AW119 (Excel format)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "AW119 (Excel format)"

Transcriptie

1 AW119 (Excel format) 1. Hoe zie ik dat het AW 119 bestand goed aangeboden is aan het zorgkantoor? - Dit is niet zichtbaar in AZR. Zodra de declaratie beoordeeld is (gebeurt s nachts), ontvangt u bericht. 2. Hoe zie ik wat het laatst aangeboden AW119 bestand is? - Dit is niet zichtbaar in AZR. U zult dit zelf moeten registeren/bijhouden in uw eigen administratie. 3. Wat is de status van het sanctiebeleid? - De zorgkantoren ontwikkelen het stimuleringsbeleid. Binnenkort volgt hierover meer informatie en vindt implementatie plaats. Dit is op basis van de prestaties over begin Het kan ook invloed hebben op de aanbesteding voor Bij de overeenkomst voor 2011 worden de prestatieindicatoren duidelijk geformuleerd. 4. Waarom krijg ik nadat ik fouten verbeterd heb, weer nieuwe fouten? Kan dat niet allemaal in 1 foutrapport? - Dit kan niet altijd. Afhankelijk van het soort fout kan er wel of niet verder gegaan worden met controleren. Als dat niet kan, komen andere fouten in diezelfde regels pas later op een foutrapport, nadat u eerdere fouten heeft gecorrigeerd en het bestand opnieuw heeft aangeleverd. 5. Onze software kan nog steeds geen AW119 produceren, moet ik dan nog meedoen tot 2011 (het AW319)? - Ja. U dient dan voor uw AGB(s) minimaal 25 cliënten, eventueel handmatig, te declareren. Op die wijze krijgt u affiniteit met het bericht en voldoet u ook aan de declaratie plicht (sinds ). Het is belangrijk dat uw organisatie is ingericht om de juiste informatie aan te leveren en dat u zeker weet dat u voor iedere cliënt in AZR een actuele toewijzing heeft (uitzonderingen zoals nietgeïndiceerde partner en BJZ cliënten daar gelaten). 6. Als wij december 2010 in januari 2011 al ingediend hebben m.b.v. het AW119 en we willen daarna nog corrigeren (in bijvoorbeeld februari of maart), moet dat dan in een AW319 of mag dat nog in een AW119? - Goede vraag. Dit punt nemen we mee naar het landelijke overleg zodat we hier met elkaar 1 landelijke lijn in trekken. 7. De voorvulling vanuit AZR lijkt nog steeds niet correct te zijn. Klopt dat? - Dat klopt. Er zitten nog onvolkomenheden in de voorvulling. O.a. indicatiebesluiten met de status verlopen staan op de lijst. Deze hadden de status stopgezet moeten hebben. Dit wordt in het najaar in AZR aangepast. Ook komt een klant 2 x voor op de voorvulling als in een eerder indicatiebesluit functie 71 geïndiceerd was en in de geldende indicatie functie 71 gewijzigd is in functie 72.

2 AW319 (EI standaard declareren per ) 1. Als ik een AW319 indien waarvan een deel afgekeurd wordt, krijg ik dan alleen een AW320 over de afgekeurde declaratieregels, of ook over de goedgekeurde declaratieregels? - Bij het ontwikkelen van de standaard voor AW319 en AW320 is bepaald dat u alleen over de foutregels een terugkoppeling ontvangt. De goedgekeurde regels worden in de terugkoppeling niet nader gespecificeerd. 2. Als wij zelf software gaan bouwen voor het AW319, kunnen we dan testen met het zorgkantoor? - Dat kan. In het najaar ontvangt u meer informatie over het testtraject en de afspraken die we hierover met elkaar maken. 3. Wij hebben zelf geen softwarepakket dat onze administratie ondersteunt. Is er ondersteuning voor ons zodat we toch op 1 januari 2011 aan onze verplichting om het AW 319-bericht aan te leveren, voldoen? - Er zijn bedrijven in Nederland bezig om hier software voor te ontwikkelen en deze aan te bieden via hun website. U kunt wat zij bouwen, vergelijken met het Excelformat. Het is een soort webmodule waar u handmatig uw declaratie invult. Vanuit Zorgverzekeraars Nederland heeft softwareleverancier Promeetec de opdracht gekregen om deze software te ontwikkelen, zodat er altijd een landelijke voorziening is voor aanbieders die geen software hebben of waarvan de software niet tijdig gereed is. Verder is softwareleverancier Lifeline/E-novation ook een product aan het ontwikkelen wat u op soortgelijke wijze kan voorzien van de AW Er komt in AZR 3.0 de mogelijkheid een administratieve zorgtoewijzing op te voeren. Bijvoorbeeld als een klant in een verzorgingshuis woont en tijdelijk naar een verpleeghuis moet. Zo kunnen beide instellingen declareren. Wie regelt die administratieve zorgtoewijzing? - De administratieve toewijzing wordt vanaf AZR 3.0 door het zorgkantoor, afdeling zorgtoewijzing gedaan op verzoek van het verzorgingshuis. 5. Wat zijn de minimale controles in het AW319 waar in januari 2011 mee gestart wordt? - Deze zijn nog niet 100 % bekend. Op hoofdlijnen: Is de klant bekend in AZR? Is er een geldige zorgtoewijzing voor uw AGB code? Is het een dubbele declaratie? Heeft u eerst debet gedeclareerd voor een creditregel? 6. Wij gebruiken intern 2 verschillende systemen. Een voor intramurale klanten en een voor extramurale klanten. Mag ik dadelijk ook 2 maal voor 1 maand een AW319 insturen? Of moet ik de twee AW319 berichten samenvoegen? - Het is mogelijk om een AW319 bericht per agbcode aan te leveren. Het is dus mogelijk om intra- en extramurale declaraties apart aan te leveren. 7. Kan ik ergens zien welke AW319 en AW320 berichten ik verzonden en ontvangen heb? - Ja, VECOZO logt al deze berichten. U kunt deze raadplegen op hun website.

3 ALGEMENE VRAGEN 1. Bovenregionale vervolgindicaties met onjuiste aanbieder van voorkeur zijn niet meer zichtbaar. Daardoor kan ik niet meer declareren voor onze bewoner (woonde al bij ons en blijft ook bij ons wonen). - Als bovenstaande situatie bij u bekend is, kunt u contact opnemen met de Team AZR (tel: ). Zij kunnen contact opnemen met het zorgkantoor waar de aanbieder bij hoort en zorgen voor een omzetting van de zorgtoewijzing naar uw instelling. 2. Wat mag er gedeclareerd worden bij tijdelijke afwezigheid van verzorgingshuis naar verpleeghuis? Alleen huur (verblijfscomponent), of een andere (lagere) ZZP? - Wij verwijzen u naar de fact sheet van de NZa m.b.t. tijdelijke afwezigheid. Wat gedeclareerd mag worden is o.a. afhankelijk van het soort aanbieder. De duur van het doordeclareren staat niet expliciet vernoemd in deze fact sheet. Richtlijn is dat u de ZZP mag declareren die tot het moment van tijdelijk afwezig zijn werd geleverd. (tot AZR 3.0 zal het declareren van tijdelijke afwezigheid nog problemen opleveren, aangezien pas in AZR 3.0 een administratieve toewijzing gedaan kan worden voor het verzorgingshuis) 3. Als wij dagbehandeling leveren op verzoek van een andere zorgaanbieder, wat mag dan gedeclareerd worden als onze kosten hoger zijn dan de productieafspraken van de opdrachtgevende zorgaanbieder met het zorgkantoor? - Als u werkt als onderaannemer van een collega aanbieder (hoofdaannemer), dan maakt u met deze hoofdaannemer afspraken over het bedrag dat u in rekening brengt. Deze afspraken gaan buiten het zorgkantoor om. 4. Als in geval van overbruggingszorg de dagbehandeling bij een andere zorgaanbieder geleverd wordt, moet de zorgtoewijzing dan ook naar die andere AGB code om te kunnen declareren? - Als u voor een cliënt de overbruggingszorg levert (bijvoorbeeld de dagbehandeling) dan is het belangrijk dat de zorgtoewijzing voor deze functie op uw AGB code staat. 5. Waar vind ik de meest actuele landelijke lijst met veelgestelde vragen? - De meest actuele lijst staat op (algemene website van VWS, e-care en ZN) 6. Hoe zit het met de aanlevering van productie aan het CAK van extramurale zorg? Vervalt dat als extramuraal verplicht wordt in het kader van digitaal declareren. - We begrijpen uw vraag. Dit wordt nog landelijk tussen de ketenpartijen besproken. 7. Hoe zit het met CAK codes t.o.v. koepelcodes? - Landelijk is een werkgroep AGB codes ingesteld om uniformiteit te bereiken in alle codes die in omloop zijn. Het is de bedoeling dat de huidige CAK bevoorschottingscodes worden omgezet in een koepelcode op de Vektis AGB code lijst. Deze operatie is in gang gezet en wordt per 1 januari 2011 afgerond, in goede samenspraak met u als zorgaanbieder.

4 8. Is het AW119/AW319 niet dubbelop? We sturen al productiegegevens naar het zorgkantoor en naar het CAK. Ook staat alles in AZR. - Nee. Dit is juridisch gezien een aparte stroming. AZR is uw machtiging om zorg te leveren, de gegevens voor het CAK zijn bestemd voor het opleggen van de eigen bijdrage. Het digitaal declareren bevat informatie van de zorg die u daadwerkelijk geleverd heeft op klantniveau. 9. Moet ik streven naar een foutloze declaratie? - Dit is nog niet mogelijk omdat er nog landelijke issues zijn. U vindt deze op de website Laat alle zaken die niet goed gaan doordat de beleidsregels nog niet uitgediept zijn (zaken als BJZ, niet-geïndiceerde partners, mutatiedagen) wel op de declaratie staan. Er blijft een foutrapport komen, maar het is bekend waarom, zowel bij u als bij het zorgkantoor. Op deze wijze sluit de declaratie zoveel mogelijk aan bij de productiemonitor. Kortom: Ga door met het corrigeren totdat u een technisch en inhoudelijk foutloze declaratie heeft met uitzondering van de landelijke issues (denk aan niet-geïndiceerde partner). 10. Hoe declareer ik logeren? - Dit valt onder code 71. U declareert bij deze functie de verblijfscomponent. Op de 055 codelijst van Vektis vindt u 4 codes voor het verblijfscomponent (Z991-Z992-Z993-Z994). De bijbehorende activiteitencodes beginnen met 71. U kijkt daar welke code het beste past bij de geleverde zorg. De NZa beleidsregel hiervoor is op landelijk niveau voor 2011 nog niet gereed. Dit is daarom een voorlopige oplossing, tot er meer duidelijk is over het declareren van extramurale componenten. 11. Wat mag ik declareren tussen de sleuteldatum en de start van de zorgtoewijzing, als een cliënt van een ander verzorgingshuis naar ons verzorgingshuis komt? Dit zijn namelijk volgens de beleidsregel geen mutatiedagen. - In de betreffende beleidsregel staat bij punt wanneer er o.a. recht is op mutatiedagen. In het geval van verhuizing van het ene verzorgingshuis (koepel A) naar het andere verzorgingshuis (koepel B) bestaat er recht op mutatiedagen. De koepels maken dan onderling afspraken over het declareren van de mutatiedagen (zie toelichting NZa). Dan kunnen er 2 x 13 mutatiedagen gedeclareerd worden, te verdelen over de genoemde kamers. Hoe te handelen in geval van aanbieders die binnen dezelfde koepelorganisatie vallen is nog niet duidelijk. Hierover doet de NZa nog een uitspraak.

5 12. Hoe declareer ik zorg op basis van een sectorvreemde indicatie? - Dit is afhankelijk van de productieafspraken die uw organisatie heeft met het zorgkantoor. Als u hierover afspraken met ons heeft en u levert de zorg conform de sectorvreemde indicatie, dan kunt u die zorg declareren. Levert u in goed overleg met de cliënt een best passend sectoreigen ZZP, dan neemt u contact op met het zorgkantoor afdeling zorgtoewijzing, conform het protocol bijzondere zorgsituaties. Zij toetsen uw aanvraag en na goedkeuring zorgen zij voor een nieuwe toewijzing voor de sectoreigen ZZP. Aan de hand daarvan kunt u rechtmatig declareren. 13. AZR 3.0 wordt gebouwd in ZZP termen. Wordt functie 71 (verblijf tijdelijk) ook in ZZP termen gesteld? - Hierover is nog geen uitsluitsel. De NZa beraadt zich nog over hoe de financiering voor logeren/verblijf tijdelijk er voor 2011 uit moet zien. 14. Klanten verdwijnen te snel uit AZR na ontdubbelen. Kunnen deze toch inzichtelijk blijven voor ons? Of misschien langer dan dat ze nu inzichtelijk zijn? - Cliënten krijgen na het ontdubbelen voor het oude cliëntnummer een verwijderd status die niet meer inzichtelijk is voor de zorgaanbieder. Dat is natuurlijk niet handig, zeker als u niet beschikt over eigen software. Het zorgkantoor gaat dit probleem verder onderzoeken om te komen tot een passende oplossing. De vraag is hoe snel dit punt kan worden opgepakt in relatie tot de prioriteit die nu gegeven wordt aan de bouw van AZR Waarom geeft in het Excelformat (AW119) het ontbreken van voorloopnullen in het cliëntnummer een fout als het BSN in AZR leeg is en het in de declaratie gevuld is? - Het cliëntnummer in AZR is een sleutelveld. Dat wil zeggen dat dit in uw declaratie exact overeen moet komen met de inhoud van AZR. Als u de voorloopnullen weg laat, proberen wij via het BSN de klant te herkennen. Maar doordat het BSN in AZR leeg is, is een 100 % match ook niet mogelijk. Daardoor ontstaat de foutmelding. 16. Welke fouten/issues hoeven we niet te verbeteren in de huidige declaratie, omdat deze op landelijk niveau nog besloten moeten worden? - Deze treft u aan in de landelijke issuelijst op Moet Volledig Pakket Thuis (VPT) wel of niet mee in de huidige AW119? - Jawel, dit valt onder intramurale zorg. Op de 055 codelijst van Vektis vindt u de speciale codes die betrekking hebben op VPT. 18. Een klant heeft gerevalideerd o.b.v ZZP9, maar kan niet meer naar huis. De klant krijgt dan een veel lagere ZZP geïndiceerd en verblijft nog in het verpleeghuis/revalidatiekliniek. Mag deze laatste dan alleen nog maar de veel lagere ZZP declareren? - Klopt. Het geïndiceerde (en toegewezen) ZZP is de basis voor de declaratie. Het is dus belangrijk om deze cliënt zo snel mogelijk over te plaatsen naar een verzorgingshuis.

6 19. Wat is het verschil tussen afwezigheidsdagen en mutatiedagen? - Afwezigheidsdagen gelden als een cliënt tijdelijk naar bijvoorbeeld het ziekenhuis gaat. Mutatiedagen hebben te maken met het overlijden of definitief vertrekken van een cliënt en hoe lang er dan nog doorgedeclareerd mag worden tegen het mutatiedagen tarief. U kunt deze zaken ook terugvinden op de fact sheet van de NZa. Al is daarin de definitie van tijdelijk nog niet uitgediept. Het belangrijkste verschil is dat bij afwezigheidsdagen er van uit gegaan wordt dat de klant nog terug komt naar de aanbieder. Bij mutatiedagen niet meer. 20. Als een klant met een indicatie voor kortdurend verblijf naar het ziekenhuis gaat, moet er dan wel een MAZ/MEZ/MUT komen in AZR? - In AZR hoeft vanaf de 2.2 versie van de standaard geen tijdelijke afwezigheid meer gemeld te worden. Wel is het zo dat als een cliënt niet meer terug komt, hier een MEZ met de juiste reden voor gedaan dient te worden. 21. Blijft bij AZR 3.0 de webapplicatie toegankelijk? - Ja, vooralsnog blijft de webfunctionaliteit bestaan. 22. Wij hebben 2 AGB codes, 1 voor intramurale zorg en 1 voor extramurale zorg. Wij hebben het verblijf tijdelijk geschaard onder extramurale zorg. Is dat een probleem? - Nee. Tijdelijk verblijf is officieel een extramurale functie in de oorspronkelijk opzet van het besluit Zorgaanspraken. Tegelijkertijd kun je stellen dat het gaat om verblijf en daarom mee moet lopen in het Excelformat. Voor dit laatste is ook landelijk gekozen. Vooralsnog is ons advies om de situatie zo te laten in afwachting van wat er landelijk besloten wordt rondom tijdelijk verblijf en de financiering hiervan (wel of niet in de vorm van een ZZP).

Uitzonderingen registratie intramurale productie

Uitzonderingen registratie intramurale productie Uitzonderingen registratie intramurale productie Doel N.a.v. de knelpunten aangaande registratie en verantwoording van de zorgproductie, is een notitie/leeswijzer opgesteld welke beknopt aangeeft welke

Nadere informatie

Declaratie AWBZ-zorg (Excel format)

Declaratie AWBZ-zorg (Excel format) Declaratie AWBZ-zorg (Excel format) Versie EI-standaard: 1.1, 10-12-2009 FOUTCODELIJST In retourmelding naar de zorgaanbieder Uitgave document: 1.0, 10-12-2009 Kenmerk: AW119v1.1_FOUTCODESu1.pdf Inleiding

Nadere informatie

Toelichting inhoudelijke retourcodes bedrijfs- en controleregels Vektis versie

Toelichting inhoudelijke retourcodes bedrijfs- en controleregels Vektis versie Toelichting inhoudelijke retourcodes bedrijfs- en controleregels Vektis versie 1.3 2012 De inhoud van uw declaratieregel wordt getoetst aan AZR. Dit is het overzicht van de cliëntgegevens, de machtigingen

Nadere informatie

Declareren op klantniveau

Declareren op klantniveau NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2012 Declareren op klantniveau In deze nieuwsbrief vindt u onder andere informatie over de jaarovergang 2012-2013, het bevoorschotten in 2012 en 2013 en de nieuwe bedrijfs- en controle

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst Declareren AWBZ. Declareren op klantniveau mei/juni 2010

Informatiebijeenkomst Declareren AWBZ. Declareren op klantniveau mei/juni 2010 Informatiebijeenkomst Declareren AWBZ Declareren op klantniveau mei/juni 2010 1 Agenda Stand van zaken AW119 (Excel format) Declaratieproces AW319 (EI standaard) Randvoorwaarden voor succesvolle implementatie

Nadere informatie

OVERZICHT NIEUWE/GEWIJZIGDE CONTROLES AW319 VERSIE

OVERZICHT NIEUWE/GEWIJZIGDE CONTROLES AW319 VERSIE OVERZICHT NIEUWE/GEWIJZIGDE CONTROLES AW319 VERSIE 1.4 2013 Bijgaand treft u een overzicht aan van de nieuwe en gewijzigde controles van het AW319 bericht versie 1.4 t.b.v. 2013. Dit overzicht is niet

Nadere informatie

1.3 CIZ Het Centrum Indicatiestelling Zorg als bedoeld in artikel 1 onder b van het Zorgindicatiebesluit.

1.3 CIZ Het Centrum Indicatiestelling Zorg als bedoeld in artikel 1 onder b van het Zorgindicatiebesluit. Bijlage 12 bij circulaire Care/AWBZ/09/17c REGELING Declaratie AWBZ-zorg Gelet op artikel 37 en artikel 38 van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), heeft de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) de volgende

Nadere informatie

FAQ AZR 3.2 versie 8, d.d. februari 2014 Trefwoorden AAT Indicatie MUT BSN MAZ Toewijzing Declaratie MigratieOverig

FAQ AZR 3.2 versie 8, d.d. februari 2014 Trefwoorden AAT Indicatie MUT BSN MAZ Toewijzing Declaratie MigratieOverig Trefwoorden AAT Indicatie MUT BSN MAZ Toewijzing Declaratie MigratieOverig Volgnr. Vraag Antwoord BSN 1 Indien BSN niet gevuld is, wordt dit veld gevuld met 999999999. Dit leidt tot een probleem in mijn

Nadere informatie

FAQ 2011, versie 2, d.d. 10 maart 2011

FAQ 2011, versie 2, d.d. 10 maart 2011 Volgnr. Vraag Antwoord 01 Wat gebeurt er als mijn Als uw software geen correct AW319 bericht opstelt, dan wordt het bericht geweigerd softwarepakket niet correct aanlevert? door het VECOZO Elektronisch

Nadere informatie

Declareren op cliëntniveau AWBZ

Declareren op cliëntniveau AWBZ Declareren op cliëntniveau AWBZ e-c@re Dit document geeft een overzicht van de prestaties die u verplicht op cliëntniveau moet declareren. Deze verplichte prestaties worden toegelicht, evenals prestaties

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst Declareren AWBZ met AW319

Informatiebijeenkomst Declareren AWBZ met AW319 Informatiebijeenkomst Declareren AWBZ met AW319 Declareren op klantniveau Januari/februari 2011 Martijn van Wijk Willemijn Peters 1 Doelstellingen bijeenkomst Informatieverstrekking over de implementatie

Nadere informatie

Bijlage C: Leveringsstatus

Bijlage C: Leveringsstatus Bijlage C: Leveringsstatus Geldend voor de Melding Aanvang Zorg Situatie Cliënt ontvangt alle toegewezen zorg. Geleverde klasse (en opslag) is gelijk aan ZTW Cliënt ontvangt deel van toegewezen zorg, maar

Nadere informatie

Declaratieprotocol Subsidieregelingen Wlz 2015

Declaratieprotocol Subsidieregelingen Wlz 2015 Declaratieprotocol Subsidieregelingen Wlz 2015 Addendum bij overeenkomst 2015 Zorgkantoor-Zorgaanbieder Wlz t.b.v. subsidieregelingen extramurale behandeling/eerstelijnsverblijf op grond van artikel 11.1.5.

Nadere informatie

Handleiding CAK voor zorgaanbieders

Handleiding CAK voor zorgaanbieders Handleiding CAK voor zorgaanbieders Versie 3.2 01-01-2014 Nijmegen Waardenland Midden-Holland Midden-Brabant Noordoost-Brabant Noord-Holland Noord Noord- en Midden-Limburg Inhoudsopgave 1. Toewijzing...

Nadere informatie

FAQ presentatie zorgaanbieders januari / februari 2015

FAQ presentatie zorgaanbieders januari / februari 2015 FAQ presentatie zorgaanbieders januari / februari 2015 Nr. Vraag / categorie Antwoord Algemeen 1 Algemeen; de zorgaanbieder twijfelt of de klant correct is geoormerkt, waar kan hij dit laten controleren?

Nadere informatie

1.3 CIZ Het Centrum Indicatiestelling Zorg als bedoeld in artikel 1 onder b van het Zorgindicatiebesluit.

1.3 CIZ Het Centrum Indicatiestelling Zorg als bedoeld in artikel 1 onder b van het Zorgindicatiebesluit. REGELING Declaratie AWBZ-zorg Gelet op artikel 37 en artikel 38 van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), heeft de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) de volgende regeling vastgesteld; Artikel 1. Begripsbepalingen

Nadere informatie

Declaratie AWBZ-zorg (Excel format)

Declaratie AWBZ-zorg (Excel format) Declaratie AWBZ-zorg (Excel format) Versie EI-standaarden: 1.1, 10-12-2009 INVULINSTRUCTIES [INV] Aanwijzingen bij het gebruik van Declaratie AWBZ-zorg (Excel format) Uitgave document: 1, 10-12-2009 Kenmerk:

Nadere informatie

Handreiking Uitvoering Mondzorg WLZ

Handreiking Uitvoering Mondzorg WLZ Mondzorg in de Wlz gaat digitaal! Handreiking Uitvoering Mondzorg WLZ - per 1 juli 2017 - versie: 30-06-2017 Inleiding Het aanvragen, machtigen en declareren van Mondzorg behandelingen voor patiënten in

Nadere informatie

Bijlage 5 DECLARATIEPROTOCOL Wlz 2018 TEN BEHOEVE VAN DE ZORGINKOOP LANGDURIGE ZORG

Bijlage 5 DECLARATIEPROTOCOL Wlz 2018 TEN BEHOEVE VAN DE ZORGINKOOP LANGDURIGE ZORG Bijlage 5 DECLARATIEPROTOCOL Wlz 2018 TEN BEHOEVE VAN DE ZORGINKOOP LANGDURIGE ZORG 2018-2020 Zorgverzekeraars Nederland Juni 2017 Reikwijdte van het document Dit document heeft alleen betrekking op declaraties

Nadere informatie

Declaratieprotocol Addendum bij overeenkomst 2015 Zorgkantoor Zorgaanbieder AWBZ Juni 2014

Declaratieprotocol Addendum bij overeenkomst 2015 Zorgkantoor Zorgaanbieder AWBZ Juni 2014 Declaratieprotocol Addendum bij overeenkomst 2015 Zorgkantoor Zorgaanbieder AWBZ Juni 2014 Definitieve versie Declaratieprotocol juni 2014 1 Reikwijdte van het document: Alleen declaraties die via de AW319

Nadere informatie

Handleiding down- en uploaden Excel format declareren/nominatieve lijst versie april 2010

Handleiding down- en uploaden Excel format declareren/nominatieve lijst versie april 2010 Handleiding down- en uploaden Excel format declareren/nominatieve lijst versie 3.0 20 april 2010 De NZa heeft bepaald dat u als zorgaanbieder met ingang van 1 januari 2010 de zorg die u levert aan cliënten

Nadere informatie

iwlz-release 1.1 Functionele uitwerking

iwlz-release 1.1 Functionele uitwerking iwlz-release 1.1 Functionele uitwerking 10 juli 2015 Functionele uitwerking iwlz-release 1.1 1 / 7 Inhoud 1. Inleiding 2. De voorkeur van de cliënt 3. Extramurale eigen bijdrage 4. XML 5. Kleine technische

Nadere informatie

De inkomsten in control

De inkomsten in control De inkomsten in control Inzicht en analyse van het declaratieproces 19/3/13, Zeist 1 Waar gaan we het over hebben? 1. Achtergrond en aanleiding 2. Welk probleem op te lossen? 3. Een analysetool 4. Een

Nadere informatie

Veelgestelde vragen zorgtoewijzing Versie 3.0, d.d. maart 2013

Veelgestelde vragen zorgtoewijzing Versie 3.0, d.d. maart 2013 Veelgestelde vragen zorgtoewijzing Versie 3.0, d.d. maart 2013 Volgnr. Vraag Antwoord Leveringsstatus Wachtlijst 1 Waar kan ik de actiedatum aanpassen en hoe zie ik de aanpassing terug? De actiedatum kan

Nadere informatie

Handreiking Uitvoering Mondzorg WLZ. - per 1 juli

Handreiking Uitvoering Mondzorg WLZ. - per 1 juli Handreiking Uitvoering Mondzorg WLZ - per 1 juli 2017 - versie: 31-05-2017 Inleiding Het aanvragen, machtigen en declareren van Mondzorg behandelingen voor patiënten in de Wet langdurige zorg wordt per

Nadere informatie

Declaratieprotocol Forensische Zorg

Declaratieprotocol Forensische Zorg Declaratieprotocol Forensische Zorg Facturatie zorgzwaartepakketten en extramurale parameters Datum 22 augustus 2017 Status definitief Versienummer 2.0 Ingangsdatum 1 januari 2018 Colofon Afzendgegevens

Nadere informatie

SECTORVREEMDE EN INSTELLINGSVREEMDE ZZP S. Geldig in jaar: 2011 Versie: 1.0

SECTORVREEMDE EN INSTELLINGSVREEMDE ZZP S. Geldig in jaar: 2011 Versie: 1.0 SECTORVREEMDE EN INSTELLINGSVREEMDE ZZP S Eigenaar: Gereviewd door: Geldig in jaar: 2011 Versie: 1.0 Betrokken beleidsregels NZA: Laura Mostert Saskia Hartendorp CA-392 Invoering Zorgzwaartepakketten CA-437

Nadere informatie

BEP-model AWBZ Algemeen. versie 1.0. Mutaties t.o.v. BEP-model AWBZ 3.1 (versie 1.2)

BEP-model AWBZ Algemeen. versie 1.0. Mutaties t.o.v. BEP-model AWBZ 3.1 (versie 1.2) Algemeen In revisierelease AZR 3.1.1 zijn enkele onjuist- en onduidelijkheden in de specificaties hersteld. Daarnaast zijn enkele regels opgenomen in verband met de Experimenten Regelarme Instellingen

Nadere informatie

Het leveren en declareren van jeugdhulp

Het leveren en declareren van jeugdhulp Het leveren en declareren van jeugdhulp Gecontracteerde aanbieders voor jeugdhulp in de regio s Amsterdam-Amstelland en Zaanstreek-Waterland hebben twee formele momenten van gegevensuitwisseling met hun

Nadere informatie

Declaratieprotocol jeugdhulp

Declaratieprotocol jeugdhulp H-10 inkoopbureau Declaratieprotocol jeugdhulp Procesbeschrijving voor het indienen van declaraties voor jeugdhulp voor de H-10 gemeenten H-10 inkoopbureau 19-2-2015 Inhoudsopgave Context... 2 Toewijzing...

Nadere informatie

Bijlage 4b Interim Declaratieprotocol voor gecontracteerde zorgaanbieders ZiN Jeugdzorg en Wmo (o.b.v. arrangementsprijzen) met bevoorschotting.

Bijlage 4b Interim Declaratieprotocol voor gecontracteerde zorgaanbieders ZiN Jeugdzorg en Wmo (o.b.v. arrangementsprijzen) met bevoorschotting. Bijlage 4b Interim Declaratieprotocol voor gecontracteerde zorgaanbieders ZiN Jeugdzorg en Wmo (o.b.v. arrangementsprijzen) met bevoorschotting. Looptijd: Dit interim declaratieprotocol geldt voor de periode

Nadere informatie

Veel gestelde vragen iwlz 2.0

Veel gestelde vragen iwlz 2.0 Veel gestelde vragen iwlz 2.0 Versie 16 april 2018 Hieronder vindt u de meest gestelde algemene vragen over iwlz 2.0, welke direct aan het zorgkantoor zijn gesteld.. Deze lijst kan aangevuld worden. Vragen

Nadere informatie

Overzicht foutmeldingen ZorgNed bij berichtenverkeer 2.1

Overzicht foutmeldingen ZorgNed bij berichtenverkeer 2.1 1. Cliënt (BSN) is niet Er is geen toewijzing aanwezig bekend bij de gemeente. voor uw cliënt. U dient een Verzoek om Toewijzing (JW315) in via berichtenverkeer ''Koppelingen - iwmo - en ijw berichten

Nadere informatie

Kwaliteitstraject AZR definitief april 2011

Kwaliteitstraject AZR definitief april 2011 Kwaliteitstraject AZR definitief april 2011 Inleiding Het Kwaliteitstraject vindt plaats onder regie van VWS en in samenwerking met ZN en het CVZ. Het Kwaliteitstraject heeft als doel om vast te stellen

Nadere informatie

Handleiding zorgaanbieders betreft het declaratieproces rondom Deelovereenkomst Maatwerkvoorziening contract gemeente Kampen

Handleiding zorgaanbieders betreft het declaratieproces rondom Deelovereenkomst Maatwerkvoorziening contract gemeente Kampen Handleiding zorgaanbieders betreft het declaratieproces rondom Deelovereenkomst Maatwerkvoorziening contract gemeente Kampen 1 Inhoud Inhoud... 2 Inleiding... 3 AGB-code in de Wmo... 4 AGB-code of erkenning

Nadere informatie

Procesbeschrijving Begeleiding, Verblijf en Persoonlijke verzorging

Procesbeschrijving Begeleiding, Verblijf en Persoonlijke verzorging Procesbeschrijving Begeleiding, Verblijf en Persoonlijke verzorging Opgesteld door: Anneke Renckens WMO kantoor Pagina 1 van 6 Dit is een procesbeschrijving van het administratieve systeem van het WMO

Nadere informatie

WET- EN REGELGEVING 2019

WET- EN REGELGEVING 2019 WET- EN REGELGEVING 2019 Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op 02-06-2019 Table of Contents Wijzigingen 2019 per financieringsstroom... 3 iwlz 2.0.1... 4 iwmo en ijw 2.3... 7 ZVW... 10 Wijzigingen

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 18627 8 juli 2013 Declaratievoorschriften AWBZ-zorg Vastgesteld op 25 juni 2013 NR/CA-300-019 Ingevolge artikel 37 en

Nadere informatie

Declaratieprotocol Forensische Zorg Facturatie ZZP's en extramurale parameters

Declaratieprotocol Forensische Zorg Facturatie ZZP's en extramurale parameters Declaratieprotocol Forensische Zorg Facturatie ZZP's en extramurale parameters Versie 1.0 Datum 1 september 2015 Status definitief Colofon Afzendgegevens Contactpersoon Auteurs Directie Forensische Zorg

Nadere informatie

Memo basisprincipes elektronisch declareren AWBZ-zorg op cliëntniveau

Memo basisprincipes elektronisch declareren AWBZ-zorg op cliëntniveau Memo basisprincipes elektronisch declareren AWBZ-zorg op cliëntniveau Aanleiding In de afgelopen weken is gebleken dat er bij diverse partijen onduidelijkheid bestaat over het traject om te komen tot het

Nadere informatie

3.1 Zorgaanbieder De natuurlijke persoon of rechtspersoon die beroeps- of bedrijfsmatig zorg verleent, als bedoeld in artikel 1 onder c van de Wmg.

3.1 Zorgaanbieder De natuurlijke persoon of rechtspersoon die beroeps- of bedrijfsmatig zorg verleent, als bedoeld in artikel 1 onder c van de Wmg. Bijlage 25 bij circulaire CARE/AWBZ/13/05c REGELING Declaratievoorschriften AWBZ-zorg Ingevolge artikel 37 en 38 van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), is de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) bevoegd

Nadere informatie

De inkomsten in control

De inkomsten in control De inkomsten in control Inzicht en analyse van het declaratieproces 12/12/12, Amsterdam 1 Waar gaan we het over hebben? 1. Achtergrond en aanleiding 2. Welk probleem op te lossen? 3. Een analysetool 4.

Nadere informatie

3.2 Zorgkantoor Een verbindingskantoor als bedoeld in artikel 1, onderdeel c van het Administratiebesluit Bijzondere Ziektekostenverzekering.

3.2 Zorgkantoor Een verbindingskantoor als bedoeld in artikel 1, onderdeel c van het Administratiebesluit Bijzondere Ziektekostenverzekering. Bijlage 24 bij circulaire AWBZ/Care/12/07c REGELING Declaratievoorschriften AWBZ-zorg Ingevolge artikel 37 en 38 van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), is de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) bevoegd

Nadere informatie

BEP-model Wlz AZR 3.2 versie 1.2 vs i-wlz 1.0 versie 0.9

BEP-model Wlz AZR 3.2 versie 1.2 vs i-wlz 1.0 versie 0.9 Algemeen In het BEP-model Wlz vindt u de concept specificaties van de i-wlz-standaard versie 1.0 zoals deze binnen de Wlz gebruikt gaat worden. Deze standaard is gebaseerd op de specificaties van AZR 3.2.

Nadere informatie

Mutatieoverzicht iwlz 1.0 vs AZR 3.2

Mutatieoverzicht iwlz 1.0 vs AZR 3.2 Algemeen Tekstuele aanpassingen In alle documentatie is AWBZ vervangen door Wlz en AZR vervangen door iwlz. Voor de overzichtelijkheid van dit document zijn deze wijzigingen niet opgenomen in dit mutatierapport.

Nadere informatie

IW801-IW802v1.0_INVu5

IW801-IW802v1.0_INVu5 Externe integratie Indicatie Wlz IW801-IW802 Invulinstructie [INV] Versie EI-standaard 1.0 Versie datum 03-02-2017 Uitgave document 5 Uitgave datum: 12-10-2017 Kenmerk: IW801-IW802v1.0_INVu5 Adres- en

Nadere informatie

iwlz-release Functionele uitwerking 28 februari 2019

iwlz-release Functionele uitwerking 28 februari 2019 iwlz-release 2.0.2 Functionele uitwerking 28 februari 2019 Inhoud INLEIDING 4 1 VERHUISBERICHT (ZK31) 5 1.1 Uitgangspunten 5 1.1.1 Uitgangspunt 4 (UP004) 5 1.2 Bedrijfsregels 5 1.2.1 Bedrijfsregel 122

Nadere informatie

Toewijzings- en declaratieprotocol Wmo BOV- en Kempengemeenten voor maatwerkvoorzieningen. begeleiding 18+

Toewijzings- en declaratieprotocol Wmo BOV- en Kempengemeenten voor maatwerkvoorzieningen. begeleiding 18+ Toewijzings- en declaratieprotocol Wmo BOV- en Kempengemeenten voor maatwerkvoorzieningen begeleiding 18+ Ingangsdatum protocol: 1 januari 2018 Inleiding Zorgaanbieders dienen voor gegevensuitwisseling

Nadere informatie

Inleiding. Wijzigingsoverzicht AZR 2.2 AZR 3.0

Inleiding. Wijzigingsoverzicht AZR 2.2 AZR 3.0 Inleiding In juni 2009 heeft het Ministerie van VWS de regie voor het ontwikkelen van de AWBZ-brede Zorgregistratie (AZR) versie 3.0 overgedragen aan het College voor zorgverzekeringen. Dit wijzigingsoverzicht

Nadere informatie

iwlz-release 1.1 Functionele uitwerking

iwlz-release 1.1 Functionele uitwerking iwlz-release 1.1 Functionele uitwerking 1 juni 2015 Functionele uitwerking iwlz-release 1.1 1 / 10 Inhoud 1. Inleiding 2. Wijzigingen die niet zijn opgenomen in de specificaties 3. De voorkeur van de cliënt

Nadere informatie

Externe integratie. Indicatie Wlz IW801-IW802. Invulinstructie [INV] Versie EI-standaard 1.0 Versie datum

Externe integratie. Indicatie Wlz IW801-IW802. Invulinstructie [INV] Versie EI-standaard 1.0 Versie datum Externe integratie Indicatie Wlz IW801-IW802 Invulinstructie [INV] Versie EI-standaard 1.0 Versie datum 03-02-2017 Uitgave document 3 Uitgave datum: 27-7-2017 Kenmerk: IW801-IW802v1.0_INVu3 Adres- en contactgegevens

Nadere informatie

Zorgtoewijzing. Thema: wachtlijstschoning

Zorgtoewijzing. Thema: wachtlijstschoning NIEUWSBRIEF JUNI 2013 Zorgtoewijzing Thema: wachtlijstschoning De afgelopen periode heeft u ongetwijfeld gemerkt dat er door ons extra aandacht is besteed aan de wachtlijsten en de betrouwbaarheid hiervan.

Nadere informatie

Tijdelijke procedure voor het indienen van facturen bij de RIGG voor tarief-gefinancierde zorgaanbieders. (versie 1.03 dd 10 maart 2013)

Tijdelijke procedure voor het indienen van facturen bij de RIGG voor tarief-gefinancierde zorgaanbieders. (versie 1.03 dd 10 maart 2013) Tijdelijke procedure voor het indienen van facturen bij de RIGG voor tarief-gefinancierde zorgaanbieders. (versie 1.03 dd 10 maart 2013) Voor het indienen van declaraties voor jeugdhulp wordt gebruik gemaakt

Nadere informatie

Bijlage 2 Informatiesheet voor (nieuwe) zorgaanbieders

Bijlage 2 Informatiesheet voor (nieuwe) zorgaanbieders Bijlage 2 Informatiesheet voor (nieuwe) zorgaanbieders Als zorgaanbieder 1 wilt u zorg leveren en bent u liever niet bezig met het uitzoeken en aanvragen van diverse zaken en de administratieve lasten

Nadere informatie

Migratie, Conversie en Kwaliteitstraject AZR Toelichting en verduidelijking

Migratie, Conversie en Kwaliteitstraject AZR Toelichting en verduidelijking Inleiding In het kader van de overgang van AZR 2.2 naar AZR 3.0 zijn er een drietal trajecten gedefinieerd: Migratie; Conversie(periode); Kwaliteitstraject. Deze trajecten worden los van elkaar uitgevoerd

Nadere informatie

Referentiegroep iwlz. 14 maart 2017

Referentiegroep iwlz. 14 maart 2017 Referentiegroep iwlz 14 maart 2017 Referentiegroep iwlz 3 Opening Door Hans Oosterkamp 4 Agenda Korte mededelingen Kleine (technische) aanpassingen Wijzigingen zonder impact iwlz Presentatie nieuwe Informatiemodellen

Nadere informatie

BEP-model Wlz iwlz 1.0 versie 1.1

BEP-model Wlz iwlz 1.0 versie 1.1 Berichtspecificatie - AW35 (Aanvang zorg) Bericht voor meldingsgegevens aanvang Wlz-zorg. Het bericht is onderdeel van de iwlz-standaard. # Record 01 VOORLOOPRECORD 02 CLIENTRECORD 07 FUNCTIERECORD (geleverd)

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Wmo begeleiding UTRECHT - JANUARI 2017-

NIEUWSBRIEF Wmo begeleiding UTRECHT - JANUARI 2017- ZUID OOST NIEUWSBRIEF Wmo begeleiding UTRECHT - JANUARI 2017- Beste zorgaanbieders, Dit is de tiende nieuwsbrief van de bestuurlijke aanbesteding Wmo begeleiding en Zorg om Tafel in Zuid Oost Utrecht.

Nadere informatie

Draaiboek implementatie gegevensaanlevering t.b.v. opleggen eigen bijdrage zorg thuis

Draaiboek implementatie gegevensaanlevering t.b.v. opleggen eigen bijdrage zorg thuis Draaiboek implementatie gegevensaanlevering t.b.v. opleggen eigen bijdrage zorg thuis Colofon Auteur Het CAK Afdeling Ketenmanagement en Zorginstituut Nederland Beheerteam istandaarden Versie 1.0 27-10-2015

Nadere informatie

Wmo. 27 / 30 maart & 1 april 2015. Presentatie declaratiemodule

Wmo. 27 / 30 maart & 1 april 2015. Presentatie declaratiemodule Wmo 27 / 30 maart & 1 april 2015 Presentatie declaratiemodule Programma 1. Welkomstwoord gemeente en Stipter 2. Toelichting op MO-platform: factuurmodule 3. GGK (ijz berichtenverkeer) / Vecozo 4. CAK aanlevering

Nadere informatie

Overdracht van cliëntgegevens AWBZ naar Wmo

Overdracht van cliëntgegevens AWBZ naar Wmo Overdracht van cliëntgegevens AWBZ naar Wmo 3 april 2014 Martijn Mallie, projectleider Min. VWS Inleiding 1 januari 2015 AWBZ naar WMO Extramurale begeleiding Persoonlijke verzorging (ong. 5%) (alleen

Nadere informatie

Zorgverlenerscode voorschrijver/verwijzer of specialisme voorschrijver/verwijzer ontbreekt of is onjuist. Bij elke prestatie kunt u aangeven wie de Vo

Zorgverlenerscode voorschrijver/verwijzer of specialisme voorschrijver/verwijzer ontbreekt of is onjuist. Bij elke prestatie kunt u aangeven wie de Vo Addendum op handleiding EPexpress: Het voorkomen van afwijzingen van declaratiebestanden door VECOZO. VECOZO controleert de declaratiebestanden die u indient op verschillende punten. Sinds kort zijn de

Nadere informatie

Bijlage 2 Informatiesheet voor nieuwe zorgaanbieders

Bijlage 2 Informatiesheet voor nieuwe zorgaanbieders Bijlage 2 Informatiesheet voor nieuwe zorgaanbieders Als zorgaanbieder wilt u zorg leveren en bent u liever niet bezig met het uitzoeken en aanvragen van diverse zaken en de administratieve lasten die

Nadere informatie

Softwareleveranciersoverleg. Experiment regelarme instellingen

Softwareleveranciersoverleg. Experiment regelarme instellingen Softwareleveranciersoverleg Experiment regelarme instellingen Merel Gosens Diemen, 6 november 2012 Inhoud Aanleiding en stand van zaken ERAI Voorbeelden experimenten Effecten op de standaard - AW319 -

Nadere informatie

17 gemeenten of gemeentelijke samenwerkingsverbanden i.v.m. WMO (± 60 AGBcodes

17 gemeenten of gemeentelijke samenwerkingsverbanden i.v.m. WMO (± 60 AGBcodes Procesbeschrijving registratie WMO (ook toe te passen op de Jeugdwet) Versie: 2 Datum: 6 augustus 2014 Situatieschets op hoofdlijnen: - Nu: 16 AGB codes (7 zorgkantoren) t.b.v. AWBZ - Straks: 16 AGB codes

Nadere informatie

FORENSISCHE ZORG Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op

FORENSISCHE ZORG Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op FORENSISCHE ZORG Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op 14-12-2017 Table of Contents Forensische zorg... 3 Forensische zorg: algemene uitleg en inschakelen... 4 Forensische zorg: configuratie... 5

Nadere informatie

AWBZ, Volop in beweging!

AWBZ, Volop in beweging! AWBZ, Volop in beweging! Informatiebijeenkomst Zorgtoewijzing, AZR en Zorgkantoren Coöperatie VGZ Voorschrift Zorgtoewijzing AZR 3.1 VSP (AW319 1.4) Regelarme experimenten Eigen bijdrage oplegging Toekomst

Nadere informatie

Wijzigingen in de verpleegkundige zorg thuis naar aanleiding van intrekken beleidsregel MSVT per 2018

Wijzigingen in de verpleegkundige zorg thuis naar aanleiding van intrekken beleidsregel MSVT per 2018 Wijzigingen in de verpleegkundige zorg thuis naar aanleiding van intrekken beleidsregel MSVT per 2018 Versie 1.0 10 November 2017 Deze factsheet is geschreven door ActiZ, ZN, V&VN en de NFU. Andere brancheorganisaties

Nadere informatie

Externe integratie. Indicatie Wlz IW801-IW802. Invulinstructie [INV] Versie EI-standaard 1.0 Versie datum

Externe integratie. Indicatie Wlz IW801-IW802. Invulinstructie [INV] Versie EI-standaard 1.0 Versie datum Externe integratie Indicatie Wlz IW801-IW802 Invulinstructie [INV] Versie EI-standaard 1.0 Versie datum 03-02-2017 Uitgave document 1 Uitgave datum: 3-2-2017 Kenmerk: IW801-IW802v1.0_INVu1 Adres- en contactgegevens

Nadere informatie

Scenario s voor de administratieve afhandeling van de AWBZuitstroom

Scenario s voor de administratieve afhandeling van de AWBZuitstroom Scenario s voor de administratieve afhandeling van de AWBZuitstroom Inleiding De hervorming langdurige zorg leidt in 2015 tot een verschuiving van een groot aantal cliënten: zij gaan vanuit het AWBZ-domein

Nadere informatie

Externe integratie. Indicatie Wlz IW801-IW802. Invulinstructie [INV] Versie EI-standaard 1.0 Versie datum

Externe integratie. Indicatie Wlz IW801-IW802. Invulinstructie [INV] Versie EI-standaard 1.0 Versie datum Externe integratie Indicatie Wlz IW801-IW802 Invulinstructie [INV] Versie EI-standaard 1.0 Versie datum 03-02-2017 Uitgave document 6 Uitgave datum: 18-12-2017 Kenmerk: IW801-IW802v1.0_INVu6 Adres- en

Nadere informatie

Werkinstructie declareren prestatiefinanciering vanaf 2018

Werkinstructie declareren prestatiefinanciering vanaf 2018 Werkinstructie declareren prestatiefinanciering vanaf 2018 WMO i-standaarden Gemeente Nijkerk Versie 01-2018 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Beschikken/toewijzen... 2 2.1. Toewijzing ontvangen (301)... 2 2.2.

Nadere informatie

Nota van inlichtingen Overeenkomst Overgangsrecht

Nota van inlichtingen Overeenkomst Overgangsrecht Nota van inlichtingen Overeenkomst Overgangsrecht Vraagnr. Artikel Vraag Antwoord 1 Kostprijs Waarom kort u meer dan de landelijk taakstelling van 11% in uw geval op de tarieven? Dit is niet het geval.

Nadere informatie

Declaratieformat GEMEENTE KERKRADE. Gemeentelijke Groene Vink

Declaratieformat GEMEENTE KERKRADE. Gemeentelijke Groene Vink Declaratieformat GEMEENTE KERKRADE Gemeentelijke Groene Vink Gegevens gemeente Contactgegevens Naam gemeente Kerkrade Adres Markt 33, Kerkrade E-mailadres gemeentehuis@kerkrade.nl Telefoonnummer 14 045

Nadere informatie

Zorgtoewijzing en factuurcontrole met Jeugd-Ned Handleiding voor de leverancier

Zorgtoewijzing en factuurcontrole met Jeugd-Ned Handleiding voor de leverancier Zorgtoewijzing en factuurcontrole met Jeugd-Ned Handleiding voor de leverancier ZorgNed Automatisering BV Nudepark 91a 6702 DZ Wageningen Tel: 0317-466844 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Toegang... 3

Nadere informatie

Algemeen controleplan VPT/MPT onderzoek Menzis Zorgkantoren

Algemeen controleplan VPT/MPT onderzoek Menzis Zorgkantoren Algemeen controleplan VPT/MPT onderzoek Menzis Zorgkantoren 1 Algemeen controleplan VPT/MPT onderzoek... 3 Inleiding... 3 Algemeen controledoel... 3 Kans x Impact analyse... 3 Wet- en regelgeving... 4

Nadere informatie

Inkoopbureau H-10. Het Jeugdportaal. Handleiding voor het gebruik van het Jeugdportaal

Inkoopbureau H-10. Het Jeugdportaal. Handleiding voor het gebruik van het Jeugdportaal Inkoopbureau H-10 Het Jeugdportaal Handleiding voor het gebruik van het Jeugdportaal Het Inkoopbureau H-10 2-2-2015 Inleiding Dit document bevat de handleiding voor het gebruik van het Jeugdportaal. Dit

Nadere informatie

WMO303 FACTSHEET BERICHTENVERKEER REGIO ZAANSTREEK- WATERLAND WMO FACTUUR/DECLARATIE

WMO303 FACTSHEET BERICHTENVERKEER REGIO ZAANSTREEK- WATERLAND WMO FACTUUR/DECLARATIE FACTSHEET BERICHTENVERKEER REGIO ZAANSTREEK- WATERLAND WMO FACTUUR/DECLARATIE WMO303 Inleiding De gemeenten in de regio Zaanstreek-Waterland gaan ervan uit dat gecontracteerde aanbieders van ondersteuning

Nadere informatie

Circulaire nr. Betreft uitvoering krachtens de Datum 10/01 AWBZ 23 december 2010

Circulaire nr. Betreft uitvoering krachtens de Datum 10/01 AWBZ 23 december 2010 Aan de uitvoeringsorganen Zorgverzekeringswet en/of AWBZ Circulaire nr. Betreft uitvoering krachtens de Datum 10/01 AWBZ 23 december 2010 Onderwerp Wijzigingen Besluit zorgaanspraken AWBZ 2011 Ingangsdatum

Nadere informatie

Vraag en antwoord op de grootste veranderingen in AZR 3.0

Vraag en antwoord op de grootste veranderingen in AZR 3.0 Vraag en antwoord op de grootste veranderingen in AZR 3.0 Aangepaste zorgtoewijzing Wie mag een aangepaste zorgtoewijzing aanvragen? Wat is de samenstelling van een mutatiebericht dat een aanvraag voor

Nadere informatie

www.zn.nl/branche/zorgkantoren/ www.zorgkantoorfriesland.nl www.achmeazorgkantoor.nl www.czzorgkantoren.nl www.zorgkantoordsw.nl

www.zn.nl/branche/zorgkantoren/ www.zorgkantoorfriesland.nl www.achmeazorgkantoor.nl www.czzorgkantoren.nl www.zorgkantoordsw.nl Tabel 13. Stappenplan 2013-2014 voor Zelfstandig Ondernemend Zorgverleners Nr. Omschrijving processtap Duur Verwijzing Benodigde documenten Voorbereiden op overeenkomst met zorgkantoor: vanaf voorjaar

Nadere informatie

Handleiding zorgaanbieders betreft het declaratieproces rondom Deelovereenkomst Maatwerkvoorziening contract gemeente Kampen

Handleiding zorgaanbieders betreft het declaratieproces rondom Deelovereenkomst Maatwerkvoorziening contract gemeente Kampen Handleiding zorgaanbieders betreft het declaratieproces rondom Deelovereenkomst Maatwerkvoorziening contract gemeente Kampen 1 Inhoud Inleiding... 3 AGB-code in de Wmo... 4 AGB-code of erkenning Wmo...

Nadere informatie

12 De eigen bijdrage is gebaseerd op de geleverde Wlz-zorg. De eigen bijdrage is gebaseerd op de geleverde Wlz-zorg of de afgegeven beschikking.

12 De eigen bijdrage is gebaseerd op de geleverde Wlz-zorg. De eigen bijdrage is gebaseerd op de geleverde Wlz-zorg of de afgegeven beschikking. Mutatieoverzicht iwlz 1.1 t.o.v. iwlz 1.0 Uitgangspunten Nieuwe uitgangspunten # Uitgangspunt Gerelateerd aan 26 Het zorgkantoor geeft een beschikking af aan de cliënt voor zorg die wordt geleverd Bedrijfsregel

Nadere informatie

Deze beleidsregel bepaalt de begrippen die gebruikt worden in de regelgeving van de NZa.

Deze beleidsregel bepaalt de begrippen die gebruikt worden in de regelgeving van de NZa. Bijlage 8 bij circulaire AWBZ/Care/11/9c BELEIDSREGEL Definities AWBZ Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

Backoffice Jeugdzorg en nieuwe Wmo. Bijeenkomst voor Arnhemse zorgaanbieders 16 december 2014, Musis Sacrum

Backoffice Jeugdzorg en nieuwe Wmo. Bijeenkomst voor Arnhemse zorgaanbieders 16 december 2014, Musis Sacrum Backoffice Jeugdzorg en nieuwe Wmo Bijeenkomst voor Arnhemse zorgaanbieders 16 december 2014, Musis Sacrum Programma 1. Welkom - Gemeente Arnhem 2. Introductie - WMO kantoor 3. Toelichting Administratief

Nadere informatie

Inhoudsopgave Wet langdurige zorg... 2 De huisarts en de WLZ... 6

Inhoudsopgave Wet langdurige zorg... 2 De huisarts en de WLZ... 6 Inhoudsopgave Wet langdurige zorg... 2 Wat is de Wet langdurige zorg (Wlz)?... 2 Vanuit de Wlz worden de volgende zorg- en hulpvormen geregeld:... 2 Wlz aanvragen... 2 1. Aanvraag bij het CIZ... 4 2. CIZ

Nadere informatie

Beslisboom voor het verwerken van retourinformatie Waar leest u het retourbericht? Webportaal VECOZO?

Beslisboom voor het verwerken van retourinformatie Waar leest u het retourbericht? Webportaal VECOZO? Tips voor verwerken retourinformatie U kunt uw declaratie indienen in op het Elektronisch Declaratieportaal (EDP) van VECOZO. Op dit portaal kunt u de status van de afhandeling volgen en ontvangt u retourinformatie

Nadere informatie

Inleiding. Wijkverpleging 2015. Notitie. Aan. Zorgaanbieders en zorgverzekeraars Project IZA en Zorgverzekeraars Nederland. Auteur

Inleiding. Wijkverpleging 2015. Notitie. Aan. Zorgaanbieders en zorgverzekeraars Project IZA en Zorgverzekeraars Nederland. Auteur Aan Van Auteur Doorkiesnummer Ons kenmerk Zorgaanbieders en zorgverzekeraars Project IZA en Zorgverzekeraars Nederland Lindy Hilgerdenaar, Jeroen Bankers Bl-15-9427 Notitie Datum 12-08-2015 Onderwerp Toelichting

Nadere informatie

WET- EN REGELGEVING 2018

WET- EN REGELGEVING 2018 WET- EN REGELGEVING 2018 Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op 11-12-2017 Table of Contents Wijzigingen 2018 per financieringsstroom... 3 iwlz 2.0 (Ingangsdatum april 2018)... 4 ZVW (Ingangsdatum

Nadere informatie

Veelgestelde Vragen over de transitie Langdurige GGZ

Veelgestelde Vragen over de transitie Langdurige GGZ Veelgestelde Vragen over de transitie Langdurige GGZ Lezersnoot: VGZ heeft gemeend u als zorgaanbieder, gemeente of als lezer te willen informeren over de laatste stand van zaken rondom de langdurige GGZ.

Nadere informatie

FORENSISCHE ZORG Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op

FORENSISCHE ZORG Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op FORENSISCHE ZORG Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op 18-11-2016 Table of Contents Forensische zorg... 3 Forensische zorg: algemene uitleg en inschakelen... 4 Tariefcomponenten en labels instellen...

Nadere informatie

Wijzigingen in de verpleegkundige zorg thuis naar aanleiding van intrekken beleidsregel MSVT per 2018

Wijzigingen in de verpleegkundige zorg thuis naar aanleiding van intrekken beleidsregel MSVT per 2018 Wijzigingen in de verpleegkundige zorg thuis naar aanleiding van intrekken beleidsregel MSVT per 2018 Versie 2.0 22 December 2017 Deze factsheet is geschreven door ActiZ, ZN, V&VN en de NFU, met input

Nadere informatie

3.3 Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) Het Centrum Indicatiestelling Zorg als bedoeld in artikel Wlz.

3.3 Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) Het Centrum Indicatiestelling Zorg als bedoeld in artikel Wlz. Bijlage 18 bij circulaire Care/AWBZ/14/04c REGELING Declaratievoorschriften Wlz Ingevolge artikel 37 en 38 van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), is de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) bevoegd

Nadere informatie

Declaraties Paramedische zorg - meest voorkomende afwijsmeldingen

Declaraties Paramedische zorg - meest voorkomende afwijsmeldingen Declaraties Paramedische zorg - meest voorkomende afwijsmeldingen Afwijsmeldingen: 0051 Voor declaratie # is een machtiging nodig: machtiging ontbreekt 2 0053 Bevoegdheid voor prestatie #1# (#3#, soort

Nadere informatie

Migratiehandreiking: iwmo 2.2 en ijw 2.2 naar iwmo 2.3 en ijw 2.3

Migratiehandreiking: iwmo 2.2 en ijw 2.2 naar iwmo 2.3 en ijw 2.3 Migratiehandreiking: iwmo 2.2 en ijw 2.2 naar iwmo 2.3 en ijw 2.3 Versiebeheer Versie Datum Toelichting 1.0 19 december 2018 Definitieve versie Inhoud Inleiding 3 1 Regieberichten bij aspecifieke toewijzingen

Nadere informatie

BELEIDSREGEL CA Nationaal Programma Ouderenzorg 2014

BELEIDSREGEL CA Nationaal Programma Ouderenzorg 2014 BELEIDSREGEL Nationaal Programma Ouderenzorg 2014 Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) beleidsregels

Nadere informatie

Copro 18028C. Accountantsprotocol. Gegevensvraag Wlzgegevens

Copro 18028C. Accountantsprotocol. Gegevensvraag Wlzgegevens Accountantsprotocol Gegevensvraag Wlzgegevens 2017 Mei 2018 Inhoud 1. Inleiding 3 1.1 Inleiding 3 1.2 Inwerkingtreding 3 1.3 Leeswijzer 3 2. Doelstelling en kader 4 2.1 Inleiding 4 2.2 Inzet interne accountant

Nadere informatie

Publicatie Zorgkostenraming Wlz Periode 7 September 2017

Publicatie Zorgkostenraming Wlz Periode 7 September 2017 Publicatie Zorgkostenraming Wlz 2017 Periode 7 September 2017 Inleiding Leeswijzer Zilveren Kruis publiceert maandelijks de zorgkostenraming 2017 Dit doen we om zorgaanbieders inzage te geven in de door

Nadere informatie

Wmo. 27 / 30 maart & 1 april 2015. Presentatie declaratiemodule

Wmo. 27 / 30 maart & 1 april 2015. Presentatie declaratiemodule Wmo 27 / 30 maart & 1 april 2015 Presentatie declaratiemodule Programma 1. Welkomstwoord gemeente en Stipter 2. Toelichting op MO-platform: declaratiemodule 3. GGK (i-wmo berichtenverkeer) / Vecozo 4.

Nadere informatie