Overeenkomst Basis Generalistische GGZ en/of (Niet)-klinische Specialistische GGZ 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Overeenkomst Basis Generalistische GGZ en/of (Niet)-klinische Specialistische GGZ 2014"

Transcriptie

1 Overeenkomst Basis Generalistische GGZ en/of (Niet)-klinische Specialistische GGZ 2014 Instellingen Partijen De zorgverzekeraar: Menzis Zorgverzekeraar NV Anderzorg NV Azivo Zorgverzekeraar NV en De zorgaanbieder: Instellingsnummer: KvK nummer: Hierna gezamenlijk te noemen partijen. Komen als volgt overeen: Definities Artikel 1 Onder zorgaanbieder wordt verstaan: een instelling die conform de WTZi is toegelaten. In het addendum zijn hieromtrent nadere bepalingen opgenomen. Zorgverlening Artikel 2 De overeenkomst tussen partijen heeft betrekking op zorg zoals bedoeld in artikel 2.4 van het Besluit zorgverzekering, zoals deze thans luidt of in de toekomst zal komen te luiden, meer specifiek: a. Basis Generalistische GGZ (hierna: BGGGZ) indien en voor zover de zorgaanbieder hiervoor heeft geopteerd in de vragenlijst en indien en voor zover de zorgverzekeraar dit aanbod heeft aanvaard. In het addendum BGGGZ instelling 2014 zijn hieromtrent nadere bepalingen opgenomen. b. Specialistische GGZ (hierna: SGGZ) indien en voor zover de zorgaanbieder hiervoor heeft geopteerd in de vragenlijst en indien en voor zover de zorgverzekeraar dit aanbod heeft aanvaard. In het addendum SGGZ instelling 2014 zijn hieromtrent nadere bepalingen opgenomen.

2 Artikel 3 1. De zorgaanbieder verleent aan alle verzekerden die zich gedurende de duur van deze overeenkomst tot hem wenden, de zorg zoals bedoeld in artikel De zorgaanbieder verleent de zorg aan verzekerden op basis van een vooraf schriftelijke verwijzing van de huisarts, waarbij naast de verwijsindicatie en verwijsvraag specifiek dient te zijn aangegeven of het een verwijzing voor de BGGGZ dan wel SGGZ betreft. 3. De zorgaanbieder kan bij de zorgverlening gebruik maken van medebehandelaars c.q. de Hulp van Derden regeling conform de tariefbeschikking tweedelijns curatieve GGZ (TB/CU 5066) van de NZa, indien de zorgaanbieder het Overzicht van beroepsbeoefenaren dat onderdeel uitmaakt van de vragenlijst heeft ingevuld en de zorgverzekeraar daarmee akkoord is gegaan. 4. Een beroepsbeoefenaar die in het kader van medebehandelaarschap c.q. volgens de Hulp van Derden regeling werkzaam is onder verantwoordelijkheid van de zorgaanbieder, kan niet zelfstandig DBC s en/of zorgvraagzwaarteproducten openen en/of sluiten. 5. De mate waarin medebehandelaarschap c.q. hulp van derden is toegestaan, is per type zorgaanbieder in nadere bepalingen van de betreffende addenda opgenomen. 6. Zorg geleverd onder de hoofdbehandelaarsverantwoordelijkheid van een Verpleegkundig Specialist GGZ, is met betrekking tot de Hulp van Derden regeling uitgesloten. 7. De beroepsbeoefenaar die als hoofdbehandelaar werkzaam is, voldoet aan de voorwaarden die daarvoor zijn gesteld, zoals opgenomen in het Inkoopbeleid GGZ Cure Onverminderd de eigen verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid van de beroepsbeoefenaren die in het kader van de Hulp van Derden regeling zorg verlenen, worden handelingen van de beroepsbeoefena(a)r(en) beschouwd als handelingen verricht door de zorgaanbieder. Artikel 4 1. De zorgaanbieder draagt er zorg voor, dat zijn/haar praktijkinrichting en instrumentarium aan redelijke eisen beantwoordt. In het bijzonder betreft het de scheiding van de wacht- en behandelruimten en de aanwezigheid van een toilet en adequate geluidsisolering van de behandelruimte in verband met de waarborg voor privacy. 2. De zorgaanbieder draagt er zorg voor dat de praktijk toegankelijk is voor minder validen. De behandeling van minder validen kan niet worden uitgesloten door de aard van de praktijkruimte. Indien dit problemen oplevert treft de zorgaanbieder hiervoor een praktische oplossing. 3. Van een voornemen tot weigering of beëindiging van zorg als bedoeld in artikel 3 lid 7 van de Algemene Inkoopvoorwaarden Zorg 2014 doet de zorgaanbieder onverwijld schriftelijk en met redenen omkleed mededeling aan de verzekerde en de zorgverzekeraar.

3 De zorgaanbieder draagt zorg voor een schriftelijk protocol weigeren van zorg en een schriftelijk protocol beëindigen van zorg en stuurt dit op verzoek naar de zorgverzekeraar. De zorgverzekeraar zal bij ontvangst van de mededeling van zorgweigering dan wel zorgbeëindiging direct in overleg treden met de zorgaanbieder over de continuïteit van de zorg aan verzekerde. Artikel 5 1. De zorgaanbieder houdt zich aan de door de beroepsorganisatie vastgestelde kwaliteitseisen van de NVVP (Nederlandse Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen en Psychotherapeuten) of de NVvP (Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie) en aan de beroepscode van de NVP (Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie). Dit geldt tevens voor die zorgaanbieders die geen lid zijn van een organisatie zoals hiervoor genoemd. 2. Alleen na uitdrukkelijke toestemming van de verzekerde is een beroepsbeoefenaar in opleiding bij de zorgverlening aanwezig. Deze mag alleen zorg bieden onder leiding, toezicht en verantwoordelijkheid van de zorgaanbieder. De opleidingskosten van de beroepsbeoefenaren in opleiding kunnen niet ten laste van het toegekende budget worden gebracht. Artikel 6 1. Indien genees- en verbandmiddelen door personeel bij hun werkzaamheden in de instelling worden voorgeschreven, bevordert de zorgaanbieder naar beste vermogen dat zulks op medisch/farmacotherapeutisch en economisch verantwoorde wijze geschiedt. Uitgangspunt is dat wordt voorgeschreven op basis van evidence based criteria en dat generieke middelen worden voorgeschreven. 2. Indien de zorgaanbieder over een eigen apotheek beschikt, conformeert de zorgaanbieder zich aan het preferentiebeleid van de zorgverzekeraar. Artikel 7 De zorgaanbieder houdt per verzekerde een dossier bij, waarin tenminste de volgende gegevens zijn opgenomen: 1. Een gedateerde verwijsbrief van de huisarts van vóór de aanvang van behandeling waarin tenminste vermeld dient te staan: a. wat de door de huisarts (vermoede) psychische (DSM IV) stoornis is; b. de expliciete keus voor een verwijzing naar BGGGZ dan wel SGGZ. 2. Een duidelijk intakeverslag en de onderbouwing van de (uiteindelijke) zorgtypering c.q. DSM IV classificering met voor zover relevant, de onderbouwde zorgvraagzwaarte.

4 3. Een onderbouwd (naar zorgvraagzwaarte) ingericht behandelplan met per gehanteerd behandel-type / interventie-type het behandeldoel en de verwachte behandeltermijn inclusief de resultaten van de ROM, voor zover van toepassing. 4. Bij langdurige behandelingen: documentatie t.a.v. een periodieke evaluatie van de behandeling c.q. het behandelplan met eventuele aanpassingen op het behandelplan alsmede een onderbouwing en vastlegging van eventuele interim c.q. ad hoc wijzigingen ten aanzien van behandelplan. 5a. Voor ambulante zorg: een verantwoording van elk behandelcontact door middel van een gedateerde inhoudelijke aantekening in het cliëntendossier met betrekking tot elk van die contacten met daarbij de aard van die contacten (bijv. FtF, mail, telefoon). 5b. Voor verblijfszorg: een ordelijk bijgehouden decursus c.q. dagrapportage in het cliëntendossier, met daarin niet alleen de verpleegkundige status maar ook een verantwoording van de onder de (lopende) behandel-dbc gedeclareerde activiteiten/interventies en contacten. 6. Een kopie van (eventuele statusrapportages en) een eindverslag / advies aan de huisarts. Artikel 8 1. De zorgaanbieder registreert wachtenden en wisselt desgevraagd deze gegevens uit met de zorgverzekeraar. Indien de wachttijd langer duurt dan 4 weken verwijst de zorgaanbieder de verzekerde naar een andere zorgaanbieder dan wel naar de Zorgadviseur van de zorgverzekeraar, behalve indien op nadrukkelijk verzoek van de verzekerde deze op de wachtlijst wil blijven staan. 2. De zorgaanbieder maakt op verzoek van de zorgverzekeraar inzichtelijk op welke wijze de informatievoorziening aan verzekerden is vastgelegd en geborgd op het gebied van (zorg)aanbod, toegang, financiële aspecten en klachtenafhandeling. 3. De zorgaanbieder levert ROM (effectiviteitsgegevens) aan de Stichting Benchmark GGZ, voor zover overeengekomen. Hierbij dient alle in- en uitgangsmeting te worden aangeleverd van de totale cliëntenpopulatie. Tarief, declaratie- en betalingsverkeer Artikel 9 1. De zorgaanbieder heeft in het kalenderjaar 2014 tegenover de zorgverzekeraar recht op betaling van ten hoogste het bedrag in het budget zoals opgenomen in het addendum. Tussen de budgetten mag een verschuiving van SGGZ naar BGGGZ plaatsvinden, niet andersom.

5 2. Voor de toepassing van lid 1 wordt het bedrag van het budget vergeleken met de som van de tarieven die gelden voor de DBC s en/of zorgvraagzwaarteproducten die in het kalenderjaar 2014 worden geopend ten behoeve van verzekerden van de zorgverzekeraar. 3. De zorgaanbieder past de organisatie van het zorgaanbod ten aanzien van in ieder geval de beschikbare capaciteit en inzet van personeel zodanig aan opdat de afgesproken productie/budget, seizoensgebonden doch gelijkmatig over het jaar wordt verspreid. 4. De zorgaanbieder heeft geen recht op voldoening van declaraties voor DBC s en/of zorgvraagzwaarteproducten BGGGZ, voor zover de som van de tarieven die gelden voor de DBC s en/of zorgvraagzwaarteproducten die in 2014 worden geopend hoger is dan het bedrag van het budget. 5. Wanneer de declaraties het overeengekomen budget overschrijden, dan zal het afgesproken tariefpercentage voor in 2014 geopende DBC s en/of zorgvraagzwaarteproducten dalen totdat er niet langer sprake is van een budgetoverschrijding. 6. Het totaal bedrag van de eventuele overschrijding wordt door middel van één lumpsum verrekend met de in te dienen declaraties danwel wordt door de zorgaanbieder voor 1 april 2016 terugbetaald aan de zorgverzekeraar. In geval van tussentijdse beëindiging van de overeenkomst is een eventuele overschrijding van het budget direct opeisbaar. De zorgaanbieder betaalt dit bedrag dan op eerste verzoek van de zorgverzekeraar aan de zorgverzekeraar. 7. De zorgaanbieder brengt de verleende zorg niet in rekening bij de verzekerde, ook niet als het maximale bedrag van het budget is bereikt. 8. Indien uit controle of anderszins blijkt dat de zorgaanbieder niet voldoet aan de inkoopcriteria (waaronder de voorwaarden voor de productieafspraak) zal het tarief en/of budget met terugwerkende kracht opnieuw worden vastgesteld. Het herziene percentage zal dan bestaan uit het percentage dat ten tijde van de contractafspraak tot stand is gekomen minus het percentage dat als volgt is berekend: het aantal inkoopcriteria dat onjuist is ingevuld vermenigvuldigd met 3 waar het instellingen SGGZ betreft, en 5 voor instellingen BGGGZ, met een minimum van 10%. Het eventueel door de zorgverzekeraar te veel betaalde op basis van het nieuw berekende budget en/of tarief zal worden verrekend dan wel teruggevorderd. Artikel 10 De zorgverzekeraar zal de zorgaanbieder voor de verleende zorg aan verzekerden honoreren conform het tarief zoals opgenomen in het addendum.

6 Artikel De zorgaanbieder declareert conform wat bepaald is in bijlage 1 Handleiding Declareren GGz Cure In afwijking van de algemene inkoopvoorwaarden zorg komen declaraties die meer dan een half jaar na sluiting van de DBC en/of zorgvraagzwaarteproducten bij de zorgverzekeraar worden ingediend, niet meer voor vergoeding in aanmerking, tenzij de late indiening aantoonbaar te wijten is aan overmacht. Contractuele relatie Artikel Op de overeenkomst zijn de Algemene Inkoopvoorwaarden Zorg 2014 van toepassing. De partijen verklaren door ondertekening van deze overeenkomst een exemplaar te hebben ontvangen van de algemene inkoopvoorwaarden en kennis te hebben genomen van de inhoud ervan en de daarin genoemde wet- en regelgeving en ermee in te stemmen. 2. De bijlagen en addenda bij de overeenkomst vormen een integraal onderdeel van de overeenkomst en enige verwijzing naar de overeenkomst zal tevens een verwijzing inhouden naar de bijlagen/addenda en andersom. 3. De contractuele relatie tussen partijen wordt beheerst door: de door de zorgaanbieder ingevulde vragenlijst indien en voor zover door de zorgverzekeraar aanvaard, inclusief overzicht van beroepsbeoefenaren Hulp van Derden; deze overeenkomst inclusief het addendum BGGGZ instelling 2014 en/of SGGZ instelling 2014 ; de algemene inkoopvoorwaarden zorg 2014; bijlage 1 Handleiding Declareren GGz Cure 2014; Reglement op de rechtspraak zorgverzekering; Reglement inzake bemiddeling zorgverzekering. 4. In geval van strijdigheid tussen bovengenoemde documenten prevaleert hetgeen is gesteld in het hoogst aangeduide document in dit artikel. 5. Wijzigingen van en/of aanvullingen op deze overeenkomst zijn eerst geldig indien en voor zover zij schriftelijk tussen partijen zijn overeengekomen. Deze zullen als een nadere overeenkomst integraal deel uitmaken van de overeenkomst. Artikel Indien de overeenkomst voor 1 februari 2014 door de zorgverzekeraar is ontvangen, treedt de overeenkomst in werking op 1 januari 2014 en eindigt zonder dat opzegging vereist is op 1 januari 2015.

7 2. Indien de overeenkomst na 1 februari 2014 door de zorgverzekeraar is ontvangen, treedt de overeenkomst in werking op de eerste dag van de maand waarin de getekende overeenkomst door de zorgverzekeraar is ontvangen en eindigt van rechtswege zonder dat opzegging vereist is op 1 januari Indien uit controle of anderszins blijkt dat de zorgaanbieder niet aan de minimale contracteervoorwaarden voldoet, heeft de zorgverzekeraar het recht om zonder schadeplichtig te zijn: de overeenkomst zonder dat een ingebrekestelling is vereist per ingangsdatum van de overeenkomst buitengerechtelijk te ontbinden, en/of eventuele schade (inclusief toekomstige schade) op de zorgaanbieder te verhalen, en/of de zorgaanbieder de komende drie kalenderjaren uit te sluiten van contractering, en/of melding te maken bij IGZ en OM. Artikel 14 De zorgverzekeraar heeft het recht om, ingeval van wijziging in de aanspraak op de vergoeding van BGGGZ en/of SGGZ zoals omschreven bij of krachtens het bepaalde in de Zorgverzekeringswet, de overeenkomst zonder tot schadevergoeding gehouden te zijn buitengerechtelijk te ontbinden. De zorgverzekeraar heeft dit recht ook ingeval de overeenkomst nog niet in werking is getreden (1 januari 2014). Aldus overeengekomen te Wageningen, De zorgverzekeraar De zorgaanbieder Mw. F.H. (Ria) Stegehuis Directeur Zorg Instellingsnummer: Contract code: Tekenbevoegde: Functie:

Overeenkomst Basis Generalistische GGZ en/of Niet-klinische Specialistische GGZ en/of Dyslexie 2014

Overeenkomst Basis Generalistische GGZ en/of Niet-klinische Specialistische GGZ en/of Dyslexie 2014 Overeenkomst Basis Generalistische GGZ en/of Niet-klinische Specialistische GGZ en/of Dyslexie 2014 Vrijgevestigde zorgaanbieders Partijen De zorgverzekeraar: Menzis Zorgverzekeraar NV Anderzorg NV Azivo

Nadere informatie

Overeenkomst Dyslexie 2014

Overeenkomst Dyslexie 2014 Overeenkomst Dyslexie 2014 Instellingen Partijen De zorgverzekeraar: en Menzis Zorgverzekeraar N.V. AnderZorg N.V. Azivo Zorgverzekeraar N.V. De zorgaanbieder: Instellingsnummer: KvK nummer: Hierna gezamenlijk

Nadere informatie

Vrijgevestigde zorgaanbieders

Vrijgevestigde zorgaanbieders Overeenkomst Generalistische Basis GGZ en/of Niet-klinische Specialistische GGZ 2015 Vrijgevestigde zorgaanbieders Partijen De zorgverzekeraar: Menzis Zorgverzekeraar NV Anderzorg NV Azivo Zorgverzekeraar

Nadere informatie

Vrijgevestigde zorgaanbieders

Vrijgevestigde zorgaanbieders Overeenkomst Generalistische Basis GGZ en/of Niet-klinische Specialistische GGZ 2016 Vrijgevestigde zorgaanbieders Partijen De zorgverzekeraar: Menzis Zorgverzekeraar NV Anderzorg NV Azivo Zorgverzekeraar

Nadere informatie

Vrijgevestigde zorgaanbieders

Vrijgevestigde zorgaanbieders Overeenkomst Generalistische Basis GGZ (GBGGZ) en/of Nietklinische Gespecialiseerde GGZ (SGGZ) 2017 Vrijgevestigde zorgaanbieders Partijen De zorgverzekeraar: Menzis Zorgverzekeraar NV Anderzorg NV En

Nadere informatie

Vrijgevestigde zorgaanbieders

Vrijgevestigde zorgaanbieders Overeenkomst Generalistische Basis GGZ (GBGGZ) 2018 Vrijgevestigde zorgaanbieders Partijen De zorgverzekeraar: Menzis Zorgverzekeraar NV Anderzorg NV En De zorgaanbieder: Naam zorgverlener Zorgverlenerscode:

Nadere informatie

Overeenkomst Voetzorg Diabetes Mellitus 2016

Overeenkomst Voetzorg Diabetes Mellitus 2016 Overeenkomst Voetzorg Diabetes Mellitus 2016 Partijen De zorgverzekeraar: Menzis Zorgverzekeraar N.V. Anderzorg N.V. Azivo Zorgverzekeraar N.V. En De zorgaanbieder: Praktijk: KvK nummer: Hierna gezamenlijk

Nadere informatie

Overeenkomst Logopedie 2014

Overeenkomst Logopedie 2014 Overeenkomst Logopedie 2014 Partijen De zorgverzekeraar: Menzis Zorgverzekeraar N.V. Anderzorg N.V. Azivo Zorgverzekeraar N.V. En De zorgaanbieder: Praktijk: KvK nummer: Hierna gezamenlijk te noemen partijen.

Nadere informatie

Overeenkomst Fysiotherapie 2015

Overeenkomst Fysiotherapie 2015 Overeenkomst Fysiotherapie 2015 Partijen De zorgverzekeraar: Azivo Zorgverzekeraar N.V. En De zorgaanbieder: Praktijk: KvK nummer: Hierna gezamenlijk te noemen partijen. Komen overeen: Definities Artikel

Nadere informatie

Overeenkomst Fysiotherapie 2016

Overeenkomst Fysiotherapie 2016 Overeenkomst Fysiotherapie 2016 Partijen De zorgverzekeraar: Menzis Zorgverzekeraar N.V. Menzis N.V. Anderzorg N.V. Azivo Zorgverzekeraar N.V. En De zorgaanbieder: Praktijk: KvK nummer: Hierna gezamenlijk

Nadere informatie

Overeenkomst Fysiotherapie

Overeenkomst Fysiotherapie Overeenkomst Fysiotherapie Partijen De zorgverzekeraar: Menzis Zorgverzekeraar N.V. Menzis N.V. Anderzorg N.V. En De zorgaanbieder: Praktijk: KvK nummer: Hierna gezamenlijk te noemen partijen. Komen overeen:

Nadere informatie

Overeenkomst Voetzorg Diabetes Mellitus 2017

Overeenkomst Voetzorg Diabetes Mellitus 2017 Overeenkomst Voetzorg Diabetes Mellitus 2017 Partijen De zorgverzekeraar: Menzis Zorgverzekeraar N.V. Anderzorg N.V. En De zorgaanbieder: Hierna gezamenlijk te noemen partijen. Komen overeen: Definities

Nadere informatie

Overeenkomst Oefentherapie Cesar/Mensendieck 2016

Overeenkomst Oefentherapie Cesar/Mensendieck 2016 Overeenkomst Oefentherapie Cesar/Mensendieck 2016 Partijen De zorgverzekeraar: Menzis Zorgverzekeraar N.V. Menzis N.V. Anderzorg N.V. Azivo Zorgverzekeraar N.V. En De zorgaanbieder: Praktijk: KvK nummer:

Nadere informatie

Overeenkomst 1 e lijns fysiotherapie AWBZ-instelling

Overeenkomst 1 e lijns fysiotherapie AWBZ-instelling Overeenkomst 1 e lijns fysiotherapie AWBZ-instelling Partijen De zorgverzekeraar: Azivo Zorgverzekeraar N.V. En De zorgaanbieder: Instelling ( Instellings AGB ) Adres Instelling Hierna gezamenlijk te noemen

Nadere informatie

H. ADDENDUM STOPPEN MET ROKEN 2015-2016 BIJ DE OVEREENKOMST BASISHUISARTSENZORG 2015-2016

H. ADDENDUM STOPPEN MET ROKEN 2015-2016 BIJ DE OVEREENKOMST BASISHUISARTSENZORG 2015-2016 H. ADDENDUM STOPPEN MET ROKEN 2015-2016 BIJ DE OVEREENKOMST BASISHUISARTSENZORG 2015-2016 Partijen zoals genoemd in de overeenkomst basishuisartsenzorg 2015 2016 komen in aanvulling op de overeenkomst

Nadere informatie

Overeenkomst 1 e lijns Oefentherapie Cesar/Mensendieck 2014 AWBZ-instelling

Overeenkomst 1 e lijns Oefentherapie Cesar/Mensendieck 2014 AWBZ-instelling Overeenkomst 1 e lijns Oefentherapie Cesar/Mensendieck 2014 AWBZ-instelling Partijen De zorgverzekeraar: Azivo Zorgverzekeraar N.V. En De zorgaanbieder: Instelling ( Instellings AGB ) Adres Instelling

Nadere informatie

Overeenkomst Logopedie 2017 profielkeuze

Overeenkomst Logopedie 2017 profielkeuze Overeenkomst Logopedie 2017 profielkeuze Partijen De zorgverzekeraar: Menzis Zorgverzekeraar N.V. Anderzorg N.V. Menzis N.V. En De zorgaanbieder: Praktijk: KvK nummer: Hierna gezamenlijk te noemen partijen.

Nadere informatie

Raamovereenkomst Verloskunde, Prenatale screening en Echoscopie

Raamovereenkomst Verloskunde, Prenatale screening en Echoscopie Raamovereenkomst Verloskunde, Prenatale screening en Echoscopie 2018-2019 Partijen De zorgverzekeraar: Menzis Zorgverzekeraar N.V. Anderzorg N.V. En De Zorgaanbieder: Praktijknaam Praktijk: Praktijk AGB-code

Nadere informatie

Declaratieovereenkomst 2015 ter zake van geleverde tandheelkundige hulp

Declaratieovereenkomst 2015 ter zake van geleverde tandheelkundige hulp Declaratieovereenkomst 2015 ter zake van geleverde tandheelkundige hulp De ondergetekenden A. De (Zorg)verzekeraar: - Menzis Zorgverzekeraar N.V.; - Anderzorg N.V.; - Menzis N.V.; - Azivo Zorgverzekeraar

Nadere informatie

Overeenkomst Voetzorg Diabetes Mellitus 2019

Overeenkomst Voetzorg Diabetes Mellitus 2019 Overeenkomst Voetzorg Diabetes Mellitus 2019 Partijen De Zorgverzekeraar: Menzis Zorgverzekeraar N.V. Anderzorg N.V. En De Zorgaanbieder: Naam praktijk Praktijk: AGB praktijkcode : XX Adres : XX Naam vertegenwoordigingsbevoegd

Nadere informatie

Overeenkomst Voetzorg Diabetes Mellitus 2018

Overeenkomst Voetzorg Diabetes Mellitus 2018 Overeenkomst Voetzorg Diabetes Mellitus 2018 Partijen De Zorgverzekeraar: Menzis Zorgverzekeraar N.V. Anderzorg N.V. En in geval de Zorgaanbieder in het Handelsregister van de KvK als maatschap 1 is ingeschreven,

Nadere informatie

Zorgovereenkomst Zorgverzekeraar Zorgaanbieder voor Specialistische GGZ 2014

Zorgovereenkomst Zorgverzekeraar Zorgaanbieder voor Specialistische GGZ 2014 Zorgovereenkomst Zorgverzekeraar Zorgaanbieder voor Specialistische GGZ 2014 De ondergetekenden: A De Zorgverzekeraar: Correspondentieadres: VGZ Zorgverzekeraar N.V. IZZ Zorgverzekeraar N.V. IZA Zorgverzekeraar

Nadere informatie

Overeenkomst Zilveren Kruis. Overeenkomst POH-GGZ. Paraaf Zilveren Kruis: pagina 1 van 8 Paraaf Zorggroep:

Overeenkomst Zilveren Kruis. Overeenkomst POH-GGZ. Paraaf Zilveren Kruis: pagina 1 van 8 Paraaf Zorggroep: Overeenkomst POH-GGZ Paraaf Zilveren Kruis: pagina 1 van 8 Paraaf Zorggroep: Inhoudsopgave Definities...5 Artikel 1 Kwaliteitseisen...6 Artikel 2 Declareren...6 Artikel 3 Tarieven...6 Artikel 4 Wijzigingen

Nadere informatie

OVEREENKOMST ZORGVERZEKERAAR - VRIJGEVESTIGD GEZONDHEIDSZORGPSYCHOLOOG 2017 INZAKE VERLENING GENERALISTISCHE BASIS GGZ

OVEREENKOMST ZORGVERZEKERAAR - VRIJGEVESTIGD GEZONDHEIDSZORGPSYCHOLOOG 2017 INZAKE VERLENING GENERALISTISCHE BASIS GGZ GEZONDHEIDSZORGPSYCHOLOOG 2017 INZAKE VERLENING GENERALISTISCHE BASIS GGZ INHOUDSOPGAVE Deel I Individueel Deel Zorgovereenkomst pagina 3 Bijlage 1 Prestaties en tarieven pagina 5 Deel II Algemeen Deel

Nadere informatie

Deel III Zorgspecifiek deel

Deel III Zorgspecifiek deel Deel III Zorgspecifiek deel Artikel 1 Definities a. zorgverlener: Een arts die als psychiater/zenuwarts is ingeschreven in het door de Medisch Specialisten Registratie Commissie ingestelde specialistenregister

Nadere informatie

Zorginkoopbeleid GGZ Cure 2014

Zorginkoopbeleid GGZ Cure 2014 Zorginkoopbeleid GGZ Cure 2014 DE STAP NAAR VOREN SEPTEMBER 2013 Stand van zaken: introductie Menzis Menzis garandeert de beschikbaarheid van kwalitatief goede en betaalbare zorg om zo de leefkracht van

Nadere informatie

Declaratieovereenkomst 2014 ter zake van geleverde tandheelkundige hulp

Declaratieovereenkomst 2014 ter zake van geleverde tandheelkundige hulp Declaratieovereenkomst 2014 ter zake van geleverde tandheelkundige hulp De ondergetekenden A De (Zorg)verzekeraar: - Menzis Zorgverzekeraar N.V.; - Anderzorg N.V.; - Menzis N.V.; - Azivo Zorgverzekeraar

Nadere informatie

ZORGOVEREENKOMST VOETZORG BIJ DIABETICI 2018

ZORGOVEREENKOMST VOETZORG BIJ DIABETICI 2018 ZORGOVEREENKOMST VOETZORG BIJ DIABETICI 2018 Partijen: A. De zorgverzekeraars, O.W.M. Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid U.A. gevestigd te Leiden, voor haar label: Zorg en Zekerheid Zorgverzekeraar (Uzovi-code

Nadere informatie

Overeenkomst Diëtetiek

Overeenkomst Diëtetiek Overeenkomst Diëtetiek 2018-2020 Partijen De Zorgverzekeraar: Menzis N.V. Anderzorg N.V. Menzis Zorgverzekeraar N.V. En De Zorgaanbieder: Naam Praktijk - in geval de Zorgaanbieder in het Handelsregister

Nadere informatie

Overeenkomst Logopedie Contractvorm

Overeenkomst Logopedie Contractvorm Overeenkomst Logopedie 2018-2019 Contractvorm Partijen De Zorgverzekeraar: Menzis Zorgverzekeraar N.V. Anderzorg N.V. Menzis N.V. En - in geval de Zorgaanbieder in het Handelsregister van de KvK als maatschap

Nadere informatie

Zorgovereenkomst Tandheelkundige Zorg 2016

Zorgovereenkomst Tandheelkundige Zorg 2016 Zorgovereenkomst Tandheelkundige Zorg 2016 De ondergetekenden: De Zorgverzekeraar: VGZ Zorgverzekeraar NV IZZ Zorgverzekeraar NV IZA Zorgverzekeraar NV NV Zorgverzekeraar UMC NV VGZ Cares NV Univé Zorg

Nadere informatie

Veranderingen in de GGZ 2014

Veranderingen in de GGZ 2014 Wijzigingen en aandachtspunten bij het inkoopproces Informatiebijeenkomst voor NIP leden Bas Wijffels Senior-beleidmedewerker Bekostiging NIP Onderwerpen van vanavond? Inhoudelijke veranderingen in de

Nadere informatie

Module 2 implantaten onderkaak

Module 2 implantaten onderkaak Module 2 implantaten onderkaak Partijen De Zorgverzekeraar: Menzis Zorgverzekeraar N.V. Anderzorg N.V. En De Zorgaanbieder: naam zorgverlener of organisatie - AGB-code X - AGB-code X - Adres X - Postcode

Nadere informatie

ZORGOVEREENKOMST VOETZORG BIJ DIABETICI 2019

ZORGOVEREENKOMST VOETZORG BIJ DIABETICI 2019 ZORGOVEREENKOMST VOETZORG BIJ DIABETICI 2019 Partijen: A. De zorgverzekeraars, O.W.M. Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid U.A. gevestigd te Leiden, voor haar label: Zorg en Zekerheid Zorgverzekeraar (Uzovi-code

Nadere informatie

Behandeld door Zorginkoop MCA

Behandeld door Zorginkoop MCA Menzis COA Administratie B.V. Postbus 405 6700 AK Wageningen t 088 112 21 20 f 088 112 21 31 e zorginkoop@rzasielzoekers.nl www.rzasielzoekers.nl Datum Behandeld door Zorginkoop MCA Ons kenmerk MZ/2015

Nadere informatie

Maximaal 4 weken. Maximaal 6 weken

Maximaal 4 weken. Maximaal 6 weken komen overeen als volgt: Artikel 1 Definities Verstaan wordt onder: a) CONO-beroepentabel: de beroepenstructuur van het Coördinerend Orgaan Nascholing en Opleiding in de GGZ (CONO) waarin die beroepen

Nadere informatie

BETAALOVEREENKOMST GGZ 2019

BETAALOVEREENKOMST GGZ 2019 BETAALOVEREENKOMST GGZ 2019 De ondergetekenden: 1. De naamloze vennootschap MENZIS ZORGVERZEKERAAR N.V., kantoorhoudende te (6709 DZ) Wageningen aan de Lawickse Allee 130, vertegenwoordigd door de heer

Nadere informatie

Conform actuele Vektis standaard via Vecozo

Conform actuele Vektis standaard via Vecozo Achmea Zilveren kruis Achmea (3311) OZF Achmea (3314) Interpolis (3313) FBTO (0211) Agis, incl Takecarenow (3337) Avero Achmea (3329) Nedasco/Caresco (8960) IAK Volmacht bv (8971) Aevitea (8958) Turien

Nadere informatie

Module Implantologie en implantaat gedragen prothese 2015

Module Implantologie en implantaat gedragen prothese 2015 Module Implantologie en implantaat gedragen prothese 2015 De ondergetekenden A. De (Zorg)verzekeraar: - Menzis Zorgverzekeraar N.V.; - Anderzorg N.V.; - Azivo Zorgverzekeraar N.V.; Hierna te noemen: zorgverzekeraar

Nadere informatie

NADERE REGEL NR/CU-531

NADERE REGEL NR/CU-531 NADERE REGEL Tijdelijke regeling dyslexiezorg Gelet op de artikelen 37, 38, 62 en 68 van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), heeft de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) de volgende regeling vastgesteld:

Nadere informatie

Geachte heer/mevrouw,

Geachte heer/mevrouw, Menzis COA Administratie B.V. Postbus 405 6700 AK Wageningen t 088 112 21 20 f 088 112 21 31 e zorginkoop@rzasielzoekers.nl www.rzasielzoekers.nl Datum Behandeld door Zorginkoop MCA Ons kenmerk MCA-Kraam2015

Nadere informatie

Behandelovereenkomst PP-Noord

Behandelovereenkomst PP-Noord Behandelovereenkomst PP-Noord Naam: Adres: Woonplaats: Geboortedatum: Geslacht: Telefoon: E-mail: Verder te noemen cliënt en praktijk PP-Noord, Mirjam Meek- Heekelaar, klinisch psycholoog en psychotherapeut

Nadere informatie

BELEIDSREGEL BR/CU-5094

BELEIDSREGEL BR/CU-5094 BELEIDSREGEL Dyslexiezorg Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) beleidsregels vast met betrekking

Nadere informatie

Bijlage 1 Handleiding declareren GGZ Cure zorgaanbieders 2014

Bijlage 1 Handleiding declareren GGZ Cure zorgaanbieders 2014 Bijlage 1 Handleiding declareren GGZ Cure zorgaanbieders 2014 Doel van deze handleiding is een overzicht te geven van alle relevante informatie over het declareren door gecontracteerde GGZ Cure aanbieders

Nadere informatie

ZORGOVEREENKOMST 2018/2019 GBGGZ Vrijgevestigden

ZORGOVEREENKOMST 2018/2019 GBGGZ Vrijgevestigden ZORGOVEREENKOMST 2018/2019 GBGGZ Vrijgevestigden Partijen: A. De zorgverzekeraars, O.W.M. Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid U.A. gevestigd te Leiden, voor haar label: Zorg en Zekerheid Zorgverzekeraar

Nadere informatie

Overeenkomst Zorgverzekeraar Vrijgevestigd Zorgaanbieder Psychotherapie 2015 ALGEMENE BEPALINGEN

Overeenkomst Zorgverzekeraar Vrijgevestigd Zorgaanbieder Psychotherapie 2015 ALGEMENE BEPALINGEN Deel II ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Definities a. DBC: In het geval van specialistische Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) beschrijft een Diagnose Behandeling Combinatie (DBC) door middel van een DBC-prestatiecode,

Nadere informatie

Deze regeling is van toepassing op zorgaanbieders die dyslexiezorg 1 als omschreven bij of krachtens de Zorgverzekeringswet (Zvw) leveren.

Deze regeling is van toepassing op zorgaanbieders die dyslexiezorg 1 als omschreven bij of krachtens de Zorgverzekeringswet (Zvw) leveren. REGELING Tijdelijke regeling dyslexiezorg Gelet op: de artikelen 37, 38, 62 en 68 van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg); de beleidsregel Dyslexiezorg, kenmerk BR/CU-5076; de regeling Declaratiebepalingen

Nadere informatie

Zorgovereenkomst Tandprothetische zorg op implantaten 2017

Zorgovereenkomst Tandprothetische zorg op implantaten 2017 De ondergetekenden: Zorgovereenkomst Tandprothetische zorg op implantaten 2017 De Zorgverzekeraar: VGZ Zorgverzekeraar NV IZZ Zorgverzekeraar NV IZA Zorgverzekeraar NV NV Zorgverzekeraar UMC NV VGZ Cares

Nadere informatie

Module Standaardzorg MaxMax 2014 zorgverzekeraar - vrijgevestigd tandarts - algemeen practicus

Module Standaardzorg MaxMax 2014 zorgverzekeraar - vrijgevestigd tandarts - algemeen practicus Module Standaardzorg MaxMax 2014 zorgverzekeraar - vrijgevestigd tandarts - algemeen practicus De ondergetekenden A De (Zorg)verzekeraar: - Menzis Zorgverzekeraar N.V.; - Anderzorg N.V.; - Menzis N.V.;

Nadere informatie

Module volledige prothese 2017

Module volledige prothese 2017 Module volledige prothese 2017 De ondergetekenden A. De (Zorg)verzekeraar: - Menzis Zorgverzekeraar N.V.; - Anderzorg N.V.; Hierna te noemen: zorgverzekeraar En B. De Zorgaanbieder: «CM_PRACTICE_SHORTNAME»

Nadere informatie

NADERE REGEL NR/CU-540

NADERE REGEL NR/CU-540 NADERE REGEL Tijdelijke regeling dyslexiezorg Gelet op de artikelen 37, 38, 62 en 68 van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), heeft de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) de volgende regeling vastgesteld:

Nadere informatie

Geachte heer/mevrouw,

Geachte heer/mevrouw, Menzis COA Administratie B.V. Postbus 405 6700 AK Wageningen t 088 112 21 20 f 088 112 21 31 e zorginkoop@rzasielzoekers.nl www.rzasielzoekers.nl Datum Behandeld door Zorginkoop MCA Ons kenmerk MCA-Fysio2015

Nadere informatie

ZORGOVEREENKOMST 2020 GBGGZ Vrijgevestigden (plus-tarief) Deel I Ondertekening

ZORGOVEREENKOMST 2020 GBGGZ Vrijgevestigden (plus-tarief) Deel I Ondertekening ZORGOVEREENKOMST 2020 GBGGZ Vrijgevestigden (plus-tarief) Deel I Ondertekening Partijen: A. De zorgverzekeraars, O.W.M. Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid U.A., gevestigd te Leiden, voor haar label: Zorg

Nadere informatie

Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle (behandel)overeenkomsten die tussen Ferket & Becholtz Psychologen en de Cliënt worden aangegaan.

Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle (behandel)overeenkomsten die tussen Ferket & Becholtz Psychologen en de Cliënt worden aangegaan. ALGEMENE VOORWAARDEN FERKET & BECHOLTZ PSYCHOLOGEN Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle (behandel)overeenkomsten die tussen Ferket & Becholtz Psychologen en de Cliënt worden aangegaan.

Nadere informatie

Zorgovereenkomst Tandprothetische zorg op implantaten

Zorgovereenkomst Tandprothetische zorg op implantaten Zorgovereenkomst Tandprothetische zorg op implantaten 2019-2021 De ondergetekenden: De Zorgverzekeraar: VGZ Zorgverzekeraar N.V. VGZ voor de Zorg N.V. IZA Zorgverzekeraar N.V. N.V. Zorgverzekeraar UMC

Nadere informatie

Geachte. Behandeld door Zorginkoop MCA. Ons kenmerk MCA-Oefen2015. Onderwerp Overeenkomst Oefentherapie 2015

Geachte. Behandeld door Zorginkoop MCA. Ons kenmerk MCA-Oefen2015. Onderwerp Overeenkomst Oefentherapie 2015 Menzis COA Administratie B.V. Postbus 405 6700 AK Wageningen t 088 112 21 20 f 088 112 21 31 e zorginkoop@rzasielzoekers.nl www.rzasielzoekers.nl Datum Behandeld door Zorginkoop MCA Ons kenmerk MCA-Oefen2015

Nadere informatie

Module Prothetiek 2018

Module Prothetiek 2018 Module Prothetiek 2018 Partijen De Zorgverzekeraar: Menzis Zorgverzekeraar N.V. Anderzorg N.V. En De Zorgaanbieder: naam zorgverlener of organisatie - AGB-code X - AGB-code X - Adres X - Postcode X - Plaats

Nadere informatie

1.1 Dienstverlener levert aan Jeugdigen de Jeugdhulp als opgenomen in Bijlage IIa Producten en prijzen.

1.1 Dienstverlener levert aan Jeugdigen de Jeugdhulp als opgenomen in Bijlage IIa Producten en prijzen. BIJLAGE II Jeugdhulp 2018 (individueel overeengekomen) 1. Jeugdhulp 1.1 Dienstverlener levert aan Jeugdigen de Jeugdhulp als opgenomen in Bijlage IIa Producten en prijzen. 1.2 Dienstverlener levert de

Nadere informatie

ZORGOVEREENKOMST 2020 GBGGZ en GGGZ Vrijgevestigden Deel I Ondertekening

ZORGOVEREENKOMST 2020 GBGGZ en GGGZ Vrijgevestigden Deel I Ondertekening ZORGOVEREENKOMST 2020 GBGGZ en GGGZ Vrijgevestigden Deel I Ondertekening Partijen: A. De zorgverzekeraars, O.W.M. Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid U.A., gevestigd te Leiden, voor haar label: Zorg en Zekerheid

Nadere informatie

komen overeen als volgt:

komen overeen als volgt: komen overeen als volgt: Artikel 1 Definities Verstaan wordt onder: a. Prestatie GBGGZ: (één van) de prestaties als omschreven in de beleidsregel Generalistische basis GGZ van de Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

Zorgovereenkomst Zorgverzekeraar Zorgaanbieder voor Dyslexiezorg 2014

Zorgovereenkomst Zorgverzekeraar Zorgaanbieder voor Dyslexiezorg 2014 Zorgovereenkomst Zorgverzekeraar Zorgaanbieder voor Dyslexiezorg 2014 De ondergetekenden: A De Zorgverzekeraar: Correspondentieadres: VGZ Zorgverzekeraar N.V. IZZ Zorgverzekeraar N.V. IZA Zorgverzekeraar

Nadere informatie

Januari 2014 Versie 1. Algemeen deel overeenkomst hoofdcontractant-zorgaanbieder Meditta Zorg

Januari 2014 Versie 1. Algemeen deel overeenkomst hoofdcontractant-zorgaanbieder Meditta Zorg Januari 2014 Versie 1 Algemeen deel overeenkomst hoofdcontractant-zorgaanbieder Meditta Zorg Deel II: Algemeen Deel Overeenkomst hoofdcontractant zorgaanbieder de hoofdcontractant, en de zorgaanbieder,

Nadere informatie

ZORGOVEREENKOMST 2018/2019 GBGGZ en GGGZ Vrijgevestigden

ZORGOVEREENKOMST 2018/2019 GBGGZ en GGGZ Vrijgevestigden ZORGOVEREENKOMST 2018/2019 GBGGZ en GGGZ Vrijgevestigden Partijen: A. De zorgverzekeraars, O.W.M. Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid U.A. gevestigd te Leiden, voor haar label: Zorg en Zekerheid Zorgverzekeraar

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk Directie Zorgmarkten Cure CI/14/55c /

Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk Directie Zorgmarkten Cure CI/14/55c / Aan de besturen van: Zorgverzekeraars Nederland (ZN) GGZ Nederland (GGZN) Platform MeerGGZ Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) Landelijke

Nadere informatie

Reglement Geestelijke gezondheidszorg (GGZ)

Reglement Geestelijke gezondheidszorg (GGZ) Reglement Geestelijke gezondheidszorg (GGZ) geldig vanaf 1 januari 2017 575.774.000.000.1650 Pagina 1 van 9 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE...2 Reglement GGZ 2017...3 1.1. Het Reglement Geestelijke gezondheidszorg

Nadere informatie

Module Implantologie voor bovenkaak en meer dan 2 implantaten onderkaak

Module Implantologie voor bovenkaak en meer dan 2 implantaten onderkaak Module Implantologie voor bovenkaak en meer dan 2 implantaten onderkaak Partijen De Zorgverzekeraar: Menzis Zorgverzekeraar N.V. Anderzorg N.V. En De Zorgaanbieder: naam zorgverlener of organisatie - AGB-code

Nadere informatie

ZORGOVEREENKOMST ERGOTHERAPIE 2019

ZORGOVEREENKOMST ERGOTHERAPIE 2019 ZORGOVEREENKOMST ERGOTHERAPIE 2019 Partijen: A. De zorgverzekeraars, O.W.M. Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid U.A. gevestigd te Leiden, voor haar label: Zorg en Zekerheid Zorgverzekeraar (Uzovi-code 7085)

Nadere informatie

Reglement Geestelijke gezondheidszorg (GGZ)

Reglement Geestelijke gezondheidszorg (GGZ) Reglement Geestelijke gezondheidszorg (GGZ) geldig vanaf 1 januari 2016 575.774.000.000.1550 Pagina 1 van 10 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE...2 Reglement GGZ 2016...3 1.1. Het Reglement Geestelijke gezondheidszorg

Nadere informatie

Reglement persoonsgebonden budget GGZ SIZ

Reglement persoonsgebonden budget GGZ SIZ Reglement persoonsgebonden budget GGZ SIZ Ingangsdatum: 1 januari 2009 2 REGLEMENT PERSOONSGEBONDEN BUDGET GGZ SIZ 2009 Inhoudsopgave I. ALGEMEEN GEDEELTE 3 1.1. Algemeen 3 1.2. Voor welke zorg 3 1.3.

Nadere informatie

Bijlage 1 zorginkoopbeleid Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg. Versie 1 september 2016

Bijlage 1 zorginkoopbeleid Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg. Versie 1 september 2016 Bijlage 1 zorginkoopbeleid Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg 1 Bijlage 1 POH-GGZ 2017 Inleiding Menzis vindt het van belang om ook voor 2017 afspraken over de inzet van de POH-GGZ te maken. Hiermee

Nadere informatie

Controleplan Hulpmiddelen 2015

Controleplan Hulpmiddelen 2015 Formele en materiële controle Datum Auteur Status Versie Bestand Afdrukdatum 12-02-2015 Menzis Zorgverzekeraar NV Concept 1.0 Controleplan Hulpmiddelen 2015 01-04-2015, Menzis. Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

Addendum extra middelen kwaliteitskader verpleeghuiszorg ZORGKANTOOR - ZORGAANBIEDER Wlz

Addendum extra middelen kwaliteitskader verpleeghuiszorg ZORGKANTOOR - ZORGAANBIEDER Wlz Addendum extra middelen kwaliteitskader verpleeghuiszorg 2019 ZORGKANTOOR - ZORGAANBIEDER Wlz versie juni 2018 [Typ hier] Deel 1.A De ondergetekenden, partijen bij dit addendum voor het jaar 2019 op de

Nadere informatie

Inkoopbeleid Voortgezet verblijfs-ggz 1 onder de Zorgverzekeringswet

Inkoopbeleid Voortgezet verblijfs-ggz 1 onder de Zorgverzekeringswet Inkoopbeleid Voortgezet verblijfs-ggz 1 onder de Zorgverzekeringswet Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Visie op Voortgezet GGZ-verblijf onder de Zvw 4 3. Inkoop 2015 5 Overeenkomst 2015 Financiering Toestemmingsvereiste

Nadere informatie

OVEREENKOMST Zorg en Zekerheid Paramedische Zorg

OVEREENKOMST Zorg en Zekerheid Paramedische Zorg OVEREENKOMST Zorg en Zekerheid Paramedische Zorg DEEL II: BIJZONDERE CONTRACTUELE BEPALINGEN Artikel 1 Toepasselijkheid Op alle zorg zoals beschreven in deze overeenkomst zijn te allen tijde de Zorgverzekeringswet

Nadere informatie

komen overeen als volgt:

komen overeen als volgt: 3 komen overeen als volgt: Artikel 1 Definities Verstaan wordt onder: a. Prestatie: een Diagnose Behandel Combinatie (DBC) een overige deelprestatie een prestatie GBGGZ b. Prestatie GBGGZ: (één van) de

Nadere informatie

inkoopbeleid curatieve GGZ 2014

inkoopbeleid curatieve GGZ 2014 inkoopbeleid curatieve GGZ 2014 Contractering curatieve GGZ 2014 Menzis kiest voor kwaliteit Ontwikkelingen in de GGZ Menzis heeft de beschikbaarheid van integrale zorg, dichtbij en rondom de cliënt hoog

Nadere informatie

BELEIDSREGEL BR/CU-5047

BELEIDSREGEL BR/CU-5047 BELEIDSREGEL DBC-TARIFERING BEHANDELING EN VERBLIJF IN DE CURATIEVE GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg),

Nadere informatie

VGZ Zorgverzekeraar NV IZA Zorgverzekeraar NV N.V. Zorgverzekeraar UMC N.V. VGZ Cares N.V. Univé Zorg. Postcode/Plaats.

VGZ Zorgverzekeraar NV IZA Zorgverzekeraar NV N.V. Zorgverzekeraar UMC N.V. VGZ Cares N.V. Univé Zorg. Postcode/Plaats. De ondergetekenden: Zorgovereenkomst Implantologie 2017 De Zorgverzekeraar: VGZ Zorgverzekeraar NV IZZ Zorgverzekeraar NV IZA Zorgverzekeraar NV N.V. Zorgverzekeraar UMC N.V. VGZ Cares N.V. Univé Zorg

Nadere informatie

1.1 Dienstverlener levert aan Jeugdigen de Jeugdhulp als opgenomen in de Bijlage producten en prijzen.

1.1 Dienstverlener levert aan Jeugdigen de Jeugdhulp als opgenomen in de Bijlage producten en prijzen. BIJLAGE IIA Jeugdhulp 2016 (individueel overeengekomen) 1. Jeugdhulp 1.1 Dienstverlener levert aan Jeugdigen de Jeugdhulp als opgenomen in de Bijlage producten en prijzen. 1.2 Dienstverlener levert de

Nadere informatie

Reglement. Geestelijke gezondheidszorg (GGZ)

Reglement. Geestelijke gezondheidszorg (GGZ) Reglement Geestelijke gezondheidszorg (GGZ) geldig vanaf 1 januari 2019 575.774.000.000.1850 Pagina 1 van 9 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE...2 Reglement GGZ 2019...3 1.1. Het Reglement Geestelijke gezondheidszorg

Nadere informatie

Bijlage 2 zorginkoopbeleid Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg

Bijlage 2 zorginkoopbeleid Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg Bijlage 2 zorginkoopbeleid 2018-2019 Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg Bijlage 2 POH-GGZ Menzis zet het inkoopbeleid POH-GGZ van de afgelopen jaren voort. Zo willen we gezamenlijk de beweging voortzetten

Nadere informatie

Vrijgevestigde zorgaanbieders

Vrijgevestigde zorgaanbieders Overeenkomst Generalistische Basis GGZ (GBGGZ) en/of Nietklinische Gespecialiseerde GGZ (SGGZ) 2017 Vrijgevestigde zorgaanbieders Partijen De zorgverzekeraar: Menzis Zorgverzekeraar NV Anderzorg NV En

Nadere informatie

Bijlage 4 Kwaliteitstoets/beheersmodel audit

Bijlage 4 Kwaliteitstoets/beheersmodel audit Bijlage 4 Kwaliteitstoets/beheersmodel audit 1 Uitgangspunten Kwaliteitstoets/Beheersmodel audit Uitgangspunt is dat de zorgverzekeraar alle doelmatige en noodzakelijke fysiotherapeutische zorg vergoedt.

Nadere informatie

Deel II Algemeen Deel

Deel II Algemeen Deel Deel II Algemeen Deel Artikel 1 Definities a. zorgverzekeraar: De Friesland Zorgverzekeraar in zijn hoedanigheid van De Friesland Zorgverzekeraar N.V., die als zodanig is toegelaten en verzekeringen in

Nadere informatie

Zorgovereenkomst poliklinische paramedische zorg ergotherapie

Zorgovereenkomst poliklinische paramedische zorg ergotherapie Zorgovereenkomst poliklinische paramedische zorg ergotherapie 2018-2019 De ondergetekenden: A De Zorgverzekeraar: VGZ Zorgverzekeraar N.V. VGZ voor de Zorg N.V. IZA Zorgverzekeraar N.V. N.V. Zorgverzekeraar

Nadere informatie

Hoofdlijnen invoering Generalistische Basis GGZ

Hoofdlijnen invoering Generalistische Basis GGZ Hoofdlijnen invoering Generalistische Basis GGZ Janneke van den Berg / Erwin Kappert VvAA consultants in de gezondheidszorg 12 september 2013 Onderwerpen Hoe gaat GBGGZ 2014 eruit zien? Hoe verloopt financiering

Nadere informatie

Declaratieovereenkomst 2017 ter zake van geleverde tandheelkundige hulp ten behoeve van asielzoekers

Declaratieovereenkomst 2017 ter zake van geleverde tandheelkundige hulp ten behoeve van asielzoekers Declaratieovereenkomst 2017 ter zake van geleverde tandheelkundige hulp ten behoeve van asielzoekers De ondergetekenden A Menzis COA Administratie: Menzis COA Administratie B.V., Lawickse Allee 130, 6709

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN. 1. Algemeen

ALGEMENE VOORWAARDEN. 1. Algemeen ALGEMENE VOORWAARDEN De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Office Support SG Arnhem B.V. gevestigd en kantoorhoudende te Arnhem, gedeponeerd ter Griffie van de arrondissementsrechtbank

Nadere informatie

Bijlage 4 Kwaliteitstoets/beheersmodel audit

Bijlage 4 Kwaliteitstoets/beheersmodel audit Bijlage 4 Kwaliteitstoets/beheersmodel audit 1 Uitgangspunten Kwaliteitstoets/Beheersmodel audit Uitgangspunt is dat de zorgverzekeraar alle doelmatige en noodzakelijke fysiotherapeutische zorg vergoedt.

Nadere informatie

Controleplan farmacie 2015

Controleplan farmacie 2015 Controleplan farmacie 2015 Formele en materiële controle Datum Auteur Status Versie Bestand Afdrukdatum 12-02-2015 Menzis Zorgverzekeraar NV Concept 1.0 Controleplan Farmacie 2015 01-04-2015, Menzis. Alle

Nadere informatie

Geachte. Behandeld door Zorginkoop MCA. Ons kenmerk MCA-Verlos2015. Onderwerp Overeenkomst Verloskunde 2015

Geachte. Behandeld door Zorginkoop MCA. Ons kenmerk MCA-Verlos2015. Onderwerp Overeenkomst Verloskunde 2015 Menzis COA Administratie B.V. Postbus 405 6700 AK Wageningen t 088 112 21 20 f 088 112 21 31 e zorginkoop@rzasielzoekers.nl www.rzasielzoekers.nl Datum Behandeld door Zorginkoop MCA Ons kenmerk MCA-Verlos2015

Nadere informatie

ZORGOVEREENKOMST 2018/2019 GBGGZ en GGGZ Vrijgevestigden (plustarief)

ZORGOVEREENKOMST 2018/2019 GBGGZ en GGGZ Vrijgevestigden (plustarief) Partijen: ZORGOVEREENKOMST 2018/2019 GBGGZ en GGGZ Vrijgevestigden (plustarief) A. De zorgverzekeraars, O.W.M. Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid U.A. gevestigd te Leiden, voor haar label: Zorg en Zekerheid

Nadere informatie

Uitvoeringsovereenkomst tot levering. Hulp bij het huishouden 2016

Uitvoeringsovereenkomst tot levering. Hulp bij het huishouden 2016 Pagina 1 van 5 Uitvoeringsovereenkomst tot levering Hulp bij het huishouden 2016 Partijen: Gemeente Mook en Middelaar, gevestigd aan Raadhuisplein 6 te Mook te deze ingevolge het bepaalde in artikel 171

Nadere informatie

Overeenkomst Zorgverzekeraar Vrijgevestigd Psychiater 2015 ALGEMENE BEPALINGEN

Overeenkomst Zorgverzekeraar Vrijgevestigd Psychiater 2015 ALGEMENE BEPALINGEN Deel II ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Definities a. DBC: In het geval van specialistische Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) beschrijft een Diagnose Behandeling Combinatie (DBC) door middel van een DBC-prestatiecode,

Nadere informatie

Reglement persoonsgebonden budget GGZ SIZ 2008

Reglement persoonsgebonden budget GGZ SIZ 2008 Reglement persoonsgebonden budget GGZ SIZ 2008 geldend vanaf 1 januari 2008 als bedoeld in de verzekeringsvoorwaarden SIZ Standaardverzekering 2008, variant Natura en variant Restitutie D 2210-200711 I.

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Blij met taal

Algemene Voorwaarden Blij met taal Algemene Voorwaarden Blij met taal Liselot van der Sluis Waterpoort 33 5662 VK Geldrop Kvk nummer: 35368519 Deze Algemene Voorwaarden treden in werking per 1 september 2016. Inhoud Artikel 1 Artikel 2

Nadere informatie

ZORGOVEREENKOMST 2018/2019 GBGGZ Vrijgevestigden (plus-tarief)

ZORGOVEREENKOMST 2018/2019 GBGGZ Vrijgevestigden (plus-tarief) Partijen: ZORGOVEREENKOMST 2018/2019 GBGGZ Vrijgevestigden (plus-tarief) A. De zorgverzekeraars, O.W.M. Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid U.A. gevestigd te Leiden, voor haar label: Zorg en Zekerheid Zorgverzekeraar

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Blij met taal

Algemene Voorwaarden Blij met taal Algemene Voorwaarden Blij met taal Liselot van der Sluis Waterpoort 33 5662 VK Geldrop Kvk nummer: 66772893 Deze Algemene Voorwaarden treden in werking per 16 maart 2018. Inhoud Artikel 1 Artikel 2 Artikel

Nadere informatie

ZORGOVEREENKOMST HUIDTHERAPIE 2018

ZORGOVEREENKOMST HUIDTHERAPIE 2018 ZORGOVEREENKOMST HUIDTHERAPIE 2018 Partijen: A. De zorgverzekeraars, O.W.M. Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid U.A. gevestigd te Leiden, voor haar label: Zorg en Zekerheid Zorgverzekeraar (Uzovi-code 7085)

Nadere informatie