Op de top van woningbouw. YTONG Dakplaten

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Op de top van woningbouw. YTONG Dakplaten"

Transcriptie

1 Op de top van woningbouw YTONG Dakplaten

2 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Op de top van woningbouw... 3 Inspelen op bouwtrends... 4 YTONG dakplaten passen in elk bouwsysteem... 6 Op en top YTONG cellenbeton... 8 Technische topprestaties Details...20

3 Dakplaten: inleiding 3 Op de top van woningbouw Elk bouwdeel heeft zo z n kenmerken en eisen. Zo spelen bij het ontwerpen, bouwen en gebruik van een dak vooral de esthetische mogelijkheden, het gewicht, de warmte-isolatie en warmte-accumulatie een doorslaggevende rol. Wie geen vormtechnische beperkingen wil, licht en arbeidsvriendelijk wil bouwen en tegelijkertijd naar optimaal wooncomfort streeft, kiest voor YTONG. Accumulerend dus comfortabel Goed accumulerend, voor een optimaal woonklimaat, en toch licht van gewicht. Dat zijn de unieke kenmerken van YTONG dakplaten van Xella Nederland BV. Warmte-accumulatie brengt een zogenaamde faseverschuiving met zich mee: een woning warmt minder snel op. Dat betekent minder warm overdag, terwijl de warmte s nachts weer gewoon wordt afgestaan. Oftewel in de zomer langer genieten van een koele ruimte zonder conces- sies te doen op het gebied van isolatie in de winter. Wie een slaapkamer onder een dak heeft, weet hoe prettig dat is. Niet voor niets worden van zolders steeds vaker leefruimten gemaakt en worden dakopbouwen voor het maken van een studio in cellenbeton uitgevoerd. De kenmerken van YTONG dakplaten: goed accumulerend, licht van gewicht, thermisch isolerend, brandwerend, geluidsabsorberend, vormvrij, duurzaam, vochtregulerend, eenvoudig maken van dakoverstekken. Licht bouwen YTONG dakplaten zijn accumulerend, maar toch licht van gewicht. Ook dat heeft z n voordelen. Lichter bouwen betekent: goedkoper construeren en snel, prefab en just-in-time bouwen. Bovendien brengt het gebruik van lichte materialen de inzet van minder zwaar materieel met zich mee. Ook in dit opzicht bespaart u kosten. Unieke eigenschappen Hier bovenop komen ook nog eens een veelheid aan andere unieke eigenschappen van cellenbeton. Het materiaal staat namelijk ook voor goede thermische isolatie, brandwering, geluidsabsorptie, vormvrijheid, duurzaamheid en vochtregulering. Dit laatste zorgt ervoor dat een woning ademt en speelt een grote rol op het gebied van gezond en duurzaam bouwen. Bovenal zijn koudebrugonderbrekingen niet nodig en dat maakt de dakplaten uitermate geschikt voor het maken van dakoverstekken. In deze brochure leest u alles over de bijzondere eigenschappen van YTONG dakplaten.

4 4 Dakplaten: ontwerpinformatie Inspelen op bouwtrends Daken van YTONG cellenbeton kennen een breed toepassingsgebied. Geen opsoing die zomaar uit de lucht komt vallen, maar een veelheid aan mogelijkheden die dagelijks in de praktijk wordt getoetst. Kijken we naar de vele veranderingen die de bouw de afgelopen decennia heeft doorgemaakt, dan is het eigenlijk logisch dat YTONG dakplaten aan alle bouwtrends voldoen. Nog een trend: inspelen op de behoefte aan daken in een vorm. Met YTONG dakplaten kan dat. Snel, eenvoudig en bovenal arbeidsvriendelijk. Inspelen op veranderingen Inspelen op de jongste veranderingen betekent inspelen op de behoefte aan kwaliteit en duurzaamheid. Daaraan wordt met cellenbeton eenvoudig voldaan. Het materiaal is steenachtig en isolerend, voldoet aan alle milieutechnische randvoorwaarden, is duurzaam en is bovenal vriendelijk tijdens het gebruik. Niets is zo comfortabel als het wonen onder een dak dat in de zomer lange tijd nodig heeft om op te warmen en in de winter z n warmte slechts langzaam afstaat. Goed accumuleren, het lijkt zo vanzelfsprekend, maar er is maar één materiaal dat hiertoe in staat is en tegelijkertijd ook nog eens licht van gewicht is. Snel bouwen Snel bouwen met een product dat aan alle eisen voldoet op het gebied van prefab bouwen? De dakplaat is een prefab product dat onder de beste omstandigheden wordt geproduceerd, vervolgens op het juiste moment op de juiste plaats wordt geleverd en aansluitend snel met licht materieel door de Bouwafdeling van Xella kan worden gemonteerd. Daarmee maakt Xella het voor een aannemer mogelijk: de touwtjes strak in handen te houden en het logistieke proces vlekkeloos te laten verlopen.

5 Dakplaten: ontwerpinformatie 5 Afwerking YTONG dakplaten vormen ook een prima basis voor alle mogelijke vormen van dakbedekking. Bij platte daken gebeurt dat doorgaans traditioneel met bitumen of kunststof. Hellende daken worden veelal uitgevoerd met de traditionele. Bij de afwerking van gebogen daken van cellenbeton wordt vaak voor staal gekozen, al kan ook dit met nen of bitumen. Er zijn ook voorbeelden van met aluminium afgewerkte daken van woningen, zoals de afwerking met aluminium Kal-Zip banen in het omvangrijke woningbouwproject Kal-Zip Clip Isolatie Multiplex strook Cellenbeton Dampreende folie Panlatten Cellenbeton Ventilatiefolie Isolatie Houten ribben D Artagnan op Vinex-locatie Ypenburg. Ook daar wordt in de praktijk bewezen dat YTONG dakplaten toonaangevend zijn in functie, maar ook in vorm. Daken in een vorm Nog een trend: inspelen op de behoefte aan daken in een vorm. Met YTONG dakplaten kan dat. Snel, makkelijk en bovenal arbeidsvriendelijk. De dakplaten zijn op eenvoudige wijze gesegmenteerd te monteren, waardoor een holle of bolle ronding ontstaat. Eigentijds bouwen door van recht rond te maken, waarbij de verspringing van de platen wordt opgevuld met montageschuim.

6 6 Dakplaten: ontwerpinformatie YTONG dakplaten passen in elk bouwsysteem Het succes van YTONG dakplaten staat natuurlijk niet op zich. Het heeft ook alles te maken met het feit dat dakplaten een wezenlijk onderdeel vormen van bouwsystemen die zich al langer hebben bewezen. Dan gaat het veelal om casco s van beton die op makkelijke wijze van YTONG dakplaten worden voorzien, maar het kan ook gaan om complete casco s van cellenbeton die in enkele dagen tijd worden opgericht. Ontwerpen en bouwen in één materiaal met een eenduidige maatvoering.

7 Dakplaten: ontwerpinformatie 7 Keuzevrijheid in vorm. Met YTONG dakplaten kunnen opdrachtgever en architect alle kanten op. Voordelig bouwen Het kan niet vaak genoeg worden gezegd: de snelheid van bouwen, vanzelfsprekend zonder concessies te doen aan de kwaliteit van het bouwwerk, is van grote invloed op de keuze van de materialen. Een casco gemaakt met het YTONG CascoSysteem kan in één dag staan. Afgezien van het emotionele aspect voor de opdrachtgever, kijk ons appartemencomplex of huis staat er al, heeft dit voor een aannemer grote financiële voordelen bij het innen van de termijnen: zodra een bouwwerk wind- en waterdicht is, dient 70 procent van de bouwsom te zijn afgerekend! Dat de volgende bouwfasen, de afbouw binnen en buiten, vervolgens parallel en onafhankelijk van elkaar worden uitgevoerd, komt hier nog eens bovenop. Toegevoegde waarden YTONG dakplaten hebben binnen elk bouwsysteem duidelijke toegevoegde waarden. De voordelen op een rij: prefab bouwen is snel bouwen, keuzevrijheid in vorm: een traditionele vorm, zoals een zadel- of lessenaarsdak, een plat dak (al of niet met een opbouw) of juist een gebogen dak (hol of bol); met YTONG dakplaten kunnen opdrachtgever en architect alle kanten op en bij een compleet casco van cellenbeton ontwerpen en bouwen in één materiaal met een eenduidige maatvoering. Prefab bouwen is snel bouwen.

8 8 Dakplaten: materiaalinformatie Op en top YTONG cellenbeton De unieke eigenschappen van YTONG cellenbeton zijn nauwelijks onder één noemer te brengen. Want hoe is het mogelijk dat één en hetzelfde materiaal op ongekende wijze accumuleert en toch licht van gewicht is, maar tegelijkertijd ook isoleert, geluid absorbeert, ongevoelig is voor vocht en bovenal ook nog eens onbrandbaar is? Kortom: op en top YTONG cellenbeton. Natuurlijk materiaal Het antwoord schuilt grotendeels in de duizenden cellen die zich in het materiaal bevinden. Cellenbeton is een natuurlijk materiaal gemaakt van kalk, zand en cement. Tijdens de productie ontstaan een grote hoeveelheid gesloten cellen met daarin stilstaande lucht. Vandaar de ongekende accumulatie en isolatie. Maar er is meer: YTONG dakplaten zijn vanwege de celstructuur ook brandwerend en hebben prima akoestische eigenschappen. Brandveiligheid Bij brandpreventie gaat het om de bescherming van mens en goederen. Voorkomen is een eerste uitgangspunt, het tegengaan van uitbreiding een tweede. Wie ooit een brand meemaakt, zal zich verbazen over de snelheid waarin de brand zich voortplant. YTONG cellenbeton is enorm brandwerend en wordt dan ook veelvuldig toegepast om de uitbreiding van een brand te voorkomen. Met YTONG dakplaten wordt zowel van buiten naar binnen als van binnen naar buiten een hoogwaardige brandscheiding gerealiseerd. Een veilig idee, zo n beschermend dak boven je hoofd. Prima akoestiek Binnen het samenspel van kenmerken, passen zeker ook de akoestische eigenschappen van YTONG cellenbeton. Die komen namelijk vooral bij de toepassing van dakplaten tot hun recht. Geen holle-ruimte-effecten, zoals galm of echo s, maar de absorptie van geluid. De hoge geluidsisolatie zorgt ervoor dat dakplaten prima beschermen tegen geluidsoverlast van bijvoorbeeld trein-, lucht- en overig lawaaiig verkeer.

9 Dakplaten: materiaalinformatie 9 Opbouw Het lichte gewicht, het steenachtig karakter en de bouwfysische eigenschappen van cellenbeton zorgen ervoor dat YTONG dakplaten ook steeds vaker worden toegepast bij een opbouw of studio op nieuwbouwwoningen. Het optoppen van bestaande woningen of flats is een toepassing die in het verlengde hiervan ligt. Dakplaten van cellenbeton beschermen prima tegen geluidsoverlast. De specifieke eigenschappen van YTONG dakplaten voorkomen dure constructieve voorzieningen en zorgen voor een relatief korte bouwperiode en daarmee samenhangend, winst voor bouwers en gebruikers. Voor het optoppen van bestaande woningen of flats worden om dezelfde redenen dakplaten vaak in combinatie gebruikt met andere cellenbetonnen producten zoals cascopanelen en binnenwanden. Referenties Inmiddels zijn een aantal projecten afgerond waarbij bestaande gebouwen met succes zijn opgetopt. Voorbeelden zijn appartementencomplexen op de Kop van Zuid in Rotterdam en de Melis Stokelaan in Den Haag Zuid-West waar in het kader van een onderhouds- en verbeterproject zes woonblokken zijn opgetopt met in totaal 36 nieuwe dakappartementen.

10 10 Dakplaten: technische informatie Technische topprestaties Wie het beste dak wil met de meest hoogwaardige eigenschappen, zoals accumulatie en een licht gewicht, kiest voor YTONG dakplaten. Wie snel en efficiënt wil bouwen, doet hetzelfde. En ook degene die kiest voor eigenschappen als isolatie en brandveiligheid, is het beste uit met cellenbeton. Maar voor een hoogwaardige bouw dienen wel de juiste voorschriften in acht te worden genomen. Een overzicht van de technische topprestaties van YTONG dakplaten van leveringsprograa tot verwerking/montage en van aansluitingen tot isolatie en gewicht. Leveringsprograa YTONG dakplaten zijn licht van gewicht en bieden door hun grote warmte-isolerende en accumulerende vermogen veel verblijfscomfort aan de onderliggende ruimte. Voor platte daken wordt gebruik gemaakt van speciegroeven; voor hellende daken (> 20 graden) van messing en groef. Alle platen hebben vellingkanten. De plaatdikte is afhankelijk van de overspanning en de belasting. Ook eisen ten aanzien van warmte- en geluidsisolatie kunnen bepalend zijn voor de gekozen dikte. De dakplaten worden liggend op vrachtwagen aangevoerd en zijn per pakket gebundeld. Gelost wordt met een bouwkraan en een loshaak die op huurbasis bij Xella verkrijgbaar is. Opslag van een pakket dakplaten dient op een vlakke en droge ondergrond plaats te vinden. De platen dienen aan de uiteinden op 1 / 5 van de lengte te worden ondersteund. Diktebepaling De dikte van dakplaten is afhankelijk van de overspanning en de belasting. De maximaal theoretische plaatlengte (Lth) staat voor de dagmaat van de overspanning inclusief een minimale opleglengte. De maximale Lth wordt bepaald door het eigen gewicht, door het gewicht van dakbedekking en isolatie en door gelijkmatig verdeelde veranderlijke belasting van 1 kn/m 2, een lijnlast van 2 kn/m of een geconcentreerde last van 1,5 kn. Hierbij wordt het ongunstigste moment aangehouden. Uiteraard wordt ook rekening gehouden met de permanente belastingen. Deze zijn gegroepeerd in vijf belastingssituaties. In de tabel zijn de effecten van deze belastingssituaties verwerkt tot maximaal theoretische plaatlengten Lth. Gewicht Door de specifieke celstructuur is de volumieke massa van cellenbeton in vergelijking met andere steenachtige materialen bijzonder. Dit biedt zowel de ontwerper als de verwerker diverse aantrekkelijke voordelen zoals het verwerkingsgemak en besparing op draag- en funderingsconstructies. De genoemde gewichten zijn rekengewichten waarmee onderliggende constructies berekend kunnen worden. Leveringsprograa Gewichtsklasse Dikte Breedte Lengte max.* GB4/ * Lengte oplopend met 10 en afhankelijk van overspanning Gewicht Gewichtsklasse Dikte Gewicht kn/m 2 GB4/600 0, ,90 1, , , , ,15

11 Dakplaten: technische informatie 11 Afmetingen speciegroef dakplaten (plat dak) Plaatdikte Diepte groef en , 200, 240 en /62/ vellingkant Afmetingen messing en groef in Bij plaatdikte van -300 Breedte groef 54 Breedte messing 50 Hoogte messing 8 Diepte groef 10 Breedte vellingkanten Afkortzagen Schuin zagen (schuine afkortplaten) 1 Langszagen (pasplaten) Overspanning De overspanning van dakplaten is afhankelijk van de dikte en de belasting. Zie voor de maximaal theoretische plaatlengte de tabel. Voor afwijkende gevallen: vraag advies aan Xella. De elastische doorbuiging als gevolg van voorgeschreven belasting wordt berekend op 1 / 250 Lth (situatie lange duur volgens NEN 6702 en NEN 6752). Sparingen, kepen of pasplaten Dakplaten zijn standaard vlak en rechthoekig. Op verzoek kunnen voorzieningen in de vorm van sparingen, kepen of pasplaten worden gemaakt. 2 Sparingen zagen (sparingplaten) 3 Sparingen boren (sparingplaten) 1 minimumbreedte maximum 1 / 3 breedte 3 maximum 1 / 3 breedte Maximaal theoretische plaatlengte (Lth) Plaatdikte Eigen gewicht Belastingsituatie: kn/m 2 Standaard * Standaard + Standaard + Standaard + Standaard + 0,25 kn/m 2 0,50 kn/m 2 0,75 kn/m 2 1,00 kn/m 2 bijv. plafond grind grind + plafond afschot 0, , , , , , , Voor afwijkende gevallen: vraag advies aan Xella. De elastische doorbuiging als gevolg van voorgeschreven belasting wordt berekend op 1/ 250 Lth (situatie lange duur volgens NEN 6702 en NEN 6752) * standaard= eigen gewicht van de plaat + dakbedekking en isolatie (0,15 kn/m 2 ) + veranderlijke belasting (1 kn/m 2 )

12 12 Dakplaten: technische informatie Oplegging De minimale opleglengte mag worden ontleend aan nevenstaande grafiek. Bij tussenoplegging (vergaring) een voeg van omstreeks 10 millimeter aanhouden. Driepuntsopleggingen zijn mogelijk. Platen van, 125 en millimeter dikte hebben maximale lengtes van respectievelijk 4 1 / 2, 5 en 6 meter. Dit in verband met transport en montage. Verankering Hierbij wordt onderscheid gemaakt in de opwaaiverankering en de voorzieningen tegen het afschuiven. Het aantal opwaaiankers volgt uit berekening conform de voorschriften. In het algemeen kan opwaaiverankering achterwege blijven omdat het eigen gewicht van de dakplaten voldoende is. Toch kan uit constructief oogpunt deze verankering noodzakelijk zijn. Isolatiedikte voor hogere Rc-waarden m 2 K/W Isolatiedikte in Rc=4,0 40 Rc=3,5 20 Rc=3,0 0 Dikte dakplaat in Afschuifverankering kan door middel van een hoekstaal aan de onderzijde van de draagconstructie aan te brengen. Warmte-isolatie De keuze voor cellenbeton betekent automatisch een keuze voor een hoge warmte-isolatie. Een dak van cellenbeton biedt optimale garanties voor een aangenaam binnenklimaat. In alle gevallen kan de warmteweerstand van de scheidingsconstructie worden berekend door gebruik te maken van de tabel. In de grafiek is de benodigde aanvullende isolatie gegeven voor zover een hogere Rc-waarde gewenst is (λ-waarde isolatiemateriaal 0,04). Warmte-isolatie Gewichts- Warmtegeleidings Dikte Rc-waarde* U-waarde klasse coëfficiënt W/mK m 2 K/W W/m 2 K GB4/600 0,16 0,68 1, ,83 1,00 0,99 0, ,14 0, ,30 0, ,55 0, ,93 0,48 * Inclusief dakbedekking R = 0,05 m 2 K/W

13 Dakplaten: technische informatie 13 Temperatuurverloop van een plat dak van cellenbeton over een etmaal Warmte-accumulatie YTONG dakplaten hebben als unieke eigenschap dat ze veel warmte kunnen opslaan voordat ze het weer afgeven. Dit zogenaamde warmteaccumulerend vermogen zorgt voor een stabiel en aangenaam binnenklimaat, ook bij hoge temperaturen. Oftewel koel in de zomer, warm in de winter Temperatuur in C 20 Tijd in uren Bovenzijde Onderzijde Overstekken In de lengterichting maximaal 1 / 5 van de plaatlengte en in de breedterichting maximaal 1 / 3 van de plaatbreedte. Ravelingen Ravelingen zullen in de draagconstructie zijn aangebracht. Voor kleine sparingen kan men soms gebruik maken van raveelijzers die de belasting overbrengen naar de ernaast gelegen platen. YTONG dakplaten hebben als unieke eigenschap dat ze geluid absorberen. Geluidsisolatie en -absorptie Door de unieke oppervlaktestructuur bezit cellenbeton een hogere inwendige demping van het geluid dan dat op grond van de massa verwacht zou mogen worden. De totale geluidsisolatie van een dakplaat wordt uitgedrukt in R A db(a) voor het standaard spectrum voor wegverkeerslawaai. Door de oppervlaktestructuur heeft cellenbeton ook goede geluidsabsorberende eigenschappen. Voor afwijkende gevallen: vraag advies aan Xella. Absorptie-coëfficiënten van onbehandeld cellenbeton Frequentie [Hz] Absorptie-coëfficiënt 0,08 0,10 0,14 0,16 0,20 Geluidwering van binnen naar buiten en vice versa Gewichtsklasse Dikte R i (db) voor octaven R A db(a) met middenfrequenties [Hz] GB4/

14 14 Dakplaten: technische informatie Dakplaten beschermen tegen hitte en brandoverslag van naburige brandhaarden. Brandwerendheid Dakplaten beschermen tegen hitte en brandoverslag van naburige brandhaarden. Denk aan de risico s van bijvoorbeeld dakbedekkerswerkzaamheden of brand in een aangrenzend compartiment. Afhankelijk van de dekking op de wapening geldt van binnen naar buiten een standaard brandwerendheid van 60 minuten; de maximale brandwerendheid van 180 minuten wordt bereikt met een dekking van 65 millimeter. De brandwerendheid van YTONG dakplaten van buiten naar binnen is een veelvoud van bovenvermelde waarden.

15 Dakplaten: technische informatie 15 Techniek en statica Bij bouwfysische of constructieve berekeningen zijn de technische gegevens onontbeerlijk. Hierbij een overzicht van de meest gebruikte Algemene technische gegevens Eenheid GB4/600 Volumieke massa Droog gewicht* kg/m Rekengewicht kn/m 3 7,15 Transportgewicht** kn/m 3 8,15 Druksterkte Karakteristiek f ck N/ 2 4,8 Reken f b N/ 2 3,2 Warmtegeleidingscoëfficiënt λ W/mk 0,16 Soortelijke warmte C J/kgK 840 Diffusieweerstandsgetal µ 5 Liniaire uitzettingscoëfficiënt α m/mk 8 x 10-6 Elasticiteitscoëfficiënt E b Lange duur N/ Rekenwaarde (bij plaatselijke oplegdruk) σ d N/ 2 0,5 * Inclusief het gemiddeld gewicht van wapening van 35 kg per m 3 cellenbeton ** Het gemiddeld vochtgehalte van cellenbeton bedraagt bij aflevering maximaal 20 volumeprocenten

16 16 Dakplaten: technische informatie Opslag van de dakplaten dient plaats te vinden op een vlakke en droge ondergrond. Verwerking/montage Platte daken (< 20 graden) De dakplaten worden liggend en gebundeld in pakketten aangevoerd. De platen zijn voorzien van een specievoeg. Het lossen geschiedt met behulp van een speciale loshaak die op huurbasis bij Xella verkrijgbaar is. Opslag van de dakplaten dient plaats te vinden op een vlakke en droge ondergrond. De platen dienen op ca. 1 / 5 vanaf het uiteinde te worden ondersteund. Het monteren van dakplaten direct vanaf de vrachtwagen is in overleg met Xella mogelijk. Xella draagt zorg voor een legplan.

17 Dakplaten: technische informatie 17 Het oplegvlak voor de dakplaten dient vlak en schoon te zijn. Ingestorte verankering dient reeds aanwezig te zijn. De platen worden gemonteerd met een bouwkraan en een speciale dakplatenklem. Na het aanbrengen van de losse verankering dienen de voegen te worden gevuld met een aardvochtige specie waarvan de samenstelling bestaat uit een 1 deel cement en 3 delen zand. Als dakrandafwerking kunnen cellenbeton mastiekranden worden gebruikt. Na de montage dient het dak zo snel mogelijk van dakbedekking te worden voorzien. Hellende (> 20 graden) en gebogen daken (hol of bol) De dakplaten worden staand op de zijkant en gebundeld in pakketten aangevoerd. De platen zijn voorzien van een messing en groef. Het lossen geschiedt met behulp van een speciale loshaak die op huurbasis bij Xella verkrijgbaar is. Opslag van de dakplaten dient plaats te vinden op een vlakke en droge ondergrond. De platen dienen op ca. 1 / 5 vanaf het uiteinde te worden ondersteund. Het monteren van dakplaten direct vanaf de vrachtwagen is in overleg met Xella mogelijk. Xella draagt zorg voor een legplan. Het oplegvlak voor de dakplaten dient vlak en schoon te zijn. Aan de onderzijde moet een afschuifvoorziening worden aangebracht; bijvoorbeeld een hoeklijn. In soige gevallen is ook opwaaiverankering nodig. Ingestorte verankering dient reeds aanwezig te zijn. Losse verankering wordt tijdens de montage aangebracht. De platen worden met een bouwkraan en een speciale dakplatenklem of singles gemonteerd. Na de montage dient het dak zo snel mogelijk van dakbedekking te worden voorzien.

18 18 Dakplaten: technische informatie Afwerking Platte daken (< 20 graden) Ten behoeve van een goede afwatering dient het dakvlak over voldoende afschot te beschikken. Dit afschot kan zowel in de onderliggende constructie als door middel van een afschot op de platen worden gerealiseerd. Voor de dakrandopstand zijn cellenbeton mastiekranden of opzetkantstukken leverbaar. Indien er grind op het dak wordt aangebracht, kan de dakbedekking los worden gelegd. Zonder grind dient te dakbedekking te worden geplakt of mechanisch te

19 Dakplaten: technische informatie 19 worden bevestigd. Voordelen van dit laatste systeem zijn: weersonafhankelijkheid, geen grind of ballast nodig en kan in één arbeidsgang mechanisch worden aangebracht. Afwerking onderzijde Cellenbeton dakplaten kunnen aan de onderzijde worden voorzien van een ademende verf of spuitpleister. Xella adviseert om de V-naad te allen tijde in het zicht te laten. Hellende (> 20 graden) en gebogen daken (hol of bol) Bij hellende daken is meestal sprake van de toepassing van nen of geprofileerde platen. Tussen de tengels kan isolatiemateriaal worden aangebracht om de gewenste Rcwaarde te bereiken. Aansluitingen Het type aansluitingen van dakplaten worden in hoofdzaak bepaald door de onderliggende draagconstructie. In het volgende hoofdstuk de aansluitingen in detail. Voordelen van de cellenbeton mastiekranden of opzetkantstukken zijn: weersonafhankelijkheid, geen grind of ballast nodig, kan in één arbeidsgang mechanisch worden aangebracht.

20 1 detailposities Detailoverzicht 1 detailposities detailposities 20 Dakplaten: details hellend dak Dakplaten: principedetails hellend dak akplaten: principedetails hellend dak Detailoverzicht 1 Detailoverzicht detailposities 1 detailposities Details t t Hellend dak -nnokaansluiting t tengel 11 nx 25 m n en tengel 11 x 25 m nokvorst tengel 11 x 25 m en ondervorst nokvorst en sporen 36 x, ruiter met ruiterbeugel nokvorst ondervorst h.o.h. 600 sporen 36 x, ondervorst ruiter met ruiterbeugel sporen 36 x h.o.h., minerale wol minerale wol 600 ruiter met ruiterbeugel h.o.h. 600 dampreende minerale wol minerale wol t minerale wol g minerale wol dampreende dampreende t g n g tengel 11 x 25 m n 10 en tengel 11 x 25 m 10 nokvorst 10 en ondervorst nokvorst sporen 36 x, ruiter met ruiterbeugel ondervorst h.o.h. 600 sporen 36 x, ruiter met ruiterbeugel minerale wol h.o.h. 600 minerale wol minerale wol minerale wol dampreende g dampreende stalen strip t met g afschuitschotten s strip stalen t met 10 stalen strip t afschuitschotten met s 10 afschuitschotten s bouwmuur bouwmuur bouwmuur tengel 11 xtengel 25 3 tengel 11 x 25 en 11 x 25 Hellend dak en - gootdetail; gemetseld buitenspouwblad en sporen 36 x, bouwmuur h.o.h x, sporen sporen 36 x h.o.h., bouwmuur minerale wol 600 h.o.h. 600 minerale wol mineraledampreende wol tengel p 11 x verankering i.o.m. dampreende tengel en constructeur 11 xdampreende 25 vogel-/ verankering i.o.m. p 10 stelblokje verankeringconstructeur i.o.m. p 10 muisschroot en vogel-/ dekvloer d de k kvloer l constructeur vogel-/ stelblokje muisschroot stelblokje de dekvloer d k kvloer l muisschroot sporen 36 x, dekvloer d de k kvloer l h.o.h. 600 sporen 36 x, h.o.h. 600 minerale wol behandelen minerale wol dampreende vocht tegen behandelen afdichting behandelen verankering i.o.m. dampreende vocht p 10 tegen isolatie tegen vocht j constructeur vogel-/ afdichting verankeringstelblokje i.o.m. p 10 stelblokje t.p.v.stelblokje anker afdichting isolatie muisschroot constructeur jk vogel-/ isolatie dekvloer d de kvloer l ondersabelen stelblokje j t.p.v. anker stelblokje muisschroot t.p.v. anker lijmvoeg dekvloer d de k kvloer l ondersabelen koppelstrip pplijmvoeg p 1 x 30 ondersabelen wanden lijmvoeg alleen koppelstrip pp dragende p 1 x koppelstrip pp p alleen 1 x 30 dragende wanden behandelen alleen dragende wanden 40 tegen vocht behandelen 240 afdichting 240 tegen vocht isolatie stelblokje j afdichting t.p.v. anker isolatie stelblokje j ondersabelen t.p.v. anker lijmvoeg ondersabelen koppelstrip pp p 1 x 30 lijmvoeg alleen dragende wanden 40 koppelstrip pp p 1 x alleen dragende wanden stalen strip t met s stalen strip t met afschuitschotten afschuitschotten s 4 Hellend dak; onderlinge aansluiting stalen strip met afschuitschotten stalen strip met stalen strip afschuitschotten met afschuitschotten tengel 11 x 25 m en tengel 11 x 25 m tengel 11 x 25 m en en sporen 36 x, h.o.h. 600 sporen 36 x, sporen 36 x, minerale wol h.o.h. 600 h.o.h. 600 dampreende minerale wol minerale wol dampreende tengel 11 x 25 m dampreende 10 en tengel 11 x 25 m 10 en 10 sporen 36 x, h.o.h. 600 sporen 36 x, h.o.h. 600 minerale wol minerale wol dampreende dampreende stalen strip met stalen strip met afschuitschotten afschuitschotten Hellend dak - kopgevel; gemetseld buitenspouwblad aterwerende en e en aterwerende e aterwerende ex 120 sporen 36en 36 h.o.h. 600 sporen x 120 sporenminerale 36 x 120 wol 600 h.o.h. h.o.h. 600 wol dampreende minerale minerale woldampreende 10 dampreende aterwerende en e aterwerende en e sporen 36 x 120 sporen 36 x 120 h.o.h. 600 wol h.o.h. 600minerale minerale wol dampreende 10 dampreende 10 lijmvoeg lijmvoeg oplegstrip met lijmvoeg afschuifschot oplegstrip met oplegstrip metafschuifschot conform opgave afschuifschot constructeur conform opgave conform opgaveconstructeur constructeur lijmvoeg lijmvoeg en en en spouw dichtzetten p spouw dichtzetten spouw dichtzetten p p en en spouw dichtzetten open stootvoeg p spouw dichtzetten t.b.v. spouwventilatie open stootvoeg p open stootvoeg t.b.v. spouwventilatie isolatie t.b.v. spouwventilatie isolatie isolatie open stootvoeg 240 open stootvoeg t.b.v. spouwventilatie t.b.v. spouwventilatie isolatie isolatie oplegstrip met afschuifschot oplegstrip met afschuifschotconform opgave 40 constructeur conform opgave constructeur

21 Dakplaten: details hellend dak 1 Gebogen dak - nokaansluiting 3 2 Gebogen dak - onderlinge aansluiting bol Gebogen dak - gootaansluiting 2 Gebogen dak - onderlinge aansluiting hol 21

22 22 Dakplaten: details plat dak 4 Plat dak - eindoplegging op metselwerk Plat dak - tussenoplegging op betonconstructie Plat dak - tussenoplegging op metselwerk Plat dak - tussenoplegging op metselwerk 2 Plat dak - tussenoplegging op betonconstructie

23 Dakplaten: Dakplaten: principedetails Dakplaten: principedetails plat principedetails dak plat dak plat dak Dakplaten: Dakplaten: principedetails principedetails plat dakplat dak 1 Plat dak - tussenoplegging op staalconstructie 2 Plat dak - tussenoplegging op staalconstructie Dakplaten: details plat dak 23 baanvormige baanvormige dakbedekking baanvormige dakbedekking dakbedekking isolatie op isolatie afschot isolatie op op 16 afschot /m op afschot /m 16 /m baanvormige baanvormige isolatie dakbedekking plat isolatie dakbedekking isolatie plat plat isolatie isolatie op afschot op afschot 16 /m 16 /m isolatie isolatie plat plat 120 baanvormige baanvormige dakbedekking baanvormige dakbedekking dakbedekking isolatie op isolatie afschot isolatie op op 16 afschot /m op afschot /m 16 /m baanvormige baanvormige isolatie dakbedekking plat isolatie dakbedekking isolatie plat plat isolatie specie isolatie op afschot specie op specie afschot 16 /m 16 /m isolatie isolatie plat plat specie specie 120 koppelstaaf koppelstaaf koppelstaaf klemanker klemanker klemanker koppelstaaf koppelstaaf klemanker klemanker GB4/600 haakanker haakanker met haakanker met met volgplaat volgplaat en moer volgplaat en en moer en moer haakanker haakanker met met volgplaat volgplaat en moer en moer baanvormige baanvormige dakbedekking baanvormige dakbedekking dakbedekking isolatie op isolatie afschot isolatie op op 16 afschot /m op afschot /m 16 /m baanvormige baanvormige isolatie dakbedekking plat isolatie dakbedekking isolatie plat plat isolatie isolatie op afschot op afschot 16 /m 16 /m isolatie isolatie plat plat 120 baanvormige baanvormige dakbedekking baanvormige dakbedekking dakbedekking isolatie op isolatie afschot isolatie op op 16 afschot /m op afschot /m 16 /m baanvormige baanvormige isolatie dakbedekking plat isolatie dakbedekking isolatie plat plat isolatie specie isolatie op afschot specie op afschot specie 16 /m 16 /m isolatie isolatie plat plat specie specie GB4/600 GB4/ Plat dak - tussenoplegging op staalconstructie 2 Plat dak - tussenoplegging op staalconstructie GB4/600 GB4/600 GB4/600 haakanker haakanker met haakanker met met volgplaat volgplaat en moer volgplaat en en moer en moer haakanker haakanker met met volgplaat volgplaat en moer en moer haakanker haakanker met haakanker met met volgplaat volgplaat en moer volgplaat en en moer en moer haakanker haakanker met met volgplaat volgplaat en moer en moer 3 Plat dak - eindoplegging op staalconstructie 4 Plat dak - zijoplegging op staalconstructie afdekkap afdekkap baanvormige afdekkap baanvormige dakbedekking baanvormige dakbedekking dakbedekking baanvormige baanvormige dakbedekking baanvormige dakbedekking dakbedekking isolatie op isolatie afschot isolatie op op 16 afschot /m op afschot /m afdekkap 16 /m afdekkap afdekkap isolatie op isolatie afschot isolatie op op 16 afschot /m op afschot /m onderkap 16 /m onderkap onderkap isolatie plat baanvormige isolatie isolatie plat dakbedekking plat onderkap onderkap onderkap afdekkap afdekkap baanvormige dakbedekking isolatie plat baanvormige isolatie isolatie baanvormige plat dakbedekking plat dakbedekking isolatie isolatie op afschot op afschot 16 /m 16 /m afdekkap afdekkap isolatie isolatie op afschot op afschot 16 /m 16 /m onderkap onderkap isolatie isolatie plat plat onderkap onderkap isolatie isolatie plat plat G4/600 G4/600 G4/600 afschot G4/600 G4/600 afschot afschot 120 afschot afschot G4/600 G4/600 G4/600 afschot G4/600 G4/600 afschot afschot 120 afschot afschot GB4/600 max. 1 / max. 11 max. 1 5 van de // 5 plaatlengte 5 van de de / 5 van plaatlengte de plaatlengte haakanker haakanker met haakanker met met max. 1 volgplaat / volgplaat en moer volgplaat en en moer en moer 5 max. van de 1 / 5 plaatlengte van de plaatlengte haakanker haakanker met met volgplaat volgplaat en moer en moer GB4/600 max. 1 / max. 11 max. 1 3 van de // 3 GB4/600 3 van de de / 3 GB4/600 van de plaatbreedte plaatbreedte plaatbreedte max. 1 / haakanker 3 max. van de 1 / haakanker haakanker 3 van de specie specie specie plaatbreedte plaatbreedte met volgplaat met volgplaat met volgplaat en moeren haakanker en moer en haakanker moer specie specie met volgplaat met volgplaat en moer en moer

24 YTONG dakplaten/proco/foto Tholenaars/01/06/5.000 Xella Nederland BV Postbus AA Gorinchem Telefoon (0183) Telefax (0183) Internet

Dakplaten op de top van utiliteitsbouw

Dakplaten op de top van utiliteitsbouw Dakplaten op de top van utiliteitsbouw Inhoudsopgave Trefwoordenregister Pagina Op de top van utiliteitsbouw Altijd flexibel bouwen met HEBEL 4 Grote dakoppervlakken, geen instortingsgevaar 6 Op en top

Nadere informatie

Dakplaten op de top van DE utiliteitsbouw

Dakplaten op de top van DE utiliteitsbouw Dakplaten op de top van DE utiliteitsbouw Inhoud Op de top van de utiliteitsbouw... Trefwoordenregister Pagina Altijd flexibel bouwen met Hebel... 4 Grote dakoppervlakken, geen instortingsgevaar... 6 Op

Nadere informatie

Onderscheidende binnenwanden met cellenbeton

Onderscheidende binnenwanden met cellenbeton Onderscheidende binnenwanden met cellenbeton Inhoudsopgave Trefwoordenregister Pagina Binnenwanden: onderscheidend bouwen met HEBEL 3 Onbeperkte mogelijkheden 4 Flexibel bouwen in verschillende constructies

Nadere informatie

Onderscheidende binnenwanden met cellenbeton

Onderscheidende binnenwanden met cellenbeton Onderscheidende binnenwanden met cellenbeton Inhoudsopgave Trefwoordenregister Pagina Binnenwanden: onderscheidend bouwen met HEBEL 3 Onbeperkte mogelijkheden 4 Flexibel bouwen in verschillende constructies

Nadere informatie

Technische documentatie

Technische documentatie Inhoud Afmetingen P2. Leveringsprogramma P2. Afmetingen messing en groef Rekenwaarde P3. Algemene technische gegevens P3. gewichten P4. Bepaling minimale aanslaglengte conform KOMO-attest P5. Isolatiewaarden

Nadere informatie

Hebel. Afmetingen. Hebel binnen- en buitenwanden AAC2/400 AAC3/450 AAC3,5/500 AAC4,5/550 AAC5/600

Hebel. Afmetingen. Hebel binnen- en buitenwanden AAC2/400 AAC3/450 AAC3,5/500 AAC4,5/550 AAC5/600 Toepassing Gewichtsklasse Hebel binnen- en buitenwanden AAC2/400 AAC3/450 AAC3,5/500 AAC4,5/550 AAC5/600 Hebel brandwanden AAC4,5/550 Hebel vloeren AAC4,5/550 AAC5/600 Hebel daken AAC3/450 AAC3,5/500 AAC4,5/550

Nadere informatie

Verwerking en montage van brandwanden met Hebel wandplaten

Verwerking en montage van brandwanden met Hebel wandplaten Verwerking en montage van brandwanden met Hebel wandplaten Bij het verwerken en monteren van Hebel wandplaten tot e binnenwand is de juiste aanpak van belang. Daarom gaan we daar in dit hoofdstuk dieper

Nadere informatie

Technische documentatie

Technische documentatie Inhoud Afmetingen P2. Leveringsprogramma P2. Afmetingen messing en groef Rekenwaarde P3. Algemene technische gegevens P3. gewichten P3. Bepaling minimale aanslaglengte conform KOMO-attest P4. Minimale

Nadere informatie

Ytong CascoSysteem. Praktisch en snel bouwen

Ytong CascoSysteem. Praktisch en snel bouwen Ytong CascoSysteem Praktisch en snel bouwen 2 Inhoudsopgave Zo simpel werkt het YTONG CascoSysteem: stap voor stap in deze brochure! Inhoudsopgave Praktisch en snel bouwen...3 Investeren met rendement...4

Nadere informatie

Hoogwaardig dragend bouwen met cellenbetonnen wand-, vloer- en dakplaten

Hoogwaardig dragend bouwen met cellenbetonnen wand-, vloer- en dakplaten Hebel Construct Hoogwaardig dragend bouwen met cellenbetonnen wand-, vloer- en dakplaten HEBEL CONSTRUCT 1 inhoud Hebel Construct: eenvoudig en razendsnel bouwen 3 Cellenbeton: eigenschappen maken het

Nadere informatie

Dycore massieve plaatvloer

Dycore massieve plaatvloer 09/2013 Dycore massieve plaatvloer De Dycore massieve plaatvloer bestaat uit vrijdragende vloerelementen van vooraf vervaardigd voorgespannen beton. Er ontstaat een gesloten vloeroppervlak door de elementen

Nadere informatie

GEVEL ISOLERENDE ELEMENTEN VILTON MURA

GEVEL ISOLERENDE ELEMENTEN VILTON MURA Productomschrijving De Vilton MURA is een dakrandopstand geschikt voor metselwerk buitenspouwbladen, waarmee de ideale dakopstand gemaakt kan worden. De Vilton MURA is een prefab dakrandopstand van EPS100

Nadere informatie

DETAILS. Architectenbureau Anton de Gruyl. Hogewoerd 149 2311 HK Leiden telefoon 071-5147984/06 18121526 info@antondegruyl.nl 1401 28.08.

DETAILS. Architectenbureau Anton de Gruyl. Hogewoerd 149 2311 HK Leiden telefoon 071-5147984/06 18121526 info@antondegruyl.nl 1401 28.08. DETAILS 18 17 16 10 21 19 vent. vent. merk c merk c 15 merk d merk d 7 5 4 5 20 11 12 9 8 merk e vent. vent. vent. 14 13 merk a merk b merk b merk a 1 2 3 250 2971 134 134 2971 240 240 2971 134 134 2971

Nadere informatie

Veilig compartimenteren met brandwanden

Veilig compartimenteren met brandwanden Veilig compartimenteren met brandwanden Inhoud Veilig compartimenteren met cellenbeton...3 Ontwerp en materiaalkeuze bepalen brandschade...4 Bouwbesluit: omvang brand beheersen...5 Altijd een brandveilige

Nadere informatie

KANAALPLAATVLOER PRODUCTEN 3 SYSTEEMVLOEREN

KANAALPLAATVLOER PRODUCTEN 3 SYSTEEMVLOEREN 5 5 PRODUCTEN 3 SYSTEEMVLOEREN KANAALPLAATVLOER Een kanaalplaatvloer is een vrijdragende systeemvloer met een rechthoekige doorsnede, die van holle kanalen is voorzien. De vloer wordt soms ook wel holle

Nadere informatie

KANAALPLAATVLOER Elementen. Vloeren Ondergrondse Infra Funderingen

KANAALPLAATVLOER Elementen. Vloeren Ondergrondse Infra Funderingen KANAALPLAATVLOER Elementen Vloeren Ondergrondse Infra Funderingen KANAALPLAATVLOER PRODUCTGEGEVENS De voorgespannen vloerplaat IVP wordt toegepast als begane grondvloer. De holle vloerplaat HVP wordt zowel

Nadere informatie

Bouwwijzer. Bouwwijzer. Inhoudsopgave. Praktische tips voor de verwerking van blokken

Bouwwijzer. Bouwwijzer. Inhoudsopgave. Praktische tips voor de verwerking van blokken Inhoudsopgave Een natuurlijk materiaal Efficiënt en verantwoord omspringen met grondstoffen en energie; hergebruik van afval; ons milieu niet zwaarder belasten dan strikt noodzakelijk. Dat zijn de belangrijkste

Nadere informatie

vloerplaten P3 Vloerplaten

vloerplaten P3 Vloerplaten P.3.0 Algemeen P.3.0.01 Afmetingen / toleranties / opleg P.3.0.02 Profielen P.3.0.03 Belasting P.3.0.04 Doorbuiging P.3.0.05 Brandweerstand P.3.0.06 Thermische isolatie P.3.0.07 Akoestische isolatie P.3.0.08

Nadere informatie

Dycore ribbenvloer. De voordelen van de toepassing van de Dycore ribbenvloer zijn ondermeer:

Dycore ribbenvloer. De voordelen van de toepassing van de Dycore ribbenvloer zijn ondermeer: 02/2012 Dycore ribbenvloer De Dycore ribbenvloer bestaat uit geprefabriceerde vloerelementen van zelfverdichtend beton. In de lengterichting zijn ze voorzien van ribben waarin voorspanwapening is opgenomen.

Nadere informatie

De MineraLe isolatieplaat VOOr PLatte Daken

De MineraLe isolatieplaat VOOr PLatte Daken Ytong Multipor De minerale isolatieplaat voor platte daken Ytong Multipor Hét isolatiemateriaal voor platte daken Isolatiematerialen voor platte daken moeten aan hoge eisen voldoen. Dergelijke daken worden

Nadere informatie

Functionele en mooie buitenwanden met cellenbeton

Functionele en mooie buitenwanden met cellenbeton Functionele en mooie buitenwanden met cellenbeton Inhoudsopgave Trefwoordenregister pagina Buitenwanden: functioneel en mooi 3 Onbeperkte mogelijkheden 4 Toekomstgericht bouwen met HEBEL 6 HEBEL: het toppunt

Nadere informatie

Kalkzandsteen, cellenbeton en minerale isolatieplaten. duurzaam isoleren. Onderscheidend bouwen in kalkzandsteen en cellenbeton

Kalkzandsteen, cellenbeton en minerale isolatieplaten. duurzaam isoleren. Onderscheidend bouwen in kalkzandsteen en cellenbeton Kalkzandsteen, cellenbeton en minerale isolatieplaten Onderscheidend bouwen en duurzaam isoleren Onderscheidend bouwen in kalkzandsteen en cellenbeton SILKA, YTONG en HEBEL drie A-merken én heel veel extra

Nadere informatie

Alkreflex 2L-2. In de spouw. innovation in insulation. Algemeen. Verwerking / bestekomschrijving

Alkreflex 2L-2. In de spouw. innovation in insulation. Algemeen. Verwerking / bestekomschrijving In de spouw Alkreflex 2L-2 Algemeen Alkreflex 2L-2 zodanig monteren dat aan weerszijden van de Alkreflex 2L-2 een spouw aanwezig is van minimaal 20 mm. Alkreflex 2L-2 monteren op houten regels. In gevelconstructies

Nadere informatie

Prefab licht beton PRINS. Prefab licht betonnen gevel elementen. gevel producten

Prefab licht beton PRINS. Prefab licht betonnen gevel elementen. gevel producten Prefab licht beton Prefab licht beton Prefab licht betonnen gevel elementen PRINS gevel producten Thermodur en Prins Gevel Producten De economische oplossing voor uw creatieve vrijheid Thermodur gevel

Nadere informatie

Porotherm Poriso binnenmuurstenen

Porotherm Poriso binnenmuurstenen Porotherm Poriso binnenmuurstenen Technische informatie Baksteen. Voor mensen gemaakt. Porotherm Poriso, pure kwaliteit Porotherm vormt hét wereldmerk voor keramische binnenmuurstenen van Wienerberger.

Nadere informatie

Functionele en mooie buitenwanden met cellenbeton

Functionele en mooie buitenwanden met cellenbeton Functionele en mooie buitenwanden met cellenbeton Inhoudsopgave Trefwoordenregister pagina Buitenwanden: functioneel en mooi 3 Onbeperkte mogelijkheden 4 Toekomstgericht bouwen met HEBEL 6 HEBEL: het toppunt

Nadere informatie

KNPL 150 KNPL 165 KNPL 200 KNPL 260/265 KNPL 320 KNPL 400. De kanaalplaatvloer wordt toegepast in woningbouw en utiliteitbouw.

KNPL 150 KNPL 165 KNPL 200 KNPL 260/265 KNPL 320 KNPL 400. De kanaalplaatvloer wordt toegepast in woningbouw en utiliteitbouw. De kanaalplaatvloer wordt toegepast in woningbouw en utiliteitbouw. De vloer is snel en makkelijk te leggen Uitvoering ongeïsoleerd en geïsoleerd. De vloer is geschikt voor projecten - Grote overspanningen

Nadere informatie

PRINCIPE DETAIL 11. keramische dakpannen panlatten tengels vochtkerende damp-open folie ALLE MATEN IN HET WERK NIEUWEWEG 2 TE ANNA PAULOWNA

PRINCIPE DETAIL 11. keramische dakpannen panlatten tengels vochtkerende damp-open folie ALLE MATEN IN HET WERK NIEUWEWEG 2 TE ANNA PAULOWNA PRINCIPE DETAIL 11 keramische dakpannen panlatten tengels vochtkerende damp-open folie geïsoleerde prefab sporenkap Rc 6.0 m²k/w DOLLARDLAAN 102A 102A * 1784 BG DEN 1784 HELDER BG DEN HELDER * TEL.: 0223-623237

Nadere informatie

ribcassettevloeren NIEUW! Vloerhoogte 350 mm Rc-waarde tot 5,0

ribcassettevloeren NIEUW! Vloerhoogte 350 mm Rc-waarde tot 5,0 ribcassettevloeren NIEUW! Vloerhoogte mm Rc-waarde tot 5,0 Vloersystemen Spaansen produceert al vanaf 1984 diverse soorten betonnen vloerplaten. In 1993 is speciaal hiervoor in Harlingen (Friesland) een

Nadere informatie

P Inleiding tot bestekteksten, plaatsingsvoorschriften en uitvoeringsdetails

P Inleiding tot bestekteksten, plaatsingsvoorschriften en uitvoeringsdetails vloerplaten 65 P.3.0.12 Inleiding tot bestekteksten, plaatsingsvoorschriften en uitvoeringsdetails De plaatsingsvoorschriften en uitvoeringsdetails in deze documentatie zijn enkel bedoeld als handleiding

Nadere informatie

Technische tip: FERMACELL Vlieringvloerelement. FERMACELL Vlieringvloerelement. De meest efficiënte methode om energie te besparen

Technische tip: FERMACELL Vlieringvloerelement. FERMACELL Vlieringvloerelement. De meest efficiënte methode om energie te besparen Technische tip: De meest efficiënte methode om energie te besparen Het bestaat uit een 10 mm dikke Gipsvezelplaat met een polystyreen isolatieplaat (EPS DEO 150 WLG 035) met uitstekende warmte-isolerende

Nadere informatie

Akoestisch Isolatiesysteem

Akoestisch Isolatiesysteem Productomschrijving COMPONENTEN EN MAATVOERING Rockwool Soundmaxx is een uniek en eenvoudig te monteren akoestisch isolatiesysteem, bestaande uit duurzaam isolatiemateriaal van Rockwool, lichte metalen

Nadere informatie

Aanduiding details categorie 1 laagbouw

Aanduiding details categorie 1 laagbouw 13 7 3 12 9 10 5 9 2 8 3 5 15 1 8 4 7 1 9 6 Aanduiding details categorie 1 laagbouw 3 5 18 8 16 15 Bestaande bouw 9 17 Aanduiding details categorie IIIvoor overige details zie aanduiding cat Ilaagbouw

Nadere informatie

5. Producteigenschappen

5. Producteigenschappen 84 5. Producteigenschappen 5.1 Blokken en lateien 5.1.1 Blokken Cellenbetonblokken behoren tot de categorie van zeer lichte en extra lichte betonsoorten, volgens de norm NBN B 21-002: Metselstenen Specificaties

Nadere informatie

Kerto-Ripa. Houten vloer- en dakelementen voor grote overspanningen

Kerto-Ripa. Houten vloer- en dakelementen voor grote overspanningen Kerto-Ripa Houten vloer- en dakelementen voor grote overspanningen Kerto-Ripa Een innovatief constructiesysteem Welk constructiesysteem maakt het mogelijk om: een vrije overspanning tot wel 20 meter te

Nadere informatie

Blokken en lateien: een wereld aan mogelijkheden

Blokken en lateien: een wereld aan mogelijkheden Blokken en lateien: een wereld aan mogelijkheden Inhoudsopgave Trefwoordenregister Een wereld aan mogelijkheden 3 Tel uit je winst! Cellenbeton, een natuurlijk materiaal Overal toepasbaar 8 Ronde blokken:

Nadere informatie

www.isobouw.nl IsoBouw - bouwdetail 001 Nokaansluiting hellend dak SlimFix-XT 6.0 8/8 Bouwdetail gebaseerd op: Rc dak 6,0 m² K/W qv10-waarde 0,4 dm³/s per m² opbouw nok nokvorst ondervorst ruiter ruiterbeugel

Nadere informatie

Razendsnel energiezuinige woningen bouwen

Razendsnel energiezuinige woningen bouwen Ytong CascoSysteem Razendsnel energiezuinige woningen bouwen Ytong CascoSysteem 1 Inhoud Energiezuinig bouwen en renoveren met Ytong 3 Ytong CascoSysteem: Het geheim achter snelheid, duurzaamheid en kwaliteit

Nadere informatie

5 PRODUCTEN 5.3 SYSTEEMVLOEREN

5 PRODUCTEN 5.3 SYSTEEMVLOEREN PRODUCTEN.3 SYSTEEMVLOEREN RIBBENVLOER Een ribbenvloer is een vrijdragende systeemvloer van geprefabriceerde vloerelementen die in de lengterichting (overspanningsrichting) van ribben zijn voorzien. Ook

Nadere informatie

P Inleiding tot bestekteksten, plaatsingsvoorschriften en uitvoeringsdetails

P Inleiding tot bestekteksten, plaatsingsvoorschriften en uitvoeringsdetails 57 P.2.0.18 Inleiding tot bestekteksten, plaatsingsvoorschriften en uitvoeringsdetails De plaatsingsvoorschriften en uitvoeringsdetails in deze documentatie zijn enkel bedoeld als handleiding voor architecten,

Nadere informatie

Systeemnummer : PD 1-1-2

Systeemnummer : PD 1-1-2 Systeemnummer : PD 1-1-2 Omschrijving : Membraan-éénlaagse gietasfaltconstructie losliggend, voor personenauto's tot 2000 kg. Toepassing : Dit systeem wordt toegepast t.b.v. gelijktijdige afdichting en

Nadere informatie

9. Overzicht van de eigenschappen en de voordelen van cellenbeton

9. Overzicht van de eigenschappen en de voordelen van cellenbeton 114 9. Overzicht van de eigenschappen en de voordelen van cellenbeton Belangrijkste eigenschappen Prestaties voordelen Structuur uiterst kleine gesloten cellen (max. Ø 2 mm) die 80% van het volume uitmaken

Nadere informatie

Isolatie van hellend dak van buitenaf. Na-isolatie van de zolderruimte. houten draagvloer. Platdakisolatie. betonnen draagvloer.

Isolatie van hellend dak van buitenaf. Na-isolatie van de zolderruimte. houten draagvloer. Platdakisolatie. betonnen draagvloer. voor het hele gebouw Na-isolatie van de zolderruimte van hellend dak van buitenaf houten draagvloer Platdakisolatie betonnen draagvloer Spouwmuurisolatie Begane grondvloer i s o l a t i e p l a t e n SPOUWISOLATIE

Nadere informatie

Ytong Multipor. De minerale isolatieplaat voor platte daken

Ytong Multipor. De minerale isolatieplaat voor platte daken Ytong Multipor De minerale isolatieplaat voor platte daken Ytong Multipor Hét isolatiemateriaal voor platte daken Isolatiematerialen voor platte daken moeten aan hoge eisen voldoen. Dergelijke daken worden

Nadere informatie

YTONGMultipor. voor parkeergarages en kelders

YTONGMultipor. voor parkeergarages en kelders YTONGMultipor Hét isolatiesysteem voor parkeergarages en kelders Inhoudsopgave YtongMultipor: de doeltreffende minerale isolatieplaat 3 YtongMultipor: synoniem voor superieur isoleren 4 Verwerkings- en

Nadere informatie

Jepoglass. Jepoglass 1

Jepoglass. Jepoglass 1 Jepoglass Productomschrijving Jepoglass is een luchtkanaal dat bestaat uit een geperste glaswolplaat van 25 mm dik met een volumieke massa van 78 kg/m 3. Aan de binnenzijde is het luchtkanaal bekleed met

Nadere informatie

Diepte [mm] (spouw < 170 mm)

Diepte [mm] (spouw < 170 mm) Productomschrijving De Vilton MURA XL is een verhoogde dakrandopstand tot 120 cm, geschikt voor metselwerk buitenspouwbladen, waarmee de ideale dakopstand gemaakt kan worden. De Vilton MURA XL is een prefab

Nadere informatie

ROCKWOOL SOUNDMAXX Akoestisch isolatiesysteem

ROCKWOOL SOUNDMAXX Akoestisch isolatiesysteem ROCKWOOL SOUNDMAXX Akoestisch isolatiesysteem Productomschrijving ROCKWOOL SOUNDMAXX is een uniek en eenvoudig te monteren akoestisch isolatiesysteem, bestaande uit duurzaam isolatiemateriaal van ROCKWOOL,

Nadere informatie

M d W A R C H I T E C T U U R & S T E D E N B O U W PROJECT: NIEUWBOUW SATURN NIEUWGRAAF DUIVEN CARTOGRAAF DUIVEN

M d W A R C H I T E C T U U R & S T E D E N B O U W PROJECT: NIEUWBOUW SATURN NIEUWGRAAF DUIVEN CARTOGRAAF DUIVEN ALGEMEEN: -CONSTRUCTIEVE ELEMENTEN UITSLUITEND CONFORM OPGAVE CONSTRUCTEUR -BOUWFYSICA EN BRANDVEILIGHEID CONFORM RAPPORTAGES -VOOR ALLE MATERIALEN EN ONDERDELEN TE ALLEN TIJDE DE VERWERKINGSVOORSCHRIFTEN

Nadere informatie

Rockwool Soundmaxx akoestisch isolatiesysteem

Rockwool Soundmaxx akoestisch isolatiesysteem Rockwool Soundmaxx akoestisch isolatiesysteem Productomschrijving Rockwool Soundmaxx is een uniek en eenvoudig te monteren akoestisch isolatiesysteem, bestaande uit duurzaam isolatiemateriaal van Rockwool,

Nadere informatie

Verbruik per m² blokken lijm kg

Verbruik per m² blokken lijm kg Pg 1/5 Gaa Ytong-blokken Verbruik m² m² kg kg/** C2/350 600x250 240 40 6,7 6,2 6,0 18,80 767 G + HG 600x250 300 32 6,7 7,8 4,8 23,40 767 G + HG 600x250 365 24 6,7 9,5 3,6 28,59 701 G + HG C3/450 600x250

Nadere informatie

LADURA PREMIUM. De stootvaste, vezelversterkte gipskartonplaat

LADURA PREMIUM. De stootvaste, vezelversterkte gipskartonplaat LADURA PREMIUM De stootvaste, vezelversterkte gipskartonplaat 2 LADURA EEN BIJZONDER STOOTVASTE GIPSKARTONPLAAT DIE ECHT UITSLUITEND VOORDELEN MET ZICH MEEBRENGT LADURA 3 LADURA: VOOR ECHT ELKE TOEPASSING

Nadere informatie

Gips. LaDura. LaDura: de stootvaste, vezelversterkte gipskartonplaat

Gips. LaDura. LaDura: de stootvaste, vezelversterkte gipskartonplaat Gips : de stootvaste, vezelversterkte gipskartonplaat LAdura : voor echt elke toepassing het perfecte plaatmateriaal Wanneer u op zoek bent naar een bijzonder stootvaste gipskartonplaat die echt uitsluitend

Nadere informatie

Voorbeeldprojecten. KOMO-attest voor staalframebouw. Het optoppen van woongebouwen is een vrij nieuwe bouwopgave.

Voorbeeldprojecten. KOMO-attest voor staalframebouw. Het optoppen van woongebouwen is een vrij nieuwe bouwopgave. 8 Voorbeeldprojecten Het optoppen van woongebouwen is een vrij nieuwe bouwopgave. In hoofdstuk 2 bleek, dat optoppen een interessant instrument is om de voor de deur staande herstructurering van na-oorlogse

Nadere informatie

Verbruik per m² blokken lijm kg

Verbruik per m² blokken lijm kg Pg 1/5 Gaa Ytong-blokken Verbruik m² m² kg kg/** C2/350 600x250 240 40 6,7 6,2 6,0 18,80 770 G + HG 600x250 300 32 6,7 7,8 4,8 23,40 770 G + HG 600x250 365 24 6,7 9,5 3,6 28,59 704 G + HG C3/450 600x250

Nadere informatie

Dakelementen. Isovlas VRD Dampopen Dakelementen voor het ideale woonklimaat. De revolutie voor het hellend dak 30 C 23 C. PL zomerkoel -5 C 21 C

Dakelementen. Isovlas VRD Dampopen Dakelementen voor het ideale woonklimaat. De revolutie voor het hellend dak 30 C 23 C. PL zomerkoel -5 C 21 C Dakelementen Isovlas VRD Dampopen Dakelementen voor het ideale woonklimaat. De revolutie voor het hellend dak 30 C 23 C PL zomerkoel 30 C 28 C MW -5 C 21 C PL winterwarm -5 C 19 C MW z e e r e f f i c

Nadere informatie

Praktische bewonersinformatie van Xella Prettig leven tussen YTONG wanden

Praktische bewonersinformatie van Xella Prettig leven tussen YTONG wanden Praktische bewonersinformatie van Xella Prettig leven tussen YTONG wanden Makkelijk bevestigen met de juiste materialen Het verdient aanbeveling voor cellenbeton ontwikkelde bevestigingsmaterialen toe

Nadere informatie

1. Funderingsdetail woningscheidende wand

1. Funderingsdetail woningscheidende wand 1 1. Funderingsdetail woningscheidende wand peil=0 160/180/240 120/140/200 160/180/240 60 120/140/200 ribcassettevloer (23G) folie (let op stabiliteit!) Ribcassettevloer 1 160/180/240 160/180/240 120/140/200

Nadere informatie

Akoestisch Isolatiesysteem

Akoestisch Isolatiesysteem Productomschrijving COMPONENTEN EN MAATVOERING Rockwool Soundmaxx is een uniek en eenvoudig te monteren akoestisch isolatiesysteem, bestaande uit duurzaam isolatiemateriaal van Rockwool, lichte metalen

Nadere informatie

fundamentele verbetering voor woningbouw

fundamentele verbetering voor woningbouw fundamentele verbetering voor woningbouw KanaalBreedPlaat gecertificeerd KOMO Het beste van twee werelden De KanaalBreedPlaat combineert het beste van de kanaalplaatvloer en de breedplaatvloer. De KanaalBreedPlaat

Nadere informatie

fundamentele verbetering voor grondgebonden woningbouw

fundamentele verbetering voor grondgebonden woningbouw fundamentele verbetering voor grondgebonden woningbouw KanaalBreedPlaat gecertificeerd KOMO HET BESTE VAN TWEE WERELDEN De KanaalBreedPlaat combineert het beste van de kanaalplaatvloer en de breedplaatvloer.

Nadere informatie

Steelframe Concrete Floor

Steelframe Concrete Floor Steelframe Concrete Floor LEWIS Steelframe Concrete Floor LEWIS STEELFRAME CONCRETE FLOOR Lichtgewicht staalframe betonvloer voor woningbouw, industriebouw en utiliteitsbouw De LEWIS Steelframe Concrete

Nadere informatie

Zolder isoleren? Doe het met isoeasy Pro. isoeasy Pro

Zolder isoleren? Doe het met isoeasy Pro. isoeasy Pro Zolder isoleren? Doe het met isoeasy Pro isoeasy Pro isoeasy Pro De nummer 1 in zolderisolatie Het snelste systeem Het is zo eenvoudig, isoleren met isoeasy Pro. In slechts vijf stappen bevestigt u zowel

Nadere informatie

U n i d e k p r e f a b d a k e n

U n i d e k p r e f a b d a k e n U n i d e k p r e f a b d a k e n P r e f a b, d e n i e u w e n o r m i n b o u w e n Tijden veranderen, normen veranderen. Ook in de bouwwereld worden steeds scherpere eisen gesteld ten aanzien van het

Nadere informatie

g h i d e f projectnummer: project: WEST507 Rotterdam opdrachtgever: Waterford Investments & Vervat Vastgoed, Rotterdam schaal: 1:20

g h i d e f projectnummer: project: WEST507 Rotterdam opdrachtgever: Waterford Investments & Vervat Vastgoed, Rotterdam schaal: 1:20 project: opdrachtgever: onderwerp: bouwstenen projectnummer: 16034 schaal: 1:20 datum: 20.10.2017 wijzigingen: a b c d e f g h i formaat: A3 tekeningnummer: DO.000 as 90 variabel 45 30 W01 BU bestaand

Nadere informatie

11-03-2016 ZK16000047

11-03-2016 ZK16000047 Behoort bij beschikking d.d. nr.(s) 11-03-2016 ZK16000047 Medewerker Publiekszaken/vergunningen BEM1600041 gemeente Steenbergen Opdrachtgever: BVR Groep PROJECTNR: 1500630 1:5 Architect: Constructeur:

Nadere informatie

XELLA Bouwknopen eenvoudig oplossen

XELLA Bouwknopen eenvoudig oplossen XELLA Bouwknopen eenvoudig oplossen Bouwdetails in de praktijk CeDuBo VDAB Hamme 1 oktober 2015 Geteste luchtdichtheid Silka kalkzandsteen Dragende Silka muur blokken of elementen Zeer kleine maattoleranties

Nadere informatie

Verwerkingsvoorschriften breedplaatvloeren

Verwerkingsvoorschriften breedplaatvloeren Verwerkingsvoorschriften breedplaatvloeren Montagejukafstanden De combinatie van plaatdikte, plaatwapening, vloerdikte en tralieliggers in een breedplaatelement bepalen de montagejukafstand ofwel de afstand

Nadere informatie

Styrock. de isolerende lichtgewicht kantplank

Styrock. de isolerende lichtgewicht kantplank Styrock de isolerende lichtgewicht GEMAKKELIJK ARBEIDSVRIENDELIJK SNEL ISOLEREND KOSTENBESPAREND HOGE DRUKSTERKTE LICHTGEWICHT EENVOUDIGE CONSTRUCTIE BETON UITSTRALING de kant-en Styrock kant De functie

Nadere informatie

Hét isolatiesysteem voor parkeergarages, bergingen en kelders

Hét isolatiesysteem voor parkeergarages, bergingen en kelders Ytong Multipor Hét isolatiesysteem voor parkeergarages, bergingen en kelders Parkeergarages, bergingen en kelders 1 Inhoud Ytong Multipor: de doeltreffende minerale isolatieplaat... 3 Ytong Multipor: synoniem

Nadere informatie

PRODUCT. BROCHURE dehoop-pekso.nl. Combinatievloer. flexibel vloersysteem. uw ruwbouw totaalleverancier

PRODUCT. BROCHURE dehoop-pekso.nl. Combinatievloer. flexibel vloersysteem. uw ruwbouw totaalleverancier PRODUCT BROCHURE dehoop-pekso.nl Combinatievloer flexibel vloersysteem uw ruwbouw totaalleverancier Combinatievloer flexibel en doeltreffend vloersysteem Flexibele begane grondvloer De Combinatievloer

Nadere informatie

11.4 Isolatie. Isolatie Clima Comfort Basic Renovatie Plaat elementen

11.4 Isolatie. Isolatie Clima Comfort Basic Renovatie Plaat elementen 11.4 Isolatie Isolatie Clima Comfort Basic Renovatie Plaat elementen 614 Toepassing De CBRP elementen voor hellende daken zijn geschikt voor na-isolatie op het bestaande dakbeschot. U kunt ze toepassen

Nadere informatie

Razendsnel energiezuinige woningen bouwen

Razendsnel energiezuinige woningen bouwen Ytong CascoSysteem Razdsnel ergiezuinige woning bouw Ytong CascoSysteem 1 Inhoud Energiezuinig bouw rover met Ytong 3 Ytong CascoSysteem: Het geheim achter snelheid, duurzaamheid kwaliteit 4 Alle (bouw)vrijheid

Nadere informatie

Platdak systemen BauderTHERM - Partieel klevende dakbanen

Platdak systemen BauderTHERM - Partieel klevende dakbanen Platdak systemen - Partieel klevende dakbanen Dakbanen met recordtijden Op het dak telt vandaag de dag snelheid en rendement naast kwaliteit. Precies daarom heeft Bauder een eigentijds productengamma ontwikkeld,,

Nadere informatie

Alles over de CE-markering

Alles over de CE-markering Alles over de CE-markering Met CE-label zijn SILKA en YTONG nu e tra makkelijk verhandelbaar. De letters CE kent u vast. Ze staan op het etiket van veel producten die in Europa worden verkocht. Dus ook

Nadere informatie

de revolutie voor het hellend dak

de revolutie voor het hellend dak Producten dakelementen Isovlas VRd dakelement, dampopen Groen bouwen is paars de revolutie voor het hellend dak Isovlas dakelementen: - unieke, ongeëvenaarde temperatuurdempingsfactor - best denkbare geluidsisolatie:

Nadere informatie

Technische bepalingen en werkbeschrijving

Technische bepalingen en werkbeschrijving Technische bepalingen en werkbeschrijving 24 RUWBOUWTIMMERWERK 24.52 Vloer-, wand- en dakelementen 24.52.20-a Ruwbouw stelwerk houten elementen, houten wandelement 0. Ruwbouw stelwerk houten elementen

Nadere informatie

Technische documentatie

Technische documentatie Inhoud P2. Silka kalkzandsteenelementen, volumieke massa 1750 kg/m 3 P3. Silka Massa+ elementen, volumieke massa 2150 kg/m 3 P3. Silka Massa+ elementen, volumieke massa 2300 kg/m 3 P3. Silka Kimmen Rekenwaarden

Nadere informatie

Kerto-Ripa. Houten vloer- en dakelementen voor grote overspanningen

Kerto-Ripa. Houten vloer- en dakelementen voor grote overspanningen Kerto-Ripa Houten vloer- en dakelementen voor grote overspanningen Kerto-Ripa Een innovatief constructiesysteem Welk constructiesysteem maakt het mogelijk om: een vrije overspanning tot wel 20 meter te

Nadere informatie

OVERZICHT DETAILS/ SUMMARY OF DETAILS Quantum Vloeren in gebouwen (excl parkeergarages)/ Quantum Floors in buildings ( excl.

OVERZICHT DETAILS/ SUMMARY OF DETAILS Quantum Vloeren in gebouwen (excl parkeergarages)/ Quantum Floors in buildings ( excl. 6. VOORBEELDEN VAN AANSLUITINGEN OVERZICHT DETAILS/ SUMMARY OF DETAILS Quantum Vloeren in gebouwen (excl parkeergarages)/ Quantum Floors in buildings ( excl. car parks) QD8 QD9 QD7 QD5 QD6 QD4 vert. doorsnede

Nadere informatie

LADURA PREMIUM. De stootvaste, vezelversterkte gipskartonplaat

LADURA PREMIUM. De stootvaste, vezelversterkte gipskartonplaat LADURA PREMIUM De stootvaste, vezelversterkte gipskartonplaat 2 LADURA PREMIUM EEN BIJZONDER STOOTVASTE GIPSKARTONPLAAT DIE ECHT UITSLUITEND VOORDELEN MET ZICH MEEBRENGT LADURA PREMIUM 3 LADURA PREMIUM:

Nadere informatie

LaDura Premium. De stootvaste, vezelversterkte gipskartonplaat

LaDura Premium. De stootvaste, vezelversterkte gipskartonplaat De stootvaste, vezelversterkte gipskartonplaat 2 PREMIUM een bijzonder stootvaste gipskartonplaat die echt uitsluitend voordelen met zich meebrengt PREMIUM 3 PREMIUM: voor echt elke toepassing het perfecte

Nadere informatie

CONSTRUCTIEVE BEREKENING

CONSTRUCTIEVE BEREKENING CONSTRUCTIEVE BEREKENING ten behoeve van: Verbouwing woonhuis Jan Vlekkenstraat 26 5554 RG Valkenswaard opdrachtgever: Fam. Dubach Jan Vlekkenstraat 26 5554 RG Valkenswaard projektnummer: 17010 datum:

Nadere informatie

LADURA PREMIUM. De stootvaste, vezelversterkte gipskartonplaat

LADURA PREMIUM. De stootvaste, vezelversterkte gipskartonplaat LADURA PREMIUM De stootvaste, vezelversterkte gipskartonplaat 2 LADURA PREMIUM EEN BIJZONDER STOOTVASTE GIPSKARTONPLAAT DIE ECHT UITSLUITEND VOORDELEN MET ZICH MEEBRENGT LADURA PREMIUM 3 LADURA PREMIUM:

Nadere informatie

Alkreflex 2L-2. Frank Treuren BV. Een compacte isolatiemethode! Voor prijzen en info: www.franktreuren.nl

Alkreflex 2L-2. Frank Treuren BV. Een compacte isolatiemethode! Voor prijzen en info: www.franktreuren.nl Frank Treuren BV Alkreflex 2L-2 Een compacte isolatiemethode! Voor prijzen en info: www.franktreuren.nl Algemeen Alkreflex 2L-2 is een compact isolatie -materiaal dat is opgebouwd uit een dubbele laag

Nadere informatie

VERWERKINGSVOORSCHRIFTEN

VERWERKINGSVOORSCHRIFTEN 0 Algemeen 0.1 Verwerkingsvoorschriften Deze verwerkingsvoorschriften dienen goed te worden doorgelezen, alvorens te beginnen met de verwerking van de UNILIN elementen. Indien zaag, frees, boor, of soortgelijke

Nadere informatie

Fireboard Maximale brandbescherming voor constructies en afscheidingen

Fireboard Maximale brandbescherming voor constructies en afscheidingen Fireboard 02/2009 Fireboard Maximale brandbescherming voor constructies en afscheidingen Knauf, uw partner in afbouw Knauf is een producent van innoverende afbouwmaterialen, systemen en gereedschap die

Nadere informatie

UNILIN PIR ISOLATIEPLATEN juli 2017

UNILIN PIR ISOLATIEPLATEN juli 2017 UNILIN PIR ISOLATIEPLATEN juli 2017 DIVISION INSULATION VANAF λ D 0,022 www.unilininsulation.nl Inhoudsopgave UNILIN PIR ISOLATIEPLATEN - UNILIN Utherm Platdak Isolatieplaten... p4 Toepassingstabel...

Nadere informatie

Zelf je zolder isoleren? Doe het met isoeasy

Zelf je zolder isoleren? Doe het met isoeasy Zelf je zolder isoleren? Doe het met isoeasy hellend dak ISOLEREN ÉN AFWERKEN IN ÉÉN HANDELING! isoeasy De nummer 1 in zolderisolatie Het snelste systeem Isoleren met isoeasy is zo makkelijk. In slechts

Nadere informatie

Enkelschalige DED elementen. Opstalan. Alle elementen voor een betere bouw. OPSTALAN DED ENKELSCHALIGE DED ELEMENTEN

Enkelschalige DED elementen. Opstalan. Alle elementen voor een betere bouw. OPSTALAN DED ENKELSCHALIGE DED ELEMENTEN Enkelschalige DED elementen Opstalan. Alle elementen voor een betere bouw. OPSTALAN DED ENKELSCHALIGE DED ELEMENTEN Notities Inhoudsopgave Inleiding Enkelschalige DED PIR elementen Productkenmerken Houtspaanplaat

Nadere informatie

Systeemnummer : PD 1-2-1

Systeemnummer : PD 1-2-1 Systeemnummer : PD 1-2-1 Omschrijving : Membraan - tweelaagse gietasfaltconstructie losliggend, ongeïsoleerd, voor licht vrachtverkeer tot ca. 7500 kg Toepassing : Dit systeem wordt toegepast t.b.v. gelijktijdige

Nadere informatie

AGNES. Kant-en-klare wand- en plafondplaten. www.agnes.eu WANDEN & PLAFONDS ONE STEP

AGNES. Kant-en-klare wand- en plafondplaten. www.agnes.eu WANDEN & PLAFONDS ONE STEP WANDEN & PLAFONDS Kant-en-klare wand- en plafondplaten Kant-en-klaar: geen stuc- of schilderwerk nodig Eenvoudig schoon te houden: met vochtige doek en schoonmaakmiddel Gemakkelijk en onzichtbaar te bevestigen:

Nadere informatie

ROCKWOOL SOUNDMAXX Akoestisch isolatiesysteem

ROCKWOOL SOUNDMAXX Akoestisch isolatiesysteem ROCKWOOL SOUNDMAXX Akoestisch isolatiesysteem Productomschrijving ROCKWOOL SOUNDMAXX is een uniek en eenvoudig te monteren akoestisch isolatiesysteem, bestaande uit duurzaam isolatiemateriaal van ROCKWOOL,

Nadere informatie

FERMACELL Firepanel A1. De nieuwe dimensie in brandveiligheid

FERMACELL Firepanel A1. De nieuwe dimensie in brandveiligheid FERMACELL Firepanel A1 De nieuwe dimensie in brandveiligheid Firepanel A1 De nieuwe brandwerende plaat van FERMACELL De brandwerende plaat FERMACELL Firepanel A1 is de nieuwe dimensie in brandveiligheid

Nadere informatie

Definitief ontwerp. Kerkveld Jutphaas Nieuwegein. NVO Kerkveld BV. Details. 492-ni. DO 31a. renvooi. wijzigingen

Definitief ontwerp. Kerkveld Jutphaas Nieuwegein. NVO Kerkveld BV. Details. 492-ni. DO 31a. renvooi. wijzigingen renvooi. wijzigingen wijziging a wijziging b wijziging c wijziging d aanvullingen tbv omgevingsvergunning 2016.10.13 de bestaande toestand is rechtstreeks overgenomen van bestaande tekeningen en kadastrale

Nadere informatie

Moderniseer gebouwen ReNoVatie

Moderniseer gebouwen ReNoVatie Moderniseer gebouwen Renovatie Verbeter energieprestatie en comfort Het bij de tijd brengen van (woon)gebouwen ten aanzien van comfort en energieprestatie is de voornaamste reden voor renovatie. Met de

Nadere informatie

Afstudeer opdracht Jack van den Broek - 202215. Bijlage materialisering en detailering

Afstudeer opdracht Jack van den Broek - 202215. Bijlage materialisering en detailering Bijlage materialisering en detailering Isolatie materiaal (dak) Er is in dit project sprake van platte daken, galerijen en terrassen met onderconstructies van betonvloeren en stalen dakplaten. De eisen

Nadere informatie

Zolder isoleren? Doe het met isoeasy Pro

Zolder isoleren? Doe het met isoeasy Pro Zolder isoleren? Doe het met isoeasy Pro hellend dak ISOLEREN ÉN AFWERKEN IN ÉÉN HANDELING! isoeasy Pro De nummer 1 in zolderisolatie Het snelste systeem Het is zo eenvoudig, isoleren met isoeasy Pro.

Nadere informatie

DETAILS. Plaats BERGWEG 196, ROTTERDAM Ontwikkeling door Cavern Vastgoed B.V. VANWILSUMVANLOON

DETAILS. Plaats BERGWEG 196, ROTTERDAM Ontwikkeling door Cavern Vastgoed B.V. VANWILSUMVANLOON DETAILS 350 320 60 DETAIL 1 380 380 kunststof voordeur Waterdichte aansluiting Luchtdichte aansluiting zandcementvloer 60mm ribcasettevloer BK vloer (P=0.00) Waterkerende laag Luchtdicht membraan Vochtbestendige

Nadere informatie