VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 27 OKTOBER 2011

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 27 OKTOBER 2011"

Transcriptie

1 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 27 OKTOBER 2011 Aanwezig: Afwezig: RUYSSEVELDT Jürgen, Voorzitter FONCK Jo, Burgemeester DE NUL Jan, VAN DER HOEVEN Marleen, DE SMET Yves, VAN DER POORTEN Mark, DE GREEF Elke, Schepenen DE MESMAEKER Jan, SCHEERLINCK Erna, D'HAESELEER Myriam, SLAGMULDER Kristof, DE SCHAMPHELEER Betty, MOERMAN Marijke, DE LEEUW Simonne, SCHEERLINCK Nelly, VAN SCHELVERGEM Geert, SWERON Jean-Pierre, DUWE Erik, PEREBOOM Elke, RENDERS Sofie, BUYDENS Marleen, DE BRUECKER Christel, TEMMERMAN Ingrid, DE BACKER Jan, Raadsleden ROLLIER Paul, Gemeentesecretaris RAVETS François, Raadslid OPENBARE ZITTING 1. GOEDKEUREN BUDGETWIJZIGING 2/2011 KERKFABRIEK ONZE-LIEVE-VROUW-TER-NOOD HUISSEGEM. Met 19 stemmen voor bij 5 onthoudingen BESLUIT Art.1 De budgetwijziging 2 dienstjaar 2011 van de kerkfabriek O.L. Vrouw Ter Nood Huissegem goed te keuren Art. 2 Afschrift van dit besluit over te maken aan de kerkfabriek O.L. Vrouw Ter Nood Huissegem, het centraal kerkbestuur, het erkend representatief orgaan en de heer Gouverneur 2. GOEDKEUREN BUDGETWIJZIGING 1/2011 KERKFABRIEK SINT AMANDUS DENDERLEEUW. Met 19 stemmen voor bij 5 onthoudingen BESLUIT : Art.1 De budgetwijziging 1 dienstjaar 2011 van de kerkfabriek Sint-Amandus Denderleeuw goed te keuren Art. 2 Afschrift van dit besluit over te maken aan de kerkfabriek Sint-Amandus Denderleeuw, het centraal kerkbestuur, het erkend representatief orgaan en de heer Gouverneur

2 3. GOEDKEUREN BUDGETWIJZIGING 1/ KERKFABRIEK SINT-JOZEF HEMELRIJK. Met 20 stemmen voor bij 4 onthoudingen ; BESLUIT Art.1 De budgetwijziging 1 dienstjaar 2011 van de kerkfabriek St Jozef Hemelrijk NIET goed te keuren Art. 2 Afschrift van dit besluit over te maken aan de kerkfabriek St Jozef Hemelrijk, het centraal kerkbestuur, het erkend representatief orgaan en de heer Gouverneur 4. GOEDKEUREN LASTVOORWAARDEN EN GUNNINGSWIJZE - AANKOOP COLUMBARIUMNISSEN EN SOKKELS. Met eenparigheid van stemmen : 24/24 Art. 1 - Goedkeuring wordt verleend aan het bijzonder bestek met nr. 2011/326 en de raming voor de opdracht aankoop columbariumnissen en sokkels, opgesteld door de Technische dienst. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bijzonder bestek en zoals opgenomen in de algemene aannemingsvoorwaarden voor de overheidsopdrachten voor aannemingen van werken, leveringen en diensten. De raming bedraagt ,85 euro excl. btw of ,00 euro incl. 21% btw. Art. 2 - Bovengenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. Art. 3 - De uitgave voor deze opdracht is voorzien in het investeringsbudget van 2011, op artikel 878/ (werkenplannr. 2011/147). Art. 4 - Dit besluit wordt vermeld op de overzichtslijst die aan de Hogere Overheid wordt overgemaakt. 5. JAN VERHAVERTSTRAAT - WEGENIS- EN RIOLERINGSWERKEN - GOEDKEUREN ONTWERP, LASTVOORWAARDEN EN GUNNINGSWIJZE. Met eenparigheid van stemmen : 24/24 Art. 1 - Goedkeuring wordt gehecht aan het ontwerp, het bestek en de raming voor de opdracht met als voorwerp Wegenis- en rioleringswerken J.Verhavertstraat, opgesteld door het studiebureau Grontmij nv. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bijzondere bestek en zoals opgenomen in de algemene aannemingsvoorwaarden voor de overheidsopdrachten voor aannemingen van werken, leveringen en diensten. De kostenraming bedraagt ,85 euro inclusief BTW. Art. 2 - Bovengenoemde opdracht zal worden gegund bij wijze van de openbare aanbesteding. Art. 3 - De uitgave voor deze overheidsopdracht is voorzien in het investeringsbudget van 2012 ( incl. BTW)

3 Art. 4 - Dit besluit wordt vermeld op de overzichtslijst die aan de Hogere Overheid wordt overgemaakt. 6. GOEDKEURING LASTVOORWAARDEN EN GUNNINGSWIJZE VERKEERSBORDEN. Met eenparigheid van stemmen : 24/24 Art. 1 - Goedkeuring wordt verleend aan het bijzonder bestek met nr. 2011/316 en de raming voor de opdracht raamcontract leveren verkeerssignalisatie op afroep periode , opgesteld door de Technische dienst. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bijzonder bestek en zoals opgenomen in de algemene aannemingsvoorwaarden voor de overheidsopdrachten voor aannemingen van werken, leveringen en diensten. De raming bedraagt ,69 euro excl. btw of ,99 euro incl. 21% btw. Art. 2 - Bovengenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. Art. 3 - De uitgave voor deze opdracht wordt voorzien in het budget van 2012, op artikel 423/ (werkenplannr. 2011/53) van het exploitatiebudget en in het budget van de volgende jaren. Art. 4 - Dit besluit wordt vermeld op de overzichtslijst die aan de Hogere Overheid wordt overgemaakt. 7. GOEDKEUREN AANKOOP NIEUWSTRAAT 62. Met eenparigheid van stemmen : 24/24 BESLUIT Art. 1. de aankoop van het pand, eigendom van mevrouw Michiels Georgetta, (kadastrale gegevens: sectie B nr.1184/b),gelegen Nieuwstraat 62 te 9470 Denderleeuw om reden van openbaar nut, goed te keuren voor de prijs van euro; Art.2.- de verkoopsovereenkomst opgemaakt op 15 september 2011 door notaris Hubert Van de Steene voor de aankoop van de onroerende goederen, goed te keuren; Art.3.- de heer burgemeester Jo Fonck en de heer gemeentesecretaris Paul Rollier te machtigen namens de gemeente, de akte van aankoop te ondertekenen; Art.4.- de hypotheekbewaarder te ontslaan van de verplichtingen ambtshalve inschrijving te nemen bij overschrijving van de desbetreffende akte; Art.5.- voor de financiering van deze aankoop de kredieten aan te wenden die zijn voorzien op het investeringsbudget 2011 onder artikel 922/ GOEDKEURING OVERDRACHT INVENTARISBEHEER VOOR VERWAARLOOSDE, ONGESCHIKTE EN ONBEWOONBARE PANDEN. Met 20 stemmen voor bij 4 stemmen tegen Art. 1 Het inventarisbeheer voor verwaarloosde, ongeschikte en onbewoonbare panden terug over te dragen aan de Vlaamse Overheid.

4 Art. 2 - Een afschrift van deze beslissing over te maken aan de Vlaamse Overheid. 9. GOEDKEURING AFSLUITEN CONVENANT MET DE VZW SAMENLEVINGSOPBOUW. Met 20 stemmen voor bij 4 onthoudingen Art. 1 Een convenant af te sluiten met de VZW Samenlevingsopbouw voor wat betreft het uitvoeren van het project flankerend onderwijsbeleid. Art. 2 - Een afschrift van deze beslissing over te maken aan de VZW Samenlevingsopbouw. 10. GOEDKEUREN GEBRUIKSREGLEMENT HOUDENDE HET GEBRUIK VAN DE GEMEENTELIJKE INFRASTRUCTUUR. Met 20 stemmen voor bij 4 onthoudingen BESLUIT : Titel 1. De ter beschikking gestelde infrastructuur. Art. 1 - Het Gemeentebestuur van Denderleeuw stelt de volgende gebouwen en lokalen ter beschikking voor verhuur voor de organisatie van sociaal-culturele activiteiten en feestelijkheden. t Kasteeltje - parketzaal - kelder - vergaderzaal Koetshuis - 2 lokalen Den Breughel - grote zaal - foyer Cultureel Centrum Contactcentrum Feestzaal Welle Art. 2 - Andere gebouwen, lokalen en terreinen die eigendom zijn van de gemeente kunnen bij gelegenheid ter beschikking gesteld worden na beslissing van het College van Burgemeester en Schepenen.

5 Titel 2. Activiteiten en gebruikers. Art. 3 - Het gemeentebestuur stelt de infrastructuur ter beschikking van verenigingen, organisaties,scholen, overheidsinstellingen en personen voor de organisatie van sociaal-culturele activiteiten. Art. 4 - Onder sociaal-culturele activiteiten wordt begrepen: - activiteiten i.v.m. de permanente vorming: o.a. het bevorderen van de vormings- en bijscholingsactiviteiten; het bevorderen van de intellectuele, de morele en de sociale vorming - activiteiten i.v.m. de cultuurspreiding: o.a. het bevorderen van de amateuristische kunstbeoefening op gebieden als instrumentale en vocale muziek, toneel, operette, poppenspel, mime, creatieve ateliers, beeldende expressie, film en fotografie, dans en volkskunst - activiteiten i.v.m. de vrijetijdsbesteding: o.a. het bevorderen van de toeristische activiteiten - het bevorderen van het plaatselijk sociaal-cultureel verenigingsleven en de buurt- en wijkwerking - feestelijkheden in het kader van het verenigingsleven Art. 5 - Het is niet toegestaan om volwaardige warme of koude maaltijden te bereiden en/of op te dienen voor activiteiten met een publiek karakter of met kaartenverkoop. Art. 6 - De infrastructuur wordt niet verhuurd aan personen voor privé-aangelegenheden noch voor commerciële doeleinden of activiteiten met commerciële inslag Art. 7 - Fuiven ( met een maximumcapaciteit van 300 personen) kunnen enkel in zaal Breughel worden georganiseerd, en dit mits toelating door het college van burgemeester en schepenen en enkel door Denderleeuwse scholen, jeugdhuizen, jeugdbewegingen en de carnavalraad. Er kunnen maximaal 7 fuiven per jaar georganiseerd worden en maximaal 2 fuiven per maand. Titel 3. Aanvragen annulering Art. 8 - De aanvraag dient op de daartoe vooropgestelde aanvraagformulieren, minstens 15 dagen voor ingebruikname schriftelijk of via overgemaakt te worden aan de dienst Vrije Tijd. Afwijkingen van deze termijn kunnen, in functie van de beschikbaarheid, toegestaan worden door de Dienst Vrije Tijd. De aanvrager ontvangt een bevestiging van de toekenning van de infrastructuur samen met een afsprakennota per locatie. Art. 9 - Een annulering of wijziging dient minstens 2 weken voor het tijdstip van ingang schriftelijk of per bevestigd te worden aan de Dienst Vrije Tijd, zoniet wordt de huurprijs aangerekend. Art Het lokaal wordt toegewezen in volgorde van aanvraag en naargelang de beschikbaarheid. Het gemeentebestuur kan op elk moment de infrastructuur opeisen voor eigen gebruik mits het aanbieden van een alternatief. Art Verhuringen met uitzondering voor fuiven - kunnen ten vroegste zes maanden vooraf worden vastgelegd tenzij het schriftelijke bewijs geleverd kan worden voor een noodzakelijke contractuele verbintenis om een activiteit te plannen op lange termijn.

6 Voor fuiven wordt de aanvraag voor 1 november van het daaropvolgende kalenderjaar ingediend, dit in functie van de beperking in aantal en de spreiding ervan. Manifestaties op vaste dagen van de week of van de maand kunnen in één aanvraag voor maximum één werkingsjaar gereserveerd worden. Een optie op de infrastructuur kan genomen worden en is 14 dagen geldig. Indien geen bevestiging volgt,vervalt de optie. Titel 4. Gebruiksvoorwaarden Art Elke gebruiker dient het huishoudelijk reglement en de eraan verbonden afsprakennota per locatie stipt na te leven. Wie het reglement en de afsprakennota niet naleeft, kan de toegang tot de infrastructuur tijdelijk of definitief verboden worden door het College van Burgemeester en Schepenen op voorstel van de Dienst Vrije Tijd. Art De afsprakennota vermeldt de juiste tijdstippen waarop de zaal kan betreden worden en de zaal verlaten dient te worden evenals andere praktische afspraken. Het in gereedheid brengen van de zaal gebeurt op het tijdstip dat wordt vermeld in de afsprakennota. Het mag de aan gang zijnde activiteiten echter niet storen. Het in gereedheid brengen van de infrastructuur op de dag of de avond voorafgaand aan de activiteit, kan slechts toegestaan worden als deze vrij is. Hierover dient persoonlijk en voorafgaandelijk een afspraak gemaakt te worden met de dienst Vrije Tijd. Wil men met zekerheid de dag of avond voorafgaand aan de activiteit, de infrastructuur in gereedheid kunnen brengen, dan dient de infrastructuur vooraf te worden gereserveerd en wordt de huurprijs aangerekend. Art De aanvrager is persoonlijk verantwoordelijk voor de zaal en bijkomende inrichting, voor de gebouwen en de terreinen en voor het aanwezige materiaal, evenals tegenover derden. Alle materialen die behoren tot de infrastructuur moeten met de nodige zorg behandeld worden en moeten na het beëindigen van de activiteit op de voorziene plaats teruggeplaatst worden. Het materiaal mag niet buiten de zaal gebruikt worden. Art Het is ten strengste verboden de ramen, deuren, muren, panelen, vloeren enz. te benagelen, te beplakken, te beschilderen en/of van gaten te voorzien. Zij mogen van geen enkel hechtmiddel voorzien worden. Versieringen uit gemakkelijk ontvlambare materialen zijn verboden. Schade die wordt toegebracht, zal aangerekend worden. Indien een bepaalde constructie noodzakelijk is, dient vooraf contact genomen te worden met de dienst Vrije Tijd. Art De huurder is vrij in keuze voor afname van dranken. Art In alle openbare gebouwen geldt een algemeen rookverbod. De gebruiker zal er over waken dat het rookverbod nageleefd wordt. Art De huurders verbinden zich er toe de gebruikte infrastructuur onmiddellijk na de activiteit in orde te brengen. Dit wil zeggen : - eigen materialen van de gebruiker en aangebrachte versieringen moeten onmiddellijk na het beëindigen van de activiteit verwijderd worden uit de infrastructuur. - materiaal eigen aan de infrastructuur zal gereinigd worden en op de afgesproken plaats teruggezet worden. - de zaal dient net en gereinigd achtergelaten te worden. In de afsprakennota

7 wordt gedetailleerd wat hieronder verstaan wordt. In geval van niet-naleving zal de waarborg worden ingehouden Titel 5. Verantwoordelijkheden Art De verantwoordelijke verbindt zich ertoe de lokalen enkel te gebruiken voor de activiteiten vermeld op het aanvraagformulier. Indien vastgesteld wordt dat de infrastructuur gebruikt wordt voor andere doeleinden dan deze waarvoor ze verhuurd werd, of in geval van onderverhuring en overdracht van huur, kan de toegang tot de betrokken infrastructuur worden ontzegd en kan het college van burgemeester en schepenen het contract eenzijdig opzeggen. Er zal steeds een schadevergoeding verschuldigd zijn a rato van de huurprijs. Art De aanvrager is persoonlijk verantwoordelijk voor de activiteiten in de gehuurde infrastructuur ; deze mogen niet in strijd zijn met de openbare orde en/of goede zeden. Indien de activiteit in strijd is met de openbare orde en/of goede zeden in het gedrang brengt,kan de huur ten allen tijde eenzijdig opgezegd worden door het College van Burgemeester en Schepenen op basis van een gemotiveerd politiebesluit en dit zonder schadeloosstelling. Art De verantwoordelijke kijkt er nauw op toe dat de maximumcapaciteit van de zaal(vermeld in de afsprakennota per locaties) niet overschreden wordt en de andere opgelegde veiligheidsvoorschriften gerespecteerd worden. Het is ten strengste verboden de noodingangen en de vluchtwegen te versperren door het plaatsen van stands, tafels, stoelen, ten toon gestelde voorwerpen of andere constructies. Een aanvraagformulier voor de organisatie van een manifestatie dient steeds te worden ingevuld en overhandigd aan de Dienst Vrije Tijd. Art Het gemeentebestuur kan niet aansprakelijk gesteld worden voor ongevallen binnen en buiten de gebouwen of voor andere schadelijke gevolgen die uit het gebruik kunnen voortvloeien. Eventuele beschadigingen of diefstal die uit het gebruik voortvloeien zijn ten laste van de verantwoordelijke huurder. Art Elke huurder verbindt zich ertoe te voldoen aan de voorschriften inzake gemeentelijke en provinciale taksen op vertoningen en vermakelijkheden, inzake Sabam en de politiereglementen (sluitingsuren,leeftijdsgrenzen, geluidshinder, ). Voor activiteiten zonder dans is de Billijke vergoeding in de prijs inbegrepen in het kasteeltje, het koetshuis, foyer en zaal den Breughel en de feestzaal van Welle. Het gemeentebestuur betaalt hiervoor immers het jaar. Art. 24 De gebruiker zal er over waken dat geen alcoholhoudende dranken worden geserveerd aan personen jonger dan 16 jaar en geen sterke drank (meer dan 1,2% vol. gedistilleerde alcohol) aan personen jonger dan 18 jaar. Art In zaal Breughel is het gebruik van een geluidsbegrenzer verplicht bij het spelen van elektronisch versterkte muziek en dit in toepassing van de geluidsnormen van het Koninklijk Besluit van 24 februari 1977 en ingeval van fuiven (cfr artikel 7) in toepassing van de normen opgelegd door het college van burgemeester en schepenen. Art Bij schade zal de verantwoordelijke dit onmiddellijk meedelen. De technische dienst van de gemeente stelt het verschuldigde bedrag vast dat op rekening van het gemeentebestuur gestort wordt binnen de maand na ontvangst van de factuur.

8 Art Onvoorziene gevallen worden door het college van burgemeester en schepenen geregeld. Gevallen van overmacht waardoor de apparatuur of de infrastructuur niet optimaal gebruikt kan worden, kunnen geen aanleiding geven tot schadevergoeding. Art De gebruikstarieven worden vastgesteld in een afzonderlijk retributiereglement Titel 6 Specifieke bepalingen voor fuiven (enkel van toepassing voor zaal Breughel) Art De organisatoren garanderen de interne veiligheid en stellen hiertoe minstens 3 herkenbare stewards aan. Deze veiligheidsploeg houdt permanent toezicht, zowel binnen als in de onmiddellijke omgeving van de zaal. De personen van de veiligheidsploeg zijn uitgerust in opvallende signaalgilets die door de gemeentelijke afdeling Vrijetijdszaken ter beschikking gesteld worden. De namen van de leden van de veiligheidsploeg worden minstens 2 werkdagen voor de fuif doorgegeven aan de afdeling Vrije Tijd. Art De organisatoren moeten zich strikt houden aan alle bepalingen vermeld in de toelating en desbetreffend ook in het politiereglement. Art Het einduur van een fuif wordt vastgesteld op uur. Uitzonderlijk kan het college van burgemeester en schepenen een afwijking op het sluitingsuur toestaan. Art Ten laatste één week voor de fuif, brengen de organisatoren de inwoners uit de onmiddellijke omgeving op de hoogte van de geplande activiteit met het einduur van de manifestatie. Een kopie van de brief wordt ook ingediend bij de Afdeling Vrije Tijd. Ophef Art. 33. Het gebruiksreglement zoals goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 30 juni 2009 op te heffen met ingang van 01 november GOEDKEUREN RETRIBUTIEREGLEMENT HOUDENDE HET GEBRUIK VAN DE GEMEENTELIJKE INFRASTRUCTUUR. Met 20 stemmen voor bij 4 onthoudingen BESLUIT Art. 1 - Met ingang van 1 november 2011 wordt ten behoeve van de gemeente een retributie geheven ten aanzien van de verenigingen/diensten en instellingen welke toelating hebben bekomen om gebruik te maken van de gemeentelijke culturele infrastructuur. Art. 2 - Het gebruiks wordt bepaald door de aard en de duur van het gebruik en het soort van activiteit. Het gebruiks geldt per dag of per dagdeel dat de infrastructuur effectief gebruikt wordt in het kader van de geplande activiteit. Een dagdeel omvat het gebruik van de infrastructuur tijdens een van de volgende tijdsperioden: Van tot uur

9 Van uur tot uur Van uur tot uur In geval van beschikbaarheid van de infrastructuur kunnen in afspraak met de Dienst Vrije Tijd andere uren vastgelegd worden. Ieder begonnen dagdeel wordt aangerekend voor een volledig dagdeel. Art. 3 - Betalingsvoorwaarden Tarieven Infrastructuur Activiteit Vergaderingen en Ledenbijeenkomsten (koffietafel, gezellig samenzijn, cursussen,repetitie) Per dagdeel Publieke activiteiten ( voordracht, toneel, debat, concert, ) en tentoonstellingen Per dag Winstgevende activiteiten (, fuiven *) per dag Klaarzetten van zaal dag voordien Kasteeltje Kasteeltje Koetshuis Cultureel Contact Feestzaal Parketzalen Kelder Per lokaal Centrum centrum Welle nvt nvt nvt nvt nvt nvt Breughel Foyer Breughel zaal Breughel volledig nvt nvt nvt 350 *fuiven ( met een maximumcapaciteit van 300 personen) kunnen enkel in zaal Breughel worden georganiseerd en dit enkel door Denderleeuwse scholen, jeugdhuizen, jeugdbewegingen en de carnavalraad. Er kunnen maximaal 7 fuiven per jaar georganiseerd worden en maximaal 2 per maand. Art. 4 - Voor zaal Breughel (zaal en volledig) wordt een waarborg gevraagd die gelijk is aan de verhuurprijs. Deze wordt betaald voor de activiteit. De sleutel kan pas overhandigd worden na betaling van de waarborg. Art. 5 - Na de reservatie ontvangt de aanvrager van de Dienst Vrije Tijd een bevestiging met aanduiding van het verschuldigde bedrag en de mededeling of het bedrag van de gebruikerskaart wordt afgetrokken of gefactureerd wordt. In geval van facturatie stuurt de Financiële Dienst een factuur naar de gebruiker welke ten laatste een maand na ontvangst of bij laattijdige aanvragen steeds vooraf moet worden betaald of

10 overgeschreven op het rekeningnummer van het gemeentebestuur, zoniet vervalt de aanvraag automatisch. Art. 6 - De gemeentelijke erkende raden en instanties van gemeentelijk belang evenals de Academie voor Podiumkunsten, het O.C.M.W.,de Buitenschoolse Kinderopvang en de politiediensten worden vrijgesteld van de gebruiksvergoeding voor zover het gaat om activiteiten die kaderen binnen hun werking. Art. 7 - Het Belgische Rode Kruis, de gemeentelijke brandweer en de verenigingen rechtstreeks verbonden met de gemeenteschool worden vrijgesteld van de vastgestelde gebruiksvergoeding, voor zover het gaat om activiteiten die rechtstreeks verband houden met hun werking. Art. 8 - Het retributiereglement zoals goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 30 juni 2009 op te heffen met ingang van 01 november GOEDKEUREN INTEGRATIEBELEIDSPLAN Met 15 stemmen voor, 4 stemmen tegen, bij 5 onthoudingen BESLUIT Artikel 1 - Het Integratiebeleidsplan dient goedgekeurd te worden door de gemeenteraad. Artikel 2 - Het door de gemeenteraad goedgekeurde Integratiebeleidsplan zal voor verder gevolg worden overgemaakt aan het Team Diversiteit van de Vlaamse Overheid. 13. AANDUIDEN VAN DE GEMEENTELIJKE VERTEGENWOORDIGERS VOOR DE ALGEMENE VERGADERING VAN 23/11/2011 VAN VZW TOERISME SCHELDELAND. Gelet op de uitslag der stemming: a) Vertegenwoordiger: De heer Jo Fonck bekomt 15 ja-stemmen, 1 onthouding (8 raadsleden nemen niet deel aan de stemming) Overwegende dat de heer Jo Fonck de volstrekte meerderheid der geldig uitgebrachte stemmen bekomen heeft; b) Plaatsvervangend vertegenwoordiger: Mevrouw Erna Scheerlinck bekomt 15 ja-stemmen, 1 onthouding onthouding (8 raadsleden nemen niet deel aan de stemming) Overwegende dat mevrouw Erna Scheerlinck de volstrekte meerderheid der geldig uitgebrachte stemmen bekomen heeft; Artikel 1: de heer Jo Fonck, wonende te 9470 Denderleeuw,Liefkenshage 29. aan te duiden als gemeentelijke vertegenwoordiger in de vzw toerisme Scheldeland. Artikel 2: mevrouw Erna Scheerlinck, wonende te 9472 Denderleeuw, Meester Hunninckstraat 39 aan te duiden als plaatsvervangend gemeentelijk vertegenwoordiger in de vzw Toerisme Scheldeland.

11 Artikel 3: Afschrift van dit besluit over te maken aan de regiocoördinator van de vzw Toerisme Scheldeland. 14. WEERLEGGING VERZELFSTANDIGING EN AANDUIDEN VAN EEN GEMEENTELIJKE VERTEGENWOORDIGING IN DE VZW SPOREN NAAR WERK. Met 19 stemmen voor bij 1 onthouding ( 4 raadsleden nemen niet deel aan de stemming) Artikel 1: Verklaart dat de VZW Sporen naar Werk niet wordt belast met de verwezenlijking van een taak van gemeentelijk belang en derhalve geen extern verzelfstandigd agentschap uitmaakt in privaatrechtelijke zin zoals bedoeld in artikel 245 en volgende van het Gemeentedecreet. Artikel 2: Verklaart het van gemeentelijk belang dat de gemeente Denderleeuw, gelet op het maatschappelijk doel en de doelgroep van de VZW Sporen naar Werk, betrokken is bij de werking van de VZW, middels de vertegenwoordiging van de gemeente als lid in de Algemene Vergadering van de VZW. Artikel 3: Geeft het College de opdracht het lidmaatschap van de gemeente Denderleeuw aan te vragen in de VZW Sporen naar Werk. Artikel 4: Duidt de heer Yves De Smet aan als vertegenwoordiger van de gemeente Denderleeuw in de Algemene Vergadering van de VZW Sporen naar Werk, op basis van artikel 195 van het Gemeentedecreet. GEHEIME ZITTING 15. AANSTELLING VAN EEN VERTROUWENSPERSOON IN HET KADER VAN DE WET VAN 11 JUNI 2002 HOUDENDE BESCHERMING OP HET WERK TEGEN GEWELD, PESTERIJEN EN ONGEWENST SEKSUEEL GEDRAG OP HET WERK. Met eenparigheid van stemmen : 24/24 Artikel 1 Mevrouw Griet Van Eeckhout, geboren te Ninove op 7 januari 1969, aan te stellen als vertrouwenspersoon, in het kader van de wet van 11 juni 2002 en de uitvoeringsbesluiten van 11 juli 2002 houdende bescherming tegen geweld, pesterijen en ongewenst seksueel gedrag op het werk. Art.2 Het besluit van de gemeenteraad van 23 april 2009 houdende aanstelling van een vertrouwenspersoon in het kader van de wet van 11 juni 2002 houdende bescherming op het werk tegen geweld, pesterijen en ongewenst seksueel gedrag op het werk op te heffen. Art.3 Afschrift van deze beslissing zal worden overgemaakt aan Mensura, Zaterdagplein 1 te 1000 Brussel, externe dienst voor preventie en bescherming van de gemeente.

12 Aldus gedaan in zitting van dag, maand en jaar als ten hoofde. NAMENS DE GEMEENTERAAD : De Secretaris, De Voorzitter, Paul ROLLIER Jürgen RUYSSEVELDT

Gebruik van culturele infrastructuur

Gebruik van culturele infrastructuur REGLEMENT Gebruik van culturele infrastructuur 1. De ter beschikking gestelde infrastructuur Artikel 1 Het gemeentebestuur van Denderleeuw stelt de volgende gebouwen en lokalen ter beschikking voor verhuur

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 25 NOVEMBER 2010

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 25 NOVEMBER 2010 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 25 NOVEMBER 2010 Aanwezig: Afwezig: DE GREEF Elke, Voorzitter COUCK Georges, Burgemeester DE NUL Jan, FONCK Jo,

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 25 FEBRUARI 2010

OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 25 FEBRUARI 2010 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 25 FEBRUARI 2010 Aanwezig: DE GREEF Elke, Voorzitter COUCK Georges, Burgemeester DE NUL Jan, FONCK Jo,

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 JANUARI 2010

OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 JANUARI 2010 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 JANUARI 2010 Aanwezig: Afwezig: DE GREEF Elke, Voorzitter COUCK Georges, Burgemeester DE NUL Jan, VAN

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 22 NOVEMBER 2012

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 22 NOVEMBER 2012 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 22 NOVEMBER 2012 Aanwezig: Afwezig: RUYSSEVELDT Jürgen, Voorzitter FONCK Jo, Burgemeester DE NUL Jan, DE SMET Yves,

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 22 SEPTEMBER 2011

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 22 SEPTEMBER 2011 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 22 SEPTEMBER 2011 Aanwezig: Afwezig: RUYSSEVELDT Jürgen, Voorzitter FONCK Jo, Burgemeester DE NUL Jan, VAN DER HOEVEN

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 16 FEBRUARI 2012

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 16 FEBRUARI 2012 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 16 FEBRUARI 2012 Aanwezig: Afwezig: RUYSSEVELDT Jürgen, Voorzitter FONCK Jo, Burgemeester DE NUL Jan, DE SMET Yves,

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 28 OKTOBER 2010

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 28 OKTOBER 2010 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 28 OKTOBER 2010 Aanwezig: Afwezig: DE GREEF Elke, Voorzitter COUCK Georges, Burgemeester FONCK Jo, VAN DER HOEVEN

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMEENSCHAPSCENTRUM DE VOLLE VAART (aangepast door de gemeenteraad in zitting van 20 januari 2009)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMEENSCHAPSCENTRUM DE VOLLE VAART (aangepast door de gemeenteraad in zitting van 20 januari 2009) HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMEENSCHAPSCENTRUM DE VOLLE VAART (aangepast door de gemeenteraad in zitting van 20 januari 2009) Artikel 1: Omschrijving 1. Het gemeenschapscentrum De Volle Vaart bestaat uit

Nadere informatie

Artikel 2.- Het college van burgemeester en schepenen duidt in overleg met het beheersorgaan één of meerdere bevoegde contactpersonen aan.

Artikel 2.- Het college van burgemeester en schepenen duidt in overleg met het beheersorgaan één of meerdere bevoegde contactpersonen aan. Gebruiksreglement gemeenschapscentrum Neerpelt Artikel 1.- Het college van burgemeester en schepenen geeft opdracht aan het beheersorgaan van het gemeenschapscentrum (GC) om het GC te verhuren met voorrang

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 05 MAART 2009 TE 20u00

OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 05 MAART 2009 TE 20u00 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 05 MAART 2009 TE 20u00 Aanwezig: Afwezig: DE GREEF Elke, Voorzitter COUCK Georges, Burgemeester DE NUL

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 16 DECEMBER 2010

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 16 DECEMBER 2010 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 16 DECEMBER 2010 Aanwezig: Afwezig: DE GREEF Elke, Voorzitter COUCK Georges, Burgemeester DE NUL Jan, FONCK Jo,

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG xxx 2013

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG xxx 2013 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG xxx 2013 Aanwezig: Afwezig: VAN CAUTER Geert, Voorzitter FONCK Jo, Burgemeester DE DIER Jan, DE NUL Jan, SCHEERLINCK

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 26 APRIL 2012

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 26 APRIL 2012 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 26 APRIL 2012 Aanwezig: RUYSSEVELDT Jürgen, Voorzitter FONCK Jo, Burgemeester DE NUL Jan, DE SMET Yves, VAN DER

Nadere informatie

DAGORDE GEMEENTERAAD

DAGORDE GEMEENTERAAD GEMEENTE DENDERLEEUW 9470 DATUM : 8 DECEMBER 2009 DAGORDE GEMEENTERAAD Mevrouw Elke De Greef, voorzitter van de gemeenteraad van bovengenoemde gemeente verzoekt de gemeenteraad voor de eerste maal in zitting

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET DIENSTENCENTRUM Dekenskamp 22, 3680 MAASEIK

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET DIENSTENCENTRUM Dekenskamp 22, 3680 MAASEIK HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET DIENSTENCENTRUM Dekenskamp 22, 3680 MAASEIK A. RECHT VAN TOEGANG 1. Het dienstencentrum wordt ter beschikking gesteld van organisaties die overdag of s avonds activiteiten

Nadere informatie

Lokaal Dienstencentrum Oud St. Jozef gebruikersreglement

Lokaal Dienstencentrum Oud St. Jozef gebruikersreglement VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD 0-26-08-2014 05-09-2014 1 Afstemmen op gebruik gemeentelijke zalen 23-05-2017 Artikel 1 Toepassingsgebied Dit is vanaf de datum van bekendmaking van toepassing

Nadere informatie

Reglement verhuur Glazen zaal

Reglement verhuur Glazen zaal Departement Interne Zaken Verhuur Glazen zaal Reglement verhuur Glazen zaal Inhoud 1. Toegelaten activiteiten... 2 2. Aanvraag... 2 3. Annulatie... 2 4. Prijzen... 2 4.1 Waarborg... 2 4.2 Huur... 2 4.3

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE INSTALLATIEVERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD OP WOENSDAG 2 JANUARI 2013

VERSLAG VAN DE INSTALLATIEVERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD OP WOENSDAG 2 JANUARI 2013 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen VERSLAG VAN DE INSTALLATIEVERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD OP WOENSDAG 2 JANUARI 2013 Aanwezig: RUYSSEVELDT Jürgen, Voorzitter FONCK Jo, Burgemeester SCHEERLINCK

Nadere informatie

Verhuurreglement Koninginnepark

Verhuurreglement Koninginnepark Verhuurreglement Koninginnepark Artikel 1 Verhuur Koninginnepark De gemeente Maasmechelen is eigenaar van het Koninginnepark (hierna het park ) met bijhorende kiosk gelegen te Eisden-Maasmechelen, Koninginnelaan,

Nadere informatie

Lokaal Dienstencentrum Oud St. Jozef gebruikersreglement

Lokaal Dienstencentrum Oud St. Jozef gebruikersreglement VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD 0-26-08-2014 Artikel 1 Toepassingsgebied Dit is van toepassing op volgende lokalen: - algemene cafetaria met bar en terras - gelijkvloers - polyvalente zaal

Nadere informatie

Reglement verhuur Glazen zaal

Reglement verhuur Glazen zaal Departement Interne Zaken Reglement verhuur Glazen zaal Inhoud 1. Toegelaten activiteiten... 2 2. Aanvraag... 2 3. Annulatie... 2 4. Prijzen... 2 4.1 Waarborg... 2 4.2 Huur... 2 4.3 Verwarmingsvergoeding...

Nadere informatie

Gebruiksvoorwaarden ontmoetingscentrum Ermenrike Kieldrecht

Gebruiksvoorwaarden ontmoetingscentrum Ermenrike Kieldrecht Gemeente Beveren Gebruiksvoorwaarden ontmoetingscentrum Ermenrike Kieldrecht geldig vanaf 1 januari 2014 GEBRUIKSREGLEMENT POLYVALENTE ZAAL ART. 1: Het gemeentebestuur stelt volgende lokalen in het ontmoetingscentrum

Nadere informatie

Verhuurreglement Gemeentelijke sporthal

Verhuurreglement Gemeentelijke sporthal Verhuurreglement Gemeentelijke sporthal Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Artikel 1 Dit reglement regelt het gebruik van de Gemeentelijke sporthal: Poletsestraat 59 9690 Kluisbergen Artikel 2 De infrastructuur

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 27 JANUARI 2011

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 27 JANUARI 2011 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 27 JANUARI 2011 Aanwezig: RUYSSEVELDT Jürgen, Voorzitter FONCK Jo, Burgemeester DE NUL Jan, VAN DER HOEVEN Marleen,

Nadere informatie

GEBRUIKSREGLEMENT MELKHUISJE

GEBRUIKSREGLEMENT MELKHUISJE GEBRUIKSREGLEMENT MELKHUISJE ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1 Algemene bepalingen 1.1. Gehanteerde definities Voor de toepassing van dit gebruiksreglement wordt verstaan onder: 1.1.1. het college: het college

Nadere informatie

verhuurreglement infrastructuur voorstel GR 28 april 2015

verhuurreglement infrastructuur voorstel GR 28 april 2015 ALGEMENE VOORWAARDEN 1. Het stadsbestuur van Izegem geeft aan de verschillende diensten de opdracht om de beschikbare infrastructuur te verhuren en het volgens de voorwaarden opgenomen in dit reglement,

Nadere informatie

Gemeentebestuur Wortegem-Petegem

Gemeentebestuur Wortegem-Petegem Reglement op het gebruik van: de polyvalente zaal met kitchenette en aanpalend terras in de gemeentelijke sporthal Beschrijving van de infrastructuur Art.1. Dit reglement is van toepassing op het gebruik

Nadere informatie

Gebruiksreglement polyvalente zaal Serviceflatcomplex Duinenzichterf

Gebruiksreglement polyvalente zaal Serviceflatcomplex Duinenzichterf Gebruiksreglement polyvalente zaal Serviceflatcomplex Duinenzichterf Goedgekeurd op 27 juni 2012 door de Raad voor Maatschappelijk Welzijn Hervastgesteld op 26 februari 2013 door de Raad voor Maatschappelijk

Nadere informatie

VERHUURREGLEMENT ZALEN EN LOKALEN VAN DE STAD AALST

VERHUURREGLEMENT ZALEN EN LOKALEN VAN DE STAD AALST VERHUURREGLEMENT ZALEN EN LOKALEN VAN DE STAD AALST Artikel 1: Algemene bepalingen De stad Aalst verhuurt zalen en lokalen en verhuurt ze aan de huurders, zoals bepaald in artikel 2. Alle sociale, culturele,

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement niet-maalfunctionele ruimten Roomanmolen.

Huishoudelijk reglement niet-maalfunctionele ruimten Roomanmolen. Huishoudelijk reglement niet-maalfunctionele ruimten Roomanmolen. Artikel 1. Algemeen Het huishoudelijk reglement is een aanvulling op het toegankelijkheids- en gebruikersreglement van de Roomanmolen,

Nadere informatie

Verhuur- en retributiereglement Gemeentelijke sporthal

Verhuur- en retributiereglement Gemeentelijke sporthal Verhuur- en retributiereglement Gemeentelijke sporthal Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Artikel 1 Dit reglement regelt het gebruik van de Gemeentelijke sporthal: Poletsestraat 59 9690 Kluisbergen Artikel

Nadere informatie

REGLEMENT VERHUUR TITEL I : ALGEMEENHEDEN

REGLEMENT VERHUUR TITEL I : ALGEMEENHEDEN REGLEMENT VERHUUR TITEL I : ALGEMEENHEDEN Art. 1. - Dit reglement regelt de verhuur van de volgende lokalen van Theater Krakeel Toneelzaal Teaterstraat 33, 9050 Gentbrugge Foyer Teaterstraat 33, 9050 Gentbrugge

Nadere informatie

1. In het kader van het Burgemeestersconvenant engageren Brakel, Denderleeuw, Erpe- Mere, Geraardsbergen, Haaltert, Herzele, Lede, Lierde, Maarkedal,

1. In het kader van het Burgemeestersconvenant engageren Brakel, Denderleeuw, Erpe- Mere, Geraardsbergen, Haaltert, Herzele, Lede, Lierde, Maarkedal, 1. In het kader van het Burgemeestersconvenant engageren Brakel, Denderleeuw, Erpe- Mere, Geraardsbergen, Haaltert, Herzele, Lede, Lierde, Maarkedal, Ronse, Sint- Lievens-Houtem, Zottegem, Zwalm zich tot

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT CC HET BUURTHUIS

HUISHOUDELIJK REGLEMENT CC HET BUURTHUIS HUISHOUDELIJK REGLEMENT CC HET BUURTHUIS Artikel 1 Alle verenigingen die lid zijn van een erkend gemeentelijk adviesorgaan of verenigingen waarvan 50 % van de leden woonachtig zijn in Pittem of hun maatschappelijke

Nadere informatie

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 16 FEBRUARI 2012

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 16 FEBRUARI 2012 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 16 FEBRUARI 2012 Voor de openbare zitting van de gemeenteraad, om 20 uur, komt het studiebureau BUUR (Bureau voor

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Vergaderzalen De Route

Huishoudelijk reglement Vergaderzalen De Route Huishoudelijk reglement Vergaderzalen De Route Artikel 1. Algemeen Het huishoudelijk reglement bepaalt de specifieke gebruiksvoorwaarden per zaal. Definitie van de gebruikte termen: Aanvrager: Persoon

Nadere informatie

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 20/12/2017 Referentienummer agendapunt: GR/2017/240

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 20/12/2017 Referentienummer agendapunt: GR/2017/240 1/5 AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 20/12/2017 Referentienummer agendapunt: GR/2017/240 HUISHOUDELIJK REGLEMENT OP DE GEMEENTELIJKE UITLEENDIENST - BESLUIT Toelichting De gemeente

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Bovenlokaal Dries 30

Huishoudelijk reglement Bovenlokaal Dries 30 Huishoudelijk reglement Bovenlokaal Dries 30 Artikel 1. Algemeen Het huishoudelijk reglement bepaalt de specifieke gebruiksvoorwaarden per zaal. Definitie van de gebruikte termen: Aanvrager: Persoon ouder

Nadere informatie

VERHUUR- EN GEBRUIKSREGLEMENT REPETITIERUIMTES

VERHUUR- EN GEBRUIKSREGLEMENT REPETITIERUIMTES DE RAAD, Gelet op het besluit van de gemeenteraad van 23/04/2013 waarbij een overeenkomst met vzw Rockschool werd afgesloten om de repetitieruimtes uit te baten Gelet op het besluit van de gemeenteraad

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 JANUARI 2009 TE 20u30

OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 JANUARI 2009 TE 20u30 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 JANUARI 2009 TE 20u30 Aanwezig: Afwezig: DE GREEF Elke, Voorzitter COUCK Georges, Burgemeester DE NUL

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van 1 juli 2014 op het ontlenen en/of vervoer van feest-, sport-, audiovisueel, projectie- en tentoonstellingsmateriaal

Huishoudelijk reglement van 1 juli 2014 op het ontlenen en/of vervoer van feest-, sport-, audiovisueel, projectie- en tentoonstellingsmateriaal Huishoudelijk reglement van 1 juli 2014 op het ontlenen en/of vervoer van feest-, sport-, audiovisueel, projectie- en tentoonstellingsmateriaal Artikel 1 Met ingang van 1 juli 2014 worden alle voorgaande

Nadere informatie

Artikel 1 Dit reglement regelt het uitlenen van het materiaal door de gemeentelijke jeugddienst Sint-Pieters-Leeuw aan:

Artikel 1 Dit reglement regelt het uitlenen van het materiaal door de gemeentelijke jeugddienst Sint-Pieters-Leeuw aan: Artikel 1 Dit reglement regelt het uitlenen van het materiaal door de gemeentelijke jeugddienst Sint-Pieters-Leeuw aan: - categorie A: de erkende Leeuwse jeugdwerkinitiatieven en Leeuwse scholen (aanvraag

Nadere informatie

Reglement verhuur Glazen zaal

Reglement verhuur Glazen zaal Departement welzijn Reglement verhuur Glazen zaal Inhoud 1. Toegelaten activiteiten... 2 2. Aanvraag... 2 3. Annulatie... 3 4. Prijzen... 3 4.1 Waarborg... 3 4.2 Huur... 3 4.3 Verwarmingsvergoeding...

Nadere informatie

ALGEMENE HUUROVEREENKOMST

ALGEMENE HUUROVEREENKOMST ALGEMENE HUUROVEREENKOMST TUSSEN ONDERGETEKENDEN: 1. De Zilverlink vzw met zetel te ZILVERMOLENSTRAAT 14, 8800 ROESELARE hierna vernoemd de VERHUURDER En 2. hierna vernoemd de HUURDER IS OVEREENGEKOMEN

Nadere informatie

Reglement voor verhuur zalen Dienstencentrum De Sleutel

Reglement voor verhuur zalen Dienstencentrum De Sleutel Reglement voor verhuur zalen Dienstencentrum De Sleutel 1. Algemeen OCMW Lubbeek is eigenaar van zalen die zij ter beschikking stelt van verenigingen, scholen en bedrijven die de ruimte en materialen kunnen

Nadere informatie

Bibliotheek. Molenstraat Eeklo Tel

Bibliotheek. Molenstraat Eeklo Tel Bibliotheek Molenstraat 36 9900 Eeklo Tel. 09 218 27 00 bibliotheek@eeklo.be www.eeklo.be/bibliotheek Reglement zaalhuur bibliotheek 1 Infrastructuur: Volgende lokalen kunnen worden gehuurd in de bibliotheek,

Nadere informatie

GEBRUIKSREGLEMENT Activiteitencentrum Regina Mundi

GEBRUIKSREGLEMENT Activiteitencentrum Regina Mundi GEBRUIKSREGLEMENT Activiteitencentrum Regina Mundi ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1 Algemene bepalingen 1.1. Gehanteerde definities Voor de toepassing van dit gebruiksreglement wordt verstaan onder: 1.1.1.

Nadere informatie

Gebruikersreglement en tarieven Cultuurkapel

Gebruikersreglement en tarieven Cultuurkapel Gebruikersreglement en tarieven Cultuurkapel Cultuurcentrum Zwaneberg Cultuurkapel Cultuurplein 1 Kloosterstraat 1 2220 Heist-op-den-Berg 2220 Heist-op-den-Berg 015 25 07 70 www.zwaneberg.be www.facebook.com/cultuurcentrum.zwaneberg

Nadere informatie

REGLEMENT OP HET GEBRUIK VAN DE GEMEENTELIJKE LOKALEN

REGLEMENT OP HET GEBRUIK VAN DE GEMEENTELIJKE LOKALEN Dienst patrimonium p/a Markt 1 9340 LEDE lokalenverhuur@lede.be 053 60 68 50 REGLEMENT OP HET GEBRUIK VAN DE GEMEENTELIJKE LOKALEN Artikel 1. Het gemeentebestuur Lede beschikt over een aantal lokalen die

Nadere informatie

ALGEMENE HUUROVEREENKOMST

ALGEMENE HUUROVEREENKOMST ALGEMENE HUUROVEREENKOMST TUSSEN ONDERGETEKENDEN: 1. De Zilverlink vzw, met zetel te ZILVERMOLENSTRAAT 14, 8800 ROESELARE hierna vernoemd de VERHUURDER En 2. hierna vernoemd de HUURDER IS OVEREENGEKOMEN

Nadere informatie

RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR HET ONTLENEN VAN FEESTMATERIAAL

RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR HET ONTLENEN VAN FEESTMATERIAAL TUD - technische dienst R E G L E M E N T Gemeenteraad van 28-11-2013 RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR HET ONTLENEN VAN FEESTMATERIAAL Artikel 1: categorie Het stadsbestuur stelt materiaal ter beschikking aan

Nadere informatie

Gebruiks- en retributiereglement Domein Diesterweg Goedgekeurd in gemeenteraadszitting van 15 december 2014

Gebruiks- en retributiereglement Domein Diesterweg Goedgekeurd in gemeenteraadszitting van 15 december 2014 Gebruiks- en retributiereglement Domein Diesterweg Goedgekeurd in gemeenteraadszitting van 15 december 2014 Algemene voorwaarden: 1. Domein Diesterweg, Acacialaan z/n, 2920 Kalmthout wordt ter beschikking

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 30 JUNI 2009 TE 20u00

OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 30 JUNI 2009 TE 20u00 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 30 JUNI 2009 TE 20u00 Aanwezig: Afwezig: DE GREEF Elke, Voorzitter COUCK Georges, Burgemeester DE NUL

Nadere informatie

Vergoedingsreglement inzake de uitlening van materiaal

Vergoedingsreglement inzake de uitlening van materiaal Vergoedingsreglement inzake de uitlening van materiaal Artikel 1 : Onderwerp van het reglement Het onderhavige reglement is van toepassing op de uitlening van logistiek en technisch materiaal - zoals beschreven

Nadere informatie

Reglement verhuur gebruik gemeentelijke sportlokalen Onderdaele

Reglement verhuur gebruik gemeentelijke sportlokalen Onderdaele Reglement verhuur gebruik gemeentelijke sportlokalen Inleidende bepalingen Dit reglement regelt de verhuur van sportlokalen in eigendom van het gemeentebestuur Knesselare. Het bevat de na te leven voorwaarden

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN

HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN 1. Jeugdbewegingen: algemene bepalingen HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN Art. 1.1. Art. 1.2. gemeentebestuur subsidies verlenen aan jeugdbewegingen voor: - de werking; - het kamp; - het kampvervoer.

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

Reglement voor het huren van lokalen in stedelijke cultuurcentra, ontmoetingscentra en bibliotheken

Reglement voor het huren van lokalen in stedelijke cultuurcentra, ontmoetingscentra en bibliotheken Reglement voor het huren van lokalen in stedelijke cultuurcentra, ontmoetingscentra en bibliotheken Dit is het reglement voor het huren van lokalen in stedelijke cultuurcentra, ontmoetingscentra en bibliotheken.

Nadere informatie

dienst cultuur, erfgoed en toerisme: Goedkeuring ontwerp reglement uitleendienst

dienst cultuur, erfgoed en toerisme: Goedkeuring ontwerp reglement uitleendienst dienst cultuur, erfgoed en toerisme: Goedkeuring ontwerp reglement uitleendienst juridisch kader Gemeentedecreet van 15 juli 2005 verwijzingsdocumenten Ontwerp reglement uitleendienst feiten, context en

Nadere informatie

Reglement voor de Toekenning van een Rollend Fonds aan Erkende Plaatselijke Jeugdwerkinitiatieven

Reglement voor de Toekenning van een Rollend Fonds aan Erkende Plaatselijke Jeugdwerkinitiatieven GEMEENTERAAD 22 DECEMBER 2005 18. DAGORDE : GOEDKEURING VAN HET REGLEMENT VOOR TOEKENNING VAN EEN ROLLEND FONDS AAN PLAATSELIJK ERKENDE JEUGDWERKINITIATIEVEN. DE RAAD, in openbare zitting Gelet op het

Nadere informatie

GEBRUIKERSREGLEMENT SCHOOLINFRASTRUCTUUR

GEBRUIKERSREGLEMENT SCHOOLINFRASTRUCTUUR Vrije Basisschool De Twijg 3018 Wijgmaal tel.: 016 44.63.48 fax.: 016 44.86.48 www.detwijg.be GEBRUIKERSREGLEMENT SCHOOLINFRASTRUCTUUR GOEDGEKEURD DOOR HET SCHOOLBESTUUR OP 9/11/2011 3018 Wijgmaal pagina

Nadere informatie

Reglement voor de toekenning van renteloze leningen. aan erkende culturele verenigingen

Reglement voor de toekenning van renteloze leningen. aan erkende culturele verenigingen Reglement voor de toekenning van renteloze leningen aan erkende culturele verenigingen Goedgekeurd in de gemeenteraad van 28 januari 2002 Bekendgemaakt op 31 januari 2002 Artikel 1 Hoofdstuk I - Algemene

Nadere informatie

Het gebruiksreglement voor gebouwen, zalen en lokalen van de stad

Het gebruiksreglement voor gebouwen, zalen en lokalen van de stad Gebruiksreglement voor gebouwen, zalen en lokalen van de stad Geraardsbergen. GR 17.12.2013 De raad in openbare zitting, Gelet op het gebruiksreglement voor gebouwen, zalen en lokale van de stad Geraardsbergen,

Nadere informatie

verhuurreglement infrastructuur

verhuurreglement infrastructuur ALGEMENE VOORWAARDEN 1. Het stadsbestuur van Izegem geeft aan de verschillende diensten de opdracht om de beschikbare infrastructuur te verhuren en het volgens de voorwaarden opgenomen in dit reglement,

Nadere informatie

verklarende nota gemeenteraad pagina 1/5

verklarende nota gemeenteraad pagina 1/5 verklarende nota gemeenteraad 26 02 2018 pagina 1/5 OPENBARE ZITTING 1. Mededelingen. 2. Overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten - bereiding en levering van maaltijden (inclusief

Nadere informatie

Lokaal Dienstencentrum Oud St. Jozef retributiereglement

Lokaal Dienstencentrum Oud St. Jozef retributiereglement VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD 0-26-08-2014 05-09-2014 1 Aanpassing tarieven verhuur vergaderzalen Artikel 2 2. 2 Wijziging Artikel 2 1. afstemmen categorisatie en terminologie op gebruik

Nadere informatie

Artikel 4 Wie kan van de zaal gebruik maken?

Artikel 4 Wie kan van de zaal gebruik maken? Huishoudelijk reglement vergaderzalen De Route Artikel 1 Algemeen Het huishoudelijk reglement bepaalt de specifieke gebruiksvoorwaarden per zaal. Definitie van de gebruikte termen: Aanvrager: Persoon ouder

Nadere informatie

Gebruikersreglement gemeenschapscentrum t Torreke

Gebruikersreglement gemeenschapscentrum t Torreke Gebruikersreglement gemeenschapscentrum t Torreke Titel I : Algemene bepalingen Artikel 1: Elke persoon of vereniging die in het Gemeenschapscentrum een activiteit wenst te organiseren, ondertekent het

Nadere informatie

Retributiereglement vergadercentrum Den Bell

Retributiereglement vergadercentrum Den Bell Retributiereglement vergadercentrum Den Bell Artikel 1 Geldigheid Met ingang vanaf 1 januari 2014 en voor een termijn eindigend op 31 december 2019 wordt een retributie gevestigd voor de terbeschikkingstelling

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 27 APRIL 2010

OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 27 APRIL 2010 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 27 APRIL 2010 Aanwezig: Afwezig: DE GREEF Elke, Voorzitter COUCK Georges, Burgemeester DE NUL Jan, FONCK

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN

HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN 1.1. Jeugdbewegingen: algemene bepalingen Art. 1.1.1. gemeentebestuur subsidies verlenen aan jeugdbewegingen voor: - de werking; - het kamp; - het kampvervoer. Art.

Nadere informatie

Subsidiereglement voor erkende jeugdwerkinitiatieven goedgekeurd door de gemeenteraad op 14 december 2015

Subsidiereglement voor erkende jeugdwerkinitiatieven goedgekeurd door de gemeenteraad op 14 december 2015 Subsidiereglement voor erkende jeugdwerkinitiatieven goedgekeurd door de gemeenteraad op 14 december 2015 Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Binnen de perken van de

Nadere informatie

Gebruikersreglement De Kronkel

Gebruikersreglement De Kronkel Gebruikersreglement De Kronkel ARTIKEL 1: De aanvraag tot het gebruik van de polyvalente zaal De Kronkel en de beachvolleyterreinen De Kronkel moet worden ingediend bij het College van Burgemeester en

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 20 DECEMBER 2012

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 20 DECEMBER 2012 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 20 DECEMBER 2012 Aanwezig: Afwezig: RUYSSEVELDT Jürgen, Voorzitter FONCK Jo, Burgemeester DE NUL Jan, VAN DER POORTEN

Nadere informatie

Reglement verhuur gebruik diverse gemeentelijke lokalen goedgekeurd gemeenteraad 07/07/2010, aangepast in gemeenteraad van 06/07/2011

Reglement verhuur gebruik diverse gemeentelijke lokalen goedgekeurd gemeenteraad 07/07/2010, aangepast in gemeenteraad van 06/07/2011 Reglement verhuur gebruik diverse gemeentelijke lokalen goedgekeurd gemeenteraad 07/07/2010, aangepast in gemeenteraad van 06/07/2011 Inleidende bepalingen Dit reglement regelt de verhuur van lokalen in

Nadere informatie

Retributiereglement GC den egger.

Retributiereglement GC den egger. Retributiereglement GC den egger. Art. 1. Art. 2. Art. 3. Art. 4. Art. 5. Art. 6. Art. 7. Art. 8. Art. 9. Art. 10. Deel 1 Algemeen Vanaf 01.01.2018 wordt een retributie geheven op het gebruik van GC den

Nadere informatie

HUURREGLEMENT CLUB KAMIKAZE

HUURREGLEMENT CLUB KAMIKAZE HUURREGLEMENT CLUB KAMIKAZE Dit reglement is van toepassing op Club Kamikaze (Douaneplein z/n, 2800 Mechelen) en infrastructuur. Club Kamikaze bestaat uit een optredenzaal, podium, sanitair, backstage,

Nadere informatie

Gebruikersreglement infrastructuur gemeentelijke basisscholen Haacht en Wespelaar

Gebruikersreglement infrastructuur gemeentelijke basisscholen Haacht en Wespelaar Gebruikersreglement infrastructuur gemeentelijke basisscholen Haacht en Wespelaar Dit reglement gaat in vanaf 1 maart 2018 Gebruikersreglement infrastructuur gemeentelijke basisscholen Haacht en Wespelaar

Nadere informatie

Reglementering voor de subsidiering van het plaatselijke sociaal-cultureel werk

Reglementering voor de subsidiering van het plaatselijke sociaal-cultureel werk Gemeente Sint-Martens-Latem Reglementering voor de subsidiering van het plaatselijke sociaal-cultureel werk Artikel l. De subsidiëring wordt verdeeld in een basis- en werkingssubsidie. De percentages voor

Nadere informatie

AFSCHRIFT UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

AFSCHRIFT UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD AFSCHRIFT UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 27 juni 2016 Aanwezig: Afwezig: Sonja De Pooter - voorzitter Lode Hofmans - burgemeester Tine Muyshondt, Jef Verhaegen, Fernand Bossaerts, Roel

Nadere informatie

Sport en Speelpleinen v.z.w.

Sport en Speelpleinen v.z.w. HUUROVEREENKOMST ZAAL DENNENOORD Tussen enerzijds de vzw sport en speelpleinen en anderzijds: De huurder: INSZ nummer Naam organisatie: BTW nr.: Contactpersoon:. Adres: Nr Gemeente:......Postcode Tel/Gsm:...

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

Nadere informatie

Retributiereglement Lokaal Dienstencentrum Oud St. Jozef VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD

Retributiereglement Lokaal Dienstencentrum Oud St. Jozef VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD Retributiereglement Lokaal Dienstencentrum Oud St. Jozef VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD 0-26-08-2014 Artikel 1 algemene bepalingen 1. toepassingsgebied Dit retributiereglement is van toepassing

Nadere informatie

Subsidiereglement ten behoeve van het plaatselijk sociaal-cultureel werk Art. 1: Algemeen: Binnen de perken van het budget zoals opgenomen in de

Subsidiereglement ten behoeve van het plaatselijk sociaal-cultureel werk Art. 1: Algemeen: Binnen de perken van het budget zoals opgenomen in de Subsidiereglement ten behoeve van het plaatselijk sociaal-cultureel werk Art. 1: Algemeen: Binnen de perken van het budget zoals opgenomen in de toelichting bij het budget -zoals goedgekeurd door de gemeenteraad-

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008

GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008 GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Gheysens G., Burgemeester; Dewaele C., Fonteyne B., Lammertyn R.; Mevr. Rogiers C., Voorzitter O.C.M.W., Schepenen;

Nadere informatie

VERHUURREGLEMENT DE FONTEIN. Artikel 1. Dit reglement regelt het gebruik van De Fontein, gelegen Fonteinestraat 22 te Pittem.

VERHUURREGLEMENT DE FONTEIN. Artikel 1. Dit reglement regelt het gebruik van De Fontein, gelegen Fonteinestraat 22 te Pittem. VERHUURREGLEMENT DE FONTEIN Hoofdstuk 1 - Algemeen Artikel 1. Dit reglement regelt het gebruik van De Fontein, gelegen Fonteinestraat 22 te Pittem. Artikel 2. De Fontein bestaat uit volgende onderdelen:

Nadere informatie

Reglement voor het huren van lokalen in stedelijke (culturele) ontmoetingscentra, cultuurcentra en bibliotheken

Reglement voor het huren van lokalen in stedelijke (culturele) ontmoetingscentra, cultuurcentra en bibliotheken Reglement voor het huren van lokalen in stedelijke (culturele) ontmoetingscentra, cultuurcentra en bibliotheken Dit is het reglement voor het huren van lokalen in stedelijke cultuurcentra, (culturele)

Nadere informatie

Retributiereglement zalen Sint-Felixpakhuis

Retributiereglement zalen Sint-Felixpakhuis Retributiereglement zalen Sint-Felixpakhuis Artikel 1 Geldigheid Met ingang vanaf 1 januari 2014 en voor een termijn eindigend op 31 december 2019 wordt een retributie gevestigd voor de terbeschikkingstelling

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2015

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2015 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2015 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B.,

Nadere informatie

Huurvoorwaarden. Bibliotheek

Huurvoorwaarden. Bibliotheek Huurvoorwaarden Bibliotheek 1 Bibliotheek Genk stelt volgende lokalen ter beschikking voor verhuur aan derden: De Ontdekking Een polyvalente zaal voor max. 100 personen; Het Portaal Leslokaal voorzien

Nadere informatie

Gebruiks- en tariefreglement ontmoetingscentrum De Zonnedauw Goedgekeurd door de raad van bestuur AGB Kalmthout en gemeenteraad op 19 juni 2017.

Gebruiks- en tariefreglement ontmoetingscentrum De Zonnedauw Goedgekeurd door de raad van bestuur AGB Kalmthout en gemeenteraad op 19 juni 2017. AGB Kalmthout, Kerkeneind 13, B-2920 Gebruiks- en tariefreglement ontmoetingscentrum De Zonnedauw Goedgekeurd door de raad van bestuur AGB Kalmthout en gemeenteraad op 19 juni 2017. Algemene voorwaarden

Nadere informatie

Schriftelijke overeenkomst Buitenschoolse Kinderopvang

Schriftelijke overeenkomst Buitenschoolse Kinderopvang Schriftelijke overeenkomst Buitenschoolse Kinderopvang 1 De contracterende partijen binnen de overeenkomst ORGANISATOR Gemeente Anzegem De Vierschaar 1-8570 Anzegem ondernemingsnr: BTW BE 0207.484.780

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 25 MAART 2010

OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 25 MAART 2010 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 25 MAART 2010 Aanwezig: Afwezig: DE GREEF Elke, Voorzitter COUCK Georges, Burgemeester DE NUL Jan, FONCK

Nadere informatie

Retributiereglement voor het gebruik van het auditorium en de tentoonstellingsruimten

Retributiereglement voor het gebruik van het auditorium en de tentoonstellingsruimten Retributiereglement voor het gebruik van het auditorium en de tentoonstellingsruimten Gemeenteraadsbesluit van 18 december 2001 Gewijzigd bij Besluit van 20 oktober 2008 Artikel 1 : grondslag Het gemeentebestuur

Nadere informatie

Gebruiksreglement Jeugdhuis

Gebruiksreglement Jeugdhuis 2017 Gebruiksreglement Jeugdhuis Jeugddienst Herne Centrum 17 1540 Herne Dit reglement trad in werking op 1 april 2009 en werd goedgekeurd op de gemeenteraad van 25 maart 2009. Aanpassing op gemeenteraad

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OCMW ZEDELGEM RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Vergadering van donderdag, 31 januari 2013 Lijst van de besluiten OPENBAAR 1. ALGEMEEN BEHEER 1.1. GOEDKEURING VERSLAG VERGADERING D.D. 13 DECEMBER 2012

Nadere informatie

Artikel 1 : Artikel 2 :

Artikel 1 : Artikel 2 : Artikel 1 : Het huurreglement voor het gebruik van gemeentelijke gebouwen, terreinen en gemeentelijk materieel, goedgekeurd in de gemeenteraadsbeslissing van 23 november 2006, wordt opgeheven en vervangen

Nadere informatie

GEBRUIKSREGLEMENT ACCOMMODATIE CC DE STEIGER

GEBRUIKSREGLEMENT ACCOMMODATIE CC DE STEIGER GEBRUIKSREGLEMENT ACCOMMODATIE CC DE STEIGER Artikel 1 Voorwerp van het gebruik 1.1 De Studio CC De Steiger Menen beschikt over een zaal voor kleinere voorstellingen met 128 genummerde zitplaatsen in tribunevorm.

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN ZOMERGEM

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN ZOMERGEM Arrondissement : Gent Provincie : Oost-Vlaanderen UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN ZOMERGEM Zitting van 20 juni 2007 Aanwezig : M.M. Kris Mattheeuws, voorzitter Jo De Coninck, burgemeester;

Nadere informatie