RKSV Margriet. Waarden en normen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "RKSV Margriet. Waarden en normen"

Transcriptie

1 RKSV Margriet Waarden en normen In haar beleidsplan heeft RKSV Margriet zich als missie gesteld de voetbalvereniging te zijn vóór de jeugd van Oss en omgeving. Aan leden wordt de mogelijkheid geboden in clubverband het voetbalspel op recreatief of hoog prestatief niveau te beoefenen. Deze missie wordt ten uitvoer gebracht door: Het lidmaatschap van RKSV Margriet open te stellen voor iedereen, ongeacht afkomst, religie of taal Uitvoering te geven aan een technisch beleidsplan waarbij de ontwikkeling van de spelers centraal staat en niet het winnen Het zoveel als mogelijk aanstellen van trainers met een voetbalachtergrond en bij voorkeur met de juiste diploma s Het voeren van een positief coachingsbeleid door trainers, leiders maar ook supporters langs de lijn. Het voeren van een streng normen en waardenbeleid waarbij overtredingen bestraft worden. De diversiteit van de leden van de vereniging gaat hand in hand met gezamenlijke gedragen waarden (wat vinden we belangrijk) en normen (regels). De meeste hiervan worden door de leden als vanzelfsprekend ervaren, en worden veelal automatisch gecorrigeerd als daarvan wordt afgeweken. De vereniging vindt het echter belangrijk alle leden, ook nieuwe leden op de hoogte te brengen van deze waarden en normen. Sportiviteit De vereniging vindt het vanzelfsprekend dat de leden voor, tijdens en na het sporten op een respectvolle manier omgaan met de tegenstanders en hun begeleiders, de scheidsrechter en grensrechters en de eigen teamgenoten en begeleiders. Van clubscheidsrechters en grensrechters wordt verwacht dat wedstrijden naar eer en geweten begeleid worden en zich te onthouden van het bevoordelen van het eigen team. Gedrag buiten de sport om De vereniging vindt het vanzelfsprekend dat de leden en bezoekers zich op het terrein, ook buiten de sport om, gedragen volgens de wetten en regels die in het maatschappelijk verkeer gangbaar zijn. Zo tolereert de RKSV Margriet geen negatieve stemmingmakerij,

2 baldadigheid, pestgedrag en agressie. Met nadruk ook dient vermeld te worden dat dit gedrag in de sociale media zoals Facebook, Twitter en Hyves niet wordt getolereerd. Zowel leden als supporters, waaronder ouders, zullen aangesproken worden op het in diskrediet brengen van de vereniging, het team of andere leden van de vereniging. Gedrag van omstanders RKSV Margriet verwacht van diegene die om het veld heen staan (ouders, verzorgers, coaches en anderen) dat zij een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de spelers en een sportief en respectvol verloop van de wedstrijd of training. Wanneer hun enthousiasme overgaat in fanatisme kan dat een negatieve invloed op het sportieve verloop van de wedstrijd, de betrokken spelers en de omstanders, bijvoorbeeld toekijkende jeugd, hebben. Omstanders moeten zich daarom onthouden van kritiek op de scheidsrechter cq grensrechters, spelers, coaches en trainers. Hun taak is erop gericht de spelers positief aan te moedigen. Vrijwilligerswerk Vrijwilligers vormen een belangrijke steunpilaar voor RKSV Margriet en zijn van levensbelang voor de vereniging. Om deze reden wordt ook van leden en ouders verwacht dat zij actief een bijdrage leveren aan de vereniging. Zonder de inzet van vrijwilligers is het onmogelijk om de vereniging gezond te houden. Taalgebruik Schelden (belediging tegen een persoon of team) en vloeken (krachttermen niet tegen een persoon) zijn onwenselijk. Genotsmiddelen Het gebruik van genotsmiddelen als bijvoorbeeld alcohol kan, binnen grenzen, bijdragen aan de gezelligheid van de vereniging. Overmatig gebruik hiervan is niet toegestaan. Het is schadelijk voor de gezondheid, verdraagt zich slecht met de sportieve aard van de vereniging en geeft het verkeerde voorbeeld aan de jeugd. Het gebruik van (soft)drugs is in het geheel niet toegestaan en roken is niet toegestaan in de gebouwen. Sancties De Jeugdcommissie heeft van het Hoofdbestuur de bevoegdheden en de verplichting opgelegd gekregen om een sanctiebeleid te voeren indien de waarden en normen binnen de jeugdafdeling van RKSV Margriet worden overtreden.

3 Voor meer informatie kunt u zich wenden tot de jeugdcommissie (jeugdcommissie@rksvmargriet.nl) Sanctiebeleid RKSV Margriet is een voetbalvereniging die normen en waarden en handhaving hiervan belangrijk vindt. Het gaat dan vooral om gedrag naar elkaar en naar buiten toe. Wij zijn een vereniging waar we trots op willen zijn. De manier waarop we bekeken en beoordeeld worden door andere verenigingen en de maatschappij zal voor en groot deel bepaald worden door het gedrag van de leden, supporters, sponsoren, sympathisanten en eenieder, in de breedste zin van het woord, die onze club vertegenwoordigt. Het handhaven van normen en waarden binnen de vereniging is dan ook niet alleen een zaak van kader en bestuur. Ieder lid heeft daarin een medeverantwoordelijkheid en dient anderen aan te spreken op ongewenst gedrag en/of te melden aan bestuur of jeugdcommissie. Het bestuur en de jeugdcommissie van RKSV Margriet zullen indien nodig optreden tegen ongewenst gedrag waarbij de normen en waarden in het geding komen. Hiervoor zijn een aantal vormen van sancties ter beschikking: Sancties: waarop van toepassing? Overtredingen van de gedragsregels in verenigingsverband. Met verenigingsverband wordt bedoeld alle activiteiten van RKSV Margriet in de breedste zin van het woord zoals wedstrijden, trainingen, toernooien en nevenactiviteiten die onder de vlag van de vereniging plaatsvinden op de eigen sportaccommodatie of elders. Alle overtredingen worden behandeld en bijgehouden in een register. De sancties zijn vergelijkbaar met wat er ook in een wedstrijd kan gebeuren. Zowel de leiding van een team, de jeugdcommissie als het bestuur kunnen sancties opleggen. Voor de leiding van een team geldt dat er maximaal een sanctie opgelegd kan worden van een uitsluiting van 1 wedstrijd. Voor de Jeugdcommissie geldt dat een definitieve uitsluiting van de club alleen uitgesproken kan worden na overleg en goedkeuring van het Hoofdbestuur. Van licht naar zwaar zijn de volgende sancties mogelijk: Een waarschuwing bestaat uit een aantekening, waarbij een eerstvolgende keer een zwaardere sanctie wordt toegepast. o Door wie: leiding van een team, Jeugdcommissie en/of Hoofdbestuur Een uitsluiting voor 1 of meerdere wedstrijden/trainingen/nevenactiviteiten. o Door wie: leiding van een team, Jeugdcommissie en/of Hoofdbestuur Een schorsing voor een bepaalde periode van alle activiteiten.

4 o Door wie: Jeugdcommissie en Hoofdbestuur Een uitsluiting en/of verwijdering betekent directe uitsluiting van alle activiteiten voor een langere periode, al dan niet gekoppeld aan een verbod om op het sportcomplex aanwezig te mogen zijn. o Door wie: Jeugdcommissie na goedkeuring Hoofdbestuur en/of Hoofdbestuur Een royement betekent definitieve uitsluiting en verwijdering uit de club, verbod toegang sportcomplex, gekoppeld aan een melding bij de KNVB. In de statuten van de vereniging staat een dergelijke maatregel beschreven als royement. o Door wie: Hoofdbestuur Procedure tot sanctiebepaling en uitvoering: Indien de normen en waarden binnen de vereniging overtreden worden volgt er een sanctie. Deze sanctie dient zorgvuldig bepaald en opgelegd te worden. Om deze reden wordt te allen tijde de volgende procedure gevolgd: 1. Melding overtreding aan wedstrijdsecretariaat, JC of HJO of HB Iedereen binnen de vereniging heeft de plicht om overtredingen te melden 2. Melding wordt doorgegeven aan JC indien het de jeugdafdeling betreft 3. JC verzamelt informatie over het voorval en bespreekt dit in de vergadering 4. Er wordt een afspraak met de overtreder gemaakt om de kans op wederhoor te geven. In dien nodig wordt gevraagd het voorval op schrift te zetten. 5. De informatie uit hoor en wederhoor wordt besproken in de vergadering van de JC en er wordt een sanctie bepaald. Indien nodig wordt de uitkomst voorgelegd aan het HB. 6. De sanctie wordt persoonlijk uigesproken aan overtreder en op schrift gesteld voor de ledenadministratie en indien van toepassing de teamverantwoordelijke 7. Sanctie wordt uitgevoerd. Voorbeelden van te verwachten sancties bij bepaalde overtredingen: Voorkomende gevallen zijn: Drugs : Het gaat om het in bezit hebben, gebruiken, verkopen, onder invloed zijn, stimuleren van gebruik door anderen van zowel soft als harddrugs. Sanctie: Directe uitsluiting en/of verwijdering. Daarnaast kan de politie worden ingeschakeld.

5 Drugs in bezit hebben, gebruiken, verkopen, onder invloed zijn, stimuleren van gebruik door anderen van zowel soft als harddrugs. Verwijdering Royement Diefstal : Het gaat om het toe eigenen van welk artikel van welke waarde dan ook van iemand anders. Het zijn eigendommen van teamgenoten, kaderleden, publiek, vreemden van zowel eigen als andere verenigingen of personen (gasten, scheidsrechters). Sanctie: Minimaal uitsluiting en/of verwijdering en afhankelijk van de aard en toedracht royement. Daarnaast kan geëist worden de kosten te vergoeden en kan de politie worden ingeschakeld. Diefstal het toe eigenen van welk artikel van welke waarde dan ook van iemand anders Verwijdering Royement Vandalisme en vernieling: Het gaat hier om het vernielen van welk artikel van welke waarde dan ook dat van iemand anders is. Het betreft eigendommen van teamgenoten, kaderleden, publiek, vreemden van zowel eigen als andere verenigingen of personen (gasten, scheidsrechters). Sanctie: Afhankelijk van de omstandigheden, aard en toedracht een waarschuwing t/m uitsluiting en/of verwijdering. Bij ernstige overtreding royement. Daarnaast wordt geëist de kosten te vergoeden en kan de politie worden ingeschakeld. Vernieling het schade toebrengen aan een artikel van welke waarde dan ook dat van anderen Schorsing 4 wedstrijden tot verwijdering van het complex voor een bepaalde duur afhankelijk van de ernst Schorsing 8 wedstrijden tot Royement afhankelijk van de ernst van de zaak

6 Vandalisme Het moedwillig vernielen of beschadigen van eigendommen van anderen van de zaak Schorsing 8 wedstrijden tot Royement afhankelijk van de ernst van de zaak Royement Gebruik van fysiek geweld : Het gaat om dreigen of handtastelijk zijn ten opzichte van teamgenoten, leden/kaderleden van eigen of andere verenigingen, publiek, gasten, scheidsrechters. Sanctie: Afhankelijk van aard en toedracht een waarschuwing t/m royement. Bedreiging (dreigen met niet nader omschreven handelen) Eenvoudige bedreiging (bijvoorbeeld ik zie je nog wel!!) Concrete bedreiging met geweld (bijvoorbeeld ik sla je straks in elkaar!!) Schorsing 2 wedstrijden Schorsing 4 wedstrijden Schorsing 4 wedstrijden Schorsing 8 wedstrijden Fysiek gewelddadig handelen Handtastelijkheden Schorsing 1 3 wedstrijden Schorsing 2 6 wedstrijden Trekken aan kleding, Schorsing 1 3 wedstrijden Schorsing 2 6 wedstrijden wegduwen Het gooien en/of trappen van voorwerpen in de richting van anderen Schorsing 2 4 wedstrijden Schorsing 4 8 wedstrijden Slaan en /of schoppen in de richting van anderen, vechten Mishandeling Lichte vorm: geen letsel, wel pijn Middelvorm: letsel (blauw oog) Ernstige vorm: genezingsduur Schorsing 4 10 wedstrijden Schorsing 3 6 maanden Schorsing 5 10 maanden Schorsing 6 12 maanden Schorsing 8 14 wedstrijden Voordragen royement Voordragen royement Voordragen royement

7 langer dan 10 dagen Zware vorm: blijvend letsel Royement Ongeoorloofd gebruik van alcohol : Het betreft de handhaving van de regels en wetten die van toepassing zijn in de horeca. Daarnaast kan gebruik van alcohol leiden tot ongewenst gedrag. Het kantinepersoneel dient er op toe te zien dat de regels nageleefd en gehandhaafd worden. Sanctie: Afhankelijk van aard en toedracht een waarschuwing t/m royement. Overmatig gebruik van Alcohol Overtreding regels en wetten horeca Openbare Dronkenschap Schorsing 2 wedstrijden Verwijdering van het complex Schorsing 6 wedstrijden Toegang ontzegd tot het clubhuis voor bepaalde duur Niet respectvol behandelen: Het is het in woord en gebaar laten merken absoluut geen respect (schelden, beledigen, dreigen, discrimineren) voor anderen te hebben (teamgenoten, leiding, bestuur, publiek, tegenstanders, scheidsrechters, etc). Sanctie: Afhankelijk van aard en toedracht een waarschuwing t/m royement. Belediging in woord en gebaar (gericht tegen de persoon of tegen het gezag Eenvoudige belediging Schorsing 1 wedstrijd Schorsing 2 wedstrijden Grove belediging Schorsing 2 wedstrijden Schorsing 4 wedstrijden?niet houden aan Algemeen reglement : Afhankelijk van de overtreding ten opzichte van de regels gesteld in het huisreglement door personen genoemd in dit reglement. Boeteregeling gele en rode kaarten door scheidsrechter. Boetes verkregen als het gevolg van gele en rode kaarten zullen per individueel geval beoordeeld worden door de technische commissie in samenspraak met de Jeugdcommissie. Boetes opgelegd door de K.N.V.B. als gevolg van wangedrag of onsportiviteit zullen ten alle tijde voor rekening van de betreffende speler zijn. Naast de sancties (schorsing en/of boete) opgelegd door de K.N.V.B. kan ten alle tijde besloten worden om aanvullende sanctie vanuit de vereniging op te leggen.

8 Onwenselijk handelen Niet betaalde boetes Schorsing 1 wedstrijd Schorsing 3 wedstrijden Onsportief gedrag Schorsing 2 wedstrijden Schorsing 4 wedstrijden Respectloos uiten zijn jegens de leiding, tegenstander, teamgenoten etc Schorsing 3 wedstrijden Schorsing 6 wedstrijden en eventueel verwijdering uit het team Wangedrag Schorsing 3 wedstrijden Schorsing 6 wedstrijden Onsportief gedrag Schorsing 2 wedstrijden Schorsing 4 wedstrijden Tenslotte: Het bestuur en de jeugdcommissie hebben het recht afwijkend van bovenstaande te handelen wanneer hiervoor in haar ogen voldoende moverende redenen aanwezig zijn.

9

het bestuur van de afdeling voetbal en het dagelijks bestuur van de omni

het bestuur van de afdeling voetbal en het dagelijks bestuur van de omni 8 januari 2006 het bestuur van de afdeling voetbal en het dagelijks bestuur van de omni Aan de leden, het kader, ouders/verzorgers van de vereniging Zwaluwen Utrecht 1911 Betreft: Normen en waarden, gouden

Nadere informatie

Normen en waarden statuut vv Kethel-Spaland

Normen en waarden statuut vv Kethel-Spaland Respect voor de ander, geweldloosheid, aanspreekbaarheid op gedrag en op het bepalen van eigen grenzen bij wat toelaatbaar is en wat niet. Basiswaarden - Plezier - Respect - Eerlijkheid - Betrokkenheid

Nadere informatie

Inhoud 1. Doelstelling van het statuut Gedragsregels Sancties...3 Overzicht sancties Belediging in woord en gebaar (gericht

Inhoud 1. Doelstelling van het statuut Gedragsregels Sancties...3 Overzicht sancties Belediging in woord en gebaar (gericht Statuut SC Waarde Inhoud 1. Doelstelling van het statuut... 3 2. Gedragsregels... 3 3. Sancties...3 Overzicht sancties...4 1. Belediging in woord en gebaar (gericht tegen de persoon of tegen het gezag)...

Nadere informatie

GEDRAGSREGELS KV DOT

GEDRAGSREGELS KV DOT GEDRAGSREGELS KV DOT 1. Voorwoord [Doelstelling gedragsregels] Het bestuur van KV DOT hecht er grote waarde aan dat normen en waarden binnen onze vereniging gehandhaafd blijven. Wij als bestuur willen

Nadere informatie

Richtlijn maatregelen wangedrag z.v.v. Blauw Wit '66

Richtlijn maatregelen wangedrag z.v.v. Blauw Wit '66 Richtlijn maatregelen wangedrag z.v.v. Blauw Wit '66 In voorkomende gevallen wordt deze richtlijn maatregelen wangedrag z.v.v. Blauw Wit 66 terzijde gesteld en de handleiding tuchtzaken amateurvoetbal

Nadere informatie

Statuut. Normen & Waarden. voetbalvereniging DE JONGE SPARTAAN

Statuut. Normen & Waarden. voetbalvereniging DE JONGE SPARTAAN Statuut Normen & Waarden voetbalvereniging DE JONGE SPARTAAN Versie: 1.1 (definitief) September 2017 1 Doelstelling van het statuut Helaas valt niet meer te ontkennen, dat er op en rondom de voetbalvelden

Nadere informatie

GEDRAGSREGELS KRSV Vredenburch. 1 Algemeen. 1.1 Doel 1.2 Uitgangspunten 1.3 Communicatie 1.4 Sancties. 2 Algemene gedragsregels

GEDRAGSREGELS KRSV Vredenburch. 1 Algemeen. 1.1 Doel 1.2 Uitgangspunten 1.3 Communicatie 1.4 Sancties. 2 Algemene gedragsregels GEDRAGSREGELS KRSV Vredenburch 1 Algemeen 1.1 Doel 1.2 Uitgangspunten 1.3 Communicatie 1.4 Sancties 2 Algemene gedragsregels 2.1 Trainers en leiders 2.2 De spelers 2.3 Op en rond de velden 2.4 Op en rond

Nadere informatie

Gedragsregels Sportiviteit en Respect van VV Valken 68. Zij die niets doen kunnen geen fouten maken

Gedragsregels Sportiviteit en Respect van VV Valken 68. Zij die niets doen kunnen geen fouten maken Gedragsregels Sportiviteit en Respect van VV Valken 68 Het reglement is ontworpen door het bestuur in 2012 en is goedgekeurd door de leden op de Algemene Ledenvergadering van 23 november 2012. Het reglement

Nadere informatie

De leden worden zo mogelijk aangetrokken uit diverse geledingen van de vereniging.

De leden worden zo mogelijk aangetrokken uit diverse geledingen van de vereniging. Statuut van de TUCHTCOMMISSIE RKVV VAN NISPEN. Samenstelling van de commissie: De Tuchtcommissie ( vanaf nu de TC ) bestaat uit minimaal 3 en maximaal 7 leden, waarvan tijdens een tuchtzitting een voorzitter

Nadere informatie

Statuut Sportiviteit en Respect voetbalvereniging UDI 19/Beter Bed

Statuut Sportiviteit en Respect voetbalvereniging UDI 19/Beter Bed Statuut Sportiviteit en Respect voetbalvereniging UDI 19/Beter Bed Doelstelling van het statuut Helaas valt niet meer te ontkennen, dat er op en rondom de voetbalvelden steeds vaker dingen gebeuren, die

Nadere informatie

9 MAATSCHAPPELIJK BELEID

9 MAATSCHAPPELIJK BELEID 9 MAATSCHAPPELIJK BELEID Op de site van de KNVB (www.knvb.nl) is op 12 januari 2015 de onderstaande tekst te vinden: Voetbal kan uiteraard niet alle sociale problemen oplossen. De KNVB kiest daarom bewust

Nadere informatie

Normen & waarden STATUUT NORMEN EN WAARDEN(CONCEPT) OPGEMAAKT DOOR BESTUUR VV DE TREFFER 16

Normen & waarden STATUUT NORMEN EN WAARDEN(CONCEPT) OPGEMAAKT DOOR BESTUUR VV DE TREFFER 16 2016 Normen & waarden STATUUT NORMEN EN WAARDEN(CONCEPT) OPGEMAAKT DOOR BESTUUR VV DE TREFFER 16 Inhoudsopgave Hoofdstuk Pagina Inhoudsopgave 2 1. Inleiding 3 2. Gedragscode 4 3. Specifieke gedragscodes

Nadere informatie

Normen & waarden STATUUT NORMEN EN WAARDEN OPGEMAAKT DOOR BESTUUR VV DE TREFFER 16

Normen & waarden STATUUT NORMEN EN WAARDEN OPGEMAAKT DOOR BESTUUR VV DE TREFFER 16 2016 Normen & waarden STATUUT NORMEN EN WAARDEN OPGEMAAKT DOOR BESTUUR VV DE TREFFER 16 Inhoudsopgave Hoofdstuk Pagina Inhoudsopgave 1 1. Inleiding 2 2. Gedragscode 3 3. Specifieke gedragscodes per groep

Nadere informatie

Sportiviteit & Respect

Sportiviteit & Respect V.V. LEKKERKERK Opgericht 1 september 1927 Koninklijk goedgekeurd 31 mei 1961 Correspondentieadres: Postbus 2538, 2940 AA Lekkerkerk Terrein Tiendweg West Telefoon: 0180-661632 Bankrekening: Rabobank 3357.50.486

Nadere informatie

"Samen voetballen in Heerhugowaard"

Samen voetballen in Heerhugowaard Convenant "Samen voetballen in Heerhugowaard" Ondersteund door: WMC SVW '27 Hugo Boys KSV Reiger Boys Stichting Recreatiezaalvoetbal Heerhugowaard De logo s van de deelnemende verenigingen: Voorwoord Zoals

Nadere informatie

Normen- en waardenbeleid

Normen- en waardenbeleid Normen- en waardenbeleid Badmintonvereniging Geldrop Datum laatste wijziging: 6 september 2013 Dit document is gepubliceerd onder Creative Commons Licentie. U mag het bewerken, echter NIET met commerciële

Nadere informatie

Gedragsregels. De Hazenkamp een Fairplay club :

Gedragsregels. De Hazenkamp een Fairplay club : De Hazenkamp een Fairplay club : De Hazenkamp staat bekend in de omgeving als een echte amateur vereniging waarbij de gezelligheid en korfbal plezier op en rond het veld centraal staat. Maar ook bij De

Nadere informatie

Reglement Gedragsregels Jeugddarts

Reglement Gedragsregels Jeugddarts Reglement Gedragsregels Jeugddarts 1. Algemeen a) Om de goede gang van zaken rond jeugddarts evenementen te waarborgen, heeft het bestuur van de gedragsregels jeugddarts vastgesteld voor spelers, begeleiders

Nadere informatie

Versie: maptr-19okt2017 Gedragscode vv Diepenveen

Versie: maptr-19okt2017 Gedragscode vv Diepenveen Versie: maptr-19okt2017 Gedragscode vv Diepenveen Gedragscode Inleiding Regels/afspraken vormen de basiselementen voor het functioneren van een samenleving en dus ook voor onze voetbalvereniging. Regels/afspraken,

Nadere informatie

Gedragsregels VELO voetbal januari 2014

Gedragsregels VELO voetbal januari 2014 Gedragsregels VELO voetbal januari 2014 Het bestuur van VELO voetbal heeft in november 2012 beleid ingezet om de vereniging meer dienend te laten zijn naar de leden. In de ALV van november 2012 is er om

Nadere informatie

- Bij jeugdleden zullen de ouders op de hoogte gebracht worden.

- Bij jeugdleden zullen de ouders op de hoogte gebracht worden. NORMEN EN WAARDEN - OMGANGSVORMEN Aan de leden, Normen en waarden hebben alles te maken met het hebben van respect voor elkaar en voor het werk dat men doet. Er is in toenemende mate sprake van onrechtmatig

Nadere informatie

v.v. TREKVOGELS Gedragscode v.v. Trekvogels ALGEMEEN

v.v. TREKVOGELS Gedragscode v.v. Trekvogels ALGEMEEN v.v. TREKVOGELS Gedragscode v.v. Trekvogels ALGEMEEN Deze gedragscode vormt een integraal onderdeel van de regelgeving binnen Trekvogels zoals de Statuten en het Huishoudelijk Reglement. Deze gedragscode

Nadere informatie

Gedragscode Seizoen

Gedragscode Seizoen Gedragscode Seizoen 2017-2018 Gedragscode v.v. Buitenpost Inleiding Ieder week worden bij de voetbalvereniging Buitenpost vele wedstrijden gespeeld. Zowel op het veld, als in de zaal. Veel zaken gaan,

Nadere informatie

Gedragscode v.v. Trekvogels

Gedragscode v.v. Trekvogels Gedragscode v.v. Trekvogels ALGEMEEN Deze gedragscode vormt een integraal onderdeel van de regelgeving binnen Trekvogels zoals de Statuten en het Huishoudelijk Reglement. Deze gedragscode is van toepassing

Nadere informatie

Tuchtreglement rksv Brakkenstein

Tuchtreglement rksv Brakkenstein Tuchtreglement rksv Brakkenstein 1. Inleiding rksv Brakkenstein neemt via dit tuchtreglement een standpunt in over het eventuele wangedrag van leden, die direct of indirect in verband gebracht kunnen worden

Nadere informatie

Gedragscode LKV Pallas 08 ALGEMEEN

Gedragscode LKV Pallas 08 ALGEMEEN Gedragscode LKV Pallas 08 ALGEMEEN Met deze gedragscode geeft Pallas 08 aan welk gedrag en welke houding de vereniging van de leden, vrijwilligers, kaderleden en de ouders van de jeugdleden verwacht bij

Nadere informatie

Gedragsregels. Vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering

Gedragsregels. Vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering Gedragsregels Vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering 14 november 2012 Inleiding Het bestuur van D.O.S.C. wil er aan bijdragen dat onze leden met plezier kunnen sporten en zich verder kunnen ontwikkelen.

Nadere informatie

Convenant "Samen voetballen in Amersfoort"

Convenant Samen voetballen in Amersfoort Convenant "Samen voetballen in Amersfoort" 19 augustus 2009 De volgende organisaties ondersteunen het convenant: Convenant "Samen voetballen in Amersfoort" Afsprakenkader De spelers van de Amersfoortse

Nadere informatie

NORMEN & WAARDEN BELEID VV GESTEL

NORMEN & WAARDEN BELEID VV GESTEL NORMEN & WAARDEN BELEID VV GESTEL Datum vaststelling: 01-07-2015 BIJLAGEN: BIJLAGE I Meldingsformulier HOOFDSTUK 1 NORMEN & WAARDEN COMMISSIE De commissie Normen & Waarden (hierna genoemd: N&W commissie)

Nadere informatie

STATUUT VAN NORMEN EN WAARDEN

STATUUT VAN NORMEN EN WAARDEN STATUUT VAN NORMEN EN WAARDEN Statuut normen en waarden s.v. Olympia Haarlem STATUUT VAN NORMEN EN WAARDEN SPORTVERENIGING OLYMPIA HAARLEM 1 mei 2013 1van11 Statuut normen en waarden s.v. Olympia Haarlem

Nadere informatie

Algemene gedragscode. 1. Inleiding. 2. Algemeen

Algemene gedragscode. 1. Inleiding. 2. Algemeen 1. Inleiding Zwemmen Rotterdam-Zuid (verder ZRZ) wil er aan bijdragen dat haar leden met plezier kunnen zwemmen en zich blijven ontwikkelen. Om er voor te zorgen dat we normaal met elkaar omgaan, spreken

Nadere informatie

Gedragsreglement. De winnaar is diegene die tegen zijn verlies kan.

Gedragsreglement. De winnaar is diegene die tegen zijn verlies kan. Gedragsreglement De winnaar is diegene die tegen zijn verlies kan. 1 Inleiding Voetbalvereniging Meeuwenplaat draagt bij aan het door leden met plezier kunnen voetballen en zich positief en sportief ontwikkelen,

Nadere informatie

Huis- en gedragsregels VV Twenthe.

Huis- en gedragsregels VV Twenthe. Huis- en gedragsregels VV Twenthe. Versie 1.0, Januari 2014. RESPECT Het onderwerp Respect op en rond de voetbalvelden is een steeds prominenter onderwerp geworden binnen voetbalverenigingen. Ter voorbereiding

Nadere informatie

Utrecht onderweg naar 2016

Utrecht onderweg naar 2016 C O N V E N A N T Utrecht onderweg naar 2016 2 0 1 1-2 0 1 6 Inzake Optimalisering van voetbalverenigingen in Utrecht Partijen (voetbalverengingen) KNVB, Vereniging Sport Utrecht (VSU) & Gemeente Utrecht

Nadere informatie

3. Het gebruik en/of handel van drugs (inclusief softdrugs) is streng verboden op onze accommodatie.

3. Het gebruik en/of handel van drugs (inclusief softdrugs) is streng verboden op onze accommodatie. NORMEN EN WAARDEN Algemene gedragscode 1. Respect voor iedereen 2. Respect voor de wettelijke voorschriften 3. Het gebruik en/of handel van drugs (inclusief softdrugs) is streng verboden op onze accommodatie.

Nadere informatie

Beleidsdocument Versie 1.0

Beleidsdocument Versie 1.0 FAIR PLAY, OOK BIJ RKSV Beleidsdocument Versie 1.0 Aanleiding Steeds vaker worden sportclubs en met name voetbalclubs geconfronteerd met ernstig wangedrag en ernstige wanordelijkheden op en rond het voetbalveld.

Nadere informatie

Gedragsprotocol Zwart-Wit 63 17 maart 2015

Gedragsprotocol Zwart-Wit 63 17 maart 2015 Gedragsprotocol Zwart-Wit 63 17 maart 2015 Dit protocol maakt onderdeel uit van het huishoudelijk reglement (artikel 25). Een voetbalclub is een samenleving in het klein. In een samenleving zijn regels

Nadere informatie

Inleiding. De GOUDEN GEDRAGSREGELS. boetes? Principe is De vervuiler betaalt

Inleiding. De GOUDEN GEDRAGSREGELS. boetes? Principe is De vervuiler betaalt Inleiding Plezier in het spel, sportieve resultaten en lekker voetballen met elkaar zijn belangrijke elementen voor RKVV Onze Gezellen en haar leden. Wij willen dan ook graag dat het gedrag en de invloed

Nadere informatie

Voor alle spelers, ouders/ verzorgers, leiders, trainers, kaderleden en alle vrijwilligers

Voor alle spelers, ouders/ verzorgers, leiders, trainers, kaderleden en alle vrijwilligers GEDRAGSCODE Voor alle spelers, ouders/ verzorgers, leiders, trainers, kaderleden en alle vrijwilligers Wat doen we bij Blauw-Wit 81 Blauw-Wit 81 is een club waar met veel plezier, sportief gedrag en respect

Nadere informatie

Lonneker Sport Vereniging LSV

Lonneker Sport Vereniging LSV NORMEN EN WAARDEN LSV LONNEKER Algemeen Voetballen is leuk en gezond. Voetbal is een teamsport. Spelers leren op een sportieve en leuke manier omgaan met medespelers en tegenstanders. Scheidsrechters,

Nadere informatie

TUCHTREGLEMENT BEHORENDE BIJ DE STATUTEN VOETBALVERENIGING KAGIA LISSERBROEK

TUCHTREGLEMENT BEHORENDE BIJ DE STATUTEN VOETBALVERENIGING KAGIA LISSERBROEK TUCHTREGLEMENT BEHORENDE BIJ DE STATUTEN VOETBALVERENIGING KAGIA LISSERBROEK NOVEMBER 2013 Inhoudsopgave TUCHTREGLEMENT VV Kagia... 3 Artikel 1. Inleiding... 3 Artikel 2. Werkingsfeer tuchtreglement...

Nadere informatie

Huisregels vv Bruchterveld Algemeen:

Huisregels vv Bruchterveld Algemeen: Huisregels vv Bruchterveld Algemeen: Je gedraagt je sportief en met respect voor de club, voor je medespeler, je leider, je tegenstander, de scheidsrechter, de andere leden en supporters. De winnaar is

Nadere informatie

Gedragscode sc Buitenveldert. respect. veilige omgeving. Plezier. continu leren. respect. veilige omgeving. sportief. Plezier. continu leren.

Gedragscode sc Buitenveldert. respect. veilige omgeving. Plezier. continu leren. respect. veilige omgeving. sportief. Plezier. continu leren. Inleiding In deze publicatie vind je de gedragscode van sc Buitenveldert. Met deze gedragscode willen we iedereen die met sc Buitenveldert in aanraking komt duidelijke richtlijnen bieden omtrent de gewenste

Nadere informatie

Gedragsregels avv Columbia

Gedragsregels avv Columbia Gedragsregels avv Columbia Inhoud Inleiding/aanleiding 1 Beleid ten aanzien van gedrag 2 Doelstelling van de Columbia gedragscode 2 Preventief en correctief optreden 2 Sporten doe je voor je plezier! 3

Nadere informatie

VOETBALVERENIGING RSC BELEIDSNOTITIE NORMEN & WAARDEN

VOETBALVERENIGING RSC BELEIDSNOTITIE NORMEN & WAARDEN VOETBALVERENIGING RSC BELEIDSNOTITIE NORMEN & WAARDEN Inhoudsopgave Blz. INLEIDING 3 DE 10 RESPECTREGELS VAN V.V. RSC. 5 SPECIFIEKE GEDRAGSREGELS V.V. RSC.. 6 GEDRAGSCODE (JEUGD)SPELERS ALGEMEEN... 6 SPECIFIEKE

Nadere informatie

Gedragsregels - voor patiënten en bezoekers

Gedragsregels - voor patiënten en bezoekers Gedragsregels - voor patiënten en bezoekers De Sint Maartenskliniek verwacht van u dat u zich gedraagt als gast en dat u respectvol en vriendelijk met elkaar omgaat. Behandel de ander zoals u zelf behandeld

Nadere informatie

Gedragscode VV Krabbendijke

Gedragscode VV Krabbendijke Gedragscode VV Krabbendijke Algemene gedragscode 1. Respect voor iedereen 2. Respect voor de wettelijke voorschriften 3. Het gebruik en/of handel van drugs (inclusief softdrugs) is streng verboden op onze

Nadere informatie

Omgangs- en gedragsregels leden, begeleiders en ouders sv Slikkerveer

Omgangs- en gedragsregels leden, begeleiders en ouders sv Slikkerveer Omgangs- en gedragsregels leden, begeleiders en ouders sv Slikkerveer Voor ieder (jeugd-)lid, begeleider en ouder is het van belang te weten hoe zaken bij sv Slikkerveer zijn geregeld en welk gedrag van

Nadere informatie

GEDRAGSCODE Honk- & Softbalvereniging De Hazenkamp

GEDRAGSCODE Honk- & Softbalvereniging De Hazenkamp GEDRAGSCODE Honk- & Softbalvereniging De Hazenkamp Vastgesteld door het bestuur: 12 december 2016 1. Inleiding De gedragscode is gericht op het bevorderen van sportiviteit en respect in de sport. Dit gaat

Nadere informatie

SPELREGELS. s.v. MZC 11 te Zierikzee. BIJLAGE II van het Technisch Beleidsplan

SPELREGELS. s.v. MZC 11 te Zierikzee. BIJLAGE II van het Technisch Beleidsplan SPELREGELS s.v. MZC 11 te Zierikzee BIJLAGE II van het Technisch Beleidsplan Sportpark Den Hogen Blok, Lange Blokweg 29, 4301 NW Zierikzee T 0111-450235 (wedstrijdsecretariaat) T 0111-450236 (kantine)

Nadere informatie

Gedragscode R.F.C. Haarlem

Gedragscode R.F.C. Haarlem Gedragscode R.F.C. Haarlem 1. Inleiding; 2. Algemeen 3. Doelstelling: Over wie gaat het en waarover gaat het 4. Algemene gedragsregels: Wat zijn onze uitgangspunten op en rond het sportcomplex 5. Gedragsregels

Nadere informatie

Huisregels DVW. 2) Je accepteert het gezag en beslissingen van de scheidsrechter (schrijver), de leiding van je team én die van het bestuur.

Huisregels DVW. 2) Je accepteert het gezag en beslissingen van de scheidsrechter (schrijver), de leiding van je team én die van het bestuur. Huisregels DVW A. Gedragsregels De gedragsregels zijn richtlijnen opgesteld voor zowel de leden als voor de bezoekers van onze vereniging. We gaan er van uit dat we met elkaar de sport op een voor iedereen

Nadere informatie

Gedragsregels. Beste Doskoanen, Wij onderscheiden specifieke gedragsregels voor: Accommodatie Sporters Ouders / verzorgers Trainers / leiders

Gedragsregels. Beste Doskoanen, Wij onderscheiden specifieke gedragsregels voor: Accommodatie Sporters Ouders / verzorgers Trainers / leiders Normen en waarden Beste Doskoanen, Het doet mij een genoegen om als voorzitter van s.v. DOSKO het woord tot u te richten in dit boekje over de NORMEN & WAARDEN bij en in onze club. Als bestuur hechten

Nadere informatie

Normen en waarden, gedragsregels.

Normen en waarden, gedragsregels. Normen en waarden, gedragsregels. Bij EBOH staat het plezier voorop. Plezier in wat je doet, en plezier met elkaar. Het handhaven en bevorderen van normen en waarden draagt bij aan een plezierig en veilig

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement sportclub EDS. Inleiding

Huishoudelijk reglement sportclub EDS. Inleiding Huishoudelijk reglement sportclub EDS Inleiding Sportclub EDS wil er aan bijdragen dat onze leden met plezier kunnen voetballen en zich verder kunnen ontwikkelen. Normen en waarden bij de beoefening van

Nadere informatie

Normen- en Waardenbeleid RKsv Wittenhorst

Normen- en Waardenbeleid RKsv Wittenhorst Normen- en Waardenbeleid RKsv Wittenhorst 1. Inleiding RKSV Wittenhorst wil er aan bijdragen dat haar leden met plezier kunnen voetballen en korfballen en zich verder blijven ontwikkelen. Normen en waarden

Nadere informatie

Voetbalvereniging HVV RAS. Opgericht: 28 juli Sportiviteitbeleid

Voetbalvereniging HVV RAS. Opgericht: 28 juli Sportiviteitbeleid Voetbalvereniging HVV RAS Opgericht: 28 juli 1928 Sportiviteitbeleid Voetbalvereniging HVV RAS 1 mei 2013 Inleiding Iedereen bouwt frustratie op. Op alles wat we doen is wel wat aan te merken en ook al

Nadere informatie

K. Bokrijk Sport VZW Kneippstraat z/n 3600 Genk 011/

K. Bokrijk Sport VZW Kneippstraat z/n 3600 Genk 011/ vrijdag 8 juni 2012 K. Bokrijk Sport VZW Kneippstraat z/n 3600 Genk 011/22.91.28 Gedragregels K. Bokrijk Sport Inleiding Het bestuur van K. Bokrijk Sport wil haar steentje bijdragen dat onze leden met

Nadere informatie

Gedragscode. Artikel 10 Reglementen:

Gedragscode. Artikel 10 Reglementen: Gedragscode Het bestuur van Stichting YET Nederland heeft conform artikel 10 lid 1-4 van haar statuten een wedstrijd/toernooi reglement en gedragscode laten opstellen : Artikel 10 Reglementen: 1. Het Bestuur

Nadere informatie

Vragenlijst Onwenselijke Praktijken in de Sport

Vragenlijst Onwenselijke Praktijken in de Sport Correspondentienummer:. Vragenlijst Onwenselijke Praktijken in de Sport Het W.J.H. Mulier Instituut voert in opdracht van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) een onderzoek uit onder sportverenigingen

Nadere informatie

Gedragscode Binnen de HSV Ons Genoegen-Almere wordt de onderstaande gedragscode gehanteerd:

Gedragscode Binnen de HSV Ons Genoegen-Almere wordt de onderstaande gedragscode gehanteerd: Postbus 30208 1303 AE Almere advies@hsvog.nl Inleiding: Het doel van onze hengelsportvereniging is het bevorderen van de hengelsport. Van belang hierbij is dat iedereen altijd respectvol en verantwoordelijk

Nadere informatie

Normen, Waarden en Fairplay. Voetbalvereniging Schoonhoven

Normen, Waarden en Fairplay. Voetbalvereniging Schoonhoven Normen, Waarden en Fairplay Voetbalvereniging Schoonhoven 1. Inleiding In teamverband voetballen, waaraan een ieder met plezier en een veilig gevoel kan deelnemen, is een gezamenlijke verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Club- en gedragsregels van CARTOUCHE. Cartouche is een hockeyclub waar sportiviteit, gezelligheid en prestatie hand in hand gaan.

Club- en gedragsregels van CARTOUCHE. Cartouche is een hockeyclub waar sportiviteit, gezelligheid en prestatie hand in hand gaan. Club- en gedragsregels van CARTOUCHE Cartouche is een hockeyclub waar sportiviteit, gezelligheid en prestatie hand in hand gaan. Bij die sportiviteit, gezelligheid en prestatie hoort voor een belangrijk

Nadere informatie

Statuut Waarden & Normen Jong Nederland Someren- Heide

Statuut Waarden & Normen Jong Nederland Someren- Heide 2019 Statuut Waarden & Normen Jong Nederland Someren- Heide 01/01/2019 Gedragsconvenant Stichting Jong Nederland Someren-Heide 2019.In dit statuut Waarden en Normen Stichting Jong Nederland Someren-Heide

Nadere informatie

TOGB een respectvolle club

TOGB een respectvolle club Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE...2 1 INLEIDING...4 1.1 WAT IS DE WAARDE VAN TOGB VOOR JOU?... 4 1.2 AFSPRAKEN MAKEN MET ELKAAR... 4 1.3 OMGAAN MET DE GEDRAGSCODE VAN TOGB... 4 2 ONZE OMGANGSREGELS...5 2.1

Nadere informatie

Rotterdamse Korfbal Club WION GEDRAGSCODE VOOR LEDEN VAN RKC WION

Rotterdamse Korfbal Club WION GEDRAGSCODE VOOR LEDEN VAN RKC WION Rotterdamse Korfbal Club WION GEDRAGSCODE VOOR LEDEN VAN RKC WION Datum: 25 mei 2006 1 Status: Definitief INHOUDSOPGAVE 1.0 Voorwoord 2.0 Gedrag voor, tijdens en na wedstrijden. 3.0 Contact met media.

Nadere informatie

HUIS- EN GEDRAGSREGELS HOCKEY CLUB HOUTEN NOVEMBER 2017

HUIS- EN GEDRAGSREGELS HOCKEY CLUB HOUTEN NOVEMBER 2017 HUIS- EN GEDRAGSREGELS HOCKEY CLUB HOUTEN NOVEMBER 2017 De Houten 5 Kernwaarden van HC Houten We hebben De HC Houten 5 opgesteld. Het zijn de 5 kernwaarden die invulling geven aan het gedachtegoed van

Nadere informatie

Gedragsregels SV Rijnstreek

Gedragsregels SV Rijnstreek Gedragsregels SV Rijnstreek 1. Inleiding SV Rijnstreek wil er aan bijdragen dat onze leden met plezier kunnen handballen en zich verder kunnen ontwikkelen. Normen en waarden bij de beoefening van de handbalsport

Nadere informatie

Voetbalvereniging Berkhout

Voetbalvereniging Berkhout Voetbalvereniging Berkhout versie: 6 april 2009 Inhoudsopgave Bladzijde 1. Doelstelling 2 2. Algemene gedragscode 2 3. Gedragsregels op het sportcomplex 2 4. Kleding 3 5. Trainingen 3 6. Wedstrijden 3

Nadere informatie

VV Hoeve Vooruit commiteert zich als vereniging aan de fairplay waarden:

VV Hoeve Vooruit commiteert zich als vereniging aan de fairplay waarden: Normen & waarden FAIRPLAY VV Hoeve Vooruit commiteert zich als vereniging aan de fairplay waarden: We spelen met respect voor de tegenstander Respecteren geldende regels en afspraken Goede normen en waarden

Nadere informatie

Bestuursreglement Gedrag, Normen & Waarden vv Westerwolde

Bestuursreglement Gedrag, Normen & Waarden vv Westerwolde Bestuursreglement Gedrag, Normen & Waarden vv Westerwolde 01 Inleiding: Aangaande het bestuursreglement gedrag, normen en waarden, heeft de vv Westerwolde gedragsregels opgesteld die hierbij kunnen helpen.

Nadere informatie

De hockey gedragscode: (1): Spelers

De hockey gedragscode: (1): Spelers De hockey gedragscode: (1): Spelers Hockey is een sport waar sportiviteit en respect voorop staat. Dat willen we graag zo houden. Daarom heeft de KNHB een gedragscode opgesteld. De KNHB-gedragscode luidt

Nadere informatie

We gedragen ons altijd sportief, ook als anderen minder sportief zijn. We hebben altijd respect voor de scheidsrechter, ook als deze een fout maakt.

We gedragen ons altijd sportief, ook als anderen minder sportief zijn. We hebben altijd respect voor de scheidsrechter, ook als deze een fout maakt. 1. Algemene gedragsregels s.v. NOAD 32 Voetbalvereniging s.v. NOAD 32 vraagt nadrukkelijk aandacht voor Normen en waarden tijdens en na de beoefening van de voetbalsport. Hieronder volgt een aantal algemene

Nadere informatie

Gedragsregels. Vastgestelde gedragsregels binnen Badmintonvereniging Conquesto

Gedragsregels. Vastgestelde gedragsregels binnen Badmintonvereniging Conquesto Gedragsregels Vastgestelde gedragsregels binnen Badmintonvereniging Conquesto 0 Algemeen Badmintonvereniging Conquesto wil een gezellige vereniging zijn waar iedereen met plezier kan sporten. Binnen onze

Nadere informatie

Reglement normen en waarden 2010-2014

Reglement normen en waarden 2010-2014 Reglement normen en waarden 2010-2014 1. Inleiding De jeugdafdeling van SDW wil er aan bijdragen dat de jeugd met Passie, Plezier en Progressie kan voetballen en zich ontwikkelen. Dit alles afgestemd op

Nadere informatie

Plezier Respect Eerlijkheid Betrokkenheid Sportiviteit

Plezier Respect Eerlijkheid Betrokkenheid Sportiviteit Bijlage 2 Gedragsregels 2.1 De Basiswaarden CVC Reeuwijk heeft 5 basiswaarden die het frame vormen waarop de vereniging is gebouwd en die de richting bepalen voor ons dagelijks functioneren bij de club.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement normen en waarden

Huishoudelijk reglement normen en waarden Huishoudelijk reglement normen en waarden Vastgesteld in de ALV op 30 november 2015 GC&FC OLYMPIA Lid worden/zijn van GC&FC Olympia is een vrijwillige keuze. Met deze keuze conformeer je je aan de regels

Nadere informatie

Bezwaar / beroep Er is geen bezwaar mogelijk. Alleen bij royement kan beroep worden aangetekend bij de algemene ledenvergadering.

Bezwaar / beroep Er is geen bezwaar mogelijk. Alleen bij royement kan beroep worden aangetekend bij de algemene ledenvergadering. OPGERICHT: 6 MEI 1918 KONINKLIJK GOEDGEKEURD: 19 DECEMBER 1951 AANGESLOTEN BIJ DE KNVB POSTBUS 224, 3140 AE MAASSLUIS TELEFOONSPORTCOMPLEX: 010-5925144 IBAN-REKENINGNUMMER: NL44RABO0340487208 ledenadministratie@vdl-maassluis.nl

Nadere informatie

Convenant "Samen gezellig en sportief voetballen"

Convenant Samen gezellig en sportief voetballen , Convenant "Samen gezellig en sportief voetballen" De besturen van de hieronder vermelde voetbalverenigingen willen graag dat hun spelers met plezier blijven voetballen en verwachten dat zij elkaar met

Nadere informatie

Gedragscode sv N.O.A.V.

Gedragscode sv N.O.A.V. Gedragscode sv N.O.A.V. INHOUD: 1. Inleiding 2. Algemeen 3. Algemene gedragsregels 4. Gedragsregels 5. Gedragsregels voor de ouders/verzorgers 6. Sancties 7. In en rond het zwembad 8. Portretrecht 9. Kennisgeving

Nadere informatie

Normen en waarden, gedragsregels.

Normen en waarden, gedragsregels. Normen en waarden, gedragsregels. Bij EBOH staat het plezier voorop. Plezier in wat je doet, en plezier met elkaar. Het handhaven en bevorderen van normen en waarden draagt bij aan een plezierig en veilig

Nadere informatie

SC BEMMEL. Gedragsregels. Sportiviteit en respect

SC BEMMEL. Gedragsregels. Sportiviteit en respect SC BEMMEL Gedragsregels Sportiviteit en respect Voorwoord Het bestuur van SC Bemmel wil alle leden binnen hun persoonlijke mogelijkheden zo goed mogelijk laten voetballen. Enthousiasme, ontspanning en

Nadere informatie

(dit document behoort mede als bijlage bij het lidmaatschaps-inschrijfformulier van BOBOZ)

(dit document behoort mede als bijlage bij het lidmaatschaps-inschrijfformulier van BOBOZ) Gedragscode BOBOZ (dit document behoort mede als bijlage bij het lidmaatschaps-inschrijfformulier van BOBOZ) INHOUD: 1. Inleiding 2. Algemeen 3. Algemene gedragsregels 4. Gedragsregels 5. Gedragsregels

Nadere informatie

Gedragscode bij voetbalclub VVK Groningen

Gedragscode bij voetbalclub VVK Groningen Gedragscode bij voetbalclub VVK Groningen Voor de sporters in het algemeen: 1. Behandel alle deelnemers in de voetbalsport gelijkwaardig. 2. Gebruik geen (fysiek-, mentaal- en verbaal) geweld bij voetballen.

Nadere informatie

concept nota Normen en Waarden mei 2009

concept nota Normen en Waarden mei 2009 concept nota Normen en Waarden mei 2009 Inhoud Algemene uitgangspunten 3 Uitgangspunten bij RPC 4 Samenvatting gedragsregels 5 Veiligheid 6 Betrokkenheid 7 Plezier 8 Respect 10 Sanctiebeleid / Tuchtcommissie

Nadere informatie

Sanctieboekje WSV afdeling voetbal

Sanctieboekje WSV afdeling voetbal Sanctieboekje WSV afdeling voetbal Inleiding Overtredingen van gedragsregels of spelregels kunnen leiden tot sancties. Naast de bekende sancties (rode en/of gele kaart) die de KNVB op kan leggen tijdens

Nadere informatie

GEDRAGSCODE RKSV GRAAF WILLEM II-VAC. Onderscheiden met de KONINKLIJKE Erepenning

GEDRAGSCODE RKSV GRAAF WILLEM II-VAC. Onderscheiden met de KONINKLIJKE Erepenning Onderscheiden met de KONINKLIJKE Erepenning RKSV GRAAF WILLEM II-VAC GEDRAGSCODE Sportcomplex de Roggewoning, Buurtweg, Wassenaar Telefoon: 070 517 10 83 Postadres: Amsterdamsestraat 31 2587 CN Den Haag

Nadere informatie

GEDRAGSREGELS ONS SNEEK

GEDRAGSREGELS ONS SNEEK GEDRAGSREGELS ONS SNEEK Voetbalclub ONS Sneek GEDRAGSCODE VOETBALVERENIGING ONS Sneek 1. INLEIDING 2. ALGEMEEN 3. ALGEMENE GEDRAGSREGELS 4. GEDRAGSREGELS VOOR DE SPELER 5. GEDRAGSREGELS VOOR DE LEIDER

Nadere informatie

Bestuursreglement Normen en waarden RKSV DoCoS. door: Karen Schuemie. Ingrid Luk. Marco van Antwerpen

Bestuursreglement Normen en waarden RKSV DoCoS. door: Karen Schuemie. Ingrid Luk. Marco van Antwerpen Bestuursreglement Normen en waarden RKSV DoCoS door: Karen Schuemie Ingrid Luk Marco van Antwerpen Datum: 04-12-2017 Inhoudsopgave 1. Doelstelling van het Bestuursreglement Normen en waarden 2. Gedragsregels

Nadere informatie

Gedragscode voetbalvereniging Baronie

Gedragscode voetbalvereniging Baronie Gedragscode voetbalvereniging Baronie Gedragscode vv Baronie versie feb 2014 1 Breda, 2014 1 e druk (03 02 2014) Maakt onderdeel van het Huishoudelijk reglement vv Baronie (februari 2014) Gedragscode vv

Nadere informatie

10 geboden v.v. Gestel:

10 geboden v.v. Gestel: 10 geboden v.v. Gestel: Je bent lid van een vereniging en niet van één team. Toon respect voor iedereen. Accepteer de beslissing van leiding, trainers en de scheidsrechter. Complimenten zijn altijd leuk.

Nadere informatie

TUCHTREGLEMENT RKPSC Juli 2015

TUCHTREGLEMENT RKPSC Juli 2015 1. Inleiding - RKPSC neemt via dit tuchtreglement een standpunt in over het wangedrag van leden, die direct of indirect in verband gebracht kunnen worden met RKPSC. Hierbij wordt rekening gehouden met

Nadere informatie

VOETBALVERENIGING V.S.W.

VOETBALVERENIGING V.S.W. Leiders en trainers 1. creëren een omgeving en een sfeer waarin de sporter zich veilig voelt en kan ontplooien. 2. vertegenwoordigen V.S.W. op een waardige manier. 3. zijn verantwoordelijk voor het goed

Nadere informatie

Gedragscode VEV 67. De Visie van VEV 67:

Gedragscode VEV 67. De Visie van VEV 67: Gedragscode VEV 67 Voetbalvereniging VEV'67 wil een prominente plaats innemen in het amateurvoetbal, tevens wil zij haar vereniging ook volwaardig laten deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Deze

Nadere informatie

GEDRAGSCODE AGRESSIE, GEWELD EN SEKSUELE INTIMIDATIE

GEDRAGSCODE AGRESSIE, GEWELD EN SEKSUELE INTIMIDATIE GEDRAGSCODE AGRESSIE, GEWELD EN SEKSUELE INTIMIDATIE Wat te doen op scholen bij incidenten waarbij agressie een rol speelt? Aanleiding In de afgelopen jaren hebben zich diverse incidenten voorgedaan op

Nadere informatie

Gedragscode. Be Quick 28

Gedragscode. Be Quick 28 Gedragscode Be Quick 28 Gedragscode Be Quick 28 Pagina 1 Versie augustus 2015 Voorwoord Be Quick is een vereniging die een sportieve en veilige omgeving biedt waar op verantwoorde wijze recreatief en prestatiegericht

Nadere informatie

VOLLEYBALVERENIGING FOCUS GEDRAGSCODE. Volleybalvereniging Focus

VOLLEYBALVERENIGING FOCUS GEDRAGSCODE. Volleybalvereniging Focus VOLLEYBALVERENIGING FOCUS GEDRAGSCODE bestaat sinds eind april 1991, onze thuisbasis is de Hessenhal in Hoog-Keppel. Focus: een vereniging waar we trots op mogen zijn! Een vereniging waar iedereen welkom

Nadere informatie

Dan even mijn sport achtergrond. Ik heb als kind lang gehockeyd en getennist. Toen ik in Leiden kwam studeren ben ik bij Roomburg weer gaan hockeyen.

Dan even mijn sport achtergrond. Ik heb als kind lang gehockeyd en getennist. Toen ik in Leiden kwam studeren ben ik bij Roomburg weer gaan hockeyen. Dan even mijn sport achtergrond. Ik heb als kind lang gehockeyd en getennist. Toen ik in Leiden kwam studeren ben ik bij Roomburg weer gaan hockeyen. Daar heb ik ook mijn scheidsrechterskaartgehaald en

Nadere informatie

Gedragsregels v.v.wapserveen

Gedragsregels v.v.wapserveen Voor de leden,begeleiders,trainers,publiek en bestuur van de v.v.wapserveen staat het plezier in de sport voorop. Om dit te bereiken zijn er een aantal gedragsregels en richtlijnen opgesteld. De hieronder

Nadere informatie

Voorwoord. Beste kinderen,ouders en begeleiders van de sjo NEC.

Voorwoord. Beste kinderen,ouders en begeleiders van de sjo NEC. Voorwoord. Beste kinderen,ouders en begeleiders van de sjo NEC. In dit boek komen verschillende gedragsregels aan bod. Het gaat over de normen en waarden die bij onze voetbalvereniging gelden. Er komen

Nadere informatie