COLLEGEVERGADERING: 16 december BESLUITVORMINGSFORMULIER

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "COLLEGEVERGADERING: 16 december BESLUITVORMINGSFORMULIER"

Transcriptie

1 REGISTRATIENUMMER: Onderwerp: Onttrekking aan de openbaarheid Indische Buurt COLLEGEVERGADERING: 16 december BESLUITVORMINGSFORMULIER AGENDAPUNT: 5M aanleiding en inhoud: Bij besluit van 25 september 2008 is de raad akkoord gegaan met het ontwerp onttrekkingsbesluit van het weggedeelte tussen de Vrijenbanselaan en de Javastraat/Ternatestraat. Het ontwerp onttrekkingsbesluit heeft vanaf 28 september 2008 gedurende zes weken ter inzage gelegen voor het indienen van zienswijzen. Bij de brief van 20 oktober 2008, ontvangen 23 oktober 2008, heeft de Belangenvereniging Onze Indische Buurt zienswijzen ingebracht. In de bijgevoegde nota van beantwoording wordt ingegaan op deze zienswijzen. De zienswijzen geven geen aanleiding het ontwerp besluit te herzien, zodat het definitief kan worden vastgesteld. Voorstel: Instemmen met bijgevoegd ontwerp- raadsbesluit; Na instemming door het college, het ontwerpbesluit ter besluitvorming voorleggen aan de raad; Ha inctomming door de raad, het dofinitlovo bosluit aan hot vakteam Mobilitoit rotournoron, welk vakteam voor bekendmaking sal zorgdragen. Deadline (o.a. wettelijke bepalingen) Financiële/personele consequenties Publicitaire consequenties Geheim nee nee ja nee opsteller: A.M. Blufpand d.d. 8 december 2008 toest: 2468 Paraaf sector/vakteam: par: d.d: par: d.d: 1. #*sector/vakteam MOB këüz^- 9'''l»J 2-iÉi*eetefi'vakteai»=SO 3. #*sector/vakteam *# 4. rsector/vakteam *# 5. rsector/vakteam *# 6. S&C A /) MitW Directeur: Wijk en Stadszaken f\ par:. d.d. 1. F. Poolman Portefeuille(s): rportefeuille s waar onderwerp in in valt *# Secretaris par. d.d. /i a/o/ 1: A. Koning par. M d.d. RV. 2: rnaam poho*# par. d.d. Opmerkingen leden college/clusters/vakteams Gescs' >' ' ssrrhief GEMEENTE DELFT Bevoegdheid: raad Wegens: artikel 9 Wegenwet 09 FEB '± 0 9 FEB 2009 Par: Stuk gaat naar raad: ja indien ja: ter besluitvorming / ter meningsvorming Planning commissie:wijk, Verkeer en Beheer d.d. januari 2009 Planning raadsvergadering d.d.: januari 2009 Ter bespreking gevraagd door: r[in te vullen door Bureau Secretaris]** Besluit b en w: d-d. 16 DEC nr. mx CONFORM

2 REGISTRATIENUMMER: COLLEGEVERGADERING: 16 december.2008 AGENDAPUNT: riagendapuptji^te vullen door bureau secretarisr# 2.1 SJ FORMULIER FINANCIËLE DEKKING (bijlage bij besluitvormingsformulier) [invullen in overleg met financieel adviseur] Budgetverschuiving binnen 1 programma (B&W) Financiële consequenties Individuele begrotingswijziging Nr: Budgetverschuiving tussen programma's of tussen programma en reserve (raad) Algemeen tussentijdse wijziging (ATW / ARB)* Nr:_ -Verhoging of-verlaging-van zowel baten als lasten- (raad) Geen dekking aanwezig (raad) Financiële consequenties voor de exploitatie #* lopende jaar** rjaar 2*# rjaar 3 *# rjaar 4 *# a. Totale mutatie van de lasten b. Totale mutatie van baten c. Saldo van de mutaties voor mutatie op de reserves d. Mutatie op de reserves e. Saldo na de mutaties op de reserves * ARB = Algemene Raadsbegrotingswijziging (raad) * ATW = Algemene tussentijdse wijziging (B&W)

3 Raadsbesluit Datum Registratie nr. Stuk Onderwerp 29 januan GR II ^Onttrekking-weggedeeltetussende Vrijenbanselaan en Javastraat/Ternatestraat De raad van de gemeente Delft; Gelezen het voorstel van het college van 16 december 2008; BESLUIT: I. Het onttrekken aan de openbaarheid van het weggedeelte tussen de Vrijenbanselaan en de Javastraat/Ternatestraat een en ander volgens tekening met nummer: ; II. De inwerkingtreding van het onttrekkingsbesluit op 1 februari Aldus vastgesteld in de openbare raadsvergadering van 29 januari burgemeester. plv.griffier.

4 Raadsvoorstel Gemeente Delft Aan de gemeenteraad Van : college van B&W Datum : 16 december 2008 Pfh. : AKoning Steller :- A. M.-Blufpand tel.nr. : ablufpand@delft.nl Programma : Ruimtelijke ordening, Verkeer en Vervoer Registratie nr. : Stuk : GR I Onderwerp : Onttrekking weggedeelte tussen de Vrijenbanselaan en Javastraat/Ternatestraat Gevraagde beslissing: De raad wordt voorgesteld: 1. het weggedeelte tussen de Vrijenbanselaan en de Javastraat/Ternatestraat een en ander volgens tekening met nummer: te onttrekking aan de openbaarheid van; 2. het onttrekkingsbesluit in werking te laten treden op 1 februari Samenvatting 1. Aanleiding In augustus is gestart met het groot onderhoud op de Vrijenbanselaan. Tegelijkertijd wordt het terrein tussen de Javastraat en de Ternatestraat langs de Vrijenbanselaan opnieuw ingericht als parkeerterrein om de parkeerdruk in de Indische buurt te verlagen. Het weggedeelte tussen de Vrijenbanselaan en de Javastraat/Ternatestraat zal voor een deel worden ingericht als parkeerplaats (langs parkeren) en voor een deel worden heringericht als groenstrook. Ten behoeve van het aanleggen van de groenstrook dient het weggedeelte tussen de Vrijenbanselaan en de Javastraat/Ternatestraat aan de openbaarheid te worden onttrokken. Tussen de Insulindeweg en de Brasserskade zijn er aan de oostzijde van de Vrijenbanselaan nu 4 aansluitingen op korte afstand van elkaar. Met het onttrekken van dit weggedeelte aan de openbaarheid wordt de verkeersveiligheid bevorderd doordat de verkeerstromen gebundeld worden op minder kruispunten. Het verkeer heeft dan de Insulindeweg en de Brasserskade als alternatieven om de wijk in te rijden. De omrijafstand is gering. 2. Bevoegdheid De raad is op grond van artikel 11 juncto arlikel 9 van de Wegenwet bevoegd om openbare wegen aan de openbaarheid te onttrekken. 3. Historie / relatie met eerdere besluiten/ proces Bij besluit van 25 september 2008 heeft de raad ingestemd met het ontwerpbesluit. Tegen dit ontwerpbesluit heeft de Belangenvereniging Onze Indische Buurt bij brief van 20 oktober 2008, ontvangen op 23 oktober 2008, zienswijzen ingediend.

5 Stuk GR pag Wat willen we bereiken? (Beoogd effect) De verkeersveiligheid bevorderen. 5. Wat gaan we daarvoor doen? (Oplossingsrichtingen / kanttekenjngen)_ -Hetweggedeelte tussen devrijenbanseraan enuë^javastraat/ternatestraaraande openbaarheid onttrekken. 6. Wat mag het kosten? (Financiële paragraaf) n.v.t 7. Communicatie Na vaststelling van het definitieve besluit, de Belangenvereniging Onze Indische Buurt op de hoogte brengen van de reactie op hun zienswijzen en dit besluit bekend maken in de Stadskrant. 8. Verdere procedure N.V.T. Bijlagen: Tekening met nummer: Nota beantwoording zienswijzen. Hoogachtend, Het college van burgemeester en wethouders van Delft, mr. drs. G.A.A. Verkerk.burgemeester. mr. drs. H.G.LM. Camps.secretaris.

6 Aanbrengen parkeerplaatsen voormalig benzinestation Vrijenbanselaan Werkzaamheden: -Verwijderen trottoirbanden -Opbreken tegels 300x300x45 mm Opbreken straatbakstenen dikformaat keperverband rijbaan -Opbreken markering van betonstraatstenen -Aanbrengen trottoirbanden 180/200x250 mm -Aanbrengen trottoirbanden 130/150x250 mm -Aanbrengen tegel 300x300x45 mm Aanbrengen straatbakstenen dikformaat halfsteensverband parkeren -Aanbrengen straatbakstenen dikformaat keperverband rijbaan Aanbregen markering van betonstraatstenen -Aanhelen tegels -Aanhelen straatbakstenen -Ontgraven zand -Profileren zandbed TE MAKEN P.^.-Ofl; Parkeervaken, straatbokstenen, keiformaot, halfsteensverband Rijbaan, straat ba kste nen, keiformaat, keperverband Voetpad, betontegels 300x300x45 mm, grijs Gazon (aan de openbaarheid te onttrekken weggedeelte) Drempel ma rke ring Werkgrens Uitbr. parkeren Indischebuurt Voormalig Bezinestation Vrijenbanselaan datum: schaal:! :200 Gemeente Delft status Concspt bestek getekend CRQ ontwerp gecon. qeocc. SJ_ tekeningnummer IB py^^llt^l^^.ylrigeriiêursbureau Posttus 34Q AH DELFT<-'F,: 015-2Ï45S71 - T : 015^*

7 Raadsvoorstel Gemeente Delft Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. -Stellertel. nr. Programma Registratie nr. Stuk Onderwerp college van B&W 16 december 2008 A.Koning -A.M. Blufpand Ruimtelijke ordening, Verkeer en Vervoer GR I : Onttrekking weggedeelte tussen de Vrijenbanselaan en Javastraat/Ternatestraat Gevraagde beslissing: De raad wordt voorgesteld: 1. het weggedeelte tussen de Vrijenbanselaan en de Javastraat/Ternatestraat een en ander volgens tekening met nummer: te onttrekking aan de openbaarheid van; 2. het onttrekkingsbesluit in werking te laten treden op 1 februari Samenvatting 1. Aanleiding In augustus is gestart met het groot onderhoud op de Vrijenbanselaan. Tegelijkertijd wordt het terrein tussen de Javastraat en de Ternatestraat langs de Vrijenbanselaan opnieuw ingericht als parkeerterrein om de parkeerdruk in de Indische buurt te verlagen. Het weggedeelte tussen de Vrijenbanselaan en de Javastraat/Ternatestraat zal voor een deel worden ingericht als parkeerplaats (langs parkeren) en voor een deel worden heringericht als groenstrook. Ten behoeve van het aanleggen van de groenstrook dient het weggedeelte tussen de Vrijenbanselaan en de Javastraat/Ternatestraat aan de openbaarheid te worden onttrokken. Tussen de Insulindeweg en de Brasserskade zijn er aan de oostzijde van de Vrijenbanselaan nu 4 aansluitingen op korte afstand van elkaar. Met het onttrekken van dit weggedeelte aan de openbaarheid wordt de verkeersveiligheid bevorderd doordat de verkeerstromen gebundeld worden op minder kruispunten. Het verkeer heeft dan de Insulindeweg en de Brasserskade als alternatieven om de wijk in te rijden. De omrijafstand is gering. 2. Bevoegdheid De raad is op grond van artikel 11 juncto artikel 9 van de Wegenwet bevoegd om openbare wegen aan de openbaarheid te onttrekken. 3. Historie / relatie met eerdere besluiten/ proces Bij besluit van 25 september 2008 heeft de raad ingestemd met het ontwerpbesluit. Tegen dit ontwerpbesluit heeft de Belangenvereniging Onze Indische Buurt bij brief van 20 oktober 2008, ontvangen op 23 oktober 2008, zienswijzen ingediend.

8 Stuk GR I pag Wat willen we bereiken? (Beoogd effect) De verkeersveiligheid bevorderen. 5. Wat gaan we daarvoor doen? (Oplossingsrichtingen / kanttekeningen) -Het weggedeelte tussen de Vrijenbanselaan ende^javastraat/ternatestraat aan de openbaarheid onttrekken. 6. Wat mag het kosten? (Financiële paragraaf) n.v.t 7. Communicatie Na vaststelling van het definitieve besluit, de Belangenvereniging Onze Indische Buurt op de hoogte brengen van de reactie op hun zienswijzen en dit besluit bekend maken in de Stadskrant. 8. Verdere procedure N.V.T. Bijlagen: Tekening met nummer: Nota beantwoording zienswijzen. Hoogachtend, Het college van burgemeester en wethouders van Delft, mr. drs. G.A.A. Verkerk.burgemeester, mr. drs. H.G.L.M. Camps.secretaris.

9 Raadsbesluit Datum Registratie nr. Stuk Onderwerp 29 januari GR II ^Onttrekking weggedeelte tussen de Vrijenbanselaan en Javastraat/Ternatestraat De raad van de gemeente Delft; Gelezen het voorstel van het college van 16 december 2008; BESLUIT: I. Het onttrekken aan de openbaarheid van het weggedeelte tussen de Vrijenbanselaan en de Javastraat/Ternatestraat een en ander volgens tekening met nummer: ; II. De inwerkingtreding van het onttrekkingsbesluit op 1 februari Aldus vastgesteld in de openbare raadsvergadering van 29 januari burgemeester..griffier.

10 Nota van beantwoording Inspraakreacties op concept onttrekkingsbesluit Indische Buurt Inleiding In augustus 2008 is gestart met het groot onderhoud op de Vrijenbanselaan. Tegelijkertijd wordt het terrein tussen de Javastraat en de Ternatestraat langs de Vrijenbanselaan opnieuw ingericht als parkeerterrein om de parkeerdruk in de Indische buurt te verlagen. Het weggedeelte tussen de Vrijenbanselaan en de Javastraat/Ternatestraat zal voor een deel worden ingericht als parkeerplaats (langs parkeren) en voor een deel worden heringericht als groenstrook. Ten behoeve van het aanleggen van de groenstrook dient het weggedeelte tussen de Vrijenbanselaan en de Javastraat/Ternatestraat aan de openbaarheid te worden onttrokken. Op 25 september 2008 heeft de raad ingestemd met het ontwerp-onttrekkingsbesluit. Het ontwerpbesluit heeft vanaf 28 september 2008 gedurende zes weken ter inzage gelegen. Bij brief van 20 oktober 2008, ontvangen op 23 oktober 2008, heeft de Belangenvereniging Onze Indische Buurt haar zienswijze tegen het onttrekkingsbesluit ingediend. In het voorliggende stuk zal een reactie op deze zienswijze worden gegeven. Zienswijze De zienswijze heeft betrekking op de onttrekking van het weggedeelte voor fietsers en de aanleiding tot het onttrekkingsbesluit. A. Fietsers De onderdoorgang wordt momenteel veel gebruikt voor fietsers die vanuit de binnenstad of het station naar huis willen. De huidige doorgang is een logische verbinding. Indien deze wordt afgesloten zal het fietsverkeer waarschijnlijk het voetpad voor de snackbar kiezen als doorgang. Dat is vanuit verkeersveiligheid een minder gewenste situatie. B. Aanleiding Bij de onttrekking aan de openbaarheid van weggedeelte tussen de Vrijenbanselaan en de Javastraat/Ternatestraat zou de verkeersveiligheid en niet de het creëren van een groenvoorziening de onderbouwing moeten zijn. Het aanleggen van een groenstrook komt als argument voor de onttrekking aan de openbaarheid uit de lucht vallen en is niet onderbouwd met cijfers. Reactie op zienswijze Ten aanzien van onderdeel A Door het onttrekken van het weggedeelte worden de fietsmogelijkheden inderdaad iets verslechterd. De omrijafstand voor fietsers is echter zeer gering. De fietsers zullen hooguit 30 meter moeten omrijden. Ten aanzien van onderdeel B Verkeersveiligheid behoeft niet altijd onderbouwd te worden met cijfers. Een situatie kan verkeerskundig veiliger zijn en dat is thans aan de orde. Het aanleggen van de groenstrook komt niet helemaal uit de lucht vallen. Juist omdat in de omgeving al bomen zijn weggehaald en de beleving van een aantal bewoners is dat de buurt wat groen betreft in kwaliteit achteruit gaat, is de groenstrook extra benadrukt. Conclusie De ingebrachte zienswijzen geven geen aanleiding het ontwerp onttrekkingsbesluit d.d. 25 september 2008 te heroverwegen, zodat het definitief kan worden vastgesteld.

11 niwulit Raadsbesluit Datum : 29 januari 2009; Registratienr. : Stuk :GR08-282II Onderwerp ronttrekking-weggedeeltetussen-de-vrijenbanselaan en- Javastraat/Ternatestraat De raad van de gemeente Delft; Gelezen het voorstel van het college van 16 december 2008; BESLUIT: I. Het onttrekken aan de openbaarheid van het weggedeelte tussen de Vrijenbanselaan en de Javastraat/Ternatestraat een en ander volgens tekening met nummer: ; II. De inwerkingtreding van het onttrekkingsbesluit op 1 februari Aldus vastgesteld in de openbare raadsvergadering van 29 januari 2009., burgemeester. >; \) \ >0! \, plv.griffier.

12 Raadsvoorstel Gemeerite Delft Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. -Steller '- tel.nr. Programma Registratie nr. Stuk Onderwerp college van B&W 16 december 2008 A.Koning XR/TBlüfpand Ruimtelijke ordening, Verkeer en Vervoer GR l : Onttrekking weggedeelte tussen de Vrijenbanselaan en Javastraat/Ternatestraat Gevraagde beslissing: De raad wordt voorgesteld: 1. het weggedeelte tussen de Vrijenbanselaan en de Javastraat/Ternatestraat een en ander volgens tekening met nummer: te onttrekking aan de openbaarheid van; 2. het onttrekkingsbesluit in werking te laten treden op 1 februari Samenvatting 1. Aanleiding In augustus is gestart met het groot onderhoud op de Vrijenbanselaan. Tegelijkertijd wordt het terrein tussen de Javastraat en de Ternatestraat langs de Vrijenbanselaan opnieuw ingericht als parkeerterrein om de parkeerdruk in de Indische buurt te verlagen. Het weggedeelte tussen de Vrijenbanselaan en de Javastraat/Ternatestraat zal voor een deel worden ingericht als parkeerplaats (langs parkeren) en voor een deel worden heringericht als groenstrook. Ten behoeve van het aanleggen van de groenstrook dient het weggedeelte tussen de Vrijenbanselaan en de Javastraat/Ternatestraat aan de openbaarheid te worden onttrokken. Tussen de Insulindeweg en de Brasserskade zijn er aan de oostzijde van de Vrijenbanselaan nu 4 aansluitingen op korte afstand van elkaar. Met het onttrekken van dit weggedeelte aan de openbaarheid wordt de verkeersveiligheid bevorderd doordat de verkeerstromen gebundeld worden op minder kruispunten. Het verkeer heeft dan de Insulindeweg en de Brasserskade als alternatieven om de wijk in te rijden. De omrijafstand is gering. 2. Bevoegdheid De raad is op grond van artikel 11 juncto artikel 9 van de Wegenwet bevoegd om openbare wegen aan de openbaarheid te onttrekken. 3. Historie/relatie met eerdere besluiten/proces Bij besluit van 25 september 2008 heeft de raad ingestemd met het ontwerpbesluit. Tegen dit ontwerpbesluit heeft de Belangenvereniging Onze Indische Buurt bij briefvan 20 oktober 2008, ontvangen op 23 oktober 2008, zienswijzen ingediend.

13 Stuk GR I pag Wat willen we bereiken? (Beoogd effect) De verkeersveiligheid bevorderen. 5. Wat gaan we daarvoor d^en?jop]ossingsrlchtingen / kanttekeningen)- - Het weggedeelte tussen de Vrijenbanselaan en de Javastraat/Ternatestraat aan de openbaarheid onttrekken. 6. Wat mag het kosten? (Financiële paragraaf) n.v.t 7. Communicatie Na vaststelling van het definitieve besluit, de Belangenvereniging Onze Indische Buurt op de hoogte brengen van de reactie op hun zienswijzen en dit besluit bekend maken in de Stadskrant. 8. Verdere procedure N.V.T. Bijlagen: Tekening met nummer; Nota beantwoording zienswijzen. Hoogachtend, Het college van burgemeester en wethouders van Delft, mr. drs. G.A.A. Verkerk.burgemeester, mr. drs. H.G.L.M. Camps.secretaris.

^Hh. Gemeente Delft. 1 h JULI Gescand archief. Raadsvoorstel s^e»» Aan de gemeenteraad

^Hh. Gemeente Delft. 1 h JULI Gescand archief. Raadsvoorstel s^e»» Aan de gemeenteraad ^Hh Raadsvoorstel s^e»» Aan de gemeenteraad Gemeente Delft Gescand archief 1 h JULI 2009 Van Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma College van B&W A. Koning A.M. Blufpand 2602468 ablufpand@delft.nl GR09-105

Nadere informatie

Gemeente DeBft. Onderwerp : tussentijdse rapportage Meerjarenprogramma Grondontwikkeling

Gemeente DeBft. Onderwerp : tussentijdse rapportage Meerjarenprogramma Grondontwikkeling Gemeente DeBft Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma college van B&W 06-10-2009 R. Vuijk A.P. de Visser 2235 bdvisser@delft.nl Ontwikkeling Grond & Vastgoed 1027176

Nadere informatie

4. Wat willen we bereiken? (Beoogd effect) Dat kinderen met gezinnen met een laag inkomen kunnen blijven participeren.

4. Wat willen we bereiken? (Beoogd effect) Dat kinderen met gezinnen met een laag inkomen kunnen blijven participeren. 2 2-05-2DVf Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van : het college van burgemeester en wethouders Datum : 10 decem ber 2013 Pfh. : S.M. Brandligt Steller : G. Kosse tel.nr. : 0622467943 e-mail : gkosse@delft.nl

Nadere informatie

. G.A.A. Verkerk.griffier.

. G.A.A. Verkerk.griffier. Gescand archief 1 7 AUG. 2009 Raadsbesluit Datum : 9 juli 2009 Registratie nr.: 973494 Stuk : GR09-328 II Onderwerp : Verordening Langdurigheidstoeslag De raad van de gemeente Delft; Gelezen het voorstel

Nadere informatie

Extra financiële middelen 2010 loket kinderopvang t.b.v. uitvoering taken Wet Kinderopvang t.l.v. de Reserve Kinderopvang.

Extra financiële middelen 2010 loket kinderopvang t.b.v. uitvoering taken Wet Kinderopvang t.l.v. de Reserve Kinderopvang. Raadsbesluit 18 februari 2010 GR09-816I R HO^R Gescand s^-h: 1 6 MAART 2010 Extra financiële middelen 2010 loket kinderopvang t.b.v. uitvoering taken Wet Kinderopvang t.l.v. de Reserve Kinderopvang. De

Nadere informatie

Gemeente Delft. college van B&W Gescand archief S. Brandligt E. van de Giessen fl 9 J(/y?niK W W

Gemeente Delft. college van B&W Gescand archief S. Brandligt E. van de Giessen fl 9 J(/y?niK W W Raadsvoorstel Gemeente Delft Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-maii Programma Registratie nr. Stuk Onderwerp college van B&W Gescand archief d a t u m S. Brandligt E. van de Giessen

Nadere informatie

OIM. Gemeente Delft. Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. : college van B&W Datum : 15-12-2015 Pfh. Van

OIM. Gemeente Delft. Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. : college van B&W Datum : 15-12-2015 Pfh. Van Raadsvoorstel OIM Gemeente Delft Aan de gemeenteraad Van : college van B&W Datum : 15-12-2015 Pfh. : F. Forster Steller : N.A. van Slooten tel.nr. : 06 53986047 e-mail : hvslooten@delft.n1 Program ma :

Nadere informatie

Gemeente Delft. Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. Van Datum Pfh. Steller tel.nr. Programma Registratie nr.

Gemeente Delft. Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. Van Datum Pfh. Steller tel.nr.  Programma Registratie nr. Gemeente Delft Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma Registratie nr. Onderwerp college van B&W 31 mei 2016 F. Förster M.M.H.M. Tiekstra-Braun 06-10826086 mtiekstra@delft.nl

Nadere informatie

Gemeente Delft 17 MEI 20?] Raadsvoorstel. Gescand archief. Aan de gemeenteraad. Van Datum Pfh. Steller tel.nr. Programma: Registratie nr.

Gemeente Delft 17 MEI 20?] Raadsvoorstel. Gescand archief. Aan de gemeenteraad. Van Datum Pfh. Steller tel.nr.  Programma: Registratie nr. Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma: Registratie nr. Stuk college van B&W 22 maart 2011 L. Vokurka A. Hellemons 2602148 ahellemons@delft.nl Jeugd en Onderwijs

Nadere informatie

e i n d p aa" a a f hoofc / dd/

e i n d p aa a a f hoofc / dd/ e i n d p aa" a a f hoofc / Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma dd/ College van B&W 24-02-2015 S. Brandligt W.K.J. van den Berg 06 4153 2211 wovdberg@delft.nl Stad

Nadere informatie

2. Bevoegdheid De besluitvorming over de financiële consequenties van dit voorstel valt onder het budgetrecht van de gemeenteraad.

2. Bevoegdheid De besluitvorming over de financiële consequenties van dit voorstel valt onder het budgetrecht van de gemeenteraad. J J J Gemeente Delft 22 jm ^ Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma Registratie nr. College van BenW 15 maart 2016 S.M. Brandligt Atie Hoekman 06-22999405 ahoekman@delft.nl

Nadere informatie

oescand archief datum

oescand archief datum Raadsvoorstel oescand archief datum 1 6-07- 11 Aan de gemeenteraad Van : College van B&W Datum : 23 april 13 Pfh. : L.P. Vokurka Steller : L. van Ledden - Vredenbregt tei.nr. : 0652739308 e-mail : CoordinatorJaarrekeningproces@Delft.nl

Nadere informatie

Gemeente Delft. Raadsvoorstel

Gemeente Delft. Raadsvoorstel Raadsvoorstel Gemeente Delft Aan de gemeenteraad c^cand archfef Van : college van B&W Datum : 19 april 2011 "' ^«1 2Ü1J Pfh. : Pieter Guldemond Steller : Friso Vossen tel.nr. : 2112 e-mail : fvossen@delft.nl

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. Van Datum Pfh. Steller tel.nr. Programma Registratie nr. Stuk

Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. Van Datum Pfh. Steller tel.nr.  Programma Registratie nr. Stuk Gescand archief datum Q Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma Registratie nr. Stuk Onderwerp college van B&W 12-10-2011 L.P. Vokurka E. de Heiden 219 7314 edheiden@delft.nl

Nadere informatie

~ Gemeente Delft. Gewijzigd raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad

~ Gemeente Delft. Gewijzigd raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad ~ Gemeente Delft Gewijzigd raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma Registratie nr. BBV nr. Onderwerp : college van B&W : 20-02-2018 : F. Förster : M.M.H.M. Tiekstra-Braun

Nadere informatie

Gemeente Delft. Aan de gemeenteraad Gescand archief Van. Beantwoording Aanvraag Stichting Islamitisch College

Gemeente Delft. Aan de gemeenteraad Gescand archief Van. Beantwoording Aanvraag Stichting Islamitisch College Gemeente Delft Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Gescand archief Van college van B&W ^ Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma Registratie nr. Stuk 1 juni 2015 A. Hekker M. Kats 0652738751 mkats@delft.nl

Nadere informatie

Gemeente Delft. : Geactualiseerde investerings- en exploitatiebegroting HNK, geactualiseerde strategienota en procedure van wensen en bedenkingen

Gemeente Delft. : Geactualiseerde investerings- en exploitatiebegroting HNK, geactualiseerde strategienota en procedure van wensen en bedenkingen Gewijzigd Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van : College van B&W Datum : lojuni 2011 Pfh. : Milène Junius Steller : Simone Groeneweg tel.nr. ; 7842 e-mail ; sgroeneweg@delft.nl Doelstelling Registratienr.

Nadere informatie

Gemeente Delft. Verordening voorzieningen maatschappelijke ondersteuning gemeente Delft

Gemeente Delft. Verordening voorzieningen maatschappelijke ondersteuning gemeente Delft Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma Registratie nr. Stuk College van B&W 28 juni 2011 R. de Prez A. Derix 015-2602730 aderix@delft.nl Zorg, Onderwijs, Wijken

Nadere informatie

Gemeente Delft. Onderwerp : Begrotingswijziging t.b.v. aangepaste subsidiebijdragen VAK en DOK

Gemeente Delft. Onderwerp : Begrotingswijziging t.b.v. aangepaste subsidiebijdragen VAK en DOK Gemeente Delft Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma Registratie nr. Stuk college van B&W 01-03-2016 Ferrie Förster Milde van Slooten 06 53986047 hvslooten@delft.nl

Nadere informatie

Gemeente Delft. 19 april 2011 ««.JUU Pieter Guldemond Friso Vossen 2112 vaststelling bestemmingsplan ^ GR I

Gemeente Delft. 19 april 2011 ««.JUU Pieter Guldemond Friso Vossen 2112 vaststelling bestemmingsplan ^ GR I Raadsvoorstel Gemeente Delft Aan de gemeenteraad Gescand archief Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Doelstelling Registratie nr. Stuk college van B&W 9 O i i onw 19 april 2011 ««.JUU Pieter Guldemond

Nadere informatie

Gemeente Delft 18 APH 201? Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. Van Datum Pfh. Steller tel.nr. Registratie nr. BBV nr

Gemeente Delft 18 APH 201? Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. Van Datum Pfh. Steller tel.nr.  Registratie nr. BBV nr Gemeente Delft Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Registratie nr. BBV nr college van B&W 21 maart 2017 F. Förster M.M.H.M. Tiekstra-Braun 06-10826086 mtiekstra@delft.nl

Nadere informatie

Gemeente Deift Gescand archief

Gemeente Deift Gescand archief Gemeente Deift Gescand archief Raadsvoorstel d a t u m Aan de gemeenteraad Van college van B&W Datum 25 oktober 2011 Pfh. dhr. L.P. Vokurka Steller mr. E.J. Wilhelmy Damsté tel.nr. 0152197441 e-mail edamste@delft.nl

Nadere informatie

Gemeente Delft. wijziging van de tarieventabel Legesverordening Delft 2011

Gemeente Delft. wijziging van de tarieventabel Legesverordening Delft 2011 0m Sss bf Gemeente Delft Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma Registratie nr. Stuk Onderwerp college van B&W 16-11-2010 dhr. L.P. Vokurka mw. Y. Kievit 015-260

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer : 2013/14830 Datum : 3 september 2013 Programma : Mobiliteit Blad : 1 van 5 Cluster : Ruimte Portefeuillehouder : dhr. T.

Nadere informatie

Aan burgemeester en wethouders inkomen:.? m m. reg.nr.: >v.^^ ^Wl( zaaknr.: 2! o 2_b ^ b. 6 mei 2015 BZM Burgemeester J.M. Kraak-Brouwer par.

Aan burgemeester en wethouders inkomen:.? m m. reg.nr.: >v.^^ ^Wl( zaaknr.: 2! o 2_b ^ b. 6 mei 2015 BZM Burgemeester J.M. Kraak-Brouwer par. Aan burgemeester en wethouders inkomen:.? m m Datum: Sector/stafafdeling: Portefeuillehouder: Ontworpen door: 6 mei 2015 BZM Burgemeester J.M. Kraak-Brouwer par.: "[TT reg.nr.: >v.^^ ^Wl( zaaknr.: 2! o

Nadere informatie

Onderwerp Afgeven van een (ontwerp)vvgb voor woning van de fam. Sikkema aan de Westersingel 9 Noardburgum

Onderwerp Afgeven van een (ontwerp)vvgb voor woning van de fam. Sikkema aan de Westersingel 9 Noardburgum Raadsvoorstel Vergadering : 10 april 2014 Agendapunt : 7 Status : Besluitvormend Programma : (10) Ruimtelijke Ordening Portefeuillehouder : G.H. Schippers Behandelend ambt. : Johan Kok E-mail : jkok@t-diel.nl

Nadere informatie

Raadsvergadering. Onderwerp Wijziging Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst Werk en Inkomen Kromme Rijn Heuvelrug (GR RDWI)

Raadsvergadering. Onderwerp Wijziging Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst Werk en Inkomen Kromme Rijn Heuvelrug (GR RDWI) RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 15 februari 2018 18-007 Onderwerp Wijziging Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst Werk en Inkomen Kromme Rijn Heuvelrug (GR Aan de raad, Onderwerp Wijziging

Nadere informatie

2 7 OKT eindparaaf 1. dd\y. Gescand archief datum ^ Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. d.d.

2 7 OKT eindparaaf 1. dd\y. Gescand archief datum ^ Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. d.d. Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma Registratie nr. Stuk College van B&W 23-09-2011 L.P. Vokurka L.M. van Ledden - Vredenbregt 015-2197911 CoordinatorNajaarsrapportage@Delft.nl

Nadere informatie

Gescand archief. Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. Van Datum Pfh. Steller tel.nr. Programma Registratie nr. Stuk

Gescand archief. Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. Van Datum Pfh. Steller tel.nr.  Programma Registratie nr. Stuk Raadsvoorstel Gescand archief Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma Registratie nr. Stuk Onderwerp college van B&W 4 november 2014 S.M. Brandligt Marleen van Prooijen 06-53641739

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten --

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten -- Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Het opnieuw vaststellen van de Categorieënlijst verklaring van geen bedenkingen 1- Notagegevens Notanummer 2017-000574 Datum 14-04-2017 Programma: 05 Ruimtelijke

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.19.0116 *B.19.0116* Landgraaf, 17 januari 2019 ONDERWERP: Ontwerp verklaring van geen bedenkingen aanvraag omgevingsvergunning

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL NR april Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3 Bunnik. Aan de raad,

RAADSVOORSTEL NR april Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3 Bunnik. Aan de raad, RAADSVOORSTEL NR. 19-45 Raadsvergadering Zaaknummer 18 april 2019 653643 Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3 Bunnik Aan de raad, Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3, Bunnik.

Nadere informatie

Raadsvergadering. Onderwerp Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst Werk en Inkomen (GR RDWI)

Raadsvergadering. Onderwerp Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst Werk en Inkomen (GR RDWI) RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 17-12-2015 15-097 Onderwerp Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst Werk en Inkomen (GR RDWI) Aan de raad, Onderwerp Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1142109 Datum: 19 augustus 2014 Behandeld door: M.C. Deinum Afdeling / Team: RO / ROB Onderwerp: Verklaring van geen bedenkingen project Solar Campus

Nadere informatie

MliVJUUT. Gemeente Delft b. Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. Van Datum Pfh. Steller tel.nr. Programma Registratie nr.

MliVJUUT. Gemeente Delft b. Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. Van Datum Pfh. Steller tel.nr.  Programma Registratie nr. MliVJUUT I V V V Gemeente Delft Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma Registratie nr. : college van B&W : 26-04-2016 : A. Mekker : L. van Ledden-Vredenbregt

Nadere informatie

, í. Onderwerp Nota grondprijzen 2014 en memo parameters 2014

, í. Onderwerp Nota grondprijzen 2014 en memo parameters 2014 B en W voorstel 13INT02955 Onderwerp Nota grondprijzen 2014 en memo parameters 2014 Samenvatting voorstel Door de prijsverschillen tussen de verschillende categorieën voor particuliere uitgifte woningbouw

Nadere informatie

Gemeente Delft 0 2 MRT Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. Van Datum Pfh. Steller tel.nr. Programma Registratie nr.

Gemeente Delft 0 2 MRT Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. Van Datum Pfh. Steller tel.nr.  Programma Registratie nr. Gemeente Delft Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma Registratie nr. Stuk college van B&W 10-02-2015 R. de Prez, A. Mekker Y. blom vblom@delft.nl Samenleving

Nadere informatie

Raadsvergadering. Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan partiële herziening Dorp Odijk 2012, snippergroen

Raadsvergadering. Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan partiële herziening Dorp Odijk 2012, snippergroen RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 23 juni 2016 16-042 Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan partiële snippergroen Aan de raad, Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan partiële snippergroen Gevraagde

Nadere informatie

Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein. Commissie Sociaal en Economisch Domein. Informerende Commissie. Bespreken.

Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein. Commissie Sociaal en Economisch Domein. Informerende Commissie. Bespreken. Raad VOORBLAD Onderwerp Fiets- wandelpad op het landgoed Beekvliet Agendering Commissie Bestuurlijk Domein Gemeenteraad Commissie Ruimtelijk Domein Lijst ingekomen stukken Commissie Sociaal en Economisch

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan John. F. Kennedylaan 23eo. Aan de raad,

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan John. F. Kennedylaan 23eo. Aan de raad, RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 9 oktober 2014 14-087 Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan John. F. Kennedylaan 23eo Aan de raad, Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan John. F. Kennedylaan 23eo

Nadere informatie

Vastgesteld bestemmingsplan Groenvoorziening Klokkengietersstraat 2-96 te Venlo

Vastgesteld bestemmingsplan Groenvoorziening Klokkengietersstraat 2-96 te Venlo Raadsvoorstel GEMEENTEBESTUUR onderwerp raadsnummer 2012 87 collegevergadering raadsvergadering fatale termijn programma portefeuillehouder Vastgesteld bestemmingsplan Groenvoorziening Klokkengietersstraat

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [X]Akkoordstukken [X]Openbaar [ ]Besloten --

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [X]Akkoordstukken [X]Openbaar [ ]Besloten -- Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Onttrekken aan de openbaarheid 1- Notagegevens Notanummer 2016-000747 Datum 29-04-2016 Programma: 03 Leefomgeving Portefeuillehouder Weth. Rorink Team ORB

Nadere informatie

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders Nummer: Datum vergadering: 30-08-2005 Onderwerp: Opheffing IZA-regeling Conceptbesluit: Bijgevoegd raadsvoorstel en -besluit, inhoudende de opheffing van de IZA

Nadere informatie

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders Nummer: Datum vergadering: -Concept Onderwerp: Programmabegroting 2007 BWS Uitvoeringsorgaan NW Overijssel. Conceptbesluit: Het college neemt kennis van: - De

Nadere informatie

1. Plangebied Het plangebied van het voorbereidingsbesluit omvat de Trafolocatie ten zuidwesten van het station Leiden Centraal.

1. Plangebied Het plangebied van het voorbereidingsbesluit omvat de Trafolocatie ten zuidwesten van het station Leiden Centraal. Nr. : 06.0006. Dnst. : BOWO Voorbereidingsbesluit Trafolocatie. Leiden, 24 januari 2006. 2006. Wij stellen uw raad voor om het voorbereidingsbesluit als bedoeld in artikel 21 van de Wet op de Ruimtelijke

Nadere informatie

Raadsvergadering. 8 maart

Raadsvergadering. 8 maart RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 8 maart 2018 18-016 Onderwerp Bestemmingsplan 'Hollendewagenweg 21 Werkhoven' Aan de raad, Onderwerp Bestemmingsplan Hollendewagenweg 21 Werkhoven. Gevraagde beslissing

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders 11 september Steller Documentnummer Afdeling. G.J. van Scherrenburg Publiek

Burgemeester en Wethouders 11 september Steller Documentnummer Afdeling. G.J. van Scherrenburg Publiek Burgemeester en Wethouders Steller Documentnummer Afdeling 0050000002237 Publiek Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouder 036 5229517 Nee W.P. van der Es Kabinet Brief bijgevoegd Te volgen procedure

Nadere informatie

college van B&W 2 maart 2010 A. Koning ATlVTBIüfpahd Verkeer en Vervoer #*Wordt ingevuld door Griffie*# ^

college van B&W 2 maart 2010 A. Koning ATlVTBIüfpahd Verkeer en Vervoer #*Wordt ingevuld door Griffie*# ^ *»&*" "- ZflW Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. "Steller tel.nr. e-mail Programma Registratie nr. Stuk college van B&W 2 maart 2010 A. Koning ATlVTBIüfpahd 015-2602468 ablufpand@delft.nl

Nadere informatie

+ZI IJsselstein. Raadsvoorstel. agendapunt. 2012/00443 Mobiliteit Ruimte dhr. T. de Jong A. van Koolwijk

+ZI IJsselstein. Raadsvoorstel. agendapunt. 2012/00443 Mobiliteit Ruimte dhr. T. de Jong A. van Koolwijk Raadsvoorstel ^ \J Gemeente K lit C C II L C +ZI IJsselstein Aan de raad van de gemeente IJsselstein agendapunt 3 Raadsstuknummer Programma Cluster Portefeuillehouder: Informatie bij E-mail/tel. nr. 2012/00443

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Achterdijk 37 Odijk' Aan de raad,

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Achterdijk 37 Odijk' Aan de raad, RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 26-10-2017 17-082 Onderwerp Aan de raad, Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Achterdijk 37 Odijk Gevraagde beslissing 1. Het bestemmingsplan Achterdijk 37 Odijk

Nadere informatie

Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Vierde partiële herziening Noordoost, HC IJsseloever

Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Vierde partiële herziening Noordoost, HC IJsseloever Raadsvoorstel Gemeente IJsselstein agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 443111 Programma : Woon- en leefomgeving Commissie : Ruimte Portefeuillehouder: dhr. J.H. Lappee Informatie

Nadere informatie

Raadsvergadering. Onderwerp Verordening Maatschappelijke ondersteuning gemeente Bunnik 2018 en de verordening Jeugdhulp gemeente Bunnik 2018

Raadsvergadering. Onderwerp Verordening Maatschappelijke ondersteuning gemeente Bunnik 2018 en de verordening Jeugdhulp gemeente Bunnik 2018 RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 15 februari 2018 18-005 Onderwerp Verordening Maatschappelijke ondersteuning en de verordening Jeugdhulp Aan de raad, Onderwerp Verordening Maatschappelijke ondersteuning

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [ ]Openbaar -- [ ]Besloten --

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [ ]Openbaar -- [ ]Besloten -- Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Herziening Grondexploitatie winkelcentrum Keizerslanden 1- Notagegevens Notanummer 2017-000329 Datum 08-03-2017 Programma: 06 Herstructurering en vastgoed

Nadere informatie

Voorstel aan de raad. Langevoort, M. (Marja) Kenmerk Commissie Mens en Samenleving Vergaderdatum 19 november 2015

Voorstel aan de raad. Langevoort, M. (Marja) Kenmerk Commissie Mens en Samenleving Vergaderdatum 19 november 2015 Voorstel aan de raad Opgesteld door Volksgezondheid Langevoort, M. (Marja) Kenmerk 15.511227 Vergadering Commissie Mens en Samenleving Vergaderdatum 19 november 2015 Geheim Nee Zienswijze gewijzigde begroting

Nadere informatie

Gemeente Delft. Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad

Gemeente Delft. Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad Gemeente Delft Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van : college van B&W Gescand archief d a t u m Datum : 15 maart 2011 Pfh. : Pieter Guldemond J 7 MFI 2011 Steller : Friso Vossen, Arjaan Hoogenboom tel.nr.

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [X]Akkoordstukken [ ]Openbaar -- [ ]Besloten --

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [X]Akkoordstukken [ ]Openbaar -- [ ]Besloten -- Nota voor burgemeester en wethouders Ontheffing woonplaatsvereiste wethouder R. Hartogh Heys en F. Rorink 1- Notagegevens Notanummer 2017-000495 Datum 11-04-2017 Programma: 01 Burger en bestuur Portefeuillehouder

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 550663 Datum : 1 mei 2018 Programma : Regie Blad : 1 van 5 Commissie : Bestuur Portefeuillehouder: mr. P.J.M. van Domburg Informatie

Nadere informatie

Gescand archief Aan de gemeenteraad datum,

Gescand archief Aan de gemeenteraad datum, Raadsvoorstel Gemeente Delft Gescand archief Aan de gemeenteraad datum, Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Doelstelling Registratie nr Stuk 0 6 0,(T College van B&W " 2015 ^ 1 september 2015 F. Förster

Nadere informatie

2 1 JULI2015. Gemeente Delft. Gescand archief datum ^ Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad

2 1 JULI2015. Gemeente Delft. Gescand archief datum ^ Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad Gemeente Delft Gescand archief datum ^ 2 1 JULI2015 Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van : het college van B en W Datum : 26 05 2015 Pfh. : A.H. Hekker Steller : Olga Lemmen tel.nr. : 06 52739444 e-mall

Nadere informatie

2007. Nr. : Dnst. : BOWO. Voorbereidingsbesluit ROC Lammenschans. Leiden, 27 februari SAMENVATTING

2007. Nr. : Dnst. : BOWO. Voorbereidingsbesluit ROC Lammenschans. Leiden, 27 februari SAMENVATTING 2007. Nr. : 07.0021 Dnst. : BOWO Voorbereidingsbesluit ROC Lammenschans. Leiden, 27 februari 2007. SAMENVATTING Wij stellen u voor om een nieuw voorbereidingsbesluit te nemen als bedoeld in artikel 21

Nadere informatie

26 maart 2015 Coos Rijsdijk

26 maart 2015 Coos Rijsdijk Raadsvoorstel Datum Raad Portefeuillehouder 26 maart 2015 Coos Rijsdijk Registratienummer BR1500017 Preventief toezicht van toepassing Nee Onderwerp Liquidatieplan Stadsregio Rotterdam Gevraagde beslissing

Nadere informatie

Krimpen aan den IJssel. Aan de gemeenteraad van. Voorstel 1 augustus 2012 Agendanummer : P. Al

Krimpen aan den IJssel. Aan de gemeenteraad van. Voorstel 1 augustus 2012 Agendanummer : P. Al Raadsvoorstel GEMEENTERAAD Voorstel 1 augustus 2012 Agendanummer : P. Al Datum Ruimte raadsvergadering : 27-9-2012 Ruimtelijke Ontwikkeling Registratienummer : Onderwerp: algemene verklaring van geen bedenkingen

Nadere informatie

IJsselstein. Raadsvoorstel. agendapunt. Aan de raad van de gemeente IJsselstein. Datum: 1 mei 2018 Blad : 1 van 5

IJsselstein. Raadsvoorstel. agendapunt. Aan de raad van de gemeente IJsselstein. Datum: 1 mei 2018 Blad : 1 van 5 Raadsvoorstel Gemeente IJsselstein agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 549215 Programma : Wonen & Ruimte Commissie : Ruimte Portefeuillehouder: Wethouder mr. N.P.L.M. Doesburg

Nadere informatie

Gemeente Delft. College van B&W 29 oktober 2013 Gescand archief clatum

Gemeente Delft. College van B&W 29 oktober 2013 Gescand archief clatum Raadsvoorstel Gemeente Delft Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma Registratie nr. Stuk Ondenwerp College van B&W 29 oktober 2013 Gescand archief clatum M.C. Junius [U A.A.J.

Nadere informatie

categorie/ agendanr. Onttrekking aan het openbaar verkeer van parkeerplaatsen en voetpad behorende bij het pand Kapelstraat

categorie/ agendanr. Onttrekking aan het openbaar verkeer van parkeerplaatsen en voetpad behorende bij het pand Kapelstraat Raadsvoorstel Jaar Raad categorie/ agendanr. B.enW. --- 2016 RAl6.0043 7 16/461 A 1f]1 Gemeente ~~Vf\Emmen ~ Onttrekking aan het openbaar verkeer van parkeerplaatsen en voetpad behorende bij het pand Kapelstraat

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Nr.: ZK / Cultuurhuis Krimpen aan de LekIntern. Raadsvergadering : Onderwerp : Cultuurhuis Krimpen aan de Lek

RAADSVOORSTEL. Nr.: ZK / Cultuurhuis Krimpen aan de LekIntern. Raadsvergadering : Onderwerp : Cultuurhuis Krimpen aan de Lek Nr.: ZK15006912 / 16-0017745 Cultuurhuis Krimpen aan de LekIntern RAADSVOORSTEL Raadsvergadering : Onderwerp : Cultuurhuis Krimpen aan de Lek Datum : 31 mei 2016 Korte samenvatting De raad wordt voorgesteld

Nadere informatie

Van: L. Lindeman Tel nr: 8642 Nummer: 17A.00368

Van: L. Lindeman Tel nr: 8642 Nummer: 17A.00368 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & VOORSTEL AAN DE RAAD Van: L. Lindeman Tel nr: 642 Nummer: 17A.0036 Datum: 4 april 2017 Team: Ruimtelijke plannen Tekenstukken: Ja Bijlagen: 3 Afschrift aan: H.

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Bedrijventerrein De Raaphof' Aan de raad,

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Bedrijventerrein De Raaphof' Aan de raad, RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 17-12-2015 15-091 Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Bedrijventerrein De Raaphof' Aan de raad, Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Bedrijventerrein De Raaphof

Nadere informatie

raadsvoorstel voorstel B&W stelt de raad voor het volgende te besluiten:

raadsvoorstel voorstel B&W stelt de raad voor het volgende te besluiten: raadsvoorstel zaak/onderwerp Z-15-07182 / Vaststellen van de zienswijze op de conceptbegroting voor 2016 van de Gemeenschappelijke Regeling Kust-, Duin- en Bollenstreek (GR-KDB) portefeuillehouder J. Roeffen

Nadere informatie

Onderwerp: Onttrekken van het voetpad bij de Koolmees 54 aan het openbaar verkeer.

Onderwerp: Onttrekken van het voetpad bij de Koolmees 54 aan het openbaar verkeer. svoorstel Onderwerp: Onttrekken van het voetpad bij de Koolmees 54 aan het openbaar verkeer. Portefeuillehouder: J. Kuper Dienst Gebied Inrichting en beheer J. Roersma, telefoon (68 54 07) Aan de gemeenteraad

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.19.0026 *B.19.0026* Landgraaf, 15 januari 2019 ONDERWERP: Definitieve verklaring van geen bedenkingen voor een zonnepark in

Nadere informatie

Raadsvergadering

Raadsvergadering RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 21-01-2016 16-007 Wijziging tarieven onroerende zaakbelastingen 2016 en Procedure vaststellen tarieven onroerende zaakbelastingen voor komende jaren. Aan de raad,

Nadere informatie

Onderwerp Afgeven van een (ontwerp)verklaring van geen bedenkingen voor de nieuwbouw van Burgumerheide Nieuw Toutenburg.

Onderwerp Afgeven van een (ontwerp)verklaring van geen bedenkingen voor de nieuwbouw van Burgumerheide Nieuw Toutenburg. Raadsvoorstel Vergadering : 10 april 2014 Agendapunt : 6 Status : Besluitvormend Programma : (10) Ruimtelijke Ordening Portefeuillehouder : G.H. Schippers Behandelend ambt. : Johan Kok E-mail : jkok@t-diel.nl

Nadere informatie

: Periodieke actualisering Algemene Plaatselijke Verordening voor Delft

: Periodieke actualisering Algemene Plaatselijke Verordening voor Delft Gescand archief datum ^ 13 JAN. 2014' Raadsvoorstel Steller : B. Hobbelink tel.nr. : 1871 e-mail : bhobbelink@delft.nl Cluster/Afdeling : Veiligheid/Advies Registratienr. : 1355354 Stuk : #*Wordt ingevuld

Nadere informatie

VOORSTEL OPSCHRIFT. Vergadering van december Onderwerp:

VOORSTEL OPSCHRIFT. Vergadering van december Onderwerp: VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van december 2013 Besluit nummer: 2013_Raad_00081 Onderwerp: Verklaring van geen bedenkingen voor omgevingsvergunning herinrichting Kloosterwei/Ganzenwei in Warmond - Besluitvormend

Nadere informatie

VOORBLAD RAADSVOORSTEL. bestemming bedrijf naar wonen aan de Krullelaan 36 te Zeist

VOORBLAD RAADSVOORSTEL. bestemming bedrijf naar wonen aan de Krullelaan 36 te Zeist VOORBLAD RAADSVOORSTEL 12RAAD0116 Ronde Tafel : N.v.t. Debat : N.v.t. Raadsvergadering : 04 december 2012 Gewijzigd voorstel : - Portefeuillehouder : Jacqueline Verbeek Organisatieonderdeel : Publiek &

Nadere informatie

Plattelandswoning Middenweg 87 en 91 Bestemmingsplan Plattelandswoning Middenweg 87 en 91

Plattelandswoning Middenweg 87 en 91 Bestemmingsplan Plattelandswoning Middenweg 87 en 91 Plattelandswoning Middenweg 87 en 91 Bestemmingsplan Plattelandswoning Middenweg 87 en 91 Gemeente Venlo Projectnummer BRO: 211x08099 Identificatienummer: NL.IMRO.0983.BP201605MDDNWG8791-VA01 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Gescand arc^i- rt 2 5JULI2011

Gescand arc^i- rt 2 5JULI2011 Gescand arc^i- rt 2 5JULI2011 Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad eindparaaf wathcürk:. 1 i, v-»? bou der ^Vüv^.. Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Doelstelling Registratie nr. Stuk Onderwerp College

Nadere informatie

Onderwerp VRU: zienswijze jaarstukken 2016, zienswijze programmabegroting 2018 inclusief 1e begrotingswijziging 2017

Onderwerp VRU: zienswijze jaarstukken 2016, zienswijze programmabegroting 2018 inclusief 1e begrotingswijziging 2017 Raadsvoorstel Gemeente IJsselstein agendapunt ' L] Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer 446994 Datum: 23 mei 2017 Programma Openbare Orde en Veiligheid Blad : 1 van 5 Commissie : Bestuur

Nadere informatie

C.C.A. Evers 3678

C.C.A. Evers 3678 Agendapunt commissie: 3.3 steller telefoonnummer email C.C.A. Evers 3678 carlijn.evers@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 123325/225214 portefeuillehouder M. Wijnen onderwerp Verklaring

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.19.0759 Landgraaf, 15 april 2019 ONDERWERP: Uitgangspuntennotitie begroting 2019-1 en 2020, concept 1e wijziging begroting 2019-1,

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Extra kosten personele inhuur Openbare Orde en veiligheid (OOV) Aan de raad,

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Extra kosten personele inhuur Openbare Orde en veiligheid (OOV) Aan de raad, RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 04-10-2018 18-078 Onderwerp Extra kosten personele inhuur Openbare Orde en veiligheid (OOV) Aan de raad, Onderwerp Extra kosten personele inhuur Openbare Orde en Veiligheid

Nadere informatie

Raadsvoorstel Intrekken en opnieuw vaststellen van categorieën van gevallen waarvoor een verklaring van geen bedenkingen niet is vereist

Raadsvoorstel Intrekken en opnieuw vaststellen van categorieën van gevallen waarvoor een verklaring van geen bedenkingen niet is vereist Toelichting over de behandeling van: HAMERSTUK Raadsvoorstel Intrekken en opnieuw vaststellen van categorieën van gevallen waarvoor een verklaring van geen bedenkingen niet is vereist Besluitronde 23 mei

Nadere informatie

M. Goossens, F. van den Berg, M. Bouwman, M. van Baaren

M. Goossens, F. van den Berg, M. Bouwman, M. van Baaren VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & VOORSTEL AAN DE RAAD Van: M. van Baaren Tel nr: 8413 Nummer: 16A.00861 Datum: 27 september 2016 Team: Realisatie & Beheer Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift

Nadere informatie

Raadsvoorstel - 1 - Besluit kwijtschelding gemeentelijke belastingen. Kaderstellen Controleren Budget autoriseren Consulteren

Raadsvoorstel - 1 - Besluit kwijtschelding gemeentelijke belastingen. Kaderstellen Controleren Budget autoriseren Consulteren - 1 - Raadsvoorstel ALGEMENE GEGEVENS Agendapunt 12. Registratienummer 2010-000635/r Portefeuillehouder CT Griffier 0561-691201 BIJLAGEN (in te vullen door griffier) Voorstel X Concept besluit X Begrotingswijziging

Nadere informatie

Voorbereidingsbesluit gebied Industriestraat Stationsstraat-Parallelweg te Tegelen september oktober 2018

Voorbereidingsbesluit gebied Industriestraat Stationsstraat-Parallelweg te Tegelen september oktober 2018 venlo Raadsvoorstel GEMEENTEBESTUUR onderwerp raadsnummer 2018 collegevergadering d.d. raadsvergadering d.d. fatale termijn programma portefeuillehouder Voorbereidingsbesluit gebied Industriestraat Stationsstraat-Parallelweg

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2014/22

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2014/22 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 4-2-2014 Nummer voorstel: 2014/22 Voor raadsvergadering d.d.: 11-03-2014 Agendapunt: 5 Onderwerp:

Nadere informatie

Nummer : 2013/ Datum : 1 oktober 2013 Onderwerp : Vaststelling bestemmingsplan Vroonlandseweg Kapelle

Nummer : 2013/ Datum : 1 oktober 2013 Onderwerp : Vaststelling bestemmingsplan Vroonlandseweg Kapelle Voorbereidende raadsvergadering: 5 november 2013 Besluitvormende raadsvergadering: 26 november 2013 Portefeuillehouder: E. Damen AAN DE GEMEENTERAAD Nummer : 2013/ Datum : 1 oktober 2013 Onderwerp : Vaststelling

Nadere informatie

In de afgelopen periode heeft initiatiefnemer de plannen nader onderbouwd en een omgevingsvergunning met ruimtelijke onderbouwing ingediend.

In de afgelopen periode heeft initiatiefnemer de plannen nader onderbouwd en een omgevingsvergunning met ruimtelijke onderbouwing ingediend. Raadsvergadering: 8 september 2015 Agendapunt: 9 Kenmerk: ADV 15/10205 Datum voorstel: 11-8-2015 Portefeulllehoudert Wethouder B. Jaspers Faijer Informant: de heer R. van der Spek Onderwerp: Appartementencomplex

Nadere informatie

Voorbereidingsbesluit gebied Industriestraat Stationsstraat-Parallelweg te Tegelen september oktober 2017

Voorbereidingsbesluit gebied Industriestraat Stationsstraat-Parallelweg te Tegelen september oktober 2017 venlo Raadsvoorstel GEMEENTEBESTUUR onderwerp raadsnummer 2017 collegevergadering d.d. raadsvergadering d.d. fatale termijn programma portefeuillehouder Voorbereidingsbesluit gebied Industriestraat Stationsstraat-Parallelweg

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Nummer Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan 'Parapluherziening Buitengebied Bunnik'

RAADSVOORSTEL. Nummer Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan 'Parapluherziening Buitengebied Bunnik' RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 01-11-2018 18-088 Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan 'Parapluherziening Buitengebied Bunnik' Aan de raad, Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Parapluherziening

Nadere informatie

Gevraagde beslissing: De gewijzigde Verordening jeugdhulp gemeente Delft 2015 vast te stellen.

Gevraagde beslissing: De gewijzigde Verordening jeugdhulp gemeente Delft 2015 vast te stellen. Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van : College van B&W Datum : 07-05-2019 Pfh. : H. H. van der Woude Steller : Zoë Bos tel.nr. : 06-22914216 e-mail : zbos@delft.nl Registratie nr. : 3921862 BBV : 3921858

Nadere informatie

E.G.M. van den Boom / september 2017

E.G.M. van den Boom / september 2017 steller telefoonnummer email Agendapunt commissie: 3.2 E.G.M. van den Boom 3665 Evelien.van.den.Boom@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 246333/254627 11 september 2017 portefeuillehouder

Nadere informatie

Raadsvoorstel B. en W.

Raadsvoorstel B. en W. Raadsvoorstel B. en W. Datum voorstel: 4 mei 2010 Vergaderdatum: 1 juni 2010 Uiterste datum collegebehandeling: 1 juni 2010 Uiterste datum raad: 29 juni 2010 Naam opsteller: Martijn Groenestein Naam afdeling/team:

Nadere informatie

Agendapunt. Op grond van artikel 192 van de gemeentewet is de raad het bevoegd orgaan om de begroting tussentijds te wijzigen.

Agendapunt. Op grond van artikel 192 van de gemeentewet is de raad het bevoegd orgaan om de begroting tussentijds te wijzigen. RAADSVOORSTEL Agendapunt Raad 27 oktober 2016 Afdeling Middelen Voorstel nummer 2016.00077 Datum 27 september 2016 Onderwerp Tweede bestuursrapportage 2016 Programma Alle begrotingsprogramma's Inlichtingen

Nadere informatie

1. Deel te nemen aan de stichting Legal Valley 2. De brief aan de raad als reactie op de ingediende wensen en bedenkingen vast te stellen

1. Deel te nemen aan de stichting Legal Valley 2. De brief aan de raad als reactie op de ingediende wensen en bedenkingen vast te stellen Openbaar Onderwerp Definitieve deelneming stichting Legal Valley Programma Bestuur & Middelen BW-nummer Portefeuillehouder H.M.F. Bruls Samenvatting Op 1 november 2016 hebben wij besloten om deel te nemen

Nadere informatie

Zijn in het voorstel één of meer van de volgende aspecten van toepassing?

Zijn in het voorstel één of meer van de volgende aspecten van toepassing? ' ř Gemeente fi Bergen op Zoom Voorlegger I Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Portefeuillehouder(s) Contactpersoon Afdeling Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummer en -naam

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 61875 Datum : 10 juni 2014 Programma : Woon en leefomgeving Blad : 1 van 6 Cluster : Ruimte Portefeuillehouder: dhr. H.C.V.

Nadere informatie

Doetinchem, 15 juni 2018

Doetinchem, 15 juni 2018 Aan de raad AGENDAPUNT NR. 2 ALDUS VASTGESTELD 28 JUNI 2018 Bestemmingsplan 'Parapluherziening Uitsluiten woningbouw bestemmingen Centrum en Gemengd - 2018' Te besluiten om: 1. De Nota van zienswijzen

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1072494 Behorend bij het B&W-advies met registratienummer 1072493 Moet in elk geval behandeld zijn in de raadsvergadering van de gemeente Purmerend

Nadere informatie