Algemeen: Tijdens de schouw zijn de navolgende ruimtes bezocht:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Algemeen: Tijdens de schouw zijn de navolgende ruimtes bezocht:"

Transcriptie

1 1e Nota van Inlichtingen aanbesteding Specialistisch reinigen van werkplaatsen, magazijnen, hangaars, en dergelijke mogelijk verontreinigd met gevaarlijke (carcinogene) stoffen Algemeen: Tijdens de schouw zijn de navolgende ruimtes bezocht: 1. Ruimte t.b.v. straalfilterinstallatie: chroom 6 verontreinigd; 2. Compressor ruimte: chroom 6 verontreinigd; 3. Ruimte t.b.v. straalinstallatie: chroom 6 verontreinigd; 4. Magazijn: niet verontreinigd met chroom 6; 5. Ruimte bedrijfstoffenopslag: niet verontreinigd met chroom 6; 6. Was en kleedruimte: niet verontreinigt met chroom 6; 7. Werkplaats: mogelijk verontreinigd met chroom 6. BELANGRIJK: Voor deze aanbesteding dienen alléén de (eerste) drie met chroom 6 verontreinigde ruimten te worden meegenomen in de inschrijving. Hiervoor dient een totaalprijs te worden geoffreerd op het inschrijvingsbiljet. Het aangepaste te hanteren Inschrijvingsbiljet is naast deze Nota van Inlichtingen ge-upload op TenderNed. Voorts is deze Nota van Inlichtingen en voornoemd Inschrijvingsbiljet u per toegezonden. Gestelde vragen n.a.v. de schouw 1. Heeft u de afmetingen van de te saneren ruimtes? Nee De (globale) afmetingen dienden opgenomen te worden gedurende de schouw (zie tevens paragraaf 3 5 van het PvE) 2. Kunt u per ruimte aangeven met welke vervuiling wij rekening dienen te houden? Kunt u hier rapporten van overleggen? o ruimte t.b.v. straalfilterinstallatie. chroom 6 verontreinigd; o compressor ruimte: chroom 6 verontreinigd; o ruimte t.b.v. straalinstallatie: chroom 6 verontreinigd; Rapporten zijn niet overlegbaar. 3. Kunt u per ruimte een werkomschrijving geven van de uit te voeren werkzaamheden en het gewenste opleverniveau? Nee, werkomschrijvingen maken deel uit van de dienstverlening als omschreven i het PVE, zie punt Blijven de ruimtes in gebruik tijdens de werkzaamheden? Nee, zoals tijdens de schouw was te constateren waren de ruimtes, verontreinigd met chroom (VI), gesloten en dus afgeschermd en niet in gebruik

2 5. Is de in het PVE genoemde levertijd afgestemd op de uit te voeren werkzaamheden? In plaats van PvE zal het Inschrijvingsbiljet bedoeld worden, althans dat wordt dezerzijds aangenomen De lever-tijden in het Inschrijvingsbiljet zijn afgestemd op de drie te reinigen, met chroom6 vervuilde ruimten 6. Wat gebeurd er met de in de te reinigen ruimtes aanwezige inboedel? Is deze aanwezig tijdens de reiniging? Bijvoorbeeld banden in kelder, kasten, gereedschappen, etc. Conform hetgeen is neergelegd in bovenstaande opmerking BELANGRIJK onder Algemeen, is deze vraag niet (meer) relevant 7. Hoe om te gaan met binnenzijde van (Iade)kasten etc. binnen de te reinigen ruimtes zoals het algemene magazijn en omkleedruimtes? Z e beantwoording vraag 6 8. Kunnen bijlages digitaal in een te bewerken formaat ter beschikking gesteld worden? Ja, maar niet alle, gaarne per aangeven welke documenten u wenst te ontvangen. (mailadres: mindef.ni) 9. Moeten de Iijmresten op het plafond van de compressorruimte worden verwijderd? Nee 10. Dient het ventilatiesysteem van de compressorruimte en de ruimte van de straalinstallatie gereinigd te worden? Nee. 11.Worden de losse componenten zoals velgen en banden uit de opslagruimte en kelder verwijderd voor aanvang van de reinigingswerkzaamheden? 12. Dienen de beide luchtbehandelingssystemen in het magazijn helemaal gereinigd te worden? 13. Wie heeft de vervuilingsgraad en aard van vervuiling metingen verricht en zijn deze rapporten ter inzage? De metingen zijn verricht door CDC/ DGO/CEAG De rapporten zijn niet ter inzage 14. Dient het luchtbehandelingssysteem van de werkplaats gereinigd t worden?

3 15. Heeft Defensie haar eigen VIHB afvalstroomnummer voor Ch room 6? Ja 16.Op bladzijde 7 geeft u 2 verschillende geldigheidstermijnen aan. U heeft het over een termijn van 12 maanden en een termijn van 4 maanden. Welke termijn dienen wij te hanteren? Excuses voor deze verschrfving. De geldigheidstermjn dient minimaal 4 maanden te zijn. 17.U geeft aan dat bij het indienen van de inschrijving altijd een retour enveloppe gebruikt dient te worden. Deze hebben wij echter niet ontvangen. Kunt u deze alsnog beschikbaar stellen? Een scan van de retourenveloppe is geupload op TenderNed. Deze dient te worden afgedrukt en op de omverpakking te worden bevestigd Ten overvloede is deze u per toegezonden 18.Tijdens de schouw hebben wij meerdere ruimten bezocht. Moet voor iedere ruimte een inschrijvingsbiljet worden ingevoerd? Of kunnen wij volstaan met een totaalprijs voor het project. Zie hetgeen is neergelegd in bovenstaande opmerking BELANGRIJK onder Algemeen 19. Er staat in het PVE, onder 5.2 dat mogelijk een vrijgavemeting/-onderzoek vereist is. Moeten deze kosten meegenomen worden in de prijsstelling? Ja. 20. In het bestek wordt gesproken over een minimale en maximale levertijd. Is dit altijd van toepassing, onafhankelijk van grootte en/of complexiteit van de aanvraag? De levertijd maakt in deze aanbesteding deel uit van de EMVI (Economisch Meest Voordelige Inschrijving) methode, en is afgestemd op de 3 te reinigen ruimten. Mede hiermee wordt bepaald welke 3 inschrijvers in aanmerking komen voor gunning Dit conform het gestelde in artikel 5 2-Gunningscriterium in de aanbestedingsleidraad Deze methodiek kan in de minicompetities worden toegepast waarbij de levertijden worden afgestemd op de dan voorliggende opdracht. 21.Tijdens de schouw hebben we diverse ruimten bezocht, waaronder ruimten waar alleen een dieptereiniging moet plaatsvinden. In een aantal van deze ruimten stonden kleedkasten, stellingen e.d. Worden deze ruimten leeggeruimd door Defensie? 22. (Vervolg vraag 21) Kunt u voor de tijdens de schouw bezochte ruimten aangeven welke onderdelen voor de kostenbepaling meegenomen moeten worden? Het gaat alleen over de reiniging van de ruimten. Hier valt niet onder installaties als bijvoorbeeld straalkasten filter-units, afzuigkanalen etc

4 23. Moet de hele inventaris van de besmette ruimten gereinigd worden? Kunt u dit voor de bezochte ruimten ook nader specificeren? Zie beantwoording vraag Zijn er inventarisatie-rapporten van de met Chroom6 vervuilde ruimten? Ja maar in beheer van de Opdrachtgever en niet ter inzage 25. Moeten ook de luchtbehandelingssystemen aan binnenzijde worden gereinigd van de besmette ruimten? Zie beantwoording vraag De ruimten die als potentieel Chroom 6 verdacht worden aangemerkt. Worden hiervan voor ons de meetgegevens beschikbaar gesteld? Nee 27. Kunnen wij hier zelf metingen op verrichten en dienen deze dan te worden opgenomen in de prijs? Dit vooral omdat wij vermoeden dan aangrenzende ruimten mogelijk ook als Chroom 6 verdacht aangemerkt moeten worden. Nee Dit is een taak voor de Opdrachtgever 28. Zou het niet beter zijn om de installaties ook te ontmantelen? Dit daar er door reiniging geen goede bronbestrijding wordt gedaan maar slechts een bestrijding van de gevolgen. Installaties worden inderdaad, voor aanvang reiniging zoals bedoeld in deze aanbesteding, door zorg van de Opdrachtgever ontmanteld 29.Worden de te reinigen ruimten leeg opgeleverd voorafgaande aan de reiniging? Ja. 30. Is er een asbestinventarisatieonderzoek uitgevoerd en zijn hier gegevens van beschikbaar? Nee, dit is niet van toepassing 31. (vervolg vraag 30) Zo nee, dient dit eerst uitgevoerd te worden? Gezien de historie van het pand zou dit zeker geen kwaad kunnen, mogelijk te combineren met een plakmonsteronderzoek voor Chroom 6. Dit valt niet onder de scope van de aanbesteding 32. Wat betreft het te reinigen oppervlak? Tot welke hoogte en tot in welk detail. Stof van stralen zal zich tot in de kleinste elementen van bijvoorbeeld een computer doen verspreiden. Het uiteindelijke resultaat van de reiniging dient een door CEAG afgegeven vrijgave van de ruimte te zijn, op basis van een door een door een externe geaccrediteerde instantie uitgevoerde vrijgavemeting. Zoals neergelegd in Artikel 3.3 Prijzen van de aanbestedingsleidraad zijn de kosten voor de uitvoering van werkzaamheden tot en met de vrijgave van betreffende ruimte(n) voor Opdrachtnemer.

5 33. Voor wat betreft de PSU en toiletruimten; dient er boven het systeemplafond onderzoek als een reiniging plaats te vinden? 34. Wat is de vloerbelasting van de werkplaats? 35. U heeft aangegeven dat er geen onderaannemer-verhouding mag plaatsvinden. Is het wel mogelijk dat onder onze supervisie een derde partij reinigingswerkzaamheden mag uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan de certificering die een asbestopruimende partij heeft maar wij zelf niet. Het is toegestaan dat een inschrijver gebruik maakt van onderaannemers voor de uitvoering van de opdracht, zie artikel 2 3 Onderaanneming van de aanbestedingsleidraad 36. Wij lezen in de Aanbestedingsleidraad artikel 3.3. Inschrijver dient voor de reiniging van een te schouwen ruimte de totaalprijs aan te bieden door Bijlage 4 Inschrijvingsbiljet bij deze Aanbestedingsleidraad volledig en zonder voorbehoud in te vullen en bij de inschrijving te voegen. Dit lijkt ons wat vreemd daar wij toch eerst de gelegenheid moeten krijgen om te schouwen zonder de aanbieding van een prijs? Het stellen van vragen kan t/m 25 april, deze vragen en een schouw zouden een prijsstelling kunnen doen wijzigen. Wat is de reden voor het aanleveren van de totaalprijs voor het reinigen van een te schouwen ruimte? Uiteraard is er sprake van volgtijdelijkheid Op basis van de aanbestedingsdocumenten én de schouwing en deze Nota van Inlichtingen dient een inschrijving te worden gedaan waarbij een totaalprijs moet worden afgegeven op het inschrijvingsbiljet. Zie tevens hetgeen is neergelegd in bovenstaande opmerking BELANGRIJK onder Algemeen. 37. Waar kunnen wij een overzicht vinden van alle ruimtes die in de scope zitten? Er is helaas geen overzicht van de in de toekomst te reinigen locaties.

Nota van Inlichtingen Bestek riooladvies & -Onderhoud

Nota van Inlichtingen Bestek riooladvies & -Onderhoud Nota van Inlichtingen Bestek riooladvies & -Onderhoud 2016-2019 Aanbesteding Bestek riooladvies & -Onderhoud 2016-2019 Aanbestedende Dienst: Gemeente Hellevoetsluis Referentie: 15-029 Omschrijving: Data:

Nadere informatie

Bijlagen behorend bij Aanbestedingsdocument Crematieoven en rookgasreinigingsinstallatie Hilversum T

Bijlagen behorend bij Aanbestedingsdocument Crematieoven en rookgasreinigingsinstallatie Hilversum T Bijlagen horende bij het Aanbestedingsdocument Crematieoven en rookgasreinigingsinstallatie Hilversum Bijlage 1: Checklist; Bijlage 2: Inschrijfbiljet; Bijlage 3: Eigen Verklaring (aparte bijlage) ; Bijlage

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen 1 Gunningsfase Openbare Europese aanbesteding Borgstelling WGA ERD Stichting Lucas Onderwijs

Nota van Inlichtingen 1 Gunningsfase Openbare Europese aanbesteding Borgstelling WGA ERD Stichting Lucas Onderwijs Nota van Inlichtingen 1 Gunningsfase Openbare Europese aanbesteding Borgstelling WGA ERD Stichting Lucas Onderwijs Opgesteld door: Projectgroep Versie: Definitief Datum: 16 oktober 2014 Inhoudsopgave 1.

Nadere informatie

Offerteaanvraag Budgetbeheer ten behoeve van gemeente Heerenveen ref. PV/E/D/ Nota van inlichtingen 2 van 21 november 2012

Offerteaanvraag Budgetbeheer ten behoeve van gemeente Heerenveen ref. PV/E/D/ Nota van inlichtingen 2 van 21 november 2012 Offerteaanvraag Budgetbeheer ten behoeve van gemeente Heerenveen ref. PV/E/D/2012.0041 Nota van inlichtingen 2 van 21 november 2012 Vraag 1. Offerteaanvraag, pagina 4 Het viel ons op dat u al een eerste

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen 1. Europese aanbesteding Schoonmaakdienstverlening. Stichting Hogeschool voor de Kunsten Utrecht

Nota van Inlichtingen 1. Europese aanbesteding Schoonmaakdienstverlening. Stichting Hogeschool voor de Kunsten Utrecht Nota van Inlichtingen 1 Europese aanbesteding Schoonmaakdienstverlening. Stichting Hogeschool voor de Kunsten Utrecht Opgesteld door: Projectgroep Versie: 1.0 Datum: 31-08-2015 Inhoudsopgave 1. Inleiding...3

Nadere informatie

Categorie: Bijlage 4 Datum: Nota van Nota van Inlichtingen

Categorie: Bijlage 4 Datum: Nota van Nota van Inlichtingen Datum publicatie Nota v Inl: 18-04-2013 Nota van Inlichtingen Schoolzwemvervoer en Schooltuinenvervoer 1. Bijlage 4. Kunt u bevestigen dat deze bijlage pas hoeft te worden aangeleverd na een verzoek daartoe

Nadere informatie

Teamleider P&O. Bedrijfsleider Unit Groen Werkleider Groen. Nota van Inlichtingen. Betreft Het stellen van vragen Datum 18 mei Ref.

Teamleider P&O. Bedrijfsleider Unit Groen Werkleider Groen. Nota van Inlichtingen. Betreft Het stellen van vragen Datum 18 mei Ref. Nota van Inlichtingen Betreft Het stellen van vragen Datum 18 mei 2015 Ref. 4476979 Project Opleidingen en trainingen Perceel 3: MBO BBL niveau 1 en 2 Groen opleidingen t.b.v. Unit Groen & Parkeerbeheer

Nadere informatie

Opleidingen en trainingen Perceel 1: Vaardigheids- en veiligheidsopleidingen t.b.v. Unit Groen & Parkeerbeheer

Opleidingen en trainingen Perceel 1: Vaardigheids- en veiligheidsopleidingen t.b.v. Unit Groen & Parkeerbeheer Nota van Inlichtingen Betreft Het stellen van vragen Datum 18 mei 2015 Ref. 4476979 Project Opleidingen en trainingen Perceel 1: Vaardigheids- en veiligheidsopleidingen t.b.v. Unit Groen & Parkeerbeheer

Nadere informatie

Toelichting: Een aantal bijlagen zijn gewijzigd, deze zijn toegevoegd aan documenten in Tenderned.

Toelichting: Een aantal bijlagen zijn gewijzigd, deze zijn toegevoegd aan documenten in Tenderned. Nota van Inlichtingen SSBU Schoonmaak Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: SSBU Schoonmaak Gemeente Utrecht 13.SSBU.055 Omschrijving: De Stadsschouwburg Utrecht is voornemens een raamovereenkomst

Nadere informatie

Inzameling en Verwerking Oud Papier en Karton gemeente Steenbergen

Inzameling en Verwerking Oud Papier en Karton gemeente Steenbergen Nota van Inlichtingen Inzameling en Verwerking Oud Papier en Karton gemeente Steenbergen Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Inzameling en Verwerking Oud Papier en Karton gemeente Steenbergen

Nadere informatie

EA Schoonmaakonderhoud Stichting De Blauwe Loper Aanbestedende Dienst: Stichting De Blauwe Loper Referentie: 2016-S1600

EA Schoonmaakonderhoud Stichting De Blauwe Loper Aanbestedende Dienst: Stichting De Blauwe Loper Referentie: 2016-S1600 Nota van Inlichtingen EA Schoonmaakonderhoud Stichting De Blauwe Loper Aanbesteding EA Schoonmaakonderhoud Stichting De Blauwe Loper Aanbestedende Dienst: Stichting De Blauwe Loper Referentie: 2016-S1600

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen nr. 1 van 18 juli en Nota van Inlichtingen nr. 2 van 11 augustus 2016 en Nota van Inlichtingen nr. 3 van 18 augustus 2016

Nota van Inlichtingen nr. 1 van 18 juli en Nota van Inlichtingen nr. 2 van 11 augustus 2016 en Nota van Inlichtingen nr. 3 van 18 augustus 2016 Nota van Inlichtingen nr. 1 van 18 juli en Nota van Inlichtingen nr. 2 van 11 augustus 2016 en Nota van Inlichtingen nr. 3 van 18 augustus 2016 Aanbestedingsleidraad voor de Europese aanbesteding inzake

Nadere informatie

Betreft Nota van Inlichtingen Datum 9 maart Van Vitus Zuid Ref. KQPN/2017/1.1

Betreft Nota van Inlichtingen Datum 9 maart Van Vitus Zuid Ref. KQPN/2017/1.1 2 e Nota van inlichtingen Betreft Nota van Inlichtingen Datum 9 maart 2017 Van Vitus Zuid Ref. KQPN/2017/1.1 Project Europese aanbesteding ICT Deze nota van inlichtingen wordt hiermee integraal onderdeel

Nadere informatie

Verzorging Restauratieve Voorzieningen Rijn IJssel. Omschrijving: Het verzorgen van de restauratieve voorzieningen voor 8 locaties

Verzorging Restauratieve Voorzieningen Rijn IJssel. Omschrijving: Het verzorgen van de restauratieve voorzieningen voor 8 locaties Nota van Inlichtingen Verzorging Restauratieve Voorzieningen Rijn IJssel Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Verzorging Restauratieve Voorzieningen Rijn IJssel Rijn IJssel RIJVRV2017 Omschrijving:

Nadere informatie

Europees Openbare aanbesteding Busplatform Centraal Station Den Haag herinrichting

Europees Openbare aanbesteding Busplatform Centraal Station Den Haag herinrichting Gemeente Den Haag Europees Openbare aanbesteding Busplatform Centraal Station Den Haag herinrichting Versie 1.0 Datum 03-05-2016 Referentie 150194 Copyright Gemeente Den Haag, Dienst Stadsbeheer Afdeling

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen (NvI) inzake Europese aanbesteding EA Onderhoud en Beheer voor de E&W Installaties voor de Rekencentra. definitief

Nota van Inlichtingen (NvI) inzake Europese aanbesteding EA Onderhoud en Beheer voor de E&W Installaties voor de Rekencentra. definitief (NvI) inzake Europese aanbesteding EA Onderhoud en Beheer voor de E&W Installaties voor de Rekencentra definitief 02-09-2013 EA Onderhoud + Beheer E&W Installaties Geachte heer / mevrouw, Overeenkomstig

Nadere informatie

NV SRO TenderNed Aanbestedende dienst: Nota van Inlichtingen 1 Datum 04 september

NV SRO TenderNed Aanbestedende dienst: Nota van Inlichtingen 1 Datum 04 september Aanbestedende dienst: NV SRO TenderNed 74236 Nota van Inlichtingen 1 Datum 04 september 2015 E-mail: wilco@intexso.nl Vraag Document / Bijlage Pagina Vraag/ Opmerking Antwoord 1 Aanbestedingsdocument 32

Nadere informatie

Schilderwerkzaamheden

Schilderwerkzaamheden Nota van Inlichtingen Schilderwerkzaamheden Referentienummer: 2016/02895 Aanbestedende dienst: Waterschap Noorderzijlvest Stedumermaar 1 Postbus 18 9700 AA Groningen Datum: 3 maart 2016 Nota van Inlichtingen

Nadere informatie

Betreft Eerste Nota van Inlichtingen Datum 21 oktober Van KPO Roosendaal Ref. KQPN/ 2016/110

Betreft Eerste Nota van Inlichtingen Datum 21 oktober Van KPO Roosendaal Ref. KQPN/ 2016/110 Nota van inlichtingen Betreft Eerste Nota van Inlichtingen Datum 21 oktober 2016 Van KPO Roosendaal Ref. KQPN/ 2016/110 Project Europese aanbesteding Onderwijs Leer Pakket Deze nota van inlichtingen wordt

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen

Nota van Inlichtingen Nota van Inlichtingen datum : 11 april 2016 betreft : selectiefase aanbesteding Verbouw en Uitbreiding Atlas College OSG West-Friesland, kenmerk W53230-155.00 Selectieleidraad Kunt u inzage geven in het

Nadere informatie

Betreft Nota van Inlichtingen Datum 31 maart Europese aanbesteding Diensten en Producten Mobiele Telefonie

Betreft Nota van Inlichtingen Datum 31 maart Europese aanbesteding Diensten en Producten Mobiele Telefonie Nota van Inlichtingen_1 Betreft Nota van Inlichtingen Datum 31 maart 2014 Van Veiligheidsregio Haaglanden Perceel 2 Project Europese aanbesteding Diensten en Producten Mobiele Telefonie Deze Nota van Inlichtingen

Nadere informatie

Hoe voorkom je een bezwaar bij een aanbesteding? Presentatie IGOV kenniscafé Aanbesteding en Contractvormen OVL Bureau OVL Lek Merwede Joris Dijkstra

Hoe voorkom je een bezwaar bij een aanbesteding? Presentatie IGOV kenniscafé Aanbesteding en Contractvormen OVL Bureau OVL Lek Merwede Joris Dijkstra Hoe voorkom je een bezwaar bij een aanbesteding? Presentatie IGOV kenniscafé Aanbesteding en Contractvormen OVL Bureau OVL Lek Merwede Joris Dijkstra Uitgangspunten Bezwaar maken mag! Staat in de wet!

Nadere informatie

NNL1502E007 nota van inlichtingen xlsx. Blz. Vraag Antwoord

NNL1502E007 nota van inlichtingen xlsx. Blz. Vraag Antwoord Project: Nieuwbouw en renovatie Naturalis Biodiversity Center te Leiden Kenmerk: NNL1502E007 Onderwerp: nota van inlichtingen 1 Betreffende: selectiefase Datum: 23-3-2015 Nr. Document (selectieleidraad,

Nadere informatie

KLEURRIJKWONEN PROJECT VOORWAARDEN ALGEMEEN (KWPV-A 2016)

KLEURRIJKWONEN PROJECT VOORWAARDEN ALGEMEEN (KWPV-A 2016) wil de volgende kernwaarden uitstralen Transparant Betrokken Persoonlijk Oplossingsgericht Doelgericht KLEURRIJKWONEN PROJECT VOORWAARDEN 2016 ALGEMEEN (KWPV-A 2016) Januari 2016 Stichting ~ Postbus 544

Nadere informatie

inclusief of exclusief BTW?

inclusief of exclusief BTW? Nota van inlichtingen Betreft Nota van Inlichtingen 1 Datum 21-12-2015 Van Waterschap Scheldestromen Ref. Project Europese Aanbesteding Schilderwerken 2015036973 Deze nota van inlichtingen wordt hiermee

Nadere informatie

2 e NOTA VAN INLICHTINGEN

2 e NOTA VAN INLICHTINGEN 2 e NOTA VAN INLICHTINGEN PROVINCIE FRYSLAN LEVERING & PLAATSING d.d. 9 december 2015 Algemeen: Deze Nota van Inlichtingen maakt een integraal onderdeel uit van de aanbesteding en wordt als aanhangsel

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen. en de bijbehorende dienstverlening. Europese aanbesteding: Levering van zakelijke boeken (gedrukt en digitaal)

Nota van Inlichtingen. en de bijbehorende dienstverlening. Europese aanbesteding: Levering van zakelijke boeken (gedrukt en digitaal) Nota van Inlichtingen Europese aanbesteding: Levering van zakelijke boeken (gedrukt en digitaal) en de bijbehorende dienstverlening Publicatienummer: 2015/S 198-358953 Procedure: Openbare aanbestedingsprocedure

Nadere informatie

Herinrichting centrum Millingen aan de Rijn Aanbestedende Dienst: Gemeente Berg en Dal Referentie: 15023

Herinrichting centrum Millingen aan de Rijn Aanbestedende Dienst: Gemeente Berg en Dal Referentie: 15023 Nota van Inlichtingen Herinrichting centrum Millingen aan de Rijn Aanbesteding Herinrichting centrum Millingen aan de Rijn Aanbestedende Dienst: Gemeente Berg en Dal Referentie: 15023 Omschrijving: Herinrichting

Nadere informatie

Aanbestedingsleidraad voor de Europese aanbesteding inzake. Vlaggen ( ) ten behoeve van het. Ministerie van Defensie

Aanbestedingsleidraad voor de Europese aanbesteding inzake. Vlaggen ( ) ten behoeve van het. Ministerie van Defensie Nota van Inlichtingen nr. 2 1 van 16 september 2013 Aanbestedingsleidraad voor de Europese aanbesteding inzake Vlaggen (010-110) ten behoeve van het Ministerie van Defensie Nota van Inlichtingen nr.1 van

Nadere informatie

Twynstra Gudde. pagina 1 van 1. Henk Driessen. Van: Kluit, Jelle van der Uvk) Verzonden: donderdag 22 oktober :42 Aan:

Twynstra Gudde. pagina 1 van 1. Henk Driessen. Van: Kluit, Jelle van der Uvk) Verzonden: donderdag 22 oktober :42 Aan: pagina 1 van 1 Henk Driessen Van: Kluit, Jelle van der Uvk) Uvk@tg.nl] Verzonden: donderdag 22 oktober 2009 22:42 Aan: CC: Henk Driessen Schrijvers, Elske (ecs) Onderwerp: Nvl 1 d.d. 23 oktober 09 Bijlagen:

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen betreffende de openbare Europese aanbesteding Dodehoeklessen basisscholen

Nota van Inlichtingen betreffende de openbare Europese aanbesteding Dodehoeklessen basisscholen Nota van Inlichtingen betreffende de openbare Europese aanbesteding Dodehoeklessen basisscholen 2016-2019 8454 d.d. 1-3-2016 Onderstaand treft u de ontvangen vragen aan m.b.t. bovengenoemde aanbesteding

Nadere informatie

1e Nota van inlichtingen

1e Nota van inlichtingen Onderstaand staan de ontvangen vragen met betrekking tot bovengenoemde aanbesteding en de daarbij door de opdrachtgever geformuleerde antwoorden. De vragen zijn geanonimiseerd en direct overgenomen van

Nadere informatie

Design & Build parkeervoorziening Rachelsmolen. Referentie:

Design & Build parkeervoorziening Rachelsmolen. Referentie: Nota van Inlichtingen Design & Build parkeervoorziening Rachelsmolen Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Design & Build parkeervoorziening Rachelsmolen Fontys Hogescholen Omschrijving: De aanbesteding

Nadere informatie

BRANDSTOF VOOR VOERTUIGEN Offerteaanvraag

BRANDSTOF VOOR VOERTUIGEN Offerteaanvraag 1 BRANDSTOF VOOR VOERTUIGEN 2018 2027 Offerteaanvraag Auteurs: Koert Koenraadt (Projectleider) Pieter Swerus (Concern Inkoper) Datum: 30-10-2017 Status: versie 1.0 Intern documentnummer: SD/UOR/2017/25

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Diensten.

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Diensten. AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) I.2) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Provincie Limburg, Postbus 5700, 6202 MA Maastricht (NL). Contactpunt(en): Lenie Janssen-Sollet,

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen I. Europese aanbesteding Internationale zakenreizen en gerelateerde dienstverlening ten behoeve van het Kadaster

Nota van Inlichtingen I. Europese aanbesteding Internationale zakenreizen en gerelateerde dienstverlening ten behoeve van het Kadaster 1 van 6 Nota van Inlichtingen I Europese aanbesteding Internationale zakenreizen en gerelateerde dienstverlening ten behoeve van het Kadaster Directie Control en Financiën, Inkoop Services Kenmerk 13.037579

Nadere informatie

Bijlage 5B RAAMOVEREENKOMST. inzake. Begeleiding Militair Uitzonderlijk Transport in Europa. ten behoeve van het ministerie van Defensie

Bijlage 5B RAAMOVEREENKOMST. inzake. Begeleiding Militair Uitzonderlijk Transport in Europa. ten behoeve van het ministerie van Defensie Bijlage 5B RAAMOVEREENKOMST inzake Begeleiding Militair Uitzonderlijk Transport in Europa ten behoeve van het ministerie van Defensie Referentienummer 089.25.42.8042 1 Inhoudsopgave Artikel 1 Artikel 2

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen 3. Asbestsanering en deelsloop TR-ketelhuis Eindhoven

Nota van Inlichtingen 3. Asbestsanering en deelsloop TR-ketelhuis Eindhoven Nota van Inlichtingen 3 Behorende bij Inschrijvingslediraad, Bestek en overige bijbehorende aanbestedingsdocumenten Asbestsanering en deelsloop TR-ketelhuis Eindhoven December 2012 Nota van inlichtingen

Nadere informatie

Europese aanbesteding Beeldkwaliteit

Europese aanbesteding Beeldkwaliteit Europese aanbesteding Beeldkwaliteit 2018-2021 Versie 1.0 Datum 14-11-2017 Referentie 170183 Copyright Gemeente Den Haag, Dienst Stadsbeheer Afdeling Inkoop Postbus 12651 2500 DP Den Haag Tel.nr. 06 13

Nadere informatie

Aan Van e-mail Belangstellenden Bureau Aanbestedingen aanbestedingen@leiden.nl

Aan Van e-mail Belangstellenden Bureau Aanbestedingen aanbestedingen@leiden.nl Financiële en Juridische Dienstverlening Team Juridische Dienstverlening Memo Aan Van e-mail Belangstellenden Bureau Aanbestedingen aanbestedingen@leiden.nl Onderwerp Datum: 13 oktober 2009 Nota van inlichtingen

Nadere informatie

Advies In par lid 7 van het bestek, gewijzigd in de Nota van Inlichtingen van 21 november 2013, is bepaald:

Advies In par lid 7 van het bestek, gewijzigd in de Nota van Inlichtingen van 21 november 2013, is bepaald: Advies 63 1. Feiten 1.1 Beklaagde heeft een meervoudig onderhandse aanbesteding gehouden ten behoeve van een opdracht voor het reinigen van wegen, straten en pleinen. In par. 0.04 lid 9 van het bestek

Nadere informatie

Europese openbare aanbesteding Cameratoezicht centra Sittard en Geleen

Europese openbare aanbesteding Cameratoezicht centra Sittard en Geleen Europese openbare aanbesteding Cameratoezicht centra Sittard en Geleen Aanbesteding SER.13009 2 de Nota van Inlichtingen d.d. 12 augustus 2013 SER.13009 Pagina 1 van 5 Geachte dames en heren, Hierbij treft

Nadere informatie

Nee, de opdrachtgever heeft niet een dergelijk contract.

Nee, de opdrachtgever heeft niet een dergelijk contract. Nota van Inlichtingen Onderhoud VRI's Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Onderhoud VRI's Gemeente Meierijstad 2016-GEZ-FWE-00970 Omschrijving: Het onderhoud aan de VRI s valt in een drietal

Nadere informatie

Europese Aanbesteding Vaste en mobiele telecommunicatiediensten. Nota van Inlichtingen 1.0 EA VMTD 1311

Europese Aanbesteding Vaste en mobiele telecommunicatiediensten. Nota van Inlichtingen 1.0 EA VMTD 1311 Elke nota is een accumulatie van vorige nota s. Aan deze nota is toegevoegd: vraag 4 en verder. Nota van Inlichtingen 1.0 EA VMTD 1311 Vragen Verwijzing in offerte aanvraag Vraag 1. Inlichtingen Afgelopen

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen II Openbare Europese Aanbesteding Sanitaire voorzieningen ten behoeve het Albeda College 2016

Nota van Inlichtingen II Openbare Europese Aanbesteding Sanitaire voorzieningen ten behoeve het Albeda College 2016 Nota van Inlichtingen II Openbare Europese Aanbesteding Sanitaire voorzieningen ten behoeve het Albeda College 2016 Algemeen Voor u ligt de nota van inlichtingen deel II behorend bij de Aanbesteding Sanitaire

Nadere informatie

Van Gemeente Haren Ref. P NVI-1

Van Gemeente Haren Ref. P NVI-1 Nota van Inlichtingen I Betreft Nota van Inlichtingen Datum 18 juli 2014 Van Gemeente Haren Ref. P141027-NVI-1 Project Inhuur van flexibele arbeidskrachten Tekstwijziging 1: Deel A - Beschrijvend Document

Nadere informatie

Europese aanbesteding volgens openbare procedure voor touringcarvervoer

Europese aanbesteding volgens openbare procedure voor touringcarvervoer Nota van Inlichtingen Europese aanbesteding volgens openbare procedure voor touringcarvervoer Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Europese aanbesteding volgens openbare procedure voor touringcarvervoer

Nadere informatie

Europese openbare aanbesteding Bomen Snoeien. Nota van inlichtingen

Europese openbare aanbesteding Bomen Snoeien. Nota van inlichtingen Europese openbare aanbesteding Bomen Snoeien Nota van inlichtingen Document: Nota 01 van Inlichtingen/wijzigingen Aanbesteder: Gemeente Haarlemmermeer Procedure: Europese openbare aanbesteding Bomen Snoeien

Nadere informatie

Europese aanbesteding leerlingenvervoer gemeente Zevenaar

Europese aanbesteding leerlingenvervoer gemeente Zevenaar 1 e Nota van inlichtingen Europese aanbesteding gemeente (kenmerk 1255) Datum: 26 maart 2015 Nota van Inlichtingen Leerlingenvervoer / 26-3-2015 Inhoudsopgave Dit is de Eerste Nota van Inlichtingen behorende

Nadere informatie

Project : Renovatie gebouwen Kokmeeuw, IJsmeeuw en Stormmeeuw te Den Helder

Project : Renovatie gebouwen Kokmeeuw, IJsmeeuw en Stormmeeuw te Den Helder EMVI- Beoordeling Project : Renovatie gebouwen Kokmeeuw, IJsmeeuw en Stormmeeuw te Den Helder EMVI EMVI bepaling : prijs minus waarde -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Preferred suppliers - Elektrische installaties Aanbestedende Dienst: Vrije Universiteit Amsterdam Referentie: 6600/2015/200

Preferred suppliers - Elektrische installaties Aanbestedende Dienst: Vrije Universiteit Amsterdam Referentie: 6600/2015/200 Nota van Inlichtingen Preferred suppliers - Elektrische installaties Aanbesteding Preferred suppliers - Elektrische installaties Aanbestedende Dienst: Vrije Universiteit Amsterdam Referentie: 6600/2015/200

Nadere informatie

Toelichting: Hierbij de nota van inlichtingen dd met daarin opgenomen de tot nu toe beantwoorde vragen.

Toelichting: Hierbij de nota van inlichtingen dd met daarin opgenomen de tot nu toe beantwoorde vragen. Nota van Inlichtingen DTP/Opmaak en Drukwerk Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: DTP/Opmaak en Drukwerk Fontys Hogescholen Omschrijving: Voor zowel DTP/Opmaak als Drukwerk afsluiten van overeenkomsten

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Dordrecht, Postbus 8, 3300 AA Dordrecht (NL). Contactpunt(en): Ingenieursbureau Drechtsteden,

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen. Referentie:

Nota van Inlichtingen. Referentie: Nota van Inlichtingen E-Hrm Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: E-Hrm Stichting ROC Midden Nederland Omschrijving: Doel van deze openbare aanbesteding is het sluiten van een Overeenkomst met

Nadere informatie

Bijlage Q1 Format brief Uitnodiging tot inschrijving

Bijlage Q1 Format brief Uitnodiging tot inschrijving Bijlage Q1 Format brief Uitnodiging tot inschrijving (t.b.v. meervoudig onderhandse procedure) Datum Onderwerp Uitnodiging tot inschrijving Nadere Overeenkomst ten behoeve van

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE TELECOMMUNICATIE MOBIELE COMMUNICATIE. Nota van Inlichtingen Nr.2

GEMEENTELIJKE TELECOMMUNICATIE MOBIELE COMMUNICATIE. Nota van Inlichtingen Nr.2 GEMEENTELIJKE TELECOMMUNICATIE MOBIELE COMMUNICATIE Nota van Inlichtingen Nr.2 GT publiceert vragen die zij krijgt over het bestek Gemeentelijke Telecommunicatie Mobiele Communicatie in Nota s van Inlichtingen

Nadere informatie

Tweede Nota van Inlichtingen ronde

Tweede Nota van Inlichtingen ronde Tweede Nota van Inlichtingen ronde Vraag 1 NvI1 Vraag: 1, 58, 112, 161 Het ligt in de lijn der verwachting dat met het verschijnen van de aangekondigde 2 e nota inlichtingen essentiële informatie, bepalend

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen Raamovereenkomst Onderhoud beplanting

Nota van Inlichtingen Raamovereenkomst Onderhoud beplanting Nota van Inlichtingen Raamovereenkomst Onderhoud beplanting 2016-2019 Aanbesteding Raamovereenkomst Onderhoud beplanting 2016-2019 Aanbestedende Dienst: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier Referentie:

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen

Nota van Inlichtingen Nota van Inlichtingen Inkoopnummer: 2015-194 d.d. 27 augustus 2015 Aanbesteding verbouwing kantoor en plaza/vergadercentrum Stadhuis sisovereenkomst - Werktuigbouwkundige Installaties Renovatie en optimalisatie

Nadere informatie

Eem-Vallei Educatie Aanbesteding Schoonmaak Nota van inlichtingen Ter informatie: De locatie De Prangelaar is opgeheven.

Eem-Vallei Educatie Aanbesteding Schoonmaak Nota van inlichtingen Ter informatie: De locatie De Prangelaar is opgeheven. Eem-Vallei Educatie Aanbesteding Schoonmaak Nota van inlichtingen 1 27-1-2017 Ter informatie: De locatie De Prangelaar is opgeheven. Betreft Vraag Antwoord 1 Aanbiedingsbrief uploaden U geeft aan dat u

Nadere informatie

Aanbesteding. Automatencatering. voor de. Technische Universiteit Eindhoven

Aanbesteding. Automatencatering. voor de. Technische Universiteit Eindhoven 2 e Nota van Inlichtingen Aanbesteding Automatencatering voor de Technische Universiteit Eindhoven Referentie: DIZ 2015/1565241-2 Datum: 13 november 2015 Gehele of gedeeltelijke overneming of reproductie

Nadere informatie

Aanbestedende Dienst: Bestuursdienst Ommen-Hardenberg Referentie:

Aanbestedende Dienst: Bestuursdienst Ommen-Hardenberg Referentie: Nota van Inlichtingen EA Kantoorautomatisering Aanbesteding EA Kantoorautomatisering Aanbestedende Dienst: Bestuursdienst Ommen-Hardenberg Referentie: 2017.102 Omschrijving: Bestuursdienst Ommen-Hardenberg,

Nadere informatie

food en non food ten behoeve van kantines en horeca opleiding

food en non food ten behoeve van kantines en horeca opleiding Nota van Inlichtingen food en non food ten behoeve van kantines en horeca opleiding Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: food en non food ten behoeve van kantines en horeca opleiding Graafschap

Nadere informatie

Inschrijvingsleidraad bestek Onderhoud asfaltverhardingen gemeente Leiden

Inschrijvingsleidraad bestek Onderhoud asfaltverhardingen gemeente Leiden Inschrijvingsleidraad bestek 10-16 Onderhoud asfaltverhardingen 2010 2011 gemeente Leiden voor de aanbesteding van het raamcontract voor het uitvoeren van onderhoud aan asfaltverhardingen binnen de gemeente

Nadere informatie

CONCEPT RAAMOVEREENKOMST

CONCEPT RAAMOVEREENKOMST CONCEPT RAAMOVEREENKOMST ICT Hardware Stichting Katholiek Voortgezet Onderwijs Heerhugowaard De ondergetekenden: Datum: 26 januari 2016 Dossier: 0320-412 26 januari 2016-1 - 1., gevestigd te Heerhugowaard,

Nadere informatie

Trapliften gemeente Barneveld, Ede, Scherpenzeel en Wageningen Aanbestedende Dienst: Gemeente Ede Referentie: 35504

Trapliften gemeente Barneveld, Ede, Scherpenzeel en Wageningen Aanbestedende Dienst: Gemeente Ede Referentie: 35504 Nota van Inlichtingen Trapliften gemeente Barneveld, Ede, Scherpenzeel en Wageningen Aanbesteding Trapliften gemeente Barneveld, Ede, Scherpenzeel en Wageningen Aanbestedende Dienst: Gemeente Ede Referentie:

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Werken

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Werken AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) I.2) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Provincie Gelderland, Afdeling Uitvoeren Werken, team A.B.G.R., Postbus 9090, 6800 GX Arnhem

Nadere informatie

NOTA VAN INLICHTINGEN

NOTA VAN INLICHTINGEN NOTA VAN INLICHTINGEN Deze maakt integraal onderdeel uit van het Aanbestedingsdocument behorend bij de Europese aanbesteding medische adviezen gemeente Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Kaag en Braassem

Nadere informatie

Annex A) Administratieve Bijlage. Moderniseren van de koelinstallatie in de stockage ruimte van het JRC-IRMM

Annex A) Administratieve Bijlage. Moderniseren van de koelinstallatie in de stockage ruimte van het JRC-IRMM EUROPESE COMMISSIE DIRECTORAAT GENERAAL GEMEENSCHAPPELIJK CENTRUM VOOR ONDERZOEK Instituut voor Referentie Materialen en -Metingen (Geel) Annex A) Administratieve Bijlage Moderniseren van de koelinstallatie

Nadere informatie

III.1.3 De vereiste rechtsvorm van de combinatie van ondernemers waaraan de opdracht wordt gegund

III.1.3 De vereiste rechtsvorm van de combinatie van ondernemers waaraan de opdracht wordt gegund AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier Bevelandseweg 1, 1703 AZ Heerhugowaard ( Nederland ) Ter attentie van: Project Assistentes

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Diensten.

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Diensten. AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) I.2) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Peel en Maas, postbus 7088, 5980 AB Panningen (NL). t.a.v.: dhr. R. Krouwel.

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT DIENSTEN

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT DIENSTEN AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT DIENSTEN AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 Naam, adressen en contact(punten): Afdeling Realisatie en Beheer Woonomgeving, unit Beleid en Programmering In het kader van

Nadere informatie

Europese aanbesteding ten behoeve van Het Leerlingenvervoer gemeente Amersfoort

Europese aanbesteding ten behoeve van Het Leerlingenvervoer gemeente Amersfoort Europese aanbesteding ten behoeve van Het Leerlingenvervoer gemeente Amersfoort 6e Nota van Inlichtingen 21 maart 2013 Hierbij de 6 e Nota van Inlichtingen betreffende onze Europese aanbesteding ten behoeve

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT 10/09/2013 S076. I. II. III. IV. VI. B. AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Breda Claudius Prinsenlaan 10, 4811DJ Breda

Nadere informatie

Nota van inlichtingen, behorend bij de. Europees openbare aanbesteding. Levering van ICT-Hardware

Nota van inlichtingen, behorend bij de. Europees openbare aanbesteding. Levering van ICT-Hardware Nota van inlichtingen, behorend bij de Europees openbare aanbesteding Levering van ICT-Hardware Datum: 2 juni 2016 1 Deze 1 e Nota van inlichtingen, behorend bij de aanbesteding Levering ICT-Hardware t.b.v.

Nadere informatie

Advies 527 Samenvatting

Advies 527 Samenvatting Advies 527 Samenvatting De klacht ziet op Europese openbare procedure voor een overheidsopdracht voor de levering van vrachtwagens. In de aanbestedingsstukken is bepaald dat een inschrijving ongeldig is

Nadere informatie

Toelichting: Beste, hierbij de antwoorden op de (nog) openstaande vragen

Toelichting: Beste, hierbij de antwoorden op de (nog) openstaande vragen Nota van Inlichtingen Verhuisdiensten Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Verhuisdiensten Vrije Universiteit Amsterdam FCO201503 Omschrijving: De opdracht betreft het leveren, verzorgen en coördineren

Nadere informatie

Reiniging en inspectie riolering, reiniging rioolvoorzieningen en kolkenreiniging Aanbestedende Dienst: Gemeente Vlissingen Referentie: 16.

Reiniging en inspectie riolering, reiniging rioolvoorzieningen en kolkenreiniging Aanbestedende Dienst: Gemeente Vlissingen Referentie: 16. Nota van Inlichtingen Reiniging en inspectie riolering, reiniging rioolvoorzieningen en kolkenreiniging Aanbesteding Reiniging en inspectie riolering, reiniging rioolvoorzieningen en kolkenreiniging Aanbestedende

Nadere informatie

Aanbestedingsleidraad

Aanbestedingsleidraad Aanbestedingsleidraad ProRail heeft een nieuwe aanbestedingsleidraad in gebruik genomen. Wij verzoeken u de nieuwe aanbestedingsleidraad goed door te nemen. De belangrijkste wijzigingen / uitgangspunten

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen Duurzame vervanging WKK en Koelcentrale incl. WKO t.b.v. Schiphol Terminal 3 (KWS3)

Nota van Inlichtingen Duurzame vervanging WKK en Koelcentrale incl. WKO t.b.v. Schiphol Terminal 3 (KWS3) Nota van Inlichtingen Duurzame vervanging WKK en Koelcentrale incl. WKO t.b.v. Schiphol Terminal 3 (KWS3) Aanbesteding Duurzame vervanging WKK en Koelcentrale incl. WKO t.b.v. Schiphol Terminal 3 (KWS3)

Nadere informatie

Handleiding Inschrijvers op Prijsvraag BIG Data Challenge Klimaatadaptief Waterbeheer

Handleiding Inschrijvers op Prijsvraag BIG Data Challenge Klimaatadaptief Waterbeheer Handleiding Inschrijvers op Prijsvraag BIG Data Challenge Klimaatadaptief Waterbeheer Hoe registreer ik mij als aanbieder? Als aanbieder maakt u gratis gebruik van Negometrix. Registreren kan via deze

Nadere informatie

Ministerie van Economische Zaken, Dienst ICT Uitvoering

Ministerie van Economische Zaken, Dienst ICT Uitvoering Nota van Inlichtingen Instandhouden Beveiligingsinfrastructuur Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Instandhouden Beveiligingsinfrastructuur Ministerie van Economische Zaken, Dienst ICT Uitvoering

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Werken

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Werken AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Papendrecht, Postbus 11, 3350 AA Papendrecht (NL). t.a.v.: dhr. B.M. Laarhoven. Tel.:

Nadere informatie

Vraagnr. Hoofdstuk Pagina nr. Vraag Antwoord

Vraagnr. Hoofdstuk Pagina nr. Vraag Antwoord Nota van inlichtingen 3 Leerlingenvervoer Venlo Beesel Vraagnr. Hoofdstuk Pagina nr. Vraag Antwoord 1 MvI 2, bijlage leerlingen- en nvt Ook in de aangepaste en treffen wij nog op verschillende plaatsen

Nadere informatie

Europese Aanbesteding Herinrichting Restaurant t.b.v. de Gemeente Den Haag Nr. 2014/S

Europese Aanbesteding Herinrichting Restaurant t.b.v. de Gemeente Den Haag Nr. 2014/S Europese Aanbesteding Herinrichting Restaurant t.b.v. de Gemeente Den Haag Nr. 2014/S 057-095292 Nota van Inlichtingen nr. 1, v2 Kenmerk 14.052-IDC Verzenddatum : 7 april 2014 Uiterste inleverdatum inschrijving

Nadere informatie

Nationale Openbare Aanbesteding Flexibele Arbeidskrachten e Nota van Inlichtingen d.d Publicatienummer: 75553

Nationale Openbare Aanbesteding Flexibele Arbeidskrachten e Nota van Inlichtingen d.d Publicatienummer: 75553 Nationale Openbare Aanbesteding Flexibele Arbeidskrachten 2016-2019 d.d. 29-10-2015 Publicatienummer: 75553 # Document Paragraaf Citaat Vraag Antwoord 1 NvI Vraag 1 + 2 CAR-UWO + Wij achten het op basis

Nadere informatie

Inkoop Nota van Inlichtingen

Inkoop Nota van Inlichtingen Inkoop Nota van Inlichtingen UBR HIS Bezoekadres Rijkskantoor Beatrixpark Wilhelmina van Pruisenweg 52 2595 AN Den Haag Postbus 20011 2500 EA Den Haag GEGEVENS AANBESTEDING Kenmerk 201500114.002.061 Datum:

Nadere informatie

BIJLAGENBOEK BIJ: OPENBARE AANBESTEDING MEUBILAIR

BIJLAGENBOEK BIJ: OPENBARE AANBESTEDING MEUBILAIR BIJLAGENBOEK BIJ: OPENBARE AANBESTEDING MEUBILAIR EUROPESE OPENBARE AANBESTEDING MEUBILIAR Datum 26 september 2014 Kenmerk Bijlagenboek Betreft Versie Deltion-meubilair-2014 Definitief Pagina 1 van 11

Nadere informatie

ONDERHOUD OPENBARE RUIMTE GEMEENTE TIEL

ONDERHOUD OPENBARE RUIMTE GEMEENTE TIEL ONDERHOUD OPENBARE RUIMTE GEMEENTE TIEL AANBESTEDINGSLEIDRAAD Opdrachtgever: Avri Projectnr: 2016-INT01-Tiel Datum: 18 oktober 2016 ONDERHOUD OPENBARE RUIMTE GEMEENTE TIEL AANBESTEDINGSLEIDRAAD Opdrachtgever:

Nadere informatie

NOTA VAN INLICHTINGEN

NOTA VAN INLICHTINGEN Postbus 15 2700 AA Zoetermeer NOTA VAN INLICHTINGEN Hieronder zijn de vragen inclusief antwoorden weergegeven die betrekking hebben op de selectiefase van de nationale aanbesteding Engineer & Build IKC

Nadere informatie

Themabijeenkomst Cumela mr. L. Knoups. 14 februari 2013

Themabijeenkomst Cumela mr. L. Knoups. 14 februari 2013 Themabijeenkomst Cumela mr. L. Knoups 14 februari 2013 Programma - Do s & dont s van de inschrijving - Actualiteiten aanbestedingsrecht 2 Do s & Dont s van de inschrijving 3 Aankondiging Onduidelijkheden

Nadere informatie

EMVI Gunningscriteria BGMM Gemeente Bergen, Gennep en Mook en Middelaar-

EMVI Gunningscriteria BGMM Gemeente Bergen, Gennep en Mook en Middelaar- EMVI Gunningscriteria BGMM 2014-01 - Gemeente Bergen, Gennep en Mook en Middelaar- Kenmerk : BGMM 2014-01 Status : Definitief Uitgevoerd door : Roel Gevers Datum : 05-03-2014 Algemeen Inschrijvers krijgen

Nadere informatie

Aanbestedingsdoc ument 2.11 en Eisen en criteria. PVE 001 paragraaf 3.3 panelen subparagraaf E. Bestek/beschrijvend document

Aanbestedingsdoc ument 2.11 en Eisen en criteria. PVE 001 paragraaf 3.3 panelen subparagraaf E. Bestek/beschrijvend document Nota van Inlichtingen: Aanbesteding Het leveren, aanbrengen en bedrijfsklaar opleveren van pv-panelen op gemeentelijke gebouwen Gepubliceerd onder refnr: 9707 Datum: 11 november 2015 Inleiding: Hartelijk

Nadere informatie

Ingenieurs- en adviesbureau Tauw bv., (NL). Contactpunt(en): zie afdeling VI.3)

Ingenieurs- en adviesbureau Tauw bv., (NL). Contactpunt(en): zie afdeling VI.3) AANKONDIGING VAN OPDRACHT Diensten AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) Naam, adressen en contactpunt(en): Gemeente Sluis, Postbus 27, 4500 AA Oostburg (NL). Contactpunt(en): dhr. P. van Herwaarden. Tel.:

Nadere informatie

Zaag en Polder Stededijk. 31095670, betreffende het ontwerpen en uitvoeren van KRW maatregelen Groote

Zaag en Polder Stededijk. 31095670, betreffende het ontwerpen en uitvoeren van KRW maatregelen Groote Nota van Inlichtingen 31095670, betreffende het ontwerpen en uitvoeren van KRW maatregelen Groote Zaag en Polder Stededijk. Aanbesteding 31095670, betreffende het ontwerpen en uitvoeren van KRW maatregelen

Nadere informatie

1 e Nota van Inlichtingen Europese aanbesteding Materialen in de Nederlandse Economie Datum: 24 oktober 2014

1 e Nota van Inlichtingen Europese aanbesteding Materialen in de Nederlandse Economie Datum: 24 oktober 2014 1 e Nota van Inlichtingen Europese aanbesteding Materialen in de Nederlandse Economie Datum: 24 oktober 2014 In deze nota van inlichtingen geeft de aanbestedende dienst antwoord op de in het kader van

Nadere informatie

Aanbestedende Dienst: Gemeente Den Haag Referentie:

Aanbestedende Dienst: Gemeente Den Haag Referentie: Nota van Inlichtingen Onderhoud Drainage Aanbesteding Onderhoud Drainage Aanbestedende Dienst: Gemeente Den Haag Referentie: 150277 Omschrijving: In verschillende delen van de gemeente Den Haag is een

Nadere informatie

Opdrachtgever: gemeente Borger-Odoorn Besteknr.: GG e NOTA VAN INLICHTINGEN d.d

Opdrachtgever: gemeente Borger-Odoorn Besteknr.: GG e NOTA VAN INLICHTINGEN d.d Bladnr. 1 2e Nota van inlichtingen behorende bij bestek en voorwaarden: "": Besteknummer: GG2015-003 Projectnummer MUG: 81197313 Datum: 4 januari 2016 Opgesteld door: Gecontroleerd door: RWi SMe Vrijgegeven

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen, Omzet Amersfoort. Aangekondigd via Tenderned, Tenderned-kenmerk: Betreft: voorselectie. Datum: 21 januari 2013

Nota van Inlichtingen, Omzet Amersfoort. Aangekondigd via Tenderned, Tenderned-kenmerk: Betreft: voorselectie. Datum: 21 januari 2013 Nota van Inlichtingen, Omzet Amersfoort Aangekondigd via Tenderned, Tenderned-kenmerk: 11667 Betreft: voorselectie Datum: 21 januari 2013 Vraagnr. Referentie Vraag/opmerking Antwoord aanbestedende dienst

Nadere informatie

Schoonmaak rollend materiaal bus ten behoeve van GVB op basis van Best Value Procurement

Schoonmaak rollend materiaal bus ten behoeve van GVB op basis van Best Value Procurement AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) GVB Exploitatie BV Arlandaweg 100, 1043 HP AMSTERDAM ( Nederland ) Ter attentie van: Rob Rijnders Telefoon: +31 572362240, Email:

Nadere informatie