Installatie Pretech V

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Installatie Pretech V12.01.01"

Transcriptie

1 Installatie Pretech V Algemeen Zorg ervoor dat: 1) U bent aangemeld als beheerder van de computer wanneer u de software gaat installeren. Neem eventueel contact op met uw systeembeheerder. 2) Uw PC met internet is verbonden. Tijdens het activeren van uw licentie heeft u een internetverbinding nodig. 3) U de Pretech2012Setup.exe gedownload heeft, via de link die u ontvangen heeft per .

2 Lokale installatie: 1) Start het programma Pretech2012Setup.exe. 2) Geef de map in waar u de software wilt installeren en klik op Install. 3) Hierna verschijnt het volgende schermen: 4) Bevestig alle volgende acties door steeds voor Next te kiezen. 5) Kies voor Finish om de installatie te voltooien.

3 6) Start Pretech via de snelkoppeling. Zonder correcte licentieregistratie zal het programma starten met het volgende scherm: 7) Klik in deze dialoog op Settings... 8) Kies in de verschenen dialoog voor Softwarematig en Lokaal : 9) Klik op de knop Activeren

4 10) Voer in de verschenen dialoog de autorisatiecode in. Deze code heeft u ontvangen per . U kunt de code invoeren via kopiëren en plakken. Klik daarna op de knop Activeren : 11) De computer maakt nu via internet verbinding met de Matrix licentie server om de juiste modules te activeren. 12) Als de procedure doorlopen is, zal onderstaande scherm verschijnen: Is het Activeren mislukt? Zet uw firewall-beveiliging zodanig, dat de activatie kan verlopen via protocol: 5094 naar de URL: activation.matrix-software.nl 13) Klik op OK en u bent klaar met activeren van de licentie. De software kan nu geïnstalleerd worden.

5 Netwerk installatie Installeer de Sentinel RMS License Manager installer op een server in het netwerk. Dit is een losse installatie. Deze is te downloaden via onderstaande link. a) Kies voor standaard installatie b) Kies voor automatisch beveiliging instellen c) Kies voor Next en Finish

6 1) De registratiesleutel heeft u ontvangen per . Deze sleutel kunt u kopiëren en plakken in het activeringscherm, zie 4c. Zet uw beveiliging zo dat de activatering kan verlopen via: protocol: 5094 URL: activation.matrix-software.nl 2) Activeer de licentie op de server middels de Matrix Netwerk License Manager applicatie. Deze is te downloaden via onderstaande link: a) Kies voor Manage Software License b) Klik op Activate c) Voer de code in en klik op Activate d) U krijgt de melding wanneer dit geslaagd is. 3) Voer het programma Pretech2012Setup.exe op de Client PC s uit.

7 4) Hierna verschijnt het volgende scherm: 5) Bevestig alle volgende acties door steeds voor Next te kiezen. 6) Kies voor Finish om de installatie te voltooien. 7) Start Pretech via de snelkoppeling. Hierna zal het volgende scherm verschijnen: 8) Kies in deze dialoog voor Settings... 9) Kies in het verschenen dialoog voor Softwarematig, Netwerk, en bij Adres licentieserver de server waarop de licentie is geactiveerd (stap 1) en klik vervolgens op de Sluiten knop.

8 10) U bent klaar met de instellingen en kunt Pretech 2012 starten.

9 Release notes Pretech V Menu U start nu de nieuwe versie V op door de snelkoppeling te selecteren. op uw bureaublad Het volgende inlogscherm zal dan verschijnen voer hier uw naam en wachtwoord in. Wanneer het menu voor de 1 e keer geselecteerd wordt, volgt de melding dat de database moet worden ge-update. Voor de uitvoering hiervan wordt u automatisch naar de functie update database doorgeleid. De versie in het menu is nu herkenbaar als V

10 Onderhoud - Parameter voor een Cube profiel is toegevoegd bij de profielgegevens. - Parameters Calculatie is uitgebreid met de parameters Ontwateren kunststof tussenregels mech. t.b.v. het ontwateren van de tussen regels die mechanisch zijn verbonden.

11 - Bewerkingen profiel: Voor kunststof tussenregels die mechanisch zijn verbonden, zijn nu aparte ontwatering codes op te geven, zie onderhoud Bewerkingen profiel : - Per kleur kan aangeven worden of deze voor dealer(s) bestemd is.

12 - Per ventilatierooster kan aangeven worden of deze voor dealer(s) bestemd is. - Toekennen / splitsen van beslagartikelen, hiermee is het mogelijk om het hangen sluitwerk aan of het kozijn of raam/vleugel te koppelen.

13 - Profielbewerkingen zijn uitgebreid met mogelijkheid voor transport ontwatering: De bewerking kan voor 4 mogelijke standen van het profiel ingegeven worden. Transport ontwatering betreft een nieuwe standaard bewerking: het boren van 2 gaten, links en rechts onder op elk kozijn op een bepaalde afstand tot zijkant exclusief een eventuele pootmaat. - Bij de Parameters profielbewerkingen kan de afstand tot de zijkant worden opgegeven:

14 De bewerking transport ontwatering wordt alleen toegekend aan een kozijn wanneer bij de Profiel bewerkingen van het kozijnprofiel de bewerking voor transport ontwatering is opgegeven. - Export/Import is uitgebreid met Standaard details MsWord koppeling Aan de word koppeling zijn de hieronder vermelde velden toegevoegd. - Bouwplaatsgegevens toegevoegd. - Codes P015, P016, P017, P018, P019 zijn geactiveerd. - Glas toegevoegd. - Panelen toegevoegd. - Beslag toegevoegd.

15 Opticalc Inbrengen / Wijzigen - Bij het toevoegen van een deelorder/werk, wordt de productiedatum van het project overgenomen. - Opbouwscherm verzamelorder versnelt. - Automatisch openen van documenten map behorend bij project (ctrl+e) - Default paneelkleuren kunnen nu ook worden opgegeven. - Spliting default laagdiktes voor binnen en buiten. Overzichten - Het posnummer/locatienummer van een rubber gedefinieerd als explosie artikel werd niet in de wire opgenomen. Hierdoor werd de locatie niet bij het posnummer op de uitdraai vermeld. Voorwaarde voor correcte verwerking van rubbers als explosie artikel: bij het rubber in de samenstelling de checkbox Hoofdartikel aanvinken (Onderhoud). - De afmeting van de onregelmatige glasvormen wordt volgens de parameters in Onderhoud afgerond (t.b.v. overzichten en bestellijsten) - Bij een houtlook aansluiting van een profiel met buitenpoot op een profiel zonder buitenpoot, wordt nu de overlengte t.g.v. de buitenpoot (van het verstek gedeelte) meegerekend in de lengte van het profiel. - Toekenning van beslagartikelen naar kozijn of vleugel geïmplementeerd. In onderhoud van Set artikelen / bewerkingen beslag is hiervoor een parameter bij de artikelen toegevoegd: Artikel aan kozijn toekennen Op de lijst Artikelen per frame komen de hier aangevinkte artikelen bij het kozijn waartoe de vleugel behoort. Alle andere artikelen komen bij de vleugel waaraan het beslag is toegekend. - Glaslijst is uitgebreid met gewicht glas [kg] - Gevulkaniseerde kaders overzicht toegevoegd. - Ruscher-Barcode lijst toegevoegd (klantafhankelijk). - Lemuth-Barcode lijst toegevoegd (klantafhankelijk). - Recapitulatie glas toegevoegd aan de eindtotalen overzicht per merk.

16 - Verzamelblad per verzamelorder is nu mogelijk. Plot 1. Het afdrukken van de aanzichten is nu ook in 3D mogelijk. 2. De binnen/buiten kleuren worden nu ook vermeld op de aanzichttekening. 3. Artikelnummers en de omschrijving teksten overlappen elkaar niet meer. 4. Plotparameters scherm is uitgebreid: 1. Beslag kan geplot worden. 2. Vermelden van frame bij beslag is instelbaar. 5. Panelen kunnen een aparte kleur hebben. Deze kunnen in kleur geplot w o r d e n

17 Batchverwerking - uitgebreid met machines, hiermee is het mogelijk in een keer meerdere bestanden voor verschillende machines aan te maken. - Ook uitgebreid voor de MsWord koppeling, ook hier kunnen meerder documenten en een keer gegenereerd worden. Ontwerp - Eenvoudige Dxf-tekenigen, zoals bijvoorbeeld een KOMO logo kan worden toegevoegd aan het Pretech tekeningen:

18 - Het tekenen van de houtlook verbinding is aangepast. En ook de machinebewerkingen worden nu meegenomen in de materiaalberekening, zie ook Onderhoud Set verbinders. - In Eigenschappen frame... de mogelijkheid gemaakt om per frame houtlook verbindingen uit te schakelen:

19 Vink Negeer Houtlook aan, om voor dit frame de houtlook verbindingen uit te schakelen. Vervolg Houtlook - Wanneer een Cube profiel aansluit op een niet-cube profiel, dan wordt in houtlook bij verticale kozijnprofielen de zaaghoek bij die aansluiting als haaks aangegeven (i.p.v. verstek): De zaaghoek onderaan van het geselecteerde profiel wordt haaks. De lengte wordt berekend tot de onderkant van het kozijn plus het lasverlies van een verstek verbinding. - Het ontwerpen van een Tuimelraam is nu ook mogelijk gemaakt (Profielsysteem Alcoa). - In de afmeting formule van beslagartikelen kunnen nu ook onderstaande variabelen worden gebruikt: FB vleugel-breedte FH vleugel-hoogte FFB vleugel-falz-breedte FFH vleugel-falz-hoogte FFK krukhoogte tov vleugel-falz-maat - Voor kunststof tussenregels die mechanisch zijn verbonden, zijn nu aparte ontwaterings codes op te geven, zie onderhoud Bewerkingen profiel :

20 - Bij het spiegelen van een ontwerp, worden nu ook de opgegeven bevestigingen gespiegeld. - Wanneer de machinebewerkingscode voor het schroeven van staal afhankelijk is van het profiel, wordt nu de werktuigcode getoond die opgegeven is bij het profiel (Toon machinebewerkingen scherm). - Bij machines met 2 schroefautomaten wordt nu voor zover mogelijk aan de onderzijde van de tussenregels staal geschroefd, ook als aan de onderzijde niets zit (geen glas en geen draaideel). - Gefixeerde schuine regels worden nu na het toekennen van een omtrekspeling automatisch opnieuw op de juiste plaats gefixeerd. - Het soort randwire (Framerand, Randregel of Randstijl) wordt nu automatisch bepaald en is niet meer (alleen) afhankelijk van de geselecteerde Constructie bij het aanmaken van een nieuw hoofdframe. Is van belang voor sommige machine aansturingen die controleren op de soort rand (o.a. de Urban lasmachines binnen de aansturing van het Schirmer bewerkingscentrum). - Het copieren van een vlakinhoud, na het plakken van een vlakinhoud naar een vlak met exact dezelfde afmeting als het oorspronkelijke vlak is nu mogelijk. - Afwatering van een profiel met aan een uiteinde een aansluiting op een schuine rand wordt nu correct berekend. - Glasmaten bij een vliesgevels met doorlopende regels in het basisframe en gesplitste regels in het klemlijst en deklijst frame worden nu juist berekend. - Of glaslatten horizontaal of verticaal lopen wordt nu op de juiste manier bepaald. - Schrootjes in onregelmatige vlakken (niet rechthoekig inclusief ronde randen) worden nu juist getekend. - Wanneer een bewerking op het kozijn moet worden uitgevoerd èn het kozijnprofiel betreft een imaginaire tussenstijl, dan wordt die bewerking nu uitgevoerd op de poot aan de buitenzijde van het andere frame naast de imaginaire tussenstijl. Voorwaarde voor deze berekening is dat het imaginaire profiel tot het frame behoort waarin beide draaidelen zijn geplaatst. LET OP: Wanneer dit soort bewerkingen via een speciaal beslag al aan het andere frame werden toegekend, of handmatig aan het andere frame werden toegevoegd, dan kunnen de betreffende bewerkingen nu dus 2x worden berekend!

21 - De maatvoering bij vleugels met aan de rand doorlopend/aansluitende profielen en met een omtrekspeling werkt nu correct. - De functie in ontwerp, Extra artikelen/bewerkingen profiel is geschikt gemaakt om meerdere wires/profielen tegelijk te bewerken. Bij de selectie van meerdere profielen worden verzamelingen gemaakt van artikelen, algemene bewerkingen en machine bewerkingen die bij alle profielen voorkomen (met gelijke parameters). Deze gemeenschappelijke verzamelingen worden getoond in de lijsten van de (1 e ) dialoog: Wanneer er data is die niet in bij alle profielen voorkomt, dan is die toegankelijk via de button Overige data (niet alle profielen) :

22 Alle items van deze overige data hebben per item via het context menu onderstaande mogelijkheden: Toevoegen aan ALLE wires Het betreffende item zal aan alle profielen worden toegekend, het verdwijnt hierbij uit de lijst in deze dialoog. Na OK van deze dialoog worden deze items toegevoegd aan de lijst(en) van de 1 e dialoog. Was dit niet de bedoeling: beëindig dan de 1 e dialoog met Annuleren en start de dialoog opnieuw. Bekijk item data Toon alle gegevens van het betreffende item. Alleen mogelijk wanneer één item is geselecteerd, deze data kan niet worden gewijzigd. Verwijderen Het betreffende item verdwijnt hierbij uit de lijst van deze dialoog en zal pas daadwerkelijk worden verwijderd bij alle profielen waar deze voorkomt, wanneer deze dialoog met OK en ook de 1 e dialoog met OK wordt beëindigd. Bij Annuleren van de 1 e dialoog zal er niets worden gewijzigd. - Bewerkingen op een afstand t.o.v. het uiteinde van een profiel worden nu op het juiste profielstuk geplaatst wanneer de stijl gedilateerd is. - Afwijkende dilatatie: het is nu ook mogelijk om bij afwijkende dilataties van stijlen de maat van de dilatatie en de parameter afh.v.lengte op te geven. - Positie bevestigingsgaten: wanneer de positie van een bevestigingsgat in conflict komt met een andere bewerking, dan wordt het gat nu verplaatst naar een positie naast die andere bewerking met in acht name van de marges. De kortste afstand van verplaatsing is hierbij doorslaggevend. Wanneer blijkt dat ook naast die andere bewerking een conflict optreedt, dan wordt het bevestigingsgat weggelaten.

23 - Extra bewerkingen op uiteinde van een profiel met een overlengte: bij bewerkingen met een offset t.o.v. het uiteinde op profielen met een overlengte, werd de overlengte niet meegerekend. Opgelost. - Frame invoegen voor huidige frame: bij het invoegen werden bepaalde frameeigenschappen van het huidige frame uitgeschakeld. Dit gebeurde ook bij het invoegen van frames uit de bibliotheek. Opgelost. - Uitzetraam kruk links / kruk rechts: bij deze draaicode wordt vanaf deze versie een uitzetraam met kruk links als DIN-LINKS beschouwd en met kruk rechts als DIN-RECHTS. Dit maakt dat artikelen bij deze draaicode nu afhankelijk zijn van de DIN-richting. - Ontwateren tussenregels boven een stijl: wanneer een ontwateringsgat boven een stijl zou komen te liggen, wordt de positie nu gesplitst in 2 posities: één links van de stijl en één rechts van de stijl, beide op afstand tot de stijl volgens de parameters ontwateren. In vorige versies werd in deze situatie het gat niet geplaatst. - Ontluchten tussenregels: bij de berekening van de verdeling van de ontluchtingsgaten van tussenregels wordt nu altijd uitgegaan van de vlakken onder de tussenregel.

24 - Mogelijkheid gemaakt om een DXF file op te geven in de glas-dialoog (Glas/paneel aan vlakken toekennen) (dit is alleen mogelijk wanneer slechts één vlak is geselecteerd): Door een DXF file op te geven wordt de eigen DXF file, opgegeven in de zoeknaam van het artikel glas/paneel, overruled. Het maakt niet uit of het een paneel of glas betreft. Selectie via file-open dialoog met preview van de DXF file is mogelijk via de button :

25 Bij de bepaling van de posnummers wordt rekening gehouden met een opgegeven DXF-file. - Wanneer de kleur van artikelen op als rooster buitenzijde of als rooster binnenzijde (Ontwerp, Glas/paneel/rooster toekennen, kleur artikelen bediening rooster) wordt gezet, wordt deze kleur nu correct overgenomen en weergegeven. - Het is nu niet meer mogelijk om de kleur van artikelen in te stellen op als profiel buitenzijde of als profiel binnenzijde, terwijl er bij een frame of een vlak geen afzonderlijke wire (profiel) kleuren zijn. (wire (profiel) kleuren zijn alleen mogelijk bij extra artikelen aan wires) - De checkbox Vervang bestaande vulling staat nu altijd aan en kan worden uitgeschakeld wanneer het glas/paneel niet vervangen hoeft te worden. - Bij extra artikelen die worden toegekend aan een frame, in een vlak of aan wires/profielen, is het nu mogelijk om ook de zaaghoeken op te geven:

26 Zaaghoeken zijn alleen mogelijk bij profielen. Op te geven zijn de hoeken voor zwenken en/of kantelen van het zaagblad van de machine. De waarde die wordt opgegeven is afhankelijk van de Onderhoud-algemene database parameter Zaaghoek complementair : Bij Nee moeten de hoeken worden opgegeven t.o.v. een vlak haaks op het profiel. Dit is de standaard zoals alle hoeken worden berekend en zoals ook de hier opgegeven hoeken in de tekening worden opgeslagen.

27 Bij Ja moeten de complementaire hoeken worden opgegeven. Al eerder opgegeven hoeken met Zaaghoek complementair = Nee worden in de dialoog omgerekend naar de complementaire hoeken (90 hoek): In dit geval worden, na OK (2x), de hoeken intern weer omgerekend naar de standaard, zodat wijzigen van de parameter Zaaghoek complementair geen invloed heeft op de hier opgegeven hoeken. Merk op dat een negatieve hoek van bv 45 bij Zaaghoek complementair = Ja wordt opgegeven als 135. Dit is gelijk aan: 90 ( 45 ). Zie de hoeken in beide dialoogvoorbeelden; eenmaal met Zaaghoek complementair = Nee en eenmaal met Zaaghoek complementair = Ja. - Handmatig ingesteld staal en functie maak profiel doorlopend: bij het doorlopend maken van een regel (of stijl) werd het handmatig ingestelde staal bij de stijl (of regel) niet overgenomen in de gesplitste delen. Opgelost. - Verplaatsen bevestigingsgaten: bevestigingsgaten worden uitsluitend nog verplaatst wanneer ze op een positie komen van een andere bewerking die een lengte en/of marge heeft. Bewerkingen zonder lengte en/of marge worden niet meer in acht genomen. - Toekennen lagenstructuur: na het toekennen van een lagenstructuur kon het voorkomen dat de vinkjes bij toekennen profielen waren gewijzigd. Opgelost.

28 Professionele Calculatie Eindstaat - Codes toegevoegd t.b.v. glas : <26> : aantal m2 <27> : prijs/m2 1) Toeslag toegevoegd: profielen : <10> overige artikelen: <49> glas/paneel: <72> nul prijzen: <90> bewerkingen: <110> 2) Kengetal: Aantal merken: <2024> Accountview koppelingen (klantafhankelijk) - Koppeling tussen Opticalc en AccountView - Koppeling tussen Optistock en AccountView Axpata koppelingen - Koppeling tussen Opticalc en Axapta Excel koppeling - Export van arbeidstijden is nu mogelijk. (klantafhankelijk) Verkoopfactuur - Naam van de klant, t.b.v. facturering, wordt juist samengesteld. - Verwijderen van een vrije tekst regel uit een order is nu mogelijk

29 Optistock - Verwijderen van meerdere regels uit een inkooporder is nu mogelijk. - Bij wijzigen van leverancier tijdens bestellen wordt gecontroleerd of het artikel besteld kan worden bij de gekozen leverancier - Prijsberekening S2 artikel is gewijzigd (niet meer per m2, maar breedte/hoogte afhankelijk..) - Historisch Overzicht per boekingssymbool uitgebreid: - Totaliseren in het historisch overzicht van totaal bij en totaal af is toegevoegd. - Overzicht, omzet per artikel, is aangepast voor glas. De aantalen worden per M2 berekend i.p.v. ruiten.

30 - Bestellen, op basis van de voorraad, in de tijd is nu mogelijk a.d.h.v. een peildatum (extra module)

31 Relatiebeheer - Bij alle memo invoervelden is de automatische terugloop geïmplementeerd. - Hergebruik van naw-nummer van relaties is nu mogelijk. - Bij het verwijderen van een relatie, worden nu ook de contactpersonen van desbetreffende relatie verwijderd. - Bij managementoverzichten wordt rekening gehouden met de bevroren calculatieprijs. - De calculatiedata ten behoeve van de Projectadministratie, worden a.h.v. de gekozen calculatie-interface bij het project samengesteld. - Automatisch openen van documenten map (indien aanwezig) behorend bij project d.m.v. toetscombinatie [ctrl+e] - Veld Actie bij Acties kan nu gewijzigd worden. - Memo van een gekoppelde project aan een actie, kan in het detailscherm van de actie gemuteerd worden. VisualWerkplek - Indien de tekst [?] in het memo van een merk voorkomt, wordt dit in het mededelingscherm per werkplek getoond. - Artikelafmetingen worden weergegeven in het artikelen per frame/werkplek scherm. - Aanpassen van de breedte van merkaanzicht/pui is nu mogelijk. - Zoom functies zijn nu mogelijk. - Documenten op internet/intranet kunnen worden gekoppeld aan artikelen/werkplekken waarna deze in VisualWerkplek kunnen worden getoond/geraadpleegd. - Het geselecteerde frame wordt nu in blauw weergegeven in de overzicht tekening.

32 Optidealer - Export/Import kleuren. - Export/Import standaard details. - Export/Import roosters. - Orders/bestelling map is nu, via parameters, instelbaar. - Fabrikant kan, via parameters/bestand, bepaalde instellingen voor de dealers (de)blokkeren: 1. Bedrijfsgegeven 2. Door de dealer te gebruiken calculatiegroepen (bv: 600;650) 3. Meervoudige preview van tekening in Ontwerp 4. Opslaan van bibliotheektekeningen in de centrale bibliotheek map 5. Dealer database parameters Service & Regie - Weergave verschillende schermen versnelt. - Orders : Zoeken op gegevens opdrachtgever is nu mogelijk. - Contracten: Samengestelde zoekopdracht op gegevens opdrachtgever (naam, adres, pc en woonplaats in één veld) is nu mogelijk. Zoeken op onderhoudsdatum vinkje wordt standaard uitgezet. - Module wordt niet afgesloten bij switchen tussen tabbladen in CRM Finad - Inkoopboek: Controle of project bestaat in Opticalc is nu mogelijk. (klantafhankelijk) - Kostenplaatsen: Het verwijderen van foutieve budgetverdelingen is nu mogelijk. - Verkoopboek: Controle of project bestaat in Opticalc (klantafhankelijk)

33 Professionele Plotter - Code (P108) voor framenummer toegevoegd. - Code (P109) voor frameomschrijving toegevoegd. Export DXF - Bij DXF export werd het artikelnummer van glas/panelen 2x getekend. Opgelost.

34 Machines Elumatec Elumatec SBZ 140 Pertici Emmegi Scarabeo Schirmer BAZ 100 Staude Speedline Dubus Quadra Pertici/AFS SaesBz Rapid Thorwesten Rapid MFC Rapid Optima => (zie separaat document incl. klant specifieke instellingen) => (zie separaat document incl. klant specifieke instellingen) => (zie separaat document incl. klant specifieke instellingen) => (zie separaat document incl. klant specifieke instellingen) => (zie separaat document incl. klant specifieke instellingen) => (zie separaat document incl. klant specifieke instellingen) => (zie separaat document incl. klant specifieke instellingen) => (zie separaat document incl. klant specifieke instellingen) => (zie separaat document incl. klant specifieke instellingen) => (zie separaat document incl. klant specifieke instellingen) => (zie separaat document incl. klant specifieke instellingen) => (zie separaat document incl. klant specifieke instellingen) => (zie separaat document incl. klant specifieke instellingen) => (zie separaat document incl. klant specifieke instellingen) => (zie separaat document incl. klant specifieke instellingen) => (zie separaat document incl. klant specifieke instellingen) Federhenn (Bew-machines) => (zie separaat document incl. klant specifieke instellingen) Federhenn (buffers) => (zie separaat document incl. klant specifieke instellingen) Hollinger (machines) => (zie separaat document incl. klant specifieke instellingen) Urban (zaag-/bew. machines) => (zie separaat document incl. klant specifieke instellingen)

INSTALLATIE HANDLEIDING

INSTALLATIE HANDLEIDING INSTALLATIE HANDLEIDING REKENSOFTWARE MatrixFrame MatrixFrame Toolbox MatrixGeo 1 / 9 SYSTEEMEISEN Werkstation met minimaal Pentium 4 processor of gelijkwaardig Beeldschermresolutie 1024x768 (XGA) Windows

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding Installatiehandleiding Rekensoftware MatrixFrame versie 5.3 MatrixTools versie 5.3 1 / 8 Systeemeisen Minimale systeemeisen voor werkstation: Microsoft Windows 7, 8 of 10 (32 of 64 bits) Intel Core i5

Nadere informatie

Nieuw in MatrixKozijn Hout 3.2

Nieuw in MatrixKozijn Hout 3.2 Nieuw in MatrixKozijn Hout 3.2 In de nieuwe versie van MatrixKozijn zijn er een aantal onderdelen toegevoegd, maar ook zijn er een aantal zaken gewijzigd en/of verbeterd: BIM Dit is een nieuwe uitbreidingsmodule

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Scan+ Introductie Met Scan+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

Table of contents 2 / 15

Table of contents 2 / 15 Office+ 1 / 15 Table of contents Introductie... 3 Installatie... 4 Installatie... 4 Licentie... 7 Werken met Office+... 8 Instellingen... 8 Office+ i.c.m. module Relatiebeheer... 9 Office+ i.c.m. module

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Office+ Introductie Met de module Office+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

SnelFact Handleiding. SnelFact. Handleiding. Jerrisoft Pagina 1 van 13

SnelFact Handleiding. SnelFact. Handleiding. Jerrisoft Pagina 1 van 13 SnelFact Handleiding Jerrisoft Pagina 1 van 13 Inleiding Welkom bij de handleiding van SnelFact. Het facturatie programma voor de ondernemer die snel en eenvoudig offertes, orders en facturen wil maken..

Nadere informatie

Kluwer Office. DMS Basic Medewerker. Software.kluwer.be

Kluwer Office. DMS Basic Medewerker. Software.kluwer.be Kluwer Office DMS Basic Medewerker Software.kluwer.be Contents 1 Document Management System... 4 1.1 Alure Desktop... 4 1.1.1 IPad... 4 1.1.2 IMail... 6 1.2 CRM... 8 1.2.1 Algemeen... 8 1.2.2 Padvinder...

Nadere informatie

Installatie handleiding Reinder.NET.Optac

Installatie handleiding Reinder.NET.Optac Installatie handleiding Reinder.NET.Optac Versie : 2012.1.0.1 Inhoudsopgave 1 Systeemvereisten... 2 2 Pincode... 2 3 Licentie... 2 4 Installatie... 2 5 Eerste gebruik... 4 Titel Pagina 1 van 6 23-1-2012

Nadere informatie

Installatie handleiding Telefoon Assistent v0.4

Installatie handleiding Telefoon Assistent v0.4 Installatie handleiding Telefoon Assistent v0.4 Inhoudsopgave - Inleiding Pagina 3 - Server installatie Pagina 4 - Server installatie Update Pagina 9 - Administrator installatie/update Pagina 10 - Cliënt

Nadere informatie

EasternGraphics product documents pcon.update handleiding HANDLEIDING

EasternGraphics product documents pcon.update handleiding HANDLEIDING HANDLEIDING INDIEN U ZICH REEDS HEEFT AANGEMELD EN OVER EEN LOGIN BESCHIKT, KUNT U DIRECT NAAR HOOFDSTUK 2 1. Aanmelden en Registreren U kunt zich aanmelden en registreren voor pcon.update middels onze

Nadere informatie

CARGO DATA SYSTEMS BV DE OPLOSSING VOOR TOTALE EXPEDITIE EN TRANSPORT AUTOMATISERING

CARGO DATA SYSTEMS BV DE OPLOSSING VOOR TOTALE EXPEDITIE EN TRANSPORT AUTOMATISERING CARGO DATA SYSTEMS BV DE OPLOSSING VOOR TOTALE EXPEDITIE EN TRANSPORT AUTOMATISERING Installatie van Sprinter2000 Installatie van Sprinter2000 1. Vóór de installatie Voordat we met de installatie kunnen

Nadere informatie

Handleiding. Voedingsversie Evry Hanzehogeschool Groningen november 2011

Handleiding. Voedingsversie Evry Hanzehogeschool Groningen november 2011 Voedingsversie Evry Hanzehogeschool Groningen november 2011 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Installatie van Evry... 4 3 Algemene weetjes... 5 4 Voedingsberekening (Nevo2006)... 6 4.1 Voedingsberekening

Nadere informatie

Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden

Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden Gebruik handleiding 103: Deze handleiding is bestemd voor wijkhoofden en Vrienden die gegevens gaan verwerken en bewerken in een wijk binnen een

Nadere informatie

SERVER MONITOR SMS SERVER

SERVER MONITOR SMS SERVER TEC Server Monitor: Een flexibele oplossing om uw server zorgvuldig te monitoren en te bewaken. De TEC Server Monitor is een flexibele applicatie voor het bewaken van uw server. Indien de server offline

Nadere informatie

Installatie. Klik vervolgens op OK om verder te gaan met de installatie. Om verder te gaan met de installatie kunt op op Volgende klikken.

Installatie. Klik vervolgens op OK om verder te gaan met de installatie. Om verder te gaan met de installatie kunt op op Volgende klikken. Installatie De client software van Backup+ kan worden gedownload op de Internet Limburg website. Kijk hiervoor op http://www.ilimburg.nl/downloads. Na het downloaden en openen van het backup+.exe bestand

Nadere informatie

Mamut Business Software. Introductie. Mamut Enterprise Travel CRM

Mamut Business Software. Introductie. Mamut Enterprise Travel CRM Mamut Business Software Introductie Mamut Enterprise Travel CRM Introductie in uitbreiding van Mamut Enterprise System Mamut Enterprise Travel CRM Versie: 12.1 Inhoud OVER MAMUT ENTERPRISE TRAVEL CRM...

Nadere informatie

Webservice voor data-uitwisseling tussen FysioRoadmap en MRS Software

Webservice voor data-uitwisseling tussen FysioRoadmap en MRS Software Webservice voor data-uitwisseling tussen FysioRoadmap en MRS Software Contents Inleiding...1 Wanneer is het gebruik van de webservice nodig?...2 Welke stappen dienen uitgevoerd te worden om de webservice

Nadere informatie

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties Inhoudsopgave Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren Automatisch activeren via internet

Nadere informatie

Optifile Server Installatie

Optifile Server Installatie Optifile Server Installatie Datum: Versie: de koppeling tussen Essibox en 2 mei 2012 1.0 Omschrijving: Dit document beschrijft de installatieprocedure voor Optifile software op een nieuwe server. Optifile

Nadere informatie

Urenregistratie MKB. Installatiehandleiding

Urenregistratie MKB. Installatiehandleiding Urenregistratie MKB Installatiehandleiding Niets van deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt, op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Easy

Nadere informatie

mymanualsolarapp - What s Your Solar Power Today?

mymanualsolarapp - What s Your Solar Power Today? mymanualsolarapp - Inleiding De manual versie is speciaal gemaakt voor zonnesysteem eigenaren die hun pc niet de hele dag aan willen laten staan of geen computer gekoppelde inverter systemen hebben. Door

Nadere informatie

Handleiding Migratie. Bronboek Professional

Handleiding Migratie. Bronboek Professional Handleiding Migratie Bronboek Professional Laatste wijziging: 25/02/2015 Inhoudsopgave Controles en acties vooraf pag. 1 Installatie en configuratie Microsoft SQL met de Bronboek Helpdesk Tool pag. 3 Migratie

Nadere informatie

Installatiehandleiding TiC Narrow Casting Manager

Installatiehandleiding TiC Narrow Casting Manager Installatiehandleiding TiC Narrow Casting Manager Inhoudsopgave 1. Algemeen - 3-2. Installatie PostgreSQL database server - 4-3. Installatie FTP server - 9-4. Aanmaken account in FileZilla server - 13

Nadere informatie

Installatie Solid Edge ST5

Installatie Solid Edge ST5 Installatie Solid Edge ST5! NEEM DIT DOCUMENT DOOR VOORDAT U UW HUIDIGE SOLID EDGE VERSIE GAAT VERWIJDEREN! LET OP!! SOLID EDGE ST5 KUNT U NIET MEER OP WINDOWS XP INSTALLEREN LET OP!! DE ST5 LICENSE MANAGER

Nadere informatie

Op basis van klanten-,product-,barcodegegevens wordt automatisch een barcode document aangemaakt

Op basis van klanten-,product-,barcodegegevens wordt automatisch een barcode document aangemaakt Op basis van klanten-,product-,barcodegegevens wordt automatisch een barcode document aangemaakt Pagina 1 van 56 Inhoud van deze help 1. Algemeen 1.1 Inhoud van deze box. 1.2 Minimum systeemvereisten 2.

Nadere informatie

MWeb 4.0. Handleiding Basis Modules Versie 1.0

MWeb 4.0. Handleiding Basis Modules Versie 1.0 MWeb 4.0 Handleiding Basis Modules Versie 1.0 Index 1. Algemeen 3 1.1. Gebruikersnamen en Wachtwoorden 3 1.2. Inloggen 3 1.3. Uitloggen 3 1.4. Belangrijk 3 2. User Manager 4 2.1. Gebruikers lijst User

Nadere informatie

Landelijk Indicatie Protocol (LIP)

Landelijk Indicatie Protocol (LIP) Handleiding Landelijk Indicatie Protocol programma pagina 1 of 18 Landelijk Indicatie Protocol (LIP) Welkom bij LIP Lip is ontstaan uit een toegevoegde module aan het kraamzorg administratie pakket van

Nadere informatie

Ook de informatie die nodig is voor het nemen van beslissingen rond de bediening van de apparatuur komt aan de orde.

Ook de informatie die nodig is voor het nemen van beslissingen rond de bediening van de apparatuur komt aan de orde. Informatie Veel vmbo-leerlingen komen na het vmbo terecht in eenvoudige helpende functies of schoonmaak- en onderhoudswerkzaamheden. Vooral als leerlingen bij particulieren of in kleine settings werken,

Nadere informatie

Handleiding Sportlink Club

Handleiding Sportlink Club Handleiding Sportlink Club Dit document is automatisch gegenereerd. We raden u aan de handleiding online te raadplegen via www.sportlinkclub.nl/support. 1. Installatiehandleiding.........................................................................................

Nadere informatie

Handleiding FOCWA Kennisbank. Kennisbank V 1.0 Remco Jansen

Handleiding FOCWA Kennisbank. Kennisbank V 1.0 Remco Jansen Handleiding FOCWA Kennisbank Kennisbank V 1.0 Remco Jansen 1 Inhoud : Login Loginnaam laten bewaren Zoeken naar FOCWA Kennisbank documenten Taal, Categorie en Subcategorieën Trefwoord Verfijnen van uw

Nadere informatie

Elbo Technology BV Versie 1.1 Juni 2012. Gebruikershandleiding PassanSoft

Elbo Technology BV Versie 1.1 Juni 2012. Gebruikershandleiding PassanSoft Versie 1.1 Juni 2012 Gebruikershandleiding PassanSoft Versie 1.1 Juni 2012 2 Inhoud: Opstart scherm PassanSoft... 1 Het hoofdmenu van PassanSoft wordt geopend... 4 Verklaring extra knoppen weergegeven

Nadere informatie

Installatie en configuratie documentatie

Installatie en configuratie documentatie Installatie en configuratie documentatie Assistance Web Portal v. 2.58, 2.60 Voor Windows 2003 / 2008 / XP / Vista / Windows 7 Assistance PSO handleiding, uitgegeven door Assistance Software. Alle rechten

Nadere informatie

MatrixMetaal OrderRegistratie 4.0.644 Release SP3

MatrixMetaal OrderRegistratie 4.0.644 Release SP3 MatrixMetaal OrderRegistratie 4.0.644 Release SP3 Release Type: Release Release Date: di 3 december 2013 Remark External: Client: 4.0.644 Beheer applicatie: 4.0.303 Spooler applicatie: 4.0.108 Vicking

Nadere informatie

PlanCare Dossier V11.4 Carrouselkaarten. Inhoudsopgave

PlanCare Dossier V11.4 Carrouselkaarten. Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding... 2 maken... 2 Matrixkaart... 3 Open vragen kaart... 5 wijzigen... 6 verwijderen... 7 gebruiken... 7 Handelingen met huidige selectie... 8 PlanCare Dossier V11.4 - Pagina 1 van

Nadere informatie

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG EBUILDER HANDLEIDING De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl info@exed.nl 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding Een korte introductie over het Ebuilder» Navigatie» Snelnavigatie Pagina s Hier vind

Nadere informatie

What s new versie 3.33 P1 van 25/10/2016

What s new versie 3.33 P1 van 25/10/2016 Inhoud Standaard prijsblok voor profielen (3.33 P1, 3016)... 2 Gedrag voor kleur, prijs en route overnemen uit basisgegevens... 3 Unieke project referentie (3.33 P1, 3021)... 4 Gelijke glasmaten met kleinhouten

Nadere informatie

HANDLEIDING Periodieke Facturatie

HANDLEIDING Periodieke Facturatie HANDLEIDING Periodieke Facturatie WINGS Software Snelheid & zekerheid Module WingsPer: Periodieke facturatie 1) Installatie & Activatie Wings Periodieke Facturatie dient te worden beschouwd als een volwaardige

Nadere informatie

Installatie Handleiding Alimentatie Rekendisk. 2011 Sdu Uitgeverij / A. Koppenaal

Installatie Handleiding Alimentatie Rekendisk. 2011 Sdu Uitgeverij / A. Koppenaal Installatie Handleiding Alimentatie Rekendisk / A. Koppenaal I Installatie Handleiding Alimentatie Rekendisk Inhoudsopgave A Inleiding 1 B Installatie 2 C Troubleshoot 4 1 Melding:... Kan database niet

Nadere informatie

Elektronisch factureren

Elektronisch factureren Elektronisch factureren Inleiding Elektronisch Factureren in RADAR is mogelijk vanaf versie 4.0. Deze module wordt niet standaard meegeleverd met de RADAR Update maar is te bestellen via de afdeling verkoop

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Via Intramed en de applicatie ZorgMail van E-novation Lifeline, kunt u elektronisch en beveiligd gegevens uitwisselen met andere zorgverleners. Dit gaat via

Nadere informatie

1. Inleiding. 1. Inleiding... 1. 1.1. Installatieprocedure...2. 1.1.1. De installatie van LisCAD 5.0... 3. 1.2. Licentieprocedure...

1. Inleiding. 1. Inleiding... 1. 1.1. Installatieprocedure...2. 1.1.1. De installatie van LisCAD 5.0... 3. 1.2. Licentieprocedure... 1. Inleiding... 1 1.1. Installatieprocedure...2 1.1.1. De installatie van LisCAD 5.0... 3 1.2. Licentieprocedure...8 1.2.1. Introductie... 8 1.2.2. Evaluatielicenties... 8 1.2.3. Het bestellen van een

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Vanuit KraamZorgCompleet is het voortaan mogelijk om via ZorgMail beveiligd te communiceren met andere partijen in de zorg, mits zij ook zijn aangesloten bij

Nadere informatie

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f. 2014 1 2 Notities Inhouds opgave Hoe log ik in? 4 Een pagina toevoegen. 5 Een pagina vullen/aanpassen. 7 Een pagina verwijderen. 8 Een sjabloon kiezen.

Nadere informatie

Automatische incasso. E-captain help E-captain help

Automatische incasso. E-captain help E-captain help 1 / 6 Automatische incasso Om incasso te gebruiken binnen e-captain moet de vereniging in het bezit zijn van een SEPA contract met de bank. Deze gegevens moeten worden overgenomen in e-captain. In dit

Nadere informatie

Handmatig je lokale mailbox migreren

Handmatig je lokale mailbox migreren Handmatig je lokale mailbox migreren Mailbox data locatie opsporen: Start Outlook en ga naar de hoofdmap van de mailbox, klik hier met de rechtermuisknop en kies voor Open File Location of Open bestands

Nadere informatie

Offective > CRM > Vragenlijst

Offective > CRM > Vragenlijst Offective > CRM > Vragenlijst Onder het menu item CRM is een generieke vragenlijst module beschikbaar, hier kunt u zeer uitgebreide vragenlijst(en) maken, indien gewenst met afhankelijkheden. Om te beginnen

Nadere informatie

Handleiding FileZilla

Handleiding FileZilla Handleiding FileZilla Deze handleiding beschrijft de installatie en configuratie van FileZilla. Met dit programma is het mogelijk om bestanden van uw computer te verplaatsen naar een zogeheten (web)server.

Nadere informatie

Hoe download en installeer ik de software 15.2? Lees voordat u begint dit document volledig door en sluit alle programma s af.

Hoe download en installeer ik de software 15.2? Lees voordat u begint dit document volledig door en sluit alle programma s af. Hoe download en installeer ik de software 15.2? Lees voordat u begint dit document volledig door en sluit alle programma s af. Let op! Als u nog offertes hebt opgeslagen in CBS 14.2, kunt u deze alleen

Nadere informatie

Release notes Swing 5.0.6 & 5.0.7

Release notes Swing 5.0.6 & 5.0.7 Release notes Swing 5.0.6 & 5.0.7 Copyright 2016 Swing Jive Swing is een product van ABF Research Jive Full screen weergave Swing 5 beschikt nu ook over een full screen weergave. Deze is te activeren via

Nadere informatie

MatrixKozijn OrderRegistratie 4.0 SP5 Build 660

MatrixKozijn OrderRegistratie 4.0 SP5 Build 660 MatrixKozijn OrderRegistratie 4.0 SP5 Build 660 Nieuw Algemeen Nieuwe versie van de about box. Totaal inkoopprijs wordt in Bestelorder schermen weergegeven. Bij een Relatie, Project, LeverSerie en BestelOrder

Nadere informatie

In dit artikel zal ik u uitleggen hoe u rechtstreeks vanuit Troublefree Retail kan afdrukken

In dit artikel zal ik u uitleggen hoe u rechtstreeks vanuit Troublefree Retail kan afdrukken Auteur: Evert-Jan Steenvoorden Datum: 24-06-2015 Printers configureren In dit artikel zal ik u uitleggen hoe u rechtstreeks vanuit Troublefree Retail kan afdrukken Wat heb je nodig Om rechtstreeks af te

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Green Leaf Excel (2007) Tool Versie 1.2 (21 december 2010)

Gebruikershandleiding Green Leaf Excel (2007) Tool Versie 1.2 (21 december 2010) Gebruikershandleiding Green Leaf Excel (2007) Tool Versie 1.2 (21 december 2010) Inhoudsopgave 1 HANDLEIDING EXCEL TOOL... 3 2 TOEGEVOEGDE MENU OPTIES... 4 2.1 KEUZEOPTIE NIEUW... 6 2.2 HET INLEZEN VAN

Nadere informatie

Nieuw in versie Autoflex 9.1

Nieuw in versie Autoflex 9.1 Nieuw in versie Autoflex 9.1 Onderstaande items zijn veranderd dan wel toegevoegd in versie 9.1. De geel gearceerde items worden erna wat verder uitgediept met schermvoorbeelden. Verkoop Mogelijkheid voor

Nadere informatie

AFO 142 Titel Aanwinsten Geschiedenis

AFO 142 Titel Aanwinsten Geschiedenis AFO 142 Titel Aanwinsten Geschiedenis 142.1 Inleiding Titel Aanwinsten Geschiedenis wordt gebruikt om toevoegingen en verwijderingen van bepaalde locaties door te geven aan een centrale catalogus instantie.

Nadere informatie

Update Autoflex naar 9.2x.xx

Update Autoflex naar 9.2x.xx Update Autoflex naar 9.2x.xx Midden Engweg 15b 3882 TS Putten telefoon (0341) 375 180 fax (0341) 375 188 internet: www.autoflex.nl email : info@autoflex.nl IBAN NL25 RABO 0354 2405 01 BTW nr. 8113.33.632.B.01

Nadere informatie

Installatiehandleiding Easy-Car

Installatiehandleiding Easy-Car Installatiehandleiding Easy-Car 1. Na het downloaden van het Easy-Car Setup programma voert u deze Setup uit (uitvoeren = dubbelklikken op de icoon). 2. Indien blijkt dat de versie van Microsoft.NET Framework

Nadere informatie

Cliënten handleiding PwC Client Portal

Cliënten handleiding PwC Client Portal Cliënten handleiding PwC Client Portal Mei 2011 (1) 1. Portal van de cliënt Deze beschrijving gaat ervan uit dat u beschikt over inloggegevens voor de portal en over de url van de portal website. Als u

Nadere informatie

TECHNISCHE HANDLEIDING AVISTAR 1.1 SERVER- en CLIENTPANEEL. 1 Inleiding blz. 2. 2 Montage/ophanging paneel blz. 3

TECHNISCHE HANDLEIDING AVISTAR 1.1 SERVER- en CLIENTPANEEL. 1 Inleiding blz. 2. 2 Montage/ophanging paneel blz. 3 TECHNISCHE HANDLEIDING AVISTAR 1.1 SERVER- en CLIENTPANEEL Uitgave 8-2-2008 1 Inleiding blz. 2 2 Montage/ophanging paneel blz. 3 3 - Aansluiten voeding/tcp-ip kabel blz. 4 4 - Invoeren Subnetmask en IP

Nadere informatie

Handleiding DocZend. Versie 1.2 januarie 2014. 2014 Copyright KPN Lokale Overheid

Handleiding DocZend. Versie 1.2 januarie 2014. 2014 Copyright KPN Lokale Overheid Handleiding DocZend Versie 1.2 januarie 2014 2014 Copyright KPN Lokale Overheid Alle rechten voorbehouden. Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van KPN Lokale overheid mag niets uit dit document

Nadere informatie

Handleiding installatie Rental Dynamics

Handleiding installatie Rental Dynamics Handleiding installatie Rental Dynamics Versie: 1.1 Datum: 9 januari 2015 1. Inleiding Deze handleiding beschrijft de procedure voor de installatie van Rental Dynamics en de benodigde software. In hoofdstuk

Nadere informatie

HANDLEIDING FRIREC. Versie 1.2.2

HANDLEIDING FRIREC. Versie 1.2.2 HANDLEIDING FRIREC Versie 1.2.2 Handleiding Frirec voor Windows receptuurprogramma Gefeliciteerd met de aanschaf van FRIREC. Het Programma FRIREC FRIREC is een programma dat speciaal is ontwikkeld voor

Nadere informatie

Release Notes v 1.1 0.22

Release Notes v 1.1 0.22 1/17 Release Notes v 1.1 0.22 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in cheqpoint 1.1 aan de betreffende versie. Al deze informatie is confidentieel en mag niet zonder de schriftelijke

Nadere informatie

Update documentatie. KraamZorgCompleet versie 4.0. KraamzorgCompleet versie 4.0

Update documentatie. KraamZorgCompleet versie 4.0. KraamzorgCompleet versie 4.0 Update documentatie KraamZorgCompleet versie 4.0 KraamzorgCompleet versie 4.0 Inhoudsopgave Update documentatie versie 4.0 Hoofdstuk 1 Declareren partusassistentie...1 1.1 Declareren partusassistentie

Nadere informatie

Update Autoflex naar 9.3x.xx

Update Autoflex naar 9.3x.xx Midden Engweg 15b 3882 TS Putten telefoon (0341) 375 180 Update Autoflex naar 9.3x.xx fax (0341) 375 188 internet: www.autoflex.nl NB: email : info@autoflex.nl Lees eerst het hele document door voordat

Nadere informatie

UNIDIS KLANTENDAG 2013 UW ADMINISTRATIE SEPA PROOF TRAINING

UNIDIS KLANTENDAG 2013 UW ADMINISTRATIE SEPA PROOF TRAINING Pagina 1 van 35 UNIDIS KLANTENDAG 2013 UW ADMINISTRATIE SEPA PROOF TRAINING Pagina 2 van 35 1. SEPA CHECK Ga naar http://www.unidis.nl/ en klik op doe de SEPA check. Zie onderstaande screenshot. U komt

Nadere informatie

Factuur2King 2.1 installeren (ook bij upgrades)

Factuur2King 2.1 installeren (ook bij upgrades) Factuur2King 2.1 installeren (ook bij upgrades) Pak het Factuur2King.zip bestand uit en plaats de bestanden op de gewenste locatie op de PC (de locatie maakt niet uit). Controleer dat de volgende twee

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

Welkom bij BOEKLEZER

Welkom bij BOEKLEZER Welkom bij BOEKLEZER Claro Boeklezer is een boek lezer die gebruikers in staat stelt om PDF bestanden te lezen of laten voorlezen met de ingebouwde schermlezer. Met deze boeklezer is het mogelijk om digitale

Nadere informatie

Gebruikershandleiding 1.4. WerkBonPdf. Registratie van uren, onderdelen en kilometers

Gebruikershandleiding 1.4. WerkBonPdf. Registratie van uren, onderdelen en kilometers Registratie van uren, onderdelen en kilometers 1. Inleiding Een belangrijk aspect van het werk van de buitendienst is, na het uitvoeren van een opdracht, een werkbon op te stellen met daarop de verrichte

Nadere informatie

Captain Reader. E-captain help E-captain help http://help.e-captain.nl

Captain Reader. E-captain help E-captain help http://help.e-captain.nl 1 / 7 Captain Reader De e-captain reader is een applicatie om een automatische koppeling tussen Microsoft Word en e-captain tot stand te brengen. Zo kunt u op een eenvoudige manier uw gegevens uit e-captain

Nadere informatie

1 Calculatie XE, 9.00 update 16 2

1 Calculatie XE, 9.00 update 16 2 1 Calculatie XE, 9.00 update 16 2 1.1 Nieuw: Uitbreidingen n.a.v de ARW 2012 2 1.1.1 Beschrijving / doel 2 1.1.2 Instelling(en) 4 1.1.3 RAW inschrijfstaat rapportage 6 1.1.4 RAW inschrijfstaat rapportage

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Green Leaf Excel Tool Versie 1.1 (13 februari 2007)

Gebruikershandleiding Green Leaf Excel Tool Versie 1.1 (13 februari 2007) Gebruikershandleiding Green Leaf Excel Tool Versie 1.1 (13 februari 2007) Inhoudsopgave 1 HANDLEIDING EXCEL TOOL... 3 2 TOEGEVOEGDE MENU OPTIES... 4 2.1 KEUZEOPTIE NIEUW... 5 2.2 HET INLEZEN VAN EEN GLF

Nadere informatie

Handleiding UniDis Agendakoppeling

Handleiding UniDis Agendakoppeling Handleiding UniDis Agendakoppeling Handleiding versie 1.0 Gebaseerd op Agendakoppeling 1.1.2 1 Introductie De UniDis Agendakoppeling is ontwikkeld om een actieve koppeling te maken tussen uw Unit 4 Multivers

Nadere informatie

1. Installatie van Het RekenProgramma

1. Installatie van Het RekenProgramma 1. Installatie van Het RekenProgramma 1. Nadat u de software heeft gedownload kunt u de installatie als volgt starten: Voor Windows XP gebruikers: U dient als beheerder op uw computer te zijn aangemeld.

Nadere informatie

Outlookkoppeling installeren

Outlookkoppeling installeren Outlookkoppeling installeren Voordat u de koppeling kunt installeren, moet outlook afgesloten zijn. Stappenplan Plaats de koppeling op de juiste locatie (zie 3.2) Activeer de outlook koppeling (zie 3.3)

Nadere informatie

INSTALLATIE IN PRINT INSTALLEREN. Aan de slag met Communicate In Print

INSTALLATIE IN PRINT INSTALLEREN. Aan de slag met Communicate In Print AAN DE SLAG INSTALLATIE In deze handleiding worden de stappen besproken die doorlopen worden bij het installeren van de volledige versie Communicate In Print LET OP! WANNEER U EERDER EEN VERSIE VAN IN

Nadere informatie

Handleiding. Act! SnelStart Connect Pro. handleiding. Act! SnelStartConnect Pro. Versie 1.0 3-4-2014

Handleiding. Act! SnelStart Connect Pro. handleiding. Act! SnelStartConnect Pro. Versie 1.0 3-4-2014 Act! SnelStartConnect Pro Handleiding Versie 1.0 3-4-2014 Inleiding Met SnelStart Connect Pro kunt uw Act!-database koppelen met uw SnelStart boekhouding. SnelStart Connect Pro biedt u de mogelijkheid

Nadere informatie

Handleiding Site to Edit Module Header

Handleiding Site to Edit Module Header THAR Design Kipboomweg 15 7636 RC AGELO E-mail: info@thar.nl Website: www.thar.nl KvK nummer: 08165396 BTW nummer: NL8186.22.416.B01 Rekeningnummer: 45.09.80.59 Handleiding Site to Edit Module Header Aanvulling

Nadere informatie

CAD Standaard Plottool Gebruikershandleiding

CAD Standaard Plottool Gebruikershandleiding CAD Standaard Plottool Gebruikershandleiding Januari 2006 Versie 3.02 Inhoudsopgave............................................................................................. Inhoudsopgave 2 1 CAD Standard

Nadere informatie

Handleiding Standalone-installatie NIEUWE DIAS-VERSIES OP WINDOWS PC

Handleiding Standalone-installatie NIEUWE DIAS-VERSIES OP WINDOWS PC Handleiding Standalone-installatie NIEUWE DIAS-VERSIES OP WINDOWS PC Oktober 2015 Hoofdstuk 1, Standalone-installatie nieuwe Dias versie op Windows PC Inhoud 1 Standalone-installatie nieuwe Dias versie

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Plato3

Gebruikershandleiding Plato3 Gebruikershandleiding Plato3 Versie: 8-12-2011 Pagina 1 van 10 Inloggen op Plato3 Ga in internet explorer naar: https://plato3.minez.nl Type bij Gebruikersnaam de gebruikersnaam van je EZ account Type

Nadere informatie

Handleiding Certificaat RDW

Handleiding Certificaat RDW Handleiding Certificaat RDW Versie: 9.0 Versiedatum: 13 maart 2014 Beheerder: RDW Veendam - R&I-OP-E&T 3 B 0921m Wijzigingen ten opzichte van de vorige versie: - url vermelding naar bestandsuitwisseling

Nadere informatie

Factuur2King 2.0.3 Multi User release notes

Factuur2King 2.0.3 Multi User release notes Factuur2King 2.0.3 Multi User release notes Deze nieuwe versie van Factuur2King, versie 2.0.3, bevat nieuwe functionaliteit en oplossingen voor problemen die naar voren zijn gekomen sinds de release van

Nadere informatie

Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal 14 activeren

Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal 14 activeren Home Inhoudsopgave Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal 14 activeren Automatisch activeren via internet Automatisch opnieuw activeren via internet Licenties beheren en licentiebestand downloaden

Nadere informatie

De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties

De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties Inhoudsopgave Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 5.0 activeren... 2 Automatisch activeren via

Nadere informatie

DKO Beheerders. 5 maart WISA helpdesk

DKO Beheerders. 5 maart WISA helpdesk DKO Beheerders 5 maart 2012 WISA helpdesk Inhoudsopgave 1 DKO Beheerders 2 1.1 Taken na update WISA-programma...................... 2 1.1.1 Aanmelden als administrator...................... 2 1.1.2 Nieuwe

Nadere informatie

Outlook koppeling ChainWise

Outlook koppeling ChainWise Outlook koppeling ChainWise Product ChainWise Bedrijfssoftware Datum 20-4-2017 Alle rechten voorbehouden aan ChainWise Niets in deze uitgave mag worden gebruikt in welke vorm dan ook zonder schriftelijke

Nadere informatie

Handleiding WebHome Mediamanager Brochure module

Handleiding WebHome Mediamanager Brochure module Handleiding WebHome Mediamanager Brochure module U kunt alleen bestellingen doen, als u het object heeft vrijgegeven voor publicatie, in het tabblad Algemeen. Vrijgeven voor publicatie betekent dat u toestemming

Nadere informatie

Werking van de Office Connector, en het oplossen van fouten.

Werking van de Office Connector, en het oplossen van fouten. Werking van de Office Connector, en het oplossen van fouten. De Office Connector zorgt ervoor dat de Microsoft Officeomgeving gebruikt kan worden als ontwerp en genereeromgeving voor documenten waarbij

Nadere informatie

Installatie Accowin (versie 2)

Installatie Accowin (versie 2) Installatie Accowin (versie 2) Versie 2.0 Inhoudsopgave 1. Download Accowin... 2 2. Accowin2Setup uitvoeren... 3 2.1 Selecteer componenten...3 2.2 Selectie van installatie directory...4 2.2.1 Client locatie...

Nadere informatie

Verlofregistratie. Installatie

Verlofregistratie. Installatie Easy Template Gulperberg 63 3453 RW De Meern Tel: 030-232 1092 Fax: 030-2321013 E-mail: info@easytemplate.nl Website: www.easytemplate.nl ABN-AMRO 55 70 72 441 IBAN: NL75ABNA0557072441 BIC: ABNANL2A KVK

Nadere informatie

Legal Eagle Update Handleiding versie 2.14 juni 2008

Legal Eagle Update Handleiding versie 2.14 juni 2008 DIT DOCUMENT IS ALLEEN VAN TOEPASSING VANAF LEGAL EAGLE VERSIE 2.13. INDIEN DIT NIET HET GEVAL IS DIENT ER EERST EEN UPDATE UITGEVOERD TE WORDEN!!! Voordat u begint...2 Update downloaden...2 Update installeren...5

Nadere informatie

Update Infine Jaarrekening Versie 3.9.1

Update Infine Jaarrekening Versie 3.9.1 Update Infine Jaarrekening Versie 3.9.1 Telefoon 085-7600500 Email support@infine.nl Website www.infine.nl Infine Jaarrekening v.3.9.1 Januari 2017 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Installatie Infine Office

Nadere informatie

Handleiding helpdesk. Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark

Handleiding helpdesk. Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Beheer helpdesk... 3 1.1. Settings... 3 1.2. Applicaties... 4 1.3. Prioriteiten... 5 1.4. Gebruik mailtemplates...

Nadere informatie

Easy Business Tools - Multi-user module

Easy Business Tools - Multi-user module Easy Business Tools Multi-user module Wat is de Multi-user module en wat kan ik er mee doen? De multi-user module is een gebruikerslicentie waardoor 5 computers in een netwerk kunnen samenwerken in Mijn

Nadere informatie

Menu. Open een document. Zoomen. Het Claro Boeklezer's menubalk bevat een aantal nuttige functies.

Menu. Open een document. Zoomen. Het Claro Boeklezer's menubalk bevat een aantal nuttige functies. Welkom Claro Boeklezer is een boek lezer die gebruikers in staat stelt om PDF bestanden te lezen of laten voorlezen met de ingebouwde schermlezer. Met deze boeklezer is het mogelijk om digitale boeken

Nadere informatie

Installatie Handleiding voor: TiC Narrow Casting Certified. System Integrators

Installatie Handleiding voor: TiC Narrow Casting Certified. System Integrators Installatie Handleiding voor: TiC Narrow Casting Certified System Integrators Installatiehandleiding TiC Narrow Casting Manager Inhoudsopgave 1. Algemeen - 3-2. Installatie PostgreSQL database server -

Nadere informatie