Subsidieregeling ontwikkeling en uitvoering doorstroomprogramma s. Veelgestelde vragen & antwoorden

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Subsidieregeling ontwikkeling en uitvoering doorstroomprogramma s. Veelgestelde vragen & antwoorden"

Transcriptie

1 Subsidieregeling ontwikkeling en uitvoering doorstroomprogramma s po-vo Veelgestelde vragen & antwoorden

2 Algemeen Wat is de aanleiding van deze subsidieregeling? De Inspectie van Onderwijs constateert in het Onderwijsverslag over het jaar dat de onderwijskansen van kinderen van lager en hoger opgeleide ouders verder uit elkaar lopen. Deze regeling is onderdeel van het Actieplan Gelijke Kansen dat onder andere gericht is op het verbeteren van de overgangen in het onderwijs. Wat is het doel van deze subsidieregeling? Om bovengenoemde kansenongelijkheid het hoofd te bieden, stelt het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap - in het kader van het Actieplan Gelijke Kansen - geld beschikbaar voor het subsidiëren van doorstroomprogramma s po-vo. Het doel van deze programma s is enerzijds het versoepelen van de overgang van het primair onderwijs naar het voortgezet onderwijs, zodat leerlingen op een passend niveau kunnen starten in het voortgezet onderwijs en dat niveau ook zoveel mogelijk kunnen vasthouden. Zodoende wordt recht gedaan aan de daadwerkelijke capaciteiten van de leerling, los van zijn of haar achtergrond. Bovendien versterken de doorstroomprogramma s naar verwachting de samenwerking tussen basisscholen en middelbare scholen en verbetert naar verwachting ook de kwaliteit van de schooladvisering door de basisschool en de plaatsingsbeslissing door de middelbare school. Welke leerlingen behoren tot de doelgroep? Leerlingen die in het voortgezet onderwijs op een hoger niveau kunnen presteren en dit ambiëren, maar niet of minder vanzelfsprekend dan hun klasgenoten ondersteuning of hulpbronnen tot hun beschikking hebben die nodig zijn om deze ambitie te realiseren. Komen scholen uit Caribisch Nederland ook in aanmerking voor subsidie? Ja, alle basis- en middelbare scholen op Caribisch Nederland kunnen, in onderlinge samenwerking, een aanvraag indienen voor de ontwikkeling en uitvoering van een doorstroomprogramma zoals in de regeling wordt bedoeld. Hoeveel subsidie is er beschikbaar? Per aanvraag is voor maximaal 124 deelnemers subsidie beschikbaar met een maximum van per doorstroomprogramma. Voor deze regeling is in 2017 een totaalbedrag van beschikbaar gesteld.

3 Welke activiteiten zijn subsidiabel? Het staat scholen vrij om de inhoud van het doorstroomprogramma te bepalen zolang in elk geval wordt ingezet op kennis en vaardigheden die binnen de (overgang naar) de middelbare school van belang zijn, en randvoorwaarden die nodig zij om (in het vo) tot leren te komen. Bovendien moet het doorstroomprogramma inzetten op ouderbetrokkenheid. Om de diversiteit van de programma s te bevorderen, maakt de regeling onderscheid tussen: het versterken van cognitieve vaardigheden zoals reken- en taalvaardigheden (cognitieve lijn); het versterken van metacognitieve vaardigheden zoals zelfvertrouwen, werkhouding, motivatie, planning en samenwerken (metacognitieve lijn); omgevingsfactoren en de thuissituatie zoals de beschikking van een geschikte plek om huiswerk te maken en of een leerling van huis uit ondersteuning ervaart. Een doorstroomprogramma richt zich op minimaal twee van deze drie lijnen. Tot slot zijn enkel activiteiten die plaatsvinden vanaf het moment van ontvangst van de volledige aanvraag tot uiterlijk het einde van het eerste leerjaar van het voortgezet onderwijs subsidiabel. Ik heb een programmaonderdeel ouderbetrokkenheid ontwikkeld, maar sommige ouders willen niet meewerken. Hoe ga ik hier mee om? Het gaat hier om een inspanningsverplichting, waarbij moet kunnen worden aangetoond dat vanuit het programma wordt ingezet op ouderbetrokkenheid. Ouders kunnen niet verplicht worden om mee te werken, maar het is wel raadzaam om als school na te denken over hoe daarmee om te gaan. Leerlingen wiens ouders niet willen meewerken zijn niet uitgesloten van deelname aan een doorstroomprogramma. Wat houdt de monitor in? Om de kennis over effectieve interventies ter bevordering van een soepele doorstroom van het primair onderwijs naar het voortgezet onderwijs te vergroten, worden de doorstroomprogramma s gemonitord door een extern onderzoeksbureau. De (verplichte) monitor besteedt onder meer aandacht aan: de manier waarop scholen (gezamenlijk) de interventie vormgeven; de doelgroep waarop deze interventie zich richt (doelgroepenbeleid); en de (leer)opbrengsten en werkzame factoren die uit de interventie naar voren komen (effecten).

4 Aanvragen Wanneer moet het doorstroomprogramma plaatsvinden? Het doorstroomprogramma vangt uiterlijk aan in januari van het laatste jaar van de primair onderwijs (groep 8) en loopt minimaal door tot eind januari van het eerste jaar van het voortgezet onderwijs. Ik ben een bevoegd gezag met meerdere scholen en/of vestigingen. Moeten al mijn scholen en/of vestigingen met hetzelfde doorstroomprogramma meedoen? Nee, niet alle scholen en nevenvestigingen die onder een deelnemend bevoegd gezag vallen, hoeven deel te nemen aan het doorstroomprogramma. Wel dient er sprake te zijn van een samenwerking tussen het primair onderwijs en het voortgezet onderwijs. Bovendien mag een school of nevenvestiging per aanvraagperiode voor maximaal één doorstroomprogramma subsidie toegekend krijgen. Wie kan de subsidieaanvraag indienen? De samenwerkende bevoegd gezagen wijzen een bevoegd gezag aan als penvoerder voor de subsidieaanvraag. De penvoerder dient de aanvraag in en wordt - als enig bevoegd gezag van de deelnemende scholen - als subsidieontvanger aangemerkt. De aanvraag moet hiertoe een door alle bevoegd gezagen van de aan het doorstroomprogramma deelnemende scholen getekende verklaring bevatten, waarin zij onder meer verklaren dat de penvoerder gemachtigd is om hen in het kader van de subsidieverstrekking in en buiten rechte te vertegenwoordigen. Het aanvraagformulier bevat hiervoor een model. De samenwerkende partijen voorafgaand aan indiening van de aanvraag maken onderling afspraken over welke partij voor wat verantwoordelijk is en wat de financiële afspraken en verplichtingen zijn. We hebben onze samenwerking rond, maar hebben meer dan 124 kinderen die baat zouden hebben bij deelname aan een doorstroomprogramma. Wat nu? Per aanvraag is voor maximaal 124 deelnemers subsidie beschikbaar met een maximum van per doorstroomprogramma. Dit laat overigens onverlet dat meer leerlingen kunnen deelnemen aan het doorstroomprogramma.

5 Aanvraagprocedure Tot wanneer kunnen we de aanvragen indienen? Voor het jaar 2017 kan er tot uiterlijk 1 oktober subsidie worden aangevraagd. Vanaf 2018, 2019 en 2020 kan jaarlijks tussen 1 maart en 31 mei subsidie worden aangevraagd. Is het mogelijk om het aanvraagformulier tussentijds op te slaan? Ja, u kunt tijdelijk stoppen met het invullen van de aanvraag. De gegevens worden dan opgeslagen. U krijgt een persoonlijke link naar uw aanvraag. Let er wel op dat de ingevulde gegevens om veiligheidsredenen maar 30 dagen bewaard blijven. Om te voorkomen dat uw gegevens verloren gaan, kunt u tussentijds de link activeren door deze aan te klikken. Zijn er nog aanvullende documenten nodig bij de aanvraag? Ja, bij de aanvraag wordt een machtigingsformulier toegevoegd, dat getekend is door alle aan het doorstroomprogramma deelnemende bevoegd gezagen. Met dit formulier machtigen de deelnemende bevoegd gezagen de penvoerder om namens hen op te treden. In dit machtigingsformulier staan de algemene gegevens en een aantal verklaringen voor de betreffende subsidieaanvraag. Hoe en waar kan een aanvraag worden ingediend? De subsidieaanvraag kan worden ingediend met het aanvraagformulier dat te vinden is op Wat wordt bedoeld met onderbouwde prognose? De onderbouwde prognose bevat een realistische schatting van het aantal leerlingen dat naar verwachting aan het doorstroomprogramma deelneemt. In de prognose staat tevens opgenomen welke scholen zijn meegenomen in het opstellen van de prognose, waarbij gebruik kan worden gemaakt van de prognosehulp die beschikbaar is in de week van 10 juli Hoe selecteer ik deelnemers? Het is aan de betrokken bevoegd gezagen om te bepalen voor welke leerlingen zij het doorstroomprogramma het meest waardevol vinden. Wel moet uit de aanvraag blijken dat gebruik is gemaakt van gedegen doelgroepenbeleid.

6 Hoe ga ik om met het feit dat ik ten tijde van de subsidieaanvraag nog niet wist naar welke middelbare scholen leerlingen doorstromen? U dient bij de aanvraag na te gaan of de deelnemende scholen in het voortgezet onderwijs duurzaam een aanzienlijk deel van de leerlingen van de deelnemende basisscholen ontvangen. Scholen kunnen zich daarbij baseren op de kennis en ervaring uit het verleden. Desondanks kan het voorkomen dat één of meer deelnemers die in het primair onderwijs deelnemen aan een doorstroomprogramma naar een middelbare school gaan die niet aan dit doorstroomprogramma deelneemt. In dit geval wordt van de aanvrager verwacht dat deze ernaar streeft de deelnemer(s) betrokken te laten blijven bij het doorstroomprogramma. Indien dit niet lukt en het aantal daadwerkelijk aan een doorstroomprogramma deelnemers in voortgezet onderwijs daardoor lager uitvalt, mogen de deelnemende middelbare scholen andere deelnemers selecteren voor deelname. Indien er meer dan één school voor voortgezet onderwijs meedoet aan het doorstroomprogramma, is het raadzaam als er vooraf wordt bepaald welke school een extra deelnemer mag selecteren om aan het programma mee te doen. Hoe weet ik tot welke lotingscategorie ik behoor? Door middel van een loting wordt jaarlijks bepaald welke subsidieaanvragen worden gehonoreerd. Om regionale spreiding te bevorderen, worden de aanvragen ingedeeld in drie regionale lotingscategorieën. Per regio (zoals bedoeld in artikel 3 van de Regeling vaststelling schoolvakanties ) zijn de volgende percentages van het subsidieplafond beschikbaar: regio Noord: 36,5% regio Midden: 36,5 regio Zuid: 27% De regio waarin aanvragen meeloten, wordt bepaald op basis van de vestigingslocatie van de penvoerder. Caribisch Nederland wordt jaarlijks ingepland bij de regio waar de zomerschoolvakantie het eerst begint.

7 Toekenning Ik heb een aanvraag ingediend, maar heb geen ontvangst-bevestiging gekregen. Klopt dit? Nee, nadat de aanvraag is ingediend, krijgt de penvoerder een automatische bevestiging van de aanvraag. Als u geen ontvangstbevestiging heeft gekregen, neem dan contact op met DUS-I: info@dus-i.nl of (optie OCW). Wanneer hoor ik of mijn aanvraag wordt gehonoreerd? Uiterlijk 13 weken na sluiting van de indientermijn.

8 Vervolg van de procedure Wanneer ontvang ik de subsidie? Als uw aanvraag definitief wordt gehonoreerd, wordt de subsidie over twee schooljaren in twee gelijke delen uitgekeerd aan de penvoerder. In de beschikking wordt vermeld in welke maanden de betaling precies plaatsvindt. Hoe geschiedt de verantwoording? De penvoerder toont in een jaarverslag aan dat voldaan is aan de subsidieverplichtingen. De vorm hangt van het subsidiebedrag af. Voor zover het subsidie tot betreft, geschiedt de verantwoording overeenkomstig de Regeling jaarverslaggeving onderwijs in de jaarverslaggeving. Voor zover het een subsidie van of meer betreft, geschiedt de verantwoording overeenkomstig de Regeling jaarverslaggeving onderwijs in de jaarverslaggeving met model G1. Heeft u nog vragen? OCWsubsidies@minvws.nl (keuze OCW) Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen (DUS-I) Postbus BA Den Haag

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Handelende in overeenstemming met de Staatssecretaris van Economische zaken,

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Handelende in overeenstemming met de Staatssecretaris van Economische zaken, STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 37728 5 juli 2017 Regeling van de Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 27 juni 2017 nr. VO/1156747,

Nadere informatie

Bijeenkomst subsidiemogelijkheden doorstroomprogramma's po-vo. mei 2017

Bijeenkomst subsidiemogelijkheden doorstroomprogramma's po-vo. mei 2017 Bijeenkomst subsidiemogelijkheden doorstroomprogramma's po-vo mei 2017 Bert Ouwens OCW Probleem Leerlingen met lager opgeleide ouder blijken, ondanks gelijke cognitieve capaciteiten, minder ver te komen

Nadere informatie

1. Algemene informatie Beleidskader subsidies doorstroomprogramma s vmbo-mbo en vmbo-havo

1. Algemene informatie Beleidskader subsidies doorstroomprogramma s vmbo-mbo en vmbo-havo 1. Algemene informatie Beleidskader subsidies doorstroomprogramma s vmbo-mbo en vmbo-havo Wat is aanleiding voor dit beleidskader? Met het besluit waarmee het beleidskader is vastgesteld wordt een motie

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 30745 31 mei 2017 Besluit van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 15 mei 2017, nr. VO/1146595, houdende

Nadere informatie

Bijeenkomst subsidiemogelijkheden doorstroomprogramma's vmbo-havo/mbo. mei 2017

Bijeenkomst subsidiemogelijkheden doorstroomprogramma's vmbo-havo/mbo. mei 2017 Bijeenkomst subsidiemogelijkheden doorstroomprogramma's vmbo-havo/mbo mei 2017 Mea-Neelke Andréa (OCW) Ronald Reus (DUS-I) Er komt een subsidiekader dat uiterlijk 31 mei 2017 wordt gepubliceerd in de Staatscourant

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Gelet op de artikelen 1.3 en 2.1 van de Kaderregeling subsidies OCW, SZW en VWS;

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Gelet op de artikelen 1.3 en 2.1 van de Kaderregeling subsidies OCW, SZW en VWS; STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 34056 16 juni 2017 Besluit van de Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 10 juni 2017, nr. VO/1162144,

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 77 2 januari 2018 Regeling van de Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media van 15 december 2017, nr. 1276903,

Nadere informatie

Regeling Stimulering Bètatechniek. Veelgestelde vragen & antwoorden

Regeling Stimulering Bètatechniek. Veelgestelde vragen & antwoorden Regeling Stimulering Bètatechniek Veelgestelde vragen & antwoorden Doel, doelgroep & hoogte van subsidie Waarvoor is de subsidie bedoeld? De subsidie is bedoeld om bestaande en nieuwe bèta-technieknetwerken

Nadere informatie

Verordening op het lokaal onderwijsbeleid in de gemeente Amsterdam Bijlage 13 Voorziening Taalinterventies

Verordening op het lokaal onderwijsbeleid in de gemeente Amsterdam Bijlage 13 Voorziening Taalinterventies Verordening op het lokaal onderwijsbeleid in de gemeente Amsterdam Bijlage 13 Voorziening Taalinterventies Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1. Begripsomschrijvingen In deze subsidieregeling wordt

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 68026 4 december 2018 Regeling van de Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media van 26 november 2018, nr.

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Artikel 2. Toepassing Kaderregeling subsidies OCW, SZW en VWS

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Artikel 2. Toepassing Kaderregeling subsidies OCW, SZW en VWS STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 62002 1 november 2017 Regeling van de Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 24 oktober 2017, nr. PO/1237137,

Nadere informatie

Verordening op het lokaal onderwijsbeleid in de gemeente Amsterdam Bijlage 13 Voorziening Taalinterventies

Verordening op het lokaal onderwijsbeleid in de gemeente Amsterdam Bijlage 13 Voorziening Taalinterventies Verordening op het lokaal onderwijsbeleid in de gemeente Amsterdam Bijlage 13 Voorziening Taalinterventies Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1. Begripsomschrijvingen In deze subsidieregeling wordt

Nadere informatie

Besluit vaststelling beleidskader subsidies korte opleidingstrajecten vmbo-leraren 2017

Besluit vaststelling beleidskader subsidies korte opleidingstrajecten vmbo-leraren 2017 Besluit vaststelling beleidskader subsidies korte opleidingstrajecten vmbo-leraren 2017 Veelgestelde vragen & antwoorden Versie 2, april 2017 Regelgeving - Besluit vaststelling beleidskader subsidies korte

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 58760 18 oktober 2017 Regeling van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 5 oktober 2017, nr. WJZ/8557,

Nadere informatie

Regeling versterking cultuureducatie in het primair onderwijs 2007-2008

Regeling versterking cultuureducatie in het primair onderwijs 2007-2008 Algemeen Verbindend Voorschrift Betreft de onderwijssector(en) Informatie CFI/ICO Primair Onderwijs po 079-3232.333 Regeling versterking cultuureducatie in het primair onderwijs 2007-2008 Bestemd voor

Nadere informatie

Bijeenkomst subsidiemogelijkheden doorstroomprogramma's vmbo-havo/mbo. Eindhoven 18 mei 2017

Bijeenkomst subsidiemogelijkheden doorstroomprogramma's vmbo-havo/mbo. Eindhoven 18 mei 2017 Bijeenkomst subsidiemogelijkheden doorstroomprogramma's vmbo-havo/mbo Eindhoven 18 mei 2017 Welkom Iris Kummeling VO-raad Programma 13.00-13.30 uur: Toelichting op het subsidiekader (OCW) 13.30-14.05 uur:

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Handelende in overeenstemming met de Minister van Economische Zaken;

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Handelende in overeenstemming met de Minister van Economische Zaken; STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 5953 9 februari 2016 Regeling van de Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 31 januari 2016, nr. IB/882759,

Nadere informatie

Subsidieregeling tegemoetkoming vervangingskosten schoolleiders primair onderwijs

Subsidieregeling tegemoetkoming vervangingskosten schoolleiders primair onderwijs Subsidieregeling tegemoetkoming vervangingskosten schoolleiders primair onderwijs Veelgestelde vragen & antwoorden Regelgeving: Subsidieregeling tegemoetkoming vervangingskosten schoolleider primair onderwijs

Nadere informatie

Verordening op het lokaal onderwijsbeleid in de gemeente Amsterdam Bijlage 17: Voorziening Ouderbetrokkenheid in het voortgezet onderwijs

Verordening op het lokaal onderwijsbeleid in de gemeente Amsterdam Bijlage 17: Voorziening Ouderbetrokkenheid in het voortgezet onderwijs Verordening op het lokaal onderwijsbeleid in de gemeente Amsterdam 2014 Bijlage 17: Voorziening Ouderbetrokkenheid in het voortgezet onderwijs Artikel 1 Begripsomschrijvingen In deze subsidieregeling wordt

Nadere informatie

Rapport RUG, De zomerschool: een effectieve interventie tegen zittenblijven (Faber, Timmerman, & Kievitsbosch, 2014). 3

Rapport RUG, De zomerschool: een effectieve interventie tegen zittenblijven (Faber, Timmerman, & Kievitsbosch, 2014). 3 PRAKTISCHE INFORMATIE OVER DE REGELING LENTE- EN ZOMERSCHOLEN VO 2018 Met de op 27 december 2017 gepubliceerde (wijzigings-)regeling lente- en zomerscholen vo 2018 (Staatscourant, 2017,73724) krijgen middelbare

Nadere informatie

De Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Handelende in overeenstemming met de Minister van Economische Zaken;

De Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Handelende in overeenstemming met de Minister van Economische Zaken; Regeling van de Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van nr. IB/1159407 houdende regels voor het verstrekken van subsidie voor internationalisering in het primair en voortgezet onderwijs

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Gelet op de artikelen 1.3 en 2.1 van de Kaderregeling subsidies OCW, SZW en VWS,

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Gelet op de artikelen 1.3 en 2.1 van de Kaderregeling subsidies OCW, SZW en VWS, STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 3953 20 januari 2017 Besluit van de Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 18 januari 2017, nr. VO/1112830,

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Handelende in overeenstemming met de Staatssecretaris van Economische Zaken,

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Handelende in overeenstemming met de Staatssecretaris van Economische Zaken, STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 1407 19 januari 2016 Regeling van de Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 7 januari 2016, nr. VO/813393,

Nadere informatie

Datum Uitnodiging subsidieaanvraag Regeling versterking samenwerking lerarenopleidingen en scholen

Datum Uitnodiging subsidieaanvraag Regeling versterking samenwerking lerarenopleidingen en scholen a 1 > Retouradres Postbus 16375 2500 BJ Den Haag Aan: penvoerders opleidingsscholen en contactpersonen lerarenopleidingen Rijnstraat 50 Den Haag Postbus 16375 2500 BJ Den Haag www.rijksoverheid.nl Onze

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 17043 28 maart 2017 Regeling van de Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 9 maart 2017, nr. PO/1141024,

Nadere informatie

Nadere subsidieregels Euregionaal Onderwijs

Nadere subsidieregels Euregionaal Onderwijs PROVINCIAAL BLAD Officiële naam regeling: Citeertitel: Naam ingetrokken regeling: Besloten door: Onderwerp: Nadere subsidieregels Euregionaal Onderwijs Nadere subsidieregels Euregionaal Onderwijs Nadere

Nadere informatie

Wijzigen van de Verordening op het Lokaal Onderwijsbeleid in de gemeente Amsterdam 2014 met de voorziening Ouderbetrokkenheid voortgezet onderwijs.

Wijzigen van de Verordening op het Lokaal Onderwijsbeleid in de gemeente Amsterdam 2014 met de voorziening Ouderbetrokkenheid voortgezet onderwijs. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Amsterdam. Nr. 26958 20 februari 2017 Wijzigen van de Verordening op het Lokaal Onderwijsbeleid in de gemeente Amsterdam 2014 met de voorziening Ouderbetrokkenheid

Nadere informatie

Aanvraagformulier Onderwijs Netwerk Ondernemen

Aanvraagformulier Onderwijs Netwerk Ondernemen HO&S/116459 Bijlage Aanvraagformulier als bedoeld in artikel 12 van de Subsidieregeling Aanvraagformulier Onderwijs Netwerk Ondernemen Voor toelichting bij het aanvraagformulier: - websites: www.senternovem.nl

Nadere informatie

Subsidieregeling Onderwijsachterstanden

Subsidieregeling Onderwijsachterstanden Subsidieregeling Onderwijsachterstanden 2020-2022 Burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal; gelet op artikel 2, eerste lid, onder e, en tweede lid, van de Algemene subsidieverordening Roosendaal;

Nadere informatie

FAQ s tegemoetkoming kosten aspirant-opleidingsscholen Versie 21 augustus 2015

FAQ s tegemoetkoming kosten aspirant-opleidingsscholen Versie 21 augustus 2015 FAQ s tegemoetkoming kosten aspirant-opleidingsscholen Versie 21 augustus 2015 Deze FAQ s richten zich alleen op de uitbreiding van het aantal bekostigde opleidingsscholen en niet op de verlenging en/of

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 24795 6 mei 2019 Regeling van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 25 april 2019 nr. WJZ/6093459, houdende

Nadere informatie

Stimuleringsregeling vroegschoolse educatie

Stimuleringsregeling vroegschoolse educatie Algemeen Verbindend Voorschrift POenK/OenO- 2008/55609 Betreft de onderwijssector(en) Informatie CFI/ICO Primair Onderwijs po 079-3232.333 Stimuleringsregeling vroegschoolse educatie 2008-2009 Bestemd

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Handelende in overeenstemming met de Staatssecretaris van Economische Zaken,

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Handelende in overeenstemming met de Staatssecretaris van Economische Zaken, STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 69142 20 december 2016 Regeling van de Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 9 december 2016, nr.

Nadere informatie

BIJLAGE A BEHORENDE BIJ ARTIKEL 10 VAN DE REGELING REGIONALE AANPAK VSV EN PRESTATIESUBSIDIE VOOR HET VOORTGEZET ONDERWIJS

BIJLAGE A BEHORENDE BIJ ARTIKEL 10 VAN DE REGELING REGIONALE AANPAK VSV EN PRESTATIESUBSIDIE VOOR HET VOORTGEZET ONDERWIJS BIJLAGE A BEHORENDE BIJ ARTIKEL 10 VAN DE REGELING REGIONALE AANPAK VSV EN PRESTATIESUBSIDIE VOOR HET VOORTGEZET ONDERWIJS Aanvraagformulier Regeling regionale aanpak voortijdig schoolverlaten en prestatiesubsidie

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 40674 20 juli 2018 Regeling van de Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media van 11 juli 2018, nr. VO/1360431,

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 11509 24 april 2014 Regeling van de Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 8 april 2014, nr. PO/563679,

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 52217 13 september 2017 Regeling van de Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 8 september 2017, nr.

Nadere informatie

Subsidieregeling Vrijwillige ondersteuning en dienstverlening

Subsidieregeling Vrijwillige ondersteuning en dienstverlening Subsidieregeling Vrijwillige ondersteuning en dienstverlening 2020-2021 Burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal; gelet op artikel 2, eerste lid, onder h, en tweede lid, van de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 7154 12 maart 2014 Regeling van de Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie van 5 maart 2014, nr. DT&V/beleid/2013/UIT-1108,

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 53557 28 september 2017 Regeling van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en de Staatssecretaris van Onderwijs,

Nadere informatie

Regeling verdiepingsslag academische opleidingsschool

Regeling verdiepingsslag academische opleidingsschool Algemeen Verbindend Voorschrift Betreft de onderwijssector(en) Informatie SenterNovem Primair Onderwijs 070-373.59.41 Voorgezet onderwijs Beroepsonderwijs en Volwasseneneducatie en Hoger onderwijs Regeling

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING BEGELEIDING EX-LEERLINGEN ALOYSIUS COLLEGE DEN HAAG 2015

SUBSIDIEREGELING BEGELEIDING EX-LEERLINGEN ALOYSIUS COLLEGE DEN HAAG 2015 Gemeente Den Haag BOW/2015.529 RIS 288916 SUBSIDIEREGELING BEGELEIDING EX-LEERLINGEN ALOYSIUS COLLEGE DEN HAAG 2015 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - het Aloysius College,

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Gelet op de artikelen 1.3 en 2.1 van de Kaderregeling subsidies OCW, SZW en VWS,

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Gelet op de artikelen 1.3 en 2.1 van de Kaderregeling subsidies OCW, SZW en VWS, STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 20907 14 april 2017 Besluit van de Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 3 april 2017, nr. VO/1151990,

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds De Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds De Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 77 23 april 2009 Regeling van de Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 9 april 2009, nr. PO/117098,

Nadere informatie

Schoolleiders innovatie ontwikkelfonds VO (SIOF) - Algemeen 2019

Schoolleiders innovatie ontwikkelfonds VO (SIOF) - Algemeen 2019 Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek Subsidieoproep Schoolleiders innovatie ontwikkelfonds VO (SIOF) - Algemeen 2019 Let op: dit betreft SIOF Algemeen. Indien u een aanvraag wil indienen voor SIOF

Nadere informatie

Subsidieregeling Recreatie, Toerisme en Evenementen Montferland Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Montferland;

Subsidieregeling Recreatie, Toerisme en Evenementen Montferland Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Montferland; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Montferland Nr. 11125 16 januari 2019 Subsidieregeling Recreatie, Toerisme en Evenementen Montferland 2019 Het college van burgemeester en wethouders van

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders d.d.

gelezen het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders d.d. 1 van 5 Zaaknummer : 1259275 Steller Afdeling : Gine Nicolai : Regionale Uitvoeringsdienst Noord-Holland Noord De Raad van de gemeente Hoorn; gelezen het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders

Nadere informatie

Uitgegeven: 13 mei 2009

Uitgegeven: 13 mei 2009 Uitgegeven: 13 mei 2009 2009 no. 39 PROVINCIAAL BLAD VAN FRYSLAN Regeling van 12 mei 2009 tot wijziging van de Uitvoeringsregeling projectsubsidies economie, recreatie en toerisme, houdende regels betreffende

Nadere informatie

Subsidieregeling Nieuwe media

Subsidieregeling Nieuwe media Subsidieregeling Nieuwe media 2020-2023 Burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal; gelet op artikel 2, eerste lid, onder f, en tweede lid, van de Algemene subsidieverordening Roosendaal; BESLUITEN

Nadere informatie

Flexibele subsidies 2018: Thema - Positieve Gezondheid

Flexibele subsidies 2018: Thema - Positieve Gezondheid Flexibele subsidies 2018: Thema - Positieve Gezondheid Aanvraagperiode 22 maart tot en met 6 mei 2018 Flexibele subsidies 2018 Net als in voorgaande jaren kunnen vrijwilligersorganisaties ook in 2018 subsidie

Nadere informatie

Subsidieregeling Teambeurs primair onderwijs Veelgestelde vragen & antwoorden

Subsidieregeling Teambeurs primair onderwijs Veelgestelde vragen & antwoorden Subsidieregeling Teambeurs primair onderwijs Veelgestelde vragen & antwoorden Versie 4, juni 2017 Inhoudsopgave 1. ALGEMENE INFORMATIE SUBSIDIEREGELING TEAMBEURS PO... 3 - Wat is de doelstelling van de

Nadere informatie

Flexibele subsidies 2018: Thema - Weerbaar opvoeden en competenties versterken

Flexibele subsidies 2018: Thema - Weerbaar opvoeden en competenties versterken Flexibele subsidies 2018: Thema - Weerbaar opvoeden en competenties versterken Aanvraagperiode 27 augustus tot en met 5 oktober 2018 Flexibele subsidies 2018 Net als in voorgaande jaren kunnen vrijwilligersorganisaties

Nadere informatie

Subsidieregels Cultuurfonds

Subsidieregels Cultuurfonds Subsidieregels Cultuurfonds Op deze subsidieregels is de algemene subsidieverordening Borger-Odoorn van toepassing. Deze subsidieregels horen als bijlage bij de Beleidsregels Cultuur en Welzijn 2004-2008

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2010/78

PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2010/78 PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2010/78 Officiële naam regeling: Nadere subsidieregels bevordering buurtalen (Duits en Frans) in basisonderwijs en VMBO in Limburg (gewijzigd) Citeertitel: zie officiële naam

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Hoofdstuk 2. Aanvragen Hoofdstuk 3. Beoordelingscriteria Hoofdstuk 4. Besluitvorming...

Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Hoofdstuk 2. Aanvragen Hoofdstuk 3. Beoordelingscriteria Hoofdstuk 4. Besluitvorming... CUOS-REGELING INCIDENTELE SUBSIDIE Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen... 2 Begripsbepalingen...2 Doelstelling...3 Uitgangspunten en subsidieplafond...3 Hoofdstuk 2. Aanvragen... 4 Aan te leveren informatie...4

Nadere informatie

Subsidieregeling Energiezuinige Woning Zaanstad 2014

Subsidieregeling Energiezuinige Woning Zaanstad 2014 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Zaanstad. Nr. 43867 5 augustus 2014 Subsidieregeling Energiezuinige Woning Zaanstad 2014 Vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente

Nadere informatie

Subsidieregeling Opbouwwerk

Subsidieregeling Opbouwwerk Subsidieregeling Opbouwwerk 2020-2023 Burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal, gelet op artikel 2, eerste lid, onder h, en tweede lid, van de Algemene subsidieverordening Roosendaal: BESLUITEN

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 4 september 2012;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 4 september 2012; Download subsidieverordening De Raad van de gemeente Hoorn; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 4 september 2012; besluit: De volgende verordening Verordening subsidiëring

Nadere informatie

Subsidieregeling Inloopvoorziening(en), ontmoeting en lotgenotencontact

Subsidieregeling Inloopvoorziening(en), ontmoeting en lotgenotencontact Subsidieregeling Inloopvoorziening(en), ontmoeting en lotgenotencontact 2020-2021 Burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal; gelet op artikel 2, eerste lid, onder h, en tweede lid, van de Algemene

Nadere informatie

Subsidieregeling SamenDOOR! voor muziekverenigingen in samenwerking met onderwijs PO en VO schooljaar

Subsidieregeling SamenDOOR! voor muziekverenigingen in samenwerking met onderwijs PO en VO schooljaar Subsidieregeling SamenDOOR! voor muziekverenigingen in samenwerking met onderwijs PO en VO schooljaar 2018-2019 1. Inleiding Op 27 juni 2018 hebben partijen uit de gouden driehoek: onderwijs, culturele

Nadere informatie

Subsidiekader: Haagse aanpak (hoog)begaafdheid 2012 en 2013

Subsidiekader: Haagse aanpak (hoog)begaafdheid 2012 en 2013 Subsidiekader: Haagse aanpak (hoog)begaafdheid 2012 en 2013 1. Haagse aanpak (hoog)begaafdheid 1.1 Inleiding Alle kinderen en jongeren verdienen maximale kansen om het beste uit zich zelf te halen. Zo

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Subsidieregeling mobiliteitsbevordering thuiszorgsector 2008 Subsidieregeling personele gevolgen Wmo 2008

Veelgestelde vragen Subsidieregeling mobiliteitsbevordering thuiszorgsector 2008 Subsidieregeling personele gevolgen Wmo 2008 Veelgestelde vragen Subsidieregeling mobiliteitsbevordering thuiszorgsector 2008 Subsidieregeling personele gevolgen Wmo 2008 Wat is het doel van de subsidie? Mede ter uitvoering van de motie van Geel

Nadere informatie

Vragen en antwoorden subsidieregeling vernieuwing zorg, welzijn en jeugdhulp

Vragen en antwoorden subsidieregeling vernieuwing zorg, welzijn en jeugdhulp Vragen en antwoorden subsidieregeling vernieuwing zorg, welzijn en jeugdhulp nr Vraag Antwoord 1. Is het mogelijk dat een gemeentelijke dienst (bv Vraagwijzer) (mede)-aanvrager is van de subsidie? Nee,

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Drechterland Nr. 0 1 januari 1900 Verordening duurzame energiemaatregelen De raad van de gemeente Drechterland; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Subsidieregeling Vrijwilligersondersteuning

Subsidieregeling Vrijwilligersondersteuning Subsidieregeling Vrijwilligersondersteuning 2020-2023 Burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal; gelet op artikel 2, eerste lid, onder h, en tweede lid, van de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

Besluit van de gemeenteraad

Besluit van de gemeenteraad Besluit van de gemeenteraad De raad van de gemeente Drechterland; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 16-2-2016 overwegende dat in de raadsvergadering van 26 oktober 2015 is besloten

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Handelende in overeenstemming met de Minister van Economische Zaken,

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Handelende in overeenstemming met de Minister van Economische Zaken, STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 41179 20 juli 2017 Regeling van de Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 4 juli 2017, nr. POVO/1222853,

Nadere informatie

Regeling loonkostensubsidie ondersteunend personeel basisscholen

Regeling loonkostensubsidie ondersteunend personeel basisscholen Algemeen Verbindend Voorschrift Betreft de onderwijssector(en) Informatie CFI/ICO Primair Onderwijs po 079-3232.333 Regeling loonkostensubsidie ondersteunend personeel basisscholen Bestemd voor bevoegde

Nadere informatie

Subsidieverordening Actielijnen 3a, 3b en 4 Lokale Educatieve Agenda

Subsidieverordening Actielijnen 3a, 3b en 4 Lokale Educatieve Agenda CVDR Officiële uitgave van Enschede. Nr. CVDR362945_1 25 oktober 2016 Subsidieverordening Actielijnen 3a, 3b en 4 Lokale Educatieve Agenda De raad van de gemeente Enschede; gelezen het voorstel van het

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Handelende in overeenstemming met de Staatssecretaris van Economische Zaken,

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Handelende in overeenstemming met de Staatssecretaris van Economische Zaken, STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 5034 18 februari 2015 Regeling van de Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 14 februari 2015, nr.

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 17117 29 maart 2019 Regeling van de Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media van 28 maart 2019, nr. WJZ/5893539,

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING KLEINE VERBOUWINGEN, TIJDELIJKE HUISVESTING EN INRICHTING LOKALEN VOORSCHOOLPEUTERSPEELZALEN DEN HAAG 2016

SUBSIDIEREGELING KLEINE VERBOUWINGEN, TIJDELIJKE HUISVESTING EN INRICHTING LOKALEN VOORSCHOOLPEUTERSPEELZALEN DEN HAAG 2016 RIS294909 SUBSIDIEREGELING KLEINE VERBOUWINGEN, TIJDELIJKE HUISVESTING EN INRICHTING LOKALEN VOORSCHOOLPEUTERSPEELZALEN DEN HAAG 2016 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - in de

Nadere informatie

De Raad van de gemeente Hoorn; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders dd.;

De Raad van de gemeente Hoorn; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders dd.; Raadsbesluit nr.: Registratie-nr.: 09.08468 De Raad van de gemeente Hoorn; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders dd.; besluit: De volgende verordening, Verordening subsidiëring

Nadere informatie

De Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap J.M. van Bijsterveldt-Vliegenthart,

De Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap J.M. van Bijsterveldt-Vliegenthart, Regeling van de Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 29-04-2008, nr. VO/S&O/6112, houdende regels voor de stimulering van de pilot projecten in het schooljaar 2008-2009 ten behoeve

Nadere informatie

Flexibele subsidies 2018: Thema - Samen voor de Stad

Flexibele subsidies 2018: Thema - Samen voor de Stad Flexibele subsidies 2018: Thema - Samen voor de Stad Aanvraagperiode 27 augustus tot en met 5 oktober 2018 Flexibele subsidies 2018 Net als in voorgaande jaren kunnen vrijwilligersorganisaties ook in 2018

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Regeling Cultuureducatie in het vmbo en het praktijkonderwijs

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Regeling Cultuureducatie in het vmbo en het praktijkonderwijs STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 12302 7 maart 2017 Regeling Cultuureducatie in het vmbo en het praktijkonderwijs Het bestuur van stichting Fonds voor

Nadere informatie

Gelet op artikel 33a van het Besluit bekostiging WPO en artikel 42a van het Besluit bekostiging WEC;

Gelet op artikel 33a van het Besluit bekostiging WPO en artikel 42a van het Besluit bekostiging WEC; Regeling van de Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs, en Media van XXX 2018, nr. PO/1219075, houdende regels voor de subsidieverstrekking voor godsdienstonderwijs of levensbeschouwelijk vormingsonderwijs

Nadere informatie

Versie: 28 januari 2014

Versie: 28 januari 2014 Versie: 28 januari 2014 Subsidieregeling zonnepanelen voor Haagse daken 2014 - Particulier Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Doel van de regeling Doelstelling van deze subsidieregeling is om het

Nadere informatie

Dienst Uitvoering Onderwijs Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Dienst Uitvoering Onderwijs Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Dienst Uitvoering Onderwijs Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Stichting Expertisecenter Onderwijs Zorg Bonaire Bonaire Business Center, Kaya g.n. Debrot 58 Kralendijk Bonaire Caribisch Nederland

Nadere informatie

eurne DE RAAD VAN DE GEMEENTE DEURNE Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 21 augustus 2018, nr. 56;

eurne DE RAAD VAN DE GEMEENTE DEURNE Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 21 augustus 2018, nr. 56; Nr. S6a DE RAAD VAN DE GEMEENTE DEURNE Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 21 augustus 2018, nr. 56; gehoord de commissie Economie en Wonen d.d. 4 september 2018; gelet op het bepaalde

Nadere informatie

Handleiding subsidieaanvragen IPV- Curriculum Subsidieregeling Internationalisering po/vo

Handleiding subsidieaanvragen IPV- Curriculum Subsidieregeling Internationalisering po/vo Handleiding subsidieaanvragen IPV- Curriculum Subsidieregeling Internationalisering po/vo Instructies voor het indienen van een IPV subsidieaanvraag Lees deze instructies aandachtig voordat je de aanvraag

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2012/68

PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2012/68 PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2012/68 reiskostenvergoeding minderjarige mbo-scholieren binnen Limburg (Leeuwenborgh Opleidingen) 2012-2013 Officiële naam regeling: Citeertitel: Naam ingetrokken regeling:

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD JAARGANG: 2013 NR.: 70

PROVINCIAAL BLAD JAARGANG: 2013 NR.: 70 PROVINCIAAL BLAD JAARGANG: 2013 NR.: 70 Officiële naam regeling: Nadere subsidieregels Reiskostenvergoeding minderjarige mboscholieren Citeertitel: Nadere subsidieregels Reiskostenvergoeding minderjarige

Nadere informatie

Aanvraagprocedure voor scholen voor voortgezet speciaal onderwijs: verstrekking van een aanwijzing als exameninstelling voortgezet onderwijs

Aanvraagprocedure voor scholen voor voortgezet speciaal onderwijs: verstrekking van een aanwijzing als exameninstelling voortgezet onderwijs Voorlichtingspublicatie Betreft de onderwijssector(en) Informatie DUO/ICO Primair onderwijs po 079-3232333 Aanvraagprocedure voor scholen voor voortgezet speciaal onderwijs: verstrekking van een aanwijzing

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 19108 10 juli 2015 Regeling van de Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 2 juli 2015, nr. PO/SenO/747922,

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 18489 3 april 2017 Regeling van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 4 maart 2017, nr. MBO/1116804, houdende

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 73827 27 december 2017 Besluit van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en de Minister voor Basis- en Voortgezet

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING ENERGIEBESPARING BESTAANDE BOUW PARTICULIEREN 2009

SUBSIDIEREGELING ENERGIEBESPARING BESTAANDE BOUW PARTICULIEREN 2009 SUBSIDIEREGELING ENERGIEBESPARING BESTAANDE BOUW PARTICULIEREN 2009 SUBSIDIEVERSTREKKING Artikel 1, Doel Gedeputeerde staten kunnen, met inachtneming van deze regeling, een incidentele prestatiesubsidie

Nadere informatie

Vaststellen van de gewijzigde Verordening op het Lokaal Onderwijsbeleid in Amsterdam 2014

Vaststellen van de gewijzigde Verordening op het Lokaal Onderwijsbeleid in Amsterdam 2014 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Amsterdam Nr. 84469 23 april 2018 Vaststellen van de gewijzigde Verordening op het Lokaal Onderwijsbeleid in Amsterdam 2014 De gemeenteraad van Amsterdam

Nadere informatie

CONCEPT -1- De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

CONCEPT -1- De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, -1- Besluit van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van nr. WJZ/1091575(8144), houdende vaststelling van beleidsregels en een subsidieplafond inzake een subsidie ten behoeve van de instandhouding

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen. Artikel 1 Begripsomschrijvingen In deze subsidieregeling wordt verstaan onder:

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen. Artikel 1 Begripsomschrijvingen In deze subsidieregeling wordt verstaan onder: Verordening op het lokaal onderwijsbeleid in de gemeente Amsterdam 2014 Bijlage 20: Voorziening internationalisering van het primair en voortgezet (speciaal) onderwijs Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel

Nadere informatie

De Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

De Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Regeling van de Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van oktober 2015, nr. PO/779628, houdende regels met betrekking tot subsidieverstrekking aan de Onderwijscoöperatie en aan bevoegde

Nadere informatie

Subsidieaanvraagformulier 2016 culturele evenementen Gemeente Heerde Platform Kunst en Cultuur

Subsidieaanvraagformulier 2016 culturele evenementen Gemeente Heerde Platform Kunst en Cultuur Subsidieaanvraagformulier 2016 culturele evenementen Gemeente Heerde Platform Kunst en Cultuur De gemeente Heerde heeft de Beleidsregel Subsidie Culturele Evenementen gemeente Heerde 2013 vastgesteld.

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2012/70

PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2012/70 PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2012/70 Officiële naam regeling: Citeertitel: Naam ingetrokken regeling: Besloten door: Nadere subsidieregels Reiskostenvergoeding minderjarige mbo-scholieren buiten Limburg

Nadere informatie

In aanvulling op artikel 2 van de ASV 2018 worden in deze subsidieregeling verstaan onder:

In aanvulling op artikel 2 van de ASV 2018 worden in deze subsidieregeling verstaan onder: CVDR Officiële uitgave van Katwijk. Nr. CVDR423740_1 22 maart 2018 Subsidieregeling toeristische evenementen De subsidieregeling toeristische evenementen is gebaseerd op de Algemene Subsidieverordening

Nadere informatie

Patiënten- en gehandicaptenorganisaties

Patiënten- en gehandicaptenorganisaties Spelregels subsidies 2019-2022 Patiënten- en gehandicaptenorganisaties Lotgenotencontact, informatievoorziening & belangenbehartiging 1. Welkom! Deze brochure gaat over subsidies voor patiënten- en gehandicaptenorganisaties

Nadere informatie

Subsidieregeling: Doelgroepgebonden Sportstimulering

Subsidieregeling: Doelgroepgebonden Sportstimulering Subsidieregeling: Doelgroepgebonden Sportstimulering De gemeente Katwijk heeft een nieuwe sportnota: Katwijk in beweging. In dit beleidsplan staat aangegeven dat de gemeente sporten en bewegen wil bevorderen

Nadere informatie

besluiten: vast te stellen de Subsidieregeling MKB innovatiestimulering regio en topsectoren R&D samenwerking Noord-Nederland 2019 als volgt:

besluiten: vast te stellen de Subsidieregeling MKB innovatiestimulering regio en topsectoren R&D samenwerking Noord-Nederland 2019 als volgt: Regeling van 2 april 2019 houdende regels betreffende de subsidiëring van activiteiten op het terrein van innovaties in het midden- en kleinbedrijf in de provincies Drenthe, Fryslân, Groningen. Gedeputeerde

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 8977 31 maart 2014 Regeling van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 19 maart 2014, nr. 586028 tot wijziging

Nadere informatie

Toelichting Subsidieregeling MKB innovatiestimulering topsectoren Zuid Holland

Toelichting Subsidieregeling MKB innovatiestimulering topsectoren Zuid Holland Toelichting Subsidieregeling MKB innovatiestimulering topsectoren Zuid Holland Algemeen De afspraken zijn gemaakt in het kader van de samenwerkingsagenda tussen het ministerie van EZ, provincies, topsectoren

Nadere informatie