ScharlakenNieuws Terugblik 2012

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ScharlakenNieuws Terugblik 2012"

Transcriptie

1 1 ScharlakenNieuws Terugblik 2012 Bewonerscommissie Scharlaken Secretariaat: Scharlakendreef GB Utrecht Telefoon: Website: 12/2012 Middels deze terugblik informeren wij u, als bewonerscommissie, wat wij in 2012 o.a. voor ons complex, aan de Scharlakendreef, hebben gedaan. Welkomstcomité Het welkomstcomité, bestaande uit Cisca Werner en Hennie Enders hebben, middels huisbezoeken, nieuwe bewoners op de Scharlakendreef verwelkomd. Tijdens deze bezoeken zijn de meest relevante zaken besproken die een nieuwe bewoner dient te weten over ons complex. Ook is het welkomstboekje overhandigd met alle informatie over uw woning en het complex. Als presentje is een voordeurmat, een mok met logo, een rolmaat en diverse informatieve folders verstrekt Overleg bewonerscommissie met gebiedsadviseur Portaal In 2012 zijn er 4 ledenvergaderingen geweest waarin tal van onderwerpen zijn besproken, te weten: - Schoonmaak openbare ruimten; - Leefregels; - Vervuiling in- rond het complex; - Onderhoudswerkzaamheden; - Storingen- en reparaties; - Overlast bewoners; - Servicekosten; Naast deze reguliere vergaderingen zijn er een

2 2 aantal avonden georganiseerd door Portaal waar de bewonerscommissie diverse zaken heeft besproken met de directie van Portaal. Ook zijn er samen met de bewonerscommissie van de Twee Dreven (Schooneggendreef en Stroyenborchdreef) een aantal inloopavonden georganiseerd in het Doe Mee Centrum waar bewoners o.a. vragen konden stellen of zelf ideeën konden aandragen over hun woning c.q. complex. Deze avonden worden over het algemeen matig bezocht. Heeft u goede ideeën of opmerkingen kom dan naar deze avonden. Glasbewassing Omdat een aantal bewoners vindt dat de glasbewassing vaker moet worden uitgevoerd heeft de bewonerscommissie in 2012 een enquête gehouden onder de bewoners van de Scharlakendreef om te peilen of de frequentie van de bewassing omhoog moet. De stemming was als volgt: Enquête 1x glasbewassing per jaar 48 stemmen (geen kosten) 2x glasbewassing per jaar 14 stemmen 4x glasbewassing per jaar 3 stemmen 6x glasbewassing per jaar 2 stemmen Niet gestemd 31 stemmen Omdat de kosten voor het meermalen uitvoeren van de bewassing behoorlijk hoog is heeft dit niet geresulteerd in een gewijzigde frequentie. De glasbewassing blijft zoals het is, één keer per jaar. Welkomstboekje Het welkomstboekje ten behoeve van nieuwe bewoners hebben wij in september 2012 op diverse punten aangepast. U kunt dit boekje downloaden vanaf de website: www. scharlakendreef@casema.nl

3 3 Schoonmaak openbare ruimten De bewonerscommissie heeft zich ingezet om de schoonmaak van de openbare ruimten te intensiveren. Na een aantal besprekingen met Portaal heeft dit medio 2012 geresulteerd in een aangepast schoonmaakschema. De portieken en liften worden nu 2 keer per week schoongemaakt, zonder extra kosten voor de bewoners. Hans Enders controleert sinds het 3 e kwartaal 2012 de schoonmaakwerkzaamheden van firma de Kroon. Website bewonerscommissie Sinds medio 2012 beschikt de bewonerscommissie over een eigen website: Op deze site vindt u diverse informatie, foto s, filmpjes, verslagen van vergaderingen, etc.. Ook zijn er een aantal handige links opgenomen naar Portaal, gemeente, woonbond, e.d. De site wordt geactualiseerd door Marieke Collins. Net als met alle nieuwe dingen die men start, zal ook hier wat tijd over heen gaan voor het volledig is geoptimaliseerd. Schoonmaak rondom het complex In 2012 heeft de bewonerscommissie gezorgd dat het zwerfvuil rondom het complex opgeruimd wordt en wordt afgevoerd. Wij kunnen overigens best wat hulp gebruiken bij deze werkzaamheden. Als u mee wilt helpen geef dat dan even door aan de bewonerscommissie. Ook zijn er, samen met de bewonerscommissie Twee Dreven, een aantal schoonmaakacties

4 4 georganiseerd waar de kinderen van de 3S dreven (Scharlakendreef, Stroyenborchdreef en Schooneggendreef) aan konden meedoen. Na afloop van de schoonmaakactie hebben we gezamenlijk wat fris gedronken en hebben de kinderen een presentje gekregen. Deze activiteit willen wij in 2013 weer organiseren. Voor 2013 doen wij een beroep op u om geen afval, peuken, e.d. meer op straat en tuintjes te gooien. Groot onderhoud 2011/2012 Tijdens het groot onderhoud heeft de bewonerscommissie regelmatig contact gehad met de aannemer, firma van Dillen en de opzichter van Portaal. Tijdens deze contacten zijn diverse knelpunten en zaken besproken die tijdens de werkzaamheden aan de orde kwamen. Al met al zijn de werkzaamheden o.i. naar tevredenheid uitgevoerd. Verlichting Ook in 2012 heeft Cees Bronk de verlichting in de algemene ruimten gecontroleerd en waar nodig vervagen. Een aantal bewoners heeft de bewonerscommissie benaderd in verband met een defecte verlichting in de box ruimte. Het vervangen van deze lampen is in principe voor rekening van de bewoner, echter deze lampen (40W-24V) zijn niet of nauwelijks meer te koop in de winkels. De bewonerscommissie zoekt, in overleg met Portaal, naar een oplossing hiervoor. Onderhoud geveltuintjes De heesters in de geveltuintjes zijn ook in 2012 weer onderhouden door de bewonerscommissie. Tijdens droogte is er ook gesproeid. Omdat we ook de rozen in de binnentuin willen sproeien is bij Portaal een koudwaterkraan aangevraagd in een van de opslagruimten aan de achterzijde van de flat.

5 5 Op initiatief van één van de bewoners zijn er bloembakken geplaatst. Ook deze moeten worden onderhouden door de bewonerscommissie. Wij kunnen echter best nog hulp gebruiken bij het groenonderhoud. Hebt u tijd geef u dan op bij de bewonerscommissie. Het tuingereedschap hiervoor kunt u ophalen bij de bewonerscommissie. Sneeuwruimen Bij sneeuwval wordt het trottoir door de BC zo goed als mogelijk is sneeuwvrij gemaakt en wordt er zout gestrooid. Ook hierbij kunnen we best nog wat hulp gebruiken. Zout en sneeuwschuivers kunt u ophalen bij de bewonerscommissie. Budget Oranjefonds Het budget (2011) van het Oranjefonds is gedeeld met de bewonerscommissie van de Twee Dreven en bewonerscommissie Scharlaken Uit dit budget zijn een 2 e hans tent en een nieuwe tent gekocht. Tevens hebben bewonerscommissies gezamenlijk een beamer gekocht zodat we de eerstkomende wijdstrijden van WK/EK in de tent kunnen bekijken. Vorig jaar heeft een aantal bewoners en kinderen een WK wedstrijd in de tent bekeken. Omdat we toen geprojecteerd hebben op een laken was de beeldkwaliteit ondermaats. Daarom willen we dit jaar een beamerscherm aanschaffen.

6 6 Fietsoverlast Het is voor velen een doorn in het oog zoals de fietsen en scooters, schots en scheef, op het trottoir staan. Bewoners met kinderwagens kunnen nauwelijks op het trottoir lopen. Wij verzoeken u vriendelijk, als u de fiets lang niet gebruikt, deze in uw box ruimte te stallen. Er staan al meer dan een jaar ongebruikte fietsen in de klemmen. Indien deze niet worden gebruikt zal de gemeente deze afvoeren. De bewonerscommissie zal dit jaar, in overleg met de Gemeente, een oplossing bedenken voor deze overlast. Inbraak/overval preventie Het is vorig jaar diverse keren voorgekomen dat mensen met smoesjes aan de deur komen, met het doel de woning binnen te dringen. Als er bij u wordt gebeld overtuig u dan eerst wie het is voordat u de voordeur open doet. WORD GEEN SLACHTOFFER VAN BABBELTRUCS! U dient uw voordeur met de sleutel op slot te draaien. Het is een koud kunstje voor een inbreker om binnen te komen als u de deur niet op slot heeft gedraaid. Vergeet niet de sleutel aan de binnenkant van de deur uit het slot te halen als u de woning verlaat. Vergeet u dit, dan kunt u de deur aan de buitenzijde niet meer openen. Sluit ook altijd de portiekdeur! Rioolverstopping In 2012 zijn er veel rioolverstoppingen geweest. Voor 2013 doen we daarom een beroep op u. U kunt rioolverstoppingen grotendeels voorkomen door frituurvet, jus, e.d. niet in de gootsteen en toilet weg te spoelen. U kunt uw vet opvangen in de originele frituurfles. Vervolgens kunt u de fles inleveren bij de supermarkt of in een vuilniszak afvoeren.

7 7 Ook overig etenswaar dient u niet via de gootsteen weg te spoelen maar dient u op te vangen via een zeefje in de gootsteen. Zo n gootsteenzeefje kunt u kopen bij Blokker, Hema. e.d. Luierdoekjes, maandverband, gezicht reinigers etc. behoren in de vuilniszak afgevoerd te worden en niet door het toilet. Afvoeren groot vuil Ondanks de memo s en overige berichtgeving zijn er toch bewoners die het groot vuil, zonder eerst te bellen met de gemeente, buiten zetten. Dit is verboden, u riskeert een boete. Als u groot vuil heeft kunt u bellen met de gemeente. Deze komt het grof vuil elke vrijdag vanaf uur ophalen, maar alleen als u gebeld heeft! Zie voor informatie het publicatiebord in de portiek of de website van de bewonerscommissie. Glas, olie, verf, e.d. dient u zelf af te voeren, zie voor informatie de website. Monteren van Satellietschotels Er zijn bewoners die schotels monteren zonder dat zij schriftelijke toestemming hebben van Portaal. Wellicht ten overvloede: Het is niet toegestaan schotels te monteren op de borstwering en zonder toestemming van Portaal. U dient te alle tijde schriftelijke toestemming te vragen aan Portaal.

8 8 Vrijwilligersoproep Wij, als bewonerscommissie, zijn op zoek naar nieuwe actieve leden. Samen met het team vrijwilligers vergaderen we één avond per kwartaal met Portaal om de activiteiten van de bewonerscommissie te bespreken. Daarnaast bespreken we ook andere relevante zaken die het complex en de wijk aangaan. U blijft dus op de hoogte en kunt bovendien meedenken over uw eigen buurt. Wilt u liever vrijblijvend af en toe een keertje helpen zonder vergaderingen? Dat kan natuurlijk ook! Neemt u in beide gevallen contact met ons op via bovengenoemd adres, mail, website of telefoonnummer en meld u aan als vrijwilliger. U geeft dan zelf aan in welke mate en voor welke activiteit u tijd wilt maken. Alle hulp is welkom!

Mic opent de vergadering en heet een ieder welkom.

Mic opent de vergadering en heet een ieder welkom. 1 Besprekingsverslag: 1 e ledenvergadering 2013 Datum: 21 maart 2013 Locatie: Aanwezig: Afwezig: c.c. Pretoriadreef Mic van den Bergh Steven Pakosie Cees Bronk Marieke Collins Nol Barnard Hans Enders Hennie

Nadere informatie

Besprekingsverslag 3 e ledenvergadering 2012

Besprekingsverslag 3 e ledenvergadering 2012 1 Besprekingsverslag 3 e ledenvergadering 2012 Datum: 18 september 2012 Locatie: Aanwezig: Afwezig: c.c. Pretoriadreef Mic van den Bergh Nol Barnard Hans Enders Hennie Enders Cees Bronk Marieke Collins

Nadere informatie

Mic opent de vergadering en heet een ieder welkom.

Mic opent de vergadering en heet een ieder welkom. 1 Besprekingsverslag: 2 e ledenvergadering 2013 Datum: 11 juni 2013 Locatie: Aanwezig: Afwezig: c.c. Pretoriadreef Mic van den Bergh (Portaal) Maurice Wouters (Portaal) gedeeltelijk Cees Bronk Marieke

Nadere informatie

Een bewonerscommissie opzetten, iets voor u?

Een bewonerscommissie opzetten, iets voor u? Een bewonerscommissie opzetten, iets voor u? Meedenken en meedoen Portaal wil graag dat u tevreden bent over uw woning en woonomgeving. Om dit goed te organiseren, is informatie over uw woonomgeving erg

Nadere informatie

/ Een bewonerscommissie opzetten Iets voor u?

/ Een bewonerscommissie opzetten Iets voor u? 2015-072/72015 Een bewonerscommissie opzetten Iets voor u? Meedenken en meedoen De woning waarin u woont maakt deel uit van een groter geheel, een zogenoemd complex. In zo n complex hebben de bewoners

Nadere informatie

Natuurlijk wonen. Prettig wonen

Natuurlijk wonen. Prettig wonen Natuurlijk wonen Prettig wonen 1 Prettig wonen in de wijk, dat doen we samen Wonen is meer dan alleen een dak boven uw hoofd. Wie wil er niet graag in een buurt wonen waar het schoon, veilig en prettig

Nadere informatie

U en uw woonomgeving. Samen maken we er iets moois van

U en uw woonomgeving. Samen maken we er iets moois van U en uw woonomgeving Samen maken we er iets moois van Wonen doe je niet alleen. U heeft altijd te maken met uw woonomgeving. Rekening houden met elkaar en begrip tonen zijn daarbij erg belangrijk. Leystromen

Nadere informatie

BELEID WIJKGERICHTE BIJDRAGE 2016

BELEID WIJKGERICHTE BIJDRAGE 2016 BELEID WIJKGERICHTE BIJDRAGE 2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 1.1 Aanleiding... 2 1.2 Kernwaarden... 2 2. Beleid Wijkgerichte bijdrage... 3 3. Leefbaarheidsfonds... 5 Bijlage 1: Aanvraagformulier Leefbaarheidsfonds...

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VvE BERGSINGEL FEBRUARI 2015

NIEUWSBRIEF VvE BERGSINGEL FEBRUARI 2015 NIEUWSBRIEF VvE BERGSINGEL FEBRUARI 2015 Beste buren, Deze nieuwsbrief wil het bestuur u informeren over diverse onderwerpen. Onderstaand een verdere inhoudsopgave: 1 Aankondiging ALV 2015 2 Nieuwe website

Nadere informatie

Verlaten van de woning. Goed wonen in de Krimpenerwaard!

Verlaten van de woning. Goed wonen in de Krimpenerwaard! Verlaten van de woning Goed wonen in de Krimpenerwaard! Verlaten van de woning Wie gaat verhuizen, heeft een drukke tijd voor de boeg. U moet van alles regelen. In deze folder leest u welke stappen u neemt,

Nadere informatie

Oprichten Bewonerscommissie

Oprichten Bewonerscommissie Oprichten Bewonerscommissie 1. Waarom en wanneer een bewonerscommissie? 2. Hoe krijg je een bewonerscommissie? 3. Moeten de bewoners het helemaal zelf uitzoeken? 4. Moeten de bewoners dit allemaal zelf

Nadere informatie

Ondergrondse verzamelcontainer

Ondergrondse verzamelcontainer Ondergrondse verzamelcontainer ISO-14001 Haal meer uit afval Ondergronds inzamelen De Gewestelijke Afvalstoffen Dienst (GAD) zorgt voor het inzamelen van huishoudelijk afval in Gooi en Vechtstreek. Bij

Nadere informatie

Beste bewoner, Met vriendelijke groet, Ron Grillet. (voorzitter VVE)

Beste bewoner, Met vriendelijke groet, Ron Grillet. (voorzitter VVE) Beste bewoner, Voor u ligt een enquête over de VVE en zijn bestuur. Ik vraag u om ongeveer 15 minuten de tijd te nemen om deze enquête zorgvuldig door te nemen en in te vullen om zo het nieuwe bestuur

Nadere informatie

WEGWIJZER REIGERSBOS 3. Bewonerscommissie Eigen Haard Reigersbos 3 November 2010

WEGWIJZER REIGERSBOS 3. Bewonerscommissie Eigen Haard Reigersbos 3 November 2010 WEGWIJZER REIGERSBOS 3 Bewonerscommissie Eigen Haard Reigersbos 3 November 2010 Stadsdeel Zuidoost www.zuidoost.amsterdam.nl Stadsdeelkantoor: 020 2525000 Meldpunt Openbare Ruimte: 020 2525222 Meldpunt

Nadere informatie

RESULTATEN ENQUETE NIEUW WALDECK DUITS / OOSTENRIJKSE BUURT

RESULTATEN ENQUETE NIEUW WALDECK DUITS / OOSTENRIJKSE BUURT RESULTATEN ENQUETE NIEUW WALDECK DUITS / OOSTENRIJKSE BUURT Doel van het onderzoek was een peiling hoe de buurt door de bewoners wordt beleefd, welke contacten men heeft, en wat men graag verbeterd wil

Nadere informatie

We openen de bijeenkomst met een korte presentatie van Pieter Buis. De presentatie is via deze link te bekijken.

We openen de bijeenkomst met een korte presentatie van Pieter Buis. De presentatie is via deze link te bekijken. Verslag Meedenksessie Tijdelijke Maatregelen, 24 januari 2018 Wheermolen-Oost datum 27 februari 2018 aanwezig Bewoners Danielle Rozemond, Pieter Buis, Suzanne van de Kuilen (Intermaris), Linda Troost,

Nadere informatie

gemengde complexen informatie voor Huurders

gemengde complexen informatie voor Huurders VvE beheer gemengde complexen informatie voor Huurders inleiding Met deze brochure willen wij u als huurder van een appartement in een gemengd complex informeren over een aantal belangrijke zaken. In een

Nadere informatie

Afval doe je in de goede bak.

Afval doe je in de goede bak. Cliënt Roteb Omschrijving Flyer Afvalwijzer Ordernummer 155.00.015 Datum 12 september 2012 Afval doe je in de goede bak. Dat doe je goed! Afvalwijzer 2012/2013 Huishoudelijk restafval

Nadere informatie

Rioolverstopping voorkomen en verhelpen

Rioolverstopping voorkomen en verhelpen Een verstopte riolering komt altijd ongelegen. U weet vaak niet direct wat de oorzaak is en waar de verstopping zit. In deze folder kunt u lezen hoe u een verstopping herkent en voorkomt, maar ook wat

Nadere informatie

U gaat een woning huren, wat nu?

U gaat een woning huren, wat nu? Een nieuwe woning Welkom in uw nieuwe woning! Deze folder geeft snel antwoord op veelgestelde vragen. U vindt nuttige informatie over huren bij Beter Wonen; of het nu gaat om onderhoud, het betalen van

Nadere informatie

INFOBULLETIN bewoners Stanleylaan 17 t/m 135

INFOBULLETIN bewoners Stanleylaan 17 t/m 135 Graag informeren wij u over de start van de saneringswerkzaamheden bij de dakrand van uw flat aan de Stanleylaan 17 t/m 135. Medewerkers van Mitros hebben u begin deze week gebeld om u over deze werkzaamheden

Nadere informatie

U gaat een woning huren, wat nu?

U gaat een woning huren, wat nu? Een nieuwe woning Welkom in uw nieuwe woning! Deze folder geeft snel antwoord op veelgestelde vragen. U vindt nuttige informatie over huren bij Beter Wonen; of het nu gaat om onderhoud, het betalen van

Nadere informatie

Leefbaarheid. prettig wonen. in uw wijk. Samen werken aan

Leefbaarheid. prettig wonen. in uw wijk. Samen werken aan Leefbaarheid Samen werken aan prettig wonen in uw wijk Plezierig wonen wordt niet alleen bepaald door uw woning. Minstens zo belangrijk is een schone, veilige buurt, waarin de bewoners prettig met elkaar

Nadere informatie

Een bewonerscommissie starten, hoe doe ik dat?

Een bewonerscommissie starten, hoe doe ik dat? Een bewonerscommissie starten, hoe doe ik dat? Nieuwezijds Voorburgwal 21- I 1012 RC Amsterdam tel. 020-625 80 46 e-mail: info@huurdersymere.amsterdam website: www.huurdersymere.amsterdam Huurders Ymere

Nadere informatie

Aanpak partcipatie zwerfafval Gemeente Almere

Aanpak partcipatie zwerfafval Gemeente Almere Aanpak partcipatie zwerfafval Gemeente Almere datum 26 augustus 2013 aan Herman Gabriël Gemeente Almere van Brenda Boerema Ingenieursbureau Oranjewoud project Participatie zwerfafval projectnummer 234226.37

Nadere informatie

Natuurlijk wonen. Prettig wonen

Natuurlijk wonen. Prettig wonen Natuurlijk wonen Prettig wonen 1 Prettig wonen in de wijk, dat doen we samen Wonen is meer dan alleen een dak boven uw hoofd. Wie wil er niet graag in een buurt wonen waar het schoon, veilig en prettig

Nadere informatie

Huurder. in een. VvE Complex

Huurder. in een. VvE Complex Huurder in een VvE Complex Wonen met huurders en eigenaren in een appartementencomplex Het komt vaak voor dat huurders en huiseigenaren samen in een appartementencomplex wonen. Dit noemen wij een gemengd

Nadere informatie

Rapportage Huisbezoek 75+ Sluitersveld 2012

Rapportage Huisbezoek 75+ Sluitersveld 2012 Rapportage Huisbezoek 75+ Sluitersveld 2012 Almelo, juni 2012 Rapportage Huisbezoek 75+ Sluitersveld 2012 In 2006 is Scoop gestart met het bezoeken van 75-plussers in de gemeente Almelo. Wijk voor wijk

Nadere informatie

Enquête Vijverhof complex Nieuwkoop Samenwerking van HBV & PGSN

Enquête Vijverhof complex Nieuwkoop Samenwerking van HBV & PGSN Enquête Vijverhof complex Nieuwkoop Samenwerking van HBV & PGSN Sinds de eerste verhuizingen naar de nieuwe Vijverhof zijn er diverse klachten geweest, bijvoorbeeld over de liften en de brievenbussen,

Nadere informatie

Concept Notulen bestuursvergadering van de oude Scheepswerf van 17 juli 2013

Concept Notulen bestuursvergadering van de oude Scheepswerf van 17 juli 2013 Concept Notulen bestuursvergadering van de oude Scheepswerf van 17 juli 2013 Aanwezig : A. Verschuren (voorz. techn. comm.) : R. van Deventer (bestuurslid) : J. van Deventer (bestuurslid, secretaris, notulist)

Nadere informatie

Totaal overzicht plus- en minpunten Omegawoningen en De Meerpaal

Totaal overzicht plus- en minpunten Omegawoningen en De Meerpaal Totaal overzicht plus- en minpunten Omegawoningen en De Meerpaal Resultaten van de Omegawoningen De Woning Stank uit putje (riolering) 2 Sanitair is oud Afvoer is slecht Tocht en vocht; condens Enkel glas

Nadere informatie

Nieuwsbrief t Nieuwe Kampje Nummer 1 december 2017

Nieuwsbrief t Nieuwe Kampje Nummer 1 december 2017 Nieuwsbrief t Nieuwe Kampje Nummer 1 december 2017 Nieuwsbrief t Nieuwe Kampje Nummer 1 december 2017 Voor u ligt de nieuwsbrief van t Nieuwe Kampje. Deze nieuwsbrief is voor de bewoners van t Kampje,

Nadere informatie

Samen wonen in een VvE

Samen wonen in een VvE Samen bouwen aan beter wonen Samen wonen in een VvE 2 Bewonerscommissie en een Vereniging van Eigenaren Samen wonen in een VvE Huren in een Vereniging van Eigenaren Wanneer een woongebouw bestaat uit koop-

Nadere informatie

Welkom thuis bij Haag Wonen

Welkom thuis bij Haag Wonen Welkom thuis bij Haag Wonen 1 Thuis bij Haag Wonen U verdient een plek waar u zich ècht thuis voelt. Een goede woning in een prettige buurt. Haag Wonen verhuurt woningen in heel Den Haag. Aan allerlei

Nadere informatie

ER IS NOG PLEK BIJ CURSUSSEN NAJAAR 2012!

ER IS NOG PLEK BIJ CURSUSSEN NAJAAR 2012! ASW Cursus bulletin Het ASW Cursusbulletin blikt terug op cursussen die zijn geweest en brengt onder de aandacht wat er de komende maanden op de kalender staat. Wilt u dit bulletin rechtstreeks in uw mailbox

Nadere informatie

Overal waar mensen wonen, gebeurt wel eens wat.

Overal waar mensen wonen, gebeurt wel eens wat. Overlast Overal waar mensen wonen, gebeurt wel eens wat. De tv staat te hard, de vuilniszakken blijven te lang liggen, de takken in de tuin hangen over Toch is er een groot verschil tussen ergens last

Nadere informatie

Notulen Algemene ledenvergadering

Notulen Algemene ledenvergadering Notulen Algemene ledenvergadering VvE Gebouw 'Oude Wal' Hoogvliet Lokhorsterland 3193 ET HOOGVLIET Plaats : Zevensprong Hoogvliet Datum : 29-11-2011 1. Opening van de vergadering & vaststellen aantal stemmen

Nadere informatie

Huur opzeggen Vooropname niet

Huur opzeggen Vooropname niet Gaat u verhuizen? Geef dit dan tijdig door. U kunt uw huurovereenkomst op elke werkdag beëindigen. Wel moet u rekening houden met een opzegtermijn van één maand. Wanneer u bijvoorbeeld de huur op 18 mei

Nadere informatie

Welkom! In deze brochure vindt u algemene informatie over onze organisatie en leest u hoe u kunt meedenken en meepraten over ons beleid.

Welkom! In deze brochure vindt u algemene informatie over onze organisatie en leest u hoe u kunt meedenken en meepraten over ons beleid. Welkom! In deze brochure vindt u algemene informatie over onze organisatie en leest u hoe u kunt meedenken en meepraten over ons beleid. Inhoud Welkom thuis pagina 3 U praat mee... pagina 6 Onze organisatie

Nadere informatie

Om te beginnen is een korte schets van het dorp gegeven zodat iedereen van gelijke informatie is voorzien, samengevat:

Om te beginnen is een korte schets van het dorp gegeven zodat iedereen van gelijke informatie is voorzien, samengevat: DORPSONTWIKKELING HOOGE ZWALUWE 1. Inleiding Dinsdag 15 februari is een groep actieve bewoners bij elkaar geweest om in kaart te brengen wat hun zorgen en dromen zijn ten aanzien van het leven in Hooge

Nadere informatie

Handleiding voor bewonerscommissies in gemengde complexen

Handleiding voor bewonerscommissies in gemengde complexen Handleiding voor bewonerscommissies in gemengde complexen Inhoudsopgave 1. Voor wie is deze handleiding bedoeld? 2. Gemengde complexen 3. Vereniging van Eigenaars 4. Rol bewonerscommissie in gemengde complexen

Nadere informatie

Werk in uitvoering. Dit is de vierde Nieuwsbrief Werk in Uitvoering. Hierin staat de informatie over het onderhoud in, aan en om uw woning.

Werk in uitvoering. Dit is de vierde Nieuwsbrief Werk in Uitvoering. Hierin staat de informatie over het onderhoud in, aan en om uw woning. Werk in uitvoering Nummer 4 - december 2013 Dit is de vierde Nieuwsbrief Werk in Uitvoering. Hierin staat de informatie over het onderhoud in, aan en om uw woning. Wat er vooraf ging. Bewonersbijeenkomst

Nadere informatie

Wijkcentrum De Weijenbelt. Schelto Bus (VVD)

Wijkcentrum De Weijenbelt. Schelto Bus (VVD) Verslag U bent aan de buurt Berkum 29 mei 2013 Aanvang Locatie Aanwezige functionarissen Aanwezig vanuit de politiek 20.00 uur Wijkcentrum De Weijenbelt Hans Kempenaar (voorzitter) Erik Dannenberg (wijkwethouder)

Nadere informatie

GROOT ONDERHOUD DE GROENHOEK TE DRIEBERGEN

GROOT ONDERHOUD DE GROENHOEK TE DRIEBERGEN GROOT ONDERHOUD DE GROENHOEK TE DRIEBERGEN Bewonersboekje rode en blauwe blokken, 31 januari 2018 FM A Inhoudsopgave Projectteam Inhoudsopgave 1 Het projectteam 1 Jan van Cooten Projectleider Voorwoord

Nadere informatie

Coolsingel 65 3012 AC Rotterdam T (010) 27 59 000 welcome@0-to-9.nl www.0-to-9.nl gevestigd in:

Coolsingel 65 3012 AC Rotterdam T (010) 27 59 000 welcome@0-to-9.nl www.0-to-9.nl gevestigd in: Omschrijving Cliënt Roteb Omschrijving Stadskrant Ordernummer 155.00.021 Datum 17 september 2012 Afval in de juiste bak Dat doe je goed! Binnenkort kunnen we niet meer om afvalscheiden

Nadere informatie

UITSLAG ENQUETE DE MEENTHOF (Bewoners) MAART 2013

UITSLAG ENQUETE DE MEENTHOF (Bewoners) MAART 2013 UITSLAG ENQUETE DE MEENTHOF (Bewoners) MAART 2013 Van de 107 formulieren zijn er 87 terugontvangen A. WOONOMGEVING 1. Heeft u zicht op het winkelcentrum? 2. Woont u boven het winkelcentrum? 3. Wat is uw

Nadere informatie

EEN SCHONE EN VEILIGE WIJK: DAT DOE JE SAMEN

EEN SCHONE EN VEILIGE WIJK: DAT DOE JE SAMEN EEN SCHONE EN VEILIGE WIJK: DAT DOE JE SAMEN Wonen is meer dan een dak boven je hoofd. Prettig wonen doe je ook in een schone veilige woonomgeving. De Veenendaalse Woningstichting (VWS) wil graag dat

Nadere informatie

HUISREGELS. Je bent zelf verantwoordelijk voor het openen en sluiten van je

HUISREGELS. Je bent zelf verantwoordelijk voor het openen en sluiten van je HUISREGELS SLEUTELS Elke huurder krijgt twee sleutels per unit. Extra sleutels bestellen is mogelijk, deze kosten 35,- per stuk, inclusief BTW. Bij verlies of diefstal brengen wij 250,- in rekening voor

Nadere informatie

Buurtenquête Getfert-Perik

Buurtenquête Getfert-Perik Buurtenquête Getfert-Perik Aanleiding De gemeente Enschede wil bewoners meer zeggenschap geven over het onderhoud en de veiligheid in de eigen buurt. Daarom is besloten om voor alle buurten in Enschede

Nadere informatie

U en uw woonomgeving

U en uw woonomgeving U en uw woonomgeving Samen verantwoordelijk voor de woonomgeving Iedereen woont graag in een fijne buurt waar het schoon en netjes is. Als huurder kunt u samen met andere bewoners een bijdrage leveren

Nadere informatie

Van de Bestuurstafel

Van de Bestuurstafel pagina 1 van 5 Subscribe Share Past Issues Translate OVLR Nieuwsbrief 12-2015 View this email in your browser OVLR 1995 2015 Van de Bestuurstafel Heeft u al uw ondernemers plannen klaar voor 2016? Op basis

Nadere informatie

Oktober 2009 HANDLEIDING VOOR BEWONERSCOMMISSIES

Oktober 2009 HANDLEIDING VOOR BEWONERSCOMMISSIES Oktober 2009 HANDLEIDING VOOR BEWONERSCOMMISSIES 1 Inhoudsopgave Reglement bewonerscommissies Checklist voor toepassen Overlegwet Samenvatting Overlegwet Suggesties voor inwerkprogramma Suggesties voor

Nadere informatie

wonen begint bij mensen Leefbaarheidsbudget Geld om samen te werken aan een fijnere buurt

wonen begint bij mensen Leefbaarheidsbudget Geld om samen te werken aan een fijnere buurt wonen begint bij mensen Leefbaarheidsbudget Geld om samen te werken aan een fijnere buurt Huurders hebben vaak goede ideeën voor hun buurt. Bo-Ex wil graag uw idee ondersteunen. Er is een potje met geld

Nadere informatie

Inhoud 1. Milieubeleid Bomenbeleid Snel Herstel Meedoen met Groen Slot... 8

Inhoud 1. Milieubeleid Bomenbeleid Snel Herstel Meedoen met Groen Slot... 8 Verslag burgerjury 21 maart 2012 1 Verslag Burgerjury bijeenkomst 21 maart 2012 Op woensdag 21 maart vond de tweede bijeenkomst van de burgerjury plaats in het MFC Fascinatio. Van de honderd burgerjuryleden

Nadere informatie

Meepraten en mee- doen met Vidomes?

Meepraten en mee- doen met Vidomes? Meepraten en mee- doen met Vidomes? Dat kan op vele manieren Informatie voor huurders van Vidomes Inhoudsopgave 3 Huurdersraad Vidomes 3 Activiteitencommissie 5 Themagroep 5 Klankbordgroep 5 Contactpersoon

Nadere informatie

1. Meer zeggenschap over de schoonmaak in uw complex De menukaart: vier keuzes Zelfbeheer? Kom in actie Keuzemenu: Wie doet wat?

1. Meer zeggenschap over de schoonmaak in uw complex De menukaart: vier keuzes Zelfbeheer? Kom in actie Keuzemenu: Wie doet wat? 1. Meer zeggenschap over de schoonmaak in uw complex 2 2. De menukaart: vier keuzes 3 3. Zelfbeheer? Kom in actie 3 4. Keuzemenu: Wie doet wat? 4 5. Schoonmaakcommissie 5 6. Het schoonmaakprogramma opstellen

Nadere informatie

Handleiding Bewonerscommissies

Handleiding Bewonerscommissies Handleiding Bewonerscommissies 2 Inleiding Denkt u met ons mee? Wij vinden dat het wonen zoveel mogelijk van, voor en door de mensen moet worden. We willen daarom weten wat u als huurder belangrijk vindt

Nadere informatie

Complexnummer: 115/409 Complexnaam: KwaZeGa. 15 maart 2013. Cijfer Schoonmaak: 7-4bui

Complexnummer: 115/409 Complexnaam: KwaZeGa. 15 maart 2013. Cijfer Schoonmaak: 7-4bui Complexnummer: 115/409 Datum rondgang 2013: Cijfer Groen: 5 Complexnaam: KwaZeGa 15 maart 2013 Cijfer Schoonmaak: 7-4bui Datum verslag verzonden: Cijfer Buurt: 7,5 4 april 2013 Aanwezig: Uitgenodigd J/N

Nadere informatie

Grondstof voor een beter milieu

Grondstof voor een beter milieu Afval is Grondstof voor een beter milieu ISO-14001 Haal meer uit afval Gescheiden inzameling De Gewestelijke Afvalstoffen Dienst (GAD) zorgt voor het inzamelen van het huishoudelijk afval in Gooi en Vechtstreek.

Nadere informatie

TAAK 1. Straatfeest. 1. Welke straatfeesten komen in aanmerking voor een financiële bijdrage van de gemeente?...

TAAK 1. Straatfeest. 1. Welke straatfeesten komen in aanmerking voor een financiële bijdrage van de gemeente?... TAAK 1 Straatfeest U woont in de gemeente Bertem in Vlaanderen. U wilt graag een straatfeest organiseren. U zoekt informatie in de folder van de gemeente over de organisatie van straatfeesten. Lees het

Nadere informatie

DE GEMEENSCHAPPELIJKE RUIMTE

DE GEMEENSCHAPPELIJKE RUIMTE DE GEMEENSCHAPPELIJKE RUIMTE Peiling Huurderspanel Woonwaard September 2015 www.ioresearch.nl COLOFON Uitgave I&O Research Van Dedemstraat 6c 1624 NN Hoorn Tel. (0229) 282555 www.ioresearch.nl Rapportnummer

Nadere informatie

Om hoeveel vluchtelingen gaat het? Het gaat om maximaal 200 vluchtelingen die in sporthal Molenbroek worden opgevangen.

Om hoeveel vluchtelingen gaat het? Het gaat om maximaal 200 vluchtelingen die in sporthal Molenbroek worden opgevangen. Meest gestelde vragen crisisnoodopvang Donderdag 19 november 2015 13:28 uur Algemeen Wanneer komen de vluchtelingen naar sporthal Molenbroek? Vrijdag 20 november. Om hoeveel vluchtelingen gaat het? Het

Nadere informatie

Huur opzeggen bij Woningbouwvereniging Nieuw-Lekkerland

Huur opzeggen bij Woningbouwvereniging Nieuw-Lekkerland Huur opzeggen bij Woningbouwvereniging Nieuw-Lekkerland Wie gaat verhuizen heeft een drukke tijd voor de boeg. U moet van alles regelen voor het eenmaal zover is. Het is daarom belangrijk tijdig de huur

Nadere informatie

Informatiefolder Speciaal voor hoogbouwbewoners december 2015

Informatiefolder Speciaal voor hoogbouwbewoners december 2015 Het gaat beginnen! Per 1 januari 2016 gaat u betalen per keer dat u gebruik maakt van de brengcontainer. Dit is een ondergrondse of bovengrondse container waar u uw afval naartoe brengt en meerdere huishoudens

Nadere informatie

Wijkplan 2016 Veenendaal Noordoost

Wijkplan 2016 Veenendaal Noordoost Wijkplan 2016 Veenendaal Noordoost Pagina 0 Inhoud Inleiding 2 Aandachtspunten Wijkster 3 Speerpunten 2016 5 Doelen 2016 6 Pagina 1 Inleiding Voor u ligt het Wijkplan van Veenendaal Noordoost voor het

Nadere informatie

Uitslag van de enquête

Uitslag van de enquête Uitslag van de enquête Persoonlijke informatie Leeftijd : Van 18 jaar tot 30 jaar hebben er 9 mensen meegedaan. Van 30 jaar tot 50 jaar hebben er 11 mensen meegedaan. Van 50 jaar tot 70 jaar hebben er

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Marineterrein Amsterdam

Huishoudelijk Reglement Marineterrein Amsterdam Huishoudelijk Reglement Marineterrein Amsterdam 1 - Algemeen Dit huishoudelijk reglement geldt voor de gebruikers/ huurders van de Voorwerf. Het huishoudelijk reglement wordt ieder half jaar aangepast.

Nadere informatie

Het Rendement van Schoon Deel sessie 1 Retail & stations omgeving

Het Rendement van Schoon Deel sessie 1 Retail & stations omgeving Vraag Belangrijk Legenda Leestip Met de klok mee Start op 1 uur Van het midden uit naar buiten Per tak van boven naar beneden Deze PDF staat uit meerdere pagina's Welkom Hoop bekende gezichten Leuk mix

Nadere informatie

Nieuwsbrief 06/2014 MBP

Nieuwsbrief 06/2014 MBP Nieuwsbrief 06/2014 MBP Beste lezers, Voor u ligt het 6 e exemplaar Van de nieuwsbrief van buurtpreventie Maasdijk weliswaar! Ook dit keer hebben we weer heel wat te vertellen, Zodat we het niet rond hoeven

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering d.d. 23 februari 2009

Notulen Algemene Ledenvergadering d.d. 23 februari 2009 Notulen Algemene Ledenvergadering d.d. 23 februari 2009 Aanwezig zijn: De heer N. Graaf, voorzitter De heer H.C.P. Venema, vice-voorzitter Mevrouw E. den Nijs, bestuurslid De heer J. Komen, administrateur

Nadere informatie

Wijkschouw Stadsveld Zuid

Wijkschouw Stadsveld Zuid Wijkschouw Stadsveld Zuid Aanleiding De gemeente Enschede wil bewoners meer zeggenschap geven over het onderhoud en de veiligheid in de eigen buurt. Daarom is besloten om voor alle buurten in Enschede

Nadere informatie

veel speelplezier! Rioolquiz Test jouw rioolkennis!

veel speelplezier! Rioolquiz Test jouw rioolkennis! veel speelplezier! Rioolquiz Test jouw rioolkennis! 10-4-2019 1 quizvraag 1. Wat deden de mensen vroeger met hun poep en plas? a. Vroeger was er ook al riolering. b. Op straat of in de gracht gooien. 10-4-2019

Nadere informatie

Wie wij zijn, van Je mag er zijn

Wie wij zijn, van Je mag er zijn Wie wij zijn, van Je mag er zijn Kledingmagazijn Je mag er zijn is er voor pleegouders maar vooral voor de pleegkinderen om te voorzien in de praktische hulp wanneer een kind bij een pleeggezin geplaatst

Nadere informatie

Sponsoractie Oranje Fonds

Sponsoractie Oranje Fonds Sponsoractie Oranje Fonds Handboek Wat fijn dat uw school voor het Oranje Fonds mee doet! Als school organiseert u vaker een evenement. U weet als geen ander hoeveel tijd en moeite er in de organisatie

Nadere informatie

Doel: Je leert van alles over het riool. Uitleg opdracht

Doel: Je leert van alles over het riool. Uitleg opdracht Thema: Ter land, ter zee en in de lucht aardrijkskunde Nederland Water Moeilijkheid: *** Tijdsduur: **** Juf Carolien Het riool in Doel: Je leert van alles over het riool. Uitleg opdracht Ga naar: http://www.nietinhetriool.nl/indeklas/

Nadere informatie

EDITIE 1e KWARTAAL 2018

EDITIE 1e KWARTAAL 2018 EDITIE 1e KWARTAAL 2018 In dit boekje onder andere: Bestemming de Wig en de Kadans: laat uw stem horen! Actie achterpadverlichting met subsidie Reanimatie/AED s in Best Oproep van Buurtvereniging WD25

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING van EIGENAARS DE AANLEG INHOUD Blad1 - Voorblad/inhoudsopgave Blad 2 - art. 01. Algemeen - art. 02. Gemeenschappelijke delen - art. 03. Tuinen - art. 04. Parkeren - art.

Nadere informatie

STOK WERKPLAN Op basis van de ervaringen van de laatste tijd stelt STOK de volgende doelen voor 2007 centraal:

STOK WERKPLAN Op basis van de ervaringen van de laatste tijd stelt STOK de volgende doelen voor 2007 centraal: STOK WERKPLAN 2007 VOORAF De vereniging STOK behartigt de belangen van huurders van Bo-Ex wanneer het gaat over zaken, die vele of alle huurders aangaan. Het STOK-bestuur heeft elke maand een reguliere

Nadere informatie

Woononderzoek De Eng. Dalweg 81-175 en Rubenslaan 85-125

Woononderzoek De Eng. Dalweg 81-175 en Rubenslaan 85-125 Woononderzoek De Eng Dalweg 81-175 en Rubenslaan 85-125 December 2011 Inleiding Op dit moment denkt Portaal na over de toekomst van acht flats in de Soester wijk De Eng. Het zijn flats die begin jaren

Nadere informatie

Overblijfreglement. CBS Willem-Alexander

Overblijfreglement. CBS Willem-Alexander Overblijfreglement CBS Willem-Alexander GELDIG VOOR HET SCHOOLJAAR 2013-2014. Geachte ouders/verzorgers, Voor u ligt het overblijfreglement van de Willem-Alexander school. Het is opgesplitst in drie delen.

Nadere informatie

Verhuisfolder. Afval is grondstof! Gaat u verhuizen binnen of naar de gemeente Veenendaal? Dan is het goed om te weten hoe ACV uw afval inzamelt.

Verhuisfolder. Afval is grondstof! Gaat u verhuizen binnen of naar de gemeente Veenendaal? Dan is het goed om te weten hoe ACV uw afval inzamelt. Verhuisfolder Gaat u verhuizen binnen of naar de gemeente Veenendaal? Dan is het goed om te weten hoe ACV uw afval inzamelt. Afval is grondstof! In de gemeente Veenendaal vinden we afval scheiden heel

Nadere informatie

Pilot Mag het een tasje minder zijn? Consumentenonderzoek. Rapportage van de peiling onder inwoners van Deventer, Tilburg en Zoetermeer,

Pilot Mag het een tasje minder zijn? Consumentenonderzoek. Rapportage van de peiling onder inwoners van Deventer, Tilburg en Zoetermeer, Pilot Mag het een tasje minder zijn? Consumentenonderzoek Rapportage van de peiling onder inwoners van Deventer, Tilburg en Zoetermeer, in opdracht van het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken 4 februari

Nadere informatie

Kwaliteit, zo werkt het

Kwaliteit, zo werkt het Kwaliteit, zo werkt het Kwaliteit, zo Werkt Het U huurt een woning bij de Veenendaalse Woningstichting of bent dat van plan. Dan is het goed om te weten wat de Veenendaalse Woningstichting doet om de kwaliteit

Nadere informatie

Servicekosten. Waar betaalt u voor? Waaruit bestaan de servicekosten? U leest het in deze folder.

Servicekosten. Waar betaalt u voor? Waaruit bestaan de servicekosten? U leest het in deze folder. Servicekosten Waar betaalt u voor? Waaruit bestaan de servicekosten? U leest het in deze folder. Uw woonplezier. Onze service! Wij bieden u graag service... Als u een woning van ons huurt, huurt u niet

Nadere informatie

handleiding

handleiding Er zijn op dit moment ongeveer 110 bewonerscommissies die samen met Eigen Haard actief zijn. De meeste bewonerscommissies zijn actieve, zelfstandige groepen die niet alleen met Eigen Haard samenwerken,

Nadere informatie

Servicekostenbeleid 2013 en verder

Servicekostenbeleid 2013 en verder Servicekostenbeleid 2013 en verder In dit document is het beleid Servicekosten weergegeven. Deze beleidsuitgangspunten zijn in gezamenlijkheid tussen 3B Wonen, drie bestuursleden van de Huurdersvereniging-Lansingerland

Nadere informatie

Asfaltreparaties op 95 locaties in Oosterhout en kerkdorpen

Asfaltreparaties op 95 locaties in Oosterhout en kerkdorpen In de periode van 11 juni tot en met 19 juni. Asfaltreparaties op 95 locaties in Oosterhout en kerkdorpen Op donderdag 11 juni en vrijdag 12 juni en van maandag 15 juni tot en met vrijdag 19 juni repareert

Nadere informatie

Huurdersinformatie. Algemene woonregels

Huurdersinformatie. Algemene woonregels 1 Huurdersinformatie Algemene woonregels Woonregels want afspraak is afspraak! Als u een woning van Rochdale huurt, maken we afspraken. Veel van deze afspraken zijn vastgelegd in de huurovereenkomst. In

Nadere informatie

BUURT PREVENTIE TEAM

BUURT PREVENTIE TEAM BUURT PREVENTIE TEAM CENTRUM LOOSDUINEN NIEUWSBRIEF VOOR DE BEWONERS Nummer 5 maart 2017 ONTWIKKELINGEN Zoals u weet loopt het Buurt Preventie Team Loosduinen Centrum regelmatig (maar wel op verschillende

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2012

Nieuwsbrief oktober 2012 Nieuwsbrief oktober 2012 Jaargang 4 nummer 2 Stichting Landelijk Huurders Platform Voorwoord Wist u dat: Naar aanleiding van de uitkomsten van onze regiobijeenkomst hebben wij besloten u in deze nieuwsbrief

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT DE MUZEN ALMERE STAD:

HUISHOUDELIJK REGLEMENT DE MUZEN ALMERE STAD: HUISHOUDELIJK REGLEMENT DE MUZEN ALMERE STAD: Artikel 1: De huurder c.q. de eigenaar staat het plaatsen van steigerwerk en het betreden van balkons, terrassen en galerijen, door personeel belast met reiniging

Nadere informatie

Wie is Weijman Vastgoedonderhoud?

Wie is Weijman Vastgoedonderhoud? Geachte bewoner, In opdracht van Kleurrijk Wonen gaat Weijman Vastgoedonderhoud B.V. binnenkort onderhoudswerkzaamheden aan uw woning verrichten. Middels dit boekje informeren wij u over deze werkzaamheden

Nadere informatie

TOELICHTING VOOR DE WEBSITE OP DE AFVALSTOFFENVERORDENING NIEUWEGEIN 2010

TOELICHTING VOOR DE WEBSITE OP DE AFVALSTOFFENVERORDENING NIEUWEGEIN 2010 TOELICHTING VOOR DE WEBSITE OP DE AFVALSTOFFENVERORDENING NIEUWEGEIN 2010 Algemeen Hoofdstuk 10 van de Wet milieubeheer (Wm) gaat over afvalstoffen. Hierin is vastgelegd dat de gemeenteraad een afvalstoffenverordening

Nadere informatie

Klein onderhoud / dagelijks onderhoud

Klein onderhoud / dagelijks onderhoud Klein onderhoud / dagelijks onderhoud Buiten het geplande onderhoud, ofwel planmatig onderhoud genoemd, zullen er ook onderhoudsverzoeken komen van eigenaren. In de splitsingsakte die u bij de koop van

Nadere informatie

VE02/RO/0707. stichting volkshuisvestinggroep wooncompagnie

VE02/RO/0707. stichting volkshuisvestinggroep wooncompagnie VE02/RO/0707 GEDRAGSCODE stichting volkshuisvestinggroep wooncompagnie Inhoudsopgave 1 algemeen kader 3 1.1 Toepassingsgebied 3 1.2 Uitgangspunten 3 2 De voorbereidingsfase 4 2.1 Informatievoorziening

Nadere informatie

Wijkschouw Voortman, Amelink en Ankrot

Wijkschouw Voortman, Amelink en Ankrot Wijkschouw Voortman, Amelink en Ankrot Aanleiding De gemeente Enschede wil bewoners meer zeggenschap geven over het onderhoud en de veiligheid in de eigen buurt. Daarom is besloten om voor alle buurten

Nadere informatie

servicekosten wonen met karakter

servicekosten wonen met karakter servicekosten wonen met karakter Lefier zorgt ervoor dat uw woning in orde is en blijft zodat u kunt wonen in een woning waarin u zich thuis voelt. Daarnaast leveren wij diensten om uw woongenot verder

Nadere informatie

Prettig wonen, samen met buren... Zo gaat het goed!

Prettig wonen, samen met buren... Zo gaat het goed! Prettig wonen, samen met buren... Zo gaat het goed! 1 2 Woon- en leefregels In deze brochure vragen wij uw aandacht voor de meest belangrijke woon- en leefregels, zodat iedereen prettig kan wonen. Bezorg

Nadere informatie

Deze folder geeft u informatie over (bijna) alles wat te maken heeft met het opzeggen van de huur.

Deze folder geeft u informatie over (bijna) alles wat te maken heeft met het opzeggen van de huur. Huur opzeggen Deze folder geeft u informatie over (bijna) alles wat te maken heeft met het opzeggen van de huur. 1. Het opzeggen van de huur De huur moet schriftelijk opgezegd worden. U kunt bij ons een

Nadere informatie

Twee belangrijke wijzigingen per maart!

Twee belangrijke wijzigingen per maart! Twee belangrijke wijzigingen per maart! Storten 30 liter zak restafval voor iedereen mogelijk! PMD-zakken: elke week op woensdag opgehaald (start: woensdag 2 maart) Informatiefolder Speciaal voor hoogbouwbewoners

Nadere informatie