Verslag gebiedsatelier cluster 6 en 7 10 oktober Ruimtelijke en Economische Visie Rijsenhout

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag gebiedsatelier cluster 6 en 7 10 oktober Ruimtelijke en Economische Visie Rijsenhout"

Transcriptie

1 Verslag gebiedsatelier cluster 6 en 7 10 oktober 2016 Ruimtelijke en Economische

2 Volgvel 2 1 Opening Gerben Enserink verwelkomt als projectleider van de Ruimtelijke en Economische Visie Rijsenhout de aanwezigen en licht het programma toe. De avond start met een korte presentatie waarin de hoofdlijnen van visie, de opgave voor alle clusters en de uitwerking van cluster 6 en 7 worden toegelicht. Hierbij wordt tevens aangegeven welke mogelijkheden en onmogelijkheden er zijn voor de programmatische invulling van het gebied en welke randvoorwaarden bij de ontwikkeling van het gebied gelden. Na de presentatie volgt de werksessie over de toekomstige invulling van beide clusters. Deze start met een toelichting op en discussie over de uitwerking van het ruimtelijke en functionele kader. Hierna worden de deelnemers gevraagd welke ideeën echt terug moeten komen in de visie, waarom en wat er voor nodig is om deze te kunnen realiseren. Na de werksessie wordt aan iedere overlegtafel een deelnemer gevraagd om een korte samenvatting te geven van de belangrijkste opbrengsten. De avond wordt afgesloten met een korte toelichting op het vervolgproces.

3 Volgvel 3 2 Inleiding en presentatie De gemeente wil samen met inwoners en ondernemers graag een duidelijke ruimtelijke en economische visie voor Rijsenhout maken. Vanavond gaat het over cluster 6 en 7. De raad wil graag ruimte bieden aan andere functies dan glastuinbouw in deze gebieden omdat herstructurering naar moderne en duurzame glastuinbouw hier niet meer kansrijk is. De visie wordt samen met bewoners, ondernemers, grondeigenaren en andere overheden verder uitgewerkt. Met als inzet het verbeteren van de leefbaarheid in het dorp. Vanavond wil de gemeente graag de visie op hoofdlijnen toelichten en ophalen wat de concrete ideeën zijn voor transformatie van deze gebieden en onderzoeken wat er voor nodig is om deze ideeën te realiseren. De opbrengsten worden gebruikt bij het verfijnen van de ruimtelijke en functionele invulling van de gebieden en het opstellen van de Ruimtelijke en Economische, waartoe ook de clusters 6 en 7 behoren. Op 12 oktober zal nog een gebiedsatelier worden georganiseerd voor de clusters 1CD en 3. Na de bijeenkomsten zal verder worden gewerkt aan het opstellen van de visie. De visie zal zowel met het gehele dorp, de dorpsraad/regiegroep en andere belangrijke stakeholders zoals de provincie, de Greenport Aalsmeer, Rijnland en omliggende gemeenten besproken worden. Meer informatie:

4 Volgvel 4 3 Opbrengsten overleg tafel 1 Gespreksleider : Gerben Enserink Notulist : Emil Hartman Wat vindt u van de voorgestelde ruimtelijke en functionele structuur? Afsluiten dijk voor maken stadsstrand en omleiden van het verkeer via de Grote Poellaan is een slecht plan! De dijk moet open blijven. Geen toename verkeersdruk op de Grote Poellaan. Recreatie voor met name de lokale bevolking. Geen grote (zwem)recreatie locatie (c.q. stadsstrand) die mensen van buitenaf moet aantrekken. Daarvoor kunnen de mensen straks naar de recreatieplas in Park 21. Wel een kleine steiger aan de dijk voor de jeugd. Ook behoefte aan wandelpaden langs de dijk (voor wandelrondje) en een trottoir langs de Grote Poellaan. Andere ontsluiting voor vrachtauto s van betonfabriek Langhout maken. Meer achterlangs (via Rijshornstraat) en niet over de dijk. Ook ontsluiting van nieuwe recreatieve functies langs de Grote Poellaan vanaf de Rijshornstraat i.p.v. vanaf de Grote Poellaan. Recreatieve fietsverbinding richting Park 21. Welke ideeën moeten in de visie komen en waarom? Een wandel- en hardlooproute rondje, dit wordt nu erg gemist. Toevoegen van voetpaden langs de weg op de dijk. Langs de dijk ook (zwem)steigers en bankjes. Ook trottoir langs de Grote Poellaan. Kleinschalig recreatiepark bij Kleine Poellaan. Verbinding met jachthaven. Gebied beschikbaar van ca. 10 ha. Een optie zijn recreatiewoningen. Dit steunt ook de lokale horeca en middenstand. Een goede ontsluitingsweg via Rijshornstraat is noodzakelijk. Een zorgkwekerij is 5 jaar geleden al gestart. Dit is bestemd voor dak- & thuislozen. Nieuwe functies toevoegen aan oude glastuinbouw zoals: o Teelt combineren met horeca o Evenementen in kassen (wel lastig om dat bedrijfsmatig rond te krijgen) o Ontwikkelen kaswoningen o Kamperen in de kas (glamping ofwel luxe kamperen) o Collectieve moestuinen in kassen o Dorpsmoestuin

5 Volgvel 5 4 Opbrengsten overleg tafel 2 Gespreksleider : Annemarie Lodder Notulist : Marjolein Jungbäcker Wat vindt u van de voorgestelde ruimtelijke en functionele structuur? Voorgestelde locatie van het stadsstrand is niet goed, smalle vaart met gevaarlijke beroepsscheepvaart en ligt op de wind dus veel golven op deze oever, zodat zand weggespoeld wordt. Locatie Blauwe Beugel is veel beter, duiktoren en surfeiland worden genoemd. Over horeca langs de dijk zijn de meningen verdeeld, men twijfelt aan de haalbaarheid. In combinatie met plekken om aan te leggen lijkt dit idee beter. In het dorp is nu niets, dus er lijkt een kans te zijn. Cluster 7: golfbaan of landerijen, wandelroutes. Kassen gebruiken en experimenteren met kaswoningen en een kweekkas. Om een groene invulling te geven aan het landschap dat nu gemist wordt en om de leegstaande kassen een functie te geven. Men mist woningbouw, daar is dringend behoefte aan om het dorp levendig te houden. Als doelgroepen worden met name ouderen en jongeren genoemd. Achteruitgang voor Langhout op de Rijshornstraat zou vrachtverkeer op de dijk verminderen.

6 Volgvel 6 Welke ideeën moeten in de visie komen en waarom? Lange termijn, water- en oeverrecreatie beter op oude plek Blauwe Beugel (wens zwembad met duiktoren). Omdat het daar van oudsher al was en dat het meest beschutte deel is. De grond -en kasbezitters moeten we hierin mee zien te krijgen. In het dorp de oude kapperszaak (hoek Bennebroekerweg/Ringdijk) de functie van dorpscafé te maken, zit wel buiten het cluster. Om de sociale cohesie in het dorp te bevorderen. Van de clusters 6 en 7 recreatiewoningen met golfbaan maken. Als voorwaarde is dat men vanuit de vakantiehuisjes snel bij het water kan zijn van groot belang. Er moet een parkexploitant voor gevonden worden. Helder aangeven wat de mogelijkheden voor woningbouw zijn. Wat is er nodig om deze ideeën te realiseren? Grondbezitters die mee willen doen. Exploitanten. Financiën. Algemene opmerkingen: Geen Schipholparking, maar parkeerplaatsen voor recreatieve doeleinden maken, zodat zij niet op de dijk parkeren. Er moeten functies komen waar geld mee verdiend wordt, anders zijn ze bij voorbaat kansloos.

7 Volgvel 7 5 Opbrengsten overleg tafel 3 Gespreksleider: Clément Torre Notulist : Rik Froma Wat vindt u van de voorgestelde ruimtelijke en functionele structuur? Strandboulevard verder naar het zuiden verleggen want het water is hier meer open. De dijk inrichten voor langzaam verkeer. Dit heeft wel gevolgen voor bereikbaarheid. De wens om het gebied groen en rustig te houden, met weinig verkeer genererende functies. Iedereen is het daarmee wel eens. Liefst langs de hele dijk en met een verbinding naar het park. Kanttekening is dat groen weinig rendabel is voor de grondbezitters. Het is wenselijk om verkeer van de dijk naar de Aalsmeerderweg te brengen. Graag dan wel de drempels eruit, net als aan de noordkant! Welke ideeën moeten in de visie komen en waarom? Misschien vakantiewoningen (of een Landal)? Misschien een landgoed in een park, voor senioren? Soort zorgvilla?

8 Volgvel 8 Wat is er nodig om deze ideeën te realiseren? Om het versnipperde eigendom tegen te gaan een grondbank beginnen. Iedereen brengt grond in, wanneer wordt ontwikkeld zijn opbrengsten naar rato; Betonfabriek moet weg, minder zwaar wegverkeer. Uitplaatsen betalen met ontwikkelingen op deze plek (hierbij als voorstel woningen, maar dit is zeer beperkt een optie). De gemeente moet met Langhout (betonfabriek) rond de tafel om te vragen wat hun voorwaarden zijn voor evt verplaatsing. Algemene opmerkingen: Een bewoner vraagt waar precies de gaten in het lint zitten waar wel woningen gebouwd mogen worden. De gemeente geeft aan dat het knippen van de dijk niet tot problemen op de Poellaan leidt omdat het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de Aalsmeerderweg. Bewoners vinden dat er te hard gereden wordt op de Poellaan. De gemeente legt uit dat de metingen dit niet onderschrijven. De Poellaan gaat in onderhoud en er wordt een klinkerprofiel met drempels aangelegd.

9 Volgvel 9 6 Opbrengsten overleg tafel 4 Gespreksleider : Jos Bontekoe Notulist : Ferdinand Ex Wat vindt u van de voorgestelde ruimtelijke en functionele structuur? Idee is leuk, dorp zou ervan opknappen, maar is het realiseerbaar? Als de gemeente niet investeert, is er geen smeermiddel. Eigenaren moeten ideeën krijgen. Geef een deel van het geld voor Park21 aan Rijsenhout voor de Visie. Welke ideeën moeten in de visie komen en waarom? Een koffiehuis / theehuis in de voormalige kapsalon op de hoek van de Bennebroekerweg met aanlegsteigers. Dit is een quick win. Wat is er nodig om deze ideeën te realiseren? Een horecavergunning. Algemene opmerkingen: Mensen aan te tafel willen vooral dat er daadwerkelijk zaken veranderen in het gebied.

10 Volgvel 10 7 Opbrengsten overleg tafel 5 Gespreksleider : Martin Sulman Notulist : Peter de Waard Wat vindt u van de voorgestelde ruimtelijke en functionele structuur? Er is veel commentaar op de invulling van de voorliggende kaart. De mensen aan tafel vonden veel dingen niet reëel. Er is ook twijfel geuit over de noodzaak van de transformatie van het gebied. Verkeer op de dijk was een hot item. Over alle voorstellen op de kaart is aangegeven dat er een verkeersaantrekkende werking van uitging en dat er problemen zouden ontstaan m.b.t. parkeren en sluipverkeer. Een voorstel is om de dijk daar ter plekke af te sluiten. De vraag werd gesteld of ook in de toekomst woningbouw onmogelijk zou blijven? Welke ideeën moeten in de visie komen en waarom? Recreatiewoningen is op zich een goed idee, maar dan wel zo veel mogelijk naar de kant van de camping. Wordt dit gerealiseerd vlak bij de Kleine Poellaan dan voorzien de bewoners veel overlast richting de dijk. Het stadsstrand is een goed idee, maar dan wel iets verder richting het monument maken. Het heeft dan meer aansluiting met de camping. Ook aanlegsteigers maken is een prima idee, maar ook hier werd de opmerking gemaakt dat het beter was om die wat meer naar het zuiden aan te leggen.

11 Volgvel 11 In de open gebieden zou een park aangelegd kunnen worden of een boomgaard in de trant van de Olmenhorst (e.v.t. met theehuis). Wat is er nodig om deze ideeën te realiseren? Deze vraag is niet specifiek aan de orde gekomen. Algemene opmerkingen: Vanuit een kritische start bij het gesprek werd de omslag gemaakt naar meer opbouwende ideeën over de invulling op de kaart. Er waren eerst veel kritische vragen over verkeer, langdurige bewoning op de camping, en waar in deze plannen de vergroting van de leefbaarheid zichtbaar is. Er werd voorzichtig instemmend geknikt op het voorstel voor 50 recreatiebungalows. De deelnemers vroeg zich af waarom er mensen geïnteresseerd zouden zijn in de plek, er is weinig aanwezig. De deelnemers wilden dat er aanvullende recreatieve paden komen om bezoekers van de recreatiewoningen naar de Ringdijk te krijgen. Niet te dicht achter de bestaande woningen of over de dijk.

12 Volgvel 12 8 Opbrengsten overleg tafel 6 Gespreksleider : Herman Zellenrath Notulist : Raimond de Hullu Wat vindt u van de voorgestelde ruimtelijke en functionele structuur? Een deelnemer en tevens grondeigenaar meldde dat eerder enkele plannen zijn ingediend, maar deze niet zijn gebruikt. Tevens zouden interviews komen met grondeigenaren maar dit is tot op heden niet gebeurd. Ook bestaat er volgens deze deelnemer weinig draagvlak voor de plannen omdat er teveel nadruk ligt op recreatie en hiervoor de benodigde onderbouwing ontbreekt. Na uitleg van de gemeente is de conclusie van de deelnemer dat de gemeente en de bewoners eigenlijk heel erg identiek denken over het gebied. Reactie vanuit de gemeente: Voor wat betreft de gesprekken met de grondeigenaren zal vanuit de Greenport Aalsmeer in oktober een ondernemersverkenning worden uitgevoerd, waarbij alle grondeigenaren worden geïnterviewd. Daarnaast is het een visie op hoofdlijnen waar in een latere fase concrete initiatieven worden uitgewerkt. Welke ideeën moeten in de visie komen en waarom? Wat de grondeigenaren willen is een kleine woonwijk van circa 30 woningen, tussen de Grote Poellaan, Kleine Poellaan en Rijshornstraat. Over dit plan is onderlinge overeenstemming tussen alle grondeigenaren. Dit plan biedt tevens een oplossing voor de verkeersproblematiek van de betonfabriek. Door de nieuwe woonwijk kan een route komen die de betonfabriek direct ontsluit naar de Rijshornstraat voorbij woonbebouwing. Zo wordt verkeershinder op de Ringvaartdijk verholpen, alsmede verkeersonveiligheid in de rest van het dorp. Tevens wordt een bestaande bedrijfshal in dit gebied behouden voor sloop, en voor gebruik als stille opslag gezien. Wat is er nodig om deze ideeën te realiseren? Duidelijkheid is nodig richting ondernemers indien ze door willen gaan met glastuinbouw of wat de lijn is als ze juist willen stoppen. Verder is er duidelijkheid nodig over welke initiatieven wel of niet mogelijk zijn. Is bijvoorbeeld een hotel, of een dag zorginstelling voor gehandicapten, of een logeerboerderij voor gehandicapten een reële mogelijkheid? Verder zou een grondbank een goed idee zijn om de ontwikkelingen in het gebied te starten. Ook is men benieuwd wat de opbrengsten zijn van PrimA4a, hoeveel deze zijn, en wanneer deze beschikbaar komen voor de herstructurering van dit gebied.

13 Volgvel 13 9 Conclusies Geen grote recreatieve ontwikkelingen aan de dijk. Wel aanlegsteigers, wandelpaden ect. Indien er bijvoorbeeld een strand wordt ontwikkeld, dit dan graag meer naar het zuiden of bij de Blauwe Beugel. Deze laatste locatie is erg geschikt. Wellicht in combinatie met een duiktoren en surfeiland. Autovrijmaken van de dijk mag niet leiden tot extra verkeer langs de Grote Poellaan. Ook is overleg wenselijk met Langhout (betonfabriek) om te kijken er mogelijkheden zijn om de betonfabriek te verplaatsen. De verkeersoverlast van de betonfabriek zou beperkt kunnen worden door een nieuwe ontsluitingsweg naar de Rijshornstraat aan te leggen. Er is een plan ingediend om dit te combineren met woningbouw. Concrete ideeën: achter de Grote Poellaan een recreatieve invulling, bijvoorbeeld met verblijfsrecreatie (bungalows) en een golfbaan, landgoed wonen of een senioren villa; horeca of een thee/koffiehuis op de plek van de kapper met aanlegsteiger; een ontsluitingsweg naar Rijshornstraat in combinatie met woningen; een boomgaard met theehuis; teelt combineren met horeca en evenementen in kassen; kaswoningen en kamperen in de kas (glamping ofwel luxe kamperen); een collectieve (kas) moestuinen; een dag zorginstelling voor gehandicapten of een logeerboerderij voor gehandicapten. Verder is behoefte aan diverse wandelroutes door het gebied in combinatie met bankjes en aanlegsteigers. De visie moet helderheid geven of wat wel en niet kan. Haalbaarheid (behoefte en financiële haalbaarheid) van (recreatieve) ontwikkelingen moet nader onderzocht worden.

14 Volgvel 14 Een grondbank zou een goed idee zijn om de ontwikkelingen in het gebied te starten. 10 Vervolgproces Gerben Enserink licht het vervolgproces voor de Ruimtelijke en Economische Visie Rijsenhout toe. Vervolgproces: Opstellen concept visie Overleg met o.a. regiegroep, Greenport Aalsmeer (incl. Provincie), Rijnland. Participatie over conceptvisie Vaststelling visie B&W Vaststelling raad Vanuit de Greenport Aalsmeer wordt in november een ondernemersverkenning uitgevoerd bij alle grondeigenaren in het gebied.

Verslag gebiedsbijeenkomst cluster 1CD 21 september 2016 in de Ontmoetingskerk. Ruimtelijke en Economische Visie Rijsenhout

Verslag gebiedsbijeenkomst cluster 1CD 21 september 2016 in de Ontmoetingskerk. Ruimtelijke en Economische Visie Rijsenhout Verslag gebiedsbijeenkomst cluster 1CD 21 september 2016 in de Ontmoetingskerk Ruimtelijke en Economische Visie Rijsenhout Volgvel 2 1 Opening Gerben Enserink verwelkomt als ambtelijk projectleider van

Nadere informatie

Verslag gebiedsatelier clusters 1CD en 3 12 oktober Ruimtelijke en Economische Visie Rijsenhout

Verslag gebiedsatelier clusters 1CD en 3 12 oktober Ruimtelijke en Economische Visie Rijsenhout Verslag gebiedsatelier clusters 1CD en 3 12 oktober 2016 Ruimtelijke en Volgvel 2 1 Opening Gerben Enserink verwelkomt als projectleider van de Ruimtelijke en Economische Visie Rijsenhout aanwezigen en

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ruimtelijke en Economische Visie Rijsenhout

Nieuwsbrief Ruimtelijke en Economische Visie Rijsenhout Nieuwsbrief Ruimtelijke en Economische Visie Rijsenhout 1 oktober 2016 Hierbij willen wij u graag informeren over de laatste stand van zaken rond de Ruimtelijke en Economische Visie Rijsenhout. In de zomer

Nadere informatie

Ruimtelijke en economische visie Rijsenhout Bijeenkomst 23 juni

Ruimtelijke en economische visie Rijsenhout Bijeenkomst 23 juni Ruimtelijke en economische visie Rijsenhout Bijeenkomst 23 juni Plangebied 21,17 ha Wat willen we bereiken? Een heldere ruimtelijke en economische visie en een uitvoeringstrategie hoe er te komen. Samen

Nadere informatie

Inspiratieavond ruimtelijke en economische visie Rijsenhout

Inspiratieavond ruimtelijke en economische visie Rijsenhout Inspiratieavond ruimtelijke en economische visie Rijsenhout Programma 20.05 uur Toelichting door wethouder Elzakalai 20.15 uur Presentatie visie Rijsenhout (Gerben Enserink) 20.25 uur Presentatie Ringvaart

Nadere informatie

Verslag gebiedsbijeenkomst 23 juni Visie Rijsenhout

Verslag gebiedsbijeenkomst 23 juni Visie Rijsenhout Verslag gebiedsbijeenkomst 23 juni 2016 Visie Rijsenhout Volgvel 2 1 Opening Renske Keur verwelkomt als dagvoorzitter de bewoners en licht het programma toe. Er zijn 3 scenario s: landelijk dorps, lokaal

Nadere informatie

Ruimtelijke Economische Visie Rijsenhout Informatiebrochure. Concept

Ruimtelijke Economische Visie Rijsenhout Informatiebrochure. Concept Ruimtelijke Economische Visie Rijsenhout Informatiebrochure Concept Aanleiding Rijsenhout is een prachtig dorp aan de Westeinderplassen waar het fijn wonen, werken en recreëren is. In het dorp zijn echter

Nadere informatie

Raadsvoorstel

Raadsvoorstel gemeente Haarlemmermeer Gemeente Haarlemmerllede en Spaarnwoude Raadsvoorstel 2018.0012822 onderwerp Portefeuilehouder A^am Elzakalai, John Nederstigt steiler Q Enserink Collegevergadering - 3 maart 2018

Nadere informatie

De leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer Postbus 250

De leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer Postbus 250 gemeente Haarlemmermeer De leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer Postbus 250 2130 AG Hoofddorp Bezoekadres: Raadhuisplein 1 Hoofddorp Telefoon 0900 1852 Telefax 023 563 95 50 Organisatieonderdeel

Nadere informatie

Kust Almere haven. Kustzone Almere Haven Verslag tweede informatiebijeenkomst. 7 juli 2017

Kust Almere haven. Kustzone Almere Haven Verslag tweede informatiebijeenkomst. 7 juli 2017 Kust Almere haven Kustzone Almere Haven Verslag tweede informatiebijeenkomst 7 juli 2017 1 1. Gemengd wonen & recreëren 2 Context 1. Veel belangstelling voor informatiedag Op vrijdag 7 juli vond, tussen

Nadere informatie

Woonmilieus/Versnelde woningbouw opgave

Woonmilieus/Versnelde woningbouw opgave Woonmilieus/Versnelde woningbouw opgave Bouw op de locatie van de camping en bouw niet op het landgoed (9x). Een mooie, landschappelijke, geïntegreerde, eigentijdse, gezonde woonomgeving. Denk hierbij

Nadere informatie

De LIER MOLEN SLOOT - werkboek

De LIER MOLEN SLOOT - werkboek De LIER MOLEN SLOOT werkboek Ruimtelijk kader Randvoorwaardenkaart Legenda hoofdontsluiting auto langzame route / bestemmingsverkeer fietsverkeer wandelpaden bestaande sloten hoofdwatergangen ontginningstructuur

Nadere informatie

Verslag Themabijeenkomst Recreatie en Toerisme

Verslag Themabijeenkomst Recreatie en Toerisme Verslag Themabijeenkomst Recreatie en Toerisme Datum bijeenkomst: 22 oktober 2012 Auteur: Els Holsappel Locatie: Landal GreenParks Coldenhove in Eerbeek (met dank aan gastheer Martin Bes) Aanwezig: 60

Nadere informatie

Verslag gebiedsbijeenkomst 20 januari Visie Rijsenhout en Ringvaart en Ringdijk

Verslag gebiedsbijeenkomst 20 januari Visie Rijsenhout en Ringvaart en Ringdijk Verslag gebiedsbijeenkomst 20 januari 2016 Visie Rijsenhout en Ringvaart en Ringdijk Volgvel 2 Inhoudsopgave 1 INLEIDING... 3 1.1 LEESWIJZER... 3 2 SAMENVATTING... 4 2.1 VISIE RIJSENHOUT... 4 2.2 RINGDIJK

Nadere informatie

Kustzone Almere Haven Participatiebijeenkomst IV. 18 september 2017

Kustzone Almere Haven Participatiebijeenkomst IV. 18 september 2017 ust Almere haven Kustzone Almere Haven Participatiebijeenkomst IV 18 september 2017 Tijdlijn Informatiebijeenkomst I Participatiebijeenkomst I Participatiebijeenkomst II Informatiebijeenkomst II Participatiebijeenkomst

Nadere informatie

Verslag bijeenkomsten november Gebiedsvisie Hellevoetsluis Zuidoost

Verslag bijeenkomsten november Gebiedsvisie Hellevoetsluis Zuidoost Verslag bijeenkomsten november 2018 Gebiedsvisie Hellevoetsluis Zuidoost Gebiedsvisie Hellevoetsluis Zuidoost De aanleiding Doel van de bijeenkomsten Overzicht van reacties en wensen per onderwerp Vervolg

Nadere informatie

V e r s l a g A r e n a b i j e e n k o m s t V i s i e l a n d e l i j k g e b i e d I J s s e l s t e i n

V e r s l a g A r e n a b i j e e n k o m s t V i s i e l a n d e l i j k g e b i e d I J s s e l s t e i n V e r s l a g A r e n a b i j e e n k o m s t V i s i e l a n d e l i j k g e b i e d I J s s e l s t e i n Datum: 04-09-2018 A a n w e z i g e n Er is een gevarieerd gezelschap van circa 80 personen.

Nadere informatie

14. Bijeenkomst Burgerveen 16 november 2016

14. Bijeenkomst Burgerveen 16 november 2016 14. Bijeenkomst Burgerveen 16 november 2016 Introductie door Matthie Vermeulen Matthie heet iedereen welkom en stelt gespreksleiders en notulisten voor. En in het bijzonder Michiel Ruis directeur gemeente

Nadere informatie

ONTWIKKELVISIE CENTRUM ROCKANJE DECEMBER 2014

ONTWIKKELVISIE CENTRUM ROCKANJE DECEMBER 2014 ONTWIKKELVISIE CENTRUM ROCKANJE DECEMBER 2014 1. Inleiding De visie heeft betrekking op het dorpscentrum van Rockanje. Met het dorpscentrum wordt in de eerste plaats bedoeld het Dorpsplein. Dit plein moet

Nadere informatie

1 Inleiding. Verslag. HaskoningDHV Nederland B.V. Transport & Planning

1 Inleiding. Verslag. HaskoningDHV Nederland B.V. Transport & Planning Verslag In kader van: Ruimtelijke Visie Grootschalige Duurzame Energie Gemeente Heumen Datum: 30 november 2018 HaskoningDHV Nederland B.V. Transport & Planning Ons kenmerk: BG2639TPNT1811301315 Onderwerp:

Nadere informatie

Korte termijn visie 2014 2018

Korte termijn visie 2014 2018 Korte termijn visie 2014 2018 Wij willen een dorp met een constant of licht groeiend bewonersaantal, waarin alle basisvoorzieningen minimaal op het huidige peil blijven. Wij willen dat jong en oud elkaar

Nadere informatie

Schetsontwerp. Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan

Schetsontwerp. Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan Schetsontwerp Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan Presentatie definitief schetsontwerp - 19 maart 2015 INHOUD 1. GEFORMULEERDE KNELPUNTEN EN OPGAVEN - doorstroming van het verkeer - organisatie

Nadere informatie

Bijlage 1: Verslag van de bijeenkomst over het nieuwe bestemmingsplan "Nieuweschoot"

Bijlage 1: Verslag van de bijeenkomst over het nieuwe bestemmingsplan Nieuweschoot B i j l a g e n Bijlage 1: Verslag van de bijeenkomst over het nieuwe bestemmingsplan "Nieuweschoot" Bijlage 1: Verslag van de bijeenkomst over het nieuwe bestemmingsplan "Nieuweschoot" dinsdag 22 januari

Nadere informatie

Voorgesteld wordt om: In te stemmen met het voorstel voor de verdeling van de verschillende onderdelen.

Voorgesteld wordt om: In te stemmen met het voorstel voor de verdeling van de verschillende onderdelen. Plan Van Aanpak Gebiedsontwikkeling Westerzeedijk 24 april 2017) Besluitvorming: Voorgesteld wordt om: In te stemmen met het voorstel voor de verdeling van de verschillende onderdelen. 1) Aanleiding Het

Nadere informatie

Samenspraak haalbaarheid Jongerenwoningen Saturnusgeel. 3 december 2015

Samenspraak haalbaarheid Jongerenwoningen Saturnusgeel. 3 december 2015 Samenspraak haalbaarheid Jongerenwoningen Saturnusgeel 3 december 2015 Opzet avond Welkomstwoord wethouder Taco Kuiper Inleiding en doel Terugkoppeling 1 e avond Uitwerking en advies Uitleg besluit en

Nadere informatie

1 Inleiding. Verslag. HaskoningDHV Nederland B.V. Transport & Planning

1 Inleiding. Verslag. HaskoningDHV Nederland B.V. Transport & Planning Verslag In kader van: Ruimtelijke Visie Grootschalige Duurzame Energie Gemeente Heumen Datum: 30 november 2018 HaskoningDHV Nederland B.V. Transport & Planning Ons kenmerk: BG2639N004D01 Onderwerp: Verslag

Nadere informatie

Gespreksresultaten Werksessie De toekomst van LV Voorburg

Gespreksresultaten Werksessie De toekomst van LV Voorburg Gespreksresultaten Werksessie De toekomst van LV 28-08-2017 - Voorburg Leidschendam-Voorburg, 22 september 2017 Aan de werksessie op 28 augustus 2017 deden ongeveer 20 inwoners mee. De bijeenkomst vond

Nadere informatie

ARENADEBAT 1. Dinsdag 13 september - t Bruisend Hart - Hoornaar WELKOM

ARENADEBAT 1. Dinsdag 13 september - t Bruisend Hart - Hoornaar WELKOM ARENADEBAT 1 Dinsdag 13 september - t Bruisend Hart - Hoornaar WELKOM PROGRAMMA 19.30 uur: welkom, wethouder Teus van Houwelingen 19.40 uur: toelichting gespreksleider Bas Verbruggen 19.45 uur: eerste

Nadere informatie

Zetten 2025 Levendig, verbonden en duurzaam

Zetten 2025 Levendig, verbonden en duurzaam Zetten 2025 Levendig, verbonden en duurzaam Zicht op Zetten Wij zijn Zicht op Zetten, een burgerinitiatief waarvoor circa twintig Zettenaren zich vrijwillig inzetten. We zijn gestart met de wens om vanuit

Nadere informatie

BEZORGD BADHOEVEDORP Wie zijn wij? Onze speerpunten.

BEZORGD BADHOEVEDORP Wie zijn wij? Onze speerpunten. BEZORGD BADHOEVEDORP Wie zijn wij? Onze speerpunten. Doel van de avond Uitleg van het proces tot nu toe. Wie zijn Bezorgd Badhoevedorp? Wat zijn onze speerpunten: Toelichting + schets. Bespreken speerpunten

Nadere informatie

Onderwerp: Lokale Ontwikkelingsstrategie voor de regio Holland Rijnland Besluitvormend

Onderwerp: Lokale Ontwikkelingsstrategie voor de regio Holland Rijnland Besluitvormend VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van 9 juni 2015 Besluit nummer: 2015_BW_00466 Onderwerp: Lokale Ontwikkelingsstrategie voor de regio Holland Rijnland 2015-2020 - Besluitvormend Beknopte samenvatting: LEADER

Nadere informatie

Verslag 1e stadsbijeenkomst project Duivendaal, dd 8 oktober 2015

Verslag 1e stadsbijeenkomst project Duivendaal, dd 8 oktober 2015 Verslag 1e stadsbijeenkomst project Duivendaal, dd 8 oktober 2015 Gespreksleider: Raymond Reesink aangeduid in verslag met afkorting (rr) - Marlies Rohmer (MRo) (aangeduid in verslag met afkorting stedenbouwkundige

Nadere informatie

Stand van Zaken Ontwikkelzone Zuid-West Toelichting bij Thema-avond Wijkraad Klein Zuid West Haarlem

Stand van Zaken Ontwikkelzone Zuid-West Toelichting bij Thema-avond Wijkraad Klein Zuid West Haarlem 13 november 2018 Project- en contractmanagement Lars Mosman Zone-ontwikkelaar OZZW (Lmosman@haarlem.nl) Stand van Zaken Ontwikkelzone Zuid-West Toelichting bij Thema-avond Wijkraad Klein Zuid West Haarlem

Nadere informatie

Plan van Aanpak. Ruimtelijke en Economische Visie Rijsenhout

Plan van Aanpak. Ruimtelijke en Economische Visie Rijsenhout Plan van Aanpak Ruimtelijke en Economische Visie Rijsenhout Versie 19 augustus 2015 In 2015 en 2016 werken we aan de Ruimtelijke en Economische Visie Rijsenhout. In dit plan van aanpak staat WAAROM we

Nadere informatie

m a s t e r p l a n G e m e e n l a n d s h u i s S p a a r n d a m j a n u a r i

m a s t e r p l a n G e m e e n l a n d s h u i s S p a a r n d a m j a n u a r i m a s t e r p l a n G e m e e n l a n d s h u i s S p a a r n d a m j a n u a r i 2 0 1 3 Het Rijnlandshuis - Gemeenlants Huys van Rynlant (ca. 1627) Inhoud Inleiding 5 Inventarisatie 7 Huidige gebouwen

Nadere informatie

Gehouden op 1 november 2017

Gehouden op 1 november 2017 Gehouden op 1 november 2017 De gemeente Hoorn werkt aan de ontwikkelingen van de Poort van Hoorn. Het Pelmolenpad en de Prismalocatie maken daar een onderdeel van uit. Als er straks een parkeergarage staat

Nadere informatie

Ontwikkeling centrum De Heeg. gemeente Maastricht 16 april 2018

Ontwikkeling centrum De Heeg. gemeente Maastricht 16 april 2018 Ontwikkeling centrum De Heeg gemeente Maastricht 16 april 2018 OPZET VAN DE AVOND 1. Welkom door Buurtnetwerk Like de Heeg 2. Presentatie door gemeente 3. Korte pauze 4. Vragen stellen en reactie geven

Nadere informatie

Onderwerp : Sweensstraat-West: klankbordgroep Datum : 14 maart 2011 Locatie : Locatie Westkant (Vossenbergselaan 72, Kaatsheuvel)

Onderwerp : Sweensstraat-West: klankbordgroep Datum : 14 maart 2011 Locatie : Locatie Westkant (Vossenbergselaan 72, Kaatsheuvel) Gespreksverslag Onderwerp : Sweensstraat-West: klankbordgroep Datum : 14 maart 2011 Locatie : Locatie Westkant (Vossenbergselaan 72, Kaatsheuvel) Aanwezig namens - gemeente : Rick Dusée (projectleider)

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Transformatie Schieoevers-Noord

Veelgestelde vragen Transformatie Schieoevers-Noord Veelgestelde vragen Transformatie Schieoevers-Noord Wat is het plan voor Schieoevers? In 2010 heeft het college van B&W van de gemeente Delft de gebiedsvisie Schieoevers 2030 vastgesteld. De gebiedsvisie

Nadere informatie

Onderwerp Regeling verplaatsen agrarische bedrijfswoningen gemeente Venray 2019

Onderwerp Regeling verplaatsen agrarische bedrijfswoningen gemeente Venray 2019 B en W Adviesnota Onderwerp Regeling verplaatsen agrarische bedrijfswoningen gemeente Venray 2019 Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 28 Januari 2019 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Ruimtelijke

Nadere informatie

Proces locatiekeuze Asielzoekerscentrum gemeente Meppel

Proces locatiekeuze Asielzoekerscentrum gemeente Meppel Proces locatiekeuze Asielzoekerscentrum gemeente Meppel Inleiding Het proces om tot een locatiekeuze voor de vestiging van een asielzoekerscentrum (AZC) te komen is precair. In dit document wordt verder

Nadere informatie

Gemeente Houten Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling Cluster Ontwikkeling, Sectie Ruimtelijke Ordening

Gemeente Houten Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling Cluster Ontwikkeling, Sectie Ruimtelijke Ordening ** Vastgesteld oktober 2014 Cluster Ontwikkeling, Sectie Ruimtelijke Ordening Visie verplaatsing nietagrarische bedrijven binnen het buitengebied Status: vastgesteld door de gemeenteraad van Houten d.d.

Nadere informatie

Zienswijzennotitie ontwerp-bestemmingsplan Buitengebied Hof van Twente, wijziging Hagmolenweg 19 Bentelo. Gemeente Hof van Twente.

Zienswijzennotitie ontwerp-bestemmingsplan Buitengebied Hof van Twente, wijziging Hagmolenweg 19 Bentelo. Gemeente Hof van Twente. 1 Zienswijzennotitie ontwerp-bestemmingsplan Buitengebied Hof van Twente, wijziging Hagmolenweg 19 Bentelo. Gemeente Hof van Twente. 2 B&W besluit 16 april 2013 Zienswijzennotitie ontwerp-bestemmingsplan

Nadere informatie

Concept Ontwikkelvisie Spaarndamseweg

Concept Ontwikkelvisie Spaarndamseweg 4 juni 2019 PG Klaas Telgenhof Concept Ontwikkelvisie Spaarndamseweg Ontwikkelzones 8 zones Ca 10.000 woningen t/m 2025 50% sociale woningen Doelen Een samenhangend kader op het gebied van stedenbouw (m.n.

Nadere informatie

Boekels Ven herontwikkelingsperspectief. Welkom

Boekels Ven herontwikkelingsperspectief. Welkom Welkom Boekel,26 januari 2016 Programma - Terug blik het grotere geheel - Herontwikkelingsperspectief Chris van Grinsven - Toelichting ontwikkelingsscenario s Ad Tielemans - Vragen / Gedachtewisseling

Nadere informatie

BEWONERSAVOND HERINRICHTING JOHAN WAGENAARKADE 27 JUNI 2016

BEWONERSAVOND HERINRICHTING JOHAN WAGENAARKADE 27 JUNI 2016 BEWONERSAVOND HERINRICHTING JOHAN WAGENAARKADE 27 JUNI 2016 Inleiding Projectleider Ronald Roos opent de avond. Hij stelt de collega s van deze avond voor: Zanne Schors (adviseur stedelijke ontwikkeling),

Nadere informatie

Woonvisie. Gemeente Nuth Raadsbijeenkomst 12 april 2016

Woonvisie. Gemeente Nuth Raadsbijeenkomst 12 april 2016 Woonvisie Gemeente Nuth Raadsbijeenkomst 12 april 2016 Aanleiding Verschuiving van de volkshuisvestelijke opgave Sociale huur: Woningwet 2015 redelijke bijdrage Langer zelfstandig wonen Lokaal beleid 2

Nadere informatie

Wijkvergadering 5 september Powered by

Wijkvergadering 5 september Powered by Wijkvergadering 5 september 2017 Powered by Agenda 1. Opening en welkom door de voorzitter 2. Vaststellen agenda 3. Mededelingen Dagelijks bestuurr 4. Notulen van de vorige vergadering 5. Deel 1 (algemeen)

Nadere informatie

Voortgangsrapportage Vitale Vakantieparken Harderwijk

Voortgangsrapportage Vitale Vakantieparken Harderwijk Voortgangsrapportage Vitale Vakantieparken Harderwijk Eerste voortgangsrapportage jan/juni 2015 25 augustus 2015 Inleiding gemeenten in de regio Noord Veluwe zijn gezamenlijk het programma Vitale Vakantieparken

Nadere informatie

1 e Wijziging Legmeerpolder, Omzetting bedrijfswoningen naar burgerwoningen (Voorontwerp)

1 e Wijziging Legmeerpolder, Omzetting bedrijfswoningen naar burgerwoningen (Voorontwerp) Nota van Beantwoording Ontvangen reacties en beantwoording van reacties op 1 e Wijziging Legmeerpolder, Omzetting bedrijfswoningen naar burgerwoningen (Voorontwerp) Amstelveen, februari 2016 Nota van beantwoording

Nadere informatie

In gesprek over gebiedsvisie Landelijk Capelle 29 mei 2016

In gesprek over gebiedsvisie Landelijk Capelle 29 mei 2016 In gesprek over gebiedsvisie Landelijk Capelle 29 mei 2016 Focus voor 2016 DAG VAN HET PARK SCHOLLEBOS, CAPELLE AAN DEN IJSSEL GREX OPMERKINGEN EN SUGGESTIES OP DAG VAN HET PARK Tijdens Dag van het Park

Nadere informatie

Informatieavond vervolg Concept-Havenstrategie. 6 november 2013

Informatieavond vervolg Concept-Havenstrategie. 6 november 2013 Informatieavond vervolg Concept-Havenstrategie 6 november 2013 Programma Welkom 19:30 uur Stand van zaken en vervolgstappen Kern Moerdijk in de Concept Havenstrategie Advies Commissie Nijpels Pauze 21:00-21:15

Nadere informatie

Landschapspark De Danenberg. Landschapsvisie De Danenberg Landschapspark De Danenberg

Landschapspark De Danenberg. Landschapsvisie De Danenberg Landschapspark De Danenberg Landschapsvisie De Danenberg presentatie dorpsraad Slijk-Ewijk 12-12-2017 V.o.f. De Brouwerij Partners: Inhoudsopgave Historie Gebied Het plan Beheer en onderhoud Boerderij De Danenberg Historie 2002:

Nadere informatie

Cluster A Verbeteren leefbaarheid en economie (nieuwe vormen van wonen en werken)... 7

Cluster A Verbeteren leefbaarheid en economie (nieuwe vormen van wonen en werken)... 7 1 2 Inhoud Cluster A Verbeteren leefbaarheid en economie (nieuwe vormen van wonen en werken)... 7... 7 Splitsen bouwkavel woning in een locatie voor 3 starterswoningen en 2 seniorenwoningen.... 7 Initiatief

Nadere informatie

Analyse fact-sheet alternatieven en varianten Corridor N207-zuid

Analyse fact-sheet alternatieven en varianten Corridor N207-zuid Analyse fact-sheet alternatieven en varianten Corridor N207-zuid Tekst fact-sheet Vragen en commentaar betreffen: Alternatief 3A verbinding Roemer N11 lokale verbinding Kostenindicatie Oplossend vermogen

Nadere informatie

Stivas December 2016 Projectnummer 16ADV04 Plan van aanpak vervolgproces Integrale ontwikkeling Oostrand Dronten Plan van aanpak vervolgproces Oostrand Dronten 2 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Beschrijving

Nadere informatie

Dorpsstraat Scharendijke. 22 januari 2015

Dorpsstraat Scharendijke. 22 januari 2015 Dorpsstraat Scharendijke 22 januari 2015 Dorpsstraat Scharendijke 22 januari 2015 Aan de getoonde afbeeldingen kunnen geen rechten worden ontleend. 1. Inleiding In de Dorpsstraat in Scharendijke moet een

Nadere informatie

Betondak-Idee. Informatieavond. 7 september 2016

Betondak-Idee. Informatieavond. 7 september 2016 Betondak-Idee Informatieavond 7 september 2016 analyse culturen vertalen verbinden oplossen Avondvoorzitter:. Dorine Cleton Programma 19.45 Welkom - door Dorine Cleton 19.50 Interview met Gerard van Nieuwpoort,

Nadere informatie

Nota van B&W. onderwerp Beleidsregels Ruimtelijke inpassing zonnepanelen parken. Portefeuilehouder Adam Elzakalai, John Nederstigt

Nota van B&W. onderwerp Beleidsregels Ruimtelijke inpassing zonnepanelen parken. Portefeuilehouder Adam Elzakalai, John Nederstigt 7 gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W onderwerp Portefeuilehouder Adam Elzakalai, John Nederstigt Collegevergadering 6 januari 201 5 inlichtingen Herman Nijman (023 5676889) Registratienummer 2014.0057122

Nadere informatie

Visie Lankes Werkatelier bewoners. 03 oktober 2018 Ilse Stilkenboom en Henk Veldhuis

Visie Lankes Werkatelier bewoners. 03 oktober 2018 Ilse Stilkenboom en Henk Veldhuis Visie Lankes Werkatelier bewoners 03 oktober 2018 Ilse Stilkenboom en Henk Veldhuis Waarom een visie Lankes? + Visie en toetsingskader voor nieuwe initiatieven + Toetsingskader: ruimte bieden aan initiatieven

Nadere informatie

Naar een bereikbaar en leefbaar Stompwijk. Weergave inloopbijeenkomst 18 mei 2015

Naar een bereikbaar en leefbaar Stompwijk. Weergave inloopbijeenkomst 18 mei 2015 Naar een bereikbaar en leefbaar Stompwijk Weergave inloopbijeenkomst 18 mei 2015 STOMPWIJKSE- WEG Naar een bereikbaar en leefbaar Stompwijk Weergave inloopbijeenkomst 18 mei 2015 Inleiding In deze weergave

Nadere informatie

Verslag bijeenkomst terugkoppeling gebiedsvisie op 16 mei 2018

Verslag bijeenkomst terugkoppeling gebiedsvisie op 16 mei 2018 Verslag bijeenkomst terugkoppeling gebiedsvisie op 16 mei 2018 De Neerlanden II: NB: het verslag bevat geen foto s in verband met de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Op woensdag 16 mei heeft

Nadere informatie

Een nieuw bestemmingsplan voor De Stille Wille. Informatiebijeenkomst huiseigenaren

Een nieuw bestemmingsplan voor De Stille Wille. Informatiebijeenkomst huiseigenaren Een nieuw bestemmingsplan voor De Stille Wille Informatiebijeenkomst huiseigenaren 11 november 2015 Waar gaan we het over hebben? Even terugkijken: wat is er allemaal gebeurd? En waar staan we nu? Uitgangspunten

Nadere informatie

besluit Ruimtelijke en Programmatische Verkenning Ankerlocatie Westenholte

besluit Ruimtelijke en Programmatische Verkenning Ankerlocatie Westenholte Ruimtelijke en Programmatische Verkenning Ankerlocatie Westenholte 1 Inleiding Westenholte is van oorsprong een oude dorpskern die later bij Zwolle is gevoegd. De wijk is steeds groter geworden en aan

Nadere informatie

Discussiebijeenkomst Bestemmingsplan Buitengebied

Discussiebijeenkomst Bestemmingsplan Buitengebied Discussiebijeenkomst Bestemmingsplan Buitengebied 06 oktober 2015 Henk Veldhuis (senior adviseur) Programma van de avond 20.00 Opening en inleiding over stand van zaken bestemmingsplan buitengebied 20.15

Nadere informatie

Verslag 1 e bewonersavond inrichting openbare ruimte middengebied Don Bosco

Verslag 1 e bewonersavond inrichting openbare ruimte middengebied Don Bosco Verslag 1 e bewonersavond inrichting openbare ruimte middengebied Don Bosco 29 juni 2016 Stadsdeelkantoor Oranje-Vrijstaatplein 2 Amsterdam, stadsdeel Oost 1 Verslag bewonersavond plannen openbare ruimte

Nadere informatie

OPEN PLANPROCES WESTERZEEDIJK

OPEN PLANPROCES WESTERZEEDIJK OPEN PLANPROCES WESTERZEEDIJK 1 OPEN PLANPROCES WESTERZEEDIJK Voorliggende notitie vormt een beknopte toelichting op het Open Planproces (OPP) van de Westerzeedijk en de resultaten daarvan, ten behoeve

Nadere informatie

Verslag themabijeenkomst Welzijn en Zorg

Verslag themabijeenkomst Welzijn en Zorg URHAHN BREEN FERWERDA Dorpsontwikkelingsvisie Middenbeemster Verslag themabijeenkomst Welzijn en Zorg 5 juni 2019 Inleiding Op woensdag 5 juni 2019 organiseerde de gemeente Beemster in samenwerking met

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Eikenstein - Vervolg

RAADSVOORSTEL. Eikenstein - Vervolg RAADSVOORSTEL Eikenstein - Vervolg Portefeuillehouder S. Jansen Ronde Tafel 29 november 2018 Opsteller R. van Veen Debat 18 december 2018 Zaak/stuknummer 290743 Raadsvergadering 15 januari 2019 Raadsvoorstel

Nadere informatie

Advies woningbouwlocatie Swifterbant

Advies woningbouwlocatie Swifterbant Advies woningbouwlocatie Swifterbant januari 2018 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Aanleiding... 4 3. Probleem/vraagstelling... 4 4. Achtergrond... 4 5. Overwegingen... 5 6. Advies... 5 7. Aanbevelingen...

Nadere informatie

De Deventer Omgevingsvisie

De Deventer Omgevingsvisie De Deventer Omgevingsvisie Hoe zien Diepenveen en Schalkhaar er straks uit? 28 mei 2019 1 Programma van vanavond Over Omgevingswet en Omgevingsvisie Een verhaal over Diepenveen en Schalkhaar Wat staat

Nadere informatie

Uitwerking thema avond verkeer Huis ter Heide 3 juni 2019

Uitwerking thema avond verkeer Huis ter Heide 3 juni 2019 Uitwerking thema avond verkeer Huis ter Heide 3 juni 09 Inhoudsopgave:. Zorgpunten. Samenvatting 3. Samenvatting voor en nadelen in tabel verwerkt 4. Bijlage : bijdrage per groepje. Aan het begin van de

Nadere informatie

Nummer raadsnota: Bl Onderwerp: Beschikbaarstelling van krediet voor planontwikkeling winkelcentrum Arkendonk

Nummer raadsnota: Bl Onderwerp: Beschikbaarstelling van krediet voor planontwikkeling winkelcentrum Arkendonk 9emeente Oosterhout *» ť ^ ) NOTA VOOR DE RAAD Datum: 1 november 2016 Nummer raadsnota: Bl.0160544 Onderwerp: Beschikbaarstelling van krediet voor planontwikkeling winkelcentrum Arkendonk Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Locatie Het Mozaïek / De Haag

Locatie Het Mozaïek / De Haag Locatie Het Mozaïek / De Haag Informatie avond omwonenden 4 maart 2014 Agenda voor vanavond Opening en welkomstwoord door wethouder Van Dalen Doel van deze avond Wijziging bevolkingsopbouw -> wijzigen

Nadere informatie

Bureauonderzoek Landschap & Cultuurhistorie en Recreatie & Infrastructuur regionale waterkering Westknollendam

Bureauonderzoek Landschap & Cultuurhistorie en Recreatie & Infrastructuur regionale waterkering Westknollendam Notitie / Memo Aan: Tom Groot (HHNK) Van: Johanna Bouma Datum: 21-3-2017 Kopie: Ronald Hoevers, Dave Groot Ons kenmerk: T&PBF2365N002D0.1 Classificatie: Open HaskoningDHV Nederland B.V. Transport & Planning

Nadere informatie

Welkom. Presentatie In het Riet, Geulle. Buurtproject waar zorg, participatie, verenigingen, ouderen en jongeren elkaar treffen

Welkom. Presentatie In het Riet, Geulle. Buurtproject waar zorg, participatie, verenigingen, ouderen en jongeren elkaar treffen Welkom Presentatie In het Riet, Geulle Buurtproject waar zorg, participatie, verenigingen, ouderen en jongeren elkaar treffen Wie is Zorg & Co Coöperatie voor zpp ers die werken in de zorg en welzijnssector

Nadere informatie

Krediet ten behoeve van realisatie plein (openbaar gebied) op locatie Grotestraat 2 (Coberco) in Markelo

Krediet ten behoeve van realisatie plein (openbaar gebied) op locatie Grotestraat 2 (Coberco) in Markelo Aan de raad, Onderwerp: Krediet ten behoeve van realisatie plein (openbaar gebied) op locatie Grotestraat 2 (Coberco) in Markelo Voorstel: - In te stemmen met de aankoop van de locatie Grotestraat 2 -

Nadere informatie

Meerjarenplan. Vereniging Plaatselijk Belang Hoonhorst 2013-2016

Meerjarenplan. Vereniging Plaatselijk Belang Hoonhorst 2013-2016 Meerjarenplan Vereniging Plaatselijk Belang Hoonhorst 2013-2016 Inleiding Dit meerjarenplan is het vervolg op het meerjarenplan 2009 2012. Veel uit het vorige plan is gerealiseerd, maar er zijn ook projecten

Nadere informatie

Welkom in Gemeente Haaren

Welkom in Gemeente Haaren Welkom in Gemeente Haaren Programma Themabijeenkomst Vrijkomende Agrarische Bebouwing Programma 1 2 3 4 5 6 Welkom en inleiding Aanleiding en doel van het project Het proces tot nu toe Toelichting op het

Nadere informatie

Sprong over het IJ. Inpassing zijde Buiksloterweg. Stand van zaken brug Noordhollandsch Kanaal. Snel, gemakkelijk en veilig naar de overkant

Sprong over het IJ. Inpassing zijde Buiksloterweg. Stand van zaken brug Noordhollandsch Kanaal. Snel, gemakkelijk en veilig naar de overkant Sprong over het IJ Snel, gemakkelijk en veilig naar de overkant Stand van zaken brug Noordhollandsch Kanaal Inpassing zijde Buiksloterweg Bewonersbijeenkomst 28 juni 2018 Noord: 100.000 inwoners + 80.000

Nadere informatie

Presentatie gemeenteraad Dongen. s Gravenmoer: Op weg naar een leefbaar dorp

Presentatie gemeenteraad Dongen. s Gravenmoer: Op weg naar een leefbaar dorp Presentatie gemeenteraad Dongen s Gravenmoer: Op weg naar een leefbaar dorp 1 Welkom! Presentatie door: Verkeersgroep s Gravenmoer Ondersteund door: Dorpsraad s Gravenmoer, namens alle bewoners Voorwoord

Nadere informatie

Visie Lankes 2 e werkatelier bewoners. 21 november 2018 Ilse Stilkenboom en Henk Veldhuis

Visie Lankes 2 e werkatelier bewoners. 21 november 2018 Ilse Stilkenboom en Henk Veldhuis Visie Lankes 2 e werkatelier bewoners 21 november 2018 Ilse Stilkenboom en Henk Veldhuis Programma + Opening en korte terugblik op eerste avond + Nadere uitleg scenario s + Kwaliteiten Lankes (het DNA)

Nadere informatie

ACHTER DE SLEUTEL 2 E PARTICIPATIEAVOND 19 FEBRUARI 2018

ACHTER DE SLEUTEL 2 E PARTICIPATIEAVOND 19 FEBRUARI 2018 ACHTER DE SLEUTEL 2 E PARTICIPATIEAVOND 19 FEBRUARI 2018 2 PROGRAMMA 2 E PARTICIPATIEAVOND ACHTER DE SLEUTEL 19 FEB. 2018 1. Opening / welkom 2. Introductie betrokken partijen - Wethouder Mathijs Kuijken

Nadere informatie

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1 Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april 2018 p 1 Tijdens participatiebijeenkomsten is een aantal keren aangegeven dat niet alleen gekeken

Nadere informatie

Een toekomst voor Stratum

Een toekomst voor Stratum Een toekomst voor Stratum 27 januari 2016 Presentatie Wat is een gebiedsprogramma Stratum in haar geheel Kanaalzone en de Groene Gordel Het Woonhart In gesprek 1 Gebiedsprogramma Wat is een gebiedsprogramma?

Nadere informatie

Hart voor Emmeloord. Verslag van stadscafé op 23 mei Eindrapportage. 24 mei 2017

Hart voor Emmeloord. Verslag van stadscafé op 23 mei Eindrapportage. 24 mei 2017 Hart voor Emmeloord Verslag van stadscafé op 23 mei 2017 Eindrapportage 24 mei 2017 Samenvatting en conclusie Inwoners van Emmeloord reageerden positief op het laatste ontwerp voor het stadshart dat in

Nadere informatie

Stadsstrand Hoorn. Parkeerstudie

Stadsstrand Hoorn. Parkeerstudie Stadsstrand Hoorn Parkeerstudie Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Uitgangspunten en onderzoeksvragen... 3 2.1 Uitgangspunten... 3 2.2 Onderzoeksvragen... 3 3. Varianten... 4 3.1 Variant 1a... 4 3.2 Variant

Nadere informatie

Voorliggend stuk is een verkorte versie van het op 7 januari 2010 vastgesteld dorpsplan Nieuwveen 1april 2016 Initiatiefgroep Dorpsraad Nieuwveen

Voorliggend stuk is een verkorte versie van het op 7 januari 2010 vastgesteld dorpsplan Nieuwveen 1april 2016 Initiatiefgroep Dorpsraad Nieuwveen Inleiding Op 7 januari 2010 is het Dorpsplan Nieuwveen door de gemeente vastgesteld. Nieuwveen was het eerste dorp in de gemeente Nieuwkoop waar de gemeente dorpsgericht wilde werken met een dorpsraad.

Nadere informatie

Stedenbouwkundig ontwerp / woningen 1. Hoeveel woningen komen er? Tussen 30 en 38 woningen

Stedenbouwkundig ontwerp / woningen 1. Hoeveel woningen komen er? Tussen 30 en 38 woningen Q&A Zuid Schalkwijkerweg 58 Stedenbouwkundig ontwerp / woningen 1. Hoeveel woningen komen er? Tussen 30 en 38 woningen 2. Is het mogelijke minder maar meer luxueuze woningen te bouwen (gelijke opbrengsten,

Nadere informatie

Zienswijze op Ontwikkelingskader Horeca Utrecht 2017

Zienswijze op Ontwikkelingskader Horeca Utrecht 2017 Stadsdorp Wolvenburg Aan het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Utrecht p/a Gemeente Utrecht Ruimtelijke Ontwikkeling en Economie t.a.v. Marco van Dijk, Postbus 16200 3500 CE Utrecht

Nadere informatie

GESPREKSVERSLAG/AFSPRAKENLIJST. Datum : 7 december 2010 Gesprekspartners : Inwoners Esch Naam/adres klant : Onderwerp : Toekomstvisie Ons kenmerk :

GESPREKSVERSLAG/AFSPRAKENLIJST. Datum : 7 december 2010 Gesprekspartners : Inwoners Esch Naam/adres klant : Onderwerp : Toekomstvisie Ons kenmerk : GESPREKSVERSLAG/AFSPRAKENLIJST Datum : 7 december 2010 Gesprekspartners : Inwoners Esch Naam/adres klant : Onderwerp : Toekomstvisie Ons kenmerk : Korte, zakelijke weergave gesprekspunten Op 7 december

Nadere informatie

REALISATIE MASTERPLAN CENTRUM ZEVENBERGEN. Presentatie raadscommissie Fysieke Infrastructuur 25 september 2012

REALISATIE MASTERPLAN CENTRUM ZEVENBERGEN. Presentatie raadscommissie Fysieke Infrastructuur 25 september 2012 REALISATIE MASTERPLAN CENTRUM ZEVENBERGEN Presentatie raadscommissie Fysieke Infrastructuur 25 september 2012 Opening Doel presentatie van vandaag: Toelichting op het raadsvoorstel dat u heeft ontvangen

Nadere informatie

#WVN2030. Omgevingsvisie Westvoorne maart 2015, 1 e discussiebijeenkomst team Gebiedsontwikkeling, Henk Jan Solle

#WVN2030. Omgevingsvisie Westvoorne maart 2015, 1 e discussiebijeenkomst team Gebiedsontwikkeling, Henk Jan Solle Omgevingsvisie Westvoorne 2030 #WVN2030 Omgevingsvisie Westvoorne 2030 19 maart 2015, 1 e discussiebijeenkomst team Gebiedsontwikkeling, Henk Jan Solle Welkom en opening wethouder Bert van der Meij Inhoud

Nadere informatie

Inspraaknota herontwikkeling Bovenkerkweg 35A-37

Inspraaknota herontwikkeling Bovenkerkweg 35A-37 Inspraaknota herontwikkeling Bovenkerkweg 35A-37 Van 10 december 2015 tot en met 20 januari 2015 zijn omwonenden van de locatie Bovenkerkweg 35A-37 geïnformeerd over de plannen voor herontwikkeling van

Nadere informatie

VERSLAG GROEPSGESPREKKEN UPDATE VISIE ONTWIKKELSTRATEGIE REITDIEPZONE

VERSLAG GROEPSGESPREKKEN UPDATE VISIE ONTWIKKELSTRATEGIE REITDIEPZONE VERSLAG GROEPSGESPREKKEN UPDATE VISIE ONTWIKKELSTRATEGIE REITDIEPZONE Datum: 27 februari 2017 Plaats: Stadskerk, Friesestraatweg 221, Groningen Tijd: 19.30 21.00 uur Aanwezig: Ale Woudstra (onafhankelijk

Nadere informatie

Raadsvergadering d.d. : 2 juni 2016 Agendanr.: 6b

Raadsvergadering d.d. : 2 juni 2016 Agendanr.: 6b Raadsvergadering d.d. : 2 juni 2016 Agendanr.: 6b Afdeling : Beleid en Ontwikkeling Portefeuillehouder : Wethouder M.M. Kuijken Onderwerp : Resultaten evaluatie centrumplan 't Hof / herinrichting fase

Nadere informatie

Gemeente Langedijk. Voorstel aan de raad

Gemeente Langedijk. Voorstel aan de raad Gemeente Langedijk Raadsvergadering van : Agendanummer : Portefeuillehouder Afdeling Opsteller : P.J. Beers : BP-projecten : J. de Boer Voorstel aan de raad Onderwerp : Veilingterrein Noord Scharwoude

Nadere informatie

1 Inleiding. Verslag. HaskoningDHV Nederland B.V. Transport & Planning

1 Inleiding. Verslag. HaskoningDHV Nederland B.V. Transport & Planning Verslag In kader van: Ruimtelijke Visie Grootschalige Duurzame Energie Gemeente Heumen Datum: 30 november 2018 HaskoningDHV Nederland B.V. Transport & Planning Ons kenmerk: BG2639TPNT1811301255 Onderwerp:

Nadere informatie

Voortgangsrapportage Vitale Vakantieparken Harderwijk

Voortgangsrapportage Vitale Vakantieparken Harderwijk Voortgangsrapportage Vitale Vakantieparken Harderwijk Voortgangsrapportage nr. 2 juli 2015 / jan 2016 10 februari 2015 Inleiding De gemeenten in de regio Noord-Veluwe zijn gezamenlijk het programma Vitale

Nadere informatie

Concept beleidsregels

Concept beleidsregels Concept beleidsregels Bed & Breakfast en verhuur (boven)woningen in centrumgebieden voor recreatief gebruik Kaatsheuvel l Loon op Zand l De Moer INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 3 1.1 Doel beleidsregels...

Nadere informatie