Vragen over de installatie. Vragen over het account. Vragen over het gebruik van de app

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vragen over de installatie. Vragen over het account. Vragen over het gebruik van de app"

Transcriptie

1 Vragen over de installatie Is mijn smartphone/tablet geschikt voor de Campercontact-app? Hoe installeer ik de app? Kan ik de app en de offline kaarten ook installeren op mijn SD-kaart (Android)? Kan ik de app installeren op mijn computer of navigatiesysteem? Moet ik tijdens de installatie alle afbeeldingen downloaden (Android)? Wat is het verschil tussen de LITE-versie en de volledige versie? Welke betaalmogelijkheden zijn er in de app? Ik wil geen onnodige internetkosten (in het buitenland). Wat zijn de meest veilige instellingen? Zijn er kosten verbonden aan een GPS-verbinding? Heb ik altijd internet nodig om de app te kunnen gebruiken? Vragen over het account Waarom een account aanmaken? Hoe kan ik een account aanmaken? Wat is een schermnaam? Waar moet het wachtwoord aan voldoen? Ik krijg de melding dat mijn adres reeds in gebruik is. Wat nu? Ik krijg de melding dat mijn lidmaatschapsnummer reeds in gebruik is. Wat nu? Ik heb meerdere adressen. Hoe kom ik er achter met welk adres ik geregistreerd ben op Campercontact? Ik ben mijn wachtwoord vergeten. Wat nu? Hoe voer ik wijzigingen door in mijn account? Ik heb een nieuw toestel. Moet ik nu een nieuw account aanmaken? Ik had de volledige versie van de app, maar nu zie ik plots weer de LITE-versie staan. Wat gaat er mis? Vragen over het gebruik van de app Is er een handleiding voor de app? Ik ga binnenkort op reis. Wat moet ik doen zodat ik de meest recente informatie ter beschikking heb? Is de informatie op de app gelijk aan die van de website Campercontact? Is er een nieuwe versie van de app en hoe installeer ik deze? Ik zoek op sitecode of naam, maar de app vindt niks. Wat doe ik verkeerd? Hoe wordt het aantal km berekend in de app? De dichtstbijzijnde locatie is ruim kilometer hiervandaan! Hoe kan dat? Als ik offline ben, kan ik niet klikken op camperlocaties in de buurt tonen. Wat nu? Ik heb een fout ontdekt, hoe geef ik dat door? Ik zie dat er twee prijzen vermeld staan bij de locatie. Wat betekent dat? Ik heb een route gemaakt op de website. Waar vind ik die in de app? Ik heb een NKC-route gekocht via de app. Waar vind ik het pfd-bestand? Kan ik met de routes navigeren in de app? Waarom is er geen blauw bolletje zichtbaar bij de knop Mijn Camper? De app is vastgelopen of werkt niet goed meer. Wat moet ik doen?

2 Is mijn smartphone/tablet geschikt voor de Campercontact-app? De app is alleen ontwikkeld voor toestellen die draaien op Android en ios (Apple). Hiervoor is gekozen omdat deze besturingssystemen gebruikt worden door meer dan 90% van de smartphones en tablets. Het is niet mogelijk om de app te installeren op toestellen die draaien op Windows. De NKC houdt de opmars van Windows wel in de gaten. Tot op heden zijn er geen plannen om een Windows-versie van de app te ontwikkelen. De minimale voorwaarden waaraan je toestel moet voldoen, vind je hier. Hoe installeer ik de app? Uitgebreide uitleg voor ios-toestellen (Apple), vind je hier. Uitgebreide uitleg voor Android-toestellen, vind je hier. Kan ik de app en de offline kaarten ook installeren op mijn SD-kaart (Android)? Dit kan. Wanneer je toestel beschikt over een SD-kaart, wordt er tijdens de installatie gevraagd waar je de gegevens wilt opslaan (alleen bij Android toestellen met SD-kaart). Ook naderhand kun je de gegevens verplaatsen naar de SD-kaart. Dat doe je via de instellingen in de app. Kan ik de app installeren op mijn computer of navigatiesysteem? Dit is beide niet mogelijk. Een app is een applicatie die alleen op een smartphone of tablet geïnstalleerd kan worden. Op de computer kun je gebruik maken van de website Campercontact.com. Op een navigatiesysteem kun je de POI-bestanden downloaden en zo gemakkelijk navigeren naar een camperlocatie. Klik hier om de POI-bestanden te downloaden.

3 Moet ik tijdens de installatie alle afbeeldingen downloaden (Android)? Nee, dit hoeft niet. Bij het opstarten van de app krijg je de melding om de afbeeldingen te downloaden. Kies je voor 'Nee', dan ontvang je de melding de volgende keer weer bij het opstarten van de app. Het afbeeldingsbestand is ongeveer 260 MB groot. Houd er dus rekening mee dat de installatie even kan duren. Probeer ook niet te vaak te pauzeren tijdens het downloaden. Sommige toestellen raken hiervan in de war waardoor het kan zijn dat de app vastloopt of niet alles goed geïnstalleerd wordt. Heb je geen afbeeldingen en ontvang je ook geen melding om de afbeeldingen te downloaden? Dan is het raadzaam om de app even te verwijderen en opnieuw te installeren. Wat is het verschil tussen de LITE-versie en de volledige versie? Als je de app downloadt, installeer je altijd eerst de LITE-versie. Dit betreft een gratis probeerversie met beperkte mogelijkheden. Als de app je bevalt, kun je ervoor kiezen om de volledige versie te ontgrendelen. NKC-leden kunnen dit doen door in te loggen met hun Campercontact-account via Info > Account. Zolang je lid bent, kun je gratis gebruik maken van de volledige versie (NB Zorg er wel voor dat je lidmaatschapsnummer gekoppeld is aan het account). Andere gebruikers kunnen de volledige versie ontgrendelen door deze aan te kopen via Info > Koop volledige versie. Na aankoop is de volledige versie een jaar lang (12 maanden vanaf het moment van aankoop) te gebruiken. Welke betaalmogelijkheden zijn er in de app? De App/Play Store biedt de volgende betaalmogelijkheden: Creditcard (Visa, Mastercard, American Express). Factureren via de provider. PayPal. Code inwisselen d.m.v. een prepaid card (itunes/google Play), aan te kopen in de grotere supermarkten. Klik hier voor uitgebreide informatie over betalingen in de App Store (ios Apple). Klik hier voor uitgebreide informatie over betalingen in de Play Store (Android). Er kunnen geen aankopen gedaan worden buiten de App Store / Play Store om. Daarom is het niet mogelijk om rechtstreeks aan de NKC te betalen.

4 Ik wil geen onnodige internetkosten (in het buitenland). Wat zijn de meest veilige instellingen? GPS Zorg ervoor dat je de locatieservice zowel in de app als op je telefoon aan hebt staan. In de app: Info > Instellingen. Android toestel: Instellingen > Locatie. ios/apple toestel: Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen. Voor Android gebruikers: Het is raadzaam de GPS te gebruiken voor het bepalen van je locatie in plaats van wifi of mobiele netwerken. Anders updatet je locatie alleen als je verbinding hebt met het internet. Ga daarvoor naar Instellingen > Locatie > Modus en kies voor GPS. Wifi Kies onder Info > Instellingen bij voorkeur voor wifi om gegevens te verzenden en updates op te halen. Zet ook data-roaming uit op je toestel in het buitenland en kies in de app bij Info > Offline kaarten voor offline kaart bij 3G/4G verbinding. Op die manier voorkom je hoge datakosten of dat je bundel opgebruikt wordt. Zijn er kosten verbonden aan een GPS-verbinding? GPS verbruikt geen data. Het GPS-systeem in je smartphone is hetzelfde systeem als dat in een auto. Deze navigatietoestellen beschikken niet over telefoon- of datanetwerken en toch kunnen zij jouw positie bepalen door middel van satellieten. Een smartphone kan wel mobiele netwerken of wifi gebruiken naast GPS om je locatie te bepalen. Wanneer je dit wilt, kun je daarvoor kiezen in de instellingen van je toestel. Heb ik altijd internet nodig om de app te kunnen gebruiken? Nee, alle camperlocaties op Campercontact zijn ook offline te bekijken. Met GPS ingeschakeld worden de plaatsen rondom de huidige locatie getoond en wordt in de lijstview de hemelsbrede afstand getoond. De volledige versie geeft ook toegang tot offline kaarten, zodat de locaties ook op een kaart getoond kunnen worden. Offline kaarten kun je

5 downloaden als je online bent via Info > Offline kaarten en vervolgens raadplegen door te klikken op Toon alles > Kaart. Waarom een account aanmaken? Het aanmaken van een account brengt veel voordelen met zich mee. Zo kun je op verschillende toestellen toegang krijgen tot je persoonlijke instellingen, zoals favorieten en reisroutes. Ook kun je beoordelingen en foto s toevoegen aan locaties en POI-bestanden downloaden voor je navigatiesysteem. Als NKC-lid kun je alleen de volledige versie gratis gebruiken als je ingelogd bent met het account waaraan je lidmaatschapsnummer is gekoppeld. Klik hier om direct een account aan te maken. Hoe kan ik een account aanmaken? Het aanmaken van een account kan binnen de Campercontact-app. Ga hiervoor naar Info > Account en klik op 'Registreren'. Je kunt ook via deze link eenmalig een account aanmaken op de website. Met dit account kun je inloggen in de app via Info > Account > Inloggen. Let op! NKC-leden dienen de lidmaatschapsgegevens toe te voegen aan dit account om de volledige versie van de app gratis te kunnen gebruiken. Wat is een schermnaam? Een schermnaam is een gebruikersnaam. Dit is de naam die getoond wordt op de website en in de app wanneer je een beoordeling hebt geplaatst. Het kan voorkomen dat de gekozen naam al in gebruik is. In dat geval moet je een andere naam kiezen. Het toevoegen van een getal is vaak al een simpele oplossing. Waar moet het wachtwoord aan voldoen?

6 Een wachtwoord wordt gebruikt om toegang te verschaffen tot je account. Daarom stellen wij een aantal eisen hieraan. Een wachtwoord moet tenminste bestaan uit 8 tekens, waarvan minimaal 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken. Zorg ervoor dat je je wachtwoord alleen deelt met mensen die je vertrouwt. Ik krijg de melding dat mijn adres reeds in gebruik is. Wat nu? In dit geval bestaat er al een account op dit adres. Ga terug en vul daar je adres en wachtwoord in. Klik dan niet op Registreren, maar op Inloggen. Ik krijg de melding dat mijn lidmaatschapsnummer reeds in gebruik is. Wat nu? In dit geval heb je al een account met een ander adres. Ga terug en vul daar je juiste e- mailadres en wachtwoord in. Klik dan niet op Registreren, maar op Inloggen. Ik heb meerdere adressen. Hoe kom ik er achter met welk e- mailadres ik geregistreerd ben op Campercontact? Kies voor Wachtwoord vergeten en test vervolgens verschillende adressen. Bij de melding Er is geen account gevonden met je adres, is het adres niet geregistreerd. De melding Er is een naar je adres gestuurd betekent dat je een account hebt met dit adres en hiermee kunt inloggen. Mocht je er echt niet uitkomen, neem dan contact op met de NKC. Ik ben mijn wachtwoord vergeten. Wat nu? Als je je wachtwoord voor Campercontact bent vergeten, klik je onder Info > Account op Wachtwoord vergeten. Voer het adres van je Campercontact account in op de zoekbalk. Hierna ontvang je een bericht waarin een link staat om een nieuw wachtwoord aan te maken.

7 Wanneer je de melding Er is geen account gevonden met je adres ziet, kan het zijn dat je een verkeerd adres hebt ingevuld of dat je nog geen account hebt. Probeer dan andere adressen hier in te vullen om te zien op welk adres het account geregistreerd staat. Wordt er geen enkel adres geaccepteerd, dan heb je nog geen account en kun je dit aanmaken door te klikken op Registreren. Hoe voer ik wijzigingen door in mijn account? Via de app kun je enkel je adres wijzigen. Ga daarvoor naar Info > Account en klik op wijzigen. Je kunt je adres enkel wijzigen nadat je ingelogd bent. Als je oude e- mailadres niet meer beschikbaar is en je weet je wachtwoord niet meer, neem dan contact met de NKC op. Ik heb een nieuw toestel. Moet ik nu een nieuw account aanmaken? Nee, dat hoeft niet. Je hoeft maar eenmalig een account aan te maken. Je kunt gewoon inloggen met je gebruikelijke adres en wachtwoord op het nieuwe toestel. Ik had de volledige versie van de app, maar nu zie ik plots weer de LITE-versie staan. Wat gaat er mis? Het kan gebeuren dat je automatisch bent uitgelogd na een update. Door in te loggen beschik je weer over de volledige versie. Als je NKC-lid bent, kan het zijn dat je met een onvolledig account ingelogd bent, waar je lidnummer niet aan gekoppeld is. Log dan in met het juiste account om de volledige versie terug te krijgen of vul je account aan met je lidnummer. Een lidnummer kan maar aan één account gekoppeld worden. Ben je geen NKC-lid, ga dan na of je de volledige versie niet langer dan een jaar geleden hebt aangekocht. Is dat het geval, dan kun je opnieuw de volledige versie aankopen. Is het nog geen jaar geleden, ga dan na of je nog met hetzelfde Google/Apple ID bent ingelogd waarop je de app hebt aangekocht. Heb je een Apple toestel en ben je met hetzelfde Apple ID ingelogd, ga dan via Info > Volledige versie naar Aankopen herstellen.

8 Is er een handleiding voor de app? Ja. Klik hier voor de handleiding. Ik ga binnenkort op reis. Wat moet ik doen zodat ik de meest recente informatie ter beschikking heb? Klik voor vertrek op Database bijwerken. Hiervoor heb je een internetverbinding nodig. Je toestel haalt dan de meest recente gegevens op van alle camperlocaties op Campercontact. Is de informatie op de app gelijk aan die van de website Campercontact? De website wordt elke 24 uur bijgewerkt op basis van de ingestuurde wijzigingsverzoeken en aanmeldingen. Om de app up-to-date te houden, raden wij aan om regelmatig de database bij te werken door middel van de knop Database bijwerken op het homescherm. Hiervoor heb je een internetverbinding nodig. Is er een nieuwe versie van de app en hoe installeer ik deze? ios (Apple): Ga naar App Store > Updates > Camperplaats (Campercontact) > Werk bij Android: Ga naar Play Store > Mijn apps en games (horizontale strepen links bovenin) > Camperplaats (Campercontact) > Updaten Let op! Het kan zijn dat je automatisch bent uitgelogd na een update en de LITE-versie tevoorschijn komt. Dit lost zich op door in te loggen. Ik zoek op sitecode of naam, maar de app vindt niks. Wat doe ik verkeerd?

9 Ga na of je de correcte zoekfunctie hebt aangevinkt onder de zoekbalk. Hier kun je twee verschillende dingen aanvinken: Naam/Sitecode Plaats (deze staat automatisch aangevinkt) Wanneer je zoekt op plaats, houd er dan rekening mee dat er camperlocaties weergegeven worden binnen een straal van 10 km. Klik je op Toon alles, dan worden alle locaties weergegeven op volgorde van de afstand vanaf je huidige locatie. Zorg ervoor dat je de GPSfunctie aan hebt staan zodat je toestel weet waar je bent. Hoe wordt het aantal km berekend in de app? De app berekent het aantal kilometers hemelsbreed. De reden hiervoor is dat de app niet functioneert als een navigatiesysteem. De app kan geen daadwerkelijke routes over de weg berekenen. De dichtstbijzijnde locatie is ruim kilometer hiervandaan! Hoe kan dat? In dit geval dien je de app toegang te geven tot jouw locatie. Dit doe je door zowel in de app als op het toestel de GPS aan te zetten. In de app ga je naar Info > Instellingen > Locatieservice aan. Op een Android toestel ga je naar Instellingen > Locatie. Op een ios (Apple) toestel ga je naar Instellingen > Camperplaats > Locatie. Let er bij een Android toestel ook op dat je GPS via satelliet aan hebt staan. Dit vind je onder Instellingen > Locatie > Modus. Anders updatet de locatie enkel als je online bent. Als ik offline ben, kan ik niet klikken op camperlocaties in de buurt tonen. Wat nu? Als je offline bent, kun je zoeken op een offline kaart naar camperlocaties. Hiervoor klik je op kaart in de rechter bovenhoek. Vervolgens krijg je de mogelijkheid om een offline kaart te kiezen. In- en uitzoomen doe je door met twee vingers te bewegen over het scherm. Als je nog geen offline kaarten gedownload hebt, kun je dat doen via Info > Offline kaarten.

10 Ik heb een fout ontdekt, hoe geef ik dat door? Wanneer je een fout of verouderde informatie tegen bent gekomen in de app, kun je een wijzigingsverzoek insturen. Klik daarvoor op 'Wijziging doorgeven' op de pagina van de betreffende camperlocatie. Deze wijziging komt vervolgens binnen bij een van onze moderatoren en zal binnen twee weken behandeld worden. Ik zie dat er twee prijzen vermeld staan bij de locatie. Wat betekent dat? Vaak geldt er een andere prijs in het laagseizoen dan in het hoogseizoen. Of er worden verschillende plekken aangeboden op de locatie. De laagste prijs die wordt weergegeven is voor het laagseizoen of een goedkopere plek. Het andere bedrag betreft het hoogseizoen of de duurdere plaats op de locatie. Houd er ook rekening mee dat de prijzen ter plekke kunnen afwijken van wat vermeld staat op Campercontact. Wij proberen al onze informatie zo actueel mogelijk te houden, maar aangezien prijzen kunnen wijzigen en wij afhankelijk zijn van informatie die gebruikers leveren, zijn de prijzen op de website en in de app onder voorbehoud. Als je een andere prijs hebt moeten betalen, kun je wel een verzoek tot wijziging insturen via de detailpagina van de camperlocatie. Dan worden andere camperaars ook voorzien van de nieuwe informatie. Ik heb een route gemaakt op de website. Waar vind ik die in de app? Om je eigengemaakte route in de app te zien, ga je naar Routes en klik je op het tabje Geïmporteerd. Daar kun je routes van campercontact.com importeren. Je kunt naast je eigengemaakte routes ook routes van andere gebruikers importeren. Hiervoor ga je op website Campercontact.com naar de gewenste route en klik je op Kopiëren > Opslaan > Ja, ik ga akkoord > Opslaan. Ga dan naar de app. Klik op Routes, tabje Geïmporteerd en importeer de route. Ik heb een NKC-route gekocht via de app. Waar vind ik het pfdbestand?

11 Je kunt gekochte routes terugvinden op de website Campercontact.com. Log in met je e- mailadres en wachtwoord en klik op Mijn account. De aangekochte routes staan onder Mijn reisboeken. Je kunt er de routes bekijken en als pdf-bestand downloaden. Let op! Om de route op de website te kunnen downloaden, moet je met hetzelfde account ingelogd zijn als op de Campercontact-app. Heb je nog geen account, maak deze dan aan in de app om je pdf-bestand te kunnen downloaden op de website. Kan ik met de routes navigeren in de app? Nee, dat kan niet. De app is geen navigatiesysteem. Wel kun je via Navigon, Sygic en Google Maps navigeren naar camperlocaties. Hiervoor klik je op de betreffende camperlocatie en klik je daarna op Route. Vervolgens kies je een navigatiemogelijkheid. Zo kun je toch navigeren, maar volg je niet automatisch de route die uitgestippeld is. Waarom is er geen blauw bolletje zichtbaar bij de knop Mijn Camper? Dit heeft te maken met de GPS. Ga in de app naar Info > Instellingen en zorg ervoor dat Locatieservice aan staat. Controleer ook in de instellingen van je toestel. Op een Android toestel ga je naar Instellingen > Locatie. Op een ios (Apple) toestel ga je naar Instellingen > Camperplaats > Locatie. Let er bij een Android toestel ook op dat je GPS via satelliet aan hebt staan. Dit vind je onder Instellingen > Locatie > Modus. Anders updatet de locatie enkel als je online bent. De app is vastgelopen of werkt niet goed meer. Wat moet ik doen? Controleer eerst of er geen update beschikbaar is in de App Store / Play Store. Het kan ook zijn dat je aankoop verlopen is waardoor de app terug naar de LITE-versie gezet is. Dan kun je ervoor kiezen om de aankoop te verlengen via Info > Koop volledige versie. Voor NKCleden geldt dit niet. Zij kunnen de app gratis gebruiken zolang zij lid zijn. Tenslotte kan het ook helpen om de app te verwijderen en opnieuw te installeren. Lukt dat niet, neem dan contact op met de NKC.

Vragen over het account. Vragen over het gebruik van de website. Vragen over de beheerderspagina

Vragen over het account. Vragen over het gebruik van de website. Vragen over de beheerderspagina Vragen over het account Hoe maak ik een account aan? Wat is een schermnaam? Waar moet het wachtwoord aan voldoen? Ik krijg de melding dat mijn e-mailadres reeds in gebruik is. Wat nu? Ik krijg de melding

Nadere informatie

Handleiding NKC Camperroutes

Handleiding NKC Camperroutes Handleiding NKC Camperroutes - Hoe koop ik een NKC Camperroute? - Hoe ziet de camperroute eruit in de app? - Ik wil de route ook op mijn computer en/of uitprinten. Hoe doe ik dat? - Wat werkt offline,

Nadere informatie

HANDLEIDING APP BURGERSCHOUW Versie juni 2015

HANDLEIDING APP BURGERSCHOUW Versie juni 2015 HANDLEIDING APP BURGERSCHOUW Versie juni 2015 Inhoud 1 Waarom schouwen? 2 De App downloaden 3 Inloggen en opstarten 4 De schouwroutes 5 Een locatie beoordelen 6 Resultaten bekijken Extra informatie Ter

Nadere informatie

HANDLEIDING APP BURGERSCHOUW Versie maart 2015

HANDLEIDING APP BURGERSCHOUW Versie maart 2015 HANDLEIDING APP BURGERSCHOUW Versie maart 2015 Inhoud Waarom schouwen? De App toevoegen aan uw tablet / smartphone Inloggen en opstarten De schouwroutes Een locatie beoordelen Extra informatie Ter illustratie

Nadere informatie

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement Stap 1 Aanmaken webaccount Ga naar http://www.bibliotheek.nl/ebooks en klik op Aanmaken webaccount Het onderstaande scherm verschijnt: Vul

Nadere informatie

Handleiding beginnen met Calculus VIP. Datum December 2016 Calculus Software

Handleiding beginnen met Calculus VIP. Datum December 2016 Calculus Software Handleiding beginnen met Calculus VIP Datum December 2016 Auteur Calculus Software Inhoudsopgave Waarom Calculus VIP?... 3 Gemakkelijk... 3 Veilig... 3 Technische voorwaarden gebruik Calculus VIP... 3

Nadere informatie

Voorbeelden en mogelijkheden rondom het delen van bestanden/foto s

Voorbeelden en mogelijkheden rondom het delen van bestanden/foto s Voorbeelden en mogelijkheden rondom het delen van bestanden/foto s Versie 21 april 2017 Er zijn tegenwoordig steeds meer mogelijkheden als het gaat om het delen van bestanden en foto s met anderen, waarbij

Nadere informatie

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement Stap 1 Aanmaken webaccount Ga naar http://www.bibliotheek.nl/ebooks en klik op Aanmaken webaccount Het onderstaande scherm verschijnt: Vul

Nadere informatie

Office 365 installeren. Office 365 installeren voor leerkrachten

Office 365 installeren. Office 365 installeren voor leerkrachten Office 365 installeren Office 365 installeren voor leerkrachten informaticadienst@sint-rembert.be Scholengroep Sint-Rembert v.z.w. 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave... 3 2 Inleiding... 5 3 Office installeren

Nadere informatie

Inhoud. Installatie Algemeen Gebruik Techniek App beëindigen/blokkeren

Inhoud. Installatie Algemeen Gebruik Techniek App beëindigen/blokkeren Inhoud Installatie Algemeen Gebruik Techniek App beëindigen/blokkeren LET OP! Vul alleen uw gegevens in wanneer de adresregel begint met dit https://www.mijnnvd.nl. Alleen dan weet u zeker dat u inlogt

Nadere informatie

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement Stap 1 Aanmaken webaccount Ga naar http://www.bibliotheek.nl/ebooks en klik op Aanmaken webaccount Het onderstaande scherm verschijnt: Vul

Nadere informatie

HANDLEIDING Groepsbeheerder \\ B2B community builders

HANDLEIDING Groepsbeheerder \\ B2B community builders HANDLEIDING Groepsbeheerder \\ B2B community builders www.chainels.com info@chainels.com Molengraaffsingel 12 2629JD Delft 015-3642667 Het platform Chainels De Chainels App 1. Inloggen 1.1 Waar kan ik

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Camperstop-App Met de Camperstop-App reist u moeiteloos naar de mooiste camperstops.

Gebruiksaanwijzing Camperstop-App Met de Camperstop-App reist u moeiteloos naar de mooiste camperstops. Gebruiksaanwijzing Camperstop-App Met de Camperstop-App reist u moeiteloos naar de mooiste camperstops. Snel zoeken: Menu Camperstops bekijken Kaart Lijst Extra functie Pro-versie: Weer Camperstops zoeken

Nadere informatie

Declareren via ProActive

Declareren via ProActive Declareren via ProActive Declareren via ProActive kan op twee manieren: 1. Inloggen in ProActive via de website Om in te loggen ga je naar https://mijn.proactive.nl/svok/. Als nieuwe gebruiker heb je nog

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Apple iphone

Gebruikershandleiding Apple iphone Gebruikershandleiding Apple iphone Thuis Knop 1 Inhoudsopgave: pagina: De nieuwe iphone configureren: 3 t/m 11 Apps installeren (whats app) 12 t/m 15 Vingerafdruk instellen 16 en 17 E-mail instellen 18

Nadere informatie

De overige teams werken net als voorheen wel met een wedstrijdformulier en leiders en scheidsrechters hebben daarvoor de Wedstrijdzaken app nodig.

De overige teams werken net als voorheen wel met een wedstrijdformulier en leiders en scheidsrechters hebben daarvoor de Wedstrijdzaken app nodig. Inleiding Zoals eerder al gecommuniceerd in de TeamGeest wordt met ingang van dit seizoen het Digitale Wedstrijd Formulier vervangen door de Wedstrijdzaken app en worden de plastic spelerspassen afgeschaft.

Nadere informatie

aanmaken van een webaccount om e-books te kunnen lenen P. 3-7 het lenen van e-books de basis P. 13-14

aanmaken van een webaccount om e-books te kunnen lenen P. 3-7 het lenen van e-books de basis P. 13-14 aanmaken van een webaccount om e-books te kunnen lenen P. 3-7 wachtwoord vergeten P. 8-9 uw account beheren P. 10-12 het lenen van e-books de basis P. 13-14 het lenen van e-books online lezen (is streamed

Nadere informatie

Bridgemate App. Informatie voor spelers. Bridge Systems BV

Bridgemate App. Informatie voor spelers. Bridge Systems BV Bridgemate App Informatie voor spelers Bridge Systems BV Bridgemate app Informatie voor spelers Pagina 2 Inhoud Inleiding... 3 De Bridgemate app downloaden... 3 App opstarten en account aanmaken... 4 Inloggen

Nadere informatie

ESJ Salarisadviesbureau. Handleiding. Online Salarisportal. Werknemer Login. Loonstrookviewer

ESJ Salarisadviesbureau. Handleiding. Online Salarisportal. Werknemer Login. Loonstrookviewer ESJ Salarisadviesbureau Handleiding Online Salarisportal Werknemer Login Loonstrookviewer Inhoudsopgave - het aanmaken van uw inlog account 02 - een eerste keer inloggen 03 - uw salarisspecificatie inzien

Nadere informatie

Dienstbeschrijving IP One Dash app

Dienstbeschrijving IP One Dash app Dienstbeschrijving IP One Dash app Auteur: Marketing Datum: 05-08-2015 Versie: 1.0 Aantal bladen: 10 Nummer: 1054 2 P a g i n a Inhoud 1 Algemeen... 4 1.1 Wat is de Dash app... 4 1.2 Inloggen... 4 1.3

Nadere informatie

HANDLEIDING IMPACTXRM MOBILE. IMPACTXRM NV Zuidleiestraat 12/1b 9880 Aalter 0032 (50)960070 info@impactxrm.com. Bijgewerkt 29/07/2015 Versie 1.2.

HANDLEIDING IMPACTXRM MOBILE. IMPACTXRM NV Zuidleiestraat 12/1b 9880 Aalter 0032 (50)960070 info@impactxrm.com. Bijgewerkt 29/07/2015 Versie 1.2. HANDLEIDING IMPACTXRM MOBILE IMPACTXRM NV Zuidleiestraat 12/1b 9880 Aalter 0032 (50)960070 info@impactxrm.com Bijgewerkt 29/07/2015 Versie 1.2.1 INHOUD INHOUD... 1 ALGEMEEN Filosofie... 2 INSTALLATIE...

Nadere informatie

Handleiding Vodafone Cloud

Handleiding Vodafone Cloud Handleiding Vodafone Cloud Hoe installeer ik Vodafone Cloud op mijn mobiel? 1. Download de app op je toestel via de Appstore. Gebruik de zoekterm Vodafone Cloud. 2. Zodra de app geïnstalleerd is klik je

Nadere informatie

Handleiding voor het lezen van NRC Handelsblad en nrc.next op Android tablet en Android smartphone

Handleiding voor het lezen van NRC Handelsblad en nrc.next op Android tablet en Android smartphone Handleiding voor het lezen van NRC Handelsblad en nrc.next op Android tablet en Android smartphone Klantenservice NRC Media 2017 Inhoud Inhoud... 1 1. Installeren... 2 2. Account aanmaken... 3 3. Woonachtig

Nadere informatie

Handleiding inloggen op

Handleiding inloggen op ` Handleiding inloggen op Handleiding Honderdland 241 2676 LV Maasdijk T: 0174-615415 www.veneco.nl Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 INLEIDING... 3 1 INLOGGEN OP MYEASYOFFICE... 3 1.1 MICROSOFT WINDOWS

Nadere informatie

HANDLEIDING ENTERPRISE DRIVE. Laatst bijgewerkt: January 18, 2016

HANDLEIDING ENTERPRISE DRIVE. Laatst bijgewerkt: January 18, 2016 HANDLEIDING ENTERPRISE DRIVE Laatst bijgewerkt: January 18, 2016 Inhoudsopgave 1 Enterprise Drive installeren...3 2 Enterprise Drive voor de eerste maal opstarten...3 3 Deelnemen aan Spaces (Een uitnodiging

Nadere informatie

HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE

HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE Via onze SonicWALL Secure Remote Access Appliance is het mogelijk om vanaf thuis in te loggen op de RDS omgeving van CuraMare. Deze handleiding beschrijft de inlogmethode

Nadere informatie

Digitale Fundels in de bib

Digitale Fundels in de bib Digitale Fundels in de bib Digitale Fundels in de bib Deze gebruiksaanwijzing is geoptimaliseerd voor het lezen op een scherm. Je kunt deze gebruiksaanwijzing printen, maar het is mogelijk dat hierdoor

Nadere informatie

Inleiding. Met vriendelijke groet, functioneel applicatie beheerder.

Inleiding. Met vriendelijke groet, functioneel applicatie beheerder. Inleiding Voor u ligt een bundel met snelkaarten. In iedere snelkaart vindt u stap-voor-stap instructies, bijvoorbeeld om in te loggen op Talent & Salaris. Op de volgende pagina is een inhoudsopgave van

Nadere informatie

Office 365 installeren. Office 365 installeren voor leerkrachten

Office 365 installeren. Office 365 installeren voor leerkrachten Office 365 installeren Office 365 installeren voor leerkrachten informaticadienst@sint-rembert.be Scholengroep Sint-Rembert v.z.w. 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave... 3 2 Inleiding... 5 3 Office installeren

Nadere informatie

SCHOUWEN MET DE BURGERSCHOUW APP HANDLEIDING VOOR BEWONERS

SCHOUWEN MET DE BURGERSCHOUW APP HANDLEIDING VOOR BEWONERS SCHOUWEN MET DE BURGERSCHOUW APP HANDLEIDING VOOR BEWONERS VERSIE SEPTEMBER 2014 INHOUD 1) De App installeren op uw tablet/smartphone 2) Inloggen en opstarten 3) De schouwroutes 4) Een locatie beoordelen

Nadere informatie

Handleiding beginnen met de Calculus VIP app. Voor zorgverleners. Datum Juli 2017 Calculus Software

Handleiding beginnen met de Calculus VIP app. Voor zorgverleners. Datum Juli 2017 Calculus Software Handleiding beginnen met de Calculus VIP app Voor zorgverleners Datum Juli 2017 Auteur Calculus Software Inhoudsopgave Waarom de Calculus VIP app?... 3 Gemakkelijk... 3 Veilig... 3 Technische voorwaarden

Nadere informatie

Bonusbijlage Een Apple ID maken

Bonusbijlage Een Apple ID maken 1 Bonusbijlage Een Apple ID maken Om apps te kunnen downloaden in de App Store, heeft u een itunes App Store Account nodig. Dit wordt ook wel een Apple ID genoemd. Let op! In dit voorbeeld wordt een Apple

Nadere informatie

Handleiding Inloggen in SIRO

Handleiding Inloggen in SIRO Handleiding Inloggen in SIRO Binnenkort wordt de inlogprocedure van SIRO gewijzigd. Dit betekent dat u voortaan bij het inloggen een extra authenticatiestap moet uitvoeren via Google Authenticator. Zo

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1. Dossiers 2.2. Processen 2.2.1. Tekst toevoegen 2.2.2. Bijlagen

Nadere informatie

Voer uw gegevens in en tik 'Account maken' Tik 'Akkoord' voor het accepteren van de gebruiksvoorwaarden

Voer uw gegevens in en tik 'Account maken' Tik 'Akkoord' voor het accepteren van de gebruiksvoorwaarden Dropbox Beschrijving Dropbox is een gratis Cloudopslag-toepassing. U krijgt bij aanmelden 2GB gratis opslagruimte, waarin u foto s, documenten, kan bewaren. U kunt deze bestanden gemakkelijk benaderen

Nadere informatie

ENMESH EMR3000 GEBRUIKERSHANDLEIDING

ENMESH EMR3000 GEBRUIKERSHANDLEIDING ENMESH EMR3000 GEBRUIKERSHANDLEIDING STAP 1 Het installatieproces dat beschreven staat in deze handleiding, kan op zowel Android als Apple ios apparaten toegepast worden. Voor Android apparaten opent u

Nadere informatie

Bonusbijlage Een Apple ID maken

Bonusbijlage Een Apple ID maken 1 Bonusbijlage Een Apple ID maken Om apps te kunnen downloaden in de App Store, hebt u een itunes App Store Account nodig. Dit wordt ook wel een Apple ID genoemd. Let op! In dit voorbeeld wordt een Apple

Nadere informatie

Handleiding GPS-route lopen IVN Oldenzaal

Handleiding GPS-route lopen IVN Oldenzaal Handleiding GPS-route lopen IVN Oldenzaal Inhoud De Android Gebruiker (Meeste Smartphones)... 3 Aanmelden Voor ikimap... 4 Route toevoegen... 5 Offline Wandelkaart toevoegen... 6 De iphone-gebruiker...

Nadere informatie

Beste collega s, Vanaf nu declareren via ProActive

Beste collega s, Vanaf nu declareren via ProActive Beste collega s, Onlangs heeft het Centraal Management Team van SVOK besloten dat de manier van declareren binnen SVOK gaat veranderen. Tot nu toe kon je declareren door een declaratieformulier in te vullen,

Nadere informatie

Handleiding Nextens app

Handleiding Nextens app Handleiding Nextens app U vindt de app in de itunes App Store of Google Play Store door te zoeken op Nextens. De app is geschikt voor besturingssystemen Android 4.x en hoger en ios 6 en hoger. De zoekfunctie

Nadere informatie

Handleiding app Sportlinked

Handleiding app Sportlinked Handleiding app Sportlinked Inhoud App installeren en downloaden... 2 Account aanmaken... 2 Menu... 5 Persoonlijke instellingen... 6 Team(s) als favoriet instellen... 6 Privacy instellingen aanpassen...

Nadere informatie

Handleiding telewerken GGD Amsterdam

Handleiding telewerken GGD Amsterdam Handleiding telewerken GGD Amsterdam Versie 1.4 Mei 2014 Door Dennis Smith Inhoud 1. Benodigdheden... 3 2. Met een browser... 4 3. Windows Apparaten... 6 4. De Citrix receiver installeren... 6 5. De Citrix

Nadere informatie

Handleiding GlobeTrace Lite CMS V1.0

Handleiding GlobeTrace Lite CMS V1.0 GlobeTrace Lite App Dit is een handleiding voor het gebruik van het GlobeTrace Lite CMS. De GlobeTrace Lite App en het achterliggende systeem is volledig gratis te gebruiken. Mocht u vragen hebben over

Nadere informatie

LegManager Mobile Handleiding

LegManager Mobile Handleiding LegManager Mobile Handleiding Handleiding LegManager Mobile 1 1. Inhoud 1. INHOUD... 2 2. PROGRAMMAVEREISTEN... 3 a. Vragen, opmerkingen en suggesties... 3 b. Welke tablet/ipad of smartphone/iphone kan

Nadere informatie

KALB Salarisadviseurs. Handleiding Online Salarisportal. Werknemer Login Loonstrookviewer

KALB Salarisadviseurs. Handleiding Online Salarisportal. Werknemer Login Loonstrookviewer KALB Salarisadviseurs Handleiding Online Salarisportal Werknemer Login Loonstrookviewer Pagina 1 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 HET AANMAKEN VAN UW INLOG ACCOUNT... 3 INLOGGEN OP DE SALARISPORTAL...

Nadere informatie

Handleiding Abakus. Abakus Compleet app activeren

Handleiding Abakus. Abakus Compleet app activeren Handleiding Abakus Abakus Compleet app activeren Abakus Compleet Pagina 1 / 8 Inhoud Inhoud... 2 Inleiding... 3 Abakus Compleet app instellen in Abakus Compleet... 4 Gebruikersbeheer... 4 Medewerker Stamgegevens...

Nadere informatie

5. Documenten Wat kan ik met Documenten? 1. Over LEVIY. 5.1 Documenten terugvinden Uitleg over vinden van documenten.

5. Documenten Wat kan ik met Documenten? 1. Over LEVIY. 5.1 Documenten terugvinden Uitleg over vinden van documenten. Versie 1.0 23.03.2015 02 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 08 5. Documenten Wat kan ik met Documenten? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 5.1 Documenten terugvinden Uitleg over

Nadere informatie

Nedap Ons App NEDAP ONS APP. Nedap Ons App Pagina 1

Nedap Ons App NEDAP ONS APP. Nedap Ons App Pagina 1 NEDAP ONS APP Nedap Ons App 18-4-2016 Pagina 1 Configuratie van de Nedap Ons app (Android) Dit artikel geeft uitleg wat nodig is om de Nedap Ons app te kunnen gebruiken op een mobiel apparaat van Google

Nadere informatie

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon Intramed OnLine instellen en gebruiken Voor Android tablet of telefoon Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemeen...1 1.1 Toegang tot inlogportalen...1 Hoofdstuk 2 Basic account...3 2.1 Microsoft Remote Desktop

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 'Welkom bij de handleiding van de CrisisConnect app' 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1 Dossiers

Nadere informatie

E-books lenen via de Bibliotheek: versie tablets en smartphones

E-books lenen via de Bibliotheek: versie tablets en smartphones E-books lenen via de Bibliotheek: versie tablets en smartphones Een account maken Om e-books te kunnen downloaden heb u een account nodig bij Bibliotheek.nl. 1. Start uw internetprogramma en ga naar http://www.bibliotheek.nl/e-books

Nadere informatie

Handleiding GPS-route lopen IVN Lelystad

Handleiding GPS-route lopen IVN Lelystad Handleiding GPS-route lopen IVN Lelystad Inhoudsopgave Handleiding GPS-route lopen IVN Lelystad...1 De Android Gebruiker (Meeste Smartphones)...3 Offline Wandelkaart toevoegen...4 Route toevoegen...6 De

Nadere informatie

Bonusbijlage Een Apple ID maken

Bonusbijlage Een Apple ID maken 1 Bonusbijlage Een Apple ID maken Om apps te kunnen downloaden in de App Store, heeft u een itunes App Store Account nodig. Dit wordt ook wel een Apple ID genoemd. Let op! In dit voorbeeld wordt een Apple

Nadere informatie

Installatiegids voor de app van de politiezone Hazodi

Installatiegids voor de app van de politiezone Hazodi Installatiegids voor de app van de politiezone Hazodi Windows Phone 1. Controleer of uw Windows Phone toestel verbonden is met het internet. Indien dit niet het geval is dient u uw mobiele internetverbinding

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Sporter

SportCTM 2.0 Sporter SportCTM 2.0 Sporter APP Inloggen Dotcomsport heeft ter ondersteuning van de dagelijkse praktijk ook een APP ontwikkeld, om data invoer te vereenvoudigen. Deze APP ondersteunt de onderdelen; Agenda (invoer

Nadere informatie

Handleiding VANAD Comvio SBC Windows

Handleiding VANAD Comvio SBC Windows Handleiding VANAD Comvio SBC Windows Toelichting In deze handleiding wordt beschreven hoe u te werk dient te gaan om uw computer voor te bereiden en in te loggen op VANAD Comvio SBC. Bestemming Dit document

Nadere informatie

Handleiding voor het gebruik van uw e-dagboek

Handleiding voor het gebruik van uw e-dagboek Handleiding voor het gebruik van uw e-dagboek INHOUDSTAFEL GIDS BIJ HET INSTALLEREN VAN UW E-DAGBOEK Stap 1: Uw account aanmaken op de computer... pagina 3 Stap 2: Uw e-dagboek activeren op de computer...

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek. E-books lezen via de app op je tablet of smartphone

Handleiding van de Bibliotheek. E-books lezen via de app op je tablet of smartphone Handleiding van de Bibliotheek E-books lezen via de app op je tablet of smartphone Bibliotheek.nl, versie januari 2016 Inhoudsopgave 1. Stap voor stap e-books lezen via de app 3 2. Een e-book lenen om

Nadere informatie

HANDLEIDING TWOFACTOR- AUTHENTICATION

HANDLEIDING TWOFACTOR- AUTHENTICATION HANDLEIDING TWOFACTOR- AUTHENTICATION ACCARE Algemene informatie Auteur Hans Doesburg Doelgroep Gebruikers Accare Bestandsnaam Accare HL TwoFactor-Authentication.docx Datum 24 november 2016 Versie 3.0

Nadere informatie

Medaillon. Gebruiksaanwijzing GSM/ GPS/ GPRS. www.anabell.nl

Medaillon. Gebruiksaanwijzing GSM/ GPS/ GPRS. www.anabell.nl Medaillon GSM/ GPS/ GPRS Gebruiksaanwijzing www.anabell.nl 1 Voorbereiden voor gebruik Installatie micro SIM Kaart - Installeer de micro SIM kaart in het toestel. De SIM kaart is nodig voor het opzetten

Nadere informatie

HANDLEIDING App voor ouders

HANDLEIDING App voor ouders HANDLEIDING App voor ouders Gebruik van de app Jouw kinderopvangorganisatie heeft gekozen voor Konnect! De app en portaal van Konnect stellen ouders in staat om op de hoogte te blijven van de nieuwe ontwikkelingen

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen via de app op je tablet of smartphone

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen via de app op je tablet of smartphone Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen via de app op je tablet of smartphone Bibliotheek.nl september 2015 Inhoudsopgave 1. Stap voor stap e-books lezen via de app... 3 2. Een e-book lenen om te

Nadere informatie

Handleiding voor het lezen van NRC Handelsblad of nrc.next op de ipad, iphone en ipod Touch

Handleiding voor het lezen van NRC Handelsblad of nrc.next op de ipad, iphone en ipod Touch Handleiding voor het lezen van NRC Handelsblad of nrc.next op de ipad, iphone en ipod Touch Klantenservice NRC Media 2017 Inhoud Inhoud... 1 1. Installeren... 2 2. Account aanmaken... 2 3. Woonachtig in

Nadere informatie

Welkom bij het Summa College! Een snelcursus opstarten voor het schooljaar

Welkom bij het Summa College! Een snelcursus opstarten voor het schooljaar Welkom bij het Summa College! Een snelcursus opstarten voor het schooljaar Inhoud 1. Wat heb je nodig? a) Je Summa gebruikersnaam en wachtwoord 2. Wat moet je regelen? b) Je Summa account activeren c)

Nadere informatie

Handleiding voor het lezen van NRC Handelsblad of nrc.next op de ipad, iphone en ipod Touch

Handleiding voor het lezen van NRC Handelsblad of nrc.next op de ipad, iphone en ipod Touch Handleiding voor het lezen van NRC Handelsblad of nrc.next op de ipad, iphone en ipod Touch Klantenservice NRC Media 2015/2016 2 Inhoud Inhoud... 3 1. Installeren... 4 2. Account aanmaken... 6 3. Woonachtig

Nadere informatie

Het gebruik van EZcloud van UNV i.c.m. UNV netwerkrecorders Verkorte handleiding

Het gebruik van EZcloud van UNV i.c.m. UNV netwerkrecorders Verkorte handleiding Het gebruik van EZcloud van UNV i.c.m. UNV netwerkrecorders Verkorte handleiding 1. Account aanmaken Download en installeer de EZview app voor ios (Apple iphone) of Android gebaseerde smartphones. (PS.

Nadere informatie

Handleiding. Registratie en installatie Kliksafe Mobi. Handleiding

Handleiding. Registratie en installatie Kliksafe Mobi. Handleiding Handleiding Registratie en installatie Kliksafe Mobi Handleiding Registratie en installatie Kliksafe Mobi Inhoudsopgave 1. Registratie 2 2. Kliksafe Mobi installeren 3 3. Kliksafe Mobi configureren 5 4.

Nadere informatie

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon Intramed OnLine instellen en gebruiken Voor Android tablet of telefoon Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemeen...1 1.1 Toegang tot inlogportalen...1 Hoofdstuk 2 Basic account...3 2.1 Microsoft Remote Desktop

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Uitleg knoppen. De thuisknop wordt ook wel home knop genoemd. Instructie: Activatie ipad

Hoofdstuk 1 Uitleg knoppen. De thuisknop wordt ook wel home knop genoemd. Instructie: Activatie ipad Hoofdstuk 1 Uitleg knoppen De thuisknop wordt ook wel home knop genoemd. Hoofdstuk 2 Activatie ipad Om je ipad te kunnen gebruiken, moet deze eerst geactiveerd worden. Daarvoor moet je een aantal stappen

Nadere informatie

KraamZorgCompleet OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon

KraamZorgCompleet OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon KraamZorgCompleet OnLine instellen en gebruiken Voor Android tablet of telefoon Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemeen...1 1.1 Toegang tot inlogportalen...1 Hoofdstuk 2 Basic account...3 2.1 Microsoft Remote

Nadere informatie

e-sign app voor ios Handleiding voor installatie en gebruik

e-sign app voor ios Handleiding voor installatie en gebruik Handleiding voor installatie en gebruik Inhoud e-sign app installeren en registreren van uw gebruikersprofiel... 3 Opdrachten selecteren en autoriseren... 11 Overige instellingen en opties... 17 2 e-sign

Nadere informatie

HANDLEIDING IMPACTXRM MOBILE. IMPACTXRM NV Zuidleiestraat 12/1b 9880 Aalter 0032 (50) Bijgewerkt Versie 1.3.

HANDLEIDING IMPACTXRM MOBILE. IMPACTXRM NV Zuidleiestraat 12/1b 9880 Aalter 0032 (50) Bijgewerkt Versie 1.3. MOBILE HANDLEIDING IMPACTXRM IMPACTXRM NV Zuidleiestraat 12/1b 9880 Aalter 0032 (50)960070 info@impactxrm.com Bijgewerkt 26.08.2016 Versie 1.3.4 INHOUD ALGEMEEN... 2 Filosofie... 2 INSTALLATIE... 3 Installatie

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online. voor Android. Versie februari 2014

Handleiding. Opslag Online. voor Android. Versie februari 2014 Handleiding Opslag Online voor Android Versie februari 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Opslag Online downloaden via QR-code 4 2.2 Opslag Online downloaden via

Nadere informatie

Plato gebruikershandleiding

Plato gebruikershandleiding Plato gebruikershandleiding Deze handleiding is voor zowel nieuwe installaties van Plato als voor installaties die niet meer werken. Deze handleiding bestaat uit meerdere instructies voor zowel Microsoft

Nadere informatie

Handleiding voor de mobiele apps

Handleiding voor de mobiele apps Handleiding voor de mobiele apps Onderstaande handleiding beschrijft hoe u de drie verschillende apps op uw mobiele telefoon kunt downloaden. Zorg ervoor dat u hetzelfde e-mailadres voor alle drie de apps

Nadere informatie

Medaillon GSM/ GPS/ GPRS/ WiFi

Medaillon GSM/ GPS/ GPRS/ WiFi Medaillon GSM/ GPS/ GPRS/ WiFi Gebruiksaanwijzing Gebruiksaanwijzing: Controleer voor gebruik de inhoud van de verpakking. Het type Medaillon en de uitvoering ervan en check of de meegeleverde accessoires

Nadere informatie

Handleiding Ritty-App

Handleiding Ritty-App Handleiding Ritty-App Installatie: U kunt de Ritty-App eenvoudig installeren door de deze te downloaden in de Apple Store of de Google Playstore. Let op dat je je automatische updates aan hebt staan of

Nadere informatie

Yoobi is bedrijfssoftware in de cloud en een totaaloplossing voor relatiebeheer, projectmanagement, urenregistratie, planning en facturatie.

Yoobi is bedrijfssoftware in de cloud en een totaaloplossing voor relatiebeheer, projectmanagement, urenregistratie, planning en facturatie. Welkom bij Yoobi Yoobi is bedrijfssoftware in de cloud en een totaaloplossing voor relatiebeheer, projectmanagement, urenregistratie, planning en facturatie. De Yoobi webversie is beschikbaar via je browser

Nadere informatie

Je kunt nu inloggen in je eigen medewerker gegevens in Talent & Salaris (web), verder te noemen TSS.

Je kunt nu inloggen in je eigen medewerker gegevens in Talent & Salaris (web), verder te noemen TSS. Handleiding inloggen Talent en Salaris (web) Je kunt nu inloggen in je eigen medewerker gegevens in Talent & Salaris (web), verder te noemen TSS. Hiervoor typ je in het webadres van je browser het volgende

Nadere informatie

ZIVVER Gebruikershandleiding

ZIVVER Gebruikershandleiding Versie: 2.0 Datum: 11 april 2017 support@zivver.com www.zivver.com Inhoud Welkom bij ZIVVER!... 3 1. Inloggen in je online veilige postvak... 4 2. Stuur een veilig bericht vanuit je online veilige postvak...

Nadere informatie

SnelStart. Stappenplan. SBR btw-aangifte met SnelStart 12. Datum: 18-4-2014 Versie: 0.5 Status: Definitief Auteur: Selfservice

SnelStart. Stappenplan. SBR btw-aangifte met SnelStart 12. Datum: 18-4-2014 Versie: 0.5 Status: Definitief Auteur: Selfservice SnelStart Stappenplan SBR btw-aangifte met SnelStart 12 Datum: 18-4-2014 Versie: 0.5 Inleiding Vanaf 1 januari 2014 is het verplicht om de btw-aangifte te versturen volgens de Standard Business Reporting

Nadere informatie

Handleiding HBO GO V.2

Handleiding HBO GO V.2 Handleiding HBO GO V.2 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave 2 Ophalen HBO GO Ipad applicatie in de App Store. 3 Ophalen HBO GO Android Tablet applicatie in de Google Play Store.. 4 HBO GO Registreren en Inloggen..

Nadere informatie

Amstelring Wijkzorg. Mobiel declareren met SRXP

Amstelring Wijkzorg. Mobiel declareren met SRXP Amstelring Wijkzorg Mobiel declareren met SRXP Jouw eerste stappen 1. Activeer je account 2. Download de SRXP app & login 3. Fotografeer je bonnetje of geef kilometers op 4. Maak je uitgave af 5. Maak

Nadere informatie

DWF Handleiding voor Teams

DWF Handleiding voor Teams Downloaden De app kan gedownload worden in de Appstore en de Playstore door te zoeken op sportlinked of via www.sportlinked.nl. Registreren Nadat de applicatie is gedownload en geïnstalleerd kan de gebruiker

Nadere informatie

Om apps te kunnen downloaden in de App Store, heeft u een itunes App Store Account nodig. Dit wordt ook wel een Apple ID genoemd.

Om apps te kunnen downloaden in de App Store, heeft u een itunes App Store Account nodig. Dit wordt ook wel een Apple ID genoemd. 1 Een Apple ID maken Om apps te kunnen downloaden in de App Store, heeft u een itunes App Store Account nodig. Dit wordt ook wel een Apple ID genoemd. Let op! In dit voorbeeld wordt een Apple ID aangemaakt

Nadere informatie

Heldertelecom.nl. Dash-app

Heldertelecom.nl. Dash-app Heldertelecom.nl Dash-app Inhoud 1 Algemeen 1.1 Wat is de Dash-app 1.2 Voor welke mobiele toestellen is de Dash-app beschikbaar? 1.3 Is de Dash-app ook te gebruiken op een tablet zoals een ipad? 1.4 Wat

Nadere informatie

DB Alerts vernieuwde app voor Android gebruikers

DB Alerts vernieuwde app voor Android gebruikers DB Alerts vernieuwde app voor Android gebruikers De DB Alerts app voor Android is volledig vernieuwd. Naast de bekende functionaliteiten uit de vorige versie (bekijken van waarnemingen en het invoeren

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014 Handleiding Opslag Online voor Windows Phone 8 Versie augustus 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Downloaden van KPN Opslag Online QR Code 4 2.2 Downloaden van KPN

Nadere informatie

Gebruikershandleiding voor toegang tot Gasport

Gebruikershandleiding voor toegang tot Gasport Gebruikershandleiding voor toegang tot Gasport 1. Inleiding In deze handleiding staat beschreven hoe u kunt inloggen op de GTS webapplicatie Gasport via Multi-Factor Authentication (MFA). Voordat u kunt

Nadere informatie

Handleiding "Van Oirschot Onderweg"-App (Smartphone)

Handleiding Van Oirschot Onderweg-App (Smartphone) Handleiding "Van Oirschot Onderweg"-App (Smartphone) Als één van de eerste groothandels op de Belgische markt is Van Oirschot trots om u de "Van Oirschot Onderweg"-App voor Smartphones voor te stellen.

Nadere informatie

e-sign app voor Android Handleiding voor installatie en gebruik

e-sign app voor Android Handleiding voor installatie en gebruik Handleiding voor installatie en gebruik Inhoud e-sign app installeren en registreren van uw gebruikersprofiel... 3 Opdrachten selecteren en autoriseren... 10 Overige instellingen en opties... 17 2 e-sign

Nadere informatie

Handleiding Beheer software. Versie 1.4

Handleiding Beheer software. Versie 1.4 Handleiding Beheer software Versie 1.4 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Uw schooladministratiepakket en Basispoort actueel 4 3 Het beheerdeel van de Malmberg software (nieuwe generatie) 5 3.1. Inloggen via

Nadere informatie

Handleiding voor het lezen van NRC Handelsblad en nrc.next op Android tablet en Android Phone

Handleiding voor het lezen van NRC Handelsblad en nrc.next op Android tablet en Android Phone Handleiding voor het lezen van NRC Handelsblad en nrc.next op Android tablet en Android Phone Inhoud 1. Installeren 2 2. Account aanmaken 6 3. Inloggen 7 4. De krant lezen 9 5. Kranten terugzoeken en verwijderen

Nadere informatie

Handleiding: MRJ Online Back-up versie 1.0

Handleiding: MRJ Online Back-up versie 1.0 Handleiding: MRJ Online Back-up versie 1.0 Inhoudsopgave. Over deze handleiding.... 3 Inleiding... 4 1. Installatie Windows XP/Vista/7/2000/2003 of 2008... 5 2. Backupset maken... 11 3. Extra Backupset

Nadere informatie

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement Stap 1 Aanmaken webaccount Ga naar http://www.bibliotheek.nl/ebooks en klik op Aanmaken webaccount Het onderstaande scherm verschijnt: Vul

Nadere informatie

Zmodo Zsight Android handleiding

Zmodo Zsight Android handleiding Zmodo Zsight Android handleiding -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 1 Inhoudsopgave 1. Software installatie...3 1.1

Nadere informatie

Gebruikers Handleiding Tropaz app voor zelfmeetcliënten

Gebruikers Handleiding Tropaz app voor zelfmeetcliënten Gebruikers Handleiding Tropaz app voor zelfmeetcliënten 1/13 Groene Hart Diagnostisch Centrum (GHDC) Bleulandweg 3 2803 HG Gouda Telefoon: 0182-570237 E-mail: zelfmeten@ghdc.nl www.trombosedienstgouda.nl

Nadere informatie

OFFICE 365. Start Handleiding Medewerkers

OFFICE 365. Start Handleiding Medewerkers OFFICE 365 Start Handleiding Medewerkers Meer info: Naast deze handleiding is er zeer veel informatie reeds voorhanden op het internet of door op het vraagteken te klikken in de Office 365 omgeving. Ook

Nadere informatie

1. Over LEVIY. 5. Meldingen Wat zijn meldingen? 5.1 Technische melding toevoegen Hoe voeg ik een melding toe?

1. Over LEVIY. 5. Meldingen Wat zijn meldingen? 5.1 Technische melding toevoegen Hoe voeg ik een melding toe? Versie 1 02 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 06 5. Meldingen Wat zijn meldingen? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 07 5.1 Technische melding toevoegen Hoe voeg ik een melding

Nadere informatie