Exact Online. Het Nieuwe Verkopen. CRM in de cloud.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Exact Online. Het Nieuwe Verkopen. CRM in de cloud. www.exactonline.be"

Transcriptie

1 Exact Online Het Nieuwe Verkopen CRM in de cloud

2 02 crm in de cloud Inhoud Introductie 1 Managementsamenvatting 4 2 Het belang van CRM 6 3 CRM in de praktijk 8 4 CRM en het verkooptraject 10 5 De verkooppijplijn en resultaten 12 6 De effectiviteit van marketing 14 7 De CRM succesfactoren 15

3 crm in de cloud 3 introductie Het Nieuwe Verkopen begint steeds populairder te worden. Dit is de verzamelterm voor een nieuwe trend. Een trend waarbij steeds meer bedrijven hun Customer Relationship Management (CRM) in de cloud zetten. Benieuwd wat CRM nu eigenlijk precies inhoudt? En waarom zetten steeds meer bedrijven dat eigenlijk in de cloud? Misschien bent u al bezig met de selectie van een CRM pakket. Of wordt het zelfs al uitgerold binnen uw bedrijf. Dat alles kan veel vragen oproepen. Daarom hebben we deze whitepaper samengesteld. Hierin vindt u praktische info en heldere uitleg over alles rondom CRM en Het Nieuwe Verkopen. Heeft u na het lezen van deze whitepaper nog vragen of wilt u meer weten? Neem dan contact op met de experts van Exact.

4 4 crm in de cloud 1 Managementsamenvatting Waar staat CRM voor? CRM staat voor Customer Relationship Management, of wel klantenrelatiebeheer. Zoals de naam al zegt helpt dit u om het onderhouden van uw klantenrelaties veel makkelijker te maken. Dat geeft u een betere kans om op het juiste moment - en met de juiste info - contact te maken met uw suspects, prospects of klanten voor een verkoopgesprek. Normaal gesproken een fikse uitdaging. Maar met CRM, een CRM systeem én een andere manier van het omgaan met klanten heeft u een veel betere kans van slagen. Wat is Het Nieuwe Verkopen? Waar Het Nieuwe Verkopen voor staat? Het komt simpelweg op 2 zaken neer: 01 Klanten of prospects hebben steeds minder tijd voor afspraken op locatie met uw verkopers. 02 Alle info die uw verkopers nodig hebben is meestal binnen een paar muisklikken online gevonden. Hoe we dat doen? Afhankelijk van uw sector en uw product ontwikkelt deze nieuwe manier van verkopen zich op de volgende manieren: - Zaken worden steeds vaker online en via social media gedaan. - Mede daardoor een verschuiving naar mobiel werken en communiceren. - De verkoopafdeling koppelen aan een CRM systeem. De impact van CRM op de verschillende rollen in verkoop Wat betekent CRM in de praktijk voor de verschillende rollen in verkoop? - Voor de verkoopmedewerkers is het belangrijk om snel klanteninfo bij de hand te hebben. - Voor managers is het belangrijk om een goed overzicht te hebben van de commerciële resultaten en de ontwikkelingen op verkoopgebied. De klantenrelatie komt centraal te staan Bij CRM staat de relatie met de klant centraal. We verzamelen zoveel mogelijk info over klanten, afspraken, producten en diensten. Dan kunt u veel beter op de behoeften van de klant inspelen. Deel het verkooptraject op Het verkooptraject opdelen in fases zorgt voor een hogere efficiëntie en meer rendement. Het is daarom belangrijk dat u - voordat u begint met het werken met CRM software - bepaalt in wat voor een omgeving het wordt uitgerold: - Welke stappen worden doorlopen in het verkoopproces? - Wie is verantwoordelijk voor welke stap(pen)? - Hoe worden de verschillende fases gemeten om het eindresultaat, de omzet en winst te monitoren? CRM in de cloud succesvol invoeren Het verzamelen, opdelen en bewaren van CRM gegevens doen we steeds vaker in de cloud. Dat betekent dat zowel de software als de data veilig online staan. Zo kunt u er overal en altijd bij. Eigen servers inrichten en onderhouden is dan ook verleden tijd. Zo werkt u kostenbesparend en ondersteunt u uw verkoopafdeling veel beter. Online marketing, analyse en succesfactoren Tot slot gaan we in deze whitepaper in op online marketing, het uitvoeren van analyses en welke succesfactoren komen kijken bij de invoering en het gebruik van CRM software. Kortom: we gaan online ondernemen!

5

6 6 crm in de cloud 2 Het belang van CRM Dankzij het internet en steeds betere hardware en software hebben we op elk moment van de dag toegang tot gigantische hoeveelheden data. CRM helpt u om de bruikbare klanteninformatie te vinden en in te zetten. 2.1 Klantencontact en CRM Ondanks de digitalisering van media en communicatie blijft het natuurlijk belangrijk om persoonlijk bij uw klanten langs te gaan. Daarbij draait het allemaal om timing. Om op het juiste moment contact te maken met de juiste info op zak. 2.2 De klantenrelatie komt centraal te staan Bij CRM staat de klantenrelatie centraal. We willen graag zoveel mogelijk info over klanten, afspraken, producten en diensten vastleggen. Dan leert u uw klanten beter kennen en kunt u beter op de behoeften van de klant inspelen. 2.3 Van spreadsheet naar CRM in de cloud Om één of andere vreemde reden wordt de spreadsheet bij veel bedrijven nog op handen gedragen. Toch is het delen en verwerken van klanteninfo met meerdere mensen via een spreadsheetprogramma als Microsoft Excel verre van ideaal. Fouten worden gekopieerd, updates worden gemist en laatste versies raken kwijt. Bij CRM in de cloud heeft u deze problemen niet. Gegevens hoeft u maar één keer in te voeren waarna het automatisch wordt opgeslagen. Het kan dan meteen ingezet worden voor uw sales en marketing. 2.4 Welke CRM software past bij u? Welk van deze CRM pakketten het meest geschikt is voor de eigen organisatie hangt af van een aantal factoren: - De grootte van de organisatie. - Het aantal klanten. - De complexiteit van producten of diensten. - De sector waarin het bedrijf actief is. - De gewenste functies en randvoorwaarden. Voorbeelden van CRM toepassingen Voor een klantgerichte manier van werken is een CRM systeem onmisbaar. De voordelen van zo n systeem merkt u over uw hele bedrijf. Van sales tot marketing en support, alles wordt gestroomlijnd. Hierdoor werkt u efficiënter: u bespaart veel tijd, geld en krijgt er tevreden klanten voor terug. - Altijd toegang tot alle NAWgegevens van klanten. - Zet de bezoekverslagen en afspraken in het systeem, zodat u er overal bij kan. - Voer offertes in en zorg ervoor dat ze op tijd worden opgevolgd. - Krijg inzicht in historische verkoopgegevens. - Maak analyses van uw omzet per marktsegment.

7 crm in de cloud De voordelen van CRM in de cloud Efficiënt Bij cloud computing staat de software in een veilige omgeving online. Deze hoeft niet langer lokaal geïnstalleerd en onderhouden te worden. Grote investeringen vooraf in nieuwe software of hardware zijn niet aan de orde. U hoeft zelfs geen servers meer te onderhouden. U betaalt gewoon een vast bedrag per maand. Mobiel werken Dankzij de cloud wordt info steeds mobieler. Iedereen heeft realtime toegang tot dezelfde gegevens, vanaf elke locatie. En dat op zowel uw pc of laptop als uw smartphone of tablet, als u maar een internetverbinding bij de hand heeft. Dat is natuurlijk enorm handig voor bijvoorbeeld uw verkopers, die veel onderweg zijn. Snel en flexibel Maar het blijft niet bij uw verkopers alleen. Ook uw relatiebeheerders, projectmanagers of servicemonteurs zijn gebaat bij online toegang tot uw bedrijfsgegevens. Zo kunnen ze snel en flexibel werken, zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over back-ups of hoe up-todate de gegevens zijn waarmee ze werken. Alles geïntegreerd Door uw financiële en project/logistieke systeem met CRM te integreren in de cloud, verbindt u alle bedrijfsprocessen met elkaar. De voordelen zijn legio, denk aan het centraal beheren van al uw gegevens zodat u info maar één keer hoeft in te voeren. Productievere werknemers, betere resultaten CRM ondersteunt uw werknemers bij hun dagelijkse werk. Hiermee werken ze sneller en kunnen ze uw klanten beter ondersteunen. Dat zorgt weer voor hogere klantentevredenheid en betere verkoopresultaten.

8 8 crm in de cloud 3 CRM in de praktijk In de hedendaagse dynamische 24-uurs economie is meer data voorhanden dan ooit tevoren. Door die info te verzamelen en slim in te zetten zorgt u voor concurrentievoordeel. En welk bedrijf wil nu niet de concurrentie achter zich laten? Gebruik LinkedIn voor prospectie LinkedIn is heel handig voor prospectie. In het organisatieprofiel ziet u de medewerkers met hun functies. De contactpersoon die u wilt benaderen is bijna altijd wel een 2e of 3e lijns contact van uzelf. Door uzelf door uw 1e lijns contact formeel te laten introduceren kunt u zorgen voor een warme lead. Zeer handig! 3.1 Het Nieuwe Verkopen Maar wat is dan Het Nieuwe Verkopen? Het komt simpelweg op de volgende 2 feiten neer: 01 Klanten of prospects hebben steeds minder tijd voor persoonlijke afspraken met verkopers. 02 Bijna alle info die verkopers nodig hebben is steeds vaker een paar muisklikken verwijderd op het internet. Kortom: we gaan online ondernemen! Hoe doen we dat? Afhankelijk van het soort product en de sector ontstaat een nieuwe manier van verkopen door: - steeds meer zaken online en via social media te doen. - steeds mobieler te communiceren. - uw verkoopafdeling een CRM systeem te laten gebruiken. 3.2 Verbeter uw prospectie Social media zijn fantastische tools voor uw verkopers. Neem nu koude prospectie. Dit kost over het algemeen veel tijd. Veel bellen en afspraken maken die wel of niet ergens toe leiden. Dat is natuurlijk omdat u niet weet of er behoefte is aan uw product op dat moment - of in de toekomst. Stel nu dat in dezelfde tijd uw website wordt bezocht. Waarbij de bezoekers binnenkomen via een online advertentie of misschien een tweet of artikel op uw blog. Deze bezoekers zijn nu al geïnteresseerd in uw producten of diensten. En u heeft er niet eens een telefoon voor moeten nemen. 3.3 Het belang van CRM en social media Contact met klanten en prospects via het internet wordt steeds belangrijker voor bedrijven. Als het op social media aankomt, bepalen uw bezoekers de inhoud van uw tweets, artikelen en status updates. Ook bepalen zij wat belangrijk is op dat moment. De belangrijkste voordelen van CRM en social media: - Moderne CRM systemen integreren populaire social media. Zo kunt u van minuut tot minuuut uw klanten volgen op bijvoorbeeld LinkedIn, Twitter of Facebook. - Social media zijn zo actueel als het maar kan en de inhoud is makkelijk te delen met anderen. Daardoor zijn ze uitermate geschikt om nichemarkten te bereiken. Bovendien kunt u tegen een minimale investering feedback van uw klanten ontvangen op uw producten en diensten. - Deze info helpt u om uw bedrijfsprocessen, producten en diensten te verbeteren en zo uiteindelijk meer omzet te genereren. Weten hoe u social media in moet zetten voor uw verkopen kan u veel meer warme leads opleveren dan de ouderwetse koude prospectie in dezelfde tijd. Kortom het staat voor een nieuwe manier van verkopen.

9 crm in de cloud Tijd voor geïntegreerde bedrijfssoftware Zodra een bedrijf groter wordt komt er bijna altijd financiële en/of ERP (Enterprise Resource Planning) software om de hoek kijken. Daarmee voert u de boekhouding, facturatie, projectadministratie, logistiek en productie in één systeem. Als onderdeel van een geïntegreerd ERP pakket, laat CRM u: - gegevens van relaties slechts één keer invoeren, waardoor u fouten en dubbele relaties voorkomt. - deze gegevens direct voor verkoopactiviteiten gebruiken. - meteen een offerte aanmaken nadat de verkoopkans is ingevoerd. - offertes automatisch omzetten in een order of project. - op de klantenkaart info zien van uw projecten, logistiek en financiën, zoals openstaande posten. - een volledig profiel van een klant opbouwen. - CRM integreren met een tekstverwerker, spreadsheets en . - koppelen met cloud services als Office365 en Google apps voor slimmer delen van verkoopinfo, onafhankelijk van apparaat, tijd en plaats. - besparen op uw IT-uitgaven door minder hardware, licenties en beheer. - sneller zien als er iets mis dreigt te gaan en daar dan ook weer snel en flexibel op te reageren. - de efficiëntie verhogen door het besparen van tijd en kosten. 3.5 Verbeter uw verkoopondersteuning Voor de verkoper binnendienst is het belangrijk dat deze snel klanteninfo kan raadplegen wanneer er contact is met een klant. CRM software helpt ze om alle info die ze nodig hebben meteen erbij te pakken. CRM software laat verkopers: - offertes registreren waaraan automatisch de klantenreferenties en interne volgnummers worden toegevoegd. - actueel overzicht geven van openstaande offertes voor de verkoper buitendienst met datum en tijdstip van opvolging. - makkelijk gegevens in het systeem te zetten na contact met klanten. - snel opvolgacties naar de buitendienst door te zetten en vice versa. 3.6 Krijg betrouwbare managementinfo Verkoopmanagers en directeuren moeten een goed overzicht hebben van de zaken die binnen het bedrijf spelen. Verkoopkans Offerte Project Factuur Financieel CRM software geeft dit inzicht aan het management zodat zij: - veel beter overzicht van hun bedrijf krijgen. - eventuele problemen eerder signaleren en sneller kunnen bijsturen. - sneller trends signaleren op het gebied van klantenactiviteit en omzet. - de verkopen kunnen verbeteren dankzij het inzicht in het verkoopgedrag van klanten. 3.7 Zet ruwe data om in bruikbare info Hoe completer en accurater de klanteninfo binnen het CRM systeem, hoe beter. Het is belangrijk om door de ruwe data te gaan en bruikbare info te verzamelen, zoals trends en kansen. Voorbeelden van inzichten van gegevensanalyse met CRM: - Verkoopactiviteiten per type klant inzien. - Trends binnen een sector ontdekken. - Omvang of aantal medewerkers per klant. Gegevensanalyse met CRM laat u: - relevante info inzetten om uw verkopen te verbeteren of betere beslissingen te maken. - datavelden onderling combineren met segmentatie- of classificatievariabelen. - relaties indelen op basis van type, omvang, sector, sub-sector, regio etc. - relevante contacten generen op basis van historische verkooptransacties - ideaal voor cross- en upselling dus. - sneller beslissingen maken op basis van realtime info en rapportages. Wist u dat... 1 miljoen nieuwe Twitteraccounts per dag worden aangemaakt? LinkedIn al meer dan 225 miljoen leden wereldwijd heeft?

10 10 crm in de cloud 4 CRM en het verkooptraject Een goed gedefinieerd verkooptraject zorgt ervoor dat u uw werk beter beheerst en een goede basis legt voor een effectief CRM systeem. Net zoals elk ander bedrijfsproces is ook uw verkooptraject op te delen in een aantal fases. U bent er vast al wel bekend mee, maar laten we de basisbeginselen nog even doorlopen voor het geval dat. De voordelen van het opdelen van uw verkooptraject in fases: - De manier van werken is voor iedereen duidelijk. - Het verkooptraject is meetbaar en transparant. - De verkoopactiviteiten worden gestroomlijnd waardoor de efficiëntie verbetert. - De omzet kan worden verhoogd. 4.1 De 3 belangrijkste fases in het verkooptraject Fase 1 Van marketing naar verkoopkans Geen verkoop zonder marketing. Marketingactiviteiten zorgen voor bewustwording van een product binnen een bepaalde doelgroep. Fase 2 Van suspect naar prospect Een potentiële klant noemen we een suspect. Die hoeft nog niet per definitie interesse in het bedrijf, dienst of product te hebben. Na een telefoongesprek of een afspraak weet u of er interesse is, waarna de suspect een prospect wordt. Het Nieuwe Verkopen heeft een grote impact op deze fase, waarbij social media en online tools u helpen om prospects sneller te vinden. Fase 3 Van prospect naar klant Als de opvolging goed verloopt dan is het zaak om de offerte op te stellen en een order te laten ondertekenen. Gefeliciteerd! Uw prospect is nu een klant. Belangrijk: - Koester de klant! Het kost meer inspanning om een nieuwe klant te winnen dan er één te behouden. - Kom uw afspraken na. - Doe aan relatiebeheer: onderhou de relatie met de klant na levering. Niet alleen om de klant te behouden maar ook om de business verder uit te bouwen. - Maak van de klant een enthousiaste ambassadeur of referentie voor uw bedrijf. 4.2 CRM en de verschillende rollen in verkoop Zoals we net zagen, verandert de status van de relatie tijdens het verkooptraject van suspect tot prospect naar klant. - Het is belangrijk dat tijdens het traject de status van elke relatie steeds wordt bijgewerkt. Dit is noodzakelijk voor het plannen van marketing en/of verkoopactiviteiten die horen bij deze status. - Ga niet al teveel sub-fases aanmaken. Hou zoveel mogelijk de algemene fases aan zoals inventarisatie, offerte en onderhandeling. Zo houdt u het verkooptraject overzichtelijk en beheersbaar. - Hou het verkooptraject steeds bij zodat u meteen de verkoopkansen in het traject signaleert.

11

12 12 crm in de cloud 5 De verkooppijplijn en resultaten Regelmatige analyse van de verkooppijplijn geeft een beeld van hoe een bedrijf ervoor staat op het gebied van toekomstige business. Voor als u het nog niet kent, werkt het als volgt. Er wordt gemeten hoe snel de leads door de verschillende fases in de pijplijn gaan. Zo kunt u een schatting maken van toekomstige resultaten. 5.1 Het belang van inzicht in verkoopkansen In de praktijk is inzicht in de voortgang van de prospectie en verkoopresultaten onontbeerlijk. Het geeft verkopers en management een actueel overzicht van alle verkooptrajecten en helpt u om zwakke punten te vinden. De voordelen van beter inzicht: - Vervolgacties efficiënter inzetten. - Beter zicht op kansen. - Sneller klanten helpen. - Beter zicht op de concurrentie. - Beter zicht op voortgang van verkooptrajecten. - Gerichtere aansturing en coaching van verkopers. - Beter zicht op knelpunten in de verkooppijplijn. - Hogere scoringskansen. - Projecten efficiënter managen. - Betere inschattingen maken van bijvoorbeeld de capaciteit van uw personeel, productie en voorraad. 5.2 Overzicht door CRM Een CRM systeem is een uitstekend hulpmiddel om inzicht te krijgen in de verkooppijplijn. Het is niet nodig om meteen in dure, complexe CRM systemen te investeren. Een makkelijk op te zetten én te gebruiken CRM systeem in de cloud voldoet voor de meeste bedrijven. Online CRM software geeft u het realtime overzicht dat u nodig heeft in: - de omzet per periode. - de verkooppijplijn. - de verkoopprognose. - het offerte-overzicht. In een later stadium kan dit verfijnd of uitgebreid worden naar: - de resultaten per verkoper. - de resultaten per sector/subsector. - de resultaten per bron of campagne. - de gewonnen en verloren opdrachten. - de redenen van verloren opdrachten. - concurrentie-analyse. - meest succesvolle producten en diensten. Kortom, CRM in de cloud geeft u alle info die u nodig heeft om uw verkooptraject te optimaliseren.

13 crm in de cloud Rendement en relevantie Deze nieuwe inzichten helpen uw bedrijf om gerichte actie te ondernemen op elk punt in de verkooppijplijn zodat u uw conversieratio (hoeveel klanten u binnenhaalt ten opzichte van het aantal leads) kunt verbeteren. 5.4 Segmentatie van gegevens Voor optimale impact moet relevante CRM info dusdanig opgeslagen worden dat het makkelijk te vinden is - en te visualiseren. Dat kan door het bijvoorbeeld te categoriseren per klant, verkoper of verkoopkans. Inventariseren 100k 80k 60k 40k 20k Manieren om het conversieratio te verbeteren: - Een alternatieve verkoopstrategie proberen. - De vaardigheden van uw verkopers verbeteren. - Wijzigen van producten- en/of dienstenportfolio. - Verbeteren van bepaalde producten of diensten. Gevolgen van de verbeteringen: - Meer verkopers die meer verkooptrajecten met goed resultaat afronden. - Beter inzicht in de hulpmiddelen die nodig zijn om verkopers succesvoller te laten zijn. - Verkopers en management zijn doelgericht bezig met het optimaliseren van verkoopresultaten. - Verbeterde verkoopresultaten zijn meetbaar zodat deze nog verder geoptimaliseerd kunnen worden. Weergave per klant: sorteer de klanten op de grootte van hun bedrijf. Zo kunnen de verkopers de belangrijkste vissen uit de vijver halen. Weergave per verkoper: sorteer de verkopen per verantwoordelijke sales manager. Het kan ook handig zijn om het onder te verdelen per sector en grootte. Weergave per verkoopkans: dit is afhankelijk van de sector waarin u werkt. Zo zal een zakelijke dienstverlener gaan sorteren op het type projecten of services. Een handelsbedrijf zal gaan sorteren op productgroepen. Offerte Onderhandeling 0 Augustus September Inventariseren Offerte Oktober November December Januari Onderhandeling Gewonnen Visualiseer Maak het makkelijker om de trends te ontdekken door de info te visualiseren. CRM in de cloud geeft u in bijna alle gevallen een sales dashboard zodat u meteen ziet hoe u ervoor staat.

14 14 crm in de cloud 6 De effectiviteit van marketing Zoals we al eerder aangaven zorgt u met marketingactiviteiten voor nieuwe leads ofwel suspects. Via bijvoorbeeld social media zorgt u voor bezoekers op uw website om daar bijvoorbeeld uw producten of demo s te bekijken, vragen te stellen of offertes aan te vragen. 6.1 De rol van CRM in marketingcampagnes CRM kan op een aantal manieren worden gebruikt om uw marketingactiviteiten te ondersteunen: - Klanten sorteren in duidelijke categorieën zorgt ervoor dat u juiste producten en diensten aanbiedt aan de juiste doelgroep. - Door de CRM software te koppelen aan een bestaand online adressenbestand (bijvoorbeeld Graydon) kunt u klantengegevens razendsnel invoeren en updaten. - Door activiteiten, documenten en contactlijsten per campagne op te slaan kunt u bijvoorbeeld in één maal een bellijst aanmaken voor meerdere contacten tegelijk. 6.2 Waarom marketing inzetten? Een populaire vorm van direct marketing is die van marketing. Hiermee kunnen bedrijven heel gericht en goedkoop hun doelgroepen bereiken. Aandachtspunten: - Zorg voor een correcte en up-to-date mailinglijst. - Zorg ervoor dat de ontvangers toestemming hebben gegeven. - Zorg dat ontvangers zich makkelijk kunnen afmelden. - Met een programma als MailChimp ( beheerst u campagnes. Er worden onder meer statistieken bijgehouden van geopende en gelezen berichten. Hierdoor kunt u nieuwe campagnes verder optimaliseren. CRM en marketing koppelen Integreer uw marketing met uw CRM software om in één keer goede campagnes op te zetten en automatisch gegevens en resultaten uit te wisselen. Dit zorgt voor een helder overzicht en voorkomt dubbele invoer. CRM en e-commerce koppelen Naast marketing zetten steeds meer bedrijven e-commerce in om leads te verzamelen. Door uw webshop te koppelen aan uw CRM software onstaat een ideale situatie waarin de klanten zelf hun relatiegegevens invullen en bijhouden! 6.3 De effectiviteit van uw marketing meten Hoe weet u welke lead via welk kanaal binnenkomt? Dat is wel zo belangrijk om te weten, dan weet u meteen welk kanaal per campagne het meeste rendement oplevert en waar u wellicht meer in moet investeren. CRM software geeft u dit inzicht door het aantal gewonnen opdrachten te groeperen per binnengekomen kanaal.

15 crm in de cloud 15 7 De CRM succesfactoren Voor een succesvolle invoering van CRM in de cloud is een goede voorbereiding vaak letterlijk het halve werk. Dat begint bij het betrekken van uw medewerkers. Zij gaan er dagelijks mee werken. 7.1 CRM software succesvol invoeren - Niet vergeten: de klant staat centraal! - Hou de strategie helder. - Focus uw strategie op klantentevredenheid, loyaliteit en behoud van uw klanten. - Zorg ervoor dat het management de invoering zoveel mogelijk steunt door onder meer het vrijmaken van uren van uw collega s. - Voer CRM gefaseerd in. - Maak gebruik van een stappenplan om taken te verdelen en managen. - Betrek waar mogelijk uw klanten in het proces. 7.2 Het belang van betrouwbare data Het up-to-date houden van klantengegevens is en blijft een uitdaging. Ook al wordt het centraal in de cloud opgeslagen. Het succes van verkoop hangt onder meer af van het snel vinden en benaderen van de juiste besluitvormers. Hou daarom de volgende aandachtspunten in het oog: - Correcte invoer en onderhoud van data van relaties is essentieel. - Verwerk dagelijks de nieuwe data. Uitstel leidt tot opstapeling, demotivatie en een verminderd gebruik van het CRM systeem. - Laat bij voorkeur één medewerker de invoer en het onderhoud van variabelen voor keuzevelden als verkopers, fases en classificaties doen. - Onvolledige of foute gegevens komen heel snel aan het licht in een CRM systeem. Laat dit meteen (automatisch) corrigeren zodat uw klanteninfo altijd up-to-date is. 7.3 Afsluitend Goede CRM software helpt om klantgerichter te werken en uw verkopen te stroomlijnen door verschillende bedrijfsprocessen aan elkaar te verbinden. Door in de cloud te werken heeft iedereen binnen uw bedrijf overal veilig toegang tot deze belangrijke gegevens op bijna elk apparaat met een internetverbinding. Uw verkopers onderweg profiteren hier nog wel het meeste van! Net zoals bij elk veranderproces, moet u de invoering van CRM goed uitdenken en zorgen voor voldoende draagvlak binnen uw bedrijf. Verlies daarbij het oorspronkelijke doel van CRM niet uit het oog: om de klant optimaal te bedienen, de klantentevredenheid te verhogen en tegelijkertijd uw omzet te verhogen. In de wereld van sales geldt nog steeds dat - ondanks Het Nieuwe Verkopen - u zonder goede verkopers en kundige medewerkers nergens bent. Maar met Het Nieuwe Verkopen en goede CRM software haalt u meer uit uw marketing en kunt u sneller en beter leads opvolgen. Dat zorgt weer voor meer omzet. En wie zegt daar nu nee tegen?

16 Exact Group B.V., Alle rechten voorbehouden. Alle hierin vermelde merk- en handelsnamen behoren toe aan de respectievelijke eigenaren. MCL641800BN002 Exact België N.V. Koningin Astridlaan Wemmel Tel: Website:

Whitepaper: CRM in de cloud Het Nieuwe Verkopen

Whitepaper: CRM in de cloud Het Nieuwe Verkopen Whitepaper: CRM in de cloud Het Nieuwe Verkopen Inhoudsopgave 1 Managementsamenvatting 4 2 Belang van CRM 5 Definitie CRM 5 Klantcontact en CRM 5 De klantrelatie centraal 5 Van spreadsheet naar CRM software

Nadere informatie

6 VRAGEN OM HET JUISTE BOEKHOUDPAKKET TE KIEZEN

6 VRAGEN OM HET JUISTE BOEKHOUDPAKKET TE KIEZEN 6 VRAGEN OM HET JUISTE BOEKHOUDPAKKET TE KIEZEN Reken op je cijfers voor meer succes www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE E-BOOK BOEKHOUDEN INHOUD 1 Eerste hulp bij het ondernemen 2 6 vragen om het juiste

Nadere informatie

Exact Synergy Enterprise. Krachtiger Klantbeheer CRM

Exact Synergy Enterprise. Krachtiger Klantbeheer CRM Exact Synergy Enterprise Krachtiger Klantbeheer CRM 1 Inleiding Waar gaat het om? De klant komt op de eerste plaats. Maar geldt dat voor al uw klanten? En om hoeveel (potentiële) klanten gaat het; tientallen,

Nadere informatie

Een complete oplossing voor uw CRM-vraagstuk!

Een complete oplossing voor uw CRM-vraagstuk! Een complete oplossing voor uw CRM-vraagstuk! Alles wat u moet weten om te gaan groeien met CRM. 1. Inleiding: Wat is CRM 2. Efficiëntie & productiviteit 3. Effectiviteit & CRM strategie 4. Managementinformatie

Nadere informatie

Mobility....sleutel tot actueel voorraadbeheer en meer efficiency. Whitepaper

Mobility....sleutel tot actueel voorraadbeheer en meer efficiency. Whitepaper Mobility...sleutel tot actueel voorraadbeheer en meer efficiency Whitepaper UNIT4 Software B.V., 2013 Mobiel ondernemen: altijd en overal toegang tot bedrijfsgegevens Door nieuwe toetreders en afzetmarkten

Nadere informatie

Onze CRM oplossing. SalesManager Online. Hoe kunnen wij uw keten optimaliseren? SALESMANAGER ONLINE INTRODUCTIE

Onze CRM oplossing. SalesManager Online. Hoe kunnen wij uw keten optimaliseren? SALESMANAGER ONLINE INTRODUCTIE 1 SalesManager Online Onze CRM oplossing Hoe kunnen wij uw keten optimaliseren? SalesManager Online maakt het eenvoudig om uw klanten en relaties structureel en overzichtelijk te beheren en te bedienen.

Nadere informatie

Update: Exact Online Handel. Joost de Stigter Exact Software Nederland

Update: Exact Online Handel. Joost de Stigter Exact Software Nederland Update: Exact Online Handel Joost de Stigter Exact Software Nederland EXACT ONLINE HANDEL Dé online bedrijfssoftware Agenda Uw organisatie Over Exact en Exact Online Trends De voordelen van de Cloud Oplossing

Nadere informatie

Haal het beste uit uw gegevens met geïntegreerde Business Intelligence

Haal het beste uit uw gegevens met geïntegreerde Business Intelligence Exact Insights powered by QlikView Haal het beste uit uw gegevens met geïntegreerde Business Intelligence Met Exact Insights zet u grote hoeveelheden data moeiteloos om in organisatiebrede KPI s en trends.

Nadere informatie

E-book: Werken met Zoho CRM

E-book: Werken met Zoho CRM E-book: Werken met Zoho CRM Alles wat u moet weten om te werken met Zoho CRM. Veel leesplezier! 1. Wat is CRM? Customer Relationship Management (klantrelatiebeheer) bevat de hele strategie rondom het krijgen

Nadere informatie

MetaScope CRM-software met rendement

MetaScope CRM-software met rendement MetaScope CRM-software met rendement voor een efficiënte, servicegerichte organisatie houdt de organisatie op koers geeft grip op complexe organisaties en processen gebruiksvriendelijk snel operationeel

Nadere informatie

Mobiel, klantgerichter en veilig werken in de retail

Mobiel, klantgerichter en veilig werken in de retail Mobiel, klantgerichter en veilig werken in de retail Voor retailers zijn het uitdagende tijden. Het is daarom nu hét moment om de basis op orde te hebben, door te pakken, en te bouwen aan de toekomst.

Nadere informatie

Whitepaper ChainWise bedrijfssoftware

Whitepaper ChainWise bedrijfssoftware Whitepaper ChainWise bedrijfssoftware Product ChainWise Telecom+ Jaar 2015 Alle rechten voorbehouden aan ChainWise Niets in deze uitgave mag worden gebruikt in welke vorm dan ook zonder schriftelijke toestemming

Nadere informatie

Klantgerichte ondernemingen. Werk als één team aan duurzame klantrelaties

Klantgerichte ondernemingen. Werk als één team aan duurzame klantrelaties Klantgerichte ondernemingen Werk als één team aan duurzame klantrelaties Werk samen met uw team aan duurzame relaties Samenwerking is de sleutel tot goed relatiemanagement. Als Verkoop en Marketing zaken

Nadere informatie

Hét complete Uitzendbureau in de Cloud. matcher

Hét complete Uitzendbureau in de Cloud. matcher Hét complete Uitzendbureau in de Cloud matcher Een processysteem in plaats van een administratiesysteem Meer dan twee keer zoveel tijd besteden aan sales en zo uw omzet verhogen. e-matcher maakt het mogelijk.

Nadere informatie

CaseMaster CRM Customer Relationship Management

CaseMaster CRM Customer Relationship Management CaseMaster CRM Customer Relationship Management CaseMaster CRM Meer omzet uit uw bestaande of nieuwe relaties halen of een klantprofiel samenstellen doormiddel van een analyse op het aankoopgedrag en vervolg

Nadere informatie

WinRIS. Marketing-, Sales- en Communicatiesysteem

WinRIS. Marketing-, Sales- en Communicatiesysteem WinRIS Marketing-, Sales- en Communicatiesysteem Inleiding WinRIS is een marketing, sales- en communicatiesysteem dat eigenhandig is ontwikkeld door WinRIS Nederland b.v. Het systeem wordt ook wel een

Nadere informatie

Onze Project oplossing

Onze Project oplossing 1 SalesManager Online Onze Project oplossing Hoe kunnen wij uw keten optimaliseren? SalesManager Online maakt het eenvoudig om uw klanten en relaties structureel en overzichtelijk te beheren en te bedienen.

Nadere informatie

Whitepaper Mailtomarket

Whitepaper Mailtomarket Whitepaper Mailtomarket Inleiding Ik heb al een digitale nieuwsbrief moet ik dit lezen? Als u uw relaties directer en specifieker wilt benaderen met informatie die bij hen past, dan is e-mailmarketing

Nadere informatie

Whitepaper. Relatiemanagement & Sales Force Automation

Whitepaper. Relatiemanagement & Sales Force Automation Whitepaper Relatiemanagement & Sales Force Automation Deze whitepaper bestaat uit de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van Customer Relationship Management (CRM) in 2013. Na het lezen van deze

Nadere informatie

IN 10 STAPPEN NAAR EEN GEOLIEDE SALES- & MARKETINGMACHINE

IN 10 STAPPEN NAAR EEN GEOLIEDE SALES- & MARKETINGMACHINE IN 10 STAPPEN NAAR EEN GEOLIEDE SALES- & MARKETINGMACHINE De essentiële rol van CRM-software www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE E-BOOK CRM INHOUD 1 In 10 stappen je sales & marketing 5 optimaliseren 1.1

Nadere informatie

Microsoft Dynamics 365 / Office 365

Microsoft Dynamics 365 / Office 365 Microsoft Dynamics 365 / Office 365 Jeroen Paters Sales & Business Development Dynamics 365 Mobile : +31 (0) 6 2953 1467 E-mail: jeroen.paters@prodware.nl Agenda Microsoft Dynamics 365 for Sales (CRM)

Nadere informatie

EXACT ONLINE VOOR ZAKELIJKE DIENSTVERLENING

EXACT ONLINE VOOR ZAKELIJKE DIENSTVERLENING Exact Online EXACT ONLINE VOOR ZAKELIJKE DIENSTVERLENING exactonline.nl WAT IS EXACT ONLINE? Exact Online is dé online bedrijfssoftware voor ondernemers en accountants. Met boekhouden en CRM in 1 is het

Nadere informatie

Sage CRM. De complete oplossing voor KMO s en hun klantenrelatiebeheer. Duidelijkheid en efficiëntie, Altijd en overal!

Sage CRM. De complete oplossing voor KMO s en hun klantenrelatiebeheer. Duidelijkheid en efficiëntie, Altijd en overal! Sage CRM Duidelijkheid en efficiëntie, Altijd en overal! De complete oplossing voor KMO s en hun klantenrelatiebeheer Innovatie, gebruiksgemak en efficiëntie verenigd Living Your Business Sage CRM Eenvoud

Nadere informatie

Frankwatching. Volledige automatisering e-mailmarketing

Frankwatching. Volledige automatisering e-mailmarketing Frankwatching Volledige automatisering e-mailmarketing Efficiënte promotie van nieuwe artikelen via e-mail CMS Koppeling bespaart een uur werk per nieuwsbrief Customized content door uitgebreide segmentatie

Nadere informatie

Call Tracking. Slimme marketingbeslissingen maakt u op basis van complete data. AdCalls

Call Tracking. Slimme marketingbeslissingen maakt u op basis van complete data. AdCalls Call Tracking Slimme marketingbeslissingen maakt u op basis van complete data. AdCalls September 2015 1 INLEIDING Online conversies en de kanalen waarvan ze afkomstig zijn, worden precies gemeten door

Nadere informatie

MetaScope het ultieme, online verkoophulpmiddel

MetaScope het ultieme, online verkoophulpmiddel MetaScope het ultieme, online verkoophulpmiddel Haal structureel meer rendement uit medewerkers klanten prospects offertes... marketing MetaScope is het ultieme verkoophulpmiddel met alle rapportages die

Nadere informatie

Exact Online RICHT JE SAMEN MET JE ACCOUNTANT OP GROEI. Online business software. exactonline.nl

Exact Online RICHT JE SAMEN MET JE ACCOUNTANT OP GROEI. Online business software. exactonline.nl Exact Online RICHT JE SAMEN MET JE ACCOUNTANT OP GROEI Online business software exactonline.nl Je bedrijf laten groeien. Een flinke uitdaging voor menig ondernemer. Benieuwd hoe je dit slimmer aanpakt?

Nadere informatie

ERP Software WHITEPAPER. ZONDER INVESTEREN AUTOMATISEREN Profiteer op slimme wijze van moderne ERP-software

ERP Software WHITEPAPER. ZONDER INVESTEREN AUTOMATISEREN Profiteer op slimme wijze van moderne ERP-software Onder de huidige economische omstandigheden zijn veel organisaties terughoudend in het aanschaffen van ERP-software. Toch is het juist nu interessant te kijken naar manieren om interne processen te automatiseren

Nadere informatie

Enterprise Resource Planning. Hoofdstuk 4 ERP-systemen: verkoop en marketing. Pearson Education, 2007; Enterprise Resource Planning door Mary Sumner

Enterprise Resource Planning. Hoofdstuk 4 ERP-systemen: verkoop en marketing. Pearson Education, 2007; Enterprise Resource Planning door Mary Sumner Enterprise Resource Planning Hoofdstuk 4 ERP-systemen: verkoop en marketing Pearson Education, 2007; Enterprise Resource Planning door Mary Sumner Leerdoelstellingen Inzicht krijgen in de werking van de

Nadere informatie

Kansen in de cloud: van productgericht naar klantgericht denken. Patrick Dalle

Kansen in de cloud: van productgericht naar klantgericht denken. Patrick Dalle Kansen in de cloud: van productgericht naar klantgericht denken Patrick Dalle Inhoudsopgave Quote... 3 Business case... 3 Introductie... 3 Een nieuwe groeistrategie voor uw bedrijf... 4 Geïntegreerde CRM:

Nadere informatie

Online marketing succesvol inzetten: content strategie

Online marketing succesvol inzetten: content strategie WHITEPAPER Content strategie & lead nurturing Online marketing succesvol inzetten: content strategie De opzet van de online marketing aanpak is voor veel marketing managers een lastig te visualiseren geheel.

Nadere informatie

LinkedIn als marketingtool gebruiken, zo doet u dat!

LinkedIn als marketingtool gebruiken, zo doet u dat! LinkedIn als marketingtool gebruiken, zo doet u dat! Social media en content marketing gaan tegenwoordig hand in hand. Waar Facebook veel gebruikt wordt voor B2C-marketing, is LinkedIn juist meer geschikt

Nadere informatie

5 GOUDEN TIPS VOOR HELDER ONLINE PROJECTMANAGEMENT IN HET MKB

5 GOUDEN TIPS VOOR HELDER ONLINE PROJECTMANAGEMENT IN HET MKB 5 GOUDEN TIPS VOOR HELDER ONLINE PROJECTMANAGEMENT IN HET MKB VIJF GOUDEN TIPS VOOR HELDER ONLINE PROJECTMANAGEMENT IN HET MKB Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Inleiding 3 Veranderingen in de markt 3 De vijf

Nadere informatie

Mamut Partner Programma

Mamut Partner Programma Mamut Partner Programma Het Partnerprogramma van Mamut is opgedeeld in diversie categorieën. Voor u als partner betekent dit dat u een samenwerkingsovereenkomst kunt aangaan die past bij uw behoeften en

Nadere informatie

BouwVision, totaaloplossing voor de bouw

BouwVision, totaaloplossing voor de bouw 2016 BouwVision, totaaloplossing voor de bouw 1 Integrale software oplossing voor de bouw op basis van Microsoft Dynamics BouwVision ERP xrm Mobile Portals www.bouwvision.nl BouwVision, software voor bouwers

Nadere informatie

Quadro is het CRM-pakket van Doppio-L dat standaard software combineert met maatwerk.

Quadro is het CRM-pakket van Doppio-L dat standaard software combineert met maatwerk. Q Een Customer Relationship Management-systeem (CRM-systeem) ondersteunt uw bedrijf en uw medewerkers. Doordat alle afspraken, contactgegevens, wensen, lopende acties, etc. worden vastgelegd in één systeem,

Nadere informatie

DIGITALE HANDTEKENINGEN De hele organisatie profiteert

DIGITALE HANDTEKENINGEN De hele organisatie profiteert DIGITALE HANDTEKENINGEN De hele organisatie profiteert INLEIDING Online transacties en digitale interactie In een snel veranderende markt met veel concurrentie willen uw klanten het papierwerk steeds meer

Nadere informatie

Exact Synergy Enterprise. Krachtiger Financieel Management

Exact Synergy Enterprise. Krachtiger Financieel Management Exact Synergy Enterprise Krachtiger Financieel Management 1 Inleiding Waar gaat het om? Makkelijke vragen zijn vaak het moeilijkst te beantwoorden. Als het hectische tijden zijn, moet u soms veel beslissingen

Nadere informatie

Sage CRM. De complete oplossing voor KMO s en hun klantenrelatiebeheer. Duidelijkheid en efficiëntie, Altijd en overal!

Sage CRM. De complete oplossing voor KMO s en hun klantenrelatiebeheer. Duidelijkheid en efficiëntie, Altijd en overal! Sage CRM Duidelijkheid en efficiëntie, Altijd en overal! De complete oplossing voor KMO s en hun klantenrelatiebeheer Innovatie, gebruiksgemak en efficiëntie verenigd CRM Beheer en ontwikkel uw verkoop

Nadere informatie

Brochure AMF Portable

Brochure AMF Portable Brochure maakt onderdeel uit van de complete bedrijfssoftware AMF. AMF Bedrijfssoftware is modulair opgezet. U kunt hierdoor klein starten en al naargelang uw wensen of de groei van uw bedrijf kan de software

Nadere informatie

Uw digitale werkplek met de beste bedrijfssoftware

Uw digitale werkplek met de beste bedrijfssoftware Uw digitale werkplek met de beste bedrijfssoftware Over ons Xentral Station is een onafhankelijk app-store met de beste bedrijfssoftware. Wij normaliseren en verrijken uw stam- en transactiedata. Gebruik

Nadere informatie

Professional services organisaties Altijd en overal grip op uw projecten, van verkoop tot factuur

Professional services organisaties Altijd en overal grip op uw projecten, van verkoop tot factuur Professional services organisaties Altijd en overal grip op uw projecten, van verkoop tot factuur Kritische opdrachtgever verwacht meer De opdrachtgever van vandaag is kritisch, verlangt toegevoegde waarde

Nadere informatie

Focus op winstgevendheid. Exclusieve zomeraanbieding voor klanten. Extra gebruikerslicenties

Focus op winstgevendheid. Exclusieve zomeraanbieding voor klanten. Extra gebruikerslicenties Mamut One Lees meer op pag. 6 Uw nieuwe oplossing! Focus op winstgevendheid Exclusieve zomeraanbieding voor klanten Kennis een veilige investering tot 50% Bestel nu en bespaar tot 50% op cursussen voor

Nadere informatie

CaseMaster PM ProjectManagement

CaseMaster PM ProjectManagement CaseMaster PM ProjectManagement Projectmanagement De manier waarop u uw projecten organiseert, voorbereid, uitvoert en afrond bepaald uw succes. Projecten staan en vallen met planning. Effectief projecten

Nadere informatie

AVEBE haalt online én offline informatie uit Microsoft Dynamics CRM

AVEBE haalt online én offline informatie uit Microsoft Dynamics CRM AVEBE haalt online én offline informatie uit Microsoft Dynamics CRM AVEBE ontwikkelt en verkoopt zetmeelproducten op wereldwijde schaal. Het verkoopteam werkte met een gefragmenteerde CRM (Customer Relationship

Nadere informatie

Succesvol ondernemen met geïntegreerd CRM

Succesvol ondernemen met geïntegreerd CRM Succesvol ondernemen met geïntegreerd CRM Speciaal voor MKB zakelijke dienstverlening en groothandels! In deze whitepaper wordt op een heel praktische wijze een aantal tips gegeven hoe ook kleine en middelgrote

Nadere informatie

bouwen aan rendement customer relationship management www.crmcompany.nl

bouwen aan rendement customer relationship management www.crmcompany.nl bouwen aan rendement customer relationship management www.crmcompany.nl welkom bij CRMCompany CRMCompany is een jong bedrijf boordevol ervaring. Vanuit onze vestiging in Oost Nederland bedienen wij de

Nadere informatie

Totaal oplossing voor loopbaanbegeleiding. coacher

Totaal oplossing voor loopbaanbegeleiding. coacher Totaal oplossing voor loopbaanbegeleiding coacher Loopbaancoach als regisseur U wilt als loopbaanbureau minder administratieve handelingen, de kansen van uw kandidaten vergroten en meer klanten werven.

Nadere informatie

WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING

WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING INHOUD 1. Over SEO 2. Over Bloggen 3. Over Social Media 4. Over Email marketing 5. Over Google Adwords 6. Over Adverteren op Social Media 7. Over Affiliate

Nadere informatie

s lu it h et s ys teem a a n o p d e b eh oefte telefoon tjes en e-m a ils a u to m a tis ch o p kla n ten ka a rt

s lu it h et s ys teem a a n o p d e b eh oefte telefoon tjes en e-m a ils a u to m a tis ch o p kla n ten ka a rt Succesvoller ondernemen met geïntegreerd CRM-systeem Tik de afkorting CRM op Google in en je krijgt maar liefst 167.000.000 resultaten. Customer Relationship Management lijkt het vleugelwoord voor hedendaags

Nadere informatie

Exact Online. Uw financiële cockpit op internet

Exact Online. Uw financiële cockpit op internet Exact Online Uw financiële cockpit op internet Eenvoudig online boekhouden Een onderneming staat of valt met haar financiële beleid. Met inzicht in de omzet, winst en cashflow nu en in de toekomst. Een

Nadere informatie

Project Portfolio Management Altijd en overal inzicht PMO

Project Portfolio Management Altijd en overal inzicht PMO Project Portfolio Management Altijd en overal inzicht PMO Een eenvoudige en toegankelijke oplossing Thinking Portfolio is een snel te implementeren software applicatie. Een krachtig web-based hulpmiddel

Nadere informatie

E-resultaat aanpak. Meer aanvragen en verkopen door uw online klant centraal te stellen

E-resultaat aanpak. Meer aanvragen en verkopen door uw online klant centraal te stellen E-resultaat aanpak Meer aanvragen en verkopen door uw online klant centraal te stellen 2010 ContentForces Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie,

Nadere informatie

SNEAK PREVIEW. 1 GO2socialmedia vinden, binden en houden van klanten

SNEAK PREVIEW. 1 GO2socialmedia vinden, binden en houden van klanten SNEAK PREVIEW 1 GO2socialmedia vinden, binden en houden van klanten SNEAK PREVIEW Leadgeneratie Benchmark 2016: Wat doen succesvolle bedrijven beter? Recentelijk is voor de zesde keer de Nationale B2B

Nadere informatie

Samenwerken met Exact Online. 2012 Exact

Samenwerken met Exact Online. 2012 Exact Samenwerken met Exact Online 2012 Exact Historie: Oranje Nassau Kazerne 2012 Exact 2 Historie Exact 2012 Exact 3 Maurice Verstraten Sales Executive Exact Online Accountancy - Accountancy achtergrond nl.linkedin.com/in/mverstraten

Nadere informatie

Lead score. Graydon Lead Insights. Maximaal rendement uit uw B2B-websitebezoek. openheid van zaken

Lead score. Graydon Lead Insights. Maximaal rendement uit uw B2B-websitebezoek. openheid van zaken Lead score Graydon Lead Insights. Maximaal rendement uit uw B2B-websitebezoek. openheid van zaken Maximaal rendement uit uw B2B-websitebezoek. Boost uw B2B-leadgeneratie Slechts 4 tot 11% van al uw websitebezoekers

Nadere informatie

De alles-in-1 Zorgapp

De alles-in-1 Zorgapp De alles-in-1 Zorgapp Tevreden cliënten en medewerkers Impact van zorgapps op de zorgverlening Meerwaarde van zorgapps in het zorgproces De rol van de zorgverlener verandert in rap tempo door nieuwe technologie

Nadere informatie

SIEBEL CRM ON DEMAND MARKETING

SIEBEL CRM ON DEMAND MARKETING SIEBEL CRM ON DEMAND MARKETING Siebel CRM On Demand Marketing biedt u en uw team de geïntegreerde programma s waarmee u de marketing naar uw klanten kunt verbeteren. Met deze programma s leert u uw doelgroep

Nadere informatie

10 WEB DESIGN TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE WEBSITE

10 WEB DESIGN TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE WEBSITE 10 WEB DESIGN TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE WEBSITE Is uw website aan vernieuwing toe? Pas deze tips toe en haal meer uit je website De laatste jaren zien we grote veranderingen op het gebied van webdesign.

Nadere informatie

Verkooporganisatie van Danica maakt verkoopkansen inzichtelijk met Microsoft Dynamics CRM 3.0

Verkooporganisatie van Danica maakt verkoopkansen inzichtelijk met Microsoft Dynamics CRM 3.0 Verkooporganisatie van Danica maakt verkoopkansen inzichtelijk met Microsoft Dynamics CRM 3.0 Om betere verkoopresultaten te behalen koos Danica voor Microsoft Dynamics CRM 3.0. Vanaf de invoering zijn

Nadere informatie

CaseMaster WS E-Commerce Webshop

CaseMaster WS E-Commerce Webshop CaseMaster WS E-Commerce Webshop CaseMaster Webshop Het aantal webshops groeit nog steeds en de ontwikkelingen hierin volgen elkaar in snel tempo op. Om succesvol te blijven, is het van belang dat uw software

Nadere informatie

Caag CRM. info@caagcrm.nl www.caagcrm.nl. Informatie Brochure

Caag CRM. info@caagcrm.nl www.caagcrm.nl. Informatie Brochure Caag CRM info@caagcrm.nl www.caagcrm.nl Informatie Brochure Over Ons Caag CRM is een cloud- based software onderneming. Onze kracht ligt in het ontwikkelen van slimme software oplossingen gebaseerd op

Nadere informatie

Training Social Media succesvol inzetten voor je organisatie of bedrijf

Training Social Media succesvol inzetten voor je organisatie of bedrijf Training Social Media succesvol inzetten voor je organisatie of bedrijf SocialforMedia organiseert i.s.m. Innovatieplatform Colibre van Cubiss de Social Media trainingen Social Media succesvol inzetten

Nadere informatie

CASE STUDY MDM LEERT KLANTEN ZELF VISSEN

CASE STUDY MDM LEERT KLANTEN ZELF VISSEN Exact Online CASE STUDY MDM LEERT KLANTEN ZELF VISSEN www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY MDM LEERT KLANTEN ZELF VISSEN MDM accountants & belastingadviseurs uit Den Haag is hard op

Nadere informatie

Klanten vinden, binden, boeien en behouden Realiseer, optimaliseer en registreer uw Social Media succes!

Klanten vinden, binden, boeien en behouden Realiseer, optimaliseer en registreer uw Social Media succes! Klanten vinden, binden, boeien en behouden Realiseer, optimaliseer en registreer uw Social Media succes! Social Media Ontzorging voor bedrijven en ondernemers MKB-ers met ambitie zien hun kans: social

Nadere informatie

EXACT ONLINE VOOR ZAKELIJKE DIENSTVERLENING

EXACT ONLINE VOOR ZAKELIJKE DIENSTVERLENING Exact Online EXACT ONLINE VOOR ZAKELIJKE DIENSTVERLENING exactonline.be WAT IS EXACT ONLINE? Exact Online is dé online business software voor ondernemers en accountants. Met boekhouden en CRM in 1 is

Nadere informatie

6. Project management

6. Project management 6. Project management Studentenversie Inleiding 1. Het proces van project management 2. Risico management "Project management gaat over het stellen van duidelijke doelen en het managen van tijd, materiaal,

Nadere informatie

Hyarchis.Net MKB. Hyarchis.Net MKB voor efficiënte ondernemers. Stroomlijn al uw digitale- en papierstromen

Hyarchis.Net MKB. Hyarchis.Net MKB voor efficiënte ondernemers. Stroomlijn al uw digitale- en papierstromen Hyarchis.Net MKB Hyarchis.Net MKB voor efficiënte ondernemers Stroomlijn al uw digitale- en papierstromen Heeft uw bedrijf door alle uitpuilende archiefkasten soms meer weg van een papieropslag? Kunt u

Nadere informatie

Exact Online RICHT JE SAMEN MET JE ACCOUNTANT OP GROEI. Online business software. exactonline.nl

Exact Online RICHT JE SAMEN MET JE ACCOUNTANT OP GROEI. Online business software. exactonline.nl Exact Online RICHT JE SAMEN MET JE ACCOUNTANT OP GROEI Online business software exactonline.nl Je bedrijf laten groeien. Een flinke uitdaging voor menig ondernemer. Benieuwd hoe je dit slimmer aanpakt?

Nadere informatie

Brochure AMF Marketing en verkoop

Brochure AMF Marketing en verkoop Brochure AMF Marketing en verkoop AMF Marketing en verkoop AMF Marketing en verkoop maakt onderdeel uit van de complete bedrijfssoftware AMF. AMF Bedrijfssoftware is modulair opgezet. U kunt hierdoor klein

Nadere informatie

Wat is de cloud? Cloud computing Cloud

Wat is de cloud? Cloud computing Cloud The Cloud Agenda Wat is de cloud? Ontwikkelingen en trends in de markt Bedrijfsstrategie Voordelen en vraagtekens Werken in de cloud: Hoe? Veiligheid & privacy Toepasbaarheid in breder verband Demo Borrel

Nadere informatie

KPN ÉÉN Eén zakelijke oplossing voor totaalcommunicatie

KPN ÉÉN Eén zakelijke oplossing voor totaalcommunicatie KPN ÉÉN Eén zakelijke oplossing voor totaalcommunicatie Communicatiemogelijkheden nemen toe en groeien ook steeds meer naar elkaar toe. Dat biedt praktische voordelen en zakelijke kansen. Toegang tot de

Nadere informatie

Marlin Family. Marlin

Marlin Family. Marlin PCA Mobile PCA Mobile Organisatie PCA Mobile BV maakt deel uit van de Mobile Solution Group en biedt met ruim 40 enthousiaste collega s een veelomvattend pakket van innovatieve en gebruiksvriendelijke

Nadere informatie

HOE EENVOUDIG IS HET OM GEBRUIK TE MAKEN VAN CLOUD COMPUTING?

HOE EENVOUDIG IS HET OM GEBRUIK TE MAKEN VAN CLOUD COMPUTING? Innervate: Januari 2011 WHITEPAPER CLOUD COMPUTING HOE EENVOUDIG IS HET OM GEBRUIK TE MAKEN VAN CLOUD COMPUTING? Lees hier in het kort hoe u zich het best kunt bewegen in de wereld van cloud computing

Nadere informatie

Inzetten op winstgevendheid door beter te plannen

Inzetten op winstgevendheid door beter te plannen Inzetten op winstgevendheid door beter te plannen Over onze visie op planning en hoe een centrale planningsapplicatie organisaties in de professionele dienstverlening kan helpen de kosten te drukken en

Nadere informatie

UNIT4 MULTIVERS EXTENDED

UNIT4 MULTIVERS EXTENDED UNIT4 MULTIVERS EXTENDED CRM Een white paper van UNIT4 2011 UNIT4 Software B.V. Stationspark 1000 3364 DA Sliedrecht T +31 (0)184 44 44 44 F +31 (0)184 44 44 45 I www.unit4.nl E info.nl@unit4.com De rol

Nadere informatie

Exact Synergy Enterprise. Krachtiger Personeelsmanagement HRM

Exact Synergy Enterprise. Krachtiger Personeelsmanagement HRM Exact Synergy Enterprise Krachtiger Personeelsmanagement HRM 1 Inleiding Waar gaat het om? Uw mensen zijn uw meest waardevolle bezit. U spaart tijd noch geld om uw mensen de erkenning te geven die zij

Nadere informatie

OVER ONS. Yoobi is een product van e-dynamics B.V. Managing Partners Vincent Egt, Jaco Verseveld, Jurriaan Balleur. Consultant Jurriaan Balleur

OVER ONS. Yoobi is een product van e-dynamics B.V. Managing Partners Vincent Egt, Jaco Verseveld, Jurriaan Balleur. Consultant Jurriaan Balleur OVER ONS Managing Partners Vincent Egt, Jaco Verseveld, Jurriaan Balleur Consultant Jurriaan Balleur Developers Jaco Verseveld, Bas van der Graaf, Axel Bons Accountmanager Bram Roodenburg Inside sales

Nadere informatie

Microsoft Office 365 voor bedrijven. Remcoh legt uit

Microsoft Office 365 voor bedrijven. Remcoh legt uit Microsoft Office 365 voor bedrijven Remcoh legt uit Beter samenwerken, ook onderweg Starten met Office 365 is starten met het nieuwe werken. Met Office 365 heeft u namelijk de mogelijkheid om altijd en

Nadere informatie

HOE ZET IK LINKEDIN SPONSORED UPDATES IN VOOR MEER LEADS? In 7 stappen naar een converterende LinkedIn-campagne

HOE ZET IK LINKEDIN SPONSORED UPDATES IN VOOR MEER LEADS? In 7 stappen naar een converterende LinkedIn-campagne HOE ZET IK LINKEDIN SPONSORED UPDATES IN VOOR MEER LEADS? In 7 stappen naar een converterende LinkedIn-campagne E-BOOK 2017 1 Er zijn meerdere betaalde manieren om relevante bezoekers naar uw website te

Nadere informatie

Werken in de Cloud. Prijzen.xls. Geschikt voor. Werken in de cloud

Werken in de Cloud. Prijzen.xls. Geschikt voor. Werken in de cloud Pag. 1 Downloads.xls Facturatie.xls Voorraad.xls Prijzen.xls Prijzen.xls Werknemers.xls Klantgegevens.xls Prijzen.xls Voorraad.xls xls Werknemers.xls Voorraad.xls Werknemers.xls Downloads.xls Werknemers.xls

Nadere informatie

LOKO - Microsoft Dynamics CRM Online ONTBIJTSESSIE 3 NOVEMBER 2016

LOKO - Microsoft Dynamics CRM Online ONTBIJTSESSIE 3 NOVEMBER 2016 LOKO - Microsoft Dynamics CRM Online ONTBIJTSESSIE 3 NOVEMBER 2016 Agenda 8:15 8:30 uur inloop & ontbijt 8:30 8:40 uur introductie door Ronald 8:40 9:00 uur Microsoft CRM Online door Ronald 9:00 9:15

Nadere informatie

Ticon. De volgende generatie projectmanagement

Ticon. De volgende generatie projectmanagement De volgende generatie Optimaal Het virtueel bouwproces model binnen de GWW Virtueel bouwproces model Het fundament van Ticon is het Virtueel bouwproces model. Dit datamodel is een collectie van alle projectgegevens

Nadere informatie

Commercieel Succes. Klantgerichte communicatie ACHTER ELK SUCCES SCHUILT EEN GOED COMPUTERPLAN

Commercieel Succes. Klantgerichte communicatie ACHTER ELK SUCCES SCHUILT EEN GOED COMPUTERPLAN Commercieel Succes Klantgerichte communicatie ACHTER ELK SUCCES SCHUILT EEN GOED COMPUTERPLAN Agenda De uitdagingen Uw klant centraal door: Real-time dashboards/rapportages Een snel en actueel CRM systeem

Nadere informatie

Office 365. Auteur: Roy Scholten Datum: 9/11/2015 Versie: 1.3 OPENICT B.V.

Office 365. Auteur: Roy Scholten Datum: 9/11/2015 Versie: 1.3 OPENICT B.V. Office 365. Auteur: Roy Scholten Datum: 9/11/2015 Versie: 1.3 Over Open ICT De afgelopen jaren zijn de technische ontwikkelingen snel gegaan, de typemachine is vervangen door de tablet. De ontwikkelingssnelheid

Nadere informatie

Van big data naar smart data. Stappenplan voor B2B leadgeneratie.

Van big data naar smart data. Stappenplan voor B2B leadgeneratie. Van big data naar smart data. Stappenplan voor B2B leadgeneratie. Van big data naar smart data Door big data te verzamelen en om te zetten in werkelijk bruikbare smart data creëert u nieuwe inzichten,

Nadere informatie

Maximizer CRM Simply Successful CRM

Maximizer CRM Simply Successful CRM Maximizer CRM Simply Successful CRM Sinds 1987 levert Maximizer gebruiksvriendelijke, flexibele, betrouwbare en betaalbare CRM software. Met inmiddels meer dan 1 miljoen verkochte licenties aan 120.000

Nadere informatie

Call tracking. Slimme marketingbeslissingen maak je op basis van complete data. AdCalls

Call tracking. Slimme marketingbeslissingen maak je op basis van complete data. AdCalls Call tracking. Slimme marketingbeslissingen maak je op basis van complete data. AdCalls Samenvatting Web- en telefonische conversies Webconversies worden vaak gemeten met Google Analytics en AdWords. Maar

Nadere informatie

WHITEPAPER INGREDIËNTEN VOOR SUCCESVOLLE B2B MARKTBEWERKING

WHITEPAPER INGREDIËNTEN VOOR SUCCESVOLLE B2B MARKTBEWERKING WHITEPAPER INGREDIËNTEN VOOR SUCCESVOLLE B2B MARKTBEWERKING UW PARTNER IN B2B MARKETING INTELLIGENCE Inleiding Het vak van de B2B marketeer is uitdagend. Sinds de crisis zijn de budgetten structureel verlaagd.

Nadere informatie

Gesprek voeren met degene in de vestiging die verantwoordelijk is voor ICT zaken.

Gesprek voeren met degene in de vestiging die verantwoordelijk is voor ICT zaken. ICT Monitor 2014 Introductie: Gesprek voeren met degene in de vestiging die verantwoordelijk is voor ICT zaken. Goede morgen/middag, U spreekt met van 24Interactive Smart Services. We zijn momenteel bezig

Nadere informatie

Workflows voor SharePoint met forms en data K2 VOOR SHAREPOINT

Workflows voor SharePoint met forms en data K2 VOOR SHAREPOINT Slimmer samenwerken met SharePoint Workflows voor SharePoint met forms en data K2 VOOR SHAREPOINT Workflows, forms, reports en data WAAROM KIEZEN VOOR K2? Of u nu workflows moet maken voor items in SharePoint

Nadere informatie

LinkedIn 2.0 gebruiken in uw marketing campagnes

LinkedIn 2.0 gebruiken in uw marketing campagnes LinkedIn 2.0 gebruiken in uw marketing campagnes Let digital work fueld.nl LinkedIn inzetten als platform om het resultaat van digital marketing te vergroten, wordt regelmatig toegepast. Zeker, omdat het

Nadere informatie

Waarom dit e-book. De vele mogelijkheden van LinkedIn zal in dit e-book uitgebreid uitgelegd worden. Ik wens je veel leesplezier!

Waarom dit e-book. De vele mogelijkheden van LinkedIn zal in dit e-book uitgebreid uitgelegd worden. Ik wens je veel leesplezier! Waarom dit e-book Breng jezelf en je bedrijf onder de aandacht bij LinkedIn. LinkedIn is voor iedereen die zichzelf, product of dienst en bedrijf onder de aandacht wilt brengen. Met dit e-book laat ik

Nadere informatie

mobile recruitment solutions

mobile recruitment solutions mobile recruitment solutions 1OP DE 5 zoekt via een smartphone naar een nieuwe baan. Bent u klaar voor de mobiele sollicitant? Wat krijgt uw kandidaat te zien als hij of zij deze op een smartphone bekijkt?

Nadere informatie

DVB MEDIA helpt u aan online succes!

DVB MEDIA helpt u aan online succes! DVB MEDIA helpt u aan online succes! WEBSHOPS WEBDESIGN SOCIAL MEDIA ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE INTERNETMARKETING MOBIELE APPS WWW.DVBMEDIA.NL Voor een complete internetstrategie 030-75 55 310 DVB MEDIA

Nadere informatie

Offerteproces verzekeringen geautomatiseerd

Offerteproces verzekeringen geautomatiseerd Proteq, Zelf.nl Offerteproces verzekeringen geautomatiseerd Hoog rendement door uitgebreide personalisatie Polisaanvraag marketingtechnisch geoptimaliseerd Alle klantgegevens en contactmomenten in één

Nadere informatie

Van offerte tot uitvoering Welke tools?

Van offerte tot uitvoering Welke tools? 16/10/2017 1 Van offerte tot uitvoering Welke tools? Stijn MOSTMANS - Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf Beheer en kwaliteit Afdeling Beheer van het WTCB Kostprijsberekening Planning

Nadere informatie

LinkedIn Profileer je als een professional

LinkedIn Profileer je als een professional 1 LinkedIn Profileer je als een professional 2 Inhoudsopgave 03 Inleiding 04 Richt je op de doelgroep 05 Onderhoud je contacten en share 06 Bezoek profielen van potentiële klanten 07 Wees proactief 08

Nadere informatie

Welcome. Barend Vercauteren Koen Van de Vyver. SSID: ESC-GUEST Paswoord: welcome@esc

Welcome. Barend Vercauteren Koen Van de Vyver. SSID: ESC-GUEST Paswoord: welcome@esc Welcome Barend Vercauteren Koen Van de Vyver SSID: ESC-GUEST Paswoord: welcome@esc introductie sinds 1999 Gent, Antwerpen, Kortrijk en Brussel +50 vaste werknemers organisaties en ondernemingen service

Nadere informatie

Wat. nou. cloud?! De zin én onzin! CSP

Wat. nou. cloud?! De zin én onzin! CSP Wat nou cloud?! De zin én onzin! CSP De zin en onzin van werken in de cloud De cloud, wat is dat nou precies? Is het een hype zoals je die vaker tegenkomt in ICT? Of biedt het echt kansen waar u als ondernemer

Nadere informatie