebben op uw dagelijks leven. Pijn kan verschillende oorzaken hebben. Bij patiënten met kanker

Nadere informatie

Massage verwendag 25 mei 2014

Massage verwendag 25 mei 2014 Massage verwendag 25 mei 2014 met van 10.00 tot 17.00 doorlopend massages Ancient Thai massage Ayurvedische gezichtsmassage Warmwaterkussenmassage Breuss wervelmassage Ayurvedische voetmassage Chakra balans

Nadere informatie

Prednis(ol)on. bij de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. Informatiefolder. N-ICC folder PRED uitgave november 2014

Prednis(ol)on. bij de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. Informatiefolder. N-ICC folder PRED uitgave november 2014 Prednis(ol)on bij de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa Informatiefolder N-ICC folder PRED uitgave november 2014 Deze folder is tot stand gekomen door samenwerkende IBD verpleegkundigen en MDL artsen

Nadere informatie

Welkom in het tijdperk van natuurlijk gewichtsverlies zonder diëten, oefeningen en drugs.

Welkom in het tijdperk van natuurlijk gewichtsverlies zonder diëten, oefeningen en drugs. AKUPURIAN INLEIDING Er zijn veel manieren om gewicht te verliezen. Sommige manieren zijn heel riskant, anderen te pijnlijk en anderen vragen enorme opofferingen zoals jezelf uithongeren, strenge en gevaarlijke

Nadere informatie

Pallium = Latijns woord voor mantel Palliatieve zorg, een mantel van warmte en bescherming

Pallium = Latijns woord voor mantel Palliatieve zorg, een mantel van warmte en bescherming Workshop Palliatieve Zorg 11 oktober 2012 Hedi ter Braak Monique van den Broek 1 Wat is palliatieve zorg? Pallium = Latijns woord voor mantel Palliatieve zorg, een mantel van warmte en bescherming 2 1

Nadere informatie

Patiënten vragenlijst baseline - chronische urticaria

Patiënten vragenlijst baseline - chronische urticaria Patiënten vragenlijst baseline - chronische urticaria Beste patiënt De vragenlijst hieronder betreft vragen over urticaria (galbulten) en/of angio-oedeem (zwellingen). De antwoorden op de vragen zijn van

Nadere informatie

Informatie voor patienten

Informatie voor patienten Dry needling Informatie voor patienten Dry needling van triggerpoints Dry needling van triggerpoints is een techniek die pijnsymptomen kan verminderen. Het is een techniek die triggerpoints behandeld met

Nadere informatie

Pijnstilling via de pijnpomp

Pijnstilling via de pijnpomp Infobrochure Pijnstilling via de pijnpomp Patiënt-gecontroleerde pijnbestrijding Anesthesie - Pijntherapie - Intensieve zorgen Tel: 011 826 227 mensen zorgen voor mensen Inleiding Binnenkort ondergaat

Nadere informatie

RUGPIJN Risicofactoren Oorzaken:

RUGPIJN Risicofactoren Oorzaken: RUGPIJN Lage rugpijn is het meest voorkomende musculoskeletaal probleem wereldwijd: tot 85% van alle mensen heeft er eens last van in de loop van het leven. Bij veel patiënten gaat deze rugpijn over zonder

Nadere informatie

Naam:... Adres:... Postcode en woonplaats:... Telefoon privé:... Werk:... Mobiel :... E-mail adres:... Geboortedatum :... Geslacht :... Huisarts:...

Naam:... Adres:... Postcode en woonplaats:... Telefoon privé:... Werk:... Mobiel :... E-mail adres:... Geboortedatum :... Geslacht :... Huisarts:... VRAGENFORMULIER VOLWASSENEN Onderstaand treft u een groot aantal vragen aan die voor mij een waardevolle hulp zijn bij uw behandeling en bijdragen tot een optimaal behandelresultaat. Elke vraag is even

Nadere informatie

Fysiotherapie Van Heeswijk en Van der Valk

Fysiotherapie Van Heeswijk en Van der Valk Geachte heer, mevrouw, Fysiotherapie Van Heeswijk en Van der Valk BaLaDe 119 Waalwijk Telefoon: 0416 337651 e mail: Info@hevafysio.nl De dubbele vergrijzing zorgt ervoor dat het percentage ouderen in Nederland

Nadere informatie

Spelen uw HORMONEN u elke maand parten? Acupunctuur kan helpen

Spelen uw HORMONEN u elke maand parten? Acupunctuur kan helpen Spelen uw HORMONEN u elke maand parten? Acupunctuur kan helpen Behoort u ook tot de groep van vrouwen, die elke maand last heeft van stemmingswisselingen, overprikkelbaarheid, down zijn, eetbuien, hoofdpijn,

Nadere informatie