Financiele richtlijn voor regio werkgroepen in de regio Vastgesteld op 27 januari 2017 na overleg met de regio penningmeesters

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Financiele richtlijn voor regio werkgroepen in de regio Vastgesteld op 27 januari 2017 na overleg met de regio penningmeesters"

Transcriptie

1 Financiele richtlijn voor regio werkgroepen in de regio Vastgesteld op 27 januari 2017 na overleg met de regio penningmeesters Afspraken oplevering stukken uit de regio + beoordeling door bureau Financieel halfjaar overzicht met toelichting conform spreadsheet Financieel jaaroverzicht met toelichting conform spreadsheet Ledenaantallen bekend maken aan regio Begroting met toelichting nieuwe jaar door regio 15 juli 15 januari 1 februari 15 december Algemeen 1. Alle correspondentie met het bureau verloopt via vrijwilligershelpdesk@glutenvrij.nl. Regio/afdeling budget 2. Het maximale budget per regio wordt vastgesteld op basis van een staffel. De regio werkgroep krijgt in januari informatie over het aantal leden in hun regio. Het aantal leden dat de hoogte van de bijdrage bepaalt is het aantal betalende leden tussen 0 en 15 jaar en vanaf 27 jaar. 3. Richtlijn voor de budgetten in de regio s: betalende regio leden betalende regio leden betalende regio leden betalende regio leden Peildatum voor bepalen ledenaantal is 1 januari. 5. Voor de afdeling Coeliactive geldt dezelfde staffel. Het aantal leden dat de hoogte van de bijdrage bepaalt zijn alle betalende leden tussen 16 en 26 jaar. 6. Indien een tekort ontstaat of dreigt op de regio/afdeling begroting dat wordt deze in het volgende jaar gecompenseerd met het nieuw vast te stellen regio/afdeling budget.

2 7. Indien een regio/afdeling geld overhoudt aan het einde van het jaar, dan valt dit bedrag terug aan de hoofdrekening van de NCV. De NCV heeft als doelstelling om haar reserves zoveel mogelijk centraal te houden. 8. Indien een regio buiten begroting- een nieuw evenement wil organiseren dan kan de regiopenningmeester een onderbouwde aanvraag voor aanvullend budget doen. De directeur van de vereniging beslist gemotiveerd- over al dan niet toekenning. Vergoeding kosten 9. Het regio/afdeling budget is uitsluitend bedoeld voor het betalen van de voorbereidende activiteiten door vrijwilligers van evenementen en bijeenkomsten in de regio o reiskosten openbaar vervoer 2 e klasse of eigen auto (0,19 per km) o vergaderkosten o telefoonkosten o portikosten o vervoerkosten materialen van en naar de regio o en alle overige kosten die redelijkerwijze als voorbereidingskosten kunnen worden aangemerkt. 10. Het regiobudget kan niet ingezet worden voor het bekostigen van deelname aan activiteiten door leden en niet-leden van de NCV. 11. De prijzen die gerekend worden voor deelname aan een activiteit moeten kostendekkend zijn. Huur locatie, catering, cadeautjes, vervoer van deelnemers moeten worden bekostigd door de deelnemersbijdragen. Kosten gemaakt door vrijwilligers ter voorbereiding van de activiteit zie 8, hoeven dus niet bekostigd te worden uit het totale bedrag deelname. 12. De vrijwilliger die de activiteit heeft georganiseerd kan gratis deelnemen. Het deelname bedrag voor de vrijwilliger wordt betaald vanuit het regio budget. Maximaal twee vrijwilligers per activiteit kunnen gratis deelnemen. Indien de activiteit een deelnameprijs kent van meer dan 250 euro kan 1 vrijwilliger gratis deelnemen of kan het deelnamebedrag verdeeld worden onder het aantal actieve vrijwilligers.

3 13. Declaraties voor landelijke activiteiten (vrijwilligersdag en NCD) kunnen ingediend worden bij het bureau van de NCV. Boekhouding/rapportage 14. De penningmeester van de regio/afdeling is verantwoordelijk voor een goede verslaglegging van inkomsten en uitgaven. Hiervoor wordt door het bureau van de NCV een format aangereikt aan de hand waarvan geboekt kan worden. 15. Alle activiteiten met een financiële component moeten terug te zien zijn in de financiële rapportage in de regio. 16. Kasgeld is alleen toegestaan binnen een evenement. Na afloop van het evenement moet het resterende kasgeld door de vrijwilliger gestort worden op de regio rekening. De penningmeester ziet hier op toe. 17. Het openen van spaarrekeningen in de regio is niet toegestaan. 18. Met het verzenden van het financieel overzicht naar de administratie van de NCV geeft de penningmeester van de betreffende regio zijn of haar akkoord op de verstrekte gegevens. 19. De regionale/afdeling penningmeester onderhoudt de bankrekening, zorgt voor betalingen en documenteert van elke betaling de bewijsstukken waaraan de uitgaven zijn gedaan. Deze bewijsstukken worden hard copy en/of digitaal bewaard in de administratiemap. 20. De regionale/afdeling penningmeester zorgt voor een adequate registratie van de opbrengsten en de verantwoording hiervan op de bank. Alle onderliggende documentatie waaronder aanwezigheidslijsten worden adequaat en in hard copy bewaard. 21. In januari wordt de regionale/afdeling administratie over het afgelopen boekjaar afgegeven bij het bureau van de NCV.

4 22. Per kwartaal worden de mutaties door de controller beoordeeld en worden indien nodig de bewijsdocumenten opgevraagd. Begroting 23. In de begroting moet zo veel mogelijk kwantiteit worden aangegeven (aantal baklessen, bezoekers, enz.). De NCV verstrekt een format voor het opstellen van een begroting. 24. De begroting moet een inschatting geven van alle te maken kosten ter voorbereiding van de activiteiten en de inkomsten/uitgaven per activiteit. Declaraties/Vergoedingen 25. Indien een regio/afdeling een gift en/of sponsoring ontvangt voor een bepaalde activiteit dan dient deze gift ingezet te worden om het bedrag voor deelname door leden aan de activiteit kleiner te maken. De gift/sponsoring wordt zichtbaar gemaakt in de rapportage. De sponsoring komt dus direct ten goede aan de leden. 26. De penningmeester van de regio/afdeling tekent voor alle bedragen kleiner dan 500,-- De penningmeester vraagt de coördinator van de regio toestemming bij bedragen tussen 500 en 1500 euro. Dat gebeurt per en moet gedocumenteerd worden. Voor bedragen boven de 1500 is een tweede handtekening nodig van de directeur van de vereniging. 27. De coördinator tekent declaraties van penningmeester af. 28. Indien er geen coördinator is in een regio dan wordt een ander lid van de regio afdeling gevraagd mee te tekenen. 29. Bij de penningmeesters in de regio berusten de financiële stukken van het lopende jaar en het direct voorafgaande jaar. 30. Indien een regio een regionale markt organiseert, krijgen de vrijwilligers die meehelpen met de organisatie een gratis lunch aangeboden indien de locatie deze mogelijkheid aanbiedt. Hiervoor kan een bedrag van maximaal 250 euro van het regiobudget worden besteed.

5 31. De penningmeester kan in principe geen kosten vergoeden aan vrijwilligers voor activiteiten die niet in de begroting zijn opgenomen. In dien gedurende het jaar een wijziging optreedt in de begroting dan wordt het bureau van de NCV daarvan op de hoogte gesteld en een aangepaste begroting ingediend. Prijzen diverse activiteiten 32. Voor alle activiteiten geldt dat ze kostenneutraal worden aangeboden aan uitsluitend leden behoudens de voorbereidingskosten. ( Uitsluitend voor leden geldt niet voor bakworkshops; daar kunnen introducees worden meegenomen). Zie verder 34 voor uitzondering informatieve (regio) bijeenkomsten 33. Een eigen bijdrage van de deelnemer wordt niet gevraagd voor informatieve regio bijeenkomsten of glutenvrije markten. 34. Voor informatieve (regio) bijeenkomsten (medisch, dieet) geldt dat de kosten voor koffie en thee voor deelnemers ten laste kunnen worden gebracht van het regiobudget, 35. Voor alle activiteiten wordt een termijn geregeld waarbinnen kosteloos kan worden opgezegd. De volgende richtlijn kan worden gehanteerd: - Bakworkshops: drie werkdagen - Kinderkampen: vier weken - Alle overige activiteiten: 1 week Bakworkshops 36. Prijsafspraak bakworkshop voor de standaardsituatie (brood bakken). 9,- voor een lid, 13,- voor een introducé en 24,50 voor een niet-lid. Tarieven voor baklessen worden landelijk vastgesteld. 37. Vergoeding voor de bakinstructrice bij bakworkshop aan huis 5,- per deelnemer met een maximum van 30,- per keer. 38. Huur voor locatie: als richtlijn geldt maximaal 75,- voor 10 deelnemers.

6 39. Bij zg specials bakworkshop kan een aangepast tarief worden gevraagd. De hoogte van het bedrag wordt vooraf overlegd met het bureau van de NCV. Het is belangrijk dat leden door heel Nederland kunnen rekenen op (ongeveer) dezelfde tarieven. Overig 40. Een regio/afdeling kan 1 x per jaar uit eten gaan met bestuur/werkgroep. Er geldt een bedrag van 35 euro p.p. per couvert. De penningmeester van de regio beslist over eventueel aanvullende verzoeken van vrijwilligers uit de eigen regio. 41. Het landelijke penningmeestersoverleg vindt plaats tijdens de landelijke vrijwilligersdag. 42. Alle bedragen voor deelname aan een activiteit worden overgemaakt op de betreffende regio/afdeling rekening. De penningmeester ziet er op toe dat er zo weinig als mogelijk wordt betaald met contant geld door deelnemers en maakt daarover afspraken met de vrijwilliger die de activiteit organiseert. 43. Voor kinderkampen geldt een maximale eigen bijdrage van 75 euro per kind. 44. De regio penningmeester kan besluiten om kinderen met coeliakie van ouders met een minimum inkomen gratis te laten deelnemen aan het kamp. Als minimum inkomen geldt: ouders die bij inschrijving een verklaring kunnen overleggen dat zij gebruik maken van de voedselbank. Ook moet een medische verklaring kunnen worden overlegd dat het kind coeliakie heeft. De penningmeester boekt dit apart en stelt ook de vrijwilligerscoördinator hiervan op de hoogte. Per kinderkamp kunnen aan maximaal twee kinderen een gratis deelname ter beschikking worden gesteld. 45. De vrijwilligers kunnen via PGO Support een opleiding volgen. Die zijn gratis voor vrijwilligers van een patiëntenvereniging, maar er moet wel statiegeld worden betaald vooraf. De regio penningmeester betaald het statie geld voor de cursus. Indien de vrijwilliger de cursus niet heeft gevolgd dan verzoekt de penningmeester de vrijwilliger om het bedrag aan statiegeld te betalen aan de regio. De kosten voor no show komen voor rekening van de vrijwilliger. Indien er bijzonder redenen aan te voeren zijn voor de no show kan de penningmeester besluiten om het statiegeld voor rekening van de regio te laten vallen.

7 46. Aan de deelnemers van de activiteit wordt altijd schriftelijk gemeld dat deelname op eigen risico is. Dat kan op het inschrijfformulier of op de aankondiging van de activiteit. Er kan ook of daarnaast gewezen worden op de algemene bepaling van de NCV die te vinden is op de website Voor kinderkampen en meerdaagse reizen gelden strengere regels, zie het format aanmeldingsformulier kinderactiviteit op het vrijwilligersplatform. 47. Activiteiten kunnen kosteloos worden opgezegd zeven dagen voorafgaand aan de activiteit. Die moet schriftelijk gemeld worden op het inschrijfformulier of op de aankondiging van de activiteit. Er kan daarnaast ook gewezen worden op de algemene bepaling van de NCV die te vinden is op de website Voor kinderkampen en meerdaagse reizen gelden afwijkende regels. Zie het format aanmeldingsformulier kinderactiviteit op het vrijwilligersplatform. Definities Lid Introducé Niet - lid Een persoon die lid is van de NCV of iemand die op hetzelfde adres woont Een persoon die meekomt met lid en geen lid is. Een persoon die geen lid is van de NCV

Wegwijzer Financiën Regio Eindhoven Hulpmiddel voor vrijwilligers Regio Scouting Eindhoven. Versie 1.0

Wegwijzer Financiën Regio Eindhoven Hulpmiddel voor vrijwilligers Regio Scouting Eindhoven. Versie 1.0 Wegwijzer Financiën Regio Eindhoven Hulpmiddel voor vrijwilligers Regio Scouting Eindhoven Versie 1.0 Inhoudsopgave 1! Inleiding... 3! 2! Algemene info... 4! 2.1! Kas... 4! 2.2! Bankrekeningen... 4! 2.2.1!

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Begrippenlijst: ALV: Algemene leden vergadering Artikel 1. Leden en vrienden (zie Afdelingsstatuten art. 5 t/m 9) 1.1 IVN Apeldoorn kent de volgende soorten leden: a. Leden; b.

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden

Algemene Voorwaarden 2012 VOF van Hesteren Pagina 1 van 5 1. Definities: Algemene Voorwaarden In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: Opdrachtnemer: VOF van Hesteren, opererend onder de handelsna(a)m(en); "Crystal

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden

Algemene Voorwaarden VOF van Hesteren Pagina 1 van 6 1. Definities: Algemene Voorwaarden In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: Opdrachtnemer: VOF van Hesteren, opererend onder de handelsna(a)m(en); "Crystal Angels

Nadere informatie

Dwarslaesie Organisatie Nederland BEGROTING

Dwarslaesie Organisatie Nederland BEGROTING Dwarslaesie Organisatie Nederland Begroting 2015 Rekening 2013 Begroting 2014 LOTGENOTENCONTACT Regiocoördinatie Reis-, verblijf en overlegkosten - 2.175 3.750 Algemene Leden- en platform vergaderingen

Nadere informatie

De financiële cyclus: van kaderbrief tot jaarverslag

De financiële cyclus: van kaderbrief tot jaarverslag De financiële cyclus: van kaderbrief tot jaarverslag In dit hoofdstuk vind je informatie over 1. Opstellen en goedkeuring begroting 2. Financiële middelen afdeling 3. Verantwoording De missie van Alzheimer

Nadere informatie

Declaratieregeling Nederlandse Floorball & Unihockey Bond

Declaratieregeling Nederlandse Floorball & Unihockey Bond Declaratieregeling 2018 Nederlandse Floorball & Unihockey Bond Inhoudsopgave 1. Doel van de declaratieregeling... 3 2. Uitgangspunten bij het samenstellen van de declaratieregeling... 3 3. Welke kosten

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2018 KNNV afdeling Den Haag

Financieel jaarverslag 2018 KNNV afdeling Den Haag Financieel jaarverslag KNNV afdeling Den Haag Financieel Jaaroverzicht en Inkomsten en uitgaven Resultaat 1. Contributie 6.790 6.400 6.600 2. Rente 42 42 42 3. Cursussen 59 0 0 4. Weekenden -104 0 0 5.

Nadere informatie

Vergoedingsregeling onkosten vrijwilligers. 1. Algemeen. Bijlage 1

Vergoedingsregeling onkosten vrijwilligers. 1. Algemeen. Bijlage 1 Bijlage 1 Vergoedingsregeling onkosten vrijwilligers Inhoud: 1. Algemeen 1.1 Uitgaven commissies 1.2 Algemene uitgaven 1.3 Verzekering vrijwilligers 2.,Kosten die voor vergoeding in aanmerking komen 2.1

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Begrippenlijst: ALV: Algemene ledenvergadering AVG: Algemene Verordening Gegevensbescherming Artikel 1. Leden en vrienden 1. IVN Apeldoorn kent de volgende soorten leden: a. Gewone

Nadere informatie

RICHTLIJNEN VLUCHTELINGENWERKGROEP

RICHTLIJNEN VLUCHTELINGENWERKGROEP RICHTLIJNEN VLUCHTELINGENWERKGROEP Inleiding Iedere gemeente heeft een eigen vluchtelingenwerkgroep. Zij dragen zorg voor de maatschappelijke begeleiding van de statushouders. De trajectbegeleiding en

Nadere informatie

Betreft: subsidieaanvraag Stichting Kledingbank Drechtsteden

Betreft: subsidieaanvraag Stichting Kledingbank Drechtsteden Stichting Kledingbank Drechtsteden Buddingh'plein 20 33I1BV DORDRECHT 06-48909802 Gemeente Dordrecht ta.v. De leden van de gemeenteraad Postbus 8 3300AA DORDRECHT Dordrecht, 30 januari 2008 Betreft: subsidieaanvraag

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING NATUUR EN MILIEU, IVN AFDELING WIJK BIJ DUURSTEDE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING NATUUR EN MILIEU, IVN AFDELING WIJK BIJ DUURSTEDE HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING NATUUR EN MILIEU, IVN AFDELING WIJK BIJ DUURSTEDE Artikel 1. Leden/donateurs (zie statuten artikel 5 t/m 9) 1. De vereniging kent leden die bij het IVN zijn aangemeld

Nadere informatie

Bijlage 7 bij HHR NVSHA

Bijlage 7 bij HHR NVSHA Nederlandse Vereniging van Spoedeisende Hulp Artsen Bijlage 7 bij HHR NVSHA Reglement Vergoedingen Dit document bevat regels en richtlijnen betreffende declaraties van kosten gemaakt in het kader van werkzaamheden

Nadere informatie

VERGOEDINGENREGELING NEDERLANDSE ALGEMENE DANSSPORT BOND. Versie 11-6-2013

VERGOEDINGENREGELING NEDERLANDSE ALGEMENE DANSSPORT BOND. Versie 11-6-2013 VERGOEDINGENREGELING NEDERLANDSE ALGEMENE DANSSPORT BOND Versie 11-6-2013 I N H O U D A. Doel van de vergoedingenregeling B. Uitgangspunten vergoedingenregeling C. Beoordeling gedeclareerde kosten D. Declaratiebepalingen

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid INHOUD

Vrijwilligersbeleid INHOUD Vrijwilligersbeleid INHOUD Aanleiding Werkgroep Vrijwilligers en Coördinator Vrijwilligers Intake van nieuwe vrijwilligers Activiteiten Communicatie en begeleiding Gebruik van contactgegevens van kinderen

Nadere informatie

Gasunie Sport- en ontspanningsvereniging Methos. Normenboek

Gasunie Sport- en ontspanningsvereniging Methos. Normenboek Gasunie Sport- en ontspanningsvereniging Methos Normenboek Goedgekeurd op de ALV van 13 november 2012 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave... 2 Subsidieregelingen... 3 Algemene subsidievoorwaarden... 3 Verslaglegging...

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van het IVN Vereniging voor natuureducatie en duurzaamheid. IVN-afdeling West-Friesland.

Huishoudelijk Reglement van het IVN Vereniging voor natuureducatie en duurzaamheid. IVN-afdeling West-Friesland. Huishoudelijk Reglement van het IVN Vereniging voor natuureducatie en duurzaamheid. IVN-afdeling West-Friesland. Artikel 1. Leden/donateurs (zie afdelingsstatuten artikel 5 tot en met 9) 1. Behalve gewone

Nadere informatie

Opgemaakt door: Martijn Kösters / Bram van Wickeren Vastgesteld door LB

Opgemaakt door: Martijn Kösters / Bram van Wickeren Vastgesteld door LB Declaratiereglement Versie 3.0 Opgemaakt door: Martijn Kösters / Bram van Wickeren Vastgesteld door LB 21-09-2017 op: Ingangsdatum: 21-09-2017 1. Uitgaven gedaan ten behoeve van de vereniging zijn declarabel

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN WIJKSTICHTING SAMENLEVINGSOPBOUW OSS NOORD -WEST

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN WIJKSTICHTING SAMENLEVINGSOPBOUW OSS NOORD -WEST HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN WIJKSTICHTING SAMENLEVINGSOPBOUW OSS NOORD -WEST Het bestuur De stichting heeft een bestuur bestaande uit een oneven aantal leden met een minimum aantal van 5 personen. Bestuursleden

Nadere informatie

Reglement. Netwerk. Doel. Uitgangswaarden / Verantwoordelijkheden t.a.v. Reglement Netwerk/ April 2013 Pagina 1. Lidmaatschap: Organisatie:

Reglement. Netwerk. Doel. Uitgangswaarden / Verantwoordelijkheden t.a.v. Reglement Netwerk/ April 2013 Pagina 1. Lidmaatschap: Organisatie: Reglement Netwerk Een netwerk bestaat uit verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten die affiniteit hebben met een specifiek deskundigheidsgebied of thema binnen de oncologie waarbinnen zij zich volgens

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden. 1. Definities. 2. Toepasselijkheid van deze Algemene Voorwaarden. 3. De uitvoering van de overeenkomst

Algemene Voorwaarden. 1. Definities. 2. Toepasselijkheid van deze Algemene Voorwaarden. 3. De uitvoering van de overeenkomst Algemene Voorwaarden 1. Definities In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: Opdrachtnemer: Joke Straathof Zorgverlening & Advies, opererend onder de naam Ik Ben praktijk voor Sensi- en Hypnotherapie,

Nadere informatie

Financieel verslag 2012 Penningmeester: Ruud Maltha Balans per 31 december 2012

Financieel verslag 2012 Penningmeester: Ruud Maltha Balans per 31 december 2012 Financieel verslag 2012 Penningmeester: Ruud Maltha Balans per 31 december 2012 ACTIVA PASSIVA 31-12-2012 31-12-2011 31-12-2012 31-12-2011 Computers 391,55 783,15 Algemene reserve 1.212,22 1.212,22 Egalisatiereserve

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, afdeling Alphen aan den Rijn.

Huishoudelijk Reglement van IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, afdeling Alphen aan den Rijn. Huishoudelijk Reglement van IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, afdeling Alphen aan den Rijn. Mocht in dit reglement gesproken worden van hij en andere taalkundige manlijke vormen, dan

Nadere informatie

inhoudsopgave 1.Toelichting op de resultaten 2. Balans 3. Staat van baten en lasten 4. Kasstroomoverzicht

inhoudsopgave 1.Toelichting op de resultaten 2. Balans 3. Staat van baten en lasten 4. Kasstroomoverzicht JAARREKENING 2014 inhoudsopgave 1.Toelichting op de resultaten 2. Balans 3. Staat van baten en lasten 4. Kasstroomoverzicht 5.Toelichting op de balans en de staat van baten en lasten 5.1. Algemeen 5.2

Nadere informatie

a. Financieel Bureau Brabant: Stichting voor budgetbeheer en budgetcoaching.

a. Financieel Bureau Brabant: Stichting voor budgetbeheer en budgetcoaching. Algemene voorwaarden Financieel Bureau Brabant 1. Definities: In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: a. Financieel Bureau Brabant: Stichting voor budgetbeheer en budgetcoaching. b. Cliënt:

Nadere informatie

Overeenkomst budgetbeheer

Overeenkomst budgetbeheer Bureau Financieel Beheer Groningen (BFB Groningen), hierna te noemen opdrachtnemer en Naam : Naam :... Geboren : Geboren :.. Wonende te : BSN :.. BSN : hierna (indien van toepassing gezamenlijk) te noemen

Nadere informatie

Reglement. Special Interest Group (SIG)

Reglement. Special Interest Group (SIG) Reglement Special Interest Group (SIG) Een SIG bestaat uit verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten die affiniteit hebben met een specifiek deskundigheidsgebied of thema binnen de oncologie waarbinnen

Nadere informatie

Reglement Studiereizencommissie Overleg Studieverenigingen

Reglement Studiereizencommissie Overleg Studieverenigingen Reglement Studiereizencommissie Overleg Studieverenigingen Deel A. De SRC Artikel 1. Namen 1. De commissie draagt de naam Studiereizencommissie, hierna af te korten tot SRC. De SRC is een commissie van

Nadere informatie

Therapeut/Coach/Trainer: De natuurlijke- of rechtspersoon die op verzoek van Opdrachtnemer de door Opdrachtgever verstrekte opdracht uitvoert.

Therapeut/Coach/Trainer: De natuurlijke- of rechtspersoon die op verzoek van Opdrachtnemer de door Opdrachtgever verstrekte opdracht uitvoert. Algemene Voorwaarden 1. Definities In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: Opdrachtnemer: J.J. Arendse, opererend onder de handelsna(a)m(en) Praktijk DHC en/of Paardenservice, namens wie de

Nadere informatie

ACTIEVOORWAARDEN ING-Voetbalverenigingsprogramma

ACTIEVOORWAARDEN ING-Voetbalverenigingsprogramma ACTIEVOORWAARDEN ING-Voetbalverenigingsprogramma Artikel 1 Algemeen 1.1 Deze voorwaarden zijn van toepassing op de Actie ING- Voetbalverenigingsprogramma (de Actie ). 1.2 De aanmelding voor de Actie loopt

Nadere informatie

Dwarslaesie Organisatie Nederland BEGROTING 2016

Dwarslaesie Organisatie Nederland BEGROTING 2016 Begroting 2016 Begroting 2015 Rekening 2014 LOTGENOTENCONTACT Regiocoördinatie Reis, verblijf en overlegkosten 1.804 Algemene Leden en platform vergaderingen 1.073 2.877 Training en professionele ondersteuning

Nadere informatie

EUROPEES JEUGDPARLEMENT NEDERLAND. Financieel jaarverslag

EUROPEES JEUGDPARLEMENT NEDERLAND. Financieel jaarverslag EUROPEES JEUGDPARLEMENT NEDERLAND Financieel jaarverslag BOEKJAAR 2016-2017 GRONDSLAGEN VOOR DE FINANCIËLE VERSLAGLEGGING De algemene grondslag voor de waardering van de activa en de passiva is de restwaarde

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2016

Financieel Jaarverslag 2016 Financieel Jaarverslag 2016 Naam: Stichting Lonely Lochem Kamer van Koophandel: 64795985 RSIN/fiscaal nummer: 855850668 Contactgegevens: Walsteeg 20 7241 BG Lochem Telefoon: 06-4047090 E-mailadres: info@lonelylochem.nl

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Fotogroep ƒ/2 van de PVGE afdeling Nuenen

Huishoudelijk reglement van Fotogroep ƒ/2 van de PVGE afdeling Nuenen Pagina 1 van 5 Oprichting Artikel 1 Fotogroep ƒ/2 is opgericht op 04 februari 2014 en functioneert conform artikel 4 van het huishoudelijk reglement van de afdelingsvereniging, hierna te noemen de afdeling,

Nadere informatie

Onkostenregeling NJBB

Onkostenregeling NJBB Onkostenregeling NJBB Een sportbond draait op de inzet van enthousiaste en bekwame vrijwilligers. Vrijwilligers binnen de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB) hebben affiniteit met sport, in bijzonder

Nadere informatie

Overeenkomst budgetbeheer

Overeenkomst budgetbeheer Bureau Financieel Beheer Groningen (BFB Groningen), hierna te noemen opdrachtnemer en Naam : Naam :... Geboren : Geboren :.. Wonende te : BSN :.. BSN : hierna (indien van toepassing gezamenlijk) te noemen

Nadere informatie

Stichting PCBO Baarn Soest. PROCEDURES financiën

Stichting PCBO Baarn Soest. PROCEDURES financiën Stichting PCBO Baarn Soest PROCEDURES financiën Inboeken inkoopfacturen, betalen en inboeken bankafschriften Coderen en controleren facturen die binnenkomen op het bestuurskantoor Inboeken inkoopfacturen

Nadere informatie

Algemene voorwaarden In company workshops en trainingen

Algemene voorwaarden In company workshops en trainingen Algemene voorwaarden In company workshops en trainingen Artikel 1. Definities Opdrachtgever: de natuurlijke persoon of rechtspersoon met wie een overeenkomst tot afname van een in company workshop of training

Nadere informatie

Financiëel verslag 2013

Financiëel verslag 2013 Financiëel verslag 2013 Beuningen, 14 Jan 2014 J.H. Hoftijzer Voorzitter F.M.T. Coenen Penningmeester Stichting Leergeld 2stromenland 1 Jaarverslag 2013 Stichting Leergeld 2stromenland 2 Jaarverslag 2013

Nadere informatie

Vereniging Rijnsche Hout

Vereniging Rijnsche Hout FINANCIEEL JAARVERSLAG 2008 VAN DE VERENIGING RIJNSCHE HOUT GEVESTIGD IN DE GEMEENTE UTRECHT Inleiding In dit financieel jaarverslag wordt een overzicht gegeven van alle bezittingen, inkomsten en uitgaven

Nadere informatie

Jaarrekening. Stichting Natuurlijk Jonen

Jaarrekening. Stichting Natuurlijk Jonen Jaarrekening 2014 Van Stichting Natuurlijk Jonen Vastgesteld februari 2014 Stichting Natuurlijk Jonen Giethoorn/Jonen gemeente Steenwijkerland Inhoudsopgave blz. 1. Algemeen 3 2. Financiering 3 3. Resultaat

Nadere informatie

inhoudsopgave 1.Toelichting op de resultaten 2. Balans 3. Staat van baten en lasten 4. Kasstroomoverzicht

inhoudsopgave 1.Toelichting op de resultaten 2. Balans 3. Staat van baten en lasten 4. Kasstroomoverzicht JAARREKENING 2015 inhoudsopgave 1.Toelichting op de resultaten 2. Balans 3. Staat van baten en lasten 4. Kasstroomoverzicht 5.Toelichting op de balans en de staat van baten en lasten 5.1 Algemeen 5.2 Grondslagen

Nadere informatie

Algemene voorwaarden 'Bliss your Body workshops voor particulieren

Algemene voorwaarden 'Bliss your Body workshops voor particulieren Algemene voorwaarden 'Bliss your Body workshops voor particulieren Artikel 1. Definities Bliss your Body : de opdrachtnemer, vertegenwoordigd door Wendy Doeleman. Deelnemer: de natuurlijke persoon die

Nadere informatie

Financieel verslag Het jaar 2014 is afgesloten met een voordelig saldo van 4.542,00. Dit saldo komt ten goede aan het fonds Algemeen.

Financieel verslag Het jaar 2014 is afgesloten met een voordelig saldo van 4.542,00. Dit saldo komt ten goede aan het fonds Algemeen. Bijlage 3 bij Nieuwsbrief Financieel verslag 2014 Algemeen Het jaar 2014 is afgesloten met een voordelig saldo van 4.542,00. Dit saldo komt ten goede aan het fonds Algemeen. Toelichting bij de posten van

Nadere informatie

Leefgeldrekening: Een rekening die de cliënt al heeft dan wel door GNG Bewindvoering wordt geopend om het leefgeld voor de cliënt over te maken.

Leefgeldrekening: Een rekening die de cliënt al heeft dan wel door GNG Bewindvoering wordt geopend om het leefgeld voor de cliënt over te maken. Algemene voorwaarden Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: Cliënt: De natuurlijke persoon die door de rechter onder beschermingsbewind wordt gesteld dan wel vrijwillig een overeenkomst

Nadere informatie

Stichting GripOpSchuld Deurne. Bijlage 1: Financiële verantwoording 2014 met toelichting en begroting 2014

Stichting GripOpSchuld Deurne. Bijlage 1: Financiële verantwoording 2014 met toelichting en begroting 2014 Bijlage 1: Financiële verantwoording 2014 met toelichting en begroting 2014 Februari 2014 BIJLAGE 1: FINANCIËLE VERANTWOORDING 2013 EN BEGROTING 2014 Inhoud Blz BALANS PER 31 DECEMBER... 2 RESULTATENREKENING...

Nadere informatie

Reglement Tumor- of themawerkgroep

Reglement Tumor- of themawerkgroep V&VN Oncologie staat voor en stimuleert tot excellente zorg voor patiënten met kanker door het verbinden van verpleegkundigen en andere zorgprofessionals werkzaam in de oncologische zorg. De toenemende

Nadere informatie

SERVICE LEVEL AGREEMENT

SERVICE LEVEL AGREEMENT Bijlage bij Uitvoeringsovereenkomst tussen Stichting Pensioenfonds Haskoning en Haskoning Nederland B.V. d.d. SERVICE LEVEL AGREEMENT Ter uitvoering van de taken van de Stichting Pensioenfonds Haskoning

Nadere informatie

Algemene voorwaarden beschermingsbewind

Algemene voorwaarden beschermingsbewind Bureau Financieel Beheer Groningen (BFB Groningen), hierna te noemen opdrachtnemer en Naam : Naam :... Geboren : Geboren :.. Wonende te: BSN :.. BSN : hierna (indien van toepassing: gezamenlijk) te noemen

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement September 2017

Huishoudelijk Reglement September 2017 Huishoudelijk Reglement September 2017 1. DOEL: Het vormen en in stand houden van een breed muzikaal koor met een zo hoog mogelijk niveau en een zo laag mogelijke drempel. De vereniging kan zich tevens

Nadere informatie

Financieel verslag Het jaar 2015 is afgesloten met een voordelig saldo van 5.835,00. Dit saldo komt ten goede aan het fonds Algemeen.

Financieel verslag Het jaar 2015 is afgesloten met een voordelig saldo van 5.835,00. Dit saldo komt ten goede aan het fonds Algemeen. Bijlage 3 bij Nieuwsbrief Financieel verslag 2015 Algemeen Het jaar 2015 is afgesloten met een voordelig saldo van 5.835,00. Dit saldo komt ten goede aan het fonds Algemeen. Toelichting bij de posten van

Nadere informatie

Stichting HetWerkt!Wijchen JAARREKENING 2016

Stichting HetWerkt!Wijchen JAARREKENING 2016 Stichting HetWerkt!Wijchen JAARREKENING 2016 Jaarrekening Stichting HetWerkt!Wijchen, 16 maart 2017 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Algemene informatie... 2 Oprichting en doel Stichting... 2 Jaarrekening...

Nadere informatie

Kamer van Koophandel: IBANnummer: Bankrekening: NL44RABO

Kamer van Koophandel: IBANnummer: Bankrekening: NL44RABO 1 Jaarcijfers 2016 Van Stichting Vianen Helpt Bij Schulden h/o Schuldhulpmaatje Vianen p/a J.A.T. van Oort (penningmeester) Dominicushof 79 4133 AM Vianen Tel. 06-51422544 Email: coordinatorjohan@shmvianen.nl

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Vitiligo.nl) Paragraaf 1: Algemeen

Huishoudelijk reglement van Vitiligo.nl) Paragraaf 1: Algemeen Huishoudelijk reglement van Vitiligo.nl) Paragraaf 1: Algemeen Artikel 1.1: Doel van het huishoudelijk reglement Het huishoudelijk reglement (HR) regelt de gang van zaken binnen Vitiligo.nl in samenhang

Nadere informatie

Aanvraag formulier Subsidie regeling Dorpsraad Lith

Aanvraag formulier Subsidie regeling Dorpsraad Lith Aanvraag formulier Subsidie regeling Versie: 2011-03 Pagina 2 van 6 Geachte heer/mevrouw, Na aanleiding van uw aanvraag om in aanmerking te komen voor een bijdrage in de kosten voor een evenement sturen

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Nationale Beroepsopleiding Zwemonderwijs

Algemene voorwaarden Nationale Beroepsopleiding Zwemonderwijs ALGEMENE VOORWAARDEN NATIONALE BEROEPSOPLEIDING ZWEMONDERWIJS Algemene voorwaarden Nationale Beroepsopleiding Zwemonderwijs Artikel 1. Definities In deze algemene voorwaarden worden de volgende definities

Nadere informatie

D E C L A R A T I E R E G E L I N G VERENIGING C A R A M B O L E

D E C L A R A T I E R E G E L I N G VERENIGING C A R A M B O L E D E C L A R A T I E R E G E L I N G VERENIGING C A R A M B O L E De declaratieregeling is bestemd voor de leden van het bestuur, commissies en voor overige personen die kosten bij de KNBB Vereniging Carambole

Nadere informatie

R A D I U S. w e l z i j n. Vergoedingen en a en es voor vrijwilligers

R A D I U S. w e l z i j n. Vergoedingen en a en es voor vrijwilligers R A D I U S w e l z i j n Vergoedingen en a en es voor vrijwilligers VERGOEDINGEN EN ATTENTIES VOOR VRIJWILLIGERS 1 Naast de brochure Vergoedingen en attenties voor vrijwilligers, waarin de binnen de

Nadere informatie

Stichting voor Patiënten met Kanker aan het Spijsverteringskanaal (SPKS)

Stichting voor Patiënten met Kanker aan het Spijsverteringskanaal (SPKS) Stichting voor Patiënten met Kanker aan het Spijsverteringskanaal (SPKS) (voorheen Stichting Doorgang) Rapport inzake de JAARREKENING 2011 Inhoud: blz. Algemeen 3 Balans per 31 december 4 Financiële positie

Nadere informatie

Richtlijnen financiële bijdrage evenementen 2014

Richtlijnen financiële bijdrage evenementen 2014 De doelstelling van Almelo Promotie is om Almelo op de kaart te zetten als een aantrekkelijke stad om te wonen, werken en recreëren. Om dit te bereiken willen we iedereen Almelo maximaal laten beleven.

Nadere informatie

STICHTING NON-FOODBANK GOUDA EN OMSTREKEN GOUDA

STICHTING NON-FOODBANK GOUDA EN OMSTREKEN GOUDA STICHTING NON-FOODBANK GOUDA EN OMSTREKEN GOUDA 0 12 juli 2016 INHOUD RAPPORT BLZ 1. Financiële positie JAARREKENING 2015 1. Samenstellingsverklaring 2. Balans per 31 december 3. Staat van baten en lasten

Nadere informatie

Begroting Nederlandse Klinefelter Vereniging Totaal inkomsten

Begroting Nederlandse Klinefelter Vereniging Totaal inkomsten begroting 2019 resultaat 2018 begroting 2018 Contributie en Donaties Contributie leden (inclusief jeugdleden en medeleden) / donateurs 10.500 10.498 10.000 Giften en Legaten Giften / Donaties 500 545 450

Nadere informatie

Stichting voor Patiënten met Kanker aan het Spijsverteringskanaal p/a Postbus 812 3503 RD Utrecht. Rapport inzake de jaarrekening 2015

Stichting voor Patiënten met Kanker aan het Spijsverteringskanaal p/a Postbus 812 3503 RD Utrecht. Rapport inzake de jaarrekening 2015 p/a Postbus 812 3503 RD Utrecht Rapport inzake de jaarrekening 2015 1 Inhoudsopgave Pagina Algemeen Samenstellingsverklaring 3 Doelstellingen en Samenstelling bestuur 4 Jaarrekening Balans per 31 december

Nadere informatie

D E C L A R A T I E R E G E L I N G

D E C L A R A T I E R E G E L I N G D E C L A R A T I E R E G E L I N G De declaratieregeling is bestemd voor de leden van het bondsbestuur / sectiebesturen en zijn adviescommissies en voor overige personen die kosten bij de KNBB in rekening

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting No Guts No Glory 2015

Jaarrekening Stichting No Guts No Glory 2015 Jaarrekening Stichting No Guts No Glory 2015 Stichting No Guts No Glory Inschrijving Kamer van Koophandel: KvK 51441756 Opgesteld door penningmeester: Tineke de Mug, gecontroleerd door Marijke Buijlinckx

Nadere informatie

Financieel Reglement JOVD

Financieel Reglement JOVD \ Financieel Reglement JOVD - Zoals vastgesteld op de Jaarlijkse Algemene Vergadering d.d. - 1 INHOUDSOPGAVE FINANCIEEL REGLEMENT VAN DE JOVD HOOFDSTUK I: ALGEMENE BEPALINGEN... 3 Artikel 1: Toepassing

Nadere informatie

Afdeling WALCHEREN. Algemene Leden Vergadering G&B afdeling Walcheren. Woensdag 25 maart Dia 1 van 28

Afdeling WALCHEREN. Algemene Leden Vergadering G&B afdeling Walcheren. Woensdag 25 maart Dia 1 van 28 Dia 1 K.M.T.P. / GROEI & BLOEI AFDELING WALCHEREN MIDDELBURG 2015 INHOUDSOPGAVE Toelichting jaarrekening 2014 Saldo activiteiten Belangrijkste meevallers + nadere verklaring ervan Sponsoring en advertenties

Nadere informatie

Projecten en Procedures Reservering projecten en procedures 0 0 0 Extra reservering proj. en proced. 5.000 4.000 Subtotaal 5.000 4.

Projecten en Procedures Reservering projecten en procedures 0 0 0 Extra reservering proj. en proced. 5.000 4.000 Subtotaal 5.000 4. Algemene Vereniging voor Natuurbescherming voor 's-gravenhage en omstreken x Euro 1,-- LASTEN Resultaat Begroting RESULTAAT 2012 2013 2013 Kantoor Huur Badhuisstraat 2.400 2.400 2.400 Diverse kantoorkosten

Nadere informatie

te DE Afdeling Auteur Datum

te DE Afdeling Auteur Datum Inhoud: Wijzigingsverordening Aan College van Burgemeester en Wethouders Registratiedat. Registratienr II 1 5. 0 0 0 7 5 9 0 te DE Afdeling Werk, en Zorg Relatie RAADPLEEGBAAR NA BESLUIT [ Ja Nee ] Advies

Nadere informatie

Stichting HetWerkt!Wijchen JAARREKENING 2017

Stichting HetWerkt!Wijchen JAARREKENING 2017 Stichting HetWerkt!Wijchen JAARREKENING 2017 Jaarrekening 2017 Stichting HetWerkt!Wijchen, 2 mei 2018 Inhoudsopgave Algemene informatie... 2 Oprichting en doel Stichting... 2 Jaarrekening... 2 Kascontrole

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Vereniging Markdal duurzaam en vitaal.

Huishoudelijk Reglement Vereniging Markdal duurzaam en vitaal. Huishoudelijk Reglement Vereniging Markdal duurzaam en vitaal. versie aug 2013 goedgekeurd door ALV 16 september 2013 Noot Op basis van Voorbeeld Huishoudelijk Reglement Belangenvereniging, model UVKK.

Nadere informatie

Algemene voorwaarden voor opleidingen en trainingen door VAC, KvK 28059048, gevestigd te Zoetermeer. Versie mei 2013

Algemene voorwaarden voor opleidingen en trainingen door VAC, KvK 28059048, gevestigd te Zoetermeer. Versie mei 2013 Algemene voorwaarden voor opleidingen en trainingen door VAC, KvK 28059048, gevestigd te Zoetermeer. Versie mei 2013 Artikel 1.Definities Cursist: de natuurlijke persoon die feitelijk deelneemt aan de

Nadere informatie

Artikel 1 De Obligaties. Artikel 2 Register van Obligatiehouders

Artikel 1 De Obligaties. Artikel 2 Register van Obligatiehouders AKTE Artikel 1 De Obligaties 1.1 Hollandsche Wind B.V. geeft de Obligaties uit aan de Deelnemers overeenkomstig de voorwaarden zoals opgenomen in deze akte. De Deelnemers worden geacht de inhoud van de

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden voor cursussen en trainingen

Algemene Voorwaarden voor cursussen en trainingen Algemene Voorwaarden voor cursussen en trainingen Hier vindt u onze Algemene Voorwaarden voor cursussen. Deze zijn steeds van toepassing als u gebruik maakt van het cursusaanbod en bevat belangrijke informatie

Nadere informatie

Financieel Reglement JOVD

Financieel Reglement JOVD \ Financieel Reglement JOVD - Zoals vastgesteld op de Jaarlijkse Algemene Vergadering d.d. 4 oktober 2015-1 INHOUDSOPGAVE FINANCIEEL REGLEMENT VAN DE JOVD HOOFDSTUK I: ALGEMENE BEPALINGEN... 3 Artikel

Nadere informatie

subsidiereglement voor Brugse (zelf)organisaties en vrijwilligersgroepen gericht op integratie en diversiteit

subsidiereglement voor Brugse (zelf)organisaties en vrijwilligersgroepen gericht op integratie en diversiteit subsidiereglement voor Brugse (zelf)organisaties en vrijwilligersgroepen gericht op integratie en diversiteit I. ALGEMENE BEPALINGEN Art. 1 Begrotingskrediet Binnen de perken van de kredieten, voorzien

Nadere informatie

B.C.Goirle. Huishoudelijk Reglement. Artikel 1. Bestuur 2. Artikel 2. Jeugd 4. Artikel 3. Bondscompetitie 4. Artikel 4.

B.C.Goirle. Huishoudelijk Reglement. Artikel 1. Bestuur 2. Artikel 2. Jeugd 4. Artikel 3. Bondscompetitie 4. Artikel 4. B.C.Goirle Huishoudelijk Reglement Artikel 1. Bestuur 2 Artikel 2. Jeugd 4 Artikel 3. Bondscompetitie 4 Artikel 4. Recreatie 4 Artikel 5. Kascontrole 5 Artikel 6. Toelating nieuwe leden 5 Artikel 7. Discipline

Nadere informatie

Financieel verslag 2017 penningmeester

Financieel verslag 2017 penningmeester Financieel verslag 2017 penningmeester De Vereniging tot Behoud van Anna s Hoeve en omgeving is een vereniging met volledige rechtsbevoegdheid met als doelstelling het bevorderen van de instandhouding

Nadere informatie

Verordening cliëntenparticipatie WerkSaam Westfriesland 2015

Verordening cliëntenparticipatie WerkSaam Westfriesland 2015 Verordening cliëntenparticipatie WerkSaam Westfriesland 2015 Het algemeen bestuur van de gemeenschappelijke regeling WerkSaam Westfriesland, gevestigd te Hoorn; Gelezen het voorstel van het dagelijks bestuur

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STICHTING PANCREAS

BELEIDSPLAN STICHTING PANCREAS BELEIDSPLAN STICHTING PANCREAS Inleiding Dit beleidsplan geldt als leidraad voor de bestuurders van de stichting. Gestelde doelen worden aangegeven en nader uitgewerkt. Tevens wordt voldaan aan de aanpassing

Nadere informatie

STICHTING MALTEZER PROJECTEN

STICHTING MALTEZER PROJECTEN ORDE VAN MALTA NEDERLAND Begroting 2019 van de STICHTING MALTEZER PROJECTEN MAART 2019 Stichting Maltezer Projecten Begroting 2019 voor de periode 1 oktober 2018 tot en met 30 september 2019 in Begroting

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Nederlandse vereniging voor kunstzinnige therapieën op antroposofische grondslag Pagina 1 van 5 Huishoudelijk Reglement NVKToag Behorend bij de statuten van de Nederlandse Vereniging

Nadere informatie

Staat van Baten en Lasten 2014

Staat van Baten en Lasten 2014 Boekhouding IVN 2014 - Staat van Baten en Lasten Rubrieken Begroot Actueel Verschil Inkomsten 8 Omzetrekeningen / Verkoop 801 Ledenbijdragen Volwassenen 4.616,00 4.725,65 109,65 802 Ledenbijdragen Jeugd

Nadere informatie

D E C L A R A T I E B E S L U I T

D E C L A R A T I E B E S L U I T D E C L A R A T I E B E S L U I T (inwerkingtreding per 01-10-2018) Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie D E C L A R A T I E B E S L U I T INHOUD DEEL 1 ALGEMENE NORMEN DEEL 2 REISKOSTEN DEEL

Nadere informatie

Uniform werkproces/algemene voorwaarden Nabben Bewindvoering

Uniform werkproces/algemene voorwaarden Nabben Bewindvoering Uniform werkproces/algemene voorwaarden Nabben Bewindvoering 1.Algemeen Bewindvoering geschiedt volgens de richtlijnen, zoals hieronder omschreven. 2.Aanvang bewindvoering De rechthebbende verstrekt alle

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Doetinchem;

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Doetinchem; CVDR Officiële uitgave van Doetinchem. Nr. CVDR606868_2 22 februari 2019 Besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Doetinchem houdende regels omtrent maatschappelijke ondersteuning

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Help het Doel 2015. 1. Inleiding... 2. 2. Activiteiten voor de werving van middelen... 3

Beleidsplan Stichting Help het Doel 2015. 1. Inleiding... 2. 2. Activiteiten voor de werving van middelen... 3 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Activiteiten voor de werving van middelen... 3 3. Beheer van de verkregen middelen... 4 4. Besteding van verkregen middelen... 5 5. Nawoord... 5 1 1. Inleiding Stichting Help

Nadere informatie

2.5 De prijzen op onze website zijn de actuele prijzen. Druk- en zetfouten in onze brochures, folders en studiegidsen voorbehouden.

2.5 De prijzen op onze website zijn de actuele prijzen. Druk- en zetfouten in onze brochures, folders en studiegidsen voorbehouden. Algemene Cursusvoorwaarden MarketingShake Artikel 1: Definities 1.1 MarketingShake, de gebruikers van deze algemene voorwaarden, deelnemers, de natuurlijke persoon waarmee MarketingShake als docenten of

Nadere informatie

Toelichting bij aanvraagformulier Toelichting bij aanvraagformulier

Toelichting bij aanvraagformulier Toelichting bij aanvraagformulier 1 Om een aanvraag voor een voedselpakket zo goed mogelijk te kunnen beoordelen, is het noodzakelijk, dat het aanvraagformulier volledig wordt ingevuld. Onvolledig ingevulde formulieren zorgen ervoor, dat

Nadere informatie

Hierbij de jaarverantwoording 2012 van de PvdA-fractie. Gestart wordt met een cijfermatig overzicht, waarna enige toelichting volgt.

Hierbij de jaarverantwoording 2012 van de PvdA-fractie. Gestart wordt met een cijfermatig overzicht, waarna enige toelichting volgt. Aan: Griffie Van: PvdA-fractie Betreft: Financiële Jaarverantwoording 2011 Datum: 10 maart 2013 Hierbij de jaarverantwoording 2012 van de PvdA-fractie. Gestart wordt met een cijfermatig overzicht, waarna

Nadere informatie

D E C L A R A T I E B E S L U I T

D E C L A R A T I E B E S L U I T D E C L A R A T I E B E S L U I T (inwerkingtreding per 01-01-2009) Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie Declaratiebesluit KNSA, versie 2009, blz. 1 D E C L A R A T I E B E S L U I T INHOUD DEEL

Nadere informatie

AKTIVA Materiële vaste aktiva 5.560, ,00

AKTIVA Materiële vaste aktiva 5.560, ,00 BALANS PER 31 DECEMBER 2017 HUIDIG JAAR 2017 VOORGAAND JAAR AKTIVA 31122017 112017 31122016 112016 Materiële vaste aktiva 5.560,00 6.314,00 6.314,00 2.878,00 Liquide middelen 2.487,00 4.649,00 4.649,00

Nadere informatie

Financieel Verslag 2012

Financieel Verslag 2012 Financieel Verslag 2012 Frans Coenen Penningmeester Beuningen, 23 april 2013 1 Inhoudsopgave Algemeen... 3 Balans per 31 december 2012... 4 Resultatenrekening 2012... 5 Toelichting resultatenrekening (uitgaven)

Nadere informatie

STICHTING STEUNFONDS KYOGA

STICHTING STEUNFONDS KYOGA Stichting Steunfonds Kyoga beleidsplan 2015 t/m 2018 1 STICHTING STEUNFONDS KYOGA Beleidsplan 2015-2018 Stichting Steunfonds Kyoga Gevestigd te Doorn Opgericht 27 november 2006 Secretariaat: Bergweg 5,

Nadere informatie

Aanvraagformulier bijzondere bijstand 2016 - kort

Aanvraagformulier bijzondere bijstand 2016 - kort Aanvraagformulier bijzondere bijstand 2016 - kort Dit korte formulier is alleen bedoeld voor mensen die een bijstandsuitkering ontvangen van WIL of voor mensen die afgelopen jaar een bijzondere bijstand

Nadere informatie

Subsidiereglement voor ondersteuning van een. opstartende G-sportclubwerking

Subsidiereglement voor ondersteuning van een. opstartende G-sportclubwerking Subsidiereglement voor ondersteuning van een opstartende G-sportclubwerking Artikel 1: Situering Sport Vlaanderen wil zoveel mogelijk mensen op regelmatige tijdstippen aan het sporten krijgen. Ook mensen

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER WERKINGSSUBSIDIES ALS SOCIOCULTURELE VERENIGING

AANVRAAGFORMULIER WERKINGSSUBSIDIES ALS SOCIOCULTURELE VERENIGING AANVRAAGFORMULIER WERKINGSSUBSIDIES ALS SOCIOCULTURELE VERENIGING CATEGORIE 3 VERENIGINGEN GERICHT OP AMATEURKUNSTEN EN VERENIGINGEN MET LOUTER CULTUURSCHEPPENDE, CULTUURBEWARENDE EN CULTUURBEVORDERENDE

Nadere informatie

Betalingen voor aankoop goederen en diensten zijn uitsluitend via de bank betaald na overleggen van de betreffende nota s.

Betalingen voor aankoop goederen en diensten zijn uitsluitend via de bank betaald na overleggen van de betreffende nota s. Delden 2 januari 2015 Aan: Het bestuur van de Stichting Eschmolen Delden. Mevrouw, Mijne heren: Algemeen: Daar we nog niet met de bouw van de Eschmolen hebben kunnen starten zijn de uitgaven beperkt en

Nadere informatie

Provincie Overijssel Rapport van feitelijke bevindingen fractievergoedingen

Provincie Overijssel Rapport van feitelijke bevindingen fractievergoedingen Provincie Overijssel Rapport van feitelijke bevindingen fractievergoedingen Pagina 1 1 Opdracht Wij hebben een aantal specifieke werkzaamheden verricht met betrekking tot de verkregen verantwoordingen

Nadere informatie