Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download ""

Transcriptie

1 pagina 1 van 9 Albert Hoven Van: A7-Snelkoerier.nl Marketing [marketing=a7-snelkoerier.nl@mail79.atl51.rsgsv.net] namens A7- Snelkoerier.nl Marketing [marketing@a7-snelkoerier.nl] Verzonden: vrijdag 5 september :18 Aan: Albert Hoven Onderwerp: Nieuwsbrief A7-Snelkoerier.nl september 2014 Bekijk in browser Doorsturen Afmelden 7 magere en 7 vette September 2014 (door Rene Nijenbrinks) Doorgaans zijn de laatste vier maanden van het jaar in transportland de meest drukke maanden van het jaar waarin soms wel 50% van de jaaromzet wordt gerealiseerd. Enerzijds komt dit door de rustige zomermaanden juni, juli en augustus waarin er - door de vakantiespreiding - altijd wel één of twee regio's zakelijk plat liggen, en anderzijds is december in de pakketwereld natuurlijk erg druk vanwege de kerstpakketten en de Sinterklaaswensen. Hoewel, dat laatste moeten we dit jaar nog maar afwachten nu het kinderfeest mogelijk definitief de nek om gedraaid wordt. Tel daarbij op dat er de derde dinsdag van september van dit jaar misschien wel een beetje positief economisch nieuws te verwachten is en voordat je het weet slaat de mineurstemming dan landelijk om in positivisme. Hoewel de autoverkopen nog op een historisch dieptepunt liggen, maar daar kom ik zo nog even op terug, worden er inmiddels wel weer huizen verkocht. Algemeen wordt aangenomen dat stagnerende consumentenaankopen de '2007-crisis' dieper en langer hebben gemaakt dus als u en ik de knip nu weer voorzichtig gaan openen dan gloren er weer zeven vette jaren na de zeven magere die bijna achter ons liggen... Op dit moment wordt overigens ook nog wel gespeculeerd over een triple dip. De gekunstelde crisis herstel-maatregelingen van overheden verdwijnen immers nu langzamerhand en dus moet het nu weer van de echte economie komen. Dat blijkt, zoals ik al zei, bijvoorbeeld in autoland erg lastig. Door de torenhoge bijtellingen van de fiscus is er namelijk een omgekeerd effect ontstaan en hebben mensen geen zin meer in een auto van de zaak. Ik sprak onlangs een directeur die in diensttijd in een auto van meer dan rijdt en in zijn privé tijd in een goedkope Kia, stomweg omdat hij anders 1000,00 per maand netto loon moest inleveren aan bijtelling. En over de 'derde dinsdag' gesproken...als ondernemer zou ik graag zien dat er vanuit het kabinet een

2 pagina 2 van 9 beleid voor een periode van 5 tot 10 jaar komt waarbij simpelweg de lasten op de eerste belastingschijf lager worden door het stapsgewijs verhogen van de belastingvrije som (tegenwoordig beter bekend als de heffingskorting). Dat geeft voor de medewerkers per jaar een hoger netto salaris van bijvoorbeeld 1% zonder dat de loondruk voor werkgevers stijgt. Resultaat zal dan zijn dat we stapsgewijs een betere concurrentie positie krijgen in Europa en dat bedrijven hierdoor meer omzet en winst kunnen maken en ook meer vennootschapsbelasting zullen afdragen. Door meer koopkracht en consumentenvertrouwen zullen dan tevens de BTW inkomsten ook weer stijgen. Dan pas komt de echte economie weer op gang zonder die gekunstelde kabinet oplossingen. Overigens was het in het transport en afleveren van overnight pakketten deze zomer alles behalve minder. Door de steevaste groei van 25% en meer bij de webwinkels was er van een zomerdip absoluut geen sprake. Ook willen webwinkel consumenten hun in het weekend bestelde goederen steeds vaker al op maandag geleverd hebben en daarbij komt de zondagsortering die wij u samen met Packs kunnen aanbieden dan goed van pas. Zendingen die u op zondag nog bij ons aanlevert, of die wij in overleg met u bij u komen afhalen, worden zo op zondagavond al gesorteerd en worden op maandag overal in Nederland afgeleverd. Wilt u daarvan gebruikmaken, neemt u dan contact op met onze planning. Ondertussen bereiden wij ons al voor op de Ondernemersbeurs in Groningen waar wij u in november graag ontmoeten om het glas te heffen op de zeven vette jaren die gaan komen. Tenminste, als onze Regering op 16 september a.s. met de juiste maatregelen en met matige bezuinigingen op de proppen komt! Laat úw mening horen in onze Poll van de maand. De maandelijkse Poll Onze stelling van de vorige maand was: Ondanks alle nieuwe technische ontwikkelingen zal de inzet van spoedtransport altijd noodzakelijk blijven. De stelling van deze maand: We hebben de 7 magere jaren nu gehad. Eens of Oneens? Laat het ons weten via de Poll op onze homepage De APP van de maand: Speed Gauge Geeft je huidige snelheid weer op een digitale snelheidsmeter maar houdt tegelijkertijd ook je topsnelheid en de totale afstand bij. SpeedGauge laat je gemakkelijk schakelen tussen meeteenheden (mijlen / kilometers en knopen) voor gebruik in de auto, op een boot of in een vliegtuig! - Beeldvullende digitale snelheidsmeter - Houdt afgelegde afstand (dagteller en totale afstand) en de topsnelheid bij. (Ook op de achtergrond met het scherm uitgeschakeld!) - Eenvoudig schakelen tussen de meeteenheden (mph, km/h en knopen). - Digitaal display kan worden gespiegeld, zodat het kan goed gezien worden in glas (bijvoorbeeld voorruit). H.U.D. - Deel je statistieken (dagteller, totale afgelegde afstand of topsnelheid) op Facebook!

3 pagina 3 van 9 Aanpak N33 In onze nieuwsbrief houden we u ook maandelijks op de hoogte van de werkzaamheden aan de verdubbeling van de N33. Door de ligging van ons pand zitten we er natuurlijk ook bovenop. Hieronder een overzicht van de werkzaamheden in de komende tijd: Waar: N33, Veendam - A7: Noordbroek Wanneer: :00 t/m :00 Welke hinder: Hoofdrijbaan afgesloten tussen Veendam en A7: Noordbroek. Afgesloten toerit A7: Noordbroek. Afgesloten afrit A7: Noordbroek. Waar: N33, A7: Noordbroek - Veendam Wanneer: :00 t/m :00 Welke hinder: Hoofdrijbaan afgesloten tussen A7: Noordbroek en Veendam. Afgesloten afrit A7: Noordbroek. Waar: N33, Veendam - A7: Noordbroek Wanneer: :00 t/m :00 Welke hinder: Hoofdrijbaan afgesloten tussen Veendam en A7: Noordbroek. Afgesloten afrit A7: Noordbroek. Afgesloten toerit A7: Noordbroek. Waar: N33, A7: Noordbroek - Veendam Wanneer: :00 t/m :00 Welke hinder: Hoofdrijbaan afgesloten tussen A7: Noordbroek en Veendam. Afgesloten afrit A7: Noordbroek. Waar: N33, Veendam - A7: Noordbroek Wanneer: :00 t/m :00 Welke hinder: Hoofdrijbaan afgesloten tussen Veendam en A7: Noordbroek. Afgesloten afrit A7: Noordbroek. Afgesloten toerit A7: Noordbroek.

4 pagina 4 van 9 Waar: N33, A7: Noordbroek - Veendam Wanneer: :00 t/m :00 Welke hinder: Hoofdrijbaan afgesloten tussen A7: Noordbroek en Veendam. Afgesloten afrit A7: Noordbroek. Waar: N33, A7: Noordbroek - Veendam Wanneer: :00 t/m :00 Welke hinder: Hoofdrijbaan afgesloten tussen A7: Noordbroek en Veendam. Afgesloten afrit A7: Noordbroek. Waar: N33, Veendam - A7: Noordbroek Wanneer: :00 t/m :00 Welke hinder: Hoofdrijbaan afgesloten tussen Veendam en A7: Noordbroek. Afgesloten toerit A7: Noordbroek. Afgesloten afrit A7: Noordbroek. Indien er tussentijdse meldingen zijn zullen wij u hierover ook op de hoogte houden via twitter: #A7- Snelkoerier.nl Aanleg rotonde Dalweg 12 De gemeente Veendam gaat een fietspad aanleggen aan de Adriaan Tripweg en een rotonde op de kruising met de Dalweg 12 in Veendam. Hiermee wordt geprobeerd de doorstroming en de verkeersveiligheid te verbeteren en het industrieterrein ter plaatse van een betere ontsluiting te voorzien. Deze werkzaamheden worden vanaf 12 augustus tot en met december uitgevoerd. In verband met de aanleg van de rotonde is de Adriaan Tripweg ter hoogte van de kruising Dalweg 12 afgesloten tot en met november Het bedrijventerrein De Dallen, waarop ook A7-Snelkoerier.nl is gevestigd, is dan alleen bereikbaar via de Geert Veenhuizenweg (afrit N33 Veendam-Centrum). Het verkeer op de Dalweg 12 zal ter hoogte van de Adriaan Tripweg tijdelijk met verkeerslichten worden geregeld. Uit de media: Minster in Beroep krijgt gelijk Een Brabantse transportonderneming moet toch euro boete betalen, omdat chauffeurs van het bedrijf zonder bestuurderskaart reden. Dit, terwijl de onderneming met succes tegen de boete in beroep was gegaan bij de rechtbank in Breda. De rechtbank was van oordeel dat de Inspectie Leefomgeving en Transport onderzoek had moeten doen naar de juridische status van de chauffeurs: waren zij werknemer of vennoot van het bedrijf? De uitspraak van de Raad van State luidt nu dat een transportbedrijf dat geen rij- en rusttijden bijhoudt van chauffeurs, per definitie fout zit. Zonder een correcte rittenadministratie overtreedt zo n bedrijf de Arbeidstijdenwet, of er nu een vennoot of een chauffeur achter het stuur zit.

5 pagina 5 van 9 De minister van Infrastructuur en Milieu ging in hoger beroep tegen de uitspraak van de bestuursrechter in Breda en heeft nu gelijk gekregen. Redenering van de minister is dat geen rittenadministratie voeren elke controle op naleving van de Arbeidstijdenwet onmogelijk maakt, ook op het punt van wie er achter het stuur heeft gezeten. Het doet er dan zelfs niet toe dat uit het boeterapport van de Inspectie valt af te leiden wie hebben gereden, zoals het bedrijf bij de Raad van State aanvoerde. Overigens had de transportonderneming zelf geen goed excuus voor het ontbreken van een bestuurderskaart in de vrachtauto's. Bron: Transport Online Uit de media: Werktijdverkorting mogelijk door Russische boycot Nederlandse (transport)bedrijven die direct zijn getroffen door de Russische boycot van EU-goederen en daardoor minder werk hebben, kunnen werktijdverkorting voor hun medewerkers aanvragen. De boycot van Rusland is volgens het kabinet een buitengewone omstandigheid die niet tot het gewone ondernemersrisico kan worden gerekend. Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid stelt de bestaande regeling werktijdverkorting per direct open. Groentetelers en transportbedrijven zijn bijvoorbeeld ondernemers die te kampen hebben met verminderde bedrijvigheid als gevolg van de boycot en eventueel voor werktijdverkorting in aanmerking kunnen komen. Om in aanmerking te kunnen komen voor werktijdverkorting moeten bedrijven voldoen aan een aantal voorwaarden. Zo moet de werkvermindering tenminste 20 procent per week zijn en minimaal 2 en maximaal 24 weken duren. Wordt aan die voorwaarden voldaan dan kan een bedrijf voor de betreffende werknemers een WW-uitkering krijgen voor de niet-gewerkte uren, vanaf de datum waarop de aanvraag is ontvangen. Aanvragen kunnen bij het ministerie van SZW worden ingediend. De maatregel maakt onderdeel uit van een breder pakket om de getroffen ondernemers te ondersteunen en is afgelopen vrijdag door minister Kamp en staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken naar de Tweede Kamer gezonden. Bron: Nieuwsbrief TTM Uit de media: Veiligheidscultuur Nederlandse transportbedrijven kan veel beter De veiligheidscultuur van de meeste transportbedrijven in Nederland kan nog sterk verbeterd worden. Dat meldt de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek voor Verkeersveiligheid (SWOV) in een rapport. Het rapport richt zich op recente literatuurstudie, maar geeft zeker met de berichtgeving over mankementen op de Nederlandse weg van vrijdag een interessant inkijkje in de houding aangaande veiligheid in de Nederlandse transportsector.

6 pagina 6 van 9 Volgens het rapport komt de veiligheidscultuur van een bedrijf tot uiting in zichtbare kenmerken (zoals posters over veiligheid), in regels en voorschriften en in beleden normen en waarden. Als transportbedrijven meer oog hebben voor hun veiligheidscultuur zal volgens de meeste onderzoeken het (verkeers)gedrag verbeteren en het aantal ongevallen afnemen. Het ongevalrisico kan naar beneden worden gebracht door vooral het initiëren van groepsdiscussies met al het personeel over veiligheid, het belonen van veilig gedrag en het trainen van hogere-ordevaardigheden, zoals gevaarherkenning, risicoperceptie en risicoacceptatie. Daarnaast kan de veiligheidscultuur indirect verbeterd worden, via bijvoorbeeld vermoeidheidsmanagement of schadepreventie. Nog te onderzoeken is hoe veiligheidscultuur ook aantrekkelijk gemaakt kan worden voor kleine transportondernemingen. Ook kan onderzocht worden in hoeverre de veiligheidscultuur te verbeteren is met apparatuur die het rijgedrag registreert. Het rapport geeft ook aan dat het verband tussen veiligheidscultuur en geregistreerde ongevallen moeilijk aan te tonen is. Omdat werkelijke ongevallen relatief schaars zijn, kan het verband tussen veiligheidscultuur en werkelijke ongevallen alleen worden onderzocht bij zeer grote ondernemingen met heel veel chauffeurs. Het rapport bevat kenmerken van bedrijven met een proactieve veiligheidscultuur. Die zoeken bijvoorbeeld, en dat moet TVM als muziek in de oren klinken, op vrijwillige basis samen met hun verzekeraar naar methoden om schades en ongevallen te beperken. Transportondernemingen waar veiligheid tot in de haarvaten is doorgedrongen, hebben een goede veiligheidscultuur, concludeert SWOV. In die bedrijven is men van hoog tot laag proactief bezig de veiligheid te verbeteren en probeert men te leren van fouten en ongevallen. Hoewel transportbedrijven in Nederland het redelijk goed doen wat betreft veiligheidscultuur, komen de meeste transportondernemingen niet boven het reactieve en calculatieve niveau van veiligheidscultuur uit. Dit houdt mede verband met het feit dat veel bedrijven klein zijn en er sprake is van grote onderlinge concurrentie. Met de in Nederland ontwikkelde Safety Scan zou de veiligheidscultuur in principe ook verbeterd kunnen worden. Of de Safety Scan daadwerkelijk die bijdrage heeft geleverd, is niet bekend. Ook met apparatuur die het rijgedrag registreert, kan het rijgedrag verbeterd worden. Die apparatuur dient dan wel zo gebruikt te worden dat chauffeurs niet louter denken dat ze bewaakt en bestraft worden. De systemen zouden wellicht ook moeten belonen en de confrontatie met het eigen gedrag zou zo gebracht kunnen worden dat men van zijn fouten wil leren. Er zijn nog te weinig wetenschappelijke onderzoeken naar het effect van dergelijke systemen om te kunnen oordelen over het effect ervan, zo besluit SWOV haar conclusie. Bron: Nieuwsbrief TTM Uit de media: Transportprijzen blijven stabiel Uit de twintigste editie van de Transport Market Monitor (TMM), uitgevoerd door Transporeon en Capgemini Consulting, blijkt dat de transportprijzen in het tweede kwartaal van 2014 zijn gestegen met 9,3 procent in vergelijking met het eerste kwartaal van De afgelopen vier jaar zijn de transportprijzen over het algemeen stabiel gebleven. De prijsindex steeg in het tweede kwartaal van 2014 met 9,3 procent (index 100.0) in vergelijking met het eerste kwartaal van 2014 (index 91.5). Vergeleken met het indexniveau van het tweede kwartaal van 2013 (index 100.6) ligt de prijsindex nu 0,6 procent lager. De dieselindex steeg in het tweede kwartaal van 2014 naar (+ 0,5 procent). Sinds 2010 schommelt de

7 pagina 7 van 9 transportprijsindex gemiddeld tussen de 100 en 102 (met uitzondering van de seizoensgebonden dip in het eerste kwartaal van elk jaar). De capaciteitsindex daalde sterk van in het eerste kwartaal van 2014, naar 78.9 (- 31,3%) in het tweede kwartaal. Voor de rest van het jaar wordt een geringe verhoging van de transportprijsindex verwacht Erik van Dort, Supply Chain Director bij Capgemini Consulting: Het is goed om te zien dat we definitief uit de buurt lijken te zijn van de zeer lage transportprijsindex in De nieuwe cijfers voor het tweede kwartaal van 2014 tonen een consistent stabiel beeld, heel erg in lijn met de cijfers in het tweede en derde kwartaal van de voorgaande twee jaar. In de afgelopen vier jaar is de economie van verschillende Europese landen zwak gebleven, voegt Peter Förster, Managing Director bij Transporeon, daaraan toe. De ontwikkeling van de prijs- en capaciteitenindex was echter vrij stabiel in deze periode. Niettemin ligt het prijsindexniveau sinds 2010 iets lager dan in Bron: Nieuwsbrief TTM En dan dit nog... Optimistische jeep... Brandstoftoeslag September 2014: 10,25% De dieselprijs is in de loop van de afgelopen maand licht gedaald. Daardoor hebben we de brandstoftoeslag weer iets kunnen verlagen.

8 pagina 8 van 9 De dieseltoeslag voor de maand september 2014 is vastgesteld op 10,25%. Wilt u weten hoe de brandstoftoeslag berekend wordt, gaat u dan naar onze website snelkoerier.nl/actueel_dieseltoeslag.html Contact A7-Snelkoerier.nl Poolsterweg MP Veendam Planning: Deze nieuwsbrief wordt u als relatie van A7-Snelkoerier.nl toegezonden. Wij hanteren een no-spam beleid. Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Stuurt u dan een naar marketing@a7-snelkoerier.nl Afmelden Doorsturen Uw profiel aanpassen This was sent to albert.hoven@santibri.nl why did I get this? unsubscribe from this list update subscription preferences A7-Snelkoerier.nl Poolsterweg 9 Veendam, Gr 9641 MP Netherlands

9 pagina 9 van 9

pagina 1 van 8 Albert Hoven Van: A7-Snelkoerier.nl Marketing [marketing=a7-snelkoerier.nl@mail79.atl51.rsgsv.net] namens A7-Snelkoerier.nl Marketing [marketing@a7-snelkoerier.nl] Verzonden: maandag 2 december

Nadere informatie

pagina 1 van 6 Albert Hoven Van: A7-Snelkoerier.nl Marketing [marketing=a7-snelkoerier.nl@mail79.atl51.rsgsv.net] namens A7-Snelkoerier.nl Marketing [marketing@a7-snelkoerier.nl] Verzonden: vrijdag 8 augustus

Nadere informatie

pagina 1 van 8 Albert Hoven Van: A7-Snelkoerier.nl Marketing [marketing=a7-snelkoerier.nl@mail170.us4.mcsv.net] namens A7-Snelkoerier.nl Marketing [marketing@a7-snelkoerier.nl] Verzonden: dinsdag 8 juli

Nadere informatie

8 jaar later... (door Rene Nijenbrinks)

8 jaar later... (door Rene Nijenbrinks) Page 1 of 7 Share Past Issues Bekijk in browser Doorsturen Afmelden 8 jaar later... (door Rene Nijenbrinks) In juni 2005 stuurden wij onze eerste e-mail nieuwsbrief naar onze relaties. Inmiddels al weer

Nadere informatie

pagina 1 van 6 Albert Hoven Van: A7 Logistics.nl Marketing [marketing=a7logistics.nl@mail68.atl11.rsgsv.net] namens Marketing A7 Logistics Verzonden: donderdag 12 maart 2015 12:07 Aan: Marketing A7 Logistics

Nadere informatie

Herstel en Hulp (door Rene Nijenbrinks)

Herstel en Hulp (door Rene Nijenbrinks) Page 1 of 9 Albert Hoven Van: A7-Snelkoerier.nl Marketing [marketing=a7-snelkoerier.nl@mail171.us4.mcsv.net] namens A7- Snelkoerier.nl Marketing [marketing@a7-snelkoerier.nl] Verzonden: woensdag 9 oktober

Nadere informatie

Op de handrem... (door René Nijenbrinks) Nieuwsbrief Oktober 2015

Op de handrem... (door René Nijenbrinks) Nieuwsbrief Oktober 2015 Albert Hoven Van: A7 Logistics.nl Marketing [marketing=a7logistics.nl@mail129.suw14.mcdlv.net] namens A7 Logistics.nl Marketing [marketing@a7logistics.nl] Verzonden: dinsdag 13 oktober 2015 14:56 Aan:

Nadere informatie

mhtml:file://c:\users\k.buitenhuis\appdata\local\microsoft\windows\inetcache\cont...

mhtml:file://c:\users\k.buitenhuis\appdata\local\microsoft\windows\inetcache\cont... pagina 1 van 5 ZOMER NIEUWSBRIEF BnP Accountancy! View this email in your browser Eindelijk vakantie! U bent misschien al weg of al weg geweest? Wij van BnP wensen u in ieder geval een hele fijne vakantie!

Nadere informatie

pagina 1 van 8 Albert Hoven Van: A7-Snelkoerier.nl Marketing [marketing=a7-snelkoerier.nl@mail78.atl51.rsgsv.net] namens A7-Snelkoerier.nl Marketing [marketing@a7-snelkoerier.nl] Verzonden: woensdag 5

Nadere informatie

Samenwerkende gemeenten ML Jeugd en WMO <3Dnieuws=middenlimburg.nu@mail128.suw14.mcdlv.net>

Samenwerkende gemeenten ML Jeugd en WMO <3Dnieuws=middenlimburg.nu@mail128.suw14.mcdlv.net> A.van Beerendonk Van: Samenwerkende gemeenten ML Jeugd en WMO namens Samenwerkende gemeenten ML Jeugd en WMO Verzonden:

Nadere informatie

Komkommers (door René Nijenbrinks) Nieuwsbrief Augustus 2015

Komkommers (door René Nijenbrinks) Nieuwsbrief Augustus 2015 Albert Hoven Van: A7 Logistics.nl Marketing [marketing=a7logistics.nl@mail70.atl31.mcdlv.net] namens A7 Logistics.nl Marketing [marketing@a7logistics.nl] Verzonden: maandag 17 augustus 2015 10:12 Aan:

Nadere informatie

Rapportage enquête Leidse winkeliers over openstelling op zondag

Rapportage enquête Leidse winkeliers over openstelling op zondag Rapportage enquête Leidse winkeliers over openstelling op zondag Strategie en Onderzoek, september 2013 Inleiding Begin september 2013 is onder Leidse winkeliers een enquête gehouden over de openstelling

Nadere informatie

Oogsten! (door René Nijenbrinks) Nieuwsbrief mei 2015

Oogsten! (door René Nijenbrinks) Nieuwsbrief mei 2015 Albert Hoven Van: A7 Logistics.nl Marketing [marketing=a7logistics.nl@mail70.atl51.rsgsv.net] namens Marketing A7 Logistics Verzonden: woensdag 13 mei 2015 11:18 Aan: Marketing A7 Logistics Onderwerp:

Nadere informatie

Groei of krimp? bij Pincode 5e ed. 4GT Hoofdstuk 7 en 4K Hoofdstuk 5 aanvullend lesmateriaal n.a.v. vernieuwde syllabus EC/K/5A: 2

Groei of krimp? bij Pincode 5e ed. 4GT Hoofdstuk 7 en 4K Hoofdstuk 5 aanvullend lesmateriaal n.a.v. vernieuwde syllabus EC/K/5A: 2 Groei of krimp? bij Pincode 5e ed. 4GT Hoofdstuk 7 en 4K Hoofdstuk 5 aanvullend lesmateriaal n.a.v. vernieuwde syllabus EC/K/5A: 2 Als je moet kiezen welk plaatje je op je cijferlijst zou willen hebben,

Nadere informatie

KENING fan e Greide. In november twee debat-avonden! Komt u ook? Nieuwe generatie. Wat kunnen burgers. onderzoekers legt vinger op zere plek

KENING fan e Greide. In november twee debat-avonden! Komt u ook? Nieuwe generatie. Wat kunnen burgers. onderzoekers legt vinger op zere plek aan de nieuwsbrief afmelden. Bekijk hem dan in uw browser. deze nieuwsbrief in het vervolg niet wilt ontvangen kunt u zich onder goed weergegeven? Hierbij ontvangt ii de nieuwsbrief van Kening Jan e Greide.

Nadere informatie

2014: Kwaliteit en continuiteit... (door Rene Nijenbrinks)

2014: Kwaliteit en continuiteit... (door Rene Nijenbrinks) Page 1 of 10 Albert Hoven Van: A7-Snelkoerier.nl Marketing [marketing=a7-snelkoerier.nl@mail77.atl51.rsgsv.net] namens A7- Snelkoerier.nl Marketing [marketing@a7-snelkoerier.nl] Verzonden: dinsdag 7 januari

Nadere informatie

Van de Bestuurstafel

Van de Bestuurstafel pagina 1 van 5 Subscribe Share Past Issues Translate OVLR Nieuwsbrief 12-2015 View this email in your browser OVLR 1995 2015 Van de Bestuurstafel Heeft u al uw ondernemers plannen klaar voor 2016? Op basis

Nadere informatie

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid WERKTIJDVERKORTING 2017 Een onderzoek naar het beroep door ondernemingen in 2017 op art. 8 van het Buitengewoon Besluit Arbeidsverhoudingen 1945 maart 2018

Nadere informatie

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid WERKTIJDVERKORTING 2016 Een onderzoek naar het beroep door ondernemingen in 2016 op art. 8 van het Buitengewoon Besluit Arbeidsverhoudingen 1945 mei 2017

Nadere informatie

Het kabinet was verder voornemens om de tariefopstap van te verhogen naar Dit voornemen is echter niet doorgevoerd.

Het kabinet was verder voornemens om de tariefopstap van te verhogen naar Dit voornemen is echter niet doorgevoerd. Eindejaarstips 2018 Algemeen: Ondernemers en rechtspersonen 1. Verhoging BTW- tarief Per 1 januari 2019 gaat het lage BTW- tarief van 6% omhoog naar 9%. Deze verhoging heeft betrekking op onder meer de

Nadere informatie

Onze Nieuwe cursus Paro-preventieassistent

Onze Nieuwe cursus Paro-preventieassistent In deze uitgave: In deze nieuwsbrief DentalFlash de nieuwe cursus Paro-preventieassistent, zorg goed voor je lichaam, de veiligheid op de werkvloer in het geding, Sandra Schrijft en veel geslaagde cursisten.

Nadere informatie

Conjunctuurbericht 2 e kwartaal Research, 14 augustus 2019

Conjunctuurbericht 2 e kwartaal Research, 14 augustus 2019 Conjunctuurbericht 2 e kwartaal 2019 Research, 14 augustus 2019 Kosten stijgen in transport, prijzen blijven gelijk De druk op de marges in de transportsector blijft groot. Terwijl de helft van de bedrijven

Nadere informatie

Wilhelminakanaal. Koninklijke Schuttevaer-BLN. Regulaties

Wilhelminakanaal. Koninklijke Schuttevaer-BLN. Regulaties Koninklijke Schuttevaer-BLN Stremmingen en regulaties Oude Maas i.v.m. Botlekbrug Wellicht heeft u het al vernomen maar genoemde stremmingen zijn nogal ingrijpend, derhalve besteden wij hier nogmaals aandacht

Nadere informatie

Keert de wal het schip? (door René Nijenbrinks) Nieuwsbrief Juli 2015

Keert de wal het schip? (door René Nijenbrinks) Nieuwsbrief Juli 2015 Albert Hoven Van: A7 Logistics.nl Marketing [marketing=a7logistics.nl@mail73.atl11.rsgsv.net] namens Marketing A7 Logistics Verzonden: maandag 6 juli 2015 15:06 Aan: Albert Hoven Onderwerp: Nieuwsbrief

Nadere informatie

Ontwikkelingen en kansen in supermarktvastgoed. Huib Boissevain 28 oktober

Ontwikkelingen en kansen in supermarktvastgoed. Huib Boissevain 28 oktober Ontwikkelingen en kansen in supermarktvastgoed Huib Boissevain 28 oktober Over Annexum Ruim 15 jaar specialist in vastgoedbeleggingen 35 medewerkers die dagelijks met vastgoed bezig zijn Met een fondsvermogen

Nadere informatie

Eerste Literaire Dis zo goed als volgeboekt! Roo, Marijke de

Eerste Literaire Dis zo goed als volgeboekt! Roo, Marijke de Roo, Marijke de Van: Bibliotheekservice Fryslân namens Bibliotheekservice Fryslân Verzonden: vrijdag 30 januari 2015 10:30 Aan: Statengriffie provinsje

Nadere informatie

DE GRENS BEREIKT. De worsteling van pomphouders in de grensstreek

DE GRENS BEREIKT. De worsteling van pomphouders in de grensstreek DE GRENS BEREIKT De worsteling van pomphouders in de grensstreek Emile Roemer, voorzitter SPTweede Kamerfractie Februari 2014 INHOUD INLEIDING 3 ACHTERGROND 4 STEEKPROEF 5 RESULTATEN 6 REACTIES POMPHOUDERS

Nadere informatie

Meting economisch klimaat, november 2013

Meting economisch klimaat, november 2013 Meting economisch klimaat, november 2013 1.1 Beschrijving respondenten Er hebben 956 ondernemers meegedaan aan het onderzoek, een respons van 38. De helft van de respondenten is zzp er (465 ondernemers,

Nadere informatie

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid WERKTIJDVERKORTING 2015 Een onderzoek naar het beroep door ondernemingen in 2015 op art. 8 van het Buitengewoon Besluit Arbeidsverhoudingen 1945 mei 2017

Nadere informatie

SNN <communicatie=snn.eu@mail203.atl81.rsgsv.net> namens SNN <communicatie@snn.eu> Verzonden: donderdag 21 mei 2015 15:17 Aan:

SNN <communicatie=snn.eu@mail203.atl81.rsgsv.net> namens SNN <communicatie@snn.eu> Verzonden: donderdag 21 mei 2015 15:17 Aan: Rienks, Diane Van: SNN namens SNN Verzonden: donderdag 21 mei 2015 15:17 Aan: Statengriffie provinsje Fryslân Onderwerp: Waar verdient

Nadere informatie

Kwartaalmonitor VHG 01

Kwartaalmonitor VHG 01 Kwartaalmonitor VHG 01 4 e kwartaal 2018 Aanvullend statistisch onderzoek voor VHG - Branchevereniging voor ondernemers in de groene sector VHG-leden boekten 7,8 procent meer omzet in het vierde kwartaal

Nadere informatie

Nieuwsbrief kwartaal 4 Prinsjesdag Bron: Dukers & Baelemans Pagina 1. U als particulier: Algemene heffingskorting en de arbeidskorting

Nieuwsbrief kwartaal 4 Prinsjesdag Bron: Dukers & Baelemans Pagina 1. U als particulier: Algemene heffingskorting en de arbeidskorting U als particulier: Algemene heffingskorting en de arbeidskorting In het belastingplan 2014 was reeds aangekondigd dat het afbouwpercentage in de algemene heffingskorting geleidelijk wordt verhoogd en de

Nadere informatie

Graydon Kwartaalmonitor Q3 2018

Graydon Kwartaalmonitor Q3 2018 Graydon Kwartaal monitor 1 Voorwoord Inhoud De economie zit duidelijk in de lift. Na eerdere positieve berichten over de groeiende omvang van het Nederlandse bedrijfsleven, blijkt ook uit deze Graydon

Nadere informatie

Derde kwartaal Conjunctuurenquête Nederland. Nederland totaal

Derde kwartaal Conjunctuurenquête Nederland. Nederland totaal Derde kwartaal 2013 Conjunctuurenquête Nederland Inhoud rapport COEN in het kort Economisch klimaat Omzet Export Personeelssterkte Investeringen Winstgevendheid Toelichting De Conjunctuurenquête Nederland

Nadere informatie

Monitor Volwaardige Arbeidsrelaties

Monitor Volwaardige Arbeidsrelaties Monitor Volwaardige Arbeidsrelaties in de architectenbranche QUICKSCAN mei 2013 Inhoud Monitor Volwaardige Arbeidsrelaties 3 Resultaten 6 Bureau-intermediair I Persoonlijk urenbudget 6 Keuzebepalingen

Nadere informatie

Minder faillissementen in 2016

Minder faillissementen in 2016 Vooruitzicht faillissementen Minder faillissementen in 2016 Faillissementen nog altijd boven pre-crisis niveau In 2016 voor derde jaar op rij minder faillissementen.maar nog altijd niet terug op pre-crisis

Nadere informatie

Opvallend (door Rene Nijenbrinks)

Opvallend (door Rene Nijenbrinks) Page 1 of 11 Albert Hoven Van: A7-Snelkoerier.nl Marketing [marketing=a7-snelkoerier.nl@mail184.wdc02.mcdlv.net] namens A7-Snelkoerier.nl Marketing [marketing@a7-snelkoerier.nl] Verzonden: dinsdag 3 september

Nadere informatie

Uw koopkracht in de toekomst

Uw koopkracht in de toekomst Een goed gesprek over Uw koopkracht in de toekomst Nadenken over de toekomst. Dat is wat ons kantoor dagelijks doet. De toekomst van u, en die van de andere relaties van ons kantoor. De ene keer gaat het

Nadere informatie

Louwenaar-Oosterhof, Esther

Louwenaar-Oosterhof, Esther Louwenaar-Oosterhof, Esther Van: De Europese Ster Verzonden: woensdag 24 april 2019 07:30 Aan: Statengriffie Onderwerp: LIFE maakt eerste emissievrije afvalinzameling in de EU mogelijk

Nadere informatie

De 15 meest gestelde vragen over zakelijk rijden in 2016.

De 15 meest gestelde vragen over zakelijk rijden in 2016. De 15 meest gestelde vragen over zakelijk rijden in 2016. Bijtelling, investeringsaftrek, bpm, motorrijtuigenbelasting en btw. Wie de belastingen rondom mobiliteit een beetje wil volgen, heeft er bijna

Nadere informatie

Examen HAVO. Economie 1

Examen HAVO. Economie 1 Economie 1 Examen HAVO Hoger Algemeen Voortgezet Onderwijs Tijdvak 2 Woensdag 21 juni 13.30 16.00 uur 20 00 Dit examen bestaat uit 31 vragen. Voor elk vraagnummer is aangegeven hoeveel punten met een goed

Nadere informatie

Nieuwsbrief van 9 februari 2016

Nieuwsbrief van 9 februari 2016 Nieuwsbrief van 9 februari 2016 Behandelde onderwerpen in deze nieuwsbrief zijn: Vooraf ingevulde aangifte indienen vóór 1 mei 2016 Wettelijke rente 2016 Beëindiging VAR nu definitief Werkkostenregeling:

Nadere informatie

2513AA22XA. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE

2513AA22XA. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE > Retouradres Postbus 90801 2509 LV Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE 2513AA22XA Postbus 90801 2509 LV Den Haag Anna van Hannoverstraat 4

Nadere informatie

Nieuwsbrief Museumfederatie Fryslân

Nieuwsbrief Museumfederatie Fryslân Kooistra, Josina Van: Verzonden: Aan: Onderwerp: Museumfederatie Fryslân namens Museumfederatie Fryslân woensdag

Nadere informatie

Centraal Bureau voor de Statistiek. Persbericht. Werkgelegenheid commerciële sector daalt. Minder banen in industrie en zakelijke dienstverlening

Centraal Bureau voor de Statistiek. Persbericht. Werkgelegenheid commerciële sector daalt. Minder banen in industrie en zakelijke dienstverlening Centraal Bureau voor de Statistiek Persbericht PB02-196 26 september 2002 9.30 uur Werkgelegenheid commerciële sector daalt Voor het eerst sinds 1994 is het aantal banen van werknemers in commerciële bedrijven

Nadere informatie

Bekijk deze e-mail in je browser

Bekijk deze e-mail in je browser Update SHC Bekijk deze e-mail in je browser Inhoudsopgave Inschrijvingen Kick-Off open! Programma Kick-Off SHC-Traject Nieuwe ambassadeurs Partnerblog Holtrop Ravesloot Beste lezer, Allereerst natuurlijk

Nadere informatie

Huidig economisch klimaat

Huidig economisch klimaat Huidig economisch klimaat 1.1 Beschrijving respondenten Er hebben 956 ondernemers meegedaan aan het onderzoek, een respons van 38. De helft van de respondenten is zzp er (465 ondernemers, 49). Het aandeel

Nadere informatie

Een steekproef van 20.000 personen is in januari 2006 door het Nederlandse Donateurspanel benaderd om mee te doen aan delweemaandelijkse monitor van

Een steekproef van 20.000 personen is in januari 2006 door het Nederlandse Donateurspanel benaderd om mee te doen aan delweemaandelijkse monitor van Een steekproef van 20.000 personen is in januari 2006 door het Nederlandse Donateurspanel benaderd om mee te doen aan delweemaandelijkse monitor van het donateursvertrouwen. Het veldwerk is uitgevoerd

Nadere informatie

Niet-westerse allochtonen behoren minder vaak tot de werkzame beroepsbevolking 1) Arbeidsdeelname niet-westerse allochtonen gedaald

Niet-westerse allochtonen behoren minder vaak tot de werkzame beroepsbevolking 1) Arbeidsdeelname niet-westerse allochtonen gedaald 7. Vaker werkloos In is de arbeidsdeelname van niet-westerse allochtonen gedaald. De arbeidsdeelname onder rs is relatief hoog, zes van de tien hebben een baan. Daarentegen werkten in slechts vier van

Nadere informatie

Allochtonen op de arbeidsmarkt 2009-2010

Allochtonen op de arbeidsmarkt 2009-2010 FORUM Maart Monitor Allochtonen op de arbeidsmarkt 9-8e monitor: effecten van de economische crisis In steeg de totale werkloosheid in Nederland met % naar 26 duizend personen. Het werkloosheidspercentage

Nadere informatie

Nieuwsbrief Energietransitie. Week van de Duurzaamheid. Kooistra, Josina

Nieuwsbrief Energietransitie. Week van de Duurzaamheid. Kooistra, Josina Het Energietransitie Energietransitie Kooistra, Josina Van: Verzonden: Aan: Onderwerp: Provincie Fryslân - namens Provincie Fryslân -

Nadere informatie

Centraal Bureau voor de Statistiek. Persbericht. Werkloosheid verder gestegen. Meer mannen én vrouwen werkloos. Aantal jonge werkzoekenden toegenomen

Centraal Bureau voor de Statistiek. Persbericht. Werkloosheid verder gestegen. Meer mannen én vrouwen werkloos. Aantal jonge werkzoekenden toegenomen Centraal Bureau voor de Statistiek Persbericht PB11-066 20 oktober 2011 9.30 uur www.cbs.nl Werkloosheid verder gestegen Sterke stijging werkloosheid in derde kwartaal 2011 Toename zowel bij mannen als

Nadere informatie

Nieuwe regels inlenen ZZP-ers

Nieuwe regels inlenen ZZP-ers Nieuwe regels inlenen ZZP-ers Het inlenen van ZZP-ers was tot voor kort door de belastingdienst enigszins vergemakkelijkt door het invoeren van de VAR, de Verklaring ArbeidsRelatie. Als er een VAR WUO

Nadere informatie

Crisismonitor Drechtsteden

Crisismonitor Drechtsteden Crisismonitor Oktober 2010 (cijfers t/m augustus 2010) Inhoud: 1. Werkloosheid (algemeen) 2. Werkloosheid naar leeftijd (jongeren en ouderen) 3. Vacatures, bedrijven en leegstand 4. Woningmarkt Hoe staan

Nadere informatie

5,8. Praktische-opdracht door een scholier 1585 woorden 12 december keer beoordeeld

5,8. Praktische-opdracht door een scholier 1585 woorden 12 december keer beoordeeld Praktische-opdracht door een scholier 1585 woorden 12 december 2007 5,8 10 keer beoordeeld Vak Economie Conjunctuur Deze praktische opdracht gaat over conjunctuur. Ik beantwoord een aantal vragen in mijn

Nadere informatie

Crisismonitor Drechtsteden augustus 2010 (cijfers tot en met juni 2010)

Crisismonitor Drechtsteden augustus 2010 (cijfers tot en met juni 2010) Crisismonitor Drechtsteden augustus 2010 (cijfers tot en met juni 2010) Uit de landelijke pers: Economie groet met 2,1% Voorzichtig herstel aantal banen Herstel uitzendmarkt Werkloosheid blijft afnemen

Nadere informatie

UITSLAGEN WONEN ENQUÊTE

UITSLAGEN WONEN ENQUÊTE UITSLAGEN WONEN ENQUÊTE 3 E KWARTAAL 211 Gemaakt voor NVM Wonen Gemaakt door NVM Data & Research Inhoudsopgave 1 Introductie enquête... 3 1.1 Periode... 3 1.2 Respons... 3 2 Staat van de woningmarkt...

Nadere informatie

Het Generatiepact. Inhoudsopgave. 3 Wat is het Generatiepact?

Het Generatiepact. Inhoudsopgave. 3 Wat is het Generatiepact? het Generatiepact Inhoudsopgave 3 Wat is het Generatiepact? 5 Wanneer kan ik meedoen aan het Generatiepact? 6 De 55-jarigenregeling 11 De 60-jarigenregeling 16 De overgang van de 55-jarigenregeling naar

Nadere informatie

Fietsen in Groningen 2017

Fietsen in Groningen 2017 veel respon Fietsen in Groningen 2017 Kübra Ozisik April 2017 www.os-groningen.nl BASIS VOOR BELEID Inhoud Inhoud... 1 1. Inleiding... 2 2. Fietsen in Groningen 2017... 3 2.1 Respons en achtergrond...

Nadere informatie

5 Wanneer kan ik meedoen aan het Generatiepact? 16 De overgang van de 55-jarigenregeling naar de 60-jarigenregeling

5 Wanneer kan ik meedoen aan het Generatiepact? 16 De overgang van de 55-jarigenregeling naar de 60-jarigenregeling het Generatiepact Inhoudsopgave 3 Wat is het Generatiepact? 5 Wanneer kan ik meedoen aan het Generatiepact? 6 De 55-jarigenregeling 11 De 60-jarigenregeling 16 De overgang van de 55-jarigenregeling naar

Nadere informatie

Rode. Kruis. Di4tYtietFîçø&

Rode. Kruis. Di4tYtietFîçø& Van: Verzonden: Aan: Onderwerp: Rode Kruis District Fryslân namens Rode Kruis District Fryslân maandag 19 oktober 2015 17:3 1 Statengriffie

Nadere informatie

pagina 1 van 7 Albert Hoven Van: A7-Snelkoerier.nl Marketing [marketing=a7-snelkoerier.nl@mail76.atl51.rsgsv.net] namens A7-Snelkoerier.nl Marketing [marketing@a7-snelkoerier.nl] Verzonden: woensdag 5

Nadere informatie

Nummer Naam. 07.01 Direct koerier, lokaal ongeregeld vervoer. 07.02 Direct koerier, nationaal ongeregeld vervoer

Nummer Naam. 07.01 Direct koerier, lokaal ongeregeld vervoer. 07.02 Direct koerier, nationaal ongeregeld vervoer Nummer Naam 07.01 Direct koerier, lokaal ongeregeld vervoer 07.02 Direct koerier, nationaal ongeregeld vervoer 07.03 Systeem koerier, nationaal geregeld vervoer 07.04 Direct koerier, internationaal ongeregeld

Nadere informatie

De Grote (kleine) voicemail-poll

De Grote (kleine) voicemail-poll De Grote (kleine) voicemail-poll De Grote (kleine) voicemail-poll Maken mensen tegenwoordig nog gebruik van voicemail? En hoe staat men tegenover het gebruik van voicemails in het zakelijk verkeer? Mensen

Nadere informatie

Actuele aanpassingen in de autobelastingen

Actuele aanpassingen in de autobelastingen Actuele aanpassingen in de autobelastingen Inhoudsopgave: 1. Wijzigingen fiscale bijtelling auto van de zaak 2. Extra aanscherping d.m.v. invoering 60-maanden termijn 3. Overgangsregeling voor huidige

Nadere informatie

Regeling tachograafkaarten

Regeling tachograafkaarten Geldend van 02-03-2016 t/m heden Regeling houdende regels met betrekking tot de verstrekking en het gebruik van tachograafkaarten () De Minister van Verkeer en Waterstaat en de Minister van Sociale Zaken

Nadere informatie

Nieuwsbrief Noordzuid jaargang 1, editie 3, november 2015

Nieuwsbrief Noordzuid jaargang 1, editie 3, november 2015 Nieuw sbrief van de gemeente Hellendoorn met informatie over de Noordzuid verbinding Bekijk deze nieuw sbrief in je brow ser Nieuwsbrief Noordzuid jaargang 1, editie 3, november 2015 Nieuwsbrief over Noordzuidverbinding

Nadere informatie

Shirts. Zaalwacht. Ballen

Shirts. Zaalwacht. Ballen Shirts Ja!! De nieuwe shirts zijn binnen en ondertussen ook uitgedeeld. Op dit moment worden de tegoedbonnen voor de damesbroekjes uitgedeeld. Je kunt deze bon inleveren bij Diepenmaat. De nieuwe broekjes

Nadere informatie

Marktontwikkeling koopwoningen

Marktontwikkeling koopwoningen 7 0,0 0, 0,20 0, 0,10 0,05 0,00 16 201 Het dieptepunt voorbij In 2012 werd de Amsterdamse woningmarkt hard geraakt door de Europese Schuldencrisis. De Amsterdamse woningmarkt verloor in 2012 in toenemende

Nadere informatie

Absoluut Relatief = in verhouding = procentueel; procentuele verandering procentpunt; perunage, promille; juist afronden groei over groei

Absoluut Relatief = in verhouding = procentueel; procentuele verandering procentpunt; perunage, promille; juist afronden groei over groei Absoluut Relatief = in verhouding = procentueel; procentuele verandering procentpunt; perunage, promille; juist afronden groei over groei (groeifactoren) terugrekenen in de tijd (met groeifactoren) nominaal,

Nadere informatie

tot de notulen van de provinciale staten van Zeeland 2008 nummer 108

tot de notulen van de provinciale staten van Zeeland 2008 nummer 108 Provinciale Staten Vragen van de statenleden Marjan de Koster en Peter Holtring (PvdA) ingevolge artikel 44 reglement van orde over het vergoeden van snelheidsovertredingen van ambtenaren in Zeeland. AANHANGSEL

Nadere informatie

2513AA22XA. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE

2513AA22XA. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE > Retouradres Postbus 90801 2509 LV Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE 2513AA22XA Postbus 90801 2509 LV Den Haag Parnassusplein 5 T 070 333

Nadere informatie

CBS: Voorzichtig herstel arbeidsmarkt in het tweede kwartaal

CBS: Voorzichtig herstel arbeidsmarkt in het tweede kwartaal Persbericht PB14 56 11 9 214 15.3 uur CBS: Voorzichtig herstel arbeidsmarkt in het tweede kwartaal Meer werklozen aan de slag Geen verdere daling aantal banen, lichte groei aantal vacatures Aantal banen

Nadere informatie

Monitor: wat zijn de effecten van de tijdelijke BTW-verlaging voor de bouw en installatie? Belangrijkste resultaten Meting 1

Monitor: wat zijn de effecten van de tijdelijke BTW-verlaging voor de bouw en installatie? Belangrijkste resultaten Meting 1 Monitor: wat zijn de effecten van de tijdelijke BTW-verlaging voor de bouw en installatie? Belangrijkste resultaten Meting 1 T.b.v. openbare publicatie Henri Busker Woensdag 10 juli 2013 Inleiding Dit

Nadere informatie

HOE WORD IK EEN SCHUURMAN BV KLANT

HOE WORD IK EEN SCHUURMAN BV KLANT HOE WORD IK EEN SCHUURMAN BV KLANT Allereerst willen wij u graag bedanken voor uw interesse in ons bedrijf en producten. Uiteraard willen wij u graag als klant bij ons verwelkomen. Om voor u een klant

Nadere informatie

Macro-economische Ontwikkelingen

Macro-economische Ontwikkelingen Macro-economische Ontwikkelingen e kwartaal 1 Bijlage II Onderdeel Economische groei Inflatie Producentenvertrouwen Consumptie Omzet detailhandel Consumentenvertrouwen Hypotheken Hypotheek- en kapitaalmarktrente

Nadere informatie

Mobiliteit & duurzaamheid Leaserijder wordt steeds duurzamer. www.alphabet.com

Mobiliteit & duurzaamheid Leaserijder wordt steeds duurzamer. www.alphabet.com Mobiliteit & duurzaamheid Leaserijder wordt steeds duurzamer www.alphabet.com Duurzame mobiliteit. Onderzoek naar gedrag en keuzes van leaserijders op gebied van duurzaamheid. Leaserijders steeds milieubewuster.

Nadere informatie

Graydon Kwartaalmonitor Q3 2017

Graydon Kwartaalmonitor Q3 2017 Graydon kwartaal monitor 1 Inhoud Inleiding 3 Persbericht 4 Per branche Overzicht t.o.v. voorgaande kwartalen 6 Starters per branche 7 Faillissementen per branche 8 Opheffingen per branche 9 Netto-groei

Nadere informatie

personality Handleiding voor kandidaten Online afname

personality Handleiding voor kandidaten Online afname Handleiding voor kandidaten Online afname Over The Bridge Personality Deze instructie folder is gemaakt om jou wat achtergrond over The Bridge Personality te geven. Dit kan je straks helpen als je de vragenlijst

Nadere informatie

De Pensioenkrant. Wilt u ook uw pensioen veilig stellen? Lees verder in de pensioenkrant...

De Pensioenkrant. Wilt u ook uw pensioen veilig stellen? Lees verder in de pensioenkrant... De Pensioenkrant Wilt u ook uw pensioen veilig stellen? Lees verder in de pensioenkrant... Het probleem Levensstandaard behouden wordt moeilijker Uit cijfers van het nationaal instituut voor statistiek

Nadere informatie

Factsheet stedelijke economie. 4 e kwartaal 2013

Factsheet stedelijke economie. 4 e kwartaal 2013 Factsheet stedelijke economie 4 e kwartaal 213 O&S Februari 214 2 Kort samengevat Factsheet stedelijke economie Vanwege de huidige economische situatie blijft er behoefte aan inzicht hoe s-hertogenbosch

Nadere informatie

ONTSLAGSTATISTIEK. Jaarrapportage 2004

ONTSLAGSTATISTIEK. Jaarrapportage 2004 ONTSLAGSTATISTIEK Jaarrapportage 2004 Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Directie Arbeidsverhoudingen mei 2005 Inleiding Een arbeidsovereenkomst kan op verschillende wijzen eindigen. De gegevens

Nadere informatie

Team2 Holding neemt belang in SnelNed/Packs (door Rene

Team2 Holding neemt belang in SnelNed/Packs (door Rene Page 1 of 9 Albert Hoven Van: A7-Snelkoerier.nl Marketing [marketing=a7-snelkoerier.nl@mail183.wdc02.mcdlv.net] namens A7-Snelkoerier.nl Marketing [marketing@a7-snelkoerier.nl] Verzonden: vrijdag 2 augustus

Nadere informatie

Centraal Bureau voor de Statistiek. Persbericht. Economie 1,1 procent gekrompen

Centraal Bureau voor de Statistiek. Persbericht. Economie 1,1 procent gekrompen Centraal Bureau voor de Statistiek Persbericht PB12-032 15 mei 2012 9.30 uur Economie 1,1 procent gekrompen In eerste kwartaal 1,1 procent krimp t.o.v. een jaar eerder Investeringen 4,2 procent lager Consumptie

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord... 1. 1. Wegwijs met enkele begrippen... 3

Inhoudsopgave. Voorwoord... 1. 1. Wegwijs met enkele begrippen... 3 Inhoudsopgave Voorwoord............................................................... 1 1. Wegwijs met enkele begrippen........................................ 3 1.1. Welke waarde heeft uw auto?........................................

Nadere informatie

Macro-economische Ontwikkelingen

Macro-economische Ontwikkelingen Macro-economische Ontwikkelingen e kwartaal 1 Bijlage II Overall conclusie De Nederlandse economie groeit naar verwachting met 1¾% in 1 en met 1½% in 11. De toename van het bbp komt bijna volledig voor

Nadere informatie

Eén panellid, werkzaam in de juridische dienstverlening, geeft juist aan dat zijn omzet is toegenomen door de kredietcrisis.

Eén panellid, werkzaam in de juridische dienstverlening, geeft juist aan dat zijn omzet is toegenomen door de kredietcrisis. Respons Van 25 juni tot en met 5 juli is aan de leden van het Brabantpanel een vragenlijst voorgelegd met als thema Kredietcrisis. Ruim de helft van de 1601 panelleden (54%) vulde de vragenlijst in. Hieronder

Nadere informatie

Deze examenopgave bestaat uit 7 pagina s, inclusief het voorblad.

Deze examenopgave bestaat uit 7 pagina s, inclusief het voorblad. SPD Bedrijfsadministratie Examenopgave FISCALE ASPECTEN VAN DE ONDERNEMING MAANDAG 19 DECEMBER 2016 9.00-11.00 UUR Belangrijke informatie Deze examenopgave bestaat uit 7 pagina s, inclusief het voorblad.

Nadere informatie

In 9 stappen ondernemer. Tips & tricks bij het starten van je eigen onderneming

In 9 stappen ondernemer. Tips & tricks bij het starten van je eigen onderneming In 9 stappen ondernemer Tips & tricks bij het starten van je eigen onderneming Inhoudsopgave Stap 1: ben ik wel ondernemer? Stap 2: wat wordt mijn product of dienst? Stap 3: wie zijn mijn klanten en waar

Nadere informatie

pagina 2 van 5 De Jimmy's live aftermovie Media aandacht voor onze sexting voorlichting al sinds september vorig jaar zijn we op bijna alle basisschol

pagina 2 van 5 De Jimmy's live aftermovie Media aandacht voor onze sexting voorlichting al sinds september vorig jaar zijn we op bijna alle basisschol pagina 1 van 5 Een week lang hebben de Jimmy's en heel veel andere jongeren die in het Jongerencentrum komen laten zien wat zij zoal doen in het Jongerencentrum. 24 uur per dag waren we live te volgen

Nadere informatie

Lees in onderstaande uitleg voor het jaar 2008 dan ook '25%' i.p.v '22%'.

Lees in onderstaande uitleg voor het jaar 2008 dan ook '25%' i.p.v '22%'. Update per 2008 De bijtelling voor een auto van de zaak is per 2008 gestegen tot 25%. Alleen enkele zeer zuinige auto's kennen per 2008 een verlaging van de bijtelling, naar 14%. Lees in onderstaande uitleg

Nadere informatie

Datum 23 januari 2018 Betreft Kamervraag/vragen van het lid Özütok over werkdruk van buschauffeurs

Datum 23 januari 2018 Betreft Kamervraag/vragen van het lid Özütok over werkdruk van buschauffeurs > Retouradres Postbus 90801 2509 LV Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE 2513AA22XA Betreft Kamervraag/vragen van het lid Özütok over werkdruk

Nadere informatie

Goede tijden, slechte tijden. Soms zit het mee, soms zit het tegen

Goede tijden, slechte tijden. Soms zit het mee, soms zit het tegen Slides en video s op www.jooplengkeek.nl Goede tijden, slechte tijden Soms zit het mee, soms zit het tegen 1 De toegevoegde waarde De toegevoegde waarde is de verkoopprijs van een product min de ingekochte

Nadere informatie

Statistisch Bulletin. Jaargang 71 2015 13

Statistisch Bulletin. Jaargang 71 2015 13 Statistisch Bulletin Jaargang 71 2015 13 26 maart 2015 Inhoud 1. Arbeid en sociale zekerheid 3 CBS: Werkloosheid gedaald door afname beroepsbevolking 3 Werkloze beroepsbevolking 1) 5 2. Inkomen en bestedingen

Nadere informatie

Fietsen in Groningen 2016

Fietsen in Groningen 2016 B A S I S V O O R B E L E I D Fietsen in Groningen 2016 Laura de Jong Onderzoek en Statistiek Groningen, april 2016 Fietsen in Groningen 2016 Inhoud 1. Inleiding 3 2. Fietsen in Groningen 2016 4 2.1 Respons

Nadere informatie

Bijlage VMBO-GL en TL

Bijlage VMBO-GL en TL Bijlage VMBO-GL en TL 2011 tijdvak 2 maatschappijleer 2 CSE GL en TL Tekstboekje GT-0323-a-11-2-b Analyse maatschappelijk vraagstuk: jeugdwerkloosheid tekst 1 FNV vreest enorme stijging werkloosheid jongeren

Nadere informatie

Factsheet stedelijke economie. 1 e kwartaal 2015

Factsheet stedelijke economie. 1 e kwartaal 2015 Factsheet stedelijke economie 1 e kwartaal 215 O&S Juni 215 2 Kort samengevat Factsheet stedelijke economie Vanwege de huidige economische situatie blijft er behoefte aan inzicht hoe s-hertogenbosch er

Nadere informatie

18 december 2012. Social Media Onderzoek. MKB Nederland

18 december 2012. Social Media Onderzoek. MKB Nederland 18 december 2012 Social Media Onderzoek MKB Nederland 1. Inleiding Er wordt al jaren veel gesproken en geschreven over social media. Niet alleen in kranten en tijdschriften, maar ook op tv en het internet.

Nadere informatie

Eindexamen economie 1 havo 2000-I

Eindexamen economie 1 havo 2000-I Opgave 1 Meer mensen aan de slag Het terugdringen van de werkloosheid is in veel landen een belangrijke doelstelling van de overheid. Om dat doel te bereiken, streeft de overheid meestal naar groei van

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2016/1. Fiscale voordelen 2 e woning

Nieuwsbrief 2016/1. Fiscale voordelen 2 e woning Nieuwsbrief 2016/1 In deze nieuwsbrief komen volgende onderwerpen aan bod: - Fiscale voordelen 2 e woning - Winwinlening - Schijnzelfstandigheid - Kort gezegd Uw online pensioendossier Bijzondere rekening

Nadere informatie