Aan de raad AGENDAPUNT 8

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Aan de raad AGENDAPUNT 8"

Transcriptie

1 Aan de raad AGENDAPUNT 8 Aldus besloten 12 november 2009 Supermarktenbeleid Doetinchem Voorstel: De volgende kaders voor vestiging en uitbreiding van supermarkten in Doetinchem vaststellen: - Evenwichtige verdeling van supermarkten en formules over de stad. - Hoofdstructuur van centrumaanbod, twee wijkwinkelcentra en vier buurtsteunpunten. - Concentratie supermarkten aan oostkant van het centrum tegengaan. - Vernieuwende concepten die koopkrachtbinding vergroten, positief benaderen. - Bij uitbreiding of vestiging eisen stellen aan ruimtelijke inpassing. - Selectieve uitbreiding toestaan voor de kern Doetinchem mits die past binnen bovenstaande uitgangspunten. Deze visie beoogt een hoofdstructuur voor supermarkten in de kern Doetinchem te geven. Dit is nodig omdat wij geen goede afwegingskaders hebben voor ontwikkelingen bij de supermarkten. Het Economisch Overleg Doetinchem heeft om een dergelijk kader verzocht. De visie beoogt vanuit zowel economisch als uit leefbaarheidsperspectief kaders te stellen voor vestigingen van supermarkten. De hoofdstructuur is gebaseerd op afstand en efficiëntie voor de consument. Koopkracht en kwalitatieve spreiding van supermarkten over de stad zijn belangrijke randvoorwaarden. De wijze waarop deze hoofdstructuur wordt ingevuld, is aan de betreffende ondernemers. Om de hoofdstructuur vorm te geven, gaan wij geen supermarkten op- of uitkopen. De gemeente heeft een beleidsinstrument in handen om wenselijke ontwikkelingen te onder- steunen en ongewenste tegen te houden. Daarnaast spelen op locatieniveau ook andere aspecten, zoals ontsluiting, ruimtegebruik en dergelijke een rol. Om de visie te onderbouwen, heeft het adviesbureau BRO een rapportage opgesteld over de distributieve mogelijkheden voor dagelijkse boodschappen in de kern Doetinchem. Dat is ons handvat geweest om deze kaders op te stellen. Proces De totstandkoming van deze kaders is in overleg gebeurd met een begeleidingsgroep die speciaal voor het opstellen van het BRO-rapport is gevormd. Ze is geen verzameling van individuele belangen. De groep heeft vooral vanuit de praktijk meegedacht bij de formulering van de hoofdstructuur. Daarbij zijn wel individuele belangen aangekaart, maar die zijn betrokken in het proces als een indicatie van de dynamiek op dit terrein. Supermarkten die geen deel uitmaakten van de begeleidingsgroep, hebben met hun eventuele wensen gelijke rechten, mits passend binnen de geschetste hoofdstructuur. De begeleidingsgroep heeft ingestemd met het rapport van BRO en de daarin gevatte hoofdstructuur.

2 Aanbod De kern Doetinchem heeft een ruim aanbod in de sfeer van levensmiddelen. Er is een goede differentiatie aan supermarkten. Alle segmenten zijn vertegenwoordigd. De spreiding over de stad is redelijk goed, met twee wijkverzorgende centra (De Bongerd en Overstegen) en zeven buurtcentra. BRO constateert wel dat aan de oostkant van de Oude IJssel het aanbod van supermarkten groter is dan aan de westkant. Ook in het aanbod van supermarkten in en rond het centrum is weinig spreiding. De supermarkten liggen aan de oostkant van het centrum. 2 Doetinchem kent relatief grote supermarkten ten opzichte van het landelijk gemiddelde. De uitstraling van de meeste supermarkten is volgens BRO matig tot slecht. Vraag Aan de vraagkant constateert BRO dat de koopkrachtbinding sinds 2002 licht is gestegen en zelfs boven het landelijk gemiddelde ligt. Dat betekent dat Doetinchemmers relatief weinig dagelijkse boodschappen buiten de stad doen. BRO heeft hiertoe dit voorjaar 413 inwoners geënquêteerd. Dit is een representatieve omvang voor dit doel. Uit het onderzoek is gebleken dat de nabijheid van een winkelcentrum het voornaamste motief is om er de boodschappen te doen. Ook bleek dat Doetinchemmers bij de Veentjes, de Dokter Bardetplaats en het Willy Brandtplein voldoende parkeerplaatsen missen. Tevens mist men speciaalzaken bij De Bongerd en Overstegen. De geënquêteerden suggereren om het parkeren goedkoper of gratis te maken en de bereik- baarheid van de supermarkten in het centrum te vergroten. In het rapport gaat BRO uit van een stijging van inwoners in 10 jaar van naar Een stijging die de afgelopen periode naar onze mening flink onder druk is komen te staan. In onze visie gaan wij uit van een stabilisatie. Dat heeft op zich geen effect op de hoofdstructuur. De uitbreidingswensen van supermarkten zullen echter in een ander licht moeten worden beoordeeld. Uitbreiding is alleen mogelijk als er ook supermarkten verdwijnen. Met de lopende verzoeken om te mogen uitbeiden, zullen wij bezien welke andere creatieve oplossingen mogelijk zijn. Ontwikkelingen De ontwikkelingen ten aanzien van de dagelijkse boodschappen zijn enerzijds een schaal- vergroting en anderzijds een opleving van de wijkcentra. Ook vervagen de marktsegmenten bij de supermarkten. De consument besteedt volgens BRO minder tijd maar meer geld in de supermarkt. Hij bezoekt vaker grote winkels en winkelcentra en stelt hogere eisen aan het assortiment. Er is, met name onder jongere consumenten als woon- of werkforens, een tendens om na het werk meteen met de auto boodschappen te doen. Een andere ontwikkeling, in grotere steden, is het ontstaan van kleine supermarktjes (van grote ketens) bij knooppunten van het openbaar vervoer of in stadscentra.

3 Bedreigingen en kansen Supermarkten in Doetinchem hebben - net als in de rest van Nederland - te maken met afgenomen marges. Tevens is rond het centrum de verkeersontsluiting moeizaam en zijn er veel verkeersbewegingen door de stad vanwege de vestiging van drie discounters aan de oostzijde van de Oude IJssel. De uitstraling van veel supermarkten laat te wensen over. Voor het supermarktenbeleid zijn in Doetinchem diverse kansen. Ten eerste is het aanbod groot en divers. Ook de consumentenbinding is groot. Ten tweede bieden de ontwikkelingen in diverse gebieden - de intensieve wijkaanpak via het GSO-beleid en de ontwikkelingen in de Schil - mogelijkheden om een kwaliteitslag te maken. De ontwikkelingen rond het station bieden ruimte om nieuwe concepten voor dagelijkse boodschappen mogelijk te maken. Uitgangspunten Het aantal uitbreidingswensen illustreert dat de markt in beweging is. Na de prijzenoorlog zijn de marges verkleind. Groei van het vloeroppervlak is naast kwaliteitsverbetering een belang- rijke stap om dat verlies te compenseren. De ontwikkelingen in de stad (wijkaanpak, de Schil) vragen om keuzes over supermarkt- vestigingen. Met het formuleren van een hoofdstructuur en uitgangspunten willen wij voor- komen dat door ad hocbeleid supermarkten in buurten wegvallen en dat een verantwoorde invulling van de Schil kan plaatsvinden. 3 Wij streven na dat supermarkten evenwichtig gespreid zijn over de stad, ook in formule- differentiatie en clustering. Dit betekent enerzijds zoveel mogelijk behoud van diverse formules en anderzijds bevordering van een vestiging van een discounter op De Bongerd. Voor het vaststellen van de hoofdstructuur volgen wij ook het rapport van BRO. - Een sterk centrumaanbod bestaande uit enkele nabij het stadscentrum gelegen super- markten, bij voorkeur gespreid om het centrum. - Twee moderne wijkwinkelcentra met een stadsdeelverzorgende functie (De Bongerd en Overstegen) met evenals voor het centrum elk een elkaar versterkende service- en discountsupermarkt. - Vier buurtsteunpunten met een eigen verzorgingsfunctie voor de omringende woon- gebieden (Willy Brandtplein, Slotlaan, Dennenweg, Haareweg/Surinameplein). De supermarkten op de andere plaatsen hebben in de hoofdstructuur geen belang. Dat betekent niet dat de gemeente deze supermarkten weg wil hebben. Deze visie komt nagenoeg overeen met die van BRO, samengevat op pagina 21 van het rapport. Wij willen de concentratie van supermarkten aan de oostzijde van het centrum tegengaan. Bij verplaatsing (uitbreiding is immers niet aan de orde) willen wij voorkomen dat een nieuwe supermarkt zich vestigt. Niet alleen om redenen van winkelcapaciteit maar ook om ruimtelijke spreiding. Verplaatsing van supermarktruimte naar bijvoorbeeld Hamburgerbroek juichen wij toe omdat het de hoofdstructuur (spreiding rond het centrum) versterkt.

4 Op termijn zouden wij ons een uitbreiding van het areaal kunnen voorstellen als het gaat om een vestiging langs de snelweg, mits dat beoogt de koopkrachtbinding nog verder te versterken. Het zou de positie van Doetinchem voor woon- en werkforensen kunnen verbeteren. De vestiging van speciaalzaken of kleine supermarktvoorzieningen in het centrum of nabij het station versterken bovengenoemde hoofdstructuur. Het effect op de distributieve ruimte is marginaal. Aan de ruimtelijke inpassing stellen wij eisen bij vestiging: een nette, verzorgde uitstraling en voldoende parkeerruimte. De kosten van deze voorzieningen komen in principe niet voor rekening van de gemeente. Wat de uitbreidingsmogelijkheden betreft, wijkt ons standpunt enigszins af van BRO: wij bieden slechts selectieve uitbreiding als mogelijkheid als wordt gekeken naar de kern Doetinchem als geheel. De distributieve ruimte voor nieuwe vestigingen in de kern Doetinchem is marginaal. Dat betekent dat een grote uitbreiding van een supermarkt alleen mogelijk is als er capaciteit elders in de stad verdwijnt. Verplaatsing is een andere optie. Uitbreiding en verplaatsing is alleen mogelijk in de hierboven genoemde hoofdstructuur. Wij willen per saldo een verschuiving van supermarktruimte van de oostkant van de Oude IJssel naar de westkant bewerkstelligen. Het uitgangspunt van marginale uitbreidingsruimte heeft betekenis voor uitbreidingsverzoeken die momenteel voorliggen. Albert Heijn op De Bongerd mag uitbreiden; wij streven naar een vestiging van een discounter in dit gebied. Wij zullen actief zoeken naar mogelijkheden hiertoe. Met Jumbo (Kennedylaan) willen wij afspraken maken om zich buiten de huidige concentratie (oostzijde centrum) te vestigen.

5 4 Zondagopenstelling Sinds begin 2009 zijn twee supermarkten ook op zondag geopend als avondwinkel. Deze open- stelling op grond van een ontheffing wordt momenteel geëvalueerd. Het voorliggende beleid ten aanzien van spreiding van supermarkten zal onderdeel uitmaken van deze evaluatie. De spreiding over de gemeente zullen wij bij voortzetten van zondagopenstelling op grond van de distributief planologische gegevens (BRO-rapport) beoordelen. Maar ook de overige uitgangspunten in het supermarktvestigingsbeleid maken daarvan deel uit. Er zijn geen risico's verbonden aan deze kaderstelling. Bij verplaatsing van een supermarkt zal wel de reguliere (bestemmingsplan)procedure moeten worden doorlopen. Als een supermarkt vertrekt, zal van de vrijkomende vestiging de supermarktbestemming in principe komen te vervallen. Burgemeester en wethouders van Doetinchem, De secretaris, De burgemeester, ING. N. VAN WAART DRS. H.J. KAISER

6 De raad van de gemeente Doetinchem; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders over supermarktenbeleid Doetinchem en met overname van de in dat voorstel vermelde overwegingen; gelet op artikel 108, lid 1, juncto artikel 147, lid 2 van de Gemeentewet; b e s l u i t : de volgende kaders voor vestiging en uitbreiding van supermarkten in Doetinchem vast te stellen: - een evenwichtige verdeling van supermarkten en formules over de stad; - hoofdstructuur van centrumaanbod, twee wijkwinkelcentra en vier buurtsteunpunten; - concentratie supermarkten aan de oostkant van het centrum tegengaan; - vernieuwende concepten die koopkrachtbinding vergroten, positief benaderen; - bij uitbreiding of vestiging eisen stellen aan ruimtelijke inpassing; - een selectieve uitbreiding toestaan voor de kern Doetinchem, mits die past binnen boven- staande uitgangspunten. Aldus besloten in zijn vergadering van 12 november 2009,, griffier, voorzitter

Aan de raad AGENDAPUNT 3. Doetinchem, 27 januari 2010 ALDUS BESLOTEN 4 FEBRUARI 2010. Oostelijke randweg; afronding mer-procedure

Aan de raad AGENDAPUNT 3. Doetinchem, 27 januari 2010 ALDUS BESLOTEN 4 FEBRUARI 2010. Oostelijke randweg; afronding mer-procedure Aan de raad AGENDAPUNT 3 ALDUS BESLOTEN 4 FEBRUARI 2010 Oostelijke randweg; afronding mer-procedure Voorstel: 1. Het toetsingsadvies van de Commissie voor de mer over het milieueffectrapport (mer) oostelijke

Nadere informatie

Aan de raad AGENDAPUNT 11. Doetinchem, 4 juli 2009. Economische visie en actieplan Dynamisch Duurzaam Doetinchem

Aan de raad AGENDAPUNT 11. Doetinchem, 4 juli 2009. Economische visie en actieplan Dynamisch Duurzaam Doetinchem Aan de raad AGENDAPUNT 11 Economische visie en actieplan Dynamisch Duurzaam Doetinchem Voorstel: 1. de foto van de sociaal-economische situatie in Doetinchem voor kennisgeving aannemen; 2. het beleidskader

Nadere informatie

Aan de raad AGENDAPUNT 11. Doetinchem, 4 juli 2009 ALDUS BESLOTEN 9 JULI Economische visie en actieplan Dynamisch Duurzaam Doetinchem

Aan de raad AGENDAPUNT 11. Doetinchem, 4 juli 2009 ALDUS BESLOTEN 9 JULI Economische visie en actieplan Dynamisch Duurzaam Doetinchem Aan de raad AGENDAPUNT 11 ALDUS BESLOTEN 9 JULI 2009 Economische visie en actieplan Dynamisch Duurzaam Doetinchem Doetinchem, 4 juli 2009 Voorstel: 1. de foto van de sociaal-economische situatie in Doetinchem

Nadere informatie

Oosterhout, visie boodschappenstructuur. Presentatie gemeenteraad, 6 december 2016 Aiko Mein

Oosterhout, visie boodschappenstructuur. Presentatie gemeenteraad, 6 december 2016 Aiko Mein Oosterhout, visie boodschappenstructuur Presentatie gemeenteraad, 6 december 2016 Aiko Mein Achtergrond Detailhandel sterk in beweging Opkomst e-commerce Dalende bestedingen Omvallende ketens Leegstand

Nadere informatie

Aan de raad AGENDAPUNT 4. Doetinchem, 30 mei 2007 ALDUS VASTGESTELD 7 JUNI 2007. Dynamische woningmarktscan

Aan de raad AGENDAPUNT 4. Doetinchem, 30 mei 2007 ALDUS VASTGESTELD 7 JUNI 2007. Dynamische woningmarktscan Aan de raad AGENDAPUNT 4 ALDUS VASTGESTELD 7 JUNI 2007 Dynamische woningmarktscan Voorstel: 1. De Dynamische woningmarktscan als beleidskader vaststellen. 2. De volgende uitgangspunten voor het woningbouwprogramma

Nadere informatie

MEMO CENTRUMPLAN REUSEL ADVIES RUIMTELIJK- FUNCTIONELE CONSTELLATIE SUPERMARKTEN

MEMO CENTRUMPLAN REUSEL ADVIES RUIMTELIJK- FUNCTIONELE CONSTELLATIE SUPERMARKTEN MEMO CENTRUMPLAN REUSEL ADVIES RUIMTELIJK- FUNCTIONELE CONSTELLATIE SUPERMARKTEN 13 OKTOBER 2017 Status: Definitief Datum: 13 oktober 2017 Een product van: Bureau Stedelijke Planning bv Silodam 1E 1013

Nadere informatie

Gemeente Langedijk. Voorstel aan de raad

Gemeente Langedijk. Voorstel aan de raad Gemeente Langedijk Raadsvergadering van : Agendanummer : Portefeuillehouder Afdeling Opsteller : P.J. Beers : Beleid en Projecten : S. Meinsma Voorstel aan de raad Onderwerp : Detailhandel Structuurvisie

Nadere informatie

Samenvatting Eindhoven Regionaal koopstromenonderzoek SRE. Samenwerkingsverband Regio Eindhoven

Samenvatting Eindhoven Regionaal koopstromenonderzoek SRE. Samenwerkingsverband Regio Eindhoven Samenvatting Eindhoven Regionaal koopstromenonderzoek SRE Samenwerkingsverband Regio Eindhoven Samenvatting Eindhoven Regionaal koopstromenonderzoek SRE Samenwerkingsverband Regio Eindhoven Rapportnummer:

Nadere informatie

Voorstel: De Verordening winkeltijden 2014 gemeente Doetinchem vaststellen.

Voorstel: De Verordening winkeltijden 2014 gemeente Doetinchem vaststellen. Aan de raad AGENDAPUNT NR. 4 Winkeltijdenverordening Doetinchem 2014 Voorstel: De Verordening winkeltijden 2014 gemeente Doetinchem vaststellen. Inleiding Op 28 mei 2013 heeft de Eerste Kamer ingestemd

Nadere informatie

Aan de raad AGENDAPUNT 2

Aan de raad AGENDAPUNT 2 Aan de raad AGENDAPUNT 2 Kader locatie nieuwe stadion De Graafschap Voorstel: 1. Als kader voor de beoordeling van de plaats voor het nieuwe stadion van De Graafschap de volgende aspecten vaststellen:

Nadere informatie

Distributie planologisch onderzoek inzake een supermarkt op het Saronix terrein te Doetinchem

Distributie planologisch onderzoek inzake een supermarkt op het Saronix terrein te Doetinchem Distributie planologisch onderzoek inzake een supermarkt op het Saronix terrein te Doetinchem In opdracht van: IJsselhof Vastgoed BV De heer W.H. Boesveld Postbus 616 7000 AP DOETINCHEM Zwolle, 9 februari

Nadere informatie

Hillegersberg - Schiebroek

Hillegersberg - Schiebroek Gebiedskoers Detailhandel 2017-2020 Hillegersberg - Schiebroek Gemeente Rotterdam Datum Juni 2017 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Situatie van de detailhandel in Hillegersberg-Schiebroek 4 2.1 Bergse Dorpsstraat

Nadere informatie

97% 24% 27% 0% 25% 50% 75% 100%

97% 24% 27% 0% 25% 50% 75% 100% 11 WINKELEN EN WINKELCENTRA In dit hoofdstuk wordt gekeken naar het koopgedrag van de Leidenaar, zowel voor dagelijkse als voor niet-dagelijkse boodschappen. Daarbij wordt tevens aandacht besteed aan het

Nadere informatie

Doetinchem, 15 juni 2018

Doetinchem, 15 juni 2018 Aan de raad AGENDAPUNT NR. 2 ALDUS VASTGESTELD 28 JUNI 2018 Bestemmingsplan 'Parapluherziening Uitsluiten woningbouw bestemmingen Centrum en Gemengd - 2018' Te besluiten om: 1. De Nota van zienswijzen

Nadere informatie

de bijgaande 'Verordening tot tweede wijziging van de Verordening winkeltijden De Bilt' vast te stellen.

de bijgaande 'Verordening tot tweede wijziging van de Verordening winkeltijden De Bilt' vast te stellen. Raadsvoorstel Portefeuillehouder Datum raadsvergadering J.L. van Hulst-Mazirel 30 oktober 2014 Datum voorstel 09 september 2014 Agendapunt Onderwerp Zondagopenstelling winkels De raad wordt voorgesteld

Nadere informatie

Aan de raad AGENDAPUNT 3. Doetinchem, 2 juli 2008. Instellen van een taskforce Esbro

Aan de raad AGENDAPUNT 3. Doetinchem, 2 juli 2008. Instellen van een taskforce Esbro Aan de raad AGENDAPUNT 3 Instellen van een taskforce Esbro Voorstel: 1. Voorkeur uit te spreken voor verplaatsing van Esbro naar het regionale bedrijventerrein en gedurende de periode tot aan de besluitvorming

Nadere informatie

Inhoudelijke reactie op rapport Detailhandels- en horecavisie Boxtel (BRO, 26 september 2014)

Inhoudelijke reactie op rapport Detailhandels- en horecavisie Boxtel (BRO, 26 september 2014) Inhoudelijke reactie op rapport Detailhandels- en horecavisie Boxtel (BRO, 26 september 2014) 10 december 2014 Memo Status: Memo Datum: 10 december 2014 Een product van: Bureau Stedelijke Planning bv Silodam

Nadere informatie

Portefeuillehouder : H.J. van Komen Datum collegebesluit : 6 november 2012 Corr. nr.: 2012.10619

Portefeuillehouder : H.J. van Komen Datum collegebesluit : 6 november 2012 Corr. nr.: 2012.10619 Preadvies Portefeuillehouder : H.J. van Komen Datum collegebesluit : 6 november 2012 Corr. nr.: 2012.10619 Onderwerp : Voorstel inzake Winkeltijdenverordening Loon op Zand 2013 Programma : 4. Economische

Nadere informatie

Bestemmingsplan Supermarkt Gouden Leeuw Venray en omgevingsvergunning. Eindrapport zienswijzen

Bestemmingsplan Supermarkt Gouden Leeuw Venray en omgevingsvergunning. Eindrapport zienswijzen 17 september 2014 Bestemmingsplan Supermarkt Gouden Leeuw Venray en omgevingsvergunning Eindrapport zienswijzen Gemeente Venray Postbus 500 5800 AM Venray Inhoud 1 Inleiding 6 2 Zienswijzen bestemmingsplan

Nadere informatie

Distributieve analyse uitbreiding supermarkt Beethovenstraat Heemskerk

Distributieve analyse uitbreiding supermarkt Beethovenstraat Heemskerk Memo Distributieve analyse uitbreiding supermarkt Beethovenstraat Heemskerk Green Development 25 januari 2011 BOR035/Hft/0105 1 Inleiding Green Development is in samenwerking met de gemeente Heemskerk

Nadere informatie

1. instemmen met de Reactie- antwoordnota facetbestemmingsplan Supermarkten ;

1. instemmen met de Reactie- antwoordnota facetbestemmingsplan Supermarkten ; Raadsvoorstel Datum raadsvergadering : 10 november 2016 Agendanummer : Datum : 27 september 2016 Onderwerp Vaststelling Facetbestemmingsplan Supermarkten Aan de leden van de raad, Voorgesteld besluit 1.

Nadere informatie

Nota Zienswijzen. Samenvatting en beantwoording zienswijzen. Ontwerpbestemmingsplan Partiële herziening Palenstein, Winkelcentrum Croesinckplein e.o.

Nota Zienswijzen. Samenvatting en beantwoording zienswijzen. Ontwerpbestemmingsplan Partiële herziening Palenstein, Winkelcentrum Croesinckplein e.o. Nota Zienswijzen Samenvatting en beantwoording zienswijzen Ontwerpbestemmingsplan Partiële herziening Palenstein, Winkelcentrum Croesinckplein e.o. Gemeente Zoetermeer Juli 2015 1. Inleiding Op 21 april

Nadere informatie

Groesbeek DPO Plan Dorpsstraat Groesbeek Opdrachtgever: Gemeente Groesbeek Projectnummer: 896.1109 Datum: 2 december 2009 DPO plan Dorpsstraat DROOGH TROMMELEN EN PARTNERS Voorstadslaan 254 6542 TG Nijmegen

Nadere informatie

Doetinchem, 2 juli 2008 ALDUS VASTSTELD 10 JULI 2008. Visie op dienstverlening

Doetinchem, 2 juli 2008 ALDUS VASTSTELD 10 JULI 2008. Visie op dienstverlening Aan de raad AGENDAPUNT 7k ALDUS VASTSTELD 10 JULI 2008 Visie op dienstverlening Voorstel: 1. Vaststellen visie op dienstverlening voor de periode 2008-2015: Wij als organisatie spelen constant in op een

Nadere informatie

Onderwerp Evaluatie Verordening winkeltijden gemeente Heerenveen 2014 Voorstel

Onderwerp Evaluatie Verordening winkeltijden gemeente Heerenveen 2014 Voorstel Onderwerp Evaluatie Verordening winkeltijden gemeente Heerenveen 2014 Voorstel Portefeuillehouder van der Laan Datum collegebesluit 31 maart 2015 Opsteller de heer G. van der Veer Registratie GF15.20024

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Vergadering : 18 februari Agendapunt : 6. Programma : (4) Economische Zaken Portefeuillehouder : E.J. ter Keurs. Aan de Raad.

Raadsvoorstel. Vergadering : 18 februari Agendapunt : 6. Programma : (4) Economische Zaken Portefeuillehouder : E.J. ter Keurs. Aan de Raad. Raadsvoorstel Vergadering : 18 februari 2016 Agendapunt : 6 Status : Opiniërend Programma : (4) Economische Zaken Portefeuillehouder : E.J. ter Keurs Behandelend ambt. : Gerda van der Let / Jan Sijtsma

Nadere informatie

BELEIDSREGELS ONTHEFFING AVONDWINKELS OP ZON- EN FEESTDAGEN

BELEIDSREGELS ONTHEFFING AVONDWINKELS OP ZON- EN FEESTDAGEN BELEIDSREGELS ONTHEFFING AVONDWINKELS OP ZON- EN FEESTDAGEN Inleiding Met de vaststelling van een nieuwe verordening inzake de winkeltijden ontstaat de noodzaak tot het vaststellen van beleidsregels ten

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Raadsinformatiebrief supermarkten

B en W Adviesnota ADVIES. Raadsinformatiebrief supermarkten B en W Adviesnota Onderwerp Raadsinformatiebrief supermarkten Zaaknummer 384168 Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 12 november 2018 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Ruimtelijke Ontwikkeling

Nadere informatie

Amersfoort. Euterpeplein. ruimtelijk-economisch onderzoek 04-07-2013 081530.17896.00

Amersfoort. Euterpeplein. ruimtelijk-economisch onderzoek 04-07-2013 081530.17896.00 Amersfoort Euterpeplein ruimtelijk-economisch onderzoek identificatie planstatus projectnummer: datum: 081530.17896.00 04-07-2013 projectleider: opdrachtgever: drs. G. Welten Hoorne Vastgoed R.008/04 gecertificeerd

Nadere informatie

Aan de raad AGENDAPUNT NR. 4. Doetinchem, 6 juni 2012 ALDUS VASTGESTELD 14 JUNI 2012. Krediet oostelijke randweg en aanpassing Ondernemingsweg

Aan de raad AGENDAPUNT NR. 4. Doetinchem, 6 juni 2012 ALDUS VASTGESTELD 14 JUNI 2012. Krediet oostelijke randweg en aanpassing Ondernemingsweg Aan de raad AGENDAPUNT NR. 4 ALDUS VASTGESTELD 14 JUNI 2012 Krediet oostelijke randweg en aanpassing Ondernemingsweg Voorstel: 1. Een krediet van 24.250.000,- beschikbaar stellen voor aanleg van de oostelijke

Nadere informatie

Voorstel: instemmen met de uitgangspunten zoals verwoord in de kadernota.

Voorstel: instemmen met de uitgangspunten zoals verwoord in de kadernota. Aan de raad AGENDAPUNT 6.11 Kadernota regionalisering brandweer Voorstel: instemmen met de uitgangspunten zoals verwoord in de kadernota. In 2006 besloten de gemeenten Bronckhorst, Doetinchem, Montferland

Nadere informatie

Aan de raad AGENDAPUNT 3. Doetinchem, 10 december 2008. Beleidsplan Re-integratiebeleid 2009-2011

Aan de raad AGENDAPUNT 3. Doetinchem, 10 december 2008. Beleidsplan Re-integratiebeleid 2009-2011 Aan de raad AGENDAPUNT 3 Beleidsplan Re-integratiebeleid 2009-2011 Voorstel: 1. De kaders uit het beleidsplan 'Werken werkt!' vaststellen, zijnde: a. als doelstellingen: - het bevorderen van de mogelijkheden

Nadere informatie

BEHOEFTE AAN BEOOGDE SUPERMARKT

BEHOEFTE AAN BEOOGDE SUPERMARKT BEHOEFTE AAN BEOOGDE SUPERMARKT Aldi is enige discounter in het Bildt De Aldi speelt een specifieke rol vervult binnen het koopgedrag van consumenten. Bij discounters doen consumenten vooral aanvullende

Nadere informatie

Aan de raad AGENDAPUNT 6.9

Aan de raad AGENDAPUNT 6.9 Aan de raad AGENDAPUNT 6.9 Treasurystatuut 2010 Voorstel: het Treasurystatuut 2010 vaststellen. Inleiding In februari 2009 hebben wij u geïnformeerd over de treasury bij onze gemeente. Aanleiding hiervoor

Nadere informatie

Aan de raad AGENDAPUNT NR Doetinchem, 27 februari 2013 ALDUS VASTGESTELD 7 MAART Start onteigeningsprocedure oostelijke randweg

Aan de raad AGENDAPUNT NR Doetinchem, 27 februari 2013 ALDUS VASTGESTELD 7 MAART Start onteigeningsprocedure oostelijke randweg Aan de raad AGENDAPUNT NR. 8.4 ALDUS VASTGESTELD 7 MAART 2013 Start onteigeningsprocedure oostelijke randweg Voorstel: 1. De Kroon conform het onteigeningsplan en de conceptbrief verzoeken om ten name

Nadere informatie

Bijlage 2: afwegingskader locatiekeuze supermarkt

Bijlage 2: afwegingskader locatiekeuze supermarkt Bijlage 2: afwegingskader locatiekeuze supermarkt In deze bijlage is het afwegingskader opgenomen voor de locatiekeuze van de supermarkt in Geertruidenberg. De locaties Venestraat en Schonckplein zijn

Nadere informatie

onderwerp Aanvraag initiatievenbudget herontwikkeling winkelcentrum Lorentzplein Badhoevedorp

onderwerp Aanvraag initiatievenbudget herontwikkeling winkelcentrum Lorentzplein Badhoevedorp gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W onderwerp Aanvraag initiatievenbudget herontwikkeling winkelcentrum Lorentzplein Badhoevedorp Portefeuilehouder A. Elzakalai, J.J. Nobel, C.J. Loggen Collegevergadering

Nadere informatie

Aan de raad AGENDAPUNT 6.8. Doetinchem, 27 januari Toezicht openbaar primair onderwijs IJsselgraaf

Aan de raad AGENDAPUNT 6.8. Doetinchem, 27 januari Toezicht openbaar primair onderwijs IJsselgraaf Aan de raad AGENDAPUNT 6.8 Toezicht openbaar primair onderwijs IJsselgraaf Voorstel: 1. De gemeenschappelijke regeling Openbaar Primair Onderwijs vaststellen. 2. Het reglement Gemeentelijk Toezicht op

Nadere informatie

Quickscan beoordeling inpassing discountsupermarkt Mook

Quickscan beoordeling inpassing discountsupermarkt Mook Quickscan beoordeling inpassing discountsupermarkt Mook datum: 1-12-2015 projectnummer: 1639.0915 Aanleiding Vorig jaar heeft de ontwikkelcombinatie Progres Real Estate B.V. en JAVO Vastgoed een plan gepresenteerd

Nadere informatie

Detailhandelsvisie A2-gemeenten. Lokale sessie Heeze-Leende 10 februari 2015 Stefan van Aarle

Detailhandelsvisie A2-gemeenten. Lokale sessie Heeze-Leende 10 februari 2015 Stefan van Aarle Detailhandelsvisie A2-gemeenten Lokale sessie Heeze-Leende 10 februari 2015 Stefan van Aarle Vraagstelling visie en uitvoering Regionale visie: Welke kansen zijn aanwezig om de detailhandelsstructuur in

Nadere informatie

Aan de raad AGENDAPUNT NR. 4. Doetinchem, 28 september Evaluatie hondenbeleid en voorstel nieuw hondenbeleid

Aan de raad AGENDAPUNT NR. 4. Doetinchem, 28 september Evaluatie hondenbeleid en voorstel nieuw hondenbeleid Aan de raad AGENDAPUNT NR. 4 Evaluatie hondenbeleid en voorstel nieuw hondenbeleid Voorstel: 1. Kennisnemen van de evaluatie hondenbeleid. 2. Het nieuwe modernere hondenbeleid vaststellen. 3. Het nieuwe

Nadere informatie

F. Buijserd burgemeester

F. Buijserd burgemeester Gemeente Nieuwkoop College van Burgemeester en Wethouders raadsvoorstel portefeuillehouder opgesteld door Registratienummer collegebesluit 15.07289 vergaderdatum raad 21 mei 2015 jaar/nummer 2015-041 G.A.H.

Nadere informatie

Bewoners regio kopen minder in eigen gemeente

Bewoners regio kopen minder in eigen gemeente 1 Bewoners regio kopen minder in eigen gemeente Fact sheet augustus 15 Net als Amsterdammers kopen bewoners in de Amsterdamse regio steeds meer niet-dagelijkse producten (kleding, muziek, interieurartikelen)

Nadere informatie

R.T.G. Bestuur en Financiën

R.T.G. Bestuur en Financiën R.T.G. Bestuur en Financiën OPENBAAR Korte aantekeningen van de bijeenkomst van 7 januari 2014 Aanvang: 19.30 uur Aanwezig: Voorzitter: A. Walter Leden: de heren Veldhuizen, Pennings, Hoezen, Van Geenen,

Nadere informatie

Beoogd effect Een actueel regionaal risicoprofiel dat bijdraagt aan de doelstelling om risicogericht te kunnen werken.

Beoogd effect Een actueel regionaal risicoprofiel dat bijdraagt aan de doelstelling om risicogericht te kunnen werken. Portefeuillehouder Datum raadsvergadering mr. S.C.C.M. Potters 31 januari 2019 Datum voorstel 18 december 2018 Agendapunt Onderwerp Regionaal Risicoprofiel Veiligheidsregio Utrecht De raad wordt voorgesteld

Nadere informatie

Aan de raad AGENDAPUNT NR Doetinchem, 13 september 2017 ALDUS VASTGESTELD 21 SEPTEMBER Routekaart energietransitieopgave 2030

Aan de raad AGENDAPUNT NR Doetinchem, 13 september 2017 ALDUS VASTGESTELD 21 SEPTEMBER Routekaart energietransitieopgave 2030 Aan de raad AGENDAPUNT NR. 8.3 ALDUS VASTGESTELD 21 SEPTEMBER 2017 Routekaart energietransitieopgave 2030 Te besluiten om: 1. De gidsprincipes voor de energietransitieopgave in Doetinchem vast te stellen,

Nadere informatie

*Z01518BDCCB* documentnr.: INT/C/16/23641 zaaknr.: Z/C/14/06862

*Z01518BDCCB* documentnr.: INT/C/16/23641 zaaknr.: Z/C/14/06862 *Z01518BDCCB* documentnr.: INT/C/16/23641 zaaknr.: Z/C/14/06862 Commissievoorstel Onderwerp : Bestemmingsplan Cuijk, Zwaanplein Oude Werf Datum college : 10 mei 2016 Portefeuillehouder : J.H.L.M. Nielen

Nadere informatie

Verwerking amendementen 1 en 2 bij besluit RV Detailhandelsstructuurvisie Leiden BESLUITEN

Verwerking amendementen 1 en 2 bij besluit RV Detailhandelsstructuurvisie Leiden BESLUITEN B&W-nr.: 05.0918 d.d. 23-08-2005 Onderwerp Verwerking amendementen 1 en 2 bij besluit RV04.0184 Detailhandelsstructuurvisie Leiden BESLUITEN Behoudens advies van de commissie EGTV 1. Bijgaande brief met

Nadere informatie

13raad

13raad Agendapunt commissie: Steller telefoonnummer email Joyce van Doremalen 3417 jdo@valkenswaard.nl Agendapunt kenmerk datum raadsvergadering Onderwerp Winkeltijdenverordening. aan de gemeenteraad A. Samenvatting

Nadere informatie

Raadsvergadering : 9 februari 2016 agendapunt : Commissie : Bestuur en Ruimte. : Evaluatie proef welstandsvrije gebieden

Raadsvergadering : 9 februari 2016 agendapunt : Commissie : Bestuur en Ruimte. : Evaluatie proef welstandsvrije gebieden Zaaknummer : 145782 Raadsvergadering : 9 februari 2016 agendapunt : Commissie : Bestuur en Ruimte Onderwerp : Evaluatie proef welstandsvrije gebieden Collegevergadering : 12 januari 2016 agendapunt : 6

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp winkeltijdenverordening gemeente Bunnik Aan de raad,

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp winkeltijdenverordening gemeente Bunnik Aan de raad, RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 19 december 2013 13-114 Onderwerp winkeltijdenverordening gemeente Bunnik 2013 Aan de raad, Onderwerp Winkeltijdenverordening gemeente Bunnik 2013 Gevraagde beslissing

Nadere informatie

Noord-Beveland, koopstromenonderzoek sector dagelijkse artikelen. Gemeente Noord-Beveland

Noord-Beveland, koopstromenonderzoek sector dagelijkse artikelen. Gemeente Noord-Beveland Noord-Beveland, koopstromenonderzoek sector dagelijkse artikelen Gemeente Noord-Beveland Noord-Beveland, koopstromenonderzoek sector dagelijkse artikelen Gemeente Noord-Beveland Rapportnummer: 203X01439.092290_1

Nadere informatie

Second opinion DPO Albert Heijn Rijssen Auteurs: Pieter Draaijer en Mathieu Vaessen

Second opinion DPO Albert Heijn Rijssen Auteurs: Pieter Draaijer en Mathieu Vaessen Second opinion DPO Albert Heijn Rijssen Auteurs: Pieter Draaijer en Mathieu Vaessen Inleiding In november 2011 heeft Seinpost Adviesbureau BV (hierna aangeduid met Seinpost) onderzoek gedaan naar de distributieve

Nadere informatie

5 december X _1-TDr\RBe

5 december X _1-TDr\RBe Gemeente Apeldoorn Economische Zaken t.a.v. mevrouw N. Aalbers Postbus 9033 7300 ES APELDOORN datum uw schrijven ons schrijven 5 december 2006 203X00246.037068_1-TDr\RBe onderwerp Second opinion supermarktontwikkeling

Nadere informatie

Hoofdstuk 22. Binnenstad en andere winkelcentra

Hoofdstuk 22. Binnenstad en andere winkelcentra Hoofdstuk 22. Binnenstad en andere winkelcentra Samenvatting De meeste Leidse huishoudens doen 2 à 3 keer in de week hun dagelijkse boodschappen. Waar men de dagelijkse boodschappen doet is, logischerwijs,

Nadere informatie

Zijdelwaard Uithoorn. Winkelen Wonen Verblijven

Zijdelwaard Uithoorn. Winkelen Wonen Verblijven Zijdelwaard Uithoorn Winkelen Wonen Verblijven Uithoorn is een aantrekkelijke, landelijke woongemeente. Direct gelegen aan de Amstel en onderdeel van het Groene Hart, maar toch ook op een steenworpafstand

Nadere informatie

RAPPORTAGE ENQUÊTE SUPERMARKT BENNEBROEK

RAPPORTAGE ENQUÊTE SUPERMARKT BENNEBROEK RAPPORTAGE ENQUÊTE SUPERMARKT BENNEBROEK December 2015 Samenvatting Het rapport dat voor u ligt bevat de analyse van de enquête welke afgenomen is in december 2015 in Bennebroek en omliggende kernen.

Nadere informatie

Hoofdstuk 17. Binnenstad en andere winkelcentra

Hoofdstuk 17. Binnenstad en andere winkelcentra Hoofdstuk 17. Binnenstad en andere winkelcentra Samenvatting De meeste Leidse huishoudens doen 2 à 3 keer in de week hun dagelijkse boodschappen. Waar men de dagelijkse boodschappen doet is, logischerwijs,

Nadere informatie

Doetinchem, 18 juni Begroting Erfgoedcentrum ECAL ALDUS VASTGESTELD 26 JUNI 2014

Doetinchem, 18 juni Begroting Erfgoedcentrum ECAL ALDUS VASTGESTELD 26 JUNI 2014 Aan de raad AGENDAPUNT 8.4.b Begroting 2015-2018 Erfgoedcentrum ECAL ALDUS VASTGESTELD 26 JUNI 2014 Voorstel: 1. Kennisnemen van de concept-programmabegroting van het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers

Nadere informatie

Doetinchem, 19 juni Te besluiten om: 1. Het Regionaal Programma Werklocaties Achterhoek met bijlagen (RPW Achterhoek) vast te stellen.

Doetinchem, 19 juni Te besluiten om: 1. Het Regionaal Programma Werklocaties Achterhoek met bijlagen (RPW Achterhoek) vast te stellen. Aan de raad AGENDAPUNT NR. 7.2 ALDUS VASTGESTELD 27 JUNI 2019 Te besluiten om: 1. Het Regionaal Programma Werklocaties Achterhoek 2019-2023 met bijlagen (RPW Achterhoek) vast te stellen. Context De Achterhoek

Nadere informatie

Doetinchem, 31 mei 2017

Doetinchem, 31 mei 2017 Aan de raad AGENDAPUNT NR. 5 Huishoudelijke hulp voor alle Doetinchemmers Te besluiten om: 1. De algemene voorziening Schoonmaakhulp als voorliggend aan te merken op de maatwerkvoorziening Ondersteuning

Nadere informatie

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIHIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIUI. Inspraaknota Voorontwerp bestemmingsplan Buitengebied Detailhandel - Tuincentra.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIHIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIUI. Inspraaknota Voorontwerp bestemmingsplan Buitengebied Detailhandel - Tuincentra. Gemeente Epe Inspraaknota Voorontwerp bestemmingsplan Buitengebied Detailhandel - Tuincentra *2015-09568* IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIHIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIUI Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1. Inleiding 2.

Nadere informatie

GEMEENTE SCHERPENZEEL. Raadsvoorstel

GEMEENTE SCHERPENZEEL. Raadsvoorstel GEMEENTE SCHERPENZEEL Raadsvoorstel Datum voorstel : 17 februari 2009 Raadsvergadering : 2 april 2009 Agendapunt : 09-IV-08 Bijlage(n) : 3 Kenmerk : Uitv./MKk Commissie : Grondgebied Portefeuille : wethouder

Nadere informatie

Verbetering buurtwinkelcentrum Burg. Van Houtplein.

Verbetering buurtwinkelcentrum Burg. Van Houtplein. Verbetering buurtwinkelcentrum Burg. Van Houtplein. Samenvatting: Inleiding: Op 25 maart 2008 heeft bureau Seinpost een presentatie gegeven aan het college over het buurtwinkelcentrum aan het Burgemeester

Nadere informatie

Scenario s detailhandelsvisie centrum Nederweert. Stefan van Aarle 25 november 2015

Scenario s detailhandelsvisie centrum Nederweert. Stefan van Aarle 25 november 2015 Scenario s detailhandelsvisie centrum Nederweert Stefan van Aarle 25 november 2015 AGENDA 19:30 uur presentatie scenario s 20:30 uur korte pauze 20:45 uur vragenronde 21:15 uur afronding Inleiding Even

Nadere informatie

Gebiedskoers Detailhandel Hoek van Holland. Gemeente Rotterdam

Gebiedskoers Detailhandel Hoek van Holland. Gemeente Rotterdam Gebiedskoers Detailhandel 2017-2020 Gemeente Rotterdam Datum Juni 2017 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Situatie van de detailhandel in 4 2.1 Centrum 4 2.2 Verspreide bewinkeling 5 3 Koers detailhandelsstructuur

Nadere informatie

Raadsvoorstel. J.A.E. Landwehr 29 november september De raad wordt voorgesteld te besluiten:

Raadsvoorstel. J.A.E. Landwehr 29 november september De raad wordt voorgesteld te besluiten: Portefeuillehouder Datum raadsvergadering J.A.E. Landwehr 29 november 2018 Datum voorstel 18 september 2018 Agendapunt Onderwerp Herontwikkeling locatie Utrechtseweg 341, De Bilt De raad wordt voorgesteld

Nadere informatie

Standplaatslocaties. Kok, Lisanne. Onderliggend document bevat de totstandkoming van de standplaatslocaties met illustraties.

Standplaatslocaties. Kok, Lisanne. Onderliggend document bevat de totstandkoming van de standplaatslocaties met illustraties. Standplaatslocaties Kok, Lisanne Onderliggend document bevat de totstandkoming van de standplaatslocaties met illustraties. Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Winkelcentrum De Bongerd... 5 3. Buurtvoorziening

Nadere informatie

Gemeente Langedijk. Voorstel aan de raad

Gemeente Langedijk. Voorstel aan de raad Gemeente Langedijk Raadsvergadering van : Agendanummer : Portefeuillehouder Afdeling Opsteller : P.J. Beers : Beleid en Projecten : M. Klazema Voorstel aan de raad Onderwerp Programma : Vaststelling bestemmingsplan

Nadere informatie

Winkeltijden in Utrecht. Hier komt tekst RIA 13 januari 2015 Hier komt ook tekst. Utrecht.nl

Winkeltijden in Utrecht. Hier komt tekst RIA 13 januari 2015 Hier komt ook tekst. Utrecht.nl Winkeltijden in Utrecht Hier komt tekst RIA 13 januari 2015 Hier komt ook tekst Winkeltijden in Utrecht RIA 13 januari 2015 presentatie ontheffingsbesluit Albert Heijn Amsterdamsestraatweg winkeltijdenwet

Nadere informatie

Burgemeester en wethouders

Burgemeester en wethouders Burgemeester en wethouders Raadsvoorstel voor behandeling in oordeelvormende/besluitvormende vergadering Datum vergadering 30-4-2015 Zaaknummer : Onderwerp Kredietaanvraag tijdelijke P&R en verplaatsen

Nadere informatie

Utt) \ÄMJ<t\\ji SOI Aan de leden van de Raad. Hengelo, 15 december Geachte leden van de Raad,

Utt) \ÄMJ<t\\ji SOI Aan de leden van de Raad. Hengelo, 15 december Geachte leden van de Raad, SOI 7939 Aan de leden van de Raad Geachte leden van de Raad, Bijgevoegd* zenden wij u een verzoek aan uw College om het voorstel Winkeltijdenverordening 2015 en eventueel het Besluit tot aanwijzing van

Nadere informatie

Datum Agendapunt Nummer. 9 november R11S007

Datum Agendapunt Nummer. 9 november R11S007 Datum Agendapunt Nummer 9 november 2010 12 R11S007 Onderwerp Duurzaamheidsprogramma Zeewolde Raadsvoorstel Beoogd effect Met het duurzaamheidsprogramma Zeewolde wordt een overkoepelend kader geschetst

Nadere informatie

Aan de raad AGENDAPUNT 3. Doetinchem, 4 juli 2007 ALDUS BESLOTEN 12 JULI Lichtreclameborden

Aan de raad AGENDAPUNT 3. Doetinchem, 4 juli 2007 ALDUS BESLOTEN 12 JULI Lichtreclameborden Aan de raad AGENDAPUNT 3 ALDUS BESLOTEN 12 JULI 2007 Lichtreclameborden Voorstel: - Kennisnemen van de resultaten van het onderzoek van het college. - Besluiten tot het beheerst toelaten van lichtreclameborden.

Nadere informatie

Quick scan haalbaarheid en effecten discountsupermarkt Mook

Quick scan haalbaarheid en effecten discountsupermarkt Mook Quick scan haalbaarheid en effecten discountsupermarkt Mook datum: 2-2-2015 projectnummer: 1515.1114 Aanleiding Eerder dit jaar heeft de ontwikkelcombinatie Progres Real Estate B.V. & JAVO Vastgoed een

Nadere informatie

Detailhandelsstructuur Veenendaal Nu en in de toekomst

Detailhandelsstructuur Veenendaal Nu en in de toekomst Detailhandelsstructuur Veenendaal Nu en in de toekomst Inleiding De gemeente Veenendaal heeft een sterk kernwinkelgebied, vier buurtwinkelcentra en twee woonboulevards. Veenendaal wil de positie van de

Nadere informatie

Beleidsnota Webwinkels Nieuwegein 2013

Beleidsnota Webwinkels Nieuwegein 2013 Postbus 1 3430 AA Bezoekadres Stadsplein 1 3431 LZ www.nieuwegein.nl Beleidsnota Webwinkels Nieuwegein 2013 Auteur Gemeente Nieuwegein Versie Vastgesteld door BW op 5 maart 2013, Gepubliceerd op 13 maart

Nadere informatie

GEMEENTE HOOGEVEEN Raadsvoorstel

GEMEENTE HOOGEVEEN Raadsvoorstel Onderwerp : Wijziging legesverordening m.b.t. legesheffing planologische procedures Nr.: 04/3A Commissie (naam en datum) : Omgeving, 19 januari 2004 Datum raadsvergadering : 29 januari 2004 Samenvatting

Nadere informatie

Informatie-avond. De Nieuwe Tuinderij West

Informatie-avond. De Nieuwe Tuinderij West Informatie-avond De Nieuwe Tuinderij West Informatie-avond en klankbordsessie voorzieningen/supermarkt De Nieuwe Tuinderij West 8 juni 2015 1 Inhoud informatie-avond Ontvangst en welkom mevrouw Marjolijn

Nadere informatie

2. GEVRAAGDE BESLISSING:

2. GEVRAAGDE BESLISSING: *Z00A2FAE6FA* Voorstel voor de gemeenteraad Voorstelnummer RAAD/14-00235 Directeur : drs. M.H.J. van Kruijsbergen Behandelend ambtenaar F.A. de Ruijter Zaaknummer Z.14-07632 Datum: 19 november 2014 Afdeling

Nadere informatie

Onderwerp: Plan van Aanpak project 080 inrichting Waterfront Moerdijk

Onderwerp: Plan van Aanpak project 080 inrichting Waterfront Moerdijk RAADSVOORSTEL Verseon kenmerk: 375089 Raadsvergadering van 13 december 2012 Agendanummer: 10.2 Onderwerp: Plan van Aanpak project 080 inrichting Waterfront Moerdijk Verantwoordelijk portefeuillehouder:

Nadere informatie

Concept beleidsregels

Concept beleidsregels Concept beleidsregels Bed & Breakfast en verhuur (boven)woningen in centrumgebieden voor recreatief gebruik Kaatsheuvel l Loon op Zand l De Moer INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 3 1.1 Doel beleidsregels...

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de raad, De heer drs. C.H. Boland, wethouder Nieuwe kaders voor herontwikkeling Schoutenwerf

Raadsvoorstel. Aan de raad, De heer drs. C.H. Boland, wethouder Nieuwe kaders voor herontwikkeling Schoutenwerf Raadsvoorstel Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel 80728 De heer drs. C.H. Boland, wethouder Nieuwe kaders voor herontwikkeling Schoutenwerf Aan de raad, 1. Beslispunten 1. Besluiten om nieuwe kaders

Nadere informatie

Discussienota commissie Onder geheimhouding

Discussienota commissie Onder geheimhouding Discussienota commissie Onder geheimhouding Commissie Ruimte Afdeling en opsteller 26 mei 2014- besloten deel Leefomgeving/J.Dijkhuis/ 0578699442/j.dijkhuis@heerde.nl Portefeuille G.J. van Dijk Programma

Nadere informatie

MEMO. Zaaknr : 16Z03199 Documentnr :

MEMO. Zaaknr : 16Z03199 Documentnr : MEMO Zaaknr : 16Z03199 Documentnr : 17.0010961 Gemeente : Losser Datum: 11 april 2017 Afdeling : Beleid, Strategie en Projecten Afdeling : Beleid Strategie en Projecten Aan : het college van burgemeester

Nadere informatie

Doetinchem, 31 mei 2017

Doetinchem, 31 mei 2017 Aan de raad AGENDAPUNT NR. 8 ALDUS VASTGESTELD 8 JUNI 2017 Meerjaren Perspectief Grondexploitaties 2017 Te besluiten om: 1. Het Meerjaren Perspectief Grondexploitaties 2017 vast te stellen en daarmee:

Nadere informatie

Distributieplanologisch onderzoek supermarkten Reuver

Distributieplanologisch onderzoek supermarkten Reuver Distributieplanologisch onderzoek supermarkten Reuver Opdrachtgever: Contactpersoon: Gemeente Beesel De heer T. van Loon Projectteam DTNP: De heer W. Frielink Projectnummer: 1145.0212 Datum: 21 juni 2012

Nadere informatie

Ingediende zienswijzen bouwplan winkelcentrum 'De Riepel'

Ingediende zienswijzen bouwplan winkelcentrum 'De Riepel' gemeente Den Helder Registratienummer: BI07.00336 Portefeuillehouder: J. Bos ke Ij on Raadsvoorstel Van afdeling: Behandelend ambtenaar: Telefoonnummer: E-mail adres: RWO drs. LA. Zwollo-cte Wilt (0223)67

Nadere informatie

WINKELOPENINGSTIJDEN OP ZONDAG IN PURMEREND

WINKELOPENINGSTIJDEN OP ZONDAG IN PURMEREND WINKELOPENINGSTIJDEN OP ZONDAG IN PURMEREND 2013 Winkelopeningstijden op zondag in Purmerend 2013 Onderzoek onder het internetpanel In opdracht van Team Economie Jeroen van der Weerd Uitgevoerd door Team

Nadere informatie

agendanummer afdeling Simpelveld VII mei 2016 Verzoek tot verruiming van de zondag-openstelling 64101

agendanummer afdeling Simpelveld VII mei 2016 Verzoek tot verruiming van de zondag-openstelling 64101 Aan de raad agendanummer afdeling Simpelveld VII - 29 24 mei 2016 onderwerp Verzoek tot verruiming van de zondag-openstelling 64101 zaakkenmerk Inleiding In februari 2012 heeft de gemeenteraad de Verordening

Nadere informatie

2. De Verordening brandweerrechten 2011 De algemene verhoging van 1½% wordt ook voor de tarieven van de brandweerrechten doorgevoerd.

2. De Verordening brandweerrechten 2011 De algemene verhoging van 1½% wordt ook voor de tarieven van de brandweerrechten doorgevoerd. Aan de raad AGENDAPUNT 7.9 ALDUS BESLOTEN 9 DECEMBER 2010 Belastingverordeningen 2011 Voorstel: de belastingverordeningen 2011 vaststellen. Jaarlijks doen wij u voorstellen om de diverse belastingtarieven

Nadere informatie

Voorstel: De nieuwe inrichting en werkwijze van het bestuurlijk dashboard vaststellen.

Voorstel: De nieuwe inrichting en werkwijze van het bestuurlijk dashboard vaststellen. Aan de raad AGENDAPUNT 3.5 Nieuw bestuurlijk dashboard Voorstel: De nieuwe inrichting en werkwijze van het bestuurlijk dashboard vaststellen. In 2007 hebben wij een bestuurlijk dashboard ingevoerd, als

Nadere informatie

Noordoost-Brabant, Agri Food capital Regionale detailhandelsfoto Felix Wigman 19 februari 2014

Noordoost-Brabant, Agri Food capital Regionale detailhandelsfoto Felix Wigman 19 februari 2014 Noordoost-Brabant, Agri Food capital Regionale detailhandelsfoto Felix Wigman 19 februari 2014 204X00472 Opzet presentatie 1. Aanpak en resultaten regionale detailhandelsfoto 2. Algemene trends en ontwikkelingen

Nadere informatie

Hoofdstuk 17. Binnenstad en winkelcentra

Hoofdstuk 17. Binnenstad en winkelcentra Stadsenquête Hoofdstuk 17. en winkelcentra Samenvatting De meeste Leidse huishoudens doen 2 à 3 keer in de week hun dagelijkse boodschappen. Waar men de dagelijkse boodschappen doet is, logischerwijs,

Nadere informatie

Nummer raadsnota: Bl Onderwerp: Beschikbaarstelling van krediet voor planontwikkeling winkelcentrum Arkendonk

Nummer raadsnota: Bl Onderwerp: Beschikbaarstelling van krediet voor planontwikkeling winkelcentrum Arkendonk 9emeente Oosterhout *» ť ^ ) NOTA VOOR DE RAAD Datum: 1 november 2016 Nummer raadsnota: Bl.0160544 Onderwerp: Beschikbaarstelling van krediet voor planontwikkeling winkelcentrum Arkendonk Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Doetinchem, 31 mei 2017

Doetinchem, 31 mei 2017 Aan de raad AGENDAPUNT NR. 10.9 ALDUS VASTGESTELD 8 JUNI 2017 Verdubbeling Europaweg Te besluiten om: 1. Voor de doorstroming van de Europaweg het maatregelpakket onder 2 t/m 7 als belangrijkste opgaven

Nadere informatie

17R R gemeente WOERDEN

17R R gemeente WOERDEN RAADSVOORSTEL 17R.00332 17R.00332 gemeente WOERDEN Indiener: college van burgemeester en wethouders Datum: 16 mei 2017 Portefeuillehouder(s): I ten Hagen, Y. Koster Portefeuille(s): Ruimtelijke ordening

Nadere informatie

COLLEGEVOORSTEL. Onderwerp Aanwijzing 12 zon- en feestdagen als koopzondag

COLLEGEVOORSTEL. Onderwerp Aanwijzing 12 zon- en feestdagen als koopzondag COLLEGEVOORSTEL Onderwerp Aanwijzing 12 zon- en feestdagen als koopzondag Gevraagde beslissing Zondag 21 oktober 2018, 28 oktober 2018, 4 november 2018, 11 november 2018, 18 november 2018, 25 november

Nadere informatie

Zondagopenstelling winkels Zwijndrecht

Zondagopenstelling winkels Zwijndrecht Zondagopenstelling winkels Zwijndrecht Mening bewoners en ondernemers Sinds 1 juli 2013 is de nieuwe Winkeltijdenwet in werking. Dit betekent dat gemeenten de mogelijkheid hebben om vrijstelling te verlenen

Nadere informatie

Voorstel aan de gemeenteraad

Voorstel aan de gemeenteraad Voorstel aan de gemeenteraad Aan de raad van de gemeente Gouda dienst Recht en Veiligheid afdeling Veiligheid en Handhaving steller Caroline Groothuis onderwerp Winkeltijdenverordening Gouda 2011 telefoon

Nadere informatie