INFORMAT WEBAPPLICATIE. igebruikersbeheer. Beheren van gebruikers, toekennen van gebruikers aan groepen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "INFORMAT WEBAPPLICATIE. igebruikersbeheer. Beheren van gebruikers, toekennen van gebruikers aan groepen"

Transcriptie

1 INFORMAT WEBAPPLICATIE igebruikersbeheer Beheren van gebruikers, toekennen van gebruikers aan groepen

2 Deel 1: Beheren van... 1 Gebruikers Hier worden alle gebruikers die met het programma zullen werken geregistreerd. In de lijst krijgt u alle gebruikers te zien die door uzelf werden aangemaakt, maar ook alle gebruikers die nog niet aan een toegangsgroep gekoppeld werden. Het is dus heel goed mogelijk dat u gebruikers te zien krijgt die niet tot uw scho(o)l(en) behoren! In de kolom 'Status' ziet u of een gebruiker actief ( ), niet-actief ( ) of tijdelijk uitgeschakeld ( ) is. Om een gebruiker te zoeken typt u een deel van de gebruikersnaam of alias in en klik daarna op de. U krijgt dan enkel de gebruikers te zien die aan de zoekterm voldoen.

3 2 BELANGRIJK Overzicht van de groepen die nodig zijn per applicatie om te kunnen inloggen als gebruiker. Toegangsgroep = schooljaar, school en vestiging Programmagroep = menu-items (leerlingen, afdrukken, personalia, discimus ) Begeleidingsgroep = types (medisch, familiaal) Klasbegeleidingsgroep = klasrechten instellen Applicatie Toegangsgroep Programmagroep Begeleidingsgroep Klasbegeleidingsgroep ibasis X X ileerlingen X X ipersoneel X X icursisten X X iinternen X X ileerlingenvervoer X X ilessenrooster X X irapporten X X ischoolcommunicatie X X iomniwize/iklik met begeleiding Alles vanuit de applicatie iomniwize/iklik zonder X X X begeleiding (wel ibegeleiding Informat) ibegeleiding X X X X iaanwezigheden X X iaanwezighedenleerkrachten X X icvoleerkrachten X X irapportenleerkrachten Alles vanuit de applicatie Financiële modules: rechten worden ingesteld in het pakket zelf.

4 3 Toegangsgroep Een toegangsgroep regelt de rechten van een groep gebruikers op de verschillende scholen en vestigingen. Het komt er op aan uw toegangsgroepen zo te definiëren dat iedere gebruiker toegang krijgt tot de scho(o)l(en) waar hij/zij werkzaam is. Is een gebruiker bvb. actief in 2 scholen, dan moet u een toegangsgroep creëren met lees- en/of schrijfrechten op deze 2 scholen. Merk op dat toegangsgroepen schooljaargebonden zijn (cf. tabblad Rechten )! Indien uw school met meerdere applicaties werkt, moet u eerst de applicatie selecteren waarop u rechten wil instellen: 3.1 Algemeen Naam groep: kies een duidelijke naam die de lading zo goed mogelijk dekt! Opmerkingen: hier kunt u de toegangsgroep nader omschrijven. Beheerd door: hier ziet u de naam van de beheerder (uw eigen naam dus). Dit veld is voor Informat bedoeld. Actief: standaard is dit veld aangevinkt wanneer u een toegangsgroep toevoegt. In de lijst met toegangsgroepen wordt dit aangeduid d.m.v. een groen vinkje in de kolom Status. Hebt u een bepaalde toegangsgroep niet langer nodig maar wilt u deze toch niet verwijderen, dan kunt u dit veld afvinken. In de lijst met toegangsgroepen wordt dit aangeduid d.m.v. een in de kolom Status.

5 3.2 Gebruikers Hier worden de gebruikers aan een toegangsgroep gekoppeld. In de linkerkolom krijgt u de gebruikers te zien die nog niet aan een toegangsgroep gekoppeld zijn. Het is immers zo dat een gebruiker slechts tot één toegangsgroep kan behoren! Zoals reeds gezegd komt het er dus op aan uw toegangsgroepen juist te definiëren. Om een gebruiker toe te voegen aan een toegangsgroep selecteert u deze in de linkerkolom en met de breng je die over naar de rechterkolom. Via de control- of de shiftstoets kunt u meerdere gebruikers ineens aan een toegangsgroep toevoegen.

6 3.3 Rechten Hier worden alle scholen en vestigingen waar u als beheerder rechten op hebt in tabelvorm weergegeven. Standaard worden aan een nieuwe groep geen rechten toegekend. U hebt de mogelijkheid om volgende rechten toe te kennen Geen toegang: de vestiging van de school is niet zichtbaar voor de gebruikers van de groep. Alleen-lezen: de gegevens van de vestiging van de school zijn enkel raadpleegbaar en kunnen niet gewijzigd worden; afdrukken is wel mogelijk. Schrijven: de gebruikers kunnen gegevens toevoegen/wijzigen in de vestiging van de school. Vergeet niet de wijzigingen te bewaren door op te klikken. De rechten worden per schooljaar toegekend. Standaard hebben gebruikers geen rechten op vorige schooljaren. Dit moet dus door u worden ingesteld. Indien een toegangsgroep grotendeels dezelfde rechten heeft als een andere toegangsgroep kunt u de functie Overerven van gebruiken. U selecteert gewoon de toegangsgroep waarvan u wilt overerven en klikt op de. Daarna wijzigt u de rechten bij die vestigingen die niet identiek zijn met de rechten van de overgeërfde groep.

7 4 Programmagroep Een programmagroep regelt de rechten van een groep gebruikers op de verschillende menukeuzes. Als een bepaalde gebruiker (andere) rechten moet krijgen op een menu-item dan de overige gebruikers, moet er dus een nieuwe programmagroep gecreëerd worden. Indien uw school met meerdere applicaties werkt, moet u eerst de applicatie selecteren waarop u rechten wil instellen: 4.1 Algemeen Naam groep: kies een duidelijke naam die de lading zo goed mogelijk dekt! Opmerkingen: hier kunt u de programmagroep nader omschrijven. Beheerd door: hier ziet u de naam van de beheerder (uw eigen naam dus). Dit veld is voor Informat bedoeld. Actief: standaard is dit veld aangevinkt wanneer u een programmagroep toevoegt. In de lijst met programmagroepen wordt dit aangeduid d.m.v. een in de kolom Status. Hebt u een bepaalde programmagroep niet langer nodig maar wilt u deze toch niet verwijderen, dan kunt u dit veld afvinken. In de lijst met programmagroepen wordt dit aangeduid d.m.v. een in de kolom Status. Standaardrechten bij nieuw menu-item: hier kunt u definiëren welk recht de gebruikers van deze groep standaard toegekend moeten krijgen wanneer er door Informat een nieuw menuitem toegevoegd wordt aan de applicatie (zodat u hiervoor niet zelf hoeft in te loggen om dit manueel aan te passen). Bij type 1 is het duidelijk wat er moet gekozen worden. Type 2 zet u op Ja voor gebruikers met schrijf- of leesrechten op nieuwe menu-items en op Nee voor gebruikers die geen toegang mogen krijgen op nieuwe menu-items.

8 4.2 Gebruikers Hier worden de gebruikers aan een programmagroep gekoppeld. In de linkerkolom krijgt u de gebruikers te zien die nog niet aan een programmagroep gekoppeld zijn. Het is immers zo dat een gebruiker slechts tot één programmagroep kan behoren! Het komt er dus op aan uw programmagroep juist te definiëren. U kunt kiezen om de gebruikers te zien onder hun aanmeldingsnaam ( adres) of hun eigen naam (alias). Om een gebruiker toe te voegen aan een programmagroep selecteert u deze in de linkerkolom en met de breng je die over naar de rechterkolom. Via de control- of de shiftstoets kunt u meerdere gebruikers ineens aan een programmagroep toevoegen.

9 4.3 Rechten Iedere menukeuze van het pakket wordt hier in een boomstructuur getoond. Voor ieder item kunnen de rechten ingesteld worden: Alleen-lezen: het onderdeel van het programma is raadpleegbaar, maar er kan niks gewijzigd worden. Afdrukken is wel mogelijk. Geen toegang: het onderdeel is niet toegankelijk via het programma. Schrijven: de gegevens van dit onderdeel kunnen gewijzigd worden. Vergeet niet de wijzigingen te bewaren door op te klikken. Indien een programmagroep grotendeels dezelfde rechten heeft als een andere programmagroep kunt u de functie Overerven van gebruiken. U selecteert gewoon de programmagroep waarvan u wilt overerven en klikt op de. Daarna wijzigt u de menu-items waarbij de rechten niet overeenkomen met die van de overgeërfde groep.

10 5 Initialiseren nieuw schooljaar Langs deze menukeuze wordt een nieuw schooljaar aangemaakt en worden een aantal schoolspecifieke gegevens gekopieerd van het huidige naar het nieuwe schooljaar. Doe dit niet te vroeg, maar wacht hier mee tot kort vóór de inschrijvingen voor het nieuwe schooljaar beginnen. Selecteer schooljaar en school en klik op het om het nieuwe schooljaar aan te maken.

11 Deel 2: Leerlingenbegeleiding Voor de leerlingenbegeleiding (zowel vanuit afzonderlijke applicatie ibegeleiding als vanuit de leerlingenadministratie, menu Leerlingen Consulteren ) worden de rechten nog eens afzonderlijk bijgehouden. 1 Begeleidingstypes Onder begeleidingstypes verstaan we de categorieën waarin de begeleidingsitems ingedeeld kunnen worden. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen hoofd- en subbegeleidingstypes. Om een nieuw begeleidingstype toe te voegen klik op. De hoofdtypes worden aangeduid met en de subtypes met. Mag het begeleidingstype op het rapport worden afgedrukt, dan vinkt u dit veld aan. Wanneer het veld Iedereen wijzigen wordt aangevinkt, zal iedere gebruiker met rechten op dit begeleidingstype wijzigingen kunnen aanbrengen aan het oorspronkelijk ingevoerde item (normaliter is dit niet mogelijk, maar kan enkel een reactie ingegeven worden op een item dat door een andere gebruiker is toegevoegd). Dit kan bvb. het geval zijn bij gegevens die in tabelvorm worden ingebracht.

12 2 Gebruikersniveaus (na te vragen vrijdag 17/10) Het gebruikersniveau dient om bij het toevoegen van een begeleidingsitem te bepalen welke gebruikers dit item te zien mogen krijgen. Het gebruikersniveau is klasgebonden (cf. klasbegeleidingsgroepen); een bepaalde gebruiker kan voor verschillende klassen dus tot een ander gebruikersniveau behoren (bvb. vakleerkracht in de ene klas en klastitularis in de andere klas).

13 3 Begeleidingsgroepen Een begeleidingsgroep regelt de rechten van een groep gebruikers op de leerlingendossiers. Indien uw school met meerdere applicaties werkt, moet u eerst de applicatie selecteren waarop u rechten wil instellen: 3.1 Algemeen Naam groep: kies een duidelijke naam die de lading zo goed mogelijk dekt! Opmerkingen: hier kunt u de begeleidingsgroep nader omschrijven. Actief: standaard is dit veld aangevinkt wanneer u een begeleidingsgroep toevoegt. In de lijst met begeleidingsgroepen wordt dit aangeduid d.m.v. een groen in de kolom Status. Hebt u een bepaalde begeleidingsgroep niet langer nodig maar wilt u deze toch niet verwijderen, dan kunt u dit veld afvinken. In de lijst met begeleidingsgroepen wordt dit aangeduid d.m.v. een in de kolom Status.

14 3.2 Gebruikers Hier worden de gebruikers aan een begeleidingsgroep gekoppeld. In de linkerkolom krijgt u de gebruikers te zien die nog niet aan een begeleidingsgroep gekoppeld zijn. Het is immers zo dat een gebruiker slechts tot één begeleidingsgroep kan behoren! Het komt er dus op aan uw begeleidingsgroep juist te definiëren. Om een gebruiker toe te voegen aan een begeleidingsgroep selecteert u deze in de linkerkolom en met de breng je die over naar de rechterkolom. Via de control- of de shiftstoets kunt u meerdere gebruikers ineens aan een begeleidingsgroep toevoegen.

15 3.3 Begeleidingsrechten Hier krijgt u de begeleidingstypes in tabelvorm te zien. Geen toegang: het begeleidingstype is niet zichtbaar voor de gebruikers van de groep. Alleen-lezen: het begeleidingstype is enkel raadpleegbaar en de gegevens ervan kunnen niet gewijzigd worden; afdrukken is wel mogelijk. Schrijven: de gebruikers kunnen gegevens van het begeleidingstype toevoegen/wijzigen. Vergeet niet de wijzigingen te bewaren door op te klikken. Indien een begeleidingsgroep grotendeels dezelfde rechten heeft als een andere begeleidingsgroep kunt u de functie Overerven van gebruiken. U selecteert gewoon de begeleidingsgroep waarvan u wilt overerven en klikt op de. Daarna wijzigt u de rechten bij die begeleidingstypes die niet identiek zijn met de rechten van de overgeërfde groep.

16 4 Klasbegeleidingsgroepen Hier wordt bepaald op welke klas(sen) een gebruiker rechten heeft. Om deze rechten toe te kennen kunt u op drie manieren te werk gaan. 4.1 Toekennen via klas Links selecteert u schooljaar, school en vestiging. U krijgt dan een lijst met klassen. Selecteert u een klas, dan krijgt u rechts een lijst met alle mogelijke gebruikers Per gebruiker kunt u bepalen of hij/zij lees-, schrijf- of geen rechten mag hebben op deze klas en kan het gebruikersniveau aangeduid worden (zie hoger).

17 4.2 Toekennen via gebruiker Links selecteert u schooljaar, school en vestiging. U krijgt dan een lijst met gebruikers. Selecteert u een gebruiker, dan krijgt u rechts een lijst met alle mogelijke klassen. Per klas kunt u bepalen of de gebruiker lees-, schrijf- of geen rechten mag hebben en kan het gebruikersniveau aangeduid worden (zie hoger). Moet de gebruiker dezelfde rechten krijgen op alle klassen, dan stipt u bovenaan aan of hij/zij lees- of schrijfrechten krijgt, selecteert u het gebruikersniveau en klikt u op de alle klassen doorgevoerd.. Deze selectie wordt dan bij

INFORMAT WEBAPPLICATIE. igebruikersbeheer. Beheren van gebruikers, toekennen van gebruikers aan groepen. Jan Vermaut Geert Versteele

INFORMAT WEBAPPLICATIE. igebruikersbeheer. Beheren van gebruikers, toekennen van gebruikers aan groepen. Jan Vermaut Geert Versteele INFORMAT WEBAPPLICATIE igebruikersbeheer Beheren van gebruikers, toekennen van gebruikers aan groepen Jan Vermaut Geert Versteele Versie: 23 september 2015 Deel 1: Beheren van... 1 Gebruikers Hier worden

Nadere informatie

Handleiding. ischoolcommunicatie. Versie Nijverheidstraat Diksmuide Tel:

Handleiding. ischoolcommunicatie. Versie Nijverheidstraat Diksmuide Tel: Handleiding ischoolcommunicatie Versie 2016 Nijverheidstraat 9-8600 Diksmuide Tel: 051 50 21 76 - info@informat.be www.informat.be Inhoudsopgave 1. Algemene voorbereiding in ibasis/ileerlingen 3 1.1. Aanduiden

Nadere informatie

HANDLEIDING RAPPORTEN

HANDLEIDING RAPPORTEN HANDLEIDING RAPPORTEN Versie 2.0 dd 13/10/2014 Versie 2.1 dd 03/04/2015 Inhoudstabel VAN START MET DE RAPPORTEN... 2 1 EEN TOETS TOEVOEGEN... 3 MOGELIJKHEID 1: PROEVEN PER KLAS... 3 MOGELIJKHEID 2: INVOEREN

Nadere informatie

Opzetten van het leerlingvolgsysteem

Opzetten van het leerlingvolgsysteem Opzetten van het leerlingvolgsysteem 5 maart 2012 WISA helpdesk Inhoudsopgave 1 Leerlingvolgsysteem 2 1.1 Van start gaan.................................. 4 1.1.1 Definiëren van de rollen.........................

Nadere informatie

Edisonzendingen vanuit Informat. (Integratie WebEdison in Informat)

Edisonzendingen vanuit Informat. (Integratie WebEdison in Informat) Edisonzendingen vanuit Informat (Integratie WebEdison in Informat) Versie 1 - Augustus 2018 Inhoud Vooraf... 2 1. Berichten aanmaken... 2 2. Zending aanmaken... 2 3. Zendingen versturen/ontvangen... 5

Nadere informatie

Handleiding. Edisonzendingen vanuit Informat. (Integratie WebEdison in Informat) Gebruikers dec

Handleiding. Edisonzendingen vanuit Informat. (Integratie WebEdison in Informat) Gebruikers dec Handleiding Edisonzendingen vanuit Informat (Integratie WebEdison in Informat) Gebruikers dec. 2018 Nijverheidstraat 9-8600 Diksmuide Tel: 051 50 21 76 - info@informat.be www.informat.be Inhoudsopgave

Nadere informatie

HANDLEIDING DMS. Handleiding DMS. Dit document is de handleiding voor het DMS (Document Management Systeem) op drie verschillende niveau s:

HANDLEIDING DMS. Handleiding DMS. Dit document is de handleiding voor het DMS (Document Management Systeem) op drie verschillende niveau s: HANDLEIDING DMS Dit document is de handleiding voor het DMS (Document Management Systeem) op drie verschillende niveau s: Gebruiker Coördinator Administrator end2end solutions pagina 1 Op het DMS van Ieper

Nadere informatie

Gebruikershandleiding School Communication

Gebruikershandleiding School Communication Gebruikershandleiding School Communication 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave... 1 2. Inleiding... 1 3. Begrippen... 2 4. Overzicht menu... 3 4.1 Opstartscherm... 3 4.2 Beschrijving onderdelen menu (algemeen)...

Nadere informatie

ivoorinschrijvingen Voor dagscholen, CVO s en DKO s

ivoorinschrijvingen Voor dagscholen, CVO s en DKO s ivoorinschrijvingen Voor dagscholen, CVO s en DKO s Versie 2 maart 2015 Principe ivoorinschrijvingen is een webapplicatie die het mogelijk maakt dat gebruikers zich online inschrijven voor studierichtingen.

Nadere informatie

Algemeen. Beschrijving LA5 Systeembeheer. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2

Algemeen. Beschrijving LA5 Systeembeheer. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2 versie 5.2 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Inleiding 2 Eerste keer opstarten 3 Beheren administraties 4 Kopieren rechten 1 6 Beheren groepen 7 Beheren gebruikers 10 Gebruikersrechten

Nadere informatie

De manier waarop dit moet gebeuren heeft als gevolg dat het volledige scherm van clausuleringen herwerkt moest worden.

De manier waarop dit moet gebeuren heeft als gevolg dat het volledige scherm van clausuleringen herwerkt moest worden. Clausuleringen Inleiding Nieuw bij het versturen van studiebewijzen naar Discimus (in plaats van naar Edison) is dat ook de clausulering(en) mee verstuurd moet(en) worden voor leerlingen met een B-attest.

Nadere informatie

Begin schooljaar basisonderwijs

Begin schooljaar basisonderwijs Begin schooljaar basisonderwijs 2 juli 2015 WISA helpdesk Inhoudsopgave 1 Begin schooljaar basisonderwijs 2 1.1 Voorbereiden schoolstructuur.......................... 2 1.1.1 Klassen overdragen............................

Nadere informatie

Handleiding De Sociale Monitor

Handleiding De Sociale Monitor Handleiding De Sociale Monitor Inhoudsopgave Gebruikershandleiding: De Sociale Monitor 2 Bestaande rapportages 7 Een nieuw rapportage aanmaken 9 Het menu 10 Handleiding lokaal beheerders: De Sociale Monitor

Nadere informatie

CVO Crescendo. Klik op inloggen, jet kmt terecht in de module inloggen Schakel nu om van het tabblad inloggen naar het tabblad Nieuw account aanmaken

CVO Crescendo. Klik op inloggen, jet kmt terecht in de module inloggen Schakel nu om van het tabblad inloggen naar het tabblad Nieuw account aanmaken Hoofdstuk 6: Rechten beheren gebruikers toevoegen 6.1. Inleiding Om te kunnen testen of een reactie kan gegeven worden op een artikel, moeten we een extra gebruiker toevoegen. Een gebruiker kan zelf het

Nadere informatie

HANDLEIDING BEHEERDER

HANDLEIDING BEHEERDER HANDLEIDING BEHEERDER Versie 0.3 dd. 11/4/2012 Versie 1.0 dd. 2/7/2012 Versie 1.1 dd. 24/8/2012 Versie 2.0 dd. 06/01/2013 Versie 3.0 dd 12/11/2015 Versie 3.1 01/03/2019 1 De opstartprocedure... ERROR!

Nadere informatie

FAQ Databank Internaat jan. 2015

FAQ Databank Internaat jan. 2015 Beste Informatgebruiker, Op 1 februari (en facultatief op 1 oktober) dient u jaarlijks de databank voor internen aan te maken. Met dit document bieden wij u een handig overzicht van de meestgestelde vragen

Nadere informatie

EDUscope Dossier Werken met Journalen

EDUscope Dossier Werken met Journalen EDUscope Dossier Werken met Journalen EDUscope versie 3.7.0 Bergerweg 110 6135 KD Sittard 046-4571830 1 INHOUD 2 Inleiding... 3 3 Individueel leerlingjournaal... 3 3.1 Journaalregels toevoegen:... 3 3.2

Nadere informatie

Handleiding. ileerlingenvervoer. Versie Nijverheidstraat Diksmuide Tel:

Handleiding. ileerlingenvervoer. Versie Nijverheidstraat Diksmuide Tel: Handleiding ileerlingenvervoer Versie 2016 Nijverheidstraat 9-8600 Diksmuide Tel: 051 50 21 76 - info@informat.be www.informat.be Inhoudsopgave 1. Voorbereidend werk 3 1.1. Traject aanmaken 3 1.2. Vervoersmaatschappij

Nadere informatie

INFORMAT WEBAPPLICATIE. ischoolcommunicatie

INFORMAT WEBAPPLICATIE. ischoolcommunicatie INFORMAT WEBAPPLICATIE ischoolcommunicatie Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Hoe verstuur ik een bericht?... 3 Stap1 ischoolcommunicatie aanvinken bij e-mail, adres en/of gsm.... 3 Via leerlingen consulteren

Nadere informatie

NASCHOLINGSTOEPASSING

NASCHOLINGSTOEPASSING Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs Guimardstraat 1, 1040 Brussel NASCHOLINGSTOEPASSING VVKSO 1 Publieke website http://www.nascholing.be vrije consultatie van het aanbod zoeken doorheen

Nadere informatie

Handleiding Webapplicatie Robin

Handleiding Webapplicatie Robin Handleiding Webapplicatie Robin (Versie 02) Inhoudstafel 1. Registratie van uw labo... 2 2. Persoonlijke account aanmaken... 4 3. Inloggen in uw labo account... 7 4. Wijziging labogegevens... 8 5. Inschrijven

Nadere informatie

BaSe-IT 1-7-2008 www.base-it.net. Handleiding. www.vervangerspool.nl

BaSe-IT 1-7-2008 www.base-it.net. Handleiding. www.vervangerspool.nl Handleiding www.vervangerspool.nl 1 Inhoudsopgave: 1. Login... 3 1.1 Wachtwoord en gebruikersnaam ontvangen:... 3 1.2 Nog geen wachtwoord en gebruikersnaam ontvangen:... 4 2 Overzicht gebruikers:... 4

Nadere informatie

DKO Beheerders. 5 maart WISA helpdesk

DKO Beheerders. 5 maart WISA helpdesk DKO Beheerders 5 maart 2012 WISA helpdesk Inhoudsopgave 1 DKO Beheerders 2 1.1 Taken na update WISA-programma...................... 2 1.1.1 Aanmelden als administrator...................... 2 1.1.2 Nieuwe

Nadere informatie

Werken met Informat om leerlingen te volgen

Werken met Informat om leerlingen te volgen Werken met Informat om leerlingen te volgen In deze handleiding leer je stap voor stap werken met de module I-basis binnen Informat. In I-basis bouwen we een elektronisch leerlingvolgsysteem op. Hoe is

Nadere informatie

HANDLEIDING POSTSTUKREGISTRATIE

HANDLEIDING POSTSTUKREGISTRATIE HANDLEIDING POSTSTUKREGISTRATIE Versie 3-04/10/2005 Dit document is de handleiding voor de poststukregistratie e2e nv pagina 1/20 1 Index 1 INDEX... 2 2 ROLLEN... 3 3 VERWERKER... 4 3.1 OVERZICHT... 4

Nadere informatie

Handleiding webapplicatie cliëntregistratie

Handleiding webapplicatie cliëntregistratie Handleiding webapplicatie cliëntregistratie 1 1 HET INITIALISEREN VAN DE APPLICATIE 3 2 BEHEER 9 2.1 Wijzigen wachtwoord 9 2.2 Aanmaken gebruiker 10 2.3 Wijzigen gebruiker 14 2.3.1 Toekennen van rollen

Nadere informatie

Handleiding Webapplicatie Robin

Handleiding Webapplicatie Robin Handleiding Webapplicatie Robin (Versie 05) Inhoudstafel 1. Registratie van uw labo... 2 2. Persoonlijke account aanmaken... 4 3. Inloggen in uw labo account... 7 4. Wijziging labogegevens... 8 5. Inschrijven

Nadere informatie

Configuratie van de Website

Configuratie van de Website Configuratie van de Website 13 augustus 2013 WISA helpdesk Inhoudsopgave 1 Configuratie website 2 1.1 Instellingen in Wisa............................... 2 1.1.1 Profielen aanmaken...........................

Nadere informatie

REGISTREREN CONCERT IN CONCERTKALENDER

REGISTREREN CONCERT IN CONCERTKALENDER HANDLEIDING REGISTREREN CONCERT IN CONCERTKALENDER BRASS BAND HEIST Versie 1.1 27/08/2015 Inhoud Registreren op de website... 3 Inloggen op de website... 5 Nieuw concert toevoegen... 6 Tonen concertkalender...

Nadere informatie

Versie: 1.0 Datum: 01-10-2014. Handleiding Billingportal Telefonie

Versie: 1.0 Datum: 01-10-2014. Handleiding Billingportal Telefonie Versie: 1.0 Datum: 01-10-2014 Handleiding Billingportal Telefonie Inhoudsopgave 1 INLEIDING... 3 2 INLOGGEN... 4 3 GESPREKSDETAILS... 5 3.1 TOTALEN... 5 3.2 DETAILS... 6 4 FACTURATIE... 7 5 MOBIEL (INDIEN

Nadere informatie

Billing Portal Eindgebruikerhandleiding

Billing Portal Eindgebruikerhandleiding Billing Portal Eindgebruikerhandleiding Tritel B.V. Versie: 2.0 Datum: 7-10-2015 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Inloggen... 4 3. Mobiel... 5 3.1 Lijst van abonnementen en limietinstellingen... 5 4. Gebruikers...

Nadere informatie

Jaarovergang uitvoeren in ESIS

Jaarovergang uitvoeren in ESIS Jaarovergang uitvoeren in ESIS De Jaarovergang is één van de activiteiten die u in ESIS uitvoert rond de inschrijving en indeling van leerlingen. Door het uitvoeren van de activiteit Jaarovergang zet u

Nadere informatie

HANDLEIDING Q3600 Webshop

HANDLEIDING Q3600 Webshop HANDLEIDING Q3600 Webshop Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Beheer...4 Webshop artikelgroepen beheren...4 Hoofd artikelgroep toevoegen...6 Sub artikelgroep toevoegen...7 Artikelgroep verwijderen...8

Nadere informatie

HANDLEIDING GEINTEGREERDE REGISTRATIETOOL Versie 1.0

HANDLEIDING GEINTEGREERDE REGISTRATIETOOL Versie 1.0 HANDLEIDING GEINTEGREERDE REGISTRATIETOOL Versie 1.0 1 Inhoud 2 De Webapplicatie... 2 3 Inloggen... 2 3.1 Inloggen als beheerder... 2 3.2 Inloggen als medewerker... 2 4 Medewerkers mandateren... 3 4.1

Nadere informatie

Beveiliging instellen Werking / Uitleg. Cervus Automatisering BV Midden Engweg 4 3882 TT Putten www.cervus.nl

Beveiliging instellen Werking / Uitleg. Cervus Automatisering BV Midden Engweg 4 3882 TT Putten www.cervus.nl Beveiliging instellen Werking / Uitleg Cervus Automatisering BV Inhoud Algemeen... 3 Instellen beveiligingsniveaus algemeen... 3 Instellen beveiliging op gebruikers niveau... 4 Instellen beveiliging op

Nadere informatie

Stappenplan Jaarovergang 2014

Stappenplan Jaarovergang 2014 Stappenplan Jaarovergang 2014 Dit stappenplan helpt u om de leerlingen over te zetten naar het volgend schooljaar. Het is raadzaam dit stappenplan door te lezen voor u start met de Jaarovergang! Aandachtspunten:

Nadere informatie

HANDLEIDING LVS. versie 2.0 dd 15/4/15

HANDLEIDING LVS. versie 2.0 dd 15/4/15 HANDLEIDING LVS versie 2.0 dd 15/4/15 Inhoudstabel 1 INLEIDING... 3 2 BEHEER LVS... 3 3 HET LVS OPENEN... 4 4 INGEVEN VAN DE LVS RESULTATEN... 5 4.1 LEZEN... 5 4.2 SPELLING... 6 4.3 WISKUNDE... 7 5 RAPPORTAGE

Nadere informatie

Kluwer Office CRM. Advanced.

Kluwer Office CRM. Advanced. Kluwer Office CRM Advanced www.kluwersoftware.be Kluwer Office Autorisatie & CRM Contents 1 Kluwer Office - Desktop... 3 1.1 Medewerkers beheren... 3 1.1.1 Tabblad Eigenschappen... 3 1.1.2 Tabblad Autorisatiegroepen...

Nadere informatie

Handleiding Informat. v1.0

Handleiding Informat. v1.0 Handleiding Informat v1.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Afspraken... 3 2. Aanmelden... 3 3. Afwezigheden invullen... 5 3.1 Afwezigheden code Z, B, R, D... 5 3.1.1 Inbrengen... 5 3.1.2 Wijzigen...

Nadere informatie

Offective > CRM > Vragenlijst

Offective > CRM > Vragenlijst Offective > CRM > Vragenlijst Onder het menu item CRM is een generieke vragenlijst module beschikbaar, hier kunt u zeer uitgebreide vragenlijst(en) maken, indien gewenst met afhankelijkheden. Om te beginnen

Nadere informatie

Inhoudsopgave GEBRUIKERSBEHEER... 2 GEBRUIKERS EN PASWOORDEN... 2 GEBRUIKERSRECHTEN... 4 GEBRUIKERSGEGEVENS... 6 GEBRUIKERSMENU...

Inhoudsopgave GEBRUIKERSBEHEER... 2 GEBRUIKERS EN PASWOORDEN... 2 GEBRUIKERSRECHTEN... 4 GEBRUIKERSGEGEVENS... 6 GEBRUIKERSMENU... Gebruikersbeheer Inhoudsopgave GEBRUIKERSBEHEER... 2 GEBRUIKERS EN PASWOORDEN... 2 GEBRUIKERSRECHTEN... 4 GEBRUIKERSGEGEVENS... 6 GEBRUIKERSMENU... 8 Gebruikersbeheer Sinds de invoering van het Centraal

Nadere informatie

Handleiding schoolware ouders

Handleiding schoolware ouders Vrije Basisschool De Wegwijzer Handleiding schoolware ouders Inloggen Ga naar de website van de school en klik bovenaan in het menu op Schoolware. Er zal een nieuw venster openen. Uw gebruikersnaam is

Nadere informatie

Handleiding CMS VOORKANT

Handleiding CMS VOORKANT Handleiding CMS VOORKANT Inhoudsopgave Pagina 1. Toegang tot het CMS... 3 2. Artikel toevoegen... 4 3. Artikel bewerken... 5 4. Artikel kopiëren of verwijderen... 6 5. Afbeelding, link of tabel invoegen...

Nadere informatie

Stagebeheer Versie 04 september 2014

Stagebeheer Versie 04 september 2014 Stagebeheer Versie 04 september 2014 Inhoud Vooraf... 2 1.1 Bedrijven... 2 1.2 Bedrijven koppelen... 4 1.3 Periodes toekennen... 5 1.4 Stages... 6 1.5 Stages Modulair... 8 1.6 Etiketten... 9 1.7 Documenten...

Nadere informatie

STAP 1 Een eenheid toevoegen

STAP 1 Een eenheid toevoegen g e b r u i k e r s sep. 2016 Om nieuwe activiteiten toe te voegen en klaar te zetten voor gebruik zijn er twee bewerkingen nodig: 1) Een eenheid toevoegen STAP 1 Een eenheid toevoegen Eenheden worden

Nadere informatie

Instructie aanmaken Vrije overzichten

Instructie aanmaken Vrije overzichten ESIS webbased Instructie aanmaken Vrije overzichten Versie december 2009 Rovict B.V. Postbus 388 3765 GC Soest T 035 6036080 F 035 6036081 Inhoudsopgave Vrije overzichten...3 1. Beheer Vrije overzichten...4

Nadere informatie

Gebruikers en groepen

Gebruikers en groepen Gebruikers en groepen Deze handleiding beschrijft de functionaliteit gebruikers en groepen. U vindt deze functionaliteit in het SchoolWapps dashboard onder de menuoptie Algemeen. Met de module gebruikers

Nadere informatie

Handleiding Octopusverantwoordelijke:

Handleiding Octopusverantwoordelijke: Handleiding Octopusverantwoordelijke: Digitaal leerplatform www.octopusverkeersland.be Octopusplan (Voetgangersbeweging vzw Verkeerspedagogisch Instituut vzw) Generaal Capiaumontstraat 11b1 2600 Antwerpen-Berchem

Nadere informatie

Offective > Projecten > Mijn projecten of Projecten

Offective > Projecten > Mijn projecten of Projecten Offective > Projecten > Mijn projecten of Projecten In het menu item mijn projecten ziet u alle projecten welke gekoppeld zijn aan de groep waarvoor u bent geautoriseerd en waarbij u opgevoerd bent als

Nadere informatie

Studiebewijzen en Discimus Secundair Onderwijs

Studiebewijzen en Discimus Secundair Onderwijs Studiebewijzen en Discimus Secundair Onderwijs 31 juli 2017 WISA helpdesk Inhoudsopgave 1 Studiebewijzen 2 1.1 Studiebewijzen................................... 3 1.1.1 Definitie van de studiebewijzen......................

Nadere informatie

QUESTI OPSTARTGIDS ALGEMENE INSTELLINGEN EN LVS

QUESTI OPSTARTGIDS ALGEMENE INSTELLINGEN EN LVS 01 - WELKOM BIJ QUESTI Welkom bij Questi. Alvorens je opstart, willen we je graag attent maken op enkele zaken. Voor je op de knop inloggen klikt, bekijk je best even de algemene filmpjes onder de knop

Nadere informatie

Tip EPC RESIDENTIEEL WEBAPPLICATIE 1 STARTEN MET EPC RESIDENTIEEL 2 AANMAKEN NIEUWE WOONEENHEID 3 BEWERKEN WOONEENHEID. Snelle startkaarten

Tip EPC RESIDENTIEEL WEBAPPLICATIE 1 STARTEN MET EPC RESIDENTIEEL 2 AANMAKEN NIEUWE WOONEENHEID 3 BEWERKEN WOONEENHEID. Snelle startkaarten 1 STARTEN MET EPC RESIDENTIEEL Na het aanmelden op de Energieprestatiedatabank met uw eid of token, komt u op het menu EPC Residentieel. Het menu EPC Residentieel bevat drie mogelijkheden. Met de optie

Nadere informatie

Handleiding applicatiebeheer BNG Bank

Handleiding applicatiebeheer BNG Bank Handleiding applicatiebeheer BNG Bank www.bngbank.nl BNG Bank: (keuze Bankieren-Betalingsverkeer) Downloaden formulieren FAQ s Technische beschrijvingen Contactgegevens BNG Bank Afdeling Klantenservice

Nadere informatie

Handleiding Joomla! 1.5

Handleiding Joomla! 1.5 Handleiding Joomla! 1.5 Versie :0.1 2/20 Inhoud 2. Aanmelden... 4 3. Artikelbeheer... 5 3.1 Nieuw artikel toevoegen... 5 3.2 Bestaand artikel wijzigen/verwijderen... 6 3.2.1 Front end editing... 7 4. Sectie

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR GEBRUIKERS

HANDLEIDING VOOR GEBRUIKERS HANDLEIDING VOOR GEBRUIKERS 1. Inloggen in de leraarskamer Om in te loggen in de leraarskamer ga je naar het inlogscherm. Dit kan op verschillende manieren: 1 ) Via de knoppen op de site (onderaan op portaal

Nadere informatie

Handleiding Project OCMW Beerse.

Handleiding Project OCMW Beerse. Handleiding Project OCMW Beerse. Wim De Proost Jan Jochems Lorenz Lenaerts Departement Handelswetenschappen 1en Bedrijfskunde Bachelor Informatica 2 de jaar Academiejaar 2010-2011 Inleiding De toepassing

Nadere informatie

Handleiding. Toezichthouder Server applicaties Plus. Beheer

Handleiding. Toezichthouder Server applicaties Plus. Beheer Handleiding Toezichthouder Server applicaties Plus Beheer Auteur: K. van der Weide BySpy Products B.V. 2018 versie 3.1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Inleiding 4 Inloggen 5 Menu 5 Email naar smartphones

Nadere informatie

Handleiding DigiRecord.nl

Handleiding DigiRecord.nl Introductie... 1 Eerste keer inloggen... 1 Dossiersjablonen... 2 Map verwijderen... 3 Map aanmaken... 4 Dossierbeheer... 5 Dossier eigenaar... 7 Gebruikers... 7 Gebruiker... 8 Dossierbeheerder... 8 Beheerder...

Nadere informatie

Mach3Framework 5.0 / Website

Mach3Framework 5.0 / Website Mach3Framework 5.0 / Website Handleiding Mach3Builders Inhoudsopgave 1 Inloggen...5 1.1 Ingelogd blijven...6 1.2 Wachtwoord vergeten...7 2 Applicatie keuzescherm...8 2.1 De beheeromgeving openen...9 3

Nadere informatie

Stappenplan afwezigheden Basisonderwijs

Stappenplan afwezigheden Basisonderwijs Stappenplan afwezigheden Basisonderwijs Stap 1: Surf naar: http://81.82.226.240:800 of http://afwezigheden.sgrkempen.be Stap 2: Geef de gebruikersnaam en wachtwoord in en druk op de enter-toets om in te

Nadere informatie

voor werkgevers Handleiding Benefits-Plaza

voor werkgevers Handleiding Benefits-Plaza Handleiding Benefits-Plaza voor werkgevers 1. Indienstmelding 2. Uitdienstmelding 3. Wijziging bestaande werknemer 4. Documenten toevoegen 5. Verzenden wijzingen 6. Samenstellen overzichten 7. Historie

Nadere informatie

Handleiding. Fiscaal Parkeren. Server applicaties. Beheer

Handleiding. Fiscaal Parkeren. Server applicaties. Beheer Handleiding Fiscaal Parkeren Server applicaties Beheer Auteur: K. van der Weide 26-07-2017 BySpy Products B.V. 2017 versie 3.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Inleiding 4 Inloggen 5 Menu Fiscaal Parkeren

Nadere informatie

Handleiding OVM 2.0. Beheerder. Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012

Handleiding OVM 2.0. Beheerder. Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012 Handleiding OVM 2.0 Beheerder Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012 Inhoudsopgave Legenda... 4 1 Voorbereidingen... 5 1.1 Downloaden... 5 1.2 Starten en inloggen... 6 1.3 Nieuws... 6 2 Beheerportal... 8 2.1 Inloggen...

Nadere informatie

FAQ Wachtdienstverantwoordelijken. 1) Ik krijg geen toegang tot de pagina van mijn kring in MEDEGA, hoe komt dit?

FAQ Wachtdienstverantwoordelijken. 1) Ik krijg geen toegang tot de pagina van mijn kring in MEDEGA, hoe komt dit? FAQ Wachtdienstverantwoordelijken 1) Ik krijg geen toegang tot de pagina van mijn kring in MEDEGA, hoe komt dit? 2) De taal waarin de pagina van de kring verschijnt, is niet correct. Hoe kan ik dit aanpassen?

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Vanuit KraamZorgCompleet is het voortaan mogelijk om via ZorgMail beveiligd te communiceren met andere partijen in de zorg, mits zij ook zijn aangesloten bij

Nadere informatie

Richtlijnen/handleiding Geïntegreerde registratietool (GIR) Dienst Ondersteuningsplan

Richtlijnen/handleiding Geïntegreerde registratietool (GIR) Dienst Ondersteuningsplan Richtlijnen/handleiding Geïntegreerde registratietool (GIR) Dienst Ondersteuningsplan Versie 1: maart 2018 pagina 1 van 14 1 INHOUD 2 Inleiding... 3 3 Applicaties die vanaf 1 januari 2017 komen te vervallen...

Nadere informatie

Website voor leerkrachten

Website voor leerkrachten Website voor leerkrachten 13 augustus 2013 WISA helpdesk Inhoudsopgave 1 Website voor leerkrachten 2 1.1 Algemene termen en iconen........................... 3 1.2 Inloggen......................................

Nadere informatie

Handleiding : Regletten in Pharmawin

Handleiding : Regletten in Pharmawin Handleiding : Regletten in Pharmawin Februari 2007 Corilus Hogenakkerhoek 5 9150 Kruibeke Tel. 03/253.20.20 Fax 03/253.20.40 pharma@corilus.be www.corilus.be 1. ALGEMEEN De module regletten of etiketten

Nadere informatie

Offective > Verkoop > Offertes

Offective > Verkoop > Offertes Offective > Verkoop > Offertes Met Offective kunt u ongelimiteerd offertes maken, na het klikken op het menu item Verkoop > Offertes komt onderstaand scherm, hier heeft u direct overzicht van de verschillende

Nadere informatie

Handleiding Enquêtemodule. Contents

Handleiding Enquêtemodule. Contents Handleiding Enquêtemodule Dit document dient als uitleg over de enquêtemodule. De enquêtemodule is een optionele module welke te bestellen is via Support Modules. Met de enquêtemodule krijgt de club de

Nadere informatie

1 Startpagina. Vlaams Communicatie Assistentie Bureau voor Doven, vzw

1 Startpagina. Vlaams Communicatie Assistentie Bureau voor Doven, vzw Dendermondesteenweg 449, 9070 Destelbergen tolkaanvraag@cabvlaanderen.be www.cabvlaanderen.be - www.tolkaanvraag.be 09/228.28.08-09/228.18.14-0473/92.33.11 - Nood 0476/22.91.75 1 Startpagina Na het aanmelden

Nadere informatie

Handleiding. BOA Server applicaties. Controleur

Handleiding. BOA Server applicaties. Controleur Handleiding BOA Server applicaties Controleur Auteur: K. van der Weide BySpy Products B.V. 2017 versie 3.0 26-07-2017 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Inloggen 3 Menu Controleur 3 Bonnen controleren 4 Bonnen

Nadere informatie

Gebruikers en groepen configureren

Gebruikers en groepen configureren Gebruikers en groepen configureren Overzicht gebruikersbeheer Verifield biedt gebruikersbeheerfuncties die het onderhoudsproces vereenvoudigen. Maar afhankelijk van de omvang van uw organisatie en rekening

Nadere informatie

Handleiding Voor Bedrijven

Handleiding Voor Bedrijven Handleiding Voor Bedrijven Versie 1-2017 INHOUDSOPGAVE Inhoud 1. account 3 - Nieuw account aanmaken 2. Inloggen 5 - Op het beheersysteem 3. project 8 - Het aanmaken van een project 3b. project 14 - Biedingen

Nadere informatie

Gebruikersbeheer gericht op het Digitaal Sociaal Huis (v2.2)

Gebruikersbeheer gericht op het Digitaal Sociaal Huis (v2.2) Gebruikersbeheer gericht op het Digitaal Sociaal Huis (v2.2) Inhoud Algemene instellingen... 2 Inloggen tot het systeem... 2 Uw gedelegeerde beheerders beheren... 2 Uw organisatie gegevens beheren... 4

Nadere informatie

Extra hoeveelheid kolommen op postniveau

Extra hoeveelheid kolommen op postniveau Extra hoeveelheid kolommen op postniveau Probleem Bij een post is de kolom hoeveelheid aanwezig. Deze hoeveelheid is bepalend voor de berekening van de post. Het is wenselijk om deze hoeveelheid te laten

Nadere informatie

HANDLEIDING BEHEERDER

HANDLEIDING BEHEERDER HANDLEIDING BEHEERDER Versie 0.2 dd 31/8/11 Versie 0.3 dd. 11/4/2012 Versie 1.0 dd. 2/7/2012 Versie 1.1 dd. 24/8/2012 Versie 2.0 dd. 06/01/2013 Versie 3.0 dd 12/11/2015 1 AAN DE SLAG ALS BEHEERDER... 3

Nadere informatie

FAQ Discimusfouten. 1) Leerling niet geregistreerd in Discimus 2. 2) Transactie geblokkeerd door transactie op lager niveau 4

FAQ Discimusfouten. 1) Leerling niet geregistreerd in Discimus 2. 2) Transactie geblokkeerd door transactie op lager niveau 4 FAQ Discimusfouten 1) Leerling niet geregistreerd in Discimus 2 2) Transactie geblokkeerd door transactie op lager niveau 4 3) De begindatum mag niet voor de begindatum van de inschrijving in school liggen

Nadere informatie

1. Richtlijnen Webapplicatie voor het EPC voor publieke gebouwen... 1

1. Richtlijnen Webapplicatie voor het EPC voor publieke gebouwen... 1 Inhoudsopgave 1. Richtlijnen Webapplicatie voor het EPC voor publieke gebouwen... 1 1.1 Registratie en inloggen energieprestatiedatabank... 1 1.1.1 Registratie als student type C... 1 1.1.2 Registratie

Nadere informatie

HANDLEIDING WEBAPPLICATIE SCHULDBEMIDDELING

HANDLEIDING WEBAPPLICATIE SCHULDBEMIDDELING HANDLEIDING WEBAPPLICATIE SCHULDBEMIDDELING Datum: 13/01/2016 - Versie: 3.0 Auteur: Vlaamse overheid Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Afdeling Welzijn en Samenleving Tel 02 553 33 30 - Mail

Nadere informatie

Handleiding Sportlink Club voor Waterpoloverenigingen

Handleiding Sportlink Club voor Waterpoloverenigingen voor Waterpoloverenigingen Dit document is automatisch gegenereerd. We raden u aan de handleiding online te raadplegen via www.sportlinkclub.nl/support. 1. Sportlink Club downloaden en installeren.........................................................................

Nadere informatie

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren Inleiding Voor u ziet u de handleiding van TYPO3 van Wijngaarden AutomatiseringsGroep. De handleiding geeft u antwoord geeft op de meest voorkomende vragen. U krijgt inzicht in het toevoegen van pagina

Nadere informatie

1 Startpagina. Vlaams Communicatie Assistentie Bureau voor Doven, vzw

1 Startpagina. Vlaams Communicatie Assistentie Bureau voor Doven, vzw Vlaams Communicatie Assistentie Bureau voor Doven, vzw Dendermondesteenweg 449, 9070 Destelbergen tolkaanvraag@cabvlaanderen.be www.cabvlaanderen.be - www.tolkaanvraag.be 09/228.28.08-09/228.18.14-0473/92.33.11

Nadere informatie

Handleiding voor vormingsverstrekkers

Handleiding voor vormingsverstrekkers www.fbz-pc314.be Handleiding voor vormingsverstrekkers Inhoudstafel 1. REGISTREREN... 3 2. AANMELDEN... 5 3. WACHTWOORD VERGETEN... 7 4. WACHTWOORD WIJZIGEN... 7 5. UW VORMINGEN BEHEREN... 8 5.1. EEN NIEUWE

Nadere informatie

Taken verdelen portal Centrale Eindtoets

Taken verdelen portal Centrale Eindtoets Taken verdelen portal Centrale Eindtoets Helpdesk Centrale Eindtoets Het gebruik van de portal Centrale Eindtoets wordt ondersteund door de helpdesk Centrale Eindtoets. Bereikbaar op werkdagen van 8.30-17.00

Nadere informatie

HANDLEIDING URENPORTAAL Relatie

HANDLEIDING URENPORTAAL Relatie HANDLEIDING URENPORTAAL Relatie Versie: Technopark 1.0 Datum: 01-12-2014 Inleiding OBD-Personeelsdiensten maakt gebruik van een digitaal urendeclaratie systeem. De flexwerker voert zijn uren aan het einde

Nadere informatie

Mach3Framework 5.0 / Website

Mach3Framework 5.0 / Website Mach3Framework 5.0 / Website Handleiding Mach3Builders Inhoudsopgave 1 Inloggen...4 1.1 Ingelogd blijven...5 1.2 Wachtwoord vergeten...6 2 Applicatie keuzescherm...7 2.1 De beheeromgeving openen...8 3

Nadere informatie

Uitleg bij videocursus hoofdstuk 5

Uitleg bij videocursus hoofdstuk 5 Uitleg bij videocursus hoofdstuk 5 Les 5.1 Menu We gaan eerst de titel van het hoofdmenu aanpassen. Ga naar extensies. Kies voor modulebeheer. Zet het vinkje toon titel op Ja om de titel weer te geven.

Nadere informatie

Deel 3: geavanceerde functies

Deel 3: geavanceerde functies Opdracht 17 In dit deel komen de functies van het beheerdersgedeelte aan de orde. In het beheerdersgedeelte kunnen leerlingen, groepen en leerkrachten worden aangemaakt en ingedeeld. Deze taak zal de ICT-coördinator

Nadere informatie

Werkinstructie Docenten Inlog

Werkinstructie Docenten Inlog Werkinstructie Docenten Inlog Versie: Januari 2011 Coachview.net: 2.1 Auteur(s): Remy Remery Dé nieuwe manier van samenwerken Inhoudsopgave INLEIDING 3 INDELING 4 INLOGGEN 5 COACHVIEW.NET INTERFACE EN

Nadere informatie

Uitleg MijnKPN Grootzakelijk Aanmaken van accounts

Uitleg MijnKPN Grootzakelijk Aanmaken van accounts Uitleg MijnKPN Grootzakelijk Aanmaken van accounts Welkom bij MijnKPN Grootzakelijk Introductie In dit document leggen we uit hoe u medewerkers kunt autoriseren voor MijnKPN Grootzakelijk MijnKPN Grootzakelijk

Nadere informatie

Handleiding Sociale kaart. Vlaams Brabant en Hoofdstedelijk Gewest Brussel

Handleiding Sociale kaart. Vlaams Brabant en Hoofdstedelijk Gewest Brussel Handleiding Sociale kaart Vlaams Brabant en Hoofdstedelijk Gewest Brussel Opgesteld door Dennis Servaas bijgewerkte versie januari 2012 1 Inhoudsopgave 1. Aanmelden... 3 2. Zoekfilters... 4 3. Fiches bekijken...

Nadere informatie

Handleiding Portero. voor organisatiebeheerders. Versie : 1.4 Datum : juli Portero Beheerdershandleiding v Pagina 1 van 12

Handleiding Portero. voor organisatiebeheerders. Versie : 1.4 Datum : juli Portero Beheerdershandleiding v Pagina 1 van 12 Handleiding Portero voor organisatiebeheerders Versie : 1.4 Datum : juli 2017 Portero Beheerdershandleiding v 1.4 15-07-2017 Pagina 1 van 12 Colofon Documenteigenaar : Centrum indicatiestelling zorg (CIZ)

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Web boeking Van Duuren my.vanduuren.com. Versie 1.1

Gebruikershandleiding Web boeking Van Duuren my.vanduuren.com. Versie 1.1 Gebruikershandleiding Web boeking Van Duuren my.vanduuren.com Versie 1.1 1. Registratie en inloggen Voor u ligt de handleiding voor de Track & Trace en web boeking omgeving van Van Duuren Districenters.

Nadere informatie

Klik op de tegel Leerwinstplan. Klik op de tegel Leerlingprofiel. Selecteer links bovenin een leerling en domein uit de lijst

Klik op de tegel Leerwinstplan. Klik op de tegel Leerlingprofiel. Selecteer links bovenin een leerling en domein uit de lijst Leerlingprofiel - Pedagogisch en didactisch handelen invoeren Klik op de tegel Leerlingprofiel Selecteer links bovenin een leerling en domein uit de lijst Klik bij Pedagogisch en didactisch handelen op

Nadere informatie

Handleiding Site to Edit Module Documenten

Handleiding Site to Edit Module Documenten THAR Design Kipboomweg 15 7636 RC AGELO E-mail: info@thar.nl Website: www.thar.nl KvK nummer: 08165396 BTW nummer: NL8186.22.416.B01 Rekeningnummer: 45.09.80.59 Handleiding Site to Edit Module Documenten

Nadere informatie

2. INLOGGEN INLOGGEN'

2. INLOGGEN INLOGGEN' 1. DIGITALEWEEK.BE Alle activiteiten die tijdens de Digitale Week plaatsvinden, worden verzameld op de website van de Digitale Week. De deadline om activiteiten in te voeren is 7 maart 2014. 2. INLOGGEN

Nadere informatie

Werkinstructie CareAssist Internet Urenregistratie

Werkinstructie CareAssist Internet Urenregistratie 6a Werkinstructie CareAssist Internet Urenregistratie Datum Juni 2012 V3.0 Inhoudsopgave 1. Naar CareAssist internet urenregistratie 3 1.1 Toegang tot CareAssist internet urenregistratie 3 1.2 Toevoegen

Nadere informatie

Tip EPC RESIDENTIEEL WEBAPPLICATIE 1 STARTEN MET EPC RESIDENTIEEL 2 AANMAKEN NIEUWE WOONEENHEID 3 BEWERKEN WOONEENHEID. Snelle startkaarten

Tip EPC RESIDENTIEEL WEBAPPLICATIE 1 STARTEN MET EPC RESIDENTIEEL 2 AANMAKEN NIEUWE WOONEENHEID 3 BEWERKEN WOONEENHEID. Snelle startkaarten 1 STARTEN MET EPC RESIDENTIEEL Na het aanmelden op de Energieprestatiedatabank met uw eid of token, komt u op het menu EPC Residentieel. Het menu EPC Residentieel bevat drie mogelijkheden. Met de optie

Nadere informatie

Inschrijven Ouderavond Magister Pagina 1

Inschrijven Ouderavond Magister Pagina 1 Handleiding inschrijven ouderavond (Screenshots zijn gekopieerd van internet, desbetreffende genoemde leerling en docenten zijn dus niet aanwezig op het Atlas College) 1. Inloggen in Magister U logt als

Nadere informatie