Jaarverslag Stichting Milieuvrienden Duiven

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaarverslag 2013. Stichting Milieuvrienden Duiven"

Transcriptie

1 Jaarverslag 2013 Stichting Milieuvrienden Duiven

2

3 Stichting Milieuvrienden Duiven De Milieuvrienden Duiven zetten zich in voor het behouden en verbeteren van de natuur en de landschappelijke en natuurhistorische waarden in en rond de gemeente Duiven. De flora en fauna, en de kwaliteit van het milieu waaronder bodem, lucht, water en de gezondheid van mensen en een goede ruimtelijke ordening zijn onze speerpunten. Wij zijn geen actie-groep tegen, maar een behartiger voor het behoud en de kwaliteit van leefbaarheid en voor een duurzaam behoud van natuur en landschap in onze mooie Liemers. De Stichting is opgericht in november 1988 en is sinds november 1989 een kerngroep van Milieudefensie en tevens aangesloten bij de Gelderse Natuur-en Milieufederatie. In 2013 bestond de MVD uit 6 leden. De functie van voorzitter is vacant. Rennie Verhagen, Gildedreef JJ Duiven Secretariaat. Tel janrennie@upcmail.nl Bessel Hartogsveld, Boschstraat 4, 6921 MD Duiven Penningmeester. Tel b.j.hartogsveld@gmail.com Baukje Boschker, Wilhelminastraat 13, 6921 ZL Duiven Lid. Tel baukjeboschker@upcmail.nl Hanneke Spaans, Achtergaardsestraat 9, 6923 BE Groessen Lid.Tel hanneke.spaans@hetnet.nl Syb Feenstra, Zilverschoon 8, 6922GV Duiven Lid. Tel m.feenstra4@chello.nl Hielko Plantenga, Neptunes 108, 6922 LB Duiven Lid. Tel h.plantenga@upcmail.nl Website:

4 Voorwoord In november bestonden we 25 jaar. Terugkijkend op die 25 jaar valt op dat lid zijn van een milieugroep vooral een kwestie is van enthousiasme, doorzettingsvermogen en liefde voor de natuur en dan met name onze mooie maar o zo bedreigde Liemers. Veel onderwerpen waar wij ons mee bezig houden vergen een lange adem. Een kleine greep uit al onze activiteiten: Tropisch Hardhout een van onze eerste acties, wat nu weer actueel is in verband met palmolie. De Bult van Putman werd in 1990 gesloten maar er is nog steeds geen oplossing voor gevonden. Verbrandingsoven (dioxine) scheiden van afval, verpakkingen, reclamedrukwerk. Meedenken zonodig bezwaar aantekenen tegen bestemmingsplannen, streekplannen, structuurplannen. Aanleg nieuwe bedrijventerreinen en bedrijven. De aanleg van de Betuweroute en de A15 die grote gevolgen heeft voor mens, natuur en milieu. Van alle kanten, zowel van de Gemeente, de Provincie en het Rijk worden plannen gemaakt waarbij we grote twijfels hebben over de nut en noodzaak, maar die grote gevolgen hebben voor het buitengebied en daardoor het woon- en leefklimaat. Tevens blijven wij de activiteiten van bedrijven volgen en treden zonodig in overleg.

5 Samenvatting We hebben ons in 2013 bezig gehouden met het Landschapsontwikkelingsplan (LOP), tuinproject, wandelroutes, dorpsvisie Groessen. Verder zijn we actief betrokken het proces van de doortrekking van de A15 tussen Ressen en Zevenaar; het voornemen van provincie en rijksoverheid. De plannen bedreigen het woon - en leefklimaat, flora en fauna en de fraaie landschappen van de Betuwe en de Liemers. De beschermde natuurgebieden bij het Pannerdensch Kanaal en de Rijnstrangen lijken te worden opgeofferd, en omwonenden, bewoners van de regio Duiven-Groessen-Loo zullen worden geconfronteerd met geluidsoverlast, fijn stof en lichtvervuiling. Milieuvrienden blijft zich tegen de aanleg verzetten in een samenwerkingsverband met de Gelderse Natuur en Milieufederatie en bewonersverenigingen vanuit de regio Lingewaard, Groessen, Loo, Duiven en Zevenaar. Milieuvrienden Duiven is actief betrokken geweest bij de aanleg en exploitatie van een groentetuin in Groessen waarvan de opbrengst naar de Voedselbank in de regio gaat. Vrijwilligers en leerlingen van Candea (maatschapelijke stage) hebben mee gewerkt aan een groot succes.

6 Onze activiteiten in 2013 Op onze wesite staat informatie over leefbaarheid en milieu in en om Duiven. Informatie over milieuthema s als duurzaamheid, klimaatverandering, verrommeling van het landschap enz. We maken gebruik van de informatie van plaatselijke, provinciale, landelijke en globale bronnen en websites. In 2013 heeft Milieuvrienden Duiven zich bezig gehouden met de volgende onderwerpen en activiteiten: Bijeenkomsten en vergaderingen In 2013 Gemeente Duiven: Commissie en gemeenteraadsvergaderingen. Bijeenkomsten ViA15. Vergaderingen Bewonersoverleg Groessen A15 en samenwerkingsverband A15. Gemeente Duiven. Toekomst van het Buitengebied. Bijeenkomst Klankbordgroep Bestemmingsplan Buitengebied. Bijeenkomst Omgevingsvisie Provincie Gelderland. Informatief gesprek met studenten Larenstein over wandelroutes in Duiven. Bijeenkomst Zo!Diva en studenten Larenstein over wandelroutes in Duiven. Maatschappelijk Tuinproject: planning, samenwerking met Candea, Mikado, sponsoren. Bijeenkomst AGEM over verduurzaming van de energiesector en lokale duurzame energie. Bezoek Solab Cool een bedrijf dat restwarmte omzet in koeling. Bezocht De wind in de rug wandeling en miniconferentie georganiseerd door de Voortgroep Westervoort. Spreekbeurt André Kuipers. Relatiedag Gelderse Natuur en Milieufederatie. Bijeenkomst Gelderse Natuur en Milieufederatie. Presentatie {ver}nieuwbouwplannen Alliander.

7 Overleg Alliander over terreinontwerp. Workshop Lobbyen. Cursus juridische zaken. Vrijwilligersavond gemeente Duiven. Ontwikkelen Dorpsvisie Groessen. Opening Recreatie plaatsen Groessen. Commissies, werkgroepen, klankbordgroepen Gelderse Natuur en Milieufederatie Voor heel veel zaken kunnen we terecht bij de GNMF. Met hun aanwezige deskundigheid zijn wij in staat om problemen adequaat aan te pakken. Zij werken met ons samen en ondersteunen ons en in het protest tegen de voorgenomen doortrekking van de A15. Wij ontvangen de GNMF nieuwsbrief, zodat we goed op de hoogte blijven wat er zoal speelt op natuur en milieugebied in Gelderland, en hierop kunnen reageren. Dit jaar heeft GNMF een helpdesk voor inlichtingen over lokale duurzame energie geopend en een meldpunt voor bomenkap. Een van de leden van MVD heeft zitting in de Raad van Advies van de GNMF. Vereniging Milieudefensie Als kerngroep van de Vereniging Milieudefensie ondervinden wij ondersteuning vanuit de hoofdvestiging in Amsterdam. Indien het voor ons relevant is doen wij mee aan de landelijke acties. In 2013 hebben wij deelgenomen aan de workshop lobbyen en de cursus juridische zaken. Intratuin hebben we benaderd ivm bijensterfte, men heeft toegezegd om labels op het gif te plakken. Foldermateriaal verspreid van de Kleine Hoefprint om de consument op te roepen kaasjes te bestellen. Dit om mensen bewust te maken van de teelt van

8 soja in Zuid Amerika waar op zeer grote schaal de natuur verwoest wordt, om de soja in krachtvoer voor onze koeien te verwerken. Knotploeg Duiven De Knotploeg Duiven is een zeer enthousiaste groep. De vrijwilligers blijven goed op de hoogte door middel van de nieuwsbrief en een prachtige website Zij verzorgen hun eigen jaarverslagen. Een van onze leden is tevens lid van de knotploeg. Het is de wens van de knotploeg om in 2014 als zelfstandige groep verder te gaan. Milieugroep Westervoort Als er onderwerpen zijn die ons beide aangaan hebben we contact met de milieugroep Westervoort. Plannen voor doortrekking A-15 Maandelijkse vergaderingen Bewonersoverleg Groessen A15 bijgewoond. Hierin wordt onder andere de voorbereidingen inspraakprocedure Ontwerp Tracé Besluit (OTB) besproken; waar zitten de hiaten, wat is belangrijk met name voor natuur en milieu. Het projectbureau ViA15 heeft advies gevraagd over de organisatie van de inloopdagen aan Bewonersoverleg Groessen A15. Verder nemen we deel aan de regionale groep juridische acties ter voorbereiding van het verwachte OTB. Voormalige Stortplaats IJsseldijk (Bult van Putman) In opdracht van de Provincie Gelderland heeft onderzoeksbureau Arcadis een saneringsplan geschreven. Men gaat daarin uit van de huidige bestemming van de bult van Putman. Men stelt voor te controleren door monitoring, omdat schoonmaken amper meer effect sorteert maar wel veel duurder is. Het grondwater zal zich dan langzaam verspreiden richting de IJssel. Ons standpunt is: saneren is beter dan monitoren. Houdt het vuil constant in de gaten, als het zich verspreid naar plekken die je niet wilt moeten er maatregelingen genomen worden. Via projectradar.ijsseldijk. westervoort worden we geïnformeerd over de stand van zaken. Overleg met Gemeente Duiven Regelmatig hebben wij contact met de medewerker groenbeheer. Onderwerpen die aan de orde zijn geweest:

9 Landschapontwikkelingsplan. De inbreng van de Milieuvrienden is de wandelroute deze is opgenomen als kans in het LOP. Wij hebben gekeken naar de mogelijkheden in de noordzuid verbindingen en bereikbaarheid vanuit de bebouwde kom naar het buitengebied het zgn. wiel met spaken. Er is een verschil in visie in de aanpak in het kommengebied. De landschaparchitect heeft als aanplant langs de wetering hoge populieren opgenomen. Zowel Milieuvrienden de LTO als de vogelwerkgroep vinden dat er geen hoge aanplant in het Broek moet komen. Wij pleiten voor bijv. knotwilgen. Tijdens de uitvoering van het LOP blijft de klankbordgroep gehandhaafd waarin wij zitting hebben. Bomenkap. Openbaar Groen. Renovatie openbaar groen. De tuin van Duiven. Tijdelijke natuur. A15 inpassing in het Landschapsplan. Belangrijkste activiteiten Maatschappelijk Tuinproject Milieuvrienden heeft meegewerkt aan de maatschappelijke stage voor leerlingen uit de onderbouw van het Candea college. Het doel van deze maatschappelijke stage was jonge mensen in contact te brengen met het belang van de voedselketen (weet wat je eet, vertrouwde veilige voeding) en het groeiproces. De leerlingen kennis te laten maken met en zelf mee te laten werken aan het kweken van seizoens gebonden producten als groenten, fruit en aardappelen. In overleg met dhr. Blij, de eigenaar van de grond, is er voor gekozen de oogst aan de voedselbank te geven. Hiermee wordt een maatschappelijk doel gediend Leerlingen kunnen zich per seizoen aanmelden voor een maatschappelijke stage en brengen tijdens die stage een bezoek aan de voedselbank. Voor

10 deze maatschappelijke stage is samengewerkt met Sandie te Pas van het Candea college en Dick Duimel beleidsambtenaar van de gemeente Duiven. Voor het tuinproject zijn er ook samenwerkingscontacten geweest met de voedselbank, het Liemers Service team, het RIBW en Stichting Thuiszorg Midden Gelderland. Synerlogic (Centerpoort Zuid) Bezoek gebracht aan Synerlogic. Rondleiding door het bedrijf gehad waarbij de procesgang werd toegelicht, en de veiligheids - en milieumaatregelen werden besproken. Ons is toegezegd dat wij zullen worden uitgenodigd voor de eerstvolgende brandoefening. Alliander Een aantal gebouwen van Alliander ondergaan een ingrijpende verbouwing. Waarbij veel aandacht besteedt wordt aan duurzaamheid o.a. door toepassing van gerecycled afvalmateriaal, oude steiger en palletplanken ook zal zonne-energie een belangrijke rol spelen. Wij zijn gevraagd om mee te denken m.b.t. de aanleg van een ecologische oever. Wandelroute Studenten van de hogeschool Larensteyn hebben in opdracht van Zo!Diva gekeken naar nieuwe verrassende wandelroutes in en om Duiven. Wij hebben tekst en uitleg gegeven over onze wandelroute die we in 2011 in het kader van het Landschapontwikkelingsplan op verzoek van de gemeente hebben gemaakt. We hebben de studenten gevraagd vooral te kijken naar de verbindingen van de verschillende wandelroutes van bijv. Historische Kring en Milieuvrienden. Het Duivenpad op initiatief van Zo!Diva bestaat uit twee wandelroutes een van 5,5 km. in de bebouwde kom en een route van 20 km. in het buitengebied. Telefoon, Er komen regelmatig per telefoon en per verzoeken om informatie binnen bij het secretariaat en de andere leden van onze stichting. Die gaan ondermeer over: open haarden en vuurkorfen, kapvergunningen, vuilverbrander AVR enz. Veel vragen kunnen direct beantwoord worden.

11 Geplande activiteiten 2014 Gepland zijn 10 eigen vergaderingen. Bijwonen commissievergaderingen en raadsvergaderingen en indien nodig gebruik maken van het inspreekrecht. Bijeenkomsten juridische groep A15, vergaderingen van bewonersoverleg Groessen A15 Bezwaar maken tegen OTB (ontwerp tracé besluit) voorgenomen doortrekking A15 Overleg met Gemeente Duiven over Groenbeleid en implementatie van het LOP. Het volgen van de ontwikkelingen op de bedrijventerreinen. Bijeenkomsten Gelderse Natuur en Milieufederatie. Deelname campagnes Vereniging Milieudefensie. Deelname aan trainingen van Milieudefensie Bijwonen voorlichtingsbijeenkomsten, congressen, symposia e.d

12

Jaarverslag 2014 Stichting Milieuvrienden Duiven. Duiven: Meest duurzame gemeente van Nederland

Jaarverslag 2014 Stichting Milieuvrienden Duiven. Duiven: Meest duurzame gemeente van Nederland Jaarverslag 2014 Stichting Milieuvrienden Duiven Duiven: Meest duurzame gemeente van Nederland Stichting Milieuvrienden Duiven De Milieuvrienden Duiven (MVD) zetten zich in voor het behouden en verbeteren

Nadere informatie

Wilt u een van de stukken inzien of lenen neem dan contact op met het secretariaat. Email janrennie@upcmail.nl

Wilt u een van de stukken inzien of lenen neem dan contact op met het secretariaat. Email janrennie@upcmail.nl BIBLIOTHEEK Milieuvrienden. Wilt u een van de stukken inzien of lenen neem dan contact op met het secretariaat. Email janrennie@upcmail.nl Mappen. Acties Milieuvrienden. Overzicht bezwaarschriften Milieuvrienden.

Nadere informatie

Duiven. Introductie. Bron:

Duiven. Introductie. Bron: Duiven Duiven Introductie Duiven is een levendige gemeente, bestaande uit het dorp Duiven en de kleinere kernen Groessen en Loo, respectievelijk ten zuidoosten en zuidwesten van het dorp Duiven. De gemeente

Nadere informatie

A15-A12: schakel in het Nederlandse hoofdwegennet

A15-A12: schakel in het Nederlandse hoofdwegennet don0214hd070b A15-: schakel in het Nederlandse hoofdwegennet De A15 wordt doorgetrokken. Er komt een nieuw stuk snelweg tussen Ressen en de (tussen Duiven en Zevenaar). Verder worden delen van de bestaande

Nadere informatie

Nota van beantwoording zienswijzen ontwerp bestemmingsplan Snelfietsroute F15

Nota van beantwoording zienswijzen ontwerp bestemmingsplan Snelfietsroute F15 Nota van beantwoording zienswijzen ontwerp bestemmingsplan Snelfietsroute F15 Z/18/034730 201368521 Reg.nr.: 201368521 Inhoud 1. Aanleiding nota... 3 2. Doelstelling en opbouw nota... 3 3. Zienswijzen...

Nadere informatie

Notitie Hoe verhoudt de Gebiedsvisie A15-A12 zich tot de afspraken in de bestuursovereenkomst

Notitie Hoe verhoudt de Gebiedsvisie A15-A12 zich tot de afspraken in de bestuursovereenkomst Projectbureau ViA15 Datum: 22 oktober 2008 Notitie Hoe verhoudt de Gebiedsvisie A15-A12 zich tot de afspraken in de bestuursovereenkomst Op 28 augustus 2008 heeft projectbureau ViA15 formeel de met erratum

Nadere informatie

RUIMTELIJKE ONDERBOUWING T.B.V. HET BOUWEN VAN EEN LOODS AAN DE WESTHOFSEZANDWEG 9 TE S- HEER ARENDSKERKE

RUIMTELIJKE ONDERBOUWING T.B.V. HET BOUWEN VAN EEN LOODS AAN DE WESTHOFSEZANDWEG 9 TE S- HEER ARENDSKERKE RUIMTELIJKE ONDERBOUWING T.B.V. HET BOUWEN VAN EEN LOODS AAN DE WESTHOFSEZANDWEG 9 TE S- HEER ARENDSKERKE Versie 2, d.d. 6 oktober 2011 Afdeling Stadsontwikkeling M. Jonker 1 Inhoud Hoofdstuk 1. Inleiding

Nadere informatie

Betrokken partijen Zonnepark Overbetuwe

Betrokken partijen Zonnepark Overbetuwe Betrokken partijen Zonnepark Overbetuwe Green Giraffe is een adviesbureau dat zich richt op de duurzame energiesector en is met name gespecialiseerd in de financiering van wind- en zonne-energieprojecten.

Nadere informatie

Belanghebbenden bijeenkomst Lievelde. Zonnepark Lievelde

Belanghebbenden bijeenkomst Lievelde. Zonnepark Lievelde Belanghebbenden bijeenkomst Lievelde Zonnepark Lievelde 14 Juni 2018 1 Belanghebbenden bijeenkomst Lievelde Inhoud 1. Introductie 3. Gemaakte afspraken 2 1. Introductie Introductie De bijeenkomst De bijeenkomst

Nadere informatie

Regiovoorstel Ruimtelijke Inpassing A15/A12

Regiovoorstel Ruimtelijke Inpassing A15/A12 Regiovoorstel Ruimtelijke Inpassing A15/A12 Inforaad, 1 oktober 2015 Regiovoorstel inpassing A15/A12 zorg doortrekking A15: - impact op leefomgeving regio heeft aandacht gevraagd voor inpassing - opdracht

Nadere informatie

PV-BOMEN EN PV-BLOEMEN

PV-BOMEN EN PV-BLOEMEN Ruimtelijke onderbouwing inzake zonnebomen PRO N329 Inleiding PRO N329 is de bouwcombinatie die de werkzaamheden aan de N329 uitvoert en daarbij een energieneutrale weg wil realiseren. Direct langs de

Nadere informatie

Zeist, 23 januari Geachte raadsleden,

Zeist, 23 januari Geachte raadsleden, Couwenhoven 4612, 3703 EM Zeist. Telefoon 030-6958618; e-mail: werkgroep@natuurlijkzeist-west.nl Onderwerp Landschappelijke inpassing woonbuurt De Bunsing (Bunsinglaan 1 7) Ontwerpbestemmingsplan Buitengebied

Nadere informatie

Stellingen Provinciale Staten

Stellingen Provinciale Staten Stellingen Provinciale Staten Thema s en onderwerpen Toelichting... 2 Algemene informatie... 3 Thema: Economie... 3 1.1 Samenwerking Duitsland *... 3 2.1 Landbouw... 3 3.1 Recreatie en toerisme... 4 Thema

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting De Groene Vinger

Jaarverslag Stichting De Groene Vinger Jaarverslag 2016 Stichting De Groene Vinger 19 januari 2017 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Achtergrondinformatie... 4 Voortgang wijktuin... 6 Vrijwilligers... 9 Opbrengst

Nadere informatie

Gebiedsmaatregelen Overbetuwe. Aftrap doorstart en verdieping Watergoed, 17 december 2018

Gebiedsmaatregelen Overbetuwe. Aftrap doorstart en verdieping Watergoed, 17 december 2018 Gebiedsmaatregelen Overbetuwe Aftrap doorstart en verdieping Watergoed, 17 december 2018 Programma Terugblik en kaders: Frank Montanus, omgevingsadviseur Vragen en reacties Aanpak en planning: Theo Ahoud,

Nadere informatie

Gemeente Achtkarspelen Projectbesluit Veranderen erf bij de woning Skieppedrifte 5 te Drogeham Ruimtelijke onderbouwing

Gemeente Achtkarspelen Projectbesluit Veranderen erf bij de woning Skieppedrifte 5 te Drogeham Ruimtelijke onderbouwing Gemeente Achtkarspelen Projectbesluit Veranderen erf bij de woning Skieppedrifte 5 te Drogeham Ruimtelijke onderbouwing 1. INLEIDING 1.1 Aanleiding voor het projectbesluit Op 15 januari 2010 is er een

Nadere informatie

Tracé regiocombi (structuur)alternatief

Tracé regiocombi (structuur)alternatief Tracé regiocombi (structuur)alternatief Dit alternatief bestaat uit verbetering en verbreding van (delen van) het bestaande wegennet - de A12, A50, A15, A325 en de Pleyroute samen met een optimale inzet

Nadere informatie

Samenvatting van de zienswijzen

Samenvatting van de zienswijzen Samenvatting van de zienswijzen Trajectnota/milieueffectrapport (TN/MER) van de planstudie Betere bereikbaarheid door een robuust wegennetwerk in de regio Arnhem - Nijmegen Van 16 augustus tot en met 26

Nadere informatie

Koeien langs het ommetje Marienheem

Koeien langs het ommetje Marienheem Zes ommetjeswerkgroepen zijn druk met het voor elkaar maken van een aantal prachtige ommetjes door heel Overijssel. Daarbij hebben jullie regelmatig dezelfde vragen. Vandaar dat we een soort nieuwsbrief

Nadere informatie

STAND VAN ZAKEN. Klankbordgroep Spoor Moerdijk

STAND VAN ZAKEN. Klankbordgroep Spoor Moerdijk STAND VAN ZAKEN Klankbordgroep Spoor Moerdijk Dit is de wet per 1 april 2015 Tot 2020 ruimte voor 40.000 gifwagons per jaar, momenteel gaan er zo n 3.800/6.000 gifwagons per jaar over ons spoor. Na 2020

Nadere informatie

Publicatie beoordelingscriteria zonneparken op maaiveld Dalfsen

Publicatie beoordelingscriteria zonneparken op maaiveld Dalfsen Beoordelingskader (grote) zonneparken op maaiveld in Dalfsen Publicatie beoordelingscriteria zonneparken op maaiveld Dalfsen Zonneparken op maaiveld Op 26 juni 2017 heeft de gemeenteraad van Dalfsen besloten

Nadere informatie

Volkstuinvitaminen. participatieproject voor minima minima

Volkstuinvitaminen. participatieproject voor minima minima Volkstuinvitaminen participatieproject voor minima minima Ik heb het hele jaar door gezond en goedkoop eten. De volkstuin is mijn eigen voedselbank. Een nieuwe formule In 2010 zijn de eerste ervaringen

Nadere informatie

Aanleg aansluiting A27-N629 eind 2017

Aanleg aansluiting A27-N629 eind 2017 December 2016 Dagelijks ervaart het verkeer problemen met de doorstroming op de N629 tussen Oosterhout en Dongen. Ook de leefbaarheid en veiligheid op en rond de N629 en Westerlaan vragen aandacht. De

Nadere informatie

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! JAARVERSLAG 2014 WMO-RAAD BRUNSSUM Wmo-raad Brunssum Postbus 280 6440 AG Brunssum Inhoud www.smo-brunssum.nl info@smo-brunssum.nl 1 Nr. Omschrijving Pagina 1. Voorwoord door de voorzitter 3 2. Samenstelling

Nadere informatie

Sprokkelenburg Bijeenkomst 12 december 2011

Sprokkelenburg Bijeenkomst 12 december 2011 Sprokkelenburg Bijeenkomst 12 december 2011 Programma Introductie wethouder Stegeman Toelichting Ambitiedocument ontwikkeling Sprokkelenburg door Jan de Rooij Toelichting proces Stedelijke Vernieuwing

Nadere informatie

Aanvullingen, wijzigingen en reactive op regiobijeenkomsten plan Opschalingscluster Sieswerd

Aanvullingen, wijzigingen en reactive op regiobijeenkomsten plan Opschalingscluster Sieswerd Stichting Opschalingscluster Sieswerd Schwartzenbergweg 3 8743 KX HICHTUM 06 46257129 sieswerd@sieswerd.nl Aan: Fryslân foar de Wyn info@fryslanfoardewyn.nl Kenmerk: --- Datum: 1 juli 2014 Bijlagen: ---

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Stichting Hart voor Hongarije

Jaarverslag 2014. Stichting Hart voor Hongarije Jaarverslag 2014 Stichting Hart voor Hongarije Inhoud 1. Voorwoord 2. Aanleiding en achtergrond 3. Acties vanuit Nederland 4. Acties vanuit Hongarije 5. Visie op de toekomst Bijlage: Financieel jaarverslag

Nadere informatie

Verslag bijeenkomsten november Gebiedsvisie Hellevoetsluis Zuidoost

Verslag bijeenkomsten november Gebiedsvisie Hellevoetsluis Zuidoost Verslag bijeenkomsten november 2018 Gebiedsvisie Hellevoetsluis Zuidoost Gebiedsvisie Hellevoetsluis Zuidoost De aanleiding Doel van de bijeenkomsten Overzicht van reacties en wensen per onderwerp Vervolg

Nadere informatie

Transition Town Castricum filmavond 19 mei 2011. Visie op voedsel

Transition Town Castricum filmavond 19 mei 2011. Visie op voedsel Transition Town Castricum filmavond 19 mei 2011 Visie op voedsel WAT KAN IK IK DOEN? Cursus Permacultuur organiseren in Castricum en zelf meedoen Seizoenbewuster kopen Zinvolle planten in de tuin en beter

Nadere informatie

PERMANENTE BEWONING VAN RECREATIEWONINGEN

PERMANENTE BEWONING VAN RECREATIEWONINGEN Concept PERMANENTE BEWONING VAN RECREATIEWONINGEN BELEIDSNOTITIE VAN GEDEPUTEERDE STATEN DECEMBER 2004 1. Doel en Aanleiding In haar brief van 11 november 2003 aan de Tweede Kamer heeft de Minister van

Nadere informatie

Het project ViA15. A12/A15 Ressen Oudbroeken (ViA15)

Het project ViA15. A12/A15 Ressen Oudbroeken (ViA15) Het project ViA15 Het Rijk en de provincie Gelderland willen met project ViA15 een betere verkeersdoorstroming realiseren in de regio Arnhem Nijmegen en de bereikbaarheid van het gebied vergroten. Dit

Nadere informatie

BELEIDSPLAN LNMH

BELEIDSPLAN LNMH BELEIDSPLAN LNMH 2012-2016 Inhoudsopgave 1.Inleiding 2 2. Ambitie 2 3. Uitvoering. 3 3.1. Bestuurlijk 3.2. Activiteiten 4. Speerpunten voor de komende 4 jaren 4 5. Communicatie 5 6. Financieel beheer 5

Nadere informatie

VERENIGING BEWONERS HANZELAND ZWOLLE. Nieuwsbrief december 2013

VERENIGING BEWONERS HANZELAND ZWOLLE. Nieuwsbrief december 2013 Nieuwsbrief december 2013 Nieuwjaars Borrel Carry Premsela Het bestuur van VBH wenst u allen fijne kerstdagen en een goed 2014. Op woensdag 8 januari houden we vanaf 19.00 uur in het Grand Café Lubeck

Nadere informatie

N595 Wittemer Allee. Informatie voorziening Buurt Comité

N595 Wittemer Allee. Informatie voorziening Buurt Comité N595 Wittemer Allee Informatie voorziening Buurt Comité Agenda Voorstelronde en waarom deze bijeenkomst Wat is er nu waar rekening mee is gehouden Hoe verder 15 december 2016 Onze opgave - beleid, doelstellingen

Nadere informatie

RUIMTELIJKE ONDERBOUWING

RUIMTELIJKE ONDERBOUWING RUIMTELIJKE ONDERBOUWING PROJECT: Uitbreiding woning aan de Broekdijk 3 Kesteren PROJECTNR: 12025 OPDRACHTGEVER: Fam. M. Heijnis Broekdijk 3 4041 CT Kesteren DATUM: 8 april 2013 Ruimtelijke onderbouwing

Nadere informatie

Format Ruimtelijke Onderbouwing (versie 1, aug 2014) INHOUDSOPGAVE

Format Ruimtelijke Onderbouwing (versie 1, aug 2014) INHOUDSOPGAVE Format Ruimtelijke Onderbouwing (versie 1, aug 2014) INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 1.1. Algemeen 1.2. Aanleiding en doel 1.3. Plangebied 1.4. Leeswijzer 2. PLANBESCHRIJVING 2.1. Bestaande situatie 2.2. Gewenste

Nadere informatie

Jaarverslag van de Dorpsbelangenvereniging Hellouw Juli 2008

Jaarverslag van de Dorpsbelangenvereniging Hellouw Juli 2008 Jaarverslag van de Dorpsbelangenvereniging Hellouw Juli 2008 Vanaf de vorige ledenvergadering [november 2007] is het volgende te vermelden betreffende de activiteiten van de Dorpsbelangenvereniging Hellouw.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Netuitbreiding Kop van Noord-Holland. Inhoud. Heading. Jaargang 1 maart 2015

Nieuwsbrief. Netuitbreiding Kop van Noord-Holland. Inhoud. Heading. Jaargang 1 maart 2015 Jaargang 1 maart 2015 Nieuwsbrief Netuitbreiding Kop van Noord-Holland Inhoud Voorwoord 02 Een toekomstbestendig energienetwerk 03 In kaart (ondergrondse) kabeltracés 04 Stappen van aanleg 05 Netuitbreiding

Nadere informatie

de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Datum Standpunt doortrekking A15 Geachte voorzitter,

de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Datum Standpunt doortrekking A15 Geachte voorzitter, > Retouradres 2500 EX de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG 2500 EX Datum Betreft Standpunt doortrekking A15 Geachte voorzitter, Met deze brief informeer ik

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2015/62

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2015/62 1 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2015/62 Voor raadsvergadering d.d.: 29-09-2015 Agendapunt: Onderwerp: Vaststelling

Nadere informatie

Glasvezel Noord Lelystad

Glasvezel Noord Lelystad Presentatie Bewonersvereniging Golfpark 19 maart 2018 Agenda Introductie Waarom glasvezel? Waarom initiatief? Wat hebben we tot nu toe gedaan? Hoe kan het gerealiseerd worden? Volgende stappen, planning

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief Nr. :

Raadsinformatiebrief Nr. : Raadsinformatiebrief Nr. : Reg.nr. : 4106385 B&W verg. : 9 december 2014 Onderwerp: Ontwerp bestemmingsplan '3 woningen Maliskampsestraat 61 1) Status Het voorliggende bestemmingsplan betreft een ontwerp

Nadere informatie

AANLEIDING / PROBLEEMSTELLING

AANLEIDING / PROBLEEMSTELLING Raadsvoorstel Voor de gemeenteraadsvergadering d.d. 28 september 2015 Documentnummer : 2015.0.072.749 Zaaknummer: 2015-03-01380 Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan 'Stadsblokken - Meinerswijk 2015'

Nadere informatie

Beleidskader. Vrijkomende Agrarische Bebouwing

Beleidskader. Vrijkomende Agrarische Bebouwing Beleidskader Vrijkomende Agrarische Bebouwing Beleidskader December 2016 3 Beleid Vrijkomende Agrarische Bebouwing Inhoudsopgave 1. Inleiding 1.1 Aanleiding 1.2 Doelstellingen 1.3 Relatie met ander beleid

Nadere informatie

BELEIDSPLAN LNMH

BELEIDSPLAN LNMH BELEIDSPLAN LNMH 2017-2020 1 Inhoudsopgave 1.Inleiding 3 2. Ambitie 3 3. Uitvoering 4 3.1. Bestuurlijk 4 3.2. Activiteiten 5 4. Speerpunten voor de komende vier jaren 7 5. Communicatie 9 6. Financieel

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Gemeente Mook en Middelaar M M Samenvatting. Voorstel om te besluiten

Raadsvoorstel. Gemeente Mook en Middelaar M M Samenvatting. Voorstel om te besluiten Agenda puntnummer : Documentnummer : Raadsvergadering d.d. : Raadscommissie Commissie d. d. Programma Onderwerp Portefeuillehouder : Bijlagen 111111111111111111111111111 001111110110111111111101111 M M16005293

Nadere informatie

GEMEENTE OLDEBROEK PERMANENTE BEWONING VAN RECREATIEWONINGEN STRUCTUURVISIE CONCEPT, DECEMBER 2014 KENMERK

GEMEENTE OLDEBROEK PERMANENTE BEWONING VAN RECREATIEWONINGEN STRUCTUURVISIE CONCEPT, DECEMBER 2014 KENMERK GEMEENTE OLDEBROEK STRUCTUURVISIE PERMANENTE BEWONING VAN RECREATIEWONINGEN CONCEPT, DECEMBER 2014 KENMERK 188197 Inhoudsopgave 1 Beleidskader 5 1.1 Aanleiding 5 1.2 Beleidsmatige aspecten 5 2 Toetsingskader

Nadere informatie

Betreft: reactie van VVG op het ontwerp van de Structuurvisie (d.d. 16 november 2011) Wijdemeren "Beheerste ontwikkeling met behoud van het goede".

Betreft: reactie van VVG op het ontwerp van de Structuurvisie (d.d. 16 november 2011) Wijdemeren Beheerste ontwikkeling met behoud van het goede. www.vriendenvanhetgooi.nl Aan B&W van de gemeente Wijdemeren Cc gemeenteraad Wijdemeren Postbus 190, 1230 AD Loosdrecht, Per email: postbus@wijdemeren.nl Betreft: reactie van VVG op het ontwerp van de

Nadere informatie

Proactieve aanwijzing voor aansluiting Nieuwe Verbinding Grenscorridor N69 op A67

Proactieve aanwijzing voor aansluiting Nieuwe Verbinding Grenscorridor N69 op A67 Proactieve aanwijzing voor aansluiting Nieuwe Verbinding Grenscorridor N69 op A67 Inhoudsopgave Regels 3 Hoofdstuk 1 Inleidende regels 4 Artikel 1 Begripsbepalingen 4 Hoofdstuk 2 Algemene regels 5 Artikel

Nadere informatie

Debby Bouwhuis BP Br

Debby Bouwhuis BP Br SAMENVATTING RAADSVOORSTEL CASENUMMER BEHANDELEND AMBTENAAR SECTOR PORT. HOUDER 10G201307 394854 / 394854 ONDERWERP Debby Bouwhuis BP Br Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Boeldershoek 2009 AGENDANUMMER

Nadere informatie

Enquête & Toekomstvisie Voorjaar 2011

Enquête & Toekomstvisie Voorjaar 2011 Vereniging Maarlandbewoners Enquête & Toekomstvisie Voorjaar 2011 1/36 Waarom een enquête? In de algemene ledenvergadering van 2009 is het bestuur gevraagd naar een toekomstvisie. 2/36 Huidigige visie

Nadere informatie

Hoe groen zijn de partijprogramma s

Hoe groen zijn de partijprogramma s Hoe groen zijn de partijprogramma s Een onderzoek over wat er door de verschillende partijen is opgeschreven voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart 2014 Werkwijze Alle 8 partijprogramma s zijn

Nadere informatie

Ruimtelijke Onderbouwing Westerklief 8 Hippolytushoef. Gemeente Hollands Kroon

Ruimtelijke Onderbouwing Westerklief 8 Hippolytushoef. Gemeente Hollands Kroon Ruimtelijke Onderbouwing Westerklief 8 Hippolytushoef Gemeente Hollands Kroon 12 oktober 2016 Toelichting Inhoud: 1. Inleiding... 3 1.1 Voorgeschiedenis... 3 1.2 Initiatiefnemer... 3 1.3 Planvoornemen...

Nadere informatie

Voorwoord. Buddyzorg Limburg werkt met hart en ziel voor het behoud en de versterking van de medemenselijkheid. Dit komt tot uiting in de werkwijze

Voorwoord. Buddyzorg Limburg werkt met hart en ziel voor het behoud en de versterking van de medemenselijkheid. Dit komt tot uiting in de werkwijze Jaarverslag Stichting Vrienden van Buddyzorg Limburg 2013 1 Voorwoord Voor u ligt het derde jaarverslag van de Stichting Vrienden van Buddyzorg Limburg, afgekort SVVBL. Het verslag geeft een weergave mee

Nadere informatie

Stekeldijk Purmerend 20 juni 2016

Stekeldijk Purmerend 20 juni 2016 Stekeldijk Purmerend 20 juni 2016 Inhoud: Project Overleg buurt Ruimtelijke ordening: - Verkeer - Parkeren - Bodem - Schaduw - Flora en Fauna - Geluid - Planschade Planning Stekeldijk Purmerend locatie

Nadere informatie

Aan: Burgemeester en Wethouders van de gemeente Lingewaard Postbus 15, 6680 AA Bemmel. Afschrift: Burgemeester en Wethouders van de gemeente Duiven

Aan: Burgemeester en Wethouders van de gemeente Lingewaard Postbus 15, 6680 AA Bemmel. Afschrift: Burgemeester en Wethouders van de gemeente Duiven Aan: Burgemeester en Wethouders van de gemeente Lingewaard Postbus 15, 6680 AA Bemmel. Afschrift: Burgemeester en Wethouders van de gemeente Duiven Onderwerp: Bezwaar / zienswijze tegen de voorgenomen

Nadere informatie

VNG. 9 maart 2017 T.E.P.A. Lam

VNG. 9 maart 2017 T.E.P.A. Lam VNG 9 maart 2017 T.E.P.A. Lam Kerntaken provincies Duurzame ruimtelijke ontwikkeling (o.a. waterbeheer) Milieu, energie en klimaat Vitaal platteland, natuurbeheer en ontwikkeling natuurgebieden Regionale

Nadere informatie

Proces locatiekeuze Asielzoekerscentrum gemeente Meppel

Proces locatiekeuze Asielzoekerscentrum gemeente Meppel Proces locatiekeuze Asielzoekerscentrum gemeente Meppel Inleiding Het proces om tot een locatiekeuze voor de vestiging van een asielzoekerscentrum (AZC) te komen is precair. In dit document wordt verder

Nadere informatie

Enquête Nieuwe Dorpsvisie Bantega

Enquête Nieuwe Dorpsvisie Bantega Enquête Nieuwe Dorpsvisie Bantega In het najaar van 2014 heeft het bestuur van Plaatselijk Belang Bantega een werkgroep samengesteld die de opdracht heeft gekregen om een nieuwe Dorpsvisie op te stellen.

Nadere informatie

Hartelijk dank voor het voorontwerp-bestemmingsplan dat we op ontvingen. We hebben uw plan bestudeerd.

Hartelijk dank voor het voorontwerp-bestemmingsplan dat we op ontvingen. We hebben uw plan bestudeerd. Bezoekadres Markt 11 6811 CG Arnhem Postadres Postbus 9090 6800 GX Arnhem Gemeente Lingewaard T.a.v. het college Postbus 15 6680 AA BEMMEL telefoonnummer (026) 359 91 11 telefaxnummer (026) 359 94 80 e-mailadres

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting De Groene Vinger

Jaarverslag Stichting De Groene Vinger Jaarverslag 2017 Stichting De Groene Vinger 19 januari 2018 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Activiteiten 2017... 4 Contacten 2017... 6 Communicatie 2017... 7 Financiën, Giften

Nadere informatie

Informatie Regionaal Bedrijventerrein Twente

Informatie Regionaal Bedrijventerrein Twente Informatie Regionaal Bedrijventerrein Twente Geachte mevrouw, heer, Het is enige tijd stil geweest rondom de ontwikkeling van het Regionaal Bedrijventerrein Twente, het RBT. In oktober 2001 stelde de provincie

Nadere informatie

Vereniging Plaatselijk Belang «Voorthuizen»

Vereniging Plaatselijk Belang «Voorthuizen» Gemeente Barneveld T.a.v. het college van B&W en de Gemeenteraad Postbus 63 3770 AB Barneveld Voorthuizen, 5 april 2012 Onderwerp: Inspraak reactie op de voorgestelde plannen Rondweg Voorthuizen Noord.

Nadere informatie

www.landschapsbeheergelderland.nl Twitter: @SLGelderland Startavond Klompenpad Beekbergen Stichting Landschapsbeheer Gelderland Programma Uitleg klompenpaden (wat, waarom, hoe) Ervaringen Gerard Nijhof

Nadere informatie

Bestemmingsplan Buitengebied Zundert, vormverandering agrarisch bouwblok Hazeldonksestraat 2B, Rijsbergen. Toelichting/ ruimtelijke onderbouwing

Bestemmingsplan Buitengebied Zundert, vormverandering agrarisch bouwblok Hazeldonksestraat 2B, Rijsbergen. Toelichting/ ruimtelijke onderbouwing vormverandering agrarisch bouwblok Hazeldonksestraat 2B, Rijsbergen. Toelichting/ ruimtelijke onderbouwing Opgesteld door: Provincie Noord-Brabant 19-05-2016 S.M.Verhaart- Menken Versie: 3_19-05-2016 Inhoud

Nadere informatie

Welkom Leden, donateursen andere belangstellenden

Welkom Leden, donateursen andere belangstellenden Welkom Leden, donateursen andere belangstellenden AGENDA Opening door Voorzitter Bestuur: wie zijn wij (ook weer)? VMB wordt Dorpsraad Bennebroek Communicatie Financiën Stand van zaken snelweg Bezuiden

Nadere informatie

Plan van aanpak Natuurvisie Gelderland

Plan van aanpak Natuurvisie Gelderland Bijlage bij Statenbrief Plan van aanpak Natuurvisie- zaaknummer 2016-012209 Plan van aanpak Natuurvisie Gelderland 1. Aanleiding In 2012 hebben Provinciale Staten de Beleidsuitwerking Natuur en Landschap

Nadere informatie

ONEENS GEEN MENING EENS TOTAAL GEWOGEN GEMIDDELDE

ONEENS GEEN MENING EENS TOTAAL GEWOGEN GEMIDDELDE Q1 DuurzaamheidWeststellingwerf klimaatneutraalweststellingwerf wil zo snel mogelijk duurzaam en klimaatneutraal zijn. Zo worden er zonneparken aangelegd bij Wolvega en Noordwolde, een postcoderoosproject

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr. 10, november 2016, jaargang 2

NIEUWSBRIEF nr. 10, november 2016, jaargang 2 NIEUWSBRIEF nr. 10, november 2016, jaargang 2 Beste vrijwilligers, donateurs en geïnteresseerden: Hierbij ontvangt u weer een volle nieuwsbrief van het NOCK met het nieuwe winterprogramma, een terugblik

Nadere informatie

Zuid-Holland is een mooie provincie met grote steden en veel groen. Zuid-Holland is

Zuid-Holland is een mooie provincie met grote steden en veel groen. Zuid-Holland is Klare taal Inleiding Zuid-Holland is een mooie provincie met grote steden en veel groen. Zuid-Holland is ook een kwetsbare provincie. De bodem daalt en de zeespiegel stijgt door klimaatverandering. Er

Nadere informatie

Seminar Vormen van Flexwonen

Seminar Vormen van Flexwonen Seminar Vormen van Flexwonen Henri Verbruggen Gebiedscoördinator Gestel / gemeente Eindhoven 6 maart 2014 Workshop arbeidsmigranten als doelgroep van flexwonen Grafisch Lyceum Eindhoven Vooraf en aanleiding

Nadere informatie

1. Eigenaren en beheerders 2. Overheid en overheidgefinancierde organisaties 3. Experts 4. Bezoekers en vrijwilligers

1. Eigenaren en beheerders 2. Overheid en overheidgefinancierde organisaties 3. Experts 4. Bezoekers en vrijwilligers UITSLAGEN VIER DEELENQUETES De provincie Utrecht heeft de Uitvoeringsagenda Historische Buitenplaatsen 2012-2015 geëvalueerd. De evaluatie bestond naast bureauonderzoek, interviews met hoofdpersonen bij

Nadere informatie

Informatieavond DORPSRAAD MIDDELAAR EN PLASMOLEN

Informatieavond DORPSRAAD MIDDELAAR EN PLASMOLEN Informatieavond DORPSRAAD MIDDELAAR EN PLASMOLEN Bestemmingsplan - Kent aan gronden binnen plangebied een bestemming toe (Wonen, Bedrijf, Agrarisch) - Per bestemming bouw- en gebruiksregels op maat - Flexibiliteitsbepalingen

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing nieuwbouw MTS Vroege te Dalen

Landschappelijke inpassing nieuwbouw MTS Vroege te Dalen Landschappelijke inpassing nieuwbouw MTS Vroege te Dalen Landschappelijke inpassing nieuwbouw mts Vroege te Dalen INHOUDSOPGAVE 1 Inleiding 2 Doel en intenties 3 Landschap 4 Huidige erf en zijn rol 5 De

Nadere informatie

Bij de aanvraag om vrijstelling heeft het MFB een ruimtelijke onderbouwing gevoegd. In aanvulling hierop melden wij u het volgende:

Bij de aanvraag om vrijstelling heeft het MFB een ruimtelijke onderbouwing gevoegd. In aanvulling hierop melden wij u het volgende: Inleiding: Het Monumenten Fonds Brabant NV (MFB) is eigenaar van de monumentale boerderij aan de. Voor het behoud op langere termijn is een economisch verantwoorde vorm van hergebruik van de boerderij

Nadere informatie

Stichting Thuis Sterven De Ronde Venen. Jaarverslag 2010. Tel: 06-51.45.11.30. Aangesloten bij het Landelijk Steunpunt VPTZ, Bunnik

Stichting Thuis Sterven De Ronde Venen. Jaarverslag 2010. Tel: 06-51.45.11.30. Aangesloten bij het Landelijk Steunpunt VPTZ, Bunnik Stichting Thuis Sterven De Ronde Venen Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg Jaarverslag 2010 Tel: 06-51.45.11.30 Aangesloten bij het Landelijk Steunpunt VPTZ, Bunnik www.thuissterven.info De inhoudsopgave

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Schooljaar 2015-2016, nr. 3 december 2015. Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van december 2015

NIEUWSBRIEF. Schooljaar 2015-2016, nr. 3 december 2015. Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van december 2015 NIEUWSBRIEF Schooljaar 2015-2016, nr. 3 december 2015 Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van december 2015 In deze nieuwsbrief: Van de directeur Van de teamleider onderbouw

Nadere informatie

Oktober 2015 NIEUWSBRIEF Jaargang 25.03

Oktober 2015 NIEUWSBRIEF Jaargang 25.03 Oktober 2015 NIEUWSBRIEF Jaargang 25.03 02 okt. Versieren school thema herfst werkgroep ouders 05 okt. Dag van de leraar 05 okt. Informatieavond 1 e Communie. Aanvang 19.30 uur 07 t/m 18 okt. Kinderboekenweek.

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing kleinschalige uitbreiding olfantenstal Heiderschoor 24 te Mierlo Luchtfoto perceel Heiderschoor 24

Ruimtelijke onderbouwing kleinschalige uitbreiding olfantenstal Heiderschoor 24 te Mierlo Luchtfoto perceel Heiderschoor 24 Pagina 1 van 5 Ruimtelijke onderbouwing kleinschalige uitbreiding olfantenstal Heiderschoor 24 te Mierlo Luchtfoto perceel Heiderschoor 24 Pagina 2 van 5 Inleiding Op donderdag 3 april 2014 is door Dierenrijk

Nadere informatie

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS - BESLUIT

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS - BESLUIT COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS - BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 7 augustus 2012 bestemd voor de gemeenteraad nummer: 2012_BW_00170 Onderwerp Sanering en herinrichting voormalige vuilnisbelt

Nadere informatie

Tracéstudie A2 Ladonk Kapelweg (TALK) 8 september 2011

Tracéstudie A2 Ladonk Kapelweg (TALK) 8 september 2011 Tracéstudie A2 Ladonk Kapelweg (TALK) 8 september 2011 Programma opening en welkom door wethouder Van der Zanden toelichting door projectleider van Duren pauze en gelegenheid voor vragen beantwoording

Nadere informatie

N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem

N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem Vraag en antwoord Algemeen 1. Waarom wordt deze Schakel Achterhoek - A1 aangelegd? De gemeente Lochem en de provincie hebben besloten een rondweg aan te leggen

Nadere informatie

Q1 Bent u lid van Arcade?

Q1 Bent u lid van Arcade? Q1 Bent u lid van Arcade? Beantwoord: 195 Overgeslagen: 0 Ja Geen idee 0 20 40 60 80 100 120 140 160 180 Ja Geen idee 76,41% 149 13,33% 26 10,26% 20 Totaal 195 1 / 21 Q2 Wat soort woning huurt u van De

Nadere informatie

Hierbij sturen wij u het jaarverslag 2014 van de Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Zuid-West Achterhoek.

Hierbij sturen wij u het jaarverslag 2014 van de Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Zuid-West Achterhoek. Geachte heer, mevrouw, Hierbij sturen wij u het jaarverslag 2014 van de Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Zuid-West Achterhoek. Mocht u over de inhoud van dit jaarverslag nog vragen hebben

Nadere informatie

BEWONERSAVOND HERINRICHTING JOHAN WAGENAARKADE 27 JUNI 2016

BEWONERSAVOND HERINRICHTING JOHAN WAGENAARKADE 27 JUNI 2016 BEWONERSAVOND HERINRICHTING JOHAN WAGENAARKADE 27 JUNI 2016 Inleiding Projectleider Ronald Roos opent de avond. Hij stelt de collega s van deze avond voor: Zanne Schors (adviseur stedelijke ontwikkeling),

Nadere informatie

verzoek om vrijstelling voor het verbouwen van een voormalige griendkeet tot vakantiewoning aan de Hamseweg te Hooge Zwaluwe.

verzoek om vrijstelling voor het verbouwen van een voormalige griendkeet tot vakantiewoning aan de Hamseweg te Hooge Zwaluwe. Aan de Raad Made, 08-05-2007 Raadsvergadering: 21-06-2007 Nummer raadsnota: 20 Onderwerp: verzoek om vrijstelling voor het verbouwen van een voormalige griendkeet tot vakantiewoning aan de Hamseweg te

Nadere informatie

BESTEMMINGSPLAN. Bestemmingsplan Agrarische Enclave. Uitnodiging

BESTEMMINGSPLAN. Bestemmingsplan Agrarische Enclave. Uitnodiging BESTEMMINGSPLAN Bestemmingsplan Agrarische Enclave De gemeente Apeldoorn werkt aan de actualisering van bestemmingsplannen. Sommige bestemmingsplannen zijn verouderd en voldoen niet meer aan de eisen van

Nadere informatie

Nieuwsbrief Noordzuid jaargang 2, editie 4, april 2016

Nieuwsbrief Noordzuid jaargang 2, editie 4, april 2016 Nieuw sbrief van de gemeente Hellendoorn met informatie over de Noordzuid verbinding Bekijk deze nieuw sbrief in je brow ser Nieuwsbrief Noordzuid jaargang 2, editie 4, april 2016 Het werk is begonnen!

Nadere informatie

Regionaal Programma Werklocaties RPW Arnhem Nijmegen. Informatiebijeenkomst commissies 10 oktober 2018

Regionaal Programma Werklocaties RPW Arnhem Nijmegen. Informatiebijeenkomst commissies 10 oktober 2018 Regionaal Programma Werklocaties RPW Arnhem Nijmegen Informatiebijeenkomst commissies 10 oktober 2018 Omgevingsvisie Gaaf Gelderland Vestigingsklimaat RPW s als instrument Duurzame ruimtelijke ontwikkeling

Nadere informatie

Betere bereikbaarheid door een robuust wegennetwerk in de regio Arnhem-Nijmegen. Startnotitie

Betere bereikbaarheid door een robuust wegennetwerk in de regio Arnhem-Nijmegen. Startnotitie Betere bereikbaarheid door een robuust wegennetwerk in de regio Arnhem-Nijmegen Startnotitie Het probleem Er is een bereikbaarheidsprobleem in de regio Arnhem Nijmegen na 2020. Het Rijk, de provincie en

Nadere informatie

Reactiedocument Gemeente Noordenveld werkgroep Norgerduinen. Versie 3 september 2013

Reactiedocument Gemeente Noordenveld werkgroep Norgerduinen. Versie 3 september 2013 Reactiedocument Gemeente Noordenveld werkgroep Norgerduinen Versie 3 september 2013 Voorwoord Tijdens de behandeling van het bestemmingsplan Norgerduinen in de raadscommissie van 7 december 2011 is door

Nadere informatie

Ervaringen uit Groningen

Ervaringen uit Groningen Ervaringen uit Groningen Trinette Janssen trinettejanssen@zonnet.nl Nijmegen, 14 maart 2014 Bijeenkomst Leefmilieu: Overlast houtstook: hoe nu verder? Inhoud presentatie Wat is het probleem Mijn ervaringen

Nadere informatie

V e r s l a g i n f o r m a t i e a v o n d o n t w e r p v i s i e z o n n e v e l d e n

V e r s l a g i n f o r m a t i e a v o n d o n t w e r p v i s i e z o n n e v e l d e n V e r s l a g i n f o r m a t i e a v o n d o n t w e r p v i s i e z o n n e v e l d e n Opdrachtgever: Gemeente Heusden projectnummer: Onderwerp: Datum: 27-03-2019 Ontwerp visie zonnevelden Bij de openbare

Nadere informatie

Ledenbijeenkomst Landgoed Coelhorst

Ledenbijeenkomst Landgoed Coelhorst Ledenbijeenkomst Landgoed Coelhorst LEDENCOMMISSIE UTRECHT Hoogtepunten 2018 Ledenbijeenkomst half juni op Landgoed Coelhorst De ledencommissie Utrecht organiseerde een speciale ledendag op zaterdag 16

Nadere informatie

Beleidskader Vrijkomende Agrarische Bebouwing

Beleidskader Vrijkomende Agrarische Bebouwing GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Haaren. Nr. 21696 15 februari 2017 Beleidskader Vrijkomende Agrarische Bebouwing 1. Inleiding 1.1 Aanleiding De afgelopen decennia is het aantal agrarische bedrijven

Nadere informatie

Omgevingsvisie De Fryske Marren Grote kernen 16 oktober 2017 Locatie Lemmer

Omgevingsvisie De Fryske Marren Grote kernen 16 oktober 2017 Locatie Lemmer Omgevingsvisie De Fryske Marren Grote kernen 16 oktober 2017 Locatie Lemmer AGENDA 1. Stand van zaken omgevingsvisie 2. Wat is er ingebracht vanuit de samenleving? a. Terugkoppeling waarden uitwerking

Nadere informatie

Committed to Green Bevordert kwaliteit, Verhoogt speelvreugde, Geeft een groen imago Bevordert golf als boswachter Europa Nederland

Committed to Green Bevordert kwaliteit, Verhoogt speelvreugde, Geeft een groen imago Bevordert golf als boswachter Europa Nederland Committed to Green Committed to Green (CtG) is ontstaan in 1994 uit een initiatief van de Europese Golf Associatie toen een Ecologie Unit was opgericht. Door de grote groei van de golfsport in Europa en

Nadere informatie

Projectbesluit Watermolendijk 3 Eelde

Projectbesluit Watermolendijk 3 Eelde Projectbesluit Watermolendijk 3 Eelde Gemeente Tynaarlo Oktober 2011 NL.IMRO.1730.PBWatermolendijk3-0401 Projectgebied Inhoudsopgave 1. Inleiding... 4 2. Huidige en beoogde situatie... 5 2.1 Beschrijving

Nadere informatie

Spelregels voor het voeren van een zorgvuldige dialoog

Spelregels voor het voeren van een zorgvuldige dialoog Spelregels voor het voeren van een zorgvuldige dialoog Inleiding De provincie Brabant heeft met de Verordening Ruimte 2014 een nieuw toetsingselement toegevoegd aan een omgevingsvergunning. Deze regels

Nadere informatie