PRIVATE GSM Rapportage Unexus - Gemeente Oss

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PRIVATE GSM Rapportage Unexus - Gemeente Oss"

Transcriptie

1 PRIVATE GSM Rapportage Unexus - Gemeente Oss

2 1 Voorwoord MCS levert innovatieve Telecom/ICT producten en diensten, waarbij de nieuwste (draadloze) technieken worden toegepast. MCS is opgericht in Sinds haar start richt MCS zich, als Technology Partner, op levering aan de tussenhandel (Telecom/ICT dealers, system integrators), fabrikanten en Telecom operators. MCS is een Besloten Vennootschap. Tevens heeft MCS een vestiging in België welke zelfstandig opereert als MCS - Mixe Communication Solutions N.V. MCS richt zich op de volgende kernactiviteiten - Optimalisatie indoor mobiele dekking (o.a. Private GSM/LTE, Smallcells) - Machine-to-Machine producten en oplossingen. MCS is Powering Partner van de Ambassadors of Telecom. Dit kennis- en netwerkplatform van de Nederlandse Telecommunicatie industrie verschaft ons toegang tot de kennis van en indien gewenst samenwerkings mogelijkheden met gerenommeerde Telecom- en ICT ondernemingen. MCS is exclusief BeNeLux lid van VADnet. VADnet is een Pan-Europees Value Added Distributeurs netwerk die technische, commerciële, marketing- en inkoopvoordelen biedt voor haar leden. KvK Rotterdam: , BTW nr.: NL B01 Telefoon: +31.(0) Fax: +31.(0) info@mcs-nl.com WWW: Disclaimer: Dit meetrapport is een momentopname en geeft de resultaten van het moment van meten weer. Toekomstige (inpandige) verbouwingen kunnen de signaalontvangst beïnvloeden en de resultaten in het meetrapport onjuist maken.

3 2 Inhoud Voorwoord...1 Disclaimer:...1 Inhoud Introductie Locatie informatie en wensen Algemene site informatie Site survey achtergrond en methodiek Waarom een site survey? Site survey procedure Samenvatting Advies Installatie kelder gemeentehuis Installatie BG gemeentehuis Installatie eerste etage gemeentehuis Installatie tweede etage gemeentehuis Installatie derde etage gemeentehuis Installatie vierde etage gemeentehuis Installatie Museum Installatie de Werf Bestek... 15

4 3 1.1 Introductie MCS heeft opdracht gekregen om in opdracht van Unexus een meting ten behoeve van een nieuw te bouwen Private GSM netwerk uit te voeren en te kijken naar het ontwerp van de installatie. Door de meetresultaten is er een advies opgesteld en het advies staan in dit rapport beschreven, er wordt afgesloten met een besteklijst. 1.2 Locatie informatie en wensen De gemeente Oss heeft op het moment van meten drie locatie s tot zijn beschikking, namelijk het Gemeentehuis zelf, de Werf en het museum. ESPA Alle panden voorzien van indoor dekking Buiten dekking benodigd alleen op de Werf Trappenhuizen voorzien van dekking Liften voorzien van dekking Kelders voorzien van dekking Capaciteit minimaal 14 gelijktijdige gesprekskanalen door overlapping van Nano BTS sen GPRS Roaming Locatiebepaling Aantal gebruikers: Algemene site informatie Naam bedrijf Gemeente Oss Straatnaam - Opdrachtgever Unexus Contact persoon op locatie Frans Giebelen Dakconstructie Platdak Ramen HR++ Type gebouw Gemeente instelling Overig

5 4 1.4 Site survey achtergrond en methodiek Waarom een site survey? De door MCS aangeboden PRIVATE GSM systeem integreren naadloos in een bestaand netwerk of kunnen gebruikt worden als een geheel vrijstaand draadloos netwerk. Ze maken een betere mobiliteit mogelijk en verhogen daarnaast de productiviteit. Een bedraad netwerk kan aan de hand van specificaties op papier worden ontworpen en aangelegd, gebruikmakend van de geldende specificaties van bekabeling en netwerkcomponenten. Bij een GSM netwerk spelen echter extra factoren een rol, welke niet op basis van theorie kunnen worden vastgesteld. Derhalve wordt voorafgaand aan de installatie van een Private GSM netwerk altijd een site survey uitgevoerd. Tijdens deze site survey wordt door middel van metingen vastgesteld wat de meest optimale locaties zijn voor het plaatsen van de Nano BTS sen, waarbij tevens zekerheid wordt verkregen over: Het gebied waarin betrouwbare Private GSM communicatie en eventueel meer capaciteit nodig is. Het voorkomen van zogenaamde Dead Spots. Dit zijn plaatsen binnen het bereik van een Nano BTS waar als gevolg van omgevingsinvloeden geen of nauwelijks radiosignaal aanwezig is. De benodigde apparatuur voor het bereiken van de gewenste dekking. Analyse van eventueel aanwezige signaal beïnvloedende factoren, zoals camerasystemen, beveiligingssensoren en elektrische installaties.

6 Site survey procedure Bij het uitvoeren van een site survey zijn in het algemeen de volgende componenten van belang: Dekkingsgebied Locatie van patch kasten, switches en Power Over Ethernet Correcte tekeningen (DWG met muuraanduiding) Installatie mogelijkheden (bij voorkeur installateur op locatie) Dekkingsgebied: Om het dekkinggebied te bepalen wordt er gebruikt gemaakt van een lokaal PRIVATE GSM systeem bestaande uit een HLR, BSC en Nano BTS. Er wordt gemeten met een ASCOM TEMS Pocket om de PRIVATE GSM dekking weer te geven en om de zogeheten demping te kunnen meten, voor een juist ontwerp. Het design en ontwerp wordt gemaakt in IBWave mits er duidelijke DWG wordt aangeleverd waarop de muren en isolatie apart worden weer gegeven. Locatie van patchkasten, switches en Power Over Ethernet: De locatie van patch kasten, type switches en ondersteuning van Power Over Ethernet is tijdens de site survey besproken. De lengte van bekabeling en overige benodigdheden worden buiten beschouwing gelaten. Correcte tekeningen: Om een goede site survey te kunnen uitvoeren zijn er plattegronden nodig die zo recent mogelijk zijn. Bij voorkeur ontruimingsplattegronden. Instalatie mogelijkheden: MCS voert geen installatie werkzaamheden uit. MCS verricht alleen configuratie werkzaamheden en brengt advies uit over de installatie die van belang kan zijn voor het Private GSM systeem. Bij voorkeur is er een installateur gewenst om de installatietechnische zaken te bespreken.

7 6 Belangrijke aandachtpunten: Een site survey is een momentopname. Wanneer zich wijzigingen in de infrastructuur voordoen, of het gebied waar dekking gewenst is wordt vergroot, dient door middel van een nieuwe site survey te worden vastgesteld welke wijzigingen in het GSM netwerk nodig zijn om opnieuw een volledig gegarandeerde radiodekking te verkrijgen. Factoren welke onder andere de dekking van een Private GSM systeem beïnvloeden zijn: Constructie en gebruikte materiaal van wanden, ramen, deuren en daken in het gebouw; Aanwezigheid van koel/vriescellen of andere afgeschermde ruimten (metaal/gaas) constructies vormen een kooi van Faraday ); Locatie, oriëntatie, afmeting en type materiaal van eventuele stellingen; Aard van de goederen welke zijn opgeslagen (bijvoorbeeld: metaal, kunststof, vloeistoffen, voedingsmiddelen); Vulgraad van de magazijnen; Keuze van type applicatie en apparatuur, welke uiteindelijk gekozen wordt. Indien er tevens sprake is van Private GSM signaal in een buitengebied dient u rekening te houden met het feit dat weersinvloeden (mist, regen, sneeuw) en jaargetijden (denk aan bomen) het dekkingsgebied sterk kunnen beïnvloeden. Wij kunnen hiervoor geen 100% dekking garantie geven, maar zullen te allen tijde trachten een analyse te doen waarbij zich onder de meest slechte condities geen dekkingsproblemen zullen voordoen. De installateur dient er voor te zorgen dat eventuele buiten antennes voorzien zijn van een bliksemafleider. Voorgaande van de installatie is het van belang dat de aangewezen punten voor de Nano BTS sen worden aangehouden. In de rapportage worden plattegronden en foto s toegevoegd die duidelijk de locatie aangeven waar er een Nano BTS of andere hardware moet komen te hangen.

8 7 2. Samenvatting Tijdens de simulatie meting hebben we de Nano BTS op diverse locaties geplaatst om de demping van muren, ramen en andere objecten te meten. Het ontwerp is gemaakt in Ibwave en hierin is geen vlekkenplan meegenomen, omdat de autocadbestanden ontbraken. 2.1 Advies Om alle panden te voorzien van PRIVATE GSM dekking zijn er 28 Nano BTS sen nodig. In dit rapport wordt de locatie aangeduid op een plattegrond met het pictogram. In sommige gevallen zal de Nano BTS bij het Wifi Accesspoint gehangen worden, dit wordt aangeduid met het volgende pictogram. Er is gekozen voor een Picocell Light met 7 gelijktijdige gesprekskanalen, doormiddel van overlapping is er op 90% van de oppervlakte minimaal 14 gesprekskanalen beschikbaar. Data (GPRS/EDGE) is niet voorzien. In een later stadium kan (tegen betaling) met de bestaande Picocellen GPRS/EDGE data geinplementeerd worden, dit in samenspraak met Unexus. Bijgevoegd aan het rapport is een ontwerp in PNG formaat met daarin de plattegronden op A0 formaat.

9 8 2.3 Installatie kelder gemeentehuis

10 9 2.4 Installatie BG gemeentehuis

11 Installatie eerste etage gemeentehuis

12 Installatie tweede etage gemeentehuis

13 Installatie derde etage gemeentehuis

14 Installatie vierde etage gemeentehuis

15 14 3. Installatie Museum In het museum komt er een Nano BTS op de overloop te hangen op de 1ste etage. Op deze locatie zijn 7 spraakkanalen actief voor 7 gelijktijdige gesprekken. 4. Installatie de Werf Op de locatie de Werf komt de Nano BTS te hangen in het magazijn beheerderskantoor, hier is een doorvoer naar buiten naar de huidige Antenne mast. Op de Nano BTS komt een 1800MHz Duplexer die aangesloten wordt met SMA-SMA kabel op de RX en TX van de Nano BTS. Vanaf de duplexer gaat er een CLF400 kabel met aan beide kanten een N male connector naar de antenne mast waar een 11 dbi antenne opgehangen dient te worden en de kabel aan gesloten wordt. Op deze locatie zijn 7 spraakkanalen actief voor 7 gelijktijdige gesprekken.

16 15 5. Bestek Installatie voorschriften: Om de connectoren dient er krimpkous bevestigd te worden om de connector te beschermen tegen weersinvloeden. De CLF400 kabel moet in een slagvaste hostalitpijp komen. Op de locaties van de nano BTS sen dient een ethernet aansluiting aanwezig te zijn (PoE). De installatie werkzaamheden vallen buiten de scope van deze aanbieding.

Rapportage Wireless Site Survey. Meting uitgevoerd door: Datum meting: Datum rapportage: 13 maart maart 2015

Rapportage Wireless Site Survey. Meting uitgevoerd door: Datum meting: Datum rapportage: 13 maart maart 2015 Rapportage Wireless Site Survey Meting uitgevoerd door: Datum meting: Datum rapportage: W.A. Hoek 13 maart 2015 17 maart 2015 Projectnaam : Ruckus WaaS RKBS De Bosbouwers Adres : Liesbos 10-12 Plaatsnaam

Nadere informatie

Rapportage Wireless Site Survey. Meting uitgevoerd door: Datum meting: Datum rapportage:

Rapportage Wireless Site Survey. Meting uitgevoerd door: Datum meting: Datum rapportage: Rapportage Wireless Site Survey Meting uitgevoerd door: Datum meting: Datum rapportage: Kees Aarts 27-03-2015 27-03-2015 Projectnaam : Ruckus WaaS RKBS De Wilgen Adres : Femina Mullerstraat 177 Plaatsnaam

Nadere informatie

Betreft Nota van Inlichtingen Datum 9 maart Van Vitus Zuid Ref. KQPN/2017/1.1

Betreft Nota van Inlichtingen Datum 9 maart Van Vitus Zuid Ref. KQPN/2017/1.1 2 e Nota van inlichtingen Betreft Nota van Inlichtingen Datum 9 maart 2017 Van Vitus Zuid Ref. KQPN/2017/1.1 Project Europese aanbesteding ICT Deze nota van inlichtingen wordt hiermee integraal onderdeel

Nadere informatie

MaxiTEL. dienst beschrijving. www.maxitel.nl. Laatste wijziging: April 2015 Versie: 1.0

MaxiTEL. dienst beschrijving. www.maxitel.nl. Laatste wijziging: April 2015 Versie: 1.0 Laatste wijziging: April 2015 Versie: 1.0 E-mail: info@maxitel.nl - Telefoon: 0172-754 000 Fax: 0172-754 010 - ACM Registraties: 942487 / 942488 1/6 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave... 2 2 Inleiding...

Nadere informatie

Professional Services. Site Survey Services

Professional Services. Site Survey Services Professional Services Site Survey Services Site Survey Services Alcadis is gespecialiseerd in het ontwerpen van Wi-Fi infrastructuren. Samen met onze partners hebben wij voor de meest complexe locaties

Nadere informatie

Verbouwen, nieuw bouwen of verhuizen, QLiCT helpt graag een handje mee!

Verbouwen, nieuw bouwen of verhuizen, QLiCT helpt graag een handje mee! Verbouwen, nieuw bouwen of verhuizen, QLiCT helpt graag een handje mee! 1 1. Bekabeling en Elektra : Juiste bekabeling ( Cat 5 e of Cat 6, hoger is niet nodig) is essentieel voor de goede en snelle werking

Nadere informatie

4G frequentiebanden / LTE frequentiebanden

4G frequentiebanden / LTE frequentiebanden 4G frequentiebanden / LTE frequentiebanden 13-01-2014 GSM Helpdesk Nederland Bij reguliere 2G (GSM) en 3G (UMTS) telefoons en smartphones was het zeer gebruikelijk om de frequenties in MHz aan te geven

Nadere informatie

Draadloze sensornetwerken in productiebesturing en procesbewaking

Draadloze sensornetwerken in productiebesturing en procesbewaking Draadloze sensornetwerken in productiebesturing en procesbewaking Jouke Miedema Wireless Value November 2011 Presentatie inhoud Wireless Value Belang van monitor en control in Food & Laboratoria Waar en

Nadere informatie

Welke mogelijkheden bieden snelle mobiele netwerken (HSPA) voor de Machine-to-Machine industrie

Welke mogelijkheden bieden snelle mobiele netwerken (HSPA) voor de Machine-to-Machine industrie Welke mogelijkheden bieden snelle mobiele netwerken (HSPA) voor de Machine-to-Machine industrie John van Nijnatten MCS Mixe Communications Solutions Rotterdam, 10 november 2009 Programma M2M in vogelvlucht

Nadere informatie

Internet Buitengebied. Externe antenne voor het Huawei E5186 4G Cat. 6 802.11ac LTE CPE modem

Internet Buitengebied. Externe antenne voor het Huawei E5186 4G Cat. 6 802.11ac LTE CPE modem Internet Buitengebied Externe antenne voor het Huawei E5186 4G Cat. 6 802.11ac LTE CPE modem Handleiding aansluiting externe antenne V1.00 KPN-NL Uitgave Uitgave 1.00, September 2015. Auteursrecht De informatie

Nadere informatie

100% flexibiliteit in communicatie

100% flexibiliteit in communicatie 100% flexibiliteit in communicatie Ongelimiteerde expertise en capaciteit in één projectorganisatie met vier gerenommeerde partners Group of companies Group of companies 100% flexibiliteit in communicatie

Nadere informatie

Tele2 Radio verbinding. Toelichting werking en veiligheid Versie 1.1

Tele2 Radio verbinding. Toelichting werking en veiligheid Versie 1.1 Tele2 Radio verbinding Toelichting werking en veiligheid Versie 1.1 Tele2 Proprietary 2 Inhoudsopgave 1 Tele2 radioverbindingen 3 1.1 Wat is een Tele2 radioverbinding? 3 1.2 Line of Sight 3 1.3 Betrouwbaarheid

Nadere informatie

(PRIVATE) GSM INZETTEN: JA OF NEE? Hans Rehorst, Product Manager Health Care

(PRIVATE) GSM INZETTEN: JA OF NEE? Hans Rehorst, Product Manager Health Care (PRIVATE) GSM INZETTEN: JA OF NEE? Hans Rehorst, Product Manager Health Care 1 DE GSM MARKT IN NEDERLAND De GSM markt verandert Twee smaken van GSM: publieke en private GSM Vrijgave van DECT Guard Band,

Nadere informatie

Gumax Terrasverwarmer

Gumax Terrasverwarmer Gumax Terrasverwarmer De energiezuinige terrasverwarmer op infraroodbasis zonder rode gloed Handleiding Model PAH-2011-1 3200 watt Lees alle instructies zorgvuldig door alvorens dit apparaat te installeren

Nadere informatie

GSMVERSTERKERS.NL. Gebruikers installatie handleiding

GSMVERSTERKERS.NL. Gebruikers installatie handleiding GSMVERSTERKERS.NL Gebruikers installatie handleiding Voor de installatie van alle onze gsm versterkers. In dit document vindt u een technische installatiehandleiding om uw nieuwe signaalversterker goed

Nadere informatie

GPRS-A. Universele monitoringsmodule. Quick start. De volledige handleiding is verkrijgbaar op Firmware versie 1.00 gprs-a_sii_nl 02/18

GPRS-A. Universele monitoringsmodule. Quick start. De volledige handleiding is verkrijgbaar op   Firmware versie 1.00 gprs-a_sii_nl 02/18 GPRS-A Universele monitoringsmodule Quick start De volledige handleiding is verkrijgbaar op www.osec.nl Firmware versie 1.00 gprs-a_sii_nl 02/18 SATEL sp. z o.o. ul. Budowlanych 66 80-298 Gdańsk POLAND

Nadere informatie

Algemene omschrijving... blz 2. Blokschema... blz 2. Omschrijving van de produkten... blz 3, 4 en 5. Opbouw... blz 5

Algemene omschrijving... blz 2. Blokschema... blz 2. Omschrijving van de produkten... blz 3, 4 en 5. Opbouw... blz 5 Index Algemene omschrijving........................................................ blz 2 Blokschema................................................................. blz 2 Omschrijving van de produkten..................................................

Nadere informatie

Een veilige draadloze internet-en netwerkverbinding in uw gemeente, voor u en uw burgers. Hoe pakt u dit aan? impakt.be

Een veilige draadloze internet-en netwerkverbinding in uw gemeente, voor u en uw burgers. Hoe pakt u dit aan? impakt.be Een veilige draadloze internet-en netwerkverbinding in uw gemeente, voor u en uw burgers. Hoe pakt u dit aan? IMPAKT Secure ICT IMPAKT is meer dan 25 jaar actief in België en Luxemburg als ICT beveiliging

Nadere informatie

PROFESSIONAL SERVICES SITE SURVEY SERVICES

PROFESSIONAL SERVICES SITE SURVEY SERVICES PROFESSIONAL SERVICES SITE SURVEY SERVICES SITE SURVEY SERVICES Site Survey Services Alcadis is gespecialiseerd in het ontwerpen van Wi- Fi infrastructuren. Samen met onze partners hebben wij voor de meest

Nadere informatie

1 SEPTEMBER 2017 INSTALLATIE AIRINTERNET INSTALLATIEHANDLEIDING VERSIE 1.0 TOINE THEUNISSEN. QCS MAASTRICHT BV Florijnruwe CA Maastricht

1 SEPTEMBER 2017 INSTALLATIE AIRINTERNET INSTALLATIEHANDLEIDING VERSIE 1.0 TOINE THEUNISSEN. QCS MAASTRICHT BV Florijnruwe CA Maastricht 1 SEPTEMBER 2017 INSTALLATIE AIRINTERNET INSTALLATIEHANDLEIDING VERSIE 1.0 TOINE THEUNISSEN QCS MAASTRICHT BV Florijnruwe 111-18 6218CA Maastricht 1 Doel Doel van deze handleiding is om de installateur

Nadere informatie

WLAN EN LAN UITBREIDINGEN...

WLAN EN LAN UITBREIDINGEN... Inhoudsopgave File: Project_09.doc 25 augustus 2015 1 PROBLEEM... 2 1.1 WONING BESCHRIJVING... 2 1.2 ROUTER... 3 2 WLAN EN LAN UITBREIDINGEN... 4 2.1 NIEUWE SITUATIE 1... 4 2.2 NIEUWE SITUATIE 2... 5 3

Nadere informatie

Meetresultaten. ASG Digitalis Onderbouw Rolklaverpad PD Almere

Meetresultaten. ASG Digitalis Onderbouw Rolklaverpad PD Almere Meetresultaten ASG Digitalis Onderbouw Rolklaverpad 29 1314 PD Almere Contactpersoon : Pieter Kleinjan Telefoon : 06-11002126 E-mail : p.kleinjan@asg-almere.nl Datum : 2 April 2015 Wireless engineer :

Nadere informatie

Het kiezen van juiste protocollen

Het kiezen van juiste protocollen Het kiezen van juiste protocollen blijft lastig door het brede aanbod Welk communicatie protocol past het beste bij welke IoT applicatie en waarom? Wij geven u een overzicht van de populaire protocollen

Nadere informatie

GSM- repeaters: vragen en antwoorden

GSM- repeaters: vragen en antwoorden GSM- repeaters: vragen en antwoorden V: Mag ik zelf een repeater aanschaffen en installeren bij slechte GSM-ontvangst? Ik ondervind op bepaalde plaatsen bij mij thuis of in mijn firma slechte ontvangst

Nadere informatie

Leveringsvoorwaarden Twin-tel

Leveringsvoorwaarden Twin-tel Leveringsvoorwaarden Twin-tel Versie: 1.0 Datum: 25-03-2013 Pagina 2 van 5 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inleiding... 3 2. Scoop... 4 2.1. Binnen scoop van de opdracht.... 4 2.2. Verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Hoge Antennewinst Lage Ruis DVB-T binnen- en buitenantenne

Hoge Antennewinst Lage Ruis DVB-T binnen- en buitenantenne Hoge Antennewinst Lage Ruis DVB-T binnen- en buitenantenne Voor betere kwaliteitsontvangst van alle aardse TV kanalen Voor binnen- en buitenontvangst, waterbestendig volgends de IP66* norm Gelijktijdige

Nadere informatie

1. Zoekgebied site 7491 ten behoeve van het mobiel netwerk van Vodafone.

1. Zoekgebied site 7491 ten behoeve van het mobiel netwerk van Vodafone. Zoekgebied: 1. Zoekgebied site 7491 ten behoeve van het mobiel netwerk van Vodafone. Vierkant met kruis betreft het nominale punt Hierboven ziet u een kaartje van het Vodafone-gebied dat men optimaal zou

Nadere informatie

MCS Mixe Communiction Solutions Jan van Rossum. LoRa als basis voor IoT in gebouwbeheer

MCS Mixe Communiction Solutions Jan van Rossum. LoRa als basis voor IoT in gebouwbeheer LoRa als basis voor IoT In gebouwbeheer MCS Mixe Communiction Solutions Jan van Rossum IoT enabler Telecom Sector GSM/SMS gateways Private GSM Private LTE Private LoRa 1997, 16 medewerkers System integrators

Nadere informatie

Het netwerk van T-Mobile

Het netwerk van T-Mobile Het netwerk van T-Mobile µ Het netwerk van T-Mobile T-Mobile is één van de grootste internationale aanbieders van mobiele communicatie en beschikt in Nederland over een eigen fijnmazig mobiel netwerk van

Nadere informatie

Circa m 2 vvo Verdeeld over 2 bouwlagen. Orionstraat 26 Tilburg TE KOOP. Een vrijstaand bedrijfsobject

Circa m 2 vvo Verdeeld over 2 bouwlagen. Orionstraat 26 Tilburg TE KOOP. Een vrijstaand bedrijfsobject Circa 1.900 m 2 vvo Verdeeld over 2 bouwlagen TE KOOP Orionstraat 26 Tilburg Een vrijstaand bedrijfsobject OMGEVINGSFACTOREN Het object maakt onderdeel uit van het bedrijventerrein Loven, welke is gelegen

Nadere informatie

Universal & Console ICOSUN ICOSUN. Zonne-energie systemen. Garantie op hoog rendement. Licht in gewicht. Duurzaam. Zekere installatie

Universal & Console ICOSUN ICOSUN. Zonne-energie systemen. Garantie op hoog rendement. Licht in gewicht. Duurzaam. Zekere installatie ICOSUN ICOSUN Universal & Console Garantie op hoog rendement Licht in gewicht Duurzaam Zekere installatie Voor vrijwel alle daken Zonne-energie systemen ICOSUN Universal De hoeveelheid energie die de aarde

Nadere informatie

Beschrijving 4G voor Business Partners

Beschrijving 4G voor Business Partners Beschrijving 4G voor Business Partners September 2013 Inhoud 1. 4G; Wat is het?... 3 2. Waarom 4G van Yes Telecom... 3 3. Wat kunt u met 4G?... 3 4. Wat heeft u nodig om gebruik te kunnen maken van 4G?...

Nadere informatie

Veldsterktemetingen DVB-T zendmast, Croy te Eindhoven

Veldsterktemetingen DVB-T zendmast, Croy te Eindhoven LAMBDA ENGINEERING Lambda Engineering B.V. P.O. Box 852, NL-1200 AW Hilversum Javalaan 25A, NL-1217 HD Hilversum tel.: +31 35 6283732, fax: +31 35 6295094 - MEETRAPPORT - Onderwerp: Veldsterktemetingen

Nadere informatie

PDM-8-MB POM (VOEDING OVER MODBUS) Montage & gebruiksvoorschriften

PDM-8-MB POM (VOEDING OVER MODBUS) Montage & gebruiksvoorschriften POM ( MODBUS) Montage & gebruiksvoorschriften Inhoudstafel VEILIGHEIDS - & VOORZORGSMAATREGELEN 3 PRODUCTBESCHRIJVING 4 GEBRUIKSTOEPASSING 4 TECHNISCHE GEGEVENS 4 STANDAARDEN 4 OPERATIONELE DIAGRAMMEN

Nadere informatie

Gegevens t.b.v. risico-analyse bliksembeveiliging

Gegevens t.b.v. risico-analyse bliksembeveiliging Jan Palachweg 95 9403 JT Assen tel. 06 1021 1169 fax 084 835 28 58 info@elektroadviesoosterveld.nl www.elektroadviesoosterveld.nl KvK nummer 01169817 Gegevens t.b.v. risico-analyse bliksembeveiliging Opdrachtgever

Nadere informatie

White Paper Flexibele Kantooromgeving

White Paper Flexibele Kantooromgeving White Paper Flexibele Kantooromgeving Inleiding Binnen de dynamische kantooromgeving is veel behoefte aan flexibiliteit. Werkplekbezetting en de indeling van ruimten moet kunnen variëren en hierin mogen

Nadere informatie

Jerome van de Velde NULMETING VAN ELEKTROTECHNISCHE INSTALLATIES

Jerome van de Velde NULMETING VAN ELEKTROTECHNISCHE INSTALLATIES Jerome van de Velde NULMETING VAN ELEKTROTECHNISCHE INSTALLATIES AGENDA Introductie 0 -meting; de defenitie Waarom een 0 -meting? Stappenplan Discussie, vragen Introductie ICT = system integrator Software

Nadere informatie

U heeft traag internet op Uw park en vraagt ons om een oplossing.

U heeft traag internet op Uw park en vraagt ons om een oplossing. U heeft traag internet op Uw park en vraagt ons om een oplossing. Er zijn 3 oplossingen in volgorde van kostprijs. 1- U heeft al een goed werkende (Wifi) installatie op het park en het gaat om het oplossen

Nadere informatie

Antennes in uw omgeving. Antennebureau Louwrens Wemekamp 11 januari 2017

Antennes in uw omgeving. Antennebureau Louwrens Wemekamp 11 januari 2017 Antennes in uw omgeving Antennebureau Louwrens Wemekamp 11 januari 2017 Inhoud Over het Antennebureau Waarom antennes Hoe werken antennes Antennes en gezondheid Regels plaatsing antennes Antennes bij u

Nadere informatie

Zorgeloos (Multi-site) beheer door Inzicht, Overzicht, beveiliging en Management van de fysieke Infrastructuur.

Zorgeloos (Multi-site) beheer door Inzicht, Overzicht, beveiliging en Management van de fysieke Infrastructuur. Zorgeloos (Multi-site) beheer door Inzicht, Overzicht, beveiliging en Management van de fysieke Infrastructuur. Frank van Kessel Business Development Manager Benelux & Germany Molex Premise Networks STAT

Nadere informatie

SMART indoor coverage Eén generieke infrastructuur voor inpandige mobiele communicatie

SMART indoor coverage Eén generieke infrastructuur voor inpandige mobiele communicatie SMART indoor coverage Eén generieke infrastructuur voor inpandige mobiele communicatie Edwin Lourens Agenda 1. Intro SAIT Zenitel 2. Mobiele communicatie anno 2013. Wat, hoe en waar? 3. Inpandige mobiele

Nadere informatie

IPTV CANARIAS 4G LTE INTERNET REVOLUTIE

IPTV CANARIAS 4G LTE INTERNET REVOLUTIE IPTV CANARIAS 4G LTE INTERNET REVOLUTIE 4G LTE Fiber zonder kabel 4G LTE internetdiensten Wat is dit? TÉCNICOS EN ESTRATEGIAS PARA LA OPTIMIZACIÓN DE LAS TELECOMUNICACIONES 4G-service is een radiodienst

Nadere informatie

INSTALLATIE HANDLEIDING TRACENET ADVANCED

INSTALLATIE HANDLEIDING TRACENET ADVANCED INSTALLATIE HANDLEIDING TRACENET ADVANCED 1 / 12 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING... pag. 3 2. COMPONENTEN...... pag. 4 3. INVULLEN VAN HET INSTALLATIE CERTIFICAAT...pag. 5 4. INSTALLATIE VAN HET SYSTEEM...

Nadere informatie

Vragen? Woonbedrijf - leverancierservaring. Edwin de Ruijter Operations Director.

Vragen? Woonbedrijf - leverancierservaring. Edwin de Ruijter Operations Director. Vragen? Edwin de Ruijter Operations Director edwin.deruijter@nl.clara.net Woonbedrijf - leverancierservaring Invulling van de speerpunten van Woonbedrijf Datacenter volledig uitbesteden IT-diensten flexibel

Nadere informatie

Troubleshooting wireless. Werkt voor vernieuwers

Troubleshooting wireless. Werkt voor vernieuwers Troubleshooting wireless Werkt voor vernieuwers Inhoud Hoe werkt een WLAN? De beschikbare banden Wat gebeurt er in het spectrum Demping Welke problemen zien wij in het veld? Welke (algemene) tools zijn

Nadere informatie

Vast Mobiel Integratie (FMC)

Vast Mobiel Integratie (FMC) Kernactiviteiten Support & Beheer Telecommunicatie IT Vertical Systemen VoIP Mobility Unified Communications Applicatieontwikkeling Hosted Solutions Managed Solutions Connectivity WWW.MERICT.NL Whitepaper

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-300 TUIN STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-300 TUIN STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-300 TUIN STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR D C B A * * Afbeelding van de YCT-102 (niet altijd inbegrepen, check de specificaties op de verpakking) A: Indicator (spannings- en

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 AC-300 STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 AC-300 STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 AC-300 STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR A B C * Verlichting: Aan / Uit / Dimmen * Afbeelding van de YCT-102 (niet altijd inbegrepen, check de specificaties op de verpakking) A: Indicator

Nadere informatie

NEDERLANDS SELW2630MF. Ontvanger. De keuze van de installateur cdvibenelux.com

NEDERLANDS SELW2630MF. Ontvanger. De keuze van de installateur cdvibenelux.com NEDERLANDS De keuze van de installateur 1] INTRODUCTIE 1.1] BESCHRIJVING De - ontvanger is een superheterodyne AM/ASK ontvanger die gelijktijdig met 2 frequenties kan werken (indien voorzien)*, zijnde

Nadere informatie

SMA Micro-Omvormer Systeem Sunny Boy 240 - Sunny Multigate

SMA Micro-Omvormer Systeem Sunny Boy 240 - Sunny Multigate SMA Micro-Omvormer Systeem Sunny Boy 240 - Sunny Multigate Agenda 1 Product Portfolio 2 Sunny Boy 240 / Sunny Multigate en toepassingen 3 Waarom kiezen voor SMA? 4 Installatie micro-omvormer systeem 5

Nadere informatie

Wireless PROFINET De mogelijkheden van draadloze verbindingen.

Wireless PROFINET De mogelijkheden van draadloze verbindingen. PROFINET De mogelijkheden van draadloze verbindingen. Sjoerd Hakstege- van Eekhout Network & Security Specialist Control & Industry Solutions Phoenix Contact B.V. shakstege@phoenixcontact.nl communicatie

Nadere informatie

1-poorts Gigabit Midspan - PoE+ injector at en 802.3af

1-poorts Gigabit Midspan - PoE+ injector at en 802.3af 1-poorts Gigabit Midspan - PoE+ injector - 802.3at en 802.3af Product ID: POEINJ1GW Deze gigabit Power over Ethernet (PoE+) injector dient als stroom- en data-aansluiting op een gigabit PoE-apparaat via

Nadere informatie

Meetrapport Gemeten conform NVM Meetinstructies op basis van de NEN2580

Meetrapport Gemeten conform NVM Meetinstructies op basis van de NEN2580 Meetrapport Gemeten conform NVM Meetinstructies op basis van de NEN2580 Spitsbergen 14 1339 SL Almere Sas Makelaars Postbus 16 1000 AA Amsterdam Maylan - Vastgoedfotografie info@maylan.nu Maylan - Vastgoedfotografie

Nadere informatie

ICT Infrastructuren. VZI studiedag 21 mei 2015 J.A. van Delft Arne.van.delft@deerns.com

ICT Infrastructuren. VZI studiedag 21 mei 2015 J.A. van Delft Arne.van.delft@deerns.com ICT Infrastructuren VZI studiedag 21 mei 2015 J.A. van Delft Arne.van.delft@deerns.com Agenda 1. TRENDS 2. BEDRADE INFRASTRUCTUREN 3. DRAADLOZE INFRASTRUCTUREN 4. MEDISCHE NETWERKEN 5. BEVEILIGING TRENDS

Nadere informatie

Professional Services

Professional Services Professional Services Winning deals together with Alcadis Professional Services Experience Center Het Experience Center biedt Alcadis alle faciliteiten om partners te informeren over Wi-Fi, IP-connectiviteit

Nadere informatie

Technische Handleiding Versie 07/05. CompTrol Signal 1. Signaalkabel

Technische Handleiding Versie 07/05. CompTrol Signal 1. Signaalkabel Technische Handleiding Versie 07/05 CompTrol Signal 1 Signaalkabel Deze handleiding voor het installeren van de optionele printplaat en bediening van de airconditioner zorgvuldig doorlezen. De voorschriften

Nadere informatie

SERVICES TECHACCESS PRE PRE SALES SALES

SERVICES TECHACCESS PRE PRE SALES SALES SERVICE The time you need SERVICES TECHACCESS Presales Support - Consultancy - Testapparatuur, Demo s en Pilots - Wireless Site Survey Trainingen - Installatie Service - Onderhoudscontracten - Telemarketing

Nadere informatie

MOBILE COMMUNICATIONS CONTAINER EEN COMPACTE, ROBUUSTE EN LOGISTIEKE TOTAALOPLOSSING MET EEN 30 METER HOGE MAST

MOBILE COMMUNICATIONS CONTAINER EEN COMPACTE, ROBUUSTE EN LOGISTIEKE TOTAALOPLOSSING MET EEN 30 METER HOGE MAST NL MOBILE COMMUNICATIONS CONTAINER EEN COMPACTE, ROBUUSTE EN LOGISTIEKE TOTAALOPLOSSING MET EEN 30 METER HOGE MAST EEN INNOVATIEF EN MULTI-INZETBAAR PRODUCT DAEL heeft een innovatief systeem ontwikkeld

Nadere informatie

SERVICE AT HOME HET FLORENCE VERHAAL. Ascom (Nederland) B.V.

SERVICE AT HOME HET FLORENCE VERHAAL. Ascom (Nederland) B.V. SERVICE AT HOME HET FLORENCE VERHAAL Ascom (Nederland) B.V. 2 Doel van deze presentatie: Inzicht geven in: Hoe bij Florence domotica en IP technologie gebruikt wordt als oplossing voor zorg, welzijn en

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 AC-1000 STEKKERDOOSSCHAKELAAR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 AC-1000 STEKKERDOOSSCHAKELAAR GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 AC-1000 STEKKERDOOSSCHAKELAAR A B C * Verlichting: Aan / Uit * Afbeelding van de YCT-102 (niet altijd inbegrepen, check de specificaties op de verpakking) A: Indicator (spannings-

Nadere informatie

PROJECT: IRIS-WEB. (Testmethodiek)

PROJECT: IRIS-WEB. (Testmethodiek) PROJECT: (Testmethodiek) Projectcode: Datum voltooid: Auteur: Tim Baas Bestandsnaam: Testmethodiek.doc Documenthistorie Revisies Versie Status Datum Wijzigingen 0.1 concept 23-08-2009 concept Document

Nadere informatie

CONNECTING PEOPLE PANASONIC SIP DECT MULTI CELL

CONNECTING PEOPLE PANASONIC SIP DECT MULTI CELL CONNECTING PEOPLE Panasonic SIP DECT Multi Cell Systems Panasonic DECT systeem op SIP basis Veel organisaties zijn er al in geslaagd grotere klanttevredenheid, kostenbesparingen, flexibiliteit en andere

Nadere informatie

EM6053 Video Balun Set

EM6053 Video Balun Set EM6053 Video Balun Set 2 NEDERLANDS EM6053 Video Balun Set Inhoudsopgave 1.0 Introductie...2 1.1 Functies en kenmerken...2 1.2 Inhoud van de verpakking...3 2.0 Wat heb je nodig?...3 2.1 Voor je gaat beginnen...3

Nadere informatie

GSM- of UMTS-repeaters: vragen en antwoorden

GSM- of UMTS-repeaters: vragen en antwoorden GSM- of UMTS-repeaters: vragen en antwoorden V: Mag ik zelf een repeater aanschaffen en installeren bij slechte GSM- of UMTSontvangst? Ik ondervind op bepaalde plaatsen bij mij thuis of in mijn firma slechte

Nadere informatie

PaxLock Pro Robuuste, alles in één, draadloze toegangscontrole oplossing

PaxLock Pro Robuuste, alles in één, draadloze toegangscontrole oplossing Beschikbare kleuren: Wit Zwart Interne en externe versie beschikbaar PaxLock Pro Robuuste, alles in één, draadloze toegangscontrole oplossing Verkrijgbaar in zwart of wit, met hoogglans afwerking, wat

Nadere informatie

HighDensity Netwerken Rapid Deployment Op iedere locatie de gewenste informatie met een gebiedsdekkend netwerk

HighDensity Netwerken Rapid Deployment Op iedere locatie de gewenste informatie met een gebiedsdekkend netwerk HighDensity Netwerken Rapid Deployment Op iedere locatie de gewenste informatie met een gebiedsdekkend netwerk Agenda Stedelijke netwerken Rotterdam Draadloos High Density Netwerken Rapid Deployment netwerken

Nadere informatie

Handleiding Voertuig inbouw SMS/GPRS Inhoudsopgave

Handleiding Voertuig inbouw SMS/GPRS Inhoudsopgave Handleiding Voertuig inbouw SMS/GPRS Inhoudsopgave 1. Specificaties 2. Sim kaart installatie 3. GPS tracker inbouwen 4. Status LED lampjes 5. Locatie traceren per sms 6. Wachtwoord wijzigen 7. Locatie

Nadere informatie

Buitenzijde Buitenzijde Ramen verdiept Ramen verdiept HPL plaat Rabat panelen Profiel HPL plaat Profiel rabatt panelen

Buitenzijde Buitenzijde Ramen verdiept Ramen verdiept HPL plaat Rabat panelen Profiel HPL plaat Profiel rabatt panelen WINDOX Handelsonderneming Brinkmanstraat 20 3067 TA Rotterdam Tel: 06 30 34 11 40 Fax: 010 4131709 E-mail: info@ K.v.K. nr. 24361456 te Rotterdam BTW nr: NL-2093.25.963.B01 Rek Nr. 311811868 T.n.v. I.B.Krzyzagorska

Nadere informatie

Technische Handleiding Versie 08/06. CompTrol Signal 3. Signaalkabel

Technische Handleiding Versie 08/06. CompTrol Signal 3. Signaalkabel Technische Handleiding Versie 08/06 CompTrol Signal 3 Signaalkabel Deze handleiding voor het installeren van de optionele printplaat en bediening van de airconditioner zorgvuldig doorlezen. De voorschriften

Nadere informatie

AGDR-300 TUIN STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR. 2x 3x

AGDR-300 TUIN STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR. 2x 3x 2x 3x [5] De stekkerdoos schakelt ter bevestiging 2x in en uit. De code van de zender is in het geheugen van de stekkerdoos opgeslagen en het product is klaar voor gebruik. Er kunnen maximaal 6 verschillende

Nadere informatie

4 HELP! IK HEB GEEN LOZE LEIDINGEN KABELS? POWERLINE VERBINDINGEN GEBRUIK VAN EEN WIFI REPEATER...

4 HELP! IK HEB GEEN LOZE LEIDINGEN KABELS? POWERLINE VERBINDINGEN GEBRUIK VAN EEN WIFI REPEATER... Inhoudsopgave File: Project_09.doc 02 oktober 2016 1 PROBLEEM... 2 1.1 WONING BESCHRIJVING... 2 1.2 ROUTER... 3 2 WLAN EN LAN UITBREIDINGEN... 4 2.1 NIEUWE SITUATIE 1... 4 2.2 NIEUWE SITUATIE 2... 5 2.3

Nadere informatie

Programma van eisen hardware

Programma van eisen hardware Programma van eisen hardware Ppm : Pages per minute Ipm : Impressions per minute als beide zijden tegelijk worden gescand. Imprint : Het betreft het printen van kenmerken op het document waardoor ze gekenmerkt

Nadere informatie

Dienstenbeschrijving Imtech ICT Wireless LAN as a Service

Dienstenbeschrijving Imtech ICT Wireless LAN as a Service Dienstenbeschrijving Imtech ICT Wireless LAN as a Service Imtech ICT Communication Solutions, Rivium Boulevard 41 2909 LK Capelle a/d IJssel T +31 88 988 96 00, info.cs@imtech.nl, www.imtech.nl/cs Inhoudsopgave

Nadere informatie

EnergyCarport. Greenteq Energiebesparende Systemen

EnergyCarport. Greenteq Energiebesparende Systemen EnergyCarport Greenteq Solutionsbv. A. Torenlaan10 3851NR Ermelo T.0341-842709 I. www.greenteqsolutions.com E.info@greenteqsolutions.com EnergyCarport Deze geheel nieuwe carport heeft een dakconstructie

Nadere informatie

Functiebeschrijvingen 2018 Functiebeschrijvingen bij de SECT Certificatiematrix 2018

Functiebeschrijvingen 2018 Functiebeschrijvingen bij de SECT Certificatiematrix 2018 Functiebeschrijvingen 2018 Functiebeschrijvingen bij de SECT Certificatiematrix 2018 Document management Versie Datum Auteur/Recensent Aanpassing 0.1 12-07-2018 Philip Hendriks Eerste concept. 0.2 19-09-2018

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-3500 TUIN STEKKERDOOS SCHAKELAAR ZWAAR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-3500 TUIN STEKKERDOOS SCHAKELAAR ZWAAR GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-3500 TUIN STEKKERDOOS SCHAKELAAR ZWAAR D C B A * * Afbeelding van de YCT-102 (niet altijd inbegrepen, check de specificaties op de verpakking) A: Indicator (spannings- en

Nadere informatie

Signaal Herhaal van KPN

Signaal Herhaal van KPN Signaal Herhaal van KPN 98 Handleiding V1.02 KPN-NL Belangrijk!!! Voor installatie dient u het bijgevoegde registratieformulier op te sturen naar signaal-herhaal-service@kpn.com. Uitgave Uitgave 1.02,

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding Femtogrid Controller Box (Vestas VTC 25-002) Installatiehandleiding Toepassing: Femtogrid Solar en/of Wind Optimizers in combinatie met DC Grid òf AC Grid met non-femtogrid inverter(s) Doc vestas-ih Rev

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Gemeente meting: Plaats meting: Haarlem Haarlem Datum meting: woensdag 18 juli 2018 Alle rechten voorbehouden, Agentschap Telecom 2018 Pagina 1 van 7 Inhoud 1. Algemene gegevens

Nadere informatie

We love technology Raymond Valk, december 2010

We love technology Raymond Valk, december 2010 We love technology Raymond Valk, december 2010 Koning & Hartman & Powerwave Koning & Hartman is system integrator in de Benelux op het gebied van Telecom en Industriele automatiseringsoplossingen. Zij

Nadere informatie

Uit verslag overleg Gemeente, Dorpenoverleg Midden- Drenthe en de providers.

Uit verslag overleg Gemeente, Dorpenoverleg Midden- Drenthe en de providers. In het algemeen Uit verslag overleg Gemeente, Dorpenoverleg Midden- Drenthe en de providers. Sitesharing: Uit Mail hr. Van der Lee, T- mobile: Wat betreft uw onderstaande vragen van 15 juni jl. nog het

Nadere informatie

Rapport veldmeting uitgevoerd d.d

Rapport veldmeting uitgevoerd d.d Zwartbroekweg 124 5237 KZ s-hertogenbosch E-mail: Emv.Ninja@Ziggo.nl Website: www.emv.ninja Tel.: 073 8506769 KvK nr.: 17121692 BtwNr NL070611993B01 Rapport veldmeting uitgevoerd d.d. 2018-12-04 Samenvatting

Nadere informatie

PROJECT KASKINENWEG 4 TWEE ONDER EENKAP BEDRIJFSGEBOUWEN.

PROJECT KASKINENWEG 4 TWEE ONDER EENKAP BEDRIJFSGEBOUWEN. 4 TWEE ONDER EENKAP BEDRIJFSGEBOUWEN. Project Kaskinenweg, op bedrijventerrein Eemspoort bestaat uit 4 bedrijfsgebouwen met kantoor. Met voldoendeparkeergelegenheid op eigen terrein gerelateerd aan het

Nadere informatie

Gumax Terrasverwarmer

Gumax Terrasverwarmer Gumax Terrasverwarmer De energiezuinige terrasverwarmer op infraroodbasis zonder rode gloed Montage Handleiding Model PAH-2011-1 3200 watt Lees alle instructies zorgvuldig door alvorens dit apparaat te

Nadere informatie

StalZicht aanbieding

StalZicht aanbieding aanbieding Geachte heer/mevrouw, Bedankt voor uw offerte aanvraag. heeft op basis van de vele aanvragen 3 verschillende pakketten samengesteld waarbij u kunt kiezen tussen 4 vaste camera s, 2 vaste en

Nadere informatie

The human touch in technology Alphatron Marine ATEX-producten

The human touch in technology Alphatron Marine ATEX-producten The human touch in technology Alphatron Marine ATEX-producten Versterkers Portofoons Pagers Accessoires Gsm s Repeaters Petrochemische en aanverwante industrieën bestrijken vaak een grote oppervlakte.

Nadere informatie

'S-GRAVENWEG 331 CAPELLE AAN DEN IJSSEL

'S-GRAVENWEG 331 CAPELLE AAN DEN IJSSEL 'S-GRAVENWEG 331 CAPELLE AAN DEN IJSSEL 'S-GRAVENWEG 331 CAPELLE AAN DEN IJSSEL OMSCHRIJVING Direct aan golfbaan gesitueerde, vrijstaande design villa met garage, op maar liefst 1.595 m² eigen grond. De

Nadere informatie

WONINGBOUW & UTILITEIT

WONINGBOUW & UTILITEIT DRAADLOOS POWER ASSORTIMENT Digitale modules voor automatisering van elektrische installaties WONINGBOUW & UTILITEIT Centrale bediening van verlichting, zonwering en apparatuur digitale micromodules NU

Nadere informatie

DATRO TELEMATICA INSTALLATEUR

DATRO TELEMATICA INSTALLATEUR DATRO TELEMATICA INSTALLATEUR Nieuwsticht 7 3113 BH Schiedam Tel: 010-2462111 Fax: 010-2462110 www.datro.nl info@datro.nl Inhoudsopgave -Organisatie Datro bv -Ons werkgebied -Activiteiten Datro bv Organisatie

Nadere informatie

Satelliet internet. Vanaf nu kunt ook u snel internetten

Satelliet internet. Vanaf nu kunt ook u snel internetten Satelliet internet Vanaf nu kunt ook u snel internetten Satelliet internet Internet via de satelliet is een volwaardig vervanger voor traag internet geworden. Satellietservice Noord-Holland Zelf doen??

Nadere informatie

Wireless PROFINET Brecht Schamp

Wireless PROFINET Brecht Schamp PROFINET Brecht Schamp Industrial Network Specialist Phoenix Contact (Benelux) communicatie: voordelen? Voordelig? Drukt bekabelingkosten! Completer? Meer toepassingsgebieden worden bereikbaar! Flexibiliteit?

Nadere informatie

Meetrapport Conform de Meetinstructie Gebruiksoppervlakte woningen en Meetinstructie Bruto inhoud woningen op basis van de NEN2580.

Meetrapport Conform de Meetinstructie Gebruiksoppervlakte woningen en Meetinstructie Bruto inhoud woningen op basis van de NEN2580. Meetrapport Conform de Meetinstructie Gebruiksoppervlakte woningen en Meetinstructie Bruto inhoud woningen op basis van de NEN2580. Samenvatting meetrapport Object gegevens Adres: Broekstraat 108 te Nijmegen

Nadere informatie

Inhoudsopgave. File: Project_01.doc 29 februari 2016

Inhoudsopgave. File: Project_01.doc 29 februari 2016 Inhoudsopgave File: Project_01.doc 29 februari 2016 1 PROBLEEM... 2 1.1 HUIDIGE SITUATIE... 2 1.2 GEWENSTE APPARATUUR OP 1 E VERDIEPING... 2 1.3 GEWENSTE TOEPASSINGEN... 2 1.4 GEWENSTE SNELHEDEN... 2 2

Nadere informatie

AB7811 HDMI extender set 60m single CAT5e/6, 3D en IR ondersteuning

AB7811 HDMI extender set 60m single CAT5e/6, 3D en IR ondersteuning AB7811 HDMI extender set 60m single CAT5e/6, 3D en IR ondersteuning 2 NEDERLANDS AB7811 - HDMI extender set 60m single CAT5e/6, 3D en IR ondersteuning Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Inhoud van

Nadere informatie

150 Mbps 1T1R draadloos-n access point voor buiten - 2,4 GHz b/g/n PoE-aangestuurd WiFi-AP

150 Mbps 1T1R draadloos-n access point voor buiten - 2,4 GHz b/g/n PoE-aangestuurd WiFi-AP 150 Mbps 1T1R draadloos-n access point voor buiten - 2,4 GHz 802.11b/g/n PoE-aangestuurd WiFi-AP Product ID: AP150WN1X1OE Met het AP150WN1X1OE draadloze accesspoint kunt u buiten een 150 Mbps draadloos

Nadere informatie

Technische handleiding

Technische handleiding Technische handleiding PH-IP200 Aanvullende informatie Artikelnummer: PH-IP200PCB Versie: 1.0 ARAS Security B.V. Postbus 218 5150 AE Drunen NL Thomas Edisonweg 5 5151 DH Drunen NL T W E 0416 32 00 42 www.aras.nl

Nadere informatie

Kennissessie Remote Beheer Met Conel Routers. 23 mei 2013. Private GSM Private M2M

Kennissessie Remote Beheer Met Conel Routers. 23 mei 2013. Private GSM Private M2M Kennissessie Remote Beheer Met Conel Routers 23 mei 2013 Mixe Communication Solutions (MCS) Jan van Rossum MCS: twee hoofdpijlers Telefonie/besdrijfsnetwerk Machine to Machine Voice vast/mobiel, SMS &

Nadere informatie

Smart and simple cabling solutions*

Smart and simple cabling solutions* Smart and simple cabling solutions* 19 Een exclusief design voor meer functies * Simpele en innovatieve bekabeling-oplossingen BAIES KASTEN ET EN ACCESSOIRES INNOVATIE EN KWALITEIT Multimedia Connect,

Nadere informatie

TOEGANGSCONTROLESYSTEEM

TOEGANGSCONTROLESYSTEEM EIGEN ONTWIKKELING Het Klikotronics toegangscontrolesysteem is door Kliko in eigen huis ontwikkeld en wordt al sinds 2006 toegepast in ondergrondse afvalcontainers. De eerste systemen waren direct in DIFTAR

Nadere informatie