Meer weten? Lees onze speciale uitgave!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Meer weten? Lees onze speciale uitgave!"

Transcriptie

1 Omtrend Infobulletin Personeelsbeheer 2 Loonvisie Magazine Nr.2 / jaargang 1 / 2013 Inhoud Tips voor subsidies en fiscale maatregelen om loonkosten te besparen Werkkostenregeling Hoofdlijnen Sociaal akkoord Overlijdensuitkering Uitbreiding activiteiten P&O Advisering en Werving en Selectie Tips subsidies en fiscale maatregelen De economische crisis houdt maar aan. Zeker in deze tijd is het goed nog eens stil te staan bij loonkostenbesparingen. Onderstaand treft u diverse tips aan. Deze worden nader toegelicht in onze speciale uitgave subsidies loonkosten. Mocht u nog meer informatie wensen over deze maatregelen, neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag op de goede weg. 1. Ga na of u gebruik kunt maken van de afdrachtverminderingen onderwijs voor medewerkers die een opleiding volgen. Deze afdrachtvermindering is een korting op de af te dragen loonbelasting/premie volksverzekeringen. 2. Wilt u mensen gaan aannemen denk er dan eens aan dat de overheid probeert werkgevers te stimuleren jongeren, ouderen of mensen met een beperking aan het werk te krijgen. De overheid stimuleert dit door het geven van subsidies en fiscale voordelen. Raadpleeg bijvoorbeeld eens de volgende link: 3. U kunt u een premiekorting krijgen tot maximaal voor het aannemen van een 50-plusser met een uitkering of een medewerker met een arbeidshandicap. 4. U kunt overwegen een proefplaatsing aan te vragen bij het aannemen van een medewerker met een WW- of arbeidsongeschiktheidsuitkering. Bij de proefplaatsing houdt de medewerker recht op een uitkering, zonder dat de medewerker direct op de loonlijst komt. 5. Als u een werknemer aanneemt met een Wajong uitkering kunt u tijdelijk loondispensatie krijgen. 6. Als u een werknemer aanneemt met een arbeidshandicap kunt u gebruik maken van de no-risk polis. Bij deze no-risk polis neemt het UWV de doorbetalingsplicht tijdens ziekte van de arbeidsgehandi capte werknemer van de werkgever gedurende 5 jaar over. 7. Weet u wel dat u bij het UWV voor sommige zieke werknemers een Ziektewetuitkering kunt aanvragen? Dit geldt voor werknemers die ziek zijn door hun zwangerschap of bevalling, werknemers die ziek zijn door orgaandonatie, werknemers met een no-riskpolis, en voor oudere voormalig werkloze werknemers. 8. Bent u werkzaam in een sector met korte pieken denk dan eens aan de vrijstelling premies marginale arbeid. 9. Staat u voor nieuwe ontwikkelingen of onderzoeken, kijk dan eens of u gebruik kunt maken van de afdrachtvermindering voor Speur- en Ontwikkelingswerk. Meer weten? Lees onze speciale uitgave!

2 2 Werkkostenregeling (WKR) een jaar uitgesteld In eerdere uitgaven hebben wij u al uitgebreid geïnformeerd over de WKR. Toch nog even in het kort: De WKR bepaalt dat werkgevers eindheffing moeten betalen over alle onbelaste vergoedingen en verstrekkingen aan werknemers boven 1,5% van de fiscale loonsom. Voor sommige vergoedingen en verstrekkingen geldt een gerichte vrijstelling en deze mag u onbelast blijven vergoeden. Voorbeelden daarvan zijn abonnementen en losse kaartjes voor openbaar vervoer, kosten voor maaltijden en overnachtingen tijdens dienstreizen, cursussen en vakliteratuur. Voor een aantal andere vergoedingen en verstrekkingen geldt een zogenaamde nihilwaardering. Vanaf 1 januari 2014 zou toepassing van de WKR verplicht worden. Echter staatssecretaris Weekers van Financiën heeft de verplichte overstap naar de werkkostenregeling uitgesteld tot 1 januari Hij wil de regeling vereenvoudigen en de administratieve lasten verminderen. Dit is momenteel in onderzoek. Voor 2014 kunt u dus nog kiezen of u de oude regels met betrekking tot onbelaste vergoedingen en verstrekkingen of de WKR hanteert. Als u wilt overstappen op de WKR moet u nadenken over uw arbeidsvoorwaardenbeleid. Wellicht moeten er arbeidsvoorwaarden aangepast worden voordat u overstapt. Hieraan zijn echter wel voorwaarden verbonden. In ieder geval moet u uw administratie aanpassen. Het wordt dus evengoed tijd om serieus naar de WKR te gaan kijken. U denkt misschien dat 2015 nog ver weg is, maar de WKR vergt voorbereiding. Bij veel werkgevers dienen de arbeidsvoorwaarden aangepast te worden. Bovendien kan de WKR in veel gevallen voordelig zijn. Wij staan u graag bij maar hebben uw bijdrage wel nodig. Mocht u nadere informatie wensen dan kunt u dat invullen op bijgaand antwoordformulier. Vanzelfsprekend mag u ook altijd contact met ons opnemen.

3 3 De hoogtepunten uit het Sociaal akkoord Premier Rutte noemt het sociaal akkoord een akkoord van vertrouwen. Werk en een goed functionerende arbeidsmarkt staan centraal. Hieronder treft u de hoogtepunten van dit akkoord aan. Let wel: dit zijn voorstellen en daarom nog niet definitief! Deze plannen dienen nog te worden vertaald in wetsvoorstellen en moeten dan nog goedgekeurd worden door de Eerste en Tweede Kamer. Inperking WW van de baan Bij de WW verandert de verantwoordelijkheidsverdeling en de financiering. Werknemers gaan weer de helft van de WW-premie betalen, net als vóór Het derde jaar van de uitkering zal op deze manier worden betaald door werkgevers en werknemers samen. Dit gebeurt geleidelijk en de negatieve koopkrachteffecten zullen worden gecompenseerd. Het publieke deel van de WW duurt dus maximaal twee jaar, daarna volgt een aanvulling van maximaal een jaar. Ontslagbescherming tot 2016 ongewijzigd Tot 2016 blijft de ontslagbescherming zoals die nu is. Daarna komt er een eenvoudiger systeem voor ontslagbescherming, waarbij de preventieve toets blijft bestaan. Daarbij krijgt iedereen dan een vergoeding bij ontslag, een transitievergoeding. De hoogte van de vergoeding komt in de wet te staan en wordt afhankelijk van het aantal gewerkte jaren. Voor de eerste tien jaar dienstverband wordt de ontslagvergoeding een derde maand per gewerkt jaar, daarna een halve maand per gewerkt jaar. Er komt een maximum van euro en voor mensen die meer verdienen wordt de vergoeding maximaal een jaar salaris. Crisisteam werkloosheid Er komt een speciaal crisisteam van de Stichting van de Arbeid (werkgevers en vakbonden) dat zoveel mogelijk gaat voorkomen dat mensen werkloos worden. In sectoren en regio s komen projecten waarin onder andere ouderen jongeren naar werk begeleiden. Het kabinet investeert bovendien driehonderd miljoen aan van-werk-naarwerk-trajecten.

4 4 Overbruggingsregeling AOW Er komt een betere overbruggingsregeling voor de AOW. Vutters en anderen met vroegpensioen die een AOW-gat hebben, worden gecompenseerd tot 200% van het minimumloon voor alleenstaanden en 300% voor een stel. De fiscale regeling voor pensioenopbouw wordt wel met 0,4% verlaagd. Ook vervalt de facilitering van pensioen boven een pensioengevend loon van Wel krijgen de sociale partners tot eind mei de tijd om hier nog aanpassingen in te doen. Geen quotum arbeidsgehandicapten Werkgevers beloven mensen met een beperking aan een baan te helpen, oplopend tot tienduizend mensen per jaar in Zo komt er een garantie voor in totaal banen voor gehandicapten, waarvan bij de overheid. Als werkgevers zich niet aan deze afspraak houden, volgt het eerdere quotum van 5% arbeidsgehandicapten alsnog. De WSW en Wajong blijven bestaan. Er komen 35 werkbedrijven waarin gemeenten en werkgevers samen meer mensen met een beperking aan het werk gaan helpen. Van hieruit kunnen mensen ook worden gedetacheerd naar beschut werk met behulp van een jobcoach van het werkbedrijf en een loonkostensubsidie. Hiermee verdienen ze tenminste het minimumloon en kunnen ze doorgroeien naar 120% van het minimumloon. Let wel: dit zijn voorstellen en daarom nog niet definitief! Deze plannen dienen nog te worden vertaald in wetsvoorstellen en moeten dan nog goedgekeurd worden door de Eerste en Tweede Kamer.

5 5 Overlijdensuitkering Uw werknemer overlijdt, hoe lang betaalt u salaris door? Over loondoorbetaling bij ziekte zijn over het algemeen weinig vragen. Bekend is dat de werkgever maximaal twee jaar het loon doorbetaalt bij ziekte en dat er minimaal 70% van het salaris moet worden doorbetaald. Ook dat de zieke werknemer in het eerste jaar niet minder dan het minimumloon uitbetaald mag krijgen, oogst over het algemeen weinig verbazing. Minder bekend (en misschien gelukkig maar) is dat werkgevers ook financiële verplichtingen hebben nadat een werknemer is overleden. Tijd om te wennen aan de nieuwe financiële situatie De werknemersverzekeringen Ziektewet, Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen en de Werkloosheidswet kennen allen een overlijdensuitkering. De bedoeling hiervan is dat de partner die achterblijft met deze overlijdensuitkering een kleine periode krijgt om te wennen aan de nieuw ontstane financiële toestand. De overlijdensuitkering wordt betaald aan de echtgenoot, of als die er niet is, aan de eventuele minderjarige kinderen. Deze wettelijke uitkering heeft de hoogte van een bruto maanduitkering. Hoogte van de overlijdensuitkering Als een werknemer overlijdt die niet in een uitkeringssituatie verkeert, maar op basis van een arbeidsovereenkomst aan de slag was, dan neemt de werkgever de overlijdensuitkering op zich. De arbeidsovereenkomst eindigt als een werknemer is overleden en de nabestaande ontvangt van de werkgever een overlijdensuitkering. De hoogte van de overlijdensuitkering is het maandloon van de werknemer op het moment van overlijden. Het komt ook voor dat een Cao een hogere uitkering vaststelt. Deze is doorgaans echter niet hoger dan drie maandsalarissen, omdat over het meerdere dan belasting en premies ingehouden moeten worden. Als er vanuit de sociale verzekeringen ook een overlijdensuitkering van toepassing is, dan mag de werkgever de hoogte daarvan in mindering brengen op de door hem verschuldigde uitkering. Verzuimverzekering of WGA eigen risicodragersverzekering Werkgevers die een verzuimverzekering hebben afgesloten kunnen de overlijdensuitkering normaal gesproken claimen op die polis. Wel is deze dan zo goed als altijd gemaximeerd op de wettelijk verplichte uitkering van één maand. Het kan ook zijn dat een overlijdensuitkering van een werknemer die in de WGA was beland wordt toegerekend aan een (ex)werkgever. Hier geldt dat, als deze werkgever eigen risicodrager is voor de WGA, hij de overlijdensuitkering meestal kan claimen op de WGA eigen risicodragersverzekering. Hoe is dit bij u geregeld? Wat vermeldt uw Cao hierover? En is er iets geregeld in uw verzuimverzekering? Bel Alfisure om uw polis en Cao te beoordelen. Ook voor andere vragen kunt u ons natuurlijk benaderen via of info@alfisure.nl.

6 6 Uitbreiding activiteiten P&O Advies Graag brengen we nog eens onder de aandacht dat Loonvisie wellicht meer voor u kan betekenen. U kent ons allemaal als salarisverwerker. Maar we doen veel meer dan dat. We kunnen ook uw adviseur zijn als het gaat om personeelsgerelateerde vraagstukken of het opzetten van een personeelsadministratie, het opstellen van een overwerkregeling of het ontwikkelen van een beoordelingsformulier. We kunnen u onder andere ondersteunen met: Werving en Selectie Opzetten personeelszaken Opzetten en inrichten personeelsdossiers Opstellen en onderhouden huishoudelijk reglement Opstellen en onderhouden arbeidsvoorwaarden Inschaling werknemers Functioneren en beoordelen Persoonlijkheidsanalyses Interim PZ- opdrachten Begeleiden ontslagprocedures Maak kennis met: Tim Schuurmans en Joyce van de Kerkhof. Een mooie gelegenheid om mijzelf nog eens aan u voor te stellen. Mijn naam is Tim Schuurmans en ik ben sinds 1 september 2010 werkzaam bij Loonvisie. Tot voor kort in de functie van kantoorleider/ adviseur, maar nu ben ik vooral werkzaam als P&O adviseur. Sinds 1 april 2013 ben ik operationeel verantwoordelijk voor personeelszaken voor een aantal klanten, daarnaast besteed ik mijn tijd aan het adviseren van klanten op gebied van personeelszaken en salarisadministratie. Voordat ik bij Loonvisie in dienst kwam heb ik ruim 5 jaar gewerkt voor verschillende accountantskantoren afwisselend in de functie van salarisadministrateur en P&O adviseur. Ik heb ervaring op gedaan met het vormgeven van personeelszaken, advisering, relatiebeheer, ondernemingsraad en salarisadministratie. Wat legt u in het personeelsdossier van uw werknemer vast? Zijn er uniforme arbeidsvoorwaarden? Hebben alle werknemers een schriftelijke arbeidsovereenkomst? Is uw onderneming belastingtechnisch en arbeidsvoorwaardelijk al klaar voor de komst van de werkkostenregeling? Hoe hoog is het kortdurend verzuim onder uw werknemers? Heeft u inzicht in de loonkosten van uw werknemers? Dit zijn zomaar wat vragen waarover ik graag met u in gesprek kom.

7 7 Op zoek naar tijdelijk of vast financieel- of administratief talent voor uw onderneming? Problemen met het opstellen van een wervingstekst of het selecteren van de juiste kandidaat? Hoe voer je een selectiegesprek? Heeft u dit soort vragen, dan kunt u bij mij terecht. Benieuwd of wij iets voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op Tel Ik ben Joyce van de Kerkhof en ben sinds 1 januari 2013 werkzaam als medewerker P&O. Ik richt me met name op Werving & Selectie en bemiddeling bij detacheringsopdrachten. Ik ben getrouwd, heb 3 kinderen en heb het voorrecht om in het mooie Limburg te wonen. Ik heb de afgelopen 12 jaar bij een uitzendbureau gewerkt waar ik ervaring op heb mogen doen met acquisitie, klantencontact, Werving & Selectie, loonverwerking, marktbewerking en Social Media. COLOFON OMTREND is een kwartaaluitgave van Loonvisie Eindhoven Geldropseweg SJ Eindhoven Tel Fax eindhoven@loonvisie.nl Loonvisie Rhenen Herenstraat JH Rhenen Tel Fax rhenen@loonvisie.nl OMTREND is met uiterste zorg samengesteld. Wij aanvaarden echter geen aansprakelijkheid voor de gevolgen van handelingen gebaseerd op de door ons gepubliceerde informatie. Alle teksten uit deze uitgave mogen worden overgenomen, mits met bronvermelding.

Financiële voordelen voor werkgevers. Ik neem een oudere werknemer, langdurig werkloze of werknemer met een beperking in dienst

Financiële voordelen voor werkgevers. Ik neem een oudere werknemer, langdurig werkloze of werknemer met een beperking in dienst Financiële voordelen voor werkgevers Ik neem een oudere werknemer, langdurig werkloze of werknemer met een beperking in dienst Werk vinden is niet voor iedereen even gemakkelijk. Bijvoorbeeld voor mensen

Nadere informatie

Inzicht in subsidieland. Door Mariska Doornbos

Inzicht in subsidieland. Door Mariska Doornbos Inzicht in subsidieland Door Mariska Doornbos Het Veluwe Portaal geeft antwoord op al uw vragen met betrekking tot arbeidsmobiliteit en personeel. Om u inzicht te geven in de regelgeving en subsidiemogelijkheden

Nadere informatie

Een extra reden om mij aan te nemen. De voordelen voor uw toekomstige werkgever als u een WAO-, WIA-, WAZ- of Wajong-uitkering heeft of heeft gehad

Een extra reden om mij aan te nemen. De voordelen voor uw toekomstige werkgever als u een WAO-, WIA-, WAZ- of Wajong-uitkering heeft of heeft gehad Een extra reden om mij aan te nemen De voordelen voor uw toekomstige werkgever als u een WAO-, WIA-, WAZ- of Wajong-uitkering heeft of heeft gehad Werk boven uitkering UWV stimuleert mensen om aan het

Nadere informatie

Financiële voordelen voor werkgevers. Ik neem een oudere werknemer, langdurig werkloze of werknemer met een beperking in dienst

Financiële voordelen voor werkgevers. Ik neem een oudere werknemer, langdurig werkloze of werknemer met een beperking in dienst Financiële voordelen voor werkgevers Ik neem een oudere werknemer, langdurig werkloze of werknemer met een beperking in dienst Werken aan perspectief Werken is belangrijk, voor uzelf en voor de maatschappij.

Nadere informatie

Ziekte en arbeidsongeschiktheid: wat is er voor jou geregeld?

Ziekte en arbeidsongeschiktheid: wat is er voor jou geregeld? Ziekte en arbeidsongeschiktheid: wat is er voor jou geregeld? Toekomstplannen. Een andere woning, een verre reis of kinderen die gaan studeren. Je hebt uitdagend werk, een inkomen en ambities. Je moet

Nadere informatie

Wet vermindering afdracht loonbelasting en premie volksverzekeringen (WVA) Laat de overheid meebetalen aan uw personeel!

Wet vermindering afdracht loonbelasting en premie volksverzekeringen (WVA) Laat de overheid meebetalen aan uw personeel! Wet vermindering afdracht loonbelasting en premie volksverzekeringen (WVA) Laat de overheid meebetalen aan uw personeel! Jo Weerts Directeur - Eigenaar JWinfotainment minder loonbelasting / premie volksverzekeringen

Nadere informatie

Ongekende mogelijkheden

Ongekende mogelijkheden Ongekende mogelijkheden overzicht van de mogelijkheden bij het in dienst nemen van 45-plussers Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties naar aanleiding van deze brochure, neemt u dan contact op met het

Nadere informatie

Een extra reden om mij aan te nemen. Vergroot uw kans op werk als u een arbeidsongeschiktheidsuitkering

Een extra reden om mij aan te nemen. Vergroot uw kans op werk als u een arbeidsongeschiktheidsuitkering Een extra reden om mij aan te nemen Vergroot uw kans op werk als u een arbeidsongeschiktheidsuitkering heeft of heeft gehad Waarom deze brochure? U heeft een tijd niet kunnen werken omdat u arbeids ongeschikt

Nadere informatie

De WGA-verzekering voor AGF Groothandel

De WGA-verzekering voor AGF Groothandel De WGA-verzekering voor AGF Groothandel Arbeidsongeschikt, wat nu? Het is belangrijk dat u goed op de hoogte bent van de risico s van inkomensterugval waar uw medewerkers mee te maken kunnen krijgen als

Nadere informatie

Participatiewet en Quotumheffing White Paper

Participatiewet en Quotumheffing White Paper Participatiewet en Quotumheffing White Paper 6 oktober 2015 Participatiewet Wat is de Participatiewet? Heeft uw onderneming meer dan 25 werknemers, dan moet u aan de slag met de Participatiewet. Deze wet

Nadere informatie

Diana Tjebbes-Padt richt zich met name op arbeidsrechtelijke vraagstukken rondom:

Diana Tjebbes-Padt richt zich met name op arbeidsrechtelijke vraagstukken rondom: Omtrend Infobulletin Personeelsbeheer 3 Loonvisie Magazine Nr.3 / jaargang 2 / 2014 Inhoud Even voorstellen: Diana Tjebbes-Padt 1 Werkkostenregeling 2015 2 Tijdelijke premiekorting Jonge Werknemers 3 Informatiebijeenkomsten

Nadere informatie

Financiële voordelen voor werkgevers

Financiële voordelen voor werkgevers werk.nl uwv.nl Financiële voordelen voor werkgevers Ik neem een oudere werknemer, langdurig werkloze of werknemer met een beperking in dienst Meer weten? U vindt meer informatie op uwv.nl, werk.nl en op

Nadere informatie

Mijn werknemer is ziek of gehandicapt geworden. Subsidies en regelingen als uw werknemer beperkingen heeft

Mijn werknemer is ziek of gehandicapt geworden. Subsidies en regelingen als uw werknemer beperkingen heeft Mijn werknemer is ziek of gehandicapt geworden Subsidies en regelingen als uw werknemer beperkingen heeft Inhoud Een werknemer met een ziekte of handicap 2 Welke voordelen en vergoedingen kunt u krijgen?

Nadere informatie

Loonkostenvoordelen vanaf 2017: laat geen geld liggen - DEEL 1

Loonkostenvoordelen vanaf 2017: laat geen geld liggen - DEEL 1 #4 Loonkostenvoordelen vanaf 2017: laat geen geld liggen - DEEL 1 In deze specials treft u de belangrijkste wijzigingen op personeels- en salarisgebied voor 2017 aan, zodat u weer helemaal op de hoogte

Nadere informatie

Handreiking aan werkgevers. Tegemoetkomingen van de overheid rond de banenafspraak

Handreiking aan werkgevers. Tegemoetkomingen van de overheid rond de banenafspraak Handreiking aan werkgevers Tegemoetkomingen van de overheid rond de banenafspraak Bedrijven die meedoen aan het uitvoeren van de banenafspraak kunnen in allerlei vormen daarbij ondersteuning van de overheid

Nadere informatie

Voorzien in uw personeelsbehoefte: verschillende manieren

Voorzien in uw personeelsbehoefte: verschillende manieren Voorzien in uw personeelsbehoefte: verschillende manieren Als uw bedrijf groeit, is er al snel extra personeel nodig. Zeker voor kleine bedrijven is het een grote stap om iemand aan te nemen. Het kost

Nadere informatie

Overzicht instrumenten re-integratie

Overzicht instrumenten re-integratie Overzicht instrumenten re-integratie Werken met behoud van uitkering Zowel UWV als gemeenten bieden werkgevers mogelijkheden om een periode kosteloos te bekijken of de werknemer het werk aankan. Dit heet

Nadere informatie

Ik neem een werknemer met een ziekte of handicap in dienst. Voordelen van het in dienst nemen

Ik neem een werknemer met een ziekte of handicap in dienst. Voordelen van het in dienst nemen Ik neem een werknemer met een ziekte of handicap in dienst Voordelen van het in dienst nemen Werk boven uitkering UWV verstrekt tijdelijk inkomen in het kader van wettelijke regelingen als de WW, WAO,

Nadere informatie

Omtrend. Inhoud. Infobulletin Personeelsbeheer. Wettelijk minimumloon. Loonvisie Magazine Nr. 2 / jaargang 3 / 2015

Omtrend. Inhoud. Infobulletin Personeelsbeheer. Wettelijk minimumloon. Loonvisie Magazine Nr. 2 / jaargang 3 / 2015 Omtrend Infobulletin Personeelsbeheer 2 Loonvisie Magazine Nr. 2 / jaargang / 205 Inhoud Wettelijk minimumloon Opzegverbod bij ziekte Bijtelling auto van de zaak Subsidieregeling praktijkleren weer beschikbaar

Nadere informatie

Financiële voordelen voor werkgevers. Ik neem een oudere werknemer, langdurig werkloze of werknemer met een beperking in dienst

Financiële voordelen voor werkgevers. Ik neem een oudere werknemer, langdurig werkloze of werknemer met een beperking in dienst Financiële voordelen voor werkgevers Ik neem een oudere werknemer, langdurig werkloze of werknemer met een beperking in dienst Werken aan perspectief Werken is belangrijk, voor uzelf en voor de maatschappij.

Nadere informatie

Financiële voordelen voor werkgevers

Financiële voordelen voor werkgevers werk.nl uwv.nl Financiële voordelen voor werkgevers Ik neem een oudere werknemer, langdurig werkloze of werknemer met een beperking in dienst Meer weten? U vindt meer informatie op uwv.nl, werk.nl en op

Nadere informatie

Financiële voordelen werkgevers

Financiële voordelen werkgevers werk.nl uwv.nl Financiële voordelen werkgevers Ik neem een oudere werknemer, langdurig werkloze of werknemer met een beperking in dienst Meer weten? U vindt meer informatie op uwv.nl, werk.nl en op belastingdienst.nl.

Nadere informatie

Werken met een ziekte of handicap?

Werken met een ziekte of handicap? FNV Bondgenoten Werken met een ziekte of handicap? De mogelijkheden voor u op een rijtje Colofon: Dit is een uitgave van Stichting FNV Pers t.b.v. FNV Bondgenoten Oktober 2007 Oplage: 1500 Opmaak: FNV

Nadere informatie

Special Lonen Loonkostenvoordelen vanaf 2017: laat geen geld liggen

Special Lonen Loonkostenvoordelen vanaf 2017: laat geen geld liggen Loonkostenvoordelen vanaf 2017: laat geen geld liggen 1. Lage-inkomensvoordeel (LIV) Vanaf 2017 krijgen werkgevers die werknemers in dienst hebben met een loon tussen 100% en 125% van het wettelijke minimumloon

Nadere informatie

Financiële voordelen werkgevers. Ik neem een oudere werknemer, langdurig werkloze of werknemer met een beperking in dienst

Financiële voordelen werkgevers. Ik neem een oudere werknemer, langdurig werkloze of werknemer met een beperking in dienst Financiële voordelen werkgevers Ik neem een oudere werknemer, langdurig werkloze of werknemer met een beperking in dienst Werken aan perspectief Werken is belangrijk, voor uzelf en voor de maatschappij.

Nadere informatie

Handreiking aan werkgevers. Tegemoetkomingen van de overheid rond de banenafspraak

Handreiking aan werkgevers. Tegemoetkomingen van de overheid rond de banenafspraak Handreiking aan werkgevers Tegemoetkomingen van de overheid rond de banenafspraak Bedrijven die meedoen aan het uitvoeren van de banenafspraak kunnen in allerlei vormen daarbij ondersteuning van de overheid

Nadere informatie

Herwin Schrijver. Landelijk Arbo congres Reed Business 7 oktober 2013 Wat kunt u verwachten in 2014

Herwin Schrijver. Landelijk Arbo congres Reed Business 7 oktober 2013 Wat kunt u verwachten in 2014 Herwin Schrijver Landelijk Arbo congres Reed Business 7 oktober 2013 Wat kunt u verwachten in 2014 door Marjol Nikkels-Agema directeur CS Opleidingen B.V. Keuzes overheid en nieuwe ontwikkelingen Werk,

Nadere informatie

Inkomensverzekeringen, nut en noodzaak voor het mkb. Janthony Wielink

Inkomensverzekeringen, nut en noodzaak voor het mkb. Janthony Wielink Inkomensverzekeringen, nut en noodzaak voor het mkb Janthony Wielink Inhoudelijk programma Doelstelling overheid Gevolgen werkgevers Gevolgen werknemers Verzuimbeleid wordt re integratiebeleid Toekomstplannen

Nadere informatie

Financiële voordelen en voorzieningen voor werkgevers. Marjolijn Berend en Ageeth van Ruiten

Financiële voordelen en voorzieningen voor werkgevers. Marjolijn Berend en Ageeth van Ruiten Financiële voordelen en voorzieningen voor werkgevers Marjolijn Berend en Ageeth van Ruiten 1 Introductie Marjolijn Berend Landelijk adviseur werkgeversdiensten Karsten Bulling Landelijk adviseur werkgeversdiensten

Nadere informatie

DE PARTICIPATIEWET VOOR U ALS WERKGEVER

DE PARTICIPATIEWET VOOR U ALS WERKGEVER UTRECHT MIDDEN DE PARTICIPATIEWET VOOR U ALS WERKGEVER Doel van de Participatiewet De Participatiewet vervangt de bijstandswet, de Wet sociale werkvoorziening en een deel van de Wajong. Het doel van de

Nadere informatie

INFORMATIEBRIEF WERKGEVER

INFORMATIEBRIEF WERKGEVER INFORMATIEBRIEF WERKGEVER Werkzoekenden die begeleid worden door JobC hebben zijn Statushouder zonder beperking of iemand met een arbeidsbeperking waardoor zij soms meer moeite hebben om zelfstandig een

Nadere informatie

Omtrend. Inhoud. Infobulletin Personeelsbeheer

Omtrend. Inhoud. Infobulletin Personeelsbeheer Omtrend Infobulletin Personeelsbeheer 1 Loonvisie Magazine Nr.1 / jaargang 2 / 2014 Inhoud Invoering SEPA uitgesteld tot 1 augustus 2014 Invoering SEPA uitgesteld tot 1 augustus 2014 30%-regeling salarisnormen

Nadere informatie

Vraag & Antwoord. Modernisering Ziektewet

Vraag & Antwoord. Modernisering Ziektewet Vraag & Antwoord Modernisering Ziektewet Vraag 1 Valt een medewerker met een 0-uren contract onder de BeZaVa (= Modernisering Ziektewet)? De medewerker met een 0-urencontract die ziek uit dienst gaat,

Nadere informatie

Omtrend 2. Inhoud. Infobulletin Personeelsbeheer. Wettelijk minimumloon

Omtrend 2. Inhoud. Infobulletin Personeelsbeheer. Wettelijk minimumloon Omtrend 2 Infobulletin Personeelsbeheer Inhoud Loonvisie Magazine Nr.2 / jaargang 2 / 2014 Wettelijk minimumloon Met ingang van 1 juli 2014 zijn de wettelijke minimumlonen met 0,65% verhoogd. De nieuwe

Nadere informatie

Loonkostenvoordelen vanaf 2017: laat geen geld liggen - DEEL 2

Loonkostenvoordelen vanaf 2017: laat geen geld liggen - DEEL 2 #5 Loonkostenvoordelen vanaf 2017: laat geen geld liggen - DEEL 2 In deze specials treft u de belangrijkste wijzigingen op personeels- en salarisgebied voor 2017 aan, zodat u weer helemaal op de hoogte

Nadere informatie

Werkkostenregeling. Werk aan de winkel! Denk ondernemend. Denk Bol.

Werkkostenregeling. Werk aan de winkel! Denk ondernemend. Denk Bol. Werkkostenregeling Werk aan de winkel! Denk ondernemend. Denk Bol. Werkgevers kunnen al vanaf 1 januari 2011 gebruikmaken van de werkkostenregeling (WKR). Toch hebben nog maar weinig werkgevers de overstap

Nadere informatie

Een gedeeltelijk arbeidsgeschikte in dienst

Een gedeeltelijk arbeidsgeschikte in dienst Een gedeeltelijk arbeidsgeschikte in dienst Samen met uw zieke werknemer moet u proberen ervoor te zorgen dat hij aan het werk kan blijven. Ook als hij niet volledig herstelt, maar gedeeltelijk arbeidsgeschikt

Nadere informatie

Langdurig arbeidsongeschikt. VOP0034_arbeidsongeschikt-2.indd 1 18-01-10 10:36

Langdurig arbeidsongeschikt. VOP0034_arbeidsongeschikt-2.indd 1 18-01-10 10:36 Langdurig arbeidsongeschikt VOP0034_arbeidsongeschikt-2.indd 1 18-01-10 10:36 1 Inleiding Arbeidsongeschikt worden is iets waar niemand graag aan denkt. Toch is het goed af en toe na te denken over wat

Nadere informatie

Uw ontslagvergoeding flexibel geregeld

Uw ontslagvergoeding flexibel geregeld Uw ontslagvergoeding flexibel geregeld Mogelijkheden bij een ontslagvergoeding Via nn.nl 2 Uw ontslagvergoeding flexibel geregeld Ontslag. Het kan iedereen overkomen. Uw wereld verandert. Maar voor iedereen

Nadere informatie

Loonkostensubsidies en afdrachtverminderingen

Loonkostensubsidies en afdrachtverminderingen Loonkostensubsidies en afdrachtverminderingen Geachte cliënt, Bij het in dienst nemen van werknemers die vanuit een uitkering bij u komen werken of jongere werknemers die nog studeren, kunt u aanspraak

Nadere informatie

LOONVISIE: GEEN ZORGEN MEER OVER UW PERSONEEL

LOONVISIE: GEEN ZORGEN MEER OVER UW PERSONEEL LOONVISIE: GEEN ZORGEN MEER OVER UW PERSONEEL Bent u werkgever of adviseur, dan hebben wij een passende oplossing voor u. Wij zijn al ruim 18 jaar specialist op het gebied van salarisverwerking en employee

Nadere informatie

WIA door de Tweede Kamer. Stand van zaken juli 2005

WIA door de Tweede Kamer. Stand van zaken juli 2005 WIA door de Tweede Kamer. Stand van zaken juli 2005 Van WAO naar WIA. Het kabinet wil de WAO per 1 januari 2006 vervangen door de nieuwe Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen (WIA). De WIA benadrukt

Nadere informatie

Vrijwillige verzekering binnenland. Informatie over vrijwillig verzekeren voor de Ziektewet, WIA, WAO en WW

Vrijwillige verzekering binnenland. Informatie over vrijwillig verzekeren voor de Ziektewet, WIA, WAO en WW Vrijwillige verzekering binnenland Informatie over vrijwillig verzekeren voor de Ziektewet, WIA, WAO en WW Werk boven uitkering UWV verstrekt tijdelijk inkomen in het kader van wettelijke regelingen als

Nadere informatie

Vrijwillige verzekering binnenland

Vrijwillige verzekering binnenland uwv.nl werk.nl Vrijwillige verzekering binnenland Informatie over vrijwillig verzekeren voor Ziektewet, WIA, WAO en WW Wilt u meer weten? Deze brochure geeft algemene informatie. Wilt u na het lezen meer

Nadere informatie

Een actueel politiek vraagstuk Wat zou u als werkgever prettiger vinden: loonkostensubsidie of loondispensatie?

Een actueel politiek vraagstuk Wat zou u als werkgever prettiger vinden: loonkostensubsidie of loondispensatie? Een actueel politiek vraagstuk Wat zou u als werkgever prettiger vinden: loonkostensubsidie of loondispensatie? Programma Wie zijn de no-riskers Financiële compensatie werkgevers UWV Kennisverslag De no-riskpolis

Nadere informatie

Handreiking aan werkgevers. Tegemoetkomingen van de overheid rond de banenafspraak

Handreiking aan werkgevers. Tegemoetkomingen van de overheid rond de banenafspraak Handreiking aan werkgevers Tegemoetkomingen van de overheid rond de banenafspraak Bedrijven die meedoen aan het uitvoeren van de banenafspraak kunnen in allerlei vormen daarbij ondersteuning van de overheid

Nadere informatie

Arbeidsrecht in 2015

Arbeidsrecht in 2015 Arbeidsrecht in 2015 wijzigingen door Wet Werk en Zekerheid & subsidiemogelijkheden Middels deze folder willen wij u op de hoogte brengen van de wijzigingen in het arbeidsrecht die de nieuwe Wet Werk en

Nadere informatie

ZW-eigenrisicoverzekering

ZW-eigenrisicoverzekering Ziektewet-eigenrisicoverzekering Informatie voor de werkgever ZW-eigenrisicoverzekering Kostenbeheersing en persoonlijke begeleiding van zieke ex-werknemers ZW-eigenrisicoverzekering Grip op de kosten

Nadere informatie

Uw voorbereiding op ons advies. Alles over de WIA-verzekering

Uw voorbereiding op ons advies. Alles over de WIA-verzekering Uw voorbereiding op ons advies Alles over de WIA-verzekering Wat leest u in deze brochure? 01 Bereid u goed voor 3 02 Dit doen wij 5 03 Dit doet u 6 04 Dit zijn de stappen 7 05 Het wettelijk kader 9 06

Nadere informatie

Mijn werknemer is ziek of gehandicapt geworden Subsidies en regelingen als uw werknemer beperkingen heeft

Mijn werknemer is ziek of gehandicapt geworden Subsidies en regelingen als uw werknemer beperkingen heeft Mijn werknemer is ziek of gehandicapt geworden Subsidies en regelingen als uw werknemer beperkingen heeft VOOR RE-INTEGRATIE EN TIJDELIJK INKOMEN Inhoud Een werknemer met een ziekte of handicap 4 Welke

Nadere informatie

Whitepaper Wet tegemoetkomingen loondomein

Whitepaper Wet tegemoetkomingen loondomein Whitepaper Wet tegemoetkomingen loondomein VeReFi Whitepaper 30 Wet tegemoetkomingen loondomein - 1 - Inhoud Inleiding... 3 Het Lage-inkomensvoordeel (LIV)... 4 Ook voor mensen die onder de Participatiewet

Nadere informatie

Wia Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen (verdiencapaciteit)

Wia Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen (verdiencapaciteit) Wia Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen (verdiencapaciteit) De oude WAO regeling geldt alleen nog voor mensen die op 01-01-2006 een WAO uitkering ontvingen Doel is dat de werkgever en werknemer er

Nadere informatie

Nieuwsbrief Loonadministratie

Nieuwsbrief Loonadministratie Nieuwsbrief Loonadministratie Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van de loonadministratie 2012-2013. In deze nieuwsbrief vermelden wij de belangrijkste wijzigingen die overheid door wil voeren en de gevolgen

Nadere informatie

Daarvan kan ik niet rondkomen

Daarvan kan ik niet rondkomen uwv.nl werk.nl Daarvan kan ik niet rondkomen Kan ik een toeslag krijgen? Wilt u meer weten? Deze brochure geeft algemene informatie. Wilt u na het lezen preciezer weten wat voor u in uw situatie geldt,

Nadere informatie

Ik neem een werknemer met een ziekte of handicap in dienst. Voordelen van het in dienst nemen van deze werknemers

Ik neem een werknemer met een ziekte of handicap in dienst. Voordelen van het in dienst nemen van deze werknemers Ik neem een werknemer met een ziekte of handicap in dienst. Voordelen van het in dienst nemen van deze werknemers VOOR RE-INTEGRATIE EN TIJDELIJK INKOMEN Werk boven uitkering UWV verstrekt tijdelijk inkomen

Nadere informatie

FINANCIËLE VOORDELEN Regelingen als u een werknemer met een uitkering in dienst heeft of neemt

FINANCIËLE VOORDELEN Regelingen als u een werknemer met een uitkering in dienst heeft of neemt FINANCIËLE VOORDELEN Regelingen als u een werknemer met een uitkering in dienst heeft of neemt Regelingen als u een werknemer met een uitkering in dienst heeft Ziektewet-uitkering (no-riskpolis) Minder

Nadere informatie

Nieuwe wetgeving voor de loonadministratie. Wet tegemoetkoming loondomein (Wtl) Deel 2: het loonkostenvoordeel (LKV)

Nieuwe wetgeving voor de loonadministratie. Wet tegemoetkoming loondomein (Wtl) Deel 2: het loonkostenvoordeel (LKV) Nieuwe wetgeving voor de loonadministratie Wet tegemoetkoming loondomein (Wtl) Deel 2: het loonkostenvoordeel (LKV) Nieuwe wetgeving voor de loonadministratie Het loonkostenvoordeel (LKV) In recente whitepapers

Nadere informatie

Ik neem een werknemer met een ziekte of handicap in dienst. Voordelen voor werkgevers

Ik neem een werknemer met een ziekte of handicap in dienst. Voordelen voor werkgevers Ik neem een werknemer met een ziekte of handicap in dienst Voordelen voor werkgevers Inhoud Iemand met een ziekte of handicap in dienst nemen 2 Wat zijn de voordelen? 4 Als u er niet zeker van bent dat

Nadere informatie

Verordening loonkostensubsidie Participatiewet Krimpen aan den IJssel 2015

Verordening loonkostensubsidie Participatiewet Krimpen aan den IJssel 2015 Verordening loonkostensubsidie Participatiewet Krimpen aan den IJssel 2015 De raad van de gemeente Krimpen aan den IJssel; Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 28 oktober

Nadere informatie

INHOUD DEEL B BURGERLIJK WETBOEK WET VERBETERING POORTWACHTER

INHOUD DEEL B BURGERLIJK WETBOEK WET VERBETERING POORTWACHTER INHOUD DEEL B BURGERLIJK WETBOEK INLEIDING 1 ARBEIDSOVEREENKOMST Bepalingen Uitzendovereenkomst Proeftijd Geen proeftijd toegestaan Wel proeftijd toegestaan Nietig proeftijdbeding Bepaalde tijd Beperking

Nadere informatie

Betreft: cao Groothandel in Textielgoederen en Aanverwante Artikelen 2017/2018

Betreft: cao Groothandel in Textielgoederen en Aanverwante Artikelen 2017/2018 Belastingdienst, Postbus 90056, 5600 PJ Eindhoven Vereniging Sociaal Comité van Werkgevers in de Groothandel in Textielgoederen en Aanverwante Artikelen Postbus 93002 2509 AA Den Haag Midden- en kleinbedrijf

Nadere informatie

WIA Opvang Polis Collectief. Extra zekerheid dankzij uw arbeidsongeschiktheidspensioen.

WIA Opvang Polis Collectief. Extra zekerheid dankzij uw arbeidsongeschiktheidspensioen. WIA Opvang Polis Collectief Extra zekerheid dankzij uw arbeidsongeschiktheidspensioen. Inleiding Extra zekerheid bij arbeidsongeschiktheid Hopelijk krijgt u er nooit mee te maken. Maar het is natuurlijk

Nadere informatie

Informatie over de PAWW

Informatie over de PAWW Informatie over de PAWW Voor wie is de PAWW uitkering bedoeld? De Private aanvulling WW (kortweg PAWW) is bedoeld voor werknemers die werkloos of arbeidsongeschikt raken. Wie komt in aanmerking voor een

Nadere informatie

Pensioen 2 WIA Aanvulling Plus

Pensioen 2 WIA Aanvulling Plus Pensioen 2 WIA Aanvulling Plus Wat vindt u in Pensioen 1-2-3? Pensioen 1-2-3 biedt u informatie in drie lagen. Iedere informatielaag gaat iets dieper op de pensioenregeling in. In de eerste laag leest

Nadere informatie

Re-integratie-instrumenten en voorzieningen voor gedeeltelijk arbeidsgeschikten

Re-integratie-instrumenten en voorzieningen voor gedeeltelijk arbeidsgeschikten Re-integratie-instrumenten en voorzieningen voor gedeeltelijk arbeidsgeschikten Bij de Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen (WIA) staat 'werken naar vermogen' centraal. De nadruk ligt op wat mensen

Nadere informatie

Omtrend. Inhoud. Infobulletin Personeelsbeheer. Wettelijk minimumloon per 1 juli 2013. Ook Loonvisie gaat over op IBAN... en SEPA

Omtrend. Inhoud. Infobulletin Personeelsbeheer. Wettelijk minimumloon per 1 juli 2013. Ook Loonvisie gaat over op IBAN... en SEPA Omtrend Infobulletin Personeelsbeheer 3 Loonvisie Magazine Nr.3 / jaargang 1 / 2013 Inhoud Wettelijk minimumloon per 1 juli 2013 Wettelijk minimumloon 1 per 1 juli 2013 Ook Loonvisie gaat over op IBAN

Nadere informatie

Vrijwillige verzekering buitenland. Vrijwillig verzekeren voor de Ziektewet, WIA en WW

Vrijwillige verzekering buitenland. Vrijwillig verzekeren voor de Ziektewet, WIA en WW Vrijwillige verzekering buitenland Vrijwillig verzekeren voor de Ziektewet, WIA en WW Werk boven uitkering UWV verstrekt tijdelijk inkomen in het kader van wettelijke regelingen als de WW, de WAO en de

Nadere informatie

Levensloopregeling. Spaar voor uw verlof

Levensloopregeling. Spaar voor uw verlof Levensloopregeling Spaar voor uw verlof De Levensloopregeling Spaar voor uw verlof Nederland verandert. Non stop werken tot aan ons pensioen is niet meer vanzelfsprekend, we willen werk kunnen combineren

Nadere informatie

HR Salarisservice Juli 2014

HR Salarisservice Juli 2014 HR Salarisservice Juli 2014 Inhoud Wettelijk minimumloon per 1 juli 2014... 3 Werkkostenregeling: Per 1 januari 2015 definitief van toepassing... 4 Premiekorting jongere werknemer... 6 Vakantiemedewerker

Nadere informatie

Loondoorbetaling bij ziekte. Informatie voor werknemers

Loondoorbetaling bij ziekte. Informatie voor werknemers Loondoorbetaling bij ziekte Informatie voor werknemers Betaalt uw werkgever uw loon door als u ziek bent? Uw werkgever betaalt maximaal twee jaar uw loon door als u ziek bent. U krijgt tijdens uw ziekte

Nadere informatie

Eigenrisicodragerschap Ziektewetverzekering. Kostenbeheersing en persoonlijke begeleiding van zieke ex-werknemers

Eigenrisicodragerschap Ziektewetverzekering. Kostenbeheersing en persoonlijke begeleiding van zieke ex-werknemers VSZ ASSURADEUREN Informatie voor de werkgever Eigenrisicodragerschap Ziektewetverzekering Kostenbeheersing en persoonlijke begeleiding van zieke ex-werknemers Eigenrisicodragerschap Ziektewetverzekering

Nadere informatie

Afspraakbanen. Hoe komen we onze Afspraak(banen) na?

Afspraakbanen. Hoe komen we onze Afspraak(banen) na? Afspraakbanen Hoe komen we onze Afspraak(banen) na? Hoe komen we onze Afspraak(banen) na? Werkgevers, vakbonden en de overheid hebben in het Sociaal Akkoord afgesproken dat er 125.000 afspraakbanen komen.

Nadere informatie

SUBSIDIEKAART. 13 september 2013. Toelichting

SUBSIDIEKAART. 13 september 2013. Toelichting SUBSIDIEKAART Toelichting Dit betreft een overzicht van de nu bestaande subsidies en voorzieningen aan bedrijven, die ten goede komen aan en werkzoekenden voor mobiliteit, algemene scholing, opdoen van

Nadere informatie

Sociale Zekerheid 2013. Wegwijzer personeelsverzekeringen

Sociale Zekerheid 2013. Wegwijzer personeelsverzekeringen Sociale Zekerheid 2013 Wegwijzer personeelsverzekeringen WEKA Business Media BV, 2013 Inhoud Voorwoord 1. Volksverzekeringen 1.1 Algemene ouderdomswet (AOW) 1.2 Algemene nabestaandenwet 1.3 Algemene wet

Nadere informatie

Nieuwe Wetgeving 2014

Nieuwe Wetgeving 2014 Nieuwe Wetgeving 2014 Graag houden we u op de hoogte van ontwikkelingen op het terrein van wetgeving op administratief-, fiscaal- en financieel gebied. Algemeen Aangiftebrief omzetbelasting verdwijnt per

Nadere informatie

Advies bij een faillissement

Advies bij een faillissement Landelijke vereniging Artsen in Dienstverban Advies bij een faillissement Als uw werkgever in zwaar weer komt en failliet gaat, heeft dat grote gevolgen voor u als werknemer. Ook zorginstellingen hebben

Nadere informatie

Vrijwillige verzekering binnenland. Informatie over vrijwillig verzekeren voor Ziektewet, WIA, WAO en WW

Vrijwillige verzekering binnenland. Informatie over vrijwillig verzekeren voor Ziektewet, WIA, WAO en WW Vrijwillige verzekering binnenland Informatie over vrijwillig verzekeren voor Ziektewet, WIA, WAO en WW Inhoud Waarom deze brochure? 2 Waarom zelf verzekeren? 2 Wanneer kunt u zich vrijwillig verzekeren?

Nadere informatie

Daarvan kan ik niet rondkomen. Kan ik een toeslag krijgen?

Daarvan kan ik niet rondkomen. Kan ik een toeslag krijgen? Daarvan kan ik niet rondkomen Kan ik een toeslag krijgen? Werken aan perspectief Werken is belangrijk, voor uzelf en voor de maatschappij. UWV helpt u om werk te vinden en te houden. Is werken niet mogelijk,

Nadere informatie

Niet (kunnen) werken. 1. Werkloosheidswet (WW)

Niet (kunnen) werken. 1. Werkloosheidswet (WW) Niet (kunnen) werken Hieronder worden een aantal uitkeringen besproken waar mensen een beroep op kunnen doen wanneer zij buiten hun eigen toedoen niet kunnen werken. Bijvoorbeeld omdat zij hun baan verliezen,

Nadere informatie

Werken na het bereiken. gerechtigde leeftijd. het bereiken. leeftijd. Deze brochure is een samenwerkingsproduct van:

Werken na het bereiken. gerechtigde leeftijd. het bereiken. leeftijd. Deze brochure is een samenwerkingsproduct van: Werken na Werken na het bereiken het bereiken van de van de pensioenpensioengerechtigde gerechtigde leeftijd leeftijd Deze brochure is een samenwerkingsproduct van: Inleiding Werken na het bereiken van

Nadere informatie

Als u arbeidsongeschikt bent

Als u arbeidsongeschikt bent Landelijke vereniging Artsen in Dienstverban Als u arbeidsongeschikt bent Na twee jaar ziekte Arbeidsongeschiktheid heeft ingrijpende gevolgen. Door ziekte of een handicap kunt u uw vroegere werkzaamheden

Nadere informatie

BeZaVa. Wet Beperking Ziekteverzuim en Arbeidsongeschiktheid Vangnetters

BeZaVa. Wet Beperking Ziekteverzuim en Arbeidsongeschiktheid Vangnetters BeZaVa Wet Beperking Ziekteverzuim en Arbeidsongeschiktheid Vangnetters Agenda Zietewet & WIA BeZaVa Verzuimmanagement Ziektewet, wie kwamen in aanmerking Orgaandonatie No riskpolis Ziekte door zwangerschap

Nadere informatie

Wijzigingen minimumloon en sociale uitkeringen 2016

Wijzigingen minimumloon en sociale uitkeringen 2016 Wijzigingen minimumloon en sociale uitkeringen 2016 Wijzigingen minimumloon en sociale uitkeringen 2016 Werk en inkomen Wettelijk minimumloon en uitkeringsbedragen De bruto bedragen van het wettelijk minimumloon

Nadere informatie

IPAP Inkomen bij arbeidsongeschiktheid. werkgevershandleiding bij collectief contract

IPAP Inkomen bij arbeidsongeschiktheid. werkgevershandleiding bij collectief contract IPAP Inkomen bij arbeidsongeschiktheid werkgevershandleiding bij collectief contract Vooraf U hebt een collectief contract voor IPAP bij Loyalis Verzekeringen gesloten. In het contract wordt naar deze

Nadere informatie

WERKKOSTENREGELING. U kunt de eindheffing van de werkkostenregeling ook als concern toepassen.

WERKKOSTENREGELING. U kunt de eindheffing van de werkkostenregeling ook als concern toepassen. WERKKOSTENREGELING Stap 1. Hoe werkt de werkkostenregeling? Met ingang van 1 januari 2015 wordt de regeling van vrije vergoedingen en verstrekkingen vervangen door de werkkostenregeling (WKR). In de WKR

Nadere informatie

Vangnet Ziektewet. Inleiding. In deze editie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Adviseurs loonbelasting / sociale verzekeringen

Vangnet Ziektewet. Inleiding. In deze editie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Adviseurs loonbelasting / sociale verzekeringen Nummer 39 April 2012 RONDUIT is een uitgave van Van Oers Loonadvies, www.vanoers.nl Inleiding In deze nieuwsbrief brengen wij u op de hoogte van de huidige stand van zaken naar de wetgeving en jurisprudentie

Nadere informatie

Financiële voordelen werkgevers

Financiële voordelen werkgevers werk.nl uwv.nl Financiële voordelen werkgevers Ik neem een oudere werknemer, langdurig werkloze of werknemer met een ziekte of handicap in dienst Meer weten? U vindt meer informatie op uwv.nl, werk.nl

Nadere informatie

1. Arbeidsovereenkomst 1.1 kent de verschillende soorten overeenkomsten tot het verrichten van arbeid. (K)

1. Arbeidsovereenkomst 1.1 kent de verschillende soorten overeenkomsten tot het verrichten van arbeid. (K) CONCEPT Toetstermen STIBEX Basiskennis Loonadministratie K= kennisvraag, kandidaat moet dan de gegevens uit de toetsterm met behulp van meerkeuzevragen kunnen beantwoorden. Het gaat dan om de selectie

Nadere informatie

Vijf maatgerelen voor de WKR in 2015

Vijf maatgerelen voor de WKR in 2015 Gelukkig (of helaas) treedt per 2015 de werkkostenregeling (WKR) in werking en zijn vanaf dat moment de meeste bestaande vergoedings- en verstrekkingsregelingen - allemaal met hun eigen regels - verleden

Nadere informatie

15 meest gestelde vragen 2 e spoor traject door werkgever

15 meest gestelde vragen 2 e spoor traject door werkgever 15 meest gestelde vragen 2 e spoor traject door werkgever E info@amplooi.nl I www.amplooi.nl Vraag /Antwoord op de meest gestelde vragen over re-integratie Wet Verbetering Poortwachter: 1) Wanneer er sprake

Nadere informatie

Sociale verzekeringen en uitkeringen (januari) 2012 Premieoverzicht

Sociale verzekeringen en uitkeringen (januari) 2012 Premieoverzicht Sociale verzekeringen en uitkeringen (januari) 2012 Premieoverzicht Premies per 1 januari 2012 Volksverzekeringen (premieafdracht aan Belastingdienst) premie % AOW ANW AWBZ werkgever - - - werknemer 17,91

Nadere informatie

4 Premie Van welke gegevens hangt het premiepercentage van uw Ziektewet Eigenrisicodragerverzekering af? Hoe berekenen wij de premie?

4 Premie Van welke gegevens hangt het premiepercentage van uw Ziektewet Eigenrisicodragerverzekering af? Hoe berekenen wij de premie? 7258A 17.12 Rechten & Plichten Ziektewet Eigenrisicodragerverzekering Inhoudsopgave 1 Samengevat 3 1.1 Over welke verzekering gaat deze Rechten & Plichten? 3 1.2 Wie is verzekerd? 3 1.3 Wat is verzekerd?

Nadere informatie

Inleiding. Premiekorting

Inleiding. Premiekorting Inleiding De overheid heeft verschillende subsidieregelingen om mensen met een uitkering weer aan het werk te krijgen en te houden. Er zijn verschillende subsidieregelingen specifiek gericht op een bepaalde

Nadere informatie

Je leeft, je verandert. Loyalis verandert met je mee. Financiële zekerheid bij arbeidsongeschiktheid

Je leeft, je verandert. Loyalis verandert met je mee. Financiële zekerheid bij arbeidsongeschiktheid Je leeft, je verandert. Loyalis verandert met je mee. Financiële zekerheid bij arbeidsongeschiktheid Inkomen bij arbeidsongeschiktheid kan erg tegenvallen Stelt u zich eens voor, u wordt ziek. En twee

Nadere informatie

Detacheren: werken bij een andere werkgever

Detacheren: werken bij een andere werkgever Detacheren: werken bij een andere werkgever Een oplossing voor de re-integratie van uw zieke werknemer Ik wil meer informatie Meer informatie vindt u op uwv.nl. U kunt ook contact opnemen met UWV Telefoon

Nadere informatie

1. Beleidsregel scholing 2016

1. Beleidsregel scholing 2016 Het UWV heeft een aantal regelingen en financiële voordelen op het gebied van leren en werken, te weten: 1. Beleidsregel scholing 2016. 2. Proefplaatsing. 3. Brug-WW. 4. Compensatieregeling. 5. Loon compensatie

Nadere informatie

Uw inkomen bij arbeidsongeschiktheid

Uw inkomen bij arbeidsongeschiktheid Shell Nederland Pensioenfonds Stichting Uw inkomen bij arbeidsongeschiktheid Via de pensioenregeling van Shell Nederland Pensioenfonds Stichting (SNPS) zijn er voorzieningen getroffen voor het geval u

Nadere informatie

34304 Tegemoetkomingen in de loonkosten van specifieke groepen (Wet tegemoetkomingen loondomein)

34304 Tegemoetkomingen in de loonkosten van specifieke groepen (Wet tegemoetkomingen loondomein) 34194 Wijziging van de Participatiewet, de Ziektewet, de Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen en de Wet financiering sociale verzekeringen in verband met harmonisatie van instrumenten ter bevordering

Nadere informatie

Participatiewet. Kans of verplichting?

Participatiewet. Kans of verplichting? Participatiewet Kans of verplichting? De tijd dat de overheid zorgde voor de Sociale Zekerheid is definitief voorbij. De overheid legt steeds meer taken en verantwoordelijkheden bij werkgevers neer. De

Nadere informatie