nr van INGRID PIRA datum: 20 april 2017 aan BEN WEYTS Luchthaven Antwerpen - Verslagen raad van bestuur LOM

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "nr van INGRID PIRA datum: 20 april 2017 aan BEN WEYTS Luchthaven Antwerpen - Verslagen raad van bestuur LOM"

Transcriptie

1 SCHRIFTELIJKE VRAAG nr van INGRID PIRA datum: 20 april 2017 aan BEN WEYTS VLAAMS MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN Luchthaven Antwerpen - Verslagen raad van bestuur LOM Recent nam ik een reeks verslagen van de raad van bestuur (hieronder afgekort RVB) van de LOM Antwerpen door. Hieronder drie onderwerpen met telkens enkele vragen hierover. Deze in totaal 11 concrete vragen zijn genummerd van a) tot en met k). 1. Over RESA kant Borsbeek en Berchem RVB 19 juni 2014: Gedelegeerd Bestuurder meldt dat er op dit moment geen sprake is om de RESA aan de kant van de R11 te verharden en te verplaatsen om zodanig grotere toestellen te kunnen ontvangen. RVB 7 januari 2015: onder Toelichting bijkomende investeringen gevraagd door LEM : de heer Janssens merkt op dat enkele investeringen op lange termijn (verharding dak tunnel) gevoelig kunnen liggen bij de omgeving en dat hier de nodige aandacht aan moet besteed worden. Secretaris geeft aan dat deze investering nodig is voor een verlegging van de baan, zodat ook aan de kant Antwerpen een volledige RESA kan gerealiseerd worden. RVB 20 augustus 2015: De communicatie mbt het project aanleg turnpad kant Borsbeek en verplaatsing baan dient uitgewerkt te worden in overleg met de LEM. RVB 25 november 2015: Mevr. De secretaris geeft aan dat het DGLV de baan wil verplaatsen met 25m (richting Borsbeek). Dit zou evenwel tot grote problemen leiden (mogelijks verhardingen in agrarisch gebied, het fort dat een onverwijderbaar obstakel vormt, moeilijker discussie met de gemeente Borsbeek ). Mogelijk dient een oplossing gezocht te worden aan de kant Vosstraat. Op 1/12/15 vindt hierover opnieuw overleg plaats met DGLV. RVB 23 maart 2016: er wordt gevraagd of er snel met Borsbeek een opvolgingsvergadering belegd wordt waarop het dossier m.b.t. de verplaatsing van de baan ter sprake kan worden gebracht. a) Is de opvolgingsvergadering georganiseerd door provincie - er geweest en kan desgevallend de inhoud ervan bezorgd worden?

2 RVB 12 juli 2016: Secretaris licht voorstel toe om de aanleg van bijkomende verharding apron II op te nemen in het investeringsprogramma, teneinde te kunnen voldoen aan de EASA-regelgeving. b) Wat betekent bijkomende verharding apron II? Verder staat: Secretaris geeft aan dat uit informele contacten met DGLV blijkt dat het vrachtverkeer in de Vosstraat mogelijk een probleem zal vormen voor EASA. Voorzitter geeft aan dat een oplossing voor het busverkeer in de Vosstraat niet evident zal zijn. c) Welke problemen rijzen er voor vracht- en busverkeer Vosstraat in het licht van nieuwe EASA-normering? Hoe houden zij verband met de mogelijke problematiek met de veiligheidsvlakken in de Vosstraat die even verder in dit verslag RVB vermeld wordt? RVB 28 september 2017 vermeldt: RVB neemt kennis van het eindrapport m.b.t. de opmeting van de baan. 2. Over (geluids)overlast : d) Kan dit eindrapport bezorgd worden? RVB 18 december 2015: Dhr. Buelens: Op termijn zal de limiet van de milieuvergunning wel bereikt worden, gelet de groei die nog verwacht wordt. In dit kader zal een voorstel geformuleerd worden mbt de alternatieven voor de berekening van de geluidsoverlast zoals voorzien in de milieuvergunning. e) Is dat voorstel met betrekking tot de alternatieven voor de berekening van de geluidsoverlast er en kan dat bezorgd worden? RVB 26 januari 2016: Ter vergadering wordt een bijkomend inputdocument uitgedeeld. De heer voorzitter stelt dat, naast het probleem van de aanvliegroutes, ook de visuele landingen, waarbij piloten op zicht vliegen (en niet op instrumenten) voor overlast zorgt. f) Kan dat inputdocument bezorgd worden? RVB 24 mei 2016: RVB wil extra-vluchten in rapportering 2016 afzonderen, zodat duidelijk onderscheid gemaakt kan worden tussen de hinder ten gevolge van normale luchthavenexploitatie en tijdelijke hinder ingevolge de aanslagen op Zaventem. g) Is deze afzonderlijke rapportage gebeurd? 3. Over niet-luchthavengebonden activiteiten RVB 26 januari 2016: de RVB neemt kennis van het standpunt van het kabinet van minister Weyts inzake het uitvoeren van activiteiten die niet luchthavengebonden zijn en gelast de Gedelegeerd bestuurder om een overzicht te maken van alle gronden die niet voor luchthavengebonden activiteiten in aanmerking komen. h) Is dat overzicht gemaakt en kan het bezorgd worden? Over ATRS-congres 5-8 juli 2017, georganiseerd door UA, beslist de RVB Lom van 28/9/2016 als sponsor op te treden (5000 euro).

3 i) Waar in de concessieovereenkomst blijkt dat het sponsoren van dergelijke evenementen een taak is voor de LOM? Over de audit neemt de RVB LOM van 29 november 2016 kennis van de audit die door Audit Vlaanderen wordt doorgevoerd en levert ze haar volledige medewerking. j) Is deze audit afgerond en kan die bezorgd worden? RVB LOM van 29 november 2016 neemt kennis van de noodzakelijke aanpassingen in het kader van het decreet Deugdelijk Bestuur. k) Wat zijn deze noodzakelijke aanpassingen?

4 BEN WEYTS VLAAMS MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN ANTWOORD op vraag nr van 20 april 2017 van INGRID PIRA 1. a) Op 30 maart 2017 werd door de Provincie Antwerpen een nieuw overleg georganiseerd tussen de LEM, de LOM en de lokale besturen. De agenda van dit overleg was als volgt: 1. Verslag vorige vergadering 2. Stand van zake opmeting landingsbaan 3. Busstelplaats De Lijn 4. Opmaak masterplan Stand van zake opstijgprocedures 6. Infokrantje van de luchthaven 7. Nieuw geluidsmeetnet voor de luchthaven 8. Organisatie en bekendmaking Luchtvaartdag 2017 en Fly-In Toelichting trafiek en klachten Verkeersplan luchthaven. b) Apron II (meer specifiek de parkeerplaatsen aan loodsen 105 en 107) is niet conform met de nieuwe (striktere) Europese reglementering. Deze EASA ADR regelgeving legt op dat er duidelijke markeringen moeten worden aangebracht voor dergelijke parkeerplaatsen, evenals voor het taxiën van de toestellen. Door de strikte scheiding tussen de parkeerplaatsen en de taxiweg zullen bepaalde toestellen die zich op deze locatie parkeren, met hun vleugelwielen op onverharde ondergrond komen te staan, waardoor ze het risico lopen om weg te zakken. Er wordt daarom in bijkomende verharding voorzien op apron II, zodat alle toestellen steeds op een verharde oppervlakte kunnen staan. Deze investering, die door de LOM zal worden uitgevoerd aangezien het basisinfrastructuur betreft, is louter het gevolg van de verstrengde regelgeving en heeft geen enkele impact op de potentiële capaciteit van de Luchthaven Antwerpen. c) Momenteel loopt de procedure om een certificaat te bekomen conform de EASA ADR reglementering. Het Directoraat Generaal Luchtvaart heeft in kader van deze certificeringsprocedure aangegeven dat het vracht- en busverkeer in de Vosstraat als een obstakel moet worden beschouwd voor toestellen die opstijgen op baan 29. Indien blijkt dat de situatie dient te worden aangepast, zal in overleg met het Directoraat Luchtvaart en de lokale besturen een oplossing worden uitgewerkt. d) Het eindrapport m.b.t. de opmeting van de baan gaat in bijlage. 2. a) Er werd door de LEM nog geen voorstel geformuleerd m.b.t. de alternatieven voor de berekening van de geluidsoverlast zoals voorzien in de milieuvergunning. b) Volgende informatie werd dienaangaande aan de Raad van Bestuur van 26 januari 2016 bezorgd: Inzake deze problematiek vond overleg plaats tussen de LEM, de chef-piloten van de verschillende maatschappijen en Belgocontrol. Alle partijen zijn het idee

5 genegen om de aanvliegroutes te verleggen, zodat de Embraer niet meer afdraait boven Boechout, maar langer rechtdoor vliegt vooraleer de bocht te nemen. Dit om de overlast voor de omwonenden maximaal te beperken. Deze piste wordt nu intern binnen Belgocontrol bekeken. O.a. dient een veiligheidsstudie uitgevoerd te worden door Belgocontrol, wat enkele maanden in beslag zal nemen. Van zodra Belgocontrol haar interne procedures m.b.t. dit voorstel doorlopen heeft, wordt opnieuw contact opgenomen met de LEM. De LEM zal de LOM hierover op de hoogte houden. Momenteel hebben toestellen die op baan 11 opstijgen, de verplichting om rechtdoor te vliegen totdat ze een hoogte van voet bereiken, en vervolgens af te draaien. Aangezien de Embraer snel hoogte wint, bereikt de Embraer deze hoogte van voet boven de dorpskern van Vremde (dit i.t.t. de Fokker 50 die deze hoogte pas na verder van de luchthaven bereikt). Teneinde te vermijden dat de Embraer boven de dorpskern van Vremde afdraait en daar voor geluidsoverlast zorgt, wordt door Belgocontrol een nieuwe procedure uitgewerkt waarbij niet de hoogte van het toestel, maar wel de afstand t.o.v. de luchthaven richtinggevend wordt. Op die manier zal de geluidsoverlast boven de dorpskern van Vremde worden beperkt. c) De rapportering over de geluidscontouren 2016 is momenteel nog niet afgerond door de LEM. 3. a) Een gedetailleerd overzicht van de percelen op het luchthaventerrein die niet voor luchthavengebonden activiteiten in aanmerking komen, werd nog niet opgemaakt. b) De LOM Antwerpen kan een dergelijke beslissing nemen; de statuten van de LOM Antwerpen stellen immers (o.a.) dat de vennootschap alle handelingen en activiteiten kan verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot of verband houden met de verwezenlijking van haar doel. c) De audit is inmiddels afgerond. Het definitieve auditrapport is momenteel nog niet beschikbaar. d) In kader van het Decreet Deugdelijk Bestuur worden volgende aanpassingen doorgevoerd: - opstellen van een deontologische code; - opstellen van een mandatenlijst van elke bestuurder; - aanduiding van onafhankelijke bestuurders volgens de procedure zoals voorgeschreven in het decreet deugdelijk bestuur; - aanpassing van het LOM-LEM decreet op enkele technische punten. BIJLAGE Eindrappart m.b.t. de opmeting van de baan

nr. 792 van INGRID PIRA datum: 5 maart 2018 aan BEN WEYTS Luchthavens Antwerpen en Oostende - Werking LOM s en LEM s

nr. 792 van INGRID PIRA datum: 5 maart 2018 aan BEN WEYTS Luchthavens Antwerpen en Oostende - Werking LOM s en LEM s SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 792 van INGRID PIRA datum: 5 maart 2018 aan BEN WEYTS VLAAMS MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN Luchthavens Antwerpen en Oostende

Nadere informatie

nr. 38 van INGRID PIRA datum: 2 oktober 2017 aan BEN WEYTS Luchthaven Antwerpen - Verslag raad van bestuur

nr. 38 van INGRID PIRA datum: 2 oktober 2017 aan BEN WEYTS Luchthaven Antwerpen - Verslag raad van bestuur SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 38 van INGRID PIRA datum: 2 oktober 2017 aan BEN WEYTS VLAAMS MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN Luchthaven Antwerpen - Verslag raad

Nadere informatie

Luchthaven Antwerpen - Reactie van CEO op het dossier van het burgerplatform Vliegerplein

Luchthaven Antwerpen - Reactie van CEO op het dossier van het burgerplatform Vliegerplein SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 1580 van INGRID PIRA datum: 12 juli 2017 aan BEN WEYTS VLAAMS MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN Luchthaven Antwerpen - Reactie van

Nadere informatie

NAAR EEN DUURZAME TOEKOMST VOOR DE LUCHTHAVEN ANTWERPEN. Kris Peeters Vlaams minister van Openbare Werken, Energie, Leefmilieu en Natuur

NAAR EEN DUURZAME TOEKOMST VOOR DE LUCHTHAVEN ANTWERPEN. Kris Peeters Vlaams minister van Openbare Werken, Energie, Leefmilieu en Natuur NAAR EEN DUURZAME TOEKOMST VOOR DE LUCHTHAVEN ANTWERPEN Kris Peeters Vlaams minister van Openbare Werken, Energie, Leefmilieu en Natuur STARTBAAN BAANSTROOK VERKEER 2x2 rijvlakken RESA 240m 2%-vlak fase

Nadere informatie

Verzoek tot ontheffing van het opstellen van een project-mer: Ontheffingsbeslissing. Project:

Verzoek tot ontheffing van het opstellen van een project-mer: Ontheffingsbeslissing. Project: Vlaamse overheid Departement Leefmilieu, Natuur en Energie Dienst Mer Koning Albert II-laan 20 bus 8, 1000 BRUSSEL Tel. (02)553 80 79 - Fax (02)553 80 75 www.mervlaanderen.be Verzoek tot ontheffing van

Nadere informatie

Beheer van de geluidsoverlast op de luchthaven Brussel-Nationaal. Beslissingen van de Ministerraad van 19 december 2008 en van 26 februari 2010

Beheer van de geluidsoverlast op de luchthaven Brussel-Nationaal. Beslissingen van de Ministerraad van 19 december 2008 en van 26 februari 2010 Beheer van de geluidsoverlast op de luchthaven Brussel-Nationaal Beslissingen van de Ministerraad van 19 december 2008 en van 26 februari 2010 Maatregelen 1. Beperking van het aantal nachtvluchten 2. Periodes

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, artikel 20;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, artikel 20; Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van regelgeving met betrekking tot het dierenwelzijn, overgedragen in het kader van de zesde staatshervorming DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere wet

Nadere informatie

nr. 631 van GUY D'HAESELEER datum: 24 januari 2017

nr. 631 van GUY D'HAESELEER datum: 24 januari 2017 SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 631 van GUY D'HAESELEER datum: 24 januari 2017 aan BEN WEYTS VLAAMS MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN De Lijn - Geweldplegingen tegen

Nadere informatie

1. Goedkeuring verslag vorige vergadering

1. Goedkeuring verslag vorige vergadering Departement Mobiliteit en Openbare Werken Verslag Luchthavenbeleid Koning Albert II-laan 20 bus 2, 1000 Brussel Tel. 02 553 78 11 Fax 02 553 78 65 luchthavenbeleid@vlaanderen.be Milieuoverleg Luchthaven

Nadere informatie

Verslag. Milieuoverleg Luchthaven Antwerpen. Departement Mobiliteit en Openbare Werken

Verslag. Milieuoverleg Luchthaven Antwerpen. Departement Mobiliteit en Openbare Werken Departement Mobiliteit en Openbare Werken Verslag Luchthavenbeleid Koning Albert II-laan 20 bus 2, 1000 Brussel Tel. 02 553 78 11 Fax 02 553 78 65 luchthavenbeleid@vlaanderen.be Milieuoverleg Luchthaven

Nadere informatie

Toelichting Luchthaven Oostende-Brugge. RESOC Brugge

Toelichting Luchthaven Oostende-Brugge. RESOC Brugge Toelichting Luchthaven Oostende-Brugge RESOC Brugge Beheershervorming Luchthaven Oostende-Brugge Inleiding Situering van de Luchthaven Oostende-Brugge LOM/LEM beheershervorming Aanleiding LOM-LEM De LOM-LEM

Nadere informatie

De Vlaamse minister van Mobiliteit, Openbare werken, Vlaamse Rand, Toerisme en Dierenwelzijn NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

De Vlaamse minister van Mobiliteit, Openbare werken, Vlaamse Rand, Toerisme en Dierenwelzijn NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Pagina 1 van 5 De Vlaamse minister van Mobiliteit, Openbare werken, Vlaamse Rand, Toerisme en Dierenwelzijn NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Ontwerp van decreet tot wijziging van diverse bepalingen

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Ontwerp van decreet houdende de wijziging van artikel 19 van de Wet

Nadere informatie

VR DOC.0541/2BIS

VR DOC.0541/2BIS VR 2017 0206 DOC.0541/2BIS Ontwerp van decreet houdende wijziging van het decreet van 31 juli 1990 betreffende het publiekrechtelijk vormgegeven extern verzelfstandigd agentschap Vlaamse Vervoersmaatschappij

Nadere informatie

Verslag. Milieuoverleg Luchthaven Antwerpen. 1. Olympische Spelen Londen 2012

Verslag. Milieuoverleg Luchthaven Antwerpen. 1. Olympische Spelen Londen 2012 Departement Mobiliteit en Openbare Werken Verslag Luchthavenbeleid Koning Albert II-laan 20 bus 2, 1000 Brussel Tel. 02 553 78 11 - Fax 02 553 78 65 luchthavenbeleid@vlaanderen.be Milieuoverleg Luchthaven

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Standpuntbepaling van de Vlaamse Regering over ontwerp van koninklijk

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Standpuntbepaling van de Vlaamse Regering inzake het ontwerp van koninklijk

Nadere informatie

Reglementering LEM Antwerpen NV met betrekking tot de luchthavenvergoedingen vanaf 01/04/2017

Reglementering LEM Antwerpen NV met betrekking tot de luchthavenvergoedingen vanaf 01/04/2017 Reglementering LEM Antwerpen NV met betrekking tot de luchthavenvergoedingen vanaf 01/04/2017 Artikel 1: Landing- en opstijgingsvergoedingen. 1. Voor toestellen tot 10 ton (MTOW) bedraagt de vergoeding

Nadere informatie

aanwezig Geert De Schutter Vertegenwoordiger Provincie Antwerpen Presentatie m.b.t. de geluidscontouren en het geluidsmeetnet

aanwezig Geert De Schutter Vertegenwoordiger Provincie Antwerpen Presentatie m.b.t. de geluidscontouren en het geluidsmeetnet Departement Mobiliteit en Openbare Werken Verslag Luchthavenbeleid Koning Albert II-laan 20 bus 2, 1000 Brussel Tel. 02 553 78 11 - Fax 02 553 78 65 luchthavenbeleid@vlaanderen.be Milieuoverleg Luchthaven

Nadere informatie

Reglementering Luchthaven Oostende-Brugge LEM NV vanaf 01/04/2017

Reglementering Luchthaven Oostende-Brugge LEM NV vanaf 01/04/2017 Reglementering Luchthaven Oostende-Brugge LEM NV vanaf 01/04/2017 De LEM NV Oostende-Brugge is gemachtigd de luchthavenvergoedingen te innen, vastgesteld in dit reglement. Artikel 1: Landing- en opstijgingsvergoedingen.

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Ontwerp van decreet houdende de wijziging van artikel 19 van de Wet

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering tot regeling van de samenstelling en de werking van de Vlaamse Raad voor Dierenwelzijn

Besluit van de Vlaamse Regering tot regeling van de samenstelling en de werking van de Vlaamse Raad voor Dierenwelzijn Besluit van de Vlaamse Regering tot regeling van de samenstelling en de werking van de Vlaamse Raad voor Dierenwelzijn DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming

Nadere informatie

VR DOC.0977/1BIS

VR DOC.0977/1BIS VR 2017 0610 DOC.0977/1BIS DE VLAAMSE MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Standpuntbepaling van de Vlaamse Regering betreffende het ontwerp Koninklijk

Nadere informatie

Beheer van de geluidsoverlast op de luchthaven Brussel-Nationaal. Beslissingen van de Ministerraad van 19 december 2008

Beheer van de geluidsoverlast op de luchthaven Brussel-Nationaal. Beslissingen van de Ministerraad van 19 december 2008 Beheer van de geluidsoverlast op de luchthaven Brussel-Nationaal Beslissingen van de Ministerraad van 19 december 2008 Maatregelen 1. Beperking van het aantal nachtvluchten 2. Periodes zonder opstijgingen

Nadere informatie

VR DOC.0078/1

VR DOC.0078/1 VR 2017 0302 DOC.0078/1 DE VLAAMSE MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Standpuntbepaling Vlaamse Regering over het ontwerp

Nadere informatie

Verslag van de overlegcommissie op maandag 19/10/2015 om 18 u op de luchthaven Oostende

Verslag van de overlegcommissie op maandag 19/10/2015 om 18 u op de luchthaven Oostende Verslag van de overlegcommissie op maandag 19/10/2015 om 18 u op de luchthaven Oostende Aanwezig : Vertegenwoordigers van de deputatie : dhr. K. Dewulf, adviseur en Bettina Bouckaert, secretaris LNE- Afdeling

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Standpuntbepaling van de Vlaamse Regering inzake het ontwerp van koninklijk

Nadere informatie

Briefadvies. Complex Project Tussennota Complex Project Havengebied Antwerpen. Brussel, 24 juli 2018

Briefadvies. Complex Project Tussennota Complex Project Havengebied Antwerpen. Brussel, 24 juli 2018 Briefadvies Complex Project Tussennota Complex Project Havengebied Antwerpen Brussel, 24 juli 2018 Strategische Adviesraad voor Landbouw en Visserij Wetstraat 34-36, 1040 Brussel T +32 2 209 01 11 info@salv.be

Nadere informatie

1. Hoeveel personeelsleden heeft EGIS in de luchthaven van Oostende en Antwerpen in dienst? Wat zijn hun functies?

1. Hoeveel personeelsleden heeft EGIS in de luchthaven van Oostende en Antwerpen in dienst? Wat zijn hun functies? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 971 van ANKE VAN DERMEERSCH datum: 13 april 2016 aan BEN WEYTS VLAAMS MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN Regionale luchthavens - Uitbatingscontracten

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Standpuntbepaling van de Vlaamse Regering inzake het ontwerp van koninklijk

Nadere informatie

VR 2016 DOC.0943/1BIS

VR 2016 DOC.0943/1BIS VR 2016 DOC.0943/1BIS DE VLAAMSE MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Standpuntbepaling Vlaamse Regering over het ontwerp

Nadere informatie

burgerforum.vlaanderen De uitbreidingsplannen van de luchthaven Wat betekent dit nu concreet voor onze regio?

burgerforum.vlaanderen De uitbreidingsplannen van de luchthaven Wat betekent dit nu concreet voor onze regio? burgerforum.vlaanderen De uitbreidingsplannen van de luchthaven Wat betekent dit nu concreet voor onze regio? Burgerforum Vlaanderen Maart 2017 Agenda 1. Even voorstellen 2. Waarom zijn we hier? 3. (Historisch)

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Standpuntbepaling van de Vlaamse Regering inzake het ontwerp van koninklijk

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 29; Advies nr 35/2011 van 21 december 2011

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 29; Advies nr 35/2011 van 21 december 2011 1/5 Advies nr 35/2011 van 21 december 2011 Betreft: vermelding van de identiteit van een klokkenluider in interne communicatie via e-mail en in de notulen van de vergadering van de raad van bestuur (CO-A-2011-045)

Nadere informatie

VR DOC.0099/1BIS

VR DOC.0099/1BIS VR 2018 0202 DOC.0099/1BIS DE VLAAMSE MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Standpuntbepaling van de Vlaamse Regering betreffende

Nadere informatie

KB afstandsbestuurde luchtvaartuigen - Opmerkingen Vlaamse Regering

KB afstandsbestuurde luchtvaartuigen - Opmerkingen Vlaamse Regering SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 887 van PETER VAN ROMPUY datum: 24 maart 2016 aan BEN WEYTS VLAAMS MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN KB afstandsbestuurde luchtvaartuigen

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Standpuntbepaling over het ontwerp van koninklijk besluit betreffende

Nadere informatie

5.5.A - TECHNISCHE DIENST MILIEU NATUURVERGUNNING FORT 3 NEGATIEF ADVIES

5.5.A - TECHNISCHE DIENST MILIEU NATUURVERGUNNING FORT 3 NEGATIEF ADVIES 5.5.A - TECHNISCHE DIENST MILIEU NATUURVERGUNNING FORT 3 NEGATIEF ADVIES Voorgeschiedenis Op 7 maart 2006 heeft het provinciebestuur een natuurvergunningsaanvraag over de wijziging van de vegetatie door

Nadere informatie

VR DOC.0161/1

VR DOC.0161/1 VR 2019 0802 DOC.0161/1 DE VLAAMSE MINISTER VAN Mobiliteit, Openbare Werken, Vlaamse Rand, Toerisme en Dierenwelzijn, NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Ontwerp van Besluit van de Vlaamse Regering

Nadere informatie

VR DOC.0510/1BIS

VR DOC.0510/1BIS VR 2017 1905 DOC.0510/1BIS VR 2017 1905 DOC.0510/1BIS DE VLAAMSE MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Standpuntbepaling

Nadere informatie

VR DOC.0389/1BIS

VR DOC.0389/1BIS VR 2019 2903 DOC.0389/1BIS VR 2019 2903 DOC.0389/1BIS DE VLAAMSE MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Ontwerp van besluit

Nadere informatie

Voorontwerp van decreet houdende wijziging van het decreet van 31 juli 1990 betreffende het publiekrechtelijk vormgegeven extern verzelfstandigd

Voorontwerp van decreet houdende wijziging van het decreet van 31 juli 1990 betreffende het publiekrechtelijk vormgegeven extern verzelfstandigd Advies Voorontwerp van decreet houdende wijziging van het decreet van 31 juli 1990 betreffende het publiekrechtelijk vormgegeven extern verzelfstandigd agentschap Vlaamse Vervoersmaatschappij De Lijn,

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Standpuntbepaling van de Vlaamse Regering betreffende het ontwerp van

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Federale adviesverleningsprocedure inzake het voorontwerp van wet betreffende

Nadere informatie

nr. 521 van INGRID PIRA datum: 10 januari 2017 aan BEN WEYTS Regionale luchthavens - Investerings- en communicatiebeleid

nr. 521 van INGRID PIRA datum: 10 januari 2017 aan BEN WEYTS Regionale luchthavens - Investerings- en communicatiebeleid SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 521 van INGRID PIRA datum: 10 januari 2017 aan BEN WEYTS VLAAMS MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN Regionale luchthavens - Investerings-

Nadere informatie

VR DOC.1379/1BIS

VR DOC.1379/1BIS VR 2017 2212 DOC.1379/1BIS DE VLAAMSE MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Standpuntbepaling van de Vlaamse Regering over

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering tot aanpassing van de regelgeving

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 25 januari 2014 betreffende het onroerend erfgoed;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 25 januari 2014 betreffende het onroerend erfgoed; Besluit van de Vlaamse Regering houdende de voorlopige vaststelling van het ontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Scheldepolders Hingene in Bornem DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de Vlaamse

Nadere informatie

VR DOC.1111/2

VR DOC.1111/2 VR 2017 1011 DOC.1111/2 Ontwerp van decreet houdende wijziging van het decreet van 31 juli 1990 betreffende het publiekrechtelijk vormgegeven extern verzelfstandigd agentschap Vlaamse Vervoersmaatschappij

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN BUITENLANDS BELEID EN ONROEREND ERFG0ED DE VLAAMSE MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - voorontwerp

Nadere informatie

Inzet Schiphol- Oostbaan

Inzet Schiphol- Oostbaan Veel gestelde vragen Banenstelsel Schiphol Inzet Schiphol- Oostbaan januari 2015 Versie 1.1 1. Algemeen Schiphol beschikt over vijf lange start- en landingsbanen en één kortere en is een knooppunt van

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN BUITENLANDS BELEID EN ONROEREND ERFG0ED DE VLAAMSE MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Ontwerp

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Standpuntbepaling van de Vlaamse regering: - ontwerp van koninklijk besluit

Nadere informatie

DE VLAAMSE MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

DE VLAAMSE MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Ontwerp van besluit tot wijziging van regelgeving met betrekking tot het

Nadere informatie

BISNOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

BISNOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN BISNOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Ontwerp van decreet houdende diverse maatregelen inzake de herstructurering

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING. - Ontwerp van decreet houdende het terugkommoment in het kader van de rijopleiding categorie B - Definitieve goedkeuring

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING. - Ontwerp van decreet houdende het terugkommoment in het kader van de rijopleiding categorie B - Definitieve goedkeuring DE VLAAMSE MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Ontwerp van decreet houdende het terugkommoment in het kader van de

Nadere informatie

Vlaamse Regering.^SLT

Vlaamse Regering.^SLT Vlaamse Regering.^SLT Besluit van de Vlaamse Regering inzake de werking en de samenstelling van de Vlaamse Luchthavencommissie DE VLAAMSE REGERING. Gelet op het decreet van 7 mei 2004 Inzake de Sociaal-Economische

Nadere informatie

Logistiek Vastgoedevent

Logistiek Vastgoedevent Logistiek Vastgoedevent Internationale Luchthaven Oostende-Brugge 02 juni 2015 Emmanuel Schelfthout, Business Unit Manager LEM Oostende-Brugge N.V. Commerciële exploitatie door LEM Oostende-Brugge N.V.

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Ontwerp van decreet houdende diverse maatregelen inzake de herstructurering

Nadere informatie

Informatiemoment PRUP Zonevreemd Jeugdverblijf De Horizon (Bredene) Infomoment 6 september 2018

Informatiemoment PRUP Zonevreemd Jeugdverblijf De Horizon (Bredene) Infomoment 6 september 2018 Informatiemoment PRUP Zonevreemd Jeugdverblijf De Horizon (Bredene) Infomoment 6 september 2018 Algemeen - Tijdens de periode van publieke inspraak van 12 maart 2018 tot en met 12 mei 2018 zijn er verschillende

Nadere informatie

Persdossier 20 juni Luchthaven Deurne. Het beleid van de Vlaamse regering t.a.v. de luchthaven is een doodlopende straat!

Persdossier 20 juni Luchthaven Deurne. Het beleid van de Vlaamse regering t.a.v. de luchthaven is een doodlopende straat! Persdossier 20 juni 2017 Luchthaven Deurne Het beleid van de Vlaamse regering t.a.v. de luchthaven is een doodlopende straat! Vliegerplein burgerplatform wenst met dit uitgebreid en onderbouwd dossier

Nadere informatie

Intergemeentelijke Begeleidingscommissie voor het gemeenteoverschrijdend project doorstromingsstudie Brussel en Leuven perceel 2 N2 Leuven Tielt-Winge

Intergemeentelijke Begeleidingscommissie voor het gemeenteoverschrijdend project doorstromingsstudie Brussel en Leuven perceel 2 N2 Leuven Tielt-Winge Intergemeentelijke Begeleidingscommissie voor het gemeenteoverschrijdend project doorstromingsstudie Brussel en Leuven perceel 2 N2 Leuven Tielt-Winge 1 Huishoudelijk Reglement Inhoud 1. Juridisch kader...

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Wijziging BAM-statuten 1. INHOUDELIJK De statuten van de naamloze vennootschap

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering betreffende de oprichting

Nadere informatie

VR DOC.1571/2

VR DOC.1571/2 VR 2018 2112 DOC.1571/2 Besluit van de Vlaamse Regering tot vaststelling van de inrichtingsnota Kwetshage Meetkerkse Moeren DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 28 maart 2014 betreffende de landinrichting,

Nadere informatie

VR DOC.0850/1BIS

VR DOC.0850/1BIS VR 2017 0809 DOC.0850/1BIS DE VLAAMSE MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering

Nadere informatie

STEDIN HOLDING N.V. REGLEMENT REMUNERATIE/SELECTIE- EN BENOEMINGSCOMMISSIE

STEDIN HOLDING N.V. REGLEMENT REMUNERATIE/SELECTIE- EN BENOEMINGSCOMMISSIE STEDIN HOLDING N.V. REGLEMENT REMUNERATIE/SELECTIE- EN BENOEMINGSCOMMISSIE Vastgesteld door de RvC op 17 maart 2017 1 INLEIDING 0.1 Dit Reglement is opgesteld door de RvC ingevolge artikel 5 van het Reglement

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Standpuntbepaling van de Vlaamse Regering betreffende het ontwerp van

Nadere informatie

nr. 68 van JORIS VANDENBROUCKE datum: 1 oktober 2014 aan BEN WEYTS De Lijn - Definitie kostendekkingsgraad

nr. 68 van JORIS VANDENBROUCKE datum: 1 oktober 2014 aan BEN WEYTS De Lijn - Definitie kostendekkingsgraad SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 68 van JORIS VANDENBROUCKE datum: 1 oktober 2014 aan BEN WEYTS VLAAMS MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN De Lijn - Definitie kostendekkingsgraad

Nadere informatie

Beroepsinstantie inzake de openbaarheid van bestuur en hergebruik van overheidsinformatie DE BEROEPSINSTANTIE

Beroepsinstantie inzake de openbaarheid van bestuur en hergebruik van overheidsinformatie DE BEROEPSINSTANTIE Beroepsinstantie inzake de openbaarheid van bestuur en hergebruik van overheidsinformatie Vlaamse Regering Diensten voor het Algemeen Regeringsbeleid Afdeling Kanselarij Boudewijnlaan 30, bus 20 1000 Brussel

Nadere informatie

VR DOC.0291/1

VR DOC.0291/1 VR 2018 3003 DOC.0291/1 DE VLAAMSE MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Standpuntbepaling Vlaamse Regering over het ontwerp

Nadere informatie

Vlaamse '(>3 \ Regering

Vlaamse '(>3 \ Regering Vlaamse '(>3 \ Regering DE VICEMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING EN VLAAMSE MINISTER VAN BINNENLANDS BE STUUR. INBURGERING. WONEN. GELIJKE KANSEN EN ARMOEDEBESTRIJDING NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

Nadere informatie

Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken Algemene Directie Crisiscentrum Geïntegreerde permanentie

Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken Algemene Directie Crisiscentrum Geïntegreerde permanentie Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken Algemene Directie Crisiscentrum Geïntegreerde permanentie Mevrouw en Mijnheer de Burgemeester via de Provinciegouverneurs, de Hoge Ambtenaar van de Brusselse

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 28 april 2016 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/3 Provinciale initiatieven. Dienstverlenende vereniging

Nadere informatie

Vliegerplein bezet tunneldak Krijgsbaan

Vliegerplein bezet tunneldak Krijgsbaan Persdossier 23 juni 2018 Vliegerplein bezet tunneldak Krijgsbaan Burgerplatform verzet zich tegen de uitbreidingsplannen van de luchthaven Deurne en ijvert integendeel voor een nieuwe duurzame invulling

Nadere informatie

DE VLAAMSE MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

DE VLAAMSE MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het koninklijk

Nadere informatie

VLC_ADV_ _Tewerkstelling_toegevoegde waarde_vpl _def.docx. Tewerkstelling en toegevoegde waarde

VLC_ADV_ _Tewerkstelling_toegevoegde waarde_vpl _def.docx. Tewerkstelling en toegevoegde waarde VLC_ADV_20120913_Tewerkstelling_toegevoegde waarde_vpl13092012_def.docx Aanbeveling Tewerkstelling en toegevoegde waarde Brussel, 13 september 2012 VLC_ADV_20120913_Tewerkstelling_toegevoegde waarde_vpl13092012_def.docx

Nadere informatie

Jongeren meer bij de politiek te betrekken en hen mondiger te maken door middel van talrijke activiteiten die burgerschapsvormend zijn.

Jongeren meer bij de politiek te betrekken en hen mondiger te maken door middel van talrijke activiteiten die burgerschapsvormend zijn. Wie zijn we? Waar staan we voor? 1. Missie Als Vlaamse, onafhankelijke politieke jongerenorganisatie heeft de vereniging tot doel het consequent verdedigen en uitdragen van een liberale ideologie en een

Nadere informatie

VVP-advies betreffende het ontwerp van Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het BVR mobiliteitsbeleid

VVP-advies betreffende het ontwerp van Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het BVR mobiliteitsbeleid Datum 4 september 2017 Nota VVP-advies betreffende wijziging BVR mobiliteitsbeleid VVP-advies betreffende het ontwerp van Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het BVR mobiliteitsbeleid Situering

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 26 april 2018 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/1 Nota Ruimte. Ontwerp Nota Ruimte. Goedkeuring.

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Standpuntbepaling van de Vlaamse Regering inzake het ontwerp van koninklijk

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het koninklijk

Nadere informatie

In 2007 is onderzocht of deze route verder geoptimaliseerd kon worden. Het resultaat van die optimalisatie vindt u onderaan als route 2.

In 2007 is onderzocht of deze route verder geoptimaliseerd kon worden. Het resultaat van die optimalisatie vindt u onderaan als route 2. Toekomstige vliegroutes De nu geplande uitbreiding van Lelystad Airport is mogelijk geworden doordat in 2004 een Planologische Kernbeslissing van kracht werd. Hierin zijn mogelijke aan- en uitvliegroutes

Nadere informatie

een plek op de luchthaven economie en ruimte om te ondernemen

een plek op de luchthaven economie en ruimte om te ondernemen een plek op de luchthaven economie en ruimte om te ondernemen START colloquium ruimte om te ondernemen ruimte om te on ndernem men STA ART collo oquium Een plek op de luchthaven Vlaams beleidskader d =

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Op voorstel van de Vlaamse minister van Mobiliteit en Openbare Werken, Vlaamse Rand, Toerisme en Dierenwelzijn;

DE VLAAMSE REGERING, Op voorstel van de Vlaamse minister van Mobiliteit en Openbare Werken, Vlaamse Rand, Toerisme en Dierenwelzijn; Ontwerp van decreet tot wijziging van het decreet van 2 maart 1999 houdende het beleid en het beheer van zeehavens, het decreet van 7 mei 2004 inzake de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen en het decreet

Nadere informatie

VLIEGTUIGOVERLAST LUCHTRUIM ZUIDELIJK ZUID- LIMBURG

VLIEGTUIGOVERLAST LUCHTRUIM ZUIDELIJK ZUID- LIMBURG VLIEGTUIGOVERLAST LUCHTRUIM ZUIDELIJK ZUID- LIMBURG 1 Gemeentelijk grondgebied ligt binnen invloedsfeer van twee luchthavens, te weten a. Luchthaven Luik (Bierset) b. Luchthaven Maastricht Aachen Airport

Nadere informatie

VR DOC.1159/2BIS

VR DOC.1159/2BIS VR 2016 2810 DOC.1159/2BIS Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de oprichting van een raadgevend comité bij het Agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 22 september 2016 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/1 Uitvoering RSPA : PRUP Afbakeningslijn Heist-op-den-

Nadere informatie

VR DOC.0398/1BIS

VR DOC.0398/1BIS VR 2018 2704 DOC.0398/1BIS DE VLAAMSE MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Principiële goedkeuring - voorontwerp van decreet

Nadere informatie

BIJZONDER BESTEK VM/B 97

BIJZONDER BESTEK VM/B 97 VLAAMSE MAATSCHAPPIJ VOOR SOCIAAL WONEN. KOLONIENSTRAAT 40 1000 BRUSSEL BIJZONDER BESTEK VM/B 97 van toepassing op de overeenkomsten inzake werken afgesloten door de sociale huisvestingsmaatschappijen

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering tot aanpassing van de scheepvaartregelgeving aan de mogelijkheden van geautomatiseerd varen

Besluit van de Vlaamse Regering tot aanpassing van de scheepvaartregelgeving aan de mogelijkheden van geautomatiseerd varen Besluit van de Vlaamse Regering tot aanpassing van de scheepvaartregelgeving aan de mogelijkheden van geautomatiseerd varen DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 25 september 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/2 Uitvoering RSPA : PRUP Oude kanaalarm Puurs

Nadere informatie

VR DOC.1186/1BIS

VR DOC.1186/1BIS VR 2018 2610 DOC.1186/1BIS DE VLAAMSE MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Ontwerp van besluit Vlaamse Regering tot wijziging van het koninklijk

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING De voorzitter opent de zitting om 19:30 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda.

OPENBARE ZITTING De voorzitter opent de zitting om 19:30 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda. VERSLAG OCMW-raad DINSDAG 30 MEI 2017 aanwezig Axel Boen, voorzitter Rob Mennes, burgemeester Luc Vandekerkhof, Magda Schellemans, Albert Van Bogaert, Magda Claes, Tanya Jansegers, Ludovicus Remery, Ive

Nadere informatie

nr. 419 van KATIA SEGERS datum: 15 december 2016 aan BEN WEYTS Brabantnet - Stand van zaken drie tramlijnen

nr. 419 van KATIA SEGERS datum: 15 december 2016 aan BEN WEYTS Brabantnet - Stand van zaken drie tramlijnen SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 419 van KATIA SEGERS datum: 15 december 2016 aan BEN WEYTS VLAAMS MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN Brabantnet - Stand van zaken

Nadere informatie

RUP Decof. Procesnota. Fase: Startnota. Mei Plan_id: RUP_36008_214_00409_0001

RUP Decof. Procesnota. Fase: Startnota. Mei Plan_id: RUP_36008_214_00409_0001 RUP Decof Procesnota Fase: Startnota Mei 2017 Plan_id: RUP_36008_214_00409_0001 Opgemaakt door: Pieter Himpe, ruimtelijk planner Nagekeken door: Joachim D eigens, ruimtelijk planner RUP Decof : Procesnota

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Standpuntbepaling van de Vlaamse regering over het wetsvoorstel tot wijziging

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, BUITENLANDS BELEID, ONROEREND ERFGOED EN DIERENWELZIJN EN VICEMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

Nadere informatie