LPM 7.2 GEBRUIKSAANWIJZING

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "LPM 7.2 GEBRUIKSAANWIJZING"

Transcriptie

1 LPM 7.2 GEBRUIKSAANWIJZING

2 1 Dateq LPM 7.2 Handleiding Veiligheidsinstructies NL Veiligheidsinstructies 1 Alle veiligheidsinstructies, waarschuwingen en gebruiksaanwijzingen moeten als eerste gelezen worden. 2 Alle op het apparaat aanwezige waarschuwingen dienen opgevolgd te worden. 3 De gebruiksaanwijzing dient opgevolgd te worden. 4 Bewaar de gebruiksaanwijzing voor toekomstig gebruik. 5 Het apparaat mag nooit in de onmiddellijke nabijheid van water worden gebruikt; voorkom de mogelijkheid van binnentreden van water en vocht. 6 Het apparaat mag alleen geplaatst of gemonteerd worden op de door de fabrikant aanbevolen wijze. 7 Het apparaat moet zo geplaatst of gemonteerd worden, dat niets een goede ventilatie in de weg staat. 8 Het apparaat mag nooit in de onmiddellijke nabijheid van warmtebronnen zoals verwarmingsinstallatie delen, kachels, en andere warmte producerende apparatuur (onder andere versterkers) worden geplaatst. 9 Sluit het apparaat alleen aan op de juiste netspanning door middel van de door de fabrikant aanbevolen kabels, zoals beschreven in de gebruiksaanwijzing en/of vermeld op de aansluitzijde van het apparaat. 10 Het apparaat mag alleen worden aangesloten op een wettelijk goedgekeurde (rand)geaarde netspanningsaansluiting. 11 De netspanningskabel of het netspanningssnoer dient zo gelegd, dat er redelijkerwijs niet overheen gelopen kan worden of geen voorwerpen op of tegenaan geplaatst kunnen worden welke de kabel kunnen beschadigen. Speciaal moet rekening gehouden worden met het punt waar de kabel vast zit aan het apparaat en waar de kabel vastzit aan de netspanningsaansluiting. 12 Voorkom dat vreemde voorwerpen en vloeistoffen in het apparaat kunnen binnendringen. 13 Het apparaat dient op de door de fabrikant aanbevolen wijze gereinigd te worden. 14 De netspanningskabel of het netspanningssnoer dient, indien voor langere tijd het apparaat niet gebruikt wordt, uit de netspanningsaansluiting gehaald te worden. 15 In alle gevallen, wanneer er na een gebeurtenis gevaar ontstaat voor onveilige werking van het apparaat, zoals: na het beschadigd raken van de netspanningskabel of het netspanningssnoer na het binnendringen in het apparaat van vreemde voorwerpen of vloeistoffen (onder andere water) na een val van het apparaat of een beschadiging van de behuizing na het opmerken van een verandering in de werking van het apparaat moet het gecontroleerd worden door daarvoor bevoegd technisch personeel. 16 De gebruiker moet geen werkzaamheden aan het apparaat uitvoeren anders dan die in de gebruiksaanwijzing staan omschreven.

3 NL Introductie Dateq LPM 7.2 Handleiding 2 LPM 7.2: Multipurpose Compact Mixing Console Gefeliciteerd met dit luxe 19" mengpaneel. Dit mengpaneel biedt u als professionele discotheekgebruiker een scala aan mogelijkheden. Een korte opsomming : twee microfoon-kanalen met echo-sturing en XLR-connector, drie omschakelbare DISC/CD kanalen met faderstart, twee omschakelbare AUX/LINE en TAPE/LINE kanalen. Al deze kanalen zijn uitgerust met 100mm-faders, een drie-bands toonregeling, PFL-schakelaar en een panorama/balans regelaar. Wat handig is, is dat de vijf stereo-ingangen dubbel zijn uitgevoerd: u hoeft dus geen snoeren meer te wisselen voor een extra lijn-ingang! Er zijn dus zeven stereo lijningangen en drie disc-ingangen in totaal, te verdelen over vijf stereo kanalen. Van de microfoon kanalen wordt afhankelijk van de faderstand een signaal samengemengd om een echo- of nagalm effect aan het totaal-signaal toe te voegen. Het master-gedeelte bevat naast de 100mm-fader ook nog een onafhankelijk regelbare monitoruitgang, een echo in- en uitgang, en de PFL-totaal regelaar met hoofdtelefoon uitgang. Een 40- segment VU-meter maakt het geheel compleet. De LPM 7.2 is beschermd tegen onverhoeds aan/uit schakelen van de netspanning terwijl het volle vermogen aan versterkers met luidsprekers nog in bedrijf is. In deze gebruiksaanwijzing wordt elk kanaal met zijn aansluitingen apart besproken, daarna volgt het master gedeelte als geheel. Produktondersteuning Voor vragen over de LPM 7.2, accessoires en andere produkten kunt u contact opnemen met: Dateq Audio Technologies B.V. De Paal JG Almere, Nederland Telefoon: +31 (0) Fax: +31 (0) info@dateq.nl

4 3 Dateq LPM 7.2 Handleiding Inbouwen NL Inbouwen van de LPM 7.2 De LPM 7.2 kan zowel losstaand als ingebouwd worden gebruikt. De kast past in een opening van 450 x 315 x 91mm (B x H x D). Zie ook de maattekeningen hieronder. Houd bij het inbouwen rekening met het uitsteken van connectoren aan de achterkant van de LPM 7.2.

5 NL Microfoon kanalen Dateq LPM 7.2 Handleiding 4 Microfoon kanalen De LPM 7.2 is voorzien van twee microfoon-kanalen, waarvan de connectors van het type XLRfemale, zich aan de achterzijde van de LPM 7.2 bevinden. U kunt een microfoon met een XLRmale plug direct aansluiten. Een ander type plug (JACK) kan met een plug-adapter worden aangesloten volgens onderstaand aansluitschema: Als optie kan op pennen 2 en 3 een phantoomspanning aanwezig zijn van 48 V. Een juist bedraadde dynamische microfoon kan hierop zonder meer worden aangesloten. Type microfoon Aansluitdraad XLR-aansluiting Asymmetrisch. Enkeldraads + Signaal Pen 2 afscherming Afscherming Pen 1 en 3 Symmetrisch. Dubbeldraads + afscherming In-fase (hot) Uit-fase (cold) Afscherming Geen phantoom Pen 2 Pen 3 Pen 1 Het microfoonkanaal is aan de bovenzijde voorzien van de volgende functies: Ovl. Mic/Line Gain Treble Middle Bass Pan. Deze LED gaat branden, wanneer het ingangssignaal 2 db onder het kritische 'clip'- niveau komt. Het signaal wordt zowel vóór als achter de equalizer gemeten, zodat het 'clip'-niveau nergens in het kanaal ongemerkt kan optreden. Op de XLR connector kan ook een lijn signaal worden aangesloten, (gitaar, synthesizer, etc.) en met deze schakelaar kiest u het juiste signaalniveau. Hiermee wordt de ingangsgevoeligheid van het kanaal ingesteld. Wanneer deze knop op stand '0' wordt gezet zal een signaal, met de bij de aansluitingen aange geven sterkte, een 0 db uitslag op de VU-meter in de PFL-stand geven. (zie MAS TER gedeelte.) De niveaus zijn zo gekozen dat een zo optimaal mogelijke sig naal/ruis verhouding is ingesteld. Wat erg belangrijk is : Regel de GAIN altijd zo in dat de VU-meter in PFL-stand rondom de 0 db aanwijst. Dit 'shelving'-filter regelt het toongebied boven de 3500 Hz tussen de + of -12 db. Geheel linksom draaien betekent een versterking van +12 db, geheel rechtsom betekent een verzwakking van -12 db en in de middenstand is er geen correctie. Dit 'band'-filter regelt het toongebied rondom de 1400 Hz tussen de + of -12 db. Geheel linksom draaien betekent een versterking van +12 db, geheel rechtsom betekent een verzwakking van -12 db en in de middenstand is er geen correctie. Dit 'shelving'-filter regelt het toongebied beneden de 100 Hz tussen de + of -15 db. Geheel linksom draaien betekent een versterking van +15 db,geheel rechtsom betekent een verzwakking van -15 db en in de middenstand is er geen correctie. Dit is de panoramaregelaar, waarmee u het signaal van een microfoon een plaats kunt geven in het stereo-beeld. Vanuit de middenstand draaiend naar de rechter schaalhelft verplaatst het geluid zich traploos naar het rechterkanaal, draaiend naar de linker schaalhelft verplaatst het geluid zich naar het linkerkanaal. In de midden stand is een niveaucorrectie aangebracht om een verdubbeling (+6 db) van het sig naal te vermijden. Het signaal komt immers uit twee (luidspreker)kanalen.

6 5 Dateq LPM 7.2 Handleiding Microfoon kanalen NL Pfl. Fader Opties Dit is een schakelaar om het aangesloten signaal vóór-af te beluisteren op de Pfl.- uitgang of via de hoofdtelefoon. Essentieel hierbij is dat het Pfl.-circuit geheel buiten de mix om gaat. Het microfoon-signaal wordt vóór de fader en panorama-regelaar afgetapt en is daardoor onafhankelijk van de panorama of faderstand. U schakelt de Pfl. in om de ingangsgevoeligheid in te stellen of om te controleren welk persoon deze microfoon gebruikt. Daarbij moeten alle andere Pfl-schakelaars van de LPM 7.2 uitgeschakeld worden. Het is een goede gewoonte om de schake laar steeds terug te zetten na gebruik. De LED geeft aan dat dit kanaal op de Pfl.-uitgang en op de hoofdtelefoon te horen is. Deze regelaar bepaalt het aandeel van het microfoon signaal in de totale stereo-mix. De schuiflengte is professioneel, 100mm. Er is een optimale stand van de fader rondom de 0-lijn. Het gebied boven deze stand mag alleen gebruikt worden als een 'reserve', om het geluid ergens bovenuit tillen. In geval van een hoog ingangsniveau, bestaat er wel de kans dat het signaal gaat vervormen. Regel dan de Gain-regelaar iets terug. Het gebied beneden de 0-lijn wordt gebruikt om het signaal uit te 'faden'. In dit gebied is de signaal/ruis verhouding echter niet optimaal. Uw LPM 7.2 kan uitgevoerd zijn met een fantoom-voeding, een voeding van +48 V die noodzakelijk is voor de werking van condensator-microfoons. Deze spanning is na inschakelen aanwezig op pin 2 en 3 van de XLR-connector. Deze spanning heeft geen effect op dynamische microfoons, mits deze juist is aangesloten.

7 NL Disc/ CD kanalen Dateq LPM 7.2 Handleiding 6 Disc/ CD kanalen De LPM 7.2 is voorzien van drie stereo DISC kanalen, zowel voor de DISC-ingang als voor de CDingang bevinden de connectors van het type CINCH-female (tulp-steker) zich aan de achterzijde. U kunt een draaitafel met een paar CINCH pluggen direct aansluiten op DISC-L en DISC-R. Een CD-speler, of een ander apparaat met een lijnsignaal, sluit u aan op CD-L en CD-R. Een ander type plug (DIN,XLR) kan via een snoer-adapter worden aangesloten. De CUE, een 3.5mm mini-jack-connector, verbindt de ingebouwde fader-startschakelaar met een aanwezige start-aansluiting van aangesloten draaitafels of CD-spelers. Hierdoor wordt de speler automatisch gestart wanneer de fader iets wordt opengeschoven. Rechts van de CUE-connector bevindt zich een aardklem om een verbinding met de aarde van de draaitafel te maken. Ook andere apparatuur kan hierop geaard worden. De netspanning kan niet via de fader-schakelaar en de CUE-connector worden geschakeld. Het DISC/CD kanaal is aan de bovenzijde voorzien van de volgende functies : Ovl. Disc/CD Gain Treble Middle Bass Balance Pfl. Deze LED gaat branden, wanneer het ingangssignaal 2 db onder het kritische 'clip'- niveau komt. Het signaal wordt voor beide kanalen zowel vóór als àchter de equalizer gemeten, zodat het 'clip'-niveau nergens in het kanaal ongemerkt kan optreden. Met deze schakelaar kiest u tussen de DISC-ingang en CD-ingang. De aansluitingen hoeven hier niet te worden verwisseld, zoals bij het microfoon kanaal. De DISC-ingang is voorzien van een RIAA-correctie voorversterker. Hiermee wordt de ingangsgevoeligheid van het L/R kanaal ingesteld. Wanneer deze knop op stand '0' wordt gezet zal een signaal, met de bij de aansluitingen aangegeven sterkte, een 0 db uitslag op de VU-meter in de PFL-stand geven. (zie MAS- TER gedeelte.) Deze instelling moet gewijzigd worden als u om-schakelt naar CD, of andersom. De niveaus zijn zo gekozen dat een optimaal mogelijke signaal/ruis verhouding is ingesteld. Wat erg belangrijk is : Regel de GAIN altijd zo in dat de VU-meter in PFLstand rondom de 0 db aanwijst. Dit 'shelving'-filter regelt het toongebied boven de 3500 Hz tussen de + of -12 db voor zowel L als R. Geheel linksom draaien betekent een versterking van +12 db, geheel rechtsom betekent een verzwakking van -12 db en in de middenstand is er geen correctie. Dit 'band'-filter regelt het toongebied rondom de 1400 Hz tussen de + of -12 db voor zowel L als R. Geheel linksom draaien betekent een versterking van +12 db, geheel rechtsom betekent een verzwakking van -12 db en in de middenstand is er geen correctie. Dit 'shelving'-filter regelt het toongebied beneden de 100 Hz tussen de + of -15 db voor zowel L als R. Geheel linksom draaien betekent een versterking van +15 db, geheel rechtsom betekent een verzwakking van -15 db en in de middenstand is er geen correctie. Dit is de balans-regelaar, waarmee u de verhouding tussen het linker- en rechterniveau van het stereo-signaal bepaalt. Vanuit de middenstand draaiend naar de rechter schaalhelft neemt het linker-niveau langzaam af tot het geheel verdwenen is. Draaiend naar de linker schaalhelft neemt nu het rechterniveau af tot nul. Dit is een schakelaar om het aangesloten signaal vóór-af te beluisteren op de Pfl.- uitgang of via de hoofdtelefoon. Essentieel hierbij is dat het Pfl.-circuit geheel buiten

8 7 Dateq LPM 7.2 Handleiding Disc/ CD kanalen NL de mix om gaat. Het stereo-signaal wordt vóór de fader en balans-regelaar afgetapt en is daardoor onafhankelijk van de balans en faderstand. U schakelt de Pfl. in om de ingangsgevoeligheid in te stellen of om een grammofoonplaat of compact-disc 'scherp' te stellen. Daarbij moeten alle andere Pfl-schakelaars van de LPM 7.2 uitgeschakeld worden. Er kunnen meerdere kanalen gelijkertijd op de Pfl.-uitgang worden beluisterd. Het is een daarom een goede gewoonte om de schakelaar(s) weer uit te zetten na gebruik. Fader Deze regelaar bepaalt het aandeel van het DISC/CD signaal in de totale stereo-mix. Na het verschuiven van de fader vanuit de ruststand, schakelt de ingebouwde startschakelaar om. Een aangesloten draaitafel of CD-speler met start-faciliteit wordt zo tijdig gestart. De schuiflengte is professioneel, 100mm. Er is een optimale stand van de fader rondom de 0-lijn. Het gebied boven deze stand mag alleen gebruikt worden als een 'reserve', het geluid ergens bovenuit tillen. Er bestaat dan wel de kans dat het signaal gaat vervormen. Regel dan de Gainregelaar iets terug. Het gebied beneden de 0-lijn wordt gebruikt om het signaal uit te 'faden'. In dit gebied is de signaal/ruis verhouding echter niet optimaal.

9 NL AUX/ line en tape/ line kanalen Dateq LPM 7.2 Handleiding 8 AUX/ line en tape/ line kanalen De LPM 7.2 is voorzien van een stereo AUX-kanaal en een stereo TAPE-kanaal. Deze zijn beide omschakelbaar naar een extra lijn-ingang. zowel voor de AUX-/TAPE-ingang als voor de LINEingang bevinden de connectors van het type CINCH-female (tulp-steker), zich aan de achterzijde. U kunt de PLAY-aansluiting van een cassettedeck of tapedeck met een paar CINCH pluggen direct aansluiten op de TAPE-L en TAPE-R.ingangen. Een ander type plug (DIN,XLR) kan via een snoer-adapter worden aangesloten. Het TAPE-kanaal beschikt over een opname uitgang die u verbindt met de REC- aansluiting van uw tape- of cassettedeck. Het AUX-kanaal is voor overige stereo-apparatuur met een lijnsignaal bedoelt. (bijv. jingle-machine, samplers, etc.) Dit geldt ook voor beide LINE-ingangen. De optionele CUE-connector is de aansluiting van de fader-startschakelaar die gebruikt wordt om bv. jingle-machines te starten wanneer de fader iets wordt opengeschoven. Die apparatuur moeten wel voorzien zijn van een start-aansluiting. De netspanning kan niet via de fader-schakelaar en de CUE-connector worden geschakeld. Het AUX/LINE en TAPE/LINE kanaal is aan de bovenzijde voorzien van de volgende functies: Ovl. Aux/Line Tape/Line Gain Treble Middle Bass Balance Deze LED gaat branden, wanneer het ingangsignaal 2 db onder het kritische 'clip'-niveau komt. Het signaal wordt voor beide kanalen zowel vóór als àchter de equalizer gemeten, zodat het 'clip'-niveau nergens in het kanaal ongemerkt kan optreden. Met deze schakelaar kiest u tussen de AUX-ingang en LINE-ingang. De aansluitingen hoeven hier niet te worden verwisseld, zoals bij het microfoon kanaal. De AUX-ingang gedraagt zich hetzelfde als de LINE-ingang. Met deze schakelaar kiest u tussen de TAPE-ingang en LINE-ingang. De aansluitingen hoeven hier niet te worden verwisseld, zoals bij het microfoon kanaal. De TAPE-ingang gedraagt zich hetzelfde als de LINE-ingang. Hiermee wordt de ingangsgevoeligheid van het L/R kanaal ingesteld. Wanneer deze knop op stand '0' wordt gezet zal een signaal, met de bij de aansluitingen aangegeven sterkte, een 0 db uitslag op de VU-meter in de PFL-stand geven. (zie MAS- TER gedeelte.) Deze instelling moet gewijzigd worden als u om-schakelt naar LINE, of andersom. De niveaus zijn zo gekozen dat een optimaal mogelijke signaal/ruis verhouding is ingesteld. Wat erg belangrijk is : Regel de GAIN altijd zo in dat de VUmeter in PFL-stand rondom de 0 db aanwijst. Dit 'shelving'-filter regelt het toongebied boven de 3500 Hz tussen de + of -12 db voor zowel L als R. Geheel linksom draaien betekent een versterking van +12 db, geheel rechtsom betekent een verzwakking van -12 db en in de middenstand is er geen correctie. Dit 'band'-filter regelt het toongebied rondom de 1400 Hz tussen de + of -12 db voor zowel L als R. Geheel linksom draaien betekent een versterking van +12 db, geheel rechtsom betekent een verzwakking van -12 db en in de middenstand is er geen correctie. Dit 'shelving'-filter regelt het toongebied beneden de 100 Hz tussen de + of -15 db voor zowel L als R. Geheel linksom draaien betekent een versterking van +15 db, geheel rechtsom betekent een verzwakking van -15 db en in de middenstand is er geen correctie. Dit is de balans-regelaar, waarmee u de verhouding tussen het linker-en rechterniveau van het stereo-signaal bepaalt. Vanuit de middenstand draaiend naar

10 9 Dateq LPM 7.2 Handleiding AUX/ line en tape/ line kanalen NL de rechter schaalhelft neemt het linkerniveau langzaam af tot het geheel verdwenen is. Draaiend naar de linker schaalhelft neemt nu het rechterniveau af tot nul. Pfl Fader Dit is een schakelaar om het aangesloten signaal vóór-af te luisteren op de Pfl.-uitgang of via de hoofdtelefoon. Essentieel hierbij is dat het Pfl.-circuit geheel buiten de mix om gaat. Het stereo-signaal wordt vóór de fader en balans-regelaar afgetapt en is daardoor onafhankelijk van de balans en faderstand. U schakelt de Pfl. in om de ingangsgevoeligheid in te stellen of om een jingle of tape 'scherp' te stellen. Er kunnen meerdere kanalen gelijkertijd op de Pfl.-uitgang worden beluisterd. Het is een daarom een goede gewoonte om de schakelaar(s) weer uit te zetten na gebruik. Deze regelaar bepaalt het aandeel van het AUX/LINE of TAPE/LINE signaal in de totale stereo-mix. Na het verschuiven van de fader vanuit de ruststand, schakelt de ingebouwde startschakelaar om. Een aangesloten jingle-machine of tapedeck met start-faciliteit wordt zo tijdig gestart. De schuiflengte is professioneel, 100mm. Er is een optimale stand van de fader rondom de 0-lijn. Het gebied boven deze stand mag alleen gebruikt worden als een 'reserve', het geluid ergens bovenuit tillen. Er bestaat dan wel de kans dat het signaal gaat vervormen. Regel dan de Gain-regelaar iets terug. Het gebied beneden de 0-lijn wordt gebruikt om het signaal uit te 'faden'. In dit gebied is de signaal/ruis verhouding echter niet optimaal.

11 NL Master Dateq LPM 7.2 Handleiding 10 Master De LPM 7.2 is uitgevoerd met diverse in- en uitgangen voor het master gedeelte. Om te beginnen is er de hoofd uitgang met twee niveaus: +6 dbm (Left + Right) en 0 dbm (Left + Right). De ingangen worden samengemengt op de L/R mixbus en via de stereo master-fader komt dit stereo signaal op deze uitgangen. Afhankelijk van de ingangsgevoeligheid van het aan te sluiten apparaat gebruikt u òf de 0 db uitgang, òf de +6 db uitgang. Deze niveaus gelden voor een VU-indicatie van 0 db. Gebruik deze uitgangen niet voor opname, hier is een speciale uitgang voor. MON PFL ECHO SEND ECHO RETURN MAINS SUPPLY Deze stereo uitgang is in feite een tweede, onafhankelijke hoofd-uitgang. De signaalsterkte van deze uitgang wordt geregeld door de knop Monitor Volume aan de bovenzijde, de fader-stand heeft geen invloed op deze uitgang. Als de VU-indicatie 0 db bedraagt, is er een niveau van 0 dbm aanwezig. Wanneer op een van de kanalen, of op de master, de Pfl.-schakelaar wordt ingedrukt zal dit controle-signaal behalve op de hoofdtelefoon, ook op deze uitgang beschikbaar zijn. Zo kan dit signaal ook via een versterker op luidsprekers hoorbaar zijn. Het signaal is relatief hoog-ohmig, wat wil zeggen dat de kabel naar de aangesloten versterker afgeschermd en zo kort mogelijk moet zijn. Let er op dat de versterker een voldoende hoge ingangsimpedantie heeft (groter dan 20 kohm). Alleen de microfoon kanalen sturen een van de kanaal-fader afhankelijk signaal niveau via een aparte mix-bus naar deze uitgang. U kunt hierop de ingang van een (stereo) echo-apparaat of (stereo) nagalm-apparaat aansluiten. Ook hier geldt een signaalniveau van 0 dbm bij een VU-indicatie van 0 db. Let er op dat dit signaal in tegen-fase is met de overige uitgangen. Omdat de ECHO-return aansluiting óók in tegen-fase is, is het ECHO-signaal in de totaal-mix weer in-fase. Het signaal afkomstig van een echo- of nagalm-apparaat sluit u hierop aan. Wanneer u een mono-apparaat bezit, moet u het retour-signaal aan twee CINCHstekers bedraden (snoer-adapter). Let er wel op dat het directe ingangsignaal van het echo-apparaat, niet in het retoursignaal voorkomt, aangezien dit reeds door de LPM- 7.2 in het totaalsignaal is toegevoegd. Om dit te controleren kunt u de Pfl-schakelaar onder de Echo Return regelaar indrukken en via de hoofdtelefoon afluisteren. Geheel linksonder op het achterpaneel bevindt zich de IEC-aansluiting voor de netspanning. Gebruik de meegeleverde kabel met aangegoten stekker en randaarde. Naast deze net-entree bevindt zich de zekering van de LPM 7.2. Gebruik altijd een zekering van 315 ma, Fast, 5x20mm De bedieningsorganen van het master gedeelte hebben de volgende functies : Power Dit is de netschakelaar, aan/uit van de LPM 7.2, de LED geeft aan of de LPM 7.2 voeding werkt. Deze netspanning moet nominaal V bedragen. Mono Door deze schakelaar in te drukken maakt u het mogelijk om het masteruitgangssignaal mono te schakelen, links + rechts samen op beide kanalen. De Monitor-uitgang blijft het stereo signaal voeren. De LED geeft de mono toestand aan.

12 11 Dateq LPM 7.2 Handleiding Master NL Deze schakelaar bepaalt welk signaal zichtbaar wordt gemaakt op de VU- meter. In de rust-stand leest u het master-signaal af zoals dit op de master uitgangen verschijnt. De Pfl.-schakelaars beïnvloeden de VU-meter in deze stand niet. Ingedrukt geeft de VU-meter een Pfl.-signaal weer, afkomstig van de kanalen, Echoreturn of het master-signaal zoals dat ook op de hoofdtelefoon uitgang en Pfl.- te horen is. De LED geeft de Pfl. situatie weer. Meter select uitgang Echo RETURN Pfl. Monitor Volume Met deze regelaar voegt u een extern echo-signaal toe aan de totaal-mix. Het echosignaal is van de microfoon-kanalen afkomstig. Om vooraf te controleren hoe dit effect klinkt, kunt u de Pfl-schakelaar onder de Echo Return regelaar indrukken en via de hoofdtelefoon afluisteren. Schakel deze toets weer uit en draai de Echo Return regelaar langzaam rechtsom, terwijl u het master signaal afluistert, totdat het echo- of nagalm-effect in juiste proporties klinkt. De LED geeft aan dat het echo-signaal op de Pfl.-uitgang te horen is. Deze schakelaar laat het mastersignaal (de totaal-mix) op de hoofdtelefoon uitgang en Pfl.-uitgang horen. Let op dat er geen andere PFL-schakelaar is ingedrukt omdat dit een onjuiste indruk geeft van de totaal-mix. De signalen worden namelijk bij elke Pfl.-schakelaar opgeteld. De LED geeft aan dat het master-signaal op de Pfl.-uitgang te horen is. Met deze regelaar bepaalt u het signaal-niveau van de totaal-mix naar de MONitoruitgang. Dit niveau is niet afhankelijk van de master-fader of stereo/mono schakelaar. Pfl. Volume Met deze regelaar bepaalt u zowel het signaal-niveau van de Pfl.-uitgang als van de stereo hoofdtelefoon uitgang. Phones VU-meter Hierop kunt u alle gangbare laagohmige (4-32 ohm) dynamische hoofdtelefoons aansluiten, het niveau is door de Pfl.-regelaar in te stellen. Dit is een zeer nauwkeurige PPM, een programma piekmeter bestaande uit 40 LED's per kanaal met een bereik van -50 db tot +6 db. Een PPM geeft de momentele waarde van een signaal aan. Het grote voordeel van zo'n type meter is dat de uitlezing onafhankelijk is van de tijdsduur van het signaal. Ook geluidspulsen van korte duur worden zodoende opgemerkt om oversturing, of erger nog, beschadiging te voorkomen. Vanaf 0 db zijn de LED's rood gekleurd als waarschuwing voor het naderen van het oversturings-niveau. Pas voorbij +6 db kunnen er te hoge pieken optreden die een opname kunnen vervormen en op den duur ook luidsprekers kunnen beschadigen. Enige voorzichtigheid is dus wel op zijn plaats.

13 NL Technische specificaties Dateq LPM 7.2 Handleiding 12 Technische specificaties INGANGEN: Electronisch symmetrisch, XLR-3F connector met optionele phantoomvoeding van 48V. (MIC) Impedantie Ohm Signaalnivo... MIC LINE Ingangsruis dbm Headroom db -54 dbm (nom) -10 dbm (max) -20 dbm (nom) +10 dbm (max) Voor electro-dynamische elementen, uitschakelbare RIAA-voorversterkers met aardklemschroef. CINCH connectors voor L en R. (DISC) Impedantie kohm capaciteit... 25pF Signaalniveau... DISC - 42 dbm (nom) LINE - 6 dbm (nom) Max. afwijking RIAA... 0,2 db Kanaalscheiding... DISC 78 1kHz kHz LINE 78 1kHz kHz Signaal/ruis ratio... > 84 db Voor alle niet symmetrische lijnsignalen (CD, TAPE, AUX en LINE) Impedantie kohm capaciteit... 25pF Signaalniveau AUX/TAPE dbm (nom) LINE dbm (nom) Kanaalscheiding... AUX/TAPE 78 1kHz LINE 78 1kHz Signaal/ruis verh.... > 84 db TOONREGELING: BASS... +/- 15 db 450 Hz Shelving MIDDLE... +/- 12 db 1400 Hz Bell TREBLE... +/- 12 db 3500 Hz Shelving SPECIALE INGANG: ECHO RETURN Signaalniveau... 0 dbm Impedantie kohm

14 13 Dateq LPM 7.2 Handleiding Technische specificaties NL UITGANGEN: Signaalniveau: MASTER dbm (nom) en 0 dbm (nom) MONITOR... 0 dbm (nom) REC dbm (nom) Pre-masterfader ECHO SEND... 0 dbm (nom) PFL... 0 dbm (nom) PHONES mw Impedantie MASTER Ohm MONITOR Ohm REC kohm ECHO SEND Ohm PFL kohm PHONES Ohm Fader-demping MASTER >85 db OVERIG: Frequentie karakteristiek MIC - MASTER Hz - 25 khz, +/- 1 db REST- MASTER Hz - 25 khz, +/- 1 db Voeding V AC 50 Hz Afmetingen BOVENPLAAT x 340 x 3 mm ONDERKAST x 315 x 91 mm

15 VERKLARING VAN OVEREENSTEMMING acc.to art.10.1 EMC directive 89/336/EEC Wij, DATEQ Audio Technologies b.v. de Paal 37, 1351 JG ALMERE, Nederland verklaren, uitsluitend op onze verantwoordelijkheid, dat dit produkt Type: LPM 7.2 Serienummers: 27-XXXX waarop deze verklaring betrekking heeft, in overeenstemming is met de volgende geharmoniseerde Europese normen EN en EN Volgens de bepalingen van de EMC-richtlijn 89/336/EEG, gewijzigd door de richtlijn 91/263/EEG, 92/31/EEG en 93/68/EEG. EN Volgens de bepalingen van IEC 65: A1: A2: A3: 1992, mod. Ratificatie: Almere, 26 maart 1992 stempel: J.H. Kloppenburg, Directeur handtekening:

Veiligheidsinstructies

Veiligheidsinstructies GEBRUIKSAANWIJZING 2 Dateq XTC Handleiding Veiligheidsinstructies NL Veiligheidsinstructies 1 Alle veiligheidsinstructies, waarschuwingen en gebruiksaanwijzingen moeten als eerste gelezen worden. 2 Alle

Nadere informatie

Veiligheidsinstructies

Veiligheidsinstructies 1 Veiligheidsinstructies Veiligheidsinstructies 1 Alle veiligheidsinstructies, waarschuwingen en gebruiksaanwijzingen moeten als eerste gelezen worden. 2 Alle op het apparaat aanwezige waarschuwingen dienen

Nadere informatie

8 CHANNEL MUSIC MIXER CHANNEL MUSIC MIXER

8 CHANNEL MUSIC MIXER CHANNEL MUSIC MIXER 8 CHANNEL MUSIC MIXER 172.580 12 CHANNEL MUSIC MIXER 172.583 Instruction Manual Gebruiksaanwijzing Mode d Emploi Gebrauchsanleitung Brugsanvisning NL Hartelijk dank voor de aanschaf van dit SkyTec mengpaneel.

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING MPA-BOX ACTIEF OMROEPSYSTEEM

GEBRUIKSAANWIJZING MPA-BOX ACTIEF OMROEPSYSTEEM GEBRUIKSAANWIJZING MPA-BOX ACTIEF OMROEPSYSTEEM 1 1 2 4 6 8 10 5 7 9 11 12 1 15 14 1 2 4 1: hoogte buis 2: borg pen : borg bout van hoogte buis 4: borg bout statief voet Statief Statief is optioneel 2

Nadere informatie

INSTEEKKAARTJES 33 QUAD FM3 HANDLEIDING

INSTEEKKAARTJES 33 QUAD FM3 HANDLEIDING Vintage Audio Repair Augustus 2017 INHOUDSOPGAVE Inleiding.....3 Insteekkaartjes...3 & 4 Aansluiten 303...4, 5 & 6 Aansluiten 33...7 & 8 Kabels......7 & 8 Aansluiten FM3...9 Bediening Quad set...9 & 10

Nadere informatie

Power Amplifier Q2 - Q4 AUDAC PROFESSIONAL AUDIO EQUIPMENT. Power Amplifier Q2 Q4. Gebruikershandleiding & Installatiegids

Power Amplifier Q2 - Q4 AUDAC PROFESSIONAL AUDIO EQUIPMENT. Power Amplifier Q2 Q4. Gebruikershandleiding & Installatiegids Power Amplifier Q2 - Q4 AUDAC PROFESSIONAL AUDIO EQUIPMENT Power Amplifier Q2 Q4 Gebruikershandleiding & Installatiegids A U D A C P R O F E S S I O N A L A U D I O E Q U I P M E N T Gebruikershandleiding

Nadere informatie

COM12/COM24 Mengversterker AUDAC PROFESSIONAL AUDIO EQUIPMENT. COM12/COM24 Mengversterker. Handleiding

COM12/COM24 Mengversterker AUDAC PROFESSIONAL AUDIO EQUIPMENT. COM12/COM24 Mengversterker. Handleiding COM12/COM24 Mengversterker AUDAC PROFESSIONAL AUDIO EQUIPMENT COM12/COM24 Mengversterker Handleiding A U D A C P R O F E S S I O N A L A U D I O E Q U I P M E N T Handleiding AUDAC http://www.audac.be

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing User manual

Gebruiksaanwijzing User manual XTC II Gebruiksaanwijzing User manual DATEQ Audio Technologies B.V. De Paal 37 1351 JG Almere The Netherlands www.dateq.nl Veiligheidsinstructies 1 Veiligheidsinstructies 1. Alle veiligheidsinstructies,

Nadere informatie

Nederlandse Gebruikershandleiding L.U.C.A.S. NANO 300

Nederlandse Gebruikershandleiding L.U.C.A.S. NANO 300 Nederlandse Gebruikershandleiding L.U.C.A.S. NANO 300 Gefeliciteerd en dank u voor het kiezen van een HK AUDIO product! Het zit allemaal in de naam: LUCAS NANO 300 brengt onze succesvolle LUCAS systemen

Nadere informatie

Jeremy Brewster Uitleeninstructies

Jeremy Brewster Uitleeninstructies Jeremy Brewster Uitleeninstructies Jeremy Brewster music@jeremybrewster.com 06 303 848 86 Inpakken en uitpakken van de boxen De boxen zitten in deze tas: Als je de boxen terug doet, dan zo, anders past

Nadere informatie

PLL CIRCUIT. 2.4 GHz MIC BUILT-IN LCD TFT VID-TRANS300 VID-TRANS310 VID-TRANS320 NIGHT VISION IR LED NEDERLANDS PAN & TILT GEBRUIKSAANWIJZING UNIT

PLL CIRCUIT. 2.4 GHz MIC BUILT-IN LCD TFT VID-TRANS300 VID-TRANS310 VID-TRANS320 NIGHT VISION IR LED NEDERLANDS PAN & TILT GEBRUIKSAANWIJZING UNIT VID-TRANS300 VID-TRANS310 VID-TRANS320 2.4 GHz LCD TFT RC UNIT PAN & TILT NIGHT VISION IR LED 3 CHANNELS PLL CIRCUIT MIC BUILT-IN OBSERVATION & SECURITY GEBRUIKSAANWIJZING NEDERLANDS Systemen: VID-TRANS300

Nadere informatie

Opnemen oude audio. Heel oude bandrecorders hebben nog wel de platte 5 pens plug.

Opnemen oude audio. Heel oude bandrecorders hebben nog wel de platte 5 pens plug. Opnemen oude audio. Wij hebben bijna allemaal oude geluidscassettes, geluidsbanden en grammofoonplaten liggen die we niet meer gebruiken omdat een cd draaien wel zo gemakkelijk is. Toch kunnen we er dikwijls

Nadere informatie

WR-1 AM/FM 2-bandsradio in houten kast. Gebruiksaanwijzing

WR-1 AM/FM 2-bandsradio in houten kast. Gebruiksaanwijzing WR-1 AM/FM 2-bandsradio in houten kast Gebruiksaanwijzing Eigenschappen AM/FM 2-bandsradio Houten kast gemaakt van MDF in echt kersen- of walnotenhout of ander optioneel fineerhout. Soepele en precieze

Nadere informatie

VERMOGENVERSTERKER VPA2650M

VERMOGENVERSTERKER VPA2650M VERMOGENVERSTERKER IEIDING Wij danken u voor uw aankoop van een professionele versterker. De uitzonderlijke kwaliteit van de onderdelen en de constructie maken van dit toestel een trouwe en betrouwbare

Nadere informatie

MAA 406 Stereo eindversterker

MAA 406 Stereo eindversterker MAA 406 Stereo eindversterker Gebruiksaanwijzing voor de Nederlandse uitgave: Servi-Q B.V. Hoevelaken www.servi-q.nl Voor elke, zelfs gedeeltelijke reproductie is de schriftelijke toestemming van de auteur

Nadere informatie

Handleiding 400C comboversterker

Handleiding 400C comboversterker Handleiding 400C comboversterker Veiligheidsvoorschriften 1. Dit toestel wordt met netspanning (230V~ of 115V~) gevoed. Sluit het apparaat uitsluitend aan op contactdozen met randaarde! Open de versterker

Nadere informatie

Soundmate 1 ORDERCODE D3213

Soundmate 1 ORDERCODE D3213 Soundmate 1 ORDERCODE D3213 Proficiat! U heeft een groot, innovatief produkt gekocht van Dap Audio. De Dap Audio Soundmate 1 brengt enthousiasme naar iedere gelegenheid. U kunt op Dap Audio vertrouwen

Nadere informatie

BELANGRIJKE VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN

BELANGRIJKE VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN WR-11 Version 1 BELANGRIJKE VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN 1. Lees deze handleiding. 2. Bewaar deze handleiding. 3. Neem alle waarschuwingen in acht. 4. Volg alle voorschriften op. 5. Houd dit apparaat uit de

Nadere informatie

NOS Mini DAC "Octave. Gebruiksaanwijzing. Made by ALL Engineering. Bijgewerkt per

NOS Mini DAC Octave. Gebruiksaanwijzing. Made by ALL Engineering. Bijgewerkt per NOS Mini DAC "Octave MKII " Gebruiksaanwijzing Bijgewerkt per 16-03-2013 Introductie De NOS Mini DAC "Octave MKII"is een digitaal naar analoog omzetter zonder enige opsmuk. Zo wordt geen processing toegepast

Nadere informatie

Musical Fidelity V-Series V-CAN V-DAC V-LPS

Musical Fidelity V-Series V-CAN V-DAC V-LPS Musical Fidelity V-Series V-CAN V-DAC V-LPS V-Series V-CAN Hoofdtelefoonversterker V-CAN Hoofdtelefoonversterker De nieuwe V-CAN van Musical Fidelity is de eerste telg van zeven uit de familie van de V-Series.

Nadere informatie

Handleiding. Audio Matrix type RVD-12

Handleiding. Audio Matrix type RVD-12 Handleiding Audio Matrix type RVD-12 Kerkradio via de Ether bij de mensen thuis. 18 mei 2008. Copyright: Rivendel Electronics Tichelkampweg 75 7621 GK BORNE. The Netherlands Inhoud: - Inhoud, CE verklaring

Nadere informatie

Handleiding Matrix/Mixer/Zendlijnversterker ZLV603

Handleiding Matrix/Mixer/Zendlijnversterker ZLV603 Handleiding Matrix/Mixer/Zendlijnversterker ZLV603 STI Acoustics STI Telecom Stormweg 13 3222EM Hellevoetsluis www.sti-acoustics.nl 1 2 VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN Apparaat niet gebruiken in vochtige ruimtes

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing versie 1.0 november 2002 www.behringer.com NEDERLANDS 2 ULTRA-DI DI20 Welkom bij BEHRINGER! Hartelijk dank voor het vertrouwen in de producten van BEHRINGER waarvan u door de aankoop

Nadere informatie

Owner s Manual. ZT Amplifiers. Lunchbox Acoustic. Acoustic/Vocal Amplifier LBA1

Owner s Manual. ZT Amplifiers. Lunchbox Acoustic. Acoustic/Vocal Amplifier LBA1 Owner s Manual ZT ZT Amplifiers Lunchbox Acoustic Acoustic/Vocal Amplifier LBA1 Features 1 2 3 4 Top Panel I N S T R U M E N T VOLUME GAIN BASS TREBLE REVERB 3 2 1 OFF FEEDBACK CUT M I C R O P H O N E

Nadere informatie

Installatiejournaal. Een handige hulp bij het installeren van geluidsapparatuur. Versie Red Star Electronics

Installatiejournaal. Een handige hulp bij het installeren van geluidsapparatuur. Versie Red Star Electronics Installatiejournaal Een handige hulp bij het installeren van geluidsapparatuur Red Star Electronics alkemadelaan 4 2371 EX Roelofarendsveen info@redstarelectronics.nl http://www.redstarelectronics.nl Versie

Nadere informatie

Afb.2.: Achteraanzicht

Afb.2.: Achteraanzicht KNX Multiroom-versterker Artikelnr.: MR-AMP4.4 MR-AMP4.8 Bedieningshandleiding Veiligheidsinstructies De inbouw en montage van elektrische apparaten mag alleen door een elektromonteur worden uitgevoerd.

Nadere informatie

Handleiding 400T comboversterker

Handleiding 400T comboversterker Handleiding 400T comboversterker Inhoud Veiligheidsvoorschriften pagina 3 Inleiding pagina 4 Werking pagina 6 Bediening pagina 7 Technische gegevens pagina 9 Garantie pagina 10 2 Veiligheidsvoorschriften

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING Mixerversterker met 2 luidsprekers

GEBRUIKSAANWIJZING Mixerversterker met 2 luidsprekers GEBRUIKSAANWIJZING Mixerversterker met 2 luidsprekers PAS-21mix 1 MODE ON/ OFF USB PAS-21mix PEAK MIC PEAK MIC PEAK MIC PEAK MIC STEREO IN 5/6 MONITOR OUTPUT MP3 PLAYER :52 :52 LINE LINE LINE LINE L R

Nadere informatie

NOVANEX G22 GEBRUIKSHANDLEIDING

NOVANEX G22 GEBRUIKSHANDLEIDING NOVANEX G22 GEBRUIKSHANDLEIDING BELANGRIJK! Lees de instructies aandachtig voordat u de versterker de eerste keer gebruikt. Bewaar deze instructies voor de toekomst. VERSTERKER EIGENSCHAPPEN - Volledig

Nadere informatie

CA450 GEBRUIKSAANWIJZING

CA450 GEBRUIKSAANWIJZING CA450 GEBRUIKSAANWIJZING In deze gebruiksaanwijzing vindt u alles wat van belang is voor de aansluiting en bediening van de vm CA450. Lees daarom vóór de installatie de tekst aandachtig door. Algemene

Nadere informatie

PA462 GEBRUIKSAANWIJZING

PA462 GEBRUIKSAANWIJZING PA462 GEBRUIKSAANWIJZING In deze gebruiksaanwijzing vindt u alles wat van belang is voor de aansluiting en bediening van de vm PA462. Lees daarom vóór de installatie de tekst aandachtig door. Algemene

Nadere informatie

VEILIGHEIDSWAARSCHUWINGEN

VEILIGHEIDSWAARSCHUWINGEN VEILIGHEIDSWAARSCHUWINGEN Om kortsluiting te voorkomen, dient dit product uitsluitend binnenshuis gebruikt te worden, en alleen in droge ruimten. Stel de componenten niet bloot aan regen of vocht. Niet

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING EIGENSCHAPPEN VOOR HET GEBRUIK VEILIGHEIDSINSTRUCTIES: JB SYSTEMS 1/5 BATTLE4-usb

GEBRUIKSAANWIJZING EIGENSCHAPPEN VOOR HET GEBRUIK VEILIGHEIDSINSTRUCTIES: JB SYSTEMS 1/5 BATTLE4-usb Hartelijk dank voor de aankoop van dit product van JB Systems. Lees deze gebruiksaanwijzing zeer zorgvuldig door, om volledig van alle mogelijkheden te kunnen profiteren. EIGENSCHAPPEN 9 ingangen op 4

Nadere informatie

MCX-400 cd speler. Gebruiksaanwijzing

MCX-400 cd speler. Gebruiksaanwijzing MCX-400 cd speler Gebruiksaanwijzing voor de Nederlandse uitgave: Servi-Q B.V. Hoevelaken www.servi-q.nl Voor elke, zelfs gedeeltelijke reproductie is de schriftelijke toestemming van de auteur vereist.

Nadere informatie

KN-MICW310 KN-MICW KANALEN. Draadloos Microfoonsysteem GEBRUIKSAANWIJZING NEDERLANDS.

KN-MICW310 KN-MICW KANALEN. Draadloos Microfoonsysteem GEBRUIKSAANWIJZING NEDERLANDS. KN-MICW30 KN-MICW320 50 KANALEN Draadloos Microfoonsysteem GEBRUIKSAANWIJZING www.konigelektronic.info NEDERLANDS 0336 INTRODUCTIE: Dit draadloze microfoonsysteem maakt gebruik van geavanceerde communicatietechnologie

Nadere informatie

BLUETOOTH SOUNDBAR MET SUBWOOFER

BLUETOOTH SOUNDBAR MET SUBWOOFER BLUETOOTH SOUNDBAR MET SUBWOOFER Snel installatiegids DA-10295 Welkom Dank u voor het kopen van Digitus Bluetooth Soundbar met subwoofer! Ongeacht hoe u dit product gebruikt of het nu voor het afspelen

Nadere informatie

Aurix bovenop de Octave MKII. " Hoofdtelefoonversterker. "AuriX. Gebruiksaanwijzing. Bijgewerkt per Made by ALL Engineering

Aurix bovenop de Octave MKII.  Hoofdtelefoonversterker. AuriX. Gebruiksaanwijzing. Bijgewerkt per Made by ALL Engineering Aurix bovenop de Octave MKII "AuriX " Hoofdtelefoonversterker Gebruiksaanwijzing Bijgewerkt per 11-01-2014 Introductie De Aurix is niet zomaar een aanvulling op de bestaande product range van Metrum acoustics

Nadere informatie

HANDLEIDING HANDLEIDING

HANDLEIDING HANDLEIDING HANDLEIDING HANDLEIDING ABM/RPM-1 Top s en ABM Combos Wij danken u voor het aanschaffen van een Ashdown Engineering Versterker. GARANTIEBEPALINGEN Uw Ashdown Engineering versterker is gebouwd volgens de

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING. Actieve geluidset PAS-350

GEBRUIKSAANWIJZING. Actieve geluidset PAS-350 GEBRUIKSAANWIJZING Actieve geluidset PAS-50 1 NL PAS-50 bedieningspaneel subwoofer PAS-50 1 PEAK PEAK PEAK 2 STATUS PAIR SUB LEVEL INPUT LEFT RIGHT 4 LINK OUT 5 SAT OUT 6 SUB 500 Watt SAT 2 x 150 Watt

Nadere informatie

.W.K. Digitale Ringleidingversterker, Klasse-D

.W.K. Digitale Ringleidingversterker, Klasse-D INFORMATIE Ringleidingversterker TKV 100-D.W.K. Digitale Ringleidingversterker, Klasse-D STI Acoustics STI Telecom Stormweg 13 3222EM Hellevoetsluis www.sti-acoustics.nl 1 VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN Apparaat

Nadere informatie

EURORACK MXB1002 Korte handleiding Versie 1.0 September 2000 www.behringer.com NEDERLANDS VEILIGHEIDSINSTRUCTIES CAUTION: Om de kans op elektrische schokken te verminderen wordt het afgeraden om zelf het

Nadere informatie

LPTC801 8-KANAALS DIMSONCOLE

LPTC801 8-KANAALS DIMSONCOLE 8-KANAALS DIMSONCOLE 1. Inleiding Dank u voor uw aankoop! Lees deze handleiding grondig voor u het toestel in gebruik neemt. Dit toestel is uitgerust met 8 kanalen met LED aanduiding, 8 flash knoppen+

Nadere informatie

Actieve stereo speaker met uniek LED sfeerlicht

Actieve stereo speaker met uniek LED sfeerlicht Handleiding Actieve stereo speaker met uniek LED sfeerlicht Belangrijk Wanneer het product is ingeschakeld, ziet u de functie On Mode geactiveerd. Echter, wanneer het product is aangesloten op een extern

Nadere informatie

PA472 GEBRUIKSAANWIJZING

PA472 GEBRUIKSAANWIJZING PA472 GEBRUIKSAANWIJZING Dank u voor de aanschaf van dit Van Medevoort product. Wij wensen u veel luisterplezier. In deze gebruiksaanwijzing vindt u alles wat van belang is voor de aansluiting en bediening.

Nadere informatie

daudio Daudio ASP AMP

daudio Daudio ASP AMP Daudio ASP AMP Gebruiksaanwijzing 4 mei 2014 Introductie De daudio ASP AMP bevat actieve filtering en versterking die specifiek zijn ontwikkeld voor de daudio luidsprekers. Voor een stereo systeem zijn

Nadere informatie

Handleiding Ringleidingversterker TKV 3031-N

Handleiding Ringleidingversterker TKV 3031-N Handleiding Ringleidingversterker TKV 3031-N STI Acoustics STI Telecom Stormweg 13 3222EM Hellevoetsluis www.sti-acoustics.nl 1 VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN Apparaat niet gebruiken in vochtige ruimtes en in

Nadere informatie

ES-S7B. Buitensirene.

ES-S7B. Buitensirene. ES-S7B Buitensirene www.etiger.com Inhoud van de verpakking 1 x ES-S7B 1 x 12V adapter 1 x back-upbatterij (ingebouwd) 1 x siliconen frame Schroeven, pluggen en siliconen doppen Documentatie Belangrijke

Nadere informatie

DAP-Audio CORE Scratch & CORE Beat

DAP-Audio CORE Scratch & CORE Beat DAP-Audio CORE Scratch & CORE Beat [ Auteur: Andy ] [ Editie: Nr.311 - November 2014 ] DJ MIXERS (Het artikel kan u vinden in Meet Music Magazine editie 311, dat u gratis kan verkrijgen op meer dan 650

Nadere informatie

Ga voor registratie van uw product en ondersteuning naar SBT50/00. Gebruiksaanwijzing

Ga voor registratie van uw product en ondersteuning naar  SBT50/00. Gebruiksaanwijzing Ga voor registratie van uw product en ondersteuning naar www.philips.com/welcome SBT50/00 Gebruiksaanwijzing a b c d e f BEEP PHILIPS SBT50 1 Belangrijk Veiligheid Belangrijke veiligheidsinstructies

Nadere informatie

Waterdichte Draadloze SpeakerBal

Waterdichte Draadloze SpeakerBal Waterdichte Draadloze SpeakerBal HANDLEIDING LEES VOOR GEBRUIK DEZE HANDLEIDING! INTRODUCTIE Deze drijvende waterdichte en draadloze SpeakerBal maakt gebruik van de nieuwste 863 Mhz draadloze technologie,

Nadere informatie

De Analoge Mengtafel Kanaal strip

De Analoge Mengtafel Kanaal strip Kanaal strip Elke mixer heeft een aantal channel strips. Je ziet ze als zich herhalende kolommen van knoppen met dezelfde functie als de kanalen ernaast. Bovenaan zitten altijd de knoppen die met de gevoeligheids

Nadere informatie

M A GEBRUIKSAANWIJZING

M A GEBRUIKSAANWIJZING M A 3 6 0 GEBRUIKSAANWIJZING Dank u voor de aanschaf van dit Van Medevoort product. Wij wensen u veel luisterplezier. In deze gebruiksaanwijzing vindt u alles wat van belang is voor de aansluiting en bediening.

Nadere informatie

MA260 GEBRUIKSAANWIJZING

MA260 GEBRUIKSAANWIJZING MA260 GEBRUIKSAANWIJZING In deze gebruiksaanwijzing vindt u alles wat van belang is voor de aansluiting en bediening van deze vm versterker. Lees daarom vóór de installatie de tekst aandachtig door. Algemene

Nadere informatie

Handleiding Dual Tube Pre Amp basvoorversterker

Handleiding Dual Tube Pre Amp basvoorversterker Handleiding Dual Tube Pre Amp basvoorversterker Veiligheidsvoorschriften 1. Dit toestel wordt met netspanning (230V~) gevoed. Sluit het apparaat uitsluitend aan op contactdozen met randaarde! Open de versterker

Nadere informatie

Acube GEBRUIKERSHANDLEIDING. Draadloos PA Met MP3 Speler. GEBRUIKERSHANDLEIDING(Nederlands)... D1-D7

Acube GEBRUIKERSHANDLEIDING. Draadloos PA Met MP3 Speler. GEBRUIKERSHANDLEIDING(Nederlands)... D1-D7 Acube Draadloos PA Met MP3 Speler GEBRUIKERSHANDLEIDING GEBRUIKERSHANDLEIDING(Nederlands)... D1-D7 INHOUD Functies...1 Belangrijke veiligheidsinstructies...2 Functie beschrijving...3 Aansluiting...6 SpecificatiesSpecificaties...7

Nadere informatie

STUDIO'S. Handleiding voor het gebruik van de SALTO radiostudio's HANDLEIDING STUDIO'S 1

STUDIO'S. Handleiding voor het gebruik van de SALTO radiostudio's HANDLEIDING STUDIO'S 1 STUDIO'S Handleiding voor het gebruik van de SALTO radiostudio's HANDLEIDING STUDIO'S 1 Inloggen computer, ProppFrexx en telefoon Computer. De inlogcode s voor de computer zijn zichtbaar bovenaan de monitor

Nadere informatie

RF658RGY. Gebruiksaanwijzing

RF658RGY. Gebruiksaanwijzing RF658RGY Gebruiksaanwijzing Deze laser heeft een groene en rode laser en geeft een sterren hemel effect met 1000 stralen. Door het movinghead effect kan de hele bundel bewegen als een movinghead. De besturing

Nadere informatie

U heeft zowel een AudioCast Zender als een AudioCast Ontvanger nodig om een compleet SoundCast AudioCast systeem te vormen!

U heeft zowel een AudioCast Zender als een AudioCast Ontvanger nodig om een compleet SoundCast AudioCast systeem te vormen! Dank U voor de aankoop van een SoundCast draadloos systeem. SoundCast producten staan garant voor de beste kwaliteit in draadloze transmissie van een geluidsbron, vrij van storingen. U heeft zowel een

Nadere informatie

CA640 GEBRUIKSAANWIJZING

CA640 GEBRUIKSAANWIJZING CA640 GEBRUIKSAANWIJZING In deze gebruiksaanwijzing vindt u alles wat van belang is voor de aansluiting en bediening van de vm CA640. Lees daarom vóór de installatie de tekst aandachtig door. Algemene

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING SI 30

GEBRUIKSAANWIJZING SI 30 GEBRUIKSAANWIJZING SI 30 33 aan/uit-indicatie, groene LED 11 infrarood zenddioden KORTE BESCHRIJVING De tweekanaals infraroodzender SI 30 is bedoeld voor draadloze geluidsoverdracht in samenwerking met

Nadere informatie

Bestnr ELA mengversterker MUP

Bestnr ELA mengversterker MUP Bestnr. 301549 ELA mengversterker MUP 12.4-12.5 Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een automatische gegevensbestand, of openbaar

Nadere informatie

Compacte mixers GEBRUIKERSHANDLEIDING

Compacte mixers GEBRUIKERSHANDLEIDING Compacte mixers GEBRUIKERSHANDLEIDING H10909-H10910-H10911 - Versie 1/01-2019 1 - Veiligheidsinformatie Belangrijke veiligheidsinformatie Dit product bevat niet-geïsoleerde elektrische componenten. Voer

Nadere informatie

MM 122 Multimixer. Bestnr.: Omwille van het milieu 100% recyclingpapier

MM 122 Multimixer. Bestnr.: Omwille van het milieu 100% recyclingpapier G E B R U I K S A A N W I J Z I N G Bestnr.: 31 06 97 MM 122 Multimixer Omwille van het milieu 100% recyclingpapier Impressum Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden

Nadere informatie

Handleiding 400D basversterker

Handleiding 400D basversterker Handleiding 400D basversterker Inhoud Veiligheidsvoorschriften pagina 3 Inleiding pagina 4 Werking pagina 6 Bediening pagina 7 Technische gegevens pagina 9 Garantie pagina 10 2 Veiligheidsvoorschriften

Nadere informatie

Bedieningen Dutch - 1

Bedieningen Dutch - 1 Bedieningen 1. Functieschakelaar Cassette/ Radio/ CD 2. Golfband schakelaar 3. FM antenne 4. CD deur 5. Schakelaar om zender af te stemmen 6. Bass Boost toets 7. CD skip/ voorwaarts toets 8. CD skip/ achterwaarts

Nadere informatie

DT-210/DT-210L/DT-210V. NL Revision 1

DT-210/DT-210L/DT-210V. NL Revision 1 DT-210/DT-210L/DT-210V NL Revision 1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 A B C D E F G H Plaats van de bedieningsorganen Keuzeschakelaar Stereo/Mono/Luidspreker Toets memory (geheugen) Afstemming Omhoog/Omlaag

Nadere informatie

F503. Power amplifier. Installatiehandleiding 09/09-01 PC

F503. Power amplifier. Installatiehandleiding 09/09-01 PC F503 Power amplifier Installatiehandleiding 09/09-01 PC Power amplifier 2 Power amplifier Inhoud 1 Beschrijving 4 1.1 Waarschuwingen 4 1.2 Beschrijving van de versterker 4 1.3 Toetsen van selectie en surfen

Nadere informatie

Bedieningshandleiding. Voorversterker achtvoudig

Bedieningshandleiding. Voorversterker achtvoudig Bedieningshandleiding Voorversterker achtvoudig 0530 00 Functiebeschrijving De voorversterker achtvoudig versterkt de audiosignalen van 8 bronnen, zoals b.v. tuner, CD-speler enz., naar een uitgangsspanning

Nadere informatie

Register your product and get support at SPA1260. NL Gebruiksaanwijzing

Register your product and get support at   SPA1260. NL Gebruiksaanwijzing Register your product and get support at www.philips.com/support SPA1260 NL Gebruiksaanwijzing a (L) (R) b (L) (R) c d e (L) (R) f (L) (R) AUX NL Waarschuwing: Zorg dat het product niet wordt blootgesteld

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing (Nederlands)

Gebruiksaanwijzing (Nederlands) Gebruiksaanwijzing (Nederlands) INHOUD VAN DE DOOS MIXER NETSNOER SNEL AANSLUITEN VAN DE MIXER 1. Kijk na of alle vooraan in de gebruiksaanwijzing vermelde onderdelen in de verpakking zitten. 2. LEES DE

Nadere informatie

1 Inleiding. 2 Veiligheid. 3 Installatie TRUST TELEVIEWER 1600

1 Inleiding. 2 Veiligheid. 3 Installatie TRUST TELEVIEWER 1600 1 Inleiding Deze handleiding is bedoeld voor gebruikers van de Trust Televiewer 1600. Hiermee kunt u op eenvoudige wijze het monitorbeeld van uw computer omzetten naar TV-beeld. De Televiewer werkt volledig

Nadere informatie

DA460 GEBRUIKSAANWIJZING

DA460 GEBRUIKSAANWIJZING DA460 GEBRUIKSAANWIJZING In deze gebruiksaanwijzing vindt u alles wat van belang is voor de aansluiting en bediening van de vm DA460. Lees daarom vóór de installatie de tekst aandachtig door. Algemene

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing CABLE TESTER CT100. Professional 6-in-1 Cable Tester

Gebruiksaanwijzing CABLE TESTER CT100. Professional 6-in-1 Cable Tester Gebruiksaanwijzing CABLE TESTER CT100 Professional 6-in-1 Cable Tester 2 CABLE TESTER CT100 Gebruiksaanwijzing 1. Inleiding Hartelijk gefeliciteerd! Met de CT100 heeft u een onmisbaar instrument voor het

Nadere informatie

VERKOOPPRIJSLIJST PER 1 SEPTEMBER Artikel Omschrijving EAN Verkoop incl. btw per stuk

VERKOOPPRIJSLIJST PER 1 SEPTEMBER Artikel Omschrijving EAN Verkoop incl. btw per stuk X-i1000 3760179291094 in Class AB 2 x 220W / 8 Ohm (2 x 400W / 4 Ohm). VU meters. 2 x 45W in Class A (schakelbaar), D/A converter Burr Brown PCM1796, USB-B converter X-MOS USB3318. Analoge ingangen: Phono

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. ROLAND PM-30

Uw gebruiksaanwijzing. ROLAND PM-30 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de in de gebruikershandleiding (informatie, specificaties, veiligheidsaanbevelingen,

Nadere informatie

Handleiding Matrix/Mixer/Zendlijnversterker ZLV2081

Handleiding Matrix/Mixer/Zendlijnversterker ZLV2081 Handleiding Matrix/Mixer/Zendlijnversterker ZLV2081 STI Acoustics STI Telecom Stormweg 13 3222EM Hellevoetsluis www.sti-acoustics.nl 1 2 VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN Apparaat niet gebruiken in vochtige ruimtes

Nadere informatie

12-kanaals professioneel Mengpaneel

12-kanaals professioneel Mengpaneel Versie 12/03 Bestnr. 30 13 39 12-kanaals professioneel Mengpaneel Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een automatische gegevensbestand,

Nadere informatie

Q-2411 PRO. Professionele voorversterker mixer

Q-2411 PRO. Professionele voorversterker mixer Q-2411 PRO Professionele voorversterker mixer GEBRUIKERSHANDLEIDING A.D.J. Supply Europe B.V. Junostraat 2 6468 EW Kerkrade The Netherlands www.americanaudio.eu American Audio - www.americanaudio.eu Q-2411

Nadere informatie

Comfort Contego Gebruikshandleiding

Comfort Contego Gebruikshandleiding Comfort Contego Gebruikshandleiding Lees de gebruikshandleiding voordat u dit product gaat gebruiken. Holland Comfort Contego T800 Zender Comfort Contego R800 Ontvanger 21 Inhoudsopgave Pagina Inleiding

Nadere informatie

Plena Universal Pre-amplifier. Installatie- en gebruikshandleiding LBB 1920

Plena Universal Pre-amplifier. Installatie- en gebruikshandleiding LBB 1920 Plena Universal Pre-amplifier nl Installatie- en gebruikshandleiding LBB 190 Plena Universal Pre-amplifier Installatie- en gebruikshandleiding Veiligheidsmaatregelen nl Belangrijke veiligheidsmaatregelen

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING Q-D6 GEBRUIKERSHANDLEIDING A.D.J. Supply Europe B.V. Junostraat 2 6468 EW Kerkrade The Netherlands www.americanaudio.eu American Audio - www.americanaudio.eu Q-D6 Gebruikershandleiding pagina 1 Inhoudsopgave

Nadere informatie

APOLLO / APHRODITE / HERCULES - EXCELLENCE SERIES -

APOLLO / APHRODITE / HERCULES - EXCELLENCE SERIES - APOLLO / APHRODITE / HERCULES - EXCELLENCE SERIES - Gebruikershandleiding Versie 1.0 Auteursrecht Het is niet toegestaan om zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de fabrikant enig deel van

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING GEBRUIKERSHANDLEIDING A.D.J. Supply Europe B.V. Junostraat 2 6468 EW Kerkrade The Netherlands www.americanaudio.eu American Audio - www.americanaudio.eu MX-1400DSP Gebruikershandleiding pagina 1 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing DM-16 DJ MINGLE

Gebruiksaanwijzing DM-16 DJ MINGLE Gebruiksaanwijzing DM-16 DJ MINGLE 16 Kanaals vrij te programmeren dimmer en schakel Controller DMX-512 DJ MINGLE DM-16 C1 C2 C3 C4 C5 C6 C7 C8 M MASTER A LEVEL SPEED AUDIO FADE TiME 6.99 Manual Midi Channel

Nadere informatie

GTX-20B Portable bluetooth speaker

GTX-20B Portable bluetooth speaker GTX-20B Portable bluetooth speaker De HipBox is een unieke portable bluetooth luidspreker waarmee u overal en altijd van uw favoriete muziek kunt genieten. Door gebruik te maken geavanceerde technologie

Nadere informatie

CA47 0 GEBRUIKSAANWIJZING

CA47 0 GEBRUIKSAANWIJZING CA47 0 GEBRUIKSAANWIJZING Dank u voor de aanschaf van dit Van Medevoort product. Wij wensen u veel luisterplezier. In deze gebruiksaanwijzing vindt u alles wat van belang is voor de aansluiting en bediening.

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING GEBRUIKERSHANDLEIDING A.D.J. Supply Europe B.V. Junostraat 2 6468 EW Kerkrade The Netherlands www.americanaudio.eu American Audio - www.americanaudio.eu Q-2422 PRO Gebruikershandleiding pagina 1 Inhoudsopgave

Nadere informatie

PHILIPS CONSUMER ELECTRONICS FA 880. Amplifier. Amplificateur. Verstarker. Versterker CD. Amplificador. Amplificatore

PHILIPS CONSUMER ELECTRONICS FA 880. Amplifier. Amplificateur. Verstarker. Versterker CD. Amplificador. Amplificatore e CONSUMER ELECTRONICS FA 880 Amplifier Amplificateur Verstarker Versterker Amplificador Amplificatore PHILIPS Nederlands INLEIDING Deze versterker is uniek op het gebied van de geluidstechniek. Door gebruik

Nadere informatie

Showmaster 24 ORDERCODE 50335

Showmaster 24 ORDERCODE 50335 Showmaster 24 ORDERCODE 50335 1. Inleiding De DC-1224 is een digitale lichtcontroller, 24 DMX kanalen en 48 geheugenplaatsen voor scenes of chases met ieder 999 stappen en een MIDI in- en uitgang. Lees

Nadere informatie

Nostalgieradio MD NL.book Seite 3 Donnerstag, 21. September :22 15

Nostalgieradio MD NL.book Seite 3 Donnerstag, 21. September :22 15 Nostalgieradio MD 81342 NL.book Seite 3 Donnerstag, 21. September 2006 3:22 15 Inhoudsopgave Veiligheidsadviezen............................ 4 Bediening.....................................6 Inschakelen/uitschakelen

Nadere informatie

U heeft zowel een icast Zender als een icast Ontvanger nodig om een compleet SoundCast icast systeem te vormen!

U heeft zowel een icast Zender als een icast Ontvanger nodig om een compleet SoundCast icast systeem te vormen! Dank U voor de aankoop van een SoundCast draadloos systeem. SoundCast producten staan garant voor de beste kwaliteit in draadloze transmissie van een geluidsbron, vrij van storingen. U heeft zowel een

Nadere informatie

TRUST WIRELESS VIDEO & DVD VIEWER

TRUST WIRELESS VIDEO & DVD VIEWER TRUST WIRELESS VIDEO & DVD VIEWER Gebruiksaanwijzing Versie 1.0 1 1. Inhoud van de verpakking Controleer de inhoud van de verpakking. Daarin moet u aantreffen: 1. Zender 2. Ontvanger 3. Stroomadapter (2

Nadere informatie

Les Geluid. Regiecursus Gent

Les Geluid. Regiecursus Gent Les Geluid Regiecursus Gent Microfoons Dynamische microfoon Dynamische microfoon Een dynamische microfoon is een microfoon waarvan de werking berust op het bewegen van een spoel in een magneetveld. De

Nadere informatie

Draadloze oortelefoon TV Chin Guard TX-99

Draadloze oortelefoon TV Chin Guard TX-99 Technaxx * Gebruikersaanwijzing Draadloze oortelefoon TV Chin Guard TX-99 Met deze comfortabele en goed passende oortelefoon kunt u genieten van televisie en muziek op uw favoriete volume, zonder dat iedereen

Nadere informatie

AUDIO/VIDEO SYSTEEM ZENDER & ONTVANGER

AUDIO/VIDEO SYSTEEM ZENDER & ONTVANGER VID-TRANS12KN 2.4GHz AUDIO/VIDEO SYSTEEM ZENDER & ONTVANGER GEBRUIKSAANWIJZING NEDERLANDS Belangrijke veiligheidsvoorschriften: Deze apparatuur genereert en gebruikt radiofrequenties. Indien deze apparatuur

Nadere informatie

PA555 GEBRUIKSAANWIJZING

PA555 GEBRUIKSAANWIJZING PA555 GEBRUIKSAANWIJZING In deze gebruiksaanwijzing vindt u alles wat van belang is voor de aansluiting en bediening van de vm PA555. Lees daarom vóór de installatie de tekst aandachtig door. Algemene

Nadere informatie

WR-12 中文 NL Rersion 1

WR-12 中文 NL Rersion 1 WR-12 中 NL文 Rersion 1 BELANGRIJKE VEILIGHEIDSINSTRUCTIES 1. 2. 3. Lees deze instructies. Bewaar deze instructies. Neem alle waarschuwingen in acht. NL 4. 5. 6. 7. 8. 9. Volg alle instructies. Gebruik dit

Nadere informatie

LA240 Ringleiding Versterker. Gebruiksaanwijzing

LA240 Ringleiding Versterker. Gebruiksaanwijzing LA240 Ringleiding Versterker Gebruiksaanwijzing Introductie Het LA240 Ringleiding Systeem is een praktische oplossing voor mensen met een hoortoestel om beter te kunnen horen wanneer er geluisterd wordt

Nadere informatie

Cinema 300. Home Theater Luidsprekersysteem. Beknopte handleiding

Cinema 300. Home Theater Luidsprekersysteem. Beknopte handleiding Cinema 300 Home Theater systeem Beknopte handleiding DANK U VOOR DE AANSCHAF VAN DIT JBL PRODUCT De Cinema 300 is een compleet zesdelig home theater luidsprekersysteem met vier identieke tweeweg magnetisch

Nadere informatie

10 kω stappenverzwakker als audio volumeregelaar

10 kω stappenverzwakker als audio volumeregelaar 10 kω stappenverzwakker als audio volumeregelaar Inleiding Volumeregelaars voor stereoweergave worden meestal van twee gelijklopende potentiometers gemaakt. Die gelijkloop laat nogal eens te wensen over,

Nadere informatie