ISOLEER EN VERFRAAI UW GEVELS

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ISOLEER EN VERFRAAI UW GEVELS"

Transcriptie

1 ÉÉN STEEN, DUBBEL GEWONNEN, ISOLEER EN VERFRAAI UW GEVELS Wall Base / E-Board Zero

2 Uw gevel isoleren en verfraaien in handeling Rekening houdend met de steeds hogere eisen op het vlak van isolatie en met de nieuwe tendensen in bekleding biedt Carrières du Hainaut nu de EnoStone oplossingen aan voor wie kiest voor Blauwe Steen uit Henegouwen om zijn gevels of ondermuren te verfraaien en te isoleren. Gevel 00 % Belgische blauwe steen of in combinatie met andere materialen Voor de gevel kan blauwe steen apart gebruikt worden of in combinatie met verschillende materialen; en dit om esthetische, technische, praktische of budgettaire redenen. Naast de gevels uit 00 % blauwe steen vinden we dan ook dikwijls de steen gecombineerd met gevelsteen, bepleistering, hout of andere steensoorten. Een gevel in blauwe steen binnen handbereik Blauwe steen is een edel en waardevol materiaal De originaliteit van de EnoStone oplossingen ligt in het samenbrengen van het isolatiemateriaal met een fijne laag blauwe steen (van slechts 5 tot 0 mm). Bovenop zijn primaire functie verzekert het isolatiemateriaal de stevigheid van het geheel. Blauwe steen weerstaat de tand des tijds en beschermt ook het gebouw tegen agressies van buitenaf. Als een natuurlijk schild is de steen bestand tegen weer en wind, temperatuurverschillen en vorst. Op de authentieke Blauwe Steen uit Henegouwen heeft de tijd geen vat en hij verleent uw woning karakter, elegantie en robuustheid. Isoleren : absoluut noodzakelijk Het isoleren van uw woning is de meest rendabele investering : het verhoogt het comfort van uw woning en vermindert tegelijk uw energieverbruik. Geen energie verbruiken, is inderdaad de beste manier om energie en geld te besparen en meteen ook de planeet te beschermen. Na het dak zijn de buitenmuren van een gebouw de grootste bron van warmteverlies (van 0 tot 5 %). Het loont dus hiermee rekening te houden. 5 % 30 % 0 % 5 % WAAROM ISOLEREN AAN DE BUITENKANT? Er bestaan drie technieken om buitenmuren te isoleren : de muurspouw isoleren, aan de binnenkant isoleren of aan de buitenkant isoleren. Isolatie aan de buitenkant is veruit de beste isolatietechniek, want hierdoor kunt u thermische bruggen uitsluiten ; een heel dikke isolatie aanbrengen ; een heel performante isolatie aanbrengen zonder plaats binnenshuis te verliezen ; werken uitvoeren zonder aan leefcomfort in te boeten ; de werf wordt immers beperkt tot de buitenkant van het gebouw ; de werken sneller uitvoeren. De thermografie (hierboven) toont aan dat de buiten bekleding van het niet geïsoleerd gebouw warmte laat ontsnappen. De isolatie die aan de buitenkant wordt aangebracht, vormt een mantel die volledig komaf maakt met dit probleem.

3 De EnoStone systemen Carrières du Hainaut biedt gevelrenovatiesystemen aan met een combinatie van een hoogwaardige bekleding in Blauwe Steen uit Henegouwen en een heel performante isolatie. Ontdek de EnoStone Wall Base en EnoStone E-Board Zero oplossingen en geniet van een mooie gevel terwijl u tegelijk minder energie verbruikt. 3 ENOSTONE Wall Base ENOSTONE E-Board Zero pagina s - 7 pagina s 8-3

4 Het ENOSTONE Wall Base systeem Met het EnoStone Wall Base systeem kunt u, in één enkele handeling, de gevel bekleden met een bekleding in Blauwe Steen uit Henegouwen en een isolerende polyurethaanlaag. Kant-en-klare -in- oplossing, gedekt door een ATG- en Komo-certificaat, geplaatst door een bouwvakman. Het EnoStone Wall Base systeem bestaat uit tegels of plaatjes in blauwe steen van Carrières du Hainaut stevig vastgezet in harde panelen van hoogperformant polyurethaanschuim ( PUR ) ( lambda = 0.08 W/m. K ) zonder CFC noch HCFC. Het isolatiemateriaal heeft een dikte van cm en de steen van cm. Dit systeem kan worden gecombineerd met harde isolatiepanelen tot een totale isolatiedikte van 8 cm om te komen tot het gewenste isolatieniveau voor de buitenmuur. Dankzij de combinatie van panelen is het mogelijk de passiefnormen te halen ( U 0,5 W/m². K voor de buitenmuren ). -in- oplossing klaar voor plaatsing door een vakman EnoStone Wall Base paneel met afmetingen x cm

5 5 Het edel karakter van blauwe steen verleent uw gevel een esthetiek en duurzaamheid zonder weerga. Met de EnoStone Wall Base kunt u uw eigendom isoleren en opwaarderen in een handomdraai! Voor de ondermuur gaat het EnoStone Wall Base systeem harmonieus samen met andere materialen : hout, bepleistering, baksteen en in het bijzonder de E-Brick panelen van Vandersanden. Dit systeem is uitermate geschikt voor de bekleding van grote muuroppervlakken en voor ontwerpen met weinig uitsnijdingen. Het zal door een vakman geplaatst worden, wat zorgt voor een bijkomende kwaliteitsgarantie!

6 Het ENOSTONE Wall Base systeem Een gevel die de tand des tijds doorstaat! Met een hoogwaardige bekleding en een performante isolatie. EEN COMPLETE KIT TER BESCHIKKING VAN DE VAKMAN De geprefabriceerde panelen, de bevestigingsschroeven, voegvullingen, de silicone en het siliconepistool worden als complete kit op de werf geleverd. De steenpanelen kunnen in de werkplaats voorgesneden worden of direct op de werf voor de nodige verbindingen in de hoeken en openingen van het gebouw. Hoogperformant polyurethaanschuim (PUR) (lambda = 0.08 W/m. K) zonder CFC noch HCFC van cm Blauwe Steen uit Henegouwen in platen of strips van cm dikte verkrijgbaar in verschillende afwerkingen en formaten Het systeem kan ook aan het plafond of overhangend geplaatst worden, bijvoorbeeld onder een balkon. De steen wordt in de isolatie stevig vastgezet en is niet los te krijgen. Geen risico op vallen!

7 DE STANDAARD AFWERKINGEN 9,5 9,5 De panelen voor plaatsing van een ondermuur zijn verkrijgbaar met platen in blauwe steen met een afschuining x in de volgende standaard afwerkingen : geschuurd, lichtblauw gezoet, EnoSkin en EnoDesign. 37,5 7 7,5 Geschuurd De gevelpanelen zijn verkrijgbaar met platen in blauwe steen in de standaard afwerkingen en met ClivEno strips. Deze panelen zonder voor worden afschuining kunnen de ondermuur gebruikt of inspringt. indien deze zich in hetzelfde vlak als de muur bevindt ,5,5 Andere afwerkingen en formaten op aanvraag! ClivEno 5 5,5 9,5,5 9,5 EnoDesign 5,5 9,5,5 9,5 0,9 Lichtblauw gezoet EnoSkin DE STANDAARD AFMETINGEN,5, ,9 (De afmetingen zijn in cm)

8 8 Het ENOSTONE E-Board Zero systeem Een -in- oplossing, gemakkelijk te plaatsen, zowel door de vakman als de ervaren doe-het-zelver. Geniet met de EnoStone E-Board Zero van een comfortabele woning zowel in de winter als de zomer, van een schitterende gevel in blauwe steen en een lagere energiefactuur! EEN FUNCTIONELE EN ESTHETISCHE OPLOSSING Het E-Board Zero systeem laat veel vrijheid in het gevelontwerp. De steenstrips hebben immers kleine afmetingen en worden geplaatst onafhankelijk van de structuur van de isolatiepanelen. De plaatsingstechniek is aldus vergelijkbaar met het traditionele metselwerk. Het metselverband kan met of zonder voegen uitgevoerd worden. Het systeem is geschikt voor eengezinswoningen en ligt binnen het bereik van zelfbouwers. Heel soepele plaatsing EnoStone E-board Zero met nuttig formaat x 53, cm met ClivEno strips EEN SUPERISOLEREND MATERIAAL De E-Board Zero panelen zijn vervaardigd uit polystyreen (EPS HR ). Het gaat om een geëxpandeerd materiaal dat voor 9 % uit lucht bestaat. Het is de lucht die in het materiaal vervat zit die zorgt voor zijn isolatieprestaties. Het EPS HR wordt gekenmerkt door een lambda-waarde van 0,03 W/m. K. Het is mechanisch heel stabiel en zijn isolatievermogen neemt met de tijd niet af. U kunt onmiddellijk de gewenste dikte van het isolatiemateriaal kiezen (van tot 30 cm) en een isolatie bekomen die beantwoordt aan de eisen voor passiefgebouwen (U 0,5 W/m².K voor de buitenmuren).

9 Combineer strips van blauwe steen met verschillende hoogtes in vrije lengte en verleen uw gevel een dynamiek en gevarieerde esthetiek. Met of zonder voegen, alles is mogelijk! 9

10 0 Het ENOSTONE E-Board Zero systeem De EnoStone E-Board Zero biedt soepelheid, thermische prestatie en een hoogwaardige esthetiek. Ideaal bij renovatieprojecten. EEN COMPLETE KIT VOOR EEN GEMAKKELIJKE EN UITVOERING Het systeem, dat bestaat uit EPS isolatiepanelen, bevestigingsschroeven, mortellijm en platen in Blauwe Steen uit Henegouwen, wordt als complete kit direct op de werf geleverd. De dikte van het isolatiemateriaal wordt aangepast naargelang de projectvereisten. DE E-BOARD ZERO PANELEN Het isolatiepaneel, gevormd in een mal, heeft nauwkeurig uitgewerkte oppervlakken en randen die een perfecte dichtheid en maximale aanhechting aan het metselwerk verzekeren. Twee noodzakelijke voorwaarden voor een geslaagde isolatie. Voorgevormde schroefgaten duiden de punten voor mechanische bevestiging aan. 5 bevestigingen per paneel volstaan.

11 Het tand- en groefsysteem en het haaklasverbindingssysteem garanderen dat de isolatiepanelen perfect aan elkaar vasthechten. 53, cm Nuttig formaat van het paneel : x 53, cm De isolatiepanelen zijn verkrijgbaar in de volgende diktes : of 8 cm Door isolatielagen te combineren, kunt u tot 30 cm dikte bekomen. Dit beantwoordt aan de vereiste isolatie voor de passiefnorm. cm Het oppervlak van het E-Board ZERO paneel is gegroefd om een betere hechting van de mortellijm te garanderen.

12 Het ENOSTONE E-Board Zero systeem Het systeem is bijzonder geschikt voor de ondermuur of ter bekleding van complexe gevels met talrijke uitsnijdingen. Het zal zowel de professionele plaatser als de ervaren doe-het-zelver bekoren door zijn professionele kwaliteit en de soepelheid die geboden wordt op het vlak van formaten en uitvoeringsmogelijkheden. DE STANDAARD AFWERKINGEN DE STRIPS De strips in Blauwe Steen uit Henegouwen van,5 cm dikte zijn geschikt zowel voor geveltoepassingen als voor de ondermuur en worden aangeboden in vrije lengte (variabele lengte). Kies uit de verschillende verkrijgbare afwerkingen en hoogtes. De standaard afwerkingen : gezaagd, EnoSkin, ClivEno. De standaard formaten Variabele lengte (L) (L) minimum (L) maximum 5,5 30 7,5 Gezaagd strips en platen EnoSkin strips en platen Tip : de ClivEno, de gekloofde Blauwe Steen uit Henegouwen, laat de typische glinstering van het materiaal toe. Uw gevel zal glinsteren in de zon!, EnoStyl licht platen, Andere afwerkingen en formaten op aanvraag.,5 EnoDesign platen,5 0 5 (De afmetingen zijn in cm) ClivEno strips

13 , DE PLATEN De platen die bestemd zijn voor de ondermuur zijn verkrijgbaar in verschillende standaard afwerkingen, diktes en formaten : Afwerking EnoStyl licht Afwerkingen gezaagd en EnoSkin 3,5, De standaard afwerkingen Kies tussen de standaard afwerkingen gezaagd, EnoSkin, EnoStyl licht en EnoDesign en combineer op een harmonieuze manier uw ondermuren met een gevel in blauwe steen of baksteen. Tip : Uw EnoStone E-Board Zero ondermuur gaat perfect samen met de E-Board panelen van Vandersanden bakstenen De standaard formaten Blauwe steen van,5 of cm dikte is aangewezen wanneer u een inspringende ondermuur of een ondermuur in hetzelfde vlak als de gevel wil. De platen van 3 cm dikte daarentegen hebben een afschuining / en garanderen een esthetische afwerking van het geheel. Tip : Opteer voor platen met grote lengtes voor gebouwen met grote afmetingen of om esthetische redenen, bijvoorbeeld wanneer u weinig voegen wil. Andere afwerkingen en formaten op aanvraag. 3 3 DE UITVOERING Of u nu een vakman of zelfbouwer bent, u bent klaar om van start te gaan bij de ontvangst van het mate riaal! Een eenvoudige en snelle plaatsing, in twee fases : de gevel zal eerst bedekt worden met isolatiepanelen en daarna met strips in blauwe steen.. Bevestig het startprofiel horizontaal op de muur 3. Boor de gaten voor de mechanische bevestiging ; voorgevormde gaten duiden de bevestigingspunten aan. Breng de lijm ( of de mortellijm met een kamspatel ) aan de achterkant van het E-Board Zero paneel aan en plaats het tegen de draagmuur. Klop de slagpluggen in Afwerking EnoDesign 5. Breng de mortellijm aan op de E-Board Zero panelen met behulp van een kamspatel. Plaats de strips Blauwe Steen uit Henegouwen. Optie : opvoegen (De afmetingen zijn in cm) De mortellijm van het EnoStone E-Board ZERO systeem is donkerder om de schaduwlijnen van de gevel te versterken bij een plaatsing zonder voegen.

14 De EnoStone systemen in een notendop De Blauwe Steen uit Henegouwen, en niet poreuze kalksteen, komt op een natuurlijke manier tot leven en beschermt uw woning tegen invloeden van buitenaf. Vandaag heeft de steen, dankzij de EnoStone systemen, een nieuw plaatsje veroverd in gevelisolatiesystemen via de buitenkant en draagt hierdoor niet alleen bij tot een verbeterde isolatie, maar ook tot een betere esthetische kwaliteit van de woonomgeving. Innoverende -in- systemen : ze valoriseren en isoleren tegelijk uw eigendom Geven recht op renovatiepremies Zijn geschikt zowel voor renovatiewerken als voor nieuwbouw Toepasbaar op elk type bestaande ondergrond Toepasbaar zowel voor de ondermuur als voor de volledige gevel Het complete systeem wordt in een kit op de werf geleverd Een lichtere gevelbekleding in blauwe steen Snelle werfuitvoering en weinig ongemak voor de bewoners De EnoStone systemen kunnen worden gecombineerd met harde isolatiepanelen om te komen tot het gewenste totale isolatieniveau en zelfs tot het vereiste niveau voor passiefwoningen De Blauwe Steen uit Henegouwen kan met andere materialen gecombineerd worden, zoals baksteen, keramiek, hout, bepleistering om een dynamische en gevarieerde gevel te creëren De Blauwe Steen uit Henegouwen is elegant, duurzaam en tijdloos. Hij verfraait uw gevel en beschermt deze generaties lang tegen vochtigheid, stoten en spatten voor na

15 5 ENOSTONE Wall Base Harde panelen in polyurethaanschuim (PUR) zonder CFC noch HCFC Hoge isolatieprestatie Lambda = 0.08 W/m.K Isolatiedikte cm ( tot 8 cm met combinatie van panelen ) Steendikte cm ENOSTONE E-Board Zero Harde panelen in polystyreenschuim (EPS) Hoge isolatieprestatie Lambda = 0.03 W/m.K Isolatiedikte cm (tot 30 cm met combinatie van panelen) Steendikte,5 cm ( voor de ondermuur :,5 cm, cm of 3 cm ) Afmetingen van de panelen L x H cm Als gevelbekleding tot 30 m hoogte Uitvoering door een vakman Bijzonder geschikt om snel gevels met grote effen oppervlakken en met weinig openingen te bekleden Voegen tussen platen en strips blauwe steen van 8 mm Kan als onderkant aan het plafond bevestigd worden of overhangend geplaatst worden. Kan niet loskomen Goede weerstand tegen samendrukking Verzekerde dichtheid dankzij de plaatsing volgens de regels der kunst 0 jaar garantie op het systeem Oplossing gedekt door de gebruikelijke technische certificaten : ATG, Komo Afmetingen van de isolatiepanelen : L x H 53, cm Verkrijgbare diktes :,, 8, 0,,, of 8 cm Gevel : stenen met kleine afmeting maximum 3 dm Ondermuur : geen beperkingen Als gevelbekleding tot 0 m hoogte Do it yourself : uitvoering door een vakman of een ervaren doe-het-zelver Mogelijkheid tot plaatsing van strips blauwe steen zonder voegen Modulariteit van de werktekeningen : speel met formaten en afwerkingen Vooraf berekende tekeningen zijn niet nodig Geschikt voor elk geveltype en elke gevelstijl Waterdicht dankzij een assemblagesysteem dat een perfecte verbinding van de panelen garandeert

16 Carrières du Hainaut l 05 l Verantoordelijke utigever : Carine Hiernaux CARRIÈRES DU HAINAUT Rue de Cognebeau, 5 B- 70 Soignies België T + 3 (0) F + 3 (0) info@carrieresduhainaut.com Wall Base / E-Board Zero

met betonsteenstrippen

met betonsteenstrippen & met betonsteenstrippen Iso&Stripes met betonsteenstrippen, duurzaam isoleren én stijlvol afwerken. Willco Products ontwikkelde met het WILLCO Iso&Stripes Systeem een totaaloplossing voor zowel het isoleren

Nadere informatie

Bij deze isolatietechniek wordt de isolatie aan de buitenzijde van de gevelmuren geplaatst. Op deze isolatie wordt een nieuwe afwerking geplaatst.

Bij deze isolatietechniek wordt de isolatie aan de buitenzijde van de gevelmuren geplaatst. Op deze isolatie wordt een nieuwe afwerking geplaatst. Wat is buitenmuurisolatie? De meeste woningen, gebouwd voor 1960, hebben geen spouwmuren, maar volle muren. In deze gevallen is een spouwmuurisolatie geen optie en moet u kiezen voor de isolatie van buitenmuren

Nadere informatie

Iso&Stripes, duurzaam isoleren én vertrouwd afwerken.

Iso&Stripes, duurzaam isoleren én vertrouwd afwerken. & Iso&Stripes, duurzaam isoleren én vertrouwd afwerken. Willco Products ontwikkelde met het WILLCO Iso&Stripes Systeem een totaaloplossing voor zowel het isoleren als renoveren van gevels. De doordachte

Nadere informatie

Wall Base UITVOERINGSHANDLEIDING

Wall Base UITVOERINGSHANDLEIDING Wall Base UITVOERINGSHANDLEIDING INHOUD 1. SAMENSTELLING VAN HET SYSTEEM 1.1. EEN COMPLETE KIT VOOR EEN GEMAKKELIJKE UITVOERING 5 1.. BENODIGD GEREEDSCHAP VOOR DE UITVOERING 9. VOORBEREIDING 10.1. WEERSOMSTANDIGHEDEN

Nadere informatie

Thermische isolatie oplossingen. thermische isolatie. muur en vloer PUR / PIR. panelen TMS & SIS REVE

Thermische isolatie oplossingen. thermische isolatie. muur en vloer PUR / PIR. panelen TMS & SIS REVE Thermische isolatie oplossingen thermische isolatie muur en vloer PUR / PIR panelen TMS & SIS REVE TMS & SIS REVE muren comfort besparingen prestaties Een gebouw dat slecht of helemaal niet geïsoleerd

Nadere informatie

van krachtig isolatiemateriaal

van krachtig isolatiemateriaal Een compleet gamma van krachtig isolatiemateriaal BENELUX 5B rue Saint Roch B - 5640 BIESME Tel.: 0032 (0)71 741 610 Fax: 0032 (0)71 741 710 www.ati-isol.com info@ ati-isol.com www.ati-isol.com Impression

Nadere informatie

Thermische isolatie oplossingen. gevel panelen. thermische isolatie. spouwmuurpur / PIR performant. buitenisolatie

Thermische isolatie oplossingen. gevel panelen. thermische isolatie. spouwmuurpur / PIR performant. buitenisolatie Thermische isolatie oplossingen gevel panelen thermische isolatie spouwmuurpur / PIR performant buitenisolatie Buitenisolatie muren & gevels comfort besparingen prestaties Een gebouw dat slecht of helemaal

Nadere informatie

PUR / PIR THERMISCHE ISOLATIE

PUR / PIR THERMISCHE ISOLATIE THERMISCHE ISOLATIE PUR / PIR EFYOS PUR/PIR PUR/PIR-OPLOSSINGEN VAN EFYOS Een gebouw dat slecht of helemaal niet geïsoleerd is, kan tot 25% van zijn warmte verliezen via de gevels, wanden en vloeren. De

Nadere informatie

Isoleer vlot zelf binnenruimtes en werk ze meteen verder af.

Isoleer vlot zelf binnenruimtes en werk ze meteen verder af. Isoleer vlot zelf binnenruimtes en werk ze meteen verder af. Comboprime Home: een isolatiesysteem met gipskarton voor muren, plafonds en hellende daken, speciaal ontwikkeld voor doe-het-zelvers. Comboprime

Nadere informatie

Verhoog uw comfort en bespaar op uw energiefactuur

Verhoog uw comfort en bespaar op uw energiefactuur n e w Bou Bouwen Verhoog uw comfort en bespaar op uw energiefactuur Inleiding Tijdens de winter beperkt isolatie het warmteverlies en dat is rechtstreeks te zien op uw verwarmingsfactuur. Tijdens de zomer

Nadere informatie

BELBLOCK betonmetselstenen & thermische isolatie samen wordt het goed

BELBLOCK betonmetselstenen & thermische isolatie samen wordt het goed De eerste parameter voor het comfortgevoel binnen een gebouw is de binnentemperatuur. Om deze zomer en winter op een economische wijze op een aangenaam peil te houden is een samenwerking tussen de en de

Nadere informatie

ISOLATIE. En als u zou kiezen voor Aluthermo isolatie? Efficiënt. Dun. Eenvoudig te plaatsen. R = 4,75 m².k/w met 12 cm glaswol (λ 0,032)

ISOLATIE. En als u zou kiezen voor Aluthermo isolatie? Efficiënt. Dun. Eenvoudig te plaatsen. R = 4,75 m².k/w met 12 cm glaswol (λ 0,032) ISOLATIE En als u zou kiezen voor Aluthermo isolatie? Efficiënt. Dun. Eenvoudig te plaatsen. DE ALTERNATIEVE OPLOSSING!VOOR SARKING R = 4,75 m².k/w met 12 cm glaswol (λ 0,032) Eenvoudig en snel te plaatsen

Nadere informatie

Thermische isolatie van bestaande platte daken

Thermische isolatie van bestaande platte daken Thermische isolatie van bestaande platte daken In onze maatschappij gaat steeds meer aandacht naar energiebesparingen, milieubescherming en comfort, wat een doordachte thermische isolatie van de gebouwschil

Nadere informatie

Click to edit Master title style

Click to edit Master title style Click to edit Master title style Ir. Els Bleus 1 Opmerkelijke voorbeelden : spouwisolatie Click to edit Master buitenisolatie title style - isolatie 2 1 Opmerkelijke voorbeelden : spouwisolatie buitenisolatie

Nadere informatie

Voor dak, wand, vloer en zolder

Voor dak, wand, vloer en zolder ISOLATIEPLATEN PIR Voor dak, wand, vloer en zolder DIVISION INSULATION www.unilininsulation.com Al meer dan 30 jaar maakt UNILIN, division insulation dakelementen met poly urethaanisolatie voor het hellende

Nadere informatie

BRENG RUST EN COMFORT MET DEZE THERMISCHE EN AKOESTISCHE ISOLATIE

BRENG RUST EN COMFORT MET DEZE THERMISCHE EN AKOESTISCHE ISOLATIE BRENG RUST EN COMFORT MET DEZE THERMISCHE EN AKOESTISCHE ISOLATIE Er zijn appartementen waar je alles hoort. En er zijn appartementen met ISOBET-PLUS Isobet is een gebruiksvriendelijke isolerende mortel

Nadere informatie

Het Powerroof. systeem voor hellende daken. De ultieme garantie op efficiënte isolatie.

Het Powerroof. systeem voor hellende daken. De ultieme garantie op efficiënte isolatie. Het Powerroof systeem voor hellende daken. De ultieme garantie op efficiënte isolatie. De energieprijzen swingen de pan uit. Energiebesparend (ver)bouwen is dan ook rendabeler dan ooit. Met Powerroof,

Nadere informatie

De spouwmuur van je woning isoleer je zo

De spouwmuur van je woning isoleer je zo De spouwmuur van je woning isoleer je zo Vanaf nu kan iedereen in Nederland duurzaam en comfortabel wonen Vanaf nu kan iedereen in Nederland duurzaam en comfortabel wonen. Met UniPearls van THUISO, het

Nadere informatie

GEVEL RENOVEREN & METEEN ISOLEREN

GEVEL RENOVEREN & METEEN ISOLEREN GEVEL RENOVEREN & METEEN ISOLEREN De slimme 2-in-1 oplossing Tijdloos mooie afwerking en hoogwaardige isolatie in één Geen enkel ander isolatiesysteem voor de buitengevel geeft zo n mooi en duurzaam eindresultaat.

Nadere informatie

SFIC-vestigingen. PIR Isolatie

SFIC-vestigingen. PIR Isolatie IN VOORRAAD Hoogwaardige in alle SFIC-vestigingen PIR Isolatie introductie Ons aanbod biedt alle soorten isolatie. Van de meest traditionele tot de meest innoverende! Linitherm is producent van complete

Nadere informatie

De opbouw van een gevelisolatiesysteem

De opbouw van een gevelisolatiesysteem De opbouw van een gevelisolatiesysteem Ondergrond Kleefmortel Isolatiepaneel Pluggen, indien nodig Volvlakkig aangebrachte wapeningsmortel met wapeningsnet Sierpleister Gevelisolatiesystemen van Knauf

Nadere informatie

Eurofloor vloerisolatie

Eurofloor vloerisolatie Eurofloor vloerisolatie NIEUW Een bikkelharde garantie voor een ultradun en veilig geïsoleerde vloer. De energieprijzen swingen de pan uit. Energiebesparend (ver)bouwen is rendabeler dan ooit. Met Eurofloor,

Nadere informatie

Fermacork FC. www.matgreen.eu

Fermacork FC. www.matgreen.eu Augustus 0 FC Bouwplaat met verdunde randen, samengesteld uit een gipsplaat (80%), gerecycleerde cellulosevezels (0%) en een geëxpandeerde kurkplaat. Inleiding De lancering van de Fermacell-plaat met kurk

Nadere informatie

Ontdek het perfecte buitengevelisolatiesysteem met Powerwall.

Ontdek het perfecte buitengevelisolatiesysteem met Powerwall. Nieuw systeem Ontdek het perfecte buitengevelisolatiesysteem met Powerwall. Geschikt voor een waaier aan gevelafwerkingen. Studiebureau Omgeving-Mortsel Nieuw systeem Goed isoleren is belangrijk. Voor

Nadere informatie

HET COMFORT VAN EEN GEÏSOLEERDE VLOER

HET COMFORT VAN EEN GEÏSOLEERDE VLOER de dunste vloerisolatie voor elk isolatiepeil handig formaat van 1200 x 2500 mm hoge drukvastheid vlugge en efficiënte plaatsing HET COMFORT VAN EEN GEÏSOLEERDE VLOER Vloeren boven een niet-verwarmde ruimte

Nadere informatie

Ontdek het perfecte buitengevelisolatiesysteem met Powerwall.

Ontdek het perfecte buitengevelisolatiesysteem met Powerwall. Nieuw systeem Ontdek het perfecte buitengevelisolatiesysteem met Powerwall. Geschikt voor een waaier aan gevelafwerkingen. Studiebureau Omgeving-Mortsel Nieuw systeem Goed isoleren is belangrijk. Voor

Nadere informatie

P L A AT S I N G S T E C H N I E K

P L A AT S I N G S T E C H N I E K P L A AT S I N G S T E C H N I E K H E T H I TTESC H I L D INHOUD 1. TOEPASSINGEN 03 2. PLAATSINGSTECHNIEK 04 2.1. ALGEMEEN 2.1.1. LUCHT- EN WATERDICHTHEID 04 2.1.2. EEN LUCHTLAAG LATEN 04 2.1.3. SAMENDRUKKING

Nadere informatie

DAK-ISOLATIEPLAAT PIR

DAK-ISOLATIEPLAAT PIR Productinformatieblad VOCHTPROBLEMEN? Volg ons op : DAK-ISOLATIEPLAAT PIR Verwerkingsfilm bekijken? assortiment PDF/Film De dunste isolatieplaat met het hoogste rendement voor platte & hellende daken www.enertherm.eu

Nadere informatie

PLAATSINGS- INSTRUCTIES DURASID GEVELBEKLEDING

PLAATSINGS- INSTRUCTIES DURASID GEVELBEKLEDING 01/2013 v1 1/6 Algemeen Durasid is een compleet gevelbekledingssysteem geschikt voor nieuwbouw en renovatie: ideaal voor toepassingen in woningbouw, chaletbouw, industriebouw, De gevelpanelen kunnen gebruikt

Nadere informatie

HET COMFORT VAN EEN GEÏSOLEERDE VLOER

HET COMFORT VAN EEN GEÏSOLEERDE VLOER de dunste vloerisolatie voor elk isolatiepeil handig formaat van 1200 x 2500 mm hoge drukvastheid vlugge en efficiënte plaatsing HET COMFORT VAN EEN GEÏSOLEERDE VLOER Vloeren boven een niet-verwarmde ruimte

Nadere informatie

Droogbouw 05/ cm brede isolatieplaat Ideaal voor renovatie. Knauf InTherm PUR Isoleren en afwerken in één. Eén beweging, één persoon.

Droogbouw 05/ cm brede isolatieplaat Ideaal voor renovatie. Knauf InTherm PUR Isoleren en afwerken in één. Eén beweging, één persoon. Droogbouw 05/2017 60 cm brede isolatieplaat Ideaal voor renovatie Knauf InTherm PUR Isoleren en afwerken in één. Eén beweging, één persoon. Waarom isoleren? Een ongeïsoleerde woning verliest meer dan 50%

Nadere informatie

Knauf InTherm PUR Isoleren en afwerken in één. Eén beweging, één persoon.

Knauf InTherm PUR Isoleren en afwerken in één. Eén beweging, één persoon. Droogbouw 05/2015 60 cm brede isolatieplaat Ideaal voor renovatie Knauf InTherm PUR Isoleren en afwerken in één. Eén beweging, één persoon. Waarom isoleren? Een ongeïsoleerde woning verliest meer dan 50%

Nadere informatie

Het gamma massieve elementen voor woningbouw volgens de passief huis -normen. www.alphabeton.com www.pamaflex.eu

Het gamma massieve elementen voor woningbouw volgens de passief huis -normen. www.alphabeton.com www.pamaflex.eu Het gamma massieve elementen voor woningbouw volgens de passief huis -normen www.alphabeton.com www.pamaflex.eu Het gamma Pamaflex bouwelementen, ontwikkeld door Alpha Beton, houdt in het bijzonder rekening

Nadere informatie

Powerroof dakisolatie, door de natuur geïnspireerd.

Powerroof dakisolatie, door de natuur geïnspireerd. Powerroof dakisolatie, door de natuur geïnspireerd. Stap 1: De inspiratiebron... Stap 2: Het denkwerk... Het resultaat: Powerroof, de isolatie voor hellende daken stevig en vormvast 1 2 ongevoelig voor

Nadere informatie

SAMEN IS ZOVEEL BETER!

SAMEN IS ZOVEEL BETER! SAMEN IS ZOVEEL BETER! HET HITTESCHILD INLEIDING Voor een goede thermische en akoestische isolatie moet je in principe verschillende lagen uit verschillende materialen, elk met zijn specifieke eigenschappen,

Nadere informatie

GEVEL RENOVEREN & METEEN ISOLEREN. De slimme 2-in-1 oplossing

GEVEL RENOVEREN & METEEN ISOLEREN. De slimme 2-in-1 oplossing GEVEL RENOVEREN & METEEN ISOLEREN De slimme 2-in-1 oplossing Wist u dit? E-Board biedt een uiterst lage lambdawaarde van 0,032 W/mK. Hoe lager deze waarde, hoe beter de isolatie. Kortom: E-Board isoleert

Nadere informatie

Wooncomfort begint bij uw dak.

Wooncomfort begint bij uw dak. Wooncomfort begint bij uw dak. Optimaal gebruik van de ruimte onder het dak... Vandaag de dag is bij elke nieuwbouw of renovatie een maximaal en optimaal gebruik van de ruimte onder het dak een absolute

Nadere informatie

PLAATSINGSINSTRUCTIES

PLAATSINGSINSTRUCTIES 1/8 Algemeen Durasid is een compleet gevelbekledingssysteem geschikt voor nieuwbouw en renovatie: ideaal voor toepassingen in woningbouw, chaletbouw, industriebouw De gevelpanelen kunnen gebruikt worden

Nadere informatie

Duurzaam bouwen. Muren

Duurzaam bouwen. Muren Duurzaam bouwen Muren 1 % zonder isolatie Muren isoleren waar staan we?? 100 80 60 40 20 0 1998 2001 2003 2005 2008 2020 2 Ouderdom woning 3 Energieverlies per 100 m² ca. 1500 m³ aardgas of 1500 liter

Nadere informatie

DAK-ISOLATIEPLAAT PIR

DAK-ISOLATIEPLAAT PIR Productinformatieblad VOCHTPROBLEMEN? DAK-ISOLATIEPLAAT PIR Verwerkingsfilm bekijken? assortiment PDF/Film Plat dak De dunste isolatieplaat met het hoogste rendement voor platte & hellende daken www.enertherm.eu

Nadere informatie

WALL HORIZONTALE PLAATSING. 3.1.1. Montage van het systeem 3.1.2. Onderstructuur 3.1.3. Uitzettingsregels 3.1.4. Afwerking

WALL HORIZONTALE PLAATSING. 3.1.1. Montage van het systeem 3.1.2. Onderstructuur 3.1.3. Uitzettingsregels 3.1.4. Afwerking PLAATSING HORIZONTALE PLAATSING 3.1.1. Montage van het systeem 3.1.2. Onderstructuur 3.1.3. Uitzettingsregels 3.1.4. Afwerking 23/03/2011 3.1. Horizontale plaatsing 3.1.1. Montage van het systeem: Stap

Nadere informatie

GEEF EEN PLATDAK WAAR HET RECHT OP HEEFT!

GEEF EEN PLATDAK WAAR HET RECHT OP HEEFT! GEEF EEN PLATDAK WAAR HET RECHT OP HEEFT! Waasland Shoppingcenter - 25000 m 2 Pirotherm als ondergrond voor parkeerdak. Er zijn platte daken met problemen. En er zijn platte daken met Pirotherm. Pirotherm

Nadere informatie

CREËER EEN NIEUWE WERELD MET NUL OP DE METER. Creëer een nieuwe wereld.

CREËER EEN NIEUWE WERELD MET NUL OP DE METER. Creëer een nieuwe wereld. CREËER EEN NIEUWE WERELD MET NUL OP DE METER Agenda 1. Korte geschiedenis 2. Energie besparen is isoleren 3. De uitdaging en Nul op de Meterwoning 4. Verschillende manieren van gevelafwerking 5. Ten slotte

Nadere informatie

Wind- en vochtdicht isolatieschild met de IKO enertherm ALU NF isolatieplaat

Wind- en vochtdicht isolatieschild met de IKO enertherm ALU NF isolatieplaat Thermisch (na)-isoleren van hellende daken op de kepers of spanten Wind- en vochtdicht isolatieschild met de IKO enertherm ALU NF isolatieplaat IKO Group Isoleer je zolder wind- en vochtdicht Waarom uw

Nadere informatie

Thermische isolatie oplossingen. performant. binnenisolatie

Thermische isolatie oplossingen. performant. binnenisolatie Thermische isolatie oplossingen thermische vloer panelen PUR isolatie performant binnenisolatie Binnenisolatie binnenwanden & vloeren isolatie oplossingen thermisch BINNENWANDEN Een gebouw dat slecht of

Nadere informatie

Duurzame en ecologische gevels

Duurzame en ecologische gevels Duurzame en ecologische gevels Modern bouwen vraagt om duurzame ecologische gevels. Daarom heeft Daas de DuecoBrick gevel ontwikkeld. Met keus uit twee varianten: DuecoRock met een grillige, rotsachtige

Nadere informatie

Alles over verbouwen en renoveren!

Alles over verbouwen en renoveren! 1. Algemeen Alles over verbouwen en renoveren! Belangrijkste functie van thermische isolatie is het beperken van het energieverbruik en de reductie van de CO 2 uitstoot (milieu). Voor het isoleren van

Nadere informatie

Böger baksteensysteem

Böger baksteensysteem Isolatie en baksteen in één bouwelement Böger baksteensysteem Kooy Bilthoven Rembrandtlaan 38 3723 BJ Bilthoven (t) 030-22 59 800 Kooy Eindhoven Esp 210 5633 AC Eindhoven (t) 040-29 02 690 Kooy Capelle

Nadere informatie

De best geïsoleerde dakkapel van Nederland

De best geïsoleerde dakkapel van Nederland De best geïsoleerde dakkapel van Nederland Beste Kwaliteit materialen Plaatsen zonder kraanwagen Gegarandeerd duurzaam Uniek in Nederland Onze dakkapellen hebben een RC-waarde van maar liefst 4.0 Dakkapel

Nadere informatie

Façatile, dé vlakke, natuurlijke kleipan voor hedendaagse gevels. Façatile De kleipan met het allermooiste profiel.

Façatile, dé vlakke, natuurlijke kleipan voor hedendaagse gevels. Façatile De kleipan met het allermooiste profiel. Façatile, dé vlakke, natuurlijke kleipan voor hedendaagse gevels. Façatile De kleipan met het allermooiste profiel. Wienerberger - 2012 De vele troeven van dé vlakke, natuurlijke kleipan voor hedendaagse

Nadere informatie

DELTA -LIQUIXX FX: Plaatsingsvoorschriften «binnentoepassing»

DELTA -LIQUIXX FX: Plaatsingsvoorschriften «binnentoepassing» DELTA -LIQUIXX FX: Plaatsingsvoorschriften «binnentoepassing» Is geschikt voor volgende lucht- en dampschermen: DELTA -DBF FX DELTA -REFLEX PLUS DELTA -DAWI GP DELTA -SPARXX M1 Het systeem DELTA -LIQUIXX

Nadere informatie

GEVELRENOVATIE INSPIRATIEBOEK

GEVELRENOVATIE INSPIRATIEBOEK GEVEL INSPIRATIEBOEK INTRODUCTIE ELKE GEVEL VERDIENT EEN EXPERT GEVEL MET OF ZONDER ISOLATIE Mecdecor is uw partner voor het installeren, vernieuwen, herstellen of renoveren van uw gevel. We gebruiken

Nadere informatie

Façatile, dé vlakke, natuurlijke kleipan voor hedendaagse gevels. Façatile De kleipan met het allermooiste profiel.

Façatile, dé vlakke, natuurlijke kleipan voor hedendaagse gevels. Façatile De kleipan met het allermooiste profiel. Façatile, dé vlakke, natuurlijke kleipan voor hedendaagse gevels. Façatile De kleipan met het allermooiste profiel. Wienerberger - 2012 De vele troeven van dé vlakke, natuurlijke kleipan voor hedendaagse

Nadere informatie

30-35 Natuurstenen vloeren_nl corr 25/10/11 9:24 Page 30. Tijdloze natuursteen

30-35 Natuurstenen vloeren_nl corr 25/10/11 9:24 Page 30. Tijdloze natuursteen 30-35 Natuurstenen vloeren_nl corr 25/10/11 9:24 Page 30 Tijdloze natuursteen 30 30-35 Natuurstenen vloeren_nl corr 25/10/11 9:24 Page 31 MATERIALEN Natuursteen doorstaat probleemloos de tijd zonder aan

Nadere informatie

Geniet vandaag van de luiken van morgen

Geniet vandaag van de luiken van morgen Geniet vandaag van de luiken van morgen HOGE ISOLATIEWAARDE EPB * KOSTENBESPAREND * zendow kiuzo Ramen & deuren www.deceuninck.be www.deceuninck.nl Vergroot uw woonplezier Wat is belangrijk in uw huis?

Nadere informatie

De grote grindplaat DUNNER, LICHTER, DISCRETER, ECONOMISCHER, SNELLER TE PLAATSEN. 400 t/m 2

De grote grindplaat DUNNER, LICHTER, DISCRETER, ECONOMISCHER, SNELLER TE PLAATSEN. 400 t/m 2 De grote grindplaat DUNNER, LICHTER, DISCRETER, ECONOMISCHER, SNELLER TE PLAATSEN 400 t/m 2 Dankzij de grote GravelGrid- plaat kan men stevige ruimtes creëren in grind die geen onderhoud of waterafvoer

Nadere informatie

DUURZAAM BOUW & WOONCONCEPT FAB5+ BOUWEN MET FAB5+

DUURZAAM BOUW & WOONCONCEPT FAB5+ BOUWEN MET FAB5+ DUURZAAM BOUW & WOONCONCEPT FAB5+ BOUWEN MET FAB5+ BOUWEN MET FAB5+ FAB5+ DUURZAAM BOUW & WOONCONCEPT 02 Inhoud Introductie 3 Het 5S-bouwsysteem? 5 Waarom 5S gebruiken? 7 Isolatiewaarde 11 De praktijk

Nadere informatie

Eurofloor vloerisolatie. Een bikkelharde garantie voor een ultradun en veilig geïsoleerde vloer.

Eurofloor vloerisolatie. Een bikkelharde garantie voor een ultradun en veilig geïsoleerde vloer. Eurofloor vloerisolatie Een bikkelharde garantie voor een ultradun en veilig geïsoleerde vloer. De energieprijzen swingen de pan uit. Energiebesparend (ver)bouwen is rendabeler dan ooit. Met Eurofloor,

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE 1. ALGEMEEN

INHOUDSOPGAVE 1. ALGEMEEN INHOUDSOPGAVE 1. ALGEMEEN 2. EUROFLOOR / EUROFLOOR 300 TOEPASSINGEN IN DE VLOER 2.1. Isolatie boven draagvloer 2.2. Isolatie onder draagvloer 2.3. Isolatie van zoldervloeren 4-1 1. ALGEMEEN Vloerisolatie

Nadere informatie

Isoleer vlot zelf met deze PIR-plaat en bekom meteen een beloopbare vloer.

Isoleer vlot zelf met deze PIR-plaat en bekom meteen een beloopbare vloer. Isoleer vlot zelf met deze PIR-plaat en bekom meteen een beloopbare vloer. Combobase Home: een PIR isolatiesysteem met geïntegreerde waterwerende spaanplaat, speciaal ontwikkeld voor doe-het-zelvers. Met

Nadere informatie

APPLICATION RULES Mechanische bevestiging van de waterdichting

APPLICATION RULES Mechanische bevestiging van de waterdichting APPLICATION RULES Mechanische bevestiging van de waterdichting AR-09 APPLICATION RULES 1 ALGEMEEN Bij een mechanisch bevestigd waterdichtingscomplex kan men drie technische families onderscheiden : A.

Nadere informatie

MONIER CLIMA COMFORT PLUS Dakisolatie met minimale dikte en maximale thermische prestaties voor comfort met een plus

MONIER CLIMA COMFORT PLUS Dakisolatie met minimale dikte en maximale thermische prestaties voor comfort met een plus MONIER CLIMA COMFORT PLUS Dakisolatie met minimale dikte en maximale thermische prestaties voor comfort met een plus www.monier.be MONIER-dakisolatiesystemen langs buiten Wist u dat uw dak de grootste

Nadere informatie

BPB. Gyproc gipskartonplaten. BPB, uw gids in gips.

BPB. Gyproc gipskartonplaten. BPB, uw gids in gips. BPB Gyproc gipskartonplaten BPB, uw gids in gips. 4 1 Gyproc gipskartonplaten 1.1 Gyproc AK, WK, VK Gyproc gipskartonplaten bestaan uit een kern van gips en een ommanteling van karton. Ze zijn veelzijdig

Nadere informatie

Plaatsingsvoorschriften DELTA -THENE: Afdichting in de spouwmuur Conform EN 14967:2006

Plaatsingsvoorschriften DELTA -THENE: Afdichting in de spouwmuur Conform EN 14967:2006 Plaatsingsvoorschriften DELTA -THENE: Afdichting in de spouwmuur Conform EN 14967:2006 Algemene informatie: Het product is CE-gecertificeerd: prestatieverklaring op www.doerken.be. De folie beantwoordt

Nadere informatie

BINNENBOUWPLATEN VIDI. board -PRO NIEUW. Versie

BINNENBOUWPLATEN VIDI. board -PRO NIEUW. Versie BINNENBOUWPLATEN PRODUCTINFORMATIE / verwerkingsadvies VIDI board NIEUW De beste plaat voor EEN CONCURRERENDE PRIjs! Versie 2017-12 INHOUDSOPGAVE PRODUCTINFORMATIE PRODUCTINFORMATIE... 3 Unieke eigenschappen...3

Nadere informatie

Duurzaam bouwen. Muren

Duurzaam bouwen. Muren Duurzaam bouwen Muren 1 % zonder isolatie Muren isoleren waar staan we? 100 80 60 40 20 0 1998 2001 2003 2005 2008 2020 2 Ouderdom woning 3 Energieverlies per 100 m² ca. 1500 m³ aardgas of 1500 liter stookolie

Nadere informatie

Efficiënt na-isoleren voor iedereen Compleet en uniek isolatiesysteem voor hellende daken : eenvoudig, snel en doeltreffend

Efficiënt na-isoleren voor iedereen Compleet en uniek isolatiesysteem voor hellende daken : eenvoudig, snel en doeltreffend ISOVER optima systeem Efficiënt na-isoleren voor iedereen Compleet en uniek isolatiesysteem voor hellende daken : eenvoudig, snel en doeltreffend Optima : een optimaal functionerend isolatiesysteem voor

Nadere informatie

Eurowall, de ultradunne spouwisolatie met uitstekende isolatiewaarde.

Eurowall, de ultradunne spouwisolatie met uitstekende isolatiewaarde. Eurowall, de ultradunne spouwisolatie met uitstekende isolatiewaarde. De energieprijzen swingen de pan uit. Energiebesparend (ver)bouwen is dan ook rendabeler dan ooit. Met Eurowall, de hoogwaardige spouwisolatie

Nadere informatie

Module vloer. Module wand. Module plafond. 3 unieke droogbouwsystemen voor verwarming en koeling

Module vloer. Module wand. Module plafond. 3 unieke droogbouwsystemen voor verwarming en koeling Module vloer. Module wand. Module plafond. 3 unieke droogbouwsystemen voor verwarming en koeling Lage opbouwhoogte. Hoge prestaties. 1. Variokomp vloerverwarming. Ultra dun. Verwarmen Met een dikte van

Nadere informatie

Uw gevelisolatie laat ons niet koud

Uw gevelisolatie laat ons niet koud Uw gevelisolatie laat ons niet koud Waarom is gevelisolatie de beste manier om te isoleren? Eliminatie van koudebruggen Ideaal voor renovatie Bekleed de buitengevel met een eigen mantel, elimineer de koude-bruggen

Nadere informatie

Slank en duurzaam bouwen met SlimBrick en EcoBrick

Slank en duurzaam bouwen met SlimBrick en EcoBrick Geveloplossingen Slim in ruimte Slank en duurzaam bouwen met SlimBrick en EcoBrick Slim in esthetiek Ecologisch en duurzaam Slim in comfort Geveloplossingen Gevelbakstenen SlimBrick en EcoBrick Slim in

Nadere informatie

SPUITKURK. Heidelaan Zelzate Tel: 0472/

SPUITKURK. Heidelaan Zelzate Tel: 0472/ SPUITKURK Heidelaan 61 9060 Zelzate Tel: 0472/ 33 85 42 email: namira@elfinastyle.be www.elfinastyle.be Liquid-Kurk spuitkurk is akoestisch isolerend, dampopen, waterdicht en brandwerend multi-toepasbaar

Nadere informatie

Ontdek vandaag de rolluiken van morgen

Ontdek vandaag de rolluiken van morgen Ontdek vandaag de rolluiken van morgen HOGE ISOLATIEWAARDE EPB * KOSTENBESPAREND * zendow protex Ramen & deuren www.deceuninck.be www.deceuninck.nl Vergroot uw woonplezier Wat vindt u belangrijk voor uw

Nadere informatie

Inhoudstafel. 1. Waarom isoleren? 2. Binnen- of buitenisolatie? 3. Soorten isolatie. 4. Minerale of organische pleisters?

Inhoudstafel. 1. Waarom isoleren? 2. Binnen- of buitenisolatie? 3. Soorten isolatie. 4. Minerale of organische pleisters? Inhoudstafel 1. Waarom isoler? 2. Binn- of buitisolatie? 3. Soort isolatie 4. Minerale of organische pleisters? 5. Premies: hoeveel waar aanvrag? 6. Garanties verzekering Sto NV 7. Verklarde woordlijst

Nadere informatie

Haute couture in de sociale woningbouw

Haute couture in de sociale woningbouw ROCKPANEL CASE STUDY 1/2013 Haute couture in de sociale woningbouw Een gevelrenovatie die het gebouw transformeert tot een modern stadsjuweel We hebben een puur functioneel en onaantrekkelijk geveloppervlak

Nadere informatie

125410 Brochure_Dumapan 16-05-2006 08:50 Pagina 1. Decoratieve wand- en plafondpanelen

125410 Brochure_Dumapan 16-05-2006 08:50 Pagina 1. Decoratieve wand- en plafondpanelen 125410 Brochure_Dumapan 16-05-2006 08:50 Pagina 1 Decoratieve wand- en plafondpanelen 125410 Brochure_Dumapan 16-05-2006 08:50 Pagina 2 Inhoud Dumaplast 2 Duma-Pan 2-3 Wanden en Plafonds 6-7 BASIC assortiment

Nadere informatie

ISOLERENDE DAKPANELEN

ISOLERENDE DAKPANELEN ISOLERENDE DAKPANELEN - Type FEBOROOF - Zelfdragend dakpaneel geproduceerd op continu-basis waarbij de isolatiekern tussen 2 gegalvaniseerde gelakte staalplaten wordt aangebracht. - Toepasbaar voor industriële

Nadere informatie

DE IDEALE OPLOSSING BIJ KOUDEBRUGGEN!

DE IDEALE OPLOSSING BIJ KOUDEBRUGGEN! nano en R nano DE IDEALE OPLOSSING BIJ KOUDEBRUGGEN! connecting insulations 1.0 WAT IS MARMOX THERMOBLOCK? Marmox THERMOBLOCK is een gepatenteerde isolerende bouwblok en bestaat uit een isolerend deel,

Nadere informatie

Het hedendaagse platte dak

Het hedendaagse platte dak Het hedendaagse platte dak Basisregels voor een goede opbouw ir. Marcus Peeters, lector / onderzoeker pba Bouw Odisee AALST campus Dirk Martens Inhoud 1. Opbouw 2. Afschot en afschotisolatie 3. Luchtdichtheid

Nadere informatie

Constructiedetails: Bouwknopen

Constructiedetails: Bouwknopen Constructiedetails: Bouwknopen Joachim Coopman en Devin De Brabander 1 Vastgoed-Landmeten Constructies 1 Bouwheer: Architect: Kassymo nv Zeedijk, Nieuwpoort Bert Janssens Oudburg 30B, Gent Aannemingsbedrijf:

Nadere informatie

Hoogwaardige, bepleisterbare, kleefbare afdichtingsband voor luchtdichte naden aan ramen, deuren, vloeren of houten structuren

Hoogwaardige, bepleisterbare, kleefbare afdichtingsband voor luchtdichte naden aan ramen, deuren, vloeren of houten structuren Hoogwaardige, bepleisterbare, kleefbare afdichtingsband voor luchtdichte naden aan ramen, deuren, vloeren of houten structuren Internal & External Use Multifunctioneel voor binnen & buiten Bepleisterbaar

Nadere informatie

Knauf Skin Gevelisolatie. Gevelisolatie in de vertrouwde Knauf kwaliteit. Knauf Skin Gevelisolatie

Knauf Skin Gevelisolatie. Gevelisolatie in de vertrouwde Knauf kwaliteit. Knauf Skin Gevelisolatie Knauf Skin Gevelisolatie Gevelisolatie in de vertrouwde Knauf kwaliteit Knauf Skin Gevelisolatie Voordelen voor de gebruiker Knauf levert complete oplossingen voor wanden, vloeren en plafonds van hoogstaande

Nadere informatie

Catalogus aluminium ramen & buitendeuren

Catalogus aluminium ramen & buitendeuren Catalogus aluminium ramen & buitendeuren (Blyweert) Esdoornenlaan 71 (hoek Brusselsesteenweg) 3090 Overijse Gsm: 0475/ 59 33 56 Tel:02/657 43 73 - Fax:02/ 657 59 69 Mail: info@mvgspecial.be Aluminium Raam-en

Nadere informatie

VOORDELEN LAMINAATVLOEREN

VOORDELEN LAMINAATVLOEREN VOORDELEN LAMINAATVLOEREN Betrouwbaar en budgetvriendelijk Kies voor laminaat wanneer u een stijlvolle vloer wenst en toch budgetvriendelijk moet zijn. Voor een zachte prijs krijgt u de warmte en uitstraling

Nadere informatie

MET IKO ENERTHERM WIN JE ALTIJD! EEN ISOLATIEPLAAT VOOR ELKE KLUS EFFICIËNT ISOLEREN DOE JE MET IKO ENERTHERM.

MET IKO ENERTHERM WIN JE ALTIJD! EEN ISOLATIEPLAAT VOOR ELKE KLUS EFFICIËNT ISOLEREN DOE JE MET IKO ENERTHERM. MET IKO ENERTHERM WIN JE ALTIJD! EEN ISOLATIEPLAAT VOOR ELKE KLUS EFFICIËNT ISOLEREN DOE JE MET IKO ENERTHERM www.enertherm.be Kiezen voor IKO enertherm Met IKO enertherm beschikt u voor iedere toepassing

Nadere informatie

MONIER CLIMA COMFORT PLUS

MONIER CLIMA COMFORT PLUS MONIER CLIMA COMFORT PLUS Dakisolatie met minimale dikte en maximale thermische prestaties voor comfort met een plus www.monier.be MONIER DAKISOLATIESYSTEMEN LANGS BUITEN Wist u dat uw dak de grootste

Nadere informatie

GEOKUNSTSTOFFEN GROEN GEVEL SYSTEEM: EMOWALL

GEOKUNSTSTOFFEN GROEN GEVEL SYSTEEM: EMOWALL 06 GEOKUNSTSTOFFEN GROEN GEVEL SYSTEEM: EMOWALL NL algemene info & toepassingen GEOKUNSTSTOFFEN Groenwanden zijn meer en meer in trek daar ze een harmonie vormen tussen de gebouwen en de omgeving. Aangezien

Nadere informatie

Uponor Minitec de ideale vloerverwarming voor renovatie zonder breekwerk MINIMALE MONTAGEHOOGTE, MAXIMAAL COMFORT

Uponor Minitec de ideale vloerverwarming voor renovatie zonder breekwerk MINIMALE MONTAGEHOOGTE, MAXIMAAL COMFORT Uponor Minitec de ideale vloerverwarming voor renovatie zonder breekwerk MINIMALE MONTAGEHOOGTE, MAXIMAAL COMFORT Groots in kleine afmetingen LAGE ELEMENTHOOGTE, SNELLE REGELING Snelle installatie, korte

Nadere informatie

Terca keramische raamdorpels. Bescherming en afwerking in één

Terca keramische raamdorpels. Bescherming en afwerking in één Terca keramische raamdorpels Bescherming en afwerking in één Keramische raamdorpels: bescherming en afwerking in één 1. Voor een mooie gevel Een keramische raamdorpel beschermt. Zorgt voor een snelle en

Nadere informatie

INDIVIDUELE TAAK OPLEIDINSONDERDEEL CONSTRUCTIES 1. JULIE VANDENBULCKE MAK 1 E Aannemer: Luc Vandermeulen

INDIVIDUELE TAAK OPLEIDINSONDERDEEL CONSTRUCTIES 1. JULIE VANDENBULCKE MAK 1 E Aannemer: Luc Vandermeulen INDIVIDUELE TAAK OPLEIDINSONDERDEEL CONSTRUCTIES 1 JULIE VANDENBULCKE MAK 1 E Aannemer: Luc Vandermeulen Inhoud 1. 1 ste constructiedetail... 2 2. 2 de constructiedetail... 3 3. Beschrijving van de opbouw

Nadere informatie

Katalogus EPS (geëxpandeerd polystyreen)

Katalogus EPS (geëxpandeerd polystyreen) 1 6/12 Katalogus EPS (geëxpandeerd polystyreen) 1 / voorblad. 2a/ wat is eps? 2b/ low lambda eps. 3/ kwaliteitscontrole 3a/ ATF rapport PV 5553 3b/ star*label 4/ welk produkt voor welke toepassing. 5/star*beads.

Nadere informatie

Sandwichpanelen. Sandwichpanelen

Sandwichpanelen. Sandwichpanelen Sandwichanelen Sandwichanelen Witteburg Bouwmaterialen B.V. werkt nauw samen met een aantal grote sandwichanelenfabrieken en levert diverse sandwichanelen rechtstreeks o maat in de BENELUX. Veelgebruikte

Nadere informatie

De eigenzinnige NATUURSTEEN

De eigenzinnige NATUURSTEEN NATUURSTEEN De eigenzinnige Weinig materialen hebben zoveel karakter en uitstraling als natuursteen. Blauwe hardsteen, marmer, graniet, leisteen, travertin en andere marmerstenen creëren elk op hun eigen

Nadere informatie

NIEUW. Eurowall 21. de ultradunne spouwisolatie met uitstekende isolatiewaarde.

NIEUW. Eurowall 21. de ultradunne spouwisolatie met uitstekende isolatiewaarde. NIEUW Eurowall 21 de ultradunne spouwisolatie met uitstekende isolatiewaarde. De energieprijzen swingen de pan uit. Energiebesparend (ver)bouwen is dan ook rendabeler dan ooit. Met Eurowall, de hoogwaardige

Nadere informatie

* het hoekelement bestaat uit 2 stukken: 1 lang stuk en 1 kort stuk die samen 550 mm lang zijn

* het hoekelement bestaat uit 2 stukken: 1 lang stuk en 1 kort stuk die samen 550 mm lang zijn Toepassingen Wandbekleding voor tuinmuren, muren en wanden Eigenschappen Originele lineaire natuursteenpanelen voor gevelbekleding uit kwartsiet, zandsteen of leisteen Beschikbaar in 8 verschillende kleuren

Nadere informatie

. Verwerkingsvoorschriften DAAS Isomo.

. Verwerkingsvoorschriften DAAS Isomo. . Verwerkingsvoorschriften DAAS Isomo. 1. Ondergrond 2. Steiger. 3. Plaatsen isolatie platen. 4. Verlijming isolatie platen. 5. Plaatsen schroefankers. 6. Bijzonder detail 7. Naden dichten 8. Aanmaken

Nadere informatie

Taak constructies. Architecten en ingenieurs: Goossens & Partners. Dries de Burggrave. 1MAK a 2015-2

Taak constructies. Architecten en ingenieurs: Goossens & Partners. Dries de Burggrave. 1MAK a 2015-2 Taak constructies Architecten en ingenieurs: Goossens & Partners. Dries de Burggrave 1MAK a 2015-2 Bouwknoop 1 Het gaat om een bouwknoop omdat de verticale muur verbonden wordt met een hellend dak. Detailtekening

Nadere informatie

Sterk staaltje Belgische. innovatie

Sterk staaltje Belgische. innovatie Belisol HOLUX Sterk staaltje Belgische De nieuwste technologieën en innovaties verenigd in één raam, dat is Holux. Het resultaat? Een strak, elegant aluminiumprofiel dat uitzonderlijk presteert op vlak

Nadere informatie

kunststof gevelbekledingspanelen

kunststof gevelbekledingspanelen editie 2, jaargang 20 2 JAAR *GARANTIE* www.eurotexx.nl kunststof gevelbekledingspanelen potdeksel Uiterst geschikt voor bouw en renovatie van houtskeletbouw dubbel rabat deel Gevelbekledingspanelen Eurotexx

Nadere informatie