Dinsdag ochtend stond ons een verrassing te wachten. De mama vis had heel veel kleine babyvisjes gekregen! Wat was dat een leuk schouwspel :)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Dinsdag ochtend stond ons een verrassing te wachten. De mama vis had heel veel kleine babyvisjes gekregen! Wat was dat een leuk schouwspel :)"

Transcriptie

1 Klasnieuws week 6 Maandag beginnen de rode klassers altijd met sport in 2 groepen. In de klas hebben we dan eens wat meer tijd om iets te doen wat anders moeilijker te organiseren valt als je met een grote groep zit. Deze week mochten ze het eens proberen om vrij te knutselen. Vrij houdt in dat ze aan de hand van het materiaal dat aanwezig is in de knutselkast, iets kunnen knutselen. Vooraf wordt er eerst stilgestaan bij wat ze zullen knutselen en hoe ze dit zullen doen. Op die manier is het niet louter knippen en plakken, maar leren ze echt al vormgeven naar een doel. dit heeft natuurlijk de nodige verbale ondersteuning nodig. Wel bedenken ze zelf wat ze zullen doen, hoe ze het zullen doen en botsen ze altijd eens op dingen die niet zo goed lukken, maar doordat de begeleider aanwezig is, geven ze niet op en zoeken we samen naar een oplossing. Dat vrij knutselen is dus niet te onderschatten. Ze steken er zeer veel van op! maandag waren het vooral huizen die gemaakt werden en het waren echt toffe een doordachte werkjes. Top!

2 Dinsdag ochtend stond ons een verrassing te wachten. De mama vis had heel veel kleine babyvisjes gekregen! Wat was dat een leuk schouwspel :) Aan de tekentafeltjes werd er deze week heel veel gedaan. De gastjes gebruikten allerlei sjabloontjes om vooral vissen, maar ook andere dieren/dingen te tekenen en die in te kleuren of te versieren. Soms werden ze ook geknipt en geplakt op een ander blad. Ze gingen dus zeer creatief aan de slag met de sjabloontjes. Leuk om te zien!

3 Ook gingen we dinsdag terug aan de slag met de werktijd. Deze week bestond het moetje eruit dat de gastjes hun naam moesten stempelen. Zo hebben ze een kaartje met hun symbool en naam erop om die dan te gebruiken om op een puzzel, bouwwerk te leggen, zodat de andere gastjes zien dat ze hieraan bezig zijn en het niet weg mag. Een praktisch moetje dus Er waren ook nog vier magjes: bolletjes maken van crêpe papier en die op een tekening kleven, een duplo eendje namaken, de startgame camelot junior en een boom knutselen met echte blaadjes. tijdens het momentje op dinsdag werkten ze hieraan, maar ook tijdens de rest van de week. Opnieuw waren er heel veel gastjes die als eerste het moetje maakten, maar uiteindelijk dacht iedereen er wel aan om het dan te doen. Knap!

4 Tijdens het spelen in de klas deze week werd er toch nog af en toe poes gespeeld, maar ook boef en politie, en nog heel wat andere dingen een nieuw projectje zie ik nog niet direct komen :) Niet alleen werd er iets gespeeld, ook werd er met heel veel gespeeld. Zo was de tekenhoek erg populair met de sjablonen. Ook met de knecks werd vaak gespeeld. De duplo kreeg door het magje om een eendje te maken opnieuw veel aandacht en er werden toffe bouwwerken mee gemaakt. Ook de plasticine was in trek.

5

6 Tijdens het zwemmen woensdag hebben we heel wat gedaan. Elke begeleider stond op een plaatsje om een bepaald spelletje te begeleiden. Zo kropen we als muisjes op de toppen van onze vingers over het trapje, zwommen we als visjes in het water door de hoepels, speelden we als hondjes in het water met een bal en bliezen we die vooruit en zaten precies op een stoeltje toen we op een plankje gingen zitten en ons evenwicht moesten houden terwijl we vooruit liepen. Daarna hadden we nog even tijd om vrij te spelen en toen waren het babybadje en de glijbaan onze favorieten!

7

8 Dinsdagnamiddag ging de helft van de groep opnieuw mee met Leen en 45 minuten later de tweede groep. Met Leen gingen ze naar buiten en deden ze een zoektocht. Ook voor elkaar verstopten ze dingen en gingen ze die dan zoeken. Leuk!

9 Deze week kwam Nancy opnieuw helpen in de klas. Ze speelde met de gastjes het spelletje speed cup! Daarbij moesten ze zo snel mogelijk de gekleurde potjes in de juiste volgorde zetten. spannend! Met Leen op donderdag gingen ze dan aan de slag met het spelletje boomgaard. Dat spelletje werd na de speeltijd dan ook door een paar gastjes alleen gespeeld en dat lukte al erg goed!

10 Tijdens de werkwinkel donderdagnamiddag konden alle kleuters kiezen voor: spelen met knikkerbanen bij Katrijn, toneel en drama bij de student van Leen genaamd Nancy, fruitsalade maken bij Leen van de blauwe klas, een fotokader maken bij Leen van de gele klas en herfst-verfafdrukken maken bij mij in de rode klas. Ook enkele rode klassers kozen ervoor om in de rode klas te blijven. Hieronder enkele foto s.

11 Vrijdag hadden we bezoek in de klas. Oona haar mama en papa kwamen op bezoek met de kleine meid Pipa! Iedereen mocht eens dichtbij gaan kijken naar de kleine baby. Het werd plots erg stil in ons klasje. Het was echt een vertederend momentje :) We kregen ook nog een traktatie voor de geboorte van Pipa. Iedereen kreeg een mini-donut van Oona en die aten we smakelijk op in de namiddag, want in de voormiddag eten we op vrijdag met alle kleuters samen in het zaaltje een koek. Een donut zou wellicht heel wat kindjes doen watertanden. Dankjewel voor het bezoekje en de lekkere traktatie! Hieronder nog twee sfeerfotootjes van het gezellig gezamenlijk momentje met iedereen samen.

12 Vrijdag kregen de gastjes schrijfkriebels van Leen.Ze maakten een landschap met wolken, regen, konijntjes en waren erg trots op hun werkjes! Ondertussen in de klas speelden we met de andere groep een spelletje waar we kennis maakten met dingen die tegenovergesteld zijn. Het was wel even moeilijk om te vinden wat dat precies betekende, maar nu weten we dat dik en dun, groot en klein, blij en verdrietig Allemaal kaartjes zijn die bij elkaar horen, omdat ze tegenovergesteld zijn! Na het spelletje in de kring gingen er een aantal kindjes aan de slag om memorie te spelen met de kaartjes. Het ging al zeer goed zonder mij! Vrijdag was het ook een beetje de dag van de letters, omdat ze voor het moetje hun naam moesten stempelen en ze hierbij in aanraking kwamen met letters. Er waren een paar gastjes die de smaak van de letters wat te pakken kregen. Ze wilden graag dat ik hun naam maakte met magneten op het bord en zij schreven die dan na. Ook wilden ze hun naam nog eens stempelen op een gewoon blaadje. Tof!

13 Vrijdag leerden we nog een nieuwe smartgame. Camelot jr had zoveel succes dat ik ook het tweede gelijkaardige spel aanbracht: castle. Ook met dit speeltje gingen ze naarstig aan de slag! De twee spelletjes bleven de hele namiddag bijna nooit onbemand.

14

15 DITJES EN DATJES De buttons van rouge qui bouge zouden we moeten terughebben volgende week woensdag. (11 oktober ) Maandag hebben alle Koorddansers een dagje vrij. Geniet ervan gastjes! AGENDA : Zwemmen 22/11 31/01 02/05 30/05 Poetsen 14/10 Jefke (Christiaens) 28/10 Massio 18/11 Jeffie (Steyaert) 2/12 Jef (Desplentere) 16/12 Berlijn Vrije dagen 9/10 facultatieve vrije dag 20/10 Pedagogische studiedag 30/10 5/11 herfstvakantie 23/12 7/01 kerstvakantie Evenementen 13/10 Sober maal 14/10 Rouge qui bouge (De koorddanser fuift) 6/12 sint op bezoek 15/12 kersthappening 22/12 kerstmaaltijd met kerststerren GENIET VAN JULLIE WEEKEND!

16

Maandag zijn we ook opnieuw naar de schooldiertjes gaan kijken. Deze keer was ik het niet vergeten om de camera mee te geven met Nancy, dus kunnen

Maandag zijn we ook opnieuw naar de schooldiertjes gaan kijken. Deze keer was ik het niet vergeten om de camera mee te geven met Nancy, dus kunnen Klasnieuws week 5 Maandag zaten we nog eens in de kring en bespraken wat we nog graag wilden doen binnen ons project. Zo wilden ze graag een poes knutselen. Ook wilden we graag iets bakken. En wat past

Nadere informatie

In de namiddag gingen we terug aan de slag met de werktijd van deze week. Het moetje bestond eruit om een toren van lego na te bouwen.

In de namiddag gingen we terug aan de slag met de werktijd van deze week. Het moetje bestond eruit om een toren van lego na te bouwen. Klasnieuws week 7 Dinsdag in de kring werden er een paar verhalen verteld over Halloween. Bij sommige kindjes thuis ging er een spook of spinnenweb, iemand anders vertelde dat je dan aan de huizen langs

Nadere informatie

Aan de knutseltafel stempelden we een schoorsteen. De gastjes mochten dan kiezen wat ze hiermee deden. Een schoentje voor schilderen, een zwarte

Aan de knutseltafel stempelden we een schoorsteen. De gastjes mochten dan kiezen wat ze hiermee deden. Een schoentje voor schilderen, een zwarte Klasnieuws week 14 Maandag startte de dag met een sintforum. Wim deed alles aan wat de kinderen van de school voor hem maakten. Daarna oefende hij met een zware stem om te klinken als de echte sint en

Nadere informatie

Klasnieuws week 15. Maandag viel de sneeuw met bakken uit de lucht. Daar hebben we dan ook van genoten!

Klasnieuws week 15. Maandag viel de sneeuw met bakken uit de lucht. Daar hebben we dan ook van genoten! Klasnieuws week 15 Maandag viel de sneeuw met bakken uit de lucht. Daar hebben we dan ook van genoten! Aan de knutseltafel waren er enkele gastjes die graag hun naam wilden schrijven. Ik schreef ze voor

Nadere informatie

Terug in de klas bood ik een fijn werkje aan. Wie kon de taart mooi versieren volgens het Voorgestelde versieringetje?

Terug in de klas bood ik een fijn werkje aan. Wie kon de taart mooi versieren volgens het Voorgestelde versieringetje? Klasnieuws week 19 Maandag bood ik een ganzenspel aan maar in een ridderjasje. Ik speelde met hen mee. Het was erg spannend, want als je op een figuurtje kwam te staan kon het zijn dat je stappen vooruit

Nadere informatie

Maandag had Marcel een spelletje meegebracht naar de klas. Hij legde het uit aan de kindjes die het wilden spelen. Het was erg leuk om te zien dat

Maandag had Marcel een spelletje meegebracht naar de klas. Hij legde het uit aan de kindjes die het wilden spelen. Het was erg leuk om te zien dat Klasnieuws week 10 Maandag zijn we de week gestart met een zeer uitgebreide babbelkring. Iedereen had wel iets te vertellen over de vakantie of had iets leuks mee naar de klas waar een verhaal bij hoorde.

Nadere informatie

In de zandtafel werden nog steeds veel kabouterbergen gemaakt, maar deze keer ook met echte paddenstoelen die Amira meebracht.

In de zandtafel werden nog steeds veel kabouterbergen gemaakt, maar deze keer ook met echte paddenstoelen die Amira meebracht. Klasnieuws week 11 Maandag na de babbelkring maakten we een brainstorm van alles wat we wilden doen binnen ons project paddenstoelen en kabouters. We hadden zoveel ideeën dat ze maar net op ons blad pasten.

Nadere informatie

En nu niet schrikken J

En nu niet schrikken J Klasnieuws week 9 Maandag vlogen we erin met een dikke patat! Of zou ik zeggen met een dikke pompoen. We namen onze pompoen van de kast en haalden alles eruit wat we konden. Letterlijk en figuurlijk J

Nadere informatie

Maandagnamiddag was het prachtig weer, dus hebben we daar dan ook met volle teugen van genoten. Wie wou mocht in de speelheuvels spelen.

Maandagnamiddag was het prachtig weer, dus hebben we daar dan ook met volle teugen van genoten. Wie wou mocht in de speelheuvels spelen. Klasnieuws week 1 Maandag vlogen we helemaal in ons nieuw project Halloween! Aan de knutseltafel werkten we voor de eerste keer met waterverf. Maar het was geen gewone waterverf, het was toverwaterverf!

Nadere informatie

Maandag legde ik uit wat een weefgetouw was. Ook de geschiedenis erachter kwamen we te weten. Daarna mochten zij het ook eens proberen.

Maandag legde ik uit wat een weefgetouw was. Ook de geschiedenis erachter kwamen we te weten. Daarna mochten zij het ook eens proberen. Klasnieuws week 20 Maandag vlogen we er aan de knutseltafel in met iets wat de gastjes zelf hadden voorgesteld. Bij het kringgesprek bij het begin van het project mogen ze dus altijd zeggen wat ze allemaal

Nadere informatie

Maar ook de fijnere werkjes kregen aandacht: parels, hamertje tik, tekenmachine

Maar ook de fijnere werkjes kregen aandacht: parels, hamertje tik, tekenmachine Klasnieuws week 17 Maandag startte de dag met een turnles die ik eens gaf. Vanaf nu sport Evi elke maandagvoormiddag met de kindjes van de blauwe klas in het zaaltje. Af en toe (Want andere klassen zullen

Nadere informatie

Maandag gingen we zoals meestal aan de slag met een moetje. Deze keer was dit een kunstwerk maken met zout. Wanneer je dit dan schildert lopen de

Maandag gingen we zoals meestal aan de slag met een moetje. Deze keer was dit een kunstwerk maken met zout. Wanneer je dit dan schildert lopen de Klasnieuws week 21 Deze week was er heel veel werkenthousiasme in de klas. Er werden nieuwe oorden ontdekt en er werd veel aan elkaar geleerd, getoond, met elkaar gewerkt. Wauw! Het begon maandag toen

Nadere informatie

Daarna gingen we ook al aan de slag met één van de moetjes van deze week. Zelf kraspapier maken en een tekening erop zetten. Hem in een mooi jasje

Daarna gingen we ook al aan de slag met één van de moetjes van deze week. Zelf kraspapier maken en een tekening erop zetten. Hem in een mooi jasje Klasnieuws week 21 Maandag was het duidelijk dat het ridder-en prinsessenproject voorbij was. In de bouwhoek werden er heel veel beyblades gemaakt. Knap hoe ze zelf een systeem uitvonden om beyblades te

Nadere informatie

Klasnieuws week 9. Deze week maandag mocht Lieze op het podium staan, want ze was jarig in de vakantie!

Klasnieuws week 9. Deze week maandag mocht Lieze op het podium staan, want ze was jarig in de vakantie! Klasnieuws week 9 Deze week maandag mocht Lieze op het podium staan, want ze was jarig in de vakantie! Maandag speelden we het spelletje Vlotte geesten, maar ook Sem had een balans spelletje mee. Leuk!

Nadere informatie

Klasnieuws week 24. Zelf een spelletje kiezen lukt wel goed. Dit deden ze ook al af en toe ervoor.

Klasnieuws week 24. Zelf een spelletje kiezen lukt wel goed. Dit deden ze ook al af en toe ervoor. Klasnieuws week 24 Vanaf maandag zette ik op de twee tafels en de spelletjestafel niets meer klaar. Ze mogen nu zelf een spelletje uit de kast halen die ze al kennen en willen spelen en dozen kiezen uit

Nadere informatie

Terug in de klas probeerde ik nog even de werktijd te organiseren. Normaal valt die op dinsdagvoormiddag.

Terug in de klas probeerde ik nog even de werktijd te organiseren. Normaal valt die op dinsdagvoormiddag. Klasnieuws week 29 Maandag werd er heel geconcentreerd gewerkt en gespeeld door velen. Er werden heel wat blokkenpuzzels gemaakt, met de kleine vormpjes werden er figuren nagemaakt, met de steekparels

Nadere informatie

Klasnieuws week 23. Maandag gingen we in de kring aan de slag met de vraag: Wat willen jullie doen over ons project?

Klasnieuws week 23. Maandag gingen we in de kring aan de slag met de vraag: Wat willen jullie doen over ons project? Klasnieuws week 23 Hoi hoi! Deze week vlogen we in ons project de ruimte! Wat een fantastisch thema om rond te werken! De hele week lang leefde het zeer sterk bij alle kleuters. Maandag gingen we in de

Nadere informatie

Klasnieuws week 35 & 36

Klasnieuws week 35 & 36 Klasnieuws week 35 & 36 Vorige week maandag hadden we een zeer drukke dag. In de voormiddag gingen we naar rollebolle en in de namiddag naar het toneel. De gastjes genoten enorm van Rollebolle. Vooral

Nadere informatie

Senne bracht vorige week een tijdschrift mee met een ruimterubriekje. Daarin stond een kleurplaat die een beetje anders was dan anders.

Senne bracht vorige week een tijdschrift mee met een ruimterubriekje. Daarin stond een kleurplaat die een beetje anders was dan anders. Klasnieuws week 24 Maandag gingen we verder met de ruimtepakken, de flessen. De hele week lang werd eraan gewerkt tot ze allemaal geschilderd waren. Dat was een heel werk! Senne bracht vorige week een

Nadere informatie

Wat vonden we er veel!

Wat vonden we er veel! Klasnieuws week 28 Na een twee weken durende vakantie was het welletjes geweest. Eindelijk mochten we weer naar de klas! Niet alleen voor velen onder hen, maar ook voor mij was het ontzettend leuk om terug

Nadere informatie

Deze week leerden we de schakeltjes kennen. Leuk speelgoed waarmee we lange slingers kunnen maken. En wat werden er lange slingers gemaakt!

Deze week leerden we de schakeltjes kennen. Leuk speelgoed waarmee we lange slingers kunnen maken. En wat werden er lange slingers gemaakt! Klasnieuws week 2 Maandag vierden we Helle haar verjaardag. De hele dag zorgde Helle voor leuke liedjes. Dankjewel DJ Helle! In de kring zongen we voor haar en vierden we haar verjaardag uitvoerig! Helle

Nadere informatie

Klasnieuws week 32. Wat heb je nodig? - Lege fles - Trechter (best 2) - 1 zakje bakpoeder - Azijn (+/- 100 ml) - 1 ballon

Klasnieuws week 32. Wat heb je nodig? - Lege fles - Trechter (best 2) - 1 zakje bakpoeder - Azijn (+/- 100 ml) - 1 ballon Klasnieuws week 32 Maandag bracht ik een techniekkoffer mee. Deze had doosje met verschillende proefjes met water. Er zaten 4 waterproefjes in die we konden uitproberen. Per groepje mochten ze er 1 (en

Nadere informatie

Klasnieuws week 10. Maandag op het forum was het aan de rode klas om de schooldans op het podium te dansen!

Klasnieuws week 10. Maandag op het forum was het aan de rode klas om de schooldans op het podium te dansen! Klasnieuws week 10 Maandag op het forum was het aan de rode klas om de schooldans op het podium te dansen! We keken een filmpje over honden en ontdekten dat er vele verschillende soorten bestaan, rassen.

Nadere informatie

Bij dit mooie weer hoort het koekje buiten opeten natuurlijk ook bij.

Bij dit mooie weer hoort het koekje buiten opeten natuurlijk ook bij. Klasnieuws week 34 Maandag was het zoals de rest van de week zeer warm en dat al van s morgens. Daarom besloot ik om enkele tafeltjes en stoelen op ons terrasje te zetten. Ook tijdens enkele andere momenten

Nadere informatie

Klasnieuws week 30 & 31

Klasnieuws week 30 & 31 Klasnieuws week 30 & 31 De afgelopen twee korte weken werkten we zeer hard aan de moederdag werkjes. Ze hebben echt allemaal hun beste beentje voor gezet om dit zo goed mogelijk te doen. Jullie inzet was

Nadere informatie

We maakten in de kring een brainstorm van alles wat we wilden doen over ons project. We wilden van de klas een kasteel maken, dus maakten we kantelen

We maakten in de kring een brainstorm van alles wat we wilden doen over ons project. We wilden van de klas een kasteel maken, dus maakten we kantelen Klasnieuws week 18 Maandag was er al een duidelijke ridder, prinsessen en bakker-lucht in de klas. Er werden kastelen en ridders getekend aan de tekenmachine, er werd boven ridder en prinses gespeeld.

Nadere informatie

Maar de kringtafel werd te klein Dus we maakten een grotere muziekhoek met foto s waar alles hoort. Wat hadden we er al veel!

Maar de kringtafel werd te klein Dus we maakten een grotere muziekhoek met foto s waar alles hoort. Wat hadden we er al veel! Klasnieuws week 17 Maandag lag er in de kring iets onder een laken. Wat was dat? Na even piepen zagen we een klein gitaartje! Hoe kon het geluid maken? Noemt het echt klein gitaartje?... We hadden heel

Nadere informatie

Klasnieuws week 25. Met vriendelijke groeten, Cedric Herreman.

Klasnieuws week 25. Met vriendelijke groeten, Cedric Herreman. Klasnieuws week 25 Hallo, Mijn naam is Cedric Herreman, derdejaarsstudent Bachelor in het Kleuteronderwijs aan de Katholieke Hogeschool VIVES te Tielt. Tussen 12 maart en 30 maart loop ik stage bij u zoon

Nadere informatie

Klasnieuws week 28. Maandag speelden we nog eens het spelletje Galli Halli. Dit vinden ze zo leuk!

Klasnieuws week 28. Maandag speelden we nog eens het spelletje Galli Halli. Dit vinden ze zo leuk! Klasnieuws week 28 Maandag speelden we nog eens het spelletje Galli Halli. Dit vinden ze zo leuk! In de namiddag gingen we compost halen om te mengen met de aarde van onze moestuinbakken. Een ritje in

Nadere informatie

We speelden buiten een sportspelletje over vlinders en rupsen.

We speelden buiten een sportspelletje over vlinders en rupsen. Klasnieuws week 37 Maandag leefde ons project nog steeds enorm in de klas. Al van s morgens kwam er terug een nieuwe input. Tof! Jef had in de opvang samen met Marcel heel wat pissebedden, kevers en nog

Nadere informatie

Klasnieuws week 30. Maandag had Liana een gezelschapsspelletje mee. De hele week speelden ze het verschillende keren. Leuk!

Klasnieuws week 30. Maandag had Liana een gezelschapsspelletje mee. De hele week speelden ze het verschillende keren. Leuk! Klasnieuws week 30 Maandag had Liana een gezelschapsspelletje mee. De hele week speelden ze het verschillende keren. Leuk! In de kring speelden we het spel: Doe de hoed na! ook de gastjes namen eens mijn

Nadere informatie

26-30 september 2016 / 30 BLZ. / KLEUTER1- GELE KLAS

26-30 september 2016 / 30 BLZ. / KLEUTER1- GELE KLAS VERSCHIJNT WEKELIJKS / 0 / 10 de JAARGANG / WEEK 5 / 26-30 september 2016 / 30 BLZ. / KLEUTER1- GELE KLAS Van enkele blikvangers van de voorbije week breng ik jullie graag op de hoogte! 1 een vrije dag

Nadere informatie

25-29 september 2017 / 26 BLZ. / KLEUTER 1- GELE KLAS

25-29 september 2017 / 26 BLZ. / KLEUTER 1- GELE KLAS VERSCHIJNT WEKELIJKS / 0 / 11 de JAARGANG / WEEK 5 / 25-29 september 2017 / 26 BLZ. / KLEUTER 1- GELE KLAS Van enkele blikvangers van de voorbije week breng ik jullie graag op de hoogte! 1 met de schaar,

Nadere informatie

Wat een enthousiasme in klas 1! Alles lijkt nog steeds zo nieuw. We voelen aan dat het een reuzefijn schooljaar zal worden. Wat leeft er in klas 1:

Wat een enthousiasme in klas 1! Alles lijkt nog steeds zo nieuw. We voelen aan dat het een reuzefijn schooljaar zal worden. Wat leeft er in klas 1: Wat een enthousiasme in klas 1! Alles lijkt nog steeds zo nieuw. week 4 en 5 We voelen aan dat het een reuzefijn schooljaar zal worden. Wat leeft er in klas 1: We gingen de laatste twee weken op maandag

Nadere informatie

Sporten met ronden: (hoepels en ballen) Telspel in de kring!

Sporten met ronden: (hoepels en ballen) Telspel in de kring! KLASNIEUWS 32 ma di wo do vr za zo 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 MEI 2016 JUNI 2016 ma di wo do vr za zo 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

Nadere informatie

Klasnieuws 4 & 5. overal noten

Klasnieuws 4 & 5. overal noten BLAUWE KLAS 7 OKTOBER 2018 Klasnieuws 4 & 5 overal noten sorteren: in welke mand ligt dezelfde noot? Babbelkring Samen met enkele groene klassers kunnen wij onze ideeën rond ons nieuw project noteren.

Nadere informatie

Klasnieuws klas 3week 6,7 & 8

Klasnieuws klas 3week 6,7 & 8 Klasnieuws klas 3week 6,7 & 8 De uitstap naar Zonnegloed was een heerlijke dag! Een heel grote dankjewel aan Jonas, Kim, Fien, Hanne en Hilde voor de extra begeleiding! Dankzij jullie hulp konden we in

Nadere informatie

Na het forum stonden we eerst allemaal in the picture want we mochten poseren voor onze klasfoto! Het wordt ongetwijfeld een heel mooi exemplaar!

Na het forum stonden we eerst allemaal in the picture want we mochten poseren voor onze klasfoto! Het wordt ongetwijfeld een heel mooi exemplaar! We startten maandag met een heel fijn liedjesforum : we zongen het ene liedje na het andere liedje en deden allerhande liedjesspelletjes : in canon zingen, liedjes door elkaar zingen, zacht en luid zingen,

Nadere informatie

7-11 november 2016 / 33 BLZ. / KLEUTER1 - GELE KLAS

7-11 november 2016 / 33 BLZ. / KLEUTER1 - GELE KLAS VERSCHIJNT WEKELIJKS / 0 / 10 de JAARGANG / WEEK 10 / 7-11 november 2016 / 33 BLZ. / KLEUTER1 - GELE KLAS Van enkele blikvangers van de voorbije week breng ik jullie graag op de hoogte! 1 pannenkoeken

Nadere informatie

28 september - 2 oktober 15 OVER ONS PROJECT. Ons project leeft en groeit elke dag! Hier n overzichtje van wat de voorbije week zoal aan bod kwam:

28 september - 2 oktober 15 OVER ONS PROJECT. Ons project leeft en groeit elke dag! Hier n overzichtje van wat de voorbije week zoal aan bod kwam: 28 september - 2 oktober 15 OVER ONS PROJECT Ons project leeft en groeit elke dag! Hier n overzichtje van wat de voorbije week zoal aan bod kwam: We maakten pooldieren uit plasticine voor op onze Noordpool

Nadere informatie

Het eigenwijsje van de week:

Het eigenwijsje van de week: week 13 Het eigenwijsje van de week: We hebben twee manieren om naar mensen en dingen te kijken; een positieve manier en een negatieve. De keuze is aan ons. We waren het allemaal eens: Laat ons maar zoveel

Nadere informatie

Klasnieuws 17. ringen overal

Klasnieuws 17. ringen overal BLAUWE KLAS 14 JANUARI 2019 Klasnieuws 17 ringen overal In alles wat de kinderen meebrengen of zien, wijs ik hen ook op de vorm is het een cirkel, met een gaatje in? De cd van Victor b r a c h t o n s

Nadere informatie

In het thema van ziek zijn leerden we een leuk versje: Puk is ziek.

In het thema van ziek zijn leerden we een leuk versje: Puk is ziek. Leon was deze week onze koorddanser. Joepie: opnieuw met 20 kleuters in de kring, een deugddoend terugzien! We bekeken onze pronostiek, wie zat er het dichtste bij? :) In de kring hadden we het over het

Nadere informatie

5-9september 16 Op maandag geen Leen in de klas, maar dan staat Marieke paraat om de groene klassers op de eerste dag van de week te begeleiden.

5-9september 16 Op maandag geen Leen in de klas, maar dan staat Marieke paraat om de groene klassers op de eerste dag van de week te begeleiden. 5-9september 16 Op maandag geen Leen in de klas, maar dan staat Marieke paraat om de groene klassers op de eerste dag van de week te begeleiden. Tijdens het eerste maandagforum konden we luisteren naar

Nadere informatie

Klasnieuws 16. Ringeling, een nieuw project. Veel verhalen in onze babbelkring, daar gaan we meteen mee aan de slag. BLAUWE KLAS 7 JANUARI 2019

Klasnieuws 16. Ringeling, een nieuw project. Veel verhalen in onze babbelkring, daar gaan we meteen mee aan de slag. BLAUWE KLAS 7 JANUARI 2019 BLAUWE KLAS 7 JANUARI 2019 Klasnieuws 16 Ringeling, een nieuw project Veel verhalen in onze babbelkring, daar gaan we meteen mee aan de slag. De meegebrachte bal van Manon zorgde voor wat bowlingfun in

Nadere informatie

Projecttijd. Al enkele kindjes hebben een volle kaart. Wat een werkertjes!

Projecttijd. Al enkele kindjes hebben een volle kaart. Wat een werkertjes! 02 05/05/ 17 Vandaag begon de week opnieuw op dinsdag. Normaal hadden we dan schrijfkriebels, maar de jongens en meisjes van het eerste en tweede leerjaar zijn op piratenklassen en hadden de hulp van Evi

Nadere informatie

14-18 november 2016 / 31 BLZ. / KLEUTER1 - GELE KLAS

14-18 november 2016 / 31 BLZ. / KLEUTER1 - GELE KLAS VERSCHIJNT WEKELIJKS / 0 / 10 de JAARGANG / WEEK 11 / 14-18 november 2016 / 31 BLZ. / KLEUTER1 - GELE KLAS Aan de hand van deze sfeerfoto s kan jullie reporter ter plaatse zeker verslag uitbrengen! 1 2

Nadere informatie

16-20 januari 2017 / 38 BLZ. / KLEUTER 1 - GELE KLAS

16-20 januari 2017 / 38 BLZ. / KLEUTER 1 - GELE KLAS VERSCHIJNT WEKELIJKS / 0 / 10 de JAARGANG / WEEK 18 / Van enkele blikvangers van de voorbije week breng ik jullie graag op de hoogte! 16-20 januari 2017 / 38 BLZ. / KLEUTER 1 - GELE KLAS 1 verjaardagsstoel

Nadere informatie

KLASNIEUWS 35. ma di wo do vr za zo 1 2 3 4 5 JUNI 2016. 6 10 juni 2016

KLASNIEUWS 35. ma di wo do vr za zo 1 2 3 4 5 JUNI 2016. 6 10 juni 2016 ma di wo do vr za zo 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 JUNI 2016 KLASNIEUWS 35 6 10 juni 2016 Kalender voor de laatste weken: Dinsdag 21 en donderdag 23 juni:

Nadere informatie

De laatste weken viel er heel wat te beleven in onze klas. Kijk mee en geniet!

De laatste weken viel er heel wat te beleven in onze klas. Kijk mee en geniet! De laatste weken viel er heel wat te beleven in onze klas. Kijk mee en geniet! week 7-8 Het eigenwijsje van de week: Op de dag van de leerkracht werden we getrakteerd op een heerlijk ontbijt. Bedankt Kadé

Nadere informatie

KLASNIEUWS 17. Welkom in onze klas. De nieuwe vriendjes. Turnen met Evi

KLASNIEUWS 17. Welkom in onze klas. De nieuwe vriendjes. Turnen met Evi KLASNIEUWS 17 Ik neem jullie graag mee doorheen onze ontdekkingstocht in de gele klas! Welkom in onze klas De kerstvakantie is voorbij en dat maakt me dolblij. Ik vertoef tot februari in de gele klas,

Nadere informatie

Taal. Lieve ouders, Geniet van het klasnieuws!

Taal. Lieve ouders, Geniet van het klasnieuws! Lieve ouders, week 3 Geniet van het klasnieuws! We gingen de week terug van start met het eigenwijsje van de week. Dit eigenwijsje is in klas 1 op ons lijf geschreven: Taal Dus we oefenden en oefenden

Nadere informatie

We luisterden naar het verhaal van Max verteld door Tom. Roksana is onze nieuwe Koorddanser deze week!

We luisterden naar het verhaal van Max verteld door Tom. Roksana is onze nieuwe Koorddanser deze week! We luisterden naar het verhaal van Max verteld door Tom. Op een rotseiland midden in de zee woont Max, de rotsmuis met zijn vrienden. Op een dag vindt Max een prachtige flonkerende steen, die licht en

Nadere informatie

Lieve ouders, Geniet van het klasnieuws!

Lieve ouders, Geniet van het klasnieuws! Lieve ouders, week 10 Geniet van het klasnieuws! Taal Deze week gebruikten we alle tijd om kern 1 & 2 heel goed in te oefenen. De b is namelijk een moeilijke letter en als we die niet goed inoefenen, gaan

Nadere informatie

Hij kwam, hij kwam, die goede lieve Sint

Hij kwam, hij kwam, die goede lieve Sint KLASNIEUWS UIT KLAS 4! Jaargang 12, nummer 13 7 december 2018 Hij kwam, hij kwam, die goede lieve Sint Woensdagmorgen kwamen Sint en Piet aan in een koets! Na een kleine verwelkoming trokken we naar de

Nadere informatie

18-29 januari 16 EIGEN WERKTIJD

18-29 januari 16 EIGEN WERKTIJD 18-29 januari 16 EIGEN WERKTIJD De eigen werktijd loopt vlot, de kinderen zijn verbazend snel weg met het systeem en wij doen ons best alles goed op te volgen. De meeste kinderen doen dit echt graag en

Nadere informatie

2-6 oktober 2017 / 28 BLZ. / KLEUTER 1- GELE KLAS

2-6 oktober 2017 / 28 BLZ. / KLEUTER 1- GELE KLAS VERSCHIJNT WEKELIJKS / 0 / 11 de JAARGANG / WEEK 6 / 2-6 oktober 2017 / 28 BLZ. / KLEUTER 1- GELE KLAS Van enkele blikvangers van de voorbije week breng ik jullie graag op de hoogte! 1 start een nieuwe

Nadere informatie

KLASNIEUWS 18. Ssst we genieten van onze vismassage! We knutselden verder aan onze vissenballon. Wat een grote klus :)

KLASNIEUWS 18. Ssst we genieten van onze vismassage! We knutselden verder aan onze vissenballon. Wat een grote klus :) KLASNIEUWS 18 Geniet van onze vissennieuws uit de blauwe klas Vorige week had Joanne foto s mee over ons project. Deze knipten we uit en kleefden we aan het venster in de gang. Wordt vervolgd Week 18 /

Nadere informatie

Weekverslagje van de lieveheersbeestjes- en bijenklas

Weekverslagje van de lieveheersbeestjes- en bijenklas NIEUWSBRIEF AAN DE OUDERS 2012-2013 http://www.leefschooldezonnewijzer.be/ MAILTO: BS.KIELDRECHT@RAGO.BE Weekverslagje van de lieveheersbeestjes- en bijenklas Hallo mama en papa, Er rest ons nog slechts

Nadere informatie

KLASNIEUWS 22. Welkom in onze klas. Sporten met Evi

KLASNIEUWS 22. Welkom in onze klas. Sporten met Evi KLASNIEUWS 22 Ik neem jullie graag mee doorheen onze ontdekkingstocht in de gele klas! Welkom in onze klas Na een deugddoende vakantie staan we met zijn allen weer op en top paraat. Met als doel een zee

Nadere informatie

Toen we daarna in de klas kwamen deden we een grootste ontdekking. We vonden in de kring kleine voetstapjes van de achterdeur tot op de kringtafel

Toen we daarna in de klas kwamen deden we een grootste ontdekking. We vonden in de kring kleine voetstapjes van de achterdeur tot op de kringtafel Klasnieuws week 13 Maandag mochten de rode klassers voor het eerst op het podium tijdens het forum. Ze leerden vorige week vrijdag het dansje pietenstijl in de turnles en toonden het nu voor aan de andere

Nadere informatie

19-23 september 2016 / 29 BLZ. / KLEUTER1- GELE KLAS

19-23 september 2016 / 29 BLZ. / KLEUTER1- GELE KLAS VERSCHIJNT WEKELIJKS / 0 / 10 de JAARGANG / WEEK 4 / 19-23 september 2016 / 29 BLZ. / KLEUTER1- GELE KLAS Van enkele blikvangers van de voorbije week breng ik jullie graag op de hoogte! 1 we krijgen hem

Nadere informatie

12 16 december 2016 / 25 BLZ. / KLEUTER1 - GELE KLAS

12 16 december 2016 / 25 BLZ. / KLEUTER1 - GELE KLAS VERSCHIJNT WEKELIJKS / 0 / 10 de JAARGANG / WEEK 15 / 12 16 december 2016 / 25 BLZ. / KLEUTER1 - GELE KLAS Van enkele blikvangers van de voorbije week breng ik jullie graag op de hoogte! 1 staan in de

Nadere informatie

Week van 1 tot 5 juni 2015

Week van 1 tot 5 juni 2015 Week van 1 tot 5 juni 2015 Project: diplomaweek Maandag: Deze morgen stonden heel wat kinderen te popelen om aan de slag te gaan met ons toneel. Hun geduld werd nog wat op de proef gesteld want eerst kwam

Nadere informatie

Maandag startten we de dag met een zangforum, het ene liedje na het andere liedje werd luidkeels enthousiast meegezongen!

Maandag startten we de dag met een zangforum, het ene liedje na het andere liedje werd luidkeels enthousiast meegezongen! Maandag startten we de dag met een zangforum, het ene liedje na het andere liedje werd luidkeels enthousiast meegezongen! Er was ook bezoek van Max. We konden Max heel trots vertellen dat de Koorddanser

Nadere informatie

Week van 7 december tot 11 december 2015

Week van 7 december tot 11 december 2015 Week van 7 december tot 11 december 2015 Project: Kerst/Nieuwjaar Maandag: Het werd vandaag een dansforum met verschillende dansen: twee volksdansen, het standbeeld van kapitein Winokio en de schooldans

Nadere informatie

Klasnieuws uit de gele klas

Klasnieuws uit de gele klas Klasnieuws uit de gele klas 34 Maandag 3 juni Oeps! Toen ik deze ochtend naar school aan het rijden was wist ik het Ik was iets vergeten.. Jajaaa, mijn telefoon lag nog thuis. Jammergenoeg geen foto s

Nadere informatie

Nog enkele gastjes hadden wat werkjes af te werken, want dat moest natuurlijk ook nog gebeuren.

Nog enkele gastjes hadden wat werkjes af te werken, want dat moest natuurlijk ook nog gebeuren. 24 28/04/ 17 Maandag startte de dag zoals gewoonlijk met het forum. Omdat er vorige week maandag geen forum was, stond het podium goed vol. En ook onze Leon mocht erbij staan! Wat was hij fier. Volgende

Nadere informatie

- we elkaar heel wat te vertellen hadden tijdens de praatronde? - we begonnen met onze eerste echte vrije tekst voor in ons vrije tekstenboek?

- we elkaar heel wat te vertellen hadden tijdens de praatronde? - we begonnen met onze eerste echte vrije tekst voor in ons vrije tekstenboek? Week van 7 tot 11 november 2016 Project: - we maandag heel blij waren met onze pantoffeltjes aan de voeten? - het omwisselen echt wel vlot loopt? Hopelijk kunnen we het zo houden - we elkaar heel wat te

Nadere informatie

Week van 1 tot 4 september 2015

Week van 1 tot 4 september 2015 Week van 1 tot 4 september 2015 Project: eerste schoolweek Maandag: Genieten van de laatste vakantiedag Dinsdag: Eindelijk was het weer zover! 1 september... Na het invullen van de maaltijden trokken we

Nadere informatie

In het WZC werkten we in drie groepjes. Onder het geïnteresseerde oog van de bewoners speelden we:

In het WZC werkten we in drie groepjes. Onder het geïnteresseerde oog van de bewoners speelden we: Geike was deze week ons koorddanserresje! Na een korte kring op dinsdagochtend na het lange Pinksterweekend vertrokken we met de andere halve groep kleuters opnieuw naar het WZC terwijl de thuisblijvertjes

Nadere informatie

Rekenen, taal, schrijven

Rekenen, taal, schrijven week 15-16 Twee weken geleden trok de sneeuw ons naar buiten. Hoewel de sneeuw voor heel wat ellende zorgde, wisten wij die in de klas wel te appreciëren. De foto links werd getrokken vanuit een raam in

Nadere informatie

We startten maandag met een dansforum. Ook de groene klas mocht een dansje tonen op het podium.

We startten maandag met een dansforum. Ook de groene klas mocht een dansje tonen op het podium. We startten maandag met een dansforum. Ook de groene klas mocht een dansje tonen op het podium. Lonne is deze week onze koorddanser: Onze drie jarige meiden van deze week mochten ook op het podium! Marys

Nadere informatie

27 NOVEMBER- 1 DECEMBER 2017 / 32 BLZ. / KLEUTER 1 - GELE KLAS

27 NOVEMBER- 1 DECEMBER 2017 / 32 BLZ. / KLEUTER 1 - GELE KLAS VERSCHIJNT WEKELIJKS / 0 / 11 de JAARGANG / WEEK 13 27 NOVEMBER- 1 DECEMBER 2017 / 32 BLZ. / KLEUTER 1 - GELE KLAS Van enkele blikvangers van de voorbije week breng ik jullie graag op de hoogte! 1 om HULPSINT

Nadere informatie

Week van 21 september tot 25 september 2015

Week van 21 september tot 25 september 2015 Week van 21 september tot 25 september 2015 Project: verkeer: fiets/verkeersborden Maandag: Zoals elke maandag startten we met het forum, gevolgd door de praatronde. Aangezien de herfst officieel van start

Nadere informatie

18-22 september 2017 / 26 BLZ. / KLEUTER 1- GELE KLAS

18-22 september 2017 / 26 BLZ. / KLEUTER 1- GELE KLAS VERSCHIJNT WEKELIJKS / 0 / 11 de JAARGANG / WEEK 4 / 18-22 september 2017 / 26 BLZ. / KLEUTER 1- GELE KLAS Van enkele blikvangers van de voorbije week breng ik jullie graag op de hoogte! 1 dan kunnen we

Nadere informatie

Het klasnieuws: week 19 en 20

Het klasnieuws: week 19 en 20 Het klasnieuws: week 19 en 20 Ditjes en datjes Donderdag 12 februari: atelier Vrijdag 13 februari: dikke truiendag Woensdag 25 februari: kleuterglibberen in Finlandia. Zaterdag 28 februari: kinderfuif

Nadere informatie

26 30/09/ 16 OVER ONS PROJECT

26 30/09/ 16 OVER ONS PROJECT 26 30/09/ 16 OVER ONS PROJECT Het project gonst langs alle kanten: Overal horen en vinden de kinderen geluiden en muziek in en zo worden we elke dag wel weer door n andere vondst verrast: De laatste moetwerkjes

Nadere informatie

Week van 1 februari tot 5 februari 2016

Week van 1 februari tot 5 februari 2016 Week van 1 februari tot 5 februari 2016 Project: haaien Maandag: Er was eerst forum, daarna mochten de kleuters hun verhalen vertellen in de praatronde. Er werd gepraat over puzzels, stempels, verjaardag,

Nadere informatie

Week van 5 tot 9 oktober 2015

Week van 5 tot 9 oktober 2015 Week van 5 tot 9 oktober 2015 Project: kikkers Maandag: VRIJE DAG: geen school! Dinsdag: Tijdens het forum kregen we nog een voorstelling van een goed doel voor de Reuzenrun komende zondag. De opa van

Nadere informatie

Anna was deze week het koorddanseresje in de groene klas!

Anna was deze week het koorddanseresje in de groene klas! Anna was deze week het koorddanseresje in de groene klas! Nele deed deze week s ochtends de kring zodat Annelies of Katrijn bij de frisse start van de dag al meteen met een groepje kleuters aan de slag

Nadere informatie

17-21 oktober 2016 / 31 BLZ. / KLEUTER1 - GELE KLAS

17-21 oktober 2016 / 31 BLZ. / KLEUTER1 - GELE KLAS VERSCHIJNT WEKELIJKS / 0 / 10 de JAARGANG / WEEK 8 / 17-21 oktober 2016 / 31 BLZ. / KLEUTER1 - GELE KLAS Van enkele blikvangers van de voorbije week breng ik jullie graag op de hoogte! 1 vormen een uniek

Nadere informatie

- we maandag Kleine Raaf kwijt waren? Ze was verdwenen en de kleuters gingen naarstig op zoek om te kijken waar ze kon zijn.

- we maandag Kleine Raaf kwijt waren? Ze was verdwenen en de kleuters gingen naarstig op zoek om te kijken waar ze kon zijn. Week van 20 tot 24 maart 2017 project: kleine raaf Wist je dat?????? - we maandag Kleine Raaf kwijt waren? Ze was verdwenen en de kleuters gingen naarstig op zoek om te kijken waar ze kon zijn. Toen we

Nadere informatie

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Forum Kijkkring: groot-klein- Zwemmen Babbelkring Afwerken moetwerkjes. Kalenderkring middelgroot > Landen België, Polen Moetwerkje: Spel bij Ka- en Turkije.

Nadere informatie

9-13 oktober 2017 / 24 BLZ. / KLEUTER 1- GELE KLAS

9-13 oktober 2017 / 24 BLZ. / KLEUTER 1- GELE KLAS VERSCHIJNT WEKELIJKS / 0 / 11 de JAARGANG / WEEK 7 / 9-13 oktober 2017 / 24 BLZ. / KLEUTER 1- GELE KLAS Van enkele blikvangers van de voorbije week breng ik jullie graag op de hoogte! 1 en doen dat met

Nadere informatie

Klasnieuws 1. Ik zet mijn eerste voetstappen in de blauwe klas

Klasnieuws 1. Ik zet mijn eerste voetstappen in de blauwe klas BLAUWE KLAS 7 SEPTEMBER 2018 Klasnieuws 1 Ik zet mijn eerste voetstappen in de blauwe klas Dag of nacht Iedere dag starten en eindigen we in de kring. De eerste schooldag Vandaag is het woefwoef woensdag

Nadere informatie

Week van 28 november tot 2 december 2016 project: sinterklaas

Week van 28 november tot 2 december 2016 project: sinterklaas Week van 28 november tot 2 december 2016 project: sinterklaas - we onze brief voor sinterklaas afwerkten? - we nog heel wat van onze knutselwerkjes afwerkten? - we konden dansen op sinterklaasliedjes?

Nadere informatie

Week 4-8 november: thema herfst

Week 4-8 november: thema herfst Week 4-8 november: thema herfst We leerden deze week over de herfst. We deden een natuurwandeling in het domein van de school en verzamelden veel herfstmateriaal. Daarmee konden we onze experimenteerbak

Nadere informatie

24-28 oktober 2016 / 35 BLZ. / KLEUTER1 - GELE KLAS

24-28 oktober 2016 / 35 BLZ. / KLEUTER1 - GELE KLAS VERSCHIJNT WEKELIJKS / 0 / 10 de JAARGANG / WEEK 9 / 24-28 oktober 2016 / 35 BLZ. / KLEUTER1 - GELE KLAS Van enkele blikvangers van de voorbije week breng ik jullie graag op de hoogte! 1 van bij de aanvang

Nadere informatie

Klaskrantje van groep 1.

Klaskrantje van groep 1. Klaskrantje van groep 1. Week : 6 Thema: kleuren! Maandag 3 oktober. Zakia is kapitein. En de zon is er weer! Leuk, want na de middag mogen we even wat langer buiten. We zullen spelletjes spelen. De kalenders

Nadere informatie

week Vorige week was er voorleesweek. In functie van dit thema kwamen er elke dag leerlingen van klas 6 voorlezen in de jongste klassen.

week Vorige week was er voorleesweek. In functie van dit thema kwamen er elke dag leerlingen van klas 6 voorlezen in de jongste klassen. week 11-12 Vorige week was er voorleesweek. In functie van dit thema kwamen er elke dag leerlingen van klas 6 voorlezen in de jongste klassen. Dit was het eigenwijsje van de week: We kregen de kans om

Nadere informatie

Van 8 tot 19 juni 2015. Hoihoi,

Van 8 tot 19 juni 2015. Hoihoi, Van 8 tot 19 juni 2015 Hoihoi, Geen gewoon klasnieuws deze keer maar een verkorte versie van 2 weken samen. Te starten met vorige week. Door de drukte van vaderdag, oudercontacten en mierekamp zijn het

Nadere informatie

Klasnieuws 8. Babbelkring. Eekhoorntje Roetsj START TO SPORT (MET EVI) HANDEN UIT DE MOUWEN SAMEN IN DE KRING MINI WERKTIJD TEKENEN EN ZOVEEL MEER

Klasnieuws 8. Babbelkring. Eekhoorntje Roetsj START TO SPORT (MET EVI) HANDEN UIT DE MOUWEN SAMEN IN DE KRING MINI WERKTIJD TEKENEN EN ZOVEEL MEER BLAUWE KLAS 22 OKTOBER 2018 Klasnieuws 8 Eekhoorntje Roetsj Babbelkring De ideetjes die we bij de start van ons project noteerden konden we deze week allemaal afvinken. Wat een geluk want de herfstvakantie

Nadere informatie

Maandag werd het verhaal De reus die Boehoe riep verteld. De reus wou niemand bang maken, hij was gewoon eenzaam en dit maakte hem heel verdrietig...

Maandag werd het verhaal De reus die Boehoe riep verteld. De reus wou niemand bang maken, hij was gewoon eenzaam en dit maakte hem heel verdrietig... Maandag werd het verhaal De reus die Boehoe riep verteld. De reus wou niemand bang maken, hij was gewoon eenzaam en dit maakte hem heel verdrietig... Koorddansertje Roan mocht het kaarsje aansteken en

Nadere informatie

Klasnieuws 7. we maken kennis met diertjes uit het bos HANDEN UIT DE MOUWEN SAMEN IN DE KRING MINI WERKTIJD TEKENEN EN ZOVEEL MEER

Klasnieuws 7. we maken kennis met diertjes uit het bos HANDEN UIT DE MOUWEN SAMEN IN DE KRING MINI WERKTIJD TEKENEN EN ZOVEEL MEER BLAUWE KLAS 15 OKTOBER 2018 Klasnieuws 7 we maken kennis met diertjes uit het bos Nieuwe bewoners op onze tafel! Vertellen in de babbelkring doen wij allen heel graag. Luisteren naar ieder verhaaltje is

Nadere informatie

Ook de andere hoeken van de klas werden optimaal benut. Iedereen ging er gedreven aan de slag.

Ook de andere hoeken van de klas werden optimaal benut. Iedereen ging er gedreven aan de slag. 21 24/03/ 17 Hallo Iedereen! Zoals jullie op het klasnieuws van vorige week konden lezen, kom ik, Ann-Sophie Carrein (studente derde jaar kleuteronderwijs) voor de komende 6 weken naar de groene klas.

Nadere informatie

Het klasnieuws: week 18

Het klasnieuws: week 18 Het klasnieuws: week 18 Ditjes en datjes Vrijdag 30 januari: nieuwjaarsreceptie Vrijdag 6 februari: pedagogische studiedag. Zaterdag 7 en zondag 8 februari: legobeurs Donderdag 12 februari: atelier Vrijdag

Nadere informatie

KLASNIEUWS 11. 16 november 20 november 2015

KLASNIEUWS 11. 16 november 20 november 2015 KLASNIEUWS 11 16 november 20 november 2015 2 weken geleden had Oskar een plastieken potje ketchup mee. Dan konden wij dit ook kopen in het winkeltje van de klas, zei hij. We zagen op het etiketje tomaten

Nadere informatie

Klaskrant Klas

Klaskrant Klas Cwxrm Klaskrant Klas 6 18-19 week 13 Beeldjes Vorig jaar maakten we beeldjes voor de herdenking van de eerste wereldoorlog. Dat was in Ter Deeve. Nu mochten Isaac en ik mee om ongeveer 300 beeldjes op

Nadere informatie

Klasnieuws 6 & 7 klas 6:

Klasnieuws 6 & 7 klas 6: Klasnieuws 6 & 7 klas 6: Jaargang 11 Zwemmen Dinsdag kregen we zwemles van Evi. Eerst zwommen we 8 lengtes. Dan speelden we een paar spelletjes in 3 groepen. Het eerste spelletje was om het eerst aan de

Nadere informatie