mevrouw D. Weegenaar-Bosch Woonkoepel SWZ 1.1 De heer Loeters opent de vergadering om uur en heet een ieder van harte welkom.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "mevrouw D. Weegenaar-Bosch Woonkoepel SWZ 1.1 De heer Loeters opent de vergadering om uur en heet een ieder van harte welkom."

Transcriptie

1 NOTULEN Vergadering Jaarvergadering Centrale Huurdersraad (CHR) Aanwezig de heer H.W.M. Loeters voorzitter de heer H. van Hezel vice-voorzitter de heer J. Hetebrij secretaris de heer J.W. Vinke penningmeester de heer J.F.H. Meppelink bestuurslid de heer W. van de Worp bestuurslid de heer S.I.J. van Apeldoorn bestuurslid mevrouw A.C. Trentelman bestuurslid de heer G.W. Brouwer directeurbestuurder de heer H.J. Voerman manager Wonen mevrouw D. Weegenaar-Bosch Woonkoepel SWZ de heer P. Buter Centrale Bewonersraad deltawonen 31 huurders mevrouw M. Vakkert notuliste Afwezig m.k. de heer H.J. Meijer kandidaat bestuurslid Afwezig z.k. mevrouw L. Vos commissaris 1. Opening 1.1 De heer Loeters opent de vergadering om uur en heet een ieder van harte welkom. Een speciaal welkom aan Gerke Brouwer (directeur Openbaar Belang), Henk Voerman (manager Wonen Openbaar Belang), en de bestuursleden van de huurdersverenigingen de Woonkoepel en de Centrale Bewonersraad van deltawonen. 2. Ingekomen stukken en mededelingen 2.1 Ook dit jaar hebben de huurders weer te maken met de huurverhoging en de corporatie met verhuurdersheffing die afgedragen moet worden De heer Loeters is 27 mei bij een bijeenkomst van de Woonbond geweest waar o.a. gesproken werd over de verhuurdersheffing. Op 10 juli neemt de Tweede Kamer een besluit over deze heffing. De Woonbond ziet graag dat de verhuurdersheffing afgeschaft wordt en het geld besteed wordt aan de sociale woningbouw De aanzegging voor de huurverhoging is verstuurd en dit jaar is op de achterzijde de woningwaardering opgenomen. 2.3 De Zwolse huurdersverenigingen hebben, samen met de corporaties en de gemeente Zwolle, afgelopen jaar de Stook je Rijk trofee gewonnen voor de beste samenwerking. Een prijs waar de Centrale Huurdersraad trots op is. 2.4 De Prestatieafspraken Zwolle (afspraken tussen de gemeente Zwolle, woningcorporaties en huurdersverenigingen) zijn afgerond en worden deze zomer ondertekend. 2.5 Vandaag wordt afscheid genomen van een bestuurslid en een nieuw bestuurslid wordt voorgedragen. 2.6 Er zijn geen aanvullingen op de agenda.

2 Pagina 2 van 8 3. Notulen Algemene Ledenvergadering d.d. 9 mei De aanwezigen hebben de notulen kunnen lezen op de website of hebben deze, indien daarom gevraagd is, toegestuurd gekregen. 3.2 Pag. 6,11.1 Rondvraag Mevrouw Dibbits stelt voor de notulen op de website van de CHR te plaatsen. De heer De Groot vraagt of het bestuur hier een besluit over genomen heeft. De heer Loeters antwoordt dat het bestuur besloten heeft belangrijke punten op de site te vermelden, maar niet de volledige notulen. 3.3 Activiteitenoverzicht Het punt Bespreken of vergaderverslagen op de website gepubliceerd worden is afgehandeld. Er zijn verder geen vragen of opmerkingen over het verslag van 9 mei 2015 en het verslag wordt goedgekeurd en vastgesteld. 4. Jaarverslag Pag. 9, hoofdstuk 3.2 Klachtenadviescommissie De heer De Groot meldt dat er een omissie staat in artikel 3.2: er is geen afvaardiging van de CHR in de klachtenadviescommissie. Hier wordt bedoeld dat er geen afvaardiging van de CHR in de selectiecommissie voor het benoemen van leden van de klachtenadviescommissie is. Het jaarverslag wordt op deze aangepast en op de website geplaatst. 5. Financieel jaarverslag De heer Vinke, heeft vorig jaar de functie van penningmeester overgenomen van de heer Bosman, geeft een toelichting op het financieel jaarverslag en de begroting. Het bestuur heeft besloten tablets aan te schaffen, die eigendom blijven van de CHR. Deze aanschaf was niet begroot en is daarom aangemerkt als verliespost. Daarnaast is er in november 2015 een centrale huurdersdag georganiseerd. Ook deze was niet begroot. De gemaakte kosten voor deze huurdersdag vielen erg mee en zijn door de drie corporaties gezamenlijk betaald. In totaal was er in 2015 een verliespost van ruim 2.000,- en deze post is ten laste gebracht van de reserve (de CHR heeft voldoende reserve). Overigens is twee jaar geleden door de vergadering besloten dat de reserve niet hoger hoeft te zijn dan ,-. De bijdrage van 0,45 die huurders per maand betalen, is voldoende en hoeft niet verhoogd te worden. 5.2 Er zijn geen vragen over het financieel jaarverslag 2015.

3 Pagina 3 van 8 6. Verslag- en verkiezing kascontrolecommissie 6.1 Verslag kascontrolecommissie 2015 De kascontrolecommissie bestond in 2015 uit mevrouw A. van Vilsteren en de heer R.P. Gortworst. De heer Gortworst is vandaag verhinderd. 6.2 De heer Vinke leest het verslag van de verslag Kascontrolecommissie 2015 voor. De controle van de financiële stukken m.b.t. het jaar 2015 heeft plaatsgevonden op 31 maart 2016 ten kantore van Woningbedrijf Openbaar Belang en is uitgevoerd door de commissieleden mevrouw A. van Vilsteren en R.P. Gortworst in aanwezigheid van de Penningmeester CHR de heer J.W. Vinke en de Manager Financiën Openbaar Belang de heer P. Velzen. Tijdens de controle is toelichting verkregen op de Winst- en Verliesrekening en op de rekeningen waarmee gewerkt wordt t.b.v. de Centrale Huurdersraad. Het saldo op de rekening van de CHR is, blijkens afschrift van de SNS-bank, aanwezig: ( ,26) afgerond ,-). Ten laste van deze rekening zijn in 2015 alleen de kosten gemuteerd: ( 33,-). Uit het overzicht Mutaties 2015 m.b.t. de rekening-courant bij het Openbaar Belang zijn steekproefsgewijs 7 (af)boekingen gecontroleerd (4x select en 3 x a- select). Er zijn géén onduidelijkheden of onregelmatigheden geconstateerd, zodat de commissie voorstelt om de Penningmeester van de CHR decharge te verlenen voor het gevoerde financiële beleid in Voor 2016 moeten nieuwe leden voor de kascommissie benoemd worden. De heer Tadema (Monteverdilaan) en de heer Wolfkamp (Korenbloemstraat) melden zich aan. De heer De Groot (Zeebies) meldt zich aan als reservelid. Dat betekent dat de heren Tadema en Wolfkamp benoemd worden voor de kascommissie Mevrouw Van Vilsteren wordt bedankt voor haar inzet van de afgelopen twee jaar. De heer Vinke is blij verrast met de aanmeldingen. Hij neemt begin volgend jaar contact op met hen op om een afspraak met te maken voor de controle. 6.4 Een paar jaar geleden heeft de vergadering besloten een spaarrekening te openen. De heer Vinke is daar geen voorstander van, omdat het kosten met zich meebrengt en omdat er bijna geen rente wordt betaald. De heer Vinke heeft met de heer Velzen (manager Financiën van Openbaar Belang) gesproken over de mogelijkheid een derdenrekening te openen waar het spaargeld van de CHR gereserveerd wordt. Dit is mogelijk heeft de heer Velzen aangegeven. De heer De Groot vraagt of, in geval beslaglegging van bv. de Belastingdienst op de gelden van Openbaar Belang, de gelden van de CHR dan afgedekt zijn? De heer Vinke antwoordt dat wanneer duidelijk in de boekhouding vermeld wordt dat het een derdenrekening is, de curator verplicht is het geld ter beschikking te stellen aan de CHR. De vergadering gaat akkoord met het opheffen van de spaarrekening.

4 Pagina 4 van 8 7. Begroting Ten opzichte van vorig jaar is er één groot verschil: er is een bedrag van 1.500,- opgenomen voor digitale kosten. Een ander redelijk verschil t.o.v. voorgaande jaren zijn de cursuskosten. De laatste jaren zijn er nogal wat wijzigingen geweest in de huursector. De CHR moet zich bijscholen en doet dat o.a. door cursussen van de Woonbond te volgen. De Woonbond is een belangenorganisatie die de huurdersverenigingen goed ondersteunt. De verwachting is dat er dit jaar ook een verlies is en dat wordt ook nu ten laste van de reserve gebracht. 7.3 De vergadering heeft geen vragen over de begroting en gaat akkoord met de begroting voor Pauze. 8. Verkiezing bestuursleden, aftredend en niet herkiesbaar en nieuw lid 8.1 De heer. H. Brunsveld is, vanwege gezondheidsredenen, gestopt met zijn lidmaatschap. De CHR heeft hem al in één van de vergaderingen bedankt voor zijn inzet en ook nu wordt hij wederom bedankt voor zijn inzet bij de CHR. 8.2 De heer H.J. Meijer (Wiecherlinckstraat) heeft zich beschikbaar gesteld als bestuurslid van de CHR. De heer Meijer is gepensioneerd en heeft als marketeer bij een grote bank gewerkt. Hij woont in de wijk Weezenlanden (Wiecherlinckstraat/Schuurmanstraat). Hier is een bewonerscommissie opgericht en hij is vanuit de bewonerscommissie voorgedragen als CHRlid. Vanwege privéomstandigheden is hij vandaag verhinderd. Er wordt gestemd: er is één onthouding en de overige 30 aanwezigen stemmen voor. De heer Meijer is hiermee benoemd als bestuurslid van de CHR. Hem wordt veel succes gewenst binnen de CHR. 9. Rondvraag 9.1 Mevrouw Matheson woont aan de Van Pallandtmarke en wil graag dat er een fietsbeugel geplaatst wordt bij haar flat, omdat er veel fietsen gestolen worden. Zij heeft dit met de buurtbeheerder besproken en die geeft aan, dat de bewoners dit zelf moeten aanschaffen. Mevrouw Matheson vraagt of de CHR hier financieel in kan ondersteunen. De heer Loeters gaat met Openbaar Belang bespreken of hier een oplossing voor is. 9.2 De huurdersverenigingen in Zwolle hebben geregeld contact met elkaar. Peter Buter van de Bewonersraad deltawonen is bereid gevonden een voorlichting te geven over het woningswaarderingstelsel. Ieder corporatie moet vóór 1 mei de aankondiging van de huurverhoging bij de huurders bekend gemaakt hebben. Voordat dat gebeurt, is er al een traject doorlopen waarbij de huurdersraden advies geven over de huurverhoging.

5 Pagina 5 van 8 deltawonen heeft 17 bewonerscommissies en de heer Buter heeft bij diverse bewonerscommissies de totstandkoming van de huurverhoging toegelicht. Hij verbaasde zich erover, dat veel bewonerscommissies niet wisten hoe dit tot stand komt. Het huurbeleid is gebaseerd op het Woning Waardering Systeem, het zgn. WWS. Een puntensysteem waarbij iedere woning een aantal punten krijgt. In het WWS zijn criteria opgenomen (oppervlaktes, verwarming, energielabel, keuken, sanitair e.d.) die samen het totaal aantal punten bepalen. Dit puntentotaal bepaalt uiteindelijk wat de huur van de woning mag zijn. Openbaar Belang heeft dit jaar de puntenwaardering vermeld op de aanzegging van de huurverhoging. Dit is iets, waar de Bewonersraad van deltawonen jaloers op is, omdat deltawonen weigert dit te doen. Nieuw is dit jaar dat de WOZ-waarde voor een kwart de puntenwaardering bepaalt. De heer Buter laat aan de hand van een voorbeeld zien wat het effect is van de WOZ-waarde: WOZ waarde is ,- Oppervlakte vertrekken 65 m² overige ruimten 8 m² Totaal 73 m² Berekening aantal punten: : 7995* 20,01 punten : 73 : 122* 17,97 punten Totaal 38 punten (afgerond) * = vastgesteld in het WWS Het puntentotaal bepaalt de maximaal redelijke huur die gevraagd mag worden voor een woning. Heeft een woning 100 punten, dan mag de huur maximaal 480,17 zijn. Heeft een woning 144 punten, dan mag de huur maximaal 707,64 zijn. Heeft een woning 200 punten, dan mag de huur maximaal 997,15 zijn. De corporaties in Zwolle vragen niet de maximaal redelijke huur, maar een streefhuur. Gemiddeld is de streefhuur van de corporaties in Zwolle 80%. Er zitten verschillen in de huurprijzen tussen zittende huurders. Bij deltawonen betaalt zelfs een deel meer dan 100% van de streefhuur. Huurverhoging 2016 Inkomen Huurverhoging lager dan ,- 0,6 + 1,5 = max. 2,10% tussen ,- en ,- 0,6 + 2,0 = max. 2,60% hoger dan > ,- 0,6 + 4,0 = max. 4,60% Het voorstel van deltawonen was gedeeltelijk gebaseerd op basis van de huursombenadering en gedeeltelijk op basis van het inkomen. De Bewonersraad van deltawonen realiseert zich dat een 0% huurverhoging niet mogelijk is. Er is ook geld nodig voor de bouw van sociale woningen, voor e-renovatie en voor BBK (Beschikbaarheid, betaalbaarheid en kwaliteit).

6 Pagina 6 van 8 Het Bewonersraad deltawonen is akkoord gegaan met het voorstel voor de huurverhoging, waarbij de bewonersraad een aantal aanbevelingen heeft gedaan: - aandacht voor huurtoeslag; - de huurverhoging voor bewoners met een inkomen hoger dan ,- is akkoord, maar stelt voor de extra opbrengsten te besteden aan BBK. De heer Loeters hoopt dat de waarderingspunten die achterop de aanzegging van de huurverhoging staan, voldoende toegelicht zijn. Openbaar Belang heeft ook een brochure over de berekening van de huur beschikbaar. De heer Vinke sluit tenslotte af met de opmerking dat Openbaar Belang duidelijk als richtlijn dat de inflatie de basis is van de huurverhoging. 10. Sluiting 10.1 De heer Loeters bedankt een ieder voor zijn/haar aanwezigheid. Aansluitend aan de vergadering, is er een lunch en vanmiddag een optreden van Men in Music De vergadering wordt gesloten om uur.

7 AFSPRAKEN/BESLUITENLIJST Vergadering Jaarvergadering Centrale Huurdersraad 1. Het verslag van de vergadering van 9 mei 2015 worden goedgekeurd en vastgesteld. 2. Het bestuur wordt decharge verleend voor de jaarrekening De heer Tadema en de heer Cees Wolfkamp worden benoemd voor de kascommissie De heer De Groot is reservelid. 4. De begroting 2016 van de CHR wordt goedgekeurd. 5. De vergadering gaat akkoord met het opheffen van de spaarrekening en de gelden worden op een derdenrekening van Openbaar Belang geparkeerd. 6. De heer H.J. Meijer wordt gekozen als bestuurslid van de CHR..

8 ACTIVITEITENOVERZICHT Vergadering Jaarvergadering Centrale Huurdersraad Volgnummer Omschrijving Door Informeren bij Openbaar Belang of een financiële tegemoetkoming voor een fietsbeugel Van Pallandtmarke mogelijk is CHR

de heer S.I.J. van Apeldoorn bestuurslid mevrouw A.C. Trentelman bestuurslid mevrouw N. van de Kolk Woonbond

de heer S.I.J. van Apeldoorn bestuurslid mevrouw A.C. Trentelman bestuurslid mevrouw N. van de Kolk Woonbond NOTULEN Vergadering Jaarvergadering Centrale Huurdersraad (CHR) Aanwezig de heer H.W.M. Loeters voorzitter de heer C.E.N. Wolfkamp vice-voorzitter de heer J. Hetebrij secretaris de heer J.W. Vinke penningmeester

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Samenstelling van de Centrale Huurdersraad ( CHR ) 2 Verslag van de werkzaamheden. 2.1 Jaarverslag CHR 2014

Inhoudsopgave. 1. Samenstelling van de Centrale Huurdersraad ( CHR ) 2 Verslag van de werkzaamheden. 2.1 Jaarverslag CHR 2014 Jaarverslag 2015 Inhoudsopgave 1. Samenstelling van de Centrale Huurdersraad ( CHR ) 2 Verslag van de werkzaamheden 2.1 Jaarverslag CHR 2014 2.2 Vergaderingen bestuur CHR 2015 2.3 Formeel overleg met het

Nadere informatie

Verslag. Gerard van de Ven (directeur) Henk Voerman (manager Woondiensten) Caroline Bredeweg (notuliste) Zie presentielijst

Verslag. Gerard van de Ven (directeur) Henk Voerman (manager Woondiensten) Caroline Bredeweg (notuliste) Zie presentielijst Verslag Vergadering Locatie Datum Aanwezig Jaarvergadering Stichting Huurdersorganisatie Omnia Wonen De Kiekmure in Harderwijk Woensdag 7 april 2010, aanvang 19.30 uur Miranda Verweij (voorzitter), Dick

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE ALGEMENE LEDENVERGADERING D.D. 13 JUNI 2018

NOTULEN VAN DE ALGEMENE LEDENVERGADERING D.D. 13 JUNI 2018 NOTULEN VAN DE ALGEMENE LEDENVERGADERING D.D. 13 JUNI 2018 Aanwezig: 19 huurders-leden, 2 leden-niet huurders, 4 leden RvC en 5 medewerkers WBVR Verslag: Martine Piekhaar (externe notulist) 1. Opening

Nadere informatie

Voorwoord. Jan Zwaan Voorzitter/adviseur Huurders Belangen Zeewolde

Voorwoord. Jan Zwaan Voorzitter/adviseur Huurders Belangen Zeewolde Jaarverslag 2016 Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag van Huurders Belangen Zeewolde over het jaar 2016. Een jaar waarbij wij als HBZ een belangrijke speler geworden zijn in het overleg met de gemeente

Nadere informatie

Notulen algemene Ledenvergadering Vereniging Huurdersplatform de Woonplaats gehouden op 12 maart 2014 te Zutphen

Notulen algemene Ledenvergadering Vereniging Huurdersplatform de Woonplaats gehouden op 12 maart 2014 te Zutphen Notulen algemene Ledenvergadering Vereniging Huurdersplatform de Woonplaats gehouden op 12 maart 2014 te Zutphen 1. Opening en Mededelingen De voorzitter opent de vergadering en heet een ieder van harte

Nadere informatie

Jaarverslag 2017 VERSLAGLEGGING: KIM SCHOLTEN

Jaarverslag 2017 VERSLAGLEGGING: KIM SCHOLTEN Jaarverslag 2017 VERSLAGLEGGING: KIM SCHOLTEN Inhoudsopgave Inleiding voorzitter... 2 Verslag intern en regulier overleg HAR... 3 De samenstelling van de HAR in 2017... 3 Onderwerpen in 2017... 3 Biedingen

Nadere informatie

VERSLAG ALGEMENE LEDENVERGADERING HUURDERVERENIGING INTERWHERE, D.D. 14 MAART 2016

VERSLAG ALGEMENE LEDENVERGADERING HUURDERVERENIGING INTERWHERE, D.D. 14 MAART 2016 VERSLAG ALGEMENE LEDENVERGADERING HUURDERVERENIGING INTERWHERE, D.D. 14 MAART 2016 Onderwerp : Verslag van de Algemene Ledenvergadering van Huurdersvereniging InterWhere. Aanwezig : Het bestuur, bestaande

Nadere informatie

05 Jaarverslagen afdeling voetbal SV Spaarnwoude en jeugdcommissie seizoen

05 Jaarverslagen afdeling voetbal SV Spaarnwoude en jeugdcommissie seizoen Notulen Aanwezige bestuursleden: Edwin Ruijgrok (voorzitter) Jan Bönker (secretaris) Bert Brals (penningmeester) Frank Willems (seniorenzaken) Frank Oud (wedstrijdsecretaris) Steven ten Brink (selectiezaken)

Nadere informatie

VERSLAG VIERDE ALGEMENE LEDENVERGADERING HUURDERVERENIGING INTERWHERE, D.D. 13 MAART 2017

VERSLAG VIERDE ALGEMENE LEDENVERGADERING HUURDERVERENIGING INTERWHERE, D.D. 13 MAART 2017 VERSLAG VIERDE ALGEMENE LEDENVERGADERING HUURDERVERENIGING INTERWHERE, D.D. 13 MAART 2017 Onderwerp : Verslag van de Algemene Ledenvergadering van Huurdersvereniging InterWhere. Aanwezig : Het bestuur,

Nadere informatie

Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging

Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging Agenda Algemene leden vergadering 2018 Donderdag 5 april 2018 om 20.00 uur 1. Opening. 2. Mededelingen en ingekomen stukken. 3. Vaststellen agenda. 4. Notulen

Nadere informatie

Controlerend en krachtig in overleg

Controlerend en krachtig in overleg DE HUURDERSBELANGENVERENIGING Controlerend en krachtig in overleg Jaarverslag van HBV De Woonkoepel over 2015 De Huurdersbelangenvereniging is de wettelijke vertegenwoordiger van de huurders van SWZ. Het

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE Inleiding 2 Bestuur HV InterWhere 3 Nieuwjaarsbijeenkomst 3 Algemene ledenvergadering 4 Scholing 4 Bewonerscommissie (BC) en Flatteams

INHOUDSOPGAVE Inleiding 2 Bestuur HV InterWhere 3 Nieuwjaarsbijeenkomst 3 Algemene ledenvergadering 4 Scholing 4 Bewonerscommissie (BC) en Flatteams INHOUDSOPGAVE blz Inleiding 2 Bestuur HV InterWhere 3 Nieuwjaarsbijeenkomst 3 Algemene ledenvergadering 4 Scholing 4 Bewonerscommissie (BC) en Flatteams (FT) 5 Overleg HV InterWhere/Intermaris 5 Woonbond

Nadere informatie

Provero lid t.a.v. Postbus Adres WOONPLAATS. DRIEBERGEN, 14 november. Betreft: Algemene ledenvergadering. Beste leden van Provero,

Provero lid t.a.v. Postbus Adres WOONPLAATS. DRIEBERGEN, 14 november. Betreft: Algemene ledenvergadering. Beste leden van Provero, Provero lid t.a.v. Postbus Adres WOONPLAATS DRIEBERGEN, 14 november Betreft: Algemene ledenvergadering Beste leden van Provero, Op donderdag 14 november 2013 vindt om 10.00 uur de Algemene Ledenvergadering

Nadere informatie

Notulen van de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de GGC op dinsdag 11 april 2017.

Notulen van de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de GGC op dinsdag 11 april 2017. Notulen van de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de GGC op dinsdag 11 april 2017. 1. Opening. De voorzitter opent de vergadering door iedereen van harte welkom te heten. 2. Mededelingen. De voorzitter

Nadere informatie

Notulen algemene Ledenvergadering Vereniging Huurdersplatform de Woonplaats gehouden op 11 maart 2015 te Zutphen

Notulen algemene Ledenvergadering Vereniging Huurdersplatform de Woonplaats gehouden op 11 maart 2015 te Zutphen Notulen algemene Ledenvergadering Vereniging Huurdersplatform de Woonplaats gehouden op 11 maart 2015 te Zutphen 1. Opening en Mededelingen De voorzitter opent de vergadering en heet een ieder van harte

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Ouderraad

Huishoudelijk reglement Ouderraad Huishoudelijk reglement Ouderraad Openbare Basisschool t Hout, Helmond Artikel 1 Begripsbepalingen Dit reglement verstaat onder A. Bevoegd gezag : de directeur of zijn/haar vervanger B. School : Openbare

Nadere informatie

Notulen NEVIR Algemene Leden Vergadering 24 juni 2019

Notulen NEVIR Algemene Leden Vergadering 24 juni 2019 Notulen NEVIR Algemene Leden Vergadering 24 juni 2019 Van de Algemene Leden Vergadering (ALV) van de NEDERLANDSE VERENIGING VOOR INVESTOR RELATIONS (NEVIR), gehouden op maandag 24 juni 2019 om 16:30 uur

Nadere informatie

Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d

Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d. 20-2-2017. Aanwezig volgens presentielijst: 83 leden Afgemeld: 16 leden Afwezig: 31 leden. 1. Opening, mededelingen en ingekomen stukken.

Nadere informatie

Notulen van algemene ledenvergadering, gehouden dinsdag 16 april 2013, aanvang 15:00 uur.

Notulen van algemene ledenvergadering, gehouden dinsdag 16 april 2013, aanvang 15:00 uur. Notulen Totaal aantal stemmen: 663; aantal stemmen vertegenwoordigd: 663 (100 procent) Aanwezig Vestia Noord Nederland VvE Heuvelhof Parkeerlaag 0 VvE Heuvelhof Parkeerlaag 1 VvE Heuvelhof Woningen 1.

Nadere informatie

Op bladzijde 2 een typefout: instaan moet zijn instaat

Op bladzijde 2 een typefout: instaan moet zijn instaat VERSLAG LEDENVERGADERING ONS WOONGOED 28-4-2016 Aanwezig namens OW: Hans Schoenmaker, Ben Bronner, Anton Bruijn, Nancy Reitsma. De aanwezige leden hebben de presendelijst getekend. Notulist: Truus te Winkel

Nadere informatie

Jaarverslag Van de Bewonersraad deltawonen

Jaarverslag Van de Bewonersraad deltawonen Jaarverslag 2017 Van de Bewonersraad deltawonen secretariaat@bewonersraaddw.nl Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Inleiding... 4 Missie... 4 Visie... 4 Het bereiken van optimaal woongenot door in gesprek met

Nadere informatie

Verslag. : Algemene Ledenvergadering Huurdersvereniging Brederode

Verslag. : Algemene Ledenvergadering Huurdersvereniging Brederode Verslag Vergadering Datum : 13 mei 2013 Locatie Aanwezig Genodigd Afwezig Notulist Aantal pagina s : 5 : Algemene Ledenvergadering Huurdersvereniging Brederode : De Rijp, Bloemendaal : Bestuur Huurdersvereniging

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering

Notulen Algemene Ledenvergadering Notulen Algemene Ledenvergadering Datum: 01-04-2016 Type meeting: Algemene Ledenvergadering Aanwezigen: 12 leden Voorzitter: Flip Keijzer Secretariaat VvR Agenda ITEM NR. BESCHRIJVING 01 Opening 02 Ingekomen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Ouderraad Openbare Basisschool de Esdoorn, Weerdinge

Huishoudelijk reglement Ouderraad Openbare Basisschool de Esdoorn, Weerdinge Huishoudelijk reglement Ouderraad Openbare Basisschool de Esdoorn, Weerdinge Artikel 1 Begripsbepalingen Dit reglement verstaat onder A. bevoegd gezag : de directeur of zijn/haar vervanger B. School :

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering d.d. 2 juli 2014

Verslag Algemene Ledenvergadering d.d. 2 juli 2014 Huurdersbelangenvereniging De Sleutel Gemzenstraat 2A 7315 EM Apeldoorn T: 055-521 45 10 E: hbvsltl@planet.nl I: www.desleutel-apd.nl Verslag Algemene Ledenvergadering d.d. 2 juli 2014 E:. 3 juli 2014

Nadere informatie

Notulen van Algemene ledenvergadering, gehouden dinsdag 31 maart 2015, aanvang 15:00 uur.

Notulen van Algemene ledenvergadering, gehouden dinsdag 31 maart 2015, aanvang 15:00 uur. Notulen Totaal aantal stemmen: 663; aantal stemmen vertegenwoordigd: 647 (97,59 procent) Aanwezig Patrizia Wohnmodul Beheer II B.V. VvE Heuvelhof Parkeerlaag 0 VvE Heuvelhof Parkeerlaag 1 VvE Heuvelhof

Nadere informatie

Notulen jaarvergadering V.O.S

Notulen jaarvergadering V.O.S Van: Secretaris V.O.S Datum28-07-2010 Aan: Iman, Adrie, Adriaan, Jeanet, Patricia, Sacha, Peter en Diana. Aanwezigen van het bestuur: Iman, Adrie, Adriaan, Jeanet, Patricia, Sacha, Diana enpeter Aanwezige

Nadere informatie

NOTULEN GECOMBINEERDE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS d.d. 25 april 2017

NOTULEN GECOMBINEERDE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS d.d. 25 april 2017 DELTA LLOYD AZIË DEELNEMINGEN FONDS N.V. i.l. DELTA LLOYD DEELNEMINGEN FONDS N.V. DELTA LLOYD DOLLAR FONDS N.V. DELTA LLOYD EURO CREDIT FUND N.V. DELTA LLOYD EUROPEES DEELNEMINGEN FONDS N.V. DELTA LLOYD

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering 25 juni 2014.

Verslag Algemene Ledenvergadering 25 juni 2014. 1 Verslag Algemene Ledenvergadering 25 juni 2014. Aanwezig Bestuursleden T.P.P. Moors voorzitter x A.A. Keijman secretaris X J. Stuurman penningmeester X A. Kaiser 2 de secretaris X Raad van Toezicht C.

Nadere informatie

De notulen van de ALV van worden goedgekeurd. Henk levert een verslag van het afgelopen jaar:

De notulen van de ALV van worden goedgekeurd. Henk levert een verslag van het afgelopen jaar: Agenda Algemene Ledenvergadering Nederlandse Vereniging Wenen vrijdag 23.03.2018, 19:00-20:00 Flanagan s Irish Pub, Schwarzenbergstraße 1-3, 1010 Wenen 1. Opening Aanwezig: 28 leden. Volgens de statuten

Nadere informatie

Inhoudsopgave Inleiding Overleg De inhoud Publiciteit Interne organisatie Financiën Bijlage 1: Notulen ledenvergadering

Inhoudsopgave Inleiding Overleg De inhoud Publiciteit Interne organisatie Financiën Bijlage 1: Notulen ledenvergadering Jaarverslag 2016 Inhoudsopgave Inleiding 3 Overleg 3 De inhoud 3 Publiciteit 5 Interne organisatie 5 Financiën 6 Bijlage 1: Notulen ledenvergadering 29-06-2016 7 Bijlage 2: Financiën Huurdersvereniging

Nadere informatie

Notulen NEVIR Algemene Leden Vergadering 1 juni 2018

Notulen NEVIR Algemene Leden Vergadering 1 juni 2018 Notulen NEVIR Algemene Leden Vergadering 1 juni 2018 Van de Algemene Leden Vergadering (ALV) van de NEDERLANDSE VERENIGING VOOR INVESTOR RELATIONS (NEVIR), gehouden op vrijdag 1 juni 2018 om 16:00 uur

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering d.d. 23 februari 2009

Notulen Algemene Ledenvergadering d.d. 23 februari 2009 Notulen Algemene Ledenvergadering d.d. 23 februari 2009 Aanwezig zijn: De heer N. Graaf, voorzitter De heer H.C.P. Venema, vice-voorzitter Mevrouw E. den Nijs, bestuurslid De heer J. Komen, administrateur

Nadere informatie

JAARVERSLAG. Huurdersbelangenorganisatie HBO TBV WONEN 2016 HBO TBV WONEN. Samenstelling: Gerard Klaassen. Cees van der Staak.

JAARVERSLAG. Huurdersbelangenorganisatie HBO TBV WONEN 2016 HBO TBV WONEN. Samenstelling: Gerard Klaassen. Cees van der Staak. JAARVERSLAG Huurdersbelangenorganisatie HBO TBV WONEN 2016 Samenstelling: Gerard Klaassen Cees van der Staak Gerard Beemer Jaarverslag 2016 1 Inhoud Verantwoording Pag. 3 Voorwoord Pag. 4 Sociaal Verslag

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van VWV de Pieterman

Huishoudelijk reglement van VWV de Pieterman Huishoudelijk reglement van VWV de Pieterman Inhoud: Leden en lidmaatschap Het functioneren van het bestuur Taakomschrijving Bestuursleden Commissies Financiën Evenementen en aansprakelijkheid Slotbepalingen

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Pagina. Agenda 3. Voorwoord bestuur 4. Activiteiten 5-6. Toekomst 7. Kascontrole 8. Balansrekening. Resultatenrekening 2018

Inhoudsopgave. Pagina. Agenda 3. Voorwoord bestuur 4. Activiteiten 5-6. Toekomst 7. Kascontrole 8. Balansrekening. Resultatenrekening 2018 2 Inhoudsopgave Pagina Agenda 3 Voorwoord bestuur 4 Activiteiten 5-6 Toekomst 7 Kascontrole 8 Balansrekening Resultatenrekening 2018 3 Agenda Datum: 13 juni 2019 Tijd: 19.30 uur Locatie: De Nieuwhof, Rivierweg

Nadere informatie

Verslag van de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging van Gepensioneerden Unilever Bestfoods Nederland

Verslag van de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging van Gepensioneerden Unilever Bestfoods Nederland Verslag van de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging van Gepensioneerden Unilever Bestfoods Nederland, gehouden op dinsdag, 25 maart 2014 in Zalencentrum Restaurant Engels, Stationsplein 45 te Rotterdam.

Nadere informatie

a. Zie artikel 4 der Statuten. b. Het bestuur van de vereniging kan bij beëindiging van een lidmaatschap dit omzetten in een bijzonder lidmaatschap.

a. Zie artikel 4 der Statuten. b. Het bestuur van de vereniging kan bij beëindiging van een lidmaatschap dit omzetten in een bijzonder lidmaatschap. HUISHOUDELIJK REGLEMENT CENTRALE HUURDERSRAAD WOB ZWOLLE. Artikel 1. NAAM EN ZETEL. a. Zie artikel 1 der Statuten. b. In dit huishoudelijk reglement wordt met Vereniging Centrale Huurdersraad van de Woningstichting

Nadere informatie

Notulen NEVIR ALV 2017

Notulen NEVIR ALV 2017 Notulen NEVIR ALV 2017 Van de Algemene Leden Vergadering van de NEDERLANDSE VERENIGING VOOR INVESTOR RELATIONS (NEVIR), gehouden op vrijdag 9 juni 2017 te Hotel Casa, Eerste Ringdijkstraat 4, 1097 BC Amsterdam.

Nadere informatie

4. Jaarverslag van de secretaris Het jaarverslag over 2013 wordt goedgekeurd met dank aan de secretaresse mevr. B. van der Vegt.

4. Jaarverslag van de secretaris Het jaarverslag over 2013 wordt goedgekeurd met dank aan de secretaresse mevr. B. van der Vegt. Notulen jaarvergadering Historische Kring Dalfsen (concept) Datum 27-01-2014 Aanwezig 54 leden Met kennisgeving afwezig: Dhr. Henk Holsappel, Mw. Rix Pasman 1. Opening door de voorzitter De voorzitter

Nadere informatie

Notulen van de Algemene Leden Vergadering van de Zaalsportclub Muiderberg, dinsdag 14 maart 2017, 20:00 uur De Rijver, Muiderberg

Notulen van de Algemene Leden Vergadering van de Zaalsportclub Muiderberg, dinsdag 14 maart 2017, 20:00 uur De Rijver, Muiderberg Notulen van de Algemene Leden Vergadering van de Zaalsportclub Muiderberg, dinsdag 14 maart 2017, 20:00 uur De Rijver, Muiderberg Aanwezig: Vera van Etten (voorzitter bestuur), Hetty Tjalkens (vice voorzitter),

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering

Algemene ledenvergadering Algemene ledenvergadering Zwolle, 16 maart 2018 1. Opening 2. Goedkeuring notulen vorige vergadering 3. Sociaal en financieel jaarverslag 4. Goedkeuring jaarstukken 2017 5. Decharge bestuur 6. Benoeming

Nadere informatie

Algemene Leden Vergadering Reddingsbrigade Heerhugowaard 07-10-2014

Algemene Leden Vergadering Reddingsbrigade Heerhugowaard 07-10-2014 Graag mobieltjes op stil en laptop s en tablets uit De zaal sluit om 21.55 uur Agenda voor vanavond: 1. Mededelingen / vast stellen agenda 2. Goedkeuring Notulen / stand van acties vorige ALV 3. Stand

Nadere informatie

ALGEMENE LEDEN VERGADERING

ALGEMENE LEDEN VERGADERING ALGEMENE LEDEN VERGADERING Datum : 5 juni 2019 Tijd : 20.30-21.30 UUR Lokatie : Clubhuis SV DEN HOORN Zuidhoornseweg 4, Den Hoorn (ZH) Agenda 1. Opening en welkom door de voorzitter 2. Verslag van de reguliere

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Duivensport Heerenveen e.o. 0236

Huishoudelijk reglement van Duivensport Heerenveen e.o. 0236 Huishoudelijk reglement van Duivensport Heerenveen e.o. 0236 Goedgekeurd Najaarsvergadering 2013 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 De vereniging draagt de naam Duivensport Heerenveen e.o. De vereniging is

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering 21 juni 2012, 17.30 18.30 Dutch Space Leiden

Algemene Ledenvergadering 21 juni 2012, 17.30 18.30 Dutch Space Leiden Aanwezig vanuit bestuur: Algemene Ledenvergadering 21 juni 2012, 17.30 18.30 Dutch Space Leiden Gerard Blaauw (voorzitter), Lex Meijer (Penningmeester), Rob Postema, Rob van den Berg, Peter Buist, Tanja

Nadere informatie

Jaarvergadering Stichting Huurdersorganisatie Omnia Wonen De Kiekmure in Harderwijk Donderdag 12 april 2012, aanvang 19.30 uur

Jaarvergadering Stichting Huurdersorganisatie Omnia Wonen De Kiekmure in Harderwijk Donderdag 12 april 2012, aanvang 19.30 uur Verslag Vergadering Locatie Datum Aanwezig Jaarvergadering Stichting Huurdersorganisatie Omnia Wonen De Kiekmure in Harderwijk Donderdag 12 april 2012, aanvang 19.30 uur Dick Penning (voorzitter), Arnold

Nadere informatie

Vast stellen agenda Geen aanvullingen op de agenda en deze wordt ongewijzigd vastgesteld.

Vast stellen agenda Geen aanvullingen op de agenda en deze wordt ongewijzigd vastgesteld. Vergadering: Algemene Leden Vergadering Datum: 24 september 2014 Aanvang: 19:30 Aanwezig: Kars Schuiten (vz), Harro Prins (penningmeester), Anne Veenker (bestuurslid Jeugd), Gert- Jan Kloppenburg (tc)

Nadere informatie

3. Het huishoudelijk reglement is in de bestuursvergadering van de vereniging op 9 oktober 2012 vastgesteld.

3. Het huishoudelijk reglement is in de bestuursvergadering van de vereniging op 9 oktober 2012 vastgesteld. 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1. Het huishoudelijk reglement is een uitwerking van de statuten van Vereniging Koepel Mooiland Allen Samen, opgericht op 2 juli 2012. Dit reglement legt de onderlinge afspraken

Nadere informatie

2. Notulen BLV d.d. 26 september 2014 De notulen van de BLV vergadering van 26 september 2014 worden goedgekeurd.

2. Notulen BLV d.d. 26 september 2014 De notulen van de BLV vergadering van 26 september 2014 worden goedgekeurd. NOTULEN van de Algemene Leden Vergadering van de NEDERLANDSE VERENIGING VOOR INVESTOR RELATIONS (NEVIR), gehouden op donderdag 11 juni 2015 te Double Three by Hilton, Oosterdokstraat 4 in Amsterdam. AANWEZIG

Nadere informatie

VvE Krooneend te Krimpen aan den IJssel

VvE Krooneend te Krimpen aan den IJssel VvE Krooneend te Krimpen aan den IJssel ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Notulen van de Algemene ledenvergadering gehouden

Nadere informatie

VvE Quarakter IV te Krimpen aan den IJssel

VvE Quarakter IV te Krimpen aan den IJssel VvE Quarakter IV te Krimpen aan den IJssel ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Notulen van de Algemene ledenvergadering gehouden

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering BCH 28 oktober 2014

Notulen Algemene Ledenvergadering BCH 28 oktober 2014 Notulen Algemene Ledenvergadering BCH 28 oktober 2014 Auteur: Casper van de Pol Aanwezig: Casper van de Pol Rudi van Winsum Cees van Winsum Gerard van der Velde Wil Schoonderbeek Bert van de Poll Erik

Nadere informatie

Profielschets. Bestuur Huurdersplatform SOR

Profielschets. Bestuur Huurdersplatform SOR Profielschets Bestuur Huurdersplatform SOR 1 november 2018 Inhoud 1. Inleiding op SOR en het bestuur van het Huurdersplatform 3 1.1 Beschrijving SOR 3 1.2 Beschrijving (bestuur) Huurdersplatform SOR 3

Nadere informatie

Op vrijdag 1 juni 2018 vindt de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de Vereniging de Jonge Balie te Gelderland plaats.

Op vrijdag 1 juni 2018 vindt de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de Vereniging de Jonge Balie te Gelderland plaats. Aan de leden van Vereniging De Jonge Balie te Gelderland mr. L.C.M. Veerbeek Tel: 06 55856130 secretaris.jongebalie@pvdb.nl www.jongebaliegelderland.nl Nijmegen, 16 mei 2018 Betreft: Oproeping algemene

Nadere informatie

1. Opening en mededelingen

1. Opening en mededelingen OBC/15-008.25.1 Verslag van de jaarvergadering van het bestuur van de Stichting OBC met bewonerscommissies gehouden op donderdag 26 maart 2015 in het verenigingsgebouw van ZKV de Meervogels Aanwezig van

Nadere informatie

WASSENAARSE VOLKSTUINDERS VERENIGING Postbus 12, 2240 AA Wassenaar. Bankrekening: NL 14 INGB (Aangesloten bij het Algemeen Verbond van

WASSENAARSE VOLKSTUINDERS VERENIGING Postbus 12, 2240 AA Wassenaar. Bankrekening: NL 14 INGB (Aangesloten bij het Algemeen Verbond van WASSENAARSE VOLKSTUINDERS VERENIGING Postbus 12, 2240 AA Wassenaar. Bankrekening: NL 14 INGB 0001673018 (Aangesloten bij het Algemeen Verbond van Volkstuinderverenigingen in Nederland van de 61 e Algemene

Nadere informatie

Dagcompetitie. Aanwezig van de verenigingen: Alle verenigingen vertegenwoordigd door één of meerdere personen, totaal 50 personen.

Dagcompetitie. Aanwezig van de verenigingen: Alle verenigingen vertegenwoordigd door één of meerdere personen, totaal 50 personen. Dagcompetitie Notulen van de algemene ledenvergadering van de Dagcompetitie, gehouden op 22 mei 2015 bij biljartvereniging Roac te Rijpwetering. Aanwezig van het Bestuur: Hans van Aalst, Piet Volwater,

Nadere informatie

Voorwoord. Jan Zwaan Voorzitter/adviseur Huurders Belangen Zeewolde.

Voorwoord. Jan Zwaan Voorzitter/adviseur Huurders Belangen Zeewolde. Jaarverslag 2017 Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag van Huurders Belang Zeewolde over het jaar 2017. Een jaar waarbij Huurders Belang Zeewolde het druk gehad heeft met de professionalisering van onze

Nadere informatie

Eibergs Mannenkoor Huishoudelijk reglement.

Eibergs Mannenkoor Huishoudelijk reglement. Eibergs Mannenkoor Huishoudelijk reglement. DE VERENIGING Art.1 De vereniging draagt de naam, Eibergs Mannenkoor en is gevestigd te Eibergen. GRONDSLAG Art.2 De vereniging is gebaseerd op een algemene

Nadere informatie

Jaarverslag. Stichting Huurdersraad Woningbedrijf Velsen

Jaarverslag. Stichting Huurdersraad Woningbedrijf Velsen 1 Jaarverslag 2017 Stichting Huurdersraad Woningbedrijf Velsen Adres: Planetenweg 2 1973 BG IJmuiden Tel: 06-15246590 email: info-secr@huurdersraadwbvelsen.nl www: huurdersraad-wbvelsen.nl 2 J A A R V

Nadere informatie

Giselle Holdert (Woonbond) en Marco Isarin (Pericotta Internet)

Giselle Holdert (Woonbond) en Marco Isarin (Pericotta Internet) Verslag Vergadering Locatie Datum Aanwezig Jaarvergadering Stichting Huurdersorganisatie Omnia Wonen De Kiekmure in Harderwijk Donderdag 14 april 2011, aanvang 19.30 uur Dick Penning (voorzitter), Arnold

Nadere informatie

JAARVERSLAG. Huurdersbelangenorganisatie HBO TBV WONEN Samenstelling: Gerard Klaassen. Cees van der Staak. Gerard Beemer

JAARVERSLAG. Huurdersbelangenorganisatie HBO TBV WONEN Samenstelling: Gerard Klaassen. Cees van der Staak. Gerard Beemer JAARVERSLAG Huurdersbelangenorganisatie HBO TBV WONEN 2018 Samenstelling: Gerard Klaassen Cees van der Staak Gerard Beemer Inhoud Verantwoording Pag. 3 Voorwoord Pag. 4 Sociaal Verslag 2018 Hoofdstuk 1:

Nadere informatie

CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT

CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Huurders Vereniging Woonbelang Postadres: Postbus 75, 6560 AB Groesbeek E-mail: info@hv-woonbelang.nl Telefoon: (024) 397 62 54 (van 19.00 tot 20.00 uur) Website: www.hv-woonbelang.nl Lid van de Nederlandse

Nadere informatie

Verslag. Ledenvergadering Huurdervereniging l'escaut Woensdag 9 mei 2018, aanvang uur, gehouden wijkgebouw Het Palet te Vlissingen Nr.

Verslag. Ledenvergadering Huurdervereniging l'escaut Woensdag 9 mei 2018, aanvang uur, gehouden wijkgebouw Het Palet te Vlissingen Nr. Verslag Vergadering Ledenvergadering Huurdervereniging l'escaut Datum Woensdag 9 mei 2018, aanvang 19.00 uur, gehouden wijkgebouw Het Palet te Vlissingen Nr. 1 t/m 8 Aanwezig Zie presentielijst Afwezig

Nadere informatie

Jaarverslag Vereniging Huurdersplatform de Woonplaats. te Enschede. Maart Jaarverslag huurdersplatform 1

Jaarverslag Vereniging Huurdersplatform de Woonplaats. te Enschede. Maart Jaarverslag huurdersplatform 1 Jaarverslag Vereniging Huurdersplatform de Woonplaats te Enschede Maart 2018 Jaarverslag huurdersplatform 1 1. Algemeen: De Vereniging Huurdersplatform De Woonplaats heeft ook in de belangen behartigd

Nadere informatie

Notulen van Vergadering van eigenaars, gehouden dinsdag 11 maart 2014, aanvang 19:30 uur.

Notulen van Vergadering van eigenaars, gehouden dinsdag 11 maart 2014, aanvang 19:30 uur. Notulen 1. Opening en vaststelling aanwezige stemmen De voorzitter van de vergadering opent de vergadering en heet de aanwezigen van harte welkom. Vanavond zijn 30 van de 52 stemmen aanwezig dan wel per

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE VOORJAARSVERGADERING VAN DE EINDHOVENSE SPORTRAAD. Datum: Donderdag 19 juni 2017

NOTULEN VAN DE VOORJAARSVERGADERING VAN DE EINDHOVENSE SPORTRAAD. Datum: Donderdag 19 juni 2017 NOTULEN VAN DE VOORJAARSVERGADERING VAN DE EINDHOVENSE SPORTRAAD Datum: Donderdag 19 juni 2017 Aanvang: ± 19.30 uur Einde: ± 21.30 uur Locatie: Grote vergaderruimte Sportbedrijf de Karpen, JC Dirkxpad

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement. Oudervereniging Lambertusschool

Huishoudelijk reglement. Oudervereniging Lambertusschool Huishoudelijk reglement Oudervereniging Lambertusschool Versie 27augustus 2012 LAMBERTUSSCHOOL NU VOOR STRAKS Oudervereniging Mari van Eschstraat 2 5254 JE Haarsteeg www.lambertusschool.nl Kvk nr: 55501141

Nadere informatie

Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap. Kring Gelders Overkwartier van Roermond.

Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap. Kring Gelders Overkwartier van Roermond. Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap. Kring Gelders Overkwartier van Roermond. Verslag van de algemene ledenvergadering. Datum en tijdstip: Locatie: Aanwezig: Voorzitter is: Secretaris is: Maandag,

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering april 2014

Notulen Algemene Ledenvergadering april 2014 Notulen Algemene Ledenvergadering april 2014 Datum: maandag 21 april 2014 Tijd: 10.35 uur t/m 12.00 uur Locatie: Dolfinarium Harderwijk Aanwezigen bestuursleden: Goksel Tatlioĝlu, Angelo Verhoeven, Jan

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering 14 maart 2016

Notulen Algemene Ledenvergadering 14 maart 2016 Notulen Algemene Ledenvergadering 14 maart 2016 Volgens de presentielijst waren er 22 leden aanwezigen 1. Opening, en mededelingen De voorzitter opent de vergadering en heet een ieder welkom. De voorzitter

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering Huurdersbelangenvereniging (HBV) Doorn van 26 april 2016.

Verslag Algemene Ledenvergadering Huurdersbelangenvereniging (HBV) Doorn van 26 april 2016. Verslag Algemene Ledenvergadering Huurdersbelangenvereniging (HBV) Doorn van 26 april 2016. 1. Welkom en vaststellen agenda De voorzitter, Albert van Zandt, heet alle aanwezigen van harte welkom. In het

Nadere informatie

Jaarverslag Technische Commissie door: Albert Seubring Het jaarverslag van de TC is goedgekeurd. Dank aan Albert Seubring voor het verslag.

Jaarverslag Technische Commissie door: Albert Seubring Het jaarverslag van de TC is goedgekeurd. Dank aan Albert Seubring voor het verslag. Notulen Algemene Ledenvergadering c.v.v. Fit Boys Datum: Donderdag 27 oktober 2016 Aanvang: 20:00 uur Locatie: Kantine Fit Boys, Sportpark Noord-West Aanwezig:.. leden, zie: Presentielijst ledenvergadering

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering Woningbouwvereniging Maarn d.d. 8 december 2015

Verslag Algemene Ledenvergadering Woningbouwvereniging Maarn d.d. 8 december 2015 Verslag Algemene Ledenvergadering Woningbouwvereniging Maarn d.d. 8 december 2015 Aanwezig: Bestuursleden: N. van Veen, voorzitter J. Stuurman, penningmeester A. Kaiser, secretaris Raad van Toezicht: M.

Nadere informatie

Verslag Algemene leden vergadering 13 maart 2018

Verslag Algemene leden vergadering 13 maart 2018 Verslag Algemene leden vergadering 13 maart 2018 De Reumapatiëntenvereniging Spijkenisse e.o. wordt ondersteund door het Reumafonds en de gemeente Nissewaard en is lid van Ieder(in) (landelijk netwerk

Nadere informatie

Concept Notulen Algemene leden vergadering BFN 07 mei 2016.

Concept Notulen Algemene leden vergadering BFN 07 mei 2016. Concept Notulen Algemene leden vergadering BFN 07 mei 2016. Opening: Voorzitter John van den Broek opent om 10.30 uur deze vergadering, met een welkomstwoord aan alle aanwezigen. Hij stelt de huidige bestuursleden

Nadere informatie

Voorwoord. Graag wil ik mijn collega bestuursleden en de onze vrijwilligers hartelijk danken voor hun inzet het afgelopen jaar.

Voorwoord. Graag wil ik mijn collega bestuursleden en de onze vrijwilligers hartelijk danken voor hun inzet het afgelopen jaar. Jaarverslag 2014 Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag van Huurdersbelangen Zeewolde over het jaar 2014. Een jaar waar er een begin is gemaakt om ook in de toekomst de belangen van de huurders te kunnen

Nadere informatie

HUURDERSADVIESRAAD. St. Joseph Almelo. Jaarverslag - 1

HUURDERSADVIESRAAD. St. Joseph Almelo. Jaarverslag - 1 HUURDERSADVIESRAAD St. Joseph Almelo JAARVERSLAG Jaarverslag 2014 Jaarverslag 2015 2014-1 Inhoud: 1. Inleiding 2. Verslag van de secretaris 3. Het overleg met STJA 4. Overleg met de Raad van Commissarissen

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering

Algemene ledenvergadering Algemene ledenvergadering Zwolle, 10 maart 2017 1. Opening 2. Goedkeuring notulen vorige vergadering 3. Sociaal en financieel jaarverslag 4. Goedkeuring jaarstukken 2016 5. Decharge bestuur 6. Benoeming

Nadere informatie

Probusclub Zeewolde. HUISHOUDELIJK REGLEMENT ( Vastgesteld op 5 maart 2014 )

Probusclub Zeewolde. HUISHOUDELIJK REGLEMENT ( Vastgesteld op 5 maart 2014 ) HUISHOUDELIJK REGLEMENT ( Vastgesteld op 5 maart 2014 ) Inleiding De Probusclub Zeewolde te Zeewolde is opgericht op 14 januari 2009, op initiatief van Probusclub Nijkerk. Installatie door Probus Nederland

Nadere informatie

Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016

Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016 Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016 Aanwezig: volgens presentielijst 23 leden 1. OPENING De voorzitter opent om 19:30u in sporthal De Phoenix de Algemene Leden Vergadering en heet alle aanwezigen

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.1 maart 2008

Nieuwsbrief nr.1 maart 2008 Inhoud: 1. Algemene ledenvergadering op 27 maart 2008 2. POPEL Jaarverslag 2007 3. Energielabel 4. Hennink Service-abonnement C.V.- installatie 5. Service abonnement RRS-rioolreiniging 6. Bericht penningmeester

Nadere informatie

Presentatie Herzieningswet & statuten d.d 23 april 2015

Presentatie Herzieningswet & statuten d.d 23 april 2015 Presentatie Herzieningswet & statuten d.d 23 april 2015 Opdracht en uitgangspunten Opdracht op 6/11 door RvT Uitgangspunten: Behoud van de zelfstandigheid van de woningbouwvereniging Maarn Voldoen aan

Nadere informatie

Brugdocument. Artikel 1: Naam. Artikel 2: Zetel. Artikel 3: Doel. Artikel 4: Leden. Artikel 5: Einde van het lidmaatschap

Brugdocument. Artikel 1: Naam. Artikel 2: Zetel. Artikel 3: Doel. Artikel 4: Leden. Artikel 5: Einde van het lidmaatschap Brugdocument Algemeen In alle artikelen wordt bestuur vervangen door directeur/bestuurder, tenzij anders voorgesteld. Artikel 1: Naam Artikel 2: Zetel Artikel 3: Doel Artikel 4: Leden Artikel 5: Einde

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING DORPSGEMEEN- SCHAP OUD ADE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING DORPSGEMEEN- SCHAP OUD ADE HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING DORPSGEMEEN- SCHAP OUD ADE Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement behoort bij de statuten van de te Oud-Ade (gemeente Kaag en Braassem) gevestigde vereniging Dorpsgemeenschap

Nadere informatie

Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem

Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem DEFINITIE Artikel 1 Dit Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem is een aanvulling op de statuten zoals

Nadere informatie

WELKOM ALGEMENE LEDENVERGADERING

WELKOM ALGEMENE LEDENVERGADERING WELKOM ALGEMENE LEDENVERGADERING Vereniging van Gepensioneerden van het Pensioenfonds Grafische Bedrijven DINSDAG 21 APRIL 2015 Agenda 1. Opening door de voorzitter (Victor Doorn) 2. Mededelingen en ingekomen

Nadere informatie

Aanwezig Breda: 27 leden; aanwezig Apeldoorn: eveneens 27 leden, inclusief bestuursleden.

Aanwezig Breda: 27 leden; aanwezig Apeldoorn: eveneens 27 leden, inclusief bestuursleden. Notulen van de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging van Gepensioneerden Wegener VVG gehouden bij BN/De Stem op vrijdag 19 april te Breda en op dinsdag 23 april bij Koninklijke Wegener N.V. te Apeldoorn

Nadere informatie

Jaarvergadering Hartelijk Welkom

Jaarvergadering Hartelijk Welkom Jaarvergadering 21-03-2017 Hartelijk Welkom Telefoons uit!!!!!!!! Welkom iedereen nieuwe leden gasten Een moment stilte voor de leden die ons het afgelopen jaar ontvallen zijn Agenda ochtend Vaststellen

Nadere informatie

Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging

Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging Handelsregister: Alkmaar 40.63.48.67 MBSOV Bezoekadres: Verenigingsgebouw Dukdalf Hoofdgracht 1 1781 AA DEN

Nadere informatie

Notulen algemene ledenvergadering ADCA vereniging 2014

Notulen algemene ledenvergadering ADCA vereniging 2014 Notulen algemene ledenvergadering ADCA vereniging 2014 Datum: 24 mei 2014 Locatie: Hotel Bergse Bossen in Driebergen Voorzitter: Ewout Brunt Notulist: Willemien Uijl 1. Opening door de voorzitter dhr.

Nadere informatie

Notulen Algemene ledenvergadering

Notulen Algemene ledenvergadering Notulen Algemene ledenvergadering VvE Gebouw 'Oude Wal' Hoogvliet Lokhorsterland 3193 ET HOOGVLIET Plaats : Zevensprong Hoogvliet Datum : 29-11-2011 1. Opening van de vergadering & vaststellen aantal stemmen

Nadere informatie

Notulen van de algemene ledenvergadering van de Harddraverijvereniging Heemskerk Dinsdag 14 mei 2013

Notulen van de algemene ledenvergadering van de Harddraverijvereniging Heemskerk Dinsdag 14 mei 2013 Notulen van de algemene ledenvergadering van de Harddraverijvereniging Heemskerk Dinsdag 14 mei 2013 1. Opening Met een welkom aan onze ereleden, de heren Rijkenberg en Verduin, opent de voorzitter de

Nadere informatie

4. Jaarverslag 2017, de volgende activiteiten hebben plaatsgevonden in 2017:

4. Jaarverslag 2017, de volgende activiteiten hebben plaatsgevonden in 2017: NOTULEN Algemene Ledenvergadering 2018 d.d. 24-05-2018 locatie Flanders Tilburgseweg 37 te Goirle Geachte leden, Op donderdag 24 mei zijn we samen gekomen voor de Algemene Ledenvergadering bij Flanders

Nadere informatie

- 1 - Huishoudelijk Reglement Stichting Bouwvereeniging Volksbelang Vianen.

- 1 - Huishoudelijk Reglement Stichting Bouwvereeniging Volksbelang Vianen. - 1 - Huishoudelijk Reglement Stichting Bouwvereeniging Volksbelang Vianen. Zaaknummer 2008S72525DO ALGEMENE BEPALINGEN a. bewonerscommissie: groep huurders van de Woningbouwvereeniging behorende tot één

Nadere informatie

Wij hopen op constructieve en prettige avond. 2. Mededelingen en ingekomen stukken Mededelingen Vijf personen hebben zich afgemeld.

Wij hopen op constructieve en prettige avond. 2. Mededelingen en ingekomen stukken Mededelingen Vijf personen hebben zich afgemeld. VERSLAG Algemene Ledenvergadering Groen Wonen Vlist (GWV) Aanwezig 17 leden Raad van Commissarissen Groen Wonen Vlist: Joke Storm (voorzitter), Wim de Wit (vice-voorzitter), Harro Janssen, Christianne

Nadere informatie

Notulen van de Vergadering van eigenaars, gehouden woensdag 21 maart 2018, aanvang 20:00 uur.

Notulen van de Vergadering van eigenaars, gehouden woensdag 21 maart 2018, aanvang 20:00 uur. Notulen Notulen van de Vergadering van eigenaars, gehouden woensdag 21 maart 2018, aanvang 20:00 uur. Totaal aantal stemmen: 395; aantal stemmen vertegenwoordigd: 263 (66,58 procent) 1. Opening en vaststelling

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Vereniging van ouders/verzorgers van leerlingen van de Andersenschool te Woerden

Huishoudelijk reglement van de Vereniging van ouders/verzorgers van leerlingen van de Andersenschool te Woerden Huishoudelijk reglement van de Vereniging van ouders/verzorgers van leerlingen van de Andersenschool te Woerden Definities Artikel 1. Ouders: de ouders en verzorgers van de leerlingen die aan de school

Nadere informatie