Verslag tussenbeoordeling

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag tussenbeoordeling"

Transcriptie

1 Verslag tussenbeoordeling Naam: Henrike van Aller Stage: 4.1 Datum: Donderdag Aanwezig: Miranda Koning, Kelly Zuurendonk, Britta Batenburg, Hellen Brakkee en Henrike van Aller Gespreksthema s De volgende onderdelen kunnen worden besproken tijdens de tussenevaluatie. - Het leerklimaat op de stageplaats, - De begeleiding door de werkbegeleider(s) - De leerstijl van de student en de samenwerking tussen de student, het team en de docentbegeleider. - Voor de werk- en docentbegeleider ook de gelegenheid om nader af te stemmen als er onduidelijkheden, vragen of wensen zijn vanuit de stageplaats of de opleiding. Professioneel gedrag Document professioneel gedrag is beoordeeld, ingeleverd en behaald zie Onstage. Toelichting competentieontwikkeling Ik beschrijf kort per competentie de competentie-ontwikkeling aan de hand van de indicatoren, de kwaliteiten en valkuilen die ik ontdekt heb en waar ik het 2 e deel van de stage naar toe wil werken. Eventueel vul ik dit aan met een praktijksituatie. Competentie 1: Verpleegkundig handelen 1a De verpleegkundige verleent zorg in complee zorgsituaties van opname tot en met ontslag. In deze stage ben ik in staat gebleken om in 10 weken tijd verpleegplannen uit te voeren bij long- en mdl patiënten. Ik was in staat om patiënten te monitoren en te observeren. De mogelijke problemen bij de patiënten heb ik gesignaleerd. Zorgplannen en belangrijke notities zijn ingevoerd in EPIC. Alle verpleegkundige handelingen uit het stagewerkplan zijn ten minste 1 uitgevoerd en de helft van KKB s zijn afgetekend. Daarnaast heb ik alle E- learnings behaald die ik moest maken bij aanvang van deze stage.

2 IC patiënten komen vaak terug op onze afdeling waarbij ik hun monitor en let op de psychische en sociale impact op hun of de nabestaanden. Ik probeer hun van de nodige informatie te voorzien en biedt de gewenste zorg. Verzorgen en begeleiden van patiënten van opname tot ontslag. Het uitvoeren van verpleegkundige handelingen Ik vind het nog moeilijk om op bepaalde momenten te moeten handelen. Ik neem van alles waar en merk bepaalde dingen op, alleen handel ik dan niet altijd. Dit geldt voor dingen die ik tegenkom in de rapportage of wanneer ik een probleem signaleer bij een patiënt. Leerdoel voor 2 e deel stage: Het observeren, signaleren en uitvoeren van bepaalde handelingen gaan goed, maar ik moet meer actie ondernemen en meer handelen naar aanleiding van wat ik opmerk. Dit wordt een nieuwe leerdoel voor de komende periode. 1b De verpleegkundige verleent preventieve zorg aan individuen en groepen. Sinds deze stage heb ik mij meer verdiept in CF- patiënten en ken ik de ziekte en symptomen. Daarnaast heb ik een ondervoede patiënt leren kennen en het refeeding syndroom. Inmiddels kan ik ook zorg verlenen aan deze patiënten. Verder vul ik mogelijke screenings score in zoals de DOS score. Ik ben in staat om bij long patiënten juiste ademhalingstechnieken aan te leren om complicaties te voorkomen en kan ik de nodige verpleegtechnische handelingen voor preventieve zorg hierbij uitvoeren. Inmiddels weet ik ook hoe het gaat met de isolatie ligging bij CF patiënten en dat het voornamelijk gedaan wordt als bescherming voor zichzelf. Ik heb nog niet gewerkt met vrijheidsbeperkende interventies op deze afdeling. Ik vind het belangrijk dat mensen goed weten hoe iets te voorkomen is. Met preventie kun je heel veel voorkomen en daarom probeer je continu patiënten er op te attenderen wat ze moeten doen om bepaalde dingen te voorkomen. Een valkuil is eigenlijk dat ik te veel wil weten en te veel opzoek waardoor het moeilijk is om prioriteiten te stellen. Ik wil graag leren om met vrijheidsbeperkende interventies te werken. Daarnaast wil ik mijn kennis over preventieve zorg behouden.

3 1c De verpleegkundige onderbouwt de zorg met behulp van klinisch redeneren. Begeleiders vinden dat ik kritische vragen stel tijdens mijn stage. Daarnaast heb ik mij verdiept in meerdere ziektebeelden die voorkomen op de afdeling. Ik heb meerdere klinische lessen bijgewoond en hiervan heb ik ook een verslag gemaakt. Verder heb ik een presentatie gegeven over het hepatorenaal syndroom en thoradrainage. Ik heb een operatie bijgewoond van een lobectomie middels een open procedure. Ik ben specifiek nog gaan klinisch redeneren over hepatische encephalopathie, COPD, astma zie feedbackformulieren. Ik stel veel kritische vragen en ga diep op de stof in. Ik kan mijn kennis goed met de patiënt samenvoegen. Mijn grootste valkuil is dat ik alles te precies wil weten en mij te veel verdiep. Hierdoor ben ik te veel medisch bezig, maar verlies ik het verpleegkundige deel. Daarnaast vind ik alles belangrijk en kan ik daardoor niet goed handelen. Als laatste duurt het soms te lang om stappen te ondernemen bij patiënten. Ik zal goed blijven monitoren, en problemen herkennen, maar ik moet toe naar het handelen en interventies toepassen. Maak het concreet. 2a De verpleegkundige gaat een vertrouwensrelatie aan met de patiënt. Ik heb veel respect voor de patiënten op mijn afdeling en dat is ook wederzijds. Ik kan empathie tonen naar de patiënten toe en ik heb het idee dat ze het prettig vinden om door mij geholpen te worden. Door een vertrouwensrelatie aan te gaan met de patiënt leer ik ook veel over de patiënten en zie ik de gevolgen in van de chronische ziektes. Patiënten voelen zich prettig bij mij en ik kan ze op hun gemak stellen. Doordat ik te veel dingen wil, krijg ik niet alles op tijd af waardoor ik niet altijd mijn afspraken nakom. Dit heeft als gevolg dat mensen op de afdeling mij misschien niet goed kunnen vertrouwen en dus is het lastig om een vertrouwensrelatie aan te gaan met mijn collega s. Voorbeeld Door slecht terug te koppelen is het lastig om vertrouwen te winnen van de begeleider, waardoor het moeilijk is om mij dingen zelfstandig te laten doen. Ik heb al een keer een moeilijk gesprek moeten voeren met een patiënt over de medicatie inname waarvan zij aangaf het wel degelijk in te nemen, maar wat niet

4 juist was. Ik heb dit toen met haar besproken en merkte dat ik dit soort slecht nieuws gesprekken moeilijk vind en dit zou ik graag nog een keer willen oefenen. 2b De verpleegkundige geeft informatie, voorlichting, GVO en advies aan individuen en groepen. Ik heb tijdens mijn stage voorlichting gegeven over inhalatietechnieken en over bepaalde operaties aan patiënten. Daarnaast kan ik de informatiebehoefte in kaart brengen van de patiënt. 2c De verpleegkundige zorgt voor een optimale informatie-uitwisseling met alle betrokkenen. Ik heb een anamnesegesprek volledig en goed uitgewerkt. Daarnaast heb ik een voortgangsrapportage gemaakt en ben ik bezig met communicatie via point. Ik ben goed in staat om tussen verschillende mensen te communiceren. Dus de communicatie tussen artsen, patiënten en andere verpleegkundigen. Ik sta open voor feedback en probeer iets met de feedback te doen tijdens mijn volgende dienst. Ik wil graag dat er meer en duidelijker feedback wordt gegeven zodat ik meer kan met mijn feedback. Daarnaast wil ik beter kunnen terugkoppelen naar anderen toe. 3a De verpleegkundige werkt effectief samen met alle betrokkenen. Ik heb een geneeskundestudenten begeleidt en heb ik haar uitleg gegeven over hoe je de vitale functies kunt meten. Ik heb familie op de hoogte gehouden, en heb geprobeerd hun zoveel mogelijk erbij te betrekken en te begeleiden. Ook heb ik geprobeerd om zoveel mogelijk vragen te beantwoorden van patiënten. Ik probeer veel te overleggen met mijn collega s om zo effectief mogelijk te werken. 3b De verpleegkundige adviseert en geeft consult aan collega s binnen en buiten de eigen organisatie. Ik heb een klinische les gegeven en ben begonnen met de implementatie opdracht. Daarnaast heb ik kennis met 3 e jaars studenten en geneeskunde studenten gedeeld. Ook probeer ik mijn kennis te delen met collega s wanneer dit kan. Laatst ging ik voor twee derde jaars katheteriseren en konden ze meekijken. 4a De verpleegkundige draagt systematisch bij aan verbetering en vernieuwing van de zorgverlening. Ik ben begonnen met de implementatieopdracht. Daarnaast probeer ik actief mee te denken in LEAN. Ook ben ik met Michelle bezig om een knelpunt uit te werken.

5 4b De verpleegkundige geeft werkbegeleiding aan studenten en medewerkers. Ik heb werkbegeleiding gegeven aan de geneeskunde student en geprobeerd om een uitdagende leeromgeving te maken voor haar. Ik ben bezig om verschillende leerstijlen uit te werken. En ik leer van mijn eigen begeleiding. Ik kan anderen een uitdagende leeromgeving creëren voor studenten Ik leer veel van mijn eigen begeleiding, en wil de positieve punten hiervan proberen te gebruiken wanneer ik anderen moet begeleiden. 4c De verpleegkundige zorgt voor het voortdurend actueel houden van de eigen kennis. Ik ben continu aan het leren over ziektes en protocollen. Ik zoek hier heel veel over op en stel veel vragen tijdens mijn stage over dingen die ik niet helemaal snap of moeilijk vind. Ik geef aan wat ik nog voor soorten patiënten ik wil zodat ik niet steeds dezelfde patiënten krijg. Ik geef leerdoelen aan voor aanvang van mijn dienst. Veel opzoeken om alles over een onderwerp of ziekte te weten. Te lang en te veel informatie opzoeken. Dit is niet per se nodig om de patiënt beter te kunnen helpen. Het gevolg is hier wel van dat ik ander werk niet af krijg en waardoor ik voor bepaalde zaken in tijdnood kom. Ik wil mijn implementatieplan verder afmaken en ik ga mij voorbereiden op het geven van werkbegeleiding. 5a De verpleegkundige herkent en verheldert ethische problemen en beargumenteert de gekozen handelwijze. Ik heb op stage verschillende ethische dilemma s gesignaleerd. Ik probeer deze te verhelderen en ik ben bezig met een ethisch dilemma om die verder uit te werken. Dit gaat over een meneer die nog wilt blijven roken terwijl hij al zuurstof toegediend krijgt. Tijdens mijn stage kon ik helaas niet aanwezig zijn bij het moreel beraad. Daarom wil ik proberen om wanneer er weer een moreel beraad is, deze bij te wonen. Daarnaast wil ik de adviezen daar betrekken op de zorg. Voor de patiënt opkomen en kijken of het realistisch is wat de artsen nog willen.

6 5b De verpleegkundige herkent structurele gezondheidsproblemen, behartigt de belangen voor de eigen patiëntenpopulatie en stelt beide op de juiste plek aan de orde binnen de organisatie. Ik moet nog een structureel gezondheidsprobleem uitwerken. Ik ben er al wel mee bezig en heb al wel gezien welke groepen hiermee te maken hebben op de afdeling. Een voorbeeld hiervan is dat de engelstalige patiënten veel minder goede voorlichting krijgen en dat zij daardoor ook minder goede zorg krijgen. Een ander voorbeeld zijn de CF patiënten die veel zelf doen, waardoor de verpleegkundige soms minder tijd vrijmaakt waardoor de zorg soms niet optimaal is. Een laatste voorbeeld is dat bij veel jonge patiënten de zorg nog niet aansluitend is. Dit zijn allemaal dingen die ik wel al heb gesignaleerd, maar nog niet mee ben begonnen om uit te werken. Ik wil mijn structureel gezondheidsprobleem verder uitwerken. 6a De verpleegkundige coördineert zorgverlening en preventieprogramma s en waarborgt daarbij de continuïteit van zorg. Ik moet nog leren om prioriteiten te stellen. Daarnaast merk ik dat het tempo nog te laag ligt en dat dit omhoog moet. Ik wil graag sneller werken en ik wil beter prioriteiten kunnen stellen. 6b De verpleegkundige ontwerpt kwaliteitszorg ten behoeve van de verpleegkundige zorgverlening. Ik ben nog bezig met het implementatieplan. 6c De verpleegkundige neemt de rol van klinisch leider op zich. Ik heb tijdens de stage al 2 een stipdienst gedaan. Daarnaast ben ik al een keer bij beddenoverleg geweest. Ik vind het wel nog lastig om taken uit te delen en dingen los te laten. Voel me erg verantwoordelijk en kom op voor de patiënten van mijn afdeling. Ik vind het nog moeilijk om te delegeren. Dit moet ik wel gaan leren omdat ik niet alles zelf kan doen. Ik moet nu gaan leren om dingen los te laten en uit handen te geven. Ik moet leren delegeren zodat ik ook tijd heb om mijn eigen dingen te regelen.

7 7a De verpleegkundige geeft blijk van het vermogen zich bewust te ontwikkelen. Ik heb al 2 klinische lessen gegeven en probeer elke dag leerdoelen te behalen op stage. Ik probeer leerpunten uit feedbackformulieren mee te nemen naar mijn volgende dienst om zo verder te ontwikkelen. Ik ben mij bewust van mijn persoonlijke kwaliteiten 7b De verpleegkundige handelt volgens de waarden en normen van het verpleegkundig beroep. Ik heb het professioneel gedrag behaald. Daarnaast werk ik volgens de beroepscode verpleegkunde. 7c De verpleegkundige vervult zowel een autonome als een participerende rol in de zorgverlening Ik probeer dingen zelfstandig te doen, en waar het niet alleen lukt vraag ik om hulp. Ik vind het nog lastig om grenzen aan te geven wat soms lijdt tot moeilijke situaties. Ik ben redelijk zelfstandig en probeer veel dingen zelf te regelen / doen. Ik vind het lastig om grenzen aan te geven. Grenzen duidelijker aangeven en samen met anderen kijken hoe dat het beste kan. Competentiematri: scoringen van behaald eindniveau per competentie Compleiteit Niveau 1 Compleiteit Niveau 2 Compleiteit Niveau 3 Competentiegebied 1: Verpleegkundig handelen Z1 Z2 Z3 Z1 Z2 Z3 Z Z2 Z3 1 Arceringen zijn de beoogde eindniveaus per stage Stage 1 Stage 2.1 Stage 4.1 Stage 4.2 1a De verpleegkundige verleent zorg in complee 13 zorgsituaties van opname tot en met ontslag 1b De verpleegkundige verleent preventieve zorg aan individuen en groepen. 1c De verpleegkundige onderbouwt de zorg met behulp van klinisch redeneren. Competentiegebied 2: Communicatie 2a De verpleegkundige gaat een vertrouwensrelatie aan met de patiënt. 2b De verpleegkundige geeft informatie, voorlichting, GVO en advies aan individuen en groepen. 2c De verpleegkundige zorgt voor een optimale informatie-uitwisseling met alle betrokkenen. Competentiegebied 3: Samenwerking 3a De verpleegkundige werkt effectief samen met alle betrokkenen. 3b De verpleegkundige adviseert en geeft consult aan collega s binnen en buiten de eigen organisatie. Competentiegebied 4: Kennis en wetenschap

8 4a De verpleegkundige draagt systematisch bij aan verbetering en vernieuwing van de zorgverlening. 4b De verpleegkundige geeft werkbegeleiding aan studenten en medewerkers. 4c De verpleegkundige zorgt voor het voortdurend actueel houden van de eigen kennis. Competentiegebied 5: Maatschappelijk handelen 5a De verpleegkundige herkent en verheldert ethische problemen en beargumenteert de gekozen handelwijze. 5b De verpleegkundige herkent structurele gezondheidsproblemen, behartigt de belangen voor de eigen patiëntenpopulatie en stelt beide op de juiste plek aan de orde binnen de organisatie. Competentiegebied 6: Organisatie 6a De verpleegkundige coördineert zorgverlening en preventieprogramma s en waarborgt daarbij de continuïteit van zorg. 6b De verpleegkundige ontwerpt kwaliteitszorg ten behoeve van de verpleegkundige zorgverlening. 6c De verpleegkundige neemt de rol van klinisch leider op zich. Competentiegebied 7: Professionaliteit 7a De verpleegkundige geeft blijk van het vermogen zich bewust te ontwikkelen. 7b De verpleegkundige handelt volgens de waarden en normen van het verpleegkundig beroep. 7c De verpleegkundige vervult zowel een autonome als een participerende rol in de zorgverlening. 14

In de praktijk wat kan, op school wat moet

In de praktijk wat kan, op school wat moet Els Grijmans Docent verpleegkunde HVA Lynette Menting, Claudia Bronner Klinisch Verpleegkundig Opleider OLVG In de praktijk wat kan, op school wat moet Nieuw HBOV duaal curriculum HVA AMC OLVG Programma

Nadere informatie

Opleidingsportfolio & Praktijkwerkplan. Petra Kunkeler (opleider Obstetrie & Gynaecologie en Apl. CCO)

Opleidingsportfolio & Praktijkwerkplan. Petra Kunkeler (opleider Obstetrie & Gynaecologie en Apl. CCO) Opleidingsportfolio & Praktijkwerkplan Petra Kunkeler (opleider Obstetrie & Gynaecologie en Apl. CCO) Inloggen op Canvas Uw opleiding Theorie - aantal lesdagen en onderwerpen vindt u in de studiegids Praktijk

Nadere informatie

Stagewerkplan. Stage mogelijkheid voor titel stagewerkplan / foto e.d.

Stagewerkplan. Stage mogelijkheid voor titel stagewerkplan / foto e.d. De teksten in blauw zijn toelichtingen als ondersteuning bij het schrijven van een stagewerkplan. Werkbegeleiders en docentbegeleiders kunnen deze toelichtingen gebruiken bij het geven van feedback en

Nadere informatie

FORMULIER TUSSENEVALUATIE STAGE 4 In te vullen door de werkbegeleider

FORMULIER TUSSENEVALUATIE STAGE 4 In te vullen door de werkbegeleider FORMULIER TUSSENEVALUATIE STAGE 4 In te vullen door de werkbegeleider Stagiaire: Groep : Periode: Instelling: Adres: Afdeling: Verzuim: dagen Docentbegeleider: Werkbegeleider: In de tussenevaluatie is

Nadere informatie

Opleiding Verpleegkunde. Stagegids. AIZ: Stage 3.1 en 3.3. Stagegids stage 3.1 en 3.3

Opleiding Verpleegkunde. Stagegids. AIZ: Stage 3.1 en 3.3. Stagegids stage 3.1 en 3.3 Opleiding Verpleegkunde Stagegids AIZ: Stage 3.1 en 3.3 Stagegids stage 3.1 en 3.3 Jaar 3 AIZ Studiejaar 2015-2016 Amsterdam School of Health Professions Opleiding Verpleegkunde Tafelbergweg 51 1105 BD

Nadere informatie

Opleiding Verpleegkunde Leerondersteuning Stage (LOS)

Opleiding Verpleegkunde Leerondersteuning Stage (LOS) Opleiding Verpleegkunde Leerondersteuning Stage (LOS) Handleiding Voltijd Jaar 3 Studiejaar 2015-2016 Inleiding Tijdens de stage zijn er zeven leerondersteuningsbijeenkomsten (LOS-bijeenkomsten). Het onderwijs

Nadere informatie

Opleiding Verpleegkunde. Stagegids. Jaar 3. Jaar 3 Studiejaar 2014-2015 17-9-2014 versie 4

Opleiding Verpleegkunde. Stagegids. Jaar 3. Jaar 3 Studiejaar 2014-2015 17-9-2014 versie 4 Opleiding Verpleegkunde Stagegids Jaar 3 Stagegids Voltijd Jaar 3 Studiejaar 2014-2015 17-9-2014 versie 4 Amsterdam School of Health Professions Opleiding Verpleegkunde Tafelbergweg 51 1105 BD Amsterdam

Nadere informatie

Opleiding Verpleegkunde. Stagegids. AIZ: Stage 2.1. Stagegids stage 2.1

Opleiding Verpleegkunde. Stagegids. AIZ: Stage 2.1. Stagegids stage 2.1 Opleiding Verpleegkunde Stagegids AIZ: Stage 2.1 Stagegids stage 2.1 Jaar 2 AIZ Studiejaar 2015-2016 Amsterdam School of Health Professions Opleiding Verpleegkunde Tafelbergweg 51 1105 BD Amsterdam T 020

Nadere informatie

Opleiding Verpleegkunde. Stagegids. Jaar 4. Stage 4.1 en 4.2

Opleiding Verpleegkunde. Stagegids. Jaar 4. Stage 4.1 en 4.2 Opleiding Verpleegkunde Stagegids Jaar 4 Stage 4.1 en 4.2 Stagegids Voltijd Jaar 4 Studiejaar 2015-2016 Amsterdam School of Health Professions Opleiding Verpleegkunde Tafelbergweg 51 1105 BD Amsterdam

Nadere informatie

Opleiding Verpleegkunde. Leerondersteuning stage LOS

Opleiding Verpleegkunde. Leerondersteuning stage LOS Opleiding Verpleegkunde Leerondersteuning stage LOS Handleiding Jaar 4 Voltijd Studiejaar 2015-2016 INLEIDING Leerondersteuning stage (LOS) staat in het teken van optimaal leren tijdens stages. De vierdejaarsstudent

Nadere informatie

Nikki van der Meer. Stage eindverslag. Stage Cordaan Thuiszorg.

Nikki van der Meer. Stage eindverslag. Stage Cordaan Thuiszorg. Nikki van der Meer. Stage eindverslag Stage Cordaan Thuiszorg. Klas: lv13-4agz2 Student nummer: 500631386 Docentbegeleider: Marieke Vugts Werkbegeleider: Linda Pieterse Praktijkopleider: Evelien Rijkhoff

Nadere informatie

Inleiding. Ook geef ik bij mijn uitwerkingen voorbeelden uit de praktijk om zo een beeld te geven hoe ik met dit leerdoel te werk ben gegaan.

Inleiding. Ook geef ik bij mijn uitwerkingen voorbeelden uit de praktijk om zo een beeld te geven hoe ik met dit leerdoel te werk ben gegaan. ST AG E VERSLAG Naam student: Roos Wiggelendam Studentnummer: 500634829 Groep: 3KIN3 Docent: Caroline Robert-Quast Stagebegeleiders: Eva Klos & Maria Boeykens Studienummer:3500STVE12 Afdeling: VUMC kinderafdeling

Nadere informatie

Amsterdam School of Health Professions (ASHP) Opleiding Verpleegkunde. Stagegids Jaar 4. Jaar 4, Blok 3 & 4 Semester II

Amsterdam School of Health Professions (ASHP) Opleiding Verpleegkunde. Stagegids Jaar 4. Jaar 4, Blok 3 & 4 Semester II Amsterdam School of Health Professions (ASHP) Opleiding Verpleegkunde Stagegids Jaar 4 Stagegids Jaar 4, Blok 3 & 4 Semester II Regulier Studiejaar 2014-2015 Amsterdam School of Health Professions Opleiding

Nadere informatie

Opleiding Verpleegkunde. Stagegids. AIZ: Stage 3.2. Stagegids stage 3.2

Opleiding Verpleegkunde. Stagegids. AIZ: Stage 3.2. Stagegids stage 3.2 Opleiding Verpleegkunde Stagegids AIZ: Stage 3.2 Stagegids stage 3.2 Jaar 3 AIZ Studiejaar 2015-2016 Amsterdam School of Health Professions Opleiding Verpleegkunde Tafelbergweg 51 1105 BD Amsterdam T 020

Nadere informatie

Amsterdam School of Health Professions (ASHP) Opleiding Verpleegkunde. Stagegids Jaar 4. Jaar 4, Zomerstage (7-7-14/ )

Amsterdam School of Health Professions (ASHP) Opleiding Verpleegkunde. Stagegids Jaar 4. Jaar 4, Zomerstage (7-7-14/ ) Amsterdam School of Health Professions (ASHP) Opleiding Verpleegkunde Stagegids Jaar 4 Stagegids Jaar 4, Zomerstage (7-7-14/14-11-14) Regulier Studiejaar 2014-2015 Amsterdam School of Health Professions

Nadere informatie

Opleiding Verpleegkunde. Stagegids Stages 3-1 en 3-3 AIZ

Opleiding Verpleegkunde. Stagegids Stages 3-1 en 3-3 AIZ Amsterdam School of Health Professions (ASHP) Opleiding Verpleegkunde Stagegids Stages 3-1 en 3-3 AIZ Studiehandleiding AIZ Jaar 3, Semester 1 en 2 Studiejaar 2013-2014 Amsterdam School of Health Professions

Nadere informatie

Amsterdam School of Health Professions (ASHP) Opleiding Verpleegkunde. Stagegids Jaar 3

Amsterdam School of Health Professions (ASHP) Opleiding Verpleegkunde. Stagegids Jaar 3 Amsterdam School of Health Professions (ASHP) Opleiding Verpleegkunde Stagegids Jaar 3 Stagegids Regulier Jaar 3, Blok 1 t/m 4 2013-2014 Amsterdam School of Health Professions Opleiding Verpleegkunde Tafelbergweg

Nadere informatie

STARTDOCUMENT STAGE JAAR 1 Basisdocument voor student, werk-/praktijkbegeleider en instellingsdocent

STARTDOCUMENT STAGE JAAR 1 Basisdocument voor student, werk-/praktijkbegeleider en instellingsdocent STARTDOCUMENT STAGE JAAR 1 Basisdocument voor student, werk-/praktijkbegeleider en instellingsdocent Naam student: Studentnummer: Klas: SLC coach: Stageperiode leerjaar 1: Code kwartaal 3: OVKKPB01P1 Code

Nadere informatie

Opleiding Verpleegkunde. Stagegids. Jaar 1. Voltijd / AIZ/ Duaal GGZ. Jaar 1 Studiejaar 2014-2015 29-10-2014 versie 1.5

Opleiding Verpleegkunde. Stagegids. Jaar 1. Voltijd / AIZ/ Duaal GGZ. Jaar 1 Studiejaar 2014-2015 29-10-2014 versie 1.5 Opleiding Verpleegkunde Stagegids Jaar 1 Stagegids Voltijd / AIZ/ Duaal GGZ Jaar 1 Studiejaar 2014-2015 29-10-2014 versie 1.5 Amsterdam School of Health Professions Opleiding Verpleegkunde Tafelbergweg

Nadere informatie

De CBP: Competentie Beoordeling Praktijk

De CBP: Competentie Beoordeling Praktijk De CBP: Competentie Beoordeling Praktijk Op de HBOV van de Hogeschool Leiden wordt sinds het studiejaar 2013-2014 gewerkt met CBP s, Competentie Beoordelingen in de Praktijk. Gedachte hierachter is, dat

Nadere informatie

Opleiding Verpleegkunde Stage-opdrachten jaar 3

Opleiding Verpleegkunde Stage-opdrachten jaar 3 Opleiding Verpleegkunde Stage-opdrachten jaar 3 Handleiding Voltijd Jaar 3 Studiejaar 2015-2016 Stage-opdrachten Tijdens stage 3 worden 4 stage-opdrachten gemaakt (waarvan opdracht 1 als toets voor de

Nadere informatie

Praktijkopdracht Klinisch Redeneren

Praktijkopdracht Klinisch Redeneren Praktijkopdracht Klinisch Redeneren Inleiding Via deze praktijkopdracht werk je aan je verpleegkundige vakdeskundigheid. De opdracht helpt je om achtergrondkennis te verwerven van de patiënten binnen het

Nadere informatie

Opleiding Verpleegkunde. Onderwijsgroep (OWG)

Opleiding Verpleegkunde. Onderwijsgroep (OWG) Opleiding Verpleegkunde Onderwijsgroep (OWG) Handleiding Jaar 2 Voltijd Studiejaar 2013-2014 INLEIDING Doelstelling van OWG Tijdens de stage zijn er zes OWG- bijeenkomsten. In dit deel staat de praktische

Nadere informatie

STARTDOCUMENT STAGE VMH Basisdocument voor student, werk-/praktijkbegeleider en instellingsdocent

STARTDOCUMENT STAGE VMH Basisdocument voor student, werk-/praktijkbegeleider en instellingsdocent STARTDOCUMENT STAGE VMH Basisdocument voor student, werk-/praktijkbegeleider en instellingsdocent Naam student: Studentnummer: Klas: Voltijd/Deeltijd SLC coach: Code kwartaal 2 : OVKSTH01P1 studiepunten:

Nadere informatie

STARTDOCUMENT Praktijk/werk leerjaar 1 OVM Kwartaal 1 en 2 Basisdocument voor student, werk-/praktijkbegeleider en instellingsdocent

STARTDOCUMENT Praktijk/werk leerjaar 1 OVM Kwartaal 1 en 2 Basisdocument voor student, werk-/praktijkbegeleider en instellingsdocent STARTDOCUMENT Praktijk/werk leerjaar 1 OVM Kwartaal 1 en 2 Basisdocument voor student, werk-/praktijkbegeleider en instellingsdocent Datum: Naam Student: Studentnummer: Klas: Werkperiode: Instellingsdocent

Nadere informatie

Stagewerkplan Naam student evt. vermelding stage-organisatie (naam/logo)

Stagewerkplan Naam student evt. vermelding stage-organisatie (naam/logo) De teksten in paars zijn toelichtingen als ondersteuning bij het schrijven van een stagewerkplan. Werkbegeleiders en docentbegeleiders kunnen deze toelichtingen gebruiken bij het geven van feedback en

Nadere informatie

Gedragsindicatoren HBOV cohort

Gedragsindicatoren HBOV cohort Competentie 1 (HBOV cohort 2010-2014 leerjaar 2) Om de last van ziekte, handicap of sterven te verlichten, verleent de hbo-verpleegkundige op een professioneel verantwoorde wijze verpleegkundige zorg op

Nadere informatie

Competentiemodel HBO-Verpleegkunde Intensieve zorg-agz incl MC 1 (AIZ-programma)

Competentiemodel HBO-Verpleegkunde Intensieve zorg-agz incl MC 1 (AIZ-programma) Competentiemodel HBO-Verpleegkunde Intensieve zorg-agz incl MC 1 (AIZ-programma) De toevoeging van de MC-competenties en indicatoren aan het HBOV-competentieprofiel is uitgevoerd door: Michael Hebben (AMC),

Nadere informatie

Opleiding Verpleegkunde. Stagegids Stage 4 AIZ

Opleiding Verpleegkunde. Stagegids Stage 4 AIZ Opleiding Verpleegkunde Stagegids Stage 4 AIZ Studiehandleiding AIZ Jaar 4 Studiejaar 2015-2016 Amsterdam School of Health Professions Opleiding Verpleegkunde Tafelbergweg 51 1105 BD Amsterdam T 020 595

Nadere informatie

Tijd Doel Werkvorm Benodigdheden

Tijd Doel Werkvorm Benodigdheden Module 1 Inhoud programma: Nieuw beroepsprofiel Bachelor Nursing 2020. Informatie over het nieuwe beroepsprofiel t.a.v. praktijkleren, CanMEDS-rollen. Stagewerkplan/portfolio, opstellen leerdoel, begeleiden

Nadere informatie

CanMEDS Competentieset van HBO-Verpleegkunde

CanMEDS Competentieset van HBO-Verpleegkunde CanMEDS Competentieset van HBO-Verpleegkunde Competentiegebied 1 Verpleegkundig handelen De kern van het competentiegebied verpleegkundig handelen betreft het gebruiken van vakdeskundigheid in de directe

Nadere informatie

Toelichting De kerncompetentie vakinhoudelijk handelen vormt de rode draad van elke leerweg. De andere kerncompetenties zijn daarbij ondersteunend.

Toelichting De kerncompetentie vakinhoudelijk handelen vormt de rode draad van elke leerweg. De andere kerncompetenties zijn daarbij ondersteunend. Kerncompetenties Kerncompetentie 1 Vakinhoudelijk handelen De beroepsbeoefenaar integreert alle vakinhoudelijk kennis en vaardigheden en een professionele attitude t.b.v. optimale patiëntenzorg en werkprocessen.

Nadere informatie

OPLEIDING tot MBO- VERPLEEGKUNDIGE. Ondersteuningsmagazijn gevorderd 1 BEROEPSTAAK E

OPLEIDING tot MBO- VERPLEEGKUNDIGE. Ondersteuningsmagazijn gevorderd 1 BEROEPSTAAK E OPLEIDING tot MBO- VERPLEEGKUNDIGE Ondersteuningsmagazijn gevorderd 1 BEROEPSTAAK E Albeda college Branche gezondheidszorg Kwalificatieniveau 4 Cohort: 2009-2010 Versie: 3 Fase: Gevorderd 1 Naam Student:.

Nadere informatie

Innovatieve stages in UZ Leuven LIC (leer- en innovatiecentrum)

Innovatieve stages in UZ Leuven LIC (leer- en innovatiecentrum) Innovatieve stages in UZ Leuven LIC (leer- en innovatiecentrum) Inleiding In deze brochure krijg je meer informatie over de LIC-stage in UZ Leuven. Verschillende afdelingen bieden deze stagevorm aan om

Nadere informatie

Inhoud. Voorwoord 11 DEEL 1 HET BEROEP VAN DE MBO-VERPLEEGKUNDIGE 13

Inhoud. Voorwoord 11 DEEL 1 HET BEROEP VAN DE MBO-VERPLEEGKUNDIGE 13 Inhoud Voorwoord 11 DEEL 1 HET BEROEP VAN DE MBO-VERPLEEGKUNDIGE 13 1 Waar gaat het om in de verpleging? 15 1.1 Oriëntatie op het beroep van mbo-verpleegkundige 15 1.1.1 Inhoud van het beroep 16 1.1.2

Nadere informatie

Instituut voor Gezondheidszorg

Instituut voor Gezondheidszorg Instituut voor Gezondheidszorg Praktijkbeoordelingsformulier Opleiding Verpleegkunde Hogeschool Rotterdam Studiejaar 1 Naam Student: Studentnummer: Praktijkbeoordelingsformulier opleiding Verpleegkunde

Nadere informatie

BEGELEIDEND BEOORDELEN EN BEOORDELEND BEGELEIDEN

BEGELEIDEND BEOORDELEN EN BEOORDELEND BEGELEIDEN BEGELEIDEND BEOORDELEN EN BEOORDELEND BEGELEIDEN Workshop HBO-V van de toekomst: binden, begeleiden, beoordelen Drs. Inke Schaap, docent verpleegkunde DIT WAS HET PLAN: Een begeleider is een professioneel

Nadere informatie

Opleiding Verpleegkunde. Stagegids Stages jaar 2 AIZ

Opleiding Verpleegkunde. Stagegids Stages jaar 2 AIZ Amsterdam School of Health Professions (ASHP) Opleiding Verpleegkunde Stagegids Stages jaar 2 AIZ Studiehandleiding AIZ Jaar 2, Semester 1 en 2 Studiejaar 2013-2014 Amsterdam School of Health Professions

Nadere informatie

Competenties verpleegkundige voor het verpleegkundig proces 1. 2 3

Competenties verpleegkundige voor het verpleegkundig proces 1. 2 3 Competenties verpleegkundige voor het verpleegkundig proces 1. 2 3 In dit document zijn de competenties beschreven die nodig zijn voor een juiste uitvoering van het verpleegkundig proces volgens de VUmc

Nadere informatie

Klinisch redeneren BBL/BBL-i/ BOL/Vakbekwaam/HBOV Opdracht: Start klinisch redeneren: - observeren van een patiënt.

Klinisch redeneren BBL/BBL-i/ BOL/Vakbekwaam/HBOV Opdracht: Start klinisch redeneren: - observeren van een patiënt. Klinisch redeneren BBL/BBL-i/ BOL/Vakbekwaam/HBOV Opdracht: Start klinisch redeneren: - observeren van een patiënt. Inleiding In dit onderdeel beschrijven we de opdracht, maar allereerst krijg je algemene

Nadere informatie

Body of Knowledge. Kwalificatiedossier Verpleegkundige mbo. Werkversie 0.1. 1/12 Verpleegkundige mbo v0.1

Body of Knowledge. Kwalificatiedossier Verpleegkundige mbo. Werkversie 0.1. 1/12 Verpleegkundige mbo v0.1 Body of Knowledge Kwalificatiedossier Verpleegkundige mbo Werkversie 0.1 1/12 Verpleegkundige mbo v0.1 Inhoud 1 Verpleegkundige MBO basis... 3 1.1 Menselijk functioneren... 3 1.2 Methodisch handelen...

Nadere informatie

Stageboek Derde jaar BOL Verpleegkunde

Stageboek Derde jaar BOL Verpleegkunde Stageboek Derde jaar BOL Verpleegkunde 1 Inleiding Beste student, De derde stage komt eraan. Je bent natuurlijk goed voorbereid om na het onderwijs op school naar de praktijk te gaan. Je stageperiode duurt

Nadere informatie

Stageverslag. Hogeschool van Amsterdam, HBO-V Jaar 4

Stageverslag. Hogeschool van Amsterdam, HBO-V Jaar 4 Stageverslag Hogeschool van Amsterdam, HBO-V Jaar 4 Naam student: Roos Wiggelendam Stage afdeling: AMC, Tieners (F8NT) Stagebegeleiders: Nicole Visser, Marjan Hustinx, Tineke Eveleens Stageperiode: 03/09/2014

Nadere informatie

Eindtermen vervolgopleiding intensive care verpleegkundige

Eindtermen vervolgopleiding intensive care verpleegkundige Eindtermen vervolgopleiding intensive care verpleegkundige De beschrijving van de eindtermen voor de vervolgopleiding tot intensive care verpleegkundige is ontleend aan het deskundigheidsgebied intensive

Nadere informatie

Eindtermen voor de vervolgopleiding tot kinderverpleegkundige

Eindtermen voor de vervolgopleiding tot kinderverpleegkundige Eindtermen voor de vervolgopleiding tot kinderverpleegkundige De beschrijving van de eindtermen voor de vervolgopleiding tot kinderverpleegkundige is ontleend aan het deskundigheidsgebied kinderverpleegkundige

Nadere informatie

STARTDOCUMENT STAGE JAAR 2 Basisdocument voor student, werk-/praktijkbegeleider en instellingsdocent

STARTDOCUMENT STAGE JAAR 2 Basisdocument voor student, werk-/praktijkbegeleider en instellingsdocent STARTDOCUMENT STAGE JAAR 2 Basisdocument voor student, werk-/praktijkbegeleider en instellingsdocent Naam student: Studentnummer: Klas: Voltijd/Deeltijd SLC coach: Stageperiode leerjaar 2 voltijd: Code

Nadere informatie

STAPPENPLAN BIJ HET MODEL STUURYSTEEM DECUBITUS (PROJECT DECUBITUSZORG IN DE DAGELIJKSE PRAKTIJK; DOOR STUREN STEEDS BETER)

STAPPENPLAN BIJ HET MODEL STUURYSTEEM DECUBITUS (PROJECT DECUBITUSZORG IN DE DAGELIJKSE PRAKTIJK; DOOR STUREN STEEDS BETER) STAPPENPLAN BIJ HET MODEL STUURYSTEEM DECUBITUS (PROJECT DECUBITUSZORG IN DE DAGELIJKSE PRAKTIJK; DOOR STUREN STEEDS BETER) Juni 2004 INLEIDING Voor u ligt een stappenplan dat gebaseerd is op de CBO-richtlijn

Nadere informatie

1.4. De kinderverpleegkundige organiseert en coördineert de verpleegkundige zorg rond het zieke kind.

1.4. De kinderverpleegkundige organiseert en coördineert de verpleegkundige zorg rond het zieke kind. De opleiding tot kinderverpleegkundige Eindtermen van de opleiding tot kinderverpleegkundige 1. Vakinhoudelijk handelen Verzamelen en interpreteren van gegevens 1.1. De kinderverpleegkundige verzamelt

Nadere informatie

: Astrid Groeneveld-Oosterwaal. BPV-periode : September 2008 t/m December 2008

: Astrid Groeneveld-Oosterwaal. BPV-periode : September 2008 t/m December 2008 BPV-plan Persoonlijke gegevens: Naam : Astrid Groeneveld-Oosterwaal Studentennummer : 2004576 Groep Naam instelling : Minor GGZ/ R4 : GGZWNB Naam afdeling : Schans 2 Naam werkbegeleiders Naam praktijkopleider

Nadere informatie

Eindtermen voor de vervolgopleiding tot oncologie verpleegkundige

Eindtermen voor de vervolgopleiding tot oncologie verpleegkundige Eindtermen voor de vervolgopleiding tot oncologie verpleegkundige De beschrijving van de eindtermen voor de vervolgopleiding tot oncologie verpleegkundige is ontleend aan het deskundigheidsgebied van de

Nadere informatie

Inhoud. Deel I Het verpleegkundig beroep in beeld. Deel II Methodisch werken

Inhoud. Deel I Het verpleegkundig beroep in beeld. Deel II Methodisch werken IX I Deel I Het verpleegkundig beroep in beeld 1 Waar gaat het om in de verpleging?.............................................. 3 1.1 Oriëntatie op het beroep van mbo-verpleegkundige..................................

Nadere informatie

Gedragsindicatoren HBOV cohort 2008-2012 en VMH 2010-2012

Gedragsindicatoren HBOV cohort 2008-2012 en VMH 2010-2012 Competentie 1 (HBOV cohort 2008-2012 leerjaar 4 (formatief leerjaar 3)& VMH 2010-2012) Om de last van ziekte, handicap of sterven te verlichten, verleent de hbo-verpleegkundige op een professioneel verantwoorde

Nadere informatie

Stage-opdrachten BOL niveau 3 3e jaar

Stage-opdrachten BOL niveau 3 3e jaar 2015 Stage-opdrachten BOL niveau 3 3e jaar ROC Mondriaan 1-1-2015 Inhoudsopgave Inleiding... 2 Voorbereiding persoonlijk examenplan... 3 Orienteren EE 5... 3 Bijlage 1: Persoonlijk activiteiten plan...

Nadere informatie

HOGESCHOOL VAN AMSTERDAM. Werkbegeleiding. Neurologie/Geriatrie. Westfries Gasthuis Neurologie/Geriatrie Maelsonstraat 3 1624 NP Hoorn

HOGESCHOOL VAN AMSTERDAM. Werkbegeleiding. Neurologie/Geriatrie. Westfries Gasthuis Neurologie/Geriatrie Maelsonstraat 3 1624 NP Hoorn HOGESCHOOL VAN AMSTERDAM Werkbegeleiding Neurologie/Geriatrie Westfries Gasthuis Neurologie/Geriatrie Maelsonstraat 3 1624 NP Hoorn Michelle Entius 500635128 LV14-4AGZ2 Stagebegeleiders: Marijke Jongert

Nadere informatie

PROEVE VAN BEKWAAMHEID

PROEVE VAN BEKWAAMHEID PROEVE VAN BEKWAAMHEID Inleiding Doel van deze opdracht is het methodisch werken te bevorderen en toe te passen. Het is een methode die moet leiden tot het vaststellen van de meest geschikte verpleegkundige

Nadere informatie

Eindtermen voor de vervolgopleiding tot dialyse verpleegkundige

Eindtermen voor de vervolgopleiding tot dialyse verpleegkundige Eindtermen voor de vervolgopleiding tot dialyse verpleegkundige De beschrijving van de eindtermen voor de vervolgopleiding tot dialyse verpleegkundige is ontleend aan het deskundigheidsgebied van de dialyse

Nadere informatie

Cursus werkbegeleiding

Cursus werkbegeleiding Cursus werkbegeleiding Naam: Joyce Stuijt Studentnr: 500635116 Klas: 3IKZ1 Opleiding: 3 e jaar HBO-V Studiedeelnummer: 3512TRWBOP Studieonderdeel: Cursus werkbegeleiding Aantal woorden: 1800 Docent: Y.

Nadere informatie

Eindtermen voor de vervolgopleiding tot intensive care kinderverpleegkundige

Eindtermen voor de vervolgopleiding tot intensive care kinderverpleegkundige Eindtermen voor de vervolgopleiding tot intensive care kinderverpleegkundige De beschrijving van de eindtermen voor de vervolgopleiding tot intensive care kinderverpleegkundige is ontleend aan het deskundigheidsgebied

Nadere informatie

E Q L R T D J M E F J R C D R D J M

E Q L R T D J M E F J R C D R D J M Koppeling leereenheden Nuzorg aan de Fase-indeling de opleiding Verzorgende-IG KD 2011 en 2012 van Consortium Beroepsonderwijs Fase 1 Beroepsprestaties Werkprocessen Competenties Leereenheden NUzorg Verzamelen

Nadere informatie

PROEVE VAN BEKWAAMHEID

PROEVE VAN BEKWAAMHEID PROEVE VAN BEKWAAMHEID Inleiding Doel van deze opdracht is het methodisch werken te bevorderen en toe te passen. Het is een methode die moet leiden tot het vaststellen van de meest geschikte zorgproblemen

Nadere informatie

Eindtermen voor de vervolgopleiding tot spoedeisende hulp verpleegkundige

Eindtermen voor de vervolgopleiding tot spoedeisende hulp verpleegkundige Eindtermen voor de vervolgopleiding tot spoedeisende hulp verpleegkundige De beschrijving van de eindtermen voor de vervolgopleiding tot spoedeisende hulp verpleegkundige is ontleend aan het deskundigheidsgebied

Nadere informatie

2. Uitvoeren van organisatie- en professiegebonden taken. Oordeel voldoende / onvoldoende * Instelling: Fase: 1 2 3*

2. Uitvoeren van organisatie- en professiegebonden taken. Oordeel voldoende / onvoldoende * Instelling: Fase: 1 2 3* Competentiekaart verzorgende IG (de eisen ten aanzien van loopbaan en de burgerschapsdimensies zijn in de kaart verwerkt, behalve de politiek-juridische dimensie die geheel op school wordt behandeld) Competentiekaart

Nadere informatie

Verpleegkundige CanMEDS VUmc

Verpleegkundige CanMEDS VUmc Verpleegkundige CanMEDS VUmc Competenties bij het verpleegkundig profiel in De Verpleegkundige Standaard VUmc Versie 2; aangepast voor onderdelen van het werk van gespecialiseerd verpleegkundigen Goedgekeurd

Nadere informatie

Het individuele opleidingsplan (IOP)

Het individuele opleidingsplan (IOP) Het individuele opleidingsplan (IOP) Achtergrond Het Individueel Opleidings Plan (IOP) is een hulpmiddel om het leerproces van de aios te structureren en te vergemakkelijken. In een IOP wordt een beperkt

Nadere informatie

TRAINING WERKBEGELEIDING

TRAINING WERKBEGELEIDING TRAINING WERKBEGELEIDING Door Martje Kuijlenburg Student no: 500618854 Jaar 3 Hogere Beroepsopleiding Verpleegkunde In opdracht van: de Hogeschool van Amsterdam Docent: Yvonne van Marle INHOUDSOPGAVE Inleiding...

Nadere informatie

Landelijk Opleidingscompetentieprofiel. Master Physician Assistant

Landelijk Opleidingscompetentieprofiel. Master Physician Assistant Landelijk Opleidingscompetentieprofiel Master Physician Assistant Dit Landelijk Opleidingscompetentieprofiel van de Physician Assistant is tot stand gekomen door samenwerking tussen de 5 PA opleidingen

Nadere informatie

Rollen en competenties

Rollen en competenties Het praktijkleren Rollen en competenties Tijdens deze praktijkleerperiode werk je aan het ontwikkelen van de onderstaande competenties tot minimaal niveau 2 of 3. Het is mogelijk competenties op een hoger

Nadere informatie

Module/ plaats in opleiding (propedeuse Bloom niveau 1,2 & 3) Module Beroepsoriëntatie

Module/ plaats in opleiding (propedeuse Bloom niveau 1,2 & 3) Module Beroepsoriëntatie Document naam: Leeruitkomsten HBO V flex Versie: 4 datum 23 5 2016 Status: Concept Eigenaar: Project HBO V flex noot: ter advies voorgelegd aan LPC op 19 mei 2016 (aangepast 23 mei), voor de vergadering

Nadere informatie

De eindtermen van de opleiding tot recovery verpleegkundige

De eindtermen van de opleiding tot recovery verpleegkundige De eindtermen van de opleiding tot recovery verpleegkundige 1. Vakinhoudelijk handelen Verzamelen en interpreteren van gegevens 1.1. De recovery verpleegkundige verzamelt continu gegevens, maakt een situationele

Nadere informatie

STARTDOCUMENT STAGE JAAR 3 Kwartaal 3 en 4 Basisdocument voor student, werk-/praktijkbegeleider en instellingsdocent

STARTDOCUMENT STAGE JAAR 3 Kwartaal 3 en 4 Basisdocument voor student, werk-/praktijkbegeleider en instellingsdocent STARTDOCUMENT STAGE JAAR 3 Kwartaal 3 en 4 Basisdocument voor student, werk-/praktijkbegeleider en instellingsdocent Naam student: Studentnummer: Klas: SLC coach: Stageperiode leerjaar 3 voltijd: Code

Nadere informatie

Titel CanMEDS Ondertitel Competentieset van de HBO-V, HvA (foto boven en onder tekst als opleidingsplan)

Titel CanMEDS Ondertitel Competentieset van de HBO-V, HvA (foto boven en onder tekst als opleidingsplan) Titel CanMEDS Ondertitel Competentieset van de HBO-V, HvA (foto boven en onder tekst als opleidingsplan) Redactie: Dr. C.H.M. Latour Programmamanager HBO-Verpleegkunde Drs. J.T.P. Dobber Voorzitter curriculumcommissie

Nadere informatie

Hogeschool van Utrecht Opleiding Huidtherapie. Competentieboekje. 31 augustus 2004

Hogeschool van Utrecht Opleiding Huidtherapie. Competentieboekje. 31 augustus 2004 Hogeschool van Utrecht 31 augustus 2004 Samenstelling: Docententeam Onderwijskundige begeleiding: bureau Onderwijs Impuls 1 Competentiegebied I: Preventie, zorg, en begeleiding: werken met en voor cliënten/

Nadere informatie

BPV plan. Jeroen Bosch Ziekenhuis. MBO 2e jaar

BPV plan. Jeroen Bosch Ziekenhuis. MBO 2e jaar Jeroen Bosch Ziekenhuis BPV plan MBO 2e jaar Naam: Leerjaar: MBO 2 e jaar Onderwijsinstelling: Koning Willem 1 College Mentor: Cohortbegeleider: Stage afdeling: Cohort 2013 1 Inhoudsopgave: Voorwoord...

Nadere informatie

BPV plan. Jeroen Bosch Ziekenhuis. MBO 3e jaar

BPV plan. Jeroen Bosch Ziekenhuis. MBO 3e jaar Jeroen Bosch Ziekenhuis BPV plan MBO 3e jaar Naam: Leerjaar: MBO 3 e jaar (2 stages, eerste stage) Onderwijsinstelling: Koning Willem 1 College Mentor: Cohortbegeleider: Stage afdeling: Cohort 2012 1 Inhoudsopgave:

Nadere informatie

Stageverslag Consultatiebureau JGZ Kennemerland, Beverwijk

Stageverslag Consultatiebureau JGZ Kennemerland, Beverwijk Stageverslag Consultatiebureau JGZ Kennemerland, Beverwijk 6-4-2012 MARIANNE VAN DER MEER Studentnummer: 500629369 Klas: lv11-4agz4 Docent: R. Rogge Inhoudsopgave Inleiding Pag. 2 Rode draad Pag. 2 Competentieontwikkeling

Nadere informatie

Biedt persoonlijke verzorging en observeert gezondheid en welbevinden

Biedt persoonlijke verzorging en observeert gezondheid en welbevinden Examen 1, deel 1. Verlenen van basiszorg, verzorgende IG niveau 3 Handleiding werkproces 1.2 Biedt persoonlijke verzorging en observeert gezondheid en welbevinden Bewijsstuk: Beoordeling van de ondersteuning

Nadere informatie

Bij de MSF (verwijzers) is het verplicht minimaal 3 verwijzers een vragenlijst te sturen, voor de

Bij de MSF (verwijzers) is het verplicht minimaal 3 verwijzers een vragenlijst te sturen, voor de Multisource Feedback Er zijn drie verschillende formulierensets Multisource Feedback (MSF) beschikbaar in het digitaal portfolio: Bij de MSF (collega s) is het verplicht minimaal 3 collega s een vragenlijst

Nadere informatie

ALGEMENE INSTRUCTIE TOETS BEROEPSOPDRACHT. voor. Studenten en Beoordelaars

ALGEMENE INSTRUCTIE TOETS BEROEPSOPDRACHT. voor. Studenten en Beoordelaars ALGEMENE INSTRUCTIE TOETS BEROEPSOPDRACHT voor Studenten en Beoordelaars KD 2012 Albeda College Branche Gezondheidszorg 2 ALGEMENE INLEIDING Elke beroepstaak bestaat uit een aantal beroepsopdrachten die

Nadere informatie

BPV plan. Jeroen Bosch Ziekenhuis. 1e jaar MBO

BPV plan. Jeroen Bosch Ziekenhuis. 1e jaar MBO Jeroen Bosch Ziekenhuis BPV plan 1e jaar MBO Naam: Leerjaar: MBO 1 e jaar Onderwijsinstelling: Koning Willem 1 College Mentor: COM begeleider: Stage afdeling: Cohort 2014 1 Inhoudsopgave: Voorwoord...

Nadere informatie

OPLEIDING tot MBO- VERPLEEGKUNDIGE. Ondersteuningsmagazijn. Beroepstaak E Beginner

OPLEIDING tot MBO- VERPLEEGKUNDIGE. Ondersteuningsmagazijn. Beroepstaak E Beginner OPLEIDING tot MBO- VERPLEEGKUNDIGE Ondersteuningsmagazijn Beroepstaak E Beginner Albeda college Branche gezondheidszorg Kwalificatieniveau 4 Crebo 95 Versie: Juli 2013 Fase: beginner Naam deelnemer:. 2

Nadere informatie

WERKBEGELEIDING. Stage opdracht leerjaar 4. Mellisa van der Linden Studentennummer: 500637385

WERKBEGELEIDING. Stage opdracht leerjaar 4. Mellisa van der Linden Studentennummer: 500637385 WERKBEGELEIDING Mellisa van der Linden Studentennummer: 500637385 Klas: LV14-4ST2 Docentbegeleider: Jose Harmsen-Goossens Onderwijsonderdeel: 4500PWE13 Studieonderdeel: 4513OPWEOP Stage opdracht leerjaar

Nadere informatie

Toetsverslag van ethisch redeneren (onderdeel van verpleegkundige beroepsethiek)

Toetsverslag van ethisch redeneren (onderdeel van verpleegkundige beroepsethiek) [Ter inleiding Hieronder wordt een voorbeeld van een format voor toetsuitwerking getoond Bij ethisch redeneren moeten studenten onder meer een inleiding schrijven over hun eigen waarden en belangen in

Nadere informatie

Stageopdracht 1 Klinisch Redeneren

Stageopdracht 1 Klinisch Redeneren Stageopdracht 1 Klinisch Redeneren Inleiding Via deze praktijkopdracht werk je aan je verpleegkundige vakdeskundigheid. De opdracht helpt je om achtergrondkennis te verwerven van de patiënten 1 binnen

Nadere informatie

OPLEIDING INTENSIVE CARE VERPLEEGKUNDIGE

OPLEIDING INTENSIVE CARE VERPLEEGKUNDIGE OPLEIDING INTENSIVE CARE VERPLEEGKUNDIGE 1. Deskundigheidsgebied van de intensive care verpleegkundige blad 2 van 11 2. Eindtermen voor de opleiding intensive care verpleegkundige blad 6 van 11 LRVV Deel

Nadere informatie

Stageverslag Keuzestage Module 8

Stageverslag Keuzestage Module 8 Stageverslag Keuzestage Module 8 Naam: Esther Boers Studentnummer: 10043632 Opleiding: Huidtherapie Klas: HDT 2H Datum: 10 juli 2012 1 Inhoud Stageplaats 3 Leerproces. 4 Voornemens. 4 Proces 5 Resultaat

Nadere informatie

Stage werkplan. Huidtherapie Leenen

Stage werkplan. Huidtherapie Leenen Stage werkplan Huidtherapie Leenen Te Helmond Naam: Tamara de Vries Studentnummer: 09023259 HDT-vt-02 Inhoud: 1.Inleiding 2. Beschrijving leerdoelen 2.1 Huidtherapeutische stage 2.2 Overzicht leerdoelen

Nadere informatie

Intensivecareverpleegkundigen werken op de afdeling Intensive Care, intensivecarekinderverpleegkundigen

Intensivecareverpleegkundigen werken op de afdeling Intensive Care, intensivecarekinderverpleegkundigen De opleiding tot intensivecareverpleegkundige In dit deskundigheidsgebied wordt de specifieke intensive care zorg van de intensivecareverpleegkundige, de intensivecare-kinderverpleegkundige en de intensivecareneonatologieverpleegkundige

Nadere informatie

Leerjaar Doelstelling opdracht. Activiteit Betrokkenen Loopbaancompetenties. Motievenreflectie Kwaliteitenreflectie

Leerjaar Doelstelling opdracht. Activiteit Betrokkenen Loopbaancompetenties. Motievenreflectie Kwaliteitenreflectie LOB matrix KWC afdeling SMS Noteer in onderstaand schema alle activiteiten die jij als professional of binnen de afdeling waar je werkzaam bent mee gewerkt wordt. Dit kunnen losse instrumenten zijn zoals

Nadere informatie

DEFINITIE VAN DE BEGRIPPEN FUNCTIEPROFIEL EN COMPETENTIEPROFIEL

DEFINITIE VAN DE BEGRIPPEN FUNCTIEPROFIEL EN COMPETENTIEPROFIEL Huis voor Gezondheid vzw Lakensestraat 76 bus 7 1000 Brussel t. 02 412 31 6 f. 02 412 31 69 info@huisvoorgezondheid.be www.huisvoorgezondheid.be ond. nr. 821.4.683 DEFINITIE VAN DE BEGRIPPEN FUNCTIEPROFIEL

Nadere informatie

me nse nkennis Competentiegericht opleiden in de BIG opleidingen Getting started

me nse nkennis Competentiegericht opleiden in de BIG opleidingen Getting started me nse nkennis Competentiegericht opleiden in de BIG opleidingen Getting started Inhoud Competentiegericht opleiden 3 Doel van praktijktoetsen 4 Wijze van evalueren en beoordelen 4 Rollen 5 Getting started

Nadere informatie

Eindtermen voor de vervolgopleiding tot intensive care neonatologie verpleegkundige

Eindtermen voor de vervolgopleiding tot intensive care neonatologie verpleegkundige Eindtermen voor de vervolgopleiding tot intensive care neonatologie verpleegkundige De beschrijving van de eindtermen voor de vervolgopleiding tot intensive care neonatologie verpleegkundige is ontleend

Nadere informatie

Beoordelen met de 360 feedback-methode

Beoordelen met de 360 feedback-methode Instituut voor Gezondheidszorg Beoordelen met de 360 feedback-methode Bij de 360 feedback-methode vraag je mensen uit je omgeving om je te beoordelen op verschillende aspecten. Dit gebeurt meestal door

Nadere informatie

Beter voorbereid met ontslag. Effectief communiceren tijdens het ontslaggesprek

Beter voorbereid met ontslag. Effectief communiceren tijdens het ontslaggesprek Beter voorbereid met ontslag Effectief communiceren tijdens het ontslaggesprek Programma Inleiding ontslaggesprek relevantie moeder - evaluatieproject Beter voorbereid met ontslag : resultaten voormeting

Nadere informatie

Een holistische benadering door klinisch redeneren

Een holistische benadering door klinisch redeneren Een holistische benadering door klinisch redeneren Barbara van der Meij (Links), Halime Ozturk (rechts) Publicatiedatum: 14-02-2014 Klinisch redeneren lijkt hét middel om de diëtetiek naar een hoger niveau

Nadere informatie

Het individuele opleidingsplan (IOP)

Het individuele opleidingsplan (IOP) Het individuele opleidingsplan (IOP) Achtergrond Het Individueel Opleidings Plan (IOP) is een hulpmiddel om het leerproces van de aios te structureren en te vergemakkelijken. In een IOP wordt een beperkt

Nadere informatie

Beroepsopdracht 4 De geriatrische zorgvrager

Beroepsopdracht 4 De geriatrische zorgvrager Beroepsopdracht 4 De geriatrische zorgvrager 1 Werkprocessen en competenties gericht op het verpleegplan 1.1 Stelt verpleegkundige diagnose en stelt het verpleegplan op. A: Beslissen en activiteiten initiëren

Nadere informatie

k j J K R D J M C D R D J M

k j J K R D J M C D R D J M Koppeling leereenheden Nuzorg aan de Fase-indeling de opleiding Verpleegkundige KD 2011 en 2012 van Consortium Beroepsonderwijs Fase 1 Beroepsprestaties Werkprocessen Competenties Leereenheden NUzorg Verwerken

Nadere informatie