Kerkgids Evangeliekerk Dendermonde

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Kerkgids Evangeliekerk Dendermonde"

Transcriptie

1 Afgiftekantoor: 9200 Dendermonde 1 Erkenning: P PB-PP BELGIE(N) - BELGIQUE Kerkgids Evangeliekerk Dendermonde Jaargang 46 nr. 4, april 2017 VU: Ds. P. Smits p.a. Lindanusstraat Dendermonde ' Maar Jezus zei: Ik ben de opstanding en het leven. Wie in Mij gelooft zal leven, ook al is hij gestorven. (Johannes 11:25)

2 TER OVERDENKING Waarachtig, ik verzeker u: als een graankorrel niet in de aarde valt en sterft, blijft het één graankorrel, maar wanneer hij sterft draagt hij veel vrucht. (Johannes 12:24) Wij zouden Jezus wel willen zien. Zou het niet prachtig zijn als we deze vraag vaker te horen kregen? Van mensen binnen en van buiten de kerk. Niet dat ik denk dat geloven gemakkelijker voor ons wordt als we Jezus zien. Na zijn opstanding uit de dood zei Jezus trouwens tegen Tomas: Omdat je me gezien hebt, geloof je. Gelukkig zijn zij die niet zien en toch geloven. Nee, maar ik zou wel willen dat er in onze tijd veel meer echte interesse voor Jezus was. Dat wij en vele anderen met ons er oprecht naar zouden verlangen om iets van Jezus te zien! Jezus zelf kreeg effectief met deze vraag te maken. Is hij blij met de belangstelling die in hem getoond wordt? Nee, nu niet. De tijd is gekomen dat de Mensenzoon verheerlijkt moet worden, luidt zijn vreemde antwoord. En dan spreekt hij met grote nadruk over de graankorrel die moet sterven, wil hij vrucht voortbrengen. Als een graankorrel niet in de aarde valt en sterft, blijft hij op zichzelf. Maar als hij wel in de aarde valt en sterft, dan draagt hij veel vrucht. Het is Jezus niet te doen geweest om populair te worden en zo veel mogelijk fans te krijgen. Jezus is ons idool las ik pas ergens, maar ik zou dat niet zomaar nazeggen. Jezus wist wat hem te doen stond en was bereid die weg te gaan ook al was dat de weg van sterven aan een kruis. Zou hij die weg niet gaan, dan bleef hij op zichzelf: de enige Zoon, die zelf God is, die aan het hart van de Vader rust. Maar hij was nu juist mens geworden om ons de Vader te doen kennen. Niet voor niets bad hij: Dit is het eeuwige leven, dat zij u kennen, de enige ware God, en hem die u gezonden hebt, Jezus Christus.

3 Met Pasen vieren we feest van de verwondering: dat God ons zijn Zoon zond, die bereid was zichzelf volkomen op te offeren. De zondebok voor ons allen, die dood moest. En die daar alles voor opzij zette! Geen interessante gesprekken met mensen die hem wel eens wilden zien, konden hem daar van af houden. Geen lonkende populariteit bracht zijn hoofd op hol. Vader, in uw handen leg ik mijn geest, waren zijn laatste woorden aan het kruis, kort nadat hij met zijn laatste krachten had gezegd: Het is volbracht! Met Pasen vieren we feest van de verwondering: dat de dood niet het laatste woord heeft! In Christus bezingen we de Oorsprong (Kolossenzen 1:18-20): eerstgeborene van de doden, om in alles de eerste te zijn: in hem heeft de volheid willen wonen en door hem en voor hem alles met zich willen verzoenen, alles op aarde en alles in de hemel, door vrede te brengen met zijn bloed aan het kruis. Ja, in Jezus Christus heeft de volheid willen wonen, zoals in een zaad een hele boom woont met alle vrucht die deze zal dragen! En wij? Als wij straks Pasen gaan vieren, zijn we dan ook bereid achter deze Jezus aan te gaan? Zijn we bereid als een graankorrel te sterven: alles uit handen te geven, alle zekerheden opgeven om zo alles te winnen dat dient tot verheerlijking van onze God? Ook wij worden geroepen op de weg van de totale overgave, individueel én als kerk. De verleiding is groot om onze stem mee te laten klinken in de kakofonie van het wereldkoor. Maar durven we het aan om ook een vreemd woord te spreken, in antwoord op dat vreemde Woord van God dat mens geworden is? Zo bezien kunnen we Jezus toch ons idool noemen. We zeggen het Tomas na in aanbidding: Mijn Heer, mijn God! ds. Peter Smits

4 GEMEENTENIEUWS Geslaagde Koffiestop op 10 maart Dankzij de vele enthousiaste koffiedrinkers die op de Oude Vest genoten van het zonnige weer (en de lekker koffie!) konden wij, via Broederlijk Delen, bijna 300 euro schenken aan de boeren van Burkina Faso. Hartelijk dank aan de gulle gevers en aan de helpers van die dag! Gemeentevergadering op 26 maart Op deze vergadering werden Aloys Kabano en Chris De Pauw opnieuw verkozen in de kerkenraad. Hun mandaat loopt tot Ook werden Vic Hauwelaert en Erik Schillemans herverkozen in de bestuursraad voor een mandaat tot Aan allen een dikke proficiat! Musical Dat onze jongeren goed kunnen zingen weten we allang, maar dat ze nu ook meedoen in de musical van ProJOP is nieuw! Op 8 en 9 april kan u ze aan het werk zien in Turnhout en Gent! PROTEST! is een verhaal over een groep jongeren die het verhaal uitpluizen van een jonge monnik in de 16e eeuw, die Luther een inspirerende man vond, verliefd wordt op een rijk burgermeisje en zijn vrienden op de brandstapel terecht ziet komen. De meeste personages hebben echt bestaan. En zij hebben een bijzonder actuele boodschap. Wat is vrijheid waard? Wanneer klim jij op de barricades? Waar lig jij wakker van? Goede Week Als voorbereiding op Pasen kan u op maandag, dinsdag en woensdag een kort avondgebed bijwonen. Op Witte Donderdag is er een kerkdienst in Aalst (om 19u30) en op Goede Vrijdag in Dendermonde (om 20u).

5 Pasen Om een goede traditie in ere te houden hebben we ook nu weer een paasontbijt. Vanaf 9u kan iedereen daarbij aanschuiven. Voor de organisatie is het handig om op voorhand te weten met hoeveel mensen we dit kunnen vieren. Vandaar dat we u vragen uw naam op te geven. Uiteraard blijven onverwachte bezoekers ook welkom, maar zo hebben we toch een idee van het verwachte aantal deelnemers. Het ontbijt wordt u aangeboden door de Evangeliekerk, maar in de bovenzaal zal een collectebus staan waarin u een vrijwillige bijdrage kan deponeren om de onkosten te dekken. Na het ontbijt, dat zoals gewoonlijk weer zeer uitgebreid en goed verzorgd wordt door Katleen, volgt de kerkdienst om 10u30. Dit jaar wordt de Paasdienst extra feestelijk omdat vijf mensen op dat moment belijdenis doen. Daar kunnen we alleen maar dankbaar voor zijn! Jeugdkamp Op 21 april kunnen kinderen tussen 7 en 12 jaar mee met het ProJOP Kidsweekend in de Hoge Rielen te Kasterlee. Daar staat de dierenwereld centraal. Weekend aan zee 22, 23 en 24 september Voor ons jaarlijks weekend aan zee kan u alvast beginnen sparen: een spaarplan verlicht de financiële last! Erik houdt hiervoor alles netjes bij en betaalt daarvan ook het vereiste voorschot naar de accommodatie in Oostduinkerke. Doen dus! Het belooft alvast een tof weekend te worden waarin we God en elkaar op een andere manier kunnen ontmoeten dan op een zondag in de kerk.

6 PROTEST! WAAR LIG JIJ WAKKER VAN? Margaretha wil rust. Jacob wil vrijuit spreken. Hendrik wil eerlijk zijn. Johannes wil de waarheid. Elizabeth wil veiligheid. Nicolas wil schrijven. Anna wil vrijheid. Lambert wil geloven.500 jaar geleden. Nu. En waar lig jij wakker van? PROTEST! Een musical door jongeren van PROJOP, jeugdwerking van de Verenigde Protestantse Kerk in België ZATERDAG 8 APRIL - 20 UUR - PROTESTANTSE KERK TURNHOUT - STEENWEG OP GIERLE 188 ZONDAG 9 APRIL - 20 UUR - PROTESTANTSE KERK GENT-RABOT - BEGIJNHOFLAAN 31 DONDERDAG 25 MEI - 15 UUR - AKV (IN PROGRAMMA, ENKEL VPKB) - CAMPUS UCL - BRUSSEL TICKETS 15 / 12 KIDS & SOCIAAL TARIEF => RESERVEREN:

7 WIE WIL DAT NIET? (Paul van Vliet) Wie wil dat niet: een schone lei geen zak met ballast meer zwaar om je nek. Maar je kop in de wind als een vogel zo vrij je leven op orde en jij op je plek. Ja, wie wil dat niet? Wie wil dat niet: weg van de tijd geen dikke stapels meer van 'nog te doen'. Alles anders en nieuw schoon en bevrijd met dat lentegevoel van het sappigste groen Ja, wie wil dat niet? Wie wil dat niet: alles weg wat je hindert van jaren bewaren wat je mee hebt gesleept naar huizen en steden die last van 't verleden. Wie wil dat niet dat dat weg wordt gestreept? Wie wil dat niet: dat wat je remt wat je dagen verduistert je nachten verblindt wat je doen en je laten benauwt en beklemt je toekomst blokkeert. Alles weg met de wind! Ja, wie wil dat niet?

8 Jeugdhoek Palmzondag: Jezus rijdt Jeruzalem binnen. Gebed Geef ons open handen om andere mensen te begroeten, om te zwaaien en te wenken als teken van verbondenheid met elkaar. Geef opgestoken duimen en handen die vrede zaaien. Dan wordt Uw hand zichtbaar in onze wereld. Amen (uit Kind op zondag, 2015, De intocht in Jeruzalem)

9 Witte Donderdag: Jezus eet voor de laatste maal met zijn discipelen. Vanaf vandaag zal ik niet meer van de vrucht van de wijnstok drinken tot de dag komt dat Ik met jullie opnieuw zal drinken in het Koninkrijk van mijn Vader. Mattheus 26, 29

10 Goede Vrijdag: Jezus sterft aan het kruis. Ik hou van jou, zei Hij. Hoeveel? vroeg ik. Zoveel zei Hij. Hij spreidde Zijn armen en stierf voor mij. angst lijden paniek verwarring leegte... stilte

11 Pasen: Jezus is opgestaan uit de dood! Lieve Jezus, Zoals de zon opkomt in de morgen, zoals de knop zich opent tot bloem, zo bent u verrezen uit de dood op de morgen van Pasen. Onze fouten zijn vergeven, u brengt ons allemaal nieuw leven. Dank u wel voor Pasen. Amen. (uit: Geloven Thuis, KBS Uitgeverij)

12 Wist je dat. het kruis het bekendste symbool is van de christenen? we de zondag vóór Pasen Palmzondag noemen? we de week vóór Pasen de Goede Week noemen? we de donderdag vóór Pasen Witte Donderdag noemen? op Witte Donderdag Het Laatste Avondmaal van Christus met zijn discipelen wordt herdacht? we de vrijdag vóór Pasen Goede Vrijdag noemen? het kruis verwijst naar de dood van Jezus op Goede Vrijdag? we de zaterdag vóór Pasen Stille Zaterdag noemen? we op Stille Zaterdag de tijd herdenken dat het dode lichaam van Jezus in het graf lag? het lege kruis het paasteken is van de verrezen Christus? Jezus ook het paaslam genoemd wordt dat zich vrijwillig liet offeren voor de verzoening van God met de mensen? met het paasfeest ook uitgekeken wordt naar de verwachte wederkomst van Jezus op aarde?

13 COLOFON De Kerkgids van de Evangeliekerk Dendermonde verschijnt iedere 1 ste zondag van de maand, met uitzondering van augustus. Jaarabonnement 7 (over te maken op onderstaand rekeningnummer) Kerkenraad Predikant ds. Peter Smits Kerkstraat Dendermonde pchsmits@gmail.com Scriba Chris Willems-De Pauw Broekkantstraat Dendermonde c.depauw@scarlet.be Leden Aloys Kabano aloyskabano@yahoo.fr Erik Schillemans erik.schillemans@gmail.com Bestuursraad Voorzitter Alexandre Gasana agasana@hotmail.com Secretaris Erik Schillemans erik.schillemans@gmail.com Penningmeester Victoire Hauwelaert samelleke@hotmail.com Leden Annick Van den Broeck vandenbroeckannick@hotmail.com Chris Willems-De Pauw c.depauw@scarlet.be Rekeningnummer BE Bestuursraad v.d. Protestantse Kerk Dendermonde Internet Website Facebook

14 Opwekking 614 Zie, hoe Jezus daar loopt in Jeruzalem, met een kruis op zijn rug en een doornenkroon. Hoor, de menigte schreeuwt en roept: Kruisigt Hem! Zo gaf God zijn eigen Zoon. Zie het Lam aan het kruis daar op Golgotha, als de koning der Joden wordt Hij veracht. Zie de liefde voor ons in zijn ogen staan als Hij roept: Het is volbracht. Refrein: Ja, ik dank U voor uw genade, o Heer, dat U het kruis voor mij droeg. U bewijst uw genade aan mij telkens weer. Uw genade is mij genoeg. In het rijk van de dood is Hij neergedaald. Ja, uit liefde voor ons heeft Hij dit gedaan. Maar de steen van het graf is nu weggehaald, Jezus leeft, Hij is opgestaan. Refrein En nu kom ik tot U met vrijmoedigheid, met ontzag en respect kniel ik voor U neer. U bent Koning en God tot in eeuwigheid, U bent Jezus, de hoogste Heer. Refrein tekst en muziek Marcel Zimmer Celmar Music

Liturgie voor de Gezinsdienst op 7 april 2019 Voorganger: Ds. R.A. Houtman, Epe M.m.v. Combo Goede Herderkerk Thema: Wil je Jezus volgen?

Liturgie voor de Gezinsdienst op 7 april 2019 Voorganger: Ds. R.A. Houtman, Epe M.m.v. Combo Goede Herderkerk Thema: Wil je Jezus volgen? Liturgie voor de Gezinsdienst op 7 april 2019 Voorganger: Ds. R.A. Houtman, Epe M.m.v. Combo Goede Herderkerk Thema: Wil je Jezus volgen? Voor de dienst zingen we: UW GENADE IS MIJ GENOEG - OPWEKKING 614

Nadere informatie

Goede vrijdag Zie Het Lam!

Goede vrijdag Zie Het Lam! Goede vrijdag 2019 Zie Het Lam! Voorganger: Organist: ds. A. Baas Arjen van Vliet Orgelspel In stilte komen we de kerk binnen. We groeten elkaar en denken aan dat wat de Heere Jezus op die Vrijdag lang

Nadere informatie

Samen zingen. Zwaai, zwaai, zwaai, met jonge groene takken. Zing, nu nader komt op een ezel nooit bereden Hij die doet wat moet gedaan.

Samen zingen. Zwaai, zwaai, zwaai, met jonge groene takken. Zing, nu nader komt op een ezel nooit bereden Hij die doet wat moet gedaan. Samen zingen Zwaai, zwaai, zwaai, met jonge groene takken. Zing, nu nader komt op een ezel nooit bereden Hij die doet wat moet gedaan. Aansteken paaskaars Om te beginnen, goede God geeft U op aarde licht;

Nadere informatie

Heer, U zocht mij, toen ik was weggegaan U bracht mij veilig in Uw gezin U vergaf mij, mijn schuld is weggedaan U gaf mijn leven een nieuw begin

Heer, U zocht mij, toen ik was weggegaan U bracht mij veilig in Uw gezin U vergaf mij, mijn schuld is weggedaan U gaf mijn leven een nieuw begin Met Deliver zingen we voor de dienst; Dat is genade! - Opwekking 722 Heer ik dank U Voor wat U heeft gedaan Ik kon niet doorgaan op eigen kracht Maar dankzij Jezus mag ik nu voor U staan U spreekt mij

Nadere informatie

Toon mijn liefde, aan de ander dien de ander, zo heb Ik ook jou liefgehad. Heb elkaar lief, wat er ook gebeurt, de ander, zo heb ik ook jou

Toon mijn liefde, aan de ander dien de ander, zo heb Ik ook jou liefgehad. Heb elkaar lief, wat er ook gebeurt, de ander, zo heb ik ook jou Paasviering 2016 Bij U komen Jezus, ik wil heel dicht bij u komen in uw nabijheid wil k zijn. Zo dicht bij U voel 'k uw liefde stromen, U maakt mij heilig en rein In de schuilplaats van de Allerhoogste

Nadere informatie

Samen op weg naar Pasen samen op weg de toekomst tegemoet samen op weg naar Pasen samen op weg en weten het komt goed samen op weg naar Pasen

Samen op weg naar Pasen samen op weg de toekomst tegemoet samen op weg naar Pasen samen op weg en weten het komt goed samen op weg naar Pasen Paasviering Samen op weg naar Pasen Samen op weg naar Pasen samen op weg de toekomst tegemoet samen op weg naar Pasen samen op weg en weten het komt goed samen op weg naar Pasen geweldig dat dat kan en

Nadere informatie

Weet jij wat je viert??

Weet jij wat je viert?? Weet jij wat je viert?? Tweede Paasdag 2019 Aanvang: 10.00 uur Met medewerking van: Jeugdclubs, zondagsschool en band The Extra Mile Meditatie: Marco van der Spek Organist: Arie van Dijk 1 BIJ BINNENKOMST

Nadere informatie

Lezen : Jacobus 4. PvN 84 Gezang 160 Opwekking 733 Gezang 161 Opwekking 614 Opwekking 430 Opwekking 544 Gezang 165 Gezang 10

Lezen : Jacobus 4. PvN 84 Gezang 160 Opwekking 733 Gezang 161 Opwekking 614 Opwekking 430 Opwekking 544 Gezang 165 Gezang 10 Welkom Lezen : Jacobus 4 PvN 84 Gezang 160 Opwekking 733 Gezang 161 Opwekking 614 Opwekking 430 Opwekking 544 Gezang 165 Gezang 10 Votum en groet Onze hulp is in de naam van de Heer, die hemel en aarde

Nadere informatie

Liederenblad. Passie - Pasen. Hervormde Gemeente Bergambacht

Liederenblad. Passie - Pasen. Hervormde Gemeente Bergambacht Liederenblad Passie - Pasen Hervormde Gemeente Bergambacht 3 maart t/m 22 april 2019 1 e lijdenszondag - 3 maart WK 564 Alzo lief had God de wereld WK 153 : 1, 2, 5 en 6 Leer mij, o Heer, Uw lijden recht

Nadere informatie

JV-avond Niet langer blind

JV-avond Niet langer blind Ogen zullen niet langer blind zijn, oren luisteren weer aandachtig; de onbezonnen geest verwerft kennis en inzicht, de tong van stotteraars spreekt vloeiend en vlot. Jesaja 32:4-5 JV-avond 22-03 Niet langer

Nadere informatie

Kerkgids Evangeliekerk Dendermonde

Kerkgids Evangeliekerk Dendermonde Afgiftekantoor: 9200 Dendermonde 1 Erkenning: P206517 PB-PP BELGIE(N) - BELGIQUE Kerkgids Evangeliekerk Dendermonde Jaargang 48 nr. 6, juni 2019 VU: Ds. P. Smits p.a. Lindanusstraat 2 9200 Dendermonde

Nadere informatie

Kerkgids Evangeliekerk Dendermonde

Kerkgids Evangeliekerk Dendermonde Afgiftekantoor: 9200 Dendermonde 1 Erkenning: P206517 PB-PP BELGIE(N) - BELGIQUE Kerkgids Evangeliekerk Dendermonde Jaargang 47 nr. 4, april 2018 VU: Ds. P. Smits p.a. Lindanusstraat 2 9200 Dendermonde

Nadere informatie

Zingen: Op Toonhoogte 343. Zingen: Op Toonhoogte 94. Zingen: Op Toonhoogte 234. Zingen: Op Toonhoogte 112. Zingen: Op Toonhoogte 236

Zingen: Op Toonhoogte 343. Zingen: Op Toonhoogte 94. Zingen: Op Toonhoogte 234. Zingen: Op Toonhoogte 112. Zingen: Op Toonhoogte 236 Welkom Zingen: Op Toonhoogte 343 Votum en Groet Zingen: Op Toonhoogte 94 Geloofsbelijdenis Zingen: Op Toonhoogte 234 Gebed Schriftlezing: Jesaja 53 Zingen: Op Toonhoogte 112 Verkondiging Luisterlied Zingen:

Nadere informatie

Kerkgids Evangeliekerk Dendermonde

Kerkgids Evangeliekerk Dendermonde Afgiftekantoor: 9200 Dendermonde 1 Erkenning: P206517 PB-PP BELGIE(N) - BELGIQUE Kerkgids Evangeliekerk Dendermonde Jaargang 48 nr. 5, mei 2019 VU: Ds. P. Smits p.a. Lindanusstraat 2 9200 Dendermonde 'Kinderen,

Nadere informatie

Liturgie. zondag 11 juni :30 uur Ds H D Bondt. 14:15 uur Ds R Prins

Liturgie. zondag 11 juni :30 uur Ds H D Bondt. 14:15 uur Ds R Prins zondag 11 juni 2017 Liturgie 09:30 uur Ds H D Bondt 14:15 uur Ds R Prins 09:30 uur 11-jun Ds H D Bondt NLB 217 : 1-5 Ps 101 : 1, 2, 3 Exodus 34 : 4-9 NLB 195 : Matt 28 : 16-20 2 Kor 13 : 11-13 Opw 661

Nadere informatie

Paasviering. Sing-in 2017

Paasviering. Sing-in 2017 Paasviering Sing-in 2017 Welkom en gebed Psalm 100:1 Juich, aarde, juich alom den HEER; Dient God met blijdschap, geeft Hem eer; Komt, nadert voor Zijn aangezicht; Zingt Hem een vrolijk lofgedicht. Wij

Nadere informatie

Liturgie voor Goede Vrijdag. ~ vrijdag 25 maart 2016 ~

Liturgie voor Goede Vrijdag. ~ vrijdag 25 maart 2016 ~ Liturgie voor Goede Vrijdag ~ vrijdag 25 maart 2016 ~ Kijk naar het Lam Voorganger: ds. Inge Eckhardt-Groeneveld Organist: Wim Veerman M.m.v. Het Projectkoor en diverse lectoren Stilte Net als gisteren

Nadere informatie

Daar juicht een toon, daar klinkt een stem, Die galmt door heel Jeruzalem; Een heerlijk morgenlicht breekt aan; De Zoon van God is opgestaan!

Daar juicht een toon, daar klinkt een stem, Die galmt door heel Jeruzalem; Een heerlijk morgenlicht breekt aan; De Zoon van God is opgestaan! Pasen 2016 Daar juicht een toon, daar klinkt een stem, Die galmt door heel Jeruzalem; Een heerlijk morgenlicht breekt aan; De Zoon van God is opgestaan! Geen graf hield Davids Zoon omkneld, Hij overwon,

Nadere informatie

Kerkgids Evangeliekerk Dendermonde

Kerkgids Evangeliekerk Dendermonde Afgiftekantoor: 9200 Dendermonde 1 Erkenning: P206517 PB-PP BELGIE(N) - BELGIQUE Kerkgids Evangeliekerk Dendermonde Jaargang 46 nr. 1, januari 2017 VU: Ds. P. Smits p.a. Lindanusstraat 2 9200 Dendermonde

Nadere informatie

Eredienst 2 juli :30 uur Voorganger: Ds. W.H. de Groot

Eredienst 2 juli :30 uur Voorganger: Ds. W.H. de Groot Eredienst 2 juli 2017 16:30 uur Voorganger: Ds. W.H. de Groot Liturgie Votum van Sela Opwekking 638 Prijs Adonai Gebed Lezen: 1 Korintiërs 12 : 6-8 Preek Lied 39 (wisselzang) Gebed Viering Heilig Avondmaal

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Schriftlezing: Mattheüs 13 vers 44 t/m 46 Lied 112 vers 1, 2, 3 en 4 () Psalm 42 vers 3 (Schoolpsalm) Psalm 108 vers 1 Lied 101 vers 1 en 4 () Lied 400

Nadere informatie

Liturgie Biddag woensdag uur samen met NGK ds J.J. Meijer & ds P.J. Weij m.m.v. band Source of Hope. Thema: wat vraag jij?

Liturgie Biddag woensdag uur samen met NGK ds J.J. Meijer & ds P.J. Weij m.m.v. band Source of Hope. Thema: wat vraag jij? Liturgie Biddag woensdag 13-03-2019 19.30 uur samen met NGK ds J.J. Meijer & ds P.J. Weij m.m.v. band Source of Hope Thema: wat vraag jij? Zingen: Breng ons samen Sela Zingen: In U weet ik wie ik ben -

Nadere informatie

Opwekking 763 Ik heb U nodig

Opwekking 763 Ik heb U nodig Inhoud Opwekking 763 Ik heb U nodig... 2 Filippenzen 4 : 1a... 2 Opwekking 767 Familie... 3 Opwekking 654 De vreugde van U is mijn kracht... 3 Gebed... 4 Opwekking 436 Onze Vader... 4 Schriftlezing Filippenzen

Nadere informatie

Kerkgids Evangeliekerk Dendermonde

Kerkgids Evangeliekerk Dendermonde Afgiftekantoor: 9200 Dendermonde 1 Erkenning: P206517 PB-PP BELGIE(N) - BELGIQUE Kerkgids Evangeliekerk Dendermonde Jaargang 47 nr. 3, maart 2018 VU: Ds. P. Smits p.a. Lindanusstraat 2 9200 Dendermonde

Nadere informatie

Voor de dienst zingen we:

Voor de dienst zingen we: Voor de dienst zingen we: Looft de Here, alle gij volken, prijst Hem, alle gij natiën, want zijn goedertierenheid is machtig over ons, en des Heren trouw is tot in eeuwigheid. Halleluja (8x) Ben je groot

Nadere informatie

Hervormde Gemeente Ameide Tienhoven

Hervormde Gemeente Ameide Tienhoven Hervormde Gemeente Ameide Tienhoven Hoe hoog moet ik springen Avonddienst 23 oktober, aanvang 18.30 uur Voorganger: Orgel: Muziekgroep: ds. A. J. Mouw, Giessen Ton van Driel Jos Muilwijk Peter Bal Nathan

Nadere informatie

Kerkgids Dendermonde

Kerkgids Dendermonde Kerkgids Dendermonde Proponent-predikant: Ds. P. Smits Consulent: Ds. J. Visser Jaargang 45 nr. 4, april 2016 Afgiftekantoor: 9200 Dendermonde 1 Erkenning: P206517 België Belgique P.B. 9200 Dendermonde

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L. Plug

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L. Plug Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L. Plug Schriftlezing: Markus 15 vers 16 t/m 26 Lied 112 vers 1, 2, 3 en 4 (Op Toonhoogte) Psalm 65 vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 34 vers 1 en 5 (Nieuwe Berijming)

Nadere informatie

Liturgie 30 april 2017

Liturgie 30 april 2017 Liturgie 30 april 2017 Welkom en mededelingen Zingen Hemelhoog 617a Tienduizend redenen De zon komt op, maakt de morgen wakker; mijn dag begint met een lied voor U. Heer, wat er ook gebeurt en wat mij

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Nunspeet (Driestwegkerk) 18 april uur

Protestantse Gemeente Nunspeet (Driestwegkerk) 18 april uur Protestantse Gemeente Nunspeet (Driestwegkerk) 18 april 2019 19.30 uur Witte Donderdag 2019 1 Welkom we gaan staan Stil gebed Openingslied: Psalm 118 vers 1 Bemoediging en Groet Gebed om ontferming Samenzang:

Nadere informatie

Orde van dienst Zondag 10 juni 2018 Zangdienst, (oude)opwekking Thema: Blij met God?

Orde van dienst Zondag 10 juni 2018 Zangdienst, (oude)opwekking Thema: Blij met God? Orde van dienst Zondag 10 juni 2018 Zangdienst, (oude)opwekking Thema: Blij met God? Zingen voor de dienst: Opw 439 Machtig is de naam van de Heer Machtig is de naam van de Heer. Machtig is de naam van

Nadere informatie

Zondag 12 april 2015

Zondag 12 april 2015 Zondag 12 april 2015 Lichtlied: 637:1 en 4 4. Ziehier het licht van lange duur, ziehier de Zoon, de zon, het vuur; o vlam van Pasen, steek ons aan de Heer is waarlijk opgestaan! 1 Welkom Bemoediging en

Nadere informatie

Kerkgids Dendermonde

Kerkgids Dendermonde Kerkgids Dendermonde Proponent-predikant: Ds. P. Smits Consulent: Ds. J. Visser Jaargang 45 nr. 3, maart 2016 Afgiftekantoor: 9200 Dendermonde 1 Erkenning: P206517 België Belgique P.B. 9200 Dendermonde

Nadere informatie

Liturgie zondag uur leesdienst br J. Mostert. Liturgie zondag uur samen met NGK M.W. van der Veen (kandidaat)

Liturgie zondag uur leesdienst br J. Mostert. Liturgie zondag uur samen met NGK M.W. van der Veen (kandidaat) Liturgie zondag 07-07-2019 09.30 uur leesdienst br J. Mostert Liturgie zondag 07-07-2019 16.30 uur samen met NGK M.W. van der Veen (kandidaat) Welkom en mededelingen Votum en vredegroet van God Zingen:

Nadere informatie

MAALTIJD VAN DE HEER. ook wel genoemd: viering van het Heilig Avondmaal. Vrije Evangelische Gemeente Heerde. Pastorale Handreiking 6

MAALTIJD VAN DE HEER. ook wel genoemd: viering van het Heilig Avondmaal. Vrije Evangelische Gemeente Heerde. Pastorale Handreiking 6 MAALTIJD VAN DE HEER ook wel genoemd: viering van het Heilig Avondmaal Vrije Evangelische Gemeente Heerde Pastorale Handreiking 6 MAALTIJD VAN DE HEER In de Protestante kerken spreken we over twee sacramenten

Nadere informatie

Kerkgids Evangeliekerk Dendermonde

Kerkgids Evangeliekerk Dendermonde Afgiftekantoor: 9200 Dendermonde 1 Erkenning: P206517 PB-PP BELGIE(N) - BELGIQUE Kerkgids Evangeliekerk Dendermonde Jaargang 48 nr. 7, juli-augustus 2019 VU: Ds. P. Smits p.a. Lindanusstraat 2 9200 Dendermonde

Nadere informatie

Kerkgids Evangeliekerk Dendermonde

Kerkgids Evangeliekerk Dendermonde Afgiftekantoor: 9200 Dendermonde 1 Erkenning: P206517 PB-PP BELGIE(N) - BELGIQUE Kerkgids Evangeliekerk Dendermonde Jaargang 46 nr. 11, december 2017 VU: Ds. P. Smits p.a. Lindanusstraat 2 9200 Dendermonde

Nadere informatie

Lied: Als ik mijn ogen sluit Kinderclub Gedicht: tis een wonder boven wonder

Lied: Als ik mijn ogen sluit Kinderclub Gedicht: tis een wonder boven wonder 1 Orgelspel Stil gebed Votum en Groet Woord van welkom Lydia Daniëls Lied: Als ik mijn ogen sluit Kinderclub Gedicht: tis een wonder boven wonder t Is een wonder boven wonder want de Heer is opgestaan

Nadere informatie

Liturgie zondagmorgen 8 januari 2017 Jeugddienst 12-

Liturgie zondagmorgen 8 januari 2017 Jeugddienst 12- Liturgie zondagmorgen 8 januari 2017 Jeugddienst 12- Voorganger: ds W.G. Teeuwissen Samen in de naam van Jezus 1 Samen in de naam van Jezus heffen wij een loflied aan, want de Geest spreekt alle talen

Nadere informatie

Welkom in de hervormde gemeente Hagestein - Hoef en Haag. Liturgie. 1e paasdag 'Ik ben de Opstanding en het Leven'

Welkom in de hervormde gemeente Hagestein - Hoef en Haag. Liturgie. 1e paasdag 'Ik ben de Opstanding en het Leven' Welkom in de hervormde gemeente Hagestein - Hoef en Haag Liturgie 1e paasdag 2019 'Ik ben de Opstanding en het Leven' Daar juicht een toon 1. Daar juicht een toon, daar klinkt een stem, die galmt door

Nadere informatie

U bent welkom - opwekking 573. We zijn hier bij elkaar om de Koning te ontmoeten. We zijn hier bij elkaar om te eren onze Heer.

U bent welkom - opwekking 573. We zijn hier bij elkaar om de Koning te ontmoeten. We zijn hier bij elkaar om te eren onze Heer. 15 november 2015 U bent welkom - opwekking 573 We zijn hier bij elkaar om de Koning te ontmoeten. We zijn hier bij elkaar om te eren onze Heer. We zijn hier bij elkaar om te vieren dat Hij goed is. En

Nadere informatie

Witte Donderdag Duinzichtkerk, 17 april 2014

Witte Donderdag Duinzichtkerk, 17 april 2014 Witte Donderdag Duinzichtkerk, 17 april 2014 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE ARCHIPEL/BENOORDENHOUT Hartelijk welkom in de Duinzichtkerk Vandaag beginnen wij de viering van de drie dagen van Pasen. Wij gedenken

Nadere informatie

Witte Donderdag Viering van het avondmaal. 30 maart 2018 in de Plaskerk te Raalte. Voorganger: ds. Karolien Zwerver Organist: Gerhard van Toly

Witte Donderdag Viering van het avondmaal. 30 maart 2018 in de Plaskerk te Raalte. Voorganger: ds. Karolien Zwerver Organist: Gerhard van Toly Witte Donderdag Viering van het avondmaal 30 maart 2018 in de Plaskerk te Raalte Voorganger: ds. Karolien Zwerver Organist: Gerhard van Toly Na een voorbereiding van 40 dagen begint vanavond het Paasfeest.

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Ds. Tonny Nap

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Ds. Tonny Nap Welkom in de Hoeksteen Voorganger: Ds. Tonny Nap Lezen : 1 Korintiërs 15: 1-19 ELB 331 Opwekking 751 Opwekking 174 Opwekking 74 Opwekking 785 ELB 270 Lezen : 1 Korintiërs 15: 1-19 ELB 331 Opwekking 751

Nadere informatie

Kerkgids Evangeliekerk Dendermonde

Kerkgids Evangeliekerk Dendermonde Afgiftekantoor: 9200 Dendermonde 1 Erkenning: P206517 België Belgique P.B. 9200 Dendermonde 1 BC 1879 Kerkgids Evangeliekerk Dendermonde Jaargang 45 nr. 5, mei 2016 VU: Ds. P. Smits p.a. Lindanusstraat

Nadere informatie

Welkom bij de Kinder-Dankdagdienst. Alles geef ik U!

Welkom bij de Kinder-Dankdagdienst. Alles geef ik U! Welkom bij de Kinder-Dankdagdienst woensdagmiddag 7 november 2018 met als thema Alles geef ik U! Markus 12: 41-44 Voorganger: Ds. Ria Scheltens-Ritzema Pianist: Sipke de Boer Welkom d.m.v. filmpje, we

Nadere informatie

Samen houden we de website up-to-date!

Samen houden we de website up-to-date! Organiseer je een nieuwe (eenmalige of vaker terugkerende) activiteit binnen BOEI 90? Valt er een door jou georganiseerde activiteit uit of verandert er iets in de data hiervan? Laat het weten aan communicatie@boei90.nl!

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K Timmerman Schriftlezing: Lukas 22 vers 14 t/m 20 Lied 112 vers 1, 2, 3 en 4 (Op Toonhoogte) Psalm 34 vers 11 (Schoolpsalm) Psalm 116 vers 1 en 4 Psalm 117 vers

Nadere informatie

Jeugddienst op 1 april 2012 om 17.00 uur. Kerk van Mookhoek. Voorganger : Ds. Van Eijk uit Maasdijk. Muzikale medewerking: Bert Priem,

Jeugddienst op 1 april 2012 om 17.00 uur. Kerk van Mookhoek. Voorganger : Ds. Van Eijk uit Maasdijk. Muzikale medewerking: Bert Priem, Mijn digitale ik Jeugddienst op 1 april 2012 om 17.00 uur Kerk van Mookhoek Voorganger : Ds. Van Eijk uit Maasdijk Muzikale medewerking: Bert Priem, Tobias Barth en Wilco v.d. Steeg Orgelspel Welkom en

Nadere informatie

Kerkgids Evangeliekerk Dendermonde

Kerkgids Evangeliekerk Dendermonde Afgiftekantoor: 9200 Dendermonde 1 Erkenning: P206517 PB-PP BELGIE(N) - BELGIQUE Kerkgids Evangeliekerk Dendermonde Jaargang 46 nr. 3, maart 2017 VU: Ds. P. Smits p.a. Lindanusstraat 2 9200 Dendermonde

Nadere informatie

Liturgie Kom-in-de-kerk/aangepaste dienst Emmen, 14 april 2019 thema: wie is Jezus voor jou? m.m.v. De Notenkrakers

Liturgie Kom-in-de-kerk/aangepaste dienst Emmen, 14 april 2019 thema: wie is Jezus voor jou? m.m.v. De Notenkrakers Liturgie Kom-in-de-kerk/aangepaste dienst Emmen, 14 april 2019 thema: wie is Jezus voor jou? m.m.v. De Notenkrakers 1. Votum 2. Vredegroet Genade voor u en vrede van God onze Vader in de Heer Jezus Christus.

Nadere informatie

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ De kerkenraad komt binnen en de afkondigingen worden

Nadere informatie

Thema: Jij telt mee!

Thema: Jij telt mee! Orde van dienst Protestantse gemeente te Wormerveer Zondag 24 februari 2019 Thema: Jij telt mee! Deze dienst is voorbereid samen met de werkgroep diensten met en voor mensen met een verstandelijke beperking

Nadere informatie

Kerkgids Evangeliekerk Dendermonde

Kerkgids Evangeliekerk Dendermonde Afgiftekantoor: 9200 Dendermonde 1 Erkenning: P206517 PB-PP BELGIE(N) - BELGIQUE Kerkgids Evangeliekerk Dendermonde Jaargang 47 nr. 6, juni 2018 VU: Ds. P. Smits p.a. Lindanusstraat 2 9200 Dendermonde

Nadere informatie

Eredienst 06 mei :00 Voorganger: ds. H. van den Berg

Eredienst 06 mei :00 Voorganger: ds. H. van den Berg Eredienst 06 mei 2018 10:00 Voorganger: ds. H. van den Berg Liturgie Votum / zegengroet Psalm 65 : 1 (NPB) Wet Psalm 65 : 2 (NPB) Gebed Johannes 13 : 31 38 Gezang 61 : 1, 2, 3 Tekst: 1 Korintiërs 13 :

Nadere informatie

Doopvragen, na alle formulieren zijn deze hetzelfde:

Doopvragen, na alle formulieren zijn deze hetzelfde: Doopvragen, na alle formulieren zijn deze hetzelfde: Geliefden in de Here Jezus Christus. God heeft de doop ingesteld om ons en onze kinderen zijn verbond te verzegelen. In dat geloof en niet uit gewoonte

Nadere informatie

(tegenstem dames:) Wij juichen, tot eer van onze God, die ons liefheeft. Wij juichen, tot eer van onze God.

(tegenstem dames:) Wij juichen, tot eer van onze God, die ons liefheeft. Wij juichen, tot eer van onze God. -Intro beelden opwekking plus VO -Samenzang lied Opwekking 174/Juicht, want Jezus is Heer Juicht, want Jezus is Heer, kinderen Sions, verblijdt u ter ere van Hem, die ons liefheeft. Hij is verrezen en

Nadere informatie

Kerkgids Evangeliekerk Dendermonde

Kerkgids Evangeliekerk Dendermonde Afgiftekantoor: 9200 Dendermonde 1 Erkenning: P206517 PB-PP BELGIE(N) - BELGIQUE Kerkgids Evangeliekerk Dendermonde Jaargang 46 nr. 9, oktober 2017 VU: Ds. P. Smits p.a. Lindanusstraat 2 9200 Dendermonde

Nadere informatie

Datum Voorganger Kerkgebouw 2 april 2017, 9.30 uur ds. Rein den Hertog Jeruzalemkerk

Datum Voorganger Kerkgebouw 2 april 2017, 9.30 uur ds. Rein den Hertog Jeruzalemkerk Jeruzalemkerk Liturgie 2 april 2017 ochtend RdH Ontmoetingsdienst Datum Voorganger Kerkgebouw 2 april 2017, 9.30 uur ds. Rein den Hertog Jeruzalemkerk Muzikale begeleiding: I. Timmerman (orgel), JK3 Kindernevendienst:

Nadere informatie

Zondag 10 juni 2018 Doopdienst van Lise Noëlle den Butter Kinderdienst. Dominee: ds. Adri van der Wal Organist: Jan Quakkelaar.

Zondag 10 juni 2018 Doopdienst van Lise Noëlle den Butter Kinderdienst. Dominee: ds. Adri van der Wal Organist: Jan Quakkelaar. Zondag 10 juni 2018 Doopdienst van Lise Noëlle den Butter Kinderdienst Dominee: ds. Adri van der Wal Organist: Jan Quakkelaar Thema: Water INTOCHT Binnenkomst kerkenraad We zijn even stil en bereiden ons

Nadere informatie

14:15 uur 7-jun. Ds H D Bondt. Opw 708 : Efeze 2 : Opw 174 : Opw 717 : Opw 698 : Opw 616 : Opw 347 : Opw 733 :

14:15 uur 7-jun. Ds H D Bondt. Opw 708 : Efeze 2 : Opw 174 : Opw 717 : Opw 698 : Opw 616 : Opw 347 : Opw 733 : 14:15 uur 7-jun Ds H D Bondt Opw 708 : Efeze 2 : 4-10 Opw 174 : Opw 717 : Opw 698 : Opw 616 : Opw 347 : Opw 733 : Opwekking 708 - Hoe groot is uw trouw Kom, zing voor de Heer, die eeuwig regeert, die nooit

Nadere informatie

Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal

Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal Na Lied of Klein Gloria verloopt de dienst als volgt: Apostolische geloofsbelijdenis (gezongen, of gelezen en beantwoord met een lied) Nodiging De Heer

Nadere informatie

Paasmorgen Ik geef je de toekomst. Voorganger: Ds. Marco Schut Organist: Johan hoeve Blazersgroep

Paasmorgen Ik geef je de toekomst. Voorganger: Ds. Marco Schut Organist: Johan hoeve Blazersgroep Paasmorgen 2018 Ik geef je de toekomst Voorganger: Ds. Marco Schut Organist: Johan hoeve Blazersgroep ( afb.1 ) Lied voor de dienst: 624 en Hemelhoog 169 1. Christus, onze Heer, verrees, 2. Prijs nu Christus

Nadere informatie

Jeugddienst 1 oktober 9.30 uur Vrouw met de kruik

Jeugddienst 1 oktober 9.30 uur Vrouw met de kruik Jeugddienst 1 oktober 9.30 uur Vrouw met de kruik Zingen voor de dienst: Schrijvers van gerechtigheid - Wat een wonder dat ik meewerken mag Wat een wonder dat ik meewerken mag in Uw koninkrijk, dat ik

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST WILHELMINAKERK. VIERDE ZONDAG VAN DE 40-DAGENTIJD 11 Maart 2018

PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST WILHELMINAKERK. VIERDE ZONDAG VAN DE 40-DAGENTIJD 11 Maart 2018 PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST WILHELMINAKERK VIERDE ZONDAG VAN DE 40-DAGENTIJD 11 Maart 2018 vijf broden en twee vissen Voorganger: ds. Wim Kievit Ambtsdrager van dienst: Piet de Gier, Denise Smit Organist:

Nadere informatie

De tien Geboden. Tien belangrijke regels. Aangepaste dienst Zondag 17 april 2016 Ds. Henk Bondt

De tien Geboden. Tien belangrijke regels. Aangepaste dienst Zondag 17 april 2016 Ds. Henk Bondt De tien Geboden Of Tien belangrijke regels Aangepaste dienst Zondag 17 april 2016 Ds. Henk Bondt Welkom Mededelingen Votum en groet Zingen: Gezang 119: 1 en 2 De kerk van alle tijden kent slechts één vaste

Nadere informatie

Kerkgids Evangeliekerk Dendermonde

Kerkgids Evangeliekerk Dendermonde Afgiftekantoor: 9200 Dendermonde 1 Erkenning: P206517 PB-PP BELGIE(N) - BELGIQUE Kerkgids Evangeliekerk Dendermonde Jaargang 46 nr. 2, Februari 2017 VU: Ds. P. Smits p.a. Lindanusstraat 2 9200 Dendermonde

Nadere informatie

Mededelingen door de ouderling van dienst. Willem de Vos Ouderling voorzitter

Mededelingen door de ouderling van dienst. Willem de Vos Ouderling voorzitter Mededelingen door de ouderling van dienst Willem de Vos Ouderling voorzitter Psalm 43 vers 3 en 4 (Nieuwe Psalmberijming) Psalm 43 vers 3 en 4 (Nieuwe Psalmberijming) Psalm 43 vers 3 en 4 (Nieuwe Psalmberijming)

Nadere informatie

Liturgie Votum en Groet. Hemelhoog 561 Ik ben zo dankbaar

Liturgie Votum en Groet. Hemelhoog 561 Ik ben zo dankbaar Liturgie 21-05-2017 Votum en Groet Zingen Hemelhoog 561 Ik ben zo dankbaar Jezus, hij kwam om ons leven te geven, Daarom verliet Hij zijn Vaderlijk huis. Hij gaf aan mij het eeuwige leven, Door te sterven

Nadere informatie

Zondagmorgen 10 januari

Zondagmorgen 10 januari Zondagmorgen 10 januari 1 e zondag na Epifanie, kleur wit, viering HA, Voorganger: Ds. J.E. Schelling Organist: Dhr. Bastiaan van der Pijl Dienst van de Voorbereiding Orgelspel Mededelingen door de kerkenraad

Nadere informatie

PROTESTANTSE - GEMEENTE - HUISSEN PAASMORGEN

PROTESTANTSE - GEMEENTE - HUISSEN PAASMORGEN PROTESTANTSE - GEMEENTE - HUISSEN PAASMORGEN Voorganger : Ds. Matthijs Glastra Welkom Zingen: Lied 634 - we gaan staan 1.U zij de glorie, opgestane Heer, U zij de victorie, U zij alle eer! Alle mens'lijk

Nadere informatie

Binnenkomst in stilte in de donkere kerk. We zingen:

Binnenkomst in stilte in de donkere kerk. We zingen: Jaargang 8, nummer 19 Voorganger: ds. Piet Jan Rebel Koor o.l.v. Tanja van Dijk Piano: Myrre van Dijk, David van Dijk Zaterdag 20 april 2019 Paaswake Een nacht vol hoop Binnenkomst in stilte in de donkere

Nadere informatie

Quizvragen met spelidee en werkbladen

Quizvragen met spelidee en werkbladen Quizvragen met spelidee en werkbladen De eerste letters van de goede antwoorden maken een nieuwe zin. (rode letters) Schrijf de antwoorden in het rooster van het werkblad, en je leest van boven naar beneden

Nadere informatie

Witte Donderdag 18 april avondgebed om uur

Witte Donderdag 18 april avondgebed om uur Protestantse gemeente Michaëlkerk Leersum Witte Donderdag 18 april 2019 avondgebed om 19.30 uur Sadao Watanabe: De voetwassing voorbereid door de Werkgroep Liturgie van onze gemeente voorganger: lector:

Nadere informatie

LIEDERENBLAD TIME 2 SING 18 september 2011 Thema: Je steentje bijdragen. Refrein

LIEDERENBLAD TIME 2 SING 18 september 2011 Thema: Je steentje bijdragen. Refrein LIEDERENBLAD TIME 2 SING 18 september 2011 Thema: Je steentje bijdragen 19.00 uur LAAT HET FEEST ZIJN IN DE HUIZEN (Opw. 533) Laat het feest zijn in de huizen, mensen dansen op de straat, als het onrecht

Nadere informatie

1 Korintiёrs 1:9. Marcus 10:45. Handelingen 4:12. Johannes 17:3. 1 Korintiёrs 3:16. Johannes 15:9,10. Psalm 32:8

1 Korintiёrs 1:9. Marcus 10:45. Handelingen 4:12. Johannes 17:3. 1 Korintiёrs 3:16. Johannes 15:9,10. Psalm 32:8 [1] [2] [3] Johannes 3:16 1 Korintiёrs 1:9 Johannes 3:19 God wil met ons omgaan God wil met ons omgaan Zonde brengt scheiding [4] [5] [6] Romeinen 3:23 Marcus 10:45 Romeinen 5:8 Zonde brengt scheiding

Nadere informatie

DE WEEK VOOR WE HET AV0NDMAAL VIEREN

DE WEEK VOOR WE HET AV0NDMAAL VIEREN DE WEEK VOOR WE HET AV0NDMAAL VIEREN AVONDMAAL VIEREN Het Avondmaal is meer dan zomaar een maaltijd. Om dat te begrijpen, is dit boekje gemaakt. Vooral is daarbij gedacht aan de kinderen, omdat zij met

Nadere informatie

Mededelingen door de ouderling van dienst. Peter-Paul van Hunen Jeugdouderling

Mededelingen door de ouderling van dienst. Peter-Paul van Hunen Jeugdouderling Mededelingen door de ouderling van dienst Peter-Paul van Hunen Jeugdouderling Psalm 121 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 121 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 121 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 121 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 121 vers

Nadere informatie

Liturgie voor zondagochtend 21 augustus in de Westerkerk te Veenendaal

Liturgie voor zondagochtend 21 augustus in de Westerkerk te Veenendaal Liturgie voor zondagochtend 21 augustus in de Westerkerk te Veenendaal Aan Tafel [VBW-themalied] De allergrootste Koning de allergrootste Koning Heeft aan jou een vraag: heeft aan jou een vraag Mag ik

Nadere informatie

Wie is Jezus, deel 2. les 5b FOLLOW

Wie is Jezus, deel 2. les 5b FOLLOW Wie is Jezus, deel 2 les 5b DEEL 2B FOLLOW JEZUS, DE REDDER Joh 4:7-9,22 Jezus deed in dit verhaal een aantal dingen die niet gebruikelijk waren. Hij sprak alleen met een vrouw. Dit was ook nog eens een

Nadere informatie

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten. zondag 22 maart 2015

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten. zondag 22 maart 2015 Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten zondag 22 maart 2015 voorganger: organist: ds Jessa van der Vaart Erik Visser Orde van de dienst. orgelspel Johann Sebastian Bach, Fantasie en fuga in C. luiden

Nadere informatie

Voorganger: ds. Werner Gugler Ouderling: H.H. Hilbers Koster: Dimri Bruggeman / A. van den Bor Muziek: Double DJ Music

Voorganger: ds. Werner Gugler Ouderling: H.H. Hilbers Koster: Dimri Bruggeman / A. van den Bor Muziek: Double DJ Music Voorganger: ds. Werner Gugler Ouderling: H.H. Hilbers Koster: Dimri Bruggeman / A. van den Bor Muziek: Double DJ Music Welkom Opwekking 623 Laat het huis gevuld zijn met wierook van aanbidding. Laat het

Nadere informatie

Kerkgids Evangeliekerk Dendermonde

Kerkgids Evangeliekerk Dendermonde Afgiftekantoor: 9200 Dendermonde 1 Erkenning: P206517 PB-PP BELGIE(N) - BELGIQUE Kerkgids Evangeliekerk Dendermonde Jaargang 46 nr. 6, juni 2017 VU: Ds. P. Smits p.a. Lindanusstraat 2 9200 Dendermonde

Nadere informatie

Liederen voor zondag 3 december 2017

Liederen voor zondag 3 december 2017 Liederen voor zondag 3 december 07 Hemelhoog 94 / Opwekking 64 Al mijn zonden, al mijn zorgen, neem ik mee naar de rivier. Heer, vergeef mij en genees mij. Vader, kom, ontmoet mij hier. Want dit water

Nadere informatie

In deze dienst wordt de doop bediend aan Fleur Elisabeth Josefien -Fleur- (van Bennekom)

In deze dienst wordt de doop bediend aan Fleur Elisabeth Josefien -Fleur- (van Bennekom) Orde voor de tweede zondag van Epifanie 22 januari 2017 in de Emmaüskerk te Middelharnis 10.00 uur Voorganger: Ds. Leen Jan Lingen Organist: Dhr. Peter Jordaan Soliste: Sanne Jordaan Thema: Levend water

Nadere informatie

Gereformeerde Kerk en Hervormde Gemeente Oud-Vossemeer. Jeugddienst. 5 juni 2016 AAN DE JEUGDDIENST WERKEN MEE:

Gereformeerde Kerk en Hervormde Gemeente Oud-Vossemeer. Jeugddienst. 5 juni 2016 AAN DE JEUGDDIENST WERKEN MEE: Gereformeerde Kerk en Hervormde Gemeente Oud-Vossemeer Jeugddienst 5 juni 2016 AAN DE JEUGDDIENST WERKEN MEE: Voorganger: Ds. F. den Oudsten uit Bruinisse Zang en begeleiding samenzang door de band bestaande

Nadere informatie

Vraag: Wat kun jij leren voor jouw gebed uit de structuur van het volmaakte gebed?

Vraag: Wat kun jij leren voor jouw gebed uit de structuur van het volmaakte gebed? ONZE VADER - dinsdag Aanhef en slot Lezen: Mattheüs 6:5-15 Deze week denk jij na over het gebed des Heeren. Jij kent dit gebed waarschijnlijk als het Onze Vader. De Heere Jezus geeft dit gebed aan Zijn

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Heerhugowaard. Orde van dienst voor 29 maart Witte Donderdag

Protestantse Gemeente Heerhugowaard. Orde van dienst voor 29 maart Witte Donderdag Protestantse Gemeente Heerhugowaard Orde van dienst voor 29 maart 2018 Witte Donderdag Jezus en zijn leerlingen hielden een maaltijd Annie Vallotton 1 voorganger ambtsdrager organist : ds. Jacqueline Geertse

Nadere informatie

INTRO. Houd van je Heer God met je hele hart en met je hele ziel, met je hele verstand en met alles wat in je is.

INTRO. Houd van je Heer God met je hele hart en met je hele ziel, met je hele verstand en met alles wat in je is. INTRO Tijd voor week 3 van de Focus 21 days Challenge. De afgelopen twee weken hebben we ons gefocust op God en gefocust op (acties van) geloof, deze week gaan we ons focussen op liefde. In de tijd waarin

Nadere informatie

Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3)

Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3) Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling Het avondmaal is door onze verlosser zelf ingesteld. Want de apostel Paulus verklaart: Wat ik heb ontvangen

Nadere informatie

Jeugddienst zondag 26 april in de Johanneskerk te Heerde. Aanvang 19.00u Samenzang vanaf 18.45u. Thema: Be There!

Jeugddienst zondag 26 april in de Johanneskerk te Heerde. Aanvang 19.00u Samenzang vanaf 18.45u. Thema: Be There! Jeugddienst zondag 26 april in de Johanneskerk te Heerde Aanvang 19.00u Samenzang vanaf 18.45u Thema: Be There! Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Muzikale medewerking: Ds. C. Hoek Roelof Jan

Nadere informatie

Witte Donderdag. Thema: één van jullie zal mij verraden

Witte Donderdag. Thema: één van jullie zal mij verraden Witte Donderdag Thema: één van jullie zal mij verraden Op deze avond vierde Jezus met zijn discipelen het Joodse paasfeest (de cedermaaltijd) en stelde Hij de viering van de Maaltijd van de Heer in. Dit

Nadere informatie

Leerdienst: Is het christelijk geloof het enig ware geloof?

Leerdienst: Is het christelijk geloof het enig ware geloof? Lezen : 1 Timotheus 1 : 18-2 : 7 Gezang 99 Gezang 161 Opwekking 614 Welkom Inleiding onderwijs Gebed Schriftlezing: 1 Timotheus 1 : 18-2 : 7 >> Gezang 99: 1, 2 en 3 Gezang 99 : 1, 2 en 3 U zij de

Nadere informatie

Gebedsboek. voor dagelijks gebruik. Dinsdag

Gebedsboek. voor dagelijks gebruik. Dinsdag Gebedsboek voor dagelijks gebruik Gemaakt door club 12-14 Marije Hoekstra Indra de Vries Delia Postma Ekyoci Amisi Shabani Jentje Hansma Johan Gjaltema Mendé Bosma Femke Veenhuizen Elzerd Elzinga Gert

Nadere informatie

December-januari Weekthema: Op reis naar de eeuwigheid. Maandag 28 december. Gedane zaken nemen geen keer. Lezen: Hebreeën 9: 23-28

December-januari Weekthema: Op reis naar de eeuwigheid. Maandag 28 december. Gedane zaken nemen geen keer. Lezen: Hebreeën 9: 23-28 December-januari 205-206 Weekthema: Op reis naar de eeuwigheid Maandag 28 december Gedane zaken nemen geen keer Lezen: Hebreeën 9: 23-28 Bij het abc van het christelijk geloof hoort dat een mens éénmaal

Nadere informatie

Orde van de overstapdienst Protestantse Gemeente De Wijngaard zondag 7 juli 2019 Hervormde kerk te Geesteren

Orde van de overstapdienst Protestantse Gemeente De Wijngaard zondag 7 juli 2019 Hervormde kerk te Geesteren Orde van de overstapdienst Protestantse Gemeente De Wijngaard zondag 7 juli 2019 Hervormde kerk te Geesteren voorganger: ds. Co Janssen ouderling van dienst: Marleen Schuijl organist: Willemien Zieverink

Nadere informatie

Johannes 20:21 (NBG51): Vrede zij u! Gelijk de Vader Mij gezonden heeft, zend Ik ook u.

Johannes 20:21 (NBG51): Vrede zij u! Gelijk de Vader Mij gezonden heeft, zend Ik ook u. Preek door de week+ Zondag 21 mei 2017 Prediker: Wigle Tamboer Titel: Kom naar Hem toe... Bijbellezing: 1 Petrus 2:1-5, 9,10 (HSV) 1 Leg dan af alle slechtheid, alle bedrog, huichelarij, afgunst en alle

Nadere informatie

Cadeautjes. Aangepaste dienst Zondag 27 november 2016 Ds. Henk Bondt

Cadeautjes. Aangepaste dienst Zondag 27 november 2016 Ds. Henk Bondt Cadeautjes Aangepaste dienst Zondag 27 november 2016 Ds. Henk Bondt Welkom Mededelingen Votum en groet Zingen: Opwekking 32 Dit is de dag, dit is de dag, die de Heer ons geeft, die de Heer ons geeft. Wees

Nadere informatie

Zondagmorgen 30 oktober

Zondagmorgen 30 oktober Zondagmorgen 30 oktober 7 e zondag van de herfst, kleur groen, viering HA, Voorganger: Ds. J.E. Schelling Organist: Dhr. Scott Baks Piano: Pieter Blokland Ouderling van dienst: Cees Verhoeff Lector: Nel

Nadere informatie

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Marcus 10, 15 Ochtenddienst H. Avondmaal

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Marcus 10, 15 Ochtenddienst H. Avondmaal Ds. Arjan van Groos (1962-2014) Tekst: Marcus 10, 15 Ochtenddienst H. Avondmaal Broeders en zusters, de Here wil ons deze morgen weer laten horen en ervaren dat wij, ondanks al onze zonden toch burgers

Nadere informatie