Investment sheet lening

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Investment sheet lening"

Transcriptie

1 Investment sheet lening Overzicht Bedrijfsnaam: Website: Contactpersoon: Financieringsvorm: Duurzaam Utrechtse Heuvelrug Bier Linda van der Lans Lening Doelbedrag (minimum): Maximale leenbedrag: Rente: Looptijd: Rente & aflossing: Zekerheden: Borgstelling: Achterstelling 7% waarvan 3% in bier 4 jaar Rente in geld lineair per kwartaal, rente in bier per jaar. Aflossingsvrij in het eerste half jaar (tot 1 januari 2018). Voorraad en debiteuren Ondernemer is in privé (vanwege de rechtsvorm Eenmanszaak) hoofdelijk aansprakelijk voor de gehele crowdfundinglening. Achtergesteld aan toekomstige bankfinanciering. Bij het aangaan van deze leningsovereenkomst is geen sprake van een bestaande kredietfaciliteit van de bank Pitch van de ondernemer Het Duurzaam Utrechtse Heuvelrug Bier is een duurzaam speciaalbier dat gemaakt wordt van granen en water uit de Utrechtse Heuvelrug. Het water van de Utrechtse Heuvelrug behoort tot het meest zuivere water in Nederland en dit proef je ook terug in het bier. Daarnaast worden de granen en het water, alsmede het eindproduct, vervoerd door een 100% elektrische bestelwagen. Het drinken van speciaalbier is al jaren een hype en ook de vraag naar streekproducten neemt elk jaar toe. De markt is groeiend en hier zag Utrechtse Heuvelrug Bier kansen. In 2015 is de eerste batch gebrouwen en ondertussen is het Utrechtse Heuvelrug Bier uitgebreid met vier verschillende speciaalbieren (blond-, zonnig-, herfst- en winters bier). Het is een nationaal erkend streekproduct en mag een duurzaam keurmerk dragen.

2 De consument kan mijn bier via de volgende (lokale) verkooppunten verkrijgen: Slijterijen en bierwinkels (Gall&Gall) Groothandels (Makro, van Wageningen, Nectar) Restaurants (van der Valk, Ouwehands Dierenpark, Het Grote Bos etc.) Bierfestivals en landgoedfairs Lokale supermarkten (Jumbo, Albert Heijn, Plus Markt en Coop) De ambitie om verder te groeien is aanwezig. De omzetstijging van het duurzame Utrechtse Heuvelrug Bier wordt nu bemoeilijkt wegens een tekort aan werkkapitaal. De omzet in 2016 bedroeg en voor 2017 wordt een toename verwacht tot een omzet van Wat is uw financieringsbehoefte en waar gaat u het geld aan besteden? Vanaf begin 2017 ben ik mij fulltime bezig gaan houden met Utrechtse Heuvelrug Bier, waardoor ik verwacht sterk te gaan groeien in het aantal verkooppunten. Om deze voorraad te financieren is nodig met een maximum van Deze dient als werkkapitaal en marketingbudget. De additionele zal tevens gebruikt worden als werkkapitaal. Hoe zien het team en de organisatiestructuur eruit? In 2008 werd de stichting Promo Heuvelrug opgericht met als doel de Utrechtse Heuvelrug te promoten. In 2013 heb ik (Linda van der Lans) de stichting Promo Heuvelrug overgenomen. Ik heb de activiteiten van de stichting uitgebreid met het op de markt brengen van een duurzaam streekproduct: Duurzaam Utrechtse Heuvelrug Bier. Begin 2015 werd de eerste batch (720 flessen) Duurzaam Utrechtse Heuvelrug Bier gebrouwen. Sinds januari 2016 is dit een nationaal erkend streekproduct en mag het merk een duurzaam keurmerk dragen. De afgelopen twee jaar is gebleken dat er een markt is voor Duurzaam Utrechtse Heuvelrug Bier. Ik heb een duurzame brouwerij als partner die het speciaalbier met zelf aangeleverde grondstoffen tot het Duurzame Utrechtse Heuvelrug speciaalbier brouwt. Het (goedgekeurde) productieproces wordt op kwaliteit gecontroleerd door de Universiteit van Wageningen. Utrechtse Heuvelrug Bier is een eenmanszaak. Ik, Linda van der Lans, ben operationeel directeur en neem alle beslissingen. Ik heb reeds 15 jaar ervaring in het bedrijfsleven, op het gebied van sales en administratie. Ik heb een groot deel van mijn leven in B2B- en B2C-sales gewerkt en kan deze vaardigheden inzetten bij het verkopen van mijn eigen speciaalbieren. In mijn bedrijf word ik geassisteerd door vrijwilligers die ondersteuning bieden op het gebied van administratie en logistiek. Daarnaast kan ik Stichting Ondernemersklankbord (Den Haag) en H. Bijlsma Administraties & Belastingzaken (Leusden) tot mijn partners en adviseurs noemen.

3 Beschrijf kort de financiële positie van uw onderneming Wat zijn uw belangrijkste inkomsten en uitgaven? x Omzet Kostprijs Afnamekorting Brutowinst Acquisitiekosten Transportkosten Overige kosten (opslag, diversen) Winst (EBITDA) Aflossing en rente OPC Restant Toelichting winst- en verliesrekening: Ik verwacht een sterke groei in de omzet. De voornaamste reden hiervoor is dat ik in plaats van parttime me fulltime met Utrechtse Heuvelrug Bier zal gaan bezighouden. Op dit moment is het Utrechtse Heuvelrug bier slechts in de omgeving van Utrechtse Heuvelrug verkrijgbaar, maar ik heb een gedetailleerd businessplan inclusief potentiële nieuwe klanten opgesteld. Om de beoogde omzet van in 2019 te behalen zal ik wekelijks een distributie- of verkooppunt bij me aan moeten sluiten. Ik beschik over uitstekende verkoopvaardigheden en het verleden heeft uitgewezen dat er inderdaad vraag bestaat naar mijn product. Ik hoef mezelf geen salaris uit te keren, want ik heb naast het bedrijf nog eigen inkomen. Wat als restant overblijft is een buffer voor het volgende jaar en totdat deze buffer hoger dan twee kwartalen aflossingen is ( 5.000,-) zal ik mezelf geen inkomen uitkeren. De kosten zijn opgedeeld in de acquisitiekosten, de transportkosten en de overige kosten. In 2015 is de website gebouwd en is veel geld uitgegeven aan promotie, vandaar het relatief hoge bedrag in dat jaar. De transportkosten zullen gelijk blijven, omdat ik een vast bedrag per maand betaal voor de elektrische bus en het gebruikmaken van het energienetwerk.

4 Verdeling verkoop aantal dozen in Groothandels en supermarkten Restaurants, campings, dierentuinen en horecagelegenheden Bierfestivals en evenementen Slijterijen, streek- en bierwinkels Overig (o.a. relatiegeschenken) Beschrijf hier uw onderneming en de markt Welk product/dienst biedt u aan en wat is het verdienmodel? Het bedrijf heeft op dit moment vier verschillende bieren in het assortiment: blond bier, zonnig bier, herfst bier en winters bier. De geadviseerde verkoopprijs staat op 2,49 (inclusief BTW). Blond bier Zonnig bier Herfst bier Winters bier Een gerstbier met nagisting, 6% alcohol op de fles/ kruik (groen etiket). Deze smaak staat als eerste type Duurzaam Utrechtse Heuvelrug Bier te boek. Een zacht tarwe witbier met een vleugje citrus melange, 6% alcohol (geel etiket). Een lekker fris biertje voor de witbier liefhebbers. Een mediumzoet bier met 6% alcohol (rood etiket). Goede balans tussen kruiden en suikers. Lekker kruidig van smaak met een beetje bitter. Een tarwe triple met 8% alcohol (blauw etiket). Vol van smaak met een beetje bittere nasmaak van de geselecteerde hopsoorten. Welke duurzame of sociaal maatschappelijke impact maakt de onderneming? Het bier wordt geproduceerd van het meest zuivere water en de granen, die beide uit de Utrechtse Heuvelrug zelf komen. Het water en de granen, alsmede het eindproduct, wordt vervoerd door middel van een 100% elektrische bus. In combinatie met het feit dat de bierbrouwerij zonnecollectoren op zijn dak heeft gepositioneerd, mag Utrechtse Heuvelrug Bier een duurzaam kenmerk van Duurzaam Doen! dragen.

5 Hoe ziet je markt en concurrentie eruit? De speciaalbiermarkt is een groeiende markt. Daarnaast is er een opkomst in het aantal lokale brouwerijen. Deze brouwerijen zijn directe concurrentie voor Duurzaam Utrechtse Heuvelrug Bier, maar dit speciaalbier onderscheidt zich op het gebied van duurzaamheid en door het weglaten van chemische toevoegingen. Analyse van Oneplanetcrowd Bevindingen Duurzaam Utrechtse Heuvelrug Bier draagt middels het produceren van duurzaam speciaalbier bij aan de verduurzaming van de bierindustrie. Daarnaast speelt ze in op de groeiende vraag naar speciaalbier en streekproducten. Linda van der Lans is een ondernemer met ervaring in sales en administratie. Ze heeft een beknopt netwerk van vrijwilligers om zich heen die haar ondersteunen. Ze is sinds begin dit jaar zich fulltime gaan bezighouden met de sales en verkoop van Utrechtse Heuvelrug Bier en heeft bewezen haar bier (lokaal) te kunnen verkopen. In twee jaar tijd heeft de onderneming 145 verkoop- en distributiepunten aan zich weten te binden en verkocht in 2016 meer dan dozen speciaalbier. Ook is het assortiment uitgebreid tot een viertal speciaalbieren. Risico s en mitiganten Risico: Doordat Utrechtse Heuvelrug Bier een eenmanszaak betreft, zal de onderneming wegvallen indien de onderneemster Linda van der Lans haar werkzaamheden niet meer voort kan zetten. Mitigant: Linda van der Lans heeft een beknopt netwerk van vrijwilligers om haar heen die zouden kunnen helpen bij het vinden van een juiste vervanger. Risico: De financiële projecties gemaakt door de onderneemster zijn gebaseerd op verwachtingen en zijn niet onderbouwd door contractuele afspraken. Mitigant: De onderneemster heeft bewust gewacht met het verder aantrekken van distributieen verkooppunten wegens voorraadtekort. Ze heeft een lijst met potentiële nieuwe klanten opgesteld. In het verleden heeft Linda van der Lans zichzelf bewezen als verkoper. Risico: Het is een sterk concurrerende markt en veel kleine brouwerijen met streekproducten zijn in opkomst. Mitigant: Het merk is reeds gevestigd en ligt in vele winkels in het schap. Uiteindelijk is het totale geprognotiseerde nog steeds een relatief klein volume. Om aan de aflossingen van de lening te kunnen voldoen kan haar omzet met 15% tegenvallen in In 2018 en verder is dit grofweg 25% of meer. Lees hier meer over hoe Oneplanetcrowd ondernemers beoordeelt. Financieringsvorm & voorwaarden Lening Het betreft een lening van 4 jaar met 7% rente waarvan 3% in bier wordt uitgekeerd. De rente in bier wordt eenmalig (bij een investeringsbedrag van 100) of jaarlijks (bij investeringsbedragen van 250 -

6 1.000) uitgekeerd. De lening is aflossingsvrij in het eerste jaar en wordt vervolgens op lineaire basis afgelost. Het maximaal te lenen bedrag is op gesteld. De eerste aflossing zal plaatsvinden op 1 januari 2018 en de laatste aflossing zal plaatsvinden op 1 juli Zekerheden en borgstelling Ondernemer verstrekt een eerste pandrecht aan de crowdfunders, tot zekerheid van de nakoming van de verplichtingen, op de volgende zaken: alle huidige en toekomstige debiteuren alle huidige en toekomstige roerende zaken alle intellectuele eigendommen van Duurzaam Utrechtse Heuvelrug Bier Onderneemster is in privé (vanwege de rechtsvorm Eenmanszaak) hoofdelijk aansprakelijk voor de gehele crowdfundinglening. De lening is achtergesteld aan eventueel toekomstige bankfinanciering. Bij het aangaan van de leningsovereenkomst is er geen sprake van een bestaande kredietfaciliteit van een bank. Risicoprofiel Oneplanetcrowd geeft in geen enkele vorm door middel van dit investment sheet beleggings- of investeringsadvies. De aangeboden profielen op de website zijn uitdrukkelijk geen aanbevelingen van de zijde van Oneplanetcrowd om geld te verstrekken. De investeerder dan wel crowdfunder maakt zelf zijn of haar eigen beoordeling en investeringsbeslissing, al dan niet met behulp van een eigen adviseur. Diversificatie is hierbij een essentieel onderdeel van risicoreductie. Het is raadzaam de verstrekte informatie bij de projecten en bedrijven goed te lezen. Tevens is Oneplanetcrowd van mening dat het raadzaam is niet meer dan 10% van uw vrij belegbare vermogen te investeren in crowdfundingprojecten en uw risico s te spreiden door uw totale investering over meerdere projecten te verdelen. Investeren met geleend geld wordt zeer afgeraden. In de tijd tussen verstrekken van de lening en de uiteindelijke aflossing kan het gebeuren dat een onderneming minder resultaat boekt dan geprognotiseerd of zelfs failliet gaat. De te verstrekken lening valt niet onder het depositogarantiestelsel. Het verstrekken van een lening is daarom risicovol. De berekeningen van gegevens die in deze investment sheet staan zijn theoretische berekeningen. In de praktijk behaalde en te behalen resultaten kunnen hiervan afwijken.

Investment sheet lening

Investment sheet lening Investment sheet lening Overzicht Bedrijfsnaam: Website: Contactpersoon: Financieringsvorm: RG Plastic Recycling www.rg-plastic.com Guy Bracke guy@rg-plastic.com Lening Doelbedrag (minimum): 200.000,-

Nadere informatie

Investment sheet lening

Investment sheet lening Investment sheet lening Overzicht Bedrijfsnaam: Website: Contactpersoon: Financieringsvorm: Minpex B.V. www.minpex.nl Roy Erdmann (roy@minpex.nl) lening Doelbedrag (minimum): 150.000 Streefbedrag (maximum):

Nadere informatie

Investment sheet lening

Investment sheet lening Investment sheet lening Overzicht Bedrijfsnaam: Website: Contactpersoon: Financieringsvorm: PCService.nl B.V. www.pcservice.nl Jamie Lesser (jamie@pcservice.nl) lening Doelbedrag (minimum): 50.000 Maximumbedrag:

Nadere informatie

Investment sheet. Help Greentom om de wereld groener achter te laten voor onze kinderen! Contactpersoon

Investment sheet. Help Greentom om de wereld groener achter te laten voor onze kinderen! Contactpersoon Investment sheet Bedrijfsnaam Contactpersoon Greentom Holding BV Maarten Wellens KvK nummer 57725179 Doelbedrag campagne 375.000 Streefbedrag campagne 750.000 Financieringsvorm Looptijd lening Lening 4

Nadere informatie

Investment sheet lening

Investment sheet lening Investment sheet lening Circular Recycling Services (SNEW) Overzicht Bedrijfsnaam: Website: Contactpersoon: Financieringsvorm: Circular Recycling Services B.V. (handelsnaam: SNEW) nl.snew.eu Martijn van

Nadere informatie

Investment sheet. KvK nummer Doelbedrag campagne Streefbedrag campagne Financieringsvorm Looptijd lening Rente 7%

Investment sheet. KvK nummer Doelbedrag campagne Streefbedrag campagne Financieringsvorm Looptijd lening Rente 7% Investment sheet Bedrijfsnaam For Your Taste Only Contactpersoon Marcel van Bruggen KvK nummer 62929542 Doelbedrag campagne 75.000 Streefbedrag campagne 100.000 Financieringsvorm Lening Looptijd lening

Nadere informatie

Investment sheet lening

Investment sheet lening Investment sheet lening Overzicht Bedrijfsnaam: Website: Contactpersoon: Financieringsvorm: Coolmix B.V. www.coolmix.nl (webshop) Ajmal Gholzad Lening Doelbedrag (minimum): 200.000 Maximale leenbedrag:

Nadere informatie

Oneplanetcrowd. 60 maanden

Oneplanetcrowd.  60 maanden Investment sheet Oneplanetcrowd Bedrijfsnaam Website Oneplanetcrowd http://www.oneplanetcrowd.com Doelbedrag campagne 250.000 Streefbedrag campagne 1.000.000 Financieringsvorm Achtergestelde converteerbare

Nadere informatie

Investment sheet WebChair. WebChair maanden

Investment sheet WebChair. WebChair maanden Investment sheet WebChair Bedrijfsnaam Website WebChair www.webchair.com Doelbedrag campagne 100.000 Streefbedrag campagne 500.000 Financieringsvorm Achtergestelde converteerbare lening Rente 4% Looptijd

Nadere informatie

Investment sheet. Bedrijfsnaam. Kartent BV Contactpersoon

Investment sheet. Bedrijfsnaam. Kartent BV Contactpersoon Investment sheet Bedrijfsnaam Kartent BV Contactpersoon Jan Portheine KvK nummer 63196573 Oprichtingsdatum 22-04-2015 Adresgegevens Smitstraat 30-3 1092 XS, Amsterdam Website www.kartent.nl E-mail info@kartent.nl

Nadere informatie

Investment sheet. KvK nummer Doelbedrag campagne Streefbedrag campagne Financieringsvorm Looptijd lening Rente 6%

Investment sheet. KvK nummer Doelbedrag campagne Streefbedrag campagne Financieringsvorm Looptijd lening Rente 6% Investment sheet Bedrijfsnaam DutchSpirit Contactpersoon Erik Toenake KvK nummer 56611757 Doelbedrag campagne 50.000 Streefbedrag campagne 75.000 Financieringsvorm Lening Looptijd lening 4 jaar Rente 6%

Nadere informatie

Investment sheet lening

Investment sheet lening Investment sheet lening Overzicht Bedrijfsnaam: Website: Contactpersoon: Financieringsvorm: Wasbundles Assets B.V. ( Assets BV ) www.bundles.nl Marcel Peters (marcel.peters@bundles.nl) Lening Doelbedrag

Nadere informatie

Investment sheet. Lineair per kwartaal. Aflossingsvrij in het eerste jaar.

Investment sheet. Lineair per kwartaal. Aflossingsvrij in het eerste jaar. Investment sheet Overzicht Bedrijfsnaam: Website: Contactpersoon: Financieringsvorm: M&M International Fashion BV www.moniquecollignon.com Filip Otten Lening Doelbedrag: 80.000 Maximale leenbedrag: 100.000

Nadere informatie

Investment sheet energieproject

Investment sheet energieproject Investment sheet energieproject Overzicht Bedrijfsnaam: Website: Contactpersoon: Financieringsvorm: Van Eijck Groengas B.V. www.vaneijck.nl Ton van Eijck [groengas@vaneijck.nl] Lening Doelbedrag (minimum):

Nadere informatie

Doelbedrag campagne EUR Streefbedrag campagne EUR Rente 7%

Doelbedrag campagne EUR Streefbedrag campagne EUR Rente 7% Crowdfundingproject Oneplanetcrowd Bedrijfsnaam Website Oneplanetcrowd B.V. www.oneplanetcrowd.com Doelbedrag campagne EUR 250.000 Streefbedrag campagne EUR 1.000.000 Financieringsvorm Achtergestelde converteerbare

Nadere informatie

Investment sheet lening. 6% in geld, plus 2% in natura, uitgekeerd in ketchup

Investment sheet lening. 6% in geld, plus 2% in natura, uitgekeerd in ketchup Investment sheet lening Overzicht Bedrijfsnaam: Website: Contactpersoon: Financieringsvorm: The Ketchup Project B.V. www.theketchupproject.nl Anne Janssens anne@theketchupproject.nl Lening Doelbedrag (minimum):

Nadere informatie

Investment sheet Haerst. Haerst. 60 maanden

Investment sheet Haerst. Haerst.  60 maanden Investment sheet Haerst Bedrijfsnaam Website Haerst www.haerst.eu Doelbedrag campagne 150.000 Streefbedrag campagne 500.000 Financieringsvorm Achtergestelde converteerbare lening Rente 6% Looptijd 60 maanden

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE OEDIPUS MAAK EXTRA BIJZONDER BIER MOGELIJK MET 18 ZONNEPANELEN. Samen met:

INFORMATIEBROCHURE OEDIPUS MAAK EXTRA BIJZONDER BIER MOGELIJK MET 18 ZONNEPANELEN. Samen met: INFORMATIEBROCHURE OEDIPUS MAAK EXTRA BIJZONDER BIER MOGELIJK MET 18 ZONNEPANELEN Samen met: Oedipus gelooft in een kleurrijke en diverse wereld. Oedipus maakt kwaliteitsbier met alle karakters en voor

Nadere informatie

Investment sheet lening

Investment sheet lening Investment sheet lening Overzicht Bedrijfsnaam: Website: Contactpersoon: Financieringsvorm: ECONNETIC B.V. www.econnetic.nl Hage de Vries Lening Doelbedrag (minimum): 150.000 Maximale leenbedrag: 250.000

Nadere informatie

Zakelijk krediet. Een financiering die past bij uw plannen

Zakelijk krediet. Een financiering die past bij uw plannen Zakelijk krediet 1 Zakelijk krediet. Een financiering die past bij uw plannen In deze algemene brochure leest u wat de twee belangrijkste zakelijke kredieten van ABN AMRO zijn, en wat de kenmerken en risico

Nadere informatie

Investment sheet lening

Investment sheet lening Investment sheet lening Overzicht Bedrijfsnaam: Website: Contactpersoon: Financieringsvorm: Wasbundles Assets B.V. ( Assets BV ) www.bundles.nl Marcel Peters (marcel.peters@bundles.nl) Lening Doelbedrag

Nadere informatie

Investment sheet. Wocozon voldoet haar financiële verplichtingen vervolgens uit de huurinkomsten die ze ontvangt van de woningcorporatie.

Investment sheet. Wocozon voldoet haar financiële verplichtingen vervolgens uit de huurinkomsten die ze ontvangt van de woningcorporatie. Investment sheet Overzicht Bedrijfsnaam: Website: Wocozon Noord-Hollland BV www.wocozon.nl Doelbedrag (minimum): 250.000 Streefbedrag (maximum): 750.000 Financieringsvorm: Lening (overbruggingsfinanciering)

Nadere informatie

Certificaten Oersoep

Certificaten Oersoep Belangrijkste informatie over de belegging Certificaten Oersoep van Oersoep B.V. Dit document is opgesteld op 26-jun.-2019 Dit document helpt u de risico s, de kosten, en het rendement van de belegging

Nadere informatie

Samenvatting Economie hoofdstuk 3 management en organisatie

Samenvatting Economie hoofdstuk 3 management en organisatie Samenvatting Economie hoofdstuk 3 management en organisatie Samenvatting door J. 1369 woorden 10 februari 2014 5,5 2 keer beoordeeld Vak Economie 3.1 a -werken als werknemer: in dienst van bedrijf, solliciteren

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE ZONNEPANELENDELEN THUIS INVESTEER MEE IN DE ZONNEPANELEN

INFORMATIEBROCHURE ZONNEPANELENDELEN THUIS INVESTEER MEE IN DE ZONNEPANELEN INFORMATIEBROCHURE ZONNEPANELENDELEN THUIS INVESTEER MEE IN DE ZONNEPANELEN Familie de Jong Joost & Linda Mariska Haaren Familie Marghadi Daan v/d Meer Veel woningen in Nederland hebben een prachtig mooi

Nadere informatie

Certificaat van aandelen in ISG Groeifonds BV

Certificaat van aandelen in ISG Groeifonds BV Belangrijkste Informatie over de belegging Certificaat van aandelen in ISG Groeifonds BV Van ISG Groeiffonds BV Dit document helpt u de risico s, de kosten, en het rendement van de belegging beter te bedrijpen.

Nadere informatie

Marketingplan De Lekkerstejamm

Marketingplan De Lekkerstejamm De Lekkerstejamm Klas: CML01D Vak: Informatica 1 Inhoud 1. Doel 2. SWOT- analyse 3. Marketingdoelgroep 4. Marketingdoelstellingen 5. Marketingbudget 6. Marketinginstrumenten 2 1. Doel Het doel van mijn

Nadere informatie

Hoofdstuk 31. Ondernemingsplan. Persoonlijk plan Marketingplan Financieel plan Organisatieplan

Hoofdstuk 31. Ondernemingsplan. Persoonlijk plan Marketingplan Financieel plan Organisatieplan www.jooplengkeek.nl Ondernemingsplan Persoonlijk plan Marketingplan Financieel plan Organisatieplan Persoonlijk plan Persoonsgegevens Motivatie om ondernemer te worden Sterke punten & zwakke punten 1 Ondernemingsplan

Nadere informatie

MKBI DUURZAAM B.V. TWEEDE KWARTAAL 2014 KWARTAAL RAPPORTAGE NIET GECONTROLEERD

MKBI DUURZAAM B.V. TWEEDE KWARTAAL 2014 KWARTAAL RAPPORTAGE NIET GECONTROLEERD MKBI DUURZAAM B.V. KWARTAAL RAPPORTAGE TWEEDE KWARTAAL 2014 NIET GECONTROLEERD 6 OKTOBER 2014 MKBI DUURZAAM B.V. De Kuiper 5 5353 RJ Nieuwkuijk The Netherlands Directie MKBi Beheer B.V. A van Egberink

Nadere informatie

Ondernemersplan. Bedrijfsnaam

Ondernemersplan. Bedrijfsnaam Ondernemersplan Bedrijfsnaam 1. De ondernemer 1.1 Persoonlijke gegevens Naam : Adres : Postcode : Woonplaats : Telefoonnummer : E-mailadres : Geboortedatum : Geboorteplaats : Nationaliteit : Burgerservicenummer

Nadere informatie

UITWERKINGEN OPGAVEN HOOFDSTUK 7

UITWERKINGEN OPGAVEN HOOFDSTUK 7 HOOFDSTUK 7 Opgave 1 a. Waar komen de grootboekrekeningen met betrekking tot privéonttrekkingen en privétoevoegingen voor, op de balans of de resultatenrekening? Privétoevoegingen en privéonttrekkingen

Nadere informatie

Tradealot Obligatie II van Tradealot B.V.

Tradealot Obligatie II van Tradealot B.V. Tradealot Obligatie II van Tradealot B.V. Belangrijkste informatie over de belegging Dit document is opgesteld op 16-feb-2018. Dit document helpt u de risico s, de kosten, en het rendement van de belegging

Nadere informatie

MEMO Crowdfunding Algemeen

MEMO Crowdfunding Algemeen MEMO Crowdfunding Algemeen Introductie Door middel van deze memo willen wij u graag nader informeren over (de mogelijkheden van) crowdfunding. Crowdfunding heeft zich de afgelopen jaren in Nederland ontwikkeld

Nadere informatie

Management & Organisatie VWO 4 Hoofdstuk 3,9,12,14,16

Management & Organisatie VWO 4 Hoofdstuk 3,9,12,14,16 Management & Organisatie VWO 4 Hoofdstuk 3,9,12,14,16 16 juni 2009 proeftoets 100 minuten Opgave 1 Hartenstijn bv heeft op 1 januari de volgende balans opgesteld: Balans 1 januari 2009 --------------------------------------------------------------

Nadere informatie

EENMANSZAAK DEEL 1. Periode 3 Hoofdstuk 2

EENMANSZAAK DEEL 1. Periode 3 Hoofdstuk 2 EENMANSZAAK DEEL 1 Periode 3 Hoofdstuk 2 Opgaven 35 t/m 58 HOOFDSTUK 2 Maak opgaven 35 t/m 40 STARTEN VAN EEN ONDERNEMING Onderzoek welke vergunningen je nodig hebt & welke wetgeving op jouw onderneming

Nadere informatie

Mei Zakelijk rekeningcourant

Mei Zakelijk rekeningcourant Mei 2019 Zakelijk rekeningcourant Krediet 1 Het zakelijk rekening-courant krediet van ABN AMRO In dit productinformatieblad leest u hoe het zakelijk rekening-courant krediet van ABN AMRO werkt, en wat

Nadere informatie

VOA STARTERSBORREL 10 MEI 2012

VOA STARTERSBORREL 10 MEI 2012 VOA STARTERSBORREL 10 MEI 2012 Begrotingen en bedrijfsprognoses Begroting Wat is een begroting? Een overzicht van de te verwachten inkomsten en uitgaven over een bepaalde periode. Zeker als starter maakt

Nadere informatie

Oefenvragen Ondernemerskunde B - Financieel management & bedrijfscalculaties

Oefenvragen Ondernemerskunde B - Financieel management & bedrijfscalculaties Oefenvragen Ondernemerskunde B - Financieel management & bedrijfscalculaties 1. Waarom bent u als ondernemer verplicht om van elke financiële handeling een bewijsstuk te hebben? A. Op deze wijze kunt u

Nadere informatie

Bijstand voor ondernemers en ex-ondernemers. www.niimegen.nl

Bijstand voor ondernemers en ex-ondernemers. www.niimegen.nl Bijstand voor ondernemers en ex-ondernemers www.niimegen.nl Financiële steun voor (ex-) ondernemers Bent u zelfstandig ondernemer en gaat het (even) niet zo goed met uw bedrijf? Of bent u al wat ouder,

Nadere informatie

Management & Organisatie. Profielkeuze havo 3

Management & Organisatie. Profielkeuze havo 3 Management & Organisatie Profielkeuze havo 3 MO is duidelijk gericht op een vervolgopleiding. Het is weinig algemeen vormend, zoals economie dat wel is. Het is dus belangrijk dat je MO alleen kiest als

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Mijnondernemingsplan.rtf Pagina 2 van 20Mijnondernemingsplan.rtf Pagina 2 van 20

Inhoudsopgave. Mijnondernemingsplan.rtf Pagina 2 van 20Mijnondernemingsplan.rtf Pagina 2 van 20 Ondernemingsplan Inhoudsopgave 1. Ondernemer... 4 1.1. Persoonlijke gegevens... 4 1.1.1. Persoonlijke gegevens... 4 1.1.2. Opleiding... 4 1.1.3. Arbeidssituatie... 4 1.2. Medeondernemer... 4 1.2.1. Medeondernemer(s)...

Nadere informatie

Checklist. Financieringsaanvraag

Checklist. Financieringsaanvraag Checklist Financieringsaanvraag Checklist als voorbereiding op een financieringsaanvraag Heb je financiering nodig voor jouw bedrijf? Dan zul je de potentiële geldverstrekker moeten overtuigen van jouw

Nadere informatie

Obligatielening II Windpark De Kookepan

Obligatielening II Windpark De Kookepan Belangrijkste informatie over de belegging Obligatielening II Windpark De Kookepan van Duurzame Energie Coöperatie Leudal U.A. Dit document is opgesteld op 19-mrt-2019 Dit document helpt u de risico s,

Nadere informatie

Samenvatting M&O Eenmanszaak deel 1 H3 t/m 5

Samenvatting M&O Eenmanszaak deel 1 H3 t/m 5 Samenvatting M&O Eenmanszaak deel 1 H3 t/m 5 Samenvatting door een scholier 1437 woorden 10 juni 2017 7 6 keer beoordeeld Vak M&O Samenvatting M&O Hoofdstuk 3 De firma Vennootschap onder firma: een overeenkomst

Nadere informatie

Ockel Security Token

Ockel Security Token Belangrijkste informatie over de belegging Ockel Security Token van Ockel Computers B.V. Dit document is opgesteld op 26-sep-2018 Dit document helpt u de risico s, de kosten, en het rendement van de belegging

Nadere informatie

Bier. Inhoud. Inleiding. Geschiedenis

Bier. Inhoud. Inleiding. Geschiedenis Bier Inhoud 1. Geschiedenis. 2. Hoe wordt het gebrouwen. 3. Merken en verschillen. 4. Biersoorten 5. Waarom word je van te veel bier dronken? 6. Wist je dat 7. Vragen aan de klas. Inleiding Ik doe mijn

Nadere informatie

1 Het kasstroomoverzicht

1 Het kasstroomoverzicht Oefeningen Kasstroomoverzicht 1 Het kasstroomoverzicht De gegevens van een bedrijf zijn: Balans per 31 december 2011 en 2012 dec-12 dec-11 dec-12 dec-11 Vaste Activa 1.000.000 1.200.000 Eigen Vermogen

Nadere informatie

a Wie lenen er allemaal voor de aanschaf van een duurzaam consumptiegoed? b Wie lenen er allemaal wegens een onverwachte tegenslag?

a Wie lenen er allemaal voor de aanschaf van een duurzaam consumptiegoed? b Wie lenen er allemaal wegens een onverwachte tegenslag? Eindtoets hoofdstuk 1 Kopen doe je zo (CONSUMEREN) 1.3 Ik spaar, leen en beleg mijn geld 1 REDENEN OM TE SPAREN Hier staan zes mensen die sparen: Linda zet geld opzij voor haar vakantie Roy belegt in aandelen

Nadere informatie

Frequently Asked Questions

Frequently Asked Questions Frequently Asked Questions 1 FAQ Algemene vragen over Crowdlease Wat is crowdfunding? Bij crowdfunding financiert de menigte het beoogde doel. Een onafhankelijk alternatief dat al geruime tijd bestaat

Nadere informatie

-OVEREENKOMST - Inzake achtergestelde geldlening

-OVEREENKOMST - Inzake achtergestelde geldlening -OVEREENKOMST - Inzake achtergestelde geldlening DE ONDERGETEKENDEN: 1. De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid.. B.V., statutair gevestigd en kantoorhoudende aan de.., te ( ), rechtsgeldig

Nadere informatie

Investment sheet. SpeedComfort BV. www.speedcomfort.com. info@speedcomfort.com. Converteerbare lening

Investment sheet. SpeedComfort BV. www.speedcomfort.com. info@speedcomfort.com. Converteerbare lening Investment sheet Bedrijfsnaam Website Email SpeedComfort BV www.speedcomfort.com info@speedcomfort.com Doelbedrag campagne 200.000 Streefbedrag campagne 500.000 Financieringsvorm Converteerbare lening

Nadere informatie

INFORMATIE PROSPECTUS

INFORMATIE PROSPECTUS INFORMATIE PROSPECTUS 1 INHOUDSOPGAVE 3 Achtergrond 4 De Lening 5 Risico s aan uw belegging Informatievoorziening Overdraagbaarheid Inschrijvingsproces 7 Samenvatting van de aanbieding 2 ACHTERGROND GK

Nadere informatie

Zonnecertificaten. van Zon op Rijswijk Z-H Cooperatie U.A.

Zonnecertificaten. van Zon op Rijswijk Z-H Cooperatie U.A. Belangrijkste informatie over de belegging Zonnecertificaten van Zon op Rijswijk Z-H Cooperatie U.A. Dit document is opgesteld op 01-nov-2018 Dit document helpt u de risico s, de kosten, en het rendement

Nadere informatie

Annuïteit= Elke maand een vast bedrag terugbetalen. Eerste periode is vooral rente, later wordt het aflossingsdeel steeds groter

Annuïteit= Elke maand een vast bedrag terugbetalen. Eerste periode is vooral rente, later wordt het aflossingsdeel steeds groter Samenvatting door Y. 1479 woorden 5 juli 2017 6,3 4 keer beoordeeld Vak M&O Hoofdstuk 1 Oorspronkelijke geleende bedrag alle aflossingen= schuldrest. Annuïteit= Elke maand een vast bedrag terugbetalen.

Nadere informatie

Jouw persoonlijke financiering intake rapport

Jouw persoonlijke financiering intake rapport Jouw persoonlijke financiering intake rapport Jouw persoonlijke financiering intake rapport Gefeliciteerd! Je hebt de eerste stap gezet in The Funding Network van Symbid; de snelste en meest efficiënte

Nadere informatie

UITWERKINGEN OPGAVEN HOOFDSTUK 2

UITWERKINGEN OPGAVEN HOOFDSTUK 2 HOOFDSTUK 2 Opgave 1 Jansen heeft een lening van 25.000 genomen om zijn auto te financieren. Voor deze lening moet hij 5% rente per jaar betalen. a. Welk bedrag aan rente is Jansen in één jaar aan de bank

Nadere informatie

De week van het financieren Bancaire Financiering

De week van het financieren Bancaire Financiering De week van het financieren Bancaire Financiering Rob van Blokland, 16 februari 2017 Doelstelling Na afloop van deze presentatie: Heb je inzicht: - In hoe een bank naar een financieringsaanvraag kijkt

Nadere informatie

Inzicht in het inkomen van de ondernemer. 20 maart 2019

Inzicht in het inkomen van de ondernemer. 20 maart 2019 Inzicht in het inkomen van de ondernemer 20 maart 2019 Programma Doelstelling en Dienstverlening Balansratio s (solvabiliteit) NHG QuickScan Strategie, Verdienmodel en Liquiditeit Cashflowanalyse Conclusie

Nadere informatie

Beginner. Beginner. Beginner

Beginner. Beginner. Beginner Beginner Nummer 1 Beginner Nummer 2 Beginner Antwoordmodel Antwoordmodel Antwoordmodel Nummer 3 2014: uitgave 0/kosten 30 Afschrijving De waardevermindering van de auto (een onderdeel van de vaste activa)

Nadere informatie

MKBI DUURZAAM B.V. DERDE KWARTAAL 2013 KWARTAAL RAPPORTAGE NIET GECONTROLEERD

MKBI DUURZAAM B.V. DERDE KWARTAAL 2013 KWARTAAL RAPPORTAGE NIET GECONTROLEERD MKBI DUURZAAM B.V. KWARTAAL RAPPORTAGE DERDE KWARTAAL 2013 NIET GECONTROLEERD 30 SEPTEMBER 2013 MKBI DUURZAAM B.V. De Kuiper 5 5353 RJ Nieuwkuijk The Netherlands Directie MKBi Beheer B.V. A van Egberink

Nadere informatie

Boozt24. Hoe waardevoller die debiteurenportefeuille, des te hoger het bedrag dat wij kunnen financieren. Voorwaarts financieren noemen wij dat.

Boozt24. Hoe waardevoller die debiteurenportefeuille, des te hoger het bedrag dat wij kunnen financieren. Voorwaarts financieren noemen wij dat. Boozt24 Als ondernemers geloven wij dat het financieringspotentieel van een bedrijf bepaald moet worden door haar gezondheid van vandaag en haar potentieel van morgen. Daarom verstrekt Boozt24 een faciliteit

Nadere informatie

Productinformatieblad Zakelijke lening - Juli 2018

Productinformatieblad Zakelijke lening - Juli 2018 Zakelijke lening Productinformatieblad Zakelijke lening - Juli 2018 1 Productinformatieblad Zakelijke lening - Juli 2018 De zakelijke lening van ABN AMRO In dit productinformatieblad leest u hoe de zakelijke

Nadere informatie

MKBI DUURZAAM B.V. VIERDE KWARTAAL 2013 KWARTAAL RAPPORTAGE NIET GECONTROLEERD

MKBI DUURZAAM B.V. VIERDE KWARTAAL 2013 KWARTAAL RAPPORTAGE NIET GECONTROLEERD MKBI DUURZAAM B.V. KWARTAAL RAPPORTAGE VIERDE KWARTAAL 2013 NIET GECONTROLEERD 31 DECEMBER 2013 MKBI DUURZAAM B.V. De Kuiper 5 5353 RJ Nieuwkuijk The Netherlands Directie MKBi Beheer B.V. A van Egberink

Nadere informatie

Kennissessie: Investeren in Bio-energie-projecten en Biobased innovaties

Kennissessie: Investeren in Bio-energie-projecten en Biobased innovaties Kennissessie: Investeren in Bio-energie-projecten en Biobased innovaties Programma van de avond Welkom Proces van voorbereiding tot realisatie en exploitatie Hoe worden investeringsrisico s beperkt? Onderzoek:

Nadere informatie

1 Bepaal de financiële haalbaarheid van je plannen

1 Bepaal de financiële haalbaarheid van je plannen 1 Bepaal de financiële haalbaarheid van je plannen If you can dream it, you can do it is een bekende uitspraak van Walt Disney. Een droom ligt aan de basis van veel succesvolle ondernemingen. Durf dus

Nadere informatie

ANTWOORDEN OPGAVEN HOOFDSTUK 2

ANTWOORDEN OPGAVEN HOOFDSTUK 2 ANTWOORDEN OPGAVEN HOOFDSTUK 2 Opgave 1 Jansen heeft een lening van 25.000 genomen om zijn auto te financieren. Voor deze lening moet hij 5% rente per jaar betalen. a. Welk bedrag aan rente is Jansen in

Nadere informatie

VOORBELD ONDERNEMINGSPLAN. Metdit voorbeeld ondernemingsplan kunjegelijkaan deslag! www.voorbeeld-ondernemingsplan.nl

VOORBELD ONDERNEMINGSPLAN. Metdit voorbeeld ondernemingsplan kunjegelijkaan deslag! www.voorbeeld-ondernemingsplan.nl VOORSTARTENDEONDERNEMERS VOORBELD ONDERNEMINGSPLAN Metdit voorbeeld ondernemingsplan kunjegelijkaan deslag! www.voorbeeld-ondernemingsplan.nl VOORSTARTENDEONDERNEMERS Hetpakketvoordestartendeondernemer

Nadere informatie

Module 4 Inzicht in cijfers

Module 4 Inzicht in cijfers Geleerd in vorige presentaties Module 4 Inzicht in cijfers Les 3. Begrijp de balans en stuur op kengetallen 1. Winst- en verliesrekening 2. Balans 3. Kasstroomoverzicht 4. Winst en belasting Les 3 Maak

Nadere informatie

FAQ - Achtergestelde converteerbare lening

FAQ - Achtergestelde converteerbare lening FAQ - Achtergestelde converteerbare lening 1. Wat is een achtergestelde converteerbare lening? Een achtergestelde converteerbare lening is een lening waarop in de eerste fase geen aflossing plaatsvindt,

Nadere informatie

HUNTER DOUGLAS N.V., Piekstraat 2, 3071 EL Rotterdam, Nederland, Tel. 010 4869911, Telefax 010-4850355 HUNTER DOUGLAS RESULTATEN 2011

HUNTER DOUGLAS N.V., Piekstraat 2, 3071 EL Rotterdam, Nederland, Tel. 010 4869911, Telefax 010-4850355 HUNTER DOUGLAS RESULTATEN 2011 Voor publicatie: 14 maart 2012 08.00 uur HUNTER DOUGLAS RESULTATEN 2011 Rotterdam, 14 maart 2012 - Hunter Douglas, wereldmarktleider in raambekleding (Luxaflex ) en een vooraanstaand producent van bouwproducten,

Nadere informatie

Alle vrijheid van de wereld

Alle vrijheid van de wereld Lenen Alle vrijheid van de wereld Lenen Geld lenen is vandaag de dag heel vanzelfsprekend. Voor een auto of nieuwe caravan wordt vaak een lening afgesloten. Ook onvoorziene uitgaven zoals de vervanging

Nadere informatie

Lentebock. www.bierwandeling.nl. Bierwandeling.nl LEIDEN. Ook wel Lentebier, Lentebok, Voorjaarsbok, Meibock en Paasbier genoemd.

Lentebock. www.bierwandeling.nl. Bierwandeling.nl LEIDEN. Ook wel Lentebier, Lentebok, Voorjaarsbok, Meibock en Paasbier genoemd. Lentebock Ook wel Lentebier, Lentebok, Voorjaarsbok, Meibock en Paasbier genoemd. Bovenstaande speciaal bieren worden onder diverse namen verkocht, het is natuurlijk wel een seizoenbier dat verkrijgbaar

Nadere informatie

Obligaties van MGF III B.V.

Obligaties van MGF III B.V. Belangrijkste informatie over de belegging Obligaties van MGF III B.V. Dit document is opgesteld op 08-dec-2017 Dit document helpt u de risico s, de kosten, en het rendement van de belegging beter te begrijpen.

Nadere informatie

Het crowdfunding platform voor. professionals. Hypotheek

Het crowdfunding platform voor. professionals. Hypotheek Het crowdfunding platform voor professionals Hypotheek Index De lening balie is geopend 03 Meer mogelijkheden met een lening via Purple24 04 Kom ik in aanmerking voor een lening 05 Hoe kan ik mijn pand

Nadere informatie

Kees begint voor zichzelf (of niet)!

Kees begint voor zichzelf (of niet)! Kees begint voor zichzelf (of niet)! Bij de beantwoording van de vragen 10 tot en met 14 moet je soms gebruikmaken van informatiebron 6 in de bijlage. Deze staat helemaal onderaan Kees Baving is ontslagen.

Nadere informatie

Najaarsseminar VAB Geld als Water

Najaarsseminar VAB Geld als Water Najaarsseminar VAB Geld als Water 7 november 2013 Lodewijk Kolfschoten Stelling 1 Mijn klanten willen alleen maar bankfinanciering Page 2 Crowdfunding Page 3 Wat is crowdfunding? Een alternatieve wijze

Nadere informatie

PERSOONLIJK & VERTROUWELIJK

PERSOONLIJK & VERTROUWELIJK PERSOONLIJK & VERTROUWELIJK De heer N.H.G. Voorbeeldklant Voorbeeldstraat 23 1234 AA Amsterdam Barneveld, 22 november 2016 Betreft: Rapport Bepaling Ondernemersinkomen Geachte heer Voorbeeldklant, Zoals

Nadere informatie

10. Break the Code. Registratieformulier Break the Code. Namen groepsleden. Code poging 1 Puzzel 1 Puzzel 2 Puzzel 3

10. Break the Code. Registratieformulier Break the Code. Namen groepsleden. Code poging 1 Puzzel 1 Puzzel 2 Puzzel 3 10. Break the Code Registratieformulier Break the Code Namen groepsleden Code poging 1 Puzzel 1 Puzzel 2 Puzzel 3 Code poging 2 (indien nodig) Puzzel 1 Puzzel 2 Puzzel 3 Puzzel 1: woordzoeker Instructies

Nadere informatie

NLII Achtergestelde Leningen Fonds Een extra mogelijkheid om uw investering te financieren

NLII Achtergestelde Leningen Fonds Een extra mogelijkheid om uw investering te financieren NLII Achtergestelde Leningen Fonds Een extra mogelijkheid om uw investering te financieren Ondersteunt ideeën van ondernemingen in het Nederlandse midden- en kleinbedrijf DIT DOCUMENT IS UITSLUITEND BEDOELD

Nadere informatie

Het project in het kort

Het project in het kort BOUWAANDEEL INFORMATIE PROJECT Projectnummer PF0020 Totale financiering 300.000 Omschrijving Gildehof Zekerheid 1 e hypotheek Financiering Lineaire lening Looptijd 5 jaar Object Gildehof Risico classificatie!cp

Nadere informatie

Weten waar je staat. Koppeling produkten. MKB-stresstest

Weten waar je staat. Koppeling produkten. MKB-stresstest MKB stresstest Weten waar je staat Koppeling produkten 1 Aanpak Samen werken en kennis delen, geven van comfort in uw ondernemerschap Direct resultaat Onder- nemers huis Stimuleren ontwikkeling Kansen

Nadere informatie

Crowdfunding. Aanbevelingen voor informatievoorziening aan investeerders over loan-based crowdfundingprojecten

Crowdfunding. Aanbevelingen voor informatievoorziening aan investeerders over loan-based crowdfundingprojecten Crowdfunding Aanbevelingen voor informatievoorziening aan investeerders over loan-based crowdfundingprojecten Publicatiedatum: 26-apr-2018 Autoriteit Financiële Markten De AFM maakt zich sterk voor eerlijke

Nadere informatie

Vragenlijst Financieel Plan

Vragenlijst Financieel Plan Vragenlijst financieel plan Om mee te beginnen.. 1. Welke rechtsvorm heeft je bedrijf? Selecteer: Eenmanszaak Selecteer: Een Vul de antwoorden op de privé vragen in bij Ondernemer 0% is berekend: 100%

Nadere informatie

Leningen en kasstromen

Leningen en kasstromen 2015 Leningen en kasstromen Onderzoek ikv artikel 213a van de gemeentewet Otto Mekel JS Consultancy 9/21/2015 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 1.1 Aanleiding van het onderzoek... 2 1.2 Onderzoeksvragen...

Nadere informatie

HUNTER DOUGLAS N.V., Piekstraat 2, 3071 EL Rotterdam, Nederland, Tel. 010 4869911, Telefax 010-4850355 HUNTER DOUGLAS RESULTATEN Q1 2014

HUNTER DOUGLAS N.V., Piekstraat 2, 3071 EL Rotterdam, Nederland, Tel. 010 4869911, Telefax 010-4850355 HUNTER DOUGLAS RESULTATEN Q1 2014 Voor publicatie: 13 mei 2014 08.00 uur HUNTER DOUGLAS RESULTATEN Q1 2014 Rotterdam, 13 mei 2014 - Hunter Douglas, wereldmarktleider in raambekleding (Luxaflex ) en een vooraanstaand producent van bouwproducten,

Nadere informatie

Samenvatting door een scholier 1471 woorden 5 januari keer beoordeeld. Economie 1.1 t/m 1.6

Samenvatting door een scholier 1471 woorden 5 januari keer beoordeeld. Economie 1.1 t/m 1.6 Samenvatting door een scholier 1471 woorden 5 januari 2011 5 7 keer beoordeeld Vak Economie Economie 1.1 t/m 1.6 1.1 Waarom een eigen bedrijf? * Je denkt het gat in de markt te hebben gevonden. nieuw idee,

Nadere informatie

Eindexamen m&o vwo 2003-II

Eindexamen m&o vwo 2003-II 4 Antwoordmodel Opgave 1 1 voorbeelden van juiste antwoorden: kosten voor de winkelier bij de administratieve afhandeling; interestvergoeding voor het verstrekte krediet; vergoeding voor het risico van

Nadere informatie

Exploitatiebegroting Croco Shop Netto omzet Brutowinst Operationele kosten Bedrijfsresultaat (voor bel.)

Exploitatiebegroting Croco Shop Netto omzet Brutowinst Operationele kosten Bedrijfsresultaat (voor bel.) [ 1 9 ] W W W. E X C E L B U S I N E S S T O O L K I T S. C O M Exploitatiebegroting Croco Shop 218 % 1 Netto omzet 18.783 25.116 19.259 2.25 24.34 22.396 2.764 23.277 26.294 19.49 23.247 28.492 271.626

Nadere informatie

Cursus financieel management

Cursus financieel management Cursus financieel management Toelichting op de cursus De Investeringsbegroting BTW Santana Joop Lengkeek Kamer H0.012 Email: Lengkeek.J@NHTV.nl www.jooplengkeek.nl Cursus Financieel Management Even voorstellen:

Nadere informatie

Dit Pitch & Go aanmeldformulier is er in drie varianten, geef hieronder aan welke u invuld. Starter Bestaande klant (pag. 6) Nieuwe klant (pag.

Dit Pitch & Go aanmeldformulier is er in drie varianten, geef hieronder aan welke u invuld. Starter Bestaande klant (pag. 6) Nieuwe klant (pag. PITCH & GO aanmeldformulier Rabobank IJsseldelta Dit Pitch & Go aanmeldformulier is er in drie varianten, geef hieronder aan welke u invuld. Starter Bestaande klant (pag. 6) Nieuwe klant (pag. 10) Aanmeldformulier

Nadere informatie