Nieuwsbrief. december jaargang 5 nr.11

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief. december jaargang 5 nr.11"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief december 2012 jaargang 5 nr.11 Nieuwsbrief: Voor je ligt weer een nieuw exemplaar van de Minke-Dive nieuwsbrief. Wij hopen je met deze nieuwsbrief beter op de hoogte te houden van het reilen en zeilen binnen de vereniging. Met als doel dat wij onze gezamenlijke passie het duiken nog meer met elkaar kunnen beoefenen en beleven. Mocht je nog leuke ideeën, anekdotes, vakantieverhalen, foto s of duikervaringen hebben laat het ons weten, grote kans dat wij deze zullen publiceren. CLUBTRAINING De clubtraining staat onder leiding van Arie Kersbergen en Evert Meerlo. De clubtraining wordt iedere donderdag van 21.15~22.15 uur gegeven. Voor elke training geldt: zorg voor een loodgordel 06 december Arie verzint wel wat 13 december alle skills 20 december van alles wat 27 december vrij duiken

2 FOTO VAN DE MAAND Iedere maand wordt er iemand uitgekozen om een foto te mailen voor in de Nieuwsbrief. Het liefst met (een paar regels) tekst erbij. Wat spreekt jou aan of welk verhaal zit erachter etc... Vanzelfsprekend dient de foto gerelateerd te zijn aan de duiksport. De foto hoeft niet zelf te zijn gemaakt. Deze maand een foto van Oliver Lenneberg: Sinds ik bezig ben met duiken, ben ik gefascineerd door alles wat zich onderwater bevindt. Of het nou in Nederland is, in Spanje of waar dan ook. Uren aan films over duiken heb ik tot op heden gekeken, tientallen, zo niet honderden filmpjes op YouTube, tijdschriften, reisverslagen, foto's van bekenden en wildvreemden. Het is iets waarvan ik nu zeg: Had ik het maar dertig jaar eerder ontdekt!

3 Iets anders wat altijd mijn interesse heeft gehad is de Tweede Wereldoorlog. De veldslagen, de bevolking, de wijze waarop het heeft kunnen gebeuren, de groei en ondergang van het Derde Rijk en de wederopbouw. De meesten, zo niet iedereen, kent de slag om Pearl Harbor in 1941 wel. Minder bekend is dat er een vergeldingsactie is geweest van de Amerikanen op de Japanners. Dit vond enkele jaren later plaats in Truk Lagoon, wat tegenwoordig Chuuk Lagoon wordt genoemd, onderdeel van Micronesië. Tijdens de aanval van de Amerikanen, genaamd 'Operation Hailstone', zijn 60 schepen en 275 vliegtuigen naar de bodem van de zee gestuurd. Hiermee is het de grootste begraafplaats van oorlogsmaterieel geworden. In de decennia die volgden is er nooit enige actie ondernomen om de wrakken te bergen en is het een rif geworden, waar zeker sinds Jacques Cousteau er opnames heeft gemaakt eind zestiger, begin zeventiger jaren, steeds meer duikers hun weg naartoe hebben gevonden. Ondanks dat vele soldaten hier gestorven zijn, is het een gebied van ongekende schoonheid, zoals je kunt zien op de foto's. De bevolking van Truk Lagoon, of zo je wilt Chuuk Lagoon, is zich bewust van de importantie van dit kerkhof, waardoor er nog weinig geroofd en verdwenen is.

4 Helaas is er ook een keerzijde aan dit paradijs. Vanwege het feit dat men niets aan de afgezonken schepen, vliegtuigen en voertuigen heeft gedaan en zeewater en metaal niet de grootste vrienden zijn, begint de tand des tijds grip te krijgen op het artificiële rif. Een groot gevaar voor de onderwaterwereld zijn de 32 miljoen liters olie die nog steeds in de wrakken aanwezig zijn en langzaam maar zeker naar buiten komen door de met corrosie aangetaste tanks. Eén van de afgezonken olietankers, de Hoyo Maru en het naar onderzeeboot bevoorradingsschip omgebouwde passagiersschip Rio de Janeiro Maru, laten al een behoorlijk oliespoor zien en de angst is groot dat er nog meer tanks zullen gaan lekken, waardoor dit paradijs wederom omgetoverd zal worden tot een kerkhof. Vissen met dynamiet, op de verkeerde plekken voor anker gaan en stormen dragen niet bij aan het behoud. Helaas is er nog geen definitieve oplossing bedacht, waardoor het ecologische gevaar afgewend wordt en de duiklocatie behouden blijft.

5 Voor mij is dit de ultieme locatie om te gaan duiken. Ik heb nog geen idee wanneer dit gaat gebeuren en wellicht zal het altijd een wens blijven. Tot die tijd blijf ik genieten van mijn duiken in binnen- en buitenland, van al het moois wat er hier en daar te zien is, van de afgezonken bus in Vinkeveen, de verrotte Kever in Oostvoorne en vooral blijf ik verder kijken naar alle foto's en films die anderen gemaakt hebben van deze voor mij droom duikspot. Zoek zelf eens via Google en laat je inspireren en betoveren door deze of andere plekken. Oliver Lenneberg De volgende die de foto van de maand mag leveren is: Ricardo Zwart

6 Ledenhoek: Verjaardagskalender: Wij wensen de onderstaande leden een gezellige verjaardag toe: 02 december Aartje Koops 02 december Jolanda de Vrieze 11 december Peter Olijslager 24 december Justin Verbaas Nieuwe leden:

7 Fotowedstrijd 2012 (09 november) Met het zoute water nog in de oren; samen onder het genot van een drankje kijken we naar de foto s. Is het gelukt het overweldigende gevoel van zojuist op de gevoelige plaat vast te leggen? Stiekem denk ik aan de fotowedstrijd van Minke, zit de winnende er dit jaar bij? Eindelijk krijgen we via de mail van de activiteitencommissie de vraag om drie foto s in te sturen, zowel digitaal als hard copy foto s. Eigenlijk kwam het toch weer onverwacht en komt de deadline van inleveren snel dichtbij. Omdat ik veel duiken heb gemaakt, maar eigenlijk nooit mijn camera bij me heb was de selectie beperkt. De strijd begint voor mij niet op de avond zelf, maar veeeeeel eerder als ik meerdere foto s laat ontwikkelen en, zoals een echte man betaamd, de mening van mijn vriendin ga vragen. Ik weet eigenlijk al ruim van te voren welke foto s ik wil gaan inzenden. Hiermee wordt de strijd tweeledig, want is die hele mooie foto niet gemaakt door haar en kies ik dezelfde plaatjes? Na de dan moet je het zelf maar weten en een laatste blik in Duiken met de gedachte hoe doen die gasten dat? gaat de enveloppe dicht en wordt ook de mail verzonden. Ik moet eerlijk toegeven dat de werkelijke foto s van een betere kwaliteit waren dan een jaar geleden. Deze keer vanaf usb gewoon bij de direct klaar service van de Hema. Toen ik nog niet zo ervaren me jaren geleden in deze strijd mengde dacht ik dat ik door naar een professionele fotowinkel te gaan de winst automatisch dichterbij kwam. Niets is minder waar. Niet de kwaliteit van de foto, papier en ander materiaal. maar vooral ambitieusheid was belangrijk is deze titanenstrijd. En dan plotseling zit ik in de auto richting Harderwijk. Omdat ik toch altijd wel een klein uur onderweg ben, kon ik me mijn overwinningsspeech goed eigen maken. Ik zou me een waardig opvolger voelen van Suzanne die dit jaar toch niet weer zou gaan winnen?

8 Geduchte tegenstanders als Rein, Marion en outsiders Peter en André zouden voor me buigen en ik zou een jaar lang als winnaar te boek gaan, om maar niet te spreken over de eeuwige roem. Terwijl ik in mijn binnenzak de foto voel branden waarvan mijn vriendin had gezegd dat ik die moest insturen draai ik de A28 op. Deze foto zou ik voorleggen aan de uiterst professionele jury, en dan zou ik met terugwerkende kracht toch mijn gelijk halen. Harderwijk in zicht en beginnen met koffie. Na enkele minuten toch maar eens een snelle blik op de concurrentie om zo mijn kansen in te schatten. Het is een onmiskenbaar gevoel om foto s te herkennen waarvan je weet dat je ze eerder gezien hebt. Al snel zie ik een paar prachtige foto s naast die van mezelf natuurlijk waarvan ik serieuze concurrentie verwacht. Bij wie heb ik nou toch die foto gezien na een geweldige vakantie? Wie vertelde me hierbij een geweldig verhaal waarbij ik werd overmand door jaloezie? Langzamerhand vulde de duikschool zich met kandidaten. De catering was weer prima in orde en de strijd kon beginnen. Zoals elk jaar foto s op papier en via de beamer op scherm. Meestal zijn ze via de beamer wat mooier en werd er duidelijk aangegeven dat de jury de foto s heeft bekeken vanaf de foto. Behalve die van mij. TNT was mij gunstig gezind dit jaar en besloot wat langer te doen over de reis met mijn foto s vanuit Arnhem naar Harderwijk. Een gevoel van 1-0 voor op de rest maakte zich van mij meester! Alle foto s werden bekeken door de verschillende kandidaten. De beste foto werd dan beoordeeld met vijf punten, de volgende met vier en dan drie etc. Het is leuk om te zien dat je de fotograaf gaat herkennen aan techniek. Natuurlijk helpt het als je weet welke collega naar tropische oorden is geweest. De publieksjury is zoals elk jaar goed voor 1/3 de van de punten. Beide juryleden, Sandra en Hannie, nemen de rest voor hun rekening.

9 Tijdens de verdeling van de punten komen we er achter dat we misschien toch moeten gaan werken met verschillende categorieën. Bijvoorbeeld in Nederland gemaakt, met externe flitser etc. Zo rechtvaardig je dan makkelijker je keuze voor de beste foto. Zo heb ik namelijk geen punten gegeven aan de winnaar van de wedstrijd blijkt later. Dat het een uitzonderlijk dier is staat buiten kijf, echter laat scherpte, techniek en belichting dan te wensen over. Waar geef ik nou punten voor? Net als elk jaar besluiten we dit probleem naar volgend jaar te verplaatsen. Sandra en Hannie zijn de juryleden van dit jaar. Naast dat ze vele duiken met elkaar gemaakt hebben zijn het vriendinnen die duizenden foto s hebben gemaakt. Met hun rebreathers op de rug maken ze graag grapjes over commerciële organisaties waaronder PADI. Tijdens het bekijken van de foto s via de beamer is vooral Hannie het jurylid dat uitleg geeft. We krijgen tips over staartfoto s en belichting. Bij mijn foto had ik mijn flitser iets meer naar beneden moeten richten. Ja, lekker verhaal, dan had ik zeker een gevalletje waterschade opgelopen, ik maak immers foto s met een huis tuin en keuken Canon! Voor anderen zijn de tips wel van waarde, terwijl ik mezelf moed in praat door te denken dat het juist een extra mooie foto is ondanks de beperkte middelen. Elke foto wordt voorzien van commentaar en het is telkens een verassing wie de maker is. Op de een of andere manier is dat ook het moment dat ik meer waardering krijg voor een bepaalde foto. Je hoort de verhalen en omstandigheden waarin de foto is gemaakt. Het sprookje wat de duiker dan beleeft, op welk klein stukje koraal een vinger werd geplaatst om juist dit shot te krijgen om niet uit balans te raken.

10 Ik merk dat ik waardering krijg voor de foto s die in Nederland zijn gemaakt. Ze zijn op hun beurt prachtig gemaakt en één zelfs op een uniek moment afgedrukt. Hier is een baars en een paling in een shot vastgelegd, mooi! Dan schiet er plotseling een foto van mij voorbij. Zouden mijn Flamingotongen het kunnen opnemen tegen de Nemo s, Krokodilvis en al het ander prachtigs? Het was me al snel duidelijk dat mijn verzameling vis op de foto niet kon overbrengen wat ik op het moment van de foto beleefde. Gelukkig kreeg ik de kans het moment wel de delen met alle aanwezigen. De opmerking dat het een wallpaper zou kunnen zijn voor de computer gaf me een goed gevoel. Elke foto werd besproken en het is leuk om te horen dat iedereen iets opmerkelijks ziet aan een bepaalde foto. Zo wijst Marion ons op de doorschijnende sluier van de koraalduivel waardoor het lijf nog steeds te zien is. Een heerlijk gevoel om zo met liefhebbers verhalen en tips te delen. Aan dit gevoel wordt echter abrupt een einde gemaakt zodra blijkt dat de laatste foto op het scherm staat. Peter en Marion zijn begonnen aan de telling en worden tijdens de beoordelingen bekogeld met duimen over hun foto s, geduchte concurrentie! Het is zover, de uitslag waarbij je een speld kon horen vallen. Dit is het moment, op de derde plaats een foto uit Nederland. Fren weet een snoek in prima licht vast te leggen. Mijn favoriet wordt tweede, geweldige foto gemaakt door Rein. Suzanne gaat er vandoor met de eerste plaats en neemt ons nog een keer meer naar Egypte waar de foto is genomen. Geduld, lef en mazzel zorgen voor de geweldige foto die ze gemaakt heeft.

11 Op de terugweg naar huis denk ik dat ik weer een illusie armer in de armen van mijn vriendin ga vallen met als excuus een nog mooier, tropischer en verder oord uit te kiezen om volgend jaar weer mee te dingen voor de prijzen. Als troost heb ik de foto in mijn binnenzak nog, ook die had niet tegen al dit prachtigs van dit jaar opgekund! 2e plaats: Rein 1e plaats: Suzanne 3e plaats: Fren PS. In DUIKEN deze maand een artikel over de landelijke fotowedstrijd en tips voor de fotograaf. Joost Willems jury

12 Mededelingen: Al enige tijd is de website van de vereniging online en zijn Bastiaan en Rein druk bezig om informatie toe te voegen. Hierbij willen we ook graag jullie input! Neem een kijkje op (of ga naar en klik op "vereniging") en laat ons weten wat je er van vindt! Stuur je op- en aanmerkingen naar en het komt vanzelf bij de juiste persoon terecht! Nieuw op de site is het forum. Kijk eens of je er iets kunt plaatsen. We gaan over enkele maanden evalueren of we verder gaan met het forum. Duikvereniging Minke-Dive zit nu ook op Twitter:

13 SINTERKLAASDUIK november Binnenkort zullen er meer foto s op de site verschijnen. Evert, bedankt!

14 Bericht van het bestuur Beste duikvrienden, Betreft: Beëindiging duikschool Frank heeft het bestuur te kennen gegeven dat hij gaat stoppen met de duikschool. Wij bedanken Frank en Anouk voor hun jarenlange inzet en wensen hen veel geluk met hun gezin en hun verdere carrière. Indien er meer duidelijkheid is aangaande de stand van zaken zullen wij dit mededelen. P. Boom Voorzitter duikvereniging Het bestuur wenst alle leden alvast fijne feestdagen, gezellige jaarwisseling en geweldige duiken in 2013!

15 Bericht van het bestuur Beste duikvrienden, Voordat je gaat duiken is een duikkeuring verplicht. Onder water krijgt het lichaam te maken met heel andere aspecten dan op het land (o.a. perslucht, waterdruk e.d.). Ook kleine medische kwalen of ziekten kunnen onder water tot problemen leiden. Ieder lid van de vereniging dient in bezit te zijn van een geldige, niet verlopen duikkeuring. Om de duikkeuring voor een ieder gemakkelijk te maken is de vereniging voornemens deze duikkeuring op regelmatige basis aan te bieden (indicatie 4x per jaar). U kunt u opgeven bij de secretaris van onze vereniging Secretaris@minkedive.nl (keuringsdatum volgt dan automatisch)

16 Bestuur Duikvereniging Minke-Dive: Voorzitter: Peter Boom Secretaris: Oliver Lenneberg Penningmeester: Rein Hermens Algemeen lid: Arie Kersbergen Uit duikschool: Anouk Miedema / Bastiaan Visser - Nieuws van de Activiteitencommissie 20 december: KERSTDUIK Locatie: zwembad Voor alle evenementen geldt: geef je op dan kan de Activiteitencommissie rekening houden met je deelname. Activiteiten@DuikverenigingMinkeDive.nl Activiteitencommissie: Oliver en Frances Lenneberg, Anouk Miedema (catering: Anita de Groot) Activiteiten@DuikverenigingMinkeDive.nl Nieuwsbrief: Marion Hermens Nieuwsbrief@DuikverenigingMinkeDive.nl

Nieuwsbrief. mei/juni 2013. jaargang 6 nr.5

Nieuwsbrief. mei/juni 2013. jaargang 6 nr.5 Nieuwsbrief mei/juni 2013 jaargang 6 nr.5 Nieuwsbrief: Voor je ligt weer een nieuw exemplaar van de Minke-Dive nieuwsbrief. Wij hopen je met deze nieuwsbrief beter op de hoogte te houden van het reilen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. april jaargang 5 nr.4

Nieuwsbrief. april jaargang 5 nr.4 Nieuwsbrief april 2012 jaargang 5 nr.4 Nieuwsbrief: Voor je ligt weer een nieuw exemplaar van de Minke-Dive nieuwsbrief. Wij hopen je met deze nieuwsbrief beter op de hoogte te houden van het reilen en

Nadere informatie

Nieuwsbrief. september jaargang 6 nr.8

Nieuwsbrief. september jaargang 6 nr.8 Nieuwsbrief september 2013 jaargang 6 nr.8 Nieuwsbrief: Voor je ligt weer een nieuw exemplaar van de Minke-Dive nieuwsbrief. Wij hopen je met deze nieuwsbrief beter op de hoogte te houden van het reilen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. januari jaargang 8 nr.1

Nieuwsbrief. januari jaargang 8 nr.1 Nieuwsbrief januari 2015 jaargang 8 nr.1 Nieuwsbrief: Voor je ligt weer een nieuw exemplaar van de Minke-Dive nieuwsbrief. Wij hopen je met deze nieuwsbrief beter op de hoogte te houden van het reilen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. maart 2017 jaargang 10 nr. 3

Nieuwsbrief. maart 2017 jaargang 10 nr. 3 Nieuwsbrief maart 2017 jaargang 10 nr. 3 Nieuwsbrief: Voor je ligt weer een nieuw exemplaar van de Minke-Dive nieuwsbrief. Wij hopen je met deze nieuwsbrief beter op de hoogte te houden van het reilen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. juni jaargang 5 nr.6

Nieuwsbrief. juni jaargang 5 nr.6 Nieuwsbrief juni 2012 jaargang 5 nr.6 Nieuwsbrief: Voor je ligt weer een nieuw exemplaar van de Minke-Dive nieuwsbrief. Wij hopen je met deze nieuwsbrief beter op de hoogte te houden van het reilen en

Nadere informatie

Nieuwsbrief. april jaargang 6 nr.4

Nieuwsbrief. april jaargang 6 nr.4 Nieuwsbrief april 2013 jaargang 6 nr.4 Nieuwsbrief: Voor je ligt weer een nieuw exemplaar van de Minke-Dive nieuwsbrief. Wij hopen je met deze nieuwsbrief beter op de hoogte te houden van het reilen en

Nadere informatie

Nieuwsbrief. mei jaargang 5 nr.5

Nieuwsbrief. mei jaargang 5 nr.5 Nieuwsbrief mei 2012 jaargang 5 nr.5 Nieuwsbrief: Voor je ligt weer een nieuw exemplaar van de Minke-Dive nieuwsbrief. Wij hopen je met deze nieuwsbrief beter op de hoogte te houden van het reilen en zeilen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. januari 2017 jaargang 10 nr. 1

Nieuwsbrief. januari 2017 jaargang 10 nr. 1 Nieuwsbrief januari 2017 jaargang 10 nr. 1 Nieuwsbrief: Voor je ligt weer een nieuw exemplaar van de Minke-Dive nieuwsbrief. Wij hopen je met deze nieuwsbrief beter op de hoogte te houden van het reilen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. maart/april 2015 jaargang 8 nr. 3

Nieuwsbrief. maart/april 2015 jaargang 8 nr. 3 Nieuwsbrief maart/april 2015 jaargang 8 nr. 3 Nieuwsbrief: Voor je ligt weer een nieuw exemplaar van de Minke-Dive nieuwsbrief. Wij hopen je met deze nieuwsbrief beter op de hoogte te houden van het reilen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. december 2010 jaargang 3 nr.9

Nieuwsbrief. december 2010 jaargang 3 nr.9 Nieuwsbrief december 2010 jaargang 3 nr.9 Nieuwsbrief: Voor je ligt weer een nieuw exemplaar van de Minke-Dive nieuwsbrief. Wij hopen je met deze nieuwsbrief beter op de hoogte te houden van het reilen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. maart jaargang 5 nr.3

Nieuwsbrief. maart jaargang 5 nr.3 Nieuwsbrief maart 2012 jaargang 5 nr.3 Nieuwsbrief: Voor je ligt weer een nieuw exemplaar van de Minke-Dive nieuwsbrief. Wij hopen je met deze nieuwsbrief beter op de hoogte te houden van het reilen en

Nadere informatie

Nieuwsbrief. september 2016 jaargang 9 nr. 7

Nieuwsbrief. september 2016 jaargang 9 nr. 7 Nieuwsbrief september 2016 jaargang 9 nr. 7 Nieuwsbrief: Voor je ligt weer een nieuw exemplaar van de Minke-Dive nieuwsbrief. Wij hopen je met deze nieuwsbrief beter op de hoogte te houden van het reilen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. juni 2015 jaargang 8 nr. 5

Nieuwsbrief. juni 2015 jaargang 8 nr. 5 Nieuwsbrief juni 2015 jaargang 8 nr. 5 Nieuwsbrief: Voor je ligt weer een nieuw exemplaar van de Minke-Dive nieuwsbrief. Wij hopen je met deze nieuwsbrief beter op de hoogte te houden van het reilen en

Nadere informatie

Nieuwsbrief. februari 2017 jaargang 10 nr. 2

Nieuwsbrief. februari 2017 jaargang 10 nr. 2 Nieuwsbrief februari 2017 jaargang 10 nr. 2 Nieuwsbrief: Voor je ligt weer een nieuw exemplaar van de Minke-Dive nieuwsbrief. Wij hopen je met deze nieuwsbrief beter op de hoogte te houden van het reilen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. december 2015 jaargang 8 nr. 11

Nieuwsbrief. december 2015 jaargang 8 nr. 11 Nieuwsbrief december 2015 jaargang 8 nr. 11 Nieuwsbrief: Voor je ligt weer een nieuw exemplaar van de Minke-Dive nieuwsbrief. Wij hopen je met deze nieuwsbrief beter op de hoogte te houden van het reilen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. september jaargang 4 nr.8

Nieuwsbrief. september jaargang 4 nr.8 Nieuwsbrief september 2011 jaargang 4 nr.8 Nieuwsbrief: Voor je ligt weer een nieuw exemplaar van de Minke-Dive nieuwsbrief. Wij hopen je met deze nieuwsbrief beter op de hoogte te houden van het reilen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. juni 2010 jaargang 3 nr.6

Nieuwsbrief. juni 2010 jaargang 3 nr.6 Nieuwsbrief juni 2010 jaargang 3 nr.6 Nieuwsbrief: Voor je ligt weer een nieuw exemplaar van de Minke-Dive nieuwsbrief. Wij hopen je met deze nieuwsbrief beter op de hoogte te houden van het reilen en

Nadere informatie

Nieuwsbrief. oktober 2010 jaargang 3 nr.7

Nieuwsbrief. oktober 2010 jaargang 3 nr.7 Nieuwsbrief oktober 2010 jaargang 3 nr.7 Nieuwsbrief: Voor je ligt weer een nieuw exemplaar van de Minke-Dive nieuwsbrief. Wij hopen je met deze nieuwsbrief beter op de hoogte te houden van het reilen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. maart 2011 jaargang 4 nr.3

Nieuwsbrief. maart 2011 jaargang 4 nr.3 Nieuwsbrief maart 2011 jaargang 4 nr.3 Nieuwsbrief: Voor je ligt weer een nieuw exemplaar van de Minke-Dive nieuwsbrief. Wij hopen je met deze nieuwsbrief beter op de hoogte te houden van het reilen en

Nadere informatie

Nieuwsbrief. augustus 2015 jaargang 8 nr. 7

Nieuwsbrief. augustus 2015 jaargang 8 nr. 7 Nieuwsbrief augustus 2015 jaargang 8 nr. 7 Nieuwsbrief: Voor je ligt weer een nieuw exemplaar van de Minke-Dive nieuwsbrief. Wij hopen je met deze nieuwsbrief beter op de hoogte te houden van het reilen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. januari jaargang 5 nr.1

Nieuwsbrief. januari jaargang 5 nr.1 Nieuwsbrief januari 2012 jaargang 5 nr.1 Nieuwsbrief: Voor je ligt weer een nieuw exemplaar van de Minke-Dive nieuwsbrief. Wij hopen je met deze nieuwsbrief beter op de hoogte te houden van het reilen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. februari jaargang 8 nr. 2

Nieuwsbrief. februari jaargang 8 nr. 2 Nieuwsbrief februari 2015 jaargang 8 nr. 2 Nieuwsbrief: Voor je ligt weer een nieuw exemplaar van de Minke-Dive nieuwsbrief. Wij hopen je met deze nieuwsbrief beter op de hoogte te houden van het reilen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. juli jaargang 6 nr.6

Nieuwsbrief. juli jaargang 6 nr.6 Nieuwsbrief juli 2013 jaargang 6 nr.6 Nieuwsbrief: Voor je ligt weer een nieuw exemplaar van de Minke-Dive nieuwsbrief. Wij hopen je met deze nieuwsbrief beter op de hoogte te houden van het reilen en

Nadere informatie

Nieuwsbrief. januari 2014. jaargang 7 nr.01

Nieuwsbrief. januari 2014. jaargang 7 nr.01 Nieuwsbrief januari 2014 jaargang 7 nr.01 Nieuwsbrief: Voor je ligt weer een nieuw exemplaar van de Minke-Dive nieuwsbrief. Wij hopen je met deze nieuwsbrief beter op de hoogte te houden van het reilen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. april 2010 jaargang 3 nr.4

Nieuwsbrief. april 2010 jaargang 3 nr.4 Nieuwsbrief april 2010 jaargang 3 nr.4 Nieuwsbrief: Voor je ligt weer een nieuw exemplaar van de Minke-Dive nieuwsbrief. Wij hopen je met deze nieuwsbrief beter op de hoogte te houden van het reilen en

Nadere informatie

Nieuwsbrief. mei 2011 jaargang 4 nr.5

Nieuwsbrief. mei 2011 jaargang 4 nr.5 Nieuwsbrief mei 2011 jaargang 4 nr.5 Nieuwsbrief: Voor je ligt weer een nieuw exemplaar van de Minke-Dive nieuwsbrief. Wij hopen je met deze nieuwsbrief beter op de hoogte te houden van het reilen en zeilen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. februari 2016 jaargang 9 nr. 2

Nieuwsbrief. februari 2016 jaargang 9 nr. 2 Nieuwsbrief februari 2016 jaargang 9 nr. 2 Nieuwsbrief: Voor je ligt weer een nieuw exemplaar van de Minke-Dive nieuwsbrief. Wij hopen je met deze nieuwsbrief beter op de hoogte te houden van het reilen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. februari 2013. jaargang 6 nr.2

Nieuwsbrief. februari 2013. jaargang 6 nr.2 Nieuwsbrief februari 2013 jaargang 6 nr.2 Nieuwsbrief: Voor je ligt weer een nieuw exemplaar van de Minke-Dive nieuwsbrief. Wij hopen je met deze nieuwsbrief beter op de hoogte te houden van het reilen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. juli/augustus jaargang 5 nr.7

Nieuwsbrief. juli/augustus jaargang 5 nr.7 Nieuwsbrief juli/augustus 2012 jaargang 5 nr.7 Nieuwsbrief: Voor je ligt weer een nieuw exemplaar van de Minke-Dive nieuwsbrief. Wij hopen je met deze nieuwsbrief beter op de hoogte te houden van het reilen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. december jaargang 4 nr.11

Nieuwsbrief. december jaargang 4 nr.11 Nieuwsbrief december 2011 jaargang 4 nr.11 Nieuwsbrief: Voor je ligt weer een nieuw exemplaar van de Minke-Dive nieuwsbrief. Wij hopen je met deze nieuwsbrief beter op de hoogte te houden van het reilen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. mei 2015 jaargang 8 nr. 4

Nieuwsbrief. mei 2015 jaargang 8 nr. 4 Nieuwsbrief mei 2015 jaargang 8 nr. 4 Nieuwsbrief: Voor je ligt weer een nieuw exemplaar van de Minke-Dive nieuwsbrief. Wij hopen je met deze nieuwsbrief beter op de hoogte te houden van het reilen en

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Duikvereniging Minke-Dive juli 2009 jaargang 2 nr.7

Nieuwsbrief. Duikvereniging Minke-Dive juli 2009 jaargang 2 nr.7 Nieuwsbrief Duikvereniging Minke-Dive juli 2009 jaargang 2 nr.7 Nieuwsbrief: Voor je ligt weer een nieuw exemplaar van de Minke-Dive nieuwsbrief. Wij hopen je met deze nieuwsbrief beter op de hoogte te

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Duikvereniging Minke-Dive Januari 2009 jaargang 2 nr.1

Nieuwsbrief. Duikvereniging Minke-Dive Januari 2009 jaargang 2 nr.1 Nieuwsbrief Duikvereniging Minke-Dive Januari 2009 jaargang 2 nr.1 Nieuwsbrief: Voor je ligt het derde exemplaar van de Minke-Dive nieuwsbrief. Wij hopen je met deze nieuwsbrief beter op de hoogte te houden

Nadere informatie

Nieuwsbrief. februari 2012. jaargang 5 nr.2

Nieuwsbrief. februari 2012. jaargang 5 nr.2 Nieuwsbrief februari 2012 jaargang 5 nr.2 Nieuwsbrief: Voor je ligt weer een nieuw exemplaar van de Minke-Dive nieuwsbrief. Wij hopen je met deze nieuwsbrief beter op de hoogte te houden van het reilen

Nadere informatie

Nieuwsbrief DECEMBER jaargang 2 nr.11

Nieuwsbrief DECEMBER jaargang 2 nr.11 Nieuwsbrief DECEMBER 2009 jaargang 2 nr.11 Nieuwsbrief: Voor je ligt weer een nieuw exemplaar van de Minke-Dive nieuwsbrief. Wij hopen je met deze nieuwsbrief beter op de hoogte te houden van het reilen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. november 2015 jaargang 8 nr. 10

Nieuwsbrief. november 2015 jaargang 8 nr. 10 Nieuwsbrief november 2015 jaargang 8 nr. 10 Nieuwsbrief: Voor je ligt weer een nieuw exemplaar van de Minke-Dive nieuwsbrief. Wij hopen je met deze nieuwsbrief beter op de hoogte te houden van het reilen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. november jaargang 6 nr.10

Nieuwsbrief. november jaargang 6 nr.10 Nieuwsbrief november 2013 jaargang 6 nr.10 Nieuwsbrief: Voor je ligt weer een nieuw exemplaar van de Minke-Dive nieuwsbrief. Wij hopen je met deze nieuwsbrief beter op de hoogte te houden van het reilen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. februari 2010. jaargang 3 nr.2

Nieuwsbrief. februari 2010. jaargang 3 nr.2 Nieuwsbrief februari 2010 jaargang 3 nr.2 Nieuwsbrief: Voor je ligt weer een nieuw exemplaar van de Minke-Dive nieuwsbrief. Wij hopen je met deze nieuwsbrief beter op de hoogte te houden van het reilen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. maart/april 2014. jaargang 7 nr.03

Nieuwsbrief. maart/april 2014. jaargang 7 nr.03 Nieuwsbrief maart/april 2014 jaargang 7 nr.03 Nieuwsbrief: Voor je ligt weer een nieuw exemplaar van de Minke-Dive nieuwsbrief. Wij hopen je met deze nieuwsbrief beter op de hoogte te houden van het reilen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. juni 2011 jaargang 4 nr.6

Nieuwsbrief. juni 2011 jaargang 4 nr.6 Nieuwsbrief juni 2011 jaargang 4 nr.6 Nieuwsbrief: Voor je ligt weer een nieuw exemplaar van de Minke-Dive nieuwsbrief. Wij hopen je met deze nieuwsbrief beter op de hoogte te houden van het reilen en

Nadere informatie

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! Scott de Jong http://www.positiefleren.nl - 1 - Je leest op dit moment versie 2.0 van het Ebook: 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft.

Nadere informatie

mooi... Het DVS Fashion team heeft hier

mooi... Het DVS Fashion team heeft hier THE TIMES uitgave 2011.3 datum 6-10-2011 door Klaasje & Gerjan Vertraging En hier is die dan De 3 e the-dvs-times van dit jaar. Wegens enorme zomerdrukte is het niet gelukt om hem in augustus uit te brengen.

Nadere informatie

WAARSCHUWING. Als je wilt dat in je leven niets verbetert, leg dit boek dan NU weg. Het is niets voor jou. Koop een fles champagne en ga het vieren.

WAARSCHUWING. Als je wilt dat in je leven niets verbetert, leg dit boek dan NU weg. Het is niets voor jou. Koop een fles champagne en ga het vieren. WAARSCHUWING Als je wilt dat in je leven niets verbetert, leg dit boek dan NU weg. Het is niets voor jou. Koop een fles champagne en ga het vieren. INLEIDING Je herkent het vast: je stond met een glas

Nadere informatie

Nieuwsbrief. augustus 2013. jaargang 6 nr.7

Nieuwsbrief. augustus 2013. jaargang 6 nr.7 Nieuwsbrief augustus 2013 jaargang 6 nr.7 Nieuwsbrief: Voor je ligt weer een nieuw exemplaar van de Minke-Dive nieuwsbrief. Wij hopen je met deze nieuwsbrief beter op de hoogte te houden van het reilen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Duikvereniging Minke-Dive MEI 2009 jaargang 2 nr.5

Nieuwsbrief. Duikvereniging Minke-Dive MEI 2009 jaargang 2 nr.5 Nieuwsbrief Duikvereniging Minke-Dive MEI 2009 jaargang 2 nr.5 Nieuwsbrief: Voor je ligt weer een nieuw exemplaar van de Minke-Dive nieuwsbrief. Wij hopen je met deze nieuwsbrief beter op de hoogte te

Nadere informatie

Nieuwsbrief. februari jaargang 7 nr.02

Nieuwsbrief. februari jaargang 7 nr.02 Nieuwsbrief februari 2014 jaargang 7 nr.02 Nieuwsbrief: Voor je ligt weer een nieuw exemplaar van de Minke-Dive nieuwsbrief. Wij hopen je met deze nieuwsbrief beter op de hoogte te houden van het reilen

Nadere informatie

De best gelezen tips voor meer zelfvertrouwen! Ilonka Brakman

De best gelezen tips voor meer zelfvertrouwen! Ilonka Brakman De best gelezen tips voor meer zelfvertrouwen! Ilonka Brakman Waarom dit e-book? Hoe lang droom jij er al van om nieuwe stappen voor jezelf te zetten? Je bent een leergierig en staat als vrouw middenin

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Verjaardagskalender: Wij wensen de onderstaande leden een prettige verjaardag toe: CLUBTRAINING

Nieuwsbrief. Verjaardagskalender: Wij wensen de onderstaande leden een prettige verjaardag toe: CLUBTRAINING Nieuwsbrief Duikvereniging Minke-Dive December 2008 Nieuwsbrief: Voor je ligt het tweede exemplaar van de Minke-Dive nieuwsbrief. Wij hopen je met deze nieuwsbrief beter op de hoogte te houden van het

Nadere informatie

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Hallo Buddyfishen, Nieuwsbrief 2012-02 Hier is weer een update van de activiteiten. Wat hebben we gedaan; Cursussen; IDC; Op dit moment zijn we heel druk met de groep die

Nadere informatie

Glimlachmomentjes #1 China Light Vuurwerk Feestdagen vrij

Glimlachmomentjes #1 China Light Vuurwerk Feestdagen vrij Glimlachmomentjes #1 In het nieuwe jaar horen er ook weer mooie geluk-momentjes, het wordt nu even weer in een nieuw jasje gestoken. Het blijft fijn om te kijken naar de mooie dingen in het leven. Juist

Nadere informatie

Nieuwsbrief Duikvereniging Minke-Dive OKTOBER 2009 jaargang 2 nr.9

Nieuwsbrief Duikvereniging Minke-Dive OKTOBER 2009 jaargang 2 nr.9 Nieuwsbrief Duikvereniging Minke-Dive OKTOBER 2009 jaargang 2 nr.9 Nieuwsbrief: Voor je ligt weer een nieuw exemplaar van de Minke-Dive nieuwsbrief. Wij hopen je met deze nieuwsbrief beter op de hoogte

Nadere informatie

WAARSCHUWING. Als je wilt dat in je leven niets verbetert, leg dit boek dan NU weg. Het is niets voor jou. Koop een fles champagne en ga het vieren.

WAARSCHUWING. Als je wilt dat in je leven niets verbetert, leg dit boek dan NU weg. Het is niets voor jou. Koop een fles champagne en ga het vieren. WAARSCHUWING Als je wilt dat in je leven niets verbetert, leg dit boek dan NU weg. Het is niets voor jou. Koop een fles champagne en ga het vieren. INLEIDING BIJ DEZE SPECIALE EDTIE Je herkent het vast:

Nadere informatie

Nieuwsbrief. september 2015 jaargang 8 nr. 8

Nieuwsbrief. september 2015 jaargang 8 nr. 8 Nieuwsbrief september 2015 jaargang 8 nr. 8 Nieuwsbrief: Voor je ligt weer een nieuw exemplaar van de Minke-Dive nieuwsbrief. Wij hopen je met deze nieuwsbrief beter op de hoogte te houden van het reilen

Nadere informatie

Kerstdrive Een gelukkig 2017 voor iedereen!!! THE WINNER TAKES IT ALL

Kerstdrive Een gelukkig 2017 voor iedereen!!! THE WINNER TAKES IT ALL Kerstdrive 2016 Kerstdrive 2016 Een gelukkig 2017 voor iedereen!!! THE WINNER TAKES IT ALL K E R S T D R I V E 2 0 1 5 K e r s t d r i v e bij One Down is al jaren een feest maar hoe zou het er nu aan

Nadere informatie

Een uitvinding hoeft niet alleen je eigen leven een stukje makkelijker te maken, denk ook aan de wereldproblemen

Een uitvinding hoeft niet alleen je eigen leven een stukje makkelijker te maken, denk ook aan de wereldproblemen Wat is jouw uitvinders naam? INTRODUCTIE Als je dit boekje in handen hebt, ben je waarschijnlijk iemand die al een uitvinding heeft bedacht en daarmee de wereld gaat veranderen voor jezelf en anderen,

Nadere informatie

Nieuwsbrief. juli/augustus jaargang 4 nr.7

Nieuwsbrief. juli/augustus jaargang 4 nr.7 Nieuwsbrief juli/augustus 2011 jaargang 4 nr.7 Nieuwsbrief: Voor je ligt weer een nieuw exemplaar van de Minke-Dive nieuwsbrief. Wij hopen je met deze nieuwsbrief beter op de hoogte te houden van het reilen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Duikvereniging Minke-Dive. AUGUSTUS / SEPTEMBER 2009 jaargang 2 nr.8

Nieuwsbrief. Duikvereniging Minke-Dive. AUGUSTUS / SEPTEMBER 2009 jaargang 2 nr.8 Nieuwsbrief Duikvereniging Minke-Dive AUGUSTUS / SEPTEMBER 2009 jaargang 2 nr.8 Nieuwsbrief: Voor je ligt weer een nieuw exemplaar van de Minke-Dive nieuwsbrief. Wij hopen je met deze nieuwsbrief beter

Nadere informatie

Week 2. De Hemel op Aarde: Thuis! Opdrachten om het adventsproject ook thuis te beleven.

Week 2. De Hemel op Aarde: Thuis! Opdrachten om het adventsproject ook thuis te beleven. Week 2. De Hemel op Aarde: Thuis! Opdrachten om het adventsproject ook thuis te beleven. Met de stukjes in dit boekje kun je ook thuis als gezin verder gaan met het adventsproject De Hemel op Aarde. De

Nadere informatie

Oranjevereniging Middenmeer

Oranjevereniging Middenmeer Koningsnacht 2017 K on i n g s d a g Oranjevereniging Middenmeer Vernieuwd programma! Het is bijna zover!! Voor u ligt het vernieuwde programmaboekje van de koningsfestiviteiten 2017. Dit jaar een bijzonder

Nadere informatie

Dit is mijn lijf. Dit is mijn lijf Ik zou niet om een ander willen vragen ik heb er al die jaren mee gedaan 'k Zie me staan, 'k zie me staan

Dit is mijn lijf. Dit is mijn lijf Ik zou niet om een ander willen vragen ik heb er al die jaren mee gedaan 'k Zie me staan, 'k zie me staan Wanneer ik voor de spiegel zit Dan denk ik: wat is dit? Is dit nou mijn lijf? Wie is die vrouw in 't spiegelglas? Dit is niet wat het was Is dit nou mijn lijf? De jaren zijn voorbij gegaan Ik zie mezelf

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Beste ouders,

Nieuwsbrief. Van de directie. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Beste ouders, Nieuwsbrief 21 juli 2017 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Al weer een schooljaar voorbij. Wat gaat het toch snel. We willen nog een aantal mensen bedanken:

Nadere informatie

Nieuwsbrief. juli/augustus 2016 jaargang 9 nr. 6

Nieuwsbrief. juli/augustus 2016 jaargang 9 nr. 6 Nieuwsbrief juli/augustus 2016 jaargang 9 nr. 6 Nieuwsbrief: Voor je ligt weer een nieuw exemplaar van de Minke-Dive nieuwsbrief. Wij hopen je met deze nieuwsbrief beter op de hoogte te houden van het

Nadere informatie

1. HUISHOUDELIJK REGLEMENT

1. HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1. HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1.1 Algemeen 1.1.1 De duikvereniging is opgericht op 18 augustus 2005 bij notariële akte(zaaknr 21437RM), die de statuten van de vereniging bevat. De statuten zijn de grondregels

Nadere informatie

Mediawijsheid. Werkblad Auteursrecht bij films. Films en auteursrecht

Mediawijsheid. Werkblad Auteursrecht bij films. Films en auteursrecht Werkblad Auteursrecht bij films Films en auteursrecht De bioscoopfilm is net afgelopen en je blijft nog even zitten om de aftiteling van de film te bekijken. Dat duurt lang zeg. Zoveel namen. Hebben al

Nadere informatie

Spread the word. Kikvorsventen op t eerste verdiep en in t groen! Wat begon als een hobby werd een echt passie

Spread the word. Kikvorsventen op t eerste verdiep en in t groen! Wat begon als een hobby werd een echt passie Onderstaande tekst is op een speciale zuil uitgehangen in de refter van het districtshuis Wilrijk. De actie kadert in de organisatie en erkenning van Antwerpen, Europese sporthoofdstad 2013, waarbij aan

Nadere informatie

INHOUD. 3 Inleiding 4 Kiezen voor het leven DRIE GOUDEN TIPS OM VOLUIT TE LEVEN

INHOUD. 3 Inleiding 4 Kiezen voor het leven DRIE GOUDEN TIPS OM VOLUIT TE LEVEN INHOUD 3 Inleiding 4 Kiezen voor het leven DRIE GOUDEN TIPS OM VOLUIT TE LEVEN 7 Verdriet uit je hart en verdriet om je zorgen 11 De belangrijkste relatie is die met jezelf 14 In dankbaarheid ligt geluk

Nadere informatie

OPDRACHT Zeeuwse Havens

OPDRACHT Zeeuwse Havens OPDRACHT Zeeuwse Havens Wat ga je doen? Wat gebeurt er eigenlijk allemaal in de Zeeuwse Havens? Weet jij dat? Ben jij er al eens geweest? Met een groepje van vier leerlingen ga je werken aan een opdracht

Nadere informatie

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 De Hoop 3 1911 KX Uitgeest 0251-880707 info@dewisseluitgeest.nl www.dewisseluitgeest.nl Agenda 10 februari Wisselmiddag techniek

Nadere informatie

Nieuwsbrief. april / mei 2016 jaargang 9 nr. 4

Nieuwsbrief. april / mei 2016 jaargang 9 nr. 4 Nieuwsbrief april / mei 2016 jaargang 9 nr. 4 Nieuwsbrief: Voor je ligt weer een nieuw exemplaar van de Minke-Dive nieuwsbrief. Wij hopen je met deze nieuwsbrief beter op de hoogte te houden van het reilen

Nadere informatie

Introductieles schaken voor beginners Voor groepen 3 en 4 op de basisschool

Introductieles schaken voor beginners Voor groepen 3 en 4 op de basisschool Introductieles schaken voor beginners Voor groepen 3 en 4 op de basisschool Duur: 30 minuten Wat is een introductieles? Een introductieles gaat vooraf aan de inschrijving voor een schaaktraining. De les

Nadere informatie

HET KLOKHUIS ZOEKT ONTWERPERS

HET KLOKHUIS ZOEKT ONTWERPERS HET KLOKHUIS ZOEKT ONTWERPERS Lesbrief Naam Groep Naam ontwerpteam Iedereen aan tafel Bij jullie thuis staat vast een tafel in de woon- of eetkamer. Ook hebben jullie vast stoelen, bestek en servies. Allemaal

Nadere informatie

Herderscheenieuwsbrief

Herderscheenieuwsbrief Herderscheenieuwsbrief Woordje van de directeur. Geachte ouders/verzorgers, Jaargang 15 De laatste, en zeker ook wel leuke, loodjes zijn aangebroken.! Intussen is bekend naar welke groepen of scholen onze

Nadere informatie

De Man van de Toekomst Module Theater Groep 7-8

De Man van de Toekomst Module Theater Groep 7-8 De Man van de Toekomst Module Theater Groep 7-8 Teksten: Stella van Lieshout Illustraties: Tjarko van der Pol ABC Cultuur is een initiatief van het Centrum voor de Kunsten Beverwijk www.abccultuur.nl De

Nadere informatie

Ik ben ook heel benieuwd hoe onze/jouw leerlingen de toekomst zien. Wat

Ik ben ook heel benieuwd hoe onze/jouw leerlingen de toekomst zien. Wat Bestuur Postbus 98 2215 ZH Voorhout Beste collega, Wat moet onze koers zijn voor de komende jaren? Daarover denken wij nu volop na. Op allerlei manieren kunnen jij en je collega s meedenken en meebouwen

Nadere informatie

Vivarium 2015: Lucky #7

Vivarium 2015: Lucky #7 Nieuwsbrief nr.1 Maart 2015 Vivarium 2015: Lucky #7 Na de zeer succesvolle terugkeer van Vivarium in 2014, zijn de voorbereiding op de komende editie al weer in volle gang. Wie de gehele historie van Vivarium

Nadere informatie

Dat had ik nooit gedacht en nog steeds kan ik het niet zo goed bevatten.

Dat had ik nooit gedacht en nog steeds kan ik het niet zo goed bevatten. Wow! 17.597,14 euro in drie dagen... Dat had ik nooit gedacht en nog steeds kan ik het niet zo goed bevatten. 17.597,14 euro in drie dagen tijd... de meeste mensen zouden hier een heel jaar voor moeten

Nadere informatie

Wijngaard het Groenewoud

Wijngaard het Groenewoud 2 E JAARGANG 4 E EDITIE 2017 Wijngaard het Groenewoud 1 november 2017 En het werd herfst! In dit nummer 1 En het werd herfst 2 Ons You-tube kanaal 3 Onze eerste oogst 4. Molentjes 5. Website bezoek geweldig

Nadere informatie

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school!

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 februari 2018 info Kalender: Agenda Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Vrijdag 9 februari Studiedag, alle kinderen zijn vrij 12 februari t/m

Nadere informatie

De vakantie is dan wel voorbij, de zon schijnt (gelukkig) nog steeds. Wilt u uw kind ingesmeerd naar het kindcentrum brengen? Alvast bedankt!

De vakantie is dan wel voorbij, de zon schijnt (gelukkig) nog steeds. Wilt u uw kind ingesmeerd naar het kindcentrum brengen? Alvast bedankt! Na 6 weken schoolvakantie konden alle kinderen weer naar school. Op het schoolplein stonden allemaal schoolborden waar kinderen op mochten schrijven. Schooljaar 2016-2017, Ik hoop dat... Het is leuk om

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2014/2015 20 februari nummer 24

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2014/2015 20 februari nummer 24 NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2014/2015 20 februari nummer 24 Groep 1 in de keuken "Deze week hebben we het thema 'restaurant' in stijl afgesloten. Samen met vaders en moeders hebben

Nadere informatie

Voor nu wensen wij u allen een mooi paasweekend en alvast een fijne meivakantie toe!

Voor nu wensen wij u allen een mooi paasweekend en alvast een fijne meivakantie toe! Beste ouders/verzorgers, Wat gaat de tijd toch snel! Dit weekend genieten we van een heerlijk, lang paasweekend en dan nog 4 dagen voordat de meivakantie begint. Na de vakantie hebben we dan nog 9 weken

Nadere informatie

~~Weekly Diary 35~~ [social_share]

~~Weekly Diary 35~~ [social_share] ~~Weekly Diary 35~~ [social_share] De maand augustus is alweer voorbij, en voor iedereen zit de vakantie er geloof nu wel weer op. Iedereen weer aan het werk of school, en nog even en de zomer is ook echt

Nadere informatie

Ondernemerschapsblokkades

Ondernemerschapsblokkades Ondernemerschapsblokkades Wat houdt je tegen om je droom werkelijkheid te laten worden? En hoe los je dat op? 7 tips om in actie te komen! Samengesteld door Willemijn Lau Hoi toekomstig professional, Wat

Nadere informatie

Choku karatekids Nieuwsbrief 2 Augustus 2016

Choku karatekids Nieuwsbrief 2 Augustus 2016 Choku karatekids Nieuwsbrief 2 Augustus 2016 Beste Choku karatekids, ouder(s)/verzorger(s), In de nieuwsbrief van deze nieuwsbrief hebben onze reporters Samy en Jesse een oudere karateka geïnterviewd.

Nadere informatie

3 redenen om video voor interne communicatie te gebruiken

3 redenen om video voor interne communicatie te gebruiken De tijd dat je dagen bezig was om een video te publiceren is voorbij. Vandaag de dag kan iedereen met een videocamera of zelfs smartphone binnen no-time een video schieten en delen binnen zijn netwerk.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Van Juf Yvonne

NIEUWSBRIEF. Van Juf Yvonne NIEUWSBRIEF Juni 2009 Jaargang 05 Nummer 04 De Gouden Klomp, Van Juf Yvonne Wanneer jullie deze Nieuwsbrief ontvangen loopt het schooljaar alweer ten einde, woensdag 24 en zaterdag 28 juni zijn de laatste

Nadere informatie

De Drijvende Speelstad

De Drijvende Speelstad De Drijvende Speelstad Spelen op het water In Rotterdam wordt op het water in de Rijnhaven een complete wijk gebouwd. Maar hoe maken we deze drijvende stad leuk voor kinderen? We maken er een Drijvende

Nadere informatie

Nieuwsbrief. januari 2010 jaargang 3 nr.1

Nieuwsbrief. januari 2010 jaargang 3 nr.1 Nieuwsbrief januari 2010 jaargang 3 nr.1 Nieuwsbrief: Voor je ligt weer een nieuw exemplaar van de Minke-Dive nieuwsbrief. Wij hopen je met deze nieuwsbrief beter op de hoogte te houden van het reilen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. oktober 2016 jaargang 9 nr. 8

Nieuwsbrief. oktober 2016 jaargang 9 nr. 8 Nieuwsbrief oktober 2016 jaargang 9 nr. 8 Nieuwsbrief: Voor je ligt weer een nieuw exemplaar van de Minke-Dive nieuwsbrief. Wij hopen je met deze nieuwsbrief beter op de hoogte te houden van het reilen

Nadere informatie

The Lake - augustus/september 2018

The Lake - augustus/september 2018 The Lake - augustus/september 2018 Lieve mensen, Wat een bijzondere tijd hebben we hier in Zambia. We gaan nog een aantal dagen genieten van het Zambiaanse leven en dan gaan we weer richting Zuid-Afrika.

Nadere informatie

Jenaplan. 12 juni schoolreis. 13 juni verslagen mee naar huis. 14 juni onderbouw vrij. 17 en 18 juni oudergesprekken. 19 t/m 20 juni kamp groep 8

Jenaplan. 12 juni schoolreis. 13 juni verslagen mee naar huis. 14 juni onderbouw vrij. 17 en 18 juni oudergesprekken. 19 t/m 20 juni kamp groep 8 Nieuwsbrief 2018-2019 Juni 2019 Nr. 18 Jenaplan Afgelopen woensdag heeft juf Margreet haar diploma stamgroepleidster gekregen. Ze gaf een presentatie van haar meesterstuk. Ze deed dit door middel van muziek.

Nadere informatie

TYPISCH YARDEN. Eerste editie. Typisch Yarden Kick-off: Een korte terugblik. In deze uitgave

TYPISCH YARDEN. Eerste editie. Typisch Yarden Kick-off: Een korte terugblik. In deze uitgave TYPISCH YARDEN Typisch Yarden Nieuwsbrief Eerste editie, juni 2013 Eerste editie De Typisch Yarden nieuwsbrief verschijnt onregelmatig en is bedoeld voor alle collega s van de divisie Uitvaartverzorging

Nadere informatie

Datum: vrijdag 22 juli 2016

Datum: vrijdag 22 juli 2016 Datum: vrijdag 22 juli 2016 Populierenblaadje Algemeen: Musical: Woensdag hebben we met alle kinderen gekeken naar de musical van groep 8: Herrie op het eland. Het was wederom een geweldige musical. De

Nadere informatie

Voor jezelf? Les 1 Welkom!

Voor jezelf? Les 1 Welkom! Voor jezelf? Les 1 Welkom! Welkom! Dit is de cursus Voor jezelf? Wil je voor jezelf beginnen? Droom je ervan een eigen bedrijfje te starten? Zou je dit ook kunnen? In deze cursus ga je dit onderzoeken.

Nadere informatie

Red met jouw klas de wereld! Handleiding van het digitale educatiepakket bij de voorstelling: Wij redden de wereld

Red met jouw klas de wereld! Handleiding van het digitale educatiepakket bij de voorstelling: Wij redden de wereld Red met jouw klas de wereld! Handleiding van het digitale educatiepakket bij de voorstelling: Wij redden de wereld Kom op, trek je jas aan. 't Is tijd dat er een stap wordt gezet. In regen en zonnestralen.

Nadere informatie

NIEUWSFLITS. Vrijwilligerscentrale Alblasserdam. voorjaar 2019 DAG VRIJWILLIGERS(ORGANISATIE)...

NIEUWSFLITS. Vrijwilligerscentrale Alblasserdam. voorjaar 2019 DAG VRIJWILLIGERS(ORGANISATIE)... voorjaar 2019 NIEUWSFLITS Vrijwilligerscentrale Alblasserdam DAG VRIJWILLIGERS(ORGANISATIE)... Aanbeland in het tweede kwartaal van 2019 is het hoog tijd voor de eerste nieuwsbrief van dit jaar. Allereerst

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2011 nr.68 Pagina 1 van 5

Nieuwsbrief januari 2011 nr.68 Pagina 1 van 5 Nieuwsbrief nr. 68 jaargang 7 januari 2011 Hallo allemaal, Om te beginnen wil de redactie van de nieuwsbrief jullie een goed, gezond en sportief 2011 wensen. We hopen dat alle goede voornemens uit gaan

Nadere informatie

Welkom op de eigen pagina van speelzaal @rchipel. Seizoen 2013/2014. Uitnodiging eindfeest: Klik hier. voor de uitnodiging voor het eindfeest van de

Welkom op de eigen pagina van speelzaal @rchipel. Seizoen 2013/2014. Uitnodiging eindfeest: Klik hier. voor de uitnodiging voor het eindfeest van de Welkom op de eigen pagina van speelzaal @rchipel Seizoen 2013/2014 Uitnodiging eindfeest: Klik hier voor de uitnodiging voor het eindfeest van de peuterspeelzaal! * * * * * * * Uiteraard organiseren wij

Nadere informatie