Achterweg 2, 4001 MV, Tiel GEMEENTE TIEL HERINRICHTING RAADZAAL

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Achterweg 2, 4001 MV, Tiel GEMEENTE TIEL HERINRICHTING RAADZAAL"

Transcriptie

1 Achterweg 2, 4001 MV, Tiel GEMEENTE TIEL

2 AGENDA ONDERWERP KORTE TERUGBLIK MULTIFUNCTIONEEL GEBRUIK & PLACERING AUDIOVISUELE INSTALLATIE FINANCIEN PLANNING VERVOLGTRAJECT

3 KORTE TERUGBLIK

4 KORTE TERUGBLIK 18 november 2015 Besluitvorming in Raad Besloten in de raadsvergadering van: 18 november 2015 de bestaande raadstafel aan te passen. De huidige raadstafel wordt over twee raadstafels verdeeld met in het front een opstelling waar plaats is voor de voorzitter en de griffier (variant 2 adviesmemo aanpassingen raadzaal, bijlage 2); audiovisuele middelen in de raadzaal te vervangen door audiovisuele middelen die een oplossing bieden voor huidige gebreken (inclusief hoogfrequent slechthorende systeem) en passen bij de nieuwe raadstafel (variant 2 adviesmemo aanpassingen raadzaal, bijlage 2); een camerasysteem voor de raadzaal te kopen en te installeren ten behoeve van geautomatiseerde cameraregie op basis van informatie uit het vergadersysteem. Zowel bemand als onbemand te gebruiken (optie b adviesmemo aanpassingen raadzaal, bijlage 2); de kosten, i.v.m. de beslispunten 1, 2 en 3, die niet vallen onder de businesscase voor de verbouwing van de stadhuiscampus op te nemen in de 1 e voortgangsrapportage 2016; de adviesmemo aanpassingen raadzaal als zodanig te waarmerken als behorende bij dit besluit.

5 MULTIFUNCTIONEEL GEBRUIK & PLACERING

6 PROBLEMEN / KNELPUNTEN GEBRUIK RAADZAAL PROBLEMEN / KNELPUNTEN GEBRUIK RAADZAAL A. Multifunctioneel gebruik De Raadzaal is het visitekaartje van de Gemeente Tiel. In de huidige setting wordt de raadszaal enkel gebruikt voor raadsvergaderingen en beperkt voor een aantal grotere bijeenkomsten. De raadszaal wordt maar een beperkt gedeelte van de beschikbare tijd gebruikt. Vanuit het project EFW is de ambitie naar voren gekomen om de raadzaal multifunctioneel te kunnen gaan gebruiken voor ook vergaderingen in een kleinere setting. Hiertoe wordt gezocht naar aanvullend meubilair om ook in kleinere intiemere setting te kunnen vergaderen, binnen de scope van het project. B. Placering Raadstafel De werkgroep vanuit het Presidium heeft als aanvulling op het multifunctioneel gebruik de wens voor aanpassing in de placering van de wethouders en de raadstafel. De plekken voor de tafel van de wethouders worden verwijderd, waardoor geen van de raadsleden last heeft van wethouders in de rug.

7 MULTIFUNCTIONEEL GEBRUIK RAADZAAL

8 PLACERING RAADSTAFEL

9 VOORLOPIG ONTWERP Let op: Impressie ter indicatie (nieuw los en vast meubilair ontbreekt deels).

10 VOORLOPIG ONTWERP Raadstafel / Voorzittersmeubel (Zwart) Pilaren (Blauw - bestaand) Nieuwe vergaderstoel (donkerblauw) Vloerafwerking (Urban Retreat Stone) Flexibele Zitelementen (licht blauw)

11 ALTERNATIEVEN KLEUR EN MATERIALISATIE OPTIE A OPTIE C OPTIE B OPTIE D

12 VOORLOPIG ONTWERP VRAGEN - Sluit het ontwerp aan bij de verwachtingen? - Welke variant heeft de voorkeur? - Waar dient de notulist in de nieuwe situatie gesitueerd te worden? - Heeft u nog andere aandachtspunten t.a.v. het ontwerp?

13 AUDIOVISUELE INSTALLATIE RAADZAAL

14 PROBLEMEN / KNELPUNTEN AV-INSTALLATIE PROBLEMEN / KNELPUNTEN AV-INSTALLATIE A. Geluids- en discussiesysteem zijn zeer storingsgevoelig (veel uitval/storingen/problemen tijdens vergaderingen). B. Geluidskwaliteit tijdens vergaderingen is slecht. C. Draadloze microfoonsets veroorzaken storingen in geluid. D. Ringleiding ondersteunt niet alle gehoorapparaten en hoortoestellen. E. Draadloze microfoonsets (2x handheld / 1x nekbeugel) zitten niet aangesloten op de ringleiding. F. Beeld- & Geluidskwaliteit bij presentaties / filmpjes is zeer slecht. G. Bediening van audiovisuele middelen is niet gebruiksvriendelijk. H. 19"Rack is slecht toegankelijk bij het verhelpen van storingen/klachten. I. Lange doorlooptijd bij storingen/klachten (geen onderhoudscontract met AVinstallateur)

15 SPREEK- & DISCUSSIEINSTALLATIE Spreek en discussiesysteem Het discussiesysteem (bekabeld) heeft een goede spraakverstaanbaarheid, is niet storingsgevoelig en is gebruiksvriendelijk. Het discussiesysteem bestaat uit 1 voorzitterspost, en 33 deelnemersposten. De voorzitterspost dient de mogelijkheid te hebben om de regie te allen tijde in handen te houden: De microfoons dienen door de voorzitter te kunnen worden geactiveerd of gedeactiveerd. Overzicht van de deelnemers die een spreekverzoek hebben ingediend. Raads- en commissieleden krijgen een persoonlijke kaart. Het systeem is voorzien van paslezer. Door de pas in de discussiesysteem te plaatsen herkend het systeem de gebruiker. Deze informatie zal gebruikt worden door het camerasysteem.

16 AUDIOSYSTEEM Weergave Geluid Een deel van de geluidsinstallatie (speakers en losse microfoonsets) kunnen worden hergebruikt. De versterker t.b.v. frontgeluid, eindversterker en mixer zullen worden vervangen en er dienen een aantal extra speakers te worden geplaatst om de geluidskwaliteit te verbeteren (o.a. collegetafel / publieke tribune). De speakers van de discussieinstallatie worden geplaatst onder een hoek van 70 o in de nieuwe raadstafel en voorzittersmeubel. Dit komt de geluidskwaliteit ten goede. Extra aandacht wordt gegeven aan de weergave van het geluid bij presentaties. Geluidsopnames Voor de opname en uitwerkingen van de vergaderingen en/of bijeenkomsten moet er een hoogwaardige opnamemogelijkheid zijn. De opnames worden opgeslagen op het netwerk en op een SD-kaart zodat altijd een backup beschikbaar is.

17 PRESENTATIESYSTEEM Raadstafel In het midden van de raadzaal worden 4x LED schermen geplaatst waarop presentaties en camerabeelden kunnen worden weergegeven. Publieke tribune Voor de publieke tribune worden 2x LED schermen voorzien om bezoekers/gasten ook de mogelijkheid te bieden om de presentatie / vergadering te kunnen volgen. Katheder De katheder wordt voorzien van een vaste laptop / pc. Met een draadloze toetsenbord en draadloze muis kan de laptop worden bediend. De katheder (met vaste microfoon) wordt in de nabijheid van het front van de voorzitter gepositioneerd. Er dient een voorziening te worden gerealiseerd zodat derden hun hardware (laptop /tablet) aan kunnen sluiten op de AV-installatie van de Gemeente Tiel.

18 AMX-BEDIENINGSYSTEEM AMX-BEDIENINGSYSTEEM De te selecteren apparatuur is bedienbaar door middel van twee centraal gesitueerde bedieningspanelen (touchscreen). Het centrale besturingsysteem (AMX of gelijkwaardig), dient te bestaan uit een centrale unit, een vast touch bedieningspaneel (5 inch) ingebouwd in de geluidskast en een 7 inch tabletop paneel voor gebruik op het frontmeubel. De controller en het bedieningspaneel in de geluidskast zullen worden hergebruikt.

19 SLECHTHORENDE SYSTEEM HOOGFREQUENT SLECHTHORENDE SYSTEEM De huidige ringleiding (Maestro DL 500) zal worden uitgebreid met een hoogfrequent slechthorende systeem. De moderne (kleine) gehoorapparaten worden niet meer ondersteund door de huidige ringleiding. Dit systeem is heeft 3 ontvangers met persoonlijke inductielus en hoofdtelefoons met laadunit.

20 CAMERASYSTEEM Camerasysteem Met het nieuwe camerasysteem (4 camera s) is de aanwezigheid van de lokale omroep op locatie niet noodzakelijk. Het systeem schakelt automatisch tussen de verschillende sprekers op basis van informatie uit het vergadersysteem. De vergaderpost zit gekoppeld aan een persoonlijke Mifair kaart. Het vergadersysteem herkent als het ware de spreker achter de post. StadsTV Voor StadsTV worden in een aparte ruimte aansluitingen gerealiseerd zodat zij de gemaakte camerabeelden kunnen gebruiken voor hun uitzending.

21 CAMERASYSTEEM Voordelen Automatische regie - Continuïteit / geen afhankelijkheid derden; - Geen/ nauwelijks nabewerking van de beelden noodzakelijk (de beelden worden bijvoorbeeld automatisch voorzien van de naam van de spreker); - Sluit aan bij de (toekomstige) behoefte om raadsvergaderingen live uit te zenden / publicatie op internet. - Mogelijkheid om meerdere sprekers in beeld te brengen tijdens discussie (automatisch splitscreen); - Meerder presets mogelijk afhankelijk van soort bijeenkomst. - Beelden van alle camera s kunnen gebruikt worden door de lokale omroep; Vragen: - In de uitwerking van het definitief ontwerp blijkt een hybride aansturing (manueel / automatisch) kostenverhogend en niet praktisch. Omdat de toegevoegde waarde van manuele aansturing van het camerasysteem niet aanwezig is, is het voorstel om de manuele aansturing te laten vervallen. Is dit akkoord? - Is het wenselijk om de raadsvergaderingen live te gaan uitzenden en/of over te stappen op audiovisuele verslaglegging?

22 19 INCH RACK 19 INCH RACK Achter de collegetafel is een 19 inch rack ten behoeve van de AVinstallatie aanwezig. Het huidige frame in de apparatuurkast dient vervangen te worden door een verrijdbare kast, zodat bij het verhelpen van storingen en reparaties de apparatuur goed toegankelijk is. De huidige apparatuurkast heeft daarnaast onvoldoende capaciteit in de nieuwe situatie en zal moeten worden uitgebreid.

23 STORINGEN / KLACHTEN Service Level Agreement / Onderhoudscontract In de huidige situatie is er sprake van een lange doorlooptijden bij storingen/klachten (geen onderhoudscontract met AV-installateur). In de nieuwe situatie zal er tevens een Service Level agreement met de AV-installateur worden afgesloten. De AV-installateur zorgt tijdens de contractperiode voor een responstijd van maximaal 1 uur (binnen werkdagen) en een oplostijd van 4 uur (na melding storing bij de leverancier) binnen werkdagen van 8.00 uur tot uur bij storingen aan de av-apparatuur in de raadszaal. Met oplossen wordt bedoeld dat de functionaliteit van de apparatuur in de betreffende ruimte wordt hersteld. Mogelijk wordt vervangende apparatuur ingezet om deze functionaliteit te garanderen.

24 FINANCIEN

25 FINANCIEN RAADSBESLUIT De kosten, i.v.m. de beslispunten 1, 2 en 3, die niet vallen onder de businesscase voor de verbouwing van de stadhuiscampus op te nemen in de 1 e voortgangsrapportage 2016 Een aantal factoren heeft mogelijk invloed op uiteindelijke werkelijke kosten (financiële resultaat): - Wisselde valutakoersen (waarde dollar $); - Begroting 2015 / Uitvoering 2016 (indexatie prijzen); - Technologische ontwikkelingen; - Marktwerking (uitvoeringsdatum in drukke periode AV-installateurs); - Onvoorziene omstandigheden bij uitwerken uitvoeringsontwerp. - Aanvullende wensen zoals bijvoorbeeld schilderwerk (indien van toepassing)

26 PLANNING VERVOLGTRAJECT

27 VERVOLGTRAJECT April - Mei 2016 Voorbereiding Herinrichting Raadzaal - Uitwerken programma van eisen AV-installatie / Offerteaanvraag - Meervoudig onderhandse aanbesteding AV-middelen - Contracteren AV-installateur - Contracteren overige partijen (E-installateur / Projectstoffeerder / schilder / etc.) - Bestellen producten en benodigdheden - Etc. Juli Augustus 2016 (Zomerreces) Realisatie Herinrichting Raadzaal

ADVIESMEMO AANPASSINGEN RAADZAAL 1.1 CONCEPT MULTIFUNCTIONEEL GEBRUIK

ADVIESMEMO AANPASSINGEN RAADZAAL 1.1 CONCEPT MULTIFUNCTIONEEL GEBRUIK ADVIESMEMO AANPASSINGEN RAADZAAL TEAM FACILITAIR & VASTGOED Achterweg 2, 4001 MV Tiel Postbus 6325, 4000 HH Tiel T (0344) 63 71 11 F (0344) 63 72 99 E gemeente@tiel.nl Wwww.tiel.nl De Gemeente Tiel is

Nadere informatie

Collegevoorstel. Inleiding. Feitelijke informatie. Afweging. Zaaknummer: ORGOGJVZ04. Vernieuwing discussiesysteem raadzaal

Collegevoorstel. Inleiding. Feitelijke informatie. Afweging. Zaaknummer: ORGOGJVZ04. Vernieuwing discussiesysteem raadzaal Collegevoorstel Inleiding Het huidige discussiesysteem in de raadzaal in het gemeentehuis in Vlijmen vertoont steeds vaker gebreken. De storingen die het systeem regelmatig tijdens raadsvergaderingen vertoont,

Nadere informatie

Raadsvergadering 13 oktober Onderwerp Inrichting raadzaal en gebruik audiovisuele middelen vernieuwbouw gemeentehuis

Raadsvergadering 13 oktober Onderwerp Inrichting raadzaal en gebruik audiovisuele middelen vernieuwbouw gemeentehuis RAADSVOORSTEL Datum en nummer 11 oktober 2016, nummer Raadsvergadering 13 oktober 2016 Agendapunt 12 Programmaveld Bestuur & Regio Portefeuillehouder A.J. van Eekelen Wettelijke basis Onderwerp Inrichting

Nadere informatie

Oplegnotitie Raadsvoorstel aanbesteding audiovisuele apparatuur raadzaal

Oplegnotitie Raadsvoorstel aanbesteding audiovisuele apparatuur raadzaal gemeente BriinSSIIITI I Oplegnotitie Raadsvoorstel aanbesteding audiovisuele apparatuur raadzaal Registratiekenmerk 636258 Gemeenteblad nr. 2016, nr. 11 Rol van de raad: De raad krijgt dit raadsvoorstel

Nadere informatie

Programma van eisen AV-middelen gemeente Katwijk.

Programma van eisen AV-middelen gemeente Katwijk. Programma van eisen AV-middelen gemeente Katwijk. Raadzaal De raadzaal wordt gebruikt voor in ieder geval de vergaderingen van de gemeenteraad. Zowel publieke als besloten bijeenkomsten vinden hier plaats.

Nadere informatie

Vergaderstukken Presidium 22 september 2015

Vergaderstukken Presidium 22 september 2015 Vergaderstukken Presidium 22 september 2015 Orgaan: Presidium Datum: dinsdag 22 september 2015 Aanvang: 19:30 uur Locatie: De Pohlzaal van het Stadhuis, Ambtmanstraat 13 te Tiel Concept agenda 1. 2. 3.

Nadere informatie

C. Miedema Telefoonnummer 29954/ december 2015

C. Miedema Telefoonnummer 29954/ december 2015 Agendapunt commissie: 5.1 telefoonnummer Cobie.miedema@gmail.com C. Miedema Telefoonnummer Cobie.miedema@gmail.com kenmerk datum raadsvergadering 29954/29956 17 december 2015 portefeuillehouder onderwerp

Nadere informatie

Aan. de gemeenteraad. Datum 22 april 2014 Ons kenmerk Begrotingsprogramma Bestuur en samenwerking Optimalisatie Techniek Raadzaal Stadhuis

Aan. de gemeenteraad. Datum 22 april 2014 Ons kenmerk Begrotingsprogramma Bestuur en samenwerking Optimalisatie Techniek Raadzaal Stadhuis Aan de gemeenteraad Gemeentebestuur Spuiboulevard 300 3311 GR DORDRECHT Datum 22 april 2014 Ons kenmerk 1216664 Begrotingsprogramma Bestuur en samenwerking Betreft Optimalisatie Techniek Raadzaal Stadhuis

Nadere informatie

Het opvullen van de achtergebleven ruimte na het demonteren van de huidige posten dient dit door de inschrijver te geschieden?

Het opvullen van de achtergebleven ruimte na het demonteren van de huidige posten dient dit door de inschrijver te geschieden? NOTA VAN INLICHTINGEN - 19 januari 2017 Nummer Paragraaf/ Onderdeel Vraag Inschrijvende partij Antwoord gemeente Katwijk Bijlage G, pagina 2, Vergadersysteem Het opvullen van de achtergebleven ruimte na

Nadere informatie

EFFICIENTE ZITTINGSVERSLAGEN IN 1-2-3

EFFICIENTE ZITTINGSVERSLAGEN IN 1-2-3 EFFICIENTE ZITTINGSVERSLAGEN IN 1-2-3 Geïntegreerde oplossingen voor het perfecte zittingsverslag. Van microfoon tot streaming. Als Algemeen Directeur van een gemeenteraad of OCMW-raad bent u op zoek naar

Nadere informatie

Raadsvoorstel 87 Vergadering 6 oktober 2009. Gemeenteraad

Raadsvoorstel 87 Vergadering 6 oktober 2009. Gemeenteraad Raadsvoorstel 87 Vergadering 6 oktober 2009 Gemeenteraad Onderwerp : Voorstel voor bouwkundige aanpassing raadzaal, vervanging audiovisuele apparatuur raadzaal en realisatie breedbanddienst "Raad in Beeld

Nadere informatie

Informatievoorziening en Automatisering

Informatievoorziening en Automatisering Bijlage Raad in Beeld: toelichting op de voorgestelde scenario s Informatievoorziening en Automatisering Wat is nodig om de raadsvergaderingen live te streamen en op welke wijze kan het onderlinge debat

Nadere informatie

: wethouder J.C.J. van Bree. : Ombouw raadszaal naar multifunctionele zaal. : t.smits@heeze-leende.nl

: wethouder J.C.J. van Bree. : Ombouw raadszaal naar multifunctionele zaal. : t.smits@heeze-leende.nl Collegevoorstel onder verantwoordelijkheid van Onderwerp Programma : wethouder J.C.J. van Bree : Ombouw raadszaal naar multifunctionele zaal : Wonen Voorstelnummer : 15.17 Info bij afdelingshoofd : M.C.I.

Nadere informatie

CONCEPT NOTITIE KEUZE: VASTE OF WISSELENDE VERGADERLOCATIE GEMEENTERAAD WESTERKWARTIER

CONCEPT NOTITIE KEUZE: VASTE OF WISSELENDE VERGADERLOCATIE GEMEENTERAAD WESTERKWARTIER CONCEPT NOTITIE KEUZE: VASTE OF WISSELENDE VERGADERLOCATIE GEMEENTERAAD WESTERKWARTIER Raadsgroep Functioneren raad april 2018 1. Inleiding Op 16 maart 2018 is de Raadsgroep Herindeling per brief geïnformeerd

Nadere informatie

Nr Houten, 18 maart 2009

Nr Houten, 18 maart 2009 Raadsvoorstel BARCODE STICKER Nr.2009-008 Houten, 18 maart 2009 Onderwerp: Virtueel bijwonen raadsvergaderingen Beslispunten: 1. Het actiepunt virtueel bijwonen van raadsvergaderingen uit het actieprogramma

Nadere informatie

Uitzenden van raadsvergaderingen via televisie en / of internet (webcasting)

Uitzenden van raadsvergaderingen via televisie en / of internet (webcasting) Uitzenden van raadsvergaderingen via televisie en / of internet (webcasting) 1. Inleiding/vraag De griffier is gevraagd inzichtelijk te maken wat de voor en nadelen zijn van het uitzenden van raadsvergaderingen

Nadere informatie

Datum Agendapunt Documentnummer. 14 maart 2016 R04S004/z

Datum Agendapunt Documentnummer. 14 maart 2016 R04S004/z Datum Agendapunt Documentnummer R04S004/z160012465 Onderwerp Digitalisering raadzaal Raadsvoorstel Zeewolde Beoogd effect Te komen tot het live uitzenden in beeld en geluid via internet (tevens digitaal

Nadere informatie

BIJLAGE 1. Bijlage 1, Raadsvoorstel keuze richting herinrichting raadzaal okt 2016

BIJLAGE 1. Bijlage 1, Raadsvoorstel keuze richting herinrichting raadzaal okt 2016 1 Leeswijzer Er zijn 10 scenario s opgenomen. 1a Huidige raadzaal: Huidige raadszaal blijft in-tact; 1b Huidige raadzaal: Opstelling huidig meubilair in carré vorm, met kleine doorbraak muur aan lift-kant;

Nadere informatie

Uitzenden raads- en commissievergadering via internet inclusief digitale archieffunctie. Commissie Bestuur. Commissie Ruimte.

Uitzenden raads- en commissievergadering via internet inclusief digitale archieffunctie. Commissie Bestuur. Commissie Ruimte. Raad VOORBLAD Onderwerp Uitzenden raads- en commissievergadering via internet inclusief digitale archieffunctie Agendering x Commissie Bestuur x Gemeenteraad Commissie Ruimte Lijst ingekomen stukken Commissie

Nadere informatie

Raadsvoorstel: Onderwerp: Streaming raadsvergadering

Raadsvoorstel: Onderwerp: Streaming raadsvergadering Raadsvoorstel: 2015-1445 Onderwerp: Streaming raadsvergadering Datum: 23 september 2015 Portefeuillehouder: G. Veldhuijzen, namens het presidium Raadsbijeenkomst: 29 september 2015 Raadsvergadering: 15

Nadere informatie

Informatievoorziening en Automatisering

Informatievoorziening en Automatisering Bijlage Raad in Beeld: toelichting op de voorgestelde scenario s Informatievoorziening en Automatisering Wat is nodig om de raadsvergaderingen live te streamen en op welke wijze kan het onderlinge debat

Nadere informatie

SERVICE & SUPPORT WAT TE DOEN BIJ STORINGEN AAN AV APPARATUUR

SERVICE & SUPPORT WAT TE DOEN BIJ STORINGEN AAN AV APPARATUUR In dit document worden de meest voorkomende storingen aan AV apparatuur beschreven. Ondervind u één van onderstaande problemen? Doorloop dan de stappen in dit document en probeer de oorzaak vast te stellen

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders

Burgemeester en Wethouders Burgemeester en Wethouders de raad der gemeente EDE Behandelend ambtenaar Potman W. Tel.nr. (0318) 68 08 37 Verzameling Raadsstukken registratienummer sector datum: 2012/58 712505 COA/HS 12 juni 2012 Cie.AZ&M

Nadere informatie

Uitnodiging Open Huis Donderdag 9 mei uur Adres: Zeilmakersstraat 5, Sneek

Uitnodiging Open Huis Donderdag 9 mei uur Adres: Zeilmakersstraat 5, Sneek Uitnodiging Open Huis Donderdag 9 mei 11.00 20.00 uur Adres: Zeilmakersstraat 5, Sneek geluidsinstallaties presenteren Omroepinstallaties PROJECTBEGELEIDING Wij zijn u tijdens het gehele traject van dienst.

Nadere informatie

Oplegnotitie Raadsvoorstel verbouwing raadszaal (versie 2)

Oplegnotitie Raadsvoorstel verbouwing raadszaal (versie 2) ïi gemeente BriinSSIPm - w... Oplegnotitie Raadsvoorstel verbouwing raadszaal (versie 2) Gemeenteblad nr. 2016, nr. 2 Rol van de raad: De raad krijgt dit raadsvoorstel voorgelegd om kaders te stellen.

Nadere informatie

OVERIG VOORSTEL Agendanummer 9.2

OVERIG VOORSTEL Agendanummer 9.2 OVERIG VOORSTEL Agendanummer 9.2 Raadsvergadering van 21 januari 2010 Onderwerp: Aanpassing rechtspositie regeling wethouders, raads- en commissieleden in verband met bepalingen vergoeding gebruik computer

Nadere informatie

Aanvullende Producten- en Diensten Catalogus FMHaaglanden

Aanvullende Producten- en Diensten Catalogus FMHaaglanden Aanvullende Producten- en Diensten Catalogus 209 FMHaaglanden Inhoudsopgave Inleiding 3 4. Audiovisuele voorziening 4.2 Audiovisuele voorzieningen 5.3 Digitale vergaderzaalinformatie 6.4 Radio en Televisie

Nadere informatie

Informatievoorziening en Automatisering

Informatievoorziening en Automatisering Informatievoorziening en Automatisering Bijlage Raad in Beeld: toelichting op de voorgestelde scenario s (inclusief aanvulling m.b.t. audiotranscriptie n.a.v. amendement d.d. 10 mei 2016 op het raadsvoorstel

Nadere informatie

Ook op basis van nadere overwegingen stelt ons college uw gemeenteraad voor:

Ook op basis van nadere overwegingen stelt ons college uw gemeenteraad voor: (in te vullen door de Griffie) G E N N E P VERGADERING GEMEENTERAAD Datum : 6 oktober 2016 Agenda nr : agenda Datum Zaaknumm er : Besluitdatum B&W voluit : «Zaakvelden.Zaaknummer» Onderwerp : registratie

Nadere informatie

Slimme en eenvoudige toegangscontrole en deurintercom oplossingen. Catalogus

Slimme en eenvoudige toegangscontrole en deurintercom oplossingen. Catalogus 2018 Slimme en eenvoudige toegangscontrole en deurintercom oplossingen Catalogus Deurintercom systeem is een deurintercom systeem wat volledig stand-alone kan werken of onderdeel kan uitmaken van het online

Nadere informatie

Bijlage 1 Opdrachtomschrijving AV functionaliteit

Bijlage 1 Opdrachtomschrijving AV functionaliteit Bijlage 1 Opdrachtomschrijving AV functionaliteit registratienr.: 558500 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 1.1 Aanleiding 3 1.2 Omvang van de opdracht 3 1.3 Aandachtspunten 4 1.4 Randvoorwaarden 4 1.5 Projectdoelstellingen

Nadere informatie

Handleiding Matrix/Mixer/Zendlijnversterker ZLV603

Handleiding Matrix/Mixer/Zendlijnversterker ZLV603 Handleiding Matrix/Mixer/Zendlijnversterker ZLV603 STI Acoustics STI Telecom Stormweg 13 3222EM Hellevoetsluis www.sti-acoustics.nl 1 2 VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN Apparaat niet gebruiken in vochtige ruimtes

Nadere informatie

Handleiding Gold- en Superstation

Handleiding Gold- en Superstation 1 Configuratie... 3 On Site... 4 Live bekijken... 4 Uitleg scherm... 4 1. Omschrijving beeld... 5 2. Selecteren Beeldscherm... 5 3. Selecteren Camera en weergave type Opname... 5 4. Datum en Uur van de

Nadere informatie

Bosch CCS 800 Ultro Discussiesysteem Meer innovatie...

Bosch CCS 800 Ultro Discussiesysteem Meer innovatie... Bosch CCS 800 Ultro Discussiesysteem Meer innovatie... 2 CCS 800 Ultro Discussiesysteem...met een flexibele en complete vergaderoplossing Unieke ingebouwde digitale opname- en afspeelfunctie voor MP Uitstekende

Nadere informatie

Raadsvoorstel. : Informatie Communicatie Technologie (ICT)-raad. Voorstel:

Raadsvoorstel. : Informatie Communicatie Technologie (ICT)-raad. Voorstel: Raadsvoorstel Vergadering : 1 maart 2006 Nummer : Raad 2006/021 Datum voorstel : 1 februari 2006 Primaathouder Onderwerp : Jack 't Lam 078 69 21 318 jack.t.lam@alblasserdam.nl : Informatie Communicatie

Nadere informatie

1. Kennisnemen van Vaststelling door College van Definitief Ontwerp voor verbouwing Gemeentehuis Gooise Meren

1. Kennisnemen van Vaststelling door College van Definitief Ontwerp voor verbouwing Gemeentehuis Gooise Meren Raadsmededeling Van Aan Datum B&W vergadering Zaaknummer Vertrouwelijkheid Portefeuillehouder Onderwerp Het college van burgemeester en wethouders De gemeenteraad 7 juni 2016 68975 Openbaar De heer J.

Nadere informatie

NAP OASE. Fontys Hogscholen. Techniek. Werkpakket 2: Techniek & Organisatie

NAP OASE. Fontys Hogscholen. Techniek. Werkpakket 2: Techniek & Organisatie NAP OASE Werkpakket 2: Techniek & Organisatie Fontys Hogscholen Binnen Fontys Hogescholen wordt op dit moment, najaar 2011, gebruik gemaakt van een viertal verschillende soorten capturesystemen voor het

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Bevoegdheid Raad. Vergaderdatum: 26 april 2016 Registratienummer: 2016/21 Agendapunt nummer: 8

Raadsvoorstel. Bevoegdheid Raad. Vergaderdatum: 26 april 2016 Registratienummer: 2016/21 Agendapunt nummer: 8 Raadsvoorstel Bevoegdheid Raad Vergadering Gemeenteraad Oirschot Vergaderdatum: 26 april 2016 Registratienummer: 2016/21 Agendapunt nummer: 8 Onderwerp Gunning aanbesteding accountant Voorstel 1. De opdracht

Nadere informatie

Inbraak alarmering VERSA IP/Plus

Inbraak alarmering VERSA IP/Plus Inbraak alarmering VERSA IP/Plus veilig en functioneel comfort www.osec.nl VERSA IP/Plus eenvoudig te bedienen, veelzijdig in gebruik onze voordelige beveiligingsoplossing alarmsysteem voorzien van ethernet,

Nadere informatie

R A A D S V O O R S T E L E N O N T W E R P B E S L U I T

R A A D S V O O R S T E L E N O N T W E R P B E S L U I T R A A D S V O O R S T E L E N O N T W E R P B E S L U I T Registratienummer raad 1108973 Datum: Behandeld door: 3 December 2013 griffie Afdeling/Team: Griffie / Onderwerp: digitalisering raad Samenvatting:

Nadere informatie

EEN GEAVANCEERDE AV OPLOSSING VOOR UW RAADSVERGADERING

EEN GEAVANCEERDE AV OPLOSSING VOOR UW RAADSVERGADERING EEN GEAVANCEERDE AV OPLOSSING VOOR UW RAADSVERGADERING GEAUTOMATISEERDE WORKFLOW Tijdens een webcast van een vergadering automatisch accurate metadata zoals sprekersinformatie en agendapunten tonen? Live

Nadere informatie

Configuratie 1. Vaste pc

Configuratie 1. Vaste pc Configuratie 1. Vaste pc Deze configuratie beschikt over een vaste pc welke zorg draagt voor de verbinding met het mobitex netwerk doormiddel van een RAM modem. Dit netwerk wordt gebruikt voor het inschieten

Nadere informatie

Raad V200901121 versie 1 december 2009

Raad V200901121 versie 1 december 2009 Raadsvoorstel Inleiding: Sinds 2002 worden de vergaderingen van de gemeenteraad door camera geregistreerd en integraal uitgezonden op het televisiekanaal van de Heusdense lokale omroep HTR. Sinds de vaststelling

Nadere informatie

Eubeliuspleitzaal. Functies van het lokaal: Omschrijving van de installatie. Handleiding Eubeliuspleitzaal

Eubeliuspleitzaal. Functies van het lokaal: Omschrijving van de installatie. Handleiding Eubeliuspleitzaal Eubeliuspleitzaal Gebouw 103.03 College Devalk 3 lokaal 01.26 (DV3 01.26) Inrichting door KU Leuven Technische Diensten en LIMel november 2014. André Pypen andre.pypen@kuleuven.be Functies van het lokaal:

Nadere informatie

Workware Wireless FAQ - General & Customers November 9, 2016

Workware Wireless FAQ - General & Customers November 9, 2016 Workware Wireless FAQ - General & Customers November 9, 2016 Wat is draadloos workware Base?... 3 Hoe staat dit in vergelijking tot andere Workware producten?... 3 Waarom zou ik draadloos Workware gebruiken

Nadere informatie

Presentatiesystemen. Starboard FX Duo. Starboard FXFX-77 bedraad. Het enige harde bord mét vingerbediening!

Presentatiesystemen. Starboard FX Duo. Starboard FXFX-77 bedraad. Het enige harde bord mét vingerbediening! Presentatiesystemen I n t e r a c t i e f w h i t e b o a r d Starboard FX Duo Productbeschrijving Het enige harde bord mét vingerbediening! Robuust werkoppervlak - Het werkoppervlak is zeer robuust, het

Nadere informatie

DE BIS DIGIRAAD CONCEPTEN

DE BIS DIGIRAAD CONCEPTEN DE BIS DIGIRAAD CONCEPTEN Volledig geïntegreerde en digitale ondersteuning van de workflow vóór, tijdens en na uw raadsvergaderingen. Alles-in-één oplossing Van vergader app tot streaming video Volledig

Nadere informatie

Provinciale Staten van Flevoland' tetenwergadering d.d.: Confomi beskjten- 8 OKT. 2009i

Provinciale Staten van Flevoland' tetenwergadering d.d.: Confomi beskjten- 8 OKT. 2009i P R O V I N C I E F L E V O L A N D Provinciale Staten van Flevoland' tetenwergadering d.d.: Confomi beskjten- 8 OKT. 2009i Statenvoorstel Aan Provinciale Staten Statenvergaderins 8 oktober 2009 Onderwerp

Nadere informatie

Artikel Product Dagprijs Vervolgdag

Artikel Product Dagprijs Vervolgdag Prijslijst 2015 Prijzen zijn Exclusief 21% BTW 105 Camera staf. mic. kabels 75,00 60% 106 Digitale handcamera 35,00 60% 107 Sony digitale 3 CCD camera 125,00 60% 110 DVD speler 20,00 60% 113 Filmset (DVD

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp Vaststellen vervolgtraject project herinrichting Loswal fase 1

Raadsvoorstel. Onderwerp Vaststellen vervolgtraject project herinrichting Loswal fase 1 Raadsvoorstel Onderwerp Vaststellen vervolgtraject project herinrichting Loswal fase 1 Raadsvergadering 17 december 2009 Agendapunt Portefeuillehouder G.J. Bos Afdeling Ambtenaar Ruimte en Wonen C. Rijnen

Nadere informatie

ZITTINGZAAL VAN DE MAATWERKOPLOSSINGEN VOOR DIGITALE ZITTINGZALEN TOEKOMST + +

ZITTINGZAAL VAN DE MAATWERKOPLOSSINGEN VOOR DIGITALE ZITTINGZALEN TOEKOMST + + ZITTINGZAAL VAN DE MAATWERKOPLOSSINGEN VOOR DIGITALE ZITTINGZALEN + + TOEKOMST OVER BRAND Brand interieurs is een innoverende, technische en dynamische inrichter voor o.a. realisaties van compleet op maat

Nadere informatie

SPECTACULAIRE DIGIBORD EN TOUCHSCREEN ACTIES PRIJS EXCLUSIEF BTW WORDT PRIJS INCLUSIEF BTW

SPECTACULAIRE DIGIBORD EN TOUCHSCREEN ACTIES PRIJS EXCLUSIEF BTW WORDT PRIJS INCLUSIEF BTW DPM INKOOPRONDE MEI/JUNI 2012 SPECTACULAIRE DIGIBORD EN TOUCHSCREEN ACTIES PRIJS EXCLUSIEF BTW WORDT PRIJS INCLUSIEF BTW U leest het goed, dit aanbod wilt u niet missen! QLICT komt deze maand met een flitsende

Nadere informatie

+31 76 3333 999 support@paxton-benelux.com. Technische ondersteuning is beschikbaar van: maandag t/m vrijdag van 08:30-17:00 (CET)

+31 76 3333 999 support@paxton-benelux.com. Technische ondersteuning is beschikbaar van: maandag t/m vrijdag van 08:30-17:00 (CET) 28/10/2014 Ins-30201-NL Net2 Entry - Paneel Paxton Technische support +31 76 3333 999 support@paxton-benelux.com Technische ondersteuning is beschikbaar van: maandag t/m vrijdag van 08:30-17:00 (CET) Documentatie

Nadere informatie

Aan de commissie ABBZ. Datum: 9 april 2014. Onderwerp: Audiovisuele verslaglegging bestuursvergaderingen

Aan de commissie ABBZ. Datum: 9 april 2014. Onderwerp: Audiovisuele verslaglegging bestuursvergaderingen Aan de commissie ABBZ 1 Datum: 9 april 2014 Onderwerp: Audiovisuele verslaglegging bestuursvergaderingen Voorstel Kennis te nemen van de mogelijkheid van audiovisuele verslaglegging van de bestuursvergaderingen

Nadere informatie

PRIJSLIJST EINDVERBRUIKER 3de Kwartaal 2013 B2B. Grootformaat Touch-screen LED monitoren voor presentaties. 5e Generatie

PRIJSLIJST EINDVERBRUIKER 3de Kwartaal 2013 B2B. Grootformaat Touch-screen LED monitoren voor presentaties. 5e Generatie PRIJSLIJST EINDVERBRUIKER 3de Kwartaal 2013 B2B Grootformaat Touch-screen LED monitoren voor presentaties 5e Generatie Prijzen geldig van 1 juli t/m 30 september 2013 Voordelen Focus Touch Het Focus Touch

Nadere informatie

Artikel Product Dagprijs Vervolgdag

Artikel Product Dagprijs Vervolgdag Prijslijst 2014 Artikel Product Dagprijs Vervolgdag 105 Camera staf. mic. kabels 75,00 60% 106 Digitale handcamera 35,00 60% 107 Sony digitale 3 CCD camera 125,00 60% 110 DVD speler 20,00 60% 113 Filmset

Nadere informatie

Raad in beeld Helmond

Raad in beeld Helmond Sequential BV Havenweg 29 3812 PR Amersfoort t. +31 (0)33 462 50 67 f. +31 (0)33 463 13 17 w. www.sequential.nl e. info@sequential.nl Raad in beeld Helmond Oktober 2008 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Concept

Nadere informatie

RK.S^t Aan de voorzitter van de gemeenteraad Burgemeester C. Bijl Postbus RA EMMEN

RK.S^t Aan de voorzitter van de gemeenteraad Burgemeester C. Bijl Postbus RA EMMEN RK.S^t Aan de voorzitter van de gemeenteraad Burgemeester C. Bijl Postbus 30.001 7800 RA EMMEN Onderwerp: Initiatiefvoorstel aanpassen raadzaal Emmer Compascuum, 18 april 2012 Geachte heer Bijl, In mei

Nadere informatie

Snelstartgids voor gebruik van Beltone First met uw iphone

Snelstartgids voor gebruik van Beltone First met uw iphone Beltone First Snelstartgids voor gebruik van Beltone First met uw iphone Snelle installatie- en gebruikershandleiding voor de functionaliteit Made for voor iphone (Mfi) Ondersteunde hardware Beltone First

Nadere informatie

Indicatieprijs: Q-Pro Standaard / Plus, vanaf Euro 5.000,00/ Euro 6.000,00 excl. BTW en installatie

Indicatieprijs: Q-Pro Standaard / Plus, vanaf Euro 5.000,00/ Euro 6.000,00 excl. BTW en installatie Omschrijving aanbieding Volgnummersysteem Q-Pro Indicatieprijs: Q-Pro Standaard / Plus, vanaf Euro 5.000,00/ Euro 6.000,00 excl. BTW en installatie Het klantverwijssysteem Q-Pro is leverbaar als Standaard

Nadere informatie

12A Raadsvoorstel_WiFinetwerk.doc/blz. 3

12A Raadsvoorstel_WiFinetwerk.doc/blz. 3 Raadsvoorstel Bevoegdheid Raad Vergadering Gemeenteraad Oirschot Vergaderdatum: 29 november 2011 (Presidium van 15 november 2011) Registratienummer: 2011/87 Agendapunt nummer: 12A Onderwerp Aanleg WiFi

Nadere informatie

24/7 FURNITURE. Focus Desk

24/7 FURNITURE. Focus Desk 24/7 FURNITURE Focus Desk De Focus Desk is speciaal ontwikkeld voor uw operators Brand Control Rooms is een toonaangevende ontwikkelaar van innovatieve maatwerkoplossingen in 24/7 meld- en controlekamers.

Nadere informatie

Uitwerking afspraken ICT-voorzieningen voor raadswerk Versie: 10-10-2013, RV

Uitwerking afspraken ICT-voorzieningen voor raadswerk Versie: 10-10-2013, RV Uitwerking afspraken ICT-voorzieningen voor raadswerk Versie: 10-10-2013, RV ICT invulling nieuwe raad (v.a. 19 maart 2014) Uitgangspunt: ICT voor de nieuwe raad staat op 1 februari 2014, zodat de oplossingen

Nadere informatie

Portefeuillehouder: mr. R. de Boer. Commissie: nee Op Gehandicaptenplatf.: nee

Portefeuillehouder: mr. R. de Boer. Commissie: nee Op Gehandicaptenplatf.: nee Advies aan burgemeester en wethouders V gemeente k Simp elveld Datum advies: 19 februari 2014 Financiële consequenties: Afdeling: Bedrijfsvoering Zaakkenmerk: 27908 enbare besluitenlijst: ja B : andele

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Bevoegdheid Raad. Vergaderdatum: 29 november 2011 Registratienummer: 2011/71 Agendapunt nummer: 8

Raadsvoorstel. Bevoegdheid Raad. Vergaderdatum: 29 november 2011 Registratienummer: 2011/71 Agendapunt nummer: 8 Raadsvoorstel Bevoegdheid Raad Vergadering Gemeenteraad Oirschot Vergaderdatum: 29 november 2011 Registratienummer: 2011/71 Agendapunt nummer: 8 Onderwerp Aanleg WiFi in het gemeentehuis van Oirschot Inleiding/aanleiding

Nadere informatie

Bijlage 2 Opdrachtomschrijving AV functionaliteit. registratienr.:

Bijlage 2 Opdrachtomschrijving AV functionaliteit. registratienr.: Bijlage 2 Opdrachtomschrijving AV functionaliteit registratienr.: 558500 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Aanleiding... 3 1.2 Omvang van de opdracht... 3 1.3 Aandachtspunten... 4 1.4 Randvoorwaarden...

Nadere informatie

Van MOVARE/MosaLira Ref. KQPN2016/1.12

Van MOVARE/MosaLira Ref. KQPN2016/1.12 Nota van inlichtingen Betreft 2 e Nota van Inlichtingen Datum 20 januari 2017 Van MOVARE/MosaLira Ref. KQPN2016/1.12 Project Europese aanbesteding ICT hardware Deze nota van inlichtingen wordt hiermee

Nadere informatie

Handleiding Matrix/Mixer/Zendlijnversterker ZLV2081

Handleiding Matrix/Mixer/Zendlijnversterker ZLV2081 Handleiding Matrix/Mixer/Zendlijnversterker ZLV2081 STI Acoustics STI Telecom Stormweg 13 3222EM Hellevoetsluis www.sti-acoustics.nl 1 2 VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN Apparaat niet gebruiken in vochtige ruimtes

Nadere informatie

Agendapunt: 5 Sliedrecht, 30 november 2009. Onderwerp: Besluit tegemoetkoming computerapparatuur en internetverbinding

Agendapunt: 5 Sliedrecht, 30 november 2009. Onderwerp: Besluit tegemoetkoming computerapparatuur en internetverbinding Raadsvoorstel Aan de raad van de gemeente Sliedrecht Agendapunt: 5 Sliedrecht, 30 november 2009 Onderwerp: Besluit tegemoetkoming computerapparatuur en internetverbinding Voorgesteld besluit: 1. Vaststellen

Nadere informatie

WORLD WIDE IN CONTROL MAATWERKOPLOSSINGEN VOOR MELD- EN CONTROLEKAMERS

WORLD WIDE IN CONTROL MAATWERKOPLOSSINGEN VOOR MELD- EN CONTROLEKAMERS WORLD WIDE IN CONTROL c MAATWERKOPLOSSINGEN VOOR MELD- EN CONTROLEKAMERS OVER BRAND Brand control rooms is een innoverende, technische en dynamische dienstverlener voor de realisatie van compleet op maat

Nadere informatie

HCC! Midden Brabant. Een eerste kennismaking met:

HCC! Midden Brabant. Een eerste kennismaking met: HCC! Midden Brabant Een eerste kennismaking met: Deze presentatie is gebaseerd op Windows 10 Technical Preview Build #9926. Een volgende versie zal de Windows 10 Consumer Preview zijn. Deze zal meer gericht

Nadere informatie

Werken zonder zorgen met uw ICT bij u op locatie

Werken zonder zorgen met uw ICT bij u op locatie Werken zonder zorgen met uw ICT bij u op locatie Naast de mogelijkheden om uw programmatuur en gegevens bij Drie-O via Evy 2.0 in de cloud te hosten hebt u ook de mogelijkheid om uw ICT omgeving bij u

Nadere informatie

Eubeliuspleitzaal. Functies van het lokaal: Omschrijving van de installatie. Handleiding Eubeliuspleitzaal

Eubeliuspleitzaal. Functies van het lokaal: Omschrijving van de installatie. Handleiding Eubeliuspleitzaal Eubeliuspleitzaal Gebouw 103.03 College Devalk 3 lokaal 01.26 (DV3 01.26) Inrichting door KU Leuven Technische Diensten en LIMel november 2014. André Pypen andre.pypen@kuleuven.be Functies van het lokaal:

Nadere informatie

a. Persoonsgegevens van politieke ambtsdragers, zoals raadsleden, raadsvolgers en collegeleden.

a. Persoonsgegevens van politieke ambtsdragers, zoals raadsleden, raadsvolgers en collegeleden. Werkbeschrijving griffie Rheden i.v.m. het verwerken van persoonsgegevens in het kader van de Algemene Verordening gegevensbescherming (AVG) bij werkzaamheden van griffie en raad 1 Definitie publicatie

Nadere informatie

Doorkiesnummer : (0495) 57 52 06 Agendapunt: - ONDERWERP AANLEIDING EN DOELSTELLING

Doorkiesnummer : (0495) 57 52 06 Agendapunt: - ONDERWERP AANLEIDING EN DOELSTELLING Wolfs, Madeleine GRIFFIE S0GRI RAD: RAD140924 woensdag 24 september 2014 BW: BW140909 voorstel gemeenteraad FRACTIE- VOORZITTERS- OVERLEG Vergadering van de gemeenteraad van 24 september 2014 Portefeuillehouder

Nadere informatie

Installatiehulp. Handleiding voor het installeren van uw nieuwe personal computer

Installatiehulp. Handleiding voor het installeren van uw nieuwe personal computer Installatiehulp Handleiding voor het installeren van uw nieuwe personal computer Gefeliciteerd U heeft een nieuwe personal computer (pc) aangeschaft bij wehkamp.nl of u bent dit binnenkort van plan. In

Nadere informatie

Agendapunt 14 Raadsvergadering 19 juni 2019 Portefeuillehouder F. Groen Begrotingsprogramma 4 Veerdienst Tiel-Wamel / veerpont Pomona

Agendapunt 14 Raadsvergadering 19 juni 2019 Portefeuillehouder F. Groen Begrotingsprogramma 4 Veerdienst Tiel-Wamel / veerpont Pomona Raadsvoorstel Agendapunt 14 Raadsvergadering 19 juni 2019 Portefeuillehouder F. Groen Begrotingsprogramma 4 Onderwerp Veerdienst Tiel-Wamel / veerpont Pomona Besluit om: 1. Kennis te nemen van de voorlopige

Nadere informatie

Raadsvoorstel AGENDAPUNT NO, 4, Voorstel tot aanvraag extra krediet ad voor de renovatie gebouw Markt MN DE RAAD

Raadsvoorstel AGENDAPUNT NO, 4, Voorstel tot aanvraag extra krediet ad voor de renovatie gebouw Markt MN DE RAAD Raadsvoorstel AGENDAPUNT NO, 4, Voorstel tot aanvraag extra krediet ad 668000 voor de renovatie gebouw Markt MN DE RAAD Samenvatting Zoals uit de laatste raadsmededeling al blijkt is de aanbesteding goed

Nadere informatie

Aanbesteding Raadsinformatiesysteem

Aanbesteding Raadsinformatiesysteem Aanbesteding Raadsinformatiesysteem 2017 Raadsinformatiesysteem Amsterdam 1 september 2017 moet één oplossing aanbesteed, geïmplementeerd en in gebruik zijn genomen ter ondersteuning van de openbare vergaderingen

Nadere informatie

Service Level Agreement

Service Level Agreement Service Level Agreement S.L.A. Hiermee bent u verzekerd van goed onderhoud en support. Geluid Licht Visueel Klundert Audiovisueel S.L.A.. Klundert Audiovisueel Klundert Audiovisueel is specialist op het

Nadere informatie

Net2 Entry Premium monitor configureren

Net2 Entry Premium monitor configureren Net2 Entry Premium monitor configureren Overzicht De Net2 Entry Premium monitor is een audio/videomonitor die wordt gebruikt om te communiceren met bezoekers. De monitor wordt gevoed door middel van Power

Nadere informatie

Ruimte huren in Rozet

Ruimte huren in Rozet Ruimte huren in Rozet Rozet biedt alle mogelijkheden om uw vergadering, congres, lezing, presentatie, receptie of feestelijke gelegenheid tot een succes te maken. Rozet heeft uitstraling en de ruimtes

Nadere informatie

Handleiding Perfect Play

Handleiding Perfect Play Handleiding Perfect Play Gefeliciteerd met de aanschaf van uw Perfect Play systeem! Account activeren Om uw Perfect Play installatie optimaal te kunnen gebruiken, dient u uw Philips CityTouch account te

Nadere informatie

Twindis Reparatie Prijslijst augustus 2012

Twindis Reparatie Prijslijst augustus 2012 Laptop / netbook reparatie P0026543 7 inch LCD schermvervanging 77,86 109,00 P0026544 8,9 inch LCD schermvervanging 85,00 119,00 P0026545 10 inch LCD schermvervanging 106,43 149,00 P0026546 10,1 inch LCD

Nadere informatie

VOORSTEL VIJFHEERENLANDEN-BERAAD. - Tijdelijke huisvesting gemeenteraad Vijfheerenlanden

VOORSTEL VIJFHEERENLANDEN-BERAAD. - Tijdelijke huisvesting gemeenteraad Vijfheerenlanden VOORSTEL VIJFHEERENLANDEN-BERAAD L. E- ~~ LAN DEN Datum vergadering VHL-Beraad: 13 maart 2018 Agendapunt: 7. Onderwerp: Ingediend door: - Tijdelijke huisvesting gemeenteraad Vijfheerenlanden Raadswerkgroep

Nadere informatie

Raadsvoorstel. 20 februari Geachte raad,

Raadsvoorstel. 20 februari Geachte raad, Raadsvoorstel Nummer: 172678 Behandeld door: J. van Dijk Datum: 20 februari 2018 Agendapunt: 13 Onderwerp: Plan van Aanpak en voorbereidingskrediet verbouw gemeentehuis Geachte raad, Samenvatting: In uw

Nadere informatie

Facilitaire diensten Rients Faber Licht & Geluid

Facilitaire diensten Rients Faber Licht & Geluid Facilitaire diensten Rients Faber Licht & Geluid 2015 L G B Licht Geluid Beeld Rients Faber Licht & Geluid Optwijzel 74 9286 EG Twijzel 0511-544445 info@rientsfaber.nl Inhoudsopgave Geluidversterking 4

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Stereomicrofoon STM10 Inhoudsopgave Basisprincipes...3 Functieoverzicht...3 Overzicht hardware...3 Montage...4 De microfoon gebruiken...5 Geluid opnemen...5 Geluid voor video opnemen...8

Nadere informatie

PRO CAMERASYSTEEM HANDLEIDING BSM-DVRPNL V2.1

PRO CAMERASYSTEEM HANDLEIDING BSM-DVRPNL V2.1 PRO CAMERASYSTEEM HANDLEIDING BSM-DVRPNL V2.1 INHOUD Inleiding Benodigdheden Pagina 3 Aansluiten Stap 1: aansluiten van de recorder Pagina 4 Stap 2: aansluiten van de monitor Pagina 4 Stap 3A: bekabelde

Nadere informatie

Agendapunt Raadsvergadering 18 maart 2015 Portefeuillehouder L. Verspuij Begrotingsprogramma Vergroten opdracht verbouwing stadhuiscampus

Agendapunt Raadsvergadering 18 maart 2015 Portefeuillehouder L. Verspuij Begrotingsprogramma Vergroten opdracht verbouwing stadhuiscampus Raadsvoorstel Agendapunt Raadsvergadering 18 maart 2015 Portefeuillehouder L. Verspuij Begrotingsprogramma Onderwerp Vergroten opdracht verbouwing stadhuiscampus Besluit om: 1. In te stemmen met drie wijzigingen

Nadere informatie

Nieuwe raad met een open blik! Anders vergaderen, anders omgaan met elkaar en met onze inwoners

Nieuwe raad met een open blik! Anders vergaderen, anders omgaan met elkaar en met onze inwoners Nieuwe raad met een open blik! Anders vergaderen, anders omgaan met elkaar en met onze inwoners 1 Waarom veranderen? We willen dualer debatteren We willen korter/ efficiënter vergaderen We willen meer

Nadere informatie

AUD zaal 1, 2, 3, 6 en 8

AUD zaal 1, 2, 3, 6 en 8 AUDITORIUM 1 AUD zaal 1, 2, 3, 6 en 8 1 dd.(4) 2 dd.(8) 3 dd.(12) Aud zaal 1(3576) 230 240,00 465,00 675,00 Aud zaal 2(3606) 144 160,00 305,00 450,00 Aud zaal 3(3632) 300 320,00 625,00 925,00 Aud zaal

Nadere informatie

1. Introductie 2. Omschrijving 2 Omschrijving van de onderdelen (voorzijde) 2. 2. Algemeen 3

1. Introductie 2. Omschrijving 2 Omschrijving van de onderdelen (voorzijde) 2. 2. Algemeen 3 HANDLEIDING Digitale Harddisk Recorder DVR DigitAll CCTV Doornseweg 2a Tel.: 0183-4016346 1. Introductie 2 Omschrijving 2 Omschrijving van de onderdelen (voorzijde) 2 2. Algemeen 3 Opstarten systeem 3

Nadere informatie

BIJLAGE 7 FICTIEVE CASUS

BIJLAGE 7 FICTIEVE CASUS BIJLAGE 7 FICTIEVE CASUS Docentenperspectief online Toelichting online docenten: De online docenten hebben altijd de beschikking over WIFI en hebben derhalve altijd toegang tot de online HAS werkplek.

Nadere informatie

Agendapunt : 11. Komen tot een keuze van de middelen van werken door de raad ten aanzien van: A. papierloos werken B. webcasting

Agendapunt : 11. Komen tot een keuze van de middelen van werken door de raad ten aanzien van: A. papierloos werken B. webcasting AAN: GEMEENTERAAD. Raadsvergadering: 19 december 2012 Agendapunt : 11 Voorstelnummer : 12.09.11 Onderwerp : Keuze app papierloos werken en webcasting Marum : 6 december 2012 Doel raadsvoorstel Komen tot

Nadere informatie

BUZY.BE BVBA. Informatieschermen Multi Touch Informatiezuilen IPAD TABLETS

BUZY.BE BVBA. Informatieschermen Multi Touch Informatiezuilen IPAD TABLETS BUZY.BE BVBA Informatieschermen Multi Touch Informatiezuilen IPAD TABLETS Welkom bij BUZY.BE RENTAL BUZY.BE staat garant voor het totaalpakket aan interactieve informatiesystemen, software en diensten.

Nadere informatie

iroom manager Een frisse start van uw meeting begint met plannen iroom manager. Doeltreffend door focus op eenvoud, flexibiliteit en uitstraling

iroom manager Een frisse start van uw meeting begint met plannen iroom manager. Doeltreffend door focus op eenvoud, flexibiliteit en uitstraling iroom manager. Doeltreffend door focus op eenvoud, flexibiliteit en uitstraling Focus op eenvoud, flexibiliteit en uitstraling Vergeet het bordje met insteekvel naast de deur. Vergeet tijdrovende typ-,

Nadere informatie

Productinformatie & Prijslijst Versie 2019v01 MOBIELE DISPLAY MET LCD SCHERM

Productinformatie & Prijslijst Versie 2019v01 MOBIELE DISPLAY MET LCD SCHERM Productinformatie & Prijslijst Versie 2019v01 MOBIELE DISPLAY MET LCD SCHERM PixioDisplay: Mobiele display met LCD scherm! Ideaal voor beurzen, presentaties, winkels en meer EENVOUDIG TE PLAATSEN EN MAKKELIJK

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING WEBCAM

GEBRUIKSAANWIJZING WEBCAM GEBRUIKSAANWIJZING WEBCAM CC-10 OVERZICHT Camera USB driver Capture software CD-rom Gebruiksaanwijzing 3 2 1 1. camera lens 2. led indicatie 3. snapshot toets (foto) 4. stelschroef camera 5. stelvoetje

Nadere informatie

Net2 Entry. Het simpelste IP deurintercom systeem beschikbaar

Net2 Entry. Het simpelste IP deurintercom systeem beschikbaar Net2 Entry Het simpelste IP deurintercom systeem beschikbaar Net2 Entry Nieuwste generatie intercom met verbeterde functionaliteiten voor veelzijdige beveiliging en gebouwbeheer Net2 Entry is het meest

Nadere informatie